EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σε λίγες εβδοµάδες θα αντιληφθούµε τις νέες θύελλες που έρχονται

Σε λίγες εβδοµάδες θα αντιληφθούµε τις νέες θύελλες που έρχονται, από το εξωτερικό και το εσωτερικό της χώρας. Οι κυλιόµενες διαβεβαιώσεις των επικοινωνιακών µηχανισµών ελάχιστα µπορούν να πείσουν όσους διαθέτουν µνήµη. Επιλεκτικώς αναπαράγουν αποσπάσµατα ειδήσεων, αναλύσεων και εκτιµήσεων. Πάρτε για παράδειγµα δηλώσεις, από τον Στουρνάρα έως τον Ροµπόλη, από τον ΙΟΒΕ έως το Blumberg και τις ευρωπαϊκές εφηµερίδες. Όλοι αφήνουν χαραµάδες αισιοδοξίας υπό συγκεκριµένες αλλά και αυστηρές προϋποθέσεις. Προϋποθέσεις που δεν ικανοποιούνται και που όλοι γνωρίζουµε ότι δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν. Να εξηγήσω ότι, βεβαίως η Ελλάδα είναι χώρα µνηµονιακή και ότι, ούτως ή άλλως, θα εφαρµόσει τελικώς αυτά για τα οποία ο κύριος κορµός των πολιτικών σχηµατισµών της έχει ήδη δεσµευθεί. Το ερώτηµα παραµένει: µε πόσο λάθος τρόπο θα τα εφαρµόσει, µε πόση καθυστέρηση και µε πόση παραπληροφόρηση.

Γράφει ο καθηγητής Αδαμάντιος Πεπελάσης

Η χώρα είναι εκτεθειµένη στην κλιµακούµενη διεθνή θύελλα, την οικονοµική, τη µεταναστευτική και τη γεωπολιτική. Εκκολάπτεται χάος, αδιέξοδα, συγκρούσεις, νέες απρόβλεπτες ρήξεις γύρω µας. Μπορεί ο υπουργός Εξωτερικών, χωρίς κραυγές και µεγαλοστοµίες, να επιχειρεί να κτίσει συµµαχίες και νέες πιο ευέλικτες στρατηγικές όµως, πόσο µακριά µπορεί να φθάσουν αυτά όταν η εσωτερική προπαγάνδα, οι κορώνες του λαϊκισµού, οι ασυνέχειες και οι ασυνέπειες υπονοµεύουν την αποτελεσµατικότητα των όποιων σχεδιασµών.

Με λεονταρισµούς και επαιτεία δεν επιτυγχάνονται µεγαλεία τουναντίον, οι ευκαιρίες της διεθνούς συγκυρίας, π.χ. στο µεταναστευτικό ή στην κρίση Ρωσίας-Τουρκίας, από ευκαιρία µετατρέπονται σε σοβαρή απειλή.

Στο εσωτερικό, αναρωτιέµαι πόσο σύντοµα θα εκδηλωθεί το κλίµα εξέγερσης. Πόσος καιρός θα περάσει πριν γίνει αντιληπτή η επερχόµενη αντιµετώπιση των υπερχρεωµένων από στεγαστικά ή επιχειρηµατικά δάνεια καθώς και η νέα φορολογική πολιτική; Σε λίγες εβδοµάδες η εικαζόµενη απειλή από ρητορική θα µετατραπεί σε συλλογική απόγνωση. Και όταν συµβεί θα αποκαλυφθεί η αδυναµία υπεράσπισης του ελληνικού πλούτου. Πρώτα θα αφελληνισθούν ξενοδοχεία, τουριστικές υποδοµές, υποδοµές µεταφορών και εµπορικών δικτύων, κρίσιµοι αλλά αναξιοποίητοι φυσικοί πόροι, εξοχικές κατοικίες και ακίνητα ιδιαίτερου εµπορικού ενδιαφέροντος.

Δεν θα απαριθµήσω τις προϋποθέσεις στις οποίες αναφέρονται σοβαροί επιστήµονες και αξιόπιστοι ερευνητικοί φορείς. Θα αναφερθώ σε µια προϋπόθεση για καθοριστική αλλαγή και ελπίδα. Κι ελπίδα, το ξαναλέω, δεν έχω.

Η αντιµετώπιση της διεθνούς κατάστασης και της εσωτερικής κρίσης απαιτεί άλλου είδους πολιτική ευθύνη και ποιότητα διακυβέρνησης. Είναι θέµα προσώπων και προπαντός της δυναµικής των κυβερνητικών και αντιπολιτευτικών σχηµατισµών. Δυναµικής που θ΄ απορρέει από φρέσκες ιδέες, δηµιουργικές αλλά και ρεαλιστικές, σχέδια ευέλικτα αλλά και συνεπή, από πολιτικά στελέχη άφθαρτα και συνάµα έµπειρα. Μπορεί να συµβεί; Σχεδόν αδύνατο.

Τέλος, µεγάλη απογοήτευση µου προκάλεσε η ακύρωση της εξαετούς προσπάθειας Ρακιτζή για την καταπολέµηση της διαφθοράς. Αποτελεί επιβράβευση της χαµηλής ηθικής στον δηµόσιο βίο, επιβεβαίωση της παρακµής και του κενού νοήµατος των µεγάλων λόγων για το κυνήγι της διαπλοκής, της φοροδιαφυγής και της ευνοιοκρατίας.




anoixtoparathyro.gr





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Και όμως πρατήριο πουλά βενζίνη με 0,12 € το λίτρο! (video)

Τους   καρπούς του υγιούς ανταγωνισμού απολαμβάνουν (δυστυχώς για εμάς) οι κάτοικοι μιας κωμόπολης στην πολιτεία του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ.

Γιατί μπορεί στην Ελλάδα η αισχροκέρδεια να δίνει και να παίρνει, παρά την πτώση της τιμής του αργού, ωστόσο στο Χόουτον Λέικ, ο «πόλεμος» τιμών ανάμεσα σε τρία πρατήρια υγρών καυσίμων, προκάλεσε την ελεύθερη πτώση στην τιμή της βενζίνης η οποία αρχικά έπεσε κάτω από το 1 δολάριο το γαλόνι (3,785 λίτρα).

