EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Tύχη-βουνό για δυο άτομα που γλίτωσαν από... του χάρου τα δόντια [βίντεο]


Το γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο με δύο άτομα που είχαν άγιο και γλίτωσαν τη ζωή τους κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.
Δείτε το βίντεο:
 



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παρέμβαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προς την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό

Παρέμβαση κατά των διατάξεων που μειώνουν άμεσα ή έμμεσα τις κύριες και επικουρικές συντάξεις πραγματοποίησε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, στέλνοντας σαφές μήνυμα σε κυβέρνηση και δανειστές.
Επίσης εκφράζει την αλληλεγγύη της στους αγώνες των Δικηγορικών Συλλόγων και όλων των Κοινωνικών Ομάδων, που πλήττονται από το προσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού Δικαίου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Το καθεστώς των μνημονίων, που έχει επιβληθεί στη Χώρα μας οδηγεί πλέον, σε αδιέξοδο. Μετά από έξι χρόνια παρατεινόμενης οικονομικής κρίσης, που ανέδειξε συγχρόνως θεσμική και αξιακή κρίση και διασάλευσης των αρχών του Κράτους Δικαίου και του Κράτους Πρόνοιας, από τις οποίες διαπνέεται η δημοκρατική έννομη τάξη μας, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία, ως θεσμικός φορέας, έχει υποχρέωση να παρεμβαίνει όχι μόνον επί ζητημάτων, που άπτονται της απονομής της Δικαιοσύνης αλλά και επί μείζονος και ευρύτερης δικαιοπολιτικής σημασίας θεμάτων, επισημαίνει τα ακόλουθα:
Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών έχει ξεπεράσει τα όρια της αυτοθυσίας προς τον σκοπό της οικονομικής διάσωσης της χώρας. Ωστόσο, συνεχίζεται η επιβολή νέων μέτρων (ασφαλιστικό –φορολογικό), που πλέον πλήττουν τον πυρήνα της αξιοπρεπούς διαβίωσης των πολιτών.
Η λογιστική αντιμετώπιση όλων των κρίσιμων τομέων της χώρας και ο προσανατολισμός μόνο στην κάλυψη δημοσιονομικών στόχων δεν αφήνει περιθώρια ανάπτυξης.
Η οικονομική διάσωση της χώρας δεν θα επέλθει με συρρίκνωση των δικαιωμάτων των πολιτών (δικαίωμα στην υγεία, στην παιδεία κλπ.), δεν θα επέλθει με τη θέσπιση ενός ασφαλιστικού συστήματος εισπρακτικού και μόνο χαρακτήρα, όπως αυτό που προωθείται, ούτε με την υπερφορολόγηση των πολιτών, με τον εξαναγκασμό σε μετανάστευση των νέων επιστημόνων, με το μαρασμό της ελληνικής επαρχίας και του αγροτικού τομέα και την φτωχοποίηση των πόλεων αλλά με τη σύνταξη ενός μακροπρόθεσμου προγράμματος ανάπτυξης της χώρας, με τη καθιέρωση ενός σταθερού φορολογικού συστήματος, που θα προσφέρει ασφάλεια σε πολίτες και επενδυτές, με τη σύνταξη ενός ανθρωποκεντρικού ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος, με μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα, που θα πληροί τις βασικές αρχές της ισότητας, της αναλογικότητας εισφορών-παροχών και της αλληλεγγύης των γενεών, που πρέπει να διέπουν κάθε ασφαλιστικό σύστημα
Ειδικότερα ως προς το θεσμό της Δικαιοσύνης επισημαίνει τα ακόλουθα:
Η συνταγματικά κατοχυρωμένη παροχή έννομης προστασίας περιορίζεται συνεχώς, αφενός ως προς τις πλέον ευάλωτες κατηγορίες πολιτών με τη θέσπιση μέτρων εισπρακτικού χαρακτήρα (υψηλά παράβολα, ένσημα κλπ.), με συνέπεια να αμφισβητείται εάν το σύστημα απονομής της δικαιοσύνης στη χώρα μας υπηρετεί τις γενικές αρχές του Κράτους δικαίου διασφαλίζοντας όλα τα θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα και αφετέρου με τη μη συμμόρφωση της Πολιτείας σε αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις.
Η νομοθέτηση καθ’ υπόδειξη των θεσμών και με έξωθεν παρεμβάσεις υποβαθμίζει την ποιότητα απονομής της Δικαιοσύνης.
Η συνεχιζόμενη άσκηση πολιτικής, κατά τρόπο που επιφέρει την υποβάθμιση του δικηγορικού λειτουργήματος και έχει ως συνέπεια την εξαθλίωση, οικονομική εξόντωση και εν τέλει την αναξιοπρεπή διαβίωση του συνόλου των δικηγόρων πλήττει τον ίδιο το θεσμό της Δικαιοσύνης, δεδομένου ότι οι δικηγόροι ως συλλειτουργοί στην απονομή αυτής συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του Κράτους Δικαίου και στην προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών.
Η Ελλάδα πρέπει να παύσει να αποτελεί το «οικονομικό πειραματόζωο της Ευρώπης», όπως πολλές φορές μέχρι σήμερα έχουν επισημάνει μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζητεί την άμεση απόσυρση διατάξεων που μειώνουν σε οποιονδήποτε βαθμό, είτε άμεσα είτε έμμεσα, τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις, επαυξάνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές και είναι αλληλέγγυα στους αγώνες των Δικηγορικών
Συλλόγων και όλων των Κοινωνικών Ομάδων, που πλήττονται από το προσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού Δικαίου.»




