EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Αποκάλυψη: Κατασκευάζουν τρένο που θα κάνει το Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε 30 λεπτά! Δείτε το (photos)

Πώς θα σας φαινόταν ένα τραίνο το οποίο μπορεί να κάνει το Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε μόλις 33 λεπτά, ενώ παράλληλα θα είναι πιο φθηνό αλλά και πιο... πράσινο;

Ενα νέο μέσο μαζικής μεταφοράς είναι στα σχέδια και το σίγουρο είναι πως, όταν βγει, θα αλλάξει τα δεδομένα στις χερσαίες μεταφορές και μετακινήσεις. Στον σύγχρονο κόσμο του συνεχώς επιταχυνόμενου ρυθμού ζωής, το Hyperloop πρόκειται να «μικρύνει» ακόμα περισσότερο τις αποστάσεις. Αρκεί να σκεφτούμε πως, αν πότε αυτή η τεχνολογία εφαρμοστεί στην Ελλάδα, τότε θα μπορούμε να ταξιδέψουμε παντού, μόλις σε λίγα λεπτά.

Ο άνθρωπος που ετοιμάζεται να δημιουργήσει το... μετρό πόλεων

Με την τεράστια ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει, το Hyperloop θα μπορεί ουσιαστικά να γίνει ένα... μετρό πόλεων. Η ιδέα του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Elon Musk, για ένα τραίνο που θα μπορεί να φτάνει τα 1220 χιλιόμετρα ανά ώρα, ακούγεται εξωφρενική. Ωστόσο, αξίζει κανείς να εστιάσει στο όνομα αυτού του Νοτιοαφρικανού, που έχει συνδεθεί με μια σειρά από εξωπραγματικές ανακαλύψεις.




Ο Musk είναι ένας άνθρωπος που φαίνεται σαν να έχει βάλει στόχο ζωής να κάνει τα... αδύνατα δυνατά. Ιδρυτής και γενικός διευθυντής της διαστημικής εταιρίας SpaceX και της εταιρίας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla Motors, καθώς επίσης και συνιδρυτής της Paypal, αλλά και πρόεδρος της εταιρίας παραγωγής φωτοβολταϊκών συστημάτων SolarCity.

Ο κάτοχος της πρώτης ιδιωτικής εταιρίας (SpaceX) που έστειλε δορυφόρο σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη, ο άνθρωπος που επινόησε τα «αυτοκίνητα του μέλλοντος» και έριξε στην αγορά τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, τώρα ετοιμάζει ένα ακόμα μεγάλο σχέδιο. Ισως το μεγαλύτερο του ως τώρα.

Ταξίδια με την ταχύτητα του φωτός - Πώς μπορεί να επιτευχθεί τόσο μεγάλη επιτάχυνση

Το τραίνο που θέλει να κατασκευάσει ο Musk δεν θα έχει καμία σχέση με αυτά που υπάρχουν σήμερα. Οχι μόνο επειδή θα είναι το πιο γρήγορο χερσαίο μέσο στον κόσμο, αλλά επειδή θα αναπτύσσει ταχύτητα με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Η γενικότερη λειτουργία του είναι ικανή να σημάνει την αρχή μιας νέας γενιάς οχημάτων. Σαν και αυτή που προσπαθεί να κάνει η Telsa Motors.




Πώς όμως θα καταφέρει ένα τραίνο να ταξιδέψει με 1220 χιλιόμετρα ανά ώρα; Οταν ένα όχημα κινείται, τότε ο αέρας του ασκεί αντίθετη δύναμη επιβραδύνοντας την κίνηση του. Σε μεγάλες ταχύτητες δε, η δύναμη του αέρα γίνεται ολοένα και πιο ισχυρή, με αποτέλεσμα να χρειάζεται μεγάλη κατανάλωση καυσίμων. Τα αεροπλάνα σήμερα είναι τα μόνα οχήματα που μπορούν να ξεπεράσουν αυτό το εμπόδιο, αφού ανεβαίνουν σε υψόμετρο 10 (ή και περισσότερων) χιλιομέτρων ώστε να αποφεύγουν τον πυκνό αέρα κοντά στην επιφάνεια της Γης.

Ο Musk σκέφτηκε έναν τρόπο ώστε να μεταφέρει το τεράστιο προνόμιο των αεροπλάνων στα... επίγεια μέσα. Μάλιστα, οι ταχύτητες των τραίνων πρόκειται να ξεπεράσουν τα περισσότερα αεροσκάφη. Τα Hyperloop, για παράδειγμα, θα ξεπερνούν την ταχύτητα πτήσης των Boeing 747 κατά 305 χιλιόμετρα! Η τεχνική Hyperloop θα τοποθετεί τα τραίνα μέσα σε σωλήνες πολύ χαμηλής πυκνότητας αέρα. Φυσικά, για να συμβεί αυτό χρειάζεται πολύ εξελιγμένη τεχνολογία, αλλά και ένα πραγματικά καλοσχεδιασμένο πλάνο, ώστε η δημιουργία των σωλήνων να είναι εφικτή. Ο Musk προτείνει πως μέσα στον σωλήνα, η πυκνότητα θα πρέπει να είναι αντίστοιχη με αυτή που βρίσκεται 50 χιλιόμετρα πάνω από το έδαφος της Γης.


