EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ένταση με τους αγρότες και στο Κιλκίς - Στο παρά πέντε αποφεύχθηκε η "σύρραξη"

Στα χέρια θα έρχονταν γεωργοί με τον βουλευτή Κιλκίς, (μεταγραφή από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ), Θεόδωρο Παραστατίδη αν δεν παρενέβαινε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Ο βουλευτής Παραστατίδης ο οποίος δεν ψήφισε το μνημόνιο του Παπανδρέου αλλά μετά από πολυάριθμες κολοτούμπες κατάφερε να εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να παραμείνει στη βουλή ψήφιζε και "ξεψήφιζε" μνημόνια, εφαρμοστικούς ανάλογα με το …τι τον βόλευε.

Ο ίδιος κατά καιρούς δήλωσε πολλά, όπως για παράδειγμα ότι δεν ψήφισε τα ΠΑΣΟΚΙΚΑ μνημόνια και το "πετρέλαιο" γιατί σκεφτόταν τι θα πει στον μπαμπά του, ενώ τώρα ψηφίζει τα μνημόνια του Τσίπρα γιατί …ο Τσίπρας έβαλε βέτο για την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όταν οι υπόλοιποι υποψήφιοι απείλησαν ακόμα και με παραίτηση πριν από τις εκλογές.

Σήμερα λοιπόν στο Εργατικό κέντρο κατά την συζήτηση με τους αγρότες, αντί να …ποιήσει την νήσσα, θέλησε να το παίξει παλληκάρι σε μία αίθουσα που η μυρωδιά του θανάτου του της αγροτιάς ήταν έντονη.

Ο βουλευτής υπεράσπιζε την έδρα του και οι αγρότες τη ζωή τους και εάν δεν υπήρχε παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη τα πράγματα θα εξελίσσονταν άσχημα.

Το λυπηρό είναι ότι όλη αυτή η πολιτική χαβούζα του "δημοκρατικού τόξου" δημιουργεί ήρωες οι οποίοι παρουσιάζονται τιμητές της αγροτιάς και της εργατιάς, παρά του ότι είναι γνωστός σε όλους ο ρόλος τους.

Στην αίθουσα λοιπόν τιμητής και προστάτης των αγροτών αναδείχθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Χατζησάββας ενώ το "δημοκρατικό τόξο" κρυβόταν πίσω από την βόλεψή του.









πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ...ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ - ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΑΝΑ ΤΡΑΠΕΖΑ.


Μείωση προσωπικού κατά 4,349 έθεσαν ως στόχο οι Τράπεζες μετά την ανακεφαλαιοποίηση.
Το σώσιμο των Τραπεζών με λεφτά του λαού θα οδηγούσε στην ανάπτυξη και στην καταπολέμηση της ανεργίας μας έλεγαν και τα πρώτα αποτελέσματα των πράξεών τους είναι οι απολύσεις.

Πιο συγκεκριμένα, οι τράπεζες μέσα στις επόμενες ημέρες θα καταθέσουν το σχέδιο για την μείωση του προσωπικού στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προκείμενου να πάρουν τις σχετικές εγκρίσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στόχος είναι η αποχώρηση μέσω της εθελουσίας εξόδου να ολοκληρωθεί ακόμα και μέσα στο πρώτο τρίμηνο, δηλαδή μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, οι τράπεζες που θα ξεκινήσουν πρώτες το πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου θα είναι η Εθνική και η Πειραιώς. Ταυτόχρονα υπάρχουν πληροφορίες για μείωση των αριθμών των υποκαταστημάτων κατά περίπου 180.

Αναλυτικά οι συνολικές μειώσεις προσωπικού ανά τράπεζα:

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΑΝΑ ΤΡΑΠΕΖΑ. 

Εθνική Τράπεζα: 1.605 άτομα
Τράπεζα Πειραιώς: 1.570 άτομα
Eurobank: 1.000 άτομα
Alpha Bank: 174 άτομα









πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

TO BLAN B ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ - ΠΩΣ ΘΑ ΣΟΥ ΦΑΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ.

Μέχρι σήμερα όλο το πολιτικό σύστημα έλεγε ότι αυτά που γίνονται είναι για να προστατευτούν οι μισθοί και οι συντάξεις αλλά και ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ.

Ανακεφαλαιοποίηση για να σωθούν οι καταθέσεις μας έλεγαν και τελικά η ανακεφαλαιοιπήση έγινε (μας χρεώσανε) και τις καταθέσεις θα βάλουν χέρι και μάλιστα "χοντρά".

Οι σάλπιγγες για το κούρεμα καταθέσεων ηχούν όταν αναλαμβάνει η κυβέρνηση να τις "προστατέψει".

Τέρμα σε κάθε σενάριο για «κούρεμα» καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ, βάζει το σχέδιο νόμου για την εγγύηση καταθέσεων, το οποίο βρίσκεται ήδη σε δημόσια διαβούλευση και ενσωματώνει πλήρως την πανευρωπαϊκή οδηγία 2014/49 (ΕΕ των 28).

Παίζουν το παιχνίδι της προπαγάνδας οι π@υστηδες, δεξιοί και αριστεροί, καθώς ο Τσίπρας κάνεις ότι ακριβώς έκαμνε ο Σημίτης, ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς και ότι ακριβώς θα κάνει κάθε επόμενος αν δεν υπάρξει ξεσηκωμός και δεν ανατραπεί αυτή η χαβούζα που βυζαίνει την Ελλάδα χρόνια τώρα.

Ετσι, ΘΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΠΟΥΝΕ ΟΤΙ, οι καταθέσεις των Ελλήνων είναι απολύτως εγγυημένες μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ, ανά καταθέτη και ανά τράπεζα. Αυτό σημαίνει ότι κατάθεση ύψους μέχρι 100.000 ευρώ δεν «κουρεύεται» σε περίπτωση που ενεργοποιηθεί ο νόμος για το bail-in (δηλαδή διάσωση τράπεζας εκ των έσω),

ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100.000 ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΦΤΕΡΑ.

Όμως και οι 100,000 δεν είναι καθόλου εγγυημένες καθώς τα capital control δεν πρόκειται να πάψουν να υπάρχουν και τα λεφτά θα παραμένουν ελεγχόμενα μέχρι να τα εξαφανίσουν.
Υπάρχει plan B για τις καταθέσεις και όλα όσα γίνονται και λέγονται ως μόνο στόχο έχουν την παραπλάνηση του κόσμου.

Το σχέδιο νόμου για το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων, που θα βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση μέχρι την 1η Φεβρουαρίου, κωδικοποιεί όλη τη σχετική νομοθεσία, ενσωματώνει την οδηγία 2014/49/ΕΕ και στοχεύει πρωτίστως στην καλλιέργεια εμπιστοσύνης των καταθετών σχετικά με την ασφάλεια των καταθέσεών τους στις τράπεζες.

Αυτά που θα ακούσουμε τις επόμενες μέρες είναι ότι αυτό το νομοσχέδιο συνεισφέρει σημαντικά στη διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και ελαχιστοποιεί την πιθανότητα μετάδοσης του κινδύνου μαζικών αναλήψεων από τα πιστωτικά ιδρύματα. Με την οδηγία θεσπίζονται κοινοί κανόνες για όλα τα συστήματα εγγύησης καταθέσεων (ΣΕΚ) στην ΕΕ των 28.

Τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου είναι τα εξής:

Εισάγει νέες ρυθμίσεις ως προς το επίπεδο, τους όρους και προϋποθέσεις κάλυψης (100.000 ευρώ) και τη μείωση της προθεσμίας καταβολής αποζημίωσης σε 7 ημέρες (από 20 μέρες).

Μεριμνά για προστασία άνω του ορίου των 100.000 ευρώ για ορισμένες περιπτώσεις καταθέσεων. Συγκεκριμένα κατ' εξαίρεση προστατεύονται με πρόσθετο όριο 300.000 ευρώ καταθέσεις -και για διάστημα μέχρι 6 μηνών- που προέρχονται από πώληση κατοικίας ή οικοπέδου, από καταβολή εφάπαξ ή και περιοδικών παροχών λόγω συνταξιοδότησης, από καταβολή αποζημίωσης λόγω απόλυσης, από καταβολή αποζημίωσης λόγω αναπηρίας ή λόγω σωματικής βλάβης, από καταβολή ασφαλιστικών παροχών είτε από κοινωνική είτε από ιδιωτική ασφάλιση, από κληρονομιά.
Το ΤΕΚΕ -δηλαδή το ελληνικό Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων- οφείλει να διενεργεί τουλάχιστον ανά τριετία ασκήσεις προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων.

Για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, θεσπίζεται ελάχιστο επίπεδο κεφαλαίων που οφείλει να διαθέτει ένα ΣΕΚ (στο 0,8% των ασφαλισμένων καταθέσεων). Ποιες καταθέσεις προστατεύονται:

Καλύπτονται οι καταθέσεις φυσικών και νομικών προσώπων, σε όλα τα νομίσματα. Η καταβολή όμως των αποζημιώσεων στους δικαιούχους γίνεται σε ευρώ. Ειδικότερα καλύπτονται: λογαριασμοί ταμιευτηρίου, όψεως, τρεχούμενοι και προθεσμιακές καταθέσεις.

Προσοχή: Τα ποσά που φυλάσσονται σε θυρίδες δεν προστατεύονται. Επίσης η κάλυψη δεν περιλαμβάνει τα σύνθετα αποταμιευτικά προϊόντα (π.χ. συνδυασμός προθεσμιακής και αμοιβαίου).
Το ανώτατο όριο αποζημίωσης είναι 100.000 ευρώ ανά καταθέτη ανά τράπεζα για το συνολικό ύψος των καταθέσεών του (ανεξαρτήτως αριθμού λογαριασμών). Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται και τυχόν δεδουλευμένοι τόκοι μέχρι την ημερομηνία ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της τράπεζας.

Για τον υπολογισμό της αποζημίωσης το συνολικό ύψος των καταθέσεων συμψηφίζεται με τυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές του καταθέτη προς την τράπεζα.
Παραδείγματα

Παράδειγμα: ο Α έχει σε καταθετικό λογαριασμό 80.000 ευρώ και ληξιπρόθεσμες οφειλές 3.000 ευρώ, η αποζημίωση που δικαιούται είναι 77.000 ευρώ.

Ο Β έχει κατάθεση 120.000 ευρώ και ληξιπρόθεσμες οφειλές 5.000 ευρώ. Θα αποζημιωθεί με ποσό 100.000 ευρώ. Δηλαδή συμψηφίζεται πρώτα η ληξιπρόθεσμη οφειλή και στη συνέχεια «κουρεύεται» το ποσό άνω των 100.000 ευρώ.

Διευκρινίζουμε ότι στους κοινούς λογαριασμούς, το τμήμα του λογαριασμού που αναλογεί σε κάθε καταθέτη θεωρείται ξεχωριστή κατάθεση. Συνεπώς, ο κάθε συνδικαιούχος του καταθετικού λογαριασμού καλύπτεται από το ΤΕΚΕ μέχρι 100.000 ευρώ για το σύνολο των καταθέσεων που διαθέτει στην τράπεζα.

Εστω ο Α μαζί με τον Β έχουν σε κοινό λογαριασμό 150.000 ευρώ. Ο Α έχει με τον Γ επίσης κοινό λογαριασμό στην ίδια τράπεζα ύψους 100.000 ευρώ. Σε περίπτωση ενεργοποίησης του ΤΕΚΕ θα αποζημιωθούν ως εξής:

Ο καταθέτης Α θα λάβει 100.000 ευρώ. Αναλυτικά αποζημιώνεται με 75.000 ευρώ από τον κοινό λογαριασμό των 150.000 ευρώ και με 50.000 ευρώ από τον κοινό λογαριασμό ύψους 100.000 ευρώ. Σύνολο: 75.000 + 50.000 = 125.000 ευρώ, άρα λαμβάνει το ανώτερο όριο των 100.000 ευρώ.

Ο καταθέτης Β δικαιούται αποζημίωση 75.000 ευρώ, από τον κοινό λογαριασμό με τον καταθέτη Α ύψους 150.000 ευρώ

Ο καταθέτης Γ δικαιούται αποζημίωση 50.000 ευρώ, από τον κοινό λογαριασμό με τον καταθέτη Α ύψους 100.000 ευρώ.

Σημειώνουμε ότι από την κάλυψη του ΤΕΚΕ εξαιρούνται: οι καταθέσεις της Κεντρικής Διοίκησης (υπουργεία, αποκεντρωμένες υπηρεσίες των Υπουργείων), των υπερεθνικών οργανισμών, των επαρχιακών και τοπικών διοικητικών Αρχών, καθώς και των ΟΤΑ, όπως και οι καταθέσεις φορέων του χρηματοπιστωτικού τομέα (τραπεζών, εταιρειών παροχής επενδυτικών υπηρεσιών ΕΠΕΥ), χρηματοδοτικών ιδρυμάτων, ασφαλιστικών εταιρειών και οργανισμών συλλογικών επενδύσεων σε κινητές αξίες (ΟΣΕΚΑ). Αυτά είναι οι "μπαρούφες" που θα παίξουν τις επόμενες μέρες προκειμένου να ληστέψουν τα λεφτά σου.






Πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΧΑΜΟΣ!!! Τους περίμεναν στο αεροδρόμιο - Άγριο γιουχάρισμα από τους αγρότες στους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τελιγιορίδου και Δημητριάδη ''ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ!!!''

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Αποδοκιμάστηκαν έντονα από τους αγρότες οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου (Καστοριά) και Μίμης Δημητριάδης (Κοζάνη) μόλις προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο του Άργους Ορεστικού στη Καστοριά.


ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ!!!









πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Άρχισαν οι «μπράβοι» του καθεστώτος να συκοφαντούν τους αγρότες…

Κάθε φορά που οι αγρότες αρχίζουν κινητοποιήσεις ανοίγουν οι κρουνοί της καθεστωτικής προπαγάνδας εναντίον τους…
 

Πολιτικές και δημοσιογραφικές πόρνες ξερνούν τα ρυπογόνα υγρά του ψεύδους τους, της υποκρισίας και της αθλιότητάς τους.
 

