EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Je suis agroti..

    Κι ας μην ακουστούν οι γελοίες συστημικές ενστάσεις ''μα δεν θέλετε να φορολογηθούν οι αγρότες;'', και άλλες τέτοιες χυδαίες προβοκάτσιες.

     Ναι, να φορολογηθούν. Όχι να εξοντωθούν.
     Να απολαύσουν κι αυτοί τα ίδια δικαιώματα με τους αγρότες της
Ολλανδίας, του Βελγίου, της Γαλλίας,
     ..και βεβαίως ας φορολογηθούν όπως εκείνοι. 

     Όπως άλλωστε και όλοι οι κλάδοι εργαζόμενων στην χώρα μας.
     Να απαιτήσουμε Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση, μισθό ανεργίας, εξασφάλιση γήρατος, χίλιες τριακόσιες τόσες ώρες ετήσιας εργασίας όπως οι γερμανοί, και όχι δύο χιλιάδες εκατόν τόσες όπως έχουμε τώρα εδώ,
     ..και μετά ας φορολογηθούμε όπως και οι υπόλοιποι.
     Όχι να είμαστε ''ευρωπαίοι'' στις πληρωμές και τριτοκοσμικοί στις απολαβές!

     Σ' αυτόν τον αγώνα που φαίνεται πως αρχίζει, είμαστε όλοι αγρότες. 
     Δεν πέφτουμε στην παγίδα του κοινωνικού αυτοματισμού και της διαμάχης κλάδου προς κλάδο εργαζομένων, όπως αποσκοπεί να κάνει η κυβέρνηση των υπηρετών των τοκογλύφων.
     Όταν σφυρίζεις αδιάφορα ή εναντιώνεσαι στον εξανδραποδισμό ενός κλάδου εργαζομένων, μην περιμένεις υποστήριξη όταν θα διαλύουν τον δικό σου κλάδο.

     Ακόμη και αυτοί οι αστείοι δικηγόροι που  στο δημοψήφισμα ήταν με το πλευρό των ''μένουμε Ευρώπη'',
     ..και που ο σύλλογός τους των Αθηνών έβγαλε ψήφισμα υπερ του ''Ναι'',
     ..έχουν δικαίωμα υποστήριξης, και διαμαρτυρίας.
     Το αν αυτοί δεν αντιλήφθηκαν ότι τα συμφέροντα του λαού είναι ενωμένα και αδιαίρετα, δεν αποτελεί δικαιολογία ρεβανσισμού για  'μας τους υπόλοιπους.
     Πρώτα διώχνουμε την τυραννία πάνω απ' το κεφάλι μας, και μετά λύνουμε τις μεταξύ μας διαφορές.

     Και μιά και μιλάμε για κλάδους εργαζομένων, η τυραννία εδώ έχει το προσωπείο των μεγαλοσυνδικαλιστών,
     ..οι οποίοι σωστά, πολύ σωστά, έχουν αρχίσει να νοιώθουν στο πετσί τους την τιμωρία της προδοσίας τους και της απατεωνιάς τους.
     Το άγος και η κακουργία όχι του συνδικαλισμού αλλά των κομματικών αρχισυνδικαλιστών πρέπει να ξεκαθαρίσει και να σβήσει.
     Οι περισσότεροι από αυτούς που ξεπούλησαν τους αγώνες και τα δικαιώματα των κλάδων τους για το όφελος της δικής τους τσέπης,
     ..ή σαν αντάλλαγμα κάποιας βουλευτικής έδρας, που κι αυτή είχε σαν απώτερο σκοπό την τσέπη τους και τον παράνομο κι ανήθικο πλουτισμό τους,

     ..σήμερα βρίσκονται  ''παρκαρισμένοι'' σε οργανισμούς και υπηρεσίες, έτοιμοι κι ''ετοιμοπόλεμοι'' πάντα,
     ..να προσφέρουν την προδοσία τους στο σύστημα και στην εξουσία.
     Δεν τους ξεχνάμε, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να τους ξεχάσουμε, και δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ.
     Πρέπει κάποτε να λάβουν κι αυτοί το μερίδιο που τους αναλογεί στην καταστροφή.

     Με τον ξεσηκωμό των αγροτών ήρθε πάλι μιά ύστατη ευκαιρία γενικού ξεσηκωμού.
     Το υγιές ακόμη κομμάτι της κοινωνίας ας το καταλάβει:
     Είμαστε όλοι αγρότες!.. 




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ομαδική απόλυση για το κέρδος της εταιρείας

Η εργολαβική εταιρεία επικοινωνιακών κέντρων Teleperformance Hellas δεν ανανέωσε τις συμβάσεις δέκα εργαζόμενων στο τμήμα τεχνικής υποστήριξης σταθερής τηλεφωνίας της Wind με τη δικαιολογία ότι το τελευταίο διάστημα το εν λόγω τμήμα υπερδιογκώθηκε και ότι ο πελάτης της (Wind) δεν χρειάζεται πλέον άλλο προσωπικό καθώς έχει μειωθεί ο όγκος της δουλειάς.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι ανάγκες της Wind παραμένουν οι ίδιες και ότι η πραγματική αιτία πίσω από τη μη ανανέωση των συμβάσεων των δέκα συναδέλφων μας είναι φυσικά το κέρδος της εργολαβικής, αλλά και οι συνδικαλιστικές διώξεις, καθώς μεταξύ των απολυμένων βρίσκεται και συνάδελφος μέλος του κλαδικού σωματείου ΣΕΤΗΠ [Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής], που συμμετείχε στην πανελλαδική απεργία της 3ης Δεκεμβρίου 2015», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» η Χρύσα Μπακοπούλου, πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων Wind.

Εργαζόμενοι στην εργολαβική Teleperformance κάνουν λόγο για μισθούς πείνας, εντατικοποίηση της εργασίας και συνεχείς μετακινήσεις μεταξύ εργολαβικών, περιγράφοντας την Teleperformance Hellas ως ένα «μοντέρνο και εκλεπτυσμένο κάτεργο»:

«Η εταιρεία, που όταν είχε πολλή δουλειά ζητούσε πάντα τη βοήθειά μας και πίεζε με κάθε τρόπο για υπερωρίες, τις οποίες μάλιστα πληρωνόμασταν σε ticket restaurant και όχι χρηματικά μέσω της μισθοδοσίας, τώρα που δεν μας χρειάζεται μας πετάει στο καλάθι των αχρήστων», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε αναρτημένο κείμενο στη σελίδα της πρωτοβουλίας «Attack στην ανεργία και την επισφάλεια».

«Δουλεύουμε για άθλιους μισθούς των 400 ευρώ με εξοντωτικά ωράρια, Σάββατα, Κυριακές και αργίες, σε σκληρές έως ψυχοφθόρες συνθήκες. Μας εξαναγκάζουν να μετράμε το κάθε λεπτό για να κάνουμε διάλειμμα και για να σχολάσουμε, για να μη χαθεί έστω και ένα ευρώ για την εργοδοσία!

»Μας κάνουν πάσα από εργολάβο σε εργολάβο ώστε να παρακάμπτουν ακόμη και τη σαθρή ισχύουσα εργατική νομοθεσία. Και όταν πλέον δεν μας χρειάζονται, μας απολύουν, μας λήγουν τις συμβάσεις με κάθε λογής δικαιολογίες! Στην Ελλάδα της ανεργίας του 30% και του 60% στους νέους (που αποτελούμε τη μεγαλύτερη μάζα εργαζομένων στην Teleperformance και στον κλάδο) η διοίκηση, παρά τις εξαγγελίες για τις καλές της σχέσεις με τους εργαζόμενους, δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο».

Με ψήφισμα συμπαράστασης προς τους απολυμένους εργαζόμενους, το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στη Wind ζητά την άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων, την υπογραφή συλλογικής σύμβασης με αξιοπρεπείς μισθούς, την αποποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, καθώς και την παύση της εποινικιαζόμενης εργασίας.

Το Σωματείο καλεί όλα τα σωματεία και τις συλλογικότητες του κλάδου να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί, στις 08.00, στο κτίριο της Teleperformance, στην οδό Θησέως 330, στην Καλλιθέα.







πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε Αμερικάνικη πολυεθνική παραδίδεται το λάδι, ο «εθνικός θησαυρός» μας

Μορφή «χιονοστιβάδας» παίρνουν οι αποκαλύψεις για την άμεση παρέμβαση Αμερικάνικης πολυεθνικής εταιρείας, με τη βοήθεια μάλιστα Ελλήνων, που επιχειρεί να βάλει στο… χέρι, τον εθνικό «θησαυρό» της χώρας, που είναι το ελαιόλαδο


Στις αρχές Ιανουαρίου ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής από τη Φθιώτιδα Βάιος Γκανής, αποκάλυψε πως τα τελευταία 4 χρόνια έχουν κατατεθεί σε συγκεκριμένες Περιφέρειες, προτάσεις για την κατασκευή τριών «mega factories» ελιάς και ελαιολάδου.
 
Μάλιστα, χορηγός αυτής της προσπάθειας φαίνεται να είναι η Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με τον κ. Γκανή. Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις από την κατασκευή των τριών «mega factories»;
 
Ο Βάιος Γκανής περιγράφει την κατάσταση, με τα μελανότερα «χρώματα», δηλώνοντας χαρακτηριστικά:
 
«Θα σβήσουν σε μία νύχτα 2.750 μικρά ελαιοτριβεία, στις περιοχές που θα λειτουργήσουν τα mega factories».
 
Οι τρεις περιοχές, τις οποίες «στοχεύει» η Αμερικάνικη πολυεθνική, είναι η Δυτική Ελλάδα, η Πελοπόννησος και η Κρήτη.
 
«Δηλαδή φανταστείτε ο πλούτος της ελιάς, το λάδι θα συγκεντρωθεί σε μία πολυεθνική. Δεν θα υπάρχουν μεσάζοντες, δεν θα υπάρχουν τίποτα. Ένας μικρός ελαιοπαραγωγός με μικρό ελαιοτριβείο, δεν θα μπορεί να επιβιώσει, γιατί θα υπάρχουν προϋποθέσεις, όπως η διαχείριση αποβλήτων και ο βιολογικός καθαρισμός, τις οποίες προϋποθέσεις δεν θα μπορέσουν να ικανοποιήσουν, λόγω αυξημένου οικονομικού μεγέθους. Μέσα σε μια νύχτα θα σβήσουν οι μικρές επιχειρήσεις. Φανταστείτε τι έχει να γίνει,» τόνισε με έμφαση ο Βάιος Γκανής.
 
Σήμερα, ένα ακόμη «λιθαράκι» στις αποκαλύψεις έρχεται να βάλει ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Σπύρος Μάμαλης, ο οποίος δήλωσε  πως είναι γνώστης του θέματος και δίνει επιπλέον πληροφορίες, για την προσπάθεια που γίνεται να «σβηστούν από χάρτη» 2750 Ελληνικά ελαιοτριβεία.
Σύμφωνα με τον κ. Μάμαλη, η Αμερικάνικη πολυεθνική έχει βρει «συμμάχους» Έλληνες καθηγητές, τα ονόματα των οποίων θα δημοσιοποιηθούν στο άμεσο μέλλον .
 
«Το γνωρίζουμε και μάλιστα έχουμε παρέμβει σ’ αυτή τη λογική στον κανονισμό του ελληνικού σήματος ελαιολάδου, καθώς κάποιοι επιχείρησαν να περάσουν κανονισμό έτσι ώστε το 25% του λαδιού να μην είναι ελληνικό, να μπορεί να χαρακτηρίζεται ένα λάδι ως ελληνικό, ενώ το 25% δεν είναι ελληνικό. Το ίδιο έγινε και στο γάλα και είχαμε παρέμβει ως ΓΕΩΤΕΕ και μαζί με άλλους φορείς και αποτρέψαμε ουσιαστικά τέτοιες εξελίξεις. Υπάρχει αυτή η λογική και δεν θέλω να μιλήσω με ονόματα, αλλά αν προκληθώ θα το κάνω, γιατί έχω τα ονόματα, γι’ αυτούς που έχουν κάνει προτάσεις στην Ελληνική κυβέρνηση να κλείσουν αυτά τα μικρά ελαιοτριβεία,» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μάμαλης.
 
Ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ υποστήριξε μάλιστα ότι στο νέο ΠΑΑ (πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης) υπάρχει περιορισμός στην επιδότηση νέων ελαιοτριβείων.
 
«Υπάρχουν πάρα πολλοί τριγύρω από το υπουργείο, όχι επίσημα στελέχη, αλλά φορείς ή πρόσωπα μεμονωμένα τα οποία ακριβώς προσδοκούν να στρέψουν την κυβέρνηση στο να κλείσουν αυτά τα μικρά ελαιοτριβεία με το πρόσχημα των οικονομιών κλίμακος και των μεγαλύτερων μεγεθών που θα προσφέρει μια τέτοια επένδυση. Είναι Έλληνες και μάλιστα έχουν θέση σε πανεπιστήμια. Εμείς προσπαθούμε να το αποτρέψουμε, γιατί θεωρούμε ότι το συγκριτικό πλεονέκτημα του ελληνικού λαδιού είναι η χαμηλή οξύτητα η οποία επιτυγχάνεται με την άμεση μεταφορά των ελιών στα ελαιοτριβεία, τα οποία αν μεταφερθούν σε μεγαλύτερες αποστάσεις και περιμένουν οι ελιές για να γίνει η όλη διαδικασία μεταποίησης, προφανώς η οξύτητα θα είναι πιο ανεβασμένη, όπως γίνεται στην Ισπανία και στην Ιταλία. Αυτές οι προτάσεις έχουν άμεση σχέση με την Αμερικάνικη πολυεθνική,» υπογράμμισε ο κ. Σπύρος Μάμαλης.
 
Τι ρόλο, όμως, μπορούν να παίξουν στην προκειμένη περίπτωση οι τοπικές αρχές, οι τοπικές κοινωνίες;
 
Είθισται οι όποιες επενδύσεις γίνονται να περνάνε και να ζητείται η έγκριση των Περιφερειακών Συμβούλιων.
 
Υπάρχει, όμως, ένα… παραθυράκι, που αυτές οι διαδικασίες μπορούν να παρακαμφθούν κι αυτό το «παραθυράκι» είναι το fast truck. Δηλαδή, αν είναι μια επένδυση άνω των 100 εκατομμυρίων παρακάμπτονται όλοι οι θεσμοί.
 
«Και αυτό το έχουμε καταγγείλει στη βουλή. Για παράδειγμα, ένας επιχειρηματίας με 100 εκατομμύρια, μπορεί να έρθει στο νομό Σερρών και να γεμίσει τον κάμπο με φωτοβολταϊκά,» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Σπύρος Μάμαλης.

 

 

 

 πηγη





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νταβός: Τα ρομπότ θα «κλέψουν» πάνω από 5 εκατ. θέσεις εργασίας σε μια πενταετία!

Πρώτα το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ κηρύσσει την αρχή της “4ης Βιομηχανικής Επανάστασης” και μετά αναγνωρίζει τους κινδύνους της και… μας τους λέει!


Η “4η Βιομηχανική Επανάσταση” είναι εδώ, έχει αρχίσει και είναι και το κύριο θέμα της φετινής συνάντησης της ελίτ στο Νταβός.

Προβάλλεται από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ως η “επανάσταση” στα εργασιακά, ως η “βιώσιμη ανάπτυξη” που θα σώσει τον πλανήτη από την κλιματική αλλαγή, ωστόσο, όπως λένε οι ίδιοι έχει και το τίμημα της, λογαριασμός που θα πληρώσουν φυσικά όχι οι επενδυτές αλλά οι εργαζόμενοι. Κι αυτό λέγεται, περισσότερη ανεργία.

Σύμφωνα με τις δικές τους προβλέψεις, τα επόμενα πέντε χρόνια σε 15 μεγάλες οικονομικά χώρες, που αντιστοιχούν περίπου στο 65% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού, αναμένεται να χαθούν πάνω από εκατ. θέσεις εργασίας. Κι όταν λέμε “χαθούν”, εννοούμε να καταργηθούν εντελώς.

Αυτό θα συμβεί λόγω των μεγάλων αλλαγών στην αγορά εργασίας, αλλά κύρια, εξαιτίας της αύξησης της χρήσης ρομπότ και της τεχνητής νοημοσύνης.