Αλλη μια τεράστια διαφορά, είναι πως τα νέα αυτά τραίνα δεν θα χρησιμοποιούν τροχούς. Ο αέρας που θα έχει αφαιρεθεί από τον σωλήνα θα συμπιεστεί στην βάση μιας πλατφόρμας ώστε τα τραίνα να μπορούν να «επιπλέουν» πάνω της, μειώνοντας στο ελάχιστο την τριβή. Ετσι, μπορούν να αναπτυχθούν ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες. Μέσα στους σωλήνες θα τοποθετηθούν ηλεκτρικοί κινητήρες, παρόμοιους με αυτούς που χρησιμοποιούν σήμερα τα τραίνα maglev, ενώ η επιτάχυνση των τραίνων θα προέρχεται από πανίσχυρους μαγνήτες που θα τα ωθούν μέχρι αυτά να πιάσουν την επιθυμητή ταχύτητα.

«Ηρθε η ώρα να το κάνουμε» - Οι δυσκολίες που υπάρχουν και η μεγάλη προσπάθεια που ξεκινάει

Η ιδέα του Musk ακούγεται σαν να βγήκε από την επιστημονική φαντασία, όμως όλα δείχνουν ότι μπορεί να εφαρμοστεί κανονικά. Αρκεί να υπολογιστούν τα ενδεχόμενα σφάλματα, τα οποία μπορεί να αποβούν μοιραία. Για παράδειγμα, αν ένα τραίνο ξεπεράσει τα 1235 χιλιόμετρα (δηλαδή την ταχύτητα του ήχου), τότε είναι πολύ πιθανό θα προκληθεί μια καταστροφική, ηχητική έκρηξη. Επίσης, αν με κάποιο τρόπο ο σωλήνας ραγίσει ή σπάσει, το αποτέλεσμα θα είναι μάλλον φρικτό για τους επιβάτες του τραίνου.

Σύμφωνα με τις σημερινές μελέτες της Hyperloop Transportation Technologies, τα τραίνα που θα εισέρχονται στους σωλήνες θα πρέπει να είναι πολύ μικρότερα από τα συνηθισμένα. Για τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά όμως, είναι ακόμα αρκετά νωρίς ώστε να γνωρίζουμε. Οι πρώτες συντονισμένες μελέτες για τον σχεδιασμό τους θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο του 2016, αφού η εταιρία διοργάνωσε διαγωνισμό, στον οποίο αναμένεται να συμμετέχει πλήθος από μηχανικούς από πολλά πανεπιστήμια.

«Για να προχωρήσουμε στην δημιουργία του νέου τραίνου, θα πρέπει πρώτα να λύσουμε μια σειρά από πολύ δύσκολα ερωτήματα σε σχέση με τον τρόπο λειτουργίας του. Είναι όμως ένα πλάνο που ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί» τόνισε ο Dennis Levy, επικεφαλής της κοινοπραξίας μηχανικών της Αυστραλίας, που ασχολείται με το πρότζεκτ του Musk.






Πηγή: iefimerida.gr




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΠΟΙΟΙ & ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΥΚΛΟΥΣ ΕΝΤΟΣ & ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΩΣΤΟΣΟ, ΤΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΧΕΔΙΟ; ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ "ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΗ" ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ;









Hellenic Frenzyness


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ενστολοι και δημόσιοι υπάλληλοι προσέφυγαν στο ΣτΕ για το επίδομα αλλοδαπής

Ένστολοι και άλλοι δημόσιοι λειτουργοί οι οποίοι υπηρέτησαν ή υπηρετούν στο εξωτερικό προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητούν να ανακληθούν τα εκκαθαριστικά σημειώματα του φόρου εισοδήματος παρελθόντων οικονομικών ετών (από το 1999 και μετά), καθώς έχει φορολογηθεί το επίδομα αλλοδαπής, παρά το γεγονός ότι έχει κριθεί αφορολόγητο από την Ολομέλεια του ΣτΕ.

Υπενθυμίζεται, ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας το περασμένο έτος με μία σειρά αποφάσεων της (1853/2015 κ.λπ.) έχει κρίνει ότι το επίδομα αλλοδαπής που λαμβάνουν οι Έλληνες δημόσιοι λειτουργοί (στρατιωτικοί, καθηγητές, κ.λπ.) όταν αποσπώνται στο εξωτερικό, είναι αφορολόγητο και οι νόμοι που επιβάλλουν τη φορολόγησή του είναι αντισυνταγματικοί και μη νόμιμοι.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ το επίδομα αλλοδαπής«δεν επιτρέπεται κατά τα άρθρα 4 παράγραφος 5 και 78 παράγραφοι 1 και 4 του Συντάγματος, να υπόκειται σε φόρο εισοδήματος, δεδομένου ότι έχει αποζημιωτικό χαρακτήρα».

Το Δημόσιο δεν προσαρμόστηκε στις αποφάσεις αυτές της Ολομέλειας του ΣτΕ και δεν ανακάλεσε τα εκκαθαριστικά σημειώματα των Δ.Ο.Υ.

