EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η Κίνα γίνεται η δεύτερη χώρα στον κόσμο που παράγει stealth μαχητικά

To J-20, το πρώτο stealth μαχητικό που έχει αναπτυχθεί από την Κίνα, φαίνεται ότι έχει μπει στην φάση της παραγωγής, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα.

Ένα νέο μαχητικό αποκαλύφθηκε στις 25 Δεκεμβρίου στον αεροδιάδρομο του εργοστασίου της Chengdu Aviation Corporation, φέροντας τον αριθμό «2101». Όπως υποδεικνύεται σε δημοσίευμα του blog Eastern Arsenal του Popular Science, εν αντιθέσει με προηγούμενους αριθμούς που είχαν θεαθεί σε προηγούμενα J-20 (συγκεκριμένα, το όγδοο πρωτότυπο, που έκανε την παρθενική του πτήση στα τέλη Νοεμβρίου, είχε «2017»), ο αριθμός αυτός δείχνει ότι πιθανότατα να πρόκειται για το πρώτο μιας σειράς παραγωγής (Low Rate Initial Production- LRIP) πέρα από τα όρια των πρωτοτύπων, για στρατιωτική χρήση. Το στάσιο LRIP είναι το στάδιο στο οποίο η εταιρεία κατασκευάζει αρκετά μαχητικά (12-24) για πτήσεις δοκιμών και αξιολόγησης από την κινεζική πολεμική αεροπορία, προκειμένου να γίνουν πλήρως αντιληπτές οι δυνατότητές του πριν αρχίσει η μαζική παραγωγή. Η κανονική χρήση αναμένεται να αρχίσει το 2018-2019.

Το 2101 είναι το 9ο μαχητικό J-20 που κατασκευάζεται μέσα σε διάστημα μικρότερο των πέντε ετών. Όπως σημειώνει το Eastern Arsenal, η Κίνα γίνεται η δεύτερη χώρα στον κόσμο που αρχίζει την παραγωγή stealth μαχητικών, μετά τις ΗΠΑ, κάτι που θα της δώσει σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων ασιατικών πολεμικών αεροποριών. Αν και δεν φαίνεται να είναι ικανό για supercruise (πτήση σε υπερηχητικές ταχύτητες χωρίς τη χρήση μετάκαυσης), τα stealth χαρακτηριστικά, η μακρά του εμβέλεια και οι δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου του το καθιστούν ισχυρό όπλο στο κινεζικό οπλοστάσιο. Επίσης, στα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνεται ισχυρό ραντάρ AESA, αισθητήρες υπερύθρων και κάμερες στην άτρακτο, προκειμένου να παρέχεται στον πιλότο εικόνα VR 360 μοιρών (όπως και στα avionics του αμερικανικού F-35). Ο οπλισμός του περιλαμβάνει πυραύλους μεγάλης εμβέλειας όπως οι PL-12, PL-15, PL-21, και μικρότερης όπως οι PL-8 και PL-10. Σε συνδυασμό με τη χρήση πλατφορμών anti-stealth όπως το drone «Divine Eagle», οι αισθητήρες του δίνουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίζει άλλα stealth μαχητικά, όπως τα αμερικανικά F-22 και το F-35.

Πέρα από το J-20, η κινεζική πολεμική αεροπορία (PLAAF) έχει και άλλα stealth χαρακτηριστικών προγράμματα στα σκαριά, όπως το μαχητικό J-31, το βομβαρδιστικό H-20 και το stealth drone «Sharp Sword».






πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πως μπορεί να εξοντωθεί ένας λαός. Τι μας είπε ο Αριστοτέλης και ο Πλάτωνας 2.500 χρόνια πριν.. και πως το εφαρμόζουν ΣΗΜΕΡΑ

Πως μπορεί να εξοντωθεί ένας λαός. Τι μας είπε ο Αριστοτέλης και ο Πλάτωνας 2.500 χρόνια πριν.. και πως το εφαρμόζουν ΣΗΜΕΡΑ

Δυόμιση χιλιάδες χρόνια μετά που ο Αριστοτέλης έγραψε τα «Πολιτικά» αποδείχθηκε όχι μόνο επίκαιρος και σοφός αλλά φάνηκε να ήξερε τον σχεδιασμό όσων ήθελαν να εξοντώσουν το λαό ο οποίος είναι ο ίδιος από τότε μέχρι σήμερα.

Αλλά και ο Πλάτωνας είχε σκιαγραφήσει πλήρως το αποτέλεσμα όσων ήταν άβουλοι και αμέτοχοι στα κοινά με αποτέλεσμα να φέρνουν πάνω από τα κεφάλια τους επικίνδυνους και καταστροφικούς κυβερνήτες. Το ίδιο όμως φαίνεται να συμβαίνει μέχρι και σήμερα.


Διαβάστε στο παρακάτω απόσπασμα την σημασία των λόγων τους:

«Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος και αφ ετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές.

Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά.»

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αλλά και ο Πλάτωνας είχε γράψει για τον λαό:

«Κάθε λαός είναι άξιος των ανθρώπων που τον κυβερνούν . Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι. Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους κατώτερούς τους .»

Πλάτωνας 427-347 π.Χ



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η πραγματική επανάσταση της εποχής μας είναι η Επανάσταση της Συνείδησης

Η πραγματική επανάσταση της εποχής μας είναι η Επανάσταση της Συνείδησης

Αν ρίξουμε μια ματιά στα γεγονότα που διαδραματίζονται στον κόσμο μας σήμερα, θα συνειδητοποιήσουμε εύκολα ότι ζούμε σε επαναστατικούς καιρούς. Η επανάσταση των ημερών μας όμως, είναι εντελώς διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη επανάσταση στην ιστορία της ανθρωπότητας. Η επανάσταση αυτή, δεν ξεκίνησε για να αναδιατάξει τις μορφές και τα σχήματα, ώστε να αντικατασταθούν τα παλιά και ξεπερασμένα με νέα, δυναμικά και πιο ζωηρά. Η επανάσταση αυτή, είναι σε θέση να οδηγήσει την ανθρωπότητα πέρα από τις μορφές και τα σχήματα. Η επανάσταση της εποχής μας είναι η επανάσταση της Συνείδησης.

Η Συνείδηση, η οποία κοιμάται αιώνες τώρα, κάτω από τα μάγια της ταύτισης με τις μορφές και τα σχήματα, ξυπνά στις μέρες μας. Υπάρχει μια ολοένα και πιο ισχυρή παρόρμηση και ο αριθμός των ατόμων που ευαισθητοποιούνται στο ξύπνημα γίνεται όλο και μεγαλύτερος.

Τα αποτελέσματα αυτής της παρόρμησης, ξυπνώντας από το όνειρο της ταύτισής με τις μορφές και τα σχήματα, γίνεται αισθητή από όλους, μερικές φορές ακόμη και αρκετές φορές την ημέρα. Αλλά πολλοί από εμάς αγνοούμε τι πραγματικά βιώνουμε. Όλοι αισθανόμαστε πώς οι επιτυχίες που μπορούν να επιτευχθούν στον κόσμο είναι όλο και λιγότερο ελκυστικές για μας. Αναγνωρίζουμε ότι πίσω από τις γήινες επιτυχίες και τις αποτυχίες πρέπει να υπάρχει κάτι βαθύτερο, κάτι πιο ουσιαστικό στην ζωή μας.

Το βλέπουμε μέρα με τη μέρα, ένας αυξανόμενος αριθμός νέων ανθρώπων, αμφισβητούν την καταλληλότητα των στόχων που προσφέρονται από την κοινωνική και θρησκευτική εκπαίδευση. Το σύστημα τους δείχνει τον ‘σωστό’ δρόμο και οι νέοι άνθρωποι εκτίθενται στην εμπειρία της κενότητας και της απελπισίας.


Η κοινωνία προσφέρει μια «λύση» για το πρόβλημα με τη μορφή των προϊόντων της ψυχαγωγίας και της φαρμακευτικής βιομηχανίας και παρόχων υπηρεσιών κατανάλωσης και αγαθών. Σήμερα, όλες αυτές οι βιομηχανίες ευημερούν και είναι εξαιρετικά προσοδοφόρες. Προσφέρουν «βοήθεια» στους νέους στην καταπολέμηση του φόβου και στην θεραπεία άλλων επιφανειακών συμπτωμάτων.

Υπάρχει μόνο μια πύλη που οδηγεί έξω από αυτή την κατάσταση: και αυτή είναι η παρούσα στιγμή. Είμαστε σε θέση να μετατοπίσουμε το κέντρο βάρους της ζωής μας από τις περιφέρειες προς το κέντρο. Τι σημαίνει αυτό;

Η παρούσα κατάσταση της συνείδησης είναι αυτή στην οποία η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων ζουν. Αυτή είναι η κατάσταση της ταύτισης με τον νου, της κοιμισμένης Συνείδησης που ονειρεύεται και αφηγείται την προσωπική μας ιστορία.

Αυτή είναι η κατάσταση της τέλειας ταύτισης με την σκέψη, τα συναισθήματα και τις επιθυμίες, όπου επιδιώκουμε τους στόχους της ζωής μας κοιτώντας μόνο στον κόσμο των μορφών και σχημάτων, είτε πρόκειται για μορφές ακατέργαστου υλικού (ο κόσμος που γνωρίζουμε με τα αισθητήρια όργανά μας) είτε για μορφές λεπτεπίλεπτου υλικού (σκέψεις, συναισθήματα). Η κινητήριος δύναμη της ύπαρξής μας σε αυτή την συνειδησιακή κατάσταση είναι η φιλοδοξία να γίνουμε κάτι ή κάποιοι και να έχουμε τον έλεγχο όλη την ώρα.

