EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ «ΣΚΛΗΡΗ» ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ

Όσο και αν ακούγεται παράξενο, η χρεοκοπημένη και εξαθλιωμένη Ελλάδα, έχει την πιο πλούσια αναλογικά ολιγαρχία στο κόσμο.

Στις λίστες ελβετικών τραπεζών και εξειδικευμένων εταιρειών, υπάρχουν 576 Ελληνες  που  διαθέτουν συνολικά περιουσία 88 δισ. δολαρίων. Αυτοί είναι μόνο όσοι διαθέτουν προσωπική περιουσία άνω των 30 εκατομμυρίων έκαστος. Μεταξύ αυτών των Ελλήνων, στις σχετικές λίστες των Wealth-X και UBS, συμπεριλαμβάνονται 11 Έλληνες δισεκατομμυριούχοι που διαθέτουν μαζί περιουσία 18 δισ. Δολαρίων.

Ενώ σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, αντιστοιχεί ένας δισεκατομμυριούχος ανά τρία εκατομμύρια ανθρώπους, στην Ελλάδα, αντιστοιχεί ένας δισεκατομμυριούχος ανά εννιακόσιες χιλιάδες περίπου Έλληνες. Αυτό δείχνει ότι η Ελλάδα έχει αναλογικά τους πιο πολλούς δισεκατομμυριούχος.

Οι απλοί τώρα εκατομμυριούχοι Έλληνες, δηλαδή αυτοί που διαθέτουν ατομική περιουσία από ένα εκατομμύριο δολάρια μέχρι 30 εκατομμύρια, έχουν υπολογιστεί από την ελβετική Julius Baer σε 34.723 άτομα. Αν πάρουμε το μέσο όρο αυτού του πλούτου, δηλαδή τα 15 εκατομμύρια δολάρια και κάνουμε τον σχετικό πολλαπλασιασμό, τότε βρίσκουμε πως αυτοί οι 34.723 Έλληνες, διαθέτουν τουλάχιστον συνολική περιουσία 520,85 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στα οποία, αν προσθέσουμε και τα 88 δισεκατομμύρια των πιο πάνω 576 πολυεκατομμυριούχων και δισεκατομμυριούχων Ελλήνων, τότε έχουμε μια συνολική περιουσία 608,85 δισεκατομμυρίων δολαρίων για μόνο 35.299 (34.723 + 576) Έλληνες. Δηλαδή σχεδόν διπλάσια περιουσία από το συνολικό δημόσιο χρέος.

Από όλα τα πιο συνάγεται ότι η Ελλάδα διαθέτει την πιο «σκληρή» οικονομική ολιγαρχία.
Ας αναρωτηθούμε λοιπόν τώρα όλοι. Ποιος ενδέχεται να ελέγχει το ελληνικό πολιτικό σύστημα και φυσικά τις εξελίξεις της κρίσης και τους σχετικούς νόμους; Εμείς οι απλοί πολίτες ή οι πιο πάνω δισεκατομμυριούχοι και πολυεκατομμυριούχοι; Ποιος τελικά θα είναι ο χαμένος και ποιος ο κερδισμένος από την τεχνητή κρίση που έχει προκληθεί;

Αυτό το πρόβλημα διορθώνεται μόνο με πολιτειακή αλλαγή, ώστε να αποσπαστεί το πολιτικό σύστημα από τον έλεγχο της οικονομικής ολιγαρχίας και να περάσει στα χέρια των απλών Ελλήνων πολιτών. Ποιος όμως περιμένουμε να το κάνει αυτό; Μήπως το απόλυτα ελεγχόμενο πολιτικό σύστημα από μόνο του;




πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απίστευτη πρόκληση: Ετοιμάζουν δάνειο – μαμούθ στον Μπόμπολα!

Οι υποτιθέμενοι διώκτες της διαπλοκής Τσίπρας και Καμμένος για άλλη μια φορά θα σώσουν τους  εργολάβους της διαπλοκής αγνοώντας επιχειρηματίες που επενδύουν με δικά τους κεφάλαια

Να γιατί ποτέ δεν πρόκειται να έρθει η ανάπτυξη στη χώρα και ποτέ δεν πρόκειται να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. ακολουθεί την ίδια τακτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις της διαπλοκής, δίνοντας θαλασσοδάνεια σε κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες των μέσων ενημέρωσης την ώρα που νέοι «παίκτες» στα ΜΜΕ στέκονται στα πόδια τους με δικά τους κεφάλαια, επενδύοντας με αξιοπρέπεια στο αγαθό της ενημέρωσης.

Την ώρα που οι αυτοαποκαλούμενοι διώκτες της διαπλοκής Τσίπρας και Καμμένος ευαγγελίζονται την πάταξη των.. εργολάβων της ενημέρωσης, την ίδια ώρα, από την πίσω πόρτα, ετοιμάζονται να δώσουν άλλο ένα δάνειο – μαμούθ στο συγκρότημα Μπόμπολα μέσω της Εθνικής τράπεζας.

Συντηρούν δηλαδή τους ίδιους κρατικοδίατους καναλάρχες που επί σειρά ετών λάμβαναν θαλασσοδάνεια χωρίς εγγυήσεις και κατάντησαν τα μέσα ενημέρωσης πτωχευμένα «πλυντήρια».