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΣΠΑ: Την Πέμπτη (11/2) οι προκηρύξεις για τα 4 νέα προγράμματα

Την ερχόμενη Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου εκδίδονται σύμφωνα με ανακοίνωση του υπ. Οικονομίας οι προκυρήξεις για τα 4 πρώτα προγράμματα επιδότησης του νέου ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με τις προδημοσιεύσεις αυτών των δράσεων, οι δικαιούχοι μπορούν ανάλογα να διεκδικήσουν επιδοτήσεις από 6.000 έως 100.000 ευρώ. Συνοπτικά τα τέσσερα προγράμματα για τα οποία αναμένεται να προκηρυχθούν είναι:

1. «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές»
Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 52 εκατ. ευρώ, θα ενισχύσει υφιστάμενες πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε οκτώ στρατηγικούς τομείς προτεραιότητας και είναι οι εξής:
Αγροδιατροφή/Βιομηχανία Τροφίμων
Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες (ΠΔΒ)
Υλικά/Κατασκευές
Εφοδιαστική Αλυσίδα
Ενέργεια
Περιβάλλον
Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας ΤΠΕ
Υγεία
Ως υφιστάμενη ορίζεται κάθε επιχείρηση που έχει συσταθεί έως την 31/12/2013. Στο πλαίσιο του προγράμματος ενισχύονται επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού, ύψους επένδυσης από 15.000 ευρώ έως 200.000 ευρώ, με ποσοστό ενίσχυσης 40%, κατά μέγιστο, των επιλέξιμων δαπανών του επενδυτικού σχεδίου. Στην περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού το ποσοστό επιχορήγησης προσαυξάνεται κατά 10 μονάδες μόνο μετά την πιστοποίηση επίτευξης αυτού του στόχου.
Ενδεικτικές κατηγορίες επιλέξιμων δαπανών για τη διετή περίοδο ενίσχυσης είναι:
Ο εκσυγχρονισμός και η ποιοτική αναβάθμιση κτιριακών και λοιπών υποδομών.
Η απλοποίηση / αυτοματοποίηση λειτουργικών και παραγωγικών δραστηριοτήτων μέσω του εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού και της εισαγωγής ή/και αύξηση της χρήσης ΤΠΕ.

2. «Ενίσχυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών»
Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ, θα ενισχύσει υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεων του τουρισμού, για τον εκσυγχρονισμό τους, την ποιοτική αναβάθμισή τους και τον εμπλουτισμό των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, ώστε να βελτιώσουν τη θέση τους στην εσωτερική και διεθνή τουριστική αγορά.
Υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις είναι εκείνες που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στον τουρισμό και απασχολούν κατά μέσο όρο την τελευταία τριετία τουλάχιστον μία θέση μισθωτής εργασίας.
Ως υφιστάμενη ορίζεται κάθε επιχείρηση που έχει συσταθεί έως την 31/12/2013. Στο πλαίσιο του προγράμματος ενισχύονται επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού, ύψους επένδυσης από 15.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ, με ποσοστό ενίσχυσης 40%, κατά μέγιστο, των επιλέξιμων δαπανών του επενδυτικού σχεδίου. Στην περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού το ποσοστό επιχορήγησης προσαυξάνεται κατά 10 μονάδες μόνο μετά την πιστοποίηση επίτευξης αυτού του στόχου.

