EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Εξαιρούνται οι υπάλληλοι της Βουλής από το νέο Ασφαλιστικό

Σχεδόν…όλοι οι ασφαλισμένοι της χώρας υπάγονται στις θεμελιώδεις αρχές του νέου Ενιαίου Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλειας, οι οποίες περιλαμβάνονται στο πολυσέλιδο κυβερνητικό σχέδιο για το νέο Ασφαλιστικό. Μόνη εξαίρεση φαίνεται πως είναι οι υπάλληλοι της Βουλής. Και αυτό γιατί στο εν λόγω σχέδιο και συγκεκριμένα στο άρθρο 1 αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «για τους υπαλλήλους της Βουλής τα θέματα του νόμου θα ρυθμιστούν από τον Κανονισμό της Βουλής».

Ολόκληρη η σχετική προτεινόμενη διάταξη έχει ως εξής «το Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης λειτουργεί με ενιαίους κανόνες για όλους τους εργαζομένους στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

Τα θέματα του νόμου αυτού που αναφέρονται στους τακτικούς υπαλλήλους και λειτουργούς του Δημοσίου, τους στρατιωτικούς και τους τακτικούς υπαλλήλους των Ν.Π.Δ.Δ., οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης α` και β` βαθμίδας θα ρυθμιστούν με όμοιο τρόπο με ειδικό συνταξιοδοτικό νόμο.


Για τους υπαλλήλους της Βουλής τα θέματα του νόμου θα ρυθμιστούν από τον Κανονισμό της Βουλής».



πηγη






ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Λέανδρος Ρακιντζής για το «πάρτι» διαφθοράς στο ελληνικό δημόσιο και οχι μόνο

Για την διαφθορά στο δημόσιο τομέα και τις ακραίες περιπτώσεις που αντιμετώπισε κατά την διάρκεια της θητείας του ως Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, μίλησε ο Λέανδρος Ρακιντζής , σε συνέντευξή που παραχώρησε στον Πέτρο Κουσουλό.

«Εδώ στην Ελλάδα, θεωρείσαι καλός υπάλληλος αν χτυπάς κάρτα το πρωί και το μεσημέρι» δήλωσε ο κ. Ρακιντζής, τονίζοντας στη συνέχεια πως «κανείς δεν εκτιμά την δουλειά και το έργο που προσφέρεις».

Έπειτα, ο τέως Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης έθιξε περιπτώσεις διαφθοράς ανθρώπων που ενώ οι ίδιοι εμφανίζονταν σαν όργανα της τάξης και την ηθικής, καταγγέλοντας μάλιστα οτιδήποτε τύγχανε προϊόν εξαπάτησης και δολιοφθοράς προς το δημόσιο, στη συνέχεια έσπευδαν να καλύψουν τις δικές τους υποχρεώσεις με παρόμοιου τύπου ενέργειες.

Εν συνεχεία, ο κ. Ρακιντζής μίλησε για τον πόλεμο που δέχεται , αναφερόμενος στην υπόθεση ανανέωσης της θητείας του, η οποία ποτέ δεν συνέβη, καθότι ουδείς δεν προέβη στην λήψη απόφασης της εν λόγω υπόθεσης, με τον ίδιο ωστόσο να παραδέχεται πως ούτε εκείνος έκανε κάποια νίψη, ισχυριζόμενος πως «όταν ζητήσεις κάτι, πρέπει να δώσεις και αντιπαροχές». Όσο για τις 35.000 υποθέσεις «τρέλας» που είχε περαιώσει κατά την διάρκεια της θητείας του, έχει να θυμάται εκείνη της ΔΕΗ που όπως υποστήριξε οι υπάλληλοι χρέωναν τα ταμεία της επιχείρησης με τα έξοδα του απεργιακού τους αγώνα.

Τέλος σε ερώτηση που ετέθη στον κ. Ρακιντζή για το αν υπάρχει σωτηρία στην «ασθενή» δημόσια διοίκηση, εκείνος δήλωσε ότι: «Αν ο δημόσιος υπάλληλος δεν ζητήσει ή δώσει δικαιώματα δεν τολμάει κάνεις να τον ενοχλήσει» , βάζοντας παράλληλα στο στόχαστρο τους προιστάμενους των υπηρεσιών που κατά την γνώμη του η επιλογή τους πρέπει να γίνεται με αξιοκρατικά κριτήρια.


Δείτε το βίντεο:







πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προσοχή! Μη δεχτείτε αυτό το αίτημα φιλίας στο Facebook (ΦΩΤΟ)

Ένας νέος ιός άρχισε να κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες στο Facebook και αφορά έναν χρήστη που στέλνει μηνύματα και αιτήματα φιλίας.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει πως είναι η ασφάλεια του facebook «policy security» σε μήνυμα όμως είναι ιός.

Το Facebook θα στείλει email αν υπάρξει κάποιο θέμα με το λογαριασμό μας.


Δείτε τη φωτογραφία: 














ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κάθοδος αγροτών…Θα κατασκηνώσουν για 3 μέρες στο Σύνταγμα

Τον επ’ αόριστον αποκλεισμό των εθνικών οδών, των τελωνείων και των λιμανιών αλλά και κλιμάκωση του αγώνα τους αποφάσισαν ομόφωνα οι αγρότες κατά τη συνέλευσή τους στη Νίκαια.

Επίσης, αποφάσισαν να πουν OXI στη διακομματική συζήτηση και να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην Αθήνα, ενώ δηλώνουν ότι θα κατασκηνώσουν για τρεις ημέρες στο Σύνταγμα.

Οι αγρότες ζητούν να παραμείνει αυτόνομος ο ΟΓΑ, αφορολόγητο για μικρούς και μεσαίους αγρότες, καθώς και κατάργηση των τεκμηρίων.


Όσον αφορά στα μπλόκα, ανοιχτό είναι το τελωνείο του Προμαχώνα και τα Τέμπη, που θα κλείσουν εκ νέου στις 6 το απόγευμα.

Επ’ αόριστον παραμένουν κλειστοί οι κόμβοι στη Νίκαια, τα Μάλγαρα, την Ανθήλη, τον Ισθμό Κορίνθου και τα διόδια Νεστάνης, και στην Εγνατία Οδό στο Νησέλι και τα Κερδύλλια.

