EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«Πόθεν έσχες» για όλους από το 2016 - Τι πρέπει να δηλώσουμε

«Πόθεν έσχες» για όλους φέρνει το 2016 αφού στο υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζονται να θέσουν σε εφαρμογή το περιουσιολόγιο.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, οι φορολογούμενοι θα κληθούν πρώτα να αποκαλύψουν τα αδήλωτα εισοδήματα μέσω φορολογικών δηλώσεων, οι οποίες πιθανότατα θα γίνουν νωρίτερα φέτος, και στη συνέχεια να τα δηλώσουν και στο περιουσιολόγιο την άνοιξη (Απρίλιος-Μάιος).

Στο περιουσιολόγιο θα πρέπει να περιλαμβάνονται αρχικά μια πλήρης ανάλυση των τραπεζικών καταθέσεων, με αναφορά σε ποσό και πηγή προέλευσης αλλά και οι συνδικαιούχοι, ακίνητα, δαπάνες πολυτελείας για αγορές ακινήτων ή δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία. Από το 2017 είναι πιθανό να προστεθούν και έργα τέχνης ή κοσμήματα.

Όσοι δεν προχωρήσουν σε δήλωση των εισοδημάτων τους θα βρεθούν προ... προστίμων, κατασχέσεων, ακόμα και διώξεων. Αντίθετα, για όσους επαναπατρίσουν κεφάλαια από το εξωτερικό θα υπάρξει σημαντική έκπτωση στον φόρο ενώ θα αρθούν και τυχόν ποινικές διώξεις.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτοί είναι οι πρώην βουλευτές που "βούλιαξαν" την Ελλάδα και ζητούν αναδρομικά εκατομμυρίων - Ανάμεσα τους και πρόσωπα που ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα

Πολιτικοί που "βούλιαξαν" τη χώρα τα τελευταία χρόνια και την καταδίκασαν στα μνημόνια έρχονται τώρα και ζητούν με τόκο και αναδρομικά, διαφορές αποδοχών εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και αποζημιώσεις για ηθική βλάβη με αγωγές τους στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών. Πολλοί μάλιστα εξ αυτών (είναι συνολικά 117) απασχόλησαν και απασχολούν τη Δικαιοσύνη για σκάνδαλα στα οποία ενεπλάκησαν, όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος (ο οποίος τώρα παραιτήθηκε από τις αξιώσεις του) και ο Τάσος Μαντέλης.

Το χειρότερο όμως είναι πώς τη στιγμή που οι πολίτες δεν έχουν να φάνε, τρέχουν στις θερμαινόμενες αίθουσες των Δήμων για να ζεσταθούν τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς και περιμένουν από την Αρχιεπισκοπή ή απ' όπου αλλού ένα πιάτο φαγητό, οι συνταξιούχοι βουλευτές ζητούν αποζημειώσεις άνω των 100.000 ευρώ έκαστος.

Οι πρώην βουλευτές διεκδικούν τις διαφορές των αποδοχών τους που «παράνομα», όπως ισχυρίζονται, δεν τους χορηγήθηκαν μετά την αύξηση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, βάσει της επίμαχης απόφασης του Μισθοδικείου το 2006.

Από τους 117, οι 62 είναι πρώην βουλευτές της ΝΔ και 52 πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ το ακριβές ποσό που ζητούν οι 117 πρώην βουλευτές μέσω των Διοικητικών Δικαστηρίων δεν μπορεί να προσδιοριστεί, καθώς οι διεκδικήσεις κυμαίνονται ανάλογα με τα χρόνια που διετέλεσε ο καθένας βουλευτής.

Ορισμένοι μάλιστα έχουν καταθέσει και δύο αγωγές για διαφορετικές βουλευτικές περιόδους, όπως  οι Ι.Βαϊνάς, Μυρσίνη Ζορμπά, Εμμ.Λουκάκης και Σωτ.Στολίδης. Από τις αγωγές τους ενώπιον της Διοικητικής Δικαιοσύνης παραιτήθηκαν δύο πρώην βουλευτές, οι Μιχ.Λιάπης και Λεων.Τζανής, καθώς και η χήρα του Παναγιώτη Κοσιώνη.

