EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΗΠΑ: Δωδεκάχρονη έπεσε νεκρή από πυρά αστυνομικού (pic+vid)

Η σφαίρα πέρασε μέσα από το χέρι του άντρα και στη συνέχεια καρφώθηκε στο κορμί του άτυχου κοριτσιού

Η 12χρονη Κιάρα Μέιερ, έπεσε νεκρή από τα πυρά ενός αστυνομικού ο οποίος είχε στόχο τον πατέρα της, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο αστυνομικός δέχτηκε μια κλήση προκειμένου να πάει έξω από το σπίτι του κοριτσιού, για να επιβεβαιώσει την έξωση της οικογένειας που ζούσε εκεί.


Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε μια λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ του αστυνομικού και του πατέρα της 12χρονης. Στη συνέχεια, ο πατέρας φέρεται να έβγαλε ένα όπλο και να απείλησε τον αστυνομικό με αυτό.

Ο αστυνομικός έβγαλε το δικό του όπλο και πυροβόλησε προς την πλευρά του πατέρα, ωστόσο, η σφαίρα πέρασε μέσα από το χέρι του άντρα και στη συνέχεια καρφώθηκε στο κορμί της 12χρονης η οποία στεκόταν πίσω από τον πατέρα της.

Ο 57χρονος πατέρας οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, ενώ κατηγορείται για επίθεση, τρομοκρατικές απειλές και «απερίσκεπτη διακινδύνευση».





πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Pε τί σκέφτηκε το παιδί του Άκη στη Θεσσαλονίκη και σήμερα "ριζοσπάστης αριστερός"! ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟ! Δίδακτρα για τα Δημόσια σχολεία ζητά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ...

Να μπουν δίδακτρα στα δημόσια σχολεία προτείνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Τριανταφυλλίδης προκαλώντας ήδη τις πρώτες αντιδράσεις.

Με άρθρο του στην «Αυγή», ο βουλευτής του κόμματος ζητά να μπουν δίδακτρα στο δημόσια σχολεία τα οποία προτείνει να οριστούν στα 600 ευρώ κατ' έτος, δηλαδή στα 60 ευρώ ανά μήνα.
Σύμφωνα με όσα προτείνει ο κ. Τριανταφυλλίδης τα δίδακτρα θα διατεθούν για τη... διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των σχολείων και των εκπαιδευτικών ώστε όπως λέει οι μαθητές να διδάσκονται όσα χρειάζονται εντός του σχολείου και να μην καταφεύγουν στα φροντιστήρια.

«Τα ωρολόγια προγράμματα του σχολείου διευρύνονται στις 40 διδακτικές ώρες (5 μέρες Χ 8 ώρες για τους μαθητές) και οι εκπαιδευτικοί που τα υλοποιούν, χωρίς καμία αύξηση του ωραρίου τους, θα έχουν πλεονάζουσες αποδοχές από τη συνδρομή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων μέσα από μια διαδικασία δίκαιης - αναλογικής επιβάρυνσης με βάση τη φορολογική τους δήλωση», γράφει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Για παράδειγμα, κάθε τμήμα των 25 μαθητών Χ 60 ευρώ τον μήνα κατά μέσο όρο (από 0 ευρώ για την άνεργη - άπορη οικογένεια μέχρι 120 ευρώ για την εύπορη οικογένεια) αποδίδει 15.000 ευρώ τον χρόνο. Επιβάρυνση για κάθε μαθητή /οικογένεια η μέση καταβολή των 60 ευρώ Χ 10 μήνες = 600 ευρώ τον χρόνο.
 
Το επίμαχο απόσπασμα που δημοσιεύθηκε στην Αυγή το Σάββατο αναφέρει:

«Το νέο ευέλικτο - αποτελεσματικό δημόσιο σχολείο
Κεντρικός στόχος είναι οι μαθητές να καλύπτουν όλες τις μαθησιακές τους ανάγκες, και όχι μόνο, μέσα στο σχολείο στη διάρκεια του πρωινού τους ωραρίου και να αποδεσμευτούν πλήρως από κάθε επιπλέον δράση που σχετίζεται με το σχολικό έργο και κοστίζει στους ίδιους και στην οικογένειά τους τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα.