Έτσι, 362 ένστολοι και άλλοι απασχολούμενοι στο Δημόσιο που ελάμβαναν το επίμαχο επίδομα κατέθεσαν αιτήσεις διεκδικώντας το αφορολόγητο του επίμαχου επιδόματος, όπως επίσης ζητούσαν την ακύρωση των σχετικών εκκαθαριστικών σημειωμάτων.

Οι φορείς του Δημοσίου δεν ικανοποίησαν τις αιτήσεις και έτσι οι 362 προσέφυγαν στο ΣτΕ και ζητούν να ακυρωθεί η άρνηση της Πολιτείας να προσαρμοστεί στις δικαστικές αποφάσεις του περασμένου έτους, όπως επίσης ζητούν να ακυρωθούν και όλα τα εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου εισοδήματος παρελθόντων ετών, με τα οποία φορολογήθηκε το επίδομα αλλοδαπής.

Στην προσφυγή τους στο ΣτΕ αναφέρουν ότι με την άρνηση της Πολιτείας να προσαρμοστεί στις δικαστικές αποφάσεις ότι παραβιάζονται οι συνταγματικές αρχές της ισότητας, της ασφάλειας δικαίου, του κράτους δικαίου, της νομιμότητας, της χρηστής διοίκησης και της προστασίας της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του διοικουμένου προς το κράτος.







Πηγή



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γαλλία - Κατέληξε ο ασθενής που είχε πέσει σε κώμα μετά από κλινική δοκιμή φαρμάκου

Πέθανε ο ασθενής που είχε κηρυχθεί εγκεφαλικά νεκρός μετά τη συμμετοχή του σε μια κλινική δοκιμή φαρμάκου στη δυτική Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα το νοσοκομείο της Ρεν στο οποίο νοσηλευόταν εδώ και μία εβδομάδα.
«Ο ασθενής που ήταν εγκεφαλικά νεκρός πέθανε το μεσημέρι», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο.
«Σταθερή παραμένει» η κατάσταση της υγείας των άλλων πέντε εθελοντών που εισήχθησαν στο νοσοκομείο μετά το ατύχημα αυτό που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια κλινικής δοκιμής φαρμάκου, προσθέτει το νοσοκομείο στην ανακοίνωσή του.
Οι έξι αυτοί «υγιείς εθελοντές» μετείχαν σε μια κλινική δοκιμή που είχε στόχο τον έλεγχο ενός φαρμάκου. Αυτήν την πραγματοποιούσε το γαλλικό εργαστήριο φαρμακευτικής Biotrial για λογαριασμό του πορτογαλικού ομίλου Bial.
Οι έξι αυτοί άνδρες, ηλικίας 28 ως 49 ετών, ανήκαν σε ομάδα 90 εθελοντών. Μεταξύ των 5 που εξακολουθούν να νοσηλεύονται οι 4 υποφέρουν από νευρολογικές διαταραχές, ενώ ο 5ος, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, δεν παρουσιάζει κάποια συμπτώματα.
Οι έξι αυτοί ήταν οι μόνοι που πήραν την ίδια δόση του σκευάσματος αυτού. Οι υπόλοιποι είχαν λάβει μικρότερες δόσεις.
Οι 84 άλλοι είναι «σώοι και αβλαβείς», υπογράμμισε ο γενικός διευθυντής της Biotrial, Φρανσουά Ποσέλ.
Τρεις έρευνες διεξάγουν οι γαλλικές αρχές για να κατανοηθούν τα αίτια του δραματικού και άνευ προηγουμένου αυτού ατυχήματος στη Γαλλία.
ΑΠΕ-ΜΠΕ




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χωρίς εγγυητική επιστολή το νέο ΕΣΠΑ

Χωρίς να απαιτείται εγγυητική επιστολή θα μπορούν πλέον οι επιχειρήσεις που εντάσσονται στα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ να κάνουν χρήση της προκαταβολής ώστε να διευκολύνεται η ρευστότητά τους.
Τα ποσά της προκαταβολής αυτής, ύψους έως 40%, θα κατατίθενται σε λογαριασμό ο οποίος θα αποδεσμεύεται σταδιακά για πληρωμές που αφορούν στην υλοποίηση του προγράμματος.
Τα παραπάνω ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αγορά ο υφυπουργός Οικονομίας αρμόδιος για το ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ υπενθύμισε ότι οι προσκλήσεις τεσσάρων δράσεων του νέου ΕΣΠΑ για τις οποίες έχει γίνει προδημοσίευση από τα μέσα Οκτωβρίου, θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φρίκη στην Σουηδία: Γιατρός απήγαγε, φυλάκισε και βιάζε νεαρή γυναίκα επί μια εβδομάδα.

Ένας Σουηδός γιατρός συνελήφθη με την κατηγορία της απαγωγής, ομηρείας και βιασμού μιας 30χρονης γυναίκας, την οποία και κρατούσε φυλακισμένη επί 6 ημέρες σε ειδικό δωμάτιο που είχε κατασκευάσει για αυτόν τον λόγο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της σουηδικής εφημερίδας Aftonbladet η γυναίκα απήχθη από το σπίτι της στην Στοκχόλμη με την βοήθεια του γνωστού «χαπιού του βιασμού», Rohypnol, προτού μεταφερθεί 350 χιλιόμετρα μακρυά από την σουηδική πρωτεύουσα, στην πόλη Kristianstad, όπου κρατήθηκε παρά τη θέληση της για 6 ημέρες.