Επίσης, κλειστό παραμένει το τελωνείο των Κήπων, ενώ και το τελωνείο της Εξοχής έκλεισε ξανά από τις 3 το μεσημέρι, ενώ της Δοϊράνης θα κλείσει από τις 7 έως τις 10 το βράδυ.

Διακεκομμένοι, αλλά πολύωροι, είναι οι αποκλεισμοί και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου σε όλη τη χώρα.

Εν τω μεταξύ, στη Φλώρινα, αγρότες το βράδυ του Σαββάτου αποδοκίμασαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σε ομιλία, για την αγροτική πολιτική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για “αντιπολιτικά και αντιδημοκρατικά φαινόμενα, καταδικαστέα από όλους. Είναι αναγκαίο να απομονωθούν οι ακραίες φωνές και να επικρατήσει ο διάλογος”. Επισημαίνει δε ότι “δεν εξυπηρετούν ούτε τα αιτήματα των αγροτών, ούτε καμιάς άλλης κοινωνικής κατηγορίας”.

Στη Μεσσηνία

Μετ’ εμποδίων διεξάγεται και την Κυριακή η κυκλοφορία των οχημάτων στους δύο κεντρικούς οδικούς κόμβους της Μεσσηνίας (Ασπροχώματος και Καλού Νερού).
Στον κόμβο του Ασπροχώματος οι αγρότες έκλεισαν στις 12:00 το δρόμο, ο οποίος θα παραμείνει κλειστός έως τα μεσάνυχτα, ενώ ανοιχτός παραμένει ο κόμβος του αεροδρομίου (στη Μεσσήνη), απ’ όπου γίνεται η κυκλοφορία των τροχοφόρων από και προς Καλαμάτα, μέσω της Ε.Ο. Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας.

Στον κόμβο του Καλού Νερού οι αγρότες από την Τριφυλία έκλεισαν το δρόμο στις 15:00, ο οποίος θα ανοίξει στις 19:00, εμποδίζοντας την κυκλοφορία των οχημάτων από Πύργο προς Κυπαρισσία και από Κυπαρισσία προς Πύργο. Στο σημείο δεν υπάρχει παράδρομος και οι αγρότες του μπλόκου διευκολύνουν πρωτίστως τ’ ασθενοφόρα, τα λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές και τα φορτηγά που μεταφέρουν προϊόντα.

Στην Αργολίδα, Κορινθία, Λακωνία

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες της Πελοποννήσου με κλείσιμο και της παλαιάς εθνικής οδού και στους Μύλους της Λέρνης, στην Αργολίδα και στο Καλαμάκι Κορινθίας, ενώ το απόγευμα οι αγρότες θα κλείσουν και την γέφυρα του Ευρώτα, κάνοντας το ταξίδι για την Αττική σωστό γολγοθά.
Ειδικότερα, από το απόγευμα του Σαββάτου είναι κλειστός επ’ αόριστον ο αυτοκινητόδρομος Τρίπολης – Κορίνθου στο ύψος των διοδίων Νεστάνης από τους αγρότες της Αρκαδίας, που διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό προσχέδιο νόμου, ενώ για πολλοστή ημέρα είναι κλειστή η νέα εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος των διοδίων του Ισθμού.

Το μεσημέρι οι αγρότες της Αργολίδας πραγματοποίησαν προσυγκεντρώσεις στα χωριά του αργολικού κάμπου και λίγο μετά τις 13.00 έκλεισαν την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – ‘Αργους στην είσοδο του χωριού Μύλοι και μοίρασαν στους διερχόμενους οδηγούς πορτοκάλια, αποκόπτοντας την ανατολική Πελοπόννησο τελείως, με μόνη διαφυγή για την Κορινθία τον δρόμο Λεβίδι – Κανδύλα – Νεμέα.

Οι αγρότες δεν έχουν ενημερώσει για το χρόνο που θα κρατήσουν κλειστή την παλαιά εθνική οδό στους Μύλους της Λέρνης.

Επιπλέον, οι αγρότες της Κορινθίας έχουν προγραμματίσει να κλείσουν και την παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου από τις 15:00 έως τις 22:00.

Στο μεταξύ, οι αγρότες της Λακωνίας, βρίσκονται στα μπλόκα τους και θα κλείσουν από τις 17:00 έως τις 20:00 την εθνική οδό Σπάρτης – Τρίπολης, στο ύψος της γέφυρας του ποταμού Ευρώτα στην είσοδο της Σπάρτης, με αποτέλεσμα όσοι θα ταξιδέψουν για Τρίπολη θα πρέπει να ακολουθήσουν τον επαρχιακό δρόμο Σπάρτη – Καστόρι – Λογγανίκος – Μεγαλόπολη.

Στην Φθιώτιδα

Άνοιξε το μεσημέρι της Κυριακής το εθνικό δίκτυο Αθηνών-Λαμίας στα δύο μπλόκα στη Φθιώτιδα. Το ένα μπλόκο που είχε στηθεί στον κόμβο του Μπράλου στο 200ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας και είχε κόψει κάθε κίνηση του εθνικού δικτύου άνοιξε καθώς οι αγρότες απέσυραν τα τρακτέρ και ο δρόμος δόθηκε σε κυκλοφορία.

Εκατοντάδες φορτηγά αυτοκίνητα που είχαν ακινητοποιηθεί στους δρόμους γύρω από την Λαμία άρχισαν σιγά σιγά να κινούνται για τον προορισμό τους αλλά λόγου του μεγάλου αριθμού θα χρειαστούν ώρες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας

Στο 140ο χλμ του δρόμου Αθηνών-Λαμίας οι αγρότες απέσυραν τα τρακτέρ και από τα δύο ρεύματα και κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί. Στο 210ο χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Ανθήλης, ο δρόμος παραμένει κλειστός, αλλά οι αγρότες απέσυραν τα τρακτέρ από τους παράδρομους με συνέπεια με μικρές παρακάμψεις να διεξάγεται η κυκλοφορία.

Στην Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία

Μόνο δύο ώρες, από τις 12:00 έως τις 14:00, έμεινε ανοικτή την Κυριακή η εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου στην Αιτωλοακαρνανία, αφού οι αγρότες αποφάσισαν νέο πολύωρο αποκλεισμό του δρόμου, από τις 14:00, μέχρι τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας.

Εκτός, όμως, από τον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, θα συνεχιστούν και οι πολύωροι αποκλεισμοί εθνικών οδών σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία.

