EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ετοιμαστείτε! Έρχεται Μνημόνιο 4

Μπορεί ο πρωθυπουργός στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του να μίλησε για την τελευταία χρονιά της λιτότητας και την αρχή της ανάκαμψης, όμως η σκληρή αλήθεια των αριθμών δεν φαίνεται να τον δικαιώνει.

Το νέο Μεσοπρόθεσµο Πρόγραµµα που ετοιµάζεται να καταθέσει για ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση περί τα τέλη Ιανουαρίου ή στις αρχές Φεβρουαρίου σύµφωνα µε το ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος» θα εκτείνεται µέχρι το 2020 και θα προβλέπει συνέχιση της λιτότητας για άλλα τέσσερα τουλάχιστον χρόνια.

Στο Μεσοπρόθεσµο Πρόγραµµα που σχεδιάζεται προβλέπονται καταρχάς πρόσθετα µέτρα για το 2017, ύψους 1,305 δισ. ευρώ, ενώ µε τον Προϋπολογισµό του 2018 θα έρθουν και νέα μέτρα που θα φτάνουν στα 435 εκατ. ευρώ.


Προσθέστε σε αυτό το ποσό και τα 5,7 δισ. ευρώ της διετίας 2015-2016 και θα καταλάβετε ότι μιλάμε για οικονομική επιβάρυνση ύψους 7,4 δισ. ευρώ την τετραετία 2017-2020.

Και ο λογαριασµός αναµένεται να αυξηθεί αν φανεί ότι τα φορολογικά έσοδα υπολείπονται των µηνιαίων στόχων και τα εισπρακτικά κενά στα ασφαλιστικά ταµεία είναι µεγάλα, οπότε ενεργοποιείται αυτόµατα ο µηχανισµός για νέες παρεµβάσεις στους ειδικούς φόρους και στον ΦΠΑ, ώστε να µην απειληθούν οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσµατα.

Εκτός των άλλων σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ανοιχτό παραµένει ακόμα και το θέμα της κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού της χώρας μετά το 2018, γεγονός που αφήνει ορθάνοιχτο το παράθυρο για τέταρτο µνηµόνιο και συνέχιση της πολιτικής της σκληρής λιτότητας.





πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ελευθέριος Βενιζέλος’: Εβραίοι απαίτησαν αποβίβαση Αράβων στην πτήση προς Τελ Αβίβ

Πολλοί εβραίοι επιβάτες στην Αθήνα, απαίτησαν από τους ιθύνοντες του εθνικού αερομεταφορέα της Ελλάδας «Aegean Airlines» να αποβιβασθούν από το αεροπλάνο, που πετούσε προς το Τελ Αβίβ, δύο Ισραηλινοί Άραβες, γράφει ισραηλινό δημοσίευμα.

Το κείμενο επικαλείται αναφορά από το ραδιοφωνικό σταθμό «Κολ Ισραήλ» και σημειώνει ότι τα κίνητρα των Ισραηλινών Εβραίων ήταν ότι οι αραβικής καταγωγής επιβάτες φαινόταν ύποπτοι και «ενδέχεται να ήταν τρομοκράτες».

Οι Εβραίοι Ισραηλινοί, συνεχίζει το δημοσίευμα, αρνήθηκαν να καθίσουν στις θέσεις τους και να δεθούν με τις ζώνες.

Η εταιρεία της Aegean Airlines πρόσφερε στους Ισραηλινούς Άραβες να εγκαταλείψουν το αεροπλάνο και να διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχείο με πληρωμή της αεροπορικής εταιρείας. Τους υποσχέθηκαν, ακόμη, ότι το πρωί θα μεταφερθούν στο Ισραήλ με άλλη πτήση.

Ορισμένοι από τους Εβραίους επιβάτες απαίτησαν να αφαιρεθούν οι αποσκευές των υπόπτων που είχαν φορτωθεί στο αεροσκάφος, αλλά δεν έλαβαν θετική απάντηση.

Ο πιλότος ανακοίνωσε, τότε, στους διαμαρτυρόμενους Εβραίους, ότι μπορούσαν να μην ταξιδεύσουν, αλλά η εταιρεία δεν θα προσέφερε σε αυτούς ξενοδοχείο με έξοδά της.

Μετά από αυτό, οι διαμαρτυρόμενοι Εβραίοι αποφάσισαν να παραμείνουν στο αεροσκάφος και να πετάξουν προς το Ισραήλ, σημειώνεται χαρακτηριστικά.




πηγη





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Κύριε Κατρούγκαλε, μόλις γελοιοποιηθήκατε» ΒΙΝΤΕΟ

Γράφει η Θεοδωροβία Πλακά

Ομολογώ, ότι προεκλογικά παρακολουθούσα πολύ τις…ομιλίες σας,κύριε Κατρούγκαλε γιατί τα λέγατε κι εσείς πολύ ωραία,ενδιαφέροντα,πειστικά,τρυφερά,αφού το μαστίγιο το είχατε πολύ καλά κρυμμένο.

Όπως ακριβώς είστε στο βιντεάκι, ήρεμος καί ευτυχής σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα με την σιγουριά τού νικητή.

Θα ερχόσασταν να διαλύσετε την ομίχλη καί τα σύννεφα του μνημονίου πού δεν ήταν μονόδρομος,λέτε με περίσσιο θράσος στον λόγο σας, στο βίντεο.

Δείτε καί ακούστε Έλληνές μου, πώς σε κορόιδευαν καί σε παραπλανούσαν επικίνδυνοι πολιτικοί.

Σενάριο σε γύρισμα αριστερής αποτυχημένης κωμικής ταινίας,αλλά με τραγικές επιπτώσεις γιά την Ελλάδα καϊ τους Έλληνες,αφού την ξεπούλησαν καί την πείνασαν από άκρη ως άκρη ,οι αριστεροί
τιποτένιοι, δίνοντάς μας την χαριστική βολή τού τρίτου μνημονίου.

Καί να, το χειροκρότημα στο θέατρό σας καί να, οι οπαδοί κοντά σας, κύριε Κατρούγκαλε,στα ψεύτικα τα προεκλογικά σας λόγια τα μεγάλα!