Οι Βουλευτές ΠΑΣΟΚ

Οι 52 πρώην και συνταξιούχοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν αγωγές και διεκδικούν αναδρομικά διαφορές αποδοχών είναι: Αλ. Ακριβάκης, Ιωάν. Ανθόπουλος, Ελένη Ανουσάκη, Παν. Αντωνακόπουλος, Γεωργ. Ανωμερίτης, Μαρία Αρσένη, Ιωαν. Βαθειάς, Ιωάν. Βαίνας, Βασ. Βασιλακάκης, Ηλ. Βλαχόπουλος, Χρ. Βοσνάκης, Αλέξ. Βούλγαρης, Δημ. Γεωργακόπουλος, Ιωάν. Γιαννακόπουλος, Μόσχος Γικόνογλου, Γκαλήπ Γκαλήπ, Μ.Ζορμπά, Χρήστος Θεοδώρου, Ιωαν. Θωμόπουλος, Λάμπρος Κανελλόπουλος, Θεόδ. Κατσανέβας, Ελεονώρα – Νόρα Κατσέλη – Καλογεροπούλου, Ιωάν. Καψής, Θεόδ. Κολιοπάνος, Ευτ. Κοντομάρης, Βασ. Κοντογιαννόπουλος (1974 – 1993 ΝΔ και 1996 – 2000 ΠΑΣΟΚ), Σωκρ. Κοσμίδης, Θεόδ. Κοτσώνης, Δημ. Κουλουριάνος (ευρωβουλευτής), Φλώρος Κωνσταντίνου, Εμμ. Λουκάκης, Αναστ. Μαντέλης, Αλεξ. Μπαλτάς, Αθαν. Μπάτσος, Φραγκ. Παπαδέλλης, Ελισάβετ Παπαζώη, Ηλ. Παπαηλίας, Βασ. Παπανικόλας, Χρ. Σμυρλής – Λιακατάς, Ιωάνν. Σουλαδάκης, Σωτ. Στολίδης, Λεων. Τζανής, Ιωάνν. Τσακλίδης, Παντ. Τσερτικίδης, Βασ. Τσιλίκας, Αποστ. Τσοχατζόπουλος, Παν. Φωτιάδης, Αλεξ. Χρυσανθακόπουλος και Αναστ. Χωρέμης.

Οι Βουλευτές ΝΔ

Από την πλευρά της ΝΔ οι 62 πρώην βουλευτές που κατέθεσαν αγωγές είναι: Νικ. Αγγελόπουλος, Παν. Αδρακτάς, Θεοδ. Αναγνωστόπουλος, Απ. Ανδρεουλάκος, Ιωαν. Βαληνάκης, Δημ. Γαλαμάτης, Σταυρ. Δαϊλάκης, Γεωργ. Δεικτάκης, Θεοφ. Δημοσχάκης, Πέτρ. Δούκας, Ελεύθ. Ζαγορίτης, Σοφία Καλαντζάκου, Ηλ. Καλλιώρας, Γεώργ. Καλός, Κρινιώ Κανελλοπούλου, Αναστ. Καραμάριος, Αντ. Καρπούζας, Θεόδ. Κασίμης, Νικ. Κατσαρός, Θεόδ. Κατσίκης, Σταυρ. Κελέτσης, Κεφαλογιάννης, Αθηνά Κόρκα – Κώνστα, Βασ. Κορκολόπουλος, Ιωάν. Κοσμίδης, (ευρωβουλευτής), Ανδρ. Κουτσούμπας, Γεώργ. Κωνσταντόπουλος, Θεόφ. Λεονταρίδης, Μιχ. Λιάπης, Αναστ. Λιάσκος, Λεων. Λυμπερακίδης, ‘Αρια Μανούσου – Μπινοπούλου, Πέτρ. Μαντούβαλος, Παν. Μελάς, Αντων. Μπέζας, Μιχ. Μπεκίρης, Νικ. Νικολόπουλος, Γεώργ. Ορφανός, Βασ. Παππάς, Αριστ. Παυλίδης, Ιωάνν. Πλακιωτάκης, Αδάμ Ρεγκούζας, Γεώργ. Σαλαγκούδης, Δημ. Σαμπαζιώτης, Παν. Σκανδαλάκης, Θεοδ. Σολδάτος, Σπ. Σπηλιωτόπουλος, Αριστ. Σταθάκης, Νικ. Σταυρογιάννης, Αποστ. Σταύρου, Πέτρ. Τατούλης, Ιορδ. Τζαμτζής, Νικ. Τσιαρτσιώνης, Κων. Τσιπλάκης, Αριστ. Τσιπλάκος, Σάββας Τσιτουρίδης, Γεώργ. Τσούρνος, Παρθένα Φουντουκίδου – Θεοδωρίδου, Αντ. Φούσας, Χρ. Φώλιας, Ηλ. Φωτιάδης και Ευγέν. Χαϊτίδης.