Η αφυπνισμένη συνείδηση και ο κόσμος της εσωτερικής σιωπής είναι πέρα από τον νου. Αυτη η η σιωπή, δεν έχει τίποτα να κάνει με την εσωτερική σιωπή που επιβάλεις στον εαυτό σου με διάφορες τεχνικές διαλογισμού ή συγκέντρωσης, αλλά είναι μια απερίγραπτα ζωντανή, εσωτερική κενότητα. Εκεί δεν υπάρχει καμία προσπάθεια, καμία επιθυμία και φιλοδοξία και παραδίνουμε το τελευταίο προπύργιο που θέλει να έχει τον έλεγχο. Αυτή είναι η κατάσταση της τέλειας παράδοσης και υποβολής, την υποβολή των εαυτών μας στην παρούσα στιγμή, στο τώρα.

Η επανάσταση της Συνείδησης, επομένως, πραγματοποιείται στο παρόν, στο τώρα, στην παρούσα στιγμή. Δεν υπάρχουν στρατηγικές, δεν υπάρχουν μεγάλοι ηγέτες, μόνο ήρωες οι οποίοι κατανοούν την εξελικτική πορεία της συνείδησης και επιτρέπουν στις διεργασίες του σύμπαντος να πραγματοποιηθούν μέσα τους.

Μετάφραση Αγγελίνα Αγγελακοπούλου για την Επιστήμη του Πνεύματος
Από το βιβλίο: FrankM. Wanderer: TheRevolutionofConsciousness: Deconditioning theProgrammedMind





spiritscience.gr




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤΡΟΜΑΖΕΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ANONYMOUS! Η Ελλάδα είναι στόχος του ISIS!

Όπως αποκαλύπτει μια νεοσύστατη ομάδα χάκερς που δημιούργησαν οι “Anonymous” για να χτυπήσουν διαδικτυακά το ISIS, και η Ελλάδα είναι στόχος του Ισλαμικού Κράτους!

Η ομάδα των χάκερς, ονόματι Ghost Security Group, αποκαλύπτει σε συνέντευξή της πως «Η Ελλάδα είναι στόχος του Ισλαμικού Κράτους, όπως το ίδιο συμβαίνει και με πολλά άλλα έθνη» τονίζοντας βέβαια πως «δεν είχαμε πρόσφατα κάποια συγκεκριμένα σχέδια για επίθεση εις βάρος της Ελλάδας αλλά εξακολουθούμε να παρακολουθούμε το θέμα για τη χώρα σας, όπως κάνουμε και για τα άλλα έθνη που είναι στόχοι»

Στην συνέντευξή που έδωσαν στην χώρα μας και συγκεκριμένα στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», μέλη της ομάδας των χάκερ, υποστήριξαν επίσης πως υπάρχει ένας μαιν όμενος πόλεμος ανάμεσα σε “Anonymoys” και σε ISIS, σχολιάζοντας και τα τελευταία χτυπήματα της Αμερικής κατά των τζιχαντιστών χάκερ του ΙΚ.

Η ομάδα Ghost Security Group ιδρύθηκε, όπως τονίζουν τα μέλη της, για να εξαπολύσει επίθεση «κατά του κοινωνικού μεσαίωνα και του σύγχρονου σκοταδισμού που πρεσβεύουν οι τζιχαντιστές». Μέχρι σήμερα έχουν ρίξει τουλάχιστον 150 ιστοσελίδες του ISIS και 110.000 λογαριασμούς μελών του στα social media, ενώ έχουν κατεβάσει περισσότερα από 6.000 προπαγανδιστικά βίντεο του Ισλαμικού Κράτους.

Οι ικανότητές τους έχουν φτάσει σε τόσο υψηλό επίπεδο που η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνεργάζεται μαζί τους και τους δίνει άτυπα συγχαρητήρια για τις ενέργειές τους. Η δράση τους καθιστά τους ίδιους στόχους, καθώς οι δυνατότητες των χάκερ του ISIS τα τελευταία χρόνια έχουν γιγαντωθεί. «Τα μέλη μας απειλούνται σε καθημερινή βάση από υποστηρικτές και στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορούμε φυσικά να λέμε τα ονόματά μας και επικοινωνούμε με ψευδώνυμα», λένε.

Η Ghost Secutity έχει καταφέρει να τρομοκρατήσει τον ISIS που σε πρόσφατη ανακοίνωσή του συμβουλεύει τα μέλη του να αποφεύγουν να ανοίγουν ύποπτα link, να μην απαντούν σε μηνύματα στο Twitter και να μην συνομιλούν με αγνώστους στο Telegram. Οι διαδικτυακές δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους έχουν αποδυναμωθεί προσωρινά ύστερα από επιδρομή των ΗΠΑ τον Απρίλιο 2015 με drone (τηλεκατευθυνόμενο) που σκότωσε τον 21χρονο Βρετανό χάκερ του ISIS Junaid Hussain στη Συρία.

Ο 21χρονος είχε εισβάλλει ηλεκτρονικά στους λογαριασμούς της διοίκησης του Αμερικανικού Στρατού στο Twitter και στο Facebook και ήταν το δεύτερο πιο σημαντικό μέλος των χάκερ του Ισλαμικού Κράτους μετά τον Mohammed Emwazi (ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο με αποκεφαλισμούς ομήρων). Σημαντική θεωρείται και η σύλληψη του Ardit Ferenz στη Μαλαισία τον Οκτώβριο του 2015. Ο Ferenz είχε υποκλέψει ηλεκτρονικά τα στοιχειά 100.000 μελών του Αμερικανικού Κράτους και παρέδωσε τα στοιχεία τους στο Ισλαμικό Κράτος.






πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ελπίδα χάθηκε…

Δημοσίευμα καταπέλτης για την Ελλάδα…

“Οι ελπίδες για μια θετική αλλαγή με την άφιξη μιας νέας, αριστερής κυβέρνησης και διέξοδος από την κρίση δεν υλοποιήθηκαν”, σημειώνεται χαρακτηριστικά σε δημοσίευμα του κρατικού ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων ΡΙΑ, το οποίο μάλιστα μόνο με κολακευτικά λόγια δεν μιλάει για την ελληνική κυβέρνηση στον απολογισμό του 2015.

“Ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ), που τον Ιανουάριο του 2015, κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές με τα συνθήματα «η ελπίδα έρχεται» και «Η Ελλάδα και η Ευρώπη αλλάζουν,” δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες” αναφέρει

Την ίδα ώρα τονίζεται ότι η νέα κυβέρνηση δεν έχει εκπληρώσει τις υποσχέσεις για να θέσει τέλος στο μνημόνιο με τους πιστωτές σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα υποχρεούται να ακολουθήσει μια πολιτική λιτότητας. Επιπλέον, αναγνωρίζεται ότι στο προσκήνιο έρχεται δυναμικά η αυξημένη ηλικία συνταξιοδότησης και η μείωση των συντάξεων, η αύξηση των φόρων και η μείωση των μισθών, αλλά και το γεγονός ότι πολλοί οφειλέτες ενδέχεται να χάσουν το σύνολο της ιδιοκτησίας τους. Στη διάρκεια του νέου έτους, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να υποβάλει στο κοινοβούλιο προς ψήφιση νέα νομοσχέδια τα οποία απαιτούν οι δανειστές.

Οι Ρώσοι δημοσιογράφοι υπογράμμισαν επίσης ότι παρά τις γιορτές, η διάθεση ανάμεσα στους Έλληνες αυτή τη χρονιά δεν ήταν γιορτινή. Η χώρα έκλεισε την όγδοη χρονιά σε βαθιά οικονομική κρίση, και πολλοί παρατηρητές θεωρούν ότι ήταν η πιο δύσκολη στην ιστορία.
Σε άλλο σημείο του δημοσιεύματος γίνεται επίκληση έρευνας σύμφωνα με την οποία το κοινωνιολογικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Ευρωβαρόμετρο», δηλώνει ότι στην Ελλάδα το 97% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζουν την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ως «κακή» και το 70% πιστεύουν ότι μέσα στους επόμενους 12 μήνες θα είναι χειρότερη.

Το πρακτορείο παρακολουθεί με έκπληξη ότι σε σύγκριση με την αντίστοιχη έρευνα της άνοιξης ο αριθμός εκείνων που δεν πιστεύουν στις προοπτικές της οικονομίας, αυξήθηκε κατά 24%. Την ίδια στιγμή το 77% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση (28% περισσότερο από ό, τι την άνοιξη του 2015),ενώ καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της Ελλάδας δεν έχει το 82% των ερωτηθέντων. Το 81% δεν εμπιστεύονται την Ευρωπαϊκή Ένωση .







πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κίνα: Στο Πεκίνο ο μεγαλύτερος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Ο μεγαλύτερος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, ικανός να φορτίζει πλήρως την μπαταρία ενός ηλεκτρικού λεωφορείου μέσα σε 10 λεπτά, εγκαινιάστηκε στο Πεκίνο.

Ο σταθμός βρίσκεται στο σταθμό αστικών λεωφορείων του δήμου Ζιαογίνγκ, και καλύπτει μια έκταση 26.500 τετραγωνικών μέτρων, με δυνατότητα εξυπηρέτησης έως και 30 λεωφορείων ταυτόχρονα.

Ο σταθμός φόρτισης Ζιαογίνγκ αποτελεί μέρος ενός δικτύου που έχει εξαπλωθεί σε αρκετές από τις αφετηρίες λεωφορείων του Πεκίνου, αφότου η πόλη απέκτησε τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία Foton.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία μπαταριών Microvast, τα λεωφορεία χρειάζονται φόρτιση 2-3 φορές ημερησίως, κάνοντας αρκετές διαδρομές μεταξύ φορτίσεων.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε Σποράδες, Βόλο, Σκύρο και Θεσσαλονίκη τα πρώτα Υδατοδρόμια

Φέτος το καλοκαίρι αναμένεται να λειτουργήσαν τα πρώτα υδατοδρόμια στην Ελλάδα, αρχικά σε Σποράδες, Βόλο, Σκύρο και Θεσσαλονίκη και μετέπειτα σε Εύβοια.