Μέχρι καί στο βιογραφικό σας που κυκλοφορείτε εσείς στο διαδίκτυο,αναφέρετε ότι συμμετείχατε μαζικά σε κινήματα κατά των μνημονίων και υπέρ των ελευθεριών καί ειστε καί υποστηρικτής καί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Καί το έχετε ακόμα εκεί να το βλέπουμε να μας βγάζει το μάτι.

Καί πού πήγαν όλα αυτά σήμερα;

Πού είναι ο Κατρούγκαλος του βίντεο καί του βιογραφικού; Ψεύτης ο Κατρούγκαλος ή πλαστό το βιογραφικό;

Γιατί μετατραπήκατε σε τύραννος;

Γιατί δεν λύσατε τους κάβους να σαλπάρει το καράβι η Ελλάς στους ωκεανούς της ελευθερίας,πσρά σκύψατε κι εσείς το κεφάλι στους εχθρούς μας καί συνθηκολογήσατε με όλα τα λαμόγια του δημοσίου καί της ελληνικής επικράτειας;

Τί κάνατε λοιπόν εσείς πού ήρθατε στην εξουσία,όταν στα ανθρώπινα δικαιώματα πού σκίζατε τα ιμάτιά σας προεκλογικά,υπάγονται:

α) το δικαίωμα στη τροφή, πού με το τρίτο μνημόνιο την στερείσατε τελείως, ιδίως στα παιδιά;

β) το δικαίωμα στην εργασία, αφού οι άνεργοι πολλαπλασιάστηκαν σε πολλά εκατομμύρια ελλήνων, χωρίς διέξοδο με την δική σας αριστερή κυβέρνηση ;

γ) το δικαίωμα στην κατοικία,αφού τις παίρνετε με αριστοτεχνικό τρόπο κι αυτές,εσείς οι αριστεροί από τους Έλληνες;

δ) το δικαίωμα στην ασφάλιση,πού το στραγγαλίσατε με τα ίδια σας τα χέρια Υπουργέ Κατρούγκαλε,μαζί καί όλους τους Έλληνες;

Σήμερα δεν ντρέπεστε,γι” αυτά που λέγατε χθές;

Πώς αντικρύζετε εσείς τους Έλληνες πιά καί τρώτε,πίνετε, με τέτοια δυστυχία δίπλα σας;

Αλλά τα πείσατε τα πρόβατε, κι εσείς ακόμα οι αριστεροί .

Χρόνια ολόκληρα περιμένατε αυτή την κορυφαία στιγμή της ιστορίας σας,γιά να κυβερνήσετε κι εσείς, δεν βαριέσαι, τί ψυχή έχει μιά εξαπάτηση εκατομμυρίων απελπισμένων,πτωχευμένων,αυτοκτονημένων Ελλήνων;

Καί να, μιά μνημονιάρα σαν το μπόι σας καθηγητά, θηλιά στον λαιμό των Ελλήνων,μόλις δέσατε τα πρόβατά σας!

Το ξέρετε υποθέτω σαν συνταγματολόγος,έχοντας βγάλει καί την νομική σχολή,ότι έχετε διαπράξει κοινωνικοανθρωπιστικό έγκλημα, κατά του Ελληνικού Έθνους και των πολιτών της;

Γνωρίζετε ότι πρόκειται για τεράστια εξαπάτηση του ελληνικού λαού εκ μέρους σας;
Γνωρίζετε πώς ονομάζονται τέτοιου είδους εξαπατητές κράτους;

Κακούργοι,κύριε καθηγητά, ονομάζονται καί περνάνε κακουργοδικείο δοθείσης ευκαιρίας καί ειδικά δικαστήρια.

Κατάντια κύριε Κατρούγκαλε, για έναν καθηγητή αριστερής κυβέρνησης καϊ για το κύρος πού εμπνέατε προεκλογικά.

Αλλά θα μου πεις, εδώ δημιουργήσατε υπουργείο διαφθοράς γιά πρώτη φορά στην Ελλάδα, με τον αδέκαστο καί αξιότιμο κύριο Νικολούδη, με λίστες με ονόματα καί διευθύνσεις,του έδωσα και εγώ την δική μου λίστα με ονόματα καί σε μερικούς μήνες τον εξαφανίσατε τον άνθρωπο καί γκρεμίσατε καί το υπουργείο,γιά να μην τιμωρηθούν οι απατεώνες.
Νικολούδης- Ρακιντζής βλάπτουν τους απατεώνες καί παράνομους!

Μιλάμε για μεγάλη αριστερή ξεφτίλα.

Τί να περιμένει κανείς κι απο εσάς πλέον;

Πείτε μας ποιοί είναι οι εντολείς σας σε όλη αυτή την καταστροφή, να ελαφρύνετε την θέση σας.Στο παραμνημόνιο ( όπως λέμε παρακράτος) αναφέρεται κι αυτό κύριε Κατρούγκαλε;
Εδόθη εντολή και σε εσάς, να ξεσκίσετε τον λαό σας από παντού ;Να τον αφανίσετε;Να αφήσετε ήσυχα τα λαμόγια;

Εξαφάνιση στην εξαφάνιση όσων κάνουν το καθήκον τους;
Ολοι εκτελείτε εντολές,να προστατεύετε τους απατεώνες;

Όλοι είστε προδότες,πουλημένοι;

Είναι κι αυτό μία τέχνη βεβαίως, που εκτός από τους δεξιούς διαπρέπετε και έχετε ιδιαίτερο ταλέντο καί οι αριστεροί.

Αλλά και με τόσο έμπειρο ΠΑΣΟΚ σε καίριες θέσεις υπουργείων καί στους κόλπους της Τσιπροκαμμενοκυβέρνησης, έχετε καλούς δασκάλους.

Στην πυρά ,ΟΛΟΙ.

Και μια και το θυμήθηκα, κύριε Κατρούγκαλε,σας είχα επισκεφθεί με τον δικηγόρο μου την άνοιξη του 2015,στο υπουργείο εσωτερικών και ζήταγα να βοηθήσετε να πάρω απόσπαση από την εγκληματική οργάνωση της ΓΓΑθλητισμού, καταθέτοντας μία ακόμα σχετική αίτηση από τις τόσες που έχω καταθέσει,αλλά οι εντολές από τους επικίνδυνους ισχυρούς,ήταν να μην δίνει κανένας σημασία, για να πετύχει η σκευωρία του διωγμού μου.

