EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΝΔ: Πώς οι 160.000 έγιναν 400.000

Επισημαίναμε για τη μεγάλη καθυστέρηση της ΝΔ να ανακοινώσει τα εκλογικά της αποτελέσματα: 
«Αν είναι δυνατόν να μη μπορούν ακόμα να δώσουν επίσημη εικόνα. Αυτό εάν δεν είναι ύποπτο («συνωμοσιολογικά» είναι), δείχνει διαλυτική παραλυσία, επιβεβαιώνοντας και την παραλυτική ανικανότητα που οδήγησε στο φιάσκο των εκλογών στην πρώτη καθορισμένη ημερομηνία.


Η τόσο μεγάλη καθυστέρηση της ανακοίνωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, σε συνδυασμό με τα ανόητα επιχειρήματα δικαιολόγησης αυτής της καθυστέρησης, αποτελούν ΟΜΟΛΟΓΙΑ ανικανότητας και πολιτικών δυσλειτουργιών: ΟΜΟΛΟΓΙΑ πτωματικής κατάστασης…». 

Προσπαθούσαμε εδώ να δώσουμε μια πολιτική εξήγηση, αποφεύγοντας τη «συνωμοσιολογική»… 
Ήταν τόσο κραυγαλέα, όμως, και παράλογη μια τέτοια οργανωτική ανικανότητα (ασφαλώς υπάρχει, αλλά δεν δικαιολογείται σε τέτοιο βαθμό), που θα έπρεπε να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας και το «ύποπτο» της υπόθεσης. Εξάλλου αυτοί οι κομματικοί μηχανισμοί τα «μαγειρέματα» και τις «κατασκευές» τα έχουν στην ημερησία διάταξη: Εδώ αριστεύουν… 

Έρχονται, τώρα, κάποιες αποκαλύψεις που μας λένε ότι τα εκλογικά αποτελέσματα μαγειρεύτηκαν, ιδιαίτερα στον αριθμό των ψηφισάντων… 

Όλος ο «καυγάς» ήταν να εμφανίζουν τους νεοδημοκράτες να κατεβαίνουν μαζικά, 400.000, να ψηφίσουν!!!
 

Ο Μεϊμαράκης μάλιστα τους ανέβασε σε 500.000,
 αλλά λόγω «οργανωτικών αδυναμιών» (την ανοργανωσιά υπερτόνισε κι αυτός), δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν όλοι… 

Κάποια στοιχεία, όμως, που βγήκανε στη φόρα λένε άλλα νούμερα: ότι ο αριθμός των ψηφισάντων δεν ήταν ούτε 200.000. 

Διαβάζουμε: 

«Τελικά οι 400.000 ψηφοφόροι στις κυριακάτικες εκλογές της ΝΔ δεν ήταν ούτε οι μισοί! Το Candianews αναζήτησε ένα στοιχείο που εμφανίστηκε τις πρώτες ώρες των αποτελεσμάτων, πριν αρχίσουν οι θριαμβολογίες (που συνδέθηκαν με πολιτικό μήνυμα!) για την "αναπάντεχη συμμετοχή". 

Γύρω στις 10 το βράδυ της Κυριακής είχε δοθεί η πληροφορία στα μέσα ενημέρωσης, για την καθαρή πρωτιά Μεϊμαράκη και τη μάχη της δεύτερης θέσης ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Τζιτζικώστα, αλλά και το μονοψήφιο ποσοστό του Άδωνι. 

Σύμφωνα με μια εικόνα (φωτογραφία) από τους κεντρικούς υπολογιστές στους οποίους συγκεντρώνονταν τα αποτελέσματα, η οποία αναρτήθηκε στο facebook από έναν - προφανώς χειριστή των Η/Υ της ΝΔ (είχε γραφεί και το όνομα του χρήστη που έκανε την ανάρτηση- Ουίλιαμ Αντωνίου), στο 6,59% της ενσωμάτωσης του αποτελέσματος αντιστοιχούσαν 10.531 ψηφοφόροι. Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης είχε 4.968 (47,4%), ο Κυριάκος Μητσοτάκης 2.514 (23,99%), ο Απόστολος Τζιτζικώστας 2.378 (22,69%), ο Αδωνις Γεωργιάδης 621 (5,93%) 

Το πρώτο αυτό συγκεντρωτικό αποτέλεσμα (μάλλον ήταν και το μοναδικό που δόθηκε με τέτοια μορφή, δλδ ενσωμάτωση, αριθμό ψήφων κλπ) αναρτήθηκε σε όλα σχεδόν τα μεγάλα ειδησεογραφικά portals, αλλά πλέον στα περισσότερα έχει εξαφανιστεί! 

Σε μερικά, όπως το newsit και iefimerida η πληροφορία εκείνης της ανάρτησης υπάρχει και σήμερα, μαζί με την εκτύπωση που είχε δημοσιευτεί στο facebook. Τις εικόνες από τις αναρτήσεις θα τις δείτε στο τέλος του κειμένου. 

Στην ουσία τί σημαίνει αυτό; Με απλούς υπολογισμούς, αν οι 10.531 ψήφοι αντιστοιχούν στο 6,59% της ενσωμάτωσης, τότε το 100% είναι 159.802 ψήφοι! 

Θέλετε να είναι 200.000; Ακόμα όμως και αν θεωρηθεί ότι τα πρώτα 82 τμήματα της ενσωμάτωσης είχαν λίγους ψηφοφόρους (μέσος όρος 128), ο αριθμός των 400.000 (ουδέποτε ανακοινώθηκε μέχρι στιγμής συγκεκριμένο νούμερο) είναι απίθανος, αφού στα υπόλοιπα θα έπρεπε να είναι σχεδόν τριπλάσιος, φτάνοντας δηλαδή τους 331 ανά τμήμα! 

Αν όμως, όπως δείχνουν τα στοιχεία,
 ο αριθμός των ψηφοφόρων είναι μια πολιτική απάτη, τί γίνεται με το αποτέλεσμα για τον αρχηγό της ΝΔ; Αν οι 160.000 έγιναν 400.000 (μέχρι τώρα ακριβής αριθμός δεν έχει ανακοινωθεί, πέρα από το γενικό και αόριστο "πάνω από 400.000", ή "400.000", το οποίο με το κλείσιμο της κάλπης ήταν "σχεδόν 300.000"), οι ψήφοι και άρα τα ποσοστά της εσωκομματικής ψηφοφορίας - που κάποιοι με μεγάλο κομματικό πατριωτισμό χαρακτήρισαν "νίκη της δημοκρατίας"- πόση σχέση με την πραγματικότητα έχουν;»









πηγη





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ηλεκτρονικός υπολογιστής με... 5 δολάρια

Οι υπολογιστές χαμηλού κόστους δεν είναι κάτι νέο, τουλάχιστον για τους μυημένους στις νέες τεχνολογίες. Παρά ταύτα, ακόμη και στην περίπτωση των «ειδικών» ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής που έχει τιμή πώλησης 5 δολάρια, αποτελεί είδηση.

Μια αμερικανική εταιρεία, η Raspberry Pi, μετά την κυκλοφορία του πρώτου μοντέλου το 2012, (με τιμή πώλησης τα 30 δολάρια), κατασκεύασε το μοντέλο Raspberry Pi Zero, το οποίο πωλείται στην εξωφρενικά χαμηλή τιμή των 5 δολαρίων.

Το επίσης, εντυπωσιακό ήταν η ανταπόκριση του κοινού: Η εταιρεία διέθεσε 100.000 συσκευές δωρεάν με ένα περιοδικό, το οποίο ξεπούλησε αμέσως.

Βεβαίως, αυτό που πρέπει να διευκρινιστεί είναι ότι οι υπολογιστές Raspberry Pi είναι μητρικές κάρτες, που μπορούν να αξιοποιηθούν αναλόγως. Στόχος είναι να καλύψουν τις ανάγκες όσων επιθυμούν να μάθουν να προγραμματίζουν υπολογιστές με προσιτό κόστος.






ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ματαιώνει δρομολόγια η ΤΡΑΙΝΟΣΕ παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς

Λόγω της αναμενόμενης πτώσης της επιβατικής κίνησης τις ημέρες των εορτών, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ματαιώνει δρομολόγια.

Πρόκειται για ορισμένα τοπικά δρομολόγια, καθώς και δύο νυχτερινά στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη, παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.


Αναλυτικά τα δρομολόγια που ματαιώνονται ΕΔΩ.







ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέοι φόροι 2,2 δισ για μισθωτούς, συνταξιούχους, ελ. επαγγελματίες και αγρότες

Ποδαρικό με νέους φόρους ετοιμάζονται να κάνουν μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και επιχειρήσεις και το στοίχημα του υπουργείου Οικονομικών είναι διπλό.

Από τη μια να μπουν στα κρατικά ταμεία όσα έχουν προϋπολογιστεί κι από την άλλη να μοιράσει πιο δίκαια τα βάρη χωρίς να δώσει «πάτημα» στους δανειστές να αμφισβητήσουν την απόδοση των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί.

Αν και εκκρεμούν οι αποφάσεις για τις αλλαγές στη φορολογική κλίμακα, τα δεδομένα είναι πολύ συγκεκριμένα: από τα 4,2 δισ ευρώ των παρεμβάσεων που συμφωνήθηκαν για το 2016, πάνω από τα μισά πρέπει να προέλθουν από τη φορολογία, είτε με μέτρα που «τρέχουν» είτε με μέτρα που πρέπει να έλθουν λίαν συντόμως στη Βουλή.