Ειδικότερα, η εν λόγω ανάλυση αναφέρει μια συνολική απώλεια 7,1 εκατ. θέσεων εργασίας, που θα αντισταθμιστεί από τη δημιουργία 2 εκατ. νέων θέσεων. Τα δύο τρίτα των εκτιμώμενων χαμένων θέσεων αναμένονται να πλήξουν τους κλάδους της εργασίας γραφείου και διοικητικών υπηρεσιών, καθώς έξυπνα μηχανήματα θα αναλάβουν περισσότερες εργασίες ρουτίνας,
Αξίζει να σημειωθεί ότι το μέγεθος της επιπρόσθετης απώλειας θέσεων εργασίας είναι ανησυχητικό αν αθροιστεί με τα 11.000.000 ανέργους που προβλέπει ότι θα υπάρξουν μέχρι το 2020 η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας.

Η μελέτη αναδεικνύει τις προκλήσεις που απορρέουν από τις σύγχρονες τεχνολογίες που αυτοματοποιούν και καθιστούν περιττές πολλές ενέργειες που εκτελούνται από τον άνθρωπο, από τον τομέα της μεταποίησης μέχρι εκείνον της ιατρικής φροντίδας. Τα δυο τρίτα των απωλειών θέσεων εργασίας εξαιτίας των νέων τεχνολογιών θα αφορούν τον διοικητικό τομέα, αφού έξυπνα μηχανήματα αναλαμβάνουν τα πιο κοινά καθημερινά καθήκοντα.
Οι μεγαλύτεροι χαμένοι θα είναι οι γυναίκες καθώς η εργασία τους συχνά εστιάζεται σε τομείς χαμηλής ή επιβραδυνόμενης ανάπτυξης όπως οι πωλήσεις, η εργασία γραφείου και οι διοικητικές υπηρεσίες, ανέφερε η έκθεση.

Ενώ οι άνδρες αναμένεται να κερδίσουν σχεδόν μία θέση εργασίας για κάθε τρεις που χάνονται τα επόμενα πέντε χρόνια, οι γυναίκες θα χάσουν περισσότερες από πέντε θέσεις για κάθε μία που κερδίζουν.

Η “απαισιόδοξη” μελέτη που είναι κατασκεύασμα των ίδιων που χαράσσουν την πορεία όλης αυτής της “δήθεν” επανάστασης, είναι… μάλλον “αισιόδοξη” και ψευδής. Προειδοποιούν για το τι μέλλει γενέσθαι κρύβοντας λόγια και αριθμούς. Τα επαγγέλματα των οποίων η τύχη διακυβεύεται είναι πολλά και οι εργαζόμενοι πολλοί περισσότεροι, ενώ ο αριθμός εκείνων που θα απασχοληθούν στις νέες θέσεις εργασίας που θα ανοίξουν οι “καινοτόμες” επιχειρήσεις είναι ελάχιστος.
Μπορεί η δεύτερη επανάσταση τους, όπως την κατονομάζουν, να ήταν η αυτοματοποίηση της παραγωγής και να πέταξε στους δρόμους εκατομμύρια εργαζόμενους, αλλά σημειώστε πότε έγινε: 
Το 1969. Τότε που παγκόσμια έδεναν τους σκύλους με τα λουκάνικα και δεν υπήρχε οικονομική κρίση. Που οι τράπεζες μοίραζαν αβέρτα κουβέρτα δάνεια, πολλά από αυτά επιχειρηματικά, ώστε ο απολυμένος εργάτης να μπορούσε να ανοίξει μια μικρή δική του επιχείρηση και μάλιστα παίρνοντας το ρίσκο, να περάσει από την εργατική τάξη σε εκείνη της μεσαίας.

Όμως από τότε πολλά έχουν αλλάξει. Η ανεργία ξεχείλισε, η οικονομική κρίση πλάκωσε τον πλανήτη, οι επενδυτές έκλεισαν την στρόφιγγα των επενδύσεων, οι αγορές ανέβασαν παντού τα ασφάλιστρα κινδύνου, οι μεγάλες εταιρείες εξαγόρασαν εκατοντάδες χιλιάδες μικρές και ή τις αφομοίωσαν ή τις έκλεισαν, οι τράπεζες σταμάτησαν να δανείζουν και μόνο λεηλατούν σπίτια και επιχειρήσεις.

Παγκόσμια η μεσαία τάξη βρέθηκε υπό α’ διωγμό και τώρα πάει για δεύτερο και τελειωτικό χτύπημα.

Με το που τέλειωσε η περσινή συνάντηση του Νταβός, ο Klaus Schwab, ιδρυτής και Εκτελεστικός Πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, παρουσίασε σε άρθρο του τι… μας περιμένει.
«Στο παρελθόν είχαμε επαναστάσεις – ίσως θα μπορούσε να περιγραφεί καλύτερα ως εξελίξεις – που έγιναν με σχετικά αργό ρυθμό, όπως και τα μακρά κύματα στον ωκεανό. Ο αντίκτυπος της πρώτης βιομηχανικής επανάστασης, η οποία ξεκίνησε στη Βρετανία τη δεκαετία του 1780 δεν είχε αρχίσει πλήρως να γίνεται αισθητή μέχρι τη δεκαετία του 1830 και 1840. Σήμερα, η τεχνολογική αλλαγή συμβαίνει είναι σαν ένα τσουνάμι. Βλέπετε μικρά σημάδια στην ακτή και ξαφνικά το κύμα σαρώνει».
Στο νέο κόσμο, δεν είναι το μεγάλο ψάρι που τρώει το μικρό ψάρι, είναι το γρήγορο ψάρι που τρώει το αργό.

Στο νέο κόσμο, δεν είναι το μεγάλο ψάρι που τρώει το μικρό ψάρι, είναι το γρήγορο ψάρι που τρώει το αργό.
Ως τσουνάμι, περιγράφει την νέα τεχνολογική επανάσταση, αλλά καλύτερα θα της ταίριαζε ο δικός μας χαρακτηρισμός: Κοινωνικός και Οικονομικός Αρμαγεδδών.

Φανταστείτε μόνο ότι στα ταμεία που καταρρέουν λόγω ανεργίας και δημογραφικού, θα πρέπει να προστεθεί ακόμα περισσότερη ανεργία, χωρίς αυτή τη φορά εναλλακτικές λύσεις.
Μιλάμε για κανονικό πόλεμο. Γ’ Π.Π. που έχει κηρύξει η ελίτ ενάντια στους λαούς, τους οποίους θα βάλει να φαγωθούν μεταξύ τους, είτε σε επίπεδο κοινωνιών, είτε εθνών.

Να σημειωθεί ότι το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ άρχισε τις εργασίες του το 1971, περίπου 30 χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Π.Π. Τα 30 αυτά χρόνια που καμαρώνουν οι αρχηγοί των εθνών ότι πέρασαν αναίμακτα χωρίς νέο Π.Π. Και όμως. Η δημιουργία του μόνο δεινά έχει επιφέρει στην ανθρωπότητα. Κέντρο αποφάσεων της παγκόσμιας ελίτ όπου κάθε χρόνο καταστρώνουν νέα μέτρα κατά της ανθρωπότητας, υπέρ της τσέπης και ισχύος τους, κάνοντας απολογισμό των πεπραγμένων. Και… δεν τα έχουν πάει καθόλου άσκημα. Οι πλούσιοι γίνονται ολοένα πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, αφού πρώτα πέρασαν από μια περίοδο επίπλαστης ευμάρειας έτσι, για να γλυκαθούν, ώστε η επιστροφή στο νεοφεουδαρχισμό και να πονέσει περισσότερο και να βρει τις νέες γενιές απροετοίμαστες, καλοαναθρεμμένες και απόλυτα αμήχανες.

Μάλιστα, το μασονικό κίνημα Zeitgheist χρύσωνε το χάπι λέγοντας ότι το μέλλον είναι λαμπρό με αχρήματη κοινωνία και τις μηχανές να δουλεύουν για πάρτη μας. Κι εμείς; Α.. εμείς είμαστε εκτός του κάδρου αυτού του λαμπρού μέλλοντος!

Βρες μια καινοτόμα τεχνολογική ιδέα για να επιβιώσεις, για… λίγο ακόμα. Όμως για το παιδί σου, δεν υποσχόμαστε τίποτα…

Μερικά από τα επαγγέλματα που καταργούνται:

  • Μάγειροι
  • Σερβιτόροι
  • Ρεσεψιονίστ
  • Οδηγοί ταξί
  • Οδηγοί λεωφορείων
  • Οδηγοί νταλίκας
  • Ιατροί
  • Οικιακοί βοηθοί
  • Καθαρίστριες (και δεν θα πάνε σε γραφεία αυτή τη φορά)
  • Αστυνομικοί
  • Ειδικότητες στις ένοπλες δυνάμεις
  • Γραμματείς
  • Μάνατζερ – υψηλόβαθμα στελέχη
  • Μεταφραστές
  • Τουριστικοί οδηγοί



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η τοξωτή γέφυρα Τσακώνας.