Αυτά τα παράσιτα ένα έργο μόνο γνωρίζουν:
 
Να διαστρεβλώνουν τα γεγονότα, να αραδιάζουν ψεύδη, να απομονώνουν κάποιους μεγάλο-αγρότες τσιφλικάδες, να προβάλλουν τον πλούτο αυτών των στυγνών τσιφλικάδων, ώστε έτσι να διευκολύνονται στη συκοφάντηση ολόκληρου του αγροτικού κόσμου που εξοντώνεται ανηλεώς, βρίσκεται σε μαύρη απελπισία και οδηγείται στο μοναδικό μέσο που του έχει απομείνει για να διεκδικήσει τη ζωή του: Στα μπλόκα!!!

Γι’ αυτό όλοι αυτοί οι αρουραίοι των καθεστωτικών υπονόμων δεν βγάζουν άχνα για την καταστροφή των αγροτών και της αγροτικής οικονομίας μας.

Δεν βγάζουν άχνα για το ολοκληρωτικό ξεκλήρισμά τους.

Δεν βγάζουν άχνα για το γεγονός ότι ολόκληρη η Ελλάδα καταστρέφεται και ισοπεδώνεται σε όλα τα οικονομικά, κοινωνικά και εθνικά μέτωπα και ο λαός της κατασπαράζεται από τα δωσίλογα και ποικιλόχρωμα ανδρείκελα του 4ου Ράιχ…

Ένα τέτοιο παράσιτο, υστερικός «μπράβος» του σημιτισμού, είναι και ο Γιώργος Καρελιάς.

Έσπευσε από τους πρώτους να κατασυκοφαντήσει τον αγροτικό κόσμο, αραδιάζοντας βροντερά ψεύδη και παρασιωπώντας τα πάντα: Τα δολοφονικά μέτρα εναντίον των αγροτών στη μνημονιακή εποχή και το γενικό ξεκλήρισμα των αγροτών που προωθούν τα μέτρα της «αριστερής» κυβέρνησης.

Ο ίδιος ο τίτλος του άρθρου, αυτού του ξεφωνημένου σημιτάνθρωπου, είναι αποκαλυπτικός: «Η “εξέγερση” των κακομαθημένων…»

Διαβάστε τις ψευδολογίες και αλχημείες του Καρελιά  εδω

Πριν αναφερθούμε στα νέα μέτρα της κυβέρνησης που δίνουν τη χαριστική βολή στον αγροτικό κόσμο, ας συνοψίσουμε τους «άθλους» του Στουρνάρα, τους οποίους παρασιωπά ο δημοσιογράφος της σημιτικής πορνείας…

Με τις ρυθμίσεις Στουρνάρα, η φορολογία του αγρότη τριπλασιάζεται!!!

Π.χ. Ένας αγρότης με εισόδημα 5.000 ευρώ (το συγκεκριμένο εισοδηματικό επίπεδο αφορά στο 70% των αγροτών), με ένα σπίτι στο χωριό 100 τετραγωνικών και με ένα αυτοκίνητο 1.400 κυβικών, πλήρωνε φόρο 548 ευρώ.

Με τις ρυθμίσεις Στουρνάρα και χωρίς να έχει μεταβληθεί κανένα εισοδηματικό ή περιουσιακό δεδομένο, ο ίδιος αγρότης καλείται να πληρώσει στην εφορία φόρο ύψους 1.550 ευρώ! Τρεις φορές πάνω!

Στον τριπλασιασμό αυτό των φόρων πρέπει να προστεθεί η εκτίναξη των εξόδων παραγωγής. Οι τιμές σε λιπάσματα, σπόρους, φυτοφάρμακα έχουν τιναχτεί στα ύψη. Η τιμή του αγροτικού πετρελαίου αυξήθηκε 50%. Η τιμή του αγροτικού ρεύματος αυξήθηκε 157%!.

Και κοντά σε όλα αυτά ο αγρότης έχει να πληρώσει το ένα χαράτσι μετά το άλλο. Εκτός από χαράτσι για τη ΔΕΗ, εκτός από το χαράτσι για το σπίτι, πληρώνει: Χαράτσι για τον ΕΛΓΑ, χαράτσι για τον ΟΓΑ, χαράτσι για την γεώτρηση που θα κάνει, χαράτσι για τη δήλωση καλλιέργειας, ο κτηνοτρόφος καλείται να πληρώσει χαράτσι για τον στάβλο, ακόμα και για την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων τους ζητούν χαράτσι!

Αυτά ο Καρελιάς όχι μόνο τα παρασιωπά, αλλά αραδιάζει και ένα σωρό ψεύδη για τις «παροχές» προς τους «κακομαθημένους»…

Τα καινούρια μέτρα της «αριστερής» κυβέρνησης αποτελούν, όπως ήδη είπαμε, τη χαριστική βολή:

• Aχαλίνωτη φοροεπιδρομή στο αγροτικό εισόδημα. Με αύξηση της φορολογίας από το πρώτο €, από 13% σε 20% από 1/1/2016, σε 26% από 1/1/2017 και στη συνέχεια στο 29%.

Με αναδρομική αύξηση από 1/1/2014 στην προκαταβολή φόρου από 27,5% στο 55%, στη συνέχεια στο 75% και τελικά στο 100%.

Με κατάργηση του αφορολόγητου των 12.000 € στις επιδοτήσεις και αποζημιώσεις.

Με την αύξηση στο φόρο πετρελαίου από 66 € ανά χίλια λίτρα, σε 200 € άμεσα και σε 330 € από 1/10/16.

Με αύξηση του ΦΠΑ στο 23% σε όλα τα εφόδια και την απογείωση του κόστους παραγωγής.

Με μονιμοποίηση του ΕΝΦΙΑ και των άλλων χαρατσιών.

Και Όλα αυτά την ώρα που οι εφοπλιστές συνεχίζουν προκλητικά να απολαμβάνουν 59 φοροαπαλλαγές, μια από τις οποίες είναι το αφορολόγητο πετρέλαιο!

Αυτές οι προκλητικές φοροαπαλαγές των εφοπλιστών …διέφυγαν από το «τσουτσέκι» του Σημίτη…


Συνεχίζουμε τα δολοφονικά μέτρα της «αριστερής» κυβέρνησης εναντίον του αγροτικού κόσμου:

• Aντιδραστική αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος, σε βάρος συνταξιούχων και εργαζομένων χωριού και πόλης, με στόχο την πλήρη ανταποδοτικότητα και ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης.

Έτσι, τριπλασιάζονται οι εισφορές στον ΟΓΑ για αγρότη – αγρότισσα – αγροτόπαιδο, που θα πληρώνουν 47 χρόνια χαράτσια (από 20 έως 67 ετών), για να πάρουν ένα ξεροκόμματο (δήθεν σύνταξη)!