Σύμφωνα με τη Hellenic Seaplanes, η οποία δραστηριοποιείται στον σχετικό κλάδο, την πορεία λειτουργίας θα ακολουθήσουν Χίο, Ψαρά, Οινούσες, Μυτιλήνη και Πάτμο ως ένα αντίστοιχο περιφερειακό δίκτυο συνδέοντας τα και με τα τουρκικά παράλια. Σε αναμονή βρίσκεται το υδατοδρόμιο της Τήνου που αν και σε προχωρημένη φάση, το λιμεναρχείο του νησιού δεν συμφωνεί με τη θέση του υδατοδρομίου και θέλει να ακυρώσει τη μέχρι σήμερα διαδικασία.

Οι αδειοδοτήσεις συνεχίζονται σε Ζάκυνθο, Αμφιλοχία, Σητεία, Μήλο, Πάρο, Καλαμάτα, καθώς και σε πολλά ιδιωτικά υδατοδρόμια που σύντομα θα καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος του δικτύου των υδατοδρομίων.

Παράλληλα έχουν κατατεθεί οι αιτήσεις στους αρμόδιους φορείς για τη δημιουργία υδατοδρομίων στις λίμνες:

    Τριχωνίδας στο Αγρίνιο
    Παμβώτιδας στα Ιωάννινα
    Καϊάφα στην Ζαχάρω Ηλείας
    Πολυφύτου στην Κοζάνη
    Κερκίνης στις Σέρρες
    Μεγάλη Πρέσπα στη Φλώρινα
    Βεγορίτιδας στο Αμύνταιο

Σημειώνεται ότι στις λίμνες έχουν «παγώσει» οι διαδικασίες λόγω νομοθετικού κενού που αφορά την διαχείριση των υδάτων.

Τα εμπλεκόμενα υπουργεία, Υποδομών & Μεταφορών, ΥΠΕΚΑ και Ναυτιλίας έχουν σηκώσει τα μανίκια και ετοιμάζουν την προώθηση νέων νομοσχεδίων για τα υδατοδρόμια όπου θα μειώσουν χρονικά τις αδειοδοτικές διαδικασίες και θα δημιουργήσουν ένα πλαίσιο ομαλής λειτουργίας των υδροπλάνων ενόψει της νέας καλοκαιρινής περιόδου, όπου αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένη η προσέλευση τουριστών. Ένα πλαίσιο που θα διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στο χώρο των Μεταφορών, του Τουρισμού και της ευρύτερης ανάπτυξης στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη

Την ίδια ώρα, την ολοκλήρωση του κύκλου εκπαίδευσης για τη διαχείριση των υδατοδρομίων ανακοίνωσαν από κοινού Hellenic Seaplanes και Πανεπιστήμιο Πειραιά. Πρόκειται για το δεύτερο χρόνο λειτουργίας του συγκεκριμένου κύκλου, ο οποίος αποσκοπεί στην εκπαίδευση όσο τον δυνατόν περισσότερων μελλοντικών στελεχών του κλάδου των υδατοδρομίων.

Απώτερος στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η στελέχωση των υδατοδρομίων με άρτια καταρτισμένους επαγγελματίες, αλλά και η άμεση απορρόφηση των αποφοίτων του Πανεπιστημίου Πειραιά από την αγορά εργασίας. Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω πρόγραμμα σπουδών – υπό τον τίτλο «Λιμενικός Σχεδιασμός και Οργάνωση» – υλοποιείται από το Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών για πρώτη φορά στην Ελλάδα έχοντας ως στόχο την κατάρτιση στελεχών για τη Λειτουργία και τη Διαχείριση Υδατοδρομίων. Η καινοτομία του έγκειται όχι μόνο στο περιεχόμενο των διαλέξεων, αλλά και στο γεγονός ότι αποτελεί ένα βασικό εργαλείο για την ανάπτυξη μια πρωτόγνωρης για τα ελληνικά δεδομένα αγοράς, αυτής των υδροπλάνων.

Το πρόγραμμα «Διαχείριση Υδατοδρομίων», το οποίο ξεκίνησε να διδάσκεται στο χειμερινό εξάμηνο, έχει ενσωματωθεί στο μάθημα «Λιμενικός Σχεδιασμός και Οργάνωση» στο πρόγραμμα σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Εκτιμάται πως τα οφέλη θα είναι πολλαπλά τόσο για τους αποφοίτους και την άμεση απορρόφηση τους από την αγορά εργασίας, όσο και για την ίδια την ελληνική οικονομία καθώς θα δημιουργηθούν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας.

Υπενθυμίζεται πως η Hellenic Seaplanes έχει προχωρήσει σε μία ακόμη συνεργασία με πανεπιστημιακό ίδρυμα στην Κύπρο όπου προωθείται ο νέος κλάδος σπουδών στην Διοίκηση Αεροπορικών Επιχειρήσεων (Aviation Management).

Ο διδάσκων καθηγητής στο τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά στο επιστημονικό πεδίο της Οικονομικής Ανάλυσης κ. Κωνσταντίνος Χλωμούδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Την προσπάθεια αυτή την αντιλαμβανόμαστε ως μια δράση αφουγκραζόμενοι τα μηνύματα των καιρών στην επιστήμη και στην αγορά.

Στο πλαίσιο των επιλογών του Τμήματος για εξωστρέφεια, αυτή η συνεργασία είναι μια καλή ευκαιρία επωφελής για τους φοιτητές μας αλλά και του νέου τομέα των μεταφορών μέσω υδροπλάνων. Συνεργαζόμενοι, Πανεπιστήμια και Επιχειρήσεις, μπορούμε να καταστήσουμε δυνατή την αντιμετώπιση των προκλήσεων του παρόντος αλλά και να σχεδιάσουμε δημιουργικά το μέλλον στους τομείς που πρέπει να αναπτύξουμε.

Οι πρωτοβουλίες αυτές εκτιμούμε ότι θα δώσουν τη δυνατότητα για περαιτέρω μελλοντική εξέλιξη της συνεργασίας, σε θέματα έρευνας και μελετών στην νέα αυτή δραστηριότητα των υδροπλάνων.»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes κ. Νικόλας Χαραλάμπους δήλωσε «Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την δραστηριότητα των υδροπλάνων θωρακίζοντας την προσπάθεια με ικανά και εκπαιδευμένα στελέχη.

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του κύκλου εργασιών μιας πλήρης ανάπτυξης δικτύου υδροπλάνων στην Ελλάδα και στις γειτονικές χώρες πρέπει να λάβει υπόψη το συνολικό έργο που θα αναπτυχθεί. Οφείλω να επισημάνω ότι τα έσοδα θα έχουν αυξητική τάση χωρίς να επηρεάζονται από ύφεση και οικονομική κρίση, θα πρέπει επίσης να συνυπολογιστούν οι 1.000 και πλέον νέες θέσεις εργασίας που θα ανοίξουν για νέους εργαζόμενους στα περισσότερα από εκατό (100) υδατοδρόμια αλλά και στις εταιρείες υδροπλάνων που θα επιχειρούν τα επόμενα έτη.»






πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ΑΠΑΤΗ της αναπαλαίωσης…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέτρεψε τα προγνωστικά διότι τα αντανακλαστικά αυτοάμυνας, της βαλτωμένης ΝΔ, αντέδρασαν…
Ο Μητσοτάκης αποτέλεσε την ατομική προσφορά στην ομαδική ζήτηση των νεοδημοκρατών (του κεντρικού κομματικού τους πυρήνα), για ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ:
Την ΥΠΟΣΧΕΣΗ για να βγει το κόμμα από το κώμα και για να ανανεωθεί…


Τα αντανακλαστικά αυτοάμυνας των νεοδημοκρατών αντέδρασαν και ανέδειξαν τον Μητσοτάκη για αρχηγό, ακριβώς διότι αυτός, σ’ αυτές τις συνθήκες, αποτελεί την ΥΠΟΣΧΕΣΗ για να βγει το κόμμα από το κώμα, για να ανανεωθεί και να νικήσει το δίδυμο αδελφό του: Την «κεντροαριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ…

Ένα κόμμα σε κώμα και με το κέντρο της κομματικής του βάσης να σπαράσσεται από επιθανάτιους σπασμούς, εύκολα «γραπώνεται», όπως ο πνιγμένος από τα μαλλιά του, από μια νέα σανίδα ΨΕΥΔΕΣΘΗΣΕΩΝ: Την ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ («ανανέωση» τη λένε).

Αυτήν τη σανίδα προσέφερε ο Μητσοτάκης: Τη σανίδα των νέων ψευδαισθήσεων, οι οποίες (ψευδαισθήσεις) συμπυκνώνονται στην ΥΠΟΣΧΕΣΗ για «ανανέωση» (αναπαλαίωση) και στην, εκ νέου, αναρρίχηση της ΝΔ στην κυβερνητική εξουσία…

Η «ανανέωση», βεβαίως, είναι μύθος. Καμία ανανέωση δεν μπορεί να φέρει ο Μητσοτάκης, ούτε κανένας άλλος. Όλη η ΝΔ εκφράζει το παλιό και το σάπιο, την ιδεολογία του νεοφιλελευθερισμού, τη φιλοσοφία του δωσιλογισμού και την πολιτική του ανδρείκελου: Δηλαδή, την ιδεολογία, τη φιλοσοφία και την πολιτική του ΕΠΙΣΤΑΤΗ των νέων αποικιοκρατών…

ΟΛΑ αυτά είναι παλιά, παμπάλαια, σταθερά και πάγια στα κόμματα του αστικού καθεστώτος, τα οποία σήμερα αποτελούν κόμματα- ανδρείκελα του 4ου Ράιχ…

Ένας ακραίος, λοιπόν, νεοφιλελεύθερος, υστερικός δούλος των μαφιόζων του χρήματος και λακές του 4ου Ράιχ (Κυριάκος) ΤΙΠΟΤΕ το νέο δεν μπορεί να φέρει σε επίπεδο Ιδεών, Αξιών, Ηθικής, Πολιτικής και Οργανωτικής Πρακτικής…

Το «νέο» είναι η επανάληψη του παλιού και του σάπιου και η εκτέλεση των εντολών: Των μεγάλων αφεντικών (διεθνών και εγχώριων).