Με άξονα λοιπόν την ενίσχυση του κύρους του φιλόδοξου εκπαιδευτικού, εντός και εκτός σχολικής μονάδας, οι εκπαιδευτικοί αυτοί που ξεχώρισαν και αποφοίτησαν επιτυχώς από τις 13 Π.Σ. και επομένως διορίζονται στα σχολεία, ως αριστείς του κλάδου τους, θα αναλάβουν την υλοποίηση των νέων αναλυτικών προγραμμάτων.

Αναλυτικότερα τα ωρολόγια προγράμματα του σχολείου διευρύνονται στις 40 διδακτικές ώρες (5 μέρες Χ 8 ώρες για τους μαθητές) και οι εκπαιδευτικοί που τα υλοποιούν, χωρίς καμία αύξηση του ωραρίου τους, θα έχουν πλεονάζουσες αποδοχές από τη συνδρομή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων μέσα από μια διαδικασία δίκαιης - αναλογικής επιβάρυνσης με βάση τη φορολογική τους δήλωση.

Για παράδειγμα, κάθε τμήμα των 25 μαθητών Χ 60 ευρώ τον μήνα κατά μέσο όρο (από 0 ευρώ για την άνεργη - άπορη οικογένεια μέχρι 120 ευρώ για την εύπορη οικογένεια) αποδίδει 15.000 ευρώ τον χρόνο. Επιβάρυνση για κάθε μαθητή /οικογένεια η μέση καταβολή των 60 ευρώ Χ 10 μήνες = 600 ευρώ τον χρόνο. Οι δύο καθηγητές αριστείς που αναλαμβάνουν και διεκπεραιώνουν τις 40 ώρες λαμβάνουν το bonus των 600 ευρώ τον μήνα ο καθένας, ήτοι 6.000 ευρώ τον χρόνο. Τα εναπομείναντα 3.000 ευρώ αξιοποιούνται για τη φροντίδα υλικοτεχνικής υποδομής, εποπτικού υλικού, βιβλιογραφίας κ.λπ.

Σκοπός: Με αυτή τη διαδικασία ουσιαστικά το δημόσιο σχολείο απορροφά και υπερβαίνει τις ανάγκες για εξωσχολική φροντιστηριακή υποστήριξη του μαθητή με εξοικονόμηση πόρων για τη μέση ελληνική οικογένεια, η οποία πλέον δεν αιμορραγεί οικονομικά πληρώνοντας φροντιστήρια σε γλώσσες, σε ιδιαίτερα κ.λπ».





πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υποθαλάσσια Θεσσαλονίκης: Το σούπερ σκάνδαλο Σουφλιά των 110 εκατ. για το οποίο δεν μιλά κανείς

Ξεπερνά τα 110 εκατ. ευρώ η τοκιζόμενη αποζημίωση που επιδίκασαν τα δικαστήρια υπέρ του παραχωρησιούχου της μηδέποτε κατασκευασθείσης υποθαλάσσιας αρτηρίας Θεσσαλονίκης «Θερμαϊκή Οδός», σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.

Όπως τόνισε την Πέμπτη στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη κατά τη διάρκεια ακρόασης της νέας διοίκησης της Εγνατίας Οδού, τα χρήματα που πρέπει να δοθούν στην κοινοπραξία, χωρίς αυτή να έχει κατασκευάσει το παραμικρό, ξεπερνούν τα 110 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Σπίρτζης σημείωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγμάτευση του υπουργείου Υποδομών με τον παραχωρησιούχο (η κοινοπραξία Boskalis, Ελλάκτωρ, Archirodon), η οποία, σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις του, έχει στόχο να «κουρευτούν» τουλάχιστον οι τόκοι της οφειλής, η οποία το 2010 ήταν 67 εκατ. ευρώ, όμως έκτοτε «φουσκώνει» λόγω της επιβάρυνσης των προσαυξήσεων.