• Mε το νέο νόμο για τους Συνεταιρισμούς και με τη χειροτέρευση του υπάρχοντος «Μητρώου Αγροτών» αποκλείονται και ξεκληρίζονται εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες…

Όλα αυτά η δημοσιογραφική «αλητεία» τα παρασιωπά και τα παραποιεί…

Αλλά είναι ποτέ δυνατόν οι μοχθηροί «μπράβοι» του νεοφιλελευθερισμού να μιλούν, έστω και στο ελάχιστο, τη γλώσσα της αλήθειας και να στηρίζουν, έστω στο ελάχιστο, τα θύματα των αφεντικών τους;

Το θλιβερό είναι ότι κάποια ιστολόγια, δήθεν αντικαθεστωτικά, αποδέχονται τις «αλήθειες» των καθεστωτικών «μπράβων»…






πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανδρέας - Τσίπρας: Ο χαρισματικός και το ηλίθιο ανδρείκελο…

Οι θλιβεροί επικοινωνιολόγοι επιχείρησαν απεγνωσμένα να «φορέσουν» στον Τσίπρα, κάποια χαρακτηριστικά του Ανδρέα: φωνητικών απομιμήσεων, πόζας, μορφασμών, λεκτικών σχημάτων κ.λπ…
 

Μια προσπάθεια των επικοινωνιολόγων που καθιστούσε τον Τσίπρα μια γελοιογραφική απομίμηση του Ανδρέα, δηλαδή γελοίο τον ίδιο.

Ήταν τέτοια η αντίφαση ανάμεσα στο πολιτικό μέγεθος και τη χαρισματική προσωπικότητα του Ανδρέα με αυτήν του Τσίπρα (ραχιτική και χαζοχαρούμενη) που προκαλούσε το γέλιο: Ήταν σαν να φόραγες τα παπούτσια ενός γίγαντα στα πόδια ενός νάνου…

Μπορεί να έχει κάποιος οποιαδήποτε γνώμη για τον Ανδρέα, αλλά δεν μπορεί να μην παραδεχτεί ότι ήταν ένας ηγέτης υψηλού θεωρητικού και πολιτικού διαμετρήματος, ένα πολιτικό μέγεθος διεθνούς εμβέλειας και ακτινοβολίας.

Καμία σύγκριση με τον Τσίπρα δεν μπορεί να γίνει. Τα πολιτικά μεγέθη είναι ανόμοια…


Διαβάζοντας τη συμπεριφορά του Ανδρέα απέναντι στη «σιδηρά κυρία», τη Θάτσερ
, και έχοντας νωπή στη μνήμα μας την ταπεινωτική προσβολή του Σόιμπλε προς τον Τσίπρα («Είναι η εφαρμογή, ηλίθιε!»), δεν αντέξαμε τον πειρασμό να γράψουμε αυτό το σχόλιο, ακριβώς διότι απαστράπτει στις δύο συμπεριφορές (Ανδρέα-Τσίπρα), η τεράστια διαφορά των δύο πολιτικών μεγεθών…

Ο Ανδρέας που τα ρίχνει κατακέφαλα και αφ υψηλού στη Θάτσερ, που προκαλεί αμηχανία στους ευρωπαίους ηγέτες (τους πολύ ανώτερους του Σόιμπλε) και ο Τσίπρας που τρώει κατακεφαλιές, γίνεται δραματικά καταγέλαστος και συμπεριφέρεται σαν χαζοχαρούμενο ανδρείκελο…

Τον Τσίπρα τον ταπείνωσε βάρβαρα ο Γερμαναράς «και μόνο …ευχαριστώ που δεν του είπε!
 

Αντίθετα ο Ανδρέας δεν δίστασε να εξευτελίσει τη Θάτσερ λέγοντάς της: «Κυρία μου, μας έχετε σπάσει τα αρχίδια»!!!


 

Τι σχέση, λοιπόν, μπορεί να έχει ο Ανδρέας με το ανθρωπάκι τον Τσίπρα που τον ταπεινώνουν πολυεδρικά όλα τα παράσιτα των μαφιόζων του χρήματος;;;





πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΛΛΑΔΑ-ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ-ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ

Σε ασφυξία βρίσκεται η πραγµατική οικονοµία, καθώς η αγορά στενάζει υπό το βάρος του τεράστιου ιδιωτικού χρέους, το οποίο αυξάνεται συνεχώς και έφτασε στο ιλιγγιώδες ποσό των 206,5 δισ.ευρώ! Μάλιστα, από το ποσό αυτό, τα 133,4 δισ. ευρώ τα χρωστούν επιχειρήσεις σε τράπεζες, ασφαλιστικά ταµεία και εφορία, αδυνατώντας πλέον να ανταποκριθούν στις καθηµερινές τους οικονοµικές συναλλαγές.

Οπως επισηµαίνουν παράγοντες του επιχειρηµατικού κόσµου, µία στις τρεις επιχειρήσεις καθυστερεί σηµαντικά ή αδυνατεί ολοκληρωτικά να πληρώσει λογαριασµούς ∆ΕΚΟ, ενοίκια, υπαλλήλους και προµηθευτές.

Σύµφωνα µε τα τελευταία στοιχεία του Ινστιτούτου Εµπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνοµοσπονδίας Εµπορίου και Επιχειρηµατικότητας, τα µη εξυπηρετούµενα δάνεια για µικρές και µεγάλες επιχειρήσεις ανέρχονται στα 60 δισ. ευρώ, ενώ οι συνολικές οφειλές των νοµικών προσώπων στην εφορία στα 58,5 δισ. και στα ασφαλιστικά ταµεία στα 14,9 δισ. ευρώ. Η χρηµατοδότηση από τις τράπεζες είναι σχεδόν ανύπαρκτη, ενώ τα «φέσια» των επιχειρήσεων αυξάνονται µε γεωµετρική πρόοδο, µε χιλιάδες επαγγελµατίες να έχουν προχωρήσει σε ουσιαστική στάση πληρωµών.

Το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει χιλιάδες εµπορικές επιχειρήσεις περιγράφει µε τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνοµοσπονδίας Εµπορίου και Επιχειρηµατικότητας, Βασίλης Κορκίδης. «Η ύφεση προβλέπεται να είναι βαθύτερη φέτος, σε σχέση µε πέρυσι. Υφεση που µπορεί να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις εάν δεν ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση της ελληνικής οικονοµίας, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, από τους δανειστές. Από έρευνες που κάνουµε στην ΕΣΕΕ διαπιστώνουµε ότι µία στις τρεις επιχειρήσεις καθυστερεί σηµαντικά ή δεν µπορεί να ανταποκριθεί και καθόλου στις οικονοµικές της υποχρεώσεις».

Την ίδια στιγµή, ο πρόεδρος της Γενικής Συνοµοσπονδίας Επαγγελµατιών, Βιοτεχνών και Εµπόρων Ελλάδος, Γιώργος Καββαθάς, τονίζει ότι «το 43% των επιχειρήσεων δυσκολεύεται να καταβάλει έγκαιρα τη µισθοδοσία στους υπαλλήλους του», ενώ ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιµελητηρίων Ελλάδος, Κωνσταντίνος Μίχαλος, υποστηρίζει ότι «αποτελεί εξαίρεση κάποια επιχείρηση να µην έχει προβλήµατα ρευστότητας. Και όσο διαρκούν τα προβλήµατα ρευστότητας και τα capital controls, πολλές επιχειρήσεις θα κλείνουν». REALMONEY



hellasforce.com



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ ΣΤΟΝ ΣΟΪΜΠΛΕ;

Ο Σόϊμπλε είπε στον Τσίπρα ότι «είναι η εφαρμογή ηλίθιε». Τι θα γινόταν λοιπόν αν ο Τσίπρας είχε πολιτικό ανάστημα και απαντούσε στον Σόϊμπλε επί τόπου δημόσια: «Είναι ο λαός ηλίθιε, 

Είναι οι ανθρώπινες ζωές ηλίθιε, Είναι τα ανθρώπινα όνειρα ηλίθιε».