Στην κυκλοφορία παραδόθηκε την Τετάρτη η τοξωτή γέφυρα της Τσακώνας μήκους 390 μέτρων και προϋπολογισμού 22,85 εκατ. ευρώ που βρίσκεται στα όρια των νομών Μεσσηνίας - Αρκαδίας.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υποδομών, με το έργο αυτό ολοκληρώνεται ο αυτοκινητόδρομος Τρίπολης-Καλαμάτας.
Η παράδοση στην κυκλοφορία της γέφυρας είναι αποτέλεσμα των «εντατικών και επίπονων προσπαθειών, αλλά και της  μέριμνας  της κυβέρνησης και του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη που βρήκε το έργο σταματημένο» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προγραμματιστεί να λάβει χώρα τελετή εγκαινίων της γέφυρας παρουσία του  πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο, τα μπλόκα των αγροτών ματαίωσαν τα αρχικά σχέδια.

Η κατασκευή της τοξωτής γέφυρας στην πολύπαθη περιοχή της Τσακώνας ξεκίνησε το 2008, κόστισε συνολικά περί τα 22 εκατ. ευρώ κι έχει μήκος 390 μέτρα. 260 μέτρα από τον ένα αρμό του τόξου στον άλλο και ύψος τόξου 45 μέτρα, στο πιο ψηλό του σημείο, από το οδόστρωμα. Είναι δε επιβλητική και εμφανής από τις μεγάλες οδικές αρτηρίες της Δυτικής Μεσσηνίας. 





πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φορολογικές δηλώσεις: Πότε ξεκινά η υποβολή τους. Εκπλήξεις που μπερδεύουν. Τι πρέπει να προσέξετε.

 Με εκπλήξεις έρχεται η φορολογική δήλωση του 2016. Τι πρέπει να προσέξετε. Πότε η ημερομηνία κατάθεσης

Με…εκπλήξεις έρχεται το νέο έντυπο Ε1 για τη φορολογία εισοδήματος.

Περίπου έξι εκατομμύρια φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν φέτος νωρίς, νωρίς του φόρους τους καθώς η εφαρμογή για τις φορολογικές δηλώσεις του 2016 για τα εισοδήματα δηλαδή του 2015 θα ανοίξει μέσα στις επόμενες ημέρες μέσω του taxisnet.

Ακόμη και την 1η Φεβρουαρίου μπορεί να ανοίξει η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Σε κάθε περίπτωση λένε από το υπουργείο Οικονομικών αυτό θα γίνει άμεσα, στις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου.

Οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν τον φόρο που αναλογεί σε τρεις δόσεις ως τα τέλη Μαϊου, τα τέλη Ιουλίου τη δεύτερη και στα τέλη του Σεπτεμβρίου την τρίτη δόση.
Στο φετινό έντυπο Ε1 υπάρχει ο γνωστός σε όλους κωδικός 049 για τις αποδείξεις και αυτό δημιουργεί αρκετά ερωτήματα σε πολλούς καθώς οι αποδείξεις με βάση τις εξαγγελίες του αρμόδιου υπουργού εφέτος δεν θα υποβληθούν και δεν θα ληφθούν υπόψη.

Έτσι ο κωδικός προκαλεί προβληματισμό. Από το υπουργείο πάντως αναφέρεται ότι υπάρχει μεν ο κωδικος 049 δεν πρόκειται όμως να ενεργοποιηθεί.

Το φετινό Ε1 όμως περιλαμβάνει και κάποιους άλλους σημαντικούς κωδικούς για τους φορολογούμενους. Στον πίνακα 4 Δ2 στην παράγραφο 11 έχουν προστεθεί δύο νέοι κωδικοί που αφορούν όσους έχουν ανείσπρακτα ενοίκια. Τα ποσά αυτά να μπορούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων να τα αναγράψουν ξεχωριστά και να μην φορολογηθούν.

Στον πίνακα 4Ε στην 3η σελίδα του νέου εντύπου, όπου δηλώνεται το εισόδημα από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου έχουν απαλειφθεί οι τρεις ενδείξεις μαζί με τους αντίστοιχους κωδικούς, όπου οι φορολογούμενοι κλήθηκαν πέρυσι να δηλώσουν στοιχεία για τον υπολογισμό του φόρου υπεραξίας ακίνητης περιουσίας.

Στη δεξιά στήλη κάθε σελίδας του Ε1, όπου κάθε χρόνο η έγγαμη σύζυγος δήλωνε τα δικά της εισοδήματα και λοιπά πληροφοριακά στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα για τον υπολογισμό του φόρου επί των εισοδημάτων της, μπορεί φέτος να δηλώνει αντίστοιχα στοιχεία και κάθε γυναίκα που δεν είναι έγγαμη αλλά έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με τον άνδρα σύντροφό της, αλλά και ο ένας εκ των δύο ομόφυλων συντρόφων που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.

Δίπλα από την φράση «Συζύγου» που υπάρχει πάνω από την δεξιά στήλη δηλωτέων φορολογικών δεδομένων έχουν προστεθεί για πρώτη φορά τα αρχικά «Μ.Σ.Σ.» που σημαίνουν «Μέρος του Συμφώνου Συμβίωσης».

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει πλέον την πλήρη εξίσωση των ετερόφυλων και ομόφυλων ζευγαριών με τους έγγαμους συζύγους ως προς τα πάσης φύσεως δικαιώματα φορολογικών απαλλαγών και λήψης κοινωνικών επιδομάτων που απολαμβάνουν οι τελευταίοι.

Ειδικότερα, τα – ετερόφυλα και ομόφυλα – ζευγάρια που συνδέονται με σύμφωνα συμβίωσης εφόσον έχουν και προστατευόμενα τέκνα καθίστανται δικαιούχοι επιδομάτων τέκνων, ενώ για να κριθεί εάν είναι δικαιούχοι διαφόρων άλλων κοινωνικών επιδομάτων (επιδόματος θέρμανσης, επιδότησης ενοικίου κ.λπ.) θα λαμβάνονται υπόψη και γι’ αυτούς τα εισοδηματικά κριτήρια που ισχύουν για τους έγγαμους, τα οποία είναι υψηλότερα από αυτά που ισχύουν για τους άγαμους.

Επιπλέον οι έχοντες συνάψει σύμφωνα συμβίωσης δικαιούνται και πιο υψηλών αφορολογήτων ορίων για αγορά πρώτης κατοικίας, γονικές παροχές και δωρεές ακίνητης περιουσίας σε σύγκριση με τους άγαμους, καθώς και σ’ αυτές τις περιπτώσεις εξομοιώνονται με τους έγγαμους.




πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σπαταλάει 12.500 ευρώ για τις κουτσουλιές στο κτίριο του υπουργείου!

Σπάει κάθε ρεκόρ η αφασία τους. Η αφασία των κυβερνώντων. Πάρτε παράδειγμα τον κοσμοπολίτη υπουργό Αποστόλου, του οποίου την αισθητική ενοχλούν οι κουτσουλιές των ωδικών πτηνών!

Την ώρα που οι αγρότες στα μπλόκα προχωρούν σε αποκλεισμούς δρόμων, ζητώντας την απόσυρση του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου προτιμά να ασχολείται με τον καθαρισμό των «ακαθαρσιών πτηνών» και όχι με τη λύση του σοβαρού αυτού προβλήματος!

Όπως φαίνεται, οι προτεραιότητες στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αυτές τις κρίσιμες ώρες κινούνται προς την κατεύθυνση αισθητικών παρεμβάσεων στο κτίριο του υπουργείου αφού με σημερινή απόφαση, ύστερα από εντολή του προϊστάμενου υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου, εγκρίθηκε το ποσό των 12.500 ευρώ για την «κάλυψη δαπάνης εργασιών αφαίρεσης, καθαρισμού, επανατοποθέτησης και συμπλήρωσης των προσόψεων, λόγω των ακαθαρσιών των πτηνών, που έχουν συσσωρευτεί εσωτερικά των πάνελ που είναι τοποθετημένα στην πρόσοψη και πλάγια του κτηρίου του Υπ.Α.Α.Τ επί της οδού Αχαρνών 2».