Η αναπαλαίωση των «ανανεωτικών» μύθων και ψευδαισθήσεων επιχειρείται, όπως ήδη αναφέραμε, με το Μητσοτάκη: Αυτό υπόσχεται ο Μητσοτάκης…

Και όταν οι μύθοι και οι ψευδαισθήσεις μπορεί να αναπαλαιωθούν, δηλαδή να γίνουν «υλική δύναμη», αυτό είναι μια πολιτική πραγματικότητα και όχι μύθος…

Και μπροστά σ’ αυτήν την πραγματικότητα της νεκρανάστασης των δεξιών πτωμάτων και αναπαλαίωσης των μύθων τους βρισκόμαστε με την εκλογή Μητσοτάκη: Η νεκρανάσταση του ΕΦΙΑΛΤΗ…

Μια νεκρανάσταση και αναπαλαίωση ΑΠΑΤΗΣ που γίνεται δυνατή από την ΠΡΟΔΟΣΙΑ της «αριστερής» κυβέρνησης…

Ήταν τα «αριστερά» ανδρείκελα
που ξέπλυναν τα ανδρείκελα της Δεξιάς και τα νεκρανάστησαν.

Ήταν η «κεντροαριστερά» του 4ου Ράιχ που συνέβαλε στη νίκη της «κεντροδεξιάς» του Μητσοτάκη, που οδήγησε στην κατασκευή του έτερου δίδυμου αδελφού…

Ο Μητσοτάκης, συνεπώς, αποτελεί το δεύτερο ξέπλυμα της ΝΔ, σαν συνακόλουθο του πρώτου ξεπλύματος που έγινε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ…

Ας μην τρέφουμε, λοιπόν, αυταπάτες. Το ρυτιδωμένο και εφιαλτικό πρόσωπο της Δεξιάς, με δεδομένη την ανυπαρξία του λαϊκού Κινήματος και την ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ μιας πραγματικής Αριστεράς, αναπαλαιώθηκε…

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε κι αυτόν τον άθλο…

Με τέτοια «αριστερά» και όταν τα πολιτικά μας πράγματα κινούνται, ΑΥΣΤΗΡΑ, εντός των κοινοβουλευτικών αυταπατών και κατοχικών πλαισίων, ο ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ θα συνεχίζεται: Τα σάπια και νεκρά καθεστωτικά κόμματα θα βρικολακιάζουν με αναπαλαιωμένες φόρμες που θα τις εμφανίζουν σαν «ΑΝΑΝΕΩΣΗ»…




πηγη 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ανατομία της αριστεράς στην Ελλάδα και οι σχέσεις της με την Παγκοσμιοποίηση και την Νέα Τάξη

της Αθηνάς Κατσαφάδου*

Επειδή στις μέρες μας είθισται να κατακλυζόμαστε από την αριστερά της παγκοσμιοποίησης που κυριαρχεί στα ΜΜΕ και στα πανεπιστήμια, συχνά θεωρούμε πως έτσι ήταν πάντα τά  πράγματα.Αριστερά και απόρριψη του «εθνικού ζητήματος» είναι έννοιες ταυτόσημες. Ξεχνάμε όμως ότι η Αριστερά μεταβλήθηκε σε σημαντική πολιτική δύναμη όταν ανέλαβε την  ηγεσία του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του λαού μας κατά των Γερμανών στην Κατοχή. Αυτή η ταύτησή της με το εθνικό συναίσθημα που συνέπαιρνε τον ελληνικό λαό αποτελεί το μεγαλύτερο και σημαντικότερο μέρος της ιστορίας της.

Τά  πράγματα όμως δεν ήταν πάντα έτσι στην αριστερά. Από το 1918 έως το 1935 και από το 1974 έως σήμερα, το εθνικό ζήτημα έχει εξοβελιστεί και έχει υποκατασταθεί μονομερώς από τους κοινωνικούς και οικονομικούς αγώνες, οι οποίοι πλέον αποτελούν τον προνομιακό της τομέα. Το 1931, η 4η Ολομέλεια της Κ.Ε. του ΚΚΕ, στην πολιτική της απόφαση θα αναφέρει ότι η  Ελλάδα είναι ιμπεριαλιστικό κράτος που κατέκτησε διά της βίας την περιοχή της Μακεδονίας και Θράκης και διακηρύττει εν ονόματι των βασικών αρχών του Μπολσεβικισμού το σύνθημα της αυτοδιάθεσης και ανεξαρτησίας τους  από την Ελλάδα. Ομοίως, το 1934, η απόφαση της Κομμουνιστικής Διεθνούςαναφέρεται στο καταπιεζόμενο «Μακεδονικό έθνος» και στήν «ενιαία, ανεξάρτητη Μακεδονική δημοκρατία». Διαπιστώνουμε πως, στα χρόνια του Μεσοπολέμου, στην ιδεολογία της ελληνικής αριστεράς, το λαϊκό θα αντιπαρατίθεται με το εθνικο – κατ’ αντίθεση με ό,τι θα συμβεί στην Κίνα και στο Βιετνάμ – σε πλήρη αρμονία με τον δυτικό κομμουνισμό και την  Κομιντέρν.

Όταν όμως αλλάζει η πολιτική κατεύθυνση της Σοβιετικής Ένωσης, που συμπίπτει πολιτικά με την Ελλάδα στην περίοδο του πολέμου του 1940, θα υποχρεωθεί η αριστερά τόσο στην εγκατάλειψη του Μακεδονικού  παραλογισμού όσο και στην μεγάλη εθνική στροφή της Κατοχής.

Το λαϊκό στοιχείο της αριστεράς θα μετατραπεί υποχρεωτικώς σε εθνικό, και οι «αντιεθνικιστές» κομμουνιστές θα υποχρεωθούν να γίνουν «πατριώτες». Η διχοτόμηση ποτέ δεν ξεπεράστηκε τελείως, όπως θα εκφραστεί με την  αντίθεση στην γραμμή «Βελουχιώτη», ο οποίος αναδεικνύει το εθνικό σεπρωτεύον σε σχέση με το κομματικό και στη κομματική γραμμή που θα παραμείνει πιστή στις κατευθύνσεις της Μόσχας. Ο Άρης Βελουχιώτης στο «πολιτικό του μανιφέστο», τον περίφημο«λόγο της Λαμίας», στις 20 Οκτωβρίου του 1944, θα εκφράσει αυτή την νέα ταυτότητα της Αριστεράς, ως  της ηγέτιδας δύναμης του εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος:
«……Στην εποχή της σκλαβιάς πέρασαν σκληρά, μαύρα χρόνια και πολλοί  “έξυπνοι”, ανάμεσα στους οποίους και κάποιος Φαλμεράγιερ, ισχυρίστηκαν πως η ελληνική φυλή έσβησε κι ότι αυτή διασταυρώθηκε με άλλες φυλές που δεν έχουν τίποτα κοινό με την αρχαία ελληνική φυλή….

Μά, ό,τι και να πούνε, αυτό δεν έχει καμμία αξία. Την ελληνικότητά μας την  αποδείξαμε…. Έτσι όλο το βάρος έπεσε πάνω σε μια χούφτα ανθρώπων, απ’ αυτούς που τρώγανε καρπαζιές μέσα στα αστυνομικά μπουντρούμια και  τις ασφάλειες, μά που φλέγονταν από ηρωϊσμό και ανδρεία και μέσα τους υπήρχε μια ζεστή ελληνική καρδιά και έτρεχε στις φλέβες τους πραγματικό  ελληνικό αίμα. Αυτοί άναψαν τον δαυλό και έδωσαν το σύνθημα για τον ξεσηκωμό του έθνους…. Αυτοί που δημιούργησαν την Νέα Φιλική. Το ΕΑΜ….».

(Αλήθεια, εάν κάποιος σήμερα τολμούσε να μιλήσει δημόσια για πραγματικό ελληνικό αίμα και  για τοβαθύ ιστορικό συνεχές της ελληνικής φυλής, αντιλαμβάνεται κανείς τί είδους χαρακτηρισμούς θαεισέπρατε από περσόνες τύπου Σίας Αναγνωστοπούλου, Νίκου Φίλη, Μπαλτά, Αντώνη Λιάκου,Κουράκη και λοιπών και μη εξαιρεταίων; Ρατσιστής, ακροδεξιός,  φασίστας τουλάχιστον). Ειρήσθω ενπαρόδω πως ο Άρης είχε πάντα έναν ιερέα μαζί του για να ευλογεί τά όπλα των πολεμιστών του. Ησύγκριση είναι αναγκαία με τους σημερινούς κυβερνητικούς αριστερούς το μίσος των οποίων για τηνΟρθοδοξία και το θρησκευτικό  συναίσθημα του ελληνικού λαού είναι καταφανές, μεθοδικό και ενπολλοίς καθοδηγούμενο από ξένα κέντρα.

katsafadou-aristera-2

 Η  ΕΑΜική αριστερά εκφράζει πλέον το αγωνιζόμενο έθνος, εγκολπώνεται την   «Παλιγγενεσία» του έθνους, με την επανάσταση του 1821, την απόρριψη του Φαλμεράγιερ, την υπεράσπιση της πατρίδας απέναντι στο «άπατρι» κεφάλαιο. Ο ιστορικός Νίκος Σβορώνος,  διαμορφωμένος στο πνεύμα της Αντίστασης, με μεγάλη ενάργεια αποδίδει αυτό το πέρασμα από τον«διεθνισμό» σε μια ισορροπημένη σύνθεση του εγχώριου με το παγκόσμιο  και όχι αυτό πουγίνεται στις μέρες μας από τον διεθνισμό στον ατομοκεντρικό κοσμοπολιτισμό και στην λογικήτης αποδοχής της παγκοσμιοποίησης.

