EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ

Νέα 48ωρη απεργία, με αφορμή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αποφάσισαν σήμερα οι εργαζόμενοι του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου.

Έτσι, αύριο Παρασκευή 15/01 και τη Δευτέρα 18/01, οι υπηρεσίες του ασφαλιστικού οργανισμού των ναυτικών δεν πρόκειται να λειτουργήσουν, ενώ οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση τη Δευτέρα, προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Πάντως από την απεργία των εργαζομένων του ΝΑΤ, δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην έκδοση πιστοποιητικών ελευθεροπλοΐας για τα πλοία της ακτοπλοΐας. Το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού εξουσιοδότησε στην τελευταία συνεδρίασή του τον πρόεδρο του ΝΑΤ να μπορεί μετά από έλεγχο και αν δεν υπάρχουν οφειλές εισφορών για κάποιο πλοίο της ακτοπλοΐας, να εκδίδει πιστοποιητικό ελευθεροπλοΐας.

Οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ σε σημερινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι είναι ήδη στην 6η ημέρα απεργίας και δεν πρόκειται να υποχωρήσουν αν δεν λυθεί το ζήτημα της αυτοτέλειας και της αυτονομίας του Ταμείου.

Προσθέτουν ότι «η ιδεοληψία ότι το Ταμείο πρέπει να ενταχθεί στον ενιαίο φορέα φαίνεται να απευθύνεται μόνο σε υποτελείς, αφού σε άλλες χώρες της ΕΕ έχουν ιδιαίτερο ταμείο για τους ναυτικούς και όταν μάλιστα δεν έχουν ναυτιλία ανάλογα με την ελληνική».

Οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ που συμμετέχουν στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για συντονισμό κοινής δράσης, ζητούν από τα 14 ναυτεργατικά σωματεία και τις ενώσεις των συνταξιούχων ναυτικών, να ξεκινήσουν ενημέρωση των αρχηγών των κομμάτων, του πρωθυπουργού και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις με πορείες και καταλήψεις. «Πρέπει να ενημερώσουμε την κοινωνία ότι δεν αγωνιζόμαστε να διατηρήσουμε τις θέσεις μας, αλλά να αποτρέψουμε την πλήρη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και της ναυτιλίας», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Στη σημερινή γενική συνέλευση των εργαζομένων του ΝΑΤ παραβρέθηκαν και οι εκπρόσωποι του συλλόγου της εστίας των ναυτικών.





πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτός είναι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ που του πέρασαν «χειροπέδες» για δωροδοκία (ΦΩΤΟ)

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες στο κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας καθώς συνελήφθη από την Ασφάλεια, ο υποδιευθυντής του καταστήματος κατηγορούμενος για δωροδοκία σχετικά με υπόθεση χρηματοδότησης επιχείρησης από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ζαφειρόπουλος σε συνάντηση που είχε με άλλο άτομο στην κρεαταγορά πήρε τα χρήματα και στην συνέχεια κατευθύνθηκε στο γραφείο του. Εκεί οι άνδρες της ασφάλειας βρήκαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα σε συρτάρι στο γραφείο του τραπεζικού. Εκτός από τον πολιτευτή, ένας σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών, ο προϊστάμενος Οικονομικός Επιθεωρητής τμήματος του ίδιου υπουργείου, ένας υπάλληλος της Γενικής Γραμματείας Εσόδων, ένας ακόμη υπάλληλος, δύο στελέχη του ΣΔΟΕ εμπεριέχονται στη δικογραφία εκβιαστικής «μίζας».

Η σύλληψη από την ασφάλεια πραγματοποιήθηκε εντός της τράπεζας στις 3:30 το μεσημέρι προκαλώντας , όπως ήταν φυσικό αναστάτωση, στους εργαζομένους της τράπεζας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα χρήματα, αποτελούν προϊόν εκβιασμού και δωροδοκίας και προέρχονται από υπόθεση χρηματοδότησης ΕΣΠΑ στην οποία θα μεσολαβούσε ο τραπεζικός υπάλληλος.

Για την δωροδοκία, εκτός από την αστυνομική έρευνα έχει διαταχθεί και εσωτερική έρευνα από την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.

Ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος στέλεχος της Εθνικής Τράπεζα απο το 1984 ήταν υποψήφιος Βουλευτής Αρκαδίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, προερχόμενος απ’ τις τάξεις των Οικολόγων.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες ξεκινά το 2011, όταν ένας αγρότης από τη Θήβα μπήκε σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση επένδυσης σε φωτοβολταϊκά. Εγκρίθηκε το ποσό του 1.500.000 ευρώ σε τρεις δόσεις. Μετά από σχεδόν ένα χρόνο όταν εγκρίθηκε πλήρως το αίτημα έγκρισης επιχείρησε να κάνει την εκταμίευση, ωστόσο υπάλληλοι της τράπεζας τον ενημέρωσαν ότι δεν είχαν μπει τα χρήματα.