Τι θα γινόταν αν θύμιζε το  παρελθόν των Γερμανών κατά τον Β΄ ΠΠ και τα χρέη που έχουν προς την Ελλάδα;

Τι θα γινόταν αν θύμιζε στον κ. Σόϊμπλε το ρόλο των γερμανικών εταιριών στα διάφορα κράτη;
Φυσικά κάνουμε μόνο υποθέσεις, γιατί δεν έχουμε εθνικούς ηγέτες, αλλά μόνο εντολοδόχους πολιτικούς κοτζαμπάσηδες.

Για φανταστείτε τι θα γινόταν αν για παράδειγμα έλεγε κάτι τέτοιο ο Σόϊμπλε στον Ερντογάν ή στον Πούτιν κ.λ.π. Βρήκε τον πολύ λίγο πολιτικά Τσίπρα και κουνήθηκε. Όσοι βλέπουν ότι είναι άλλα τα μεγέθη των προαναφερθέντων, τότε απλά υποτιμάμε το έθνος μας, υποτιμάμε τους εαυτούς μας.

Είναι λοιπόν φανερό ότι με «ηγέτες» σαν τον Τσίπρα, δεν έχουμε κανένα μέλλον ως έθνος. Ο ευτελισμός μας συνεχίζεται, το ίδιο και η πορεία μας προς τον πάτο.





πηγη





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με ΝΔ. ΠΑΣΟΚ. ΔΗΜΑΡ, ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΛΕΒΕΝΤΗ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥ.

Σαν την καλή χαρά οργανώνει πανηγύρια ο Τσίπρας σήμερα Κυριακή για να γιορτάσει την μετάλλαξή του.

«Ένας χρόνος αριστερά, ένας χρόνος μάχη. Προχωράμε» είναι το σύνθημα της φιέστας και το ερώτημα είναι με ποιόν δίνει μάχη ο Τσίπρας.

Φυσικά αν εννοεί της μάχες με την κοινωνία σαφώς και έχει δίκιο γιατί, σε όλους είναι γνωστό ότι οι αγρότες, μηχανικοί, γιατροί, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, συνταξιούχοι και ότι άλλο έχει ζει και κινείται σε αυτόν τον τόπο, είναι στα χαρακώματα δίνοντας μάχες με τον Τσίπρα και τους συνεταίρους του.

Στην φιέστα λοιπόν του Τσίπρα δεν θα είναι άσχημο να συμμετέχουν και οι σύντροφοί του από την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και ο Λεβέντης προκειμένου ο πανηγυρικός να έχει το …κύρος που του αρμόζει.

Σημείωση-Πρόταση-Παράκληση: Σύντροφοι στον πανηγυρικό σας. εκτός από τις υποσχέσεις για διορισμούς, φροντίστε να έχετε και τρόφιμα γιατί ο κόσμος πεινάει.





πηγη





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ομολογία Αποστόλου: Ό,τι είχαμε υποσχεθεί στους αγρότες ήταν πριν τη συμφωνία του καλοκαιριού

Στη γραμμή Γεροβασίλη είπε ότι αν αποσυρθεί το ασφαλιστικό η σύνταξη του ΟΓΑ θα πάει στο μηδένΣτην ομολογία πως ό,τι είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση ήταν με τα δεδομένα πριν τη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού προχώρησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου.
«Μετά υπογράψαμε τη συμφωνία» είπε ο κ. Αποστόλου ο οποίος συνόδευσε την φράση του αυτή με την έμμεση απειλή: «Μας ενδιαφέρει η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας ή όχι;».

Προσπαθώντας να πείσει τους αγρότες να αποχωρήσουν από τα μπλόκα αντί για απαντήσεις όσον αφορά το ασφαλιστικό ή την αυξημένη φορολογία στο μόνο που αναφέρθηκε συγκεκριμένα ήταν σε «2,5 δισ. αφορολόγητα μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Υποστήριξε, δε, ότι το 2016 οι αγρότες θα πληρώσουν λιγότερο φόρο σε σχέση με το 2013 ή το 2014 αλλά όταν ρωτήθηκε για το τι θα ισχύσει το 2018 ή το 2019, τα χρόνια, δηλαδή, για τα οποία οι αγρότες λένε ότι το φορολογικό βάρος θα είναι αβάσταχτο, ο κ. Αποστόλου απάντησε «τώρα θα μιλήσουμε για το 2018 ή το 2019;».

Στη γραμμή μάλιστα της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη ότι αν δεν περάσουν τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση τότε κινδυνεύουν με μείωση οι κύριες συντάξεις, ο κ. Αποστόλου είπε στο MEGA ότι αν αποσυρθεί το ασφαλιστικό η σύνταξη του ΟΓΑ θα πάει στο μηδέν.

Θέλοντας, ωστόσο, να κρατήσει προσωπικές αποστάσεις από τις διατάξεις που προτείνονται από την κυβέρνηση και σε ερώτηση για το αν γνωρίζει κάτι σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης αρκέστηκε στο σχόλιο «εγώ μπαίνω στη διαδικασία να στηρίξω τα πάντα».






ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα «κόκκινα» δάνεια που μπαίνουν στο στόχαστρο -Τα πρώτα για πλειστηριασμούς

Τα μεγαλύτερα και παλαιότερα καταγγελμένα δάνεια θα μπουν στο «στόχαστρο» προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Με δεδομένους τους αργούς ρυθμούς του δικονομικού συστήματος και τα χαμηλά επίπεδα τιμών στην αγορά ακινήτων, αυτές οι πρώτες κινήσεις δεν αναμένεται να πάρουν έκταση φέτος, αλλά θα επιχειρηθεί να σταλεί ένα μήνυμα, το οποίο εκτιμάται ότι θα κινητοποιήσει τους δανειολήπτες που είναι σε μόνιμη καθυστέρηση.

Ανώτατα στελέχη των τεσσάρων συστημικών τραπεζών ανέφεραν στην «Καθημερινή» ότι δεν πρόκειται να γίνουν μαζικοί πλειστηριασμοί το 2016, καθώς κανένας δεν θέλει να αυξήσει κι άλλο την προσφορά στα ακίνητα.

Ποια δάνεια θα στοχοποιηθούν όμως; «Εμείς θα ξεκινήσουμε από τα μεγαλύτερα »κόκκινα» στεγαστικά δάνεια και από πάνω προς τα κάτω», εξήγησε τραπεζίτης ενός εκ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών στην εφημερίδα, προσθέτοντας ότι οι πρώτες κινήσεις θα γίνουν από μία λίστα με τους 100 μεγαλύτερους σε αξία στεγαστικού δανείου ή ακινήτου δανειολήπτες και άλλους 100 με επιχειρηματικά δάνεια αξίας έως 5 εκατ. ευρώ.