3. «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα»
Δυνητικοί δικαιούχοι της δράσης, προϋπολογισμού 48 εκατ. ευρώ, για την ίδρυση νέας επιχείρησης, είναι φυσικά πρόσωπα που έχουν γεννηθεί πριν από την 1/1/1991 ή ενώσεις αυτών, τα οποία είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ κατά την υποβολή της αίτησης ή ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα και δεν έχουν σχέση μισθωτής εργασίας. Σε περίπτωση σύστασης εταιρικού σχήματος πρέπει όλοι οι εταίροι να πληρούν τις προϋποθέσεις αυτές.
Τα σχέδια που θα ενισχυθούν θα πρέπει να αφορούν τους ακόλουθους στρατηγικούς τομείς προτεραιότητας:
Αγροδιατροφή
Ενέργεια
Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες
Εφοδιαστική Αλυσίδα
Περιβάλλον
Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)
Υγεία-Φάρμακα
Υλικά Κατασκευές
Στο πλαίσιο του προγράμματος ενισχύονται έργα συνολικού προϋπολογισμού, ύψους επένδυσης (επιχορηγούμενος π/υ) έως 60.000 ευρώ. Το ποσοστό ενίσχυσης των επενδυτικών προτάσεων ορίζεται σε 100% του συνολικού προϋπολογισμού της επένδυσης.
Ενδεικτικές κατηγορίες επιλέξιμων δαπανών για τη διετή περίοδο ενίσχυσης είναι:
Ο αναγκαίος επαγγελματικός παραγωγικός εξοπλισμός σε ποσοστό έως 40% του συνολικού προϋπολογισμού του σχεδίου (εκτός του κόστους της ΕΜΕ).
Το λειτουργικό κόστος της δραστηριότητας (ενοίκια επαγγελματικού χώρου, ασφαλιστικές εισφορές, δαπάνες τρίτων, όπως π.χ. ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, φυσικό αέριο, κινητή επαγγελματική τηλεφωνία).
Το κόστος μισθωτής εργασίας (στην περίπτωση πρόσληψης υπαλλήλου) έως μιας ετήσιας μονάδας εργασίας (ΕΜΕ).
Ο γενικός εξοπλισμός (γραφεία, καθιστικά κ.ά.).

4. «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης»
Το πρόγραμμα προϋπολογισμού 17,5 εκατ. ευρώ θα αφορά την ενίσχυση πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι έχουν γεννηθεί πριν από την 1/1/1991, για την έναρξη/υποστήριξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους και την οργάνωση αυτοτελούς επαγγελματικού χώρου.
Οι επαγγελματικές δραστηριότητες που θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα ενδεικτικά είναι οι ακόλουθες: Ιατρού, οδοντιάτρου, κτηνιάτρου, φυσιοθεραπευτή, βιολόγου, ψυχολόγου, μαίας, δικηγόρου, αρχιτέκτονα, μηχανικού, τοπογράφου, χημικού, γεωπόνου, γεωλόγου, δασολόγου, ωκεανογράφου, σχεδιαστή, δημοσιογράφου, συγγραφέα, διερμηνέα, ξεναγού, μεταφραστή, καθηγητή ή δασκάλου κ.ά.

Ενισχύονται επενδυτικά σχέδια, συνολικού προϋπολογισμού, ύψους επένδυσης (επιχορηγούμενος π/υ) από 5.000 έως 25.000 ευρώ, με ποσοστό ενίσχυσης 100% του συνολικού προϋπολογισμού.
Οι επιλέξιμες δαπάνες είναι οι ίδιες με τις αναφερόμενες στο τρίτο πρόγραμμα.
ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ

Στις ιστοσελίδες της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης «ΕΠΑνΕΚ» (http://www.antagonistikotita.gr) και του ΕΣΠΑ (www.espa.gr)

E-mail επικοινωνίας: infoepan@mou.gr – Γραμμή επικοινωνίας: 801 1136 300.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι φυσικοθεραπευτές

Με πανελλαδική αναστολή εκτέλεσης των παραπεμπτικών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), απειλούν οι φυσικοθεραπευτές, ενώ την Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου, έχει προγραμματιστεί απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι.
Όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, η έναρξη της αναστολής εκτέλεσης παραπεμπτικών θα τεθεί σε εφαρμογή, στην περίπτωση κατά την οποία αποβεί άκαρπη η νέα συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρη Μπερσίμη, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου.
Οι φυσικοθεραπευτές ζητούν κατάργηση του clawback και των επιστροφών που, όπως αναφέρουν, τους «στερούν 6 μήνες το χρόνο δεδουλευμένες υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους και καταστρέφουν τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας», καθώς και τη σύναψη μιας νέας σύμβασης (με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα) που θα επιτρέπει στον συμβεβλημένο φυσικοθεραπευτή «να προσφέρει υπηρεσίες και να αποζημιώνεται εξολοκλήρου για τις υπηρεσίες του».



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εχεις κάρτα ΟΑΕΔ; ΣΕ ΑΦΟΡΑ!

Άλλαξε ο τρόπος που θα ανανεώνεται η κάρτα ανεργίας.

Από τις 4 Ιανουαρίου έχει τεθεί σε εφαρμογή η παροχή μιας σειράς υπηρεσιών του ΟΑΕΔ αποκλειστικά μέσω διαδικτύου ή ΚΕΠ.

Για την εξυπηρέτησή σας θα πρέπει να πιστοποιηθείτε ως χρήστης στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ (1. παραλαμβάνοντας Κλειδάριθμο από ένα Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης – ΚΠΑ ΟΑΕΔ, ή 2. χρησιμοποιώντας τους κωδικούς σας από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων), είτε θα απευθυνθείτε σε ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών ΚΕΠ, έχοντας μαζί σας ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας (δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης ή ασφαλιστικό βιβλιάριο).