Τη θεσή του διχώρισε ο Άκης Τζοχατζόπουλος

Ο πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Άκης Τζοχατζόπουλος γνωστοποίησε  την πρόθεσή του να μην εισπράξει το οποιοδήποτε χρηματικό ποσό ως αποτέλεσμα της προσφυγής του στη Δικαιοσύνη .Στη ανακοίνωση που εξέδωσε  υπογραμμίζει : «Η προσφυγή μου στη Δικαιοσύνη αφορά γνωστή διαδικασία, που ακολουθήθηκε επανειλημμένα με πρωτοβουλίες συναδέλφων βουλευτών από το 1981 έως το 2007 που διετέλεσα βουλευτής, μέσω της οποίας διεκδικούσαν την εξίσωσή τους με τους δικαστικούς λειτουργούς και την αποκατάσταση της θεσμικής τάξης όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Η απόφαση συμμετοχής μου στη διαδικασία αυτή, την οποία ακολούθησε μεγάλος αριθμός συναδέλφων πρώην βουλευτών, ελήφθη το 2008 και η σχετική προσφυγή κατατέθηκε προ δύο ετών. Καθόσον με αφορά, ανεξάρτητα της όποιας απόφασης της Δικαιοσύνης -όποτε και αν υπάρξει- και της δικαίωσης ή μη, είναι αυτονόητο ότι με βάση τη σημερινή δραματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, δεν προτίθεμαι να εισπράξω το οποιοδήποτε χρηματικό ποσό από το Ελληνικό Δημόσιο».

Η απάντηση της Βουλής

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου της βουλής σημειώνει: «Όταν το 2007 με τον Ν. 3620/2007 δόθηκαν αναδρομικά έκτακτες παροχές στους δικαστικούς λειτουργούς, η Βουλή αποφάσισε ότι οι παροχές αυτές δεν θα ισχύσουν και για τους βουλευτές. Επίσης, όταν το 2008 με τον Ν. 3661/2008 αυξήθηκαν σημαντικά οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών, η Βουλή αποφάσισε ότι η αύξηση αυτή δεν αφορά στους βουλευτές».

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι προκειμένου να ισχύσει και για τους βουλευτές οποιαδήποτε διάταξη νόμου που αφορά σε αποδοχές δικαστικών λειτουργών θα πρέπει να υπάρξει κοινή απόφαση του προέδρου της Βουλής και του υπουργού Οικονομικών.’’Τέτοια απόφαση ουδέποτε εκδόθηκε, ούτε βεβαίως πρόκειται να εκδοθεί. Αντιθέτως, όπως είναι γνωστό, μετά από εισηγήσεις του Προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου και αποφάσεις της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, οι συνολικές αποδοχές των βουλευτών την τελευταία διετία έχουν υποστεί μειώσεις που υπερβαίνουν το 45% ετησίως’’ αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.

 pronews.gr





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ξεχνάνε η ξεχνάμε;