Ειδικότερα, στην Αιτωλοακαρνανία, αγρότες θα αποκλείσουν την εθνική οδό Αμφιλοχίας – Λευκάδας, από τις 11:00 έως τις 17:00, στο ύψος του κόμβου του Αγίου Νικολάου.

Επίσης, αγρότες της Ναυπακτίας, απέκλεισαν την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιτέας, από τις 12:00 έως τις 15:00, στον κόμβο του Ξηροπήγαδου, στην περιμετρική της Ναυπάκτου.

Ακόμη, αγρότες από την ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου, θα αποκλείσουν την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, από τις 17:00 έως και τις 20:00, στην γέφυρα του ποταμού Ευήνου.

Στην Αχαΐα, αγρότες θα αποκλείσουν την εθνική οδό Πατρών – Πύργου, από τις 16:00 έως τις 20:00 στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας.

Επίσης, αγρότες της Αιγιάλειας, αναμένεται να κλείσουν την εθνική οδό Πατρών – Αθηνών, από τις 19:00 έως και τις 22:00, στο ύψος του Αιγίου.

Στην Ηλεία, αγρότες θα κλείσουν την εθνική οδό Πατρών – Πύργου, από τις 12:00 έως τις 20:00, στους κόμβους του Κουρτεσίου και της Μαραθιάς.

Τέλος, αγρότες από την περιοχή του Πύργου, αναμένεται να κλείσουν τις απογευματινές ώρες, τον κόμβο Αγίου Γεωργίου.

 

Πηγή






ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τραγωδία με άντρα που έπεσε στις στις γραμμές του ΗΣΑΠ – Ανασύρθηκε νεκρός

Ένας άντρας έχασε τη ζωή του, πέφτοντας στις γραμμές του τραίνου, μεταξύ των στάσεων του ΗΣΑΠ, «Περισσός» κι «Άνω Πατήσια».

Ο άντρας, αγνώστων στοιχείων, περίμενε να περάσει ο συρμός και βούτηξε στις γραμμές.

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα επιχείρηση της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας για να ανασύρουν την διαμελισμένη σορό του άτυχου άνδρα και η διέλευση των συρμών στο σημείο αυτό έχει διακοπεί.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η αστυνομία, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, πρόκειται, πιθανότατα, για αυτοκτονία





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Κώστας Αρβανίτης διόρισε σύζυγο και κόρη σε γραφεία υπουργών

Στα γραφεία υπουργών διορίστηκαν η σύζυγος και η κόρη του διευθυντή του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο», Κώστα Αρβανίτη.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Πρώτο Θέμα ο Κώστας Αρβανίτης «βόλεψε» την σύζυγό του  Ζηνοβία Συρίβλη, στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αναστάσιου Πετρόπουλου, όπου ανέλαβε διεθυντρία, καθώς και την κόρη της συζύγου του, Αφροδίτη Βογιατζόγλου, η οποία, με μόνο προσόν το απολυτήριο Λυκείου, βρέθηκε στο γραφείο του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη.

Οπως σημειώνει η κυριακάτικη εφημερίδα, στο ΦΕΚ του διορισμού της, η σύζυγος του κ. Αρβανίτη αναφέρεται με το πατρικό της όνομα (Ζηνοβία Συρίβλη) και μόνον οι γνωστοί του ζευγαριού μπορούν να αντιληφθούν ότι είναι το ίδιο πρόσωπο που ως δημοσιογράφος Τζίνα Βογιατζόγλου (το επώνυμο του πρώην συζύγου της) είχε διατελέσει στο παρελθόν διευθύντρια στην ΕΡΑ 5.
Ενδιαφέρον, παρουσιάζει το γεγονός ότι ο υφυπουργός κ. Πετρόπουλος που όρισε διευθύντρια στο πολιτικό του γραφείο τη σύζυγο του Κώστα Αρβανίτη, βρήκε τρόπο να βολέψει σε διάφορες θέσεις του Ελληνικού Δημοσίου την σύζυγό του και τους παλαιούς συνεργάτες του στο δικηγορικό του
γραφείο, το οποίο, ειδικευόταν στα θέματα της κοινωνικής ασφάλισης!

Η απάντηση του Κ.Αρβανίτη για τους διορισμούς

Για λάσπη και αθλιότητα καταγγέλλει την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ο διευθυντής του ρ/σ Στο Κόκκινο, 105,5, Κώστας Αρβανίτης. Ο γνωστός δημοσιογράφος με μια απάντησή του στο facebookαπαντά σε δημοσίευμα της εφημερίδας που υποστηρίζει ότι η γυναίκα του και η θετή του κόρη διορίστηκαν στο Δημόσιο.

Η απάντηση του Κώστα Αρβανίτη 

«Ο Αναστασιάδης και η εφημερίδα του θεωρούν ότι με τη λάσπη μπορεί να σωθεί το σύστημά τους.
Με φωτογραφίες στα μανταλάκια και αστήρικτους τίτλους προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα και μηχανικά αντανακλαστικά σε ένα μέρος της κοινής γνώμης.

Η σύζυγος μου Ζηνοβία είναι συνταξιούχος διέκοψε την σύνταξη της και με τα ίδια χρήματα πήγε μετακλητή για να βοηθήσει στο Υπουργείο Εργασίας, μετά από πρόταση του Τάσου Πετρόπουλου.



Δεν είναι πρόσληψη. Είναι επιλογή πολιτικής θέσης που δεν επιβαρύνει το κρατικό προυπολογισμό.

Δεν φοράει μπούργκα και παίρνει μόνη τις αποφάσεις της.

Η κόρη της δεν βρίσκεται σε κανένα υπουργείο.

Ήταν για δύο μήνες για συγκεκριμένη δουλειά και έφυγε πριν ένα μήνα.

Πού ακριβώς είναι οι διορισμοί και πού ακριβώς είναι το ανήθικο, κάτι για το οποίο ο Αναστασιάδης παλεύει χρόνια, νομίζω ότι είναι απόλυτα φανερό.

Γι′ αυτούς που αναπαραγάγουν την αθλιότητα επισυνάπτω τη φωτογραφία του εκδότη για να παίρνουν κουράγιο στον δύσκολο αγώνα τους».





πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το τρένο πιο κοντά στην Πάτρα το 2017

ΠΑΤΡΑ. Περίπου ένα τέταρτο της ώρας θα απέχει από την Πάτρα σε ένα χρόνο ο σταθμός του σύγχρονου τρένου, αφού μέσα στο 2017 αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στον Ψαθόπυργο.