Ομόλογός του σε άλλη τράπεζα έθεσε το όριο στο οποίο συγκεντρώνεται η προσοχή στο επίπεδο των 300.000 ευρώ, επιβεβαιώνοντας όμως την ανησυχία μήπως προσφερθούν πολλά ακίνητα στην αγορά. Κάτι που σημαίνει ότι οι κινήσεις θα αποφασιστούν στην πορεία, καθώς είναι αβέβαιη η εκτίμηση για το αν θα υπάρξουν ή όχι αγοραστές στους πλειστηριασμούς.

Οι τραπεζίτες που μίλησαν στην εφημερίδα τόνισαν ότι ακόμη δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις, ενώ εξήγησαν ότι στην Ελλάδα πολλά επιχειρηματικά δάνεια είναι εξασφαλισμένα με ακίνητα, συχνά κατοικίες, εξαιτίας των καλύτερων επιτοκίων δανεισμού σε αυτές τις περιπτώσεις.
Ομως, με τη σημερινή κατάσταση στην αγορά ακινήτων, κανείς δεν θέλει να προκαλέσει πρόσθετες πιέσεις. Θέλουν όμως να δώσουν ένα στίγμα ότι «η περίοδος απραξίας τελείωσε και οι τράπεζες θα διεκδικήσουν τις απαιτήσεις τους».

Οι άμεσες αποφάσεις των τραπεζών αναμένεται να κριθούν από την πραγματική εισοδηματική κατάσταση του δανειολήπτη και την πραγματική αξία του ακινήτου με το οποίο έχει εξασφαλιστεί το δάνειο. Αν η αξία είναι υψηλή, εκτιμηθεί ότι υπάρχουν πρόθυμοι αγοραστές και ο δανειολήπτης δεν συνεργάζεται ή δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ούτε ρυθμισμένο δάνειο, τότε η τράπεζα θα προχωρά στον πλειστηριασμό. Αυτό αφορά δάνεια που έχουν ήδη καταγγελθεί, καθώς απαιτεί πολλούς μήνες η νομική διαδικασία για τα υπόλοιπα.





iefimerida.gr





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ξεκίνησαν οι εκβιασμοί αριστερού τύπου - Γεροβασίλη: Αν δεν δεχτούμε αυτό το ασφαλιστικό, έρχονται περικοπές σε κύριες συντάξεις

Η κυβερνητική εκπρόσωπος χαρακτήρισε δίκαιο τον αγώνα των αγροτών, ωστόσο τόνισε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να χτίσει το ασφαλιστικό από την αρχή, υλοποιώντας παράλληλα και τη δέσμευση του τριτου μνημονίου.

Τα προβλήματα στον αγροτικό τομέα είναι πολλά και δύσκολα, σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, ενώ τόνισε πως οι αγρότες έχουν ένα δίκιο να διαμαρτύρονται. Η Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στο Mega Σαββατοκύριακο, τόνισε πως “αν δεν δεχτούμε αυτό το ασφαλιστικό έρχεται μείωση των κύριων συντάξεων” και το ασφαλιστικό σύστημα θα καταρρεύσει. Πρόκειται για σκληρά διλήμματα χωρίς εύκολες απαντήσεις, πρόσθεσε.

Η κ. Γεροβασίλη, μάλιστα, ανέφερε πως το ΔΝΤ ζητάει μείωση των συντάξεων, σημειώνοντας πως η άποψή του “είναι πάντα σκληρότερη και ακραία νεοφιλελεύθερη ότι αν δεν δούμε απόλυτη μείωση των συντάξεων δεν θα συζητήσουμε. Υπάρχει μια διαφορετική άποψη των ευρωπαίων για το κοινωνικό κράτος και τις παροχές του και διαφορετική στο ΔΝΤ, το οποίο δεν αντιλαμβάνεται κοινωνία, αλλά νούμερα με έναν δικό του τρόπο. Οι διαπραγματεύσεις δεν ήταν ποτέ εύκολες”.
AdTech Ad

Η κυβέρνηση δεν τρομάζει από τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Ερωτηθείσα για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, η κυβερνητική εκπρόσωπος διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση δεν τρομάζει, διαφορετικά “θα κρυβόμασταν στο σπίτι”, όπως είπε, εκτίμησε ότι πολλά πράγματα έχουν παρερμηνευτεί και χρήζουν εξηγήσεων, ενώ παραδέχτηκε πως υπάρχουν σημεία που επιδέχονται βελτιώσεων.

“Αντιλαμβάνομαι πλήρως το λόγο για τον οποίο οι αγρότες βρίσκονται στο δρόμο. Υπάρχει συσσωρευμένη κούραση από τις πολιτικές των τελευταίων ετών που έπληξαν τον αγροτικό κόσμο”, δήλωσε η κ. Γεροβασίλη. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι υπάρχει μία ψηφισμένη συμφωνία, η οποία περιέχει μερικές δεσμεύσεις που δεν είναι ευχάριστες.

“Πρόκειται για μία συμφωνία γνωστή στον ελληνικό λαό, που εμπιστεύτηκε τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους ΑΝΕΛ να διαχειριστούν αυτή την πολύ δύσκολη καμπή για τη χώρα και τον ελληνικό λαό για να βάλει το κοινωνικό πρόσημο μπροστά”, ανέφερε, υπενθυμίζοντας πως αυτή η συμφωνία έχει ψηφιστεί και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, “τα οποία τώρα το ξεχνάνε”.

Ο δρόμος δεν ανοίγει με μαγικό κουμπί

“Σήμερα ο δρόμος δεν ανοίγει με μαγικό κουμπί. Χωρίς παραγωγική ανασυγκρότηση η χώρα δεν θα καταφέρει να σταθεί στα πόδια της”, υπογράμμισε η κ. Γεροβασίλη, διευκρινίζοντας σε σχετική ερώτηση, πως αν οι αγρότες κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις και προχωρήσουν στο κλείσιμο δρόμων, πρόκειται για ένα δικαίωμά τους, το οποίο η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει με διάλογο, επιχειρώντας να αμβλύνει τη διάσταση απόψεων, και ξεκαθάρισε πως δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης να καταστείλει τις κινητοποιήσεις.

Δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η διαπραγμάτευση σε πολιτικό επίπεδο

Αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, η κυβερνητική εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη σε επίπεδο πολιτικής διαβούλευσης. Πρόσθεσε ότι τα τεχνικά κλιμάκια δεν έχουν καμία αρμοδιότητα να μιλήσουν για μείωση συντάξεων, ωστόσο, παραδέχτηκε ότι “εξετάζουν νούμερα και αυτό που έχουν πει μέχρι στιγμής είναι ότι πρέπει να δούμε τα ποσοστά αναπλήρωσης”. Ξεκαθάρισε, δε, πως η ουσία είναι η διευθέτηση του ελληνικού χρέους “το οποίο είναι τεράστιο και μη βιώσιμο. Αν υποθέσουμε ότι δεν θα αναδιαρθρωθεί το ελληνικό χρέος ό,τι και να σχεδιάσουμε σήμερα δεν θα μας βγει εύκολα”.