Από την αρχή της μεταπολίτευσης, το 1974 και μετά, η αριστερά, και κατ’ εξοχήν η αριστερή διανόηση, θα λειτουργήσει ως ιδεολογικός προπομπός τής παγκοσμιοποίησης  χρησιμοποιώντας το ιδεολογικό οπλοστάσιο του μαρξιστικού διεθνισμού, χωρίς βέβαια  τηνπατριωτική αγωνιστική διάσταση της Εαμικής αριστεράς. Το σύνθημα της δικτατορίας των συνταγματαρχών «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» και «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» θα προσφέρει  τοβολικό ιδεολογικό άλλοθι για την εγκατάλειψη της εθνικοαπελευθερωτικής  διάστασης τηςαριστεράς. Η μεταπολιτευτική αριστερά αποτελεί πλέον το ιδεολογικό τσιμέντο  της
Νέας Τάξης και τηςΠαγκοσμιοποίησης και η μεταπολιτευτική αριστερά έχει την πλήρη  ηγεμονία στον ιδεολογικό καιπνευματικό χώρο της πατρίδας μας, εξ ου και η τεράστια  ευθύνη της για την κακοποίηση τηςγλώσσας, του πολιτισμού, της σκέψης και της δημιουργίας  δηλαδή της παιδείας, προωθώνταςαμάσητα τά όποια προϊόντα του Δυτικού πολιτισμού,  σκουπίδια τις περισσότερες φορές, έχονταςπλήρως αποικιοποιηθεί πρωτίστως  πνευματικά. Διαθέτει γι’ αυτό τον καταλληλότερο ιδεολογικόεξοπλισμό. Τον διεθνισμό και τον   α–εθνισμό ενός κακοχωνεμένου μαρξισμού. Τώρα πλέον τοζητούμενο δεν είναι η «ανακάλυψη  της λαϊκής ψυχής» όπως την αναζητούσε η γενιά του ’30, αλλά ηεξάλειψή της, αφού, ως  στοιχείο ανορθολογικό η ψυχή με χαρακτηριστικά, όπως διατείνονται οιδιανοούμενοι της  αριστεράς, «εθνικιστικά»,  «λαϊκιστικά» κλπ εμποδίζει την ευρωπαϊκή ενσωμάτωσητης χώρας.  Για τον λόγο αυτό χτυπάνε με τόση μανία τους θρύλους, την  Ορθοδοξία, την γλώσσα καίτις  παραδόσεις μας. Δηλαδή την ψυχή του λαού μας. Γι’ αυτό και το ξαναγράψιμο της ιστορίας. Οι νέες κατευθύνσεις είναι πλέον ο «αντιεθνικισμός» και η καταδίωξη του «ελληνοκεντρικού». Φτάνει  στοσημείο κάθε τι το ελληνικό να θεωρείται ύποπτο.
Ο Δημοσθένης Κούρτοβικ πχ,  προερχόμενοςαπό την άκρα αριστερά, διαρρηγνύει τον ομφάλιο λώρο αυτής της  «αντιεθνικιστικής» αριστεράς με τονπατριωτικο αγώνα της μεγάλης Αντίστασης επιτιθέμενος στον Άρη Βελουχιώτη με αφορμή την έκδοσητών βιβλίων των Δ. Χαριτόπουλου (Άρης, ο αρχηγός  των ατάκτων) και Γ. Φαράκου ( ΆρηςΒελουχιώτης) στις 9 Σεπτεμβρίου του 1997 στα Νέα με τίτλο «η μετακομιδή της κάρας του Άρη»:

«Ο Τσέ Γκεβάρα, πολύ πιο κομμουνιστής από τον Άρη, γοητεύει σήμερα τους Ιταλούς  νεοφασίστες. Δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε αν ο Άρης – που, άς μη το ξεχνάμε, δεν έπαψε ποτέ να προκαλείαμηχανία στο επίσημο ΚΚΕ –  γίνει, αν όχι μεθαύριο αλλά αύριο, σύμβολο της οργανωτικάδιασκορπισμένης, πλήν παρούσας και μάλιστα ογκούμενης ελληνικής ακροδεξιάς».

Σημειωτέον ότι το εν λόγω κείμενο γράφτηκε από έναν «αριστερό», σε μία «δημοκρατική»  εφημερίδα. Στο ίδιο πνεύμα ο Τάκης Καγιαλής, επ. καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Κύπρου,  χαρακτηρίζει»εθνικιστές» και φασίστες τον Εγγονόπουλο, τον Ελύτη, τον Εμπειρίκο, που μέχρι  πρίν μερικά χρόνιααποτελούσαν εμβληματικές μορφές για την Ανανεωτική αριστερά. Γράφει,  λοιπόν:

…Τά ιδεολογήματα αυτά (ελιτισμός, σωβινισμός, φαλλοκεντρισμός, αντι- διανοουμενισμός) απαντούνσε διαφορετική πυκνότητα και ένταση των τριών ποιητών, σχεδόν διακριτικά στον  Εγγονόπουλο,πολύ εντονότερα στον Ελύτη, ανοιχτά και κραυγαλέα στον Εμπειρίκο……
Κλείνει το κείμενό του με ένα ηχηρό παράδειγμα της «φασιστικής» ιδεολογίας του Οδυσσέα Ελύτη :

Ένα χρόνο νωρίτερα, ο Ελύτης έκλεινε μία συνέντευξη με δήλωση η οποία, όπως τόνιζε, «περιλαμβάνει τους σκοπούς της ποίησής μου»:

«Θεωρώ την ποίηση μία πηγή αθωότητας γεμάτη επαναστατικές δυνάμεις. Αποστολή μου είναι  νακατευθύνω τις δυνάμεις αυτές κατεναντίον ενός κόσμου που δεν μπορεί  να αποδεχτεί η  συνείδησήμου, έτσι ακριβώς, ώστε μέσω διαδοχικών μεταμορφώσεων να φέρω τον κόσμο  αυτόν σε αρμονίαμε τά όνειρά μου».

Δηλαδή, ο κύριος Καγιαλής θεωρεί ότι η επιθυμία του Ελύτη «να φέρει τον κόσμο σε αρμονία με τάόνειρά του είναι φασιστικού – σολιψιστικού τύπου. Αλλά οι επαναστάτες απανταχού του πλανήτηέκαναν κάτι το διαφορετικό; Δεν προσπαθούν να φέρουν τον κόσμο σε αρμονία με τά όνειρά τους; Γι’ αυτό εξαφανίζουν οι ομοϊδεάτες του κυρίου Καγιαλή εθνομηδενιστές αριστεροί   την επανάσταση του 1821 από τά σχολειά και τά πανεπιστήμια καί αποκρύπτουν την τεράστια επαναστατική δράση τωνΕλλήνων αμέσως μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453 με τον Κορκόδειλο Κλαδά, τονΜπούα, τον επίσκοπο Τρίκκης Διονύσιο και εκατοντάδες άλλους αγωνιστές της ελευθερίας δυόμισηαιώνες πρίν την Γαλλική Επανάσταση και τον Γαλλικό Διαφωτισμό. Αυτό το ξεχνούν οι διανοούμενοιτης αριστεράς, πιστοί στην ιδεοληψία τους πως η  επανάσταση του 21 ήταν απότοκος του ΓαλλικούΔιαφωτισμού. Δηλαδή μού λένε πως οι προπαππούδες μου στην Μάνη διάβαζαν Μοντεσκιέ καιΒολταίρο;

Οι προπαππούδες μου στην Μάνη μάθαιναν τον πόλεμο με τον απογαλακτισμό, μάθαιναν λίγαγράμματα από τον παπά, πίστευαν στού Χριστού την Πίστη την Αγία, ήταν λιτοδίαιτοι και κυρίως μάθαιναν την ιστορία μας από τά δημοτικά μας τραγούδια και τους θρύλους του έθνους μας, γι’ αυτό και κράτησαν την γή τους λεύτερη και περήφανη και πρωτοστάτησαν σε όλες τις επαναστατικέςκινήσεις από το1460 και μετά. Είναι προφανές πως η «ριζοσπαστική ή νέα αριστερα» ανησυχεί γιακάθε τι που θα μπορούσε να επαναφέρει στην σημερινή εποχή στοιχεία του εθνικοαπελευθερωτικούαγώνα του παρελθόντος. Εξ ου και αναφορά του κυρίου Τσίπρα στον Αντώνη Λιάκο κατά τονπανηγυρικό που εκφώνησε την 25η Μαρτίου 2015 στην Ακαδημία Αθηνών.
Ο Αντώνης Λιάκος δενπιστεύει στην συνέχεια του Ελληνισμού, είναι ο επικεφαλής των εθνομηδενιστών στην χώρα μας,άνθρωπος του Σημίτη του μοιραίου ανθρώπου της καταστροφής της χώρας, πρόεδρος του σημιτικούΟΠΕΚ, (για τους επαΐοντες και μόνο αυτό σημαίνει πολλά) με τον οποίο θα ασχοληθούμεδιεξοδικότερα. Ο κ. Τσίπρας δεν τον ανέφερε τυχαία. Έχει τις ίδιες «απόψεις».
Ήδη μας προετοιμάζει.»Η θάλασσα δεν έχει σύνορα». Δεύτερο  σχέδιο Ανάν χειρότερο από το πρώτο. Εποικισμός της χώραςμας με προμετωπίδα τά ανθρώπινα δικαιώματα και τον «ανθρωπισμό»  τύπου Τζόρτζ Σόρος. Μήπως οεχθρός είναι ήδη εντός των πυλών;


*Αθηνά Κατσαφάδου, δικηγόρος, τέως πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.
Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ


oktana





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παγκόσμιες Κινήσεις προς μια Οικονομία χωρίς Μετρητά – Το Σκληρό Νόμισμα Συνεχίζει να Αντιστέκεται

Από τότε που οι υπολογιστές εισήχθησαν για πρώτη φορά στο τραπεζικό σύστημα λιανικής στα τέλη της δεκαετίας του 1950, υπήρξε το όραμα ενός μελλοντικού κόσμου, όπου τα μετρητά θα ήταν ξεπερασμένα. Ο σχεδόν θάνατος των προσωπικών τσεκ, η αύξηση της χρήσης των χρεωστικών και πιστωτικών καρτών , και καινοτομίες, όπως το PayPal, Square, Apple Pay και Bitcoin, μας έχουν οδηγήσει να πιστεύουμε ότι η κοινωνία χωρίς μετρητά είναι όντως μέσα στις δυνατότητές μας.
Παρ’όλα αυτά, το σκληρό νόμισμα συνεχίζει να αντιστέκεται όπως δείχνουν τα στοιχεία από έρευνα του Retail Banking. Η τάση αυτή επιβεβαιώνεται από μια μελέτη που εκπονήθηκε από το ΑΤΜ Industry Association ενός πάνελ  13 χωρών. Αυτή θεωρεί  ότι η παγκόσμια ζήτηση για μετρητά αυξήθηκε 4,5% μεταξύ του 2009 και του 2013.