Ομως, η έλευση του τρένου μέχρι την παραλιακή κοινότητα του δήμου Πατρέων, δεν είναι η μόνη εξέλιξη στην προσπάθεια επαναλειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου στη Δυτική Ελλάδα. Την Κυριακή αναμένεται να παρουσιαστεί στον Πύργο η μελέτη για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρα – Πύργος – Καλαμάτα, η οποία έχει κλείσει εδώ και χρόνια. Επίσης, έχει προγραμματιστεί η επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου της Πάτρας προς την Κάτω Αχαΐα, ενώ υπάρχει θετική ανταπόκριση από τον ΟΣΕ στο αίτημα για τη λειτουργία προαστιακού σιδηροδρόμου στην Αιτωλοακαρνανία, που θα συνδέει το Μεσολόγγι με το Αγρίνιο.

Οσον αφορά την κατασκευή της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής μέχρι το νέο λιμάνι της Πάτρας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, ενημέρωσε τους εκπροσώπους επιχειρηματικών φορέων της Δυτικής Ελλάδας, πως μέσα στο 2017 θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο τμήμα Αίγιο–Ψαθόπυργος. Αυτό σημαίνει, πως όσοι κάτοικοι της Πάτρας θέλουν να ταξιδέψουν με το νέο τρένο, θα μπορούν μέσα σε ένα τέταρτο της ώρας να βρίσκονται στον σταθμό του Ψαθόπυργου. Αλλωστε και τώρα δεν είναι λίγοι αυτοί που πηγαίνουν στο Κιάτο Κορινθίας, με Ι.Χ. ή λεωφορεία του ΟΣΕ για να πάρουν το τρένο με προορισμό την Αθήνα. Σχετικά με την επέκταση της σιδηροδρομικής γραμμής προς το Ρίο, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2019, εάν δεν υπάρξει εμπλοκή με την υπογραφή της σύμβασης.

Οσον αφορά τη διέλευση του τρένου μέσα από τον αστικό ιστό της Πάτρας και την ολοκλήρωση των εργασιών μέχρι το νέο λιμάνι, ο κ. Θεοφανόπουλος είπε ότι μέχρι τέλη Μαρτίου 2016 θα αποσταλούν οι προτάσεις από τον ΟΣΕ στην περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, και θα τεθούν σε διαβούλευση.

Σχετικά με την επαναλειτουργία της γραμμής Πάτρα–Πύργος–Καλαμάτα εκπρόσωποι επιχειρηματικών φορέων της Ηλείας, όπως ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κώστας Νικολούτσος, εκτιμούν ότι είναι μείζονος σημασίας όχι μόνο για τον νομό, αλλά για ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα. Και τούτο διότι, όπως τονίζουν, εκτός από την επαναλειτουργία της γραμμής, θα πρέπει να γίνει σύνδεση με την Αρχαία Ολυμπία και το λιμάνι του Κατακόλου, όπου κάθε χρόνο φθάνουν χιλιάδες επιβάτες με τα κρουαζιερόπλοια. Οπως προαναφέρθηκε, σχεδιάζεται και η επέκταση του προαστιακού της Πάτρας προς την Κάτω Αχαΐα. Το έργο, σύμφωνα με τον κ. Θεοφανόπουλο, θα είναι από τα πρώτα που θα ενταχθούν στο περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Δυτ. Ελλάδας 2014-2020, ώστε να αρχίσουν μέσα στο 2016 οι εργασίες στο δίκτυο. Ο προαστιακός αναμένεται να εξυπηρετεί τους 20.000 κατοίκους των δημοτικών ενοτήτων Παραλίας, Βραχναίικων και Κάτω Αχαΐας και τους κατοίκους της Πάτρας που θα θέλουν να κινηθούν, κυρίως το καλοκαίρι, προς τις παραλίες της δυτικής Αχαΐας.

Τέλος όσον αφορά την Αιτωλοακαρνανία σύμφωνα με τον κ. Θεοφανόπουλο, «θα ξεκινήσει άμεσα η εκτίμηση για την κατάσταση του υφιστάμενου δικτύου, με παράλληλη υλοποίηση μελέτης βιωσιμότητας και εφόσον οι προϋποθέσεις το επιτρέπουν, θα γίνουν όλες οι διαδικασίες, ώστε να ενταχθεί το έργο για χρηματοδότηση».





πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Περισσότεροι από 130 άνθρωποι στα συντρίμμια πολυκατοικίας στην Ταϊβάν

Συνολικά 132 άνθρωποι είναι ακόμη παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια της πολυώροφης πολυκατοικίας σε πόλη στη νότια Ταϊβάν, η οποία κατέρρευσε εξαιτίας ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, δήλωσε αυτοδιοικητικός αξιωματούχος.

Ο αριθμός είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν για τον οποίο έκαναν λόγο το Σάββατο οι αρχές, καθώς τα σωστικά συνεργεία χτένιζαν τα συντρίμμια του πολυώροφου κτηρίου στην πόλη Ταϊνάν με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και υπερευαίσθητες συσκευές ανίχνευσης ήχων, αναζητώντας ενδείξεις ζωής.

Μέλη των σωστικών συνεργείων πιστεύουν ότι οι 29 από τους ανθρώπους που είναι παγιδευμένοι μπορεί να διασωθούν ευκολότερα από τους υπόλοιπους, οι οποίοι είναι θαμμένοι βαθύτερα στα συντρίμμια της πολυκατοικίας, πρόσθεσε ο αξιωματούχος του δήμου της Ταϊνάν.

Απεγκλωβισμός 20χρονου

Σωστικά συνεργεία έβγαλαν ζωντανό 20χρονο άνδρα από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας, πάνω από 24 ώρες αφότου το κτήριο κατέρρευσε.

Ο Χουάνγκ Κουάνγκ-ουέι ανασύρθηκε ζωντανός από μέλη των σωστικών συνεργείων κατόπιν επιχείρησης η κατάληξη της οποίας αναμεταδόθηκε απευθείας από τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.