Στο διαδίκτυο:

Αρχικά, μεταβείτε στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) από οποιονδήποτε χώρο ηλεκτρονικής πρόσβασης και στη συνέχεια, επιλέξτε το πεδίο «e-Υπηρεσίες» όπου υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες που σας βοηθούν να ολοκληρώσετε τις ενέργειες σας.







πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπόθεση «ζαρντινιέρα» : Στις 450.000 η αποζημίωση που θα καταβάλει το Δημόσιο στον κύπριο φοιτητή

Στις 450.000 ευρώ ανέρχεται το ποσό το οποίο καλείται να καταβάλει το ελληνικό Δημόσιο στον κύπριο φοιτητή Αυγουστίνο Δημήτριου, για την υπόθεση ξυλοδαρμού η οποία έγινε στις 17/11/2006 στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς.

Πρόκειται για την υπόθεση η οποία έγινε γνωστή στο πανελλήνιο ως «ζαρντινιέρα» και η οποία απασχόλησε για μέρες ολόκληρες τα «φώτα» της δημοσιότητας εξαιτίας της στάσης που κράτησε η τότε ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής», το Συμβούλιο της Επικρατείας (Στε) επικύρωσε εφετειακή απόφαση για την απόλυτη ευθύνη των αστυνομικών, αποκρούοντας τις αιτιάσεις του Δημοσίου, ότι το ποσό της αποζημίωσης είναι «εντελώς υπερβολικό», όπως επίσης και τον ισχυρισμό ότι ο παθών ευθύνεται κατά 95% για ότι του συνέβη.


Το Δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να επιδικαστεί σε βάρος του Δημοσίου αποζημίωση για την ηθική βλάβη (ψυχική και σωματική ταλαιπωρία, πόνο, τρόμο κτλ που υπέστη ο 34χρονος). Η αποζημίωση προσδιορίστηκε σύμφωνα με το «Έθνος» στα 300.000 ευρώ και αναμένεται να προσεγγίσει τις 450.000 ευρώ με τους νόμιμους τόκους, από την επίδοση της αγωγής τον Ιούνιο του 2009.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Όλα έγιναν το βράδυ της 17 Νοεμβρίου 2006, μετά τις εκδηλώσεις των εορτασμών του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη.

Οι αστυνομικοί υποστήριξαν ότι κατόπιν σήματος προσπάθησαν να συλλάβουν πέντε νέους που βγήκαν από τον χώρο του πανεπιστημίου όπου γινόταν προηγουμένως επεισόδια με καταστροφές και ρίψεις αντικειμένων.

Κατά την σύλληψη του ο τότε 24χρονος φοιτητής ξυλοκοπήθηκε, όπως άλλωστε φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας.

Οι ιθύνοντες είχαν προσπαθήσει αρχικά να «κουκουλώσουν» το περιστατικό και υποστήριξαν ότι ο σπουδαστής πάνω στην προσπάθειά του να διαφύγει έπεσε πάνω σε ένα μηχανάκι και αμέσως μετά σε ζαρντινιέρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο τότε αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, είχε κάνει λόγο για παροιμιώδη αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία της Αστυνομίας. Όμως το βίντεο ανέτρεψε τα δεδομένα.

Δείτε το βίντεο:








πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πρόταση …Στα ΑΕΙ με δίδακτρα όσοι δεν μπαίνουν με Πανελλαδικές

Μέχρι και πρόταση για δίδακτρα σε περιζήτητες σχολές, όπως η Ιατρική ή η Νομική, έπεσε στο τραπέζι των συζητήσεων από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να διευρυνθεί το ποσοστό των φοιτητών στη χώρα και να περιοριστεί το κύμα της μετανάστευσης στο εξωτερικό προς αναζήτηση σπουδών.

Αν και είναι πρόσφατη η απόπειρα της κυβέρνησης να υποβιβάσει σε «προσωπική θέση» την πρόταση βουλευτή του για δίδακτρα σε δημόσια σχολεία και να πάρει αποστάσεις, φαίνεται ότι η ιδέα για τον ευρύτερο χώρο της εκπαίδευσης δεν έχει εγκαταλειφθεί.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των αλλαγών που έχει εξαγγείλει στην εκπαίδευση, εξετάζει διάφορα σενάρια για το πέρασμα από τις Πανελλήνιες σε ένα νέο εισαγωγικό σύστημα, ακόμα και την πρωτοφανή πρόταση για δίδακτρα σε όσους δεν πετύχουν τις δυσθεώρητες βάσεις εισαγωγής σε υψηλόβαθμες σχολές, θα ήθελαν όμως να σπουδάσουν το αντικείμενο στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια.