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, από την άνοιξη του 2014, σε επαφή που είχε αρχικά με έναν από τους κατηγορούμενους υπαλλήλους, του ζήτησε και έλαβε 5.000 ευρώ, ισχυριζόμενος ότι θα μεσολαβήσει για τη διεκπεραίωση της χρηματοδότησής του. Έπειτα παραπέμφθηκε διαδοχικά και στους υπόλοιπους κατηγορούμενους υπαλλήλους, οι οποίοι, κατά περίπτωση, του ζήτησαν και έλαβαν διάφορα χρηματικά ποσά, προκειμένου να μεσολαβήσουν για τη διεκπεραίωση της υπόθεσής του.

Τελικά όλοι τους τον παρέπεμψαν στον συλληφθέντα τραπεζικό υπάλληλο, ο οποίος για την μεσολάβησή του ζήτησε και έλαβε αρχικά 6.000 ευρώ, ενώ κατ’ απαίτησή του άλλες 4.000 ευρώ δόθηκαν στη φοροτεχνικό σύζυγό του, η οποία συστήθηκε ως δικηγόρος.
Περί τα τέλη Δεκεμβρίου του 2015 ο τραπεζικός υπάλληλος απαίτησε την εκ νέου καταβολή χρημάτων και τελικά συμφώνησε να του δοθούν 3.000 ευρώ.

Επειδή ο αγρότης είχε μια οφειλή της τάξης των 340.000 ευρώ, ο τραπεζίτης είχε ετοιμάσει ένα δεύτερο λογαριασμό ώστε αμέσως μόλις θα γινόταν η εκταμίευση να έμπαινε η «μίζα» σε αυτόν και στη συνέχεια σε δύο θυρίδες, ώστε να μην υπάρξει ούτε αυτή η παρακράτηση για λογαριασμό του δημοσίου.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, δόθηκε ραντεβού ανάμεσα στον αγρότη και τον υποδιευθυντή της τράπεζας σε ουζερί στη Βαρβάκειο αγορά. Εκεί του έδωσε τα 3.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Λίγο αργότερα ο 60χρονος πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε στην τράπεζα όπου συνελήφθη από τους «αδιάφθορους» έχοντας στην κατοχή του τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Χθες το πρωί οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα κατηγορούμενος για δωροληψία υπαλλήλου.

Τον διέγραψαν οι οικολόγοι 

Διέγραψαν οι Οικολόγοι Πράσινοι το μέλος τους και υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Αρκαδία, που συνελήφθη για δωροδοκία.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από την είδηση ότι ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αρκαδία και υποδιευθυντής της Εθνικής Τράπεζας, κατηγορείται για δωροδοκία, σχετικά με υπόθεση χρηματοδότησης επιχείρησης από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, συνεδρίασε η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων.

Οπως ανακοίνωσαν «ήδη ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος έπαψε να είναι μέλος των Οικολόγων Πράσινων, με απόφαση της Πολιτικής Κίνησης στην οποία ανήκει. Ταυτόχρονα τα αρμόδια όργανα συνεδριάζουν με θέμα την παύση συμμετοχής του σε κάθε λειτουργία του κόμματος».



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βουλή: Πόσοι παίρνουν συντάξεις πάνω από 3.000 ευρώ

Σε 2.550 ανάμεσα σε ένα σύνολο 2.663.445 συνταξιούχων ανέρχονται οι "υψηλοσυνταξιούχοι" που λαμβάνουν περισσότερα από 3.000 ευρώ μικτά το μήνα σύνταξη, σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε γραπτώς στη Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Πετρόπουλος απεκάλυψε ότι τις υψηλές αυτές συντάξεις λαμβάνει μόλις το 0,096% των συνταξιούχων. Ο αριθμός των 2.550 "υψηλοσυνταξιούχων" διαμορφώνεται μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις χάρη σε διπλές και τριπλές συντάξεις, αφού οι μονές συντάξεις που υπερβαίνουν τα 3.000 ευρώ είναι μόλις 725. Συνολικά το πλήθος των συντάξεων (κύριες και επικουρικές) ανέρχεται σε 4.564.104 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ιουλίου που έδωσε στη δημοσιότητα μέσω της Βουλής ο κ. Πετρόπουλος.

Ο υφυπουργός Εργασίας απεκάλυψε μάλιστα ότι οι συντάξεις που υπερβαίνουν τα 3.000 ευρώ χορηγούνται κυρίως σε ειδικές περιπτώσεις συνταξιούχων του δημοσίου (δικαστές και βουλευτές) καθώς και σε νομικούς, μηχανικούς, ιατρούς/φαρμακοποιούς και όσους λαμβάνουν επιπλέον συντάξεις χηρείας. Παράλληλα γνωστοποίησε ότι πάνω από τρεις συντάξεις (κύριες και επικουρικές) χορηγούνται κυρίως σε περιπτώσεις ασφαλισμένων που α) λαμβάνουν συντάξεις λόγω χηρείας παράλληλα με την αυτοδίκαιη σύνταξή τους, β) ήταν ασφαλισμένοι σε περισσότερους από έναν κύριους φορείς ασφάλισης που θεμελίωσαν αυτοδίκαιο δικαίωμα σε κάθε έναν από αυτούς και γ) ανήκουν και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις.