Ο σεισμός των 6,4 βαθμών που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου είχε αποτέλεσμα να καταρρεύσουν πολλά κτήρια, περιλαμβανομένης της πολυκατοικίας στην Ταϊνάν.
Σύμφωνα με τις αρχές τις οποίες επικαλούνται μέσα ενημέρωσης της Ταϊβάν, ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας του σεισμού αυξήθηκε σε 18, ενώ πάνω από 500 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΦΤΕΡΑ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ - ΤΙ ΖΗΤΑΝΕ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Το ότι στοχοποιήθηκαν οι καταθέσεις είναι γνωστό σε όλους, όπως γνωστό είναι ότι τα capital control καμία σχέση δεν έχουν με το δημοψήφισμα μαϊμού που προκήρυξε ο Τσίπρας και …την πάτησε καθώς του βγήκε ΟΧΙ ενώ περίμενε ΝΑΙ.

Τα capital control έγιναν για να μην μπορεί να πάρει ο κόσμος τα λεφτά του και όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου να τα κουρέψουν. Είναι ζεστό χρήμα και τα κοράκια τέτοιο θέλουν.
Φαίνεται λοιπόν ότι το πλήρωμα του χρόνου ήρθε για να κουρευτούν οι καταθέσεις.
Αυτό φαίνεται από τον τρόπο με τον οποίο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο αντιδρούν τα διάφορα "παρτάλια"

Την αντίθεσή της εκφράζει σε αυτό το ενδεχόμενο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η οποία απαντώντας σε ερώτηση Γερμανού Ευρωβουλευτή επισημαίνει ότι δεν μπορεί να “παγώσε騔 τις καταθέσεις και τα ομόλογα στις ελληνικές τράπεζες ώστε στη συνέχει να κουρευτούν.

Όμως, ο θόρυβος που ξεσηκώνεται δρα αρνητικά για τις ελληνικές τράπεζες, εκτιμούν Έλληνες τραπεζίτες και προσθέτουν ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές τορπιλίζουν τις ελληνικές τράπεζες αφού όχι μόνο εμποδίζουν την επιστροφή καταθέσεων, αλλά προκαλούν εκροές εξαιτίας του φόβου που προκαλούν στους καταθέτες.
Αναλυτικά το ΑΠΕ αναφέρει:

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορεί να υποχρεώσει τις ελληνικές τράπεζες να παγώσουν καταθέσεις και ομόλογα προκειμένου να κουρευτούν εν συνεχεία στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησής τους (το περίφημο bail in), εφόσον αυτή ολοκληρωθεί εντός του 2015. Τούτο προκύπτει από απαντητική επιστολή της ΕΚΤ προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που έχει στη διαθέσή του το ΑΠΕ.

Όπως φαίνεται πιέσεις, από μερίδα του ευρωκοινοβουλίου, δέχεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αλλά και ο εποπτικός της βραχιόνας SSM (Single Supervisory Mechanism), προκειμένου να επιβληθεί στις ελληνικές τράπεζες κούρεμα των καταθέσεων και κυρίως των ομολογιούχων της. Ωστόσο όπως προκύπτει από απαντητική επιστολή της επικεφαλής του SSM Daniele Noy στον Γερμανό ευρωβουλευτή των Πρασίνων Sven Giegold, πριν την 1.1.2016 δεν υφίσταται μηχανισμός που να υποχρεώνει τους καταθέτες και ομολογιούχους να μετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Όπως προκύπτει από την απαντητική επιστολή της κας Daniele Noy, o Γερμανός ευρωβουλευτής ενδιαφέρεται να μάθει αν γίνεται, να επιβληθεί μορατόριουμ στην αποπληρωμή τραπεζικών ομολόγων, αλλά και να ληφθούν "πρόσθετα μέτρα" από τις εποπτικές αρχές, προκειμένου να μην διαρρεύσουν από τις τράπεζες κεφάλαια τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν σε ένα πιθανόν bail in. Ωστόσο η επικεφαλής του SSM ξεκαθαρίζει στην απάντησή της ότι τέτοιοι θεσμοί δεν υφίστανται τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης. Κατά συνέπεια τέτοιου είδους προληπτικά μέτρα δεν μπορούν να ληφθούν τουλάχιστον πριν από την 1.1.2016, οπότε αναμένεται να τεθεί σε ισχύ η τραπεζική οδηγία για την αναδιάρθρωση των τραπεζών (η πεφίφημη BRRD).

Υπενθυμίζει δε, ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών. Ξεκαθαρίζει ωστόσο, ότι με το υφιστάμενο πλαίσιο η ΕΚΤ δεν μπορεί να "παγώσει" στοιχεία του παθητικού των τραπεζών (στα οποία περιλαμβάνονται οι καταθέσεις και τα ομόλογα) προκειμένου να καλυφθεί με αυτά ένα μέρος από τις κεφαλαιακές τους ανάγκες, κατά τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης. Μετά από όσα διαβάσατε και με βάση το ότι μπήκαμε στον έβδομο χρόνο των μνημονίων είστε πλέον έμπειροι και καταλαβαίνετε ότι ήρθε η ώρα για να κάνουν φτερά οι καταθέσεις,







πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Uber - Google: Το χρήμα (τους) στο λαιμό σου

Κωστής Χριστοδούλου 

Είναι πραγματικά ένα μυστήριο τι φόρους αποδίδει, αν αποδίδει, η Google στο ελληνικό κράτος από τις δραστηριότητες της στην χώρα μας. Ακόμη και η πολυδιαφημισμένη συμφωνία μισού εκατ. ευρώ μεταξύ του κρατικού ΕΟΤ με την Google έγινε με την εταιρεία που διαθέτει η τελευταία στην Ιρλανδία, χωρίς να καταλήγει δεκάρα τσακιστή στα ταμεία του κράτους. Αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου καθώς υπάρχει ένας χορός δεκάδων εκατομμυρίων στην διαφήμιση στο ελληνικό διαδίκτυο που εκμεταλλεύεται η Google και που είναι επίσης άγνωστο τι και αν καταλήγει στα ταμεία του ελληνικού κράτους.

AdTech Ad



Και μπορεί εδώ στην Ελλάδα αυτά να είναι "ψιλά γράμματα" - αν και δεν θα έπρεπε με τις ανάγκες που υπάρχουν για αύξηση των εσόδων - το ίδιο όμως συμβαίνει και στις περισσότερες χώρες του πλανήτη όπου δραστηριοποιούνται πολυεθνικές της "νέας οικονομίας". Όταν πριν από λίγες εβδομάδες οι οικονομικές υπηρεσίες της Βρετανίας έστειλαν τον λογαριασμό για την μια απόδοση φόρων  προηγούμενων ετών στην Google η τελευταία δεν έδειξε να "πέφτει από τα σύννεφα"  ούτε να αρνείται ότι διέπραττε φοροδιαφυγή.