Αυτός μάλιστα δεν ήταν ο… πάτος, αφού λίγες ημέρες αργότερα κατρακύλησε στα 47,9 cents το γαλόνι ή για εμάς στο 0,12 ευρώ ανά λίτρο!

Όπως ήταν φυσικό και επόμενο, στα βενζινάδικα της πόλης δημιουργήθηκαν ατελείωτες ουρές χιλιομέτρων, καθώς οδηγοί από πολλές περιοχές έσπευσαν να εκμεταλλευτούν το ανέλπιστο «δώρο» γεμίζοντας τα ρεζερβουάρ τους…

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος της τιμής της βενζίνης στις ΗΠΑ είναι πλέον στο 1,89 δολάριο το λίτρο, όταν το 2008 άγγιξε τα 4,12 δολάρια!








ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έχασαν τον ύπνο τους στις Βρυξέλλες μετά τη συνέντευξη Βαρουφάκη

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Δεν ξέρω πως και τι θα γράψει η ιστορία για τον Γιάνη Βαρουφάκη…

Προσωπικά τον γούσταρα γιατί έχει στυλ και ύφος τσαμπουκά… και πιστεύω ότι στο τέλος μπορεί και να δικαιωθεί…

Η χθεσινή συνέντευξη στον πρακτοράκο είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον και η πηγή μας στον Κομισιόν μου είπε ότι έχει δημιουργηθεί ΤΕΡΑΣΤΙΟ θέμα, μετά την παραδοχή του ότι έχει ηχογραφημένες όλες τις συνομιλίες του eurogroup (πλην της πρώτης).. οι οποίες εκ της φύσης τους χαρακτηρίζονται απόρρητες…

Και άρση μπορεί να γίνει μόνο σε μια περίπτωση…

Σε περίπτωση δικαστικής εμπλοκής – δλδ της εξεταστικής που ζητά μετ΄επιτάσεως η Γεννηματά – τότε ο Βαρουφάκης νομιμοποιείται να χρησιμοποιήσει στη Βουλή – που πλέον όλες οι μεταδόσεις είναι Live – όλο το υλικό, αφού οι ίδιοι μόλις πριν λίγες μέρες πέρασαν νόμο που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει παράνομο υλικό… Κάπως έτσι ο Γιάνης τώρα τους γλεντάει αφού έπεσαν στο λάκο που έσκαβαν, όπως λένε και στο χωριό μου…

Και απ΄ότι μας είπε η πηγή μας, η Κομισιόν σήμερα σε έκτακτη σύσκεψη συζητά μέτρα για την αποτροπή στο μέλλον ανάλογων περιστατικών…

Και το καλύτερο… πήρε απ΄όλη πηγή – εδώ στην Ελλάδα – το ωραίο μας το αυτάκι την πληροφορίας ότι διεμήνυσαν να μην συζητηθεί καν το θέμα εξεταστικής που ζητά η Φώφη, γιατί έτσι θα δώσουν πάτημα να ακουστούν πράγματα και θαύματα… γιατί τότε θα μιλάμε για το μεγάλο πολιτικό μπαμ σε όλη την Ευρώπη…

Και αυτή τη φορά θα είναι η πρώτηπου θα υπάρχουν αποδείξεις…

Βέβαια πρέπει να έχουμε κατά νου ότι ο Βαρουφάκης φτιάχνει Ευρωπαϊκό Κόμμα και το χειρότερο γι΄αυτούς είναι ότι πλέον δεν είναι ένας άγνωστος Έλληνας, αλλά ένας τρελός καθηγητής οικονομίας… και η τρέλα πάει στις πόλεις…

Τελικά θα είναι μια ωραία χρονιά το 2016… θα έχουμε πολλά να λέμε…





πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η πολιορκία συνεχείζεται στην Ροδόπη

Περίεργες ημέρες με κινήσεις που μας κανουν να αμφιβάλουμε που αρχίζει τι αρχίζει στην Κομοτηνή από Έλληνες αγρότες και μουσουλμάνους, όλοι μαζί ενωμένοι έχουν φυλακίσει τον υπουργό Γεωργίας στην περιφέρεια Ροδόπης. Θέλουν να φύγουν οι κυβερνώντες δραπετεύοντας ? θέλουν διαμάχη? θέλουν αίμα ?

Οι πολιτικοί μας είναι επικύνδινοι πράτουν βάση σχεδίου προσοχή Έλληνες μην φέρουν τα ανάποδα αποτελέσματα δες σήμερα κραχ στο χριματιστήριο, ακολουθούν σχέδιο που σκοπός τους είναι το χάος και η διαμάχη. Γνορίζουν πως θα μας χτυπήσουν αφού στην θεατρική παράσταση ορίζουν τους προταγωνιστές και τους κομπάρσους.

Η Θράκη συσπειρώνεται στην Κομοτηνή από Ξάνθη κ της γύρω πόλεις μαζεύονται οι αγρότες το αίμα βράζει προσοχή συν Έλληνες οι ώρες είναι περίεργες.

Όπως έγραψε το AgroNews, σοβαρά επεισόδια εξελίσσονταν από τις 10 το πρωί στην Κομοτηνή, έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης με τους αγρότες να έχουν εξαγριωθεί από την παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και την άρνησή του να συνομιλήσει με όλους τους συγκεντρωμένους.
Ο υπουργός άλλαξε το πρόγραμμα της επίσκεψης του σήμερα στην Κομοτηνή. Η επίσκεψη στο κτίριο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ δεν έγινε αντίθετα ο υπουργός πήγε απευθείας στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας και είδε εκεί τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη.

Οι αγρότες εκείνη την ώρα ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τη νομαρχία αναμένοντας την έναρξη της σύσκεψης με τον υπουργό μετά τις 10 το πρωί. Όμως όσο περνούσε η ώρα εξαγριώνονταν και ζητούσαν να εισέλθουν στο κτίριο. Ο αστυνομικός διευθυντής τους εξήγησε ότι θα εισέλθει μόνο αντιπροσωπεία και αυτή του η αναφορά ήταν που έκανε έξαλλους τους αγρότες. Ζήτησαν από τον υπουργό να βγει έξω από το κτίριο και τους μιλήσει. Όταν εκείνος δεν ήρθε, οι αγρότες επιχείρησαν να εισέλθουν εντός του κτιρίου. Απωθήθηκαν από μικρή δύναμη της αστυνομίας που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην είσοδο. Όμως το κλίμα όσο περνούσε η ώρα δυναμιτίζονταν.