Στην ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης ο οποίος επισήμανε ότι σύμφωνα με τη συνταξιοδοτική νομοθεσία δεν καταβάλλεται διπλή σύνταξη από το Δημόσιο. Παραδέχτηκε, όμως, ότι εξαιρούνται ορισμένες κατηγορίες συνταξιούχων του Δημοσίου όπως οι βουλευτές, οι επιζώντες σύζυγοι που δικαιούνται σύνταξη από ίδιο δικαίωμα, οι παθόντες στην υπηρεσία, καθώς και ιερείς.







πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μετά το σχολείο, θα πληρώνουμε και για να πάμε στην εφορία;

Μετά το σχολείο, θα πληρώνουμε και για να πάμε στην εφορία;

Ο “μάρτυρας” του “μαύρου στην ΕΡΤ”, επούλωσε τις πληγές του, έγινε Βουλευτής και έρχεται δριμύτερος για εκδίκηση

Του Σταμάτης Ζαχαρός

Οι Άγγλοι, το ονομάζουν “bad hair day”. Είναι μια από αυτές τις ημέρες που δεν σου πάει τίποτα καλά. Ακόμη και τα μαλλιά σου δεν στρώνουν με τίποτε. Μια τέτοια ημέρα είχε χθες ο πολυπράγμων βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης καθώς με μια φράση του κατόρθωσε να εξοργίσει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Σε άρθρο του στο κομματικό έντυπο “Αυγή”, πρότεινε να πληρώνουν οι γονείς -ανάλογα με το βαλάντιο τους- μεσοσταθμικά 60 ευρώ μηνιαίως προκειμένου να πληρώνονται επιπλέον οι δημόσιοι υπάλληλοι εκπαιδευτικοί που θα υποκαταστήσουν όλες τις εξωσχολικές μαθησιακές και άλλες δραστηριότητες. Ο διαχωρισμός των πλούσιων από τους φτωχούς γονείς θα γίνει φαντάζομαι με βάση ότι δηλώνουν στην εφορία…

Η παραδοχή ότι το δημόσιο σχολείο πρέπει να κάνει περισσότερα ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των μαθητών από τη δωρεάν παιδεία, αποτελεί τη μόνη θετική πτυχή της αρθρογραφίας του πρώην εκπαιδευτικού. Το ίδιο το κράτος εισπράττει -υψηλούς- φόρους για να μπορεί να ανταποκριθεί στην υποχρέωση του να παρέχει παιδεία δωρεάν σε όλους τους Έλληνες.

Η επιπλέον καταβολή ενός άμεσου φόρου προκειμένου να ανταποκριθεί το κράτος σε υποχρεώσεις για τις οποίες ήδη έχει εισπράξει χρήματα είναι εξοργιστική. Ιδίως καθώς δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι κάτι τέτοιο τελικά θα λειτουργήσει. Το παράδειγμα του Κτηματολόγιου, όπου οι Έλληνες πλήρωσαν επί τούτου χρήματα χωρίς αποτέλεσμα είναι ενδεικτικό.

Οι γονείς που γνωρίζουν από πρώτο χέρι την παθογένεια της δημόσιας εκπαίδευσης, δεν θα είναι πρόθυμοι να πληρώσουν “καπέλο”. Το να επιβαρύνει κανείς μεσοσταθμικά με 600 ευρώ ετησίως (60x10 μήνες αναφέρει ο αρθρογράφος) τις ελληνικές οικογένειες δεν είναι αμελητέο. Πρόκειται για καθαρή ληστεία. Ιδίως αν σκεφθεί κανείς ότι τα σχολεία δεν λειτουργούν 10 μήνες το χρόνο. Αλλά δεν θα το κάνουμε τώρα θέμα για πενταροδεκάρες.

Ακόμη και με την αμφίβολη επιτυχία της πρότασης, η τυχόν εφαρμογή της θα καταδίκαζε στην ανεργία χιλιάδες εκπαιδευτικούς που σήμερα ζουν από το καθεστώς της εξωσχολικής εκπαίδευσης. Δεν είναι μόνο τα ιδιαίτερα και τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης. Θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και τις ξένες γλώσσες. Αν θέλετε να βάλουμε μέσα και ωδεία, γυμναστήρια ή σχολές χορού, το 60άρι μοιάζει λίγο. Θα μπορούσαμε κάλλιστα να το αυξήσουμε.