Η αντίδραση της ήταν σαν "συγχαρητήρια, μας καταλάβατε - έστω και αργά -, να δώσουμε το ποσό που λέτε, να κλείσει όσο το δυνατόν πιο ήσυχα η υπόθεση". Αντίστοιχη είναι η στάση τόσο στην περίπτωση της χαμηλής φορολόγησης της στην Ιρλανδία, όσο και στο κυνήγι που έχει ξεκινήσει από την Κομισιόν και που έχει ξυπνήσει και τις κατά τόπους κυβερνήσεις ανά την Ευρώπη. Όταν μία εταιρεία ελέγχει απόλυτα αγορές,  όπως αυτή της διαφήμισης στο διαδίκτυο και όταν η αξία της ξεπερνάει το μισό τρισεκατομμύριο και μόνο το τελευταίο τρίμηνο του 2015 τα κέρδη της ήταν κοντά στα 5 δισ.  δολάρια, τα πρόστιμα και οι τιμωρίες που δέχεται είναι απλά παρανυχίδες, ούτε καν πονοκέφαλοι. Αντίθετα, για τις πεινασμένες για ρευστό τοπικές κυβερνήσεις είναι έστω μία έστω μικρή βοήθεια για τα αραχνιασμένα ταμεία τους.


Πάμε τώρα σε μια αντίστοιχη αλλά και ταυτόχρονα διαφορετική περίπτωση, αυτή της Uber. Πολύ πιο καινούργια στην αγορά δεν έχει να παρουσιάσει τα κέρδη της Google αλλά αντίθετα ζημιές, και όταν λέμε ζημιές εννοούμε αυτές που θα έκαναν οποιονδήποτε επενδυτή να τρομάξει και να φύγει τρέχοντας. Μόνο στο εννεάμηνο του 2015 η Uber είχε ζημιές ύψους 1,7 δισ. δολαρίων πολύ παραπάνω από τα έσοδα της που ήταν της τάξης των 1,2 δισ. δολαρίων το ίδιο διάστημα. Και όμως επενδυτές που την χρηματοδοτούν όπως η Apple, ο Τζεφ Μπέζος της Amazon και η Goldman Sachs βάζουν το χέρι στην τσέπη όποτε το χρειαστεί για να καλύψουν τις ζημιές της όσο αυτή επεκτείνεται σε νέες χώρες και σε νέες πόλεις. Ξέρουν πολύ καλά ότι όταν ξεκαθαρίσει τους τοπικούς ανταγωνιστές, και τις τιμές θα μπορεί να ανεβάσει - όπως το βράδυ της πρωτοχρονιάς στην Αυστραλία όπου οι τιμές ανέβηκαν έως και 8 φορές πάνω - όσο και ότι θα κερδίζουν από τον πολύ μεγαλύτερο όγκο.


Και σε αυτή την περίπτωση αυτό το περίφημο 1% του πληθυσμού του πλανήτη θα γίνει πιο πλούσιο εις βάρος του υπόλοιπου 99% αλλά ταυτόχρονα οι κατά τόπους κυβερνήσεις θα έχουν χάσει πάλι από έσοδα, φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ένα χρόνο μετά, όταν πλέον η UBER θα έχει ένα αυξημένο στόλο συνεργαζόμενων αυτοκινήτων στην Ελλάδα να πραγματοποιούσε μία μελέτη το κράτος για το πόσα έσοδα (φορολογικά και ασφαλιστικά) έχει σε αντίστοιχο αριθμό UBER και ταξί. Για να κλείσουμε και αυτό το κεφάλαιο, δεν υπάρχει ανταγωνισμός - σε επίπεδο κόστους - ανάμεσα στις δύο υπηρεσίες. Όταν το Fortune στην Αμερική προσπάθησε να δώσει την απάντηση στο ερώτημα: τι θα στοίχιζε στην Uber αν οι οδηγοί αντι για συνεργάτες ήταν υπάλληλοι της, ο αριθμός στο τέλος της πράξης έγραφε 4,1 δισ. δολάρια, τα οποία λογικά θα επιβάρυναν ακόμη περισσότερο τις ήδη υπέρογκες ζημίες της.


Η Google και η Uber είναι μόνο δύο από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις "μονοπώλιου" της νέας εποχής που ο χρήστης ή ο καταναλωτής βλέπει το τυρί αλλά δεν βλέπει την φάκα. Το θέμα είναι γιατί δεν το βλέπουν και οι κυβερνήσεις που και έσοδα χάνουν και την ηθική υποχρέωση έχουν να προασπιστούν τις μονάδες ή τις τοπικές επιχειρήσεις που έχουν να ανταγωνισθούν απέναντι τους μεγαθήρια; Αρκετοί θα υποθέσουν ότι έχει να κάνει με την παγκοσμιοποιήση και την φιλελευθεροποίηση  της αγοράς στην όποια οι τοπικές κυβερνήσεις δεν μπορούν να προβάλουν και ιδιαίτερη αντίσταση. Κάποιοι άλλοι, κουτοπόνηρα, θα το δουν ότι είναι μια καλή "παρέμβαση" για να πιεστούν οι τιμές στην αγορά προς όφελος του τελικού καταναλωτή. Φθηνότερη διαφήμιση, σημαίνει ίσως χαμηλότερες τιμές στα προϊόντα, φθηνότερο κόμιστρο σημαίνει ανταγωνισμός τιμών στα ΜΜΜ, "πειρατικά" δωμάτια, μείωση των τιμών στα ξενοδοχεία και ένα έξτρα έσοδο για όσους διαθέτουν ένα άδειο ακίνητο σε ένα τουριστικό σημείο. Άσχετο αν από όλα αυτά χάνει και το ίδιο το κράτος. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι οι περισσότερες κυβερνήσεις είναι "αδιάβαστες" γύρω από το θέμα και προτιμούν να το βάζουν κάτω από το χαλί περιμένοντας κάποιος άλλος να κάνει την αρχή.