Κι όλα αυτά την ώρα που νέοι επιχειρηματίες προσπαθούν να σταθούν στο μετερίζι της ενημέρωσης μόνο με ίδια κεφάλαια και χωρίς δάνεια.

Οι πληροφορίες που έρχονται από έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι κυκλώματα που βρίσκονται στα υψηλά κλιμάκια της Εθνικής Τράπεζας ετοιμάζονται να αναχρηματοδοτήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του «Πήγασου».

Και όλα αυτά εκτυλίσσονται στα υψηλά κλιμάκια της Εθνικής Τράπεζας, με τους κ. Κατσέλη και 

Φραγκιαδάκη να παραμένουν για άλλη μία φορά θεατές.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει με σαφήνεια τι πρόκειται να κάνει με τις τηλεοπτικές άδειες:

-Πώς ακριβώς οραματίζεται ο κ. Τσίπρας την αλλαγή σελίδας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο;

-Με «αλμπάνηδες» εκδότες που θα παίρνουν δάνεια με το… τσουβάλι και θα έχουν απλήρωτους τους εργαζόμενους τους για μήνες;

-Σε αυτούς θα εμπιστευθούν οι κύριοι Τσίπρας και Παππάς το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης;

-Άραγε ο κ. Νίκος Παππάς που θα «καθάριζε» το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο από τους καναλάρχες της διαπλοκής δεν γνωρίζει τίποτα για το νέο δάνειο που «ψήνεται» στα… υπόγεια της Εθνικής Τράπεζας;

-Ο κ. Τσίπρας δεν ξέρει ποιος είναι ο γενικός Διευθυντής Εταιρικής Τραπεζικής και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της τράπεζας ο οποίος πίεζε -σχεδόν αφόρητα- εν μέσω εορτών τα αρμόδια στελέχη της τράπεζας να ολοκληρώσουν την εισήγησή τους για το δάνειο στον Μπόμπολα, το αργότερο μέχρι τις 31/12;

-Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν γνωρίζουν ότι ο «Πήγασος» έχει εδώ και 10 μήνες σταματήσει να αποπληρώνει τις δόσεις των δανείων του και τους τόκους, με τα ληξιπρόθεσμα ποσά να αγγίζουν τα 5 εκατομμύρια ευρώ από τόκους και άλλα τόσα περίπου από κεφάλαιο;

Μα βεβαίως και τα γνωρίζουν όλα αυτά, όπως πολύ καλά ξέρουν ότι εάν ο «Πήγασος» δεν καταφέρει να αποπληρώσει τις ληξιπρόθεσμες δόσεις, τα δάνεια θα «φύγουν» από το τμήμα της εταιρικής τραπεζικής και θα περάσουν σε αυτό των «κόκκινων» δανείων.

Γι΄ αυτό ακριβώς το λόγο στελέχη της Εθνικής Τράπεζας που έχουν «αγαστές» σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με το σύστημα της διαπλοκής «καίγονται» να προχωρήσει άμεσα η αναχρηματοδότηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Μπόμπολα.

Κύριε Αλέξη Τσίπρα, σε τούτο το ρημάδι τον τόπο υπάρχουν ακόμα επιχειρηματίες που επανεπενδύουν τα κέρδη τους στα Μέσα Ενημέρωσης χωρίς να χρωστούν ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες.

Υπάρχουν επιχειρηματίες που ρολάρουν το χρήμα στην Ελλάδα και δεν το διώχνουν στο εξωτερικό.

Που σέβονται τους εργαζομένους τους και δίνουν νέες θέσεις εργασίας. Επιχειρηματίες που δεν χρησιμοποίησαν τα μέσα ενημέρωσης ως «πλυντήρια» για να ξεπλύνουν το μαύρο χρήμα από δημόσια έργα.

Εκδότες που δεν έγιναν «σαλτιμπάγκοι» και γελωτοποιοί της εξουσίας και που δεν πηγαινοέρχονται από τις πίσω πόρτες του Μαξίμου για να βγάλουν δάνεια.

Επιχειρηματίες που αγαπούν την πατρίδα τους και δεν σκύβουν τη μέση τους σε κανέναν ΣΥΡΙΖΑ, σε καμία Νέα Δημοκρατία, σε κανέναν κομματικό μηχανισμό.

Γι΄ αυτούς τους επιχειρηματίες που επιθυμούν διακαώς να επενδύσουν στη χώρα τους με ανοικτά χαρτιά και με διαφάνεια έχετε κάποιο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης ή θα παίξετε με τους γνωστούς γελωτοποιούς της εξουσίας;

Επιτέλους πάρτε μια καθαρή θέση επί του θέματος και πείτε την αλήθεια στο λαό.
Δεν γίνεται να είστε «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ».





πηγη





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Πανηγυρίζουν» οι Τούρκοι για την πώληση του ξενοδοχείου «Αστήρ Παλάς» σε αραβο-τουρκικό Fund

Η υπηρεσία ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας ανακοίνωσε στις 03 Ιανουαρίου 2016,  την υπογραφή της ιδιωτικοποιήσεως  του πολυτελούς  παραθαλάσσιου θέρετρου «Αστήρ Παλάς» , με τίμημα 400.000.000 ευρώ, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα hurriyetdailynews.com.