Έτσι, 50 χρόνια μετά και δεν είμαστε ακόμα εκεί. Ωστόσο, ένας αριθμός από καινοτομίες έχουν λάβει χώρα σε όλο τον κόσμο. Παρακάτω αναφέρονται αυτές στις διάφορες ηπείρους.

Ευρώπη

Για πρώτη φορά το 2015 ,μία στις δέκα πληρωμές με κάρτες ήταν ανέπαφη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Λονδίνο καθίσταται επίσης όλο και περισσότερο «fintech» πρωτεύουσα του κόσμου, παρά το γεγονός ότι διαθέτει σημαντικά λιγότερους πόρους για επενδύσεις από ό, τι στις ΗΠΑ. Το επόμενο καλοκαίρι η Κοπεγχάγη θα φιλοξενήσει το  Money 20/20, μεγάλη ετήσια εκδήλωση στον κόσμο για την αναδυόμενη τεχνολογία πληρωμής. Θα είναι η πρώτη φορά που το φόρουμ συνεδριάζει εκτός των ΗΠΑ, γεγονός που μαρτυρεί την αυξανόμενη σημασία της Ευρώπης, όταν πρόκειται για την καινοτομία στις πληρωμές και την οικονομική τεχνολογία. Σε χώρες όπως η Ολλανδία υπάρχουν καφετέριες και σούπερ μάρκετ που πλέον δεν δέχονται καθόλου μετρητά.

Βόρεια Αμερική

Αν και  φιλοξενεί κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο και ερευνητικά κέντρα, οι ΗΠΑ υστερούν όταν πρόκειται για την εφαρμογή ορισμένων συστημάτων  της νέας τεχνολογίας. Κάρτες του συστήματος Chip and Pin  άρχισαν να κυκλοφορούν μόλις τον Οκτώβριο του 2015 και δεν φαίνεται να πήγαν καλά κατά τη διάρκεια της  Χριστουγεννιάτικης σεζόν , με αναφορές μεγάλων επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου ότι παρέκαμψαν τις συσκευές ανάγνωσης καρτών και πήγαν πίσω στο σύστημα υπογραφών. Και, ενώ οι ΗΠΑ άργησαν να εισαγάγουν το Chip & Pin, υπήρξαν εξελίξεις στις smartphone πληρωμές. Η τράπεζα JP Morgan Chase και η υπέρ αλυσίδα  λιανικής Wal-Mart εισήγαγαν αντίπαλο σύστημα προς  την Apple Pay, που καταδεικνύει  πώς οι έμποροι λιανικής πώλησης, οι τράπεζες και οι ρυθμιστικές αρχές καινοτομούν προς την επίτευξη ταχύτερων πληρωμών και προς μια πιθανή κοινωνία χωρίς μετρητά.
 
Αφρική και  Μέση Ανατολή

Η επιτυχία του συστήματος πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου, M-Pesa,  στην Κένυα είναι γνωστή, με την πλειοψηφία του πληθυσμού να είναι σε θέση να μεταφέρει χρήματα  χρησιμοποιώντας τα κινητά τους τηλέφωνα, μολονότι δεν έχει τραπεζικό λογαριασμό. Επιπλέον  έχει υπάρξει παρόμοια αύξηση των πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων στην Μποτσουάνα και τη Νότια Αφρική. Λιγότερη ανάπτυξη σ’αυτήν την κατηγορία παρουσιάζουν η Τανζανία και η Νιγηρία. Η Αφρική και η Μέση Ανατολή παραμένουν οι περιοχές με τους χαμηλότερους παγκοσμίως αριθμούς  ενηλίκων που κατέχουν τραπεζικό λογαριασμό.

Ασία, Λατινική Αμερική και Ωκεανία

Στην Κίνα, η κινητή WeChat app είναι ενδιαφέρουσα. Μέρος  της ψηφιακής εταιρείας μεγαθήριο Tencent, έχει αναπτυχθεί από την αρχική πλατφόρμα της ως μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων στο 2011 στο να συμπεριλαμβάνει παραγγελίες τροφίμων και μεταφορές χρημάτων. Κατατάσσεται ως το πιο δημοφιλές app της Κίνας με 650 εκατομμύρια χρήστες.

Το όνομα του παιχνιδιού στις φτωχές οικονομίες, όπου  κάτω του εν τρίτου του πληθυσμού δεν έχουν σχεδόν καμία πρόσβαση στο χρηματοπιστωτικό τομέα ,είναι η τεχνολογία ως μέσο προώθησης της οικονομικής ένταξης και τα «κινητά χρήματα» θεωρούνται ως πιθανή λύση. Η Χιλή είναι ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα επιτυχούς κυβερνητικής πρωτοβουλίας προς αυτή την κατεύθυνση. Αναδυόμενη δύναμη σ’αυτό είναι η Ινδία που καθοδηγείται στο να αντικαταστήσει τα χρήματα με πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου, συνεργαζόμενη με ένα  ιδιωτικό και  αυξανόμενο  δίκτυο που αποτελείται από 140.000 ιδιωτικές επιχειρήσεις και τραπεζικούς ανταποκριτές στο δημόσιο τομέα.

Η Αυστραλία προσφέρει μια πολύ πιο φωτεινή προοπτική. Η εισαγωγή των ανέπαφων καρτών πληρωμών  το 2010 έχει αποδειχθεί τεράστια επιτυχία με  αποτέλεσμα το πλαστικό χρήμα να έχει μειώσει σημαντικά τη χρήση μετρητών και  ΑΤΜ. Μάλιστα, μια πρόσφατη μελέτη από την Αποθεματική Τράπεζα της Αυστραλίας διαπίστωσε ότι η χρήση των τραπεζογραμματίων και κερμάτων μειώθηκε από 69% το 2007 σε μόλις 47% το 2013. Αυτή η μείωση πραγματοποιήθηκε σε όλες τις ηλικιακές και εισοδηματικές  ομάδες , με τους ανθρώπους στις αγροτικές περιοχές πιο πιθανό να χρησιμοποιούν τα μετρητά από εκείνους στις μεγάλες πόλεις.

Φαίνεται ότι, ενώ ορισμένες χώρες έχουν αγκαλιάσει ως επί το πλείστον τις  ηλεκτρονικές μορφές πληρωμών, αυτό δεν σημαίνει ότι οι άλλες που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα τραπεζογραμμάτια και κέρματα είναι λιγότερο αποτελεσματικές ή οπισθοδρομικές, όπως μερικοί μπορεί να φαίνεται να πιστεύουν. Η πρωτοποριακή τεχνολογία αναζητά περισσότερο μια αγορά, απ’ότι οι καταναλωτές αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής και δεν υπάρχει τίποτα λάθος με τις υπάρχουσες μορφές πληρωμής, οι οποίες λειτουργούν καλά στις περισσότερες χώρες, για τους περισσότερους καταναλωτές. Φυσικά, οι άνθρωποι αλλάζουν τις συνήθειες τους και μια μέρα ενδέχεται η οικονομική τεχνολογία, να διαταράξει το status quo.




Πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όλα στο σφυρί !

Του Κώστα Ιερίδη
Με την πρώτη ομάδα ιδιωτικοποιήσεων να υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους μήνες, το ΤΑΙΠΕΔ, έχοντας τις… «ευλογίες» της κυβέρνησης, δρομολογεί τις διαδικασίες για τη «νέα γενιά» της αξιοποίησης κρατικών περιουσιακών στοιχείων αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ.

Οι υποψήφιοι αγοραστές ήδη φλερτάρουν με τα «ασημικά», περιφερειακά αεροδρόμια, μαρίνες, ακίνητα εσωτερικού και εξωτερικού, ολυμπιακές εγκαταστάσεις, ευελπιστώντας να τα εξαγοράσουν αντί πινακίου φακής…

Στα προσεχώς των ιδιωτικοποιήσεων

Το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας

Την Τρίτη θα ανοίξουν οι δεσμευτικές προσφορές των ενδιαφερόμενων επενδυτών για τον ΟΛΠ, με τιςπληροφορίες να αναφέρουν ότι φάκελο κατέθεσε μόνο η Cosco.

Υπενθυμίζεται ότι το Δημόσιο πουλά το 51% (συν 16%) των μετοχών του ΟΛΠ, με τα βλέμματα όλων να είναι στραμμένα στο τίμημα που προτίθεται να καταβάλει ο κινεζικός κολοσσός.
Τίμημα που αναμένεται «αρκούντως καλό», όπως αναφέρουν ναυτιλιακοί κύκλοι.


Όσο όσο ο Αστέρας Βουλιαγμένης

Πριν από μερικές ημέρες το ΤΑΙΠΕΔ υπέγραψε με την Εθνική Τράπεζα και την αραβική Jermyn Street Real Estate Fund IV LP της νέα συμφωνία για την παραχώρηση του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Η συμφωνία αυτή εξασφαλίζει την προσαρμογή του σχεδίου στη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΠΕ28/2015) και διατηρεί το ίδιο τίμημα, ύψους 400 εκατ. ευρώ, ενώ η όλη διαδικασία υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016. Όλα βέβαια θα εξαρτηθούν από την έγκριση που θα δώσει το Συμβούλιο της Επικρατείας στο νέο σχέδιο ανάπτυξης της έκτασης από το ΤΑΙΠΕΔ.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Κελεπούρι σε τιμή ευκαιρίας

Την επόμενη εβδομάδα θα λάβει αποφάσεις το ΤΑΙΠΕΔ για την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΤΥ, της εταιρείας συντήρησης του σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού.