Στο πλαίσιο αυτό, με δεύτερη σημερινή απόφαση δίνονται επιπλέον 1.200 ευρώ αυτή την φορά για «την κάλυψη προμήθειας ηλεκτρονικής κλειδαριάς της γυάλινης πόρτας του γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Μάρκου Μπόλαρη».







πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΦΟ: Ποιο επικίνδυνο συμπλήρωμα διατροφής απέσυρε

Σε απόσυρση παρτίδων του συμπληρώματος διατροφής Nox Pump προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Ειδικότερα, αποσύρεται η παρτίδα 13053803 του προϊόντος Nox Pump, λόγω παρουσίας των μη εγκεκριμένων ουσιών methyl-synephrine (Oxilofrine), beta-methylphenethylamine και bete-dimethylphenethylamine.



Το προϊόν διακινείται ως συμπλήρωμα διατροφής και η εν λόγω παρτίδα διανεμήθηκε από την Naskor B.V., Ολλανδίας.

Επίσης αποσύρεται η παρτίδα 14053334 του προϊόντος Nox Pump, λόγω παρουσίας των μη εγκεκριμένων ουσιών methyl-synephrine (Oxilofrine), beta-methylphenethylamine και bete-dimethylphenethylamine, του μη εγκεκριμένου νεοφανούς τροφίμου (novel food) ως συστατικό Acacia rigidula. Το προϊόν διακινείται ως συμπλήρωμα διατροφής και η εν λόγω παρτίδα διανεμήθηκε από την SFD SA, Πολωνίας.

Ο ΕΟΦ σημειώνει ότι η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και καλεί τις εταιρείες που είναι υπεύθυνες για τη διακίνηση των παρτίδων του προϊόντος στην Ελλάδα να επικοινωνήσουν άμεσα με τους πελάτες τους, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά.










πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ …Σπίρτζης.

Μια έκθεση-κόλαφο για τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη αποκαλύπτουν  τα Νέα.
 
Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του σε έκθεση της Γενικής Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης τον Ιούλιο του 2013 για τα «έργα της ΟΛΠ ΑΕ» με υπότιτλο «παραγωγή μικρών έργα της ΟΛΠ ΑΕ περιόδου 2001-2004». Η έκθεση καταγράφει το «πάρτι» που είχε στήσει στον ΟΛΠ μια ομάδα επτά εργολάβων που λυμαινόταν τα έργα του Οργανισμού. Μέλος της ομάδας είναι και ο Χρήστος Σπίρτζης, ο σημερινός υπουργός Υποδομών.
 
 Τι συνέβαινε
 
Σύμφωνα, λοιπόν, με την έκθεση, ο ΟΛΠ δημοπρατούσε ένα έργο. Συνήθως, εκδήλωναν ενδιαφέρον τρεις εκ των επτά εργολάβων. Έδιναν προσφορές -με έκπτωση 0% εως 2% και το έργα το έπαιρνε αυτός που έδινε τη μεγαλύτερη έκπτωση, όταν ο μέσος όρος των εκπτώσεων που δινόταν ακόμα και τότε για να πάρει κάποιος ένα δημόσιο έργο ήταν 22% (!).
 
Ενδεικτικά αναφέρεται ένα έργο του 2004, υπό τον τίτλο «εργασίες συντήρησης στο υπόγειο parking της Πλατείας Καραϊσκάκη» προϋπολογισμού 64.758 ευρώ. Το έργο, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, κέρδισε ένας εργολάβος ονόματα Δ. Βασιλόπουλος, ο οποίος έδωσε έκπτωση 2% ενώ το «έχασαν» οι κκ. Γ. Πίτσος και Χρ. Σπίρτζης που έδωσαν έκπτωση 1% έκαστος.
 
Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, η έκθεση περιλαμβάνει ένα πακέτο αναθέσεων «μικρών έργων» από την τότε διοίκηση του ΟΛΠ στο εν λόγω «παρεάκι» πράγμα που οδηγεί τους επιθεωρητές-ελεγκτές στο συμπέρασμα ότι «η επανάληψη των ανωτέρων περιστατικών σε όλα τα ελεγχόμενα έργα του έτους 2004 αναδεικνύει ένα παγιωμένο σύστημα ανάθεσης και εκτέλεσης μικρών έργω του ΟΛΠ που συνιστά παρέκκλιση από τις αρχές της διαφάνειας, της ισότητας της συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής αναδόχου και του ελεύθερου ανταγωνισμού με ζημιογόνες συνέπειες για τον Οργανισμό. 
Αποτελεί δε ένδειξη ότι έγινε συνεννόηση των συναγωνιζόμενων προς αποφυγής πραγματικού ανταγωνισμού με αποτέλεσμα ζημιά για την ΟΛΠ. 
 
 Η κυκλικότητα της σύνθεσης των υποψήφιων αναδόχων στα περισσότερα έργα, η ασαφής περιγραφή του αντικειμένου της δημοπρασίας, η παράνομη σύνταξη του προϋπολογισμου των έργων, η επιλογή συστήματος ανάθεσης που δεν ανταποκρινόταν στις πραγματικές συνθήκες των έργων και εν τέλει η διαχείριση των παραπάνω διαδικασιών από τα αρμόδια όργανα του ΟΛΠ υπήρξε πολλαπλά παράνομη και επιζήμια για τον Οργανισμό».





πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Δήμος Αθηναίων θα αποστείλει 215.000 απλήρωτες κλήσεις

Άσχημα είναι τα νέα για όσους πριν από λίγα χρόνια έλαβαν κλήση από το Δήμο Αθηναίων για π.χ. παράνομη στάθμευση και δεν πλήρωσαν το πρόστιμο, αφού ο δήμος έχει συγκεντρώσει συνολικά 215.000 κλήσεις και θα αποστείλει τα αντίστοιχα ραβασάκια στους κατόχους αυτοκινήτων και μοτοσικλετών για να πληρώσουν.

Τα χιλιάδες ροζ χαρτάκια που θα αποσταλούν στους παραβάτες θα τους φέρουν έναν ακόμα πονοκέφαλο, αφού τα πρόστιμα αναμένεται να είναι προσαυξημένα, αφού έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο ο παραβάτης δικαιούται να πληρώσει χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις.

Πρόκειται για κλήσεις από το 2011 και μετά, ενώ οι περισσότερες είναι για το διάστημα από το 2011 ως το 2013. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων πρόκειται να συζητήσει, ανάμεσα στα άλλα θέματα, για την απευθείας ανάθεση στην εταιρεία μηχανογράφησης του δήμου (ΔΑΕΜ) του έργου, μέσω του οποίου δεν πλήρωσαν τα πρόστιμα που τους επέβαλε η Δημοτική Αστυνομία είτε η ΕΛΑΣ.




πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βοήθεια απ' το ΔΝΤ ζητούν οι Αζέροι καθώς βουλιάζουν στην κρίση - Επιβάλουν capital controls & κλείνουν τράπεζες

Την βοήθεια του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας αιτήθηκε και επισήμως το Αζερμπαϊτζάν προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου που παράλληλα έχει προκαλέσει νομισματική κρίση στη χώρα αναγκάζοντας την κυβέρνηση να επιβάλει capital controls και μέχρι στιγμής να κλείσει έξι τραπεζικά ιδρύματα.

Η χώρα έχει αιτηθεί βοήθεια 3 δισ δολ. απ' το ΔΝΤ και άλλο 1 δισ δολ. απ' την Παγκόσμια Τράπεζα και σύμφωνα με τα αζέρικα ΜΜΕ ήδη απ' τις 19 Ιανουαρίου έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις μεταξύ των πλευρών για τους όρους που θα τεθούν αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να προωθήσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης.

Μάλιστα σήμερα έχουν μεταβεί στο Μπακού κλιμάκια του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας για επαφές στο υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

Σημειώνεται πως η χώρα αποπλήρωσε μόλις πέρυσι το σύνολο των δανείων που είχε λάβει απ' το ΔΝΤ το 1995.

Εν τω μεταξύ χθες οι Αρχές προχώρησαν στο κλείσιμο άλλων δύο τραπεζών που πλέον δεν τηρούσαν τις κεφαλαιακές προϋποθέσεις για να λειτουργούν. Πρόκειται για τις Atrabank ASC και Qafqaz Inkisaf Banki ASC. Έτσι τις τελευταίες 10 ημέρες το σύνολο των τραπεζών που αναγκάστηκαν να κλείσουν έφθασε τις έξι.