Μισθωτοί-συνταξιούχοι: Ερχεται η αύξηση της έκτακτης εισφορά

Κατ” αρχάς, μισθωτοί- συνταξιούχοι, από την αύξηση της έκτακτης εισφοράς του α΄ 6μηνου του 2015, που θα αποτυπωθεί στην εκκαθάριση των νέων φορολογικών δηλώσεων, θα πληρώσουν 63 εκατ. ευρώ παραπάνω, ενώ όλοι περιμένουν τις αλλαγές στη φορολογική κλίμακα, που έχει προαναγγείλει το οικονομικό επιτελείο, προκειμένου να δουν τι τους αναλογεί από τα 150 εκατ. ευρώ που έχουν προϋπολογιστεί. Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση είναι η ενσωμάτωση της έκτακτης εισφοράς στη φορολογική κλίμακα, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό π.χ. για το αφορολόγητο.

Βαρύ  το αγροτικό φορολογικό πακέτο

Βαρύ είναι το αγροτικό φορολογικό πακέτο και ήδη η κυβέρνηση αναζητά τρόπους να το ελαφρύνει, καθώς το κύμα αντιδράσεων στην Περιφέρεια δεν θα αργήσει να φουσκώσει. Από την περαιτέρω αύξηση της προκαταβολής φόρου στο 75%, οι αγρότες θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον 42,9 εκατ. ευρώ, από την κατάργηση της επιστροφής του ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο άλλα 13 εκατ. ευρώ κι από την αύξηση του φορολογικού συντελεστή στο 20% κάτι παραπάνω από 32 εκατ. ευρώ. Σε αυτά θα πρέπει να προσθέσει κανείς και τα 102 εκατ. ευρώ από την αύξηση των εισφορών των αγροτών στον ΟΓΑ.

Πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τους ελεύθερους επαγγελματίες
 
Αυτοί που θα βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, καθώς επί δικαίων και αδίκων θα πέσει ο τιμωρητικός πέλεκυς για τα υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής. Η αύξηση της προκαταβολής φόρου θα τους στοιχίσει 114 εκατ. ευρώ, από την αναδρομική αύξηση της έκτακτης εισφοράς στα εισοδήματα του 2015 θα πληρώσουν ως και 180 εκατ. ευρώ παραπάνω, ενώ και αυτοί περιμένουν το δικό τους μερίδιο από τα 150 εκατ. ευρώ που προσδοκά το υπουργείο Οικονομικών με τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος.
Τί θα γίνει με τα ενοίκια

Τις οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης περιμένουν όσοι έχουν εισοδήματα από ενοίκια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πληρώσουν 142,2 εκατ. ευρώ παραπάνω και μένει να διευκρινιστεί πώς θα μοιραστεί το βάρος. Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες εξετάζεται μια πιο προοδευτική κλίμακα- σήμερα υπάρχουν μόνο δύο συντελεστές- έτσι ώστε να μεταφερθούν βάρη στα υψηλότερα εισοδήματα, ενώ αντιθέτως για τα χαμηλά εισοδήματα διερευνώνται οι δυνατότητες εφαρμογής συντελεστή 5-6%.

Αύξηση της φορολογίας στα κέρδη του 2015 για τις επιχειρήσεις

Μεγαλύτερο βάρος θα κληθούν να σηκώσουν και οι επιχειρήσεις, καθώς η αύξηση της φορολογίας στα κέρδη του 2015 συνεπάγεται 150 εκατ. ευρώ επιπλέον φόρους το 2016.
Όλοι μαζί, μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιχειρήσεις, θα συμβάλουν με 28,6 εκατ. ευρώ στον Προϋπολογισμό του 2016 καθώς καταργήθηκε η έστω μικρή έκπτωση για την εφάπαξ πληρωμή των φόρων, μετά από τη… γκρίνια του Κουαρτέτου που απαίτησε να «ξηλωθεί» και αυτή η ευνοϊκή διάταξη.
 
 
 
Γιώργος Παππούς
iefimerida.gr




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέος φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές «υπέρ συντάξεων»

Του Αλέξανδρου Κασιμάτη

Το ενδεχόμενο επιβολής ενός ειδικού τέλους, το οποίο δεν θα ξεπερνά το ένα τοις χιλίοις, σε συναλλαγές που πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά μέσω τραπεζών μελετά η κυβέρνηση, προκειμένου να αποφύγει τη μείωση των συντάξεων.

Το ζήτημα έχει ανατεθεί σε ομάδα μελέτης, η οποία εξετάζει το είδος των συναλλαγών στις οποίες θα μπορούσε να επιβληθεί ένα είδος «εσωτερικού φόρου Τόμπιν» χωρίς να υπάρξουν υφεσιακές επιπτώσεις. Η επιβολή του τέλους αυτού εξετάζεται ως τελευταίο ανάχωμα στη διαπραγμάτευση, εφόσον δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους θεσμούς και με στόχο να μη χρειαστεί η μείωση των κύριων συντάξεων. Εφόσον τελικά προχωρήσει, θα πρόκειται για μια βραχυπρόθεσμη διευθέτηση ώστε να καλυφθούν άμεσα οι χρηματοδοτικές ανάγκες.

Στο πλαίσιο αυτό καταρτίζεται λίστα με υποψήφιες συναλλαγές, έτσι ώστε να διαχωριστούν εκείνες στις οποίες η επιβολή του τέλους θα είχε επώδυνες συνέπειες για την οικονομία, από εκείνες στις οποίες θα μπορούσε να επιβληθεί χωρίς ουσιαστικές επιπτώσεις, δεδομένου μάλιστα ότι το ποσοστό θα είναι εξαιρετικά χαμηλό, στο 1‰ ή ακόμα λιγότερο.

Για μια πληρωμή ενοικίου π.χ. 300 ευρώ, το ειδικό τέλος θα έφτανε στα 0,3 ευρώ (30 σεντς) με συντελεστή 1‰, κάτι που δεν αποτελεί ουσιαστική επιβάρυνση για τους συναλλασσομένους και εκτιμάται ότι δεν θα επηρεάσει την αγορά.

Ωστόσο, στο σύνολο της οικονομίας η επιβολή ενός τέτοιου τέλους θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα, έτσι ώστε να καλυφθούν χρηματοδοτικές ανάγκες χωρίς να χρειαστεί να κοπούν κύριες συντάξεις. Σημειωτέον ότι στο παρελθόν η ομάδα που πραγματοποίησε τη μελέτη για το ασφαλιστικό σύστημα είχε εξετάσει την απόδοση επιβολής ειδικού τέλους για τη χρηματοδότηση των συντάξεων σε πράξεις, όπως η επιβολή προστίμων, οι κρατικές προμήθειες, οι προμήθειες του στρατού κ.ά. Από τη μελέτη αυτή υπολογίστηκε ότι η επιβολή του ειδικού τέλους θα απέφερε έσοδα περί τα 300 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Το επιχείρημα που βρίσκεται πίσω από τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς είναι ότι η μείωση των συντάξεων, εκτός από πολιτικά τοξική, είναι και οικονομικά ατελέσφορη. Είναι γνωστό ότι λόγω της υψηλής ανεργίας πολλά νοικοκυριά έχουν ως μόνο εισόδημα τη σύνταξη του παππού ή της γιαγιάς, οπότε η περαιτέρω μείωση της τελευταίας θα είχε ως άμεσο αποτέλεσμα τη μείωση της καταναλωτικής δαπάνης και την επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας και επιστροφή σε υφεσιακές δυναμικές σε μια περίοδο που, αντιθέτως, όλοι οι σχεδιασμοί στοχεύουν στην αναθέρμανση της οικονομικής δραστηριότητας.

Η επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη άλλωστε θεωρείται από όλους απαραίτητη προϋπόθεση για να επιτύχουν όλες οι επιμέρους πλευρές του προγράμματος, είτε πρόκειται για την ανασύνταξη του τραπεζικού κλάδου μετά την ανακεφαλαιοποίηση, είτε για την επιτυχία του προγράμματος είσπραξης των φόρων, η οποία, βέβαια, εξαρτάται από τα εισοδήματα των πολιτών. Αρμόδιοι παράγοντες εκτιμούσαν ότι και οι θεσμοί -τουλάχιστον ένα σημαντικό τμήμα τους- κατανοούν ότι, παρόλο που η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ολοκληρώθηκε, οι τελευταίες δεν είναι ακόμα σε θέση να αυξήσουν τον δανεισμό προς την οικονομία (τη λεγόμενη πιστωτική επέκταση), οπότε γνωρίζουν και εκείνοι ότι δεν είναι εφικτό να επιβληθούν και πάλι υφεσιακά μέτρα.

Από την άλλη πλευρά, όμως, οι εκπρόσωποι των δανειστών θεωρούν «κόκκινο πανί» ορισμένες ελληνικές προτάσεις όπως η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και για τον λόγο αυτό εξετάζονται οι εναλλακτικές, π.χ. η επιβολή του ειδικού τέλους.

Ως γνωστόν, ο φόρος Τόμπιν ήταν μια ιδέα του νομπελίστα οικονομολόγου Τζέιμς Τόμπιν τη δεκαετία του 1970 για επιβολή ενός μικρού φόρου στις διεθνείς αγοραπωλησίες συναλλάγματος. Προ διετίας η Κομισιόν παρουσίασε πρότασή της για επιβολή στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές στην Ε.Ε. (0,1% στις αγοραπωλησίες αξιογράφων και 0,01% στις συναλλαγές με παράγωγα), η οποία όμως δεν προχώρησε λόγω των αντιδράσεων από αρκετά κράτη-μέλη, κυρίως της Βρετανίας.

Στην περίπτωση της Ελλάδας πρόκειται για κάτι διαφορετικό, παρότι κυβερνητικά στελέχη αναφέρονται στο σχέδιο με τον όρο «εσωτερικός φόρος Τόμπιν», καθώς εξετάζονται συναλλαγές μέσω τραπέζης όλων των ειδών, είτε πρόκειται για χρηματοπιστωτικές, είτε για καθημερινές συναλλαγές, με κριτήριο, όπως προαναφέρθηκε, να μην επηρεάζεται αρνητικά η οικονομική δραστηριότητα.




Πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αεροπορικό ατύχημα για τον πρωθυπουργού του Μπενίν

Σώος και αβλαβής είναι πλέον ο πρωθυπουργός του Μπενίν, Λιονέλ Ζινσού μετά τη συντριβή στην προσγείωση του ελικοπτέρου με το οποίο μεταφερόταν στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, ανακοινώθηκε χθες το βράδυ από πηγή προσκείμενη στην προεδρία του Μπενίν.

Ο Ζινσού μετέβαινε χθες το πρωί μαζί με ορισμένους συνεργάτες του στο Ντζουγκού, όπου θα παρίστατο σε μια παραδοσιακή γιορτή που γίνεται τον Δεκέμβριο στο βόρειο Μπενίν.

«Ο πρωθυπουργός επέβαινε στο ελικόπτερο όταν αυτό συνετρίβη σε αναγκαστική προσγείωση που πραγματοποίησε» στο δημοτικό στάδιο του Ντζουγκού.

«Ευτυχώς είναι σώος και αβλαβής», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή προσκείμενη στην προεδρία της χώρας.

Τα αίτια του ατυχήματος αυτού δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά και έχει ξεκινήσει σχετική έρευνα, δήλωσε παράλληλα πηγή της αστυνομίας.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κάμερον: Συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη της επιτροπής κρίσης για τις πλημμύρες

Χιλιάδες σπίτια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα – Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους καθώς ανέβαινε η στάθμη των υδάτων

O πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον συγκαλεί σήμερα έκτακτη σύσκεψη της επιτροπής κρίσης για την επίβλεψη της παροχής βοήθειας σε περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες στη βόρεια Αγγλία, ενώ χιλιάδες σπίτια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Η εταιρία ηλεκτρικής ενέργειας Electricity North West ανακοίνωσε σήμερα ότι εργάζεται ακατάπαυστα για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε 7.500 νοικοκυριά.

Οι βροχοπτώσεις έφθασαν σε «πρωτοφανή» επίπεδα, δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος Λιζ Τρας στο BBC και υποσχέθηκε να επαναξιολογηθούν τα μέτρα προστασίας από τις πλημμύρες.

Μονάδα του δεύτερου τάγματος από το σύνταγμα του Δούκα του Λάνκαστερ έχει αναπτυχθεί στην περιοχή για να βοηθήσει τους κατοίκους και τις τοπικές αρχές να αντιμετωπίσουν τις πλημμύρες και να μετάσχει στις επιχειρήσεις απομάκρυνσης εγκλωβισμένων κατοίκων. Εθελοντές του Βρετανικού Ερυθρού Σταυρού μετείχαν επίσης σε επιχειρήσεις διάσωσης.

«Η νύχτα δεν ήταν πολύ καλή», δήλωσε ένας άνδρας που ζήτησε να μην κατονομαστεί σε ένα κέντρο εκτάκτων καταστάσεων που έχει διαμορφωθεί μέσα σε σχολείο του Γιορκ. Το νερό, εξήγησε ο άνδρας αυτός, του έφθανε μέχρι τη μέση, όταν απομακρύνθηκε από την εστία του.

Η βορειοδυτική Αγγλία είχε ήδη πληγεί στις αρχές Δεκεμβρίου από σοβαρές πλημμύρες, οι οποίες προκάλεσαν υλικές ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και πυροδότησαν δημόσια συζήτηση για την αποτελεσματικότητα των αντιπλημμυρικών μέτρων.




πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Ποδαρικό» με απολύσεις και «κανόνια» φοβούνται επιχειρήσεις και κυβέρνηση

του Κωστή Πλάντζου

Και το τελευταίο ευρώ που θα καταφέρουν να εισπράξουν μέσα στις γιορτές, περιμένουν πλέον δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, για να δουν αν θα μπορέσουν να συνεχίσουν παρακάτω ή θα αναγκαστούν να προβούν σε απολύσεις και κλείσιμο καταστημάτων.

Παράγοντες της αγοράς έχουν λάβει το μήνυμα από μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις ότι η εορταστική κίνηση είναι η τελευταία τους ελπίδα που θα δείξει αν θα ανακτήσουν την ρευστότητα που έχουν ανάγκη για να μπορέσουν να πληρώσουν τους προμηθευτές και άλλες υποχρεώσεις τους σε υπαλλήλους και στο κράτος.

Οι ίδιοι παράγοντες θεωρούν απολύτως καθοριστική την στάση του ελληνικού καταναλωτικού κοινού που, αν καταφέρει με όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, να ... «επιμείνει ελληνικά», επιλέγοντας να στηρίξουν με τις αγορές του προϊόντα και επιχειρήσεις που δίνουν θέσεις εργασίας και προοπτική σε εργατικά χέρια στη χώρα μας, τότε μπορεί τα προβλήματα να μετριαστούν και να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Ωστόσο η κίνηση της εορταστικής αγοράς έως τώρα δεν επιτρέπει ιδιαίτερη αισιοδοξία και πολλοί προεξοφλούν ήδη ότι αμέσως μετά θα επακολουθήσει «γενικό ξεκαθάρισμα». Ήδη οι προμηθευτές έχουν περιορίσει σε σημαντικό βαθμό την πίστωση στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, από το φόβο μήπως σκάσουν «κανόνια» που θα συμπαρασύρουν και τους ίδιους. Πολλά καταστήματα και μεγάλες αλυσίδες έχουν περιορισμένο στοκ ή και ελλείψεις στις αποθήκες τους, είτε γιατί οι ίδιοι είχαν κάνει συγκρατημένες προπαραγγελίες, είτε γιατί οι προμηθευτές δεν τους δίνουν πια εμπόρευμα με τους όρους και τις ευκολίες που το έκαναν παλαιότερα.

Είτε έχουν περιέλθει σε θέση αδυναμίας, είτε έχουν αντοχές, πολλές και μεγάλες επιχειρήσεις αποφεύγουν τα οικονομικά «ανοίγματα», με στόχο να διασώσουν ό,τι μπορούν με όσα καταφέρουν να εισπράξουν (στην πρώτη περίπτωση) ή να κρατήσουν κεφάλαια που θα τους επιτρέψουν να προβούν σε εξαγορές ή επεκτάσεις (στην δεύτερη περίπτωση) για να καλύψουν το κενό που θα δημιουργηθεί στην αγορά.

Τα μηνύματα αυτά φτάνουν όμως και πολύ ψηλά στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες από την αγορά μάλιστα, υπάρχει «γραμμή» προς μεγάλους επιχειρηματίες να είναι έτοιμοι να αναλάβουν αυτοί επιχειρήσεις που θα κλείσουν, ειδικά για εκείνες που απασχολούν εκατοντάδες ή και χιλιάδες εργαζόμενους, με στόχο να μην προκληθεί κοινωνική ένταση και στρατιές ανέργων -σκηνικό δηλαδή που δεν συνάδει σε εικόνα αριστερής κυβέρνησης.

Από την άλλη, εξαγορές διάσωσης αυτού του τύπου, καλύπτουν μεν το πρόβλημα αλλά μόνον προσωρινά, αφού οι επιχειρήσεις που θα διαδεχτούν τις παλαιές δεν θα μπορούν να διατηρήσουν εσαεί το δίκτυο και το προσωπικό, αλλά θα καταστρώσουν σχέδιο εξοικονόμησης δαπανών (πωλήσεις, απολύσεις και μειώσεις μισθών) για να μη βουλιάξουν και αυτές από τα βάρη που αναλαμβάνουν.

Επιπλέον, οι κινήσεις αυτές δεν οδηγούν σε διάσωση μικρών ή ατομικών επιχειρήσεων, που σημαίνει πως χιλιάδες καταστήματα της γειτονιάς θα βρεθούν σε αδιέξοδο, που όμως δεν θα γίνει άμεσα αντιληπτό στην κοινή γνώμη (επειδή πχ απασχολούν λίγους υπαλλήλους, δεν έχουν επιχειρησιακά σωματεία και συλλόγους για να προκαλούν μαζικές αντιδράσεις κλπ).

Όπως εκτιμούν οι ίδιες πηγές, η κυβέρνηση θέλει να διασφαλίσει την ηρεμία στην αγορά μέχρι τον Φεβρουάριο ή Μάρτιο τουλάχιστον, ώστε να αφιερωθεί απερίσπαστη στην διαπραγμάτευση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, έχοντας την πίεση μόνον για να πληρώνει μισθούς και συντάξεις στο δημόσιο.

Αποφεύγοντας στραβοπατήματα και αντιδράσεις, ευελπιστεί έτσι ότι μία συμφωνία για ελάφρυνση του δημοσίου χρέους θα σηματοδοτήσει μία νέα εποχή σταθερότητος και ασφάλειας στην κοινωνία, με καλύτερη ψυχολογία, χωρίς την απειλή του Grexit και προοπτική ανάκαμψης που θα δώσει ώθηση και στην Οικονομία.

Όσον αφορά στους απλούς καταναλωτές (δηλαδή όσους είναι ακόμα οικονομικά ενεργοί, έχουν δουλειά και πληρώνονται), κορυφαίο στέλεχος της αγοράς έλεγε πως «δεν είναι λύση απλώς να βρούνε τι δώρα θα κάνουν και να ψωνίσουν ό,τι βρουν μπροστά τους, γιατί αν πχ δίνουν 100 ευρώ για εισαγόμενα προϊόντα, τότε τα 50 μένουν στην τσέπη του πωλητή και στην οικονομία της χώρας, ενώ τα άλλα μισά πάνε σε φόρους ή φεύγουν στις χώρες από τις οποίες εισάγονται τα προϊόντα».

Με την έννοια αυτή, και έναν μισθό ολόκληρο αν ξοδέψει κάποιος για αγορές, λένε οι ίδιες πηγές, «στις 2-3 συναλλαγές που θα κάνουν οι επόμενοι τα λεφτά θα έχουν εξανεμιστεί και στην αγορά δεν θα μείνει ξανά τίποτε».