Για τις δύο εταιρείες ενδιαφέρον έχουν επιδείξει στο παρελθόν οι RZD-ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η γαλλική SNCF, η Siemens και η Alstom-Damco Energy.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η διαγωνιστική διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2016, ενώ δεν αποκλείεται η δημοπράτηση των ελληνικών σιδηροδρόμων να αποβεί άγονη.

Η νέα γενιά των ιδιωτικοποιήσεων

Παλιά αρχοντικά και τα περίφημα Ξενία στο σφυρί

Η ανακαίνιση των πρώην Ξενία θα βρεθεί, όπως όλα δείχνουν, στο επίκεντρο της νέας γενιάς ιδιωτικοποιήσεων. Έτσι, στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ βρίσκονται επιλεγμένα Ξενία, τα πρώην Σανατόρια «Μάνα» στη Βυτίνα και Αγία Ελεούσα στη Ρόδο, η Villa de Vecchi στη Ρόδο, καθώς και τα Αρχοντικά Ξηραδάκη, Μουσλή και Ευαγγελινάκη στο Πήλιο. Η εύρεση επενδυτών για τα συγκεκριμένα ακίνητα θεωρείται σχετικά εύκολη υπόθεση, λόγω των προοπτικών του ελληνικού τουρισμού.



Τα Ξενία αποτελούσαν ένα ξενοδοχειακό πρόγραμμα εθνικής κλίμακας που τέθηκε σε εφαρμογή από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού με σκοπό τη βελτίωση των τουριστικών υποδομών της χώρας τις δεκαετίες του 1960 και του 1970.

Πολλά ξενοδοχεία σχεδιάστηκαν από γνωστούς Έλληνες αρχιτέκτονες και αποτελούν διατηρητέα κτίρια λόγω της αρχιτεκτονικής τους αξίας. Η πλεονεκτική τοποθεσία τους ανά την Ελλάδα σε συνδυασμό με το αρχιτεκτονικό τους ύφος, την αισθητική τους και τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους τα κατέστησαν ορόσημο του ελληνικού ξενοδοχειακού τομέα.

Το ΤΑΙΠΕΔ δρομολογεί τις διαδικασίες για τη «νέα γενιά» της αξιοποίησης κρατικών περιουσιακών στοιχείων αξίας δισεκατομμυρίων ευρώΤο πρώην Σανατόριο Μάνα βρίσκεται σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον στο ελατόδασος του Μαινάλου, πολύ κοντά στον δρόμο που συνδέει τη Βυτίνα με τη Δημητσάνα, και απέχει από την Αθήνα περίπου 200 χλμ. Το Σανατόριο είναι κτισμένο με ντόπια γκρίζα ασβεστολιθική πέτρα. Το κτίριο περιλαμβάνει υπόγειο 500 τ.μ., ισόγειο 660 τ.μ. και δύο ορόφους από 660 τ.μ. έκαστος – σύνολο περίπου 2.500 τ.μ. Άλλα χαρακτηριστικά του είναι οι νεοκλασικές επιρροές, που εμφανίζονται σε κτίρια της αντίστοιχης περιόδου τόσο σε παραδοσιακούς οικισμούς όσο και στην Τρίπολη.

Το πρώην Σανατόριο της Αγίας Ελεούσας συνίσταται σε ένα σύμπλεγμα τριών διατηρητέων-προστατευόμενων διώροφων κτιρίων, κατασκευασμένων κατά την περίοδο της ιταλικής κατοχής, τα οποία συγκαταλέγονται στα σημαντικά αρχιτεκτονικά και πολιτιστικά αποθέματα του νησιού. 
Πρόκειται για κτίρια συνολικής δομημένης επιφάνειας 708,60 τ.μ. επί οικοπέδου επιφάνειας 21,380 στρ. Το Σανατόριο βρίσκεται στο χωριό Ελεούσα, μια από τις πιο πράσινες περιοχές του νησιού, 37 χλμ. από την πόλη της Ρόδου, η οποία αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Τα τρία αρχοντικά Ξηραδάκη, Μουσλή και Ευαγγελινάκη αποτελούν αντιπροσωπευτικά δείγματα της πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής, με αξιόλογα επιμέρους στοιχεία, και λειτούργησαν επί σειρά ετών ως ξενώνες.

Τα δύο πρώτα βρίσκονται στη Μακρυνίτσα, ιδιαίτερα δημοφιλή παραδοσιακό οικισμό του Πηλίου, μόλις 17 χλμ. από την πόλη του Βόλου. Το Αρχοντικό Ξηραδάκη έχει δομημένη επιφάνεια 637 τ.μ., ενώ το Αρχοντικό Μουσλή 439 τ.μ.

Το Αρχοντικό Ευαγγελινάκη βρίσκεται στο ιστορικό χωριό των Μηλιών, με τη σημαντική ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά, που αποτελεί την αφετηρία της τουριστικής σιδηροδρομικής διαδρομής του Πηλίου. Το αρχοντικό έχει δομημένη επιφάνεια 390 τ.μ.

Η Villa de Vecchi, πάλι, είναι ένα ιστορικό διώροφο κτίσμα που κατασκευάστηκε από τις ιταλικές αρχές κατοχής, συνολικής επιφάνειας 757 τ.μ. και μοναδικής αρχιτεκτονικής αξίας. Βρίσκεται σε μια περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, η οποία αποτελεί διάσημο τουριστικό προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Tα ακίνητα...
 
 
Tα ακίνητα…

Castello Bibelli: Από τον Ιταλό ναύαρχο Μιμπέλι… στο ΤΑΙΠΕΔ



 Το Castello Bibelli περιλαμβάνει το κυρίως κτίσμα «Castello», συνολικού δομημένου εμβαδού 1.968 τ.μ. -ένα λιθόκτιστο, κεραμοσκεπές κτίριο νεογοτθικού ρυθμού και εξαιρετικής αρχιτεκτονικής ομορφιάς, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους δύο πυργίσκους και το αίθριο- και ακόμη 4 βοηθητικά κτίσματα, συνολικής δομημένης επιφάνειας 457 τ.μ.

Κτίστηκε στις αρχές του αιώνα από τον Ιταλό ναύαρχο Μιμπέλι σε κατάφυτη λοφώδη έκταση και η συνολική αξιοποιήσιμη έκτασή του ανέρχεται σε 77 στρ. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αξιοποίησης του συγκεκριμένου ακινήτου.


Castello Bibelli στην Κέρκυρα
Castello Bibelli στην Κέρκυρα

Γκολφ Κασσάνδρας…


Πρόκειται για γηπεδική έκταση περίπου 735 στρ. στην περιοχή Σάνη του Δήμου Κασσάνδρας. Το ακίνητο απέχει περίπου 90 χλμ. από το κέντρο της Θεσσαλονίκης και 75 χλμ. από το Διεθνή Αερολιμένα «Μακεδονία», είναι δε εύκολα προσβάσιμο είτε οδικώς είτε ακτοπλοϊκώς, μέσω του λιμένα της ξενοδοχειακής μονάδας «Sani Resort», που απέχει 150 μ. από το δυτικό όριο του ακινήτου, καθώς και αεροπορικώς και σιδηροδρομικώς μέσω των υποδομών της πόλης της Θεσσαλονίκης.
Το ακίνητο είναι κατάλληλο για δημιουργία γηπέδου γκολφ 18 οπών, διεθνών προδιαγραφών, με συμπληρωματικούς χώρους προπόνησης και υποστηρικτικές εγκαταστάσεις, καθώς και πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας και εξοχικών κατοικιών.
Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης



Πρόκειται για ακίνητο περίπου 132.483 τ.μ., που προσφέρεται για την ανάπτυξη ενός συγκροτήματος 
κατοικιών που περιλαμβάνει κύριες και παραθεριστικές κατοικίες, αλλά και υποστήριξη από εμπορικά καταστήματα. Ο επενδυτής θα μπορούσε να αξιοποιήσει μέχρι και 30.000 τ.μ. δομήσιμης επιφάνειας.

Ασπροβάλτα: Το θέρετρο της Μακεδονίας

Το ακίνητο έχει έκταση περίπου 296 στρ. και περιλαμβάνει εγκαταστάσεις κάμπινγκ επιφάνειας περίπου 5.160 τ.μ. Προσφέρεται για την ανάπτυξη ενός συγκροτήματος κατοικιών μεσαίου επιπέδου, με έμφαση στις παραθεριστικές κατοικίες και στις εγκαταστάσεις φιλοξενίας/αναψυχής.

Βόρας: Real estate στο τρίτο ψηλότερο βουνό της χώρας


Πρόκειται για έκταση γης στο όρος Βόρας -το τρίτο ψηλότερο στην Ελλάδα, με υψόμετρο 2.050-2.500 μ.- και περιλαμβάνει ένα από τα πιο δημοφιλή χιονοδρομικά της κέντρα.

Η ιδιοκτησία του Αγίου Αθανασίου αποτελείται από δύο τεμάχια γης κατάλληλα για ξενοδοχειακή και οικιστική εκμετάλλευση, που βρίσκονται γύρω από τον ομώνυμο παραδοσιακό οικισμό. Το χωριό εκτείνεται στη βόρεια πλαγιά του όρους, σε υψόμετρο 1.200 μ. και μόλις 16 χλμ. (20 λεπτά με το αυτοκίνητο) από το χιονοδρομικό κέντρο.

Η ιδιοκτησία της Βεγορίτιδας, η οποία είναι ονομαστή για το αγνό φυσικό περιβάλλον της, βρίσκεται στις βορειοδυτικές εκβολές τις λίμνης. Απέχει 15 χλμ. από την ιδιοκτησία του Αγίου Αθανασίου και 28 χλμ. από την ιδιοκτησία του Βόρα.