Η πρόταση του Τριανταφυλλίδη, προκαλεί βεβαίως και τους υπόλοιπους. Όσους δεν έχουν άμεση σχέση με την εκπαίδευση. Κανείς δεν περιμένει από την δεύτερη Κυβέρνηση της αριστεράς να καταργήσει τη δωρεάν παιδεία. Περιμένει προφανώς να κάνει ότι πρέπει ώστε τα σχολεία να αρχίσουν να λειτουργούν σωστά. Όχι να γίνουν μέσο είσπραξης ενός ακόμη φόρου. Ακόμη και οι σύντροφοί του βγήκαν απ’ τα ρούχα τους.

Οι μόνοι κερδισμένοι από μια τέτοια εξέλιξη εμφανίζονται να είναι οι εκπαιδευτικοί, που θα δουν τις αποδοχές τους να αυξάνονται. Δεν είναι καθόλου βέβαιο όμως ότι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές είναι διατεθειμένοι να συμβάλλουν δουλεύοντας περισσότερο. Επίσης πολλοί εξ’ αυτών πατούν και στην βάρκα της παραπαιδείας, οπότε μια τέτοια εξέλιξη θα είναι εις βάρος των συμφερόντων τους.

Ο Αλέξανδρος Τριαφυλλίδης ήταν ένας από τους “μάρτυρες” του “μαύρου στην ΕΡΤ”. Ένας άνθρωπος που δεν έχει πρόβλημα να διεκδικεί την μόνιμη εργασία του ακόμη και αν αυτή βασίζεται στο υποχρεωτικό ανταποδοτικό τέλος που πληρώνουν όλα τα ρολόγια της ΔΕΗ. Ακόμη και αυτά που δεν έχουν συνδεδεμένη μια τηλεόραση.

Αφού το κόλπο έπιασε και οι Έλληνες πολίτες με χαρά συνεχίζουν να δίνουν τα χρήματά τους για να μπορεί η κάθε Κυβέρνηση να εκφράζεται ελεύθερα, θα μπορούσε να είναι ένα καλό παράδειγμα και για άλλες δράσεις. Το αγαθό της εκπαίδευσης άλλωστε είναι επίσης υποχρεωτικό μέχρι έναν βαθμό και έτσι δεν θα γλιτώσει κανείς. Προφανώς θα πληρώνουν και οι έχοντες που πηγαίνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά. Μετά θα βρούμε και άλλες εφαρμογές. Τι θα λέγατε να πληρώνει ο κάθε φορολογούμενος 500 ευρώ ετησίως για να κάνουν οι υπάλληλοι των εφοριών τη δουλειά των λογιστών και να συμπληρώνουν τις φορολογικές δηλώσεις;ε άρθρο του στο κομματικό έντυπο “Αυγή”, πρότεινε να πληρώνουν οι γονείς -ανάλογα με το βαλάντιο τους- μεσοσταθμικά 60 ευρώ μηνιαίως προκειμένου να πληρώνονται επιπλέον οι δημόσιοι υπάλληλοι εκπαιδευτικοί που θα υποκαταστήσουν όλες τις εξωσχολικές μαθησιακές και άλλες δραστηριότητες. Ο διαχωρισμός των πλούσιων από τους φτωχούς γονείς θα γίνει φαντάζομαι με βάση ότι δηλώνουν στην εφορία…

Η παραδοχή ότι το δημόσιο σχολείο πρέπει να κάνει περισσότερα ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των μαθητών από τη δωρεάν παιδεία, αποτελεί τη μόνη θετική πτυχή της αρθρογραφίας του πρώην εκπαιδευτικού. Το ίδιο το κράτος εισπράττει -υψηλούς- φόρους για να μπορεί να ανταποκριθεί στην υποχρέωση του να παρέχει παιδεία δωρεάν σε όλους τους Έλληνες.

Η επιπλέον καταβολή ενός άμεσου φόρου προκειμένου να ανταποκριθεί το κράτος σε υποχρεώσεις για τις οποίες ήδη έχει εισπράξει χρήματα είναι εξοργιστική. Ιδίως καθώς δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι κάτι τέτοιο τελικά θα λειτουργήσει. Το παράδειγμα του Κτηματολόγιου, όπου οι Έλληνες πλήρωσαν επί τούτου χρήματα χωρίς αποτέλεσμα είναι ενδεικτικό.

Οι γονείς που γνωρίζουν από πρώτο χέρι την παθογένεια της δημόσιας εκπαίδευσης, δεν θα είναι πρόθυμοι να πληρώσουν “καπέλο”. Το να επιβαρύνει κανείς μεσοσταθμικά με 600 ευρώ ετησίως (60x10 μήνες αναφέρει ο αρθρογράφος) τις ελληνικές οικογένειες δεν είναι αμελητέο. Πρόκειται για καθαρή ληστεία. Ιδίως αν σκεφθεί κανείς ότι τα σχολεία δεν λειτουργούν 10 μήνες το χρόνο. Αλλά δεν θα το κάνουμε τώρα θέμα για πενταροδεκάρες.