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυθαίρετο κτίριο της Αττικό Μετρό στο Μοναστηράκι

Της Μαριάννας Τζάννε

Aυθαίρετο και κατεδαφιστέο με επιβολή προστίμων 8.000 ευρώ κρίνει τμήμα κατασκευής της Αττικό Μετρό σε ακίνητό της στο Μοναστηράκι η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αθηναίων, οδηγώντας πλέον σε μετωπική σύγκρουση τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Υποδομών.

Πρόκειται για το τελευταίο επεισόδιο στην κόντρα που ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο ανάμεσα στο ΥΠΕΝ και την Αττικό Μετρό και αναζωπυρώθηκε μέσα στο καλοκαίρι με την παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Λίγο προτού πέσουν τα μπετά, ο κ. Γιάννης Τσιρώνης είχε επικαλεστεί ανώνυμη καταγγελία για πολεοδομικές παραβάσεις και είχε ζητήσει τη συνδρομή των επιθεωρητών Περιβάλλοντος και της Πολεοδομίας προσερχόμενος ο ίδιος στο ακίνητο στη συμβολή των οδών Αθηνάς και Ερμού, σε μια κίνηση που άφησε έκπληκτους τους πάντες.

Η Πολεοδομία είχε διατάξει διακοπή εργασιών για δεύτερη φορά (η πρώτη βγήκε τον περασμένο Μάιο) και έκτοτε ουδέν νεότερο για το ακίνητο της Αττικό Μετρό, το οποίο μετά από διαγωνισμό έχει μισθωθεί σε ιδιώτη για χρήση μαζικής εστίασης. Λίγους μήνες μετά, ο σχεδιασμός παραμένει στα χαρτιά και ο λόγος είναι το κυνήγι των εργασιών ανακατασκευής του κτιρίου από τον υπουργό, ο οποίος αμφισβητεί το ειδικό νομικό καθεστώς της Αττικό Μετρό που της επιτρέπει να κατασκευάζει τις υποδομές της χωρίς οικοδομική άδεια, αλλά και τη νομιμότητα της αλλαγής χρήσης που από γραφείο μετατρέπεται σε εστίαση.

«Η άδεια όφειλε να εγκριθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος από τη στιγμή που το ακίνητο άλλαξε χρήση», τονίζουν από την Υπηρεσία Δόμησης και παραδέχονται ότι το πρόστιμο θα ήταν πολύ μεγαλύτερο εάν το κτίριο δεν ανήκε στο Δημόσιο. Τους χειρισμούς της Αττικό Μετρό επιχειρεί να καλύψει σε πρόσφατη επιστολή του προς την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αθηναίων και ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες.

Αφού επιβεβαιώνει το ειδικό νομικό καθεστώς της εταιρείας με «μοναδικό εποπτικό όργανο τον υπουργό Υποδομών», ξεκαθαρίζει ότι η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αθηναίων δεν είναι αρμόδια για το θέμα και υπογραμμίζει ότι «η έκδοση οιασδήποτε μορφής διοικητικών πράξεων σχετικών με τον έλεγχο και την εξέλιξη των έργων που εκτελούνται από την Αττικό Μετρό βρίσκεται εκτός των αρμοδιοτήτων της Υπηρεσίας Δόμησης, αφού τόσο η αδειοδότηση όσο και η εποπτεία των έργων αποτελούν ειδική και ρητή δέσμια αρμοδιότητα άλλου φορέα». Οπως υπογραμμίζει η Υπηρεσία Δόμησης, δεν έχει παρέμβει σε κανένα άλλο έργο που εκτελεί η Αττικό Μετρό, όπως ο σταθμός
αυτοκινήτων στον Κεραμεικό, το κτίριο Φιξ στη Συγγρού κ.ά.

Το έγγραφο του υπουργείου έχει ημερομηνία 8 Δεκεμβρίου, ωστόσο, λίγες μέρες νωρίτερα (1η Δεκεμβρίου), η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αθηναίων εξέδιδε την έκθεση αυτοψίας του ακινήτου που εκκρεμούσε από τον περασμένο Ιούλιο. Η αυτοψία των μηχανικών διαπιστώνει αυθαιρεσίες «στην κατασκευή υποστυλωμάτων, δοκών και πλακών εξ οπλισμένου σκυροδέματος για την προσθήκη κατ' επέκταση και καθ' ύψος διατηρητέου κτιρίου Α', Β' και Γ' ορόφου συνολικών κυβικών μέτρων 155 m3».

Οπως αναφέρεται, η Υπηρεσία Δόμησης προέβη στον καταλογισμό προστίμων ανέγερσης και διατήρησης συνολικού ύψους 6.823 και 1.137 ευρώ αντίστοιχα από τη στιγμή που η Αττικό Μετρό δεν υπέβαλε ένσταση κατά της πράξης διακοπής εργασιών που εκδόθηκε στις 27 Ιουλίου του 2015, ούτε προχώρησε στην αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας εντός τετραμήνου όπως προέβλεπε σχετική απόφαση. Η Αττικό Μετρό έχει δικαίωμα προσφυγής εντός 30 ημερών από την έκθεση αυτοψίας. Εάν η περίοδος αυτή παρέλθει άπρακτη, το αυθαίρετο κρίνεται κατεδαφιστέο. Η συνολική επιφάνεια του ακινήτου της κρατικής εταιρείας υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα 1.000 τ.μ. μαζί με προνομιακή ταράτσα περίπου 500 τ.μ. με θέα την Ακρόπολη.

Το κτίριο στο Μοναστηράκι «φύτρωσε» μαζί με τον σταθμό, για την κατασκευή του οποίου απαλλοτριώθηκαν διάφορες όμορες ιδιοκτησίες. Σε μία από αυτές υπήρχε και το τριώροφο διατηρητέο. Γι' αυτό ο νόμος προέβλεψε ειδικές ρυθμίσεις, με το σχέδιο που έχει εγκριθεί να περιλαμβάνει εσωτερικές ανακατασκευές, τη δημιουργία επιπλέον δύο ορόφων και την προσθήκη του επίμαχου πενταώροφου κτιρίου, το οποίο, αν και ξεκίνησε, έμεινε ημιτελές.

Από την πλευρά του, ο ιδιώτης που έχει μισθώσει κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας το ακίνητο, έναντι 17.000 ευρώ τον μήνα, δηλώνει ότι για την υπόθεση θα επιληφθούν τα δικαστήρια, διεκδικώντας διαφυγόντα κέρδη. Οπως σημειώνει, το ακίνητο είχε ελεγχθεί από τρεις δικηγόρους πριν το μισθώσει και όλα ήταν νόμιμα. Πίσω από τις καταγγελίες, σημειώνει, βρίσκεται γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής που επιδιώκει να ακυρώσει τα σχέδια της Αττικό Μετρό για την εκμετάλλευση του ακινήτου.





πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

“Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”

Κατάφεραν, λοιπόν, οι αναίσχυντοι από την αρχή της κρίσης κι ιδίως από τότε που επινοήθηκε το μεγάλο ριφιφί, οπότε και ιδρύθηκε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, να έχουν ταΐσει τα ευαγή μας τραπεζικά ιδρύματα με αστρονομικά ποσά που σωρευτικά ξεπερνούν τα 200 δισεκατομμύρια ευρώ.


Ανεξέλεγκτες λογιστικές χρεώσεις και πιστώσεις στα λογιστικά κιτάπια του ελληνικού κράτους, υπέρ της διάσωσης των τραπεζιτών με το άχθος των χρεολυσίων και το διάφορο των τόκων φορτωμένα στις πλάτες ημών των ραγιάδων, και των παιδιών μας και των εγγόνων και των δισέγγονών μας, στο διηνεκές.

Που πήγαν όλα αυτά τα δισεκατομμύρια, αν συνυπολογίσει κανείς ότι οι ζημιές από το εγκληματικό P.S.I. που άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου κι απελευθέρωσε τους ανέμους που πήραν, σήκωσαν κι έστειλαν στον αγύριστο το τραπεζικό μας σύστημα, ήταν σημαντικά υποδεέστερες?

Που πήγαν αυτά τα τερατώδη ποσά που εξακόντισαν στο αβίωτο πυρ το εξώτερο το ελληνικό δημόσιο χρέος, από τη στιγμή που το κόστος του κουρέματος για τις τράπεζες, δεν ήταν παρά ένα σχετικά μικρό ποσοστό, σε σχέση με αυτά τα κολοσσιαία κεφάλαια που, σαν ασήκωτα μολυβένια βαρίδια, έχουμε δέσει γύρω από τους λαιμούς των αγέννητων και των ασύλληπτων απογόνων μας?

Κανείς δεν ξέρει! Κανείς δεν ζήτησε να μάθει ούτε θέλει να γνωρίζει που πήγαν όλα αυτά τα κεφάλαια. Ευλόγως, πάντως, υποψιαζόμαστε ότι κάποιοι δημιούργησαν πλούτο στο εξωτερικό και χρέη στην Ψωροκώσταινα. Το παραδέχεται μέχρι και ο κ. Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης που ζητεί «να σταματήσει η πρακτική κάποιοι να έχουν τα κέρδη στο εξωτερικό και τα δάνεια στο εσωτερικό», παρόλο που η κυβέρνησή του δεν δείχνει διατεθειμένη να πράξει τίποτα γι’ αυτό!