Και όλα αυτά ενώ το Κοινοβούλιο της χώρας ετοιμάζεται να περάσει νομοσχέδιο για την πλήρη προστασία των καταθέσεων σε μία προσπάθεια να σταματήσει το bank run.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση αναγκάστηκε να επιβάλει capital controls καθώς οι καταθέτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο εγχώριο νόμισμα και τις τράπεζες μετά την κίνηση του Μπακού να προχωρήσει σε δύο υποτιμήσεις

Όλη αυτή η πίεση έρχεται μετά την απόφαση της ίδιας της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δύο υποτιμήσεις του νομίσματος της χώρας, του μανάτ υποχωρώντας σε επίπεδα ρεκόρ.

Νωρίτερα επί έξι μήνες η Κεντρική Τράπεζα της χώρας σπατάλησε το 64% των συναλλαγματικών αποθεματικών της, 8,7 δισ δολ., προκειμένου να στηρίξει το νόμισμα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.






πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ακριβότερα τα εισιτήρια των Μέσων Μεταφοράς από Δευτέρα

Αυξάνεται από την 1η Φεβρουαρίου, η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες, από 1,20 σε 1,40 ευρώ, ενώ σταθερή, στα 60 λεπτά, παραμένει η τιμή του μειωμένου εισιτηρίου.
AdTech Ad

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Ιωάννης Σκουμπούρης, η νέα τιμολογιακή πολιτική στις συγκοινωνίες Αθηνών θα ισχύει από την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου. «Όλα είναι έτοιμα, αναμένεται η δημοσίευση στο ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των αρμοδίων υπουργών (Οικονομικών και Μεταφορών) για να ισχύει η νέα τιμή στα εισιτήρια», ανέφερε ο κ. Σκουμπούρης και διευκρίνισε πως η τιμή του μειωμένου εισιτηρίου θα παραμείνει στα 60 λεπτά, ενώ αυξάνεται η χρονική διάρκεια από 70 λεπτά που είναι σήμερα σε μιάμιση ώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η αύξηση της τιμής επέρχεται λόγω της αύξησης του ΦΠΑ.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤΑΙΠΕΔ: Ξεκινάει από το μηδέν την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ κατά τη συνεδρίασή του στις 20 Ιανουαρίου 2016 αποφάσισε την επαναπροκήρυξη του διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για την πώληση του 100% των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
AdTech Ad

Στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι να προσελκύσει μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία λειτουργεί μέχρι σήμερα ως μοναδικός πάροχος σιδηροδρομικών υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Οι υποψήφιοι επενδυτές μπορούν να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους προς τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ από την 1 Φεβρουαρίου 2016, ενώ καταληκτική ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών έχει οριστεί η 26Απριλίου 2016.

Χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ είναι η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδας και η Kantor Management Consultants, Νομικοί Σύμβουλοι η δικηγορική εταιρεία Hogan Lovells International LLP και το Δικηγορικό Γραφείο M. & Π. Μπερνίτσα και Τεχνικός Σύμβουλος η Louis Berger S.A.





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σοκ στον ΟΑΕΕ: Αυξάνεται το όριο ηλικίας. "Mαχαίρι" στις πρόωρες συντάξεις

Τα "παράθυρα" για συνταξιοδότηση πριν από την συμπλήρωση του νέου, αυξημένου ορίου ηλικίας (Ν.4336/2015) παρουσιάζει εγκύκλιος του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).
AdTech Ad

Ωστόσο σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr οι ασφαλισμένοι στην συντριπτική πλειονότητα τους, επηρεάζονται αρνητικά, ακόμη κι αν πρόκειται για γονείς, - συζύγους ή αδελφούς αναπήρων συμπολιτών μας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, από τις νέες προβλέψεις δεν θίγονται:

- Οι ασφαλισμένοι με θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα έως και την έναρξη ισχύος του ν. 4336/2015, δηλαδή μέχρι και την 18/8/2015, τα οποία μπορούν να ασκηθούν οποτεδήποτε, ανεξάρτητα από την ημερομηνία διακοπής του επαγγέλματος..Διευκρινίζεται ότι θεμελιωμένο συνταξιοδοτικό δικαίωμα υφίσταται όταν ο ασφαλισμένος συμπληρώνει: i) τον ελάχιστο χρόνο ασφάλισης και ii) το όριο ηλικίας - όπου αυτό προβλέπεται - που απαιτούνται για την συνταξιοδότησή του.

- Οι ασφαλισμένοι, οι οποίοι ως και τις 18/8/2015 είχαν συμπληρώσει την ηλικία των 60 ετών και ταυτόχρονα τις προβλεπόμενες από τις διατάξεις αρθρ. 10 ν. 3863/2010 χρονικές προϋποθέσεις των ετών 2010

(35 έτη) ή 2011 (36 έτη) ή 2012 (37 έτη) έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα το οποίο μπορούν να ασκήσουν οποτεδήποτε

Επισημαίνεται ότι η ηλικία των 60 ετών νοείται συμπληρωμένη ως και την 18/8/2015 για τους ασφαλισμένους που έχουν γεννηθεί ως και την 19/8/1955. Στον αντίποδα, ασφαλισμένοι οι οποίοι ως και τις 18/8/2015 είχαν συμπληρώσει τις παραπάνω χρονικές προϋποθέσεις, όχι όμως και το 60ο έτος, διατηρούν τις ίδιες χρονικές προϋποθέσεις αλλά έχουν σταδιακή αύξηση του ορίου ηλικίας με καταληκτικό όριο αυτό των 62 ετών και θα συνταξιοδοτηθούν με τη συμπλήρωση της ηλικίας που προβλέπεται   κατά το έτος συμπλήρωσης του 60ου

1ος πίνακας: σταδιακή αύξηση του 60ου έτους, ως όριο ηλικίας συνταξιοδότησης γήρατος

γ) Οι ασφαλισμένοι οι οποίοι δεν είχαν συμπληρώσει 35ετή συντάξιμο χρόνο το αργότερο ως και την 31/12/2012, θα συνταξιοδοτηθούν με τη συμπλήρωση του 62 ου έτους της ηλικίας και συντάξιμο χρόνο 40 ετών.


Παράδειγμα

. Ασφαλισμένος που συμπλήρωσε την 35ετία το έτος 2010 συμπληρώνει το 60ο την 1/3/ 2018. Θα θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα με τη συμπλήρωση του 61ου και 35 έτη.

. Ασφαλισμένος που έχει συμπληρώσει την 35ετία το έτος 2011 και συνολικό συντάξιμο χρόνο 36   ετών, συμπληρώνει το 60ο την 10/10/2021. Θα θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα με τη συμπλήρωση 61 ετών και 9 μηνών, δηλαδή την 10/7/2023 και 36 έτη. Το γεγονός ότι η απαιτούμενη ηλικία συμπληρώνεται μετά την 1/1/2022, δεν επηρεάζει.

. Ασφαλισμένος που έχει συμπληρώσει την 35ετία το έτος 2012 και συνολικό συντάξιμο χρόνο 37   ετών, συμπληρώνει το 60ο το έτος 2022. Θα θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα με τη συμπλήρωση του 62ου και 37 έτη.

. Ασφαλισμένος που συμπλήρωσε το 60ο τον 5/2015, αλλά δεν είχε συμπληρώσει την 35ετία ως 31/12/2012, θα θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα με τη συμπλήρωση του 62ου και συντάξιμο χρόνο 40 ετών.

- Επίσης, δεν επέρχεται μεταβολή στις προϊσχύουσες για τον ΟΑΕΕ διατάξεις περί θεμελίωσης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω γήρατος με τις ελάχιστες χρονικές προϋποθέσεις (15ετία), οι οποίες συνοπτικά έχουν ως εξής:

α) Για Παλαιούς και Νέους ασφαλισμένους, συμπλήρωση του 67ου και 15ετής συντάξιμος χρόνος.

β) Για Νέους ασφαλισμένους και μόνον, συμπλήρωση του 62ου και 15 ετής συντάξιμος χρόνος, από τον οποίο 2 1/ έτη της τελευταία 5ετία πριν την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης, για λήψη μειωμένου ποσού σύνταξης.