Το δυνητικό πλάνο εκμετάλλευσης του Συγκροτήματος Βόρα μπορεί επίσης να περιλαμβάνει:
  • πολυτελή ξενοδοχεία 60.000 τ.μ.
  • 70.000 τ.μ. εξοχικών κατοικιών και βιλών-ξενοδοχείων
  • κέντρο συνεδρίων/αποκατάστασης 12.000 τ.μ.
  • 1.000 τ.μ. εγκαταστάσεις ελλιμενισμού και οικοτουρισμού.
Ερμιόνη: Η ελληνική Ριβιέρα


Πρόκειται για ακίνητο επιφάνειας 170 στρ., αποτελούμενο από δύο εκτάσεις που χωρίζονται από δρόμο, και το οποίο ενδείκνυται για ανάπτυξη πολυτελούς ξενοδοχειακού συμπλέγματος ή θερέτρου.
Το ακίνητο βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά της Αργολίδας, στην Ερμιόνη, κοντά στο Ναύπλιο -ιστορικό λιμάνι και έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Πελοποννήσου-, στα θέρετρα Porto Hydra και Hydra Beach (2 χλμ.), καθώς και σε πολλές δεύτερες κατοικίες υψηλού επιπέδου.

Δίπλα στη θάλασσα, το εν λόγω ακίνητο αντικρίζει απευθείας την Ύδρα, η οποία συνδέεται με την Ερμιόνη μέσω τακτικών και συχνών δρομολογίων φέρι μποτ, αλλά και μέσω θαλάσσιων ταξί. Μικρή απόσταση χωρίζει το ίδιο ακίνητο και από την Αρχαία Επίδαυρο, με το διάσημο ελληνιστικό θέατρό της – έναν από τους πλέον δημοφιλείς αρχαιολογικούς προορισμούς της χώρας.

Ξεχασμένα ακίνητα του Δημοσίου

Στο σφυρί με αγγελία στον Economist βγάζει 3 ξεχασμένα ακίνητα στο εξωτερικό το Ελληνικό Δημόσιο.

Πρόκειται για τρία κτίρια σε Ρώμη, Λιουμπλιάνα και Πρετόρια, τα οποία πωλούνται μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.
 

Το πρώτο βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης και λειτουργούσε μέχρι το 2007 ως ξενοδοχείο. Έχει ισόγειο και πέντε ορόφους, ενώ το μεικτό εμβαδόν του είναι 1.600 τ.μ.





Το δεύτερο βρίσκεται στη Λιουμπλιάνα, σε μια περιοχή με αρκετές πρεσβείες (μεταξύ των οποίων και η πρεσβεία των ΗΠΑ) αλλά και το διάσημο πάρκο Τίβολι. Είναι διώροφο και το μεικτό εμβαδόν του είναι 1.215 τ.μ.





Το τρίτο κτίριο βρίσκεται στην κεντρική λεωφόρο πρωτεύουσας της Νοτίου Αφρικής, της Πρετόριας. Είναι διώροφο με εμβαδόν 350 τ.μ., ενώ διαθέτει και βοηθητικό κτίριο 50 τ.μ.



 
 
 
 
 
 
πηγη

 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στάσεις εργασίας σε τρένα και προαστιακό – Διαβάστε αναλυτικά





Στάσεις εργασίας ξεκινούν από μεθαύριο Τρίτη και θα συνεχιστούν ανά συγκεκριμένες ημέρες και ώρες τον μήνα Ιανουάριο.


Συγκεκριμένα, οι ημέρες και οι ώρες που έχουν εξαγγελθεί οι στάσεις εργασίας είναι οι εξής:

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016 (05:00-08:00,13:00-16:00,21:00-24:00)
Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016 (12:00-15:00)
Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016 (05:00-08:00,13:00-16:00,21:00-24:00)
Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 (05:00-08:00,13:00-16:00,21:00-24:00)
Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 (05:00-08:00,13:00-16:00,21:00-24:00)

Υπενθυμίζεται, πως τις ώρες και ημέρες των στάσεων εργασίας δεν θα εξασφαλίζεται η κυκλοφορία για τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ, στο τμήμα Δ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Αναλυτικά οι αριθμοί των αμαξοστοιχιών που τα δρομολόγια τους θα ματαιωθούν, λόγω της μεθαυριανής στάσης εργασίας είναι:

Την Δευτέρα 11-01-2016 (Προηγούμενη ημέρα των στάσεων εργασίας)
Μεταξύ Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Αθηνών ματαιώνονται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών I/C : 600 (σε όλη τη διαδρομή), 601 (στο τμήμα της διαδρομής μεταξύ Θεσσαλονίκης – Αθήνας)

Μεταξύ Θεσσαλονίκης-Έδεσσας – Φλώρινας-Θεσσαλονίκης:IC85, 743

Μεταξύ Αλεξανδρούπολης – Δικαίων:IC90
Την Τρίτη 12-01-2016 (ημέρα των στάσεων εργασίας)
Μεταξύ Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Αθηνών

Θα ματαιωθούν ολά τα δρομολόγια των επιβατικών αμαξοστοιχιών I/C εκτός των αμαξοστοιχιών 600 και 601, οι οποίες θα κυκλοφορήσουν μετά τη λήξη των στάσεων εργασίας (Τρίτη προς Τετάρτη) από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων.

Μεταξύ Αθηνών – Καλαμπάκας – Αθηνών τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 884, 885
Μεταξύ Αθηνών-Λειανοκλαδίου -Αθηνών 1510,1511
Μεταξύ Λειανοκλαδίου – Λαμίας -Στυλίδα – Λειανοκλαδίου

Θα καταργηθούν τα δρομολόγια όλων των αμαξοστοιχιών

Μεταξύ Πειραιώς-Αθηνών-Χαλκίδας-Αθηνών-Πειραιώς τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών του Προαστιακού: 1540/11540,1558/11558,11549/1549,12537/2537

Μεταξύ Λάρισας-Βόλου-Λάρισας τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών του Προαστιακού:
1570,1572,1576,1578,2574,2576,1571,1573,1577,1579,2575,2577

Επίσης, ματαιώνονται τα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών μεταξύ Λάρισας-Βόλου-Λάρισα.

Μεταξύ Λάρισας- Παλαιοφαρσάλου-Καλαμπάκας- Λάρισας – Θεσσαλονίκης – Καλαμπάκας ματαιώνονται όλα τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών εκτός των: 590(Λάρισα-Θεσσαλονίκη), 591/886,(Θεσσαλονίκη-Καλαμπάκα), 887 (Καλαμπάκα-Παλαιοφάρσαλα).

Μεταξύ Αεροδρομίου – Κιάτου – Αεροδρομίου ματαιώνονται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών του Προαστιακού: 4400,4402,4412,4414,4416,4418,4428,4430,4432,4401,4403,4415,4417,
4419, 4431,4433

Σημειώνεται πως οι αμαξοστοιχίες 4404 και 4420 θα αναχωρήσουν μετά τη λήξη της στάσης εργασίας.

Οι αμαξοστοιχίες 4405 & 4421 καταργούνται στην διαδρομή Κιάτο-Λιόσια.

Μεταξύ Αθηνών-Λιοσίων-Αθηνών ματαιώνονται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών του Προαστιακού: 4300,4302,4316,4318,4301,4303,4317,4319

Μεταξύ Αεροδρομίου – Λιοσίων – Αεροδρομίου τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών του Προαστιακού: 4200,4202,4204,4206,4208,4228,4230,4232,4234,4236,4238,4240,4262, 4264,4201,4203, 4205,4207,4227,4229, 4231,4233,4235,4237,4239,4259,4261,4263,4265

Μεταξύ Θεσσαλονίκης-Λάρισας-Θεσσαλονίκης ματαιώνονται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών του Προαστιακού:1590,1592,2590,2592,3590,1591,1593,2591,2539,3593. Επίσης, δεν θα γίνει το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 1599 μεταξύ (Λάρισας-Παλαιοφαρσάλου).

Μεταξύ Θεσσαλονίκης-Έδεσσας – Φλώρινας – Θεσσαλονίκης ματαιώνονται όλα τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών.

Μεταξύ Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης – Θεσσαλονίκης ματαιώνονται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 600,601,IC91,IC90

Μεταξύ Αλεξανδρούπολης – Δικαίων-Αλεξανδρούπολης ματαιώνονται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών
IC91,1682,1683,1684,1685

Μεταξύ Διακοπτού-Καλαβρύτων-Διακοπτού ματαιώνονται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 1336,1337

Μεταξύ Αγ. Ανδρέα -Πάτρας -Ρίου – Αγ. Βασιλείου ματαιώνονται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών του Προαστιακού:

1300,1301,1302,1303,1304,2303,2304,2305,2306,2307,2308,3300,3309,4300,4301,4302,4303
Επίσης, δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών μεταξύ Κιάτου – Πάτρας – Κιάτου:Λ2,Λ4, Λ6,Λ12,Λ14,Λ16,Λ18,Λ1,Λ9,Λ11,Λ13,Λ15,Λ23,Λ25
Μεταξύ Πύργου-Κατάκολου-Ολυμπίας-Πύργου ματαιώνεται το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 1380 και 1381 μεταξύ Ολυμπία-Πύργου.

Την Τετάρτη 13-01-2016 (επόμενη ημέρα των στάσεων εργασίας), μεταξύ Θεσσαλονίκης-Έδεσσας – Φλώρινας-Θεσσαλονίκης ματαιώνονται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών IC82,730 και IC91 Αλεξανδρούπολης – Δικαίων-Αλεξανδρούπολης.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτά είναι τα αληθινά, τα πραγματικά αποτελέσματα "εκλογής" αρχηγού της δεξιάς...

 

Αυτά είναι τα αληθινά, τα πραγματικά αποτελέσματα "εκλογής" αρχηγού της δεξιάς...και το βιογραφικό του Κουλη με εικόνες



 












ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πρώτη φορά Αριστερά


Πρώτη φορά Αριστερά 

Γενάρης του 2011


► Τιμή Πετρελαίου το βαρέλι 37 δολλάρια
► Τιμή Βενζίνης το λίτρο 0,77 ευρώ


Γενάρης του 2016

►Τιμή Πετρελαίου το βαρέλι 37 δολλάρια
►Τιμή Βενζίνης το λίτρο 1,44 ευρώ







ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!