EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κατατέθηκε μήνυση κατά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για παραβίαση του άρθρου 134 του Ποιν. Κωδ. για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας

Via Quadro 27 D 80070 S
Avv. Antonios Antoniadis. Angelo d’ Ischia (NA)
Tel: Italia:+ 39 334 2925832 Ελλάδα +306939347926
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
ΑΝΑΦΟΡΑ ( Αρθ.10 Συντάγματος)
ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 134 Ποιν. Κωδ.
Ο υπογεγραμμένος Αντώνιος Αντωνιάδης γεννηθείς εις την Αθήνα στις 31.07.1954 υιός του Κίμωνος Χατζηαντωνιάδη και της Καλλιόπης Χατζηαντωνιάδου, το γένος Καρβούνη, κάτοικος Ιταλίας Via Quadro 27/D – 80070 Sant’Angelo di Ischia ( NA) δικηγόρος (avvocato) εγγεγραμμένος εις τον δικηγορικό σύλλογο της Νεαπόλεως Ιταλίας, με αριθμό δικηγορικής ταυτότητος ΑΑ014695
αιτείται
την αυτεπάγγελτη δίωξη του Έλληνα πρωθυπουργού κυρίου Αλέξη Τσίπρα, γιά το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας σύμφωνα με το άρθρο 134 του ποινικού κώδικα και συγκεκριμένα για παράβαση του β’ εδαφίου: (Με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη τιµωρείται όποιος, εκτός από την περίπτωση της προηγούµενης παραγράφου:
  • επιχειρεί µε βία ή απειλή βίας ή µε σφετερισµό της ιδιότητάς του ως οργάνου του Κράτους να καταλύσει ή να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό, διαρκώς ή προσκαίρως, το δηµοκρατικό πολίτευµα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή θεµελιώδεις αρχές ή θεσµούς του πολιτεύµατος αυτού.
  • επιχειρεί µε τα µέσα που αναφέρονται στο προηγούµενο εδάφιο και µε τρόπο πρόσφορο να διαπράξει την οµαλή λειτουργία του πολιτεύµατος, να αποστερήσει ή να παρακωλύσει τη Βουλή, την Κυβέρνηση ή τον Πρωθυπουργό από την ενάσκηση της εξουσίας που τους παρέχει το Σύνταγµα ή να τους εξαναγκάσει να εκτελέσουν ή να παραλείψουν πράξεις που απορρέουν από την εξουσία αυτή.
  • ασκεί ή άσκησε την εξουσία που ο ίδιος ή άλλος κατέλαβε µε τους τρόπους και µε τα µέσα που προβλέπει το άρθρο αυτό).
δια τους παρακάτω λόγους :
Ο κύριος Αλέξης Τσίπρας υπέγραψε δανειακή σύμβαση και την επικύρωσε με τον νόμο αρ.4335/2015 ο οποίος δημοσιεύθηκε εις το Φ.Ε.Κ Τεύχος πρώτο αρ. 80 της 16ης Ιουλίου 2015, εις την σελίδα 756 εις την οποίαν αναφέρεται επί λέξει: «Η κυβέρνηση πρέπει να συσκέπτεται και να συμφωνεί με τους θεσμούς για όλα τα σχέδια νόμου στους σχετικούς τομείς, με επαρκές χρονικό περιθώριο πριν την υποβολή τους για δημόσια διαβούλευση ή το κοινοβούλιο…..»
Με την ανωτέρω κατάπτυστη πρόταση, ο κύριος Αλέξης Τσίπρας αποστερεί από την Βουλή των Ελλήνων το δικαίωμα να νομοθετεί και ταυτόχρονα να παραδίδει την εθνική κυριαρχία στις διαθέσεις και τα καπρίτσια των δανειστών και της τρόικας, σε αντίθεση με την βούληση του Ελληνικού λαού, ο οποίος με δημοψήφισμα εξέφρασε την αντίθεσή του στον εκβιασμό των δανειστών, παραβιάζοντας έτσι και το άρθρο 52 του συντάγματος και νοθεύοντας την λαϊκή θέληση.
Με την ανωτέρω πρόταση, παραβιάζεται επίσης και το άρθρο 73 του Συντάγματος, βάσει του οποίου το δικαίωμα προτάσεων νόμου ανήκει εις την Βουλή και την κυβέρνηση, και φυσικά χωρίς την έγκριση κρατών η Ευρωπαϊκών θεσμών και δη, εχθρικών προς την Ελλάδα.
Ο κύριος Αλέξης Τσίπρας δολίως ενεργεί κατά του εθνικού συμφέροντος, καταργώντας την επιτροπή για τον έλεγχο του χρέους, τα πορίσματα της οποίας αποδεικνύουν ότι το χρέος είναι απεχθές, παράνομο και επονείδιστον. Οι Γερμανοί μας επώλησαν υποβρύχια ελαττωματικά εις το διπλάσιο της αξίας των, καθώς και τεθωρακισμένα Λέοπαρντ χωρίς εξοπλισμό, πληρώνοντας μίζες διά τις οποίες καταδικάστηκε από τα Ελληνικά δικαστήρια και φυλακίσθηκε ο πρώην υπουργός Άμυνας κύριος Άκης Τσοχατζόπουλος.
Ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας Γεώργιος Κασιμάτης, σε δημοσίευμά του αναφέρει το πρωτόγνωρο της παράτυπης δημοσίευσης της Δανειακής Σύμβασης και δη στα Αγγλικά, χωρίς την υπογραφή αρμοδίων οργάνων και έγκριση της ολομέλειας της Βουλής, κατά τους συνήθεις τύπους.
***************************************************************
Βάσει των ανωτέρω, ο υπογεγραμμένος αιτείται την διερεύνηση της υποθέσεως και εν συνεχεία, ενδεχομένως την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα δια το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας.
Υποδεικνύει ως άτομα πληροφορημένα δια τα ανωτέρω, τα οποία μπορούν να δώσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παραβίαση του νόμου και του Συντάγματος, τους:
  1. Κυρίαν Ζωή Κωνσταντοπούλου – πρώην πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.
  2. Κύριον Γεώργιον Κασιμάτη – καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου του Εθνικού και Καποδιαστριακού Πανεπιστημίου των Αθηνών.
Επισυνάπτονται:
  1. Φωτοτυπία Ελληνικής αστυνομικής ταυτότητας και Ιταλικής δικηγορικής ταυτότητας.
  2. Άρθρο του κυρίου Γεωργίου Κασιμάτη της 1ης Αυγούστου 2015, από την ιστοσελίδα www.iskra.gr
Ίσκια – Ιταλίας 30.12.2015
Αντώνιος Αντωνιάδης



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έκπτωση φόρου έως 70% για εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων

Εκπτωση έως και 70% θα έχουν οι φορολογούμενοι που θα αποκαλύψουν στο ελληνικό Δημόσιο αδήλωτα εισοδήματα τα οποία διατηρούν σε εγχώριες τράπεζες ή πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού. Το ύψος της έκπτωσης επί του φόρου θα συνδέεται με την επένδυση των κεφαλαίων που θα νομιμοποιηθούν.