Όταν σας αναζητήσαμε στα τηλέφωνα, εγώ κι ο δικηγόρος μου, είσασταν εξαφανισμένος κι εσείς και η δικηγόρος συνεργάτης σας .
Δειλιάσατε να μας αντιμετωπίσετε.

Σας ενημερώνω δημόσια ότι γίνατε συνένοχος στο έγκλημα καί στην σκευωρία της καταδίωξής μου.
Τυχαίο; Σαφέστατα όχι.

Μην νομίζετε ότι στενοχωρέθηκα,απλά σας λυπάμαι πόσο χαμηλά πέσατε στα μάτια μου, ολόκληρος καθηγητής δύο μέτρα .

» Χιλιοι δυό παραφυλάνε
σε κοιτάν και δεν μιλάνε,
είσαι σήμερα μονάρχης
κι ώσαμ” αύριο δεν υπάρχεις.
( Οδυσσέας Ελύτης)

Πού θα πάει, θα πάρω,τις απαντήσεις μου, κάποια στιγμή στις αίθουσες των δικαστηρίων, για όλους και για όλα,γιατί όπως λέει καί ένα τραγούδι κύριε Κατρούγκαλε καί λοιποί εξαπατητές καί κακούργοι:

» Έχει η ζωή γυρίσματα
και καραβοτσακίσματα,

Ποτέ δεν ξέρεις άνθρωπε
η τύχη πώς τα φέρνει.

Σήμερα σου χαμογελά
καί αύριο σε δέρνει…

Άντε καλό τσάκισμα,εκατομμύρια Έλληνες παρακαλάνε γι” αυτό,γιατί ξύπνησαν εν τέλει ευτυχώς καί θα σας πάρουν με τις πέτρες προσεχώς,γι” αυτό φύγετε όσο είναι καιρός……

«Κατακλυσμούς ποτέ δεν λογαριάσαμε,μπήκαμε μεσ” τα όλα καί περάσαμε»! ( Οδυσσέας Ελύτης)
Εμπρός Έλληνες…







πηγη





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι ΗΠΑ συντρίβουν την VW και το Βερολίνο με «αστρονομικό» πρόστιμο 90 δισ.δολαρίων!

«ΒΟΥΙΖΟΥΝ» ΤΑ ΑΦΤΙΑ ΤΗΣ Α.ΜΕΡΚΕΛ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
 
Με ένα εξοντωτικό πρόστιμο 90 δισ.δολαρίων που θα απειλήσει την ίδια της την ύπαρξη βρίσκεται αντιμέτωπη η «αμαρτωλή» γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία για το σκάνδαλο της VW, μονάχα στις ΗΠΑ καθώς ποινικές διαδικασίες εις βάρος της «τρέχουν» σε ακόμη επτά χώρες.
 
Η κίνηση αυτή έχει ως στόχο να «τσακίσει» την γερμανική οικονομία, και να συντρίψει τα ηγεμονικά σχέδια του Βερολίνου για μελλοντική παγκόσμια κυριαρχία.
 
Η πολιτεία του Ντιτρόιτ κατάθεσε αγωγή σε βάρος της στο αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και αφορά τουλάχιστον 600.000 πετρελαιοκίνητα μοντέλα της VW.
 
Η μηνυτήρια αγωγή αφορά το σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει για την τοποθέτηση λογισμικού στα μοντέλα της, που παραποιεί τις εκπομπές των τιμών των ρύπων
 
Το αμερικανικό υπουργείο προσέφυγε στα αστικά δικαστήρια, κατηγορώντας την Volkswagen ότι παραβίασε τέσσερις κανονισμούς του «Συμφώνου Καθαρού Αέρα» αξιώνοντας πρόστιμο, το οποίο δύναται να αγγίξει τα 90 δισ. δολάρια.
 
Η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να επιδιώξει την αστική δίωξη της Volkswagen θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη οικονομική ζημιά στην εταιρία λόγω των αποζημιώσεων που θα πρέπει να καταβάλει αλλά και θα πλήξει την Γερμανία ως σύνολο.
 
«Με τη σημερινή αγωγή πραγματοποιούμε ένα σημαντικό βήμα για την προστασία της δημόσιας υγείας, επιδιώκοντας να φέρουμε τη Volkswagen ενώπιον των ευθυνών της για την ατμοσφαιρική ρύπανσης» δήλωσε η Cynthia Giles, εκπρόσωπος της Αμερικανικής Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA).
 
«Μέχρι στιγμής, οι συζητήσεις για την ανάκληση δεν παρήγαγαν αποδεκτή εξέλιξη. Οι συζητήσεις αυτές θα συνεχιστούν παράλληλα με το ομοσπονδιακό δικαστήριο», επισήμανε.
 
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει ήδη παραδεχθεί την παρανομία, και προέβη σε αλλαγές στην διοίκησή της αλλά και σε ανακλήσεις χιλιάδων μοντέλων.
 
Την ίδια στιγμή, το αμερικανικό υπουργείο δικαιοσύνης εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγγελθούν στην εταιρία κατηγορίες για απάτη σε βαθμό κακουργήματος για την παραπλάνηση των Αμερικανών καταναλωτών αλλά και των αρχών για την προστασία του περιβάλλοντος.
 
Είναι αμφίβολο εάν το δικαστήριο θα προλάβει επιδικάσει ένα τόσο δυσθεώρητο πρόστιμο, καθώς είναι πολύ πιθανό να υπάρξει ένα εξωδικαστικός συμβιβασμός μεταξύ των δύο πλευρών.
 
Η VW θα προσπαθήσει να μαζέψει τα ασυμάζευτα όπου μπορεί και όπως μπορεί.
 
Εκτός αυτού, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είναι αντιμέτωπη με εκατοντάδες μηνύσεις κατόχων πετρελαιοκίνητων οχημάτων, οι οποίοι επιζητούν αποζημίωση από την εταιρεία.
 