Η αποκάλυψη έγινε όταν ο γιατρός, ανησυχώντας για την αναζήτηση της νεαρής κοπέλας από τις αρχές, πήγε μαζί της στο τοπικό αστυνομικό τμήμα ώστε να δώσει το παρόν και να σταματήσουν οι έρευνες, αλλά εκεί σύντομα η κοπέλα αποκάλυψε την αλήθεια και ο δράστης έπεσε στα χέρια της δικαιοσύνης.
Η γυναίκα κατά τη διάρκεια της κράτησης της βιάστηκε επανειλημμένως από τον γιατρό, με την δράση και των υπνωτικών χαπιών, ενώ αναγκάστηκε από τον δράστη σύμφωνα με πληροφορίες να λάβει και αντισυλληπτικά χάπια. 






ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Να γιατί ο Στουρνάρας θα έπρεπε να είναι ήδη στη φυλακή – Γιατί τον κρατάτε ;

Ο επίτιμος πρόεδρος του λεγόμενου «σκιώδους συμβουλίου» της ΕΚΤ αποκαλύπτει το παρασκήνιο της δράσης των κεντρικών τραπεζών. Ανεξάρτητοι θεσμοί ή ανεξέλεγκτα όργανα ενός συστήματος που είναι πλέον σε θέση να ανατρέπει κυβερνήσεις;;;… 

του ΑΡΗ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ

«Δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατική επιλογή ενάντια στις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ 

Τον Νοέμβριο του 2002, δύο από τις ναυαρχίδες του οικονομικού Τύπου, η γερμανική Handelsblatt και η αμερικανική Wall Street Journal, είχαν μια φαεινή ιδέα: Θα δημιουργήσουμε, είπαν, ένα «σκιώδες συμβούλιο», αποτελούμενο από ορισμένους από τους σημαντικότερους οικονομολόγους πανεπιστημίων, αλλά και του ιδιωτικού τομέα, το οποίο θα συνεδριάζει κάθε μήνα πριν από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ και θα προτείνει εάν το βασικό επιτόκιο πρέπει να αυξηθεί, να μειωθεί ή να παραμείνει σταθερό.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει θεσμικά χαρακτηριστικά, η ύπαρξη του σκιώδους συμβουλίου ως συμβουλευτικού οργάνου προβλεπόταν στη Συνθήκη του Μάαστριχτ και σύντομα μετατράπηκε σε άτυπο «θεσμό», οι αποφάσεις του οποίου  εισακούονται στο στρατηγείο της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη. 

Ουσιαστικά, στόχος του σκιώδους συμβουλίου, όπως έγραφε παλαιότερα η Wall Street Journal, ήταν «να γεφυρώνει με τις απόψεις του το χάσμα ανάμεσα στην πολιτική της βρετανικής κεντρικής τράπεζας και της γερμανικής Μπούντεσμπανκ».

Πρόεδρος και συντονιστής του συμβουλίου ορίστηκε από την πρώτη ημέρα ο δημοσιογράφος της Handelsblatt, Νόρμπερτ Χέρινγκ, ο οποίος έκτοτε συμμετέχει σε κάθε συνεδρίαση, χωρίς να διαθέτει όμως δικαίωμα ψήφου.

Οταν τον συνάντησα πριν από μερικές ημέρες στις Βρυξέλλες, για τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ «This is not a coup», είχα προετοιμαστεί να αντιμετωπίσω έναν ακόμη ένθερμο θιασώτη των ευρωπαϊκών θεσμών. Στο τηλέφωνο με είχε προειδοποιήσει βέβαια ότι οι απόψεις του δεν εκφράζουν τις αποφάσεις του σκιώδους συμβουλίου.

Τίποτα όμως δεν με είχε προετοιμάσει για τις «βόμβες» που θα επιχειρούσε να τοποθετήσει στα θεμέλια του ευρωσυστήματος. «Είναι σκανδαλώδες», μου είπε ξεκινώντας τη συνέντευξη, «ότι ένας κεντρικός τραπεζίτης όπως ο Στουρνάρας μπορεί να δηλώνει δημοσίως ότι μπλόκαρε τις προσπάθειες της κυβέρνησής του για τη δημιουργία ενός παράλληλου νομίσματος και να μην καταλήγει στη φυλακή».

«Αυτή τη φορά», συμπλήρωσε, «δεν έχουμε ένα σιωπηρό πραξικόπημα», όπως στην περίπτωση της Κύπρου, της Ιταλίας ή της Ιρλανδίας, «αλλά ένα αληθινό πραξικόπημα το οποίο παραβιάζει τις αρμοδιότητες της κεντρικής τράπεζας και εμπλέκεται ανοιχτά στην πολιτική ζωή μιας χώρας». Για τον Χέρινγκ, η ΕΚΤ έχει μετατραπεί πλέον σε έναν πανίσχυρο παίκτη ο οποίος συνομιλεί απευθείας με τις μεγαλύτερες τράπεζες του πλανήτη και δεν μπορεί να ελεγχθεί ούτε καν από τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε.