Παρά την οικονομική εξάντληση των ελληνικών ιδρυμάτων με συνεχείς περικοπές στον προϋπολογισμό τους, το υψηλό επίπεδο αρκετών σχολών ήταν αυτό που ώθησε κάποιους στο να προτείνουν την… κοστολόγησή του, ώστε να μη διαρρέει το φοιτητικό δυναμικό σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Υπενθυμίζουμε βέβαια ότι στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κάθετα αντίθετος με τη θέσπιση της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Η κυβέρνηση συζήτησε αλλά φαίνεται ότι θα προσπεράσει αυτή την πρόταση κι έχοντας πάντα σε πρώτο πλάνο το ζήτημα των διδάκτρων, προτιμάει αντί να «αγγίξει» τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία, να στραφεί στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και να το ενισχύσει με επιπλέον προγράμματα, άρα επιπλέον δίδακτρα. Αλλωστε, με την ανάληψη των καθηκόντων της η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου επιχείρησε αναβάθμιση του ΕΑΠ και άνοιγμα των προγραμμάτων σπουδών του σε περισσότερους υποψηφίους.

Σε μια περίοδο που η συζήτηση για κατάργηση των Πανελλαδικών φουντώνει, με τον πρόεδρο του διαλόγου Αντώνη Λιάκο να έχει ανοίξει το θέμα εδώ και καιρό κάνοντας λόγο για μερική ή ολική αποσύνδεση του Λυκείου από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και αντικατάσταση των Πανελληνίων από άλλες μορφές εξετάσεων, η πρόταση αυτή έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία και «πάγωσε» ακόμα και κάποια στελέχη της Κουμουνδούρου.

Η διεύρυνση των εισακτέων, ειδικότερα σε περιζήτητες και υψηλού επιπέδου σχολές, έχει συζητηθεί αρκετές φορές, το αγκάθι όμως της χαμηλής χρηματοδότησης και της συνεπακόλουθης άρνησης των πανεπιστημίων -κυρίως των κεντρικών- να «βουλιάξουν» από φοιτητές, έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Η ιδέα ήταν να δοθεί η δυνατότητα σε υποψηφίους που δεν κατάφεραν να πετύχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις, να εισαχθούν στη σχολή της επιλογής τους πληρώνοντας χρηματικό αντίτιμο, μια και το επίπεδο των ελληνικών σχολών παραμένει υψηλό και οι επιδόσεις τους τοποθετούν πολλά ιδρύματα της χώρας σε υψηλές θέσεις σε διεθνείς λίστες. Με αυτό τον τρόπο, θα περιοριζόταν και η εκροή σπουδαστών -άρα και εμβασμάτων- στο εξωτερικό και θα δινόταν και η απαραίτητη χρηματοδότηση στα ιδρύματα που πνίγονται από φοιτητές αλλά στερούνται χρημάτων.







ΠΗΓΗ



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αφού δεν καταλαβαίνεις, απλώς κοίτα…

Πράγματι, δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσεις μια συστηματική επικοινωνιακή καταιγίδα. Ένα βομβαρδισμό με μισές αλήθειες και καλοφτιαγμένα ψέματα που στόχο έχουν να δημιουργήσουν ένα σοκ για το παρόν σου και δέος για το αβέβαιο μέλλον σου. Αποσταθεροποιημένος, φοβισμένος και εξοργισμένος είσαι πια του χεριού τους και έτοιμος να στραφείς εναντίον όποιων σου υποδείξουν ως υπαίτιους της καταστροφής σου. Κατ αρχήν εχθρός σου είναι το δημόσιο, μετά οι φορτηγατζήδες και οι ταξιτζήδες, έπειτα οι φαρμακοποιοί, μετά οι αγρότες, οι συνταξιούχοι και τέλος εσύ ο ίδιος, γιατί όπως σου είπαν «μαζί τα φάγαμε».

Πάνω απ όλα σε έκαναν να πιστέψεις ότι αυτοί ενδιαφέρονται για τη σωτηρία σου, ότι σχεδιάζουν προγράμματα διάσωσής σου και πως δε σώζεσαι γιατί εσύ είσαι ανίκανος να τα εφαρμόσεις. Όμως, μετά από 6 χρόνια εφαρμογής τέτοιων προγραμμάτων και μάλιστα από κυβερνήσεις που καλύπτουν ολόκληρο σχεδόν το πολιτικό φάσμα, αναρωτήθηκες άραγε μήπως δεν είναι στραβός ο γιαλός αλλά στραβά αρμενίζουμε ; Μήπως τελικά ο στόχος των προγραμμάτων δεν είναι η διάσωση αλλά η αέναη ανακύκλωση της οικονομικής/ πολιτικής/ εξάρτησης της χώρας; Μήπως;…