Η αποκάλυψη του σκανδάλου με την απάτη απόκρυψης των ρύπων από την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία VW δεν είναι καθόλου τυχαία.
 
Η Γερμανία φαίνεται πως πληρώνει την αλαζονεία της να ηγηθεί της Ευρώπης και να αυξήσει την παγκόσμια οικονομική επιρροή της που όμως το επιχειρεί με απάτες και με μίζες, όπως στην περίπτωση της Siemens.
 
Είναι τυχαίο ότι τα σκάνδαλα της VW τώρα και της Siemens πιο πριν αποκαλυφτήκαν από τις ΗΠΑ; Κάθε άλλο. Πρόκειται για έναν οικονομικό «πόλεμο» τον οποίο βέβαια πληρώνουν και άλλες χώρες όπως η Ελλάδα.
 
Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα αυτού του παιχνιδιού και αυτό φάνηκε από την κόντρα Ουάσιγκτον-Βερολίνου στην υπόθεση του ελληνικού χρέους.
 
Η Γερμανία έχει επιλέξει μία πολιτική μέσω της οποία επιβάλει τη λιτότητα στις χώρες της Ευρώπης για να κερδίζει αυτή και ταυτόχρονα χρησιμοποιεί το ευρώ για να ενδυναμώσει οικονομικά τη θέση της παγκοσμίως. Βάσει στοιχείων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από την ελληνική κρίση και μόνο η Γερμανία έχει κερδίσει 100 δισ. ευρώ. Μήπως γι’ αυτό την προκάλεσε κι’ όλας;    
 
Η δε οικονομική κρίση στην Ευρώπη έχει ρίξει την ισοτιμία ευρώ δολαρίου με αποτέλεσμα να ευνοούνται οι εξαγωγές της Γερμανίας. Αυτό δεν συμφέρει καθ’ όλου τις ΗΠΑ που βλέπουν τις δικές του εξαγωγές να περιορίζονται και να μην μπορούν να βάλουν την οικονομία τους σε τροχιά ανάκαμψης.    
 
Οι χώρες της Ευρώπης με τη λιτότητα που επιβάλει το Βερολίνο δεν μπορούν να καταναλώσουν τα αμερικανικά προϊόντα, ενώ η ισοτιμία που είχε φτάσε στο 1 προς 1,… κάτι έπληξε ιδιαίτερα τις εξαγωγές της ΗΠΑ.
 
Αυτός ήταν και ο λόγος των παρεμβάσεων από την Ουάσιγκτον υπέρ της Ελλάδας, πέραν βέβαια και των γεωπολιτικών προεκτάσεων, για το θέμα του χρέους.
 
Η VW Group με τα περίπου 200 δισ. ευρώ τζίρο, αντιπροσωπεύει το 3% του γερμανικού ΑΕΠ. Ποσοστό τεράστιο για μία μόνο βιομηχανία. Πόσο μάλλον αν αναλογιστεί κανείς πως η γερμανική οικονομία εξαρτάται κυρίως από τις εξαγωγές της, οι οποίες είναι ίσον με το 45% του ΑΕΠ της.
 
Ο τομέας δε του αυτοκινήτου αποτελεί το 17% των εξαγωγών της Γερμανίας, το υψηλότερο ποσοστό από οποιαδήποτε άλλη βιομηχανία, κάτι που σημαίνει ότι το Βερολίνο θα επιβλέψει τις εξελίξεις πολύ προσεκτικά. Κι αυτό γιατί θεωρείται σχεδόν βέβαιο πώς στο σκάνδαλο με τα πειραγμένα συστήματα εκπομπής ρύπων δεν φαίνεται να εμπλέκεται μόνο η VW, αλλά και άλλες γερμανικές εταιρείες.
 
Αμερικανοί αναλυτές του Stratfor το επισημαίνουν ήδη, λέγοντας πώς το σκάνδαλο θα είναι ακόμη μεγαλύτερο αν αποδειχτεί ότι εμπλέκονται και άλλοι Γερμανοί υποκατασκευαστές!
 
Είναι ακριβώς σαν το σκάνδαλο της Siemens.
 
Όπως αποκαλύφθηκε το σύστημα της απάτης, του «λαδώματος» και των μιζών επεκτείνονταν στα λεωφορεία της ΜΑΝ, στα υποβρύχια της HDW και της Ferrostaal, στα άρματα μάχης Leopard, και σε πολλά άλλα συστήματα που προμήθευαν Γερμανοί.
 
Είναι το ίδιο ακριβώς που συμβαίνει και με τον τραπεζικό τομέα. Τράπεζες σε άλλες χώρες χρεοκοπούν, αλλά η Deutsche Bank που είναι η πιο εκτεθειμένη σε «τοξικά ομόλογα» και έχει τεράστια ανοίγματα μαζεύει όλο το χαρτί από τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου και όχι μόνο.
 
Τον Μάρτιο του 2015 έγινε γνωστό ότι η Deutsche Bank στις ΗΠΑ (το αμερικανικό παρακλάδι) απέτυχε παταγωδώς να περάσει τα “τέστ αντοχής” της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ,τα οποία έδειξαν ότι κινείται στο “κόκκινο” και θα είναι αδύνατον να αντέξει ενδεχόμενη νέα χρηματοπιστωτική κρίση.   
 
Η γερμανική τράπεζα δεν διαθέτει κανέναν μηχανισμό αντιμετώπισης έκτακτης κρίσης είπαν οι Αμερικανοί.   Οι αμερικανικές αρχές την ελέγχουν ακόμη για χειραγώγηση επιτοκίων, φορολογικές παραβάσεις και προβλήματα με υποθήκες!
 
Η αμερικανική θυγατρική της Deutsche Bank ,θα χρειαστεί τουλάχιστον 1 δις δολάρια για την “εξυγίανσή” της, είχαν καταλήξει οι αμερικανικές αρχές.   Τον Απρίλιο, η Deutsche Bank συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 2,5 δισεκ. δολαρίων για το σκάνδαλο χειραγώγησης του επιτοκίου διατραπεζικών χορηγήσεων Libor.   Η σειρά σκανδάλων στην οποία έχει εμπλακεί η τράπεζα, όπως και τα δυσμενή οικονομικά αποτελέσματα της, οδήγησαν στην παραίτηση, τον Ιούνιο, των δύο συνδιευθυνόντων συμβούλων της Deutsche Bank.
 