Ακόμη και με την αμφίβολη επιτυχία της πρότασης, η τυχόν εφαρμογή της θα καταδίκαζε στην ανεργία χιλιάδες εκπαιδευτικούς που σήμερα ζουν από το καθεστώς της εξωσχολικής εκπαίδευσης. Δεν είναι μόνο τα ιδιαίτερα και τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης. Θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και τις ξένες γλώσσες. Αν θέλετε να βάλουμε μέσα και ωδεία, γυμναστήρια ή σχολές χορού, το 60άρι μοιάζει λίγο. Θα μπορούσαμε κάλλιστα να το αυξήσουμε.

Η πρόταση του Τριανταφυλλίδη, προκαλεί βεβαίως και τους υπόλοιπους. Όσους δεν έχουν άμεση σχέση με την εκπαίδευση. Κανείς δεν περιμένει από την δεύτερη Κυβέρνηση της αριστεράς να καταργήσει τη δωρεάν παιδεία. Περιμένει προφανώς να κάνει ότι πρέπει ώστε τα σχολεία να αρχίσουν να λειτουργούν σωστά. Όχι να γίνουν μέσο είσπραξης ενός ακόμη φόρου. Ακόμη και οι σύντροφοί του βγήκαν απ’ τα ρούχα τους.

Οι μόνοι κερδισμένοι από μια τέτοια εξέλιξη εμφανίζονται να είναι οι εκπαιδευτικοί, που θα δουν τις αποδοχές τους να αυξάνονται. Δεν είναι καθόλου βέβαιο όμως ότι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές είναι διατεθειμένοι να συμβάλλουν δουλεύοντας περισσότερο. Επίσης πολλοί εξ’ αυτών πατούν και στην βάρκα της παραπαιδείας, οπότε μια τέτοια εξέλιξη θα είναι εις βάρος των συμφερόντων τους.

Ο Αλέξανδρος Τριαφυλλίδης ήταν ένας από τους “μάρτυρες” του “μαύρου στην ΕΡΤ”. Ένας άνθρωπος που δεν έχει πρόβλημα να διεκδικεί την μόνιμη εργασία του ακόμη και αν αυτή βασίζεται στο υποχρεωτικό ανταποδοτικό τέλος που πληρώνουν όλα τα ρολόγια της ΔΕΗ. Ακόμη και αυτά που δεν έχουν συνδεδεμένη μια τηλεόραση.

Αφού το κόλπο έπιασε και οι Έλληνες πολίτες με χαρά συνεχίζουν να δίνουν τα χρήματά τους για να μπορεί η κάθε Κυβέρνηση να εκφράζεται ελεύθερα, θα μπορούσε να είναι ένα καλό παράδειγμα και για άλλες δράσεις. Το αγαθό της εκπαίδευσης άλλωστε είναι επίσης υποχρεωτικό μέχρι έναν βαθμό και έτσι δεν θα γλιτώσει κανείς. Προφανώς θα πληρώνουν και οι έχοντες που πηγαίνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά. Μετά θα βρούμε και άλλες εφαρμογές. Τι θα λέγατε να πληρώνει ο κάθε φορολογούμενος 500 ευρώ ετησίως για να κάνουν οι υπάλληλοι των εφοριών τη δουλειά των λογιστών και να συμπληρώνουν τις φορολογικές δηλώσεις;







πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δώδεκα χρόνια μετά: Πλήρης και τελεσίδικη δικαίωση του Δημοσίου για το Βατοπέδι

Μετά από 12 χρόνια δικαστικής διαμάχης της Μονής Βατοπεδίου με το ελληνικό δημόσιο, η υπόθεση φαίνεται να τελεσιδικεί με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κομοτηνής.

H με αριθμό 197/2015 δικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κομοτηνής, που φέρει ως ημερομηνία έκδοσης την 29η Δεκεμβρίου 2015, αναγνωρίζει την κυριότητα του ελληνικού Δημοσίου επί της λίμνης Βιστωνίδας και όλων των παραλιμνίων εκτάσεων και απορρίπτει την αγωγή της Μονής Βατοπεδίου, που διεκδικούσε τις παραλίμνιες εκτάσεις της λίμνης Βιστωνίδας, συνολικού εμβαδού 27.000 στρεμμάτων.