Χημικά, αυγά και καφέδες

Στη θέα των ΜΑΤ οι αγρότες δεν πτοήθηκαν, αλλά και πάλι προσπάθησαν να μπουν μέσα. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και υπήρχαν συμπλοκές με αγρότες και ΜΑΤ, ενώ οι συγκεντρωμένοι έριξαν αβγά και καφέδες. Μετά από μισή ώρα επεισοδίων έξω από το κτίριο αγρότες έσπασαν την είσοδο της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών μέσα στο κτίριο και αντιπροσωπεία αγροτών συναντά αυτή την ώρα τον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου. Με εντολή του υπουργού απαγορεύτηκαν η δημοσιογραφική κάλυψη της συνάντησης αγροτών και υπουργού, που είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπάνης Νικόλαος, κτηνοτρόφος από Σέρρες νοσηλεύεται τραυματισμένος στο νοσοκομείο Κομοτηνής, ενώ 1.800 με 2.000 άτομα (αγρότες) παραμένουν συγκεντρωμέν, με στόχο να εμποδίσουν το Βαγγέλη Αποστόλου να αποχωρήσει.

Δηλώσεις Αποστόλου
«Δεν είναι στην κουλτούρα μας ούτε η βία ούτε τα ΜΑΤ» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου από το κτήριο της πρώην Νομαρχία Ροδόπης όπου παραμένει από το πρωί.

Δήλωσε ότι περιμένει τους αγρότες να συζητήσουν και δεν θα φύγει μέχρι να έρθουν.

Οι αγρότες παραμένουν στην είσοδο του κτηρίου και από νωρίς δήλωσαν ότι προϋπόθεση για να τον συναντήσουν είναι η απόσυρση των σκληρών μέτρων του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου.

Ανακοίνωση υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Κομοτηνή πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Χαράλαμπο Κασίμη και τον αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώργο Αποστολάκη.

Ο Υπουργός προέδρευσε σε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Χρήστου Μέτιου, δημάρχων της περιοχής και παραγωγικών φορέων του Νομού, (τεχνικό επιμελητήριο, δικηγορικός σύλλογος, εργατικό κέντρο, Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών, παράρτημα ΑΔΕΔΥ), μεταξύ των οποίων αγροτικοί, κτηνοτροφικοί και μελισσοκομικοί σύλλογοι και συνεταιρισμοί, καθώς και εκπρόσωποι των εργαζομένων στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Στη συνέχεια ο υπουργός δέχτηκε αντιπροσωπεία των αγροτών που ήταν από το πρωί συγκεντρωμένοι έξω από την αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης και οι οποίοι είχαν αρνηθεί να συμμετάσχουν στην προγραμματισμένη σύσκεψη.


Οι εκπρόσωποι των διαμαρτυρόμενων αγροτών έθεσαν ως προϋπόθεση για τη συνέχιση του διαλόγου την απόσυρση εκ μέρους της κυβέρνησης των μέτρων που αφορούν το φορολογικό και το ασφαλιστικό των αγροτών.

Ο κ. Αποστόλου δήλωσε στους αγρότες ότι είναι έξω από την κουλτούρα του ίδιου και της κυβέρνησης τα ΜΑΤ και η βία και ότι, αντίθετα, υπήρξε ανέκαθεν υπέρ του ουσιαστικού ειλικρινούς διαλόγου. «Την ώρα που εσείς οι αγρότες ξεκινάτε κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, επέλεξα να έρθω ο ίδιος να σας συναντήσω και να σας ακούσω. Παρά την αρχική άρνησή σας, εγώ θα σας περιμένω να προσέλθετε σε έναν ουσιαστικό διάλογο, χωρίς όμως προαπαιτούμενα που είναι ανέφικτα» είπε ο κ. Αποστόλου.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για το φορολογικό των αγροτών

Στα εισοδήματα του 2015 που θα φορολογηθούν το 2016 δεν υπάρχει κάποια αλλαγή σε σχέση με όσα ίσχυαν. Συνεπώς το φορολογικό είναι θέμα που θα απασχολήσει τους αγρότες από το 2017 και μετά.

Συνεχίζει να ισχύει το αφορολόγητο των αγροτικών ενισχύσεων που είναι κάτω από 12.000 ευρώ. Πρόκειται για πρωτοβουλία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που προστάτεψε με αυτόν τον τρόπο τους αγρότες, αφού από τα 2,6 δις. ευρώ των ετήσιων ενισχύσεων, τα 2,2 δις. μένουν αφορολόγητα. Συγκεκριμένα, για τα εισοδήματα του 2013 η συνολική φορολογία των αγροτών (που πληρώθηκε το 2014) ανήλθε στα 411 εκατ. ευρώ. Για τα εισοδήματα του 2014, εάν δεν έφερνε η κυβέρνηση τη ρύθμιση για το αφορολόγητο των ενισχύσεων μέχρι 12.000, οι αγρότες θα πλήρωναν συνολική φορολογία 470 εκατ. ευρώ που μαζί με την προκαταβολή φόρου 27,5 %, θα έφτανε τα 600 εκατ. ευρώ. Αντίθετα, με την παρέμβαση της κυβέρνησης, οι αγρότες για τα εισοδήματα του 2014 πλήρωσαν 183 εκατ. ευρώ και με την προκαταβολή φόρου περίπου 230 εκατ. ευρώ.

Τα ίδια ποσά θα πληρώσουν οι αγρότες και για τα εισοδήματα του 2015 (που θα πληρωθούν μέσα στο 2016).

Με λίγα λόγια, με την παρέμβαση της κυβέρνησης, το 2016 οι αγρότες θα πληρώσουν περίπου 225 εκατ. ευρώ λιγότερα από ότι πλήρωσαν το 2014.