Υπάρχει όμως και η άλλη άποψη. Αυτή που θέλει τις κυβερνήσεις λόγω της οικονομικής κρίσης πιο ευάλωτες σε κάθε μορφή πίεσης ή προσφοράς από αυτό το 1% που μαζεύει το χρήμα σταθερά τα τελευταία χρόνια. Ο Martin Wolf, o έμπειρος και βραβευμένος οικονομικός αναλυτής των Financial Times φοβάται μία κατάρρευση του κέντρου στον παγκόσμιο πολιτικό χάρτη, και στροφή των πολιτών παγκοσμίως τόσο προς τα αριστερά όσο και προς τα δεξιά και τον λαϊκισμό όσο συνεχίζονται  οι ανισότητες και  ο χρηματιστηριακός πλούτος. Πριν από λίγες ημέρες με άρθρο του στους FT ζήτησε να μπει ένα τέλος στην ασυδοσία της ελίτ της Δύσης. Μεταξύ των άλλων αναφέρει στο άρθρο του: " Η φορολόγηση πρέπει να γίνει πιο δίκαιη. Οι κάτοχοι κεφαλαίου, οι πιο επιτυχημένοι διαχειριστές κεφαλαίου και κάποιες κυρίαρχες εταιρείες απολαμβάνουν εξαιρετικά χαμηλή φορολόγηση των κερδών τους. Δεν αρκεί για τους επιχειρηματικούς ηγέτες να συνεχίσουν να επιμένουν ότι δεν παραβιάζουν τους νόμους. Αυτός δεν είναι ένας ικανοποιητικός ορισμός για την ηθική συμπεριφορά. Η αντίληψη αυτή είναι εξαιρετικά υποκριτική, όταν η διαμόρφωση των νόμων αυτών καθορίζεται από οικονομικά συμφέροντα".

Εν κατακλείδι, πρέπει να δούμε (και) αυτό το πρόβλημα στα μάτια καθώς η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει πολύ πιο πέρα από την οικονομική της διάσταση και να επεκταθεί στην κοινωνία και την πολιτική. Και είναι κάτι που θέλει αρκετά πιο υπεύθυνες, ενημερωμένες και δραστήριες κυβερνήσεις. Όσο το 1% θα κερδίζει εις βάρους του 99% χωρίς έλεγχο τόσο το παιχνίδι, και από τις δύο πλευρές, θα κινδυνεύει να βγει εκτός ελέγχου.






Με πληροφορίες από theguardian.com
πηγη





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σύσταση εγκληματικής συμμορίας που αλλοιώνει τις επισκεψιμότητες

Με τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής συμμορίας στο διαδίκτυο, η οποία ανάμεσα στα άλλα συμπεριλαμβάνει εκείνο του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της φοροδιαφυγής, φλερτάρουν τα μέλη της σκοτεινής μπίζνας (που έστησαν κάποιοι παρακμιακοί τύποι οι οποίοι δηλώνουν πρώην εργαζόμενοι της Yahoo) με αιχμή του δόρατος τουλάχιστο 2 σελίδες στο facebook με πάνω από 550.000 “φίλους”- στην πλειοψηφία τους ψεύτικα προφίλ.


Η συγκεκριμένη ομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, έναντι συνδρομής που κυμαίνεται από 1.000 έως 2.000 ευρώ το μήνα (πρόκειται για μάυρο χρήμα στο μεγαλύτερο μέρος του) αναλαμβάνει την “προώθηση” των αναρτήσεων από διάφορα sites στις ιστοσελίδες της στο facebook.
Χρησιμοποιεί το Facebook-social media για να μην γίνεται αντιληπτός ο τρόπος της εξαπάτησης.

Ετσι ο server της που μπορεί να είναι κάπου στη Χιλή ή στο γαμαμπούμπου “χτυπάει” τις αναρτήσεις των sites του εκάστοτε σαρδανάπαλου εκδότη που πληρώνει για να εξασφαλίσει πλασματικά νούμερα μια και οι άχρηστοι συντάκτες-“δημοσιογράφοι” των 400 ευρώ δεν μπορούν να κάνουν ελκυστικό το προιόν.

Ανάμεσα στους πελάτες των συγκεκριμένων εταιρειών και γνωστοί εκδότες μηντιακού ομίλου με πολλούς τίτλους, έντυπους και ηλεκτρονικούς.

Η εξαπάτηση με τις επισκεψιμότητας καταλήγει σε βάρος των δύστυχων διαφημιζόμενων μικρών και μεγάλων εταιρειών, οι οποίοι πέφτουν θύματα τόσο του media shop  όσο και του αδίστακτου ιδιοκτήτη του ΜΜΕ ο οποίος χρησιμοποιεί το επιχείρημα “αφού το κάνουν οι άλλοι γιατί να μην κλέβω κι εγώ”.


Ποιοι είναι αυτοί που πληρώνουν τέτοιου είδους συνδρομές; Με κάποιες εξαιρέσεις οι ιδιοκτήτες των sites που εμφανίζονται στις 100 πρώτες θέσεις της Alexa, χωρίς να σημαίνει ότι Αlexa έχει ευθύνες για το πλιάτσικο που γίνεται.

Η Alexa όμως οφείλει να μην έχει στην λίστα της τα sites που δεν έχουν εγγραφεί στην υπηρεσία της, που δεν έχουν πιστοποιηθεί σε εκείνη και τα οποία εμφανίζει στις λίστες της με κατά προσέγγιση εκτιμήσεις. Αυτό είναι το φάουλ της Alexa. Είναι ένα φάουλ που έχει οικονομικό κόστος-επιπτώσεις για όσους είναι στις λίστες της χωρίς να έχουν δώσει την έγκρισή τους.

Η ομαδούλα τώρα που εμφανίζει σαν ακόλουθους-φίλους της στις δύο σελίδες της στο fb  500 και 600 χιλιάδες  κονομάει χοντρά μάυρα λεφτά και οι ιδιοκτήτες των sites πουλάνε τις πλασματικές θέσεις στην λίστα της Alexa στα media shops!

To αποτέλεσμα στο τέλος της μέρας είναι να καταστρέφονται οικονομικά οι επιχειρηματίες-διαφημιζόμενοι που πείθονται από τους διαφημιστές τους να βάλουν διαφήμιση στους δήθεν 100 “πρώτους” της Αlexa!

Πολλά σεσημασμένα ονόματα της εγχώριας τηλεδημοσιογραφίας και όχι μόνο που υποδύονται τους ιδιοκτήτες sites έχουν προσφύγει στην συγκεκριμένη ομάδα-συμμορία για να φουσκώσουν την ανύπαρκτη, στην πραγματικότητα, επισκεψιμότητά τους.

