EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΚΟΜΠΙΝΑ ΜΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ΣΕ ΘΕΣΣΑΟΝΙΚΗ, ΚΙΛΚΙΣ, ΠΕΛΛΑ

Έρευνα για απάτη σε βάρος του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.), και συγκεκριμένα για χορήγηση παράνομων χρηματικών ενισχύσεων για καλλιεργούμενα αγροτεμάχια, διενεργεί η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Όπως προέκυψε, δικαιούχοι αγροτικών ενισχύσεων σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, του Κιλκίς και της Πέλλας, ενώ είχαν αποβιώσει, εμφανίζονταν μετά τον θάνατό τους να προβαίνουν στη μεταβίβαση των Δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης (Δ.Ε.Ε.) που κατείχαν εν ζωή σε συγγενικά τους πρόσωπα, ώστε να είναι αυτά πλέον οι δικαιούχοι και η επικύρωση του γνησίου της υπογραφής τους να γίνεται από αιρετούς προέδρους των τοπικών Κοινοτήτων των τοπικών δήμων.


Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι 15 κάτοικοι των περιοχών αυτών έπαιρναν παράνομες επιδοτήσεις, προκαλώντας ζημιά ύψους 24.920 ευρώ στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.






πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Παρέλυσαν» τα εμπορευματικά λιμάνια της Νέας Υόρκης

Οι εμπορευματικοί λιμένες της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσει έκλεισαν την Παρασκευή όταν περισσότεροι από 1.000 φορτοεκφορτωτές προχώρησαν σε απεργία, σταματώντας τη λειτουργία ενός εκ των μεγαλυτέρων λιμενικών συστημάτων  των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Οι εργαζόμενοι αποχώρησαν από τις θέσεις εργασίας τους περίπου στις 11:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδας), χωρίς να αποσαφηνιστεί η αιτία της αποχώρησης τους.

"Για την κήρυξη απεργία χρειάζεται η έκδοση άδειας και δεν εκδόθηκε καμία από την λιμενική αρχή", δήλωσε ένας αξιωματούχος της αρχής, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.


Η απεργία των εργαζομένων προκάλεσε έκπληξη, καθώς "δεν υπήρχαν μεγάλα θέματα που να γνωρίζουμε που να επισπεύσουν μια τέτοια κίνηση", σημείωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας περισσότεροι από 1.000 φορτοεκφορτωτές συμμετείχαν στην απεργία.

Ένας εκπρόσωπος του συνδικάτου των φορτοεκφορτωτών δήλωσε στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό WINS ότι η απεργία οργανώθηκε ως διαμαρτυρία για τις άδικες συνθήκες εργασίας.

Οι λιμενικές αρχές της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσει, ιδιοκτησιακές αρχές των εμπορευματικών λιμένων, εξέδωσαν ανακοίνωση καλώντας τους εργαζομένους – μέλη της Διεθνούς Ένωσης Φορτοεκφορτωτών – να "επιστρέψουν αμέσως στην εργασία τους και οι όποιες διαφορές να επιλυθούν μετά την επιστροφή στις θέσεις τους".

Το 2014 στο σύστημα λιμένων διήλθαν εμπορευματικά φορτία αξίας άνω των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία, αξία που αντιπροσωπεύει περίπου το ¼ του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) των ΗΠΑ σε μια περιοχή 200 έως 250 μιλίων εντός της ακτίνας των λιμένων.

Η Μπέβερλι Φεντόρκο, εκπρόσωπος της ναυτιλιακής ένωσης της Νέας Υόρκης, η οποία είναι εκπρόσωπος των φορέων εκµετάλλευσης των λιμένων, δήλωσε πως οι φορτοεκφορτωτές δεν ενημέρωσαν τη διοίκηση για την "παράνομη" –όπως την χαρακτήρισε – απεργία.

"Δεν γνωρίζουμε ούτε το γιατί", επισήμανε η ίδια, προσθέτοντας πως μια έκτακτη συνάντηση μεταξύ του συνδικάτου των λιμενεργατών και της διοίκησης βρισκόταν σε εξέλιξη έως την Παρασκευή το απόγευμα.