Ακόμα χειρότερα που τώρα, πρωτοδεύτερη φορά αριστερά, μετά από τόσο και τόσο τάισμα από το υστέρημα του συνταξιούχου και από την απόγνωση του άνεργου και του φτωχού, ξεπουλιούνται οι τράπεζες, μπιρ παρά.
Επιπρόσθετα, εξαφανίζονται μέσα στη νύχτα και δια παντός, τα δικαιώματα των Ελλήνων μετόχων που πριν ξεσπάσει η κρίση, μαζί με τα διάφορα κληροδοτήματα και την Εκκλησία της Ελλάδας, έφταναν να κατέχουν μέσω του χρηματιστηρίου, περισσότερο από το 40% του τραπεζικού κλάδου.

Η συμμετοχή του Δημοσίου στις πτωχές μας τράπεζες, μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, πριν από τις υπό εξέλιξη αυξήσεις κεφαλαίου που επιτελούνται αυτές τις ώρες, διαμορφωνόταν στο 57% στην Εθνική Τράπεζα, στο 66% στην Alpha Bank, στο 67% στην Τράπεζα Πειραιώς ενώ στη Eurobank, όπου η ληστεία ξεκίνησε νωρίτερα, η συμμετοχή του Ταμείου ήταν της τάξης του 35%.

Πάνε όμως αυτά τα ποσοστά ιδιοκτησίας κι έγιναν στάχτη και μπούρμπερη, πρωτοδεύτερη φορά αριστερά. Διότι, αν δεν το μάθατε, έτσι που έχομε πλαντάξει στο κλάμα τόσες μέρες, από το δράμα των φίλων μας των Παριζιάνων, τα κοράκια αλωνίζουν∙ και μάλιστα αλωνίζουν εντελώς ανεξέλεγκτα και υπό καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας.

Μετά την επέλασή τους, τα διεθνή funds, συνεισφέροντας το αστείο –σε σχέση με τα τερατώδη ποσά που μας έχει κοστίσει η διάσωσή τους- ποσό των 9 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα αποκτήσουν σχεδόν το 80% των ελληνικών τραπεζών.

Κανείς δεν το συζητάει, αλλά πέρα από τη διασπάθιση της δημόσιας περιουσίας μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μαζί με αυτό το πλειοψηφικό ποσοστό, οι ύαινες τον αγορών αγοράζουν μαζί και τον έλεγχο στις υποθήκες των σπιτιών μας.

Μέσα σε αυτό το κλίμα του ευτελούς ξεπουλήματος, πανάκριβα αποκτημένου δημόσιου πλούτου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, φέρεται να δήλωσε στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του Συ.Ριζ.Α. ότι «αυτός που με εισόδημα 1.200 ευρώ, αγόρασε ένα οίκημα 180 τ.μ. στην Αγία Παρασκευή για λόγους νεοπλουτισμού, ίσως είναι προτιμότερο να μένει στο Περιστέρι. Δεν μπορούμε να καλύψουμε και αυτόν».

Καλά το είπε ο κ. υπουργός, έτσι, για να καταλάβουμε επιτέλους και οι πλέον αδαείς ότι δεν πρέπει να παίρνουμε τοις μετρητοίς συνθήματα του ύφους, «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και άλλα τέτοια γραφικά.

Διότι πώς να το κάνουμε, η πραγματικότητα είναι σκληρή και κατά τα φαινόμενα αρνείται πεισματικά να συμμορφωθεί με τις ιδεολογίες μας ή τις ιδεοληψίες μας: στον πραγματικό κόσμο, όταν χάνεις το εισόδημά σου και δεν μπορείς να πληρώνεις το δάνειό σου, τότε είσαι υποχρεωμένος να αναπροσαρμόσεις τη ζωή σου. Είναι λυπηρό, αλλά αν δε γίνει έτσι, κάποιος άλλος θα πρέπει να πληρώσει για σένα. Αλλά ποιος είναι αυτός ο "άλλος", εφόσον κλείνουν όλες τις τρύπες στους ισολογισμούς των τραπεζών με τα δανεικά που φορτώνουν σε όλους μας?

Την έλλειψη σχεδίου, την ανοησία και τη μαλθακότητα, απέναντι στην ατσάλινη αναλγησία των επικυρίαρχων εκβιαστών, κάπως μπορείς να τις χωνέψεις. Την αδυναμία αντιμετώπισης της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας που καταπίνει την Ευρώπη ολάκαιρη, κάπου μπορείς να τη δικαιολογήσεις κι αυτήν.

Αυτό που δεν μπορείς να συγχωρήσεις είναι η παντελής έλλειψη δικαιοσύνης!

Αυτό είναι το πιο λυπηρό απ’ όλα. Είναι η καθολική ατιμωρησία. Είναι που για την ευθύνη των τραπεζιτών δεν μιλάει κανείς. Είναι που αυτοί που θα έπρεπε να κάθονται στο άβολο εδώλιο του κατηγορούμενου, συνεχίζουν να βρίσκονται στρογγυλοκαθισμένοι στις δερμάτινες πολυθρόνες των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών-βαμπίρ που τόσα χρόνια κρατούμε στη ζωή με το αίμα μας. "Λάδι" αυτοί που τόσα χρόνια μοίραζαν αβέρτα επισφαλή δάνεια, προκειμένου να εισπράττουν τα παχυλά τους επιμίσθια και ν' απολαμβάνουν τ' άλλα δώρα∙ προφανώς δεν έχει όρεξη να κουβεντιάσει κανείς, γι’ αυτά τα δευτερεύοντα και ποταπά...


Κι έτσι, κατά που φαίνεται, κι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, ο κ. υπουργός το μόνο που καταφέρνει με τις προτεινόμενες μετακομίσεις των αναξιοπαθούντων από την Αγία Παρασκευή στο Περιστέρι, είναι να διαθέσει λίγα ακόμα τελευταία ψίχουλα από τον κρατικό κορβανά για να ελαφρύνει κάπως τις καρδιές των πιο αδύναμων και μαζί να ελαφρύνει και τους ισολογισμούς των πτωχών μας τραπεζών για να είναι ακόμα πιο αφράτο το γλυκό με το οποίο φιλεύουμε τα περιβόητα διεθνή funds κι αυτούς που κρύβονται από πίσω τους.






"Πηγή:raskolnick.wordpress.com"



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Δούρου ως Ερντογάν απειλεί για τις αναρτήσεις στο Διαδίκτυο...



Η κυρία Δούρου μπορεί να αναρτά φωτογραφίες του σκύλου του Ομπάμα στο προφίλ της ,μπορεί να κάνει προσωπική πολιτική εδώ και χρόνια στην σελίδα της,αλλά οι διαφωνούντες πρέπει να πατάσσονται.
Στο αρχικό απόσπασμα είναι σαφές αυτό που λέει η ιέρεια του νεοφιλελευθερισμού.






πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τράπεζες: Στέλνουν «ραβασάκια» πριν έρθουν τα... κοράκια των distress funds

Την τελευταία τους ευκαιρία έχουν στη διάθεσή τους οι «κόκκινοι» δανειολήπτες, προκειμένου να μην χάσουν την περιουσία τους και να κάνουν ρυθμίσεις των δανείων τους. Οι τράπεζες ξεκίνησαν να στέλνουν «ραβασάκια», ζητώντας τους να σπεύσουν και να προχώρήσουν σε διευθέτηση των οφειλών τους, πριν έρθουν τα... κοράκια των distress funds.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, οι τράπεζες έστειλαν 1.000.000 ειδοποιητήρια προς τους δανειολήπτες που έχουν καθυστερήσει περισσότερο από τρεις μήνες (90 μέρες) να πληρώσουν τη δόση των δανείων τους.

Όσοι παραλάβουν τη σχετική επιστολή, καλούνται από τις τράπεζες να συμπληρώσουν μια τυποποιημένη φόρμα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και θα αναγράφουν πλήρως τα οικονομικά τους στοιχεία.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, οι τράπεζες θα προτείνουν κάποιες ρυθμίσεις για τα δάνεια. Μεταξύ αυτών, θα προτείνεται και εκχώρηση του ακινήτου στις τράπεζες, με αντάλλαγμα να παραμένει ο δανειολήπτης σε αυτό, καταβάλλοντας ενοίκιο!

Όσοι δανειολήπτες δεν ανταποκριθούν, κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν «μη συνεργάσιμοι» και να βγει το σπίτι τους σε πλειστηριασμό.

Σε πρώτη φάση, τα ειδοποιητήρια στέλνονται σε όσους οι καθυστερούμενες οφειλές ξεπερνούν τις 90 μέρες. Αργότερα θα σταλούν ειδοποιητήρια σε όσους έχουν μικρότερες καθυστερήσεις, ακόμα και ενός μήνα.

Τη συγκεκριμένη διαδικασία προβλέπει ο τροποποιημένος Κώδικας Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος, και αποτελεί το πρώτο βήμα για την οριστική αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων.

Από την 1η Ιανουαρίου απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας για όσους δεν έχουν φροντίσει να μπουν σε ρύθμιση. Τα τέσσερα βήματα για να αποφευχθεί η διαδικασία πλειστηριασμού είναι:

1. Ο οφειλέτης να υποβάλει στην τράπεζα τα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση του (εισοδήματα, ενοίκια, τόκοι, δαπάνες διαβίωσης κλπ) και την ακίνητη περιουσία του.

2. Αν δεν ανταποκριθεί μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία, η τράπεζα στέλνει δεύτερη προειδοποιητική επιστολή. Αν και πάλι ο δανειολήπτης δεν ανταποκριθεί, χαρακτηρίζεται «μη συνεργάσιμος» και τίθενται σε εφαρμογή οι διαδικασίες διεκδίκησης των οφειλών από την τράπεζα, ακόμη και μέσω πλειστηριασμού.

3. Αν ο δανειολήπτης ανταποκριθεί και αφού εξεταστεί το οικονομικό προφίλ του, η τράπεζα εντός έξι μηνών θα υποβάλλει τις προτάσεις της για την αντιμετώπιση της οφειλής. Ο δανειολήπτης μέσα 15 μέρες πρέπει να απαντήσει αν αποδέχεται τη ρύθμιση ή αν έχει να αντιπροτείνει δικό του σχέδιο.