Το συγκεκριμένο παραμάγαζο με τις δύο (τουλάχιστο) εργολαβικές σελίδες στο fb είναι ένα από τα πολλά  που έχουν στηθεί (εξαιρούμε την αθλιότητα με τα ρομποτάκια) ώστε να αλλοιώνουν έναντι συνδρομής την επισκεψιμότητα των sites. Aλλος τρόπος είναι το refresh που γίνεται όταν επισκέπτεται κάποιος μια σελίδαπου δουλεύει με αυτές τις μεθόδους, οπότε τον μετράει παραπάνω. Για την εγκληματική δράση της συγκεκριμένης συμμορίας έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές εντός και εκτός Ελλάδος.


Εχουμε να κάνουμε με σκάνδαλο το οποίο μπορεί να οδηγήσει στη φυλακή την συμμοριούλα με όλη την ανθολογία του ποινικού κώδικα. Στο μεταξύ θα πρέπει να ενημερωθούν οι διαφημιζόμενοι και τα media shops. Θα επανέλθουμε.





Πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σύλληψη αστυνομικού που έστηνε ληστεία όπλων

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθησαν 39χρονος Υπαρχιφύλακας και δύο ημεδαποί ιδιώτες (36χρονη αδελφή του αστυνομικού και 39χρονος φίλος του), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης και της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, την Παρασκευή (5/2/2016) το βράδυ ο Υπαρχιφύλακας κατήγγειλε σε Τμήμα Ασφαλείας της Αττικής ότι άγνωστοι δράστες διέρρηξαν την οικία των γονιών του και αφαίρεσαν, μεταξύ άλλων, δύο ιδιωτικά υπηρεσιακά πιστόλια και το δελτίο της υπηρεσιακής του ταυτότητάς. Για το περιστατικό είχε κληθεί αρχικά η Άμεση Δράση, από την 36χρονη αδελφή του Υπαρχιφύλακα.
AdTech Ad

Σημειώνεται ότι είχε διαβιβαστεί στην Υπηρεσία του Υπαρχιφύλακα η ανάκληση της Απόφασης πρόσληψης του στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε καταθέσει παραποιημένο απολυτήριο Λυκείου.

Λόγω της αλληλουχίας των γεγονότων επελήφθη της υπόθεσης η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και από την έρευνα που επακολούθησε προέκυψε ότι ο Υπαρχιφύλακας δήλωσε ψευδώς την κλοπή ενώ, με τη συνδρομή του 39χρονου συλληφθέντα φίλου του, είχε αποκρύψει τα δυο όπλα στο φρεάτιο του ανελκυστήρα της πολυκατοικίας, όπου διαμένει ο φίλος του.

Ο Υπαρχιφύλακας υπέδειξε το σημείο, όπου βρέθηκαν άλλο ένα πιστόλι καθώς επίσης περίστροφο, πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων και δύο χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, τα οποία κατείχε παράνομα.

Επιπλέον, στην κατοχή του και σε έρευνα στην οικία του βρέθηκαν ακόμα και κατασχέθηκαν στιλέτο, πτυσσόμενος σουγιάς, σπρέι πιπεριού και πτυσσόμενο γκλοπ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επιστολή του δημάρχου της Κω στον Α.Τσίπρα: «Πάρτε πίσω τα ΜΑΤ, θα θρηνήσουμε θύματα!»

Μπράβο Αλέξη !!!!!!!

Μετά τα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από τα στρατόπεδα που θα φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες εντός ολίγων ημερών, ο δήμαρχος της Κω, με επιστολή του στον Αλέξη Τσίπρα, τον καλεί να πάρει πίσω τα ΜΑΤ, διότι εγγυμονεί περαιτέρω κλιμάκωση της ήδη τεταμένης κατάστασης.

Ζητεί ταυτόχρονα να ανακληθεί η απόφαση για τη δημιουργία hot spot στο νησί και η κυβέρνηση να δεχθεί να συζητήσει την πρόταση που έχει καταθέσει ο δήμος της Κω για να δημιουργηθεί μόνον χώρος καταγραφής παράνομων μεταναστών και προσφύγων και οι καταγραφέντες να αναχωρούν εντός 24ώρου.

Ο Δήμος Κω είχε καταθέσει σχετική πρόταση προς την κυβέρνηση προτείνοντας μάλιστα 10 δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ακίνητα 4-7 στρεμμάτων, στα οποία μπορούσε να εγκατασταθεί η υπηρεσία καταγραφής της ΕΛ.ΑΣ και να παρέχονται ιατρικές υπηρεσίες και ανθρωπιστική βοήθεια.



Δείτε βίντεο από τα χθεσινά επεισόδια:













πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα – Έκτακτη συνεδρίαση του ΟΗΕ – Δείτε το βίντεο της εκτόξευσης

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σήμερα στην εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας.

Η εκτόξευση του πυραύλου έγινε περί τις 02:30 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο υπουργείο Άμυνας.

Η Πιονγκγιάνγκ προχώρησε στην εκτόξευση αψηφώντας τις κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών που απαγορεύουν στη Βόρεια Κορέα να αναπτύσσει και να χρησιμοποιεί τεχνολογία βαλλιστικών πυραύλων.

Η Πιονγκγιάνγκ είχε ενημερώσει υπηρεσίες του ΟΗΕ ότι σχεδίαζε να εκτοξεύσει έναν πύραυλο για να θέσει σε τροχιά δορυφόρο γεωπαρατήρησης, προκαλώντας αντιδράσεις από δυτικές κυβερνήσεις, που θεωρούν την κίνηση συγκαλυμμένη δοκιμή εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου.
Αξιωματούχος στο υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι εκτοξεύθηκε πύραυλος από τη Βόρεια Κορέα, η τροχιά του οποίου παρακολουθείται και δεν απειλεί συμμάχους της Ουάσινγκτον.











πηγη






ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συμπεριφορά-πρόκληση από τα ΜΑΤ προς τους πολίτες στη Κω: Θα σας γ@μ…. όλους!

Μπράβο Αλέξη !!!!!!!!

Απαράδεκτη και προκλητική είναι η συμπεριφορά των ΜΑΤ που προκαλούν τους κατοίκους.

Μάλιστα όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο  απειλούν τους κατοίκους και τους βρίζουν.


Δείτε παρακάτω το βίντεο από το vimatisko.gr





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!