Με βάση την πρωτόδικη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης, η αγωγή της Μονής Βατοπεδίου είχε γίνει δεκτή εν μέρει και μόνο για 3.000 από τα 27.000 στρέμματα που διεκδικούσε με βάση αυτοκρατορικά χρυσόβουλα του Βυζαντίου. Επί της απόφασης αυτής, η Μονή Βατοπεδίου είχε ασκήσει έφεση, διεκδικώντας την κυριότητα όλων των παραλιμνίων εκτάσεων – όπως επίσης έφεση είχε ασκήσει και το ελληνικό Δημόσιο. Υπέρ της Μονής είχαν ταχθεί το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, ο Πανάγιος Τάφος και η Κοινότητα του Αγίου Όρους, προκειμένου να μην διαταραχθεί το κύρος των χρυσοβούλων, με τα οποία κατέχουν άλλες εκτάσεις. Το Τριμελές Εφετείο Κομοτηνής, με πρόεδρο τον Χρήστο Τζανερίκο, εισηγήτρια τη Μυρσίνη Παπαχίου και μέλος τον Μιχάλη Κακαμανούδη, δικαιώνει πλήρως στην τελεσίδικη απόφασή του το ελληνικό Δημόσιο, το οποίο διατηρεί την κυριότητα, τόσο στη λίμνη, όσο και στις παραλίμνιες εκτάσεις.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους που παραστάθηκαν σε δίκες ως συνήγοροι της Μονής Βατοπεδίου και μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ουσία της απόφασης του Εφετείου, είναι ότι δέχεται αφενός ότι οι τίτλοι που προσκομίζει η Μονή δεν αποδεικνύουν την κυριότητά της στην λίμνη, ενώ ακυρώνει παράλληλα, όλες τις προηγούμενες πράξεις που έχουν εκδοθεί από το 2000 και εντεύθεν, σύμφωνα με τις γνωμοδοτήσεις του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων.

Το Τριμελές Εφετείο Κομοτηνής, αναγνωρίζει πως οι γνωμοδοτήσεις υπέρ των επιχειρημάτων της Μονής ανακλήθηκαν εγκύρως από το ελληνικό Δημόσιο, ενώ βάλει κατά του κύρους των ανταλλαγών, θεωρώντας ότι αυτές δεν παράγουν έννομο αποτέλεσμα. Στο θέμα των χρυσόβουλων, εμμέσως πλην σαφώς, η απόφαση επιχειρηματολογεί ότι δεν αποδεικνύουν κυριότητα εξαιτίας του ασαφούς περιεχομένου τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες – προσκείμενες στη Μονή - πηγές, η απόφαση δεν θεωρεί ότι όσες εκτάσεις περιγράφονται στο συγκεκριμένο χρυσόβουλο είναι αυτές που ταυτοποιούνται στην περιοχή της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιων εκτάσεων της:

« Το σκεπτικό της απόφασης ακροβατούσε ανάμεσα σε δύο εκδοχές που είχαν και οι δύο ομολογουμένως επιχειρήματα», σημειώνουν οι νομικοί παραστάτες της Μονής. «Δύο καθηγητές του πανεπιστημίου Αθηνών, οι κύριοι Σπυριδάκης και Κονιδάρης είχαν εκφραστεί υπέρ της Μόνης ενώ οι καθηγητές Σταθόπουλος και Γεωργιάδης είχαν υποστηρίξει το αντίθετο. Υποστήριξαν, συγκεκριμένα, ότι το 1930 στην σύμβαση που έγινε μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και Μονής, το Δημόσιο, ενώ πήρε από την Μονή 40.000 στρέμματα κατά πλήρη κυριότητα, στην Μονή δόθηκε μόνο το δικαίωμα εκμεταλλεύσεως και κατοχής της λίμνης Βιστωνίδας και όχι η κυριότητα. Αυτό κρατά μέχρι και σήμερα. Άρα, ποτέ δεν αποκόπηκε το ελληνικό Δημόσιο από την κυριότητά του στην περιοχή», σύμφωνα με αυτό το σκεπτικό.

Με την αγωγή αυτή η Μονή ζητούσε τα παραλίμνια 24.000 στρέμματα, πέραν των 3.000 στρεμμάτων της περιοχής που βρίσκεται το Μετόχι του Αγίου Νικολάου και τα οποία είχαν αποδοθεί στην Μονή με την πρωτόδικη απόφαση. Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θράκης έρχεται πλέον να κρίνει οριστικά το σύνολο του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των 27.000 στρεμμάτων, αποδίδοντας στο ελληνικό Δημόσιο εξολοκλήρου την λίμνη και τις παραλίμνιες εκτάσεις της, ενώ στην αγωγή της Μονής, δεν ζητείτο να κριθεί και το θέμα της λίμνης.

Ενδιαφέρον προκαλεί και το γεγονός, ότι η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θράκης παίρνει θέση και για τις ανταλλαγές που έγιναν με συμβολαιογραφικές πράξεις μετά το 2008, και οι οποίες είχαν προσβληθεί με χωριστά δικόγραφα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, οι ανταλλαγές δεν έχουν ισχύ από την στιγμή που η Μονή δεν είχε κυριότητα επί των εκτάσεων στην λίμνη Βιστωνίδα που αντάλλαξε με το ελληνικό Δημόσιο. Η απόφαση αυτή υποστηρίζει ότι δεν έχει επέλθει συμβιβασμός μεταξύ των διαδίκων και αποτελεί πλέον ένα πολύ καλό εφόδιο στην νομική φαρέτρα του ελληνικού Δημοσίου στις δίκες για τις ανταλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Εμείς ελπίζουμε ότι στον Άρειο Πάγο θα κριθεί η διαφορά θετικά για την Μονή και σε κάθε περίπτωση θα έχει δρόμο και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο», καταλήγουν οι ίδιες πηγές, προεξοφλώντας ότι αυτή η δικαστική διένεξη που κρατά από το 1930, δεν έχει ολοκληρώσει τον δικαστικό και ιστορικό της κύκλο.







πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επίθεση Ινδονησία: Προσοχή! Πολύ σκληρές φωτογραφίες από το σημείο του μακελειού

Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (14/1) στην Τζακάρτα της Ινδονησίας, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες να κάνουν λόγο για τουλάχιστον έξι νεκρούς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν σημειωθεί τουλάχιστον επτά εκρήξεις, μεταξύ των οποίων δυο επιθέσεις αυτοκτονίας, ενώ υπάρχουν φόβοι πως πίσω από το μακελειό βρίσκεται το Ισλαμικό Κράτος.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι εικόνες από το σημείο των εκρήξεων είναι πολύ σκληρές.













 πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρευνα: Ιδού πόσα χρωστάνε τα κανάλια για τη χρήση των συχνοτήτων

Συνολικά, οι οφειλές των καναλιών προς το δημόσιο για το τέλος χρήσης των τηλεοπτικών συχνοτήτων φθάνει στο ποσό των 24.150.633,93 ευρώ για τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014, όπως
ανακοίνωσε σήμερα ο Νίκος Παππάς αναρτώντας τα στοιχεία στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Η νομοθεσία για την είσπραξη των οφειλών θα τεθεί σε εφαρμογή άμεσα, όπως αναφέρει η απόφαση, με την οποία παρουσιάζεται αναλυτικά και το χρέος κάθε καναλιού από τα τέλη χρήσης συχνοτήτων -χρέη τα οποία έχουν ως εξής:

ANTENNA TV 6.498.082,54 €
CHANNEL 9 14.554,72 €
MAKEDONIA TV 61.773,24 €
CITY NEWS 121.648,32 €
ALPHA 3.970.132,02 €
SKAI 2.120.672,51 €
MEGA CHANNEL 7.403.900,00 €
STAR CHANNEL 3.903.305,70 €
902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM, νυν Ε 56.564,88 €
Τελικό Ποσό 24.150.633,93 €

Αναλυτικά:

Για τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014, το αντάλλαγμα υπέρ του ελληνικού δημοσίου για την χρήση ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από τον τηλεοπτικό σταθμό ANTENNA ΤV ανέρχεται στο ποσό των έξι εκατομμυρίων, τετρακοσίων ενενήντα οχτώ χιλιάδων, ογδόντα δύο ευρώ και πενήντα τεσσάρων λεπτών (6.498.082,54€).

Για τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014, το αντάλλαγμα υπέρ του ελληνικού δημοσίου για την χρήση ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από τον τηλεοπτικό σταθμό CHANNEL 9 ανέρχεται στο ποσό των δεκατεσσάρων χιλιάδων, πεντακοσίων πενήντα τεσσάρων ευρώ και εβδομήντα δύο λεπτών (14.554,72€).

Για τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014, το αντάλλαγμα υπέρ του ελληνικού δημοσίου για την χρήση ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από τον τηλεοπτικό σταθμό MAKEDONIA TV ανέρχεται στο ποσό των εξήντα ενός χιλιάδων, επτακοσίων εβδομήντα τριών ευρώ και είκοσι τεσσάρων λεπτών (61.773,24€).

Για τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014, το αντάλλαγμα υπέρ του ελληνικού δημοσίου για την χρήση ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από τον τηλεοπτικό σταθμό CITY NEWS ανέρχεται στο ποσό των εκατόν είκοσι ενός χιλιάδων, εξακοσίων σαράντα οχτώ ευρώ και τριάντα δύο λεπτών (121.648,32€).

Για τα έτη 2011, 2012, 2013, το αντάλλαγμα υπέρ του ελληνικού δημοσίου για την χρήση ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA ανέρχεται στο ποσό των τριών εκατομμυρίων εννιακοσίων εβδομήντα χιλιάδων εκατόν τριάντα δύο ευρώ και δύο λεπτών (3.970.132,02€).

Για τα έτη 2011, 2012 και 2013, το αντάλλαγμα υπέρ του ελληνικού δημοσίου για την χρήση ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από τον τηλεοπτικό σταθμό SKAI ανέρχεται στο ποσό των δύο εκατομμυρίων, εκατόν είκοσι χιλιάδων, εξακοσίων εβδομήντα δύο ευρώ και πενήντα ενός λεπτών (2.120.672,51€).