Χρονιάρες μέρες και είπα να κάνω ο βλάμης μια βόλτα από τα site των κομμάτων, μπας και δώσουν καμιάν ευχή που δεν στοιχίζει και τίποτε. Μεταξύ άλλων πέρασα και από την ΝΔ και αντί να δω σαν πρώτη ανάρτηση ευχές, βλέπω τον αντ’ αυτού και ένα μήνυμα για τα αναδρομικά των βουλευτών.
Για αποκατάσταση της αλήθειας, λέει ο πρόεδρος της ΝΔ, ότι από το 2012 παραιτήθηκα κάθε δικαιώματος και διεκδίκησης από τις αναδρομικές αμοιβές και συνεχίζει:
«Στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, που ο ελληνικός λαός καλείται να πληρώσει τα σπασμένα του 3ου μνημονίου που υπέγραψε και υλοποιεί ο κ. Τσίπρας, θεωρώ αδιανόητο για τον οποιο δήποτε, να έχει τέτοιες παράλογες οικονομικές απαιτήσεις. 
Δηλαδή ο άνθρωπος είναι βλάξ η θεωρεί όλους τους άλλους βλάκες. Ο λαός καλείται να πληρώσει τα σπασμένα του 3ου μνημονίου που υπέγραψε και υλοποιεί ο Τσίπρας… λέει η ανακοίνωση.
Τα προηγούμενα μνημόνια των οποίων τα σπασμένα πληρώνει ο λαός ήταν καλά αγαπητέ πρόεδρε της ΝΔ και το  κακό είναι το 3ο μνημόνιο;
Επιπλέον αν δεν κάνω λάθος μαζί με τον Τσίπρα ψηφίσατε το 3ο μνημόνιο γιατί σας το επέβαλαν τα αφεντικά σας.

Με αυτούς τους ηλίθιους η Ελλάδα θα σέρνεται για πολλά πολλά χρόνια πίσω από τα μνημόνια και δεν θα πάψει να είναι μια χώρα υπό κατοχή.
Ο Ντελάλης

Η ανάρτηση στο site της ΝΔ
 





πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

2016, η χρονιά των φόρων – Τι μας περιμένει από 1η Ιανουαρίου

Tι κι αν σύμφωνα με την κινέζικη αστρολογία το Φεβρουάριο μπαίνουμε στην χρονιά του πιθήκου. Το 2016 είναι εδώ για τους Έλληνες, και για εμάς δεν είναι άλλο από τη χρονιά των… φόρων!

Από σήμερα 1η Ιανουαρίου επιβάλλεται ειδικός φόρος κατανάλωσης 20 λεπτά (0,20 ευρώ) το λίτρο στο κρασί, αλλά και το ειδικό τέλος των 5 λεπτών (0,05 ευρώ) ανά στήλη στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ.

Η σχετική Εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων δημοσιεύθηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Με αυτήν, ενεργοποιείται από σήμερα 1η Ιανουαρίου 2016 η επιβολή τέλους 5 λεπτών του ευρώ ανά στήλη σε κάθε τυχερό παιχνίδι του ΟΠΑΠ και η επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης 20 λεπτών ανά λίτρο στο κρασί.

Οι μεταρρυθμίσεις όπως και οι νέοι φόροι θα ξεδιπλωθούν σταδιακά εντός του 2016. Με την έλευση του νέου έτους κατατίθεται το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο με διάσπαρτες φορολογικές διατάξεις όπως για παράδειγμα η νομιμοποίηση των αδήλωτων εισοδημάτων και το περιουσιολόγιο.

Τον Φεβρουάριο θα πρέπει να νομοθετηθούν οι αλλαγές στη φορολογία των αγροτών και οι αυξημένοι φόροι για όσους έχουν εισοδήματα από ενοίκια.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι μεγάλες αλλαγές προσδιορίζονται για τον Μάρτιο, εκτός και αν οι πιστωτές της χώρας τις ζητήσουν νωρίτερα. Η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή το μεγάλο φορολογικό νομοσχέδιο με τη νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος για το 2016 και τον νέο φόρο για τα ακίνητα. Πάντως, οι συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια έχουν ήδη ξεκινήσει και ενδεχομένως τον Ιανουάριο να συζητηθούν οι αλλαγές με τους επικεφαλής των δανειστών.

Επτά αλλαγές στη φορολογία των εισοδημάτων θα τεθούν σε ισχύ το επόμενο έτος:

1. Αυξάνεται από το 26% στο 29% η προκαταβολή φόρου για κέρδη από επιχειρηματική δραστηριότητα.