Το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας μας είχε μπλοκάρει προσωρινά  την πώληση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος τον  Μάρτιο, με την αιτιολογία ότι το χωροταξικό σχέδιο που υπέβαλε η εταιρία παραβίαζε την ελληνική νομοθεσία.

Σε αυτό αναφέρονταν η κατασκευή ενός μεγάλου αριθμού  κατοικιών που θα αλλοίωνε το φυσικό και αστικό περιβάλλον της περιοχής.

Η «Jermyn Street Real Estate Fund», στην συνέχεια υπέβαλε ένα νέο αναθεωρημένο ειδικό χωροταξικό σχέδιο για την ανάπτυξη του Ξενοδοχειακού συγκροτήματος προς το  Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ). Το νέο σχέδιο έγινε τελικά δεκτό και η αγοραπωλησία ολοκληρώθηκε .

Το αραβο-τουρκικό Fund  αντιπροσωπεύει επενδυτές από την Τουρκία, Αμπού Ντάμπι, το Ντουμπάι, το Κουβέιτ και άλλα Αραβικά εμιράτα.

Η  συμφωνία εξασφάλισε ότι το σχέδιο ανάπτυξης για το συγκρότημα  ρυθμίστηκε με την σύμφωνη  γνώμη του δικαστηρίου.

«Η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2016», ανακοίνωσε το  ΤΑΙΠΕΔ.

Ο οργανισμός αναμένεται να λάβει άμεσα  περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ από την συμφωνία. Το υπόλοιπο των εσόδων θα διατεθεί στην Εθνική Τράπεζα, η οποία είναι  ο μεγαλύτερος δανειστής της ελληνικής κυβέρνησης και η  οποία κατέχει περίπου το 85 τοις εκατό του  τουριστικού αυτού θέρετρου.

Οι Ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν βασική προϋπόθεση για την  οικονομική διάσωση της χώρας μας  από το 2010, αλλά οι πωλήσεις κρατικών περιουσιακών στοιχείων δεν έχουν προχωρήσει λόγω γραφειοκρατικών καθυστερήσεων και η έλλειψη πολιτικής βούλησης, αναφέρουν οι Τούρκοι.

Μέχρι στιγμής, η Αθήνα έχει συλλέξει  μόνο 3,5 δις ευρώ από τις πωλήσεις κρατικών περιουσιακών στοιχείων σε σχέση με τον αρχικό στόχο των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η επένδυση έναντι 400 εκατομμυρίων ευρώ καταδεικνύει το σχέδιο του  συγκεκριμένου  fund για αγορά ολόκληρου του Αστέρα της Βουλιαγμένης και την επέκταση της επιρροή του σε ολόκληρη την παραλιακή ζώνη της Αττικής.

Ο τουρκικός όμιλος διαθέτει μέχρι σήμερα ισχυρές θέσεις σε ελληνικές μαρίνες, ελέγχοντας με τον όμιλο Λάτση αυτή του Φλοίσβου, ενώ έχει επίσης αποκτήσει βάσεις στη Λέσβο και σε άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ετοιμάζεται να βάλει “πόδι” στο Ελληνικό επίσης με τον Όμιλο Λάτση.

Σε πρόσφατο άρθρο μας από την ιστοσελίδα pentapostagma,gr, με τίτλο (Να γιατί ο Πούτιν είπε στους Αμερικανούς πολίτες «να μην παραδώσουν ποτέ τα όπλα τους»!!, είχαμε αναφέρει λεπτομερώς  για το σχέδιο εξαγοράς των αμερικανικών συνταξιοδοτικών ταμείων από τα  σουνιτικά-μουσουλμανικά έθνη που θα γίνουν οι νέοι  «αφέντες» της Αμερικής.!

Φανταστείτε τώρα τι έχουν ετοιμάσει όλοι αυτοί για την μικρή Ελλάδα , αγοράζοντας πραγματικά «φιλέτα» σε εξευτελιστικές τιμές.  

Το πετρέλαιο των χωρών του Κόλπου «τελειώνει» ως παγκόσμιο καύσιμο , και όλοι αυτοί οι Σεΐχηδες επενδύουν τα δις. δολάρια που έχουν σε  άλλα μέρη. Παράλληλα μας στέλνουν χιλιάδες μουσουλμάνους για να αλλοιώσουν την εθνολογική υφή της χώρας μας , αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.





πηγη





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΟΡΟΣ: Η Ελλάδα με το ευρώ δεν θα συνέλθει ποτέ

Ο Τζορτζ Σόρος σε συνέντευξή του στο περιοδικό Wirtschaftswoche επικρίνει την πολιτική λιτότητας που επέβαλε το Βερολίνο στην Ευρώπη, εξαιρώντας τον ρόλο της Άνγκελα Μέρκελ στην προσφυγική κρίση και το ουκρανικό.

Μάλιστα ο κ. Σόρος υποστηρίζει πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να σταθεί στα πόδια της όσο έχει το ευρώ.