Για τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014, το αντάλλαγμα υπέρ του ελληνικού δημοσίου για την χρήση ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA CHANNEL ανέρχεται στο ποσό των επτά εκατομμυρίων, τετρακοσίων τριών χιλιάδων, εννιακοσίων ευρώ (7.403.900,00€).

Για τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014, το αντάλλαγμα υπέρ του ελληνικού δημοσίου για την χρήση ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR CHANNEL ανέρχεται στο ποσό των τριών εκατομμυρίων, εννιακοσίων τριών χιλιάδων, τριακοσίων πέντε ευρώ και εβδομήντα λεπτών (3.903.305,70€).

Για τα έτη 2011, 2012 και 2013, το αντάλλαγμα υπέρ του ελληνικού δημοσίου για την χρήση ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από τον τηλεοπτικό σταθμό 902 ARISTERA STA FM ανέρχεται στο ποσό των πενήντα έξι χιλιάδων, πεντακοσίων εξήντα τεσσάρων ευρώ και ογδόντα οκτώ λεπτών (56.564,88€).

Το τέλος χρήσης συχνοτήτων, σύμφωνα με τη νομοθεσία, ορίζεται στο 2% των ακαθάριστων εσόδων των τηλεοπτικών σταθμών, ενώ τα ποσοστά αυτά μπορούν να αναπροσαρμόζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Τύπου και Μ.Μ.Ε. και εισπράττονται σε ετήσια βάση.
Ο ΟΤΕ και η NOVA

Πέραν των ιδιωτικών καναλιών ποσό 291.742,51 ευρώ από το τέλος χρήσης συχνοτήτων οφείλει και ο ΟΤΕ για την τριετία 2012, 2013, 2014. Η Multichoise Hellas, η οποία είναι ιδιοκτήτρια της συνδρομητικής NOVA οφείλει ποσό 16.328.654,38€) για τα έτη 2012, 2013, 2014.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παρακράτος ο Στουρνάρας – Η ομολογία είναι πλέον σαφής

Μέσα από τις κατευθυνόμενες «αποκαλύψεις¨» του για τη σχεδιαζόμενη «εισβολή» στο νομισματοκοπείο, ομολογεί ουσιαστικά τον παρακρατικό ρόλο που έπαιξε ο ίδιος με ομάδα πολιτικών και πολιτειακών παραγόντων…
 
Και το σύνολο αυτών των παρακρατικών σχεδιασμών το χαρακτηρίζει ως «Μέτρα για την αντιμετώπιση σχεδίων δημιουργίας παράλληλου νομίσματος» τα οποία όπως ομολογεί είχε λάβει η Τράπεζα της Ελλάδος, πράγμα που αποκάλυψε σε συνέντευξή του στον Αλέξη Παπαχελά στην εκπομπή «Ιστορίες», στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
 
 Ο Διοικητής της ΤτΕ «αποκάλυψε» στη συνέντευξη που προβλήθηκε χθες το βράδυ ότι είχε πληροφόρηση για σχέδια εισβολής στο Νομισματοκοπείο και δημιουργίας ενός άτυπου διπλού νομίσματος: «Ναι, είχα τέτοια πληροφόρηση. Γι’ αυτό συγκάλεσα τους νομικούς συμβούλους της τράπεζας, παράγοντες του δημοσίου βίου που  είχαν χρηματίσει πρωθυπουργοί. Μίλησα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και φτιάξαμε έτσι, να το πω, ένα τείχος, μια άμυνα για εξελίξεις τέτοιου είδους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:
 
Ποιός είναι λοιπόν πρωθυπουργός στην αποικία χρέους??? Ο εκλεγμένος πολιτικός ή το διορισμένο ανδρείκελο που διοικεί την ΤτΕ???
 
Με ποιά θεσμική ιδιότητα οι «πρώην πρωθυπουργοί» συμμετέχουν σε παρακρατικό συμβούλιο προκειμένου να στήσουν μηχανισμό άμυνας σε διαφαινόμενες επιλογές εκλεγμένης κυβέρνησης???
Επιβεβαιώνουν όλα τα παραπάνω πως – ανεξάρτητα από την άποψη που έχει ο οποιοσδήποτε περί ευρώ η δραχής – ότι η ΤτΕ, αυτονομείται θεσμικά και λειτουργεί ως παρακράτος μέσα στην ίδι ατη χώρα, με εντολές που δίνονται κατ ευθείαν από το εξωτερικό???
 
Η κυβέρνηση οφείλει αν διαθέτει ίχνος έστω στοιχειώδους αξιοπρέπειας, να παρέμβει άμεσα μετά και από αυτή την εξέλιξη, και φυσικά να δρομολογήσει τις ξεχασμένες της δεσμεύσεις για παραπομπή αυτού του κυρίου στη δικαιοσύνη, φυσικά και με επιβαρυμένο πλέον κατηγορητήριο.
Κυριάκος Κυριακόπουλος 
 
 
 
 



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!