Σύμφωνα με το σχέδιο που αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «ΚAΘΗΜΕΡΙΝΗ», το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης θα έχουν όσοι τοποθετήσουν τα εισοδήματά τους σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου ή έντοκα γραμμάτια. Το ποσοστό της έκπτωσης θα ανέρχεται στο 70%. Αντίθετα, εάν τα χρήματα διατηρηθούν σε απλό καταθετικό λογαριασμό εγχώριας τράπεζας, το ποσοστό της έκπτωσης θα είναι μόλις 20% επί του φόρου που προκύπτει.
Δ
υνατότητα χρήσης των ευνοϊκών όρων του υπουργείου Οικονομικών θα έχουν οι φορολογούμενοι που έχουν αδήλωτα εισοδήματα που είναι τοποθετημένα σε τραπεζικούς λογαριασμούς της Ελλάδας ή αλλοδαπούς, σε αμοιβαία κεφάλαια, σε ομόλογα και γενικότερα τίτλους του εξωτερικού, καθώς και στο χρηματιστήριο ή σε πλατφόρμες συναλλαγών. Εξαιρούνται από τη νομιμοποίηση κεφάλαια τα οποία δεν έχουν «περάσει» από το τραπεζικό σύστημα. Δηλαδή κεφάλαια τα οποία θα εμφανιστούν από φορολογουμένους χωρίς παραστατικά δεν θα μπορούν να ενταχθούν στην ευνοϊκή αυτή ρύθμιση. Ωστόσο, τα χρηματικά ποσά τα οποία βρίσκονταν το προηγούμενο διάστημα σε ελληνικές τράπεζες και πλέον έχουν «τοποθετηθεί» στα στρώματα, εφόσον προέρχονταν από φοροδιαφυγή, μπορούν να νομιμοποιηθούν. Ουσιαστικά, το οικονομικό επιτελείο με τον τρόπο αυτό θέλει να αποτρέψει όσους έχουν «μαύρο» χρήμα να καλύψουν αγορές του παρελθόντος ή μελλοντικές και να γλιτώσουν από τα τεκμήρια διαβίωσης.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή τον προσεχή Ιανουάριο:

Ο φόρος για τη νομιμοποίηση των κεφαλαίων θα υπολογίζεται με βάση τη φορολογική κλίμακα του εισοδήματος των φυσικών προσώπων του έτους κατά το οποίο αποκτήθηκαν τα κεφάλαια. Η επιλογή του έτους θα είναι δικαίωμα του φορολογουμένου. Για παράδειγμα, συμφέρει τους φορολογουμένους να επιλέξουν τη χρήση του 2009, όταν ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής ανερχόταν στο 40% από τον συντελεστή που ισχύει σήμερα και φθάνει στο 42%.

2. Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν κεφάλαια που βρίσκονται στο εξωτερικό και στην Ελλάδα και είναι τοποθετημένα σε διάφορους τίτλους ή σε πιστωτικά ιδρύματα.
Οσοι νομιμοποιήσουν τα εισοδήματα θα γλιτώσουν από πρόστιμα, προσαυξήσεις και ποινικές διώξεις.

4. Οσοι επαναπατρίσουν τα κεφάλαιά τους από το εξωτερικό στην Ελλάδα και τα επενδύσουν θα έχουν έκπτωση από 20% έως 70%. Αντίθετα, όσοι τα νομιμοποιήσουν αλλά τα διατηρήσουν στο εξωτερικό δεν έχουν καμία έκπτωση επί του φόρου. Ωστόσο, θα είναι «καθαρά» και θα γλιτώσουν από πρόστιμα, προσαυξήσεις και ποινικές διώξεις.

5. Στη ρύθμιση για την νομιμοποίηση των αδήλωτων εισοδημάτων θα περιληφθούν και υποθέσεις για τις οποίες έχει ήδη ξεκινήσει ο έλεγχος, αλλά δεν έχει τελεσιδικήσει στα δικαστήρια.

6. Η έκπτωση θα συνδέεται με την επένδυση των κεφαλαίων που θα νομιμοποιηθούν, καθώς και το ύψος του ποσού. Ειδικότερα:

• 70% εφόσον το κεφάλαιο τοποθετηθεί σε ομόλογα ή έντοκα του ελληνικού Δημοσίου.
20% έως 60% στην περίπτωση που τα κεφάλαια τοποθετηθούν για σύσταση εταιρείας (ανάλογα με το ύψος της επένδυσης, διαμορφώνεται και το ποσοστό).
• 20% έως 60% εφόσον τα κεφάλαια τοποθετηθούν σε εταιρεία που επενδύει στην Ελλάδα (ανάλογα με το ύψος της επένδυσης, διαμορφώνεται και το ποσοστό).
• 20% έως 60% για συμμετοχή σε fund που επενδύει στην Ελλάδα.
• 20% έως 60% για επένδυση σε ακίνητα (
20% εφόσον τα κεφάλαια διατηρηθούν σε ελληνικό τραπεζικό λογαριασμό.
• 30% στην περίπτωση που τα κεφάλαια τοποθετηθούν σε προθεσμιακό λογαριασμό.
• 0% στην περίπτωση που νομιμοποιηθούν και παραμείνουν στο εξωτερικό.

7. Μπορούν να νομιμοποιηθούν εισοδήματα τα οποία είναι τοποθετημένα σε τραπεζικούς λογαριασμούς της Ελλάδας ή αλλοδαπούς, σε αμοιβαία κεφάλαια, ομόλογα και γενικότερα τίτλους του εξωτερικού, καθώς και στο χρηματιστήριο ή σε πλατφόρμες συναλλαγών.

«Ελα σ’ εμάς πριν έρθουμε εμείς σ’ εσένα»

«Ενενήντα χώρες μάς παρέχουν πληροφορίες για τα εισοδήματά σου. Ελα σ’ εμάς πριν έρθουμε εμείς σ’ εσένα».

Με το επιθετικό αυτό διαφημιστικό μήνυμα θα επιχειρήσει το υπουργείο Οικονομικών να πείσει όσους έχουν αδήλωτα εισοδήματα να τα δηλώσουν. Η δυνατότητα πλέον ανταλλαγής πληροφοριών, ιδιαίτερα μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θεωρείται μια απλή διαδικασία η οποία σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να ολοκληρωθεί σε 24 ώρες. Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών υπολογίζει ότι με το σχέδιο νομιμοποίησης των αδήλωτων εισοδημάτων μπορούν να εισρεύσουν στα ταμεία του Δημοσίου περί τα 5 δισ. ευρώ, ενώ υπολογίζει ακόμα 2-3 δισ. ευρώ σε βάθος δύο ετών από τον εντοπισμό εισοδημάτων που δεν θα δηλωθούν από τους φορολογουμένους. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα έσοδα πιθανόν να ξεπεράσουν και αυτά που εισέπραξε η Ιταλία. Σημειώνεται ότι το σχέδιο των ιταλικών αρχών, που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2015, ενθάρρυνε τους φοροφυγάδες να δηλώσουν κρυφά εισοδήματα με αντάλλαγμα την εξασφάλιση ποινικής ασυλίας. Οι εισπράξεις ανήλθαν στα 4 δισ. ευρώ και σύμφωνα με την επικεφαλής της υπηρεσίας συλλογής φόρων, Ροσέλα Ορλάντι, το ποσό θα ξεπεράσει τα 4 δισ. ευρώ.






ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ιράν: Επίθεση στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας μετά την εκτέλεση του Νιμρ [Βίντεο]

Οργή στον σιιτικό κόσμο της Μέσης Ανατολής έχει προκαλέσει η εκτέλεση του κληρικού σεΐχη Νιμρ αλ Νιμρ στη σουνίτικη Σαουδική Αραβία. Οι αρχές της χώρας των καταδίκασαν σε θάνατο με την κατηγορία της «τρομοκρατίας» ως υποκινητής των αιματηρών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που σημειώθηκαν την περίοδο 2011-2013.

Διαδηλώσεις έχουν ξεσπάσει σε όλες τις χώρες, ενώ το βράδυ του Σαββάτου η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στο σιιτικό Ιράν - κυριότερος αντίπαλος της στην περιοχή - δέχτηκε επίθεση από εξαγριωμένους διαδηλωτές. Έντονες ανησυχίες εκφράζονται από τη Δύση για ανάφλεξη θρησκευτικών συγκρούσεων.

Οι σιιτικές οργανώσεις κατηγορούν τη Σαουδική Αραβία ότι χρησιμοποίησε την τρομοκρατία ως πρόσχημα για να εκτελέσει τον Νιμρ, σημειώνοντας πως ήταν ένας ειρηνιστής κληρικός που απηύθυνε έκκληση για την αναγνώριση περισσότερων δικαιωμάτων στη σιιτική μειονότητα της χώρας. Το Ριάντ απαντά ότι ο 56χρονος ιερωμένος καλούσε τους υποστηρικτές του να επιτεθούν στην αστυνομία και ευθύνεται για μια σειρά επιθέσεων με πυροβολισμούς και βόμβες μολότοφ που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν πολλοί αστυνομικοί.