«Η λεγόμενη ανεξαρτησία της ΕΚΤ και των εθνικών τραπεζών», μου εξηγεί, «είναι εικονική. Το γεγονός ότι οι εκλεγμένες κυβερνήσεις δεν μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της σημαίνει ότι αυξάνεται η επιρροή άλλων παικτών και αναφέρομαι φυσικά στα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Η ΕΚΤ βρίσκεται πάντα στο πλευρό των μεγάλων τραπεζών».

Σύμφωνα με τον Χέρινγκ, η ΕΚΤ είναι πλέον σε θέση να αποφασίζει εάν θα διατηρήσει μια κυβέρνηση στην εξουσία ή θα την αφήσει να καταρρεύσει όταν θα δεχτεί πιέσεις από τις αγορές – και αυτό ακριβώς συνέβη με την κυβέρνηση του Μπερλουσκόνι στην Ιταλία.

«Οι εθνικές κεντρικές τράπεζες», συνεχίζει ο ίδιος, «αποτελούν τμήμα του συστήματος της ΕΚΤ και έχουν τρομακτική ικανότητα να εκβιάζουν κυβερνήσεις». Μέσω της ανταλλαγής μεγάλων πακέτων ομολόγων προκαλούν μεγάλες αυξομοιώσεις επιτοκίων, αναγκάζοντας τις κυβερνήσεις να τους δώσουν όποια ανταλλάγματα επιθυμούν. Παράλληλα όμως «δίνουν συνεχώς πληροφορίες στην ΕΚΤ, με τις οποίες μπορεί να εκβιάζει τις κυβερνήσεις». Ο λόγος του Χέρινγκ φαίνεται να επιβεβαιώνει όσους αντιμετώπιζαν τον κεντρικό τραπεζίτη σαν «πέμπτη φάλαγγα» της ΕΚΤ.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι αν υπήρχαν πράγματι άνθρωποι που πίστεψαν ότι μια κυβέρνηση θα ήταν σε θέση να ασκήσει ανεξάρτητη πολιτική δίπλα σε μια «ανεξάρτητη» κεντρική τράπεζα.

Η συνέντευξη του Νόρμπερτ Χέρινγκ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των γυρισμάτων του ντοκιμαντέρ «This is not a coup», από τους δημιουργούς των «Χρεοκρατία», «Catastroika» και «Φασισμός Α.Ε.».







ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δεν γίνεται έτσι «σύντροφοι» …