Μήπως, όλη αυτή η αποθέωση των δυνατοτήτων του «αόρατου χεριού της αγοράς» που καθημερινά σου σερβίρουν και συ έχεις θεοποιήσει περιγράφει απλώς τη δυνατότητα των ισχυρών να (σου) βάζουν χέρι και συ να πρέπει να είσαι χαρούμενος κι από πάνω, γιατί:

Ξεπούλησες τα αεροδρόμιά σου στο γερμανικό δημόσιο
το λιμάνι σου στο Κινεζικό δημόσιο
τις τηλεπικοινωνίες σου στο γερμανικό δημόσιο

Αναρωτιέσαι μήπως, τι είδους εταιρίες παζαρεύουν να πάρουν τζάμπα

Τα υπόλοιπα λιμάνια
Τα νερά (ύδρευση και υδροηλεκτρικά)
Την ενέργεια (υποδομές, κοιτάσματα)
Τους δρόμους
Τους σιδηροδρόμους

Μήπως όλοι αυτοί οι επενδυτές δεν είναι εταιρίες που εκπροσωπούν ξένα δημόσια (γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά, ρωσικά κλπ ) συμφέροντα. Μήπως σε τελική ανάλυση, λέμε μήπως, το σύνθημα για λιγότερο κράτος αφορά τα κράτη- παρίες του διεθνούς συστήματος όπως ακριβώς διαμορφώνεται το ελληνικό κράτος;

Μήπως έχεις παραμυθιαστεί για το λίγο- ελάχιστο αμερικανικό κράτος; Για σκέψου. Θα υπήρχαν τα αμερικανικά σπουδαία πανεπιστήμια δίχως τις αστρονομικές έμμεσες ή άμεσες επιχορηγήσεις του αμερικανικού κράτους- κυρίως του πενταγώνου;

Θα υπήρχε άραγε το κοινωνικό δίκτυ στη Γερμανία των 120 ασφαλιστικών ταμείων με την κρατική ετήσια επιχορήγηση των 60 δις ευρώ; θα υπήρχε στοιχειώδης κοινωνική συνοχή στη Γαλλία (των 6 εκατομμυρίων μουσουλμάνων) αν το κράτος δεν παραβίαζε το περιβόητο σύμφωνο σταθερότητας;

Κι αν αυτά δεν μπορείς να τα δεις, είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις πως οι κυβερνήσεις που εξέλεξες ακολούθησαν και ακολουθούν επ ακριβώς τις οδηγίες των δανειστών; τι φταίει λοιπόν και δεν έρχεται η ανάκαμψη;

Μήπως τα μεροκάματα, που πρέπει να γίνουν Ινδίας για να αποκτήσει η χώρα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα;
Μήπως οι συντάξεις, που πρέπει να κοπούν για δωδέκατη φορά έτσι ώστε να απαλλαγούμε στα γρήγορα από το βάρος μιας αντιπαραγωγικής γενιάς υπερηλίκων;
Μήπως δεν προχωρά γρήγορα το ξεπούλημα- και για αυτό στο τρέχον τρίτο μνημόνιο η αριστερή κυβέρνηση ετοιμάζεται να παραδώσει τη διοίκηση του Ταμείου ξεπουλήματος κατ ευθείαν σε ανθρώπους των δανειστών;
Μήπως δε δουλεύει ο εισπρακτικός μηχανισμός και για αυτό παραδόθηκε στους δανειστές, ανεξάρτητη από το ελληνικό κράτος η Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων;
Μήπως φταίνε τελικά οι αγρότες με τα Καγιέν και τις Ρωσίδες; Αυτοί άραγε ευθύνονται για την αποδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα;

Καθώς σου τρέχουν τα σάλια από τα επιτεύγματα της Ευρωπαικής Ενωσης και του ευρώ που είναι το φετίχ σου, σκέψου αν ένα νόμισμα αρκεί για μια πολιτική ένωση και αν σ αυτήν την Ευρωπαική Ενωση υπάρχει ίχνος «κοινότητας» στην εξωτερική πολιτική και άμυνα, αν υπάρχει κάτι από αυτό που οι εταίροι και δανειστές σου ονομάζουν «κοινοτική αλληλεγγύη».

Τι ακριβώς υπάρχει, μπορείς να το δεις καθαρά – αν ανοίξεις τα μάτια σου– στον τρόπο που οι Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν ο καθ ένας για την πάρτη του το προσφυγικό ζήτημα. Μπορείς να δεις και ποια μοίρα σου επιφυλάσσουν. Φταίει άραγε το περισσότερο ή το λιγότερο ελληνικό κράτος, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ ή οι προηγούμενοι που η Ελλάδα βρίσκεται σ αυτό το γεωγραφικό σημείο και οι Εταίροι της θέλουν να την μετατρέψουν σε υγειονομική ζώνη εκατοντάδων χιλιάδων ψυχών;

Φοβισμένος από το παρόν σου και τρομαγμένος για το μέλλον σου δεν αναζητάς λύσεις. Κοιτάς το ευαγγέλιο των μνημονίων χωρίς καν να το έχεις διαβάσει και δίχως να το κατανοείς και τοποθετείσαι ανάλογα με τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις σου αναζητώντας ταυτόχρονα την άκρη με το γκουβέρνο. Αν δεν έχεις άκρη- η κυβέρνηση φταίει που δε ν εφαρμόζει σωστά τις οδηγίες. Αν έχεις, φταίνε οι υπόλοιποι που αντιδρούν.