Το σύστημα λιμένων αποτελεί ένα από τα κύρια σημεία εισόδου αργού πετρελαίου στην ΗΠΑ και σημείο εξόδου για διυλισμένα προϊόντα, όπως βενζίνη και πετρέλαιο θέρμανσης. Δεν ήταν σαφές αν οι εργαζόμενοι του τομέα ενέργειας του λιμανιού συμμετείχαν στην απεργία.

Οι εμπορευματικοί λιμένες της Νέας Υόρκης είναι το τρίτο μεγαλύτερο σε κίνηση σύστημα λιμένων στις ΗΠΑ και έχει εγγεγραμμένους 3.500 φορτοεκφορτωτές, σύμφωνα με την Φεντόρκο, αν και ο αριθμός των εργαζομένων εν υπηρεσία σε καθημερινή βάση παρουσιάζει διακυμάνσεις σε εξάρτηση του αριθμού των πλοίων και άλλων παραγόντων.









Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αποκαλύψεις για Γερμανούς μάνατζερ που συμβούλευαν την ελληνική κυβέρνηση

Ένα άγνωστο παρασκήνιο πίσω από την απόφαση για το δημοψήφισμα φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Τα Νέα σε ανταπόκρισή της από τη Γερμανία.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα το Μέγαρο Μαξίμου βρισκόταν σε επικοινωνία με δύο κορυφαίους μάνατζερ της γερμανικής εταιρείας Goetzpartners, ειδικά στην κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το μεγάλο γερμανικό γραφείο συμβούλων επιχειρήσεων είχε απευθείας διασυνδέσεις με κυβερνητικές πηγές τόσο της Ελλάδας, όσο και της Γερμανίας.

Η πρόταση των συμβούλων ήταν ξεκάθαρη και αφορούσε το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Η πρόταση ήταν να χρησιμοποιηθεί το Ταμείο ως όχημα για προσέλκυση επενδύσεων με ένα μεγάλο πρόγραμμα ή αλλιώς η Ελλάδα μέσα στο κοινό νόμισμα δεν θα κατάφερνε να ανακάμψει.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα η εταιρεία που συνεργάστηκε με την Αθήνα μέχρι τον Ιούλιο, είχε επαφή με άνθρωπο που ανήκει στο στενό κύκλο του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.

Το κλειδί για τις επενδύσεις θα ήταν το Ταμείο που θα λειτουργούσε όπως το γερμανικό Τρόιχαντ, το οποίο θα διαχειριζόταν το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Τα έσοδα θα χρησιμοποιούνταν για έκδοση ομολόγου με στόχο την προσέλκυση επενδυτών.

Οι γερμανοί μάνατζερ ταυτόχρονα διασφάλιζαν επαφή με γερμανικούς ομίλους που ήταν έτοιμοι να μπουν στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα διαβεβαίωναν τον Έλληνα υπουργό Γ. Βαρουφάκη ότι η πρόταση θα γινόταν δεκτή από τη γερμανική κυβέρνηση.

Μάλιστα ο κ. Βαρουφάκης εμφανίζεται να μην είχε πρόβλημα με την ιδέα, αλλά η πρόταση δεν έφτασε ποτέ στο υπουργικό συμβούλιο. Μάλιστα τις τελευταίες μέρες του Ιουνίου που Μέρκελ και Σόιμπλε περίμεναν την πρόταση της Αθήνας ο κ. Βαρουφάκης έκανε ακόμη μια προσπάθεια να περάσει το θέμα στο υπουργικό, αλλά και πάλι δεν έφτασε ποτέ. Αντί της πρότασης αυτής έφτασε η εισήγηση για δημοψήφισμα από τον Αλέξη Τσίπρα και τότε τερματίστηκε η συνεργασία με τους Γερμανούς μάνατζερ.







πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δωρεά ρομποτικού συστήματος διάσωσης από ομάδα Αμερικανών Επιστημόνων στον Ε.Ε.Σ.