«Κερδοσκόπο με την καλή έννοια του όρου» χαρακτηρίζει τον εαυτό του ο Αμερικανός επενδυτής Τζορτζ Σόρος, μιας και προέβλεψε και αποκάλυψε, όπως υποστηρίζει, τα τρωτά σημεία του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος. Ο άνθρωπος που κάποτε, με κερδοσκοπικές επιθέσεις στη βρετανική λίρα, έγινε πλουσιότερος κατά 1 δισεκατομμύριο σε μία μόλις μέρα, μίλησε στο γερμανικό οικονομικό περιοδικό Wirtschaftwoche για τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, αλλά και η Γερμανία, η οποία είναι, κατά την άποψή του, η μόνη χώρα που μπορεί να αποτρέψει τη διάσπαση της Ευρώπης.

«Όταν η ελληνική κρίση ξέσπασε για τα καλά το 2009, η ΕΕ υπό την αρχηγία της Γερμανίας βοήθησε μεν, αλλά η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει υψηλό τίμημα», τονίζει ο Τζορτζ Σόρος προσθέτοντας: «Της ζητήθηκε να καταβάλει υπερβολικά υψηλά επιτόκια, καθιστώντας αδύνατη την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους. Δυστυχώς οι Γερμανοί επανέλαβαν το λάθος και κατά τις τελευταίες διαπραγματεύσεις. Επέβαλαν και πάλι όρους που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τη χρεοκοπία. Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει ποτέ τα χρέη της».

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, ο Τζορτζ Σόρος διακρίνει, ομοιότητες μεταξύ Ουκρανίας και Ελλάδας: «Ο ουκρανικός πληθυσμός κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες τα τελευταία δύο χρόνια. Όμως οι Ευρωπαίοι δίνουν στο Κίεβο πολύ λίγα χρήματα, κάνοντας το ίδιο λάθος, όπως στην περίπτωση της Ελλάδας. Η «παλιά» Ουκρανία έμοιαζε με την «παλιά» Ελλάδα. Ολιγάρχες είχαν μοιράσει μεταξύ τους τη χώρα και οι δημόσιοι υπάλληλοι επεδίωκαν τον προσωπικό πλουτισμό. Όμως οι άνθρωποι στη «νέα» Ουκρανία επιθυμούν ριζικές μεταρρυθμίσεις και σε αυτό χρειάζονται τη βοήθεια της Ευρώπης. Κάτι τέτοιο θα είχε άμεσο θετικό αντίκτυπο στην ίδια την Ευρώπη, διότι μια ευημερούσα Ουκρανία θα ήταν εφόδιο για την Ευρώπη στον αγώνα κατά της ρωσικής επιθετικότητας και υπέρ της αλληλεγγύης, αλλά και μιας νέας αρχής στην Ουκρανία».

Ο Αμερικανός επενδυτής εμφανίζεται πεπεισμένος για τον ρόλο που οφείλει να διαδραματίσει η Γερμανία ως ισχυρότερη οικονομικά δύναμη στην Ευρώπη: «Αν κάποιοι είναι σε θέση να αποτρέψουν μια διάσπαση της Ευρώπης, τότε αυτοί είναι οι Γερμανοί. Κατά τη διάρκεια της καγκελαρίας Μέρκελ, έγιναν οι ηγεμόνες στην Ευρώπη, χωρίς ωστόσο να έχουν πληρώσει μέχρι σήμερα κάποιο τίμημα, κι ας διαμαρτύρονται ορισμένοι Γερμανοί για τις πιστώσεις που δόθηκαν στην Ελλάδα. Οι Γερμανοί είναι ξεκάθαρα οι μεγάλοι κερδισμένοι της νομισματικής ένωσης. Όμως οι ηγεμόνες δεν πρέπει να ενδιαφέρονται μόνο για το δικό τους συμφέρον. Οφείλουν να εκπροσωπούν και τα συμφέροντα εκείνων που τους εμπιστεύονται. Θα πρέπει συνεπώς να δούμε αν η Γερμανία θα επωμιστεί τελικά την ευθύνη αυτή, όπως έπραξαν οι ΗΠΑ μετά το 1945».






πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο ΜΠΑΤΖΑΝΑΚΗΣ ΤΗΣ SIEMENS “ΓΡΑΦΕΙ” ΤΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ





Επί σειρά ετών, έχουμε αναδείξει σε όλες του τις πτυχές, με αδιάσειστα στοιχεία και ντοκουμέντα το μεγαλύτερο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο της χώρας κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Το σκάνδαλο χρηματισμού πολιτικών προσώπων της Πατρίδος μας διά μέσω των “μαύρων ταμείων” της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας Siemens.


Γι΄ αυτό χαιρόμαστε όταν μας αντιγράφουν ή αποδέχονται τα όσα κατά καιρούς έχουμε φέρει στο φως της δημοσιότητας, εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαιώνοντάς μας.