Μάλιστα, ο υπουργός Υποδομών ξεκαθάρισε στον κ. Κουράκη ότι «δεν υπάρχει ούτε σκέψη» για αναβίωση της υποθαλάσσιας αρτηρίας, το σχέδιο της οποίας μάλιστα εκ παραδρομής είχε επαναφέρει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

Μια «πονεμένη ιστορία»

Η παραχώρηση της υποθαλάσσιας αρτηρίας είναι μία πονεμένη ιστορία, που ξεκίνησε το 2007, με ορίζοντα κατασκευής τεσσάρων ετών και διάρκεια εκμετάλλευσης ως το 2037. Το φυσικό αντικείμενο του έργου προέβλεπε τη δημιουργία ενός ενιαίου διαμπερούς κυκλοφοριακού διαδρόμου μετά διοδίων για τη σύνδεση της Δυτικής Εισόδου της Θεσσαλονίκης με την ανατολική πλευρά της πόλης, συνολικού μήκους 6,2 χλμ., εκ των οποίων 1,24 χλμ. θα αποτελούσαν το υποθαλάσσιο τμήμα.

Το κόστος κατασκευής ανερχόταν σε 472 εκατ. ευρώ, ενώ η συμμετοχή του Δημοσίου, το οποίο θα αναλάμβανε παράλληλα το κόστος των απαλλοτριώσεων και των αρχαιολογικών εργασιών, θα έφτανε τα 100 εκατ. ευρώ.

Κατά του έργου προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη ομάδες πολιτών, ενώ τον Μάρτιο του 2008 το υπουργείο Πολιτισμού υιοθέτησε γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) για κατασκευή του έργου με μετροπόντικα στα 25 μέτρα κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας και όχι 15 μ. όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός.

Έτσι, έπρεπε να εκπονηθεί νέα μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και να αναθεωρηθούν πολλές μελέτες του έργο, ενώ το κόστος αυξήθηκε κατά 150 εκατ. ευρώ. Αυτό οδήγησε στον τερματισμό του έργου.
Στις 30 Ιουλίου 2009 η κοινοπραξία «Θερμαϊκή Οδός», έπειτα από εντολή του διατραπεζικού εκπροσώπου των δανειστριών τραπεζών, προέβη σε καταγγελία της σύµβασης παραχώρησης για γεγονός αθέτησης ∆ηµοσίου. Στις 28 Σεπτεµβρίου 2009 το πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ αµφισβήτησε την ισχύ της καταγγελίας και προσέφυγε στη διαιτησία λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές.

Η απόφαση της διαιτησίας

Τελικά, στις 26 Ιουλίου 2010 δηµοσιεύτηκε η απόφαση του ∆ιαιτητικού ∆ικαστηρίου, το οποίο επιδίκασε 43,7 εκατ. ευρώ υπέρ του παραχωρησιούχου. Το σύνολο των απαιτήσεων που έχουν επιδικασθεί υπέρ της κοινοπραξίας από τη διαιτησία έφτασαν τα 67,8 εκατ. ευρώ, όμως το Ελληνικό Δημόσιο προχώρησε σε παύση πληρωμών με αποτέλεσμα η αποζημίωση έκτοτε να τοκίζεται.

Σύμφωνα με δηλώσεις του τότε υπουργού Υποδομών Δημήτρη Ρέππα, οι απαιτήσεις του παραχωρησιούχου και των τραπεζών ξεπερνούσαν τα 400 εκατ. ευρώ, για ένα έργο που θα κόστιζε συνολικά 450 εκατ. ευρώ. «Μέσα από σκληρές διαπραγματεύσεις στη διαιτησία το Δημόσιο πέτυχε να κατεβάσει το ποσό αυτό στα 67 εκατ. ευρώ» είχε πει.