Για το ασφαλιστικό των αγροτών

Σήμερα ο ΟΓΑ και συνολικά το ασφαλιστικό των αγροτών είναι στον αέρα και αντιμετωπίζει προβλήματα μεγαλύτερα από το ασφαλιστικό άλλων κλάδων.

Το 85% των ποσών που καταβάλλονται στους αγρότες για τις συντάξεις τους το πληρώνει ο κρατικός προϋπολογισμός.

350.000 αγρότες, περίπου οι μισοί από τους ασφαλισμένους στον ΟΓΑ, δεν πληρώνουν τα ασφάλιστρά τους.

Οι αλλαγές που επέρχονται στο ασφαλιστικό των αγροτών περιλαμβάνονται σε μια ευρύτερη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού της χώρας, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους δανειστές.

Ειδικά για τους αγρότες, επιφυλάσσεται ένα ευνοϊκό – σε σχέση με άλλους κλάδους – πλαίσιο καθώς:

Εξασφαλίζεται η προσαρμογή των ασφαλίστρων σε βάθος τετραετίας (μέχρι το 2019) και όχι απότομα.
Το εισόδημα που ορίζεται ως βάση για τον υπολογισμό της κατώτατης ασφαλιστικής εισφοράς είναι το 80% του κατώτατου μισθού του ανειδίκευτου εργαζόμενου. Δηλαδή τα 468 ευρώ το μήνα, ή 5.600 ευρώ το χρόνο.
Σύμφωνα με το Σχέδιο Κατρούγκαλου, για την συντριπτική πλειονότητα των ασφαλισμένων αγροτών (το 88%, δηλαδή 466.000 αγρότες) τα ετήσια ασφάλιστρα θα αυξηθούν σταδιακά από 946 ευρώ που είναι σήμερα, στα 1544 ευρώ το 2019. Είναι μια αύξηση συνολικά 63% στην τετραετία, αλλά πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει, κατά τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, κάθε περιθώριο για την μείωση της επιβάρυνσης που θα έχουν οι αγρότες από τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.

Για το ακατάσχετο των επιδοτήσεων

Η κυβέρνηση ετοιμάζει ΚΥΑ που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την οποία θα θεσπιστεί προστασία των επιδοτήσεων από κατασχέσεις έναντι χρεών. Συγκεκριμένα θα τεθεί όριο ακατάσχετου των επιδοτήσεων ως εξής:

Για επιδοτήσεις μέχρι 5.000 ευρώ θα μπορεί να κατασχεθεί μόνον το 10% του ποσού.
Για επιδοτήσεις μέχρι 10.000 ευρώ θα μπορεί να κατασχεθεί μόνον το 20% του ποσού.
Για επιδοτήσεις πάνω από 10.000 ευρώ θα μπορεί να κατασχεθεί μόνον το 50% του ποσού.


Δείτε σχετικά βίντεο




   





Πηγή: agronews.gr









ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πουλήθηκε ο ΟΛΠ στην COSCO

Κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ έκανε αποδεκτή την από 20 Ιανουαρίου 2016 βελτιωτική προσφορά της  CoscoGroup  (Hong Kong) Limited στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση του 67% των μετοχών εκδόσεως της «Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε.».
AdTech Ad

Τo ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ ανακήρυξε την παραπάνω εταιρεία πλειοδότη και την κάλεσε να υποβάλει τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά που απαιτούνται προκειμένου να ανακηρυχθεί «Προτιμώμενος Επενδυτής», σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού. 

Η Cosco Group (Hong Kong) Limited, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του ΤΑΙΠΕΔ, κατέθεσε σήμερα βελτιωτική δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση του 67% της εταιρείας ΟΛΠ ΑΕ, προσφέροντας τίμημα  22 ευρώ ανά μετοχή, ήτοι 368,5 εκατ. ευρώ για το ποσοστό του 67%. Κατά την αξιολόγηση της βελτιωτικής οικονομικής προσφοράς, το ΤΑΙΠΕΔ έλαβε υπόψη καθεμία από τις αποτιμήσεις, τις οποίες εκπόνησαν δύο διαφορετικοί αποτιμητές για τον ΟΛΠ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΤΑΙΠΕΔ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας: "με την εξέλιξη αυτή επιτυγχάνεται, με απόλυτη επιτυχία, ένα ιδιαίτερα σημαντικό ορόσημο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Η συνολική αξία της συμφωνίας ανέρχεται σε 1,5 δισ. ευρώ και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ανωτέρω προσφορά των 368,5 εκατ. ευρώ, υποχρεωτικές επενδύσεις ύψους 350 εκατ. ευρώ την επόμενη δεκαετία και τα αναμενόμενα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου από τη Σύμβαση Παραχώρησης (αντάλλαγμα παραχώρησης σε ποσοστό 3,5% του κύκλου εργασιών του ΟΛΠ), αναμενόμενου συνολικού ύψους της τάξης των 410 εκατ. ευρώ. Στο συνολικό ποσό λαμβάνονται επίσης υπόψη τα αναμενόμενα μερίσματα και οι τόκοι που θα εισπραχθούν από το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς και οι εκτιμώμενες (πέραν των ελάχιστων υποχρεωτικών) επενδύσεις μέχρι την λήξη της παραχώρησης το 2052.

Η συναλλαγή διαρθρώνεται σε δύο στάδια: Στο πρώτο στάδιο η Cosco Group (Hong Kong) Limited θα καταβάλει ποσό ύψους 280,5 εκατ. ευρώ στο ΤΑΙΠΕΔ και θα καταστεί μέτοχος 51% του ΟΛΠ. Εντός διαστήματος πέντε ετών, εφόσον έχει εκπληρώσει ορισμένους όρους που περιγράφονται στη Συμφωνία Αγοράς Μετοχών (SPA), συμπεριλαμβανομένης της επιτυχούς ολοκλήρωσης των υποχρεωτικών επενδύσεων, η Cosco Cosco Group (Hong Kong) Limited θα καταβάλει στο ΤΑΙΠΕΔ επιπλέον 88 εκατ. ευρώ και θα αυξήσει το μερίδιό της στην ΟΛΠ από 51% σε 67% (δεύτερο στάδιο).