Μπορείς να σκεφτείς έστω για μια στιγμή πως ίσως η ευθύνη των ανίκανων και διεφθαρμένων κυβερνήσεων που εξέλεξες είναι το γεγονός πως εφαρμόζουν επ ακριβώς τις οδηγίες για την καταστροφή σου;

Αντιλαμβάνεσαι το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζεις; Έχεις στοιχειώδη γνώση της ιστορίας του τόπου σου; Γνωρίζεις ότι η ιστορία αυτής της χώρας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία του χρέους της; Έχεις υπόψη σου πως ενίοτε τα τοκοχρεολύσια δεν ξεπληρώνονται μόνο σε χρήμα; Σε ανησυχεί ότι δεν πετούν τα πολεμικά αεροσκάφη που χρυσοπλήρωσες και τις μίζες τους γιατί δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για τακάκια φρένων; Θεωρείς ότι είσαι Ευρωπαίος δεν έχεις «εχθρούς» και θα σε προστατέψουν οι φίλοι σου; Με τι αντάλλαγμα, άραγε;

Ακροβατείς κατά πως σε βολεύει ανάμεσα στον τζάμπα εθνικο-πατριωτισμό και την ευρω-λιγούρα ψάχνοντας να βρεις απάγκιο. Από τη μια Ελληνάρας που τα ξέρει όλα απ την άλλη ξυπασμένος κοσμοπολίτης πρόθυμος να αναθέσει τις υποθέσεις του στους (Γερμανούς και άλλους) τεχνοκράτες. Σου διαφεύγει ωστόσο, ότι και στη μια και στην άλλη περίπτωση, δεν είσαι τίποτε παραπάνω από το αποτέλεσμα της συντριβής που επέφερε η κρίση στην κοινωνία της χώρας. Και όσο αδυνατείς να δεις και να αντιμετωπίσεις τη συντριβή σου τόσο οι «αναλύσεις» και οι απαιτήσεις σου για μια πολιτική πρόταση διεξόδου θα ακούγονται σαν εκκλήσεις για έναν «καταλληλότερο» δημοσκοπικά (Γ. Παπανδρέου, Παπαδήμο, Σαμαρά, Βενιζέλο, Τσίπρα) Μεσσία.

Και παρ’ όλα αυτά επιμένεις, γιατί είσαι, δυστυχώς, η γενιά που θα «πεθάνει» χωρίς να έχει καταλάβει το γιατί…






πηγη






ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το ΦΕΚ που αποδεικνύει τη συνεργασία Παπασταύρου – συζύγου Μητσοτάκη

Το δημοσίευμα των “Επικαίρων” που αφορά στην εταιρική σχέση της κυρίας Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι και του κυρίου Σταύρου Παπασταύρου είναι απόλυτα έγκυρο και αξιόπιστο και βασίζεται σε επίσημα δημόσια έγγραφα, όπως είναι τα ΦΕΚ.

Αποδεικνύει ότι ο συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου – που εμπλέκεται στη λίστα Λαγκάρντ – και η σύζυγός του προέδρου της ΝΔ,Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν συνέταιροι.

Από το 2007 μέχρι και τις πρώτες μέρες της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, το καλοκαίρι του 2012, ο Σταύρος Παπασταύρου ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων της κυρίας Μαρέβα Γκραμπόφσκι, συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη.




 





Την αποκάλυψη έκανε το περιοδικό «Επίκαιρα» προκαλώντας πολιτική φουρτούνα στη ΝΔ.






πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εννιά χρόνια δεν κατέθετε Πόθεν Έσχες ο Ψυχάρης.Ερωτήματα για 10 εκατομμύρια

Από το 2000 έως το 2008, ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης, δεν έκανε δήλωση Πόθεν Έσχες. Για την “παράβλεψη” αυτή δεν φαίνεται να ενοχλήθηκε κανένας παράγοντας από αυτούς που ήταν αρμόδιοι για τον έλεγχο του Πόθεν Έσχες και η αποκάλυψη προέκυψε κατά τη διαδικασία ελέγχου των δανείων του ΔΟΛ που αγγίζουν τα 200 εκατομμύρια.