Ιγνατίου, Στουρνάρας, Μητσοτάκης, Siemens

Έτσι, διαβάζουμε από τη διαδικτυακή σελίδα του Συστημικού δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου: “…έκλεισαν άρον – άρον ένα τεράστιο σκάνδαλο, που αφορούσε πρώτα και πάνω απ΄ όλα τους ίδιους τους πολιτικούς και από πάνω μας δουλεύουν κιόλας… Το κλείσιμο της υπόθεσης της Siemens έγινε για ένα και μόνο αποκλειστικό λόγο: Για να κρύψουν τα στοιχεία που απεδείκνυαν ότι Ελληνες πολιτικοί λάμβαναν χορηγίες από τη γερμανική εταιρεία. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, που ομιλεί για ηθική και διαφάνεια, θα επέστρεφε τη χορηγία της Siemens εάν δεν αποκαλυπτόταν αυτή; Πόσοι άλλοι πολιτικοί πήραν ψυγεία, κουζίνες, τηλεφωνικά κέντρα και λοιπά και λοιπά, και δεν τα επέστρεψαν ποτέ επειδή κουκουλώθηκε το σκάνδαλο; Την Τρίτη, ο κ. Γιάννης Στουρνάρας μίλησε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και πρόβαλε ως ισχυρισμό-δικαιολογία την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία ο υπουργός Οικονομικών όχι μόνον υποχρεούτο εκ του νόμου να υπογράψει την συμφωνία συμβιβασμού μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Siemens, αλλά ουδεμία δυνατότητα είχε να την τροποποιήσει. Ως γνωστόν ήταν εκείνος ο υπουργός Οικονομικών που υπέγραψε την Συμφωνία, την οποία ψήφισε η Βουλή τον Απρίλιο του 2012. Η συνείδηση και η ηθική μας απορρίπτει τον ισχυρισμό του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, και τόσο ο ίδιος, όσο και οι πολιτικοί πρέπει να αναζητήσουν άλλη, καλύτερη, δικαιολογία. Διότι ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ. Τέρμα…
Η υπόθεση της Siemens είναι ένα τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο, που το εξαφάνισαν μέσα σε μία νύχτα, για να σωθούν οι διεφθαρμένοι πολιτικοί. Και όταν ένας πολιτικός είναι διεφθαρμένος, είναι την ίδια στιγμή και “θύμα” του όποιου εκβιασμού…”.
http://mignatiou.com/2015/12/o-stournaras-o-kiriakos-ke-to-terastio-politiko-skandalo-tis-siemens/

Κυριάκος Μητσοτάκης και “δωρεές

Όμως, πέραν των τιμολογίων στα οποία αναφέρεται ο κ. Ιγνατίου, υπήρχαν και τιμολόγια της θυγατρικής εταιρείας της Siemens, τηςSiemensFujitsuComputers. Υλικά των τιμολογίων που παραδόθηκαν στην: πλ. Φιλικής εταιρείας 3, στο Κολονάκι (κάποια είχαμε δημοσιεύσει στο φύλλο της ΕΩ την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014).

Και ρωτούσαμε τότε: Eν τέλει, πληρώθηκε η SiemensΑΕ από τον παραλήπτη του εξοπλισμού; Γιατί, αν πληρώθηκε η SiemensΑΕ από τον παραλήπτη του εξοπλισμού (Κυριάκος Μητσοτάκης), τότε η πληρωμή αυτή ποια απαίτηση της εταιρείας τακτοποίησε, αφού δεν υπήρχε καταχωρημένη η απαίτηση στο λογιστήριο της Siemens; Και αν τελικά βρέθηκαν τα τιμολόγια, καταχωρήθηκαν στο λογιστήριο της SiemensΑΕ, έστω και εκ των υστέρων όπως προβλέπεται; Καταχωρήθηκαν στα επίσημα βιβλία της εταιρείας, σε λογαριασμούς πωλήσεως εμπορευμάτων ή θα μπορούσε να έχει γίνει καταχώριση στα “πάγια” στοιχεία της εταιρείας; Που σημαίνει πως το εμπόρευμα των συγκεκριμένων τιμολογίων, επιβάρυνε τον εξοπλισμό της εταιρείας SiemensΑΕ στο κτήριο στο Μαρούσι, Αρτέμιδος 8 (έδρα της εταιρείας την εποχή εκείνη).  Και αν έγινε αυτό, γιατί να έγινε άραγε;

Σήμερα εκ του ασφαλούς σας λέμε πως αυτά τα τιμολόγια δεν πληρώθηκαν ποτέ και καταχωρήθηκαν τον Οκτώβριο του 2008 (ενάμιση χρόνο μετά την έκδοσή τους) στα “πάγια” στοιχεία της εταιρείας.
Επίσης, σήμερα – για πρώτη φορά – δημοσιεύουμε την εντολή καταχώρησης προς το λογιστήριο της Siemens, στα “πάγια” στοιχεία της εταιρείας, με τις υπογραφές της κ. Αικατερίνης Τσακάλου (διευθύντριας του γραφείου Χριστοφοράκου και μάρτυρος στη δίκη των 64 της Siemens) και του Ρούντολφ Φίσερ (Οικονομικού διευθυντή στη Siemensτην εποχή Χριστοφοράκου)


2016-01-04_184434 2016-01-04_184707 2016-01-04_184751 2016-01-04_184813 2016-01-04_184936
 2016-01-04_185018