Αναφερόμενη στις επαφές που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός στο Νταβός, εκτίμησε πως ο σχεδιασμός της κυβέρνησης “βρήκε ανοικτά αυτιά” και διευκρίνισε πως απαιτείται η πρώτη αξιολόγηση να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος και να σταθεροποιηθεί η οικονομία.

Δεν υπάρχει ζήτημα κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας

Κληθείσα να σχολιάσει το ενδεχόμενο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, η Όλγα Γεροβασίλη εκτίμησε πως “δεν υπάρχουν τέτοια ζητήματα” και πρόσθεσε ότι “οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκλέχτηκαν για να μην πιέζονται από τις λαϊκές απαιτήσεις. Είναι σύμμαχοι. Πιεζόμαστε όλοι από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και είμαστε εδώ για να παλέψουμε το δυνατόν να το αντιμετωπίσουμε”.

Τέλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος διέψευσε τα σενάρια περί εκλογών, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή. “Δεν τίθεται θέμα εκλογών, αυτός είναι ο σχεδιασμός κάποιων που ονειρεύονται, η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή”, τόνισε χαρακτηριστικά.





πηγη





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πόσα ευρώ σύνταξη παίρνουν κατά μέσο όρο οι βουλευτές

Το Δημόσιο επιβαρύνεται με 1,6 εκ. ευρώ το μήνα για συντάξεις σε πρώην βουλευτές. Η βουλευτική σύνταξη έχει μειωθεί κατά 60% από το 2010 και μετά .

Στοιχεία για τις βουλευτικές συντάξεις διαβίβασε εγγράφως στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, αποκαλύπτοντας ότι το Ελληνικό Δημόσιο χορηγεί 753 βουλευτικές συντάξεις μέσου μηνιαίου ύψους 2.118 ευρώ μεικτά.
AdTech Ad

Ο κ. Χουλιαράκης ανέφερε ότι σύμφωνα με επικαιροποιημένα στοιχεία του Δεκεμβρίου του 2015 το συνολικό κόστος των βουλευτικών συντάξεων ανέρχεται σε 1,6 εκ. ευρώ το μήνα και χορηγούνται σε πρώην βουλευτές ή επιζήσαντα μέλη των οικογενειών τους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε, επίσης, ότι από το 2010 μέχρι σήμερα οι βουλευτικές συντάξεις έχουν μειωθεί κατά 60% τουλάχιστον. Ακόμη σημείωσε ότι δεν έχουν δικαίωμα σύνταξης όσοι απέκτησαν την ιδιότητα του βουλευτή από τις 12 Νοεμβρίου του 2012 και μετά.

Επιπλέον ανέφερε για όσους εκλέγονται και πάλι βουλευτές μετά τη συνταξιοδότηση τους αναστέλλεται η χορήγηση της σύνταξης για όλο το διάστημα της νέας θητείας τους.





πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προ των πυλών οι κατασχέσεις για χρέη από πιστωτικές

Ειδοποιητήρια σε 2 εκατ. οφειλέτες θα σταλούν από τις τράπεζες εντός του Φεβρουαρίου, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους. Σε διαφορετική περίπτωση, κινδυνεύουν με κατασχέσεις  .

Παύουν να είναι στο απυρόβλητο οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών με καθυστερούμενες οφειλές και αντιμετωπίζουν πλέον και αυτοί τον κίνδυνο κατασχέσεων και πλειστηριασμών, εάν δεν σπεύσουν να τακτοποιήσουν τα χρέη τους.
AdTech Ad

Σύμφωνα με την εφημερίδα Αγορά, οι τράπεζες θα αποστείλουν στα μέσα Φεβρουαρίου περισσότερες από 2 εκατ. επιστολές σε οφειλέτες στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων, αλλά και πιστωτικών καρτών, με τις οποίες θα ενημερώνουν ότι η εξόφληση της μηνιαίας δόσης έχει καθυστερήσει πάνω από 30 ημέρες. Θα ακολουθήσουν άλλες δύο επιστολές σε διάστημα ενός μηνός και για όσους τελικά αποδειχτούν "μη συνεργάσιμοι", οι τράπεζες θα προχωρήσουν σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη "οι τράπεζες θα γίνουν πολύ πιο σκληρές για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές", καθώς τα επιχειρησιακά πλάνα τους ελέγχονται από τους θεσμούς.
Αυτή την εβδομάδα υπέβαλαν στην Τράπεζα της Ελλάδας τους στόχους για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αναφέροντας πόσες ρυθμίσεις, διαγραφές και πλειστηριασμοί θα γίνουν τα επόμενα τρίμηνα.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αποκαλύψεις για 'Σχέδια Β': Δύο μυστικές αποστολές για έκδοση νομίσματος

Πληθώρα σχεδίων Β κυοφορούνταν στις τάξεις της πρώτης κυβέρνησης της Αριστεράς. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε συστήσει μυστική ομάδα ειδικών αποστολών. Μεταξύ αυτών, ήταν η διαπραγμάτευση με τη Μόσχα για το άνοιγμα πιστωτικής γραμμής, εν γνώσει του Παναγιώτη Λαφαζάνη αλλά εν αγνοία του Γιάνη Βαρουφάκη.
AdTech Ad

Αυτό αποκαλύπτει η Καθημερινή, τονίζοντας ότι η ομάδα απασχολήθηκε και με το πώς θα πληρώνονταν οι υποχρεώσεις του δημοσίου στο σενάριο κατάρρευσης των διαπραγματεύσεων.
Ο κ. Βαρουφάκης είχε προτείνει - επανειλημμένως- τη χρήση παράλληλου συστήματος πληρωμών.

Το σχέδιο απορρίφθηκε γιατί θεωρήθηκε ότι η αντίδραση, ιδιαίτερα των συνταξιούχων, σε περίπτωση πληρωμής τους με IOUs ή ακόμα χειρότερα με πιστώσεις σε ένα παράλληλο ηλεκτρονικό σύστημα, θα ήταν εκρηκτική. Έτσι επικράτησε, σε πολύ προκαταρκτικό επίπεδο, η σκέψη να χρησιμοποιηθούν τα αποθεματικά σε ευρώ που φυλάσσονταν στο Νομισματοκοπείο (μη εγκεκριμένα προς κυκλοφορία από την ΕΚΤ).

Επιπλέον είχαν γίνει ενέργειες προετοιμασίας της χώρας για έκδοση νέου νομίσματος. Είχαν γίνει δύο ταξίδια, σε δύο διαφορετικές ηπείρους, για επίσκεψη σε εταιρίες που δραστηριοποιούνταν στην έκδοση νομισμάτων. Από τα ταξίδια προέκυψε το συμπέρασμα ότι θα χρειαζόταν τουλάχιστον ένας μήνας από τη στιγμή που θα δινόταν η εντολή για να κυκλοφορήσει το νέο νόμισμα. Είχαν επίσης γίνει αποστολές σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, προκειμένου να συναφθούν συμφωνίες για την προμήθεια καυσίμων, μοσχαρίσιου κρέατος και φαρμάκων.