Επιπλέον, δεν επέρχεται μεταβολή στις προϋποθέσεις θεμελίωσης δεύτερου συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω γήρατος οι οποίες συνοψίζονται στη συμπλήρωση της ηλικίας 67 ετών και 20 έτη συντάξιμου χρόνου ή ηλικίας 67 ετών και 16 έτη συντάξιμου χρόνου για λήψη ποσού σύνταξης μειωμένου κατά 50%, λαμβανομένων υπόψη των περιπτώσεων της ταυτόχρονης θεμελίωσης δεύτερου συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω γήρατος. Δηλαδή, υποβολή αίτησης συνταξιοδότησης θεμελιωμένου συνταξιοδοτικού δικαιώματος, σε έξι μήνες το αργότερο από την έναρξη συνταξιοδότησης από τον πρώτο ασφαλιστικό φορέα.

Δεν επηρεάζονται οι δικαιούχοι συνταξιοδότησης λόγω γήρατος γονείς, σύζυγοι και αδελφοί αναπήρων με συμπληρωμένο 25ετή συντάξιμο χρόνο.

Αντιθέτως, για τους υπόλοιπους ενώ δεν προβλεπόταν όριο ηλικίας για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, πλέον καθιερώνεται ηλικιακό όριο που αρχίζει από το 55ο με σταδιακή αύξησή του ως τη συμπλήρωση του 62ου.

2ος πίνακας: σταδιακή αύξηση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης γονέων - συζύγων -αδελφών αναπήρων (απόσπασμα του Πίνακα «1» της υπ. απόφασης)



Παράδειγμα

. Ασφαλισμένος που συμπληρώνει 25ετή συντάξιμο χρόνο τον 10/2015, θα θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα λόγω γήρατος ως γονέας ανάπηρου παιδιού με τη συμπλήρωση της ηλικίας 55 ετών και 11 μηνών. Αν κατά την ηλικία αυτή, ό άλλος γονέας έχει χρόνο ασφάλισης μικρότερο της 8ετίας, η σύνταξη θα απονεμηθεί - εφόσον συντρέχουν και οι λοιπές προϋποθέσεις - από τον επόμενο μήνα συμπλήρωσης του χρόνου ασφάλισης των οκτώ ετών, χωρίς μεταβολή στην ηλικιακή προϋπόθεση ή χρονική προϋπόθεση ( 55 ετών και 11 μηνών και 25ετία).

.Ασφαλισμένος που συμπληρώνει 25ετή συντάξιμο χρόνο το έτος 2022, θα θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα λόγω γήρατος ως σύζυγος αναπήρου με τη συμπλήρωση του 62 ου, ακόμη κι αν αυτή επέλθει μετά το έτος 2022, χωρίς μεταβολή στην χρονική προϋπόθεση, εφόσον βέβαια κατά την υποβολή του συνταξιοδοτικού αιτήματος συντρέχουν οι λοιπές προβλεπόμενες από τη σχετική νομοθεσία προϋποθέσεις.

Ακόμη εξαιρούνται:

α) Οι ασφαλισμένοι πάσχοντες από τις παθήσεις που αναφέρονται ρητά στις διατάξεις ν. 612/1977 και στις επεκτάσεις αυτού, καθώς εξακολουθούν να συνταξιοδοτούνται χωρίς όριο ηλικίας με 15ετή συντάξιμο χρόνο.

β) Οι νέοι ασφαλισμένοι (υπαγωγή στην ασφάλιση από 1/1/1993) - μητέρες ή χήροι πατέρες ανίκανων για κάθε βιοποριστική εργασία παιδιών δεν εμπίπτουν στη σταδιακή αύξηση ορίου ηλικίας.





πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπεύθυνος κυλικείου: 'Είμαι ένα τέρας. Μετανιώνω. Τα ομολογώ όλα'

"Συγνώμη είμαι ένας τέρας. Μετανιώνω. Τα ομολογώ όλα" είναι τα λόγια του 52χρονου υπευθύνου του κυλικείου σε δημοτικό σχολείο του Γέρακα, κατηγορούμενου για ασέλγεια σε βάρος ενός 10χρονου κοριτσιού.
AdTech Ad

Ο κατηγορούμενος για «ασέλγεια σε ανήλικο κάτω των 10 ετών  έναντι αμοιβής κατά εξακολούθηση από δράστη ενεργούντα κατά συνήθεια και αποπλάνηση παιδιών κάτω 12 ετών κατά συρροή και εξακολούθηση» απολογήθηκε ενώπιον της 3ης τακτικής ανακρίτριας και πλέον αναμένεται η ποινική του μεταχείρισή του.

Ο ίδιος πέρασε το ανακριτικό κατώφλι χωρίς την παρουσία δικηγόρου και όπως είπε, τα παραδέχτηκε όλα. Στα δικαστήρια βρίσκεται και η σύζυγός του η οποία κρατά αποστάσεις από την υπόθεση, και καταθέτει στη δικαστική λειτουργό. Δεν αποκλείεται δε, κατά πληροφορίες, να καταθέσει και αίτηση διαζυγίου.

Ο κατηγορούμενος μιλώντας σε δημοσιογράφους, ανέφερε ότι η κόρη του είναι συμμαθήτρια με το θύμα και υποστήριξε: "Δεν ξέρω γιατί το έκανα. Ένα κλικ στο μυαλό ήταν. Δεν έχω κάνει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν.

Έχω δουλέψει και σε άλλο κυλικείο στο Χαλάνδρι".

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του εμφανίζεται να έχει ομολογήσει τις πράξεις του, αλλά και να έχει αναφερθεί σε ακόμα δύο μαθήτριες - θύματα της 4ης  και 5ης  δημοτικού.
Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του ο κατηγορούμενος για ασέλγεια της 10χρονης μαθήτριας. Κατά την έξοδος του από το κτίριο, συγκεντρωμένοι πολίτες στράφηκαν εναντίον του φωνάζοντας σε βάρος του.

Συγκλονισμένη η σύζυγός του, σε παιδοψυχολόγο το 10χρονο παιδί τους

Συγκλονισμένη για τις αποκαλύψεις που αφορούν στον 52χρονο υπεύθυνο υπεύθυνο του κυλικείου σε δημοτικό σχολείο του Γέρακα, προφυλακισμένου πλέον για ασέλγεια σε βάρος ενός 10χρονου κοριτσιού, δηλώνει μέσω του δικηγόρου της, η σύζυγός του.

Σε γραπτή του δήλωση, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας, Στ. Μόμιτσας, υποστηρίζει πως το ζευγάρι βρίσκεται πλέον σε διάσταση, καθώς και ότι η σύζυγος και ιδιοκτήτρια του κυλικείου "δεν θέλει ούτε επιθυμεί να έχει οποιαδήποτε σχέση με το άτομό του και την πορεία της υπόθεσής του".

Παράλληλα, αναφέρει πως "η απαξία των πράξεων του δράστη δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να συνεχίσει να έχει αρνητικές επιπτώσεις στους ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονταν στο στενό οικογενειακό του περιβάλλον και αποτελούν την εν διαστάσει σύζυγό του και το μόλις 10 ετών τέκνο τους", το οποίο "βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και παρακολουθείται ήδη από παιδοψυχολόγο".

Τέλος ο δικηγόρος επισημαίνει πως Η σύζυγος του κατηγορούμενου επιθυμεί να κινήσει τις διαδικασίες διαζυγίου και ανάθεσης της επιμέλειας της δεκάχρονης κόρης της στην ίδια, ενώ για τον κόρη τους και συμμαθήτρια του θύματος δηλώνει πως "έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τις πράξεις του ίδιου της του «πατέρα»".






πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Την ώρα που εμείς παρακολουθούσαμε Βουλή, ο Υπουργός κ. Σπίρτζης, ξέρετε αυτός που με πόνο ψυχής έβαλε την υπογραφή του για το ξεπούλημα των αεροδρομίων, ΑΥΞΗΣΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΣΤΑ ΜΜΜ ....

Nana Vrioni
 
Την ώρα που εμείς παρακολουθούσαμε Βουλή, ο Υπουργός κ. Σπίρτζης, ξέρετε αυτός που με πόνο ψυχής έβαλε την υπογραφή του για το ξεπούλημα των αεροδρομίων, ΑΥΞΗΣΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΣΤΑ ΜΜΜ ....
ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ...
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!!! Προεκλογική ''δέσμευση'' και αυτή;;;
 
--------------------------
 
Αν και τον περασμένο Οκτώβριο ο αρμόδιος Υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης διαβεβαίωνε πως δεν θα αυξηθεί η τιμή της μηνιαίας κάρτας στις συγκοινωνίες της Αθήνας, προφανώς έλεγε τη μισή αλήθεια. Κι αυτό γιατί ενώ η τιμή της απλής μηνιαίας κάρτας των 30 ευρώ παραμένει σταθερή, αυξήθηκαν σημαντικά οι τιμές στις περισσότερες κατηγορίες μηνιαίων, τριμηνιαίων, εξαμηνιαίων και ετήσιων καρτών.