Το Ελληνικό Δημόσιο θα επωφεληθεί επίσης από πληρωμές μερισμάτων για το ποσοστό 16% μέχρι την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης καθώς και από τις πληρωμές τόκων για τα αντίστοιχα κεφάλαια που θα έχουν κατατεθεί από την Cosco Group (Hong Kong) Limited ως εγγύηση για την απόκτηση του υπολοίπου ποσοστού του ΟΛΠ, καθώς και από τη διανομή μερίσματος για το υπολειπόμενο ποσοστό του 7%, το οποίο το ΤΑΙΠΕΔ θα συνεχίσει να κατέχει.

Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί άμεσα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, η δε σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών θα υπογραφεί μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές και την ικανοποίηση ορισμένων περαιτέρω προϋποθέσεων που προβλέπονται στη σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών.

Η Morgan Stanley και η Τράπεζα Πειραιώς ενήργησαν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι, οι Freshfields Bruckhaus Deringer LLP και οι Αλεξίου – Κοσμόπουλος Εταιρεία Δικηγόρων ενήργησαν ως νομικοί σύμβουλοι, οι Hamburg Port Consulting (HPC) και η Marnet ενήργησαν ως τεχνικοί σύμβουλοι, για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ".





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θησαυρός στους υπολογιστές του διευθυντή τράπεζας ο οποίος (όμως) παραπέμπεται για πλημμέλημα

Ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία φέρονται ότι έχουν ανιχνευθεί στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του 56χρονου διευθυντή υποκαταστήματος τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας ο οποίος κατηγορείται για αποπλάνηση ανήλικης, 14χρονης, κοπέλας την οποία προσέγγισε μέσω ιστοσελίδας γνωριμιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ereportaz στους υπολογιστές του έχει βρεθεί υλικό παιδικής πορνογραφίας που αναμένεται να αποτελέσει μέρος της δικογραφίας. Στο μεταξύ έντονες είναι οι αντιδράσεις οι οποίες προκαλούνται από την δίωξη πλημμεληματικού χαρακτήρα(!) που ασκήθηκε σε βάρος του ύστερα από την σύλληψη του. Αστυνομικές πηγές που έχουν ερευνήσει -σε βάθος- την υπόθεση μιλούν για πρόσωπο με έξη σε ανήλικες παρτενέρ και επισημαίνουν ότι η ποινική του μεταχείριση προκαλεί ερωτήματα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 56χρονος διευθυντής τράπεζας, συνελήφθη μέσα σε ξενοδοχείο των Αθηνών με μια 14χρονη κοπέλα την οποία είχε πείσει ότι μπορούσε να προσφέρει ανώδυνη ερωτική ικανοποίηση. Το τραπεζικό στέλεχος εμφανιζόταν στο facebook με ψευδώνυμο και μετά από συνομιλίες κατάφερε να πείσει την ανήλικη κοπέλα να συνευρεθεί ερωτικά μαζί του.
Το ιστορικό της υπόθεσης είναι συγκλονιστικό καθώς ο εν λόγω τραπεζικός υπάλληλος εμφανίζεται να ομολογεί στην συνομιλία του με την  ερωτικές συνευρέσεις και με άλλες ανήλικες κοπέλες, μεταξύ των οποίων και μια ανιψιά του! Το ίδιο κορίτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προσεγγιστεί διαδικτυακά και από έναν 49χρονο ιδιωτικό υπάλληλο επιχείρησης στην Αράχωβα, ο οποίος της είχε στείλει γυμνές φωτογραφίες του και να αποσπάσει αντίστοιχες και από το ανήλικο κορίτσι.

Τα ραντεβού και η κινητοποίηση της Δίωξης

Από τα στοιχεία τα οποία έχουν συλλέξει οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην οποία κατέφυγαν οι γονείς του θύματος, προκύπτει ότι ο 56χρονος συστηματικά μέσω του διαδικτύου και του facebook ψάρευε ανήλικες. Γνώστες της υπόθεσης μάλιστα δεν διστάζουν να κάνουν λόγο για «τσουνάμι αποκαλύψεων» που θα προκύψουν όταν ολοκληρωθεί η έρευνα.  

Μετά το αίτημα φιλίας που έστειλε στην νεαρή κοπέλα άρχισε να την πολιορκεί με μηνύματα. Εκεί, μεταξύ άλλων, της έταζε ότι μπορεί να της προσφέρει ερωτικές απολαύσεις με τον πλέον ανώδυνο τρόπο. Μάλιστα παινευόταν ότι την ίδια μέθοδο είχε ακολουθήσει και σε δυο ακόμη κοπέλες μεταξύ των οποίων η μια ήταν η ανιψιά του. 

Η κοπέλα πείσθηκε και υπήρξε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπήρξε ερωτική συνεύρεση. Όταν γύρισε σπίτι της οι γονείς της παρατήρησαν κάποια σημάδια στο σώμα της αλλά και κηλίδες αίματος στο εσώρουχό της. Μετά από επίμονες ερωτήσεις η ανήλικη κοπέλα αποκάλυψε ότι είχε πέσει θύμα του 56χρονου τραπεζίτη.

Στις 3 τα ξημερώματα ο πατέρας της ανήλικης κατήγγειλε την δράση του στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στις έξι το πρωί ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη στο σπίτι του. Οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τα περαιτέρω.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι 1000 νέοι μεγαλοκαταθέτες της «λίστας Μπόργιανς»

Νέα πρόσωπα, τουλάχιστον χίλια, τίθενται υπό έρευνα από τους οικονομικούς εισαγγελείς για τους μεγαλοκαταθέτες της λίστας Μπόργιανς που είχαν τα χρήματά τους στην ελβετική UBS.

Τα ονόματα αυτά των χιλίων προσώπων προστέθηκαν στα ήδη γνωστά 10.558 που βρίσκονται στη λίστα που έστειλε το κρατίδιο Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας και προέκυψαν από τις εφόδους και τις κατασχέσεις κομπιούτερ και αρχείων που έκαναν οικονομικοί εισαγγελείς και κλιμάκιο αστυνομικών στην αντιπροσωπεία της UBS στην Αθήνα αλά και στα γραφεία brokers.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο, έχει ταυτοποιηθεί το 95% των ονομάτων της λίστας, κάτι που σημαίνει πως ταυτοποιούνται σύντομα και τα 1000 αυτά ονόματα, από τα οποία πιθανόν θα προκύψουν λαβράκια.