Στις αρχές του 2014, επί υπουργίας του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, το ποσό είχε ξεπεράσει τα 90 εκατ. ευρώ, λόγω των τόκων. Μάλιστα τον Ιανουάριο του 2015, λίγο πριν από τις εκλογές, το υπουργείο Υποδομών προχώρησε στη δέσμευση προϋπολογισμού 3,7 εκατ. ευρώ για πληρωμή απόφασης διαιτητικού δικαστηρίου της 4ης Οκτωβρίου 2012, ενώ το ποσόν εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Πρόκειται για την πρώτη καταβολή αποζημίωσης προς τον παραχωρησιούχο του έργου στην οποία έχει προχωρήσει το Ελληνικό Δημόσιο.

Αχιλλέας Χεκίμογλου
Newsroom ΔΟΛ




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γιατί δεν ακρίβυνε το εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες

Του Δημήτρη Δελεβέγκου
 
Υπουργός διαψεύδει τον εαυτό του. Τέλη Φθινοπώρου-αρχές χειμώνα ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης είχε προαναγγείλει, τόσο σε άτυπη συνάντηση με τους δημοσιογράφους, όσο και μέσω ραδιοφωνικού - τηλεοπτικού μικροφώνου ότι η 1η Ιανουαρίου θα φέρει και αυξήσεις στα κόμιστρα των αστικών συγκοινωνιών.
Και ερμηνεύοντας κάποιος το πνεύμα των δηλώσεών του, πρόκειται για αυξήσεις- από 1,20 ευρώ στο 1,40 το εισιτήριο - που με "πόνο ψυχής" θα επιβληθούν λόγω της υποχρεωτικής, λόγω τρίτου μνημονίου, αύξησης του ΦΠΑ από το 13% στο 23%. Τελικά, η νέα χρονιά δεν έφερε ανατιμήσεις σε όφελος των περίπου 1 εκατομμύριο μετακινούμενων με αστικές συγκοινωνίες στην Αττική, αλλά σε βάρος του συστήματος αστικών συγκοινωνιών που κάθε μήνα χάνει 1,5 εκατ. ευρώ, αφού δεν μετακυλύει το αυξημένο, κατά 10%, ΦΠΑ στο επιβατικό κοινό, αποδίδοντάς το στο Δημόσιο.
Όλα αυτά όταν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr, οι νέοι πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι σε ΟΑΣΑ, ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ που ενέκρινε η Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής στις 16 Δεκεμβρίου, τουλάχιστον μέχρι και την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου έδιναν ηχηρό "απών" από τα επιτελικά πόστα τους στις εταιρείες αστικών συγκοινωνιών.  Άλλωστε, εδώ και μισό μήνα, ούτε τα ονόματα των έξι νέων διοικητών έχουν εμφανιστεί στον ιστότοπο της Διαύγεια (των ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ) στην ενότητα "υπογράφοντες".
Γιατί δεν ακρίβυνε το εισιτήριο