Η Γερμανία εδώ και αρκετά χρόνια επιδιώκει την «αυτονόμησή» της και να καταστεί η ίδια μια νέα υπερδύναμη. Αυτός είναι και ο λόγος της μετατροπής της ΕΕ σε γερμανική Ευρώπη, ακόμα και ο επιδιωκόμενος Ευρωστρατός θα είναι μια αναγέννηση-προέκταση της «Βέρμαχτ».
 
Τα 90 δισ. δολάρια δεν είναι ένα απλό πρόστιμο, είναι μια «σφαλιάρα», είναι η προσπάθεια των ΗΠΑ να «κοντύνουν» το Βερολίνο.




pronews.gr




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επτά πληγές στην υγεία φέρνει η νέα χρονιά

Πολλά, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, πρέπει να κάνει η κυβέρνηση στον τομέα της Υγείας, προκειμένου να μην καταρρεύσει το δημόσιο σύστημα.


Μάχη επιβίωσης δίνει το δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας, το οποίο λειτουργεί οριακά και – σε πολλές περιπτώσεις – ριψοκίνδυνα για τη ζωή και την ακεραιότητα των ασθενών.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό κατέστησαν “ανάπηρα” τα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία καλούνται να ανταπεξέλθουν στην αυξημένη ζήτηση που προκαλεί η διάλυση των δομών της πρωτοβάθμιας (εξωνοσοκομειακής) φροντίδας Υγείας.

Το 2016, θεωρείται ένα κρίσιμο έτος, καθώς πρέπει άμεσα να ενισχυθούν συγκεκριμένα σημεία του συστήματος, προκειμένου να μην καταρρεύσει στα κεφάλια ασθενών, προσωπικού και πολιτικής ηγεσίας.

Οι όποιες παρεμβάσεις θα γίνουν έπειτα από λογοδοσία στους “θεσμούς”, οι οποίοι περιμένουν να δουν τα όσα έχουν συμφωνηθεί και ψηφιστεί να ισχύσουν άμεσα.

Πολλά ερωτήματα προκαλεί το εάν η κυβέρνηση προτίθεται να επαναφέρει το “παράλληλο πρόγραμμα”, με το οποίο θα ισορροπήσουν οι σκληρές παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν σε επίπεδο κοινωνικών παροχών.

Επτά μέτωπα πρέπει να αντιμετωπιστούν από τις πρώτες κιόλας μέρες του νέου χρόνου. Τα μέτωπα αυτά είναι τα εξής:

Η κάλυψη των σημαντικών κενών, κυρίως σε νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και σε γιατρούς, δεδομένων των χιλιάδων αποχωρήσεων που σημειώθηκαν στα χρόνια της κρίσης.

Η πολιτική ηγεσία έχει εξαγγείλει περισσότερους από 3.000 διορισμούς και αναμένεται εναγωνίως η δρομολόγησή τους.

Η περίθαλψη των ανασφάλιστων είναι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα μίας αριστερής κυβέρνησης. Περί τα 2.000.000 άτομα βρίσκονται σήμερα στο περιθώριο, αντιμετωπίζοντας συγκλονιστικές δυσκολίες πρόσβασης στη φαρμακευτική και τη νοσοκομειακή περίθαλψη.

Η αντιμετώπιση της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα αποτελεί μία πρόκληση για κάθε κυβέρνηση. Πολλά ερωτήματα τίθενται με το κατά πόσον αυτό θα συντελεστεί την ώρα που η κυβέρνηση προχωρεί σε συγχώνευση του εξειδικευμένου σώματος επιθεωρητών Υγείας (ΣΕΥΥΠ) στο αντίστοιχο σώμα Δημόσιας Διοίκησης.

Σε οικονομικό επίπεδο, η μεγαλύτερη παρέμβαση είναι η διασφάλιση ομαλής χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος οφείλει σχεδόν 1,5 δισ. ευρώ σε προμηθευτές και παρόχους.

Οι μειώσεις στις τιμές των διαγνωστικών εξετάσεων (μεσοσταθμικά σε ποσοστό 43%) δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα βοηθήσουν. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως γιατροί και διαγνωστικά κέντρα εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να διακόψουν τις συμβάσεις τους με τον Οργανισμό.

Για να μπορέσουν τα νοσοκομεία να πάρουν ανάσα, είναι αναγκαία – όσο ποτέ – η συγκρότηση ενός επαρκούς συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας. Ο υπουργός Υγείας έχει εξαγγείλει πιλοτικά ένα τέτοιο σύστημα, με βάση αποκεντρωμένες μονάδες γειτονιάς, αλλά την ίδια ώρα μένουν παροπλισμένα τα πολυϊατρεία και τα εργαστήρια του πρώην ΕΟΠΥΥ. Τα κενά αυτά δεν μπορούν να καλυφθούν με τα πιλοτικά μέτρα.

Μεγάλη παρέμβαση στο σύστημα Υγείας είναι και η φαρμακευτική πολιτική. Με την τιμολογιακή της πολιτική, η κυβέρνηση έχει ανοίξει μέτωπο με πολυεθνικές και τις εγχώριες φαρμακοβιομηχανίες.

Το μεγαλύτερο μέτωπο άνοιξε πρόσφατα και αφορά τον αυτόματο μηχανισμό επιστροφής υπερβάσεων (clawback) στη νοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη. Το μέτρο δεν εφαρμόζεται πουθενά στον κόσμο και είναι αμφίβολο εάν θα αποδώσει καρπούς.

Επείγοντα χαρακτήρα έχει λάβει η ανάγκη παρεμβάσεων στον τομέα της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και αντιμετώπισης των εξαρτήσεων. Προς το παρόν, οι όποιες κυβερνητικές εξαγγελίες έχουν μείνει στα χαρτιά.

Πρόκειται για την ανάπτυξη τομεοποιημένων πρωτοβάθμιων και κοινοτικών υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων σε επίπεδο πρόληψης, θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης.






πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όλοι σε ένα ταμείο χωρίς πισωγύρισμα

Στους νέους συνταξιούχους και τα αποθεματικά των επικουρικών ταμείων μεταφέρει τα βάρη της προσαρμογής του ασφαλιστικού συστήματος το σχέδιο της κυβέρνησης για τις αλλαγές στις συντάξεις που παρέδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος στους αρχηγούς των κομμάτων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Βήματος στην πρόταση των 180 σελίδων περιλαμβάνονται:

• Η ενοποίηση όλων των ταμείων κύριας ασφάλισης σε ένα. Αυτό σημαίνει ότι καταργούνται ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ.

• Ο επανυπολογισμός των συντάξεων με νέους συντελεστές αναπλήρωσης για όλα τα χρόνια του εργασιακού βίου. Αυτό θα οδηγήσει σε σημαντικές μειώσεις συντάξεων σε όσους συνταξιοδοτηθούν από δω και στο εξής. Για τους παλιούς συνταξιούχους θα υπάρχει πρόβλεψη της «προσωπικής διαφοράς», έτσι ώστε να μην μειωθεί η κύρια σύνταξη τους μετά από το νέο υπολογισμό.

• Η προσαρμογή των συντάξεων μέσω των νέων συντελεστών αναπλήρωσης θα γίνει με την τροποποίηση του νόμου 3863 και την άμεση εφαρμογή των προβλέψεων του.

• Η μείωση του πλαφόν για τις ανώτατες συντάξεις στα 2.300 ευρώ το μήνα (από 2.773 ευρώ σήμερα) και του πλαφόν για τις πολλαπλές συντάξεις στα 3.000 ευρώ το μήνα (από 3.680 ευρώ σήμερα).

• Η μετατροπή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος σε ρήτρα βιωσιμότητας για τα επικουρικά ταμεία με ταυτόχρονη απορρόφηση των αποθεματικών τους για την πληρωμή των επικουρικών συντάξεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο επανυπολογισμός του συνόλου των συντάξεων σε ατομική βάση όπως περιέγραφε ο κ. Κατρούγκαλος θεωρείται αδύνατος.

Με όλες αυτές τις παρεμβάσεις, οι οποίες παραμένει άγνωστο αν θα γίνουν ή όχι αποδεκτές από την τρόικα, η κυβέρνηση επιχειρεί να διατηρήσει αμείωτες τις κύριες συντάξεις μεταφέροντας το βάρος σε όσους βγουν στη σύνταξη από δω και πέρα.





πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γιατί ο Τσίπρας δε θα πάει στον Πειραιά για τα Θεοφάνεια – Ο ρόλος του Σεραφείμ

Στη Δεξαμενή στο Κολωνάκι ή στο Παλαιό Φάληρο θα βρεθεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για τον φετινό εορτασμό των Θεοφανείων, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάσισε φέτος να μην επισκεφθεί τον Πειραιά, όπου υπενθυμίζεται πως πέρυσι είχε βρεθεί στην πρώτη σειρά των επισήμων αφήνοντας, μάλιστα, συμβολικά ελεύθερο και ένα περιστέρι.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος που ο πρωθυπουργός δε θα παραστεί στη φετινή τελετή στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας είναι η έντονη διαφωνία που έχει εκφράσει για το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Ο κ. Σεραφείμ σε μια μακροσκελή δήλωσή του είχε κάνει λόγο για «κρατικό διωγμό της Πίστεως» μιλώντας για θεσμοθέτηση της «ανατροπής της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας» και της «αντιαισθητικῆς μιμήσεως του ετέρου φύλου καί της ψυχοπαθολογικής εκτροπής εκ της υγιούς ανθρώπινης σεξουαλικότητας».

Ο ίδιος εκτίμησε, δε, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ότι η Αμερική και το ίδρυμα Σόρος προώθησε το σύμφωνο συμβίωσης, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να γκρεμιστεί η ορθόδοξη πίστη της Ευρώπης.

Τα δύο σενάρια για το πού θα παρακολουθήσει ο πρωθυπουργός την τελετή των Θεοφανείων είναι: ο κ. Τσίπρας να πηγαίνει στη Δεξαμενή μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ή στο Παλαιό Φάληρο, περιοχή που βρίσκεται υπό τη δικαιοδοσία της ιεράς μητρόπολης Νέας Σμύρνης. Εκεί στην τελετή θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον πρωθυπουργό.




πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Μύλος» στη δικαιοσύνη με κατηγορούμενους… δύο ταχυτήτων

TOY ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ

Γιατί ένας μεγαλέμπορος ναρκωτικών να έχει περισσότερα προνόμια από κάποιον ο οποίος κατηγορείται για φοροδιαφυγή;
Γιατί να συμβαίνει το ίδιο με ένα κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία ή παιδεραστία;

Αυτά είναι τα ερωτήματα τα οποία απασχολούν τα τελευταία 24ωρα μεγάλο μέρος του νομικού κόσμου της χώρας μετά την κυβερνητική απόφαση να νομοθετήσει την αξιοποίηση ακόμη και «παράνομου» υλικού για τις περιπτώσεις φοροδιαφυγής.

Πρόκειται για διάταξη του Νόμου 4365/2015 που… άναψε φωτιές και γέννησε έριδες μεταξύ της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος και της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Τα πράγματα είναι απλά. Στην προσπάθεια του να συλλέξει χρήματα το κράτος και να γεμίσουν τα άδεια ταμεία και να αξιοποιηθούν (επιτέλους) οι λίστες με τους μεγαλόσχημους και όχι μόνο φοροφυγάδες, η ηγεσία του υπ. Δικαιοσύνης με έναν(η αλήθεια είναι) τσαπατσούλικο τρόπο επανέφερε εν μέρει το καθεστώς που ίσχυε πριν από το 2008, όταν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικά στοιχεία έγγραφα παρακολούθησης ή υλικό που είχε υποκλαπεί.

Ωστόσο νομοθετική διάταξη διέκρινε με τα συγκεκριμένα αποδεικτικά μέσα θα μπορούσαν να προσκομιστούν μόνο για υποθέσεις που αφορούν το οικονομικό έγκλημα αλλά και τη διαφθορά τις οποίες χειρίζεται ο Οικ. εισαγγελέας και ο εισαγγελέας διαφθοράς.