4. Αν δεν υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην τράπεζα και τον δανειολήπτη, τίθενται σε εφαρμογή οι διαδικασίες διεκδίκησης του δανείου από την τράπεζα ακόμη και μέσω πώλησής του, στην περίπτωση που το δάνειο είναι επιχειρηματικό ή στεγαστικό που δεν αφορά στην πρώτη κατοικία. Αν το δάνειο είναι μικρομεσαίας επιχείρησης, στεγαστικό πρώτης κατοικίας ή καταναλωτικό, η πώληση αναμένεται να απελευθερωθεί υπό προϋποθέσεις μετά τις 15 Φεβρουαρίου.

Σε ό,τι αφορά στα μεγάλα μη εξυπηρετούμενα δάνεια μεγάλων επιχειρήσεων, οι τράπεζες επιλέγουν τη λεγόμενη ενεργή διαχείριση, όπου οι αποφάσεις θα λαμβάνονται κατά περίπτωση και έπειτα από διαπραγμάτευση, προκειμένου να επιτευχθεί η διάσωση της εκάστοτε εταιρείας.

Τα πιστωτικά ιδρύματα θα ελέγχουν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και θα ζητούν συγκεκριμένο επιχειρηματικό πλάνο, το οποίο να διασφαλίζει την επιστροφή σε αναπτυξιακή πορεία. Τα «κόκκινα δάνεια» θα μετατρέπονται ουσιαστικά σε μετοχικό κεφάλαιο, με στόχο οι τράπεζες να έχουν ρόλο και λόγο στη διοίκηση των συγκεκριμένων επιχειρήσεων.

Στις περιπτώσεις που δεν τελεσφορήσουν οι διαπραγματεύσεις, τα δάνεια θα περνούν στις εταιρείες διαχείρισης (τα λεγόμενα distress funds).





πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αντί για έτος σφαγής του Λαού το 2016, να γίνει έτος ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ των ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ‏

Του Αθανάσιου Καρανάσιου
Πολιτικού Μηχανικού 
 
ΔΩΣΤΕ όλη την πολιτική-οικονομική-τραπεζική-επιχειρηματική-συνδικαλιστική-διοικητική-μηντιακή ΧΟΥΝΤΑ ΣΤΟ ΛΑΟ, που επ ονόματι μιας ψευδεπίγραφης «δημοκρατίας» είναι οι πιο ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ!!! Είμαστε δυο, είμαστε τρεις, είμαστε χίλιοι δέκα τρεις… Να γίνουμε εκατοντάδες χιλιάδες και αλληλέγγυα και δυναμικά παντοιοτρόπως να αμυνθούμε! 

Σε εσάς, που φιλότιμα κοπανάτε νυχθημερόν ασταμάτητα τα πληκτρολόγια μπροστά στην εικονική πραγματικότητα, τούτο έχω να πω: Αλλάξτε ή τουλάχιστον περιορίστε τις κακές συνήθειες και γιατί όχι τις ακατάλληλες παρέες … Αποτοξινωθείτε από τη «συνενοχή», τη ντροπή και την Αδράνεια, Συλλογικοποιηθείτε, Διασυνδεθείτε, Ενωθείτε, Αντισταθείτε!
 
Πάρτε το χαμπάρι Συμπατριώτες: Ότι είμαστε θύματα της πιο βάρβαρης και ανθρωποκτονικής λεηλασίας όλων των εποχών. Ότι στην Ελλάδα γίνεται με κάθε μέσο, τέχνασμα, πρόφαση και προπαγάνδα ανελέητο πλιάτσικο στην ακίνητη δημόσια και ιδιωτική περιουσία, στα «ρευστά» και σε οποιαδήποτε ατομικά και δημόσια αγαθά και δικαιώματα από αδίστακτα, συμπλεγματικά και άπληστα ανθρωποειδή, που τρέφονταν στο παρελθόν ως μεγαλοκαρχαρίες ή σαν τσιράκια και τώρα εξαντλούν όλη τη μανία και το μίσος τους πάνω σ ένα σοκαρισμένο γίγαντα. 
Έναν αποδιοργανωνένο και απογοητευμένο Λαό, που ασχολείται κυριολεκτικά με αποπροσανατολιστικές/ διασπαστικές/ιδεοπολιτικές ιδεοληψίες («αριστερές», αριστερίστικες, δεξιές, ακροδεξιές, κεντρώες, μεσοδεξιές, μεσοαριστερές, δημοκρατίστικες, εθνικές, ευρωπαϊκές, θρησκευτικές, ποταμίσιες, τελείες κοκ) και μαλακισμένες αυτοκαταστροφικές συνήθειες, όπως εν προκειμένω κατάχρηση των social media. Τα κοινωνικά δίκτυα, που με κανονική χρήση κοινωνικοποιούν και διασκεδάζουν, ενώ όταν ξεπερνούν τα όρια αποκοινωνικοποιούν και κατακερματίζουν τα καλόβολα μη συνειδητοποιημένα θύματα. Τα θύματα, τα οποία πρέπει άμεσα και ποικιλοτρόπως να συνδεθούν, συνεργαστούν και συνασπιστούν σε ένα αρραγές ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, χωρίς κομπλεξικούς σφραγιδοκράτες ηγέτες και αυτόκλητους μάγους, για να σώσουν (τα θύματα) το τομάρι τους στο ερχόμενο οργουελικό (!!!) έτος 2016. Το έτος της ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΦΑΓΗΣ, που θα ολοκληρωθεί με χαριστικές βολές ο σχεδιασμένος προ πολλού και εφαρμοζόμενος σταδιακά σαρωτικός Αρμαγεδδώνας σε Ασφαλιστικό, Συνταξιοδοτικό, ΔΕΚΟ, Πλειστηριασμούς κατοικιών, Κατασχέσεις, Εργασιακό … και μετά «ΤΕΛΟΣ» (η Ελλάδα αποικία και οι Έλληνες άκληροι, παρίες και είλωτες).
 
Συνεπώς, ξεπεράστε την αδράνεια, τα ταμπού, τα φετίχ, τα θέσφατα, τη ντροπή και την απομόνωση. Βγείτε απ τα καβούκια σας. Σταματήστε να χειραγωγείστε και υποβάλεστε σε πλύση εγκεφάλου, παθητικοποίηση και πολιτική (καταστροφική) υπακοή από τα μμε. Απαξιώστε όλα τα πολιτικά ανδρείκελα. Καγηγορήστε και απομονώστε τα κομματόσκυλα. Κάντε πέρα τα μαζοχιστικά δουλοπρεπή άτομα. Σ αυτή την πανεθνική αντίσταση, ενάντια στην επέλαση των λησταρχοσυμμοριών, επειδή λειτουργεί εν τέλει ως ντόμινο καταστροφικά για όλους, να συνδράμουν οι ένοπλες δυνάμεις, τα όργανα ασφαλείας, οι συμβολαιογράφοι, οι εφοριακοί κι όλα τα λαϊκά τμήματα των θεσμών, που εμπλέκονται στην υλοποίηση αυτών των δαιμονισμένων σχεδίων. Γίνετε δυο, γίνετε τρεις, γίνετε χίλιοι δέκα τρεις… Γίνετε εκατοντάδες χιλιάδες αποφασισμένοι ακτιβιστές/αγωνιστές. Να σώσουμε, ρε γαμώτο, την Ελλάδα μας, τις οικογένειές μας, τις περιουσίες μας, την αξιοπρέπειά μας, εμάς τους ίδιους!
 
Γιατί οι ΕΛΛΗΝΕΣ είναι ένα ΕΘΝΟΣ ΗΡΩΩΝ με τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΥΠΕΡΛΑΜΠΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ του Κόσμου. Γιατί η ΕΛΛΑΔΑ είναι τόπος αγώνων και θυσιών για το «Ευ Ζην» και όμως τώρα αργοακρωτηριάζεται και αργοδιαλύεται από την πρωτοφανή αδιαφορία των Ελλήνων έναντι της συστημικής υπονόμευσης και κατάκτησης.
 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ & ΒΟΥΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ!!!
 
Αθήνα, 26/12/2015
πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καταρρέουν τα έσοδα των Ταμείων

Της Μαίρης Λαμπαδίτη

Φρούδες ήταν οι ελπίδες που έτρεφε η κυβέρνηση ότι η ρύθμιση των 100 δόσεων και οι έλεγχοι για την ανασφάλιστη εργασία θα ενίσχυαν τα έσοδα των Ταμείων. Τα διογκωμένα ελλείμματα που προβλέπουν οι προϋπολογισμοί των δύο μεγαλύτερων (ΙΚΑ και ΟΑΕΕ) για το 2016 προαναγγέλλουν μια δύσκολη χρονιά, κατά την οποία θα αγωνιούν να συγκεντρώσουν το κονδύλι ακόμα και για την καταβολή των συντάξεων εξαιτίας της κατάρρευσης των εσόδων από ληξιπρόθεσμες οφειλές σε συνδυασμό με τη μειωμένη κρατική επιχορήγηση.

Οι δυσοίωνες προβλέψεις έχουν ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), το οποίο σε συνεργασία με τις συστημικές τράπεζες προχωρά σε ηλεκτρονικές κατασχέσεις λογαριασμών. Πρώτοι στο στόχαστρο του ΚΕΑΟ βρίσκονται οι 1.000 «φεσατζήδες», κατ' επάγγελμα μεγαλοοφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων, οι οποίοι οφείλουν πάνω από 1 εκατ. ευρώ. Συνολικά, η λίστα των οφειλετών περιλαμβάνει περίπου 110.000 επιχειρηματίες που απαξιώνουν να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΚΕΑΟ, οι τράπεζες ελέγχουν κατά προτεραιότητα λογαριασμούς οφειλετών των οποίων οι υποθέσεις θα παραγραφούν στο τέλος του χρόνου.
Ως τώρα έχουν κατασχεθεί μικροποσά της τάξης των 500 έως 2.500 ευρώ που βρέθηκαν σε λογαριασμούς, ενώ το μεγάλο ηλεκτρονικό σαφάρι θα αρχίσει μόλις μπει το 2016.