Για την ανατίμηση των εισιτηρίων (η αξία των καρτών απεριορίστων διαδρομών δεν θα αυξηθει κατά δηλώσεις Σπίρτζη) απαιτείται η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που να ορίζει το ακριβές ύψος της αύξησης, τη χρονική διάρκεια και την έναρξη ισχύος των νέων κομίστρων. Από τη στιγμή, της έκδοσης της ΚΥΑ, εκτιμάται, σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο Capital.gr ενημερωμένες πηγές, ότι χρειάζεται μέχρι και ενάμισης μήνας ωσότου οι αυξήσεις να φανούν στο επιβατικό κοινό, καθώς θα πρέπει τα νέα εισιτήρια να εκτυπωθούν, να διανεμηθούν στα εκδοτήρια και να αποσυρθούν και να καταστραφούν τα παλιά εισιτήρια.
Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΑΣΑ διαθέτει περιορισμένο απόθεμα εισιτηρίων 1,40 ευρώ και διάρκειας 90 λεπτών. Πρόκειται για όσα απέμειναν πριν μειωθεί η αξία και η διάρκειά τους -τον Σεπτέμβριο του 2014- σε 1,20 ευρώ και 70 λεπτά. Ωστόσο, τα συγκεκριμένα κόμιστρα φέρουν το παλιό λογότυπο του ΟΑΣΑ, εάν χρησιμοποιούνταν, ενδεχομένως, να ενίσχυαν τη διακίνηση πλαστών εισιτηρίων, ενώ, εάν κυκλοφορούσαν, θα επέλυαν μόνον μερικώς το πρόβλημα, καθώς το απόθεμα δεν περιλαμβάνει τα μειωμένα κόμιστρα κτλ
Πρόκειται για αλαλούμ που αποδίδεται και στην απόπειρα της κυβέρνησης να διαχειριστεί το πολιτικό κόστος των αυξήσεων. Ως αποτέλεσμα, κανείς δεν γνωρίζει πότε και πόσο θα αυξηθούν τα κόμιστρα, με το μόνο βέβαιο να είναι ότι ο ΟΑΣΑ χάνει κάθε μήνα, από τον Ιούλιο οπότε αυξήθηκε στο 23% ο ΦΠΑ, 1,5 εκατ. ευρώ.
Η σημερινή σύγχυση ήταν εύκολο να προβλεφθεί ήδη από την πρώτη στιγμή που η ηγεσία του Υποδομών έκανε λόγο για αυξήσεις.
Τον Ιούλιο ο κ. Σπίρτζης είχε δηλώσει ότι δεν είναι δυνατόν, κυρίως για τεχνικούς λόγους, να αυξηθούν άμεσα οι τιμές των εισιτηρίων. Στη συνέχεια είχε δηλώσει ότι θα αυξηθούν κατά 10% στο 1,30 από 1,20. Εν τέλει, θα πρέπει να αυξηθούν στο 1,40 ευρώ (+17%) διότι διαφορετικά "το μισό θα είναι 70 λεπτά. Αυτός είναι ο ένας λόγος που δεν πάει στο 1.30 γιατί δεν μπορούμε στο μισό να δίνουμε 5 λεπτά (σ.σ.: ρέστα)" είχε αναφέρει σε ενημερωτική συνάντηση με τους δημοσιογράφους στις 19 Νοεμβρίου. Για να προσθέσει, μερικές εβδομάδες αργότερα, ότι θα αυξηθεί η χρονική διάρκεια ισχύος των εισιτηρίων από 70 σε 90 λεπτά όπως και ότι η τιμή των μηνιαίων καρτών θα παραμείνει αμετάβλητη.





πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέα φάμπρικα φοροδιαφυγής μέσω απαλλαγής από τον ΦΠΑ

Του Σπύρου Δημητρέλη
Σε φάμπρικα φοροδιαφυγής έχει εξελιχθεί, σύμφωνα με έμπειρους φοροτεχνικούς, η δυνατότητα που δόθηκε σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και φορολογούμενους να εξαιρεθούν από τον ΦΠΑ. Αυτό που επί της ουσίας γίνεται είναι η τεχνητή συμπίεση του τζίρου μέσω της μη έκδοσης αποδείξεων παροχής υπηρεσιών και τιμολογίων έτσι ώστε ο φορολογούμενος να παραμένει κάτω από το όριο που ενεργοποιεί τον ΦΠΑ.
Η δυνατότητα απαλλαγής από τον ΦΠΑ για επιχειρήσεις και επαγγελματίες δόθηκε το 2014 κατ’ απαίτηση της τρόικας στο πλαίσιο των προσπαθειών για την απλοποίηση του συστήματος ΦΠΑ αλλά και την ελάφρυνση του φορολογικού μηχανισμού από το υπερβολικό βάρος της διαχείρισης και του ελέγχου των μικρομεσαίων.
Η τρόικα ζητούσε να απαλλάσσονται προαιρετικά από τον ΦΠΑ οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες που έχουν ετήσια ακαθάριστα έσοδα έως 25.000 ευρώ. Ωστόσο, η θέση της τότε ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών ήταν ότι ένα τόσο υψηλό όριο θα καθιστούσε υποψήφιους για εξαίρεση από τον ΦΠΑ σχεδόν όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες. Τελικά συμφωνήθηκε με την τρόικα και θεσμοθετήθηκε η προαιρετική απαλλαγή από τον ΦΠΑ για όσους πραγματοποιούν ετήσια ακαθάριστα έσοδα ύψους έως 10.000 ευρώ.
Περίπου δυο χρόνια μετά και το μέτρο γνωρίζει επιτυχία. Χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες κάνουν κάθε Ιανουάριο αίτηση μεταβολής στο τμήμα ΦΠΑ της εφορίας τους και εξαιρούνται από τον φόρο. Η εξαίρεση αυτή έχει κόστος αλλά και πολλαπλά οφέλη για αυτούς που την επιλέγουν. Το κόστος είναι ότι επιβαρύνονται με τον ΦΠΑ των δαπανών τους τον οποίο όμως δεν μπορούν να συμψηφίσουν με ΦΠΑ των πωλήσεών τους αφού επιλέγουν να απαλλαγούν από το φόρο.
Ωστόσο, γλιτώνουν το γραφειοκρατικό κόστος της υποβολής περιοδικών δηλώσεων και της απόδοσης του φόρου. Το κυριότερο όφελος, όμως, που έχουν είναι ότι χρεώνουν τις υπηρεσίες τους χωρίς ΦΠΑ και έτσι γίνονται περισσότερο ανταγωνιστικοί σε σχέση με τους συναδέλφους τους που υπάγονται σε ΦΠΑ και τον χρεώνουν στους πελάτες τους.
Αυτά τα οφέλη έχουν κάνει πολύ δημοφιλή την απαλλαγή από τον ΦΠΑ σε διάφορους επαγγελματικούς κλάδους όπου παραδοσιακά εμφανίζουν υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής. Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, νέοι δικηγόροι, εκπαιδευτικοί κα
Μάλιστα, όπως σημειώνουν φοροτεχνικοί, πολλοί επιλέγουν να μην εκδίδουν αποδείξεις και τιμολόγια προκειμένου να κρατούν τα ακαθάριστα έσοδά τους κάτω από τα 10.000 ευρώ προκειμένου να εξαιρούνται από τον ΦΠΑ.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γενικός ξεσηκωμός κατά του Ασφαλιστικού - Ερχονται συλλαλητήρια και απεργίες

Κατά τη συνάντηση στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ, ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, δημοσιογράφοι, συνταξιούχοι αποφάσισαν να διαδηλώσουν το ερχόμενο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια με αίτημα την απόσυρση της πρότασης του υπουργείου Εργασίας και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου.

Πολλοί επιστημονικοί κλάδοι, πάντως, ξεκίνησαν ήδη. 

Οι δικαστικοί επιμελητές αποφάσισαν αποχή από τα καθήκοντά τους από αύριο Τρίτη μέχρι την Πέμπτη με προοπτική συνέχισης τις επόμενες ημέρες.

Οι ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολουμένων στο σχέδιο Κατρούγκαλου προβλέπεται ότι μπορούν ακόμα και να πενταπλασιαστούν από 1/1/2017



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ… Το Σχέδιο Αποκαλύπτεται… «Παραμέριση» και Αντικατάσταση του Ελληνικού Πολιτικού Συστήματος



ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…
ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΥΚΛΟΥΣ ΕΝΤΟΣ & ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
ΩΣΤΟΣΟ, ΤΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΧΕΔΙΟ;

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ «ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΗ»ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ;







πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δανία: «Τα βρήκαν» κυβέρνηση - αντιπολίτευση για τη δήμευση ειδών αξίας των προσφύγων

Η δεξιά κυβέρνηση της Δανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέληξε σε συμφωνία με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ώστε να εξασφαλιστεί η στήριξη της πλειοψηφίας της Βουλής της χώρας στο αμφιλεγόμενο σχέδιο νόμου που προβλέπει την κατάσχεση ατομικών ειδών αξίας των προσφύγων και των μεταναστών οι οποίοι φθάνουν στη χώρα, ώστε να καλύπτεται το κόστος της φιλοξενίας τους.