Έτσι λοιπόν υπήρξε μια πρώτη αντίδραση, με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, και η οποία ουσιαστικά έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου κάνοντας ουσιαστικά λόγο για αποφάσεις οι οποίες παίρνονται στο… πόδι.

Ακολούθησε η αντίδραση του υπ. Δικαιοσύνης, η οποία από τη πλευρά της σε μια φιλολογικού τύπου προσέγγιση έκανε λόγο για μισθούς και συντάξεις που κόβονται και εγκαλούσε εκείνους που αντιμάχονται το νομοθέτημα.

Μάλιστα δήλωση του αρμόδιου υπουργού  για θέματα διαφθοράς, κ Παπαγγελόπουλου, ονομάζει δε προσωπικά τον πρόεδρο της Ένωσης Εισαγγελέων, Κωνσταντίνο Τζαβέλλα, Αντεισαγγελέα Εφετών και το γενικός γραμματέας Δημήτριο Ζημιανίτη, Αντεισαγγελέα Εφετών.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρεται προσωπικά και με την πολιτική του πλέον ιδιότητα με μάλλον απαξιωτικό τρόπο απέναντι σε πρώην συναδέλφους του, με τους οποίους μέχρι πρότινος βρίσκονταν στο ίδιο μετερίζι.

Έγκριτα στελέχη του νομικού κόσμου της χώρας σε επικοινωνία με το ereportaz εμφανίστηκαν ξαφνιασμένα στην αντίδραση του μετριοπαθούς κατά τα άλλα κύριου υπουργού, υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος προΐσταντο της μεγαλύτερης Εισαγγελίας της χώρας ενώ στη συνέχεια τοποθετήθηκε σε καίριες θέσεις του κρατικού μηχανισμού όπως επικεφαλής της ΕΥΠ την περίοδο που στη χώρα μεσουρανούσε το άστρο του Κώστα Καραμανλή.

Στο μεταξύ ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν οι παραιτήσεις των πέντε εισαγγελέων μελών της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος οι οποίοι διατύπωσαν τη διαφωνία τους με την ανακοίνωση που εξεδόθη ερήμην τους, με την οποία κατακεραυνώνεται πρόσφατη τροπολογία (στον νόμο για το Σύμφωνο Συμβίωσης) του υπουργείου Δικαιοσύνης που επιτρέπει την αποδεικτική αξιοποίηση στοιχείων που έχουν συλλεγεί με μη νόμιμο τρόπο -που εν ολίγοις, νομιμοποιεί τις λίστες της φοροδιαφυγής

Οι παραιτηθέντες από την Ένωση Εισαγγελέων είναι: Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης κ. Πάρις Αδάμης, ο αναπληρωτής γραμματέας κ. Γιώργος Νούλης, ο ταμίας κ. Γιάννης Παναγόπουλος και τα μέλη κυρία Μίνα Σωτηροπούλου και κ. Αντώνης Παπαματθαίου – όλοι τους εισαγγελείς πρώτου βαθμού.

Άλλοι εισαγγελικοί λειτουργοί πάντως βλέπουνε πίσω από τη συγκεκριμένη κίνηση παιχνίδια τα οποία παίζονται με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές στην Ένωση ενώ ανέφεραν χαρακτηριστικά στο ereportaz ότι η επίμαχη ανακοίνωση είχε σταλεί σε όλα τα μέλη της Ένωσης από το Σάββατο χωρίς κανείς από τους παραιτηθέντες να εκφράσει αντίθετη άποψη.

Εντύπωση δε προκαλεί το γεγονός για ποιο λόγο η νομοθετική διάταξη δεν αφορά το σύνολο των ποινικών περιπτώσεων και δεν επιστρέφουμε στην κατάσταση που επικρατούσε πριν από το 088 παρά μόνο αυτό γίνεται επιλεκτικά.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανάκληση σε 22.000 Audi για προβλήματα σε αερόσακους

Η Audi ανακοίνωσε δύο διαφορετικές ανακλήσεις για συνολικά 21.978 αυτοκίνητά της στις Η.Π.Α., λόγω προβλημάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία των πλαϊνών αερόσακων. Η πρώτη ανάκληση αφορά σε συνολικά 21.074 αυτοκίνητα Audi A6 που έχουν κατασκευαστεί από τις 28 Μαρτίου 2011 μέχρι τις 25 Μαρτίου 2013, αλλά και Audi A7 της περιόδου 25 Ιανουαρίου 2011 μέχρι 19 Μαρτίου 2013.

Το πρόβλημα έχει να κάνει με τις εκδόσεις που έχουν θερμαινόμενα καθίσματα, όπου υπάρχει περίπτωση το Σύστημα Αναγνώρισης Επιβάτη να μην αναγνωρίσει ότι κάθεται άνθρωπος στο κάθισμα και να μην ανοίξει ο πλαϊνός αερόσακος σε μια σύγκρουση.

Η δεύτερη ανάκληση αφορά σε 904 Audi A3 Cabrio που έχουν κατασκευαστεί από τις 5 Ιουνίου 2014 μέχρι την 1η Απριλίου 2015 και το πρόβλημα έχει πάλι να κάνει με τα εμπρόσθια καθίσματα, που ενδέχεται το κάλυμμα της πλάτης τους να μην είναι σωστά ραμμένο και μπορεί να εμποδίσει τον πλαϊνό αερόσακο να ανοίξει σε μια σύγκρουση.

Και στις δύο περιπτώσεις το πρόγραμμα ανάκλησης θα ξεκινήσει το Φεβρουάριο, όπου στην ανάκληση των A6/A7 η Audi θα επισκευάσει το Σύστημα Αναγνώρισης Επιβάτη, ενώ στη δεύτερη, θα αντικαταστήσει την επένδυση των καθισμάτων.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχεται καταιγίδα!