Υπενθυμίζουμε ότι αν πρόκειται για λογαριασμό μισθοδοσίας το ακατάσχετο ανέρχεται σε 1.250 ευρώ. Το 30% των οφειλετών (3 στους 10) σταμάτησε να πληρώνει με αποτέλεσμα να χάσει τη ρύθμιση των 100 δόσεων, προκαλώντας μαύρη τρύπα στα προβλεπόμενα έσοδα των Ταμείων για το 2016. Συνολικά 36.000 οφειλέτες -από τους 113. 932 που είχαν ενταχθεί έως και τον Ιούλιο- απεντάχθηκαν από την ευνοϊκότερη ρύθμιση που είχε ποτέ εφαρμοστεί.

Ενδεικτικό της δεινής κατάστασης που συνεχίζει να επικρατεί στην αγορά είναι ότι μόνο τον Νοέμβριο έχασαν τη ρύθμιση 3.000 οφειλέτες. Δηλαδή από τα 3,6 δισ. ευρώ που είχαν ρυθμιστεί το καλοκαίρι σήμερα παραμένουν σε ρύθμιση 2,3 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι τα Ταμεία θα χάσουν πάνω από ένα δισ. ευρώ που υπολόγιζαν ότι θα εισπράξουν σε βάθος χρόνου. Οι αρρύθμιστες οφειλές προς το ΙΚΑ ανέρχονται σε 6 δισ. ευρώ.

ΙΚΑ: Ελλειμμα-ρεκόρ και αύξηση δαπάνης αντί για μείωση

Eλλειμμα-ρεκόρ ύψους 2,1 δισ. ευρώ, σχεδόν διπλάσιο από το περυσινό (εξαιτίας της μείωσης της κρατικής επιχορήγησης κατά 28%), προβλέπει ο προϋπολογισμός του ΙΚΑ για το 2016, χωρίς να υπολογίζονται τα χρέη σε άλλους φορείς (ΟΑΕΔ, ΕΟΠΥΥ κ.ά.), που φέτος έφτασαν σχεδόν στο 1 δισ. ευρώ, ούτε και οι απλήρωτες -σε εκκρεμότητα- συντάξεις. Μάλιστα αντί να μειωθεί η συνταξιοδοτική δαπάνη, προβλέπεται αυξημένη κατά 2,3% κυρίως λόγω του μεγάλου αριθμού εκκρεμών συνταξιοδοτήσεων και των αναδρομικών που θα καταβληθούν.

Αρνητικές είναι οι εκτιμήσεις και ως προς τα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές λόγω της ανεργίας και των ελαστικών μορφών εργασίας που έχουν κατακλύσει την αγορά. Για το 2015 εκτιμάται ότι τα έσοδα θα είναι μειωμένα κατά 2,91% σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις, ενώ το 2016 θα είναι μειωμένα κατά 0,71% σε σχέση με τις εκτιμήσεις του 2015. Οσον αφορά στις εισπράξεις των καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών, εκτιμάται ότι θα είναι μειωμένες κατά 13,64% έναντι των αρχικών προβλέψεων. Αντίθετα το 2016 προβλέπεται αύξηση κατά 3,37%.

Δραματικές είναι και οι απώλειες που έχει υποστεί το χαρτοφυλάκιο του ΙΚΑ λόγω της μείωσης των διαθεσίμων του και της απαξίωσης των τραπεζικών μετοχών. Συγκεκριμένα, τα διαθέσιμα του Ιδρύματος μειώθηκαν κατά 41,9% (552,5 εκατ. το 2015 έναντι 950,8 το 2014), ενώ οι μετοχές του σημείωσαν απώλειες 9,2%. Η αξία των ομολόγων αυξήθηκε κατά 10,1% και των αμοιβαίων κεφαλαίων κατά 4,7%. Ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορέας της χώρας, αν και βρίσκεται σε δεινή θέση όσον αφορά το έλλειμμα και τα προβλεπόμενα έσοδά του, το 2016 θα ηγηθεί της ενοποίησης όλων των ταμείων κύριας ασφάλισης.

Στο υπουργείο Εργασίας γίνονται όλο και συχνότερα συσκέψεις για τη διαμόρφωση των νέων οργανογραμμάτων που θα έχουν μία διοίκηση και πολλές γενικές διευθύνσεις. Στον ενιαίο φορέα θα ενταχθούν επίσης οι κλάδοι πρόνοιας που χορηγούν τις εφάπαξ παροχές.

■ ΟΑΕΕ: «Μη διαχειρίσιμο» χαρακτηρίζει η διοίκηση του Ταμείου το έλλειμμα-μαμούθ που έχει προϋπολογιστεί για το 2016 και ανέρχεται στα 807 εκατ. ευρώ. Κύρια αιτία της εκτόξευσης του ελλείμματος είναι η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης κατά 220 εκατ. ευρώ και η κατάρρευση των εσόδων, καθώς ένας στους δύο επαγγελματίες δεν πληρώνει εισφορές. Το σχέδιο για τη σωτηρία του ΟΑΕΕ προβλέπει περικοπές συντάξεων και καταβολή εισφορών με βάση το εισόδημα.

■ ΕΤΕΑ: Στη ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων του θα καταφύγει το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης προκειμένου να καλύψει το έλλειμμά του και να διατηρήσει ζωντανή την ελπίδα ότι θα αποφύγει τις μειώσεις των επικουρικών συντάξεων. Το Ταμείο, που πέρυσι είχε έλλειμμα 188 εκατ. ευρώ (μετά τις οριζόντιες μειώσεις των επικουρικών), σήμερα εμφανίζει πλεόνασμα 194 εκατ. εξαιτίας της «προίκας» που εξασφάλισε από τα 11 νέα Ταμεία που εντάχθηκαν πρόσφατα (τα Ταμεία των ένστολων, των αρτοποιών κ.ά. ήταν εύρωστα).
Συγκεκριμένα, στον προϋπολογισμό του το ΕΤΕΑ προβλέπει έκτακτα έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα ύψους 742,4 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα 581 εκατ. θα προέλθουν από τη ρευστοποίηση κινητών αξιών (μεριδίων που κατέχει στο Κοινό Κεφάλαιο των ασφαλιστικών ταμείων, μετοχών κ.ά.), ενώ προβλέπεται και η πώληση μετοχών αξίας 115 εκατ. ευρώ.

■ ΟΓΑ: Ελλειμμα 14,4 εκατ. ευρώ προβλέπει ο προϋπολογισμός του οργανισμού όσον αφορά στον κλάδο υποχρεωτικής σύνταξης (που χορηγεί το προνοιακό επίδομα), ενώ ισοσκελισμένος εμφανίζεται ο προϋπολογισμός όσον αφορά στον κλάδο κύριας ασφάλισης. Στα έσοδα του ΟΓΑ προϋπολογίζεται και η αύξηση των εισφορών κατά 112 εκατ. ευρώ. Η αύξηση θα είναι σταδιακή, σε βάθος 4 ετών, ώστε από 7% που πληρώνουν σήμερα οι αγρότες μέχρι το τέλος του 2018 να πληρώνουν 20%, όπως ισχύει για τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ.




πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νομοθετικές ρυθμίσεις για την απελευθέρωση των αστικών συγκοινωνιών

Στη συγκρότηση Επιτροπής η οποία θα εισηγηθεί τις νομοθετικές ρυθμίσεις για την απελευθέρωση των αστικών συγκοινωνιών, προχωρεί ο υπουργός Υποδομών, κ. Χρίστος Σπίρτζης.

Με την απόφαση αυτή το υπουργείο εναρμονίζεται πλήρως με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 1370/2007, για τις δημόσιες επιβατικές σιδηροδρομικές και οδικές μεταφορές, ο οποίος προβλέπει το άνοιγμα της αγοράς, μέσα από διεθνής διαγωνισμούς όπου δεν υπάρχει δημόσιος φορέας. Με βάση την απόφαση, η Επιτροπή θα πρέπει να καταθέσει την εισήγησή της στον υπουργό έως τις 30 Απριλίου του 2016.

Εξ ορισμού με βάση τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς δεν περιλαμβάνεται η Αττική όπου υπάρχει ο ΟΑΣΑ και οι εταιρείες επιβατικών μεταφορών ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ που ελέγχει το κράτος. Αντιθέτως, στον κανονισμό εμπίπτουν ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), ο οποίος ελέγχεται από ιδιώτες αλλά με σύμβαση παραχώρησης από το δημόσιο καθώς και οι αστικές συγκοινωνίες στις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Ειδικά για τον ΟΑΣΘ, το υπουργείο πασχίζει να σπάσει με κάθε τρόπο το μονοπώλιο του Οργανισμού, τον οποίο έχει επικρίνει πολλές φορές τους τελευταίους μήνες εξαιτίας των γενναίων επιδοτήσεων που λαμβάνει.

Επί υπουργίας Χατζηδάκη, είχε καταρτιστεί το θεσμικό πλαίσιο για την απελευθέρωση των δρομολογίων των υπεραστικών ΚΤΕΛ κατά απαίτηση των δανειστών. Ωστόσο, η ρυθμιστική αρχή σιδηροδρόμων που θα μετεξελιχθεί σε Εθνική Ρυθμιστική Αρχή Χερσαίων Μεταφορών, αναλαμβάνοντας την διαμόρφωση του νέου συγκοινωνιακού χάρτη της χώρας με την δημοπράτηση δρομολογίων και την ανάθεση των συμβάσεων παραμένει μόνο στα χαρτιά. Με βάση το θεσμικό πλαίσιο το υπουργείο έχει χωρίσει τα δρομολόγια, τα οποία θα δημοπρατούνται με διεθνείς διαγωνισμούς και οι συμβάσεις τους θα έχουν ισχύ έως και για δέκα χρόνια, σε τρεις κατηγορίες.