Το νομοσχέδιο, που έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις στο εξωτερικό, είχε αντιμετωπιστεί με έντονες επιφυλάξεις ακόμη και στις τάξεις των κομμάτων που υποστηρίζουν την κυβέρνηση. Η υπουργός Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης Ίνγκα Στόιμπεργκ αναγκάστηκε να προχωρήσει σε τροποποιήσεις του δύο φορές αφότου είχε ανακοινωθεί, την 10η Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, αύριο Τετάρτη υποβάλλεται προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή.

Το Venstre, το φιλελεύθερο κόμμα του πρωθυπουργού Λαρς Λόκε Ράσμουσεν, και οι σύμμαχοί του που ανήκουν στη δεξιά, το Κόμμα του Λαού της Δανίας (DF), η Φιλελεύθερη Συμμαχία και το Λαϊκό Κόμμα, κατέληξαν σε μια συμφωνία με τους Σοσιαλδημοκράτες για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου.

Οι μικρές αλλαγές μετά την κατακραυγή

Το μέτρο που προβλέπει το νομοσχέδιο θα δώσει τη δυνατότητα στην αστυνομία να προχωρά στην «κατάσχεση αγαθών που οι αιτούντες άσυλο μπορεί να έχουν μαζί τους για καλύπτεται το κόστος των αναγκών τους σε τροφή και στέγη».

Στην αρχική του μορφή, το νομοσχέδιο προέβλεπε ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα έχουν δικαίωμα να φέρνουν μαζί τους και να κρατούν στην κατοχή χρήματα και αγαθά έως της αξίας των 3.000 κορόνων Δανίας (περίπου 400 ευρώ) και κοσμήματα συναισθηματικής αξίας για τους ίδιους. Οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο που θα υπερέβαινε αυτή την αξία προβλεπόταν ότι θα κατάσχεται.

Αλλά μετά την κατακραυγή που ξέσπασε, η υπουργός παρουσίασε την 8η Ιανουαρίου ένα κείμενο, που αυξάνει την αξία των χρημάτων και των ατομικών περιουσιακών στοιχείων που μπορούν να φέρουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στις 10.000 κορόνες Δανίας.

Εάν έχει «μεγάλη χρηματική αξία» τότε...

Τα κοσμήματα, τα οικογενειακά πορτρέτα ή τυχόν αναμνηστικά που μπορεί να έχουν μαζί τους δεν θα κατάσχονται παρά μόνο εάν έχουν «μεγάλη χρηματική αξία», σύμφωνα με το νέο κείμενο.

Πέραν της αύξησης στις 10.000 κορόνες το σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή εξαιρεί «εντελώς» από τα αγαθά που θα κατάσχονται όλα τα είδη «ιδιαίτερης συναισθηματικής αξίας» που μπορεί να έχουν μαζί τους οι αιτούντες άσυλο και οι μετανάστες οι οποίοι εισέρχονται στη Δανία.



πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ταυτοποιήθηκε το 95% της λίστας Μπόργιανς - Εντός εβδομάδας οι πρώτες κλήσεις

Εντός εβδομάδας αναμένεται να αποσταλούν από τους οικονομικούς εισαγγελείς οι πρώτες 50 κλήσεις για τη λίστα Μπόργιανς που συνολικά αριθμεί 10.500 πρόσωπα. Το 95% των προσώπων έχουν ταυτοποιηθεί.

Οι κλήσεις αναμένεται να αρχίσουν να αποστέλλονται από το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, κάτι που συμπίπτει με την έλευση του υπουργού Οικονομικών της Β. Ρηνανίας - Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς στην Αθήνα.

Ο Βάλτερ θα βρίσκεται το Σάββατο στην Αθήνα προκειμένου να υπογράψει με την κυβέρνηση μνημόνιο συνεργασίας για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Μεταξύ αυτών που θα λάβουν κλήση είναι δύο γυναίκες ηθοποιοί που εμφανίζονται να έχουν η καθεμιά καταθέσεις ύψους περίπου 1,5 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό.