του system failure
Αυτή τη φορά το πράγμα δεν είναι στημένο. Δεν είναι ότι μας φόρτωσαν ένα σωρό ενοχές και φταιξίματα οι γραφειοφασίστες των Βρυξελλών και το διευθυντήριο του Βερολίνου μαζί με την εγχώρια διαπλοκή, προκειμένου να σώσουν τα τραπεζικά παράσιτα που συνεχίζουν να πίνουν το αίμα των Ελλήνων (και όχι μόνο) πολιτών. Αυτή τη φορά δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν ξέραμε. Είναι δική μας υπόθεση ως λαός, αν υπάρχει πράγματι «λαός», τουλάχιστον με την κλασική έννοια.
Ναι, ο Τσίπρας υποχώρησε ατάκτως και έκανε τριπλή και τετραπλή κωλοτούμπα. Σίγουρα δεν μπορεί να θεωρείται Αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το θέμα είναι αλλού. Πρέπει και μεις ως «λαός» κάποια στιγμή να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Και πάλι, όχι για τις αμαρτίες που μας φορτώνει το σύστημα για να θάψει τις δικές του και να βγει λάδι, αλλά για πράγματα που αφορούν τον ιδεολογικό μας προσανατολισμό και την αποφασιστικότητά μας να συγκρουστούμε αληθινά, ουσιαστικά, με αυτό το απάνθρωπο σύστημα που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του.
Ναι, την πρώτη φορά ο Τσίπρας μπορούμε να πούμε ότι μας πούλησε φούμαρα. Τη δεύτερη όμως; Τα πράγματα δεν ήταν ξεκάθαρα; Δεν ξέραμε ότι τελικά παραδόθηκε άνευ όρων στις ύαινες της ευρω-δικτατορίας; Δεν έγιναν πράματα και θάματα με τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, με τα στελέχη που ήθελαν να πολεμήσουν, να φεύγουν σχηματίζοντας τη ΛΑΕ; Με ένα μεγάλο κομμάτι της νεολαίας και άλλες συνιστώσες να εγκαταλείπουν το κόμμα; Όλα αυτά δεν αποτέλεσαν τρομακτικές αλλαγές και μάλιστα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα;
Δεν είναι θέμα δικαιολογίας της στάσης του Τσίπρα. Το θέμα είναι εμείς, ως «λαός» πως αντιδράσαμε. Είπαμε το μεγάλο «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα με μια απίστευτη τρομοκρατική προπαγάνδα και με κλειστές τράπεζες και μετά τι; Τι δικαίωμα δώσαμε βάζοντας πέντε καθαρά μνημονιακά κόμματα στη βουλή και αφήνοντας έξω, χωρίς ούτε έναν βουλευτή τη ΛΑΕ;
Βγαίνουν διάφοροι όψιμοι Αριστεροί και μιλάνε για τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν είναι αυτή Αριστερά κ.λ.π. Τώρα την ανακάλυψαν την Αριστερά; Τώρα κατάλαβαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταλλαχθεί σε σοσιαλδημοκρατικό μόρφωμα; Ξαφνικά η Αριστερά έγινε για λίγο της μόδας. Εναποθέσαμε τις ελπίδες μας στον Τσίπρα και ποντάραμε όλα τα λεφτά μας πάνω του, σαν να βρισκόμασταν στο καζίνο. Άραγε αναρωτηθήκαμε ποτέ εμείς τι σημαίνει Αριστερά; Ποια πρέπει να είναι η δική μας η στάση; Κάναμε ποτέ πραγματικά την αυτοκριτική μας;
Από την άλλη είναι και οι φιλοπάτριδες-αντινεοταξίτες, συχνά απροσδιορίστου ιδεολογικού προσανατολισμού, που πράγματι μπορεί να έχουν καλές προθέσεις και κράζουν τον Τσίπρα που κορόϊδεψε τον «καημένο» τον λαό. Καταρχήν υποτιμούν τον ίδιο το λαό που τόσο αγαπάν λέγοντας κάτι τέτοιο, αλλά είναι και λίγο στην «κοσμάρα» τους, θεωρώντας ότι ο σημερινός Έλληνας έχει την συναίσθηση του «λαού». Ότι ο «λαός» στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία είναι ένα συμπαγές πράγμα, απόλυτα συνειδητοποιημένο και έτοιμο να ριχτεί στη μάχη του ταξικού πολέμου.
Δυστυχώς δεν είναι και το απέδειξε. Και για να είμαστε ειλικρινείς, το 62% που ψήφισε «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα είναι λίγο, πολύ λίγο γι’αυτά που ζούμε. Γιατί το υπόλοιπο 38% που ψήφισε «ΝΑΙ» είναι πολύ, πάρα πολύ, επίσης γι’αυτά που ζούμε. Και από αυτό το 62%, πόσοι άραγε πήγαν αποφασισμένοι για όλα; Πόσοι πήγαν όχι από θυμό και αγανάχτηση, αλλά συνειδητοποιημένα, έτοιμοι να εγκαταλείψουν το ευρώ, έτοιμοι για πραγματικό πόλεμο με την ευρω-δικτατορία; Πολύ λίγοι. Και αποδείχθηκε άλλωστε λίγο αργότερα στις εκλογές.
Μετά από δεκαετίες «ιδεολογικής αδράνειας» πέσαμε μέσα στη θύελλα της κρίσης. Τις απολιτίκ γενιές που εξέθρεψε το σύστημα, τις κάνει τώρα μια χαψιά. Γιατί αντιλαμβάνονται την Αριστερά ως ποντάρισμα στο χρηματιστήριο. Ως μια νέα τάση της μόδας. Ένα μεγάλο μέρος της λούμπεν μικροαστικής τάξης είναι έτοιμη να θυσιαστεί στην καρμανιόλα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μην τυχόν και χάσει το πολύτιμο ευρώ της. Γιατί δεν έχει καν συναίσθηση του ταξικού πολέμου που διεξάγεται εναντίον της. Λογικό, μετά από τόσες δεκαετίες κατανάλωσης τόνων απολιτίκ σάλτσας που παράχθηκε στα τερατώδη μιντιακά εργοστάσια του συστήματος.
Ένα άλλο μεγάλο κομμάτι του «λαού» αντιλαμβάνεται τον αγώνα αποκλειστικά με όρους διαδήλωσης στους δρόμους. Ότι δηλαδή γινόταν εδώ και χρόνια και πολύ πριν από την κρίση. Θα βγει, θα διαδηλώσει, θα φάει το ξύλο, τα χημικά και μετά τι; Την άλλη μέρα πάλι στην ουρά της τράπεζας.
Η λούμπεν μικροαστική τάξη, που τώρα εξοντώνεται συστηματικά από τα κέντρα εξουσίας της ευρω-δικτατορίας, το μόνο πράγμα που είχε μάθει τόσες δεκαετίες, είναι να μιμείται την άρχουσα τάξη. Να ονειρεύεται την κατάληψη των σαλονιών της μεγαλοαστικής τάξης με όρους που έθετε αποκλειστικά η κυρίαρχη κουλτούρα. Ήταν ποτέ δυνατόν; Αφού τα εργαλεία επιβολής αυτής της κουλτούρας κατασκευάστηκαν από την ίδια τη μεγαλοαστική τάξη, ακριβώς για να εξασφαλίσει την κυριαρχία της. Ένα τέτοιο βασικό εργαλείο είναι και το ευρώ. Το είχε περιγράψει με εξαιρετικό τρόπο ο Δήμος Μούτσης πριν από χρόνια σε κάποιους στίχους του: “Και όπως είναι φυσικό η μεσαία τάξη, θέλει λιγάκι κι´ αυτή να διατάξει, να γίνει άρχουσα δηλαδή …”, έχοντας την ψευδαίσθηση πως έχει πραγματική πολιτική θέση και άποψη μέσα από το “βαθυστόχαστο” συμπέρασμα πως “για όλα φταίνε οι γκόμενες …”.
Η ταξική συνείδηση των λούμπεν μικροαστών ισοπεδώθηκε πριν καν εμφανιστεί. Έτσι, η βάρβαρη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα τους καταπίνει τώρα με φρενήρη ρυθμό και χωρίς έλεος. Ποιος είναι ο «λαός»; Οι «μένουμε Ευρώπη»; Οι όψιμοι Αριστεροί; Οι φιλοπάτριδες; Οι μικρομεσαίοι που εξοντώνονται από τις πολυεθνικές και το μεγάλο κεφάλαιο, αλλά συνεχίζουν να τα χώνουν στο «κακό δημόσιο» όπως έμαθαν από την προπαγάνδα του τραπεζομιντιακού κατεστημένου; Οι αμετανόητοι Δεξιοί που περιμένουν την επάνοδο της ΝΔ, ακόμα και αν ο Κούλης τους αποτελειώσει με συνοπτικές διαδικασίες για χάρη των εγχώριων «αφεντικών» και της ευρω-δικτατορίας; Οι αμετανόητοι νεοφιλελέδες που περιμένουν τον Κούλη ως τον Μεσσία που θα συντρίψει το «κακό δημόσιο» και θα φέρει την «ευλογία» της ελεύθερης αγοράς; Ή μήπως αυτοί που στ’αλήθεια πιστεύουν πως η Ευρώπη μπορεί να αλλάξει μέσα στο ευρώ, όπως πιστεύει και ο Τσίπρας, αλλά και ένα σημαντικό κομμάτι της Ευρωπαϊκής Αριστεράς;
Δεν γίνεται έτσι «σύντροφοι». Έχουμε πόλεμο, πάρτε το χαμπάρι, χωνέψτε το, έστω και τώρα. Δεν γίνεται αγώνας χωρίς έστω έναν υποτυπώδη κοινό προσανατολισμό. Και κυρίως, δεν γίνεται αγώνας χωρίς αποφασιστικότητα και ρίσκο. Δεν γίνεται και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος. Δεν γίνεται ευρώ και ελευθερία, ευρώ και κράτος πρόνοιας, ευρώ και μισθοί/συντάξεις αξιοπρέπειας, ευρώ χωρίς ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας. Απλά, δεν γίνεται …