Δεν υπέγραψε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό η Ντόρα

Ωστόσο, για άλλη μια φορά είμαστε υποχρεωμένοι να θυμίσουμε πως ο Εξωδικαστικός Συμβιβασμός μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της Siemens, αντικατέστησε την μοναδική ομόφωνη απόφαση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που αναγνώριζε ζημιά του ελληνικού Δημοσίου από τη Siemens, της τάξεως τουλάχιστον των 2 δις ευρώ. Αντίθετα ο Εξωδικαστικός Συμβιβασμός προέβλεπε σημεία που θα απέδιδαν στο Δημόσιο περί τα 200 εκατ. ευρώ και όχι σε μετρητά. Και που κανένα από τα σημεία του δεν έχει εκπληρωθεί από τον γερμανικό κολοσσό. Έτσι, η κατάθεση Στουρνάρα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είναι σε όλα της τα σημεία διάτρητη. Ανέλαβε “εργολαβικά” ο Διοικητής της ΤτΕ να απαλλάξει από τα αδικήματά τους, όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτήν την επιζήμια ιστορία για τη χώρα και το λαό της. Αποδεικνύεται περίτρανα σήμερα, το γιατί απέφευγε ο κ. Στουρνάρας να καταθέσει στην Επιτροπή της Βουλής, όταν Πρόεδρός της ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Γιατί, θα υποβαλλόταν σε “ιερά” εξέταση. Αντίθετα στη τωρινή Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής συμμετείχε σε μια “σικέ” άθλια θεατρική παράσταση, όπου πρωταγωνιστές ήταν του χειρίστου είδους θεατρίνοι…


Παρά ταύτα και για την ιστορία να θυμίσουμε πως η Ντόρα Μπακογιάννη είχε καταψηφίσει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Και είχε δηλώσει στις 16 Ιουνίου 2015: “Δεν είχα σχέση με τη Siemens. Με τον Χριστοφοράκο είχα, επειδή ήταν συμμαθητής μου. Έφαγα λάσπη. Καταψήφισα τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.Πρόκειται για σκάνδαλο που πρέπει να εξεταστεί σε βάθος. Αν υπάρχει προσθετικό στοιχείο, να το φέρουν”…



Διαβατήριο Σαμαρά ο εξωδικαστικός συμβιβασμός


Όμως, ο συμβιβασμός δεν υπογράφτηκε από αυτούς που έπρεπε να είχε υπογράφει δηλαδή τους προκατόχους του Στουρνάρα, Ζανιά – Σαχινίδη. Υπογράφηκε από τον Στουρνάρα (22/8/2012) για να μπορέσει ταξιδέψει ο Σαμαράς στο Βερολίνο (24/8/2012) στην πρώτη του συνάντηση με τη Μέρκελ ως Πρωθυπουργός. Και ο οποίος – Σαμαράς – τον κάλυψε για τη 2ετία της πρωθυπουργίας του, εξοστρακίζοντας το μόνο αξιόπιστο μάρτυρα – σύμφωνα με την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής – και εξ αγχιστείας συγγενή του, Ευάγγελο Σέκερη,  για να μην ανοίξει το στόμα του, που από ότι φημολογείται, του έβαλαν τοποτηρητή τον Σταύρο Παπασταύρου εξ απορρήτων σύμβουλο του Σαμαρά, ο οποίος μπαινόβγαινε μέσω της συζύγου του Μαρίας Αγαλιώτου στα κέντρα αποφάσεων της Siemens του Πάνου Ξυνή και του Ρόμπερτ Σικέλλις.

Ο ταχυδακτυλουργός Ρόμπερτ Σικέλλις

Ο άνθρωπος που ήταν ένας εκ των υπευθύνων της αποστολής των ΗΠΑ στην Ολυμπιάδα των Αθηνών το 2004, πρώην εισαγγελέας στη Βοστόνη, ανέλαβε στα τέλη του 2008 επικεφαλής του Νομικού τμήματος της Siemens στην Αθήνα, καθώς επίσης, ορίσθηκε επικεφαλής του προγράμματος “Διαφάνεια” που σκοπό είχε – υποτίθεται – να παραδώσει τη Siemensως αθώα περιστερά στην ελληνική κοινωνία, για να έχει το δικαίωμα να συμμετέχει σε διεθνείς διαγωνισμούς. Υπήρξε ο “νονός” του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Λέγεται, πως είχε άριστες σχέσεις με τον Μπάμπη Αθανασίου (Υπουργό Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά) και τον Ιωάννη Καράκωστα (πρώην Νομικό Σύμβουλο της Siemensκαι ακολούθως Νομικό Σύμβουλο του Σαμαρά όταν έγινε Πρωθυπουργός).

Σήμερα κατ΄ αποκλειστικότητα δημοσιεύουμε φωτογραφία του Ρόμπερτ Σικέλλις σε κέντρο διασκέδασης, αμέσως μετά την υπογραφή του εξωδικαστικού συμβιβασμού, σε απόλυτη “ευτυχία” και άδοντας. Μαζί του ο FelixGlöckner, δικηγόρος, υπεύθυνος από την μητρική εταιρεία της Γερμανίας SiemensAGγια την Ελλάδα του προγράμματος “Διαφάνεια”.