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε ποιους τομείς η Ελλάδα παίρνει… μηδέν!

Η έκθεση για τις καλύτερες χώρες στον κόσμο ανακοινώθηκε την Τετάρτη στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, όπου στην κορυφή βρίσκεται η Γερμανία. Οσο για την Ελλάδα, είναι στην 26η θέση της συνολικής αξιολόγησης 60 χωρών, αλλά πιο ανησυχητικές είναι οι επιμέρους «επιδόσεις» της στους τομείς που εξετάστηκαν.

Σε ποιους τομείς πήρε μηδέν η Ελλάδα

Στη συνολική κατάταξη, η Ελλάδα ήταν 26η. Ομως, ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η χειρότερη «εμφάνιση» της χώρας μας στη συγκεκριμένη έκθεση είναι στην αξιολόγηση για το πόσο ανοιχτά είναι τα κράτη στις επιχειρήσεις. Εκεί, η Ελλάδα ήταν μόλις 50η. Οσο για την καλύτερη θέση, ήταν στον τομέα της κληρονομιάς, όπου πήρε την τρίτη θέση.
Στον «έλεγχο» αυτό όμως η Ελλάδα είχε και κάποια… μηδενικά. Γιατί αυτός ήταν ο βαθμός της σε ό,τι αφορά την οικονομική σταθερότητα και την αγορά εργασίας. Στον αντίποδα, η χώρα μας «αρίστευσε» σε τομείς οι οποίοι ουσιαστικά δεν επηρεάζονται από τις εξελίξεις, όπως η φυσική ομορφιά (9,5), το καλό κλίμα (9,6), η πλούσια ιστορία (10) και τα πολλά πολιτιστικά αξιοθέατα (9,9).

Αμφιβολίες για το μέλλον της Ευρωζώνης

Η παγκόσμια οικονομική κρίση αποκάλυψε χρόνια κυβερνητικών δαπανών στην Ελλάδα, σχολιάζει η έκθεση, στην ανάλυσή της για τη χώρα μας, κάνοντας αναφορά στα πακέτα βοήθειας από το ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους, τα οποία έφεραν αυστηρά προγράμματα λιτότητας.
«Η συνεχιζόμενη κρίση χρέους της Ελλάδας εγείρει ερωτήματα για το μέλλον της Ευρωζώνης, της ΕΕ και του ελληνικού λαού, που έχει μπροστά του χρόνια ζωής υπό μέτρα λιτότητας. Εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η Ελλάδα έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας, ιδιαίτερα στους νέους, όπως και ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό κίνδυνο φτώχειας για τους πολίτες της», σημειώνει ακόμη η έκθεση, η οποία κάνει αναφορά στην πολιτιστική συνεισφορά της Ελλάδας, σε όλη την ιστορία της, στις τέχνες και τις επιστήμες.

Πώς προκύπτει η λίστα

Για να καταρτιστεί αυτή η λίστα λαμβάνονται υπόψη διάφοροι τομείς, από την πολιτιστική επιρροή και την κληρονομιά, μέχρι την επιχειρηματικότητα, την οικονομική επιρροή, τη σταθερότητα, ή το κλίμα και τα δικαιώματα που απολαμβάνουν οι πολίτες κάθε χώρας. Περισσότεροι από 16.200 ηγέτες του επιχειρηματικού κόσμου και επιτυχημένες προσωπικότητες μετείχαν στη συγκεκριμένη έρευνα για να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα δεδομένα. Την έκθεση υπογράφουν οι U.S. News & World Report, BAV Consulting και το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβανία.

Αναλυτικά οι «επιδόσεις» της Ελλάδας

Στον ακόλουθο πίνακα δείτε αναλυτικά τις επιδόσεις της Ελλάδας στις κατηγορίες: περιπέτεια (αξιολογεί τομείς όπως διασκέδαση, κλίμα, πόσο φιλική είναι μία χώρα), ιθαγένεια (θρησκευτική ελευθερία, ισότητα φύλων, σεβασμός περιουσίας κτλ.), πολιτιστική επιρροή, επιχειρηματικότητα (π.χ. εύκολη πρόσβαση στο κεφάλαιο, μορφωτικό επίπεδο πληθυσμού, ικανότητες εργατικού δυναμικού), διαφορετικότητα και μοναδικότητα, κληρονομιά (πολιτιστικά θεάματα, πλούσια ιστορία κτλ.), άνοιγμα σε επιχειρήσεις (διαφάνεια, φορολογικό περιβάλλον, γραφειοκρατία κτλ.), ισχύς (π.χ. στρατός, οικονομική και πολιτική επιρροή) και ποιότητα ζωής (ασφάλεια, οικονομική σταθερότητα, φιλική προς την οικογένεια, εισοδηματική ισότητα κτλ.).



«Πρωταθλήτρια» η Γερμανία

Οπως προκύπτει από τη συγκεκριμένη έρευνα, η καλύτερη χώρα για να ζήσει κανείς είναι η Γερμανία. Ακολουθούν ο Καναδάς και η Μ. Βρετανία, ενώ οι ΗΠΑ, που βρίσκονται στην τέταρτη θέση, αποτελούν την πιο ισχυρή χώρα σύμφωνα με την ίδια έκθεση.