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΣΤΟ ΕΥΡΩ

Όλα δείχνουν ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε άλλο μέσα στο ευρώ. Αργά ή γρήγορα θα φανεί το αδιέξοδο που οδηγούμαστε ή μας οδηγούν (δεν έχει διαφορά).
Θα έχετε διαπιστώσει όλοι σας ότι ακόμα και άτομα που ήταν φανατικά υπέρ του ευρώ, ήδη βλέπουν ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο.
Οι επιχειρήσεις φεύγουν από τη χώρα, τα εργατικά χέρια και οι επιστήμονες φεύγουν από τη χώρα. Τα διαθέσιμα του καθενός μας σχεδόν μηδενίζονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα και σε λίγο θα έρθει η σειρά της απώλειας των ακινήτων κ.λ.π.
Η βασική προπαγάνδα πως αν γυρίσουμε σε εθνικό νόμισμα θα μας αγοράσουν για ένα κομμάτι ψωμί, βλέπουμε ότι αυτό ήδη γίνεται με το ευρώ.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η αιωνιότητα και η βλακεία

Γράφει: Ο Νίκος Καράβελος 

«Κανείς δεν κρύβεται από το παρελθόν». 
Απόφθεγμα παλαιό και διαχρονικό. Ισχύει erga omnes (έναντι όλων). Aφορά κυρίως τους «δυνατούς», που, θρασυνόμενοι, εννοούν την ισχύ τους αιώνια. Στον ισχυρισμό τους αυτόν συμπαρατάσσονται, εν αρμονία, η κακοήθεια και η βλακεία.
 


Η ρήση, βεβαίως, αφορά και πολλούς από τους αδυνάτους,
που υποταγμένοι παρακολουθούν τη ραγδαία μεταμόρφωσή τους σε ανδράποδα, δηλαδή, σε δούλους προς πώληση. 

Κάποιοι μάλιστα, προσαρμοσμένοι πλέον, προκρίνουν για την εκπαίδευση των παιδιών τους τη γερμανική γλώσσα ως την πλέον, προφανώς, κατάλληλη προς συνεννόηση ανάμεσα σε αφεντικά και σε «ευνοημένους» δούλους. 

Άλλοι ελπίζουν ότι οι καπιταλιστές κάποια στιγμή θα χαλαρώσουν τα λουριά, καθώς η βαρβαρότητα, λένε, δεν αποτελεί λύση. Λησμονούν ότι γνώρισμα των αρπακτικών είναι ο βρυχηθμός και των καπιταλιστών η αποθηρίωση. 

Το παρελθόν παίζει παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις επιφυλάσσει. Ας λένε οι «νεκροθάπται» πως έθαψαν το λαϊκό κίνημα τελεσίδικα. Τούτο αντιβαίνει στις βασικές αρχές της λογικής και της εξέλιξης κι ακόμα στη βασική αρχή των αντιθέσεων : δράσης – αντίδρασης, επιβολής – αντίστασης, ζεστού – κρύου, ευφυούς και βλάκα. 