Οι άνθρωποι που είχαν αναλάβει αυτές τις επαφές, έως και την εβδομάδα του δημοψηφίσματος, συνειδητοποίησαν ότι ο πρωθυπουργός δεν επιθυμούσε την ενεργοποίηση κανενός εξ αυτών των σχεδίων, που βρίσκονταν ούτως ή άλλως σε πολύ πρώιμη φάση. Φοβήθηκε δύο πράγματα: την αποχώρηση κορυφαίων μελών της κυβέρνησης και ενδεχόμενη προσχώρησή τους σε οικουμενική χωρίς τη συμμετοχή του και την πιθανότητα κοινωνικής εξέγερσης.
.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Kοινό διεκδικητικό πλαίσιο συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των αγροτών στη σύσκεψη των Τεμπών

Στην υιοθέτηση ενός κοινού διεκδικητικού πλαισίου που θα αφορά στο ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των αγροτών των 30 -όπως τελικά καταμετρήθηκαν- μπλόκων απ” όλη τη χώρα, που μετείχαν σήμερα στη σύσκεψη των Τεμπών, ανακοίνωσε μετά την ολοκλήρωσή της, ο εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Τεμπών Βαγγέλης Παπαγιαννούλης.

Προς την κατεύθυνση αυτή και επειδή ακόμη και σήμερα συνεχίζεται η δημιουργία μπλόκων σε διάφορες περιοχές, ορίστηκε και νέα συνάντηση των εκπροσώπων όλων των μπλόκων την ερχόμενη Τρίτη 26 του μηνός στις 12 το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη και μέχρι τότε, όπως ανέφερε, δεν τίθεται θέμα συνάντησης με τον πρωθυπουργό, ο οποίος εξέφρασε την πρόθεση να τους συναντήσει.
Στη συνάντηση της Θεσσαλονίκης αναμένεται να οριστεί και η αντιπροσωπεία η οποία και θα λάβει μέρος στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, σκληραίνοντας τη στάση τους αποφάσισαν την Κυριακή και τη Δευτέρα να εντείνουν τους αποκλεισμούς της ΠΑΘΕ με τετράωρο αποκλεισμό ημερησίως, από τις 12 μ.μ. μέχρι της 2 μ.μ. αλλά και από τις 7 μέχρι τις 9μ.μ.

Οι αγρότες της Κορινθίας άνοιξαν και τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού στα διόδια Ισθμού, που είχαν κλείσει από τις 14.30 το μεσημέρι και σταδιακά αποκαθίσταται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου.

Οι αγρότες έχουν σταθμεύσει στην άκρη της εθνικής οδού και παραμένουν στο σημείο με όλες τους τις δυνάμεις.

Στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία , καθημερινά ενισχύονται τα μπλόκα των αγροτών και πλέον καταγράφονται περισσότερα από 7.000 τα τρακτέρ που είναι παρατεταγμένα σε κομβικά σημεία της Εγνατίας και της εθνικής οδού στην περιοχή.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε ισχύ και σήμερα σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Βόρειας Ελλάδας, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων, σύμφωνα με     ανακοινώσεις των κατά τόπους αστυνομικών διευθύνσεων.

Σε αποκλεισμό του τελωνείου των Κήπων έχουν προχωρήσει  οι αγρότες νοτίου Έβρου από τις 12, χωρίς μπλόκα στο οδικό δίκτυο της περιοχής αυτής. Οι αυριανές κινητοποιήσεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου αγροτών Αλεξανδρούπολης, Κώστα Αλεξανδρή ματαιώνονται λόγω των δράσεων, στο τελωνείο των Κήπων, της ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή).

Σε δύο διαφορετικά σημεία απέκλεισαν οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίαςστις 12:00 το μεσημέρι την εθνική οδό Αντιρρίου- Ιωαννίνων. Ειδικότερα, η εθνική οδός έχει κλείσει στην γέφυρα του Ευήνου, κοντά στην κοινότητα Ευηνοχώρι και στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, κοντά στο Αιτωλικό.

Σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας προχώρησαν οι αγρότες της Βοιωτίας σε δύο σημεία στο 90ό χιλιόμετρο στο ύψος της διασταύρωσης στίβων αλλά και στο 110 χιλ. στο ύψος του Κάστρου. Παράλληλα σε αποκλεισμούς των δρόμων προχώρησαν και οι αγρότες που βρίσκονται στην παλιά εθνική οδό από Λαμία προς Δομοκό, Καρδίτσα και Τρίκαλα στο 43ο χιλιόμετρο στο ύψος του Δρούγου.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Πελοποννήσου πιο δυναμικά σήμερα στη Λακωνία και την Κορινθία. Από τα ξημερώματα αγρότες μπλόκαραν την είσοδο του σουπερ μάρκετ Lidl που βρίσκεται ανάμεσα στη Σκάλα και το Βλαχιώτη, πετώντας περισσότερους από δύο τόνους πορτοκάλια και από τις 5.30 το πρωί μετακινήθηκε το μπλόκο του Βλαχιώτη στο Lidl καταλαμβάνοντας την είσοδο, μην επιτρέποντας στο προσωπικό να περάσει και το κρατούν κλειστό. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Ευρώτα Χρήστος Αναγνωστάκος, θα κρατήσουν κλειστό το σούπερ μάρκετ όλη την ημέρα.

Στην Κορινθία οι αγρότες, νωρίτερα, από το μπλόκο της παλιάς Σωληνουργίας με μεγάλη δύναμη τρακτέρ και αγροτικών αυτοκινήτων έχοντας βάλει μαύρες σημαίες, μπήκαν περίπου στις 12.00 στην πόλη της Κορίνθου και έκαναν αυτοκινητοπορεία μπλοκάροντας κυριολεκτικά το κέντρο της πόλης, ενώ αυτή την ώρα έχουν αποκλείσει τη νέα εθνική οδό στα διόδια Καλαμακίου.

Στην Αργολίδα παραμένουν στα μπλόκα του Κουτσοποδίου οι αγρότες με μικρή σχετικά δύναμη τρακτέρ και στη Δαλαμανάρα με εβδομήντα τρακτέρ οι αγρότες της ΠΑΣΥ.  Το απόγευμα στις 6.00 το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Καποδίστρια στο Ναύπλιο και από εκεί θα ξεκινήσει αυτοκινητοπορεία μέχρι το μπλόκο της Δαλαμανάρας όπου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στήριξης του αγώνα των αγροτών.

Σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών? Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου, προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι αγρότες της Αιγιάλειας, οι οποίοι έχουν παρατάξει από το πρωί τρακτέρ στην άκρη του δρόμου. Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού δημιουργήθηκαν κυκλοφοριακά προβλήματα και η κίνηση των οχημάτων γινόταν από την παλαιά εθνική οδό.  Επίσης, σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου που συνδέει την Βόνιτσα με τη Λευκάδα, προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι έχουν παρατάξει τρακτέρ στην περιοχή Άγιος Νικόλαος.

Τους οδικούς κόμβους Αρχανών και Αγίου Σώζοντα στον δρόμο Ηρακλείου- Βιάννος απέκλεισαν σήμερα από το πρωί αγρότες από τις Αρχάνες και την ευρύτερη περιοχή.  Η κινητοποίηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 9:00 το πρωί.





πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!