Μαζί με τον Νιμρ, εκτελέστηκαν ακόμη 46 άτομα, σουνίτες, που σύμφωνα με τη Σαουδική Αραβία σχετίζονταν με την Αλ Κάιντα. Στόχος ήταν δείξει πως δεν πρόκειται να ανεχθεί επιθέσεις από σουνίτες τζιχαντιστές, αλλά ούτε και πρόκειται να ανεχθεί τις διαμαρτυρίες της σιιτικής μειονότητας που ζητούν ισότητα. Σημειώνεται πως η Σαουδική Αραβία έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα για εγχώρια κεφάλαια που υποστηρίζουν τις τζιχαντιστικές οργανώσεις, μεταξύ αυτών και το Ισλαμικό Κράτος. Μάλιστα σε απόρρητο αμερικανικό έγγραφο, με την υπογραφή της πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, η Σαουδική Αραβία παρουσιάζεται ως βασικός χρηματοδότης των τζιχαντιστών.

Το βράδυ του Σαββάτου, δεκάδες εξαγριωμένοι σιίτες στην Τεχεράνη εισέβαλαν στο κτίριο της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας βάζοντας φωτιές και καταστρέφοντας έπιπλα ενώ πετάχτηκαν και πολλές βόμβες μολότοφ πριν γίνει η εισβολή.

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Χοσέιν Τζάμπερ Ανσάρι απηύθυνε έκκληση για ηρεμία και τόνισε πως δεν θα πρέπει να πραγματοποιηθούν άλλες διαδηλώσεις γύρω από τις διπλωματικές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας. Το Σάββατο, μετά την εκτέλεση του Νιμρ, είχε δηλώσει: «η σαουδαραβική κυβέρνηση υποστηρίζει από τη μια πλευρά τα τρομοκρατικά και εξτρεμιστικά κινήματα και την ίδια στιγμή χρησιμοποιεί τη γλώσσα της καταπίεσης και την ποινή του θάνατου εναντίον των εσωτερικών αντιπάλων της (...) θα πληρώσει ένα υψηλό τίμημα για αυτές τις πολιτικές».

Οι απειλές κατά της Σαουδικής Αραβίας συνεχίζονται. Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ έκανε λόγο για «θεϊκή εκδίκηση». «Χωρίς αμφιβολία το αίμα αυτού του βασανισμένου μάρτυρα, που χύθηκε άδικα, θα έχει γρήγορα συνέπειες και η θεϊκή εκδίκηση θα πέσει πάνω στους σαουδάραβες πολιτικούς», δήλωσε ο Χαμενεΐ. Απειλές εκτοξεύτηκαν και από άλλους θρησκευτικούς ηγέτες, ενώ και οι «Φρουροί της Επανάστασης» έκαναν λόγο για εκδίκηση. «Σκληρή εκδίκηση θα πλήξει τους αλ-Σαούντ στο προσεχές μέλλον και θα προκαλέσει την πτώση αυτού του φιλοτρομοκρατικού, αντιισλαμικού καθεστώτος», αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

Οργή και στη Βαγδάτη

Αντιδράσεις υπήρξαν και από το Ιράκ, όπου επίσης την κυβέρνηση ελέγχουν σιίτες. Ο Μοχάμεντ αλ-Σαϊχούντ, βουλευτής του κυβερνώντος σιιτικού συνασπισμού, δήλωσε πως η εκτέλεση από τη Σαουδική Αραβία του Νιμρ αλ-Νιμρ έχει σκοπό να πυροδοτήσει τη σύγκρουση σουνιτών-σιιτών και να «βάλει φωτιά στην περιοχη». «Αυτό το μέτρο που έλαβε η βασιλική οικογένεια (της Σαουδικής Αραβίας) αποσκοπεί στην ανάφλεξη της περιοχής προκαλώντας σεκταριστικές συγκρούσεις μεταξύ σουνιτών και σιιτών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη Βαγδάτη, ο σιίτης πρωθυπουργός του Ιράκ Χαϊντέρ αλ-Αμπάντι καταδίκασε την εκτέλεση του αλ-Νιμρ λέγοντας ότι θα έχει επιπτώσεις στην ασφάλεια της περιοχής. Με δήλωσή του που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook ο ιρακινός πρωθυπουργός λέει ότι το φίμωμα των φωνών και η εκτέλεση αντιπάλων «δεν θα οδηγήσει σε τίποτε άλλο παρά σε παραπάνω καταστροφή» και προσθέτει ότι η είδηση της εκτέλεσης του αλ-Νιμρ του προκάλεσε σοκ.

Ο σιίτης ιερωμένος από το Ιράκ Μοκτάντα αλ Σαντρ προέτρεψε τους σιίτες να κατακλύσουν τους δρόμους χωρών του Κόλπου και του Ιράκ για να διαδηλώσουν κατά της εκτέλεσης του σεϊχη Νιμρ αλ Νιμρ. «Προτρέπω… (να πραγματοποιηθούν) οργισμένες διαδηλώσεις μπροστά από τα κτίρια σαουδαραβικών υπηρεσιών και συμφερόντων και καλώ την κυβέρνηση να αποφύγει να ανοίξει την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας», πρόσθεσε. Σημειώνεται ότι η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στο Ιράκ επαναλειτούργησε αυτήν την εβδομάδα. Είχε κλείσει το 1990 μετά την εισβολή του Ιράκ στο Κουβέιτ.

Βουλευτές ζήτησαν από την κυβέρνηση να διαρρήξει εκ νέου τις σχέσεις της με τη Σαουδική Αραβία. Επιπλέον ο πρώην πρωθυπουργός του Ιράκ Νούρι αλ Μαλίκι είπε ότι η εκτέλεση του Νιμρ θα οδηγήσει «στην ανατροπή του καθεστώτος της Σαουδικής Αραβίας», ενώ άλλος ένας βουλευτής υποστήριξε ότι η εκτέλεση του σιίτη ιερωμένου θα βοηθήσει το Ισλαμικό Κράτος να εκπληρώσει τους στόχους του.

Και σε Λίβανο, Υεμένη…

Μεγάλος λάθος χαρακτήρισε το Ανώτατο Σιιτικό Συμβούλιο του Λιβάνου την εκτέλεση εξέχοντα σιίτη ιερωμένου στη Σαουδική Αραβία. «Η εκτέλεση του σεϊχη Νιμρ ήταν μια εκτέλεση της λογικής, της μετριοπάθειας και του διαλόγου», ανέφερε σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος του συμβουλίου, σεΐχης Αμπντέλ Αμίρ Καμπαλάν, ενώ η οργάνωση Χεζμπολάχ έκανε λόγο για «δολοφονία».

Στην Υεμένη, το κίνημα των Χούτι θρηνεί ως «ιερό πολεμιστή» τον σιίτη ιερωμένο που εκτελέστηκε στη Σαουδική Αραβία. «Η οικογένεια Αλ Σαούντ εκτέλεσε σήμερα τον ιερό πολεμιστή, τον μεγάλο ιερωμένο Νιμρ Μπακρ αλ-Νιμρ έπειτα από μια δίκη-παρωδία... που παραβιάζει κατάφορα τα ανθρώπινα δικαιώματα», ανέφερε μια νεκρολογία στον επίσημο ιστότοπο Αλ Μασίρα.





πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αφορολόγητο μόνο με πλαστικό χρήμα ή τραπεζικές συναλλαγές

Μόνο οι συναλλαγές μέσω τράπεζας ή με τη χρήση πλαστικού χρήματος θα αναγνωρίζονται για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ό,τι αναγράφεται στην φορολογική δήλωση ως δαπάνη θα πρέπει να πραγματοποιείται μέσω κάρτας, ή μέσω τραπέζης. Οι δαπάνες αυτές αφορούν ενοίκια, ιατρικά έξοδα, αγορές ΙΧ και δαπάνες οικογένειας. Ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε επίσης πως το χτίσιμο του αφορολογήτου θα συνδέεται και με το ύψος του εισοδήματος.

Σημειώνεται πως το Σάββατο ο κ. Αλεξιάδης ανακοίνωσε πως τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και οι νέες αντικειμενικές αξίες. Με αυτές τις αντικειμενικές οι οποίες επηρεάζουν τριάντα φόρους και τέλη, θα υπολογιστεί και ο νέος φόρος ακινήτων, ο οποίος θα αντικαταστήσει έως το τέλος του έτους, τον ΕΝΦΙΑ. Οι αλλαγές αυτές θα έχουν αναδρομική ισχύ, από το δεύτερο εξάμηνο του 2015.







ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ιατρική περίθαλψη στην Ελλάδα της κρίσης: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Μέρες γιορτών και οι ευχές ανταλλάσσονται παντού από τους χώρους εργασίας, τους δρόμους, αλλά και μέσω τηλεφώνου ή διαδικτύου. Η πιο διαδεδομένη ευχή των Ελλήνων ήταν και σήμερα ακόμη περισσότερο είναι, "Υγεία"! Ένα ευαίσθητο θέμα που στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια μοιάζει με δύσκολη εξίσωση που καταλήγει στο κλασικό "μη σου τύχει". Μην τύχει και μπλεχτείς στο δημόσιο νοσοκομείο ή χρειαστείς κάποια εξέταση και πρέπει να τρέχεις στο ΙΚΑ ή όποιο άλλο ταμείο για να πάρεις όσα δικαιούσαι ως ασφαλισμένος.

Με το σύστημα υγείας να παραπαίει, την ανεργία να καθιστά την ιδιότητα του εργαζόμενου και κατ' επέκταση ασφαλισμένου, είδος υπό εξαφάνιση και τις απαιτήσεις των δανειστών για επιπλέον περικοπές σε ό, τι αφορά τις κοινωνικές παροχές του κράτους δεν είναι λίγοι εκείνοι που στρέφονται στην ιδιωτική ασφάλεια για δύο λόγους. Πρώτον γιατί έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην αξιοπιστία της δημόσιας υγείας, ενώ γνωρίζουν πως το δαιδαλώδες της σύστημα θα τους εγκλωβίσει σε έναν κυκεώνα ακόμη και για την πιο απλή παροχή και δεύτερον γιατί στο δια ταύτα η δημόσια υγεία κοστίζει τελικά πολύ ακριβά ακόμη και αν θέλει να λέγεται δωρεάν.

Συνοψίζουμε τα στοιχεία εκείνα που δημιουργούν ένα ζοφερό μέλλον για την περίθαλψη και σημειώνουμε τους λόγους που αρκετοί στρέφονται στην ιδιωτική ασφάλεια προκειμένου να εξυπηρετηθούν αξιόπιστα και γρήγορα:
AdTech Ad

- Ελλείψεις προσωπικού σε νοσοκομεία και ιατρεία του ΕΟΠΥΥ

Το δημόσιο σύστημα υγείας είναι από τους κλάδους που επλήγησαν περισσότερο στα χρόνια της κρίσης. Νοσοκομεία ανέστειλαν τη λειτουργία τους, άλλα συγχωνεύτηκαν και στα περισσότερα οι συνθήκες μοιάζουν τριτοκοσμικές. Οι Έλληνες γιατροί εργάζονται 60-93 ώρες την εβδομάδα, ωράριο που κρίθηκε εξαντλητικό και παράνομο πριν από μερικές ημέρες στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Παράλληλα με τις ελλείψεις προσωπικού, σοβαρές δυσλειτουργίες στο ΕΣΥ προκαλεί και η μαζική αποπομπή διοικητών και αναπληρωτών (απομακρύνθηκαν 111 σε σύνολο 127) έπειτα από απόφαση της κυβέρνησης. Δεκάδες νοσοκομεία δεν μπορούν να προχωρήσουν σε προμήθειες, ενώ τις προηγούμενες μέρες νοσοκομεία, όπως το ΚΑΤ και ο Ερυθρός Σταυρός βρέθηκαν αντιμέτωπα με ελλείψεις υλικών και φαρμάκων, αφού έχουν σταματήσει οι προμήθειες.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας -όπως παραδέχτηκε- έγινε αποδέκτης αιτημάτων από απερχόμενους διοικητές να μην λειτουργήσουν τακτικά χειρουργεία ή ακόμη και να «κλείσει» προσωρινά ένα μεγάλο νοσοκομείο καθώς «τίθεται εν κινδύνω η λειτουργία» του.

Η εικόνα διάλυσης των νοσοκομείων αναμένεται να ενταθεί το επόμενο διάστημα καθώς οι προσωρινοί αντικαταστάτες των διοικητών αρνούνται να αναλάβουν οποιαδήποτε ευθύνη. Ουσιαστικά, μέχρι την αντικατάσταση των διοικήσεων, το «τιμόνι» καλούνται να το αναλάβουν ο διευθυντής της ιατρικής και ο διευθυντή της διοικητικής-οικονομικής υπηρεσίας*.

Στον αντίποδα ένα online πρόγραμμα ασφάλισης υγείας και πιο συγκεκριμένα το νέο NN Direct Health της NN Hellas, καλύπτει χωρίς πονοκεφάλους τα νοσήλια για μια άτυχη στιγμή σε ποσό που αγγίζει τις 500.000 € το χρόνο, ενώ συνεργάζεται με 40 ιδιωτικά νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα. Την ίδια ώρα, προβλέπεται άμεση μεταγωγή στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο, ακόμη και με αερομεταφορά, ενώ είναι πιο εύκολο για τον ασφαλισμένο να έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες πληροφοριών για το συμβόλαιό του όλο το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα.

- Ελάχιστα ένσημα για έκδοση βιβλιαρίου υγείας

Η παραπάνω εικόνα μαρτυρά πως η δημόσια υγεία ήδη... ασθενεί βαρέως. Οι ελλείψεις σε προσωπικό και προμήθειες μεταθέτουν σοβαρά χειρουργεία ασφαλισμένων μήνες πίσω, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους, για να μην αναφερθεί κανείς και στο καθεστώς "φακελάκι", του οποίου κρούσματα έχουν κοστίσει ακόμη και ανθρώπινες ζωές.

Την ίδια ώρα, δεκάδες πολίτες ενδέχεται να αδυνατούν να αποκτήσουν πρόσβαση ακόμη και σε αυτή την παραπαίουσα βασική περίθαλψη. Γιατί; Σύμφωνα με εγκύκλιο της διοίκησης του ΙΚΑ είναι απαραίτητες κατ' ελάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης το τελευταίο έτος ή 15μηνο (από το οποίο εξαιρείται το τελευταίο τρίμηνο) προκειμένου να έχει κανείς πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

Μάλιστα η ειδική αυτή μέριμνα, εκτός από ασφαλισμένους και προστατευόμενα μέλη, αφορά ανέργους ηλικίας 29-55 ετών αφήνοντας εκτός σημαντικές ηλικιακές ομάδες. Οι μεν νεότεροι που αποτελούν και σύμφωνα με τα στοιχεία το μεγαλύτερο ποσοστό στην πίτα της ανεργίας και οι άνω των 55 ετών, οι οποίοι με τις αλλαγές στο ασφαλιστικό ενδέχεται να χρειάζονται έως και 12 χρόνια για να βγουν στη σύνταξη**.

Την ώρα που ασφαλισμένοι και προστατευόμενα μέλη προσπαθούν να λύσουν τους δυσεπίλυτους γρίφους ώστε να μάθουν αν καλύπτονται από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μια οικογένεια που επιλέγει το ιδιωτικό, online πρόγραμμα ασφάλισης υγείας NN Direct Health, μπορεί να καλύψει και τα ανήλικα παιδιά με αυτήν δωρεάν για το πρώτο χρόνο, χάρη στην αποκλειστική προσφορά του συγκεκριμένου προγράμματος.

- Διαγνωστικές εξετάσεις

Στο ζοφερό τοπίο προστίθεται από την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου και μια ακόμη ανησυχητική πρόβλεψη του μνημονίου 3. Με την κυβέρνηση να υιοθετεί τις προτάσεις των δανειστών για τις μειώσεις στις διαγνωστικές εξετάσεις η Απόφαση προβλέπει ότι οι τιμές των 51 εξετάσεων οι οποίες έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή στη διαγνωστική δαπάνη, μειώνονται μεσοσταθμικά σε ποσοστό  43% ενώ οι υπόλοιπες εργαστηριακές εξετάσεις μειώνονται μεσοσταθμικά κατά 9%. Παράλληλα, μειώνεται κατά 18% η τιμή αποζημίωσης των μαγνητικών τομογραφιών και κατά 10% του pet- scan.
Αν και πρώτος που θα πληγεί από το μέτρο είναι τα μικρά διαγνωστικά κέντρα, δεν είναι λίγοι εκείνοι του κλάδου που παραδέχονται πως οι δραματικές μειώσεις αυτές θα μετακυλήσουν στους ασφαλισμένους, αυξάνοντας τη συμμετοχή τους σε μια σειρά από εξετάσεις*.