Κλιμάκιο Αμερικανών επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο A&M της Πολιτείας του Τέξας επισκέφθηκε πρόσφατα το νησί της Λέσβου, προκειμένου να δωρίσει από ένα ρομποτικό σύστημα διάσωσης ναυαγών, με την ονομασία “EMILY”, στο Λιμεναρχείο Μυτιλήνης και στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Το συγκεκριμένο τεχνολογικό εργαλείο έχει τη δυνατότητα πλεύσης με ταχύτητα 40 χλμ την ώρα και μπορεί άμεσα να προσεγγίζει ανθρώπους που κινδυνεύουν από πνιγμό.

Η επιλογή της Λέσβου δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία, καθώς το συγκεκριμένο νησί, από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της μεταναστευτικής κρίσης, έχει δεχθεί αλλεπάλληλα κύματα προσφύγων και μεταναστών, που προσεγγίζουν τις ελληνικές ακτές με πλοιάρια από την Τουρκία.

Αλλά και η απόφαση των Αμερικανών επιστημόνων να επιλέξουν τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ως παραλήπτη αυτής της πολύτιμης δωρεάς δικαιολογείται από το γεγονός ότι ο Ε.Ε.Σ. ανταποκρίνεται έμπρακτα στις πολλαπλές προκλήσεις του προσφυγικού και μεταναστευτικού φαινομένου στα νησιά πρώτης υποδοχής.

Συγκεκριμένα, πολυμελής ομάδα Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έχει αναπτυχθεί στο νησί της Μυτιλήνης από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2016, υποβοηθώντας τους πρόσφυγες κατά την αποβίβασή τους στις ακτές, διανέμοντας κουβέρτες και λοιπό υλικό επιβίωσης και προσφέροντας πρώτες βοήθειες, όπου αυτό απαιτείται.





πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έφηβος βομβιστής – καμικάζι σκόρπισε το θάνατο στη Νιγηρία

Πάνω από 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση ενός νεαρού βομβιστή-καμικάζι σε μια αγορά γεμάτη κόσμο στην πόλη Γκόμπι, στην πολιτεία Ανταμάουα της βορειοανατολικής Νιγηρίας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

«Έγινε μια επίθεση βομβιστή-καμικάζι στους πάγκους με τα δημητριακά στην αγορά γύρω στο μεσημέρι», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αντάμου Άχμαντ, υπεύθυνος για την ασφάλεια της αγοράς.

«Ήμουν στην αγορά όταν άκουσα μια τεράστια έκρηξη», αφηγήθηκε ο Μουστάφα Τζάλο, ένας έμπορος. «Πολλοί σπεύσαμε εκεί, όπου ανακαλύψαμε ένα μακελειό», συνέχισε, κάνοντας λόγο για νεκρούς και τραυματίες «σκορπισμένους παντού».

Η επίθεση που «πιστεύω ότι διαπράχθηκε από ένα νεαρό αγόρι, περίπου 12 ετών (…), στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 11 ανθρώπους και τραυμάτισε πολλούς ακόμη», είπε ο Άχμαντ. Ο Τζάλο επιβεβαίωσε ότι μέτρησε «πάνω από 10 νεκρούς» και «πολλούς» τραυματίες.

«Η αγορά έκλεισε, οι έμποροι πήγαν στα σπίτια τους» μετά την πολυαίμακτη επίθεση, πρόσθεσε ο Άχμαντ.

Η Ανταμάουα είναι μια από τις τρεις πολιτείες που έχουν πληγεί πιο σκληρά από την εξέγερση των ισλαμιστών της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ. Η εξέγερση και οι επιχειρήσεις για την καταστολή της έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 17.000 ανθρώπους κι έχουν εκτοπίσει πάνω από 2,6 εκατομμύρια άλλους στη Νιγηρία από το 2009.

Η πόλη Γκόμπι, περίπου 120 χλμ. βόρεια από τη Γιόλα, την πρωτεύουσα της πολιτείας, έχει ήδη υποστεί πολλές επιθέσεις των ισλαμιστών, ενώ είχε πέσει επανειλημμένα στα χέρια της Μπόκο Χαράμ τον Νοέμβριο του 2014.