Η αύξηση των τιμών έγινε χωρίς κάποια επίσημη ανακοίνωση ή δελτίο τύπου από τον ΟΑΣΑ αλλά με απλή ενημέρωση των τιμών στην ιστοσελίδα του οργανισμού. Έτσι, πολλοί από αυτούς που θα πάνε στα εκδοτήρια για να ανανεώσουν τις κάρτες τους θα χρειαστεί να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις (από 8,6% έως 9,2%) σημειώθηκαν στις κάρτες που περιλαμβάνουν μετακινήσεις προς το αεροδρόμιο της Αθήνας. Έτσι, η ετήσια κάρτα για το αεροδρόμιο αυξάνεται από τα 450 ευρώ στα 490 (από 225 σε 245 η μειωμένη) ενώ η μηνιαία κάρτα αυξάνεται στα 49 ευρώ από 45 που είναι σήμερα (η μειωμένη αυξάνεται στα 25 ευρώ από 23).

Στις κάρτες που δεν περιλαμβάνουν μετακινήσεις προς το αεροδρόμιο, η αύξηση είναι της τάξης του 3% περίπου. Η τιμή της ετήσιας κάρτας αυξάνεται στα 330 ευρώ από 320 που είναι σήμερα (η μειωμένη αυξάνεται στα 165 από 160), ενώ η εξαμηνιαία κάρτα αυξάνεται στα 170 ευρώ από 165 (και η μειωμένη στα 85 ευρώ από 83).

Σταθερή παραμένει μόνο η τιμή των μηνιαίων και τριμηνιαίων καρτών που δεν περιλαμβάνουν μετακινήσεις προς το αεροδρόμιο.

Την ίδια ώρα αυξάνεται από την 1η Φεβρουαρίου, η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες, από 1,20 σε 1,40 ευρώ, ενώ σταθερή, στα 60 λεπτά, παραμένει η τιμή του μειωμένου εισιτηρίου.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Ιωάννης Σκουμπούρης, η νέα τιμολογιακή πολιτική στις συγκοινωνίες Αθηνών θα ισχύει από την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου. «Όλα είναι έτοιμα, αναμένεται η δημοσίευση στο ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των αρμοδίων υπουργών (Οικονομικών και Μεταφορών) για να ισχύει η νέα τιμή στα εισιτήρια», ανέφερε ο κ. Σκουμπούρης και διευκρίνισε πως η τιμή του μειωμένου εισιτηρίου θα παραμείνει στα 60 λεπτά, ενώ αυξάνεται η χρονική διάρκεια από 70 λεπτά που είναι σήμερα σε μιάμιση ώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η αύξηση της τιμής επέρχεται λόγω της αύξησης του ΦΠΑ.





πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βουλή: Κοκορομαχίες για τη διαχείριση της αποικίας…

Το τι δεν πρόδωσες εσύ να μου πεις
Εσύ κι οι όμοιοί σου, χρόνια και χρόνια,
Ένα προς ένα τα υπάρχοντάς σας ξεπουλώντας
Στις διεθνείς αγορές και τα λαϊκά παζάρια
Και μείνατε χωρίς μάτια για να βλέπετε, χωρίς αυτιά
Ν’ ακούτε, με σφραγισμένα στόματα και δεν μιλάτε.
Για ποια ανθρώπινα ιερά μας εγκαλείτε;

Μανόλης Αναγνωστάκης

 

Για άλλη μια φορά ο ορνιθώνας της Βουλής, γέμισε από θυελλώδη κακαρίσματα, λόγω Ασφαλιστικού αυτή τη φορά…
 

Όπως πάντα Η Βουλή του δωσιλογισμού (ο ορνιθώνας αυτός) «κακάριζε» και χθες με κεντρικούς κοκορομάχους, αυτή τη φορά, Τον Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Τις δύο μακάβριες γκριμάτσες του κατοχικού μας δωσιλογισμού…

Οι παραπάνω στίχοι του Αναγνωστάκη αφορούν όλους τους κοκορομάχους, ιδιαίτερα, όμως, αυτούς τους δύο (Τσίπρα- Μητσοτάκη) που φορούν την ίδια νεοφιλελεύθερη μπότα του 4ου Ράιχ, με διαφορετικό χρώμα…

Επειδή ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει αλλάξει σ’ αυτήν την κατοχική Βουλή, θα αναδημοσιεύσουμε ένα μικρό απόσπασμα από παλιότερο κείμενό μας.


Αυτοί που μιλούν στη Βουλή, απλώς κακαρίζουν…
Και διαθέτουν το ίδιο μυαλό που έχουν τα κοκόρια και οι κότες…

Διαφορετικά δεν εξηγείται αυτή η αβυσσαλέα ηλιθιότητά τους, τόσο ολοκληρωτική και φρενοβλαβής, που δεν είναι σε θέση να καταλάβουν (αυτοί οι κοκοκορομάχοι της Βουλής) ΟΧΙ μόνο ότι μιλούν λες και βρίσκονται σε άλλον πλανήτη, ΑΛΛΑ ούτε κάτι πιο απλό: ότι πυροδοτούν ακόμα περισσότερο, την ήδη συσσωρευμένη και συμπιεσμένη λαϊκή ΟΡΓΗ…

Τους ακούει ο ελληνικός λαός, έστω αυτοί που πάσχουν από μαζοχισμό, και η ΟΡΓΗ πολλαπλασιάζεται από την ΑΗΔΙΑ.

Μάλλον, όσοι ακούνε αυτά τα κακαρίσματα της Βουλής, το επιδιώκουν για να συντρίψουν και τα τελευταία όρια αντοχής του νευρικού τους συστήματος και να συνειδητοποιήσουν ακόμα βαθύτερα τούτο: «Κάψτε το μπουρδέλο της Βουλής»…

Όλοι αυτοί οι υπερφυσικοί μπεμπέδες, που εξακολουθούν, σε πείσμα της ηλικίας τους, να παίζουν κουκλοθέατρο στον «ορνιθώνα» της Βουλής, δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι πέρασε πλέον η εποχή που μπορεί να ξεγελάσεις με αυτό το άθλιο και κακόγουστο θέατρο, ακόμα και τους αφελείς.

Οι πάντες πλέον αντιλαμβάνονται ότι ζούμε κάτω από την μπότα των μαφιών του χρήματος, ότι η Βουλή είναι η «δημοκρατική γλάστρα» της δικτατορικής κατοχής μας και οι θαμώνες τους τα διακοσμητικά ντεκόρ αυτής της δικτατορικής κατοχής.

Συμμετέχουν στο δικτατορικό «δημοκρατικό» τερέν, νομιμοποιούν την ΚΑΤΟΧΙΚΗ Βουλή, παίζοντας ΟΛΟΙ (σαν μαριονέτες) το άθλιο θέατρο της εξαπάτησης του ελληνικού λαού, δίνοντας δονκιχωτικές μάχες, με πολεμικές ιαχές μεταξύ τους και παίρνοντας την ανάλογη σοβαροφάνεια ή μελοδραματική πόζα που απαιτούν οι περιστάσεις…

Τι θλιβερό, κακόγουστο και εμετικό θέατρο των πολιτικών παρασίτων και του πολιτικού χαμαιτυπείου…
Προσπαθούν οι θλιβεροί και οι γελοίοι να επικαλύψουν το δωσιλογισμό τους και την κακουργηματική αχρειότητά τους με ρητορικά κακαρίσματα, αντιπολιτευτικά μελοδράματα, σαν και αυτά των αγοραίων δικηγόρων…

…ΜΟΝΟ που οι τεχνοκράτες της εξουσίας και οι σχεδιαστές της πολιτικής απάτης δεν έχουν αντιληφθεί ότι ο λαός αντιλαμβάνεται πλέον όλα αυτά τα «κόλπα» και εξοργίζεται ακόμα περισσότερο με αυτές τις θεατρικές παραστάσεις που παίζονται από τα πολύχρωμα παράσιτα του καθεστώτος…

Σε λίγο δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει κανένας τους στο δρόμο…

Ούτε οι πολιτικάντηδες, ούτε οι δημοσιογραφικές ύαινες, έστω και αν φοράνε «κόκκινες» φορεσιές…





πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!