Στην ιδιωτική ασφάλιση, και συγκεκριμένα το NN Direct Health παρέχει δωρεάν check up κάθε χρόνο, αλλά και 300€ για άλλες διαγνωστικές, ενώ - και εδώ είναι ίσως το πιο σημαντικό - παρέχεται 50% έκπτωση για τυχόν εξετάσεις πέραν του ποσού αυτού. Η έκπτωση αυτή στη δεδομένη στιγμή που μειώνονται οι αποζημιώσεις του κράτους ίσως είναι ιδιαίτερα ανακουφιστική.

- Ασφαλιστικές εισφορές

Ελλείψεις, ανεπάρκεια και δυσλειτουργία για ένα σύστημα υγείας που όσοι παραμένουν σε θέσεις εργασίας πληρώνουν αδρά. Μόνο οι κρατήσεις του εργαζόμενου για το ασφαλιστικό του ταμείο ανέρχονται σε 16% περίπου, ανάλογα και με τον κλάδο στον οποίο εργάζεται (οι αναφορές αφορούν κυρίως ασφαλισμένους του ΙΚΑ, με τη Συμφωνία της κυβέρνησης να προβλέπει αύξηση όλων των ταμείων ώστε να αγγίξουν τις εισφορές του ΙΚΑ). Κάτι τέτοιο πολύ απλά μεταφράζεται για έναν μισθό της τάξης των 489€, σε 97€ από τις ακαθάριστες αποδοχές, τα οποία κρατούνται για τις ασφαλιστικές εισφορές.



*Πίνακας από άρθρο της Καθημερινής

Η Ελλάδα παραμένει στο μπλοκ των χωρών με ιδιαίτερα αυξημένους συντελεστές ασφαλιστικών εισφορών και συγκεκριμένα στην έκτη θέση των χωρών του ΟΟΣΑ. Κάτι τέτοιο σε συνδυασμό με την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ταμεία, αλλά και το σκηνικό στην περίθαλψη γεννά ακόμη περισσότερα ερωτηματικά για το συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί η δημόσια υγεία (στις εισφορές περιλαμβάνεται φυσικά και συνταξιοδοτική εισφορά, ένα άλλο πικραμένο κεφάλαιο της ασφάλισης).

Την ίδια ώρα, ένα οικονομικό και παράλληλα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υγείας ΝΝ Direct Health μπορεί να κοστίζει περί τα 30€ μηνιαίως*** καλύπτοντας όμως τον ασφαλισμένο σε εικοσιτετράωρη βάση, άμεσα και σε ένα δίκτυο 40 ιδιωτικών νοσοκομείων που θα τον εξυπηρετήσουν άμεσα και υπεύθυνα. Kαι όλα αυτά χωρίς περιττά έγγραφα, με απλές ηλεκτρονικές διαδικασίες είτε μέσω του nndirect.gr είτε τηλεφωνικά 800 100 60 60(από σταθερό) στο 210 950 60 60 (από κινητό).

*πληροφορίες healthview.gr

**πληροφορίες dikaiologitika.gr

*** Ενδεικτικό μηνιαίο κόστος για ασφαλισμένο 30 ετών για τον 1 χρόνο



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτές είναι οι αλλαγές που προωθούνται το 2016 στην Παιδεία

Σαρωτικές αλλαγές προωθεί η κυβέρνηση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης μετά και από το "ξήλωμ" του νόμου Διαμαντοπούλου για τα ΑΕΙ, την επιστροφή των "αιώνιων φοιτητών" και την αποδυνάμωση του ρόλου των πρυτανικών συμβουλίων.

Όπως αναφέρει η Ημερησία, οι αλλαγές θα γίνουν βήμα βήμα και σε βάθος χρόνου, ενώ προτεραιότητα του υπουργείου Παιδείας είναι η μετατροπή όλων των δημοτικών σχολείων της χώρας σε ολοήμερα.

Επίσης, φιλοδοξία του υπουργείου Παιδείας είναι η καθιέρωση 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένης της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής.

Σήμερα η υποχρεωτική εκπαίδευση είναι εννέα χρόνια, δηλαδή μέχρι και την Τρίτη Γυμνασίου, με το ποσοστό διαρροής μαθητών να είναι υψηλό.

Το μεγάλο στοίχημα πάντως είναι η αλλαγή της δομής του Λυκείου και της πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μία από τις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι η απελευθέρωση όσο το δυνατόν περισσότερων σχολών χαμηλής ζήτησης από το σύστημα των εξετάσεων. Μάλιστα ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου, Αντώνης Λιάκος έχει τονίσει ότι το Λύκειο πρέπει να αναπνεύσει και να έχει τρεις βασικούς άξονες:

α)την ανθρωπιστική παιδεία, τη φιλοσοφία και την πολιτική

β)τη μελέτη της επιστήμης, του περιβάλλοντος και του σώματος

γ)τη τέχνη και τον πολιτισμό.

Προϋπόθεση πάντως για την αλλαγή της δομής του Λυκείου είναι η ελάφρυνση των προγραμμάτων σπουδών, και η ενοποίηση ειδικοτήτων των εκπαιδευτικών.

Ακόμα, μεταξύ των ζητημάτων που θα τεθούν στον εθνικό διάλογο για την Παιδεία, θα είναι και η αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου, η αναμόρφωση της ειδικής αγωγής, ο νέος στρατηγικός σχεδιασμός της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και ο ανασχεδιασμός των πανεπιστημίων.

Μάλιστα το 2016, οι φετινοί μαθητές της Γ΄ Λυκείου θα εγκαινιάσουν και το νέο σύστημα Πανελληνίων που θα θυμίζει αρκετά τις παλιές δέσμες, μιας και προβλέπει πανελλαδικές εξετάσεις σε τέσσερα ή πέντε μαθήματα, εφόσον οι υποψήφιοι επιθυμούν να ξεκλειδώσουν περισσότερα τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Θα καταργηθεί ακόμα το μπόνους έως 600 μόρια που έδινε ο προφορικός βαθμός και η σχολική επίδοση θα αποσυνδεθεί από την εισαγωγή στα ΑΕΙ και θα υπολογίζεται μόνο η βαθμολογία των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων.

Εξαιτίας μάλιστα της μείωσης των εξεταζόμενων μαθημάτων από φέτος, το μάθημα αυξημένης βαρύτητας, το οποίο έχει συντελεστή 1,3 ισχυροποιείται ακόμα περισσότερο και θα προσμετράται σε ποσοστό 33% στην τελική βαθμολογία, αντί για 24% που ήταν πέρσι.

Αλλαγές προβλέπονται και στον τρόπο υπολογισμού των μορίων των υποψηφίων. Έτσι, το άθροισμα των γραπτών βαθμών στην εικοσάβαθμη κλίμακα των τεσσάρων πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο κάθε υποψήφιος, πολλαπλασιάζεται επί δύο. Στη συνέχεια, στο γινόμενο αυτό προστίθενται τα γινόμενα των γραπτών βαθμών των δύο μαθημάτων με τους αντίστοιχους συντελεστές βαρύτητας, τα οποία προβλέπονται στην ομάδα προσανατολισμού του κάθε υποψηφίου. Το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται με το εκατό.

Σε περίπτωση που ο υποψήφιος εξεταστεί πανελλαδικά και σε ένα πέμπτο μάθημα προκειμένου να έχει πρόσβαση σε δεύτερο επιστημονικό πεδίο, τότε ο υπολογισμός των μορίων του για κάθε ένα από τα δύο επιστημονικά πεδία που έχει δικαίωμα να δηλώσει προτίμηση γίνεται με βάση τα αντίστοιχα τέσσερα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα.







πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με «βαρύ» ασφαλιστικό η νέα χρονιά: Περικοπές σε όλες τις συντάξεις και νέα όρια ηλικίας

Της Μαίρης Λαμπαδίτη

Μπορεί οι θεσμοί να μην έχουν ακόμη δει καν την πρόταση της κυβέρνησης για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό, όμως ήδη οι συνταξιούχοι είναι δεδομένο πως θα δουν ήδη από την Πρωτοχρονιά τις απολαβές τους να περικόπτονται - για ακόμα μια φορά.

