EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Επιτέλους η ΕΛ.ΑΣ βάζει χέρι στις «άγνωστες» Μ.Κ.Ο που αλωνίζουν τα νησιά μας!

Καιρός ήταν να βάλει χέρι η Ελληνική Αστυνομία και η Frontex για τις Ελληνική και Αλλοδαπές Μ.Κ.Ο που δήθεν με το ρόλο του εθελοντή αλωνίζουν στα νησιά μας και συμπεριφέρονται ως κράτος εν κράτει καθοδηγώντας λαθρομετανάστες και πρόσφυγες!

Να ελεγχθούν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις και οι μεμονωμένοι εθελοντές που δραστηριοποιούνται στα νησιά του βορείου Αιγαίου θα επιχειρήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με την Frontex. Μάλιστα, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει εντατικούς ελέγχους σε 24ωρη βάση.

«Δεν έχουμε στόχο να θίξουμε τους εθελοντές και τους εργαζόμενους σε ΜΚΟ και το έργο τους, αλλά να τονίσουμε την παρουσία της αστυνομίας σε ακτές και γενικότερα σε σημεία απόβασης μεταναστών και προσφύγων» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανώτερο στέλεχος της αστυνομίας.

Επίσης, στόχος είναι να ελεγχθούν όσοι, παριστάνοντας τον εθελοντή, κλέβουν αντικείμενα των προσφύγων ή βάρκες και μηχανές.

Σύμφωνα με την αστυνομική πηγή, θα ζητείται από όσους επιχειρούν στις ακτές, η αστυνομική ταυτότητα, η οργάνωση που εκπροσωπούν και στη συνέχεια θα ελέγχεται εάν η συγκεκριμένη οργάνωση είναι διαπιστευμένη.

Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, τις οποίες μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ορισμένες από αυτές τις οργανώσεις λειτουργούν ανεξέλεγκτα κυρίως στη βόρεια Λέσβο από τον Μόλυβο και την Εφταλού μέχρι τη Συκαμνιά, απαγορεύοντας ακόμα και την πρόσβαση στις ακτές σε πιστοποιημένους φορείς ή λειτουργώντας αυτοσχέδια ιατρεία που δε παρέχουν απολύτως καμία ουσιαστική υπηρεσία.

«Απαγορεύουν την πρόσβαση στις παραλίες, δυσκολεύουν το έργο της διάσωσης, γίνονται επικίνδυνοι αφού όταν βγαίνει η βάρκα αντί να περιθάλψουν και να ζεστάνουν τα μωρά, φωτογραφίζονται και αγνοούν βασικούς κανόνες περίθαλψης. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη και εγώ θα πάω στον εισαγγελέα και ζητώ τη συνδρομή του ιατρικού κόσμου του νησιού» είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Αιγαίου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας η διασώστρια Ζωή Λειβαδίτου.

Ανάλογη είναι και η άποψη του προέδρου του ιατρικού Συλλόγου Λέσβου Παναγιώτη Προβέντζα, ο οποίος, μιλώντας επίσης στον ραδιοφωνικό σταθμό Αιγαίου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, υποστήριξε πως «ο ιατρικός σύλλογος είναι ο μόνος υπεύθυνος για την πιστοποίηση όλων των γιατρών και των μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στον υγειονομικό τομέα και μέχρι σήμερα παρά τις εκκλήσεις μας, μόνο οι Γιατροί του Κόσμου έχουν πιστοποιηθεί για τα μέλη που δραστηριοποιούνται στο νησί.

Τους καλέσαμε δύο φορές και τους ζητήσαμε να έρθουν στον ιατρικό σύλλογο να πιστοποιηθούν ότι είναι γιατροί και να ξέρουμε που μπορούμε να τους αξιοποιήσουμε όταν χρειαστεί ανάγκη. Έφτασαν στο σημείο να παρουσιάσουν ένα σχεδιάγραμμα στον διοικητή του νοσοκομείου στο οποίο χώριζαν με τσιφλίκια τις παραλίες και τις περιοχές ευθύνης τους υποστήριξε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου.

«Η όλη διαδικασία, αν όλα είναι εντάξει, θα σταματά εκεί» ανέφερε το στέλεχος της αστυνομίας και τόνισε: «Αυτό που πρέπει να γίνει είναι η εμπέδωση κλίματος ασφαλείας σε όλους τους κατοίκους των νησιών. Αίσθημα που τον τελευταίο καιρό έχει διασαλευτεί από όσα λέγονται και γράφονται γύρω από τους εκατοντάδες εργαζόμενους σε Μ.Κ.Ο και άλλους εθελοντές που επιχειρούν παρεμβαίνοντας σε θέματα διαχείρισης προσφυγικών ροών στα νησιά, εντελώς ανεξέλεγκτα». veteranos






πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

Ενώ από το ένα μέρος η αριστερή κατοχική κυβέρνηση επιβάλει να κτίζεται το αφορολόγητο μόνο με ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω τραπεζών, από το άλλο παριστάνει ότι δυσφορεί, επειδή οι δύστυχοι πολίτες θα πρέπει να πληρώνουν προμήθειες και θα αυξάνονται ανέξοδα τα κέρδη των τραπεζιτών, στους οποίους η ίδια μας σκλαβώνει.

Μάλιστα η κυβέρνηση παριστάνει από πάνω και  τον προστάτη των πολιτών. Ότι τάχατες δηλαδή προσπαθεί να πείσει τους τραπεζίτες να ρίξουν (προσέξτε, όχι να εξαλείψουν) τις προμήθειες.

Όπως λέει όμως και μια φίλη μας, δεν φταίει η κυβέρνηση που πουλάει την πολιτική της εξαπάτηση, μπροστά στα μάτια μας, αλλά εμείς που την αγοράζουμε.

Και τι να κάνουμε; Μα, να τους πάρουμε την εξουσία. Πιο απλό είναι αυτό από το να συνεχίσουμε να ζούμε σκλαβωμένοι και ταπεινωμένοι.


πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!