Σήμερα, ημέρα που λειτουργεί η συγκεκριμένη αγορά, «χιλιάδες άνθρωποι από όλη την περιοχή» είχαν πάει στη Γκόμπι για να κάνουν τις αγορές τους, ανέφερε ο Άχμαντ.

Σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου πάνω από 1.650 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε ενέργειες της Μπόκο Χαράμ αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του ο πρόεδρος Μουχαμαντού Μπουχάρι τον Μάιο του 2015.

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Μπουχάρι είχε συγχαρεί τον στρατό διότι «ανέσχεσε σημαντικά την εξέγερση» των ισλαμιστών, προσθέτοντας όμως ότι «απομένει να γίνει πολλή δουλειά στο πεδίο της ασφάλειας» στη Νιγηρία. 

Η Μπόκο Χαράμ, πέραν των πολλών επιθέσεων που έχει εξαπολύσει στο έδαφος της Νιγηρίας από την αρχή της χρονιάς, διαπράττει επίσης τρομοκρατικές ενέργειες στο Καμερούν και στο Τσαντ, δύο γειτονικές χώρες.

Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν τη Δευτέρα σε μια τριπλή επίθεση βομβιστών-καμικάζι σε ένα χωριό της επαρχίας του Απώτατου Βορρά του Καμερούν, την τρίτη κατά σειρά που οι αρχές απέδωσαν στη Μπόκο Χαράμ μέσα στον Ιανουάριο.

Την Τετάρτη, η πόλη Τσιμπόκ της Νιγηρίας επλήγη από μια τριπλή επίθεση βομβιστών-καμικάζι η οποία στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 13 ανθρώπων.

Το Τσιμπόκ, στην πολιτεία Μπόρνο, έχει γίνει επανειλημμένα στόχος της τζιχαντιστικής οργάνωσης, που είχε εξαπολύσει έφοδο σε ένα σχολείο θηλέων και είχε απαγάγει από αυτό 276 μαθήτριες τον Απρίλιο του 2014. Εκτιμάται ότι οι 219 παραμένουν στα χέρια των ισλαμιστών και εμφανίστηκαν πιο πρόσφατα σε ένα βίντεο που είχε διανείμει η Μπόκο Χαράμ τον Μάιο. Η ομαδική απαγωγή των κοριτσιών είχε προκαλέσει ένα κύμα αγανάκτησης σε διεθνές επίπεδο.







πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών – Ποιοι δρόμοι θα μείνουν κλειστοί

Kλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προαναγγέλλουν οι αγρότες στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Εκπρόσωποι των αγροτών αναμένεται να δώσουν το «παρών» στη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί στα Τέμπη για σήμερα στις 14.00 μετά το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει αποκλεισμός των Τεμπών από τις 3 το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ.

Ακόμη από τις 11:00 έως τις 14:00 θα είναι κλειστό το Κάστρο, ενώ σε τρίωρους αποκλεισμούς θα προχωρήσουν οι αγρότες στα περισσότερα μπλόκα.

Κλειστά παραμένουν τα μπλόκα στην Νίκαια και στους κόμβους της Εγνατίας σε Κερδύλια και Χρυσούπολη Καβάλας.

Παραμένει κλειστή και η Αθηνών Κορίνθου, στο ύψος του Ισθμού.

Εν τω μεταξύ συνάντηση με τον πρωθυπουργό έκλεισε η «Πρωτοβουλία Αγροτών». Όπως δήλωσε χθες ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα.

Ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Αγροτών», Θόδωρος Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι ζητούν πάνω από ένα μήνα τη συνάντηση, καθώς έχουν ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη αντιπρόταση, απέναντι στο νομοσχέδιο Κατρούγκαλου.





πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κλειστός απο τις 12.00 ο σταθμός του μετρό «Ευαγγελισμός»

Κλείνει στις 12.00 το μεσημέρι σήμερα Σαββάτου ο σταθμός του μετρό στον Ευαγγελισμό, λόγω συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής.

Σημειώνεται ότι ο σταθμός κλείνει μετά από εντολή της αστυνομίας.





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!