Βραδυφλεγής βόμβα ο Σέκερης
Πληροφορούμεθα πως, ο Ευάγγελος Σέκερης “γράφει” αυτές τις ημέρες τα απομνημονεύματά του. Τα οποία δεν θα είναι διόλου ευχάριστα για πολλούς και διαφόρους. Καθ΄ ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο κ. Σέκερης τυγχάνει μπατζανάκης του κ. Σαμαρά. Όπως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως εξακολουθεί και είναι υπεύθυνος στη Siemensγια την αμαρτωλή σύμβαση 8002 του ΟΤΕ με την γερμανική εταιρεία. Η σύμβαση της ψηφιοποίησης του ΟΤΕ που το 1993 έριξε την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Μην ξεχνάμε επίσης, πως ο κ. Σέκερης είναι μάρτυρας “κλειδί” στη δίκη των 64 για “τα μαύρα ταμεία” της Siemensπου εξαγόραζαν πολιτικά πρόσωπα. Και αν τελικά ο κ. Σέκερης αρχίσει να ξεφυλλίζει τα απομνημονεύματά του… Τότε γαία πυρί μιχθήτω…





πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απόφαση σοκ: Απαγορεύτηκε το φλερτ πριν το γάμο στην Τουρκία

Παρότι η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, Κωνσταντινούπολη, έχει σε μεγάλο βαθμό υιοθετήσει τον δυτικό τρόπο ζωής, οι Τούρκοι πολίτες, στη μεγάλη πλειονότητά τους, παραμένουν συντηρητικοί

«Δεν είναι κακό να συναντιούνται οι αρραβωνιασμένοι για να γνωριστούν, σε βαθμό που δεν θα εκτίθενται δημοσίως», ανέφερε η ανώτατη τουρκική ισλαμική αρχή, η Ντιγιανέτ, απαντώντας στο ερώτημα κατά πόσο είναι σκόπιμο να επιτρέπεται στους μελλόνυμφους να συναντιούνται μεταξύ τους πριν από τον γάμο.

«Όμως οι αρραβωνιασμένοι πρέπει να αποφεύγουν το φλερτ, να μην συζούν, να μην απομονώνονται σε κατ” ιδίαν συναντήσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κουτσομπολιά, να μην κρατιούνται από το χέρι και κάθε άλλη συμπεριφορά που δεν εγκρίνεται από το Ισλάμ», προσθέτει η Διεύθυνση στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της.

Το έργο της Ντιγιανέτ, με βάση το Σύνταγμα, είναι να διαφωτίζει τον λαό σε θρησκευτικά θέματα.
Παρότι η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, η Κωνσταντινούπολη, έχει σε μεγάλο βαθμό υιοθετήσει τον δυτικό τρόπο ζωής, οι Τούρκοι πολίτες, στη μεγάλη πλειονότητά τους, παραμένουν πολύ συντηρητικοί. Στις ανατολικές περιοχές μάλιστα οι σεξουαλικές σχέσεις πριν από τον γάμο αποτελούν ακόμη και στη σημερινή εποχή θέμα ταμπού.

Ο ισλαμοσυντηρητικός πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορείται συχνά από τους αντιπάλους του για «εξισλαμισμό» της χώρας και έχει επικριθεί για δηλώσεις που έχει κάνει για τις γυναίκες, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν «σεξιστικές».

 



πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ασφαλιστικό: Μειώσεις από τα ποσοστά αναπλήρωσης για τους νέους συνταξιούχους

Mειώσεις από 15% που φτάνουν και το 35% προβλέπει το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου.

Δείτε εδώ ολόκληρο το νομοσχέδιο (αρχείο pdf)

Στις συντάξεις έως 1.000 ευρώ, τα ποσοστά ανταπόδοσης υπολογίζονται γύρω στο 76%. Σε μισθούς όμως των 2.000 ευρώ κατά μέσο όρο, το ποσοστά ανταπόδοσης υπολογίζονται στο 57,55%.

Ενδεικτικά, ένας συνταξιούχος με μισθό 1.000 ευρώ θα παίρνει 764 ευρώ σύνταξη, ενώ ένας συνταξιούχος με μισθό 2.000 ευρώ θα παίρνει 1.151 ευρώ σύνταξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μειώνονται κατά 10% τα εφάπαξ, ενώ επέρχεται μείωση και στις καταβαλλόμενες συντάξεις μετά τη λήξη των μνημονίων.

Σημειώνεται ότι με βάση τη συμφωνία με τους δανειστές οι συνταξιούχοι θα δεχθούν πλήγμα στις αποδοχές τους και με την κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Όπως ορίζεται από το σχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας, το ποσοστό αναπλήρωσης είναι κλιμακωτό ξεκινώντας από 0,80 και φτάνοντας μέχρι 2,0% αναλογικά. Συγκεκριμένα προβλέπει:

-Από 0 έως 15 χρόνια συντελεστή 0,80% για κάθε έτος
-Από 15 έως 18 χρόνια συντελεστή 0,92% για κάθε έτος
-Από 18 έως 21 χρόνια συντελεστή 1,04% για κάθε έτος
-Από 21 έως 24 συντελεστή 1,16% για κάθε έτος
-Από 24 έως 27 συντελεστή 1,29% για κάθε έτος
-Από 27 έως 30 συντελεστή 1,42% για κάθε έτος
-Από 30 έως 33 συντελεστή 1,55% για κάθε έτος
-Από 33 έως 36 συντελεστή 1,69% για κάθε έτος
-Από 36 έως 39 συντελεστή 1,84% για κάθε έτος
-Από 39 έως 42 συντελεστή 2,00% για κάθε έτος


Εάν για παράδειγμα κάποιος βγαίνει σε συντάξη στα 25 χρόνια, έως το 15ο έτος το ποσοστό αναπλήρωσης για κάθε έτος είναι στα 0,80, ενώ από το 15ο έως το 18ο θα ειναι άλλο το ποσοστό, επομένως πρόκειται για κλιμακωτό ποσοστό και οχι ενιαίο όπως ηταν με το παλιό καθεστώς.
Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Γιώργο Κουτρουμάνη, αυτό σημαίνει, ότι στις υψηλές συντάξεις πάνω από 2.000 ευρώ η μείωση θα αγγίζει το 30%.