Γράφει ο Γεράσιμος Ταυρωπός

Το 2015 ήταν μια χρονιά με έντονες, πυκνές και ενίοτε «δραματικές» εξελίξεις – μιλώντας ιδιαίτερα για το εγχώριο πολιτικό σκηνικό. Όλοι οι οιωνοί ωστόσο προϊδεάζουν ότι και το 2016 δεν θα υστερήσει όσον αφορά την ένταση, την πυκνότητα και τη «δραματικότητα» των εξελίξεων. Και ήδη η πρώτη πολιτική καταιγίδα έχει προαναγγελθεί, για το διάστημα από τα τέλη Ιανουαρίου μέχρι τις αρχές Μαρτίου. Το «βαρομετρικό χαμηλό» που σχηματίζεται αφορά το μείζον θέμα του Ασφαλιστικού, όπου «παίζονται» τόσο οι τύχες της κυβέρνησης όσο και η κατεύθυνση των πολιτικών εξελίξεων.

Από όσα λέγονται αυτές τις μέρες, τα περισσότερα έχουν απλώς επιφανειακή – επικοινωνιακή σημασία. Υπάρχουν όμως και κάποια (από αυτά που περνούν συνήθως απαρατήρητα…) τα οποία λένε όλη την αλήθεια. Και η δήλωση των ημερών που λέει τουλάχιστον τη μισή αλήθεια προέρχεται από τα χείλη του πλέον αρμόδιου υπουργού της κυβέρνησης, του κ. Γιώργου Κατρούγκαλου ότι
«οι αποκλίσεις στα προτεινόμενα ποσοστά των συντάξιμων αποδοχών είναι σημαντικές ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και τους θεσμούς». Για την ακρίβεια, το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει ποσοστό αναπλήρωσης 62% (από 65% που είναι σήμερα), ενώ σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, το «κουαρτέτο» των δανειστών ζητεί ούτε λίγο ούτε πολύ ποσοστό αναπλήρωσης 48%!!!

Αν αυτή είναι η μισή αλήθεια, η άλλη μισή είναι ότι οι δανειστές απορρίπτουν τα μέτρα αύξησης των εισφορών, θεωρώντας ότι είναι αντι-αναπτυξιακά και ότι θα επιδεινώσουν θεμελιώδεις παραμέτρους (ρυθμούς ανάπτυξης, ανεργία, εισπραξιμότητα εισφορών). Ιδιαίτερα το ΔΝΤ, το οποίο παρά τις επιθυμίες της κυβέρνησης παραμένει ακλόνητο στο ελληνικό πρόγραμμα, όχι μόνο απορρίπτει εμφατικά τέτοια μέτρα, αλλά ζητάει μεγαλύτερη φιλελευθεροποίηση στην αγορά εργασίας (ομαδικές απολύσεις, νέα μείωση του κατώτερου μισθού κ.λπ.).

Αν λοιπόν οι δανειστές επιμείνουν στις απαιτήσεις τους ή κάνουν μόνο επουσιώδεις υποχωρήσεις από αυτές, οι διαφορές με την κυβέρνηση είναι χαώδεις και ενδεχομένως μη διαχειρίσιμες. Ωστόσο, οι απαιτήσεις των δανειστών δεν εξαντλούνται σε αυτά, καθώς εγείρουν επίσης ζήτημα συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το 2016 λόγω υστέρησης στην επίτευξη των στόχων του προγράμματος για το 2015, που σημαίνει πρόσθετο «πακέτο» μέτρων!

Από το σημείο αυτό ξετυλίγεται το «κουβάρι» των πολιτικών εξελίξεων: Η κυβέρνηση πολύ απλά δεν αντέχει τέτοιες απαιτήσεις, δηλαδή δεν μπορεί να τις περάσει από τη Βουλή στηριζόμενη στους δικούς της βουλευτές. Οι πληροφορίες λένε ότι 9 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας αρνούνται να ψηφίσουν τα μέτρα που απαιτούν οι δανειστές. Αυτός είναι ο λόγος που ο Αλέξης Τσίπρας άνοιξε τόσο πρόωρα ζήτημα διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας και τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη άρχισαν το πολιτικό «φλερτ» με τον Βασίλη Λεβέντη.

Η διαφαινόμενη κυβερνητική αστάθεια -όχι αποκλειστικά αυτή, αλλά και αυτή- είναι επίσης πίσω από τα εκφυλιστικά φαινόμενα στη «μάχη διαδοχής» της ΝΔ. Σε περίπτωση κυβερνητικής αδυναμίας να περάσει τα μέτρα που θα απαιτήσουν οι δανειστές από τη Βουλή, η ΝΔ θα βρεθεί προ μεγάλου πολιτικού διλήμματος: θα υπερψηφίσει τα μέτρα ή θα αρνηθεί οδηγώντας τα πράγματα σε γενικότερη πολιτική αστάθεια;

Στα προφανή διλήμματα, τόσο ο Βασίλης Λεβέντης όσο και η μέλλουσα ηγεσία της ΝΔ, έχουν απαντήσει προκαταβολικά: Ο μεν Βασίλης Λεβέντης δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν προσφέρεται για πολιτική εφεδρεία της κυβέρνησης και επιμένει ότι «μόνη λύση είναι η ‘‘οικουμενική’’», οι δε υποψήφιοι για την αρχηγία της ΝΔ (Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης) πάνε ακόμη μακρύτερα, δηλώνοντας ότι η ΝΔ δεν θα συμμετάσχει σε «οικουμενική» κυβέρνηση. Από την άλλη, η κυβέρνηση εμφανίζεται αισιόδοξη ότι η κυβερνητική πλειοψηφία των 153 βουλευτών όχι μόνο θα αντέξει αλλά και μπορεί να διευρυνθεί με βουλευτές από την Ένωση Κεντρώων ή και το Ποτάμι…

Τίποτε απ’ όλα αυτά δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Μια γερή δόση δραματοποίησης μπροστά σε ένα νέο αδιέξοδο μεταξύ κυβέρνησης – δανειστών, μπορεί να κινητοποιήσει τα «αισθήματα εθνικής ευθύνης» κομμάτων, ηγεσιών και βουλευτών για να βρεθεί μια κάποια λύση κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Το σίγουρο είναι ότι βαδίζουμε ολοταχώς σε ένα νέο «πολιτικό κόμβο», με όλα τα σενάρια – ακόμη και τα πιο ευφάνταστα – ανοιχτά.

Προσδεθείτε… Έρχεται καταιγίδα!






πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!