Καμία δύναμη δεν είναι αιώνια. Τα πλουμιστά ετούτα σκύβαλα(σκουπίδια), που το ισχυρίζονται, πλανώνται. 

Το επεσήμανε εμφατικά ο Άγγλος πολιτικός Βενιαμίν Ντισραέλι (1804-1881), λέγοντας ότι «Δύο έθνη δεν πρόκειται ποτέ να ομονοήσουν και διαρκής θα μαίνεται ανάμεσά τους πόλεμος: το έθνος των πλουσίων και το έθνος των φτωχών». 

Αιώνιες αυτοκρατορίες γκρεμίστηκαν και βυθίστηκαν στη λήθη. Τεράστιες «εκτάσεις ισχύος» κλείνονται πια σε μισή σελίδα κακογραμμένης ιστορίας του (Αντι)Παιδαγωγικού μας Ινστιτούτου. Όσο πιο ισχυρή φαντάζει μια δύναμη, τόσο βροντερότερο το γκρέμισμά της. Μόνη δε η ψευδαίσθηση της αιωνιότητας συγκροτεί το πρελούδιο της κατάρρευσης. 

Έλεγε ο «σκοτεινός» Ηράκλειτος: «Αιών παις εστί παίζων πεσσεύων». Δηλαδή, ο χρόνος είναι παιδί που παίζει πεσσούς (πεσσοί ήταν ωοειδή πετραδάκια, που χρησιμοποιούντο στο παιχνίδι). 

Το παρελθόν πεσσεύοντας εξαπατά τους ισχυρούς. Τους αφήνει να εννοήσουν ότι είναι αιώνιοι και τους καταστρέφει. 

Οι ισχυροί προσπαθούν να ελέγξουν την παιδεία γιατί φοβούνται. «Διδάσκουν» υποταγή. Τρέμουν τη δύναμη των λαών, γι’ αυτό μιλούν για αιωνιότητες. 

Αρνούνται τα γεγονότα, άρα και την ίδια την ιστορία, καθώς η ιστορία, κατά μία άποψη, είναι η λεπτομερής επιστημονική καταγραφή των μεγάλων καταρρεύσεων. 

Όμως το παρελθόν διδάσκει την αντίσταση. 

Και κάτι ακόμα: Την 1.1.2013, περίπου σαν σήμερα πριν από τρία χρόνια, τέθηκε σε εφαρμογή άλλο ένα «αιώνιο» τέχνασμα των καπιταλιστών. Πρόκειται για τη «Συνθήκη Σταθερότητος» ή άλλως το «Δημοσιονομικό Σύμφωνο». Το υπέγραψαν οι τότε σοσιαλδεξιές κυβερνήσεις μας. Τώρα, δήθεν με βαριά καρδιά, το αποδέχονται και οι «αριστεροί» μας αχυράνθρωποι. Δίνουν τα πάντα, κατεβάζουν ακόμα και τα παντελόνια τους. Προς εξιλασμό, προφανώς, και εξιλέωσή τους έναντι των δανειστών. 

Το ύπουλο αυτό κατασκεύασμα αποδεικνύει περίτρανα τον φόβο των εμπνευστών του. Το πέρασαν αθόρυβα κι έπαψαν να μιλούν γι’ αυτό. Περιόρισαν το δικαίωμα επικύρωσης και εφαρμογής του σε μια δράκα δώδεκα κρατών (άρθρο 14 παρ.2), παραβιάζοντας το άρθρο 48 παρ.4 της Συνθήκης της Ε.Ε. (τρομάρα της!), που απαιτούσε ομοφωνία. 

Το «μηχάνημα» αυτό, φοβικής έμπνευσης, θα το’ παιρνε ο διάολος ή ο άνεμος, αν δεν το στήριζαν οι πρόθυμοι, ανάλγητοι και φοβισμένοι ηγετίσκοι των κρατών – μελών (καλή ώρα!). Πλέον μισητοί αυτοί κι από τους εμπνευστές, περισσότερο γελοίοι, όταν, ψοφοδεείς, παριστάνουν τους ηγέτες και μάλιστα τους αριστερούς τοιούτους. 

Με το σύμφωνο, τα αρπακτικά υποθέτουν πως κατακτούν για πάντα τη σταθερότητα της εκμετάλλευσης επάνω στους λαούς. «Πλανώνται πλάνην οικτράν», όπως θα το διατύπωναν παλαιότεροι φιλόλογοι, που, πάντως, ήξεραν γράμματα. 

Ας ακουστεί, για μία ακόμα φορά, η ανοησία της «δύναμης», διά στόματος της «μαντάμ» του Βερολίνου. Σχολιάζοντας η καγκελάριος το «Σύμφωνο Σταθερότητος», διά κρωγμών, έφτυσε γερμανιστί τα ακόλουθα: 
«Το Δημοσιονομικό Σύμφωνο πρόκειται να εισαγάγει φρένα χρέους μόνιμα στα εθνικά νομικά συστήματα. Θα διαθέτουν δεσμευτική και αιώνια ισχύ». 

Αχ! Αυτή η αιωνιότητα της βλακείας τους! 

Είναι προφανές ότι φοβούνται. 

Διαισθάνονται, φαίνεται, τι δυσάρεστες εκπλήξεις τους επιφυλάσσει το παρελθόν.
 




Πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!