EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Νέο πρόγραμμα και περισσότερο «αίμα» ζητά από την Ελλάδα το ΔΝΤ

Μέτρα-φωτιά ύψους 6,5 δισ. ευρώ ζητά η Ντέλια Βελκουλέσκου από την Αθήνα – Αυξάνεται κατακόρυφα η πίεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προς την κυβέρνηση – Ξανά στο τραπέζι περικοπές συντάξεων και ομαδικές απολύσεις .

Του Χρήστου Θ. Παναγόπουλου

Σε τρία μέτωπα αναμένεται να κινηθεί κατά το προσεχές διάστημα η πίεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εν όψει της πρώτης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας: δημοσιονομικά, ασφαλιστικό και εργασιακά βάζουν «φωτιά» στις διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου με τους δανειστές, με το ΔΝΤ να αξιώνει νέα μέτρα, τα οποία, ουσιαστικά, συνιστούν ένα νέο πρόγραμμα.

Στην «πρώτη γραμμή» αυτής της σκληρής πίεσης βρίσκεται η «σιδηρά κυρία» του ΔΝΤ, η Ντέλια Βελκουλέσκου, η οποία εγείρει απαιτήσεις πρωτοφανούς σκληρότητητας.

Σύμφωνα με τα όσα διέρρεαν τις τελευταίες ημέρες στον Τύπο, η κ. Βελκουλέσκου φαίνεται να ζητά από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο οικονομικά μέτρα ύψους 6,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3,5 δισ. ευρώ αφορούν στο Ασφαλιστικό και τα υπόλοιπα στα δημοσιονομικά.

Ωστόσο, το Ταμείο δεν σταματά εκεί: ήδη η κ. Βελκουλέσκου ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Χουλιαράκη να υιοθετήσει την πολιτική των ομαδικών απολύσεων, ενώ σε αυστηρό τόνο φέρεται να είπε στον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο να αφήσει κατά μέρος τα σενάρια για αυξήσεις στις εργοδοτικές εισφορές και να προχωρήσει σε περικοπές των κυρίων συντάξεων.

Αμφότεροι έδωσαν αρνητική απάντηση στην εκπρόσωπο του ΔΝΤ, κινούμενοι στην πολιτική των «κόκκινων γραμμών» που έχει αποφασίσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός, άλλωστε, μέσω πρόσφατων συνεντεύξεών του, είχε πει καθαρά πως η παρουσία του ΔΝΤ στην Ελλάδα δεν είναι πλέον απαραίτητη, κλίνοντας υπέρ μιας αμιγώς «ευρωπαϊκής λύσης». Μάλιστα, ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει «μη εποικοδομητική» του Ταμείου κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Εκείνο που προβληματίζει την ελληνική κυβέρνηση είναι και η παρελκυστική στάση του ΔΝΤ για συμμετοχή στο «Μνημόνιο 3», καθώς οι εκπρόσωποι του συγκεκριμένου «Θεσμοί» μεταθέτουν τις όποιες αποφάσεις για τον Μάρτιο του 2016, οπότε και λήγει το ισχύον πρόγραμμα του Ταμείου.

Αντιδράσεις και από τις Βρυξέλλες

Η εφεκτική γραμμή του ΔΝΤ έγκειται και στο γεγονός ότι θα πρέπει να πεισθούν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που το απαρτίζουν ότι το ελληνικό χρέος μπορεί να καταστεί μεσοπρόθεσμα βιώσιμο.

Παράλληλα, οι τακτικισμοί του Ταμείου φαίνεται ότι προβληματίζουν και τις Βρυξέλλες, που ήδη αντιλαμβάνονται πως δεν ωφελεί να ανεβαίνει διαρκώς ο πήχης των απαιτήσεων προς την Αθήνα. Και πέρα από σειρά Ευρωπαίων ηγετών που δεν βλέπουν θετικά την παραμονή του ΔΝΤ επί εδάφους ΕΕ, υπάρχουν και φωνές από την Κομισιόν που ζητούν ένα υποβαθμισμένο-συμβουλευτικό ρόλο του Ταμείου επί των ελληνικών πραγμάτων.

Το όλο ζήτημα θα κριθεί το προσεχές διάστημα και ιδίως μετά τις εξελίξεις που θα δρομολογήσουν οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών για το Ασφαλιστικό και τη φορολόγηση των αγροτών, δύο μεγάλα «αγκάθια» για το «δίδυμο» Τσίπρα-Καμμένου, αφού αναμένεται να ξεσηκώσουν θύελλα αντιδράσεων.





πηγη





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτή η γυναίκα με συγκλόνισε… Τι αριστεροσύνη… Τι ευαισθησία… Τι μεγαλειώδης ανθρωπισμός…

Μια από τις πλουσιότερες ηθοποιούς του Χόλυγουντ, με συνολική περιουσία 50 εκατομμύρια δολάρια, αγόρασε δώρα στους «πρόσφυγες». Ποιος δεν συγκλονίζεται;

Η Σάραντον άφησε το αξίας 1.750.000 $ ρετιρέ της στο Μανχάταν
και αποφάσισε να αγοράσει δώρα στους «πρόσφυγες». Όλως τυχαίως, μπροστά στα media.
 
Είμαι συγκλονισμένος. Τρέμω στην ιδέα το πόσο μπορεί να μειώθηκε
η συνολικής αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων περιουσία της Σάραντον.
Δεν μπορώ να μην ανατριχιάσω στην γλαφυρή περιγραφή της είδησης:
 
«Άφησε τις υπέρλαμπρες τουαλέτες της στη ντουλάπα, φύλαξε τα διαμάντια  και τα ζαφείρια της στην μπιζουτιέρα, αποχαιρέτησε τις  γόβες της… έβαλε γαλότσες και φόρμα και ........ταξίδεψε για τη Λέσβο»
 
Είχα την εντύπωση ότι τα διαμάντια της και τα ζαφείρια της δεν
θα τα άφηνε στην μπιζουτιέρα της, αλλά θα τα έπαιρνε μαζί της…… Αδυνατώ να αφουγκραστώ
τον πόνο της ψυχής της.
 
Όμως, μπορεί να μην άνοιξε την μπιζουτιέρα της, αλλά κάτι άνοιξε.
 
Και μάλιστα διάπλατα.
 
«Εκεί άνοιξε διάπλατα την αγκαλιά της για να κρύψει μέσα της
τα πονεμένα προσφυγόπουλα που έπαιξαν κορώνα γράμματα τη ζωή τους κατά τον
διάπλου του Αιγαίου. Χάρισε απλόχερα την αγάπη της, γιατί αυτή η γυναίκα έχει
περίσσευμα για να χαρίσει…»
 
Αυτή η «απλοχεριά» με συγκλονίζει συθέμελα. Τι είναι μια
μπιζουτιέρα διαμάντια στα πονεμένα προσφυγόπουλα μπροστά σε μια διάπλατη αγκαλιά;
 
Και μάλιστα μιας σταρ; Μην τα θέλουμε όλα δικά μας. Μην είμαστε και πλεονέκτες.
 
 
 Για να σοβαρευτούμε.
 
Η Σάραντον είναι αριστερή (λίμπεραλ). Τρανή απόδειξη το κόκκινο
μπουφανάκι της.
 