Ενοποίηση Ταμείων

Παράλληλα, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μετονομάζεται σε Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και αποτελεί το μοναδικό φορέα παροχής κύριας κοινωνικής ασφάλισης. Στον ΕΦΚΑ εντάσσονται από 1.1.2016 όλοι οι υφιστάμενοι φορείς κύριας κοινωνικής ασφάλισης, σύμφωνα με όσα ειδικότερα ρυθμίζονται στο άρθρο 19 κ.ε., με την εξαίρεση του ΝΑΤ και του ΟΓΑ που διατηρούν αυτοτελή νομική προσωπικότητα για την άσκηση των μη ασφαλιστικών τους αρμοδιοτήτων.

Εθνική Σύνταξη

Σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης, η Εθνική Σύνταξη θα καταβάλλεται σε όλους όσοι διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα για τουλάχιστον 15 χρόνια, μεταξύ του 15ου και του 67ου έτους της ηλικίας τους ή του έτους της ηλικίας τους στο οποίο, κατά τις οικείες διατάξεις, θεμελιώνουν δικαίωμα πλήρους σύνταξης. Το ποσό της μειώνεται για τους συνταξιούχους λόγω γήρατος κατά 1/40 για κάθε χρόνο που υπολείπεται των σαράντα χρόνων διαμονής στην Ελλάδα, μεταξύ του 15ου και του 67ου έτους της ηλικίας. Για την πρώτη εφαρμογή του νόμου αυτού η Εθνική Σύνταξη ορίζεται στα 384 ευρώ κάθε μήνα.

Το ΕΚΑΣ

Θα καταβάλλεται από 1.1.2016 και έως την 31.12.2019 στους ήδη συνταξιούχους και στους δικαιούχους σύνταξης γήρατος, αναπηρίας και θανάτου των οργανισμών κύριας ασφάλισης, εκτός του ΟΓΑ, οι οποίοι εντάσσονται στον Ενιαίο Φορέα Κύριας Ασφάλισης.

Τα ποσά του επιδόματος

α. Για συνολικά ποσά εισοδήματος από συντάξεις (κύριες και επικουρικές) μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα ή βοηθήματα και μέχρι 7.216 ευρώ καταβάλλεται επίδομα 230 ευρώ μηνιαίως.

β. Για συνολικά ποσά εισοδήματος από 7.216,01 και μέχρι του ποσού των 7.972 καταβάλλεται ποσό μηνιαίου επιδόματος σύμφωνα με τα παρακάτω:

βα. Από 7.216,01 ευρώ και μέχρι του ποσού των 7.518 ποσό 172,50.

ββ. Από 7.518,01 και μέχρι του ποσού των 7.720 ευρώ, ποσό 115 ευρώ.

βγ. Από 7.720,01 και μέχρι του ποσού των 7.972 ποσό 57,50 ευρώ.

γ. Τα ίδια ως άνω ποσά επιδόματος χορηγούνται και στους συνταξιούχους αναπηρίας που λαμβάνουν πλήρη σύνταξη.

δ. Στους συνταξιούχους γήρατος και αναπηρίας που λαμβάνουν μειωμένη σύνταξη, καθώς και σε όσους συνταξιούχους λόγω γήρατος δεν θεμελιώνουν αυτοτελές δικαίωμα συνταξιοδότησης με χρόνο ασφάλισης που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, το επίδομα ισούται με τα 2/3 των ανωτέρω ποσών. Για τους τελευταίους η διαφορά του 1/3 ποσού ΕΚΑΣ που τυχόν δεν είχε καταβληθεί πριν από την ημερομηνία έναρξης ισχύος της παρούσης διάταξης, σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο, δεν χορηγείται.

Οι συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς

Κανένα πλαίσιο συνεννόησης μεταξύ κυβέρνησης και πολιτικών κομμάτων δεν διαφαίνεται από τις πρώτες συναντήσεις του υπουργού Εργασίας με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Τόσο ο κ. Πλακιωτάκης όσο και οι κ.κ. Λεβέντης και Κουτσούμπας εξέφρασαν τις έντονες διαφωνίες τους με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις, όπως αυτές παρουσιάστηκαν από τον κ. Κατρούγκαλο.
Οι συναντήσεις του κ. Κατρούγκαλου με τους πολιτικούς αρχηγούς θα ολοκληρωθούν με τη συνάντηση που θα έχει με την κ. Γεννημματά ενώ στις 18:00 ο υπουργός Εργασίας θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προεδρικό Μέγαρο.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!