Στις «κλειστές» γραμμές αποκλειστικού έργου, δηλαδή εκείνες όπου ο ανάδοχος θα εξασφαλίζει την αποκλειστικότητα εκτέλεσης έργου χωρίς ανταγωνισμό, στις «άγονες» γραμμές, στις οποίες ο ανάδοχος θα έχει την αποκλειστικότητα της εκτέλεσης του έργου και ταυτόχρονα θα επιδοτείται, και στις ανοιχτές γραμμές στον ανταγωνισμό, δηλαδή αυτές όπου ο καθένας θα μπορεί να δραστηριοποιηθεί, διότι υπόσχονται μεγαλύτερη ζήτηση για επιβατικές μεταφορές.





Πηγή:protothema.gr
 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έσβησε το ¨θαύμα της Τουρκίας¨ ξεκινούν τα capital controls Turkish;

Αυτό που στηρίζεται πάνω στην κλεψιά, τον φόνο και το αίμα δεν λέγεται ανάπτυξη αλλά κακόηθες οικονομικό μόρφωμα.

Και τέτοια αποδείχτηκε η λεγόμενη ¨περήφανη¨ ανάπτυξη κατά τους δικούς μας τουρκολάγνους νεοποχίτες στην γειτονική χώρα.

Πάμε λοιπόν..ξεκινάει το πανηγύρι

Που στηρίχτηκαν τα τελευταία χρόνια τα συναλλαγματικά αποθέματα στην Τουρκία μετά την υιοθέτηση των περιοριστικών νομισματικών πολιτικών της Fed ;

Α. ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ


Σύμφωνα με τον γενικό υποδιευθυντή της τουρκικής τράπεζας, Saltık Galatalı, η τράπεζα Akbank έχει κατακτήσει μια από τις πρώτες θέσεις στο private banking και το εντυπωσιακό είναι, όπως αποκάλυψε ο Τούρκος υποδιευθυντής της Akbank, μεγάλο μέρος των κεφαλαίων που έχουν μεταφερθεί τον τελευταίο καιρό στην τουρκική τράπεζα προέρχονται από την Ελλάδα.
Όπως ανέφερε ο Saltık Galatalı, πριν ακόμα από τις ελληνικές εκλογές παρατηρήθηκε μεγάλη εισροή κεφαλαίων από την Ελλάδα, προφανώς με  το σκεπτικό της επικράτησης αποσταθεροποιητικών εξελίξεων στο ελληνικό τραπεζιτικό σύστημα. Ο Τούρκος υποδιευθυντής της Akbank ερμηνεύοντας αυτή την εξέλιξη τόνισε πως κυρίως ψυχολογικοί λόγοι έχουν οδηγήσει κάποιους Έλληνες να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις ελληνικές τράπεζες και να τις μεταφέρουν σε μια …τουρκική τράπεζα. Μάλιστα όπως τόνισε, το 77% περίπου των κεφαλαίων της τουρκικής τράπεζας είναι συνάλλαγμα που έχει έρθει από το εξωτερικό. ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ http://www.nikosxeiladakis.grhttp://olympia.gr/ 17 Φεβρουαρίου 2015

Για μεταφορά χρηματικών ποσών από την Ελλάδα στην Τουρκία κάνει λόγο ο τουρκικός τύπος.
Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ανησύχησαν οι πλούσιοι της Ελλάδας κι ένα μέρος των χρημάτων τους διαβιβάστηκε στην Τουρκία μέσω της Μάλτας και έγιναν πολλές καταθέσεις στη γνωστή τουρκική τράπεζα ΑΚ Bank.

Μάλιστα χρήματα που είχαν πάει στην Τουρκία πριν από τις εκλογές δεν επέστρεψαν στη συνέχεια πίσω, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα.

Ο βοηθός Γενικού Διευθυντή και Υπεύθυνος για την Private Akbank, Σαλτίκ Γκαλάταλι, ανέφερε στη Ζαμάν ότι «πέρυσι εξασφαλίσαμε είσοδο χρημάτων 400 εκατ. δολαρίων. Τώρα πλέον μεγαλώνουμε φέρνοντας χρήματα από το εξωτερικό».

Όπως τονίζεται, μεταξύ των χωρών από τις οποίες έρχονται χρήματα βρίσκεται και η Ελλάδα, η οποία αντιμετωπίζει κρίση.΄ http://www.newsbeast.gr 18/02/2015
Έχουμε λοιπόν Καταιγισμό ερωτημάτων…

Αυτοί που έβγαλαν τα πολύτιμα χρήματα για την Ελλάδα στην Τουρκία..
Γνώριζαν ότι σε λίγους μήνες θα είχαμε capital controls στην Ελλάδα;
Όλα τα εξαχθέντα κεφάλαια ήταν νόμιμα ή μαύρα ;

Υπήρχαν ανάμεσα σε αυτούς επίσημα πρόσωπα που ήθελαν να αποφύγουν περιπέτειες τύπου ¨λίστας Λαγκάρντ¨;

Γνωρίζουν ότι στο άμεσο μέλλον μπορεί και ανάλογα με τα κέφια του Σουλτάνου και τις επερχόμενες γεωπολιτικές καραμπόλες να έχουμε ¨λίστα τύπου Ερντογάν¨ που θα την χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν για να πυροδοτήσει ανακατωσούρα μέσα στην Ελλάδα;

B. ΣΕ ΡΩΣΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ

Το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών έχει ξεχωριστή σημασία, επειδή η τουρκική οικονομία είναι ευάλωτη στις μεταβολές του επενδυτικού κλίματος έναντι των αναδυόμενων αγορών, καθώς η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) ετοιμάζεται να αυξήσει τα επιτόκια, δήλωσε αναλυτής του London Capital Group. Για να μειωθεί το έλλειμμα, η Τουρκία επέβαλε πριν από δύο χρόνια περιορισμούς στην καταναλωτική πίστη, ώστε να περιορισθεί η εγχώρια ζήτηση, με αποτέλεσμα να επιβραδυνθεί ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας της. «Η τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας έχει ήδη κλονισθεί από τις αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις. Οι ακυρώσεις από τους Ρώσους μπορεί να αντιστρέψουν την πρόσφατη βελτίωση στο έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών», πρόσθεσε ο ίδιος αναλυτής.

Οι συνέπειες για την τουρκική οικονομία υπερβαίνουν τα επίσημα στοιχεία για το τουριστικό συνάλλαγμα. Τα συναλλαγματικά έσοδα της Τουρκίας που προέρχονται από μη καταγραφόμενες αγορές των Ρώσων τουριστών είναι υψηλότερα από 6 δις. δολάρια ετησίως, σύμφωνα με εκτιμήσεις της τουρκικής κεντρικής τράπεζας, ή λίγο πάνω από το 0,8% του ΑΕΠ της χώρας. Αν προστεθούν οι τουρκικές εξαγωγές μέσω επίσημων καναλιών, τα έσοδα της τουρκικής οικονομίας που σχετίζονται με τη Ρωσία φθάνουν στο 1,4% του ΑΕΠ, δήλωσε αναλυτής της τράπεζας Turk Ekonomi Bankasi στην Κωνσταντινούπολη.¨ 27|11|2015 13:31 http://www.iefimerida.gr/

Γ. ΣΕ ΚΛΕΜΜΕΝΟ και ματωμένο ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Περισσότερα από 12.000 βυτιοφόρα οχήματα και φορτηγά στην τουρκοιρακινή μεθόριο εντόπισαν οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, όπως δήλωσε ο υποστράτηγος Σεργκέι Ρούντσκοϊ.

«Οι αεροφωτογραφίες απεικονίζουν την ευρύτερη περιοχή του Ζάκχο (μια πόλη στο ιρακινό Κουρδιστάν) στην οποία υπάρχουν 11.775 βυτία και φορτηγά, τα οποία βρίσκονται εκατέρωθεν των συνόρων» ανέφερε και πρόσθεσε πως «πετρέλαιο τόσο από το Ιράκ όσο και από τη Συρία διέρχεται από το συγκεκριμένο σημείο».

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο αριθμός των βυτίων που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά πετρελαίου από τη Συρία μέσω των βόρειων και δυτικών διαδρομών, μειώνεται συνεχώς. «Με βάση τα δορυφορικά δεδομένα, ο αριθμός των βυτίων που μετακινούνται μέσω της βόρειας διαδρομής προς το διυλιστήριο στην τουρκική πόλη Μπάτμαν έχει μειωθεί σημαντικά» είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος αξιωματούχος προσθέτοντας ότι και ο αριθμός των φορτηγών που ακολουθούν τη δυτική διαδρομή, ανάμεσα στις τουρκικές πόλεις Ρεϊνχάλι (κοντά στα συριακά σύνορα) και στην Αλεξανδρέττα, έχουν μειωθεί σε 265 οχήματα. Η ρωσική πολεμική αεροπορία έχει καταστρέψει περίπου 2.000 βυτιοφόρα οχήματα τα οποία χρησιμοποιούνταν από τους τζιχαντιστές για το εμπόριο πετρελαίου. http://www.oparlapipas.com/ 26 Δεκεμβρίου 2015

Οι πηγές Β και Γ στη τουρκική οικονομία από μέρα σε μέρα αποξηραίνονται δραματικά λόγω την γεωπολιτικών γεγονότων που με αμείωτο αριθμό μας ξεπερνούν.

Απομένει η πηγή Α.

Ποια θα είναι η τύχη των Ελληνικών κεφαλαίων στην γειτονική χώρα;

Πάμε στον προηγούμενο τραπεζίτη βοηθό του Γενικού Διευθυντή