Τα πρόσωπα που θα κληθούν θα πρέπει να εξηγήσουν την προέλευση των χρημάτων αυτών, ενώ θα γίνει και διασταύρωση των δηλωθέντων εισοδημάτων τους μέσω του Taxis.




πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Διεθνείς τράπεζες συμβουλεύουν τους επενδυτές: Ξεπουλήστε τα πάντα!

Οι προειδοποιήσεις ότι ένα μεγάλο κραχ των χρηματιστηρίων είναι πολύ πιθανό μέσα στο 2016 πολλαπλασιάζονται καθημερινά.
Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε πρώτη η αμερικανική τράπεζα  J.P. Morgan, η οποία συμβούλευσε τους πελάτες της να πουλήσουν τις μετοχές τους. Στη συνέχεια, η βρετανική Royal Bank of Scotland (RBS) δημοσίευσε στις 8 Ιανουαρίου συμβουλές  προς τους πελάτες της να πουλήσουν σχεδόν όλες τις επενδύσεις τους (επί λέξει,«Sell (mostly) everything»), δηλαδή τα πάντα εκτός από όσα ομόλογα θεωρούνται ασφαλή.
Οι οικονομολόγοι της RBS προειδοποιούν ότι οι επενδυτές βρίσκονται αντιμέτωποι με μια «κατακλυσμική» χρονιά, κατά την οποία τα διεθνή χρηματιστήρια μπορεί να πέσουν μέχρι και 20%. Εκτιμούν ότι η τιμή του πετρελαίου μπορεί να πέσει στα 11 δολάρια το βαρέλι και ότι η κατάσταση στην Κίνα θα είναι μάλλον η κύρια αιτία για την προβλεπόμενη κρίση των διεθνών αγορών. Ο Andrew Roberts της RBS σχολίασε σχετικά ότι «Η Κίνα έχει ξεκινήσει μια μεγάλη διόρθωση (των αγορών), η οποία θα γίνει χιονόμπαλα», εννοώντας ότι θα παρασύρει την υπόλοιπη παγκόσμια οικονομία.
Οι προειδοποιήσεις των δύο τραπεζών ενισχύουν τις πολύ απαισιόδοξες εκτιμήσεις για τη διεθνή οικονομία που εξέφρασαν πρόσφατα ο μεγάλο-επενδυτής George Soros (στο Οικονομικό Φόρουμ στη Σρι Λάνκα, στις 7 Ιανουαρίου 2016), ο οικονομικός αρχισυντάκτης του Guardian, Larry Elliott, (27 Δεκεμβρίου 2015) και η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Τράπεζας για τις προοπτικές της διεθνούς οικονομίας κατά το 2016 (Global Economic Prospects 2016).
Η έκθεση της Διεθνούς Τράπεζας ανέφερε ότι μία «τέλεια καταιγίδα» πλησιάζει τις διεθνείς αγορές.

πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αποζημίωση 572.000 ευρώ σε ηλικιωμένη που έμεινε ανάπηρη μετά από επέμβαση

Δεκτή έκανε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης αγωγή που κατέθεσε μία γυναίκα 71 ετών, η οποία έμεινε ανάπηρη ύστερα από χειρουργική επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε για καρκίνο που λανθασμένα διαγνώστηκε.
Το δικαστήριο, με την υπ’ αριθμόν 16591/2015 απόφαση, επιδίκασε στην ηλικιωμένη ως αποζημίωση το ποσό των 572.000 ευρώ και επέβαλε στους εναγόμενους μέρος των δικαστικών εξόδων (ορίζοντας το ποσό των 28.000 ευρώ).
Η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή για το ποσό των 250.000 ευρώ.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κάτι Μεγάλο σε Εξέλιξη! Οι Τράπεζες Δεν το Έχουν Κάνει Ποτέ Αυτό Πριν!! Τέλος…



ΔΩΣΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ…
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ… Κάτι Πολύ Μεγάλο Έρχεται… Οι Τράπεζες Δεν το Έχουν Κάνει Ποτέ Ξανά Αυτό








πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!