Η Βουλή φαίνεται πως έχει λάβει έγγραφο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, η οποία μετά από έρευνα στον Άρειο Πάγο που ήταν υπεύθυνος την εποχή εκείνη για τις δηλώσεις του Πόθεν Έσχες, απάντησε πως ο εκδότης δεν έχει καταθέσει δήλωση για εννιά χρόνια.

Το θέμα δεν είναι ούτε απλώς ηθικό ούτε φιλολογικό σε σχέση με κάποια παράλειψη. Πρωτίστως είναι θέμα ουσίας για το αν δηλαδή η παράλειψη κρύβει διακίνηση μαύρου χρήματος.


Το 2005 ο Σταύρος Ψυχάρης απέκτησε το 25,1 % του ΔΟΛ έναντι 50 εκατομμυρίων ευρώ. Τα 50 εκατομμύρια ευρώ όπως είχε ανακοινωθεί είχαν προέλθει από Τραπεζικό δάνειο. Όπως όμως φαίνεται να προκύπτει από την ενημέρωση του δανείου, ο Ψυχάρης λίγες μέρες μετά τη δανειοδότηση, κατέβαλε 10 εκατομμύρια με τα οποία αποπλήρωσε τμήμα του δανείου. Έτσι ενώ στις επίσημες ανακοινώσεις την εποχή εκείνη φαινόταν πως ο Ψυχάρης δανείστηκε για να αγοράσει μετοχές του ΔΟΛ, κατέβαλε ο ίδιος 10 εκατομμύρια.

Το ερώτημα είναι από πού προήλθαν αυτά τα 10 εκατομμύρια και αν δικαιολογούνται από το Πόθεν Έσχες. Όλως τυχαίως δεν υπάρχει δήλωση γι’ αυτή τη χρονιά. Ώστε να ελεγχθεί.Είναι εντυπωσιακό επίσης το γεγονός πως κάποιος εκδότης καταβάλει στην Τράπεζα 10 εκατομμύρια και κανένας δεν μπαίνει στον κόπο τόσα χρόνια να ελέγξει αν είναι νόμιμα και από ποια δραστηριότητα προέρχονται, ούτε η Τράπεζα ενημερώνει τις Αρχές

Ο έλεγχος των δανείων του ΔΟΛ για τα οποία ο Σταύρος Ψυχάρης ερευνάται ως ύποπτος, έχει ήδη καθυστερήσει. Οι Οικονομικοί Εισαγγελείς έχουν δώσει στον Ψυχάρη πρωτοφανώς τρεις αναβολές για να καταθέσει. Την περίοδο των αναβολών τα δάνεια του Ψυχάρη παρουσίαζαν καθυστερήσεις.Την ημέρα που ο Ψυχάρης κατέθεσε στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, κατατέθηκαν στους λογαριασμούς των δανείων 3,5 εκατομμύρια ώστε το δάνειο να φαίνεται ενήμερο. Την ίδια εποχή βέβαια οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ παρέμεναν απλήρωτοι λόγω έλλειψης ρευστότητας.

Η έρευνα για τα δάνεια πρέπει να ολοκληρωθεί τώρα και προκύπτει άμεσα η ανάγκη να ξεκινήσει άλλη έρευνα που θα ερευνά το Πόθεν Έσχες του Ψυχάρη και τη διακίνηση των 10 εκατομμυρίων.

Το αδίκημα της μη υποβολής του Πόθεν Έσχες από τον Ψυχάρη έχει παραγραφεί αφού ήταν πλημμέλημα την εποχή που διαπράχθηκε. Αυτό δε σημαίνει πως η Εισαγγελία δεν έχει υποχρέωση να ελέγξει το Πόθεν Έσχες.

Αν προκειμένου να λάβει τα υπέρογκα δάνεια ο ΔΟΛ έχουν υποθηκευτεί λογαριασμοί στο εξωτερικό, η Εισαγγελία δεν μπορεί να ισχυριστεί απλώς πως τα δάνεια έχουν κάλυψη, αλλά είναι υποχρεωμένη να ερευνήσει με νέα έρευνα σε ποιόν ανήκουν αυτοί οι λογαριασμοί και το χρήμα και από ποιές ενέργειες προέρχονται.

Η καθυστέρηση της έρευνας που υπάρχει για τον Ψυχάρη, η οποία δεν προκύπτει για τεχνικούς ή νομικούς λόγους αλλά λόγω αδικαιολόγητων παρατάσεων που δίνονται στον εκδότη, δημιουργεί για μια ακόμη φορά φημολογίες και υποψίες για τη Δικαιοσύνη. Ήδη υπάρχουν φήμες πως κάποιοι περιμένουν πως δεν θα αντέξει ο Συριζα στην κυβέρνηση και γι αυτό παίζουν τις καθυστερήσεις στο παιχνίδι. Είναι έτοιμοι βεβαίως και αυτοί οι οποίοι περιμένουν την μη παραπομπή Ψυχάρη για να την χρεώσουν στην κυβέρνηση ξεχνώντας τα περί ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.









πηγη





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!