2. Αυξάνεται από το 55% στο 75% του κύριου φόρου που αναλογεί στα εισοδήματα του 2015 η προκαταβολή φόρου εισοδήματος έναντι του επόμενου έτους την οποία οφείλουν να καταβάλλουν οι ατομικές επιχειρήσεις και οι αγρότες.

3. Από Φεβρουάριο ή Μάρτιο, όταν αλλάξει η κλίμακα φόρου, θα αλλάξουν η παρακράτηση στους μισθούς και το καθαρό ποσό στην τσέπη για μισθωτούς και συνταξιούχους.

4. Καταργείται η έκπτωση 2% σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του φόρου.

5. Αυξάνονται κατά 42,8% έως και 185,7% οι συντελεστές ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

6. Δεν θα φορολογηθούν τα ανείσπρακτα ενοίκια με την προϋπόθεση ότι οι ιδιοκτήτες θα ασκήσουν αγωγή κατά των ενοικιαστών για τα ποσά που δεν εισπράττονται.

7. Η υποβολή των δηλώσεων θα ξεκινήσει τον Μάρτιο και θα λήξει
στις 30 Απριλίου 2016.
Ειδικότερα το 2016 θα πληρώσουμε στο κράτος:

■ 142,2 εκατ. ευρώ με την αύξηση των συντελεστών φορολόγησης εισοδήματος από ενοίκια.

■ 32 εκατ. ευρώ από την αύξηση φόρου εισοδήματος στους αγρότες.

■ 150 εκατ. ευρώ από τις αλλαγές στις κλίμακες και τα αφορολόγητα όρια του φόρου εισοδήματος.

■ 1,310 δισ. ευρώ από τις αυξήσεις στους συντελεστές ΦΠΑ και την κατάργηση της έκπτωσης 30% στα νησιά.

■ 377 εκατ. ευρώ από την αύξηση συντελεστών στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

■ 32 εκατ. ευρώ από την αύξηση συντελεστών στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης.

■ 150 εκατ. ευρώ από την αύξηση συντελεστών στον φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων.

■ 90 εκατ. ευρώ από την αύξηση στα ασφάλιστρα.

■ 20 εκατ. ευρώ από την κατάργηση ορισμένων απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ.

■ 157 εκατ. ευρώ από την αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος στα νομικά πρόσωπα.

■ 114 εκατ. ευρώ από την αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος στους ελεύθερους επαγγελματίες.

■ 79 εκατ. ευρώ από την αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος στους αγρότες.

■ 13 εκατ. ευρώ από την κατάργηση επιστροφής του φόρου στο πετρέλαιο για αγροτική χρήση.

■ 210 εκατ. ευρώ από την επιβολή του ειδικού τέλους 5 λεπτών ανά στήλη σε κάθε τυχερό παιχνίδι του ΟΠΑΠ.

■ 123 εκατ. ευρώ από άλλους φόρους.

Ιανουάριος: 4η δόση του ΕΝΦΙΑ
Φεβρουάριος: 5η δόση του ΕΝΦΙΑ
Μάρτιος και Απρίλιος: υποβολή δηλώσεων φόρου εισοδήματος
Μάιος: 1η δόση φόρου εισοδήματος, έκτακτης εισφοράς, φόρου πολυτελούς διαβίωσης και τέλους επιτηδεύματος
Ιούνιος: 1η δόση του νέου φόρου ακινήτων
Ιούλιος: 2η δόση φόρου εισοδήματος και 2η δόση φόρου ακινήτων
Αύγουστος: 3η δόση φόρου ακινήτων
Σεπτέμβριος: 3η δόση φόρου εισοδήματος, 4η δόση φόρου ακινήτων
Οκτώβριος: 5η δόση φόρου ακινήτων
Νοέμβριος: 6η δόση φόρου ακινήτων
Δεκέμβριος: 7η δόση φόρου ακινήτων και τέλη κυκλοφορίας 2017



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στρατιώτες «ισοπέδωσαν» με 50 σφαίρες αμάξι που δεν υπάκουσε σε μπλόκο έξω από τζαμί στη Γαλλία!

Τρόμος χθες  στη Γαλλία όταν ομάδα στρατιωτών που περιφρουρούσε, «γάζωσε» με 50 σφαίρες ένα διερχόμενο αυτοκίνητο το οποίο δεν σταμάτησε στο μπλόκο για έλεγχο!

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε έξω από μουσουλμανικό τζαμί  στην πόλη Βαλάνς όταν ο άντρας που οδηγούσε το  αυτοκίνητο, δεν συμμορφώθηκε στις ενδείξεις των στρατιωτών, τότε εκείνοι άνοιξαν πυρ χωρίς κανέναν δισταγμό και διέλυσαν στην κυριολεξία το αυτοκίνητο με 50 σφαίρες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες το αυτοκίνητο πήγαινε να εμβολίσει τους στρατιώτες που είχαν την ευθύνη της φύλαξης του τζαμιού. Ο οδηγός του αυτοκινήτου και ο συνοδηγός τραυματίστηκαν ενώ ο πρώτο τέθηκε υπό κράτηση.


FRANCE-MOSQUE1


Η αστυνομία αναζητά σύνδεση του οδηγού με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι καθώς ακόμη αναζητείται ο Σάλαχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος είχε σπείρει το θάνατο για περισσότερους από 130 ανθρώπους στη πρωτεύουσα της Γαλλίας.


france-mosque3


Από τις σφαίρες των Γάλλων στρατιωτών υπέστησαν ζημιές και άλλα αυτοκίνητα, τα οποία ήταν σταθμευμένα στο πάρκινγκ του τζαμιού, ενώ τραυματίστηκαν ένας άνδρας των ειδικών δυνάμεων του στρατού αλλά και πιστοί. Ένας από τους  στρατιώτες χτυπήθηκε από το αυτοκίνητο ενώ ένας πιστός χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα.



crashonline




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Ποδαρικό» στον Πειραιά από το «Blue Star Delos»

To επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Delos» που εκτέλεσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Θήρα, Νάξο και Πάρο, ήταν το πρώτο πλοίο που κατέπλευσε με την είσοδο του νέου έτους στο λιμάνι του Πειραιά.

Σε γιορτινή ατμόσφαιρα, με βεγγαλικά και κορναρίσματα, το πλοίο «Delos» κατέπλευσε στο λιμάνι αποβιβάζοντας 219 επιβάτες, 23 ΙΧ αυτοκίνητα, 4 φορτηγά και 2 δίκυκλα.

Στον πλοίαρχο του «Delos» και το πλήρωμά του έδωσαν ευχές ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτό είναι το άγνωστο λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιεί η Βόρεια Κορέα

Εκ πρώτης όψης μοιάζει με φτωχό ξαδελφάκι του OS Χ της Apple. Κι όμως, το ντόπιο λειτουργικό σύστημα της Βορείου Κορέας  παίρνει στην πραγματικότητα μεγάλες αποστάσεις από ό,τι γνωρίζουμε στη Δύση.

Δύο γερμανοί ερευνητές που κατάφεραν να μελετήσουν το περίφημο Red Star OS παρουσίασαν τα ευρήματά τους στο συνέδριο Chaos Communication που πραγματοποιείται στο Αμβούργο, αναφέρει το Reuters.
 
«Ο [εκλιπών ηγέτης] Κιμ Γιονγκ-ιλ είχε πει ότι η Βόρειος Κορέα έπρεπε να αναπτύξει δικό της λειτουργικό σύστημα. Και αυτό ακριβώς έκαναν» λέει ο Φλόριαν Γκρούνο, ένας από τους δύο ερευνητές της γερμανικής εταιρείας ERNW GmbH που κατάφεραν να κατεβάσουν τον κώδικα από δικτυακό τόπο εκτός της Β.Κορέας.
 
Η πιο πρόσφατη βερσιόν του Red Star, η οποία αναπτύχθηκε το 2013, βασίζεται σε μια έκδοση του Linux που ονομάζεται Fedora. Σε αντίθεση με προηγούμενες εκδόσεις, των οποίων η εμφάνιση έδειχνε να μιμείται τα Windows XP, η νέα έκδοση φλερτάρει με το OS X της Apple -ίσως αυτή ήταν η προτίμηση του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ-ουν, ο οποίος έχει φωτογραφηθεί δίπλα σε υπολογιστές Mac, όπως και ο πατέρας του.
 
H ομοιότητα όμως είναι επιφανειακή -το Red Star έχει πολλές ιδιαιτερότητες και καινοτομίες, όπως το δικό του σύστημα κρυπτογράφησης αρχείων. Είναι επίσης πολύ δύσκολο για τον χρήστη να επέμβει σε βασικές λειτουργίες, όπως για παράδειγμα να απενεργοποιήσει τα ενσωματωμένα antivirus και Firewall, αφού το σύστημα αντιδρά με εμφάνιση προειδοποιητικών μηνυμάτων και αυτόματη επανεκκίνηση.
 
Όπως λέει ο Γκρούνο, οι δημιουργοί του λογισμικού φαίνεται ότι απέφυγαν να χρησιμοποιήσουν ξένο κώδικα, και προσπάθησαν να κλείσουν κάθε κερκόπορτα, για το φόβο κυβερνοεπιθέσεων από δυτικές κυβερνήσεις.
 
Όπως φαίνεται, όμως, το Red Star είναι σχεδιασμένο να παρακολουθεί και την εγχώρια κατάσταση, αφού σημαδεύει με ψηφιακό υδατογράφημα κάθε έγγραφο ή αρχείο πολυμέσων που βρίσκεται στον υπολογιστή ή σε στικάκια USB, έτσι ώστε να είναι δυνατή η ιχνηλάτηση της πορείας του.
 
Οι δύο ερευνητές υποθέτουν ότι η τακτική αυτή έχει στόχο την καταστολή της ανταλλαγής πειρατικών ταινιών και μουσικής μεταξύ των πολιτών. Το σημάδεμα όλων των αρχείων «σίγουρα παραβιάζει την ιδιωτικότητα. Δεν είναι διαφανές στο χρήστη. Γίνεται σιωπηλά και αγγίζει ακόμα και αρχεία που δεν έχουν ανοιχτεί» λέει ο Γκρούνο.
 
Ο ερευνητής και ο συνεργάτης του παραδέχονται πάντως ότι δεν έχουν ιδέα για τον αριθμό των υπολογιστών που τρέχουν Red Star.
 
Οι πολίτες της Βορείου Κορέας χρησιμοποιούν ένα υποτυπώδες δίκτυο intranet το οποίο δεν συνδέεται στον Παγκόσμιο Ιστό αλλά επιτρέπει την πρόσβαση σε κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και λίγους δικτυακούς τόπους που έχουν λάβει την έγκριση της κυβέρνησης.
 
Οι περισσότεροι υπολογιστές στη χώρα εκτιμάται ότι τρέχουν τα Windows XP.
 
Η Βόρειος Κορέα δεν είναι η πρώτη χώρα που επιχειρεί να δημιουργήσει το δικό της λειτουργικό σύστημα -το ίδιο έχουν κάνει η Κίνα και η Ρωσία, ενώ η Κούβα ήδη έχει το εγχώριο σύστημα Nova.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μεγάλη φωτιά σε πεντάστερο ξενοδοχείο στο Ντουμπάι

Μεγάλη φωτιά κατακαίει πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο του Ντουμπάι, κοντά στον ψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου, το Μπουρζ Χαλίφα.

Η φωτιά ξέσπασε την ώρα που είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται κόσμος στο σημείο, προκειμένου να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις και τα πυροτεχνήματα για τον ερχομό του νέου έτους.

Δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.




Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η φωτιά ξεκίνησε έξω από τον 20ο όροφο του ξενοδοχείου, το οποίο βρίσκεται σε πλατεία απέναντι από το Μπουρζ Χαλίφα, όπου εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώνονταν για να παρακολουθήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Αυτόπτες μάρτυρες κοντά στον Μπουρζ Χαλίφα είπαν ότι είδαν τεράστιες φλόγες να ξεπηδούν από το ξενοδοχείο.

«Αναφέρθηκε μια πυρκαγιά στο ξενοδοχείο Address Downtown. Οι αρχές βρίσκονται επί τόπου» ανέφερε μέσω του Twitter το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης του Ντουμπάι.

Το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια μετέδωσε ότι δεν υπάρχουν τραυματίες και ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν κανονικά, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα επίσημα.








ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤΑ «ΛΕΒΕΝΤΙΚΑ» ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ!

 Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Κάποια δημόσια πρόσωπα πολιτικοί, ενώ θα έπρεπε να κρύβονται από προσώπου γης γιατί το έργο τους προς την πατρίδα τους ήταν το λιγότερο αποτυχημένο με ολέθριες συνέπειες για την εθνική κυριαρχία και η ανικανότητα τους οδήγησε την ελληνική κοινωνία στην απόγνωση και στην διάλυση, αντί για τούτο όχι μόνο έχουν και σήμερα το απύθμενο θράσος να κάνουν μεγαλοπρεπείς δημόσιες εμφανίσεις σε διάφορα γνωστά ξενυχτάδικα όταν συμπολίτες τους πεθαίνουν στο κρύο, αλλά να προβάλλονται και σαν άριστοι τεχνητές του γνωστού λαϊκού χορού συνώνυμου της λεβέντικης ταυτότητας, του ζεϊμπέκικου.
Το ζεϊμπέκικο, (ή ζεϊμπέκικος) είναι ελληνικός λαϊκός χορός. Το όνομά του οφείλεται στον εξισλαμισμένο ελληνικό πληθυσμό των Ζεϊμπέκων που είχε μετοικήσει από την Θράκη στα παράλια της Μικράς Ασίας και μέχρι σήμερα αποτελεί αντικείμενο μελέτης για τις χριστιανικές του ρίζες. Αναφέρεται ότι διαδόθηκε στα ελλαδικά αστικά κέντρα στα τέλη του 19ου αιώνα.
Ωστόσο, η εμφάνισή του ανάγεται στα τέλη του 17ου αιώνα σε αστικά κέντρα όπως η Κωνσταντινούπολη και η Σμύρνη. Ο Οθωμανός περιηγητής της εποχής, Εβλιγιά Τσελεμπή, αναφέρει ότι χορευό,ταν στη Μαγνησία και το Αϊδίνιο της Μικράς Ασίας σε τοπικές γιορτές. Όντας αρχικά αντικριστός χορός δύο ατόμων που έφεραν οπλισμό, εξελίχθηκε σε «μονήρη αυτοσχεδιαστικό ανδρικό χορό»!
Η αποκορύφωση της εθνικής αναισθησίας και της αναλγησίας όλων αυτών που ενδυθήκαν κάποιο κυβερνητικό θώκο τα τελευταία χρόνια έχει ξεπεράσει κάθε όριο και εκφράζεται πλέον με τις φιγούρες ενός επιδεικτικού ζεϊμπέκικου. Δηλαδή με λίγα λόγια καταστρέψαμε αυτή την χώρα, δολοφονήσαμε αυτή την κοινωνία με την… λεβεντιά ενός ζεϊμπέκικου!
Αντί για ζεϊμπέκικο που τόσο φαίνεται πως αρέσκονται να χορεύουν όλοι αυτοί, θα ήταν καλύτερο και πιο έντιμο να προτιμήσουν τον φημισμένο χορό του Ζαλόγγου και αν δεν τον ξέρουν, γιατί από ιστορία πάσχουν όλοι αυτοί, καλά θα κάνουν όπως έμαθαν και επιδεικνύουν δημόσια τις φιγούρες του ζεϊμπέκικου να μάθουν και τι ήταν αυτός ο δοξασμένος χορός.
Η ιστορία θα τους γράψει με μαύρα γράμματα.
Άγευτοι μου φίλοι, Καλή Χρονιά όσο καλή μπορεί να γίνει! Οι ελπίδες μας πλέον είναι σε Αυτόν!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το ιστολόγιό μας σας εύχεται Καλή Χρονιά. Ευτυχισμένο το 2016.

Το ιστολόγιό μας σας 

εύχεται Καλή  Χρονιά. 


Ευτυχισμένο το 2016.












ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!