Αυτές είναι οι καλύτερες χώρες
1. Γερμανία
2. Καναδάς
3. Μ. Βρετανία
4. ΗΠΑ
5. Σουηδία
6. Αυστραλία
7. Ιαπωνία
8. Γαλλία
9. Ολλανδία
10. Δανία

Αναλυτικά οι κορυφαίες χώρες ανά κατηγορία:

Περιπέτεια:
1. Βραζιλία
2. Ιταλία
3. Ισπανία

Ιθαγένεια
1. Σουηδία
2. Καναδάς
3. Δανία

Πολιτιστική επιρροή
1. Γαλλία
2. Ιταλία
3. ΗΠΑ

Επιχειρηματικότητα
1. Γερμανία
2. Ιαπωνία
3. ΗΠΑ

Κληρονομιά
1. Ιταλία
2. Ισπανία
3. Ελλάδα

Εισηγητές
1. Ινδία
2. Σιγκαπούρη
3. Κίνα

Ανοιχτή σε επιχειρήσεις
1. Λουξεμβούργο
2. Σουηδία
3. Καναδάς

Ισχύς
1. ΗΠΑ
2. Ρωσία
3. Κίνα

Ποιότητα ζωής
1. Καναδάς
2. Σουηδία
3. Δανία




πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ασθενοφόρο-drone πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση

Την πρώτη του πτήση πραγματοποίησε ένα ασθενοφόρο drone - αυτόνομο, ρομποτικό αεροσκάφος, σχεδιασμένο για αερομεταφορά δύο ανθρώπων, φτιαγμένο από την ισραηλινή Tactical Robotics.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Guardian, το AirMule, που έχει δυνατότητα κάθετης απο/προσγείωσης, είναι ειδικά σχεδιασμένο για χρήση υπό συνθήκες όπου δεν είναι δυνατή, ή είναι πολύ επικίνδυνη, η χρήση ελικοπτέρου, όπως σε ένα πεδίο μάχης. Το drone, όπως σημειώνεται, έχει «δει» αρκετά σκαμπανεβάσματα στην πορεία της έρευνας και ανάπτυξής του, ωστόσο ο ειδικός σχεδιασμός του επιτρέπει τη μεταφορά φορτίων 450 κιλών σε απόσταση 50 χλμ.
Το μονοκινητήριο, εσωτερικού στροφείου σκάφος απογειώθηκε για πρώτη φορά σε προσωρινές εγκαταστάσεις δοκιμών στη Μεγιδδώ, αφού δόθηκε σχετική άδεια από την ισραηλινή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.
Η εταιρεία σχεδιάζει να προχωρήσει σε επίδειξη των πτητικών δυνατοτήτων του AirMule εντός του έτους, ενώ προγραμματίζονται και δοκιμές πέραν οπτικού πεδίου. Η εμφανής χρήση του είναι προφανώς αυτή ενός ασθενοφόρου μάχης, για απομάκρυνση τραυματισμένων στρατιωτών από πεδία μάχης, ωστόσο το εσωτερικό σύστημα στροφείου του παρέχει και άλλα πλεονεκτήματα, όπως η δυνατότητα να πετά κοντά σε κτίρια.
πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στοιχεία ΣΟΚ! Αρπάζουν όλα τα σπάνια μέταλλα της Ελλάδος…

Καθόλου τυχαία δεν ήταν η επίσκεψη των Κινέζων επενδυτών αλλά και κυβερνητικών στελεχών, που έγινε πριν λίγο καιρό στην Αθήνα. Ένα τεράστιο μέρος των παγκοσμίων αποθεμάτων σπάνιων μετάλλων βρίσκεται στην Κίνα, όπου έχουν ήδη ανεπτυγμένη τεχνογνωσία πάνω στην έρευνα και την εξόρυξη μετάλλων.
Οι συνάντηση είχε γίνει με στόχο αρχικά την ανταλλαγή αυτής της τεχνογνωσίας, και μελλοντικά για επενδύσεις των Κινέζων στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων των σπάνιων μετάλλων.
Η Ελλάδα είναι μία από τις πέντε ευρωπαϊκές χώρες με σπάνια μεταλλευτικά κοιτάσματα. Όπως λοιπόν είναι φυσικό, η χώρα μας τραβάει τα βλέμματα υποψηφίων “επενδυτών», όπως συνέβη με τους Κινέζους. Ειδικά η Κίνα έχει ένα παραπάνω λόγο για να επενδύσει στη χώρα μας, η οποία αποτελεί σταυροδρόμι δικτύωσης με την υπόλοιπη Ευρώπη.
Επιπλέον, λόγω της συνεχούς αυξανόμενης ζήτησης, αλλά και της περιορισμένης διακίνησης τους η Ε.Ε. έχει συμπεριλάβει αυτά τα πολύτιμα στοιχεία που έχει η χώρα, στην ομάδα των 14 κρίσιμων ορυκτών, με βιομηχανικές ανάγκες που αδυνατεί να καλύψει σήμερα ο μεταποιητικός κλάδος της Ευρώπης.
Τα μέταλλα αυτά είναι το κοβάλτιο (Co), ο λευκόχρυσος (Pt), το τιτάνιο (Ti), το ταντάλιο (Ta), το ίνδιο (In),το νεοδύμιο (Nd), το δυσπρόσιο (Dy),το δημήτριο (Ce), το ευρώπιο (Eu), το τέρβιο (Tb), το λανθάνιο (La), το Λίθιο (Li), το γάλλιο (Ga), το έρβιο (Er).
Όλα τα παραπάνω στοιχεία είναι απολύτως απαραίτητα για τους καταλυτικούς μετατροπείς των αυτοκινήτων, την καταλυτική πυρόλυση για διύλιση πετρελαίου, τα φορητά DVD, τα τάμπλετ και τα κινητά τηλέφωνα, τις φλατ και τις έγχρωμες τηλεοράσεις, τις επαναφορτιζόμενες τηλεοράσεις, τα υβριδικά κι ηλεκτρικά οχήματα, τις γεννήτριες, τα συστήματα καθοδήγησης πυραύλων, τις ιατρικές συσκευές και πολλά ακόμη αντικείμενα καθημερινής χρήσης.
Επομένως, όπως είναι φυσικό, η αδυναμία συγκέντρωσης όλων αυτών των υλικών μπορεί να γονατίσει ολόκληρες βιομηχανίες και να διαλύσει κλάδους. Όλοι λοιπόν ψάχνουν απεγνωσμένα να καλύψουν τις ανάγκες τους.
Επιθυμούν λοιπόν να “βάλουν χέρι» σε όλα αυτά τα αποθέματα της χώρας μας και το μόνο σίγουρο είναι πως σχεδόν το έχουν καταφέρει μέσω των μνημονιακών πολιτικών που ακολουθούνται τα τελευταία χρόνια.



πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πρόστιμα 1,5 εκατ. ευρώ στον Alpha για τα παράνομα δάνεια του Κοντομηνά

Δύο πρόστιμα συνολικού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, που είχαν επιβληθεί το 2006 από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, επικύρωσε το Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ’ αριθμ. 196/2016 απόφασή του. Τα πρόστιμα αφορούσαν παράνομες δανειοδοτήσεις της τηλεοπτικής εταιρείας από τον βασικό μέτοχό της Δημήτρη Κοντομηνά.

Συγκεκριμένα, ο νόμος 3166/2003 προβλέπει ότι η χορήγηση δανείων από τους μετόχους προς τηλεοπτική εταιρεία απαγορεύεται να υπερβαίνει το 5% του μετοχικού κεφαλαίου της (με το νόμο 3310/2005 το όριο του δανεισμού έγινε 1%). Ωστόσο, κατά τα έτη 2002-2004, ο κ. Κοντομηνάς δάνεισε στην τηλεοπτική εταιρεία ποσά που υπερβαίνουν το επιτρεπόμενο όριο σύμφωνα με το μετοχικό κεφάλαιό της.

Έτσι, το έτος 2002, χορήγησε στην εταιρεία δάνεια ύψους 48,44% του μετοχικού της κεφαλαίου, το 2003 το αντίστοιχο ποσοστό ανήλθε σε 156% και το 2004 σε 171,8% (για τις δανειακές αυτές υπερβάσεις επιβλήθηκε πρόστιμο 1 εκατ. ευρώ).

Το 2004 ο Alpha σύναψε ομολογιακό δάνειο ύψους 28,5 εκατ. ευρώ με την εταιρεία «ΔΕΜΚΟ Επενδυτική και Εμπορική Α.Ε.» στην οποία από το 2001 μέτοχος είναι ο Δημήτρης Κοντομηνάς με ποσοστό 25% (συμμετοχή με 13,65 εκατ. ευρώ).

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, πρόκειται για περίπτωση συγκεκαλυμμένου δανεισμού του Alpha από τον Δημήτρη Κοντομηνά και ο δανεισμός αυτός υπερβαίνει το προβλεπόμενο επιτρεπόμενο όριο.

Για τη δανειοδότηση του τηλεοπτικού σταθμού από την επίμαχη ανώνυμη εταιρεία, ο επιχειρηματίας «χρησιμοποιήθηκε πιθανότατα ως παρένθετο πρόσωπο («όχημα») για τον δανεισμό» του Alpha, όπως αναφέρεται στην δικαστική απόφαση (για την περίπτωση αυτή το Ε.Σ.Ρ. είχε επιβάλει πρόστιμο 500.000 ευρώ).

Το Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (με πρόεδρο την αντιπρόεδρο του ΣτΕ Μαίρη Σαρπ και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Κωνσταντίνο Κουσούλη), απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του Alpha και επικύρωσε την απόφαση του Ε.Σ.Ρ.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι ο νόμος 3166/2003 δεν πλήττει τον συνταγματικά προστατευόμενο πυρήνα του δικαιώματος της οικονομικής ελευθερίας, ούτε τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.

Σημειώνεται ότι η νομοθεσία για ανάλογες περιπτώσεις προβλέπει ανάκληση της άδειας λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού, αλλά το Ε.Σ.Ρ. επέβαλε επιεικέστερη ποινή.








πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παιδιά 7 χρονών εργάζονται σε ορυχεία για την παραγωγή κινητών για 1 δολάριο

Χιλιάδες ανήλικοι, ακόμα και παιδιά μόλις 7 χρονών, εργάζονται επί 12 ώρες την ημέρα, με κίνδυνο της ζωής τους, σε ορυχεία στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό για να εξορύξουν κοβάλτιο, ένα ορυκτό μετάλλευμα απαραίτητο για τις μπαταρίες που χρησιμοποιούνται σε κινητά και λάπτοπ.

Τα στοιχεία προκύπτουν από έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, σύμφωνα με την οποία τα παιδιά δουλεύουν κάτω από επικίνδυνες συνθήκες και χωρίς εξοπλισμό ασφαλείας, για μόλις 1-2 δολάρια την ημέρα, εργασία που, εκτός των άλλων, προκαλεί μη αναστρέψιμη ζημιά στους πνεύμονες τους.

Σύμφωνα με την UNICEF, υπολογίζεται ότι το 2014 οι ανήλικοι που εργάζονταν στα ορυχεία του νότιου Κονγκό, ήταν 40.000 παιδιά.

«Εκατομμύριοι άνθρωποι ωφελούνται από τις νέες τεχνολογίες αλλά δεν αναρωτιούνται, για την κατασκευή των προϊόντων», είπε ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας Μαρκ Ντούμμετ. Τα λαμπερά καταστήματα και το μάρκετινγκ της νέας τεχνολογίας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την εικόνα παιδιών που κουβαλούν πέτρες, με τους εργάτες ορυχείων, τα φρεάτια που ανοίγονται με τα χέρια και τις μη αναστρέψιμες ζημιές στους πνεύμονες.

Η Διεθνής Αμνηστία μίλησε με 90 εργάτες μικρών ορυχείων, οι οποίοι δουλεύουν κατά κύριο λόγο μόνο με τα χέρια ή με εργαλεία πρωτόγονα.

Το Κονγκό προμηθεύει περισσότερο από το 20% του παγκόσμιου αποθέματος κοβαλτίου.

Οι κατασκευαστές -συνολικά 12 εταιρείες κάνουν χρήση του ορυκτού- όπως η Apple, η Samsung και η Sony απορρίπτουν τις κατηγορίες.

Η Διεθνής Αμνηστία απαιτεί από τους παραγωγούς να διασφαλίσουν ότι στις συσκευές τους δεν υπάρχουν μπαταρίες από κοβάλτιο που προέρχονται από ορυχεία στα οποία εργάζονται παιδιά. Η οργάνωση ζητά επίσης οι αρχές να ελέγχουν κατά πόσο στη διαδικασία παραγωγής προστατεύονται τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως και η ασφάλεια.





πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!