Πρόκειται για ήδη νομοθετημένες και ψηφισμένες διατάξεις που προκύπτουν από προηγούμενες δεσμεύσεις της χώρας έναντι των δανειστών και οι οποίες πρέπει να εφαρμοστούν από 1/1/2016.

Οι κυριότερες αλλαγές είναι οι εξής:

1. Αύξηση των ορίων ηλικίας, ώστε σταδιακά πλήρης σύνταξη να δίνεται στα 67 (με εξαίρεση όσους έχουν 40 έτη ασφάλισης). Οι ασφαλισμένοι θα δουλέψουν «εξτρά» από τρεις μήνες έως έξι χρόνια και εννιά μήνες για να ανοίξουν την πόρτα εξόδου. Περισσότερο χαμένες είναι οι μητέρες ανηλίκων που είχαν θεμελιώσει δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012, αλλά και οι άντρες με ανήλικα που είχαν 25ετία στο Δημόσιο τη διετία 2011-2012.

2. Αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης από τρεις μήνες έως και έξι χρόνια για έξοδο με 35ετία. Οι πόρτες εξόδου κλείνουν, καθώς στόχος είναι σταδιακά σύνταξη να καταβάλλεται με 40 έτη ασφάλισης στα 62.

3. Μείωση κατά 4% του ποσού της βασικής σύνταξης του Ο.Γ.Α. Με βάση όσα προβλέπονται στον Ν. 2458/97, όσοι από τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ συνταξιοδοτηθούν από τον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης του Οργανισμού το 2016 θα λάβουν 4% μικρότερη βασική σύνταξη, σε σχέση με εκείνη που λαμβάνουν όσοι συνταξιοδοτήθηκαν το 2015. Ωστόσο, η βασική σύνταξη αναπληρώνεται από την κύρια σύνταξη και δεν επέρχεται ουσιαστική μείωση στο τελικό ποσό.

4. Μείωση κατά μία ποσοστιαία μονάδα του ποσοστού αναπλήρωσης για συντάξεις Δημοσίου και ασφαλισμένων σε Ταμεία ΔΕΚΟ - Τραπεζών. Με βάση τον νόμο 3029/02 για τους συγκεκριμένους ασφαλισμένους το ποσοστό αναπλήρωσης μειώνεται από την 1η Ιανουαρίου 2008 κατά 1% για κάθε χρόνο. Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, μετά την 1η Ιανουαρίου 2011 οι συντάξεις αυτής της κατηγορίας ασφαλισμένων θα υπολογίζονται με τους συντελεστές που ορίζουν ο νόμος Λοβέρδου- Κουτρουμάνη (ν. 3863 και 3865/2010.)

5. Πάνω από 70.000 δικαιούχοι του ΕΚΑΣ θα χάσουν το επίδομα μέσω της καθιέρωσης αυστηρότερων εισοδηματικών κριτηρίων. Το σχετικό κονδύλι θα μειωθεί κατά 20%, ενώ στόχος είναι μέχρι το 2019 να έχει αντικατασταθεί από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

6. Μειώνεται η κατώτατη σύνταξη στα 392 ευρώ και το προνοιακό μέρος θα καταβάλλεται με τη συμπλήρωση των 67 ετών. (ισχύει από το 2015 αλλά πρακτικά θα εφαρμοστεί το 2016, όταν ξεπαγώσει η διαδικασία απονομής συντάξεων).

7.Μειώνεται επιπλέον 10% η σύνταξη για όσους «τολμήσουν» να αποχωρήσουν πρόωρα .

8.Οι εισφορές του ΟΓΑ από 1/1/2016 και μετά αναμένεται να αυξηθούν κατά 30% φέτος, συν αντίστοιχα ποσοστά το 2017 και 2018 με στόχο των υπερδιπλασιασμό των πληρωμών για ασφάλιση των Ελλήνων αγροτών.

9.Οι τριπλές και πολλαπλές συντάξεις, ακόμη και εάν πρόκειται για συντάξεις χηρείας, θα τεθούν στο στόχαστρο και αναμένεται να υποστούν μεγαλύτερες περικοπές συγκριτικά με τις μειώσεις στους λοιπούς ασφαλισμένους.

10.Αναδρομικά, από 1/12/2015 και μετά, αναμένεται να μειωθούν κατά 25% τα μερίσματα του μετοχικού ταμείου Δημοσίων Υπαλλήλων. Και αυτό γιατί καταργήθηκε ο κοινωνικός πόρος και τα έσοδα του ταμείου εμφανίζουν μείωση άνω του 40%.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, από την πλευρά τους, οι δανειστές δεν δέχονται ούτε την πρόταση που θα καταθέσει η κυβέρνηση για φόρο επί των τραπεζικών συναλλαγών περί το 1 με 2 τοις χιλίοις επί των τραπεζικών συναλλαγών, ούτε την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που θεωρούν αντιαναπτυξιακό μέτρο και επιμένουν σε μείωση όλων των συντάξεων.







πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τσακαλώτος: Οι θεσμοί πιέζουν για νέα μέτρα την περίοδο 2016-2018

Οι θεσμοί ζητούν πρόσθετα μέτρα για την περίοδο 2016-2018 αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, δηλώνοντας ότι το ΔΝΤ, και όχι μόνον αυτό, πολλές φορές αμφισβητεί την απόδοση μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής.

Λίγες μέρες πριν από την πρώτη αξιολόγηση από τους θεσμούς, ο υπουργός Οικονομικών αναγνωρίζει ότι στο ασφαλιστικό υπάρχουν στρεβλώσεις που πρέπει να διορθωθούν. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών ή τέλους στις τραπεζικές συναλλαγές, δηλώνει ότι η κυβέρνηση εξετάζει πολλά εναλλακτικά σενάρια αρνούμενος να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει οτιδήποτε.

Ο κ. Τσακαλώτος διευκρινίζει ότι το στοίχημα για την κυβέρνηση δεν είναι η μη εφαρμογή της συμφωνίας, αλλά η ενσωμάτωσή της σε ένα πρόγραμμα που θα έχει ως προτεραιότητα την ανακούφιση όσων επλήγησαν περισσότερο στα χρόνια της κρίσης.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπό ασφυκτική επιτήρηση η περιουσία των Ελλήνων – ΑΦΜ ακόμα και στα νεογέννητα

Με «δρακόντεια» μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής υποδέχεται τους πολίτες η νέα χρονιά, καθώς στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι η πλήρης κι ενδελεχής καταγραφή και επιτήρηση όλων των περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσανατολίζεται στην επιβολή υποχρεωτικής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης, το περίφημο «πόθεν έσχες» στο σύνολο των πολιτών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, το υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει να καθιερώσει το σύστημα αυτό πριν από τη δήλωση των περιουσιακών στοιχείων στο περιουσιολόγιο.

Έτσι φέτος, οι φορολογούμενοι θα κληθούν αρχικά να αποκαλύψουν εθελοντικά τυχόν αδήλωτα εισοδήματα που έχουν, θα υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις και αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα συμπληρώσουν την ειδική φόρμα στο περιουσιολόγιο, περίπου στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου.

Μεταξύ των πολλών στοιχείων και πληροφοριών που θα πρέπει να δηλωθούν στο περιουσιολόγιο περιλαμβάνεται η πλήρης ανάλυση των τραπεζικών καταθέσεων, με αναφορά σε ποσό και πηγή προέλευσης, καθώς και όλων των συνδικαιούχων. Θα πρέπει επίσης να δηλώνεται η αξία αποτίμησης όλων των κινητών αξιών. Αρκετά από τα παραπάνω στοιχεία θα αποσταλούν στο υπουργείο Οικονομικών από τα πιστωτικά ιδρύματα, τα ιδιωτικά σχολεία, τις ασφαλιστικές εταιρείες κ.λπ.

Τον Μάιο οι φορολογούμενοι με τους κωδικούς που διαθέτουν για το ηλεκτρονικό σύστημα taxisnet θα εισέρχονται στη νέα εφαρμογή και θα επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που θα περιλαμβάνονται στο περιουσιολόγιο. Εφόσον διαφωνούν, θα πρέπει να τα διορθώνουν ηλεκτρονικά, ενώ, όπου αυτό δεν είναι εφικτό, θα πρέπει να μεταβαίνουν στις εφορίες με τα απαραίτητα παραστατικά.

Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται το δημοσίευμα, σε πρώτη φάση το περιουσιολόγιο θα περιλαμβάνει τις τραπεζικές καταθέσεις, τα ακίνητα και δαπάνες πολυτελείας που γίνονται για αγορές αυτοκινήτων ή δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία και σε δεύτερη φάση πιθανόν από το 2017 θα ενταχθούν έργα τέχνης και κοσμήματα. Εφόσον αυτά είναι ασφαλισμένα, τα στοιχεία θα αποσταλούν από τις εταιρείες και τους οίκους στους οποίους έχει γίνει η ασφάλιση ή η εκτίμηση. Με τον τρόπο αυτό, το υπουργείο Οικονομικών θα έχει πλήρη εικόνα της περιουσιακής κατάστασης κάθε φορολογουμένου, με αποτέλεσμα να περιοριστεί σημαντικά η φοροδιαφυγή. Για τα περιουσιακά στοιχεία που δεν θα δηλωθούν μετά το τέλος της διαδικασίας, το υπουργείο Οικονομικών πέραν της φορολόγησής τους θα επιβάλει πρόστιμα και προσαυξήσεις, ενώ θα γίνονται και οι σχετικές διώξεις.

Ταυτόχρονα και όπως αναφέρει το ίδιο ανώτατο στέλεχος, τα παιδιά που θα γεννηθούν από τις 1-1-2016 με την εγγραφή τους στο ληξιαρχείο θα λαμβάνουν και Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.

Οσον αφορά τα αδήλωτα εισοδήματα, όσοι δεν σπεύσουν να τα δηλώσουν με τη δημιουργία του περιουσιολογίου, θα αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα τα οποία ενδεχομένως να φθάσουν και σε μία έμμεση κατάσχεση των εισοδημάτων αυτών. Ο φόρος για τη νομιμοποίηση των κεφαλαίων θα υπολογίζεται με βάση τη φορολογική κλίμακα του εισοδήματος των φυσικών προσώπων του έτους κατά το οποίο θα δηλώνουν οι φορολογούμενοι ότι αποκτήθηκαν τα κεφάλαια. Η επιλογή του έτους θα είναι δικαίωμα του φορολογουμένου. Οσοι επαναπατρίσουν τα κεφάλαιά τους από το εξωτερικό στην Ελλάδα, θα έχουν σημαντική έκπτωση από τον φόρο, ενώ όσοι απλά τα δηλώσουν και τα διατηρήσουν στο εξωτερικό δεν θα έχουν έκπτωση.

Εφόσον δηλωθούν, δεν θα επιβάλλονται πρόστιμα και προσαυξήσεις, ενώ θα αίρονται και οι ποινικές διώξεις. Σε διαφορετική περίπτωση, τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται θα είναι εξαντλητικά που θα φθάνουν έως και το 100% του ποσού που δεν δηλώθηκε στην εφορία. Κάθε αλλαγή περιουσιακής κατάστασης των φορολογουμένων, θα πρέπει να αποδεικνύεται από νόμιμα παραστατικά και να δικαιολογείται από τα εισοδήματά τους, όπως αυτά αποτυπώνονται στις ετήσιες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. Στα περιουσιακά στοιχεία για τα οποία δεν πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις, θα επιβάλλονται προσαυξήσεις και ποινές, οι οποίες (στις μεγάλες περιπτώσεις φοροδιαφυγής) θα είναι ακόμη και ισόποσες με την αξία του περιουσιακού στοιχείου.






πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θα ταξιδέψετε με αεροπλάνο; Δείτε πώς τσεκάρουν την αντοχή τους… (vid)

Τα αεροπλάνα είναι πιστοποιημένα ότι αντέχουν σε ακραίες καιρικές συνθήκες – Σπάνια ακυρώνονται πτήσεις, επειδή ένα αεροσκάφος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις επικρατούσες καιρικές συνθήκες

Ωστόσο οι υπεύθυνοι των εταιριών οφείλουν να κάνουν προσομοίωση ακραίων καταστάσεων μέσα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Το βίντεο, από τον επίσημο λογαριασμό της Airbus στο Youtube, μας δείχνει τα μυστικά των stress test ενός Airbus A350.







Πηγή: Sploid.gizmodo





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συμμετοχή του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην τρομοκρατία: Πώς η Βουλγαρία προμήθευσε ναρκωτικά και όπλα στην Αλ Κάιντα και το Ντάες/Daesh

Επικεφαλής ενός από τα δύο μαφιόζικα βουλγαρικά καρτέλ, της SIC, ο Μπόικο Μπορίσοφ έγινε πρωθυπουργός. Ενώ η χώρα του είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προμήθευσε ναρκωτικά και όπλα στην Αλ Κάιντα και το Ντάες/Daesh στη Λιβύη και τη Συρία.

του Τιερί Μεϊσάν

Τα καλύτερα μυστικά έχουν τέλος. Η μαφιόζικη σύμπραξη που κυβερνά τη Βουλγαρία πιάστηκε ενώ προμήθευε, κατόπιν αιτήματος της CIA, ναρκωτικά και όπλα στην Αλ Κάιντα και το Ντάες/Daesh, τόσο στη Λιβύη όσο και στη Συρία. Η υπόθεση είναι ακόμη πιο σοβαρή καθώς η Βουλγαρία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δίκτυο Βολταίρος| Δαμασκός (Συρία) | 2 Ιανουαρίου 2016

Φαίνεται ότι όλα ξεκίνησαν τυχαία. Για τριάντα χρόνια, η φενετυλίνη (fenetylline) χρησιμοποιούταν ως ντοπάρισμα στους δυτικο-γερμανικούς αθλητικούς κύκλους. Σύμφωνα με τον προπονητή Peter Neururer, περισσότεροι από τους μισούς παίκτες την έπαιρναν κανονικά [1]. Βούλγαροι διακινητές το είδαν σαν μια ευκαιρία. Από τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης μέχρι την είσοδο της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, άρχισαν να την παράγουν και να την εξάγουν παράνομα στη Γερμανία με την επωνυμία Captagon.

Δύο μαφιόζικες ομάδες επιδόθηκαν σε ισχυρό ανταγωνισμό, η Vasil Iliev Security(VIS) και η Security Insurance Company (SIC),  από την οποία εξαρτιόταν ο καρατέκα Μπόικο Μπορίσοφ. Αυτός ο κορυφαίος αθλητής, καθηγητής στην Αστυνομική Ακαδημία, ίδρυσε μια εταιρεία προστασίας VIPs και έγινε σωματοφύλακας τόσο του πρώην προ-σοβιετικού πρόεδρου Τοντόρ Ζίβκοφ όσο και του φιλο-αμερικανού Συμεών Β’ της Saxe-Cobourg-Gotha. Μόλις ο τελευταίος έγινε πρωθυπουργός, ο Μπορίσοφ διορίστηκε κεντρικός διευθυντής του υπουργείου εσωτερικών, και στη συνέχεια εξελέγη δήμαρχος της Σόφιας.

Το 2006, ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Βουλγαρία (και μελλοντικά πρεσβευτής στη Ρωσία), Τζον Μπέιρλε, τον απεικονίζει σε ένα εμπιστευτικό τηλεγράφημα που αποκαλύφθηκε από τα Wikileaks. Τον παρουσιάζει ως συνδεδεμένο με δύο μεγάλους αρχηγούς της μαφίας, τους  Mladen Mihalev (τον λεγόμενο «Madzho») και Ρούμεν Νικόλοφ (τον λεγόμενο «Πασάς») [2], τους δυο ιδρυτές της SIC.

Το 2007, με βάση την έκθεση που συντάχτηκε από μια μεγάλη ελβετική εταιρεία, το U.S. Congressional Quarterly βεβαιώνει ότι είχε πνίξει πολλές έρευνες στο υπουργείο εσωτερικών και ότι ο ίδιος εμπλεκόταν σε 28 δολοφονίες της μαφίας. Φέρεται να έγινε συνεργάτης του John E. McLaughlin, του αναπληρωτή διευθυντή της CIA. Φέρεται να έχει εγκαταστήσει μια μυστική φυλακή της CIA στη Βουλγαρία και να έχει βοηθήσει για την εγκατάσταση μιας στρατιωτικής βάσης στα πλαίσια του σχεδίου επίθεσης στο Ιράν, συνέχιζε η εφημερίδα [3].

Το 2008, ο Γερμανός ειδικός για το οργανωμένο έγκλημα, Jürgen Roth, χαρακτηρίζει τον Μπόικο Μπορίσοφ ως «Βούλγαρο Αλ Καπόνε» [4].

Αφού ο ίδιος έγινε Πρωθυπουργός, ενώ η χώρα του ήταν ήδη μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, του ζήτησε η CIA αρωγή για το μυστικό πόλεμο εναντίον του Μουαμάρ Ελ Καντάφι.

Ο Μπόικο Μπορίσοφ προμήθευσε Captagon που κατασκευάζεται από την SIC, στους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα στη Λιβύη. Η CIA έκανε πιο ελκυστικό και αποτελεσματικό αυτό το ναρκωτικό προϊόν χημικής σύνθεσης αναμειγνύοντας το με ένα φυσικό ναρκωτικό, το χασίς, γεγονός που επέτρεψε πιο εύκολα τη χειραγώγηση των μαχητών και να τους καταστήσουν πιο τρομακτικούς, στη γραμμή των έργων του Bernard Lewis [5]. Αργότερα, ο Μπορίσοφ επέκτεινε τηναγορά του στη Συρία.

Αλλά το πιο σημαντικό, ήρθε όταν η CIA, χρησιμοποιώντας τις ιδιαιτερότητες ενός  κράτους πρώην μέλους του Συμφώνου της Βαρσοβίας που εντάθηκε στο ΝΑΤΟ, του αγόρασε για 500 εκατομμύρια δολάρια στρατιωτικού εξοπλισμού σοβιετικού τύπου και το μετέφερε στη Συρία. Ήήταν κυρίως 18.800 φορητοί εκτοξευτές αντιαρματικών χειροβομβίδων και 700 αντιαρματικά πυραυλικά συστήματαKonkurs.

Όταν η Χεζμπολάχ έστειλε μια ομάδα στη Βουλγαρία για να πληροφορηθεί για τη διακίνηση αυτή, ένα λεωφορείο Ισραηλινών παραθεριστών έγινε αντικείμενο μιας επίθεσης στη Μπουργκάς, κάνοντας 32 τραυματίες. Αμέσως, οι BenjaminNetanyahu και Μπόικο Μπορίσοφ κατηγόρησαν την λιβανική αντίσταση, ενώ τα ατλαντίστικά μέσα μαζικής ενημέρωσης μετάδωσαν πολλές κατηγορίες κατά του φερόμενου βομβιστή αυτοκτονίας της Χεζμπολάχ. Τελικά, ο ιατροδικαστής, Δρ Γκαλίνα Mileva, παρατήρησε ότι η σορός του δεν ταίριαζε με τις περιγραφές των μαρτύρων· ένας υπεύθυνος της αντι- κατασκοπείας, ο συνταγματάρχης LubomirΝτιμιτρόφ, σημείωσε ότι δεν επρόκειτο για βομβιστή αυτοκτονίας, αλλά για έναν απλό μεταφορέα, και ότι η βόμβα είχε πυροδοτηθεί εξ αποστάσεως, μάλλον εν αγνεία του· ενώ ο τύπος κατηγορούσε δύο Άραβες με καναδική και αυστραλιανή υπηκοότητα, το Πρακτορείο Sofia News Agency επικαλέστηκε έναν Αμερικανό συνεργό γνωστό με το ψευδώνυμο Ντέιβιντ Τζέφερσον.

Έτσι ώστε, όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση ανέλαβε την υπόθεση για να χαρακτηρίσει τη Χεζμπολάχ «τρομοκρατική οργάνωση», ο Υπουργός Εξωτερικών στη διάρκεια του σύντομου χρονικού διαστήματος ώσπου ο Μπορίσοφ δεν βρισκόταν στην εκτελεστική εξουσία, ο Kristian Vigenine, υπογράμμισε ότι, στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν την επίθεση με την Λιβανική Αντίσταση [6].

Από το τέλος του 2014, η CIA σταμάτησε τις παραγγελίες της και αντικαταστάθηκε από τη Σαουδική Αραβία η οποία μπορούσε έτσι να αγοράσει όπλα, όχι πλέον σοβιετικού τύπου, αλλά εξοπλισμό του ΝΑΤΟ, όπως συρματο-κατευθυνόμενα αντιαρματικά βλήματα BGM-71 TOW. Σύντομα, το Ριάντ θα υποστηριχθούν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα [7]. Τα δύο κράτη του Κόλπου εξασφάλισαν εξ ιδίων  τις παραδόσεις των φορτίων στην Αλ Κάιντα και στο Ντάες/Daesh, μέσω τωνSaudi Arabian Cargo et Etihad Cargo, είτε στο Ταμπούκ στα σύνορα Σαουδικής Αραβίας και Ιορδανίας, είτε στη κοινή αμερικανο-γαλλο-εμιρατική βάση τηςDhafra.

Τον Ιούνιο του 2014, η CIA πρόσθεσε άλλο ένα στρώμα.

Αυτή τη φορά ήτανε να απαγορεύσει στη Βουλγαρία να αφήσει να περάσει στο έδαφός της το ρωσικό αγωγό South Stream που θα μπορούσε να τροφοδοτήσει τη Δυτική Ευρώπη με φυσικό αέριο [8].

Η απόφαση αυτή, η οποία στερεί τη Βουλγαρία από πολύ σημαντικά έσοδα, επιτρέπει αφενός να επιβραδύνει την ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το σχέδιο Γούλφοβιτς [9]· αφετέρου, να εφαρμοστούν οι ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας που λαμβάνονται υπό το πρόσχημα της ουκρανικής κρίσης· στη συνέχεια να αναπτυχτεί η τεχνολογία του σχιστολιθικού φυσικού αερίου στην Ανατολική Ευρώπη [10], και, τέλος, να διατηρηθεί το ενδιαφέρον για την ανατροπή της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, δυνητικού σημαντικού εξαγωγέα φυσικού αερίου [11].

Στις  τελευταίες ειδήσεις, η Βουλγαρία –Κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ-   εξακολουθεί να προμηθεύσει παράνομα ναρκωτικά και όπλα στην Αλ Κάιντα και το Ντάες/Daesh παρά του πρόσφατου ψηφίσματος 2253 που εγκρίθηκε ομόφωνα από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά – 2.1.2016
Τιερί Μεϊσάν

[1] „Doping war im Fußball gang und gäbe“, Frankfürter Allgemeine Zeitung, 13 juin 2007.
[2] “Bulgaria’s most popular politician: great hopes, murky ties”, John Beyrle, May 5, 2006.
[3] “Bush’s Bulgarian Partner in the Terror War Has Mob History, Investigators Say”, Jeff Stein, U.S. Congressional Quarterly, May 2007.
[4] Die neuen Dämonen, Jürgen Roth, 2008.
[5] The Assassins: A Radical Sect in Islam, Bernard Lewis, Weidenfeld & Nicolson, 1967.
[6] « La Bulgarie ne tient pas le Hezbollah responsable de l’attentat de Burgas »,Réseau Voltaire, 7 juin 2013.
[7] « Mise à jour d’une nouvelle filière de trafic d’armes pour les jihadistes », par Valentin Vasilescu, Traduction Avic, Réseau Voltaire, 24 décembre 2015.
[8] « Le sabotage du gazoduc South Stream », par Manlio Dinucci, Tommaso di Francesco, Traduction Marie-Ange Patrizio, Il Manifesto (Italie), Réseau Voltaire, 10 juin 2014.
[9] « US Strategy Plan Calls For Insuring No Rivals Develop » and « Excerpts from Pentagon’s Plan : «Prevent the Re-Emergence of a New Rival» » Patrick E. Tyler, New York Times, March 8, 1992. « Keeping the US First, Pentagon Would preclude a Rival Superpower » Barton Gellman, The Washington Post, March 11, 1992.
[10] « South Stream bloqué, la «claque» des États-Unis à l’Union européenne », par Manlio Dinucci, Traduction Marie-Ange Patrizio, Il Manifesto (Italie), Réseau Voltaire, 5 décembre 2014.
[11] « La Syrie, centre de la guerre du gaz au Proche-Orient », par Imad Fawzi Shueibi, Réseau Voltaire, 8 mai 2012




Πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!