Η Σάραντον είναι αριστερή. Τρανή απόδειξη η τεράστια περιουσία
της.
 
Η Σάραντον θεωρείται μια από τις πλουσιότερες ηθοποιούς στο Χόλυγουντ.
 
 
 
 
Η Σάραντον ανήκει στους λεγόμενους limousine liberals(αριστερούς της λιμουζίνας), ένας όρος που επινοήθηκε στα τέλη του 1960 για να καταδείξει την υποκρισία των
πλούσιων λίμπεραλς (αριστερών στις ΗΠΑ), οι οποίοι απαιτούν ο κοσμάκης να κάνει
χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, γιατί έχουν, λέει, «περιβαλλοντική συνείδηση»,
ενώ οι ίδιοι συχνά χρησιμοποιούν λιμουζίνες και ιδιωτικά τζετ για τις μετακινήσεις
τους, καθώς επίσης στηρίζουν δήθεν την δημόσια εκπαίδευση, ενώ στην
πραγματικότητα οι ίδιοι στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία.
 
Κλασσική περίπτωση αριστερού.  
 
 
 



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΓΓΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ, Ο ΧΙΤΛΕΡ ΤΟΥ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ, (βίντεο)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ένα από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να καταστρέψεις τις οργανωμένες κοινωνίες και να διαλύσεις τα οργανωμένα κράτη, είναι να νοθεύσεις τον εθνοκοινωνικό τους ιστό.

Η επιχείρηση αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγα χρόνια με την συνεχιζόμενη αθρόα εισβολή εκατομμυρίων μουσουλμάνων από την Αφρική και Ασία προς την Ευρώπη.

Ένας από τους οργανωτές αυτής της εισβολής, είναι αυτή που κατέστρεψε εκ θεμελίων την Ελλάδα και υπέβαλε την σκληρή μνημονιακή κατοχή στον ελληνικό λαό.




Είναι η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ για την οποία πολλοί στην Γερμανία θεωρούν ότι είναι η χαμένη κόρη του Αδόλφου Χίτλερ ο οποίος δεν πέθανε στην κατάληψη του Βερολίνου, αλλά δραπέτευσε με την βοήθεια των Αμερικανών, (Illuminati?) στην Λατινική Αμερική όπου και έζησε μέχρι το 1980 ενώ το 1954 απέκτησε όπως αναφέρεται μια κόρη.


φοτο2


Ένα χαρακτηριστικό και συνάμα φρικιαστικό σημείο των κατευθυνόμενων από την Νέα Τάξη, ISIS, είναι η «φετβά» απόφαση τους να σκοτώνουν όλα τα ελαττωματικά παιδιά, μια απόφαση που μας ανάγει κατευθείαν στο ναζιστικό καθεστώς. Οι ISIS είναι το ακριβές αντίγραφο του ναζιστικού καθεστώτος με ισλαμική επικάλυψη.


φοτο3 


Η Αγγέλα Μέρκελ έχει ακριβώς τα ίδια μάτια με τον Χίτλερ. Υπάρχει μια αναφορά του FBI που αποκαλύπτει ότι ο Χίτλερ ζούσε στην Λ. Αμερική με το όνομα Adolf Leipzig και μάλιστα είχε παντρευτεί και είχε αποκοτήσει παιδιά μεταξύ των οποίων και μια κόρη.


φοτο4

Αυτή η κόρη του έμελλε μετά από πολλά χρόνια να τεθεί επικεφαλής των σατανικών σχεδίων της Νέας Τάξης για την υποδούλωση της ανθρωπότητας με πρώτο βήμα την ισλαμική λαίλαπα διάλυσης της Ευρώπης και με απαρχή το ελληνικό μνημονιακό «πείραμα”.


peace

Σήμερα βρισκόμαστε στην τελική φάση του σατανικού σχεδίου παγκόσμιας υποδούλωσης με πιθανό επόμενο βήμα τον Αρμαγεδδών.

Κάπου όμως όλοι αυτοί έχουν κάνει ένα μεγάλο λάθος. Το μεγάλο λάθος είναι πως   ότι υπολόγισαν, το υπολόγισαν χωρίς τον…




ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ισπανία: Πύρινος εφιάλτης εν μέσω χειμώνα – Μάχη με 120 μέτωπα πυρκαγιών (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Οι πυροσβέστες αγωνίζονται σήμερα για την κατάσβεση σχεδόν 120 δασικών πυρκαγιών στη βόρεια Ισπανία, οι οποίες μαίνονται κυρίως στην Κανταβρία και τις Αστούριες και έχουν ευνοηθεί από την ηπιότητα του φετινού χειμώνα και την έλλειψη βροχοπτώσεων.

Η Κανταβρία είναι η περιφέρεια που πλήττεται περισσότερο, καθώς περίπου 80 πυρκαγιές μαίνονταν εκεί τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Αυτές ενισχύονται από τους ανέμους οι οποίοι σε ορισμένες περιοχές της Κανταβρίας πνέουν με ταχύτητα έως και 130 χιλιομέτρων την ώρα.

Η περιφερειακή κυβέρνηση της περιοχής εκφράζει «ανησυχία σε ανακοίνωσή της και για τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών, καθώς αναμένεται να συνεχιστούν οι ισχυροί άνεμοι, οι υψηλές θερμοκρασίες γι’αυτήν την εποχή του έτους και η απουσία υγρασίας που ευνοούν την εξάπλωση των πυρκαγιών».



«Η πιο περίπλοκη κατάσταση με περισσότερες από 15 ενεργές εστίες είναι αυτή κοντά στην τοποθεσία Μπαρθένα Μαγιόρ», ένα μικρό χωριό περίπου εκατό κατοίκων που βρίσκεται σε μια ορεινή, αγροτική ζώνη, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Για την προστασία της περιοχής κινητοποιήθηκαν 89 στρατιωτικοί κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε με περίπου 15 βυτιοφόρα και οι Aρχές δεν αποκλείουν την περίπτωση να προχωρήσουν στην απομάκρυνση των κατοίκων από το χωριό.

Επίσης δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα μετείχαν χθες στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς στην περιοχή αυτή, μια από τις πιο αραιοκατοικημένες της Ισπανίας, ενώ 1/3 εστάλη στην Καστίλλη και Λεόν, στην κεντρική Ισπανία, μετά την ειδοποίηση και των Aρχών εκεί για την εκδήλωση πυρκαγιών.



Στις Αστούριες, οι πυροσβέστες αγωνίζονταν σήμερα το πρωί για την κατάσβεση 38 δασικών πυρκαγιών, εκ των οποίων οι 31 έχουν τεθεί υπό έλεγχο, σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της περιοχής.

Άλλες δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν εξάλλου πιο ανατολικά, στην Ναβάρα. Πρόκειται για αναζωπύρωση πυρκαγιών που είχαν εκδηλωθεί πριν από αρκετές ημέρες και είχαν τεθεί υπό έλεγχο, αλλά δεν είχαν σβηστεί, γνωστοποίησε η περιφερειακή κυβέρνηση.



Ο ισπανικός βορράς πλήττεται εδώ και περισσότερο από μια εβδομάδα από ασυνήθιστες για την εποχή του χρόνου δασικές πυρκαγιές. Μέχρι στιγμής έχουν στοιχίσει τη ζωή σε έναν άνθρωπο. Πρόκειται για έναν πιλότο που έχασε τη ζωή του την Τετάρτη από την πτώση του ελικοπτέρου του.

Εξάλλου περισσότερα από 540.000 στρέμματα δασικής έκτασης και αγροτεμαχίων έχουν καταστραφεί φέτος από τις πυρκαγιές στην Ισπανία. Η έκταση αυτή ξεπερνάει το σύνολο εκείνης που είχε καεί κατά τη διάρκεια και των δύο προηγούμενων ετών, σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας.









 πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απίστευτο κι όμως… ελληνικό! Στο μαιευτήριο εφημέρευε κτηνίατρος

Ο τίτλος «Ιστορίες καθημερινής τρέλας» ταιριάζει γάντι στα όσα διαδραματίζονται στα ελληνικά νοσοκομεία. Γιατροί χωρίς πτυχίο, πλασματικές εφημερίες, όργιο σπατάλης είναι μόνον μερικές από τις ψηφίδες του παζλ που έφερε κατά καιρούς στο φως της δημοσιότητας η έρευνα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή.

Όμως η νέα υπόθεση που αποκαλύπτεται ίσως ξεπερνά κάθε προηγούμενο: Σύμφωνα με πόρισμα Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης στο Παθολογικό Τμήμα του Μαιευτηρίου «Ελενα Βενιζέλου» απασχολείται μία… κτηνίατρος! Κι όχι μόνον απασχολείται, αλλά μπαίνει και στο Πρόγραμμα Εφημεριών.

Οπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στο πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης: «Από δειγματοληπτικό έλεγχο Προγράμματος Εφημεριών μηνών 3ου, 4ου, 5ου, 6ου και 7ου 2015 διαπιστώθηκε ότι για την Κτηνίατρο του Παθολογικού Τμήματος προέκυψε προγραμματισμός πραγματοποίησης τεσσάρων ενεργών εφημεριών για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο και τριών για τους υπόλοιπους μήνες που ελέγχθησαν», προσθέτοντας: «Δεν δικαιολογείται η τοποθέτηση Κτηνιάτρου στο Παθολογικό Τμήμα, αλλά ούτε και ενεργός εφημερία, πολλώ δε μάλλον για την ειδικότητα του Κτηνιάτρου στο συγκεκριμένο Τμήμα».

Πάντως η επίσημη απάντηση του Διευθυντή της συγκεκριμένης Παθολογικής Κλινικής στο πλαίσιο της ΕΔΕ που διενεργήθηκε, είναι πως η κτηνίατρος είναι «υπεύθυνη του Τμήματος Τροφίμων του νοσοκομείου από 15ετίας, πέραν του συγκεκριμένου αντικειμένου εργάζεται στο Παθολογικό Τμήμα, ασκώντας διοικητικό έργο. Συγκεκριμένα, τακτοποιεί φακέλους χημειοθεραπειών, ασχολείται με το αρχείο του νοσοκομείου και κατά την εφημερία ενημερώνει τον διευθυντή του τμήματος για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρχει στο τμήμα μας και στο νοσοκομείο…». Με βάση τα όσα προέκυψαν από την έρευνα, «συνάγεται ότι τα καθήκοντά της συνίστανται σε διοικητική υποστήριξη του τμήματος, δηλαδή τακτική διοικητική εργασία που είναι άσχετη με τη συνδρομή επειγόντων ιατρικών λόγων, με συνέπεια να μην είναι νόμιμη η αιτιολογία χορήγησης αποζημίωσης εφημεριών»…




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συναντήσεις Σπίρτζη για μετρό & αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης την Τρίτη

Σύσκεψη για την επανεκκίνηση των έργων του μετρό Θεσσαλονίκης θα έχει αύριο με φορείς της πόλης ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.


Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 10.00 στα γραφεία του ΤΕΕ, ενώ σε άλλη σύσκεψη στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης θα βρεθούν στο επίκεντρο τα έργα που έχουν προγραμματιστεί στον χώρο.





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μεγάλη αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών το Νοέμβριο – Πόσα χρωστάμε στην εφορία

Αν και η πορεία τον εσόδων κατά τον Νοέμβριο κρίνεται θετική, καθώς κατά τη διάρκεια του μήνα τα έσοδα που εισέρρευσαν στα κρατικά ταμεία ανήλθαν στα 4,36 δισ. ευρώ, ωστόσο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές παρουσίασαν πολύ μεγάλη αύξηση.

Συγκεκριμένα, μέσα στον Νοέμβριο τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξήθηκαν κατά 1,453 δισ. ευρώ.
Από τις αρχές του έτους μέχρι και τον Νοέμβριο, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές εκτοξεύτηκαν στα 11,833 δισ. ευρώ, ενώ αν προστεθούν και τα συσσωρευμένα χρέη μέχρι και το τέλος του 2014, τότε το συνολικό ποσό διαμορφώνεται στα 83,63 δισ. ευρώ.

Η ΓΓΔΕ, ωστόσο, φαίνεται να επιτυγχάνει τους στόχους που είχαν τεθεί από τις αρχές του έτους, παρά την εκρηκτική άνοδο των χρεών.

Συγκεκριμένα, οι εισπράξεις έναντι του παλαιού ληξιπρόθεσμου χρέους (δηλαδή αυτού που είχε συσσωρευτεί μέχρι και τις αρχές του 2015 ήτοι 71,979 δισ. ευρώ) ανήλθαν στο 11μηνο στα 1,545 δισ. ευρώ με τον ετήσιο στόχο να φτάνει στα 1,7 δισ. ευρώ. Η διαφορά των 155 εκατ. ευρώ θεωρητικά θα καλυφθεί μέσα στον Δεκέμβριο.

Από το λεγόμενο «αποτελεσματικό νέο χρέος» το οποίο η εφορία υπολογίζει στα 7,212 δισ. ευρώ έχει ήδη εισπραχθεί ποσοστό 25,3% με τον ετήσιο στόχο να κυμαίνεται στο 25%. Ως αποτελεσματικό ορίζεται το χρέος το οποίο διαμορφώνεται βάσει των ακόλουθων παραμέτρων:

α) Δεν περιλαμβάνει Πτώχους οφειλέτες, Δημόσιες – Δημοτικές επιχειρήσεις, καθώς και μηδενικά και πλασματικά ΑΦΜ,

β) Περιλαμβάνει μόνο στοιχεία εντός προϋπολογισμού.

γ) Δεν περιλαμβάνει τις κατηγορίες φόρων 25 (Λοιπές Εισφορές),27 (Έμμεσοι Υπέρ Τρίτων),31 (Μισθώματα),32 (Υπηρεσίες),35 (Πρόστιμα Κ.Β.Σ.), 36 (Δάνεια),37 (Υπέρ Διαφόρων Τρίτων),38 (Λοιπά Πρόστιμα μη Φορολογικά),39 (Παράβολα),41 (Καταλογισμοί) και 49 (Λοιπά μη Φορολογικά).






ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με λουκέτο απειλούνται τα εργαστήρια της γειτονιάς μετά την υποκοστολόγιση των διαγνωστικών εξετάσεων – Το υπουργείο Υγείας και η Τρόϊκα παραδίδουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη στις μεγάλες ιδιωτικές αλυσίδες

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει ως απαράδεκτη και επικίνδυνη για το σύστημα υγείας την υποκοστολόγιση των διαγνωστικών εξετάσεων που ζήτησε η Τρόϊκα και αποδέχτηκε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Εκτιμούμε ότι επιχειρείται μια πρωτοφανής παράδοση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε μεγάλες ιδιωτικές αλυσίδες ενώ οδηγείται σε κλείσιμο το εργαστήριο της γειτονιάς.

Η μεσοσταθμική μείωση κατά 45%σε 51 διαγνωστικές εξετάσεις και κατά 9% για τις εργαστηριακές είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε κλείσιμο τα μικρά εργαστήρια και θα δημιουργήσει ολιγοψώνια στην αγορά .Η παράδοση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στις μεγάλες αλυσίδες θα στερήσει από τον ασθενή την εξατομικευμένη φροντίδα από το γιατρό της γειτονιάς του και θα τον καταστήσει όμηρο των “σουπερ μάρκετ” της υγείας. Επιπρόσθετα θα οδηγήσει στον επαγγελματικό μαρασμό εκατοντάδες επιστήμονες που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στηρίζοντας το σύστημα υγείας.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε για άλλη μια φορά την ανικανότητα της πολίτικης ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να προβάλει αντιστάσεις στις παράλογες και ύποπτες απαιτήσεις της Τρόϊκας και την αποτυχία της να συγκρατήσει την άνευ ορών παράδοση του συστήματος υγείας στα “σουπερ μάρκετ” της υγείας.

Ο ΙΣΑ θα συγκαλέσει το επόμενο χρονικό διάστημα έκτακτες συνελεύσεις με επαγγελματικούς φορείς για την συγκρότηση ενός κοινού μετώπου ενάντια στην λαίλαπα των μέτρων.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα σχέδια της κυβέρνησης για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

Καθιέρωση 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης με επέκταση στην προσχολική ηλικία υποσχέθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, μιλώντας στη σημερινή, εναρκτήρια συνεδρίαση της Επιτροπής του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία.

«Στόχος μας δεν είναι να δημιουργήσουμε άλλον έναν κατάλογο αιτημάτων, αλλά να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση στη χώρα μας, που θα είναι έργο πνοής», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Φίλης, και υπογράμμισε την ανάγκη να γίνει διάλογος με κοινωνική και πολιτική συνεννόηση και συναίνεση, καθώς «η εκπαίδευση είναι μια προτεραιότητα προκειμένου να βγούμε από την κρίση».

Ο κ. Φίλης ανακοίνωσε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για καθιέρωση 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένης της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, την αναμόρφωση της ειδικής αγωγής, μέσω του συστήματος της συνεκπαίδευσης, την καθιέρωση του ολοήμερου δημοτικού σχολείου παντού, την αλλαγή της δομής του λυκείου και της συνακόλουθης πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, την αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου, τις αλλαγές στα αναλυτικά προγράμματα και στο περιεχόμενο σπουδών του γενικού και του επαγγελματικού λυκείου, ένα νέο στρατηγικό σχεδιασμό της επαγγελματικής εκπαίδευσης και της κατάρτισης, τον τολμηρό ανασχεδιασμό πανεπιστημίων, σχολών και τμημάτων, τη δημοκρατική ρύθμιση των μεταπτυχιακών σπουδών, και άλλα ζητήματα.

«Έχουμε συνείδηση ότι μιας τέτοιας έκτασης μεταρρύθμιση χρειάζεται χρόνο, πόρους και σχεδιασμό», σημείωσε σχετικά ο υπουργός.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντώνης Λιάκος, στην τοποθέτησή του, υπογράμμισε ότι το ερώτημα είναι «τι πολίτες θέλουμε, πώς να αναπαράγεται και να αναγεννιέται η κοινωνία στο μέλλον, εν τέλει τι είδους κοινωνία οραματιζόμαστε», καθώς η μεταρρύθμιση της Παιδείας δεν είναι τεχνοκρατικό ζήτημα.

Επίσης, εξέφρασε την άποψη ότι το σημαντικότερο θέμα θα αποτελέσει η απελευθέρωση του λυκείου από τις εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. «Η απελευθέρωση από το ζυγό των εξετάσεων θέτει το κρίσιμο ζήτημα της ριζικής αναδιαμόρφωσης των προγραμμάτων σπουδών στο δημοτικό και στο λύκειο, που θα βάλει στο κέντρο την ενεργοποίηση και έρευνα των μαθητών, την παρατήρηση, την κριτική σκέψη και τις θεματικές προσεγγίσεις, τη βιβλιογραφική αναζήτηση, τις ερευνητικές εργασίες, το διάλογο και το επιχείρημα μέσα στη τάξη, που θα τους απαλλάξει από τον κατακερματισμό των επί μέρους μαθημάτων, θα απαλλάξει από την τυραννία του αναλυτικού προγράμματος, θα επιτρέψει τη συνεργασία ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς», επεσήμανε.

Ακόμη, στους βασικούς προβληματισμούς της επιτροπής θα είναι η δημιουργία ενός δικτύου πρότυπων δράσεων, «που θα κάνει το σχολείο πολιτισμικό κέντρο με κυριολεκτικά ολοήμερη και εβδομαδιαία λειτουργία, με μια πλούσια προσφορά δράσεων και προγραμμάτων», αλλά και η εκπαίδευση και επανεκπαίδευση των εκπαιδευτικών.

Η Επιτροπή Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου αποτελείται από 36 μέλη, τα οποία «θα καταπιαστούν με συγκεκριμένα προβλήματα, αλλά με συνολική στόχευση» όπως ανέφερε ο κ. Λιάκος.

Τις επόμενες ημέρες θα συγκληθούν επιτροπές και ομάδες εργασίας, ενώ ήδη λειτουργεί η πλατφόρμα του εθνικού διαλόγου (http://dialogos.minedu.gov.gr), στην οποία ήδη υπάρχουν 190 εγγραφές και 17 προτάσεις από χρήστες. Στις δραστηριότητες της επιτροπής διαλόγου περιλαμβάνονται και δημόσιες συζητήσεις σε εβδομαδιαία βάση, ειδικές ημερίδες, εργασία των επιτροπών.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τον Φεβρουάριο θα συνταχθούν προτάσεις από την επιτροπή, ενώ τον Μάρτιο οι προτάσεις αυτές θα τεθούν σε διαβούλευση και θα συναχθούν συμπεράσματα. Παράλληλα, η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής θα προχωρεί τον δικό της προγραμματισμό, με διακομματική συνεννόηση.

Στο τέλος Απριλίου θα συνταχθεί η Έκθεση για τις προτεραιότητες των αλλαγών στην εκπαίδευση, από την οποία θα προκύψουν και οι αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες.





πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανανεώνονται οι συμβάσεις των ιατρών του ΕΟΠΥΥ

Τη δέσμευση του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού ότι πριν παρέλθει το 2015 θα έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις των ιατρών του ΕΟΠΥΥ, απέσπασε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Βλασταράκος.

Ο Π.Ι.Σ. έχει ασκήσει έντονες πιέσεις στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την ανανέωση των συμβάσεων των ιατρών του ΕΟΠΥΥ οι οποίες έληξαν στις 30/6/2015. Χωρίς σχετική νομοθετική ρύθμιση, οι ιατροί δεν μπορούν να πληρωθούν για υπηρεσίες που έχουν ήδη προσφέρει και συνεχίζουν να παρέχουν στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Ο Υπουργός Υγείας ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Π.Ι.Σ. ότι το ζήτημα θα ρυθμιστεί με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κινητοποιήσεις έξω από το Mega

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τους μεγαλομέτοχους του Mega ότι παίζουν με τις τύχες τους, με τον ιδρώτα τους, το ψωμί των οικογενειών τους. «Σε πέντε συνεχείς συνεδριάσεις δεν προχώρησαν στην ανακεφαλαιοποίηση του καναλιού με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα με κλείσιμο», αναφέρουν στην ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Συνάδελφοι ηθοποιοί, σεναριογράφοι, τεχνικοί, υπάλληλοι των εταιριών που εκτελούν παραγωγές για το mega και γενικά όλοι εσείς που έχετε δουλέψει για το «τέως MEGάλο κανάλι» αφυπνισθείτε

Οι μεγαλομέτοχοι παίζουν με τις τύχες μας, με τον ιδρώτα μας, το ψωμί της οικογένειάς μας
Σε πέντε συνεχείς συνεδριάσεις δεν προχώρησαν στην ανακεφαλαιοποίηση του καναλιού με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα με κλείσιμο.

Για όσους δεν το έχουν καταλάβει, οδηγούν το κανάλι στη χρεοκοπία με σκοπό να μας αφήσουν απλήρωτους μετά από τόσα χρόνια που εξυπηρετήσαμε τα συμφέροντά τους.

Με την αρχή του επόμενου έτους το κανάλι από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς, υποχρεωτικά θα οδηγηθεί στην χρεοκοπία, εφόσον δεν γίνει ανακεφαλαιοποίηση. Για αυτό σας καλούμε όλους, μαζί με όσους υποφέρουν μαζί μας, δηλαδή τις οικογένειες μας, να δώσετε απαραίτητα το παρόν σε μία δυναμική κινητοποίηση έξω από το MEGA – Μεσογείων 117 στις 29 Δεκεμβρίου 12 το πρωί.

Αν και πολύ θα θέλαμε να φύγουμε διακοπές (όπως οι μεγαλομέτοχοι κύριοι Μπόμπολας, Ψυχάρης και Βαρδινογιάννης) αυτό δεν πρόκειται να γίνει μιας και δεν έχουμε λεφτά ούτε για τα στοιχειώδη.

Είναι επιβεβλημένο ολόκληρος o κλάδος να αντιδράσει δυναμικά στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί. Είμαστε οι μόνοι εργαζόμενοι που μας υποχρεώνουν να υπογράψουμε συμβάσεις στις οποίες αναγράφεται ότι θα πληρωθούμε μετά από 8-10 μήνες από τη μέρα προβολής των επεισοδίων. Aυτό μεταφράζεται σε πληρωμή μετά ένα χρόνο από την προσφορά της εργασίας μας!!!
Θεωρούμε επιβεβλημένη την παρουσία σου, έξω από το κτίριο του Μega, ώστε να πιέσουμε τους μετόχους.

Επίσης καλούμε όλους τους συναδέλφους στα προγράμματα του Μega, να παρευρεθούν σε υποστήριξη των δίκαιων αιτημάτων μας. Ας μην ξεχνούν ότι την επόμενη φορά μπορεί να είναι στη θέση μας»




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οταν θα παίρνουν το σπίτι σου οι υπουργοί θα χορεύουν στα μπουζούκια

Μέσα στο 2016, η κυβέρνηση πρώτη φορά αριστερά, θα ξεκινήσει τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας της πλέμπας.

Μην έχετε την ψευδαίσθηση ότι θα πέσουν πολλές βίλες στα χέρια των ξένων funds. Οσοι διαθέτουν βίλες στις Κυκλάδες ξέρουν και πως να τις προστατεύουν.

Άλλωστε όπως έχετε διαπιστώσει στα χρόνια των Μνημονίων κανενός βαρόνου δεν άνοιξε ρουθούνι και καμμιά συμμορία από αυτές που αλωνίζουν στον χώρο της Δικαιοσύνης δεν εξαρθρώθηκε.


Τα φτωχόσπιτα θα βγουν στο σφυρί όπως συνέβη και στην Ισπανία απ΄ όπου και οι σχετικές φωτογραφίες.

Κανείς καναλάρχης δεν πρόκειται να χάσει το άθλιο κανάλι του εξαιτίας των θαλασσοδανείων και κανείς εκδότης την έντυπη πατσαβούρα του επειδή έχει 30 εκατομμύρια θαλασσοδάνεια.

Την ώρα που τα φτωχόσπιτα θα βγαίνουν στο σφυρί και οι τηλεοράσεις θα δείχνουν τα ανθρώπινα δράματα, προς παραδειγματισμό των υπολοίπων, ο Κοτζιάς θα χορεύει σε κάποιο privé club του Κολωνακίου, παρέα με τον Ζουράρη, το Daddy Cool και η Γεροβασίλη θα τα σπάει στον Πλούταρχο.

Δεν είναι θέμα αμοραλισμού, είναι θέμα αισθητικής.

Οι συριζαίοι έχουν ακριβώς το ίδιο ψυχολογικό πρόβλημα με τους πασόκους του ΄80.

Επειδή δεν διαθέτουν αισθητική πέφτουν με τα μούτρα στον ωκεανό του κιτς νεοπλουτισμού.



Μα θα μου πείτε δεν υπάρχει χρήμα. Κάνετε λάθος.

Οσο ο λαός κάνει το σκατό του παξιμάδι, τόσο να κομματικά στελέχη θα αμοίβονται πλουσιοπάροχα. Η συνταγή έχει εφαρμοστεί σε όλες σχεδόν τις πρώην ανατολικές χώρες.

Λοιπόν την ώρα που θα σας παίρνουν τα σπίτια με την βοήθεια των ενστόλων του Τόσκα και του Καμμένου, οι περισσότεροι υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα θα ανακαλύπτουν την γοητεία της μπουρζουαζίας με ξεναγό τον Γιώργο Σταθάκη και λοιπά πλουσιόπαιδα.

Την απάντηση γιατί θα σου πάρουν το σπίτι σου, θα τη βρεις στο μοναδικό αφήγημα του Αθανασίου Χ. Παπανδρόπουλου που ακολουθεί και σας παρακαλούμε να το διαβάσετε για πολλοστή φορά.

Είναι μία βροχερή Τετάρτη του Φεβρουαρίου 1981. Το βράδυ, σε μια ψαροταβέρνα του Χαλανδρίου, στον δρόμο προς Χολαργό, κοντά στο σπίτι του Χαρίλαου Φλωράκη, Γενικού Γραμματέα τότε του ΚΚΕ, συνευρίσκονται οι Ανδρέας Παπανδρέου, αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος, Γεράσιμος Αρσένης, Κωστής Βαΐτσος, Βάσω Παπανδρέου, Μένιος Κουτσόγιωργας και ο μετέπειτα δήμαρχος Χαλανδρίου Νίκος Πέρκιζας.





Πηγή



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Dawn Stefanowicz: Παιδί γκέι γονιών προειδοποιεί ότι ο γάμος τους καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα

Μια Προειδοποίηση Από Τον Καναδά: Ο Ομοφυλοφιλικός Γάμος Διαβρώνει Θεμελιώδη Δικαιώματα 

της Dawn Stefanowicz 

”Είμαι ένα από τα έξι ενήλικα παιδιά ομοφυλόφιλων γονέων που πρόσφατα κατέθεσαν στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, ζητώντας από το Δικαστήριο να σεβαστεί την αρχή των πολιτών να διατηρήσουν τον αρχικό ορισμό του γάμου: την ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας που αποκλείει όλους τους άλλους, έτσι ώστε τα παιδιά να γνωρίζουν και να μπορούν να ανατραφούν από τους βιολογικούς γονείς τους. Επίσης ζω στον Καναδά, όπου ο γάμος του ιδίου φύλου κατοχυρώθηκε με ομοσπονδιακή εντολή το 2005. 

Είμαι η κόρη ενός γκέι πατέρα που πέθανε από AIDS. Περιέγραψα την εμπειρία μου στο βιβλίο μου: Η Επίδραση των Ομοφυλόφιλων Γονέων. Πάνω από πενήντα ενήλικα παιδιά που μεγάλωσαν με ομοφυλόφιλους γονείς έχουν επικοινωνήσει μαζί μου για να μοιραστούν τις ανησυχίες μου για το γάμο ατόμων του ιδίου φύλου και την ανατροφή των παιδιών. Πολλοί από εμάς παλεύουμε με την δική μας σεξουαλικότητα και την αίσθηση του φύλου, λόγω των επιδράσεων στα οικιακά περιβάλλοντα που μεγαλώνουμε. 

Έχουμε μεγάλη συμπόνια για τους ανθρώπους που αγωνίζονται με τη σεξουαλικότητα και την ταυτότητα του φύλου τους, όχι έχθρα. Και εμείς αγαπάμε τους γονείς μας. Ωστόσο, όταν λέμε στο κοινό τις ιστορίες μας, αντιμετωπίζουμε συχνά εξοστρακισμό, φίμωση, και απειλές. 

Θέλω να προειδοποιήσω την Αμερική να περιμένει σοβαρή διάβρωση των ελευθεριών της Πρώτης Τροπολογίας αν το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ υποχρεώσει τον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου. Οι συνέπειες διαδραματίζονται στον Καναδά για δέκα χρόνια τώρα, και είναι πραγματικά οργουελιανές στη φύση και την έκταση. 

Τα μαθήματα του Καναδά 

Στον Καναδά, οι ελευθερίες του λόγου, του τύπου, της θρησκείας, και του συνεταιρίζεσθαι, υποφέρουν σε μεγάλο βαθμό λόγω της πίεσης από την κυβέρνηση. Η συζήτηση για τον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου, που λαμβάνει χώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μπορούσε να έχει νομική υπόσταση στον Καναδά σήμερα. Λόγω των νομικών περιορισμών σχετικά με την ομιλία, αν πουν ή γράψουν οτιδήποτε θεωρείται «ομοφοβικό» (συμπεριλαμβανομένων, εξ ορισμού, οτιδήποτε αμφισβητεί τον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου), θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν την πειθαρχία, τη λήξη της εργασίας, ή δίωξη από την κυβέρνηση. 

Γιατί η αστυνομία διώκει την ομιλία υπό το πρόσχημα της εξάλειψης της “ρητορικής μίσους” όταν υπάρχουν υφιστάμενα ένδικα μέσα και ποινική προστασία από τη συκοφαντία, τη δυσφήμιση, τις απειλές και την επίθεση, που ισχύουν εξίσου για όλους τους Αμερικανούς; Πολιτικές μίσους-εγκλήματος που χρησιμοποιούν τους όρους “γενετήσιου προσανατολισμού” και “ταυτότητας φύλου” δημιουργούν άνισες προστασίες στο νόμο, σύμφωνα με τον οποίο προστατευόμενες ομάδες λαμβάνουν μεγαλύτερη νομική προστασία από ό, τι άλλες ομάδες. 

Έχοντας δει πώς η υστερία του όχλου στην Ιντιάνα προκάλεσε το νομοθέτη να κάνει πίσω σε μια Αποκατάσταση Πράξης Θρησκευτικής Ελευθερίας, πολλοί Αμερικανοί αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι κάποιοι ακτιβιστές της Αριστεράς θέλουν να εγκαινιάσουν τον κρατικό έλεγχο πάνω σε κάθε ίδρυμα και ελευθερία. Σε αυτό το σχήμα, η προσωπική αυτονομία και η ελευθερία της έκφρασης δεν γίνονται τίποτα περισσότερο από οράματα, και τα παιδιά γίνονται εμπορεύματα. 

Τα παιδιά δεν είναι εμπορεύματα που μπορούν να διαχωριστούν δικαιολογημένα από τους φυσικούς τους γεννήτορες και αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ μη συνδεδεμένων ενηλίκων. Τα παιδιά οικογενειών του ίδιου φύλου θα αρνηθούν πολλές φορές τη θλίψη τους και προσποιούνται ότι δεν τους λείπει ένας βιολογικός γονέας, νιώθουν πιεσμένα να μιλούν θετικά λόγω της πολιτικής γύρω από τα ομοφυλόφιλα νοικοκυριά. Ωστόσο, όταν τα παιδιά χάνουν οποιονδήποτε από τους βιολογικούς γονείς τους λόγω θανάτου, διαζυγίου, υιοθεσίας ή τεχνολογίας τεχνητής γονιμοποίησης, βιώνουν ένα οδυνηρό κενό. Είναι το ίδιο για μας, όταν ο γκέι γονιός μας φέρνει τον/την σύντροφο του ιδίου φύλου στη ζωή μας. Ο σύντροφός τους δεν μπορεί ποτέ να αντικαταστήσει τον χαμένο βιολογικό μας γονέα. 

Το κράτος ως τελικός κριτής της Γονεϊκότητας 

Ξανά και ξανά, μας λένε ότι “το να επιτραπεί στα ζευγάρια του ιδίου φύλου η πρόσβαση στο χαρακτηρισμό του γάμου δεν θα στερήσει από κανέναν οποιαδήποτε δικαιώματα.” Αυτό είναι ψέμα. 

Όταν ο γάμος του ιδίου φύλου νομιμοποιήθηκε στον Καναδά το 2005, η ανατροφή των παιδιών αμέσως επαναπροσδιορίστηκε. Ο νόμος του Καναδά για τον γκέι γάμο, Bill C-38, περιελάμβανε μια διάταξη για να διαγραφεί ο όρος «φυσικός γονέας» και να αντικατασταθεί σε όλους τους τομείς με το ουδέτερο φύλου “νόμιμος γονέας” στον ομοσπονδιακό νόμο. Τώρα όλα τα παιδιά έχουν μόνο «νόμιμους γονείς», όπως ορίζεται από το κράτος. Διαγράφοντας νομικά τη βιολογική γονεϊκότητα με αυτόν τον τρόπο, το κράτος αγνοεί το βασικότερο δικαίωμα των παιδιών: την αμετάβλητη, την εγγενή τους λαχτάρα να γνωρίζουν και να ανατραφούν από τους δικούς τους βιολογικούς γονείς. 

Οι μητέρες και οι πατέρες φέρουν μοναδικά και συμπληρωματικά δώρα στα παιδιά τους. Σε αντίθεση με τη λογική του γάμου ατόμων του ιδίου φύλου, το φύλο των γονέων έχει σημασία για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών. Γνωρίζουμε, για παράδειγμα, ότι η πλειοψηφία των φυλακισμένων ανδρών δεν είχαν πατέρες στο σπίτι. Οι πατέρες από τη φύση τους ασφαλίζουν την ταυτότητά τους, ενσταλάζουν την κατεύθυνση, παρέχουν την πειθαρχία, τα όρια, και την ανάληψη κινδύνων στις περιπέτειες, και δίνουν δια βίου παραδείγματα για τα παιδιά. Αλλά οι πατέρες δεν μπορούν να γαλουχήσουν τα παιδιά στη μήτρα ή να γεννήσουν και να θηλάζουν τα μωρά τους. Οι μητέρες γαλουχούν τα παιδιά με μοναδικούς και ευεργετικούς τρόπους που δεν μπορούν να αναπαραχθούν από τους πατέρες. 

Δεν χρειάζεται να είσαι επιστήμονας πυραύλων για να γνωρίζεις ότι οι άνδρες και οι γυναίκες είναι ανατομικά, βιολογικά, φυσιολογικά, ψυχολογικά, ορμονικά, και νευρολογικά διαφορετικοί μεταξύ τους. Αυτές οι μοναδικές διαφορές παρέχουν δια βίου οφέλη για τα παιδιά που δεν μπορούν να αναπαραχθούν από τους “νομικούς” γονείς ιδίου φύλου παίζοντας διαφορετικούς ρόλους των δύο φύλων ή επιχειρώντας να υποκαταστήσουν το χαμένο αρσενικό ή θηλυκό πρότυπο στο σπίτι. 

Στην πραγματικότητα, ο γάμος του ιδίου φύλου όχι μόνο στερεί τα παιδιά των δικών τους δικαιωμάτων στη φυσική συγγένεια, αλλά δίνει στο κράτος την εξουσία να παρακάμψει την αυτονομία των βιολογικών γονέων, πράγμα που σημαίνει ότι τα δικαιώματα των γονιών σφετερίζονται από την κυβέρνηση. 

Έρχονται Δικαστήρια μίσους 

Στον Καναδά, θεωρείται διάκριση να πείς ότι ο γάμος είναι μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας ή ότι κάθε παιδί θα πρέπει να γνωρίζει και να ανατρέφεται από τους βιολογικούς παντρεμένους γονείς του. Δεν είναι μόνο πολιτικά μη ορθό στον Καναδά να το πείτε. Μπορεί να επιβαρυνθείτε με δεκάδες χιλιάδες δολάρια σε νομικά έξοδα, πρόστιμα, και να αναγκαστείτε να πάρετε εκπαίδευση ευαισθησίας. 

Όποιος προσβάλλεται από κάτι που έχετε πει ή γράψει μπορεί να κάνει μια καταγγελία στα Δικαστήρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στον Καναδά, οι οργανώσεις αυτές αστυνομεύουν την ομιλία, τιμωρούν τους πολίτες για οποιαδήποτε έκφραση θεωρείται ότι έρχεται σε αντίθεση με την ιδιαίτερη σεξουαλική συμπεριφορά ή προστατευμένες ομάδες που προσδιορίζονται βάση του «γενετήσιου προσανατολισμού». Χρειάζεται μόνο ένα παράπονο εναντίον ενός προσώπου για να έρθει ενώπιον του δικαστηρίου, που θα κοστίσει στον κατηγορούμενο δεκάδες χιλιάδες δολάρια σε ιδιωτικές κατοικίες και να απομακρύνουν όλα τα αντικείμενα χρήσιμα για τις έρευνές τους, ελέγχοντας για ομιλία μίσους.

Ο ενάγων που κάνει την καταγγελία έχει όλα τα νομικά του έξοδα πληρωμένα από την κυβέρνηση. Όχι όμως ο εναγόμενος. Ακόμη και αν ο κατηγορούμενος κριθεί αθώος, δεν μπορεί να ανακτήσει τα δικαστικά του έξοδα. Αν βρεθεί ένοχος, πρέπει να πληρώσει πρόστιμα στο πρόσωπο (-α) που έφερε στο προσκήνιο την καταγγελία. 

Αν οι πεποιθήσεις σας, οι αξίες και οι πολιτικές σας απόψεις είναι διαφορετικές από το κράτος, κινδυνεύετε να χάσετε την επαγγελματική σας άδεια, τη δουλειά ή επιχείρηση, και ακόμη και τα παιδιά σας. Δεν χρειάζεται να κοιτάξετε περαιτέρω από την σέκτα Lev Tahor, μια ορθόδοξη εβραϊκή σέκτα. Πολλά μέλη της, τα οποία είχαν εμπλακεί σε μια πικρή μάχη επιμέλειας με τις υπηρεσίες προστασίας του παιδιού, άρχισαν να φεύγουν από το Chatham του Οντάριο για τη Γουατεμάλα τον Μάρτιο του 2014, για να ξεφύγουν από τη δίωξη για τη θρησκευτική τους πίστη, η οποία έρχεται σε αντίθεση με τις κατευθυντήριες γραμμές του ομόσπονδου κράτους για τη θρησκευτική εκπαίδευση. Από τα διακόσια μέλη της σέκτας, μόνο μισή ντουζίνα οικογένειες παραμένουν στο Chatham. 

Οι γονείς μπορούν να περιμένουν την κρατική παρέμβαση όταν πρόκειται για τις ηθικές αξίες, την ανατροφή των παιδιών και την εκπαίδευση, και όχι μόνο στο σχολείο. Το κράτος έχει πρόσβαση στο σπίτι σας για να σας επιβλέπει ως γονέα, να κρίνει την καταλληλότητά σας. Και αν στο κράτος δεν αρέσει αυτό που διδάσκετε στα παιδιά σας, το κράτος θα προσπαθήσει να τα πάρει από το σπίτι σας. 

Οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να κάνουν σχόλια στα κοινωνικά τους δίκτυα, να γράφουν επιστολές προς τους συντάκτες, να συζητούν δημόσια, ή να ψηφίζουν σύμφωνα με τη δική τους συνείδηση στον δικό τους χρόνο. Μπορούν να είναι πειθαρχημένοι ή να χάσουν κάθε πιθανότητα θητείας. Μπορεί να απαιτηθούν από την ιδιοτροπία ενός γραφειοκράτη να παρακολουθήσουν μαθήματα επανεκπαίδευσης και κατάρτισης ευαισθησίας ή να απολυθούν επειδή σκεφτηκαν πολιτικά μη ορθές σκέψεις. 

Όταν ο γάμος του ιδίου φύλου δημιουργήθηκε στον Καναδά, η ουδέτερη γλώσσα από άποψη φύλου κατέστη νομική εντολή. Το νέο λεξιλόγιο (Newspeak) διακηρύσσει ότι αποτελεί δυσμενή διάκριση να υποθέσεις ότι ένα ανθρώπινο ον είναι αρσενικό ή θηλυκό, ή ετεροφυλόφιλο. Έτσι, για να είμαι περιεκτική, ειδική γλώσσα χωρίς φύλο χρησιμοποιείται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, την κυβέρνηση, τους χώρους εργασίας, και κυρίως τα σχολεία, για να αποφευχθεί να εμφανίζεται αδαής, ομοφοβική ή ότι κάνει διακρίσεις. Ένα ειδικό πρόγραμμα σπουδών χρησιμοποιείται σε πολλά σχολεία για να διδάξει στους μαθητές πώς να χρησιμοποιούν την κατάλληλη γλώσσα ουδέτερη από άποψη φύλου. Εν αγνοία πολλών γονιών, η χρήση των όρων των δύο φύλων για να περιγράψουν τον άντρα και τη γυναίκα, τον πατέρα και τη μητέρα, την Ημέρα της Μητέρας και την Ημέρα του Πατέρα, και «αυτόν» και «αυτήν», σταδιακά εξαλείφονται στα σχολεία του Καναδά. 

Τι είναι πιο σημαντικό: Η σεξουαλική αυτονομία ή η Πρώτη Τροπολογία; 

Πρόσφατα, ένας Αμερικανός καθηγητής που έδωσε ανώνυμα συνέντευξη στην American Conservative αμφισβήτησε το κατά πόσον η σεξουαλική αυτονομία πρόκειται να σας κοστίσει τις ελευθερίες σας: “Είμαστε τώρα στο σημείο, είπε, στο οποίο είναι θεμιτό να ρωτήσω αν η σεξουαλική αυτονομία είναι πιο σημαντική από ό, τι η Πρώτη Τροπολογία;” 

Σύμφωνα με τον Καναδικό Χάρτη Δικαιωμάτων και Ελευθεριών, οι Καναδοί έπρεπε να έχουν εγγυημένα: (1) την ελευθερία της συνείδησης και της θρησκείας (2) την ελευθερία της σκέψης, της πεποίθησης, της άποψης, και της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας του Τύπου και των άλλων μέσων επικοινωνίας (3) την ελευθερία του συνέρχεσθαι ειρηνικώς, και (4) την ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι. Στην πραγματικότητα, όλες αυτές οι ελευθερίες έχουν περιοριστεί με τη νομιμοποίηση του γάμου ατόμων του ιδίου φύλου. 

Σχεδιαστές γάμου, ενοικιαστές αιθουσών, ιδιοκτήτες ‘bed and breakfast’, ανθοπωλεία, φωτογράφοι και αρτοποιοί, έχουν ήδη δει τις ελευθερίες τους να διαβρώνονται, τα δικαιώματα συνείδησης να αγνοούνται, και οι θρησκευτικές ελευθερίες να ποδοπατούνται στον Καναδά. Αλλά αυτό δεν είναι μόνο για τη βιομηχανία του γάμου. Οποιοσδήποτε κατέχει μια επιχείρηση μπορεί νόμιμα να μην επιτρέψει στη συνείδησή του να ενημερώσει για επιχειρηματικές πρακτικές ή αποφάσεις, αν οι αποφάσεις αυτές δεν είναι σύμφωνες με τις αποφάσεις των δικαστηρίων και τους νόμους μη-διακρίσεων της κυβέρνησης για τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου. Στο τέλος, αυτό σημαίνει ότι το κράτος υπαγορεύει ουσιαστικά το αν και πώς οι πολίτες μπορούν να εκφραστούν. 

Η ελευθερία να συγκεντρωθείς και να μιλήσεις ελεύθερα για το γάμο άνδρα-γυναίκας, την οικογένεια και την σεξουαλικότητα, είναι τώρα περιορισμένη. Οι περισσότερες θρησκευτικές κοινότητες έχουν γίνει «πολιτικά ορθές» για να αποφύγουν τα πρόστιμα και την απώλεια του κοινωφελούς στάτους. Τα καναδικά μέσα ενημέρωσης περιορίζονται από το καναδικό Ραδιόφωνο, την Τηλεόραση και την Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών (CRTC), η οποία είναι παρόμοια με την FCC. Αν το οτιδήποτε μέσο ενημέρωσης θεωρείται ότι εισάγει διακρίσεις, οι άδειες μετάδοσης μπορεί να ανακληθούν, και «φορείς για τα ανθρώπινα δικαιώματα» μπορούν να χρεώνουν πρόστιμα και να περιορίσουν τις μελλοντικές μεταδόσεις στον αέρα. 

Ένα παράδειγμα νόμιμου περιορισμού του λόγου σχετικά με την ομοφυλοφιλία στον Καναδά αφορά την περίπτωση του Bill Whatcott, ο οποίος συνελήφθη για ομιλία μίσους τον Απρίλη του 2014, μετά τη διανομή φυλλαδίων που ήταν ζωτικής σημασίας για την ομοφυλοφιλία. Είτε συμφωνείτε είτε όχι με αυτό που λέει, θα πρέπει να μείνετε κατάπληκτοι από αυτή την κατάσταση κυρώσεων-φίμωσης από το κράτος. Βιβλία, DVD, και άλλα υλικά μπορούν επίσης να κατασχεθούν στα καναδικά σύνορα, αν το υλικό τους θεωρηθεί «μισητό». 

Οι Αμερικανοί πρέπει να προετοιμαστούν για το ίδιο είδος της εποπτείας της κοινωνίας στην Αμερική, αν οι κανόνες του Ανωτάτου Δικαστηρίου απαγορεύσουν το γάμο ως ένα θεσμό αρσενικού-θηλυκού. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει σημασία τι πιστεύετε, η κυβέρνηση θα είναι ελεύθερη να ρυθμίζει την ομιλία σας, τα κείμενά σας, τις ενώσεις σας, και ανεξαρτήτως από το αν μπορείτε να εκφράσετε ή όχι τη συνείδησή σας. Οι Αμερικανοί πρέπει επίσης να καταλάβουν ότι το φινάλε για μερικούς στο κίνημα των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων περιλαμβάνει την κεντρική κρατική εξουσία, και το τέλος των ελευθεριών της Πρώτης Τροπολογίας.” 

Η Dawn Stefanowicz είναι μία διεθνώς αναγνωρισμένη ομιλήτρια και συγγραφέας. Είναι μέλος της Επιτροπής Μαρτυρίας του Ινστιτούτου Δικαιωμάτων του Παιδιού. Το βιβλίο της: Η Επίδραση των Ομοφυλόφιλων Γονέων, είναι διαθέσιμο στο http://www.dawnstefanowicz.org. Η Dawn, πλήρως απασχολούμενη λογίστρια με άδεια, είναι παντρεμένη και έχει δύο έφηβα παιδιά. - See more at: http://www.hellas-now.com/2015/12/dawn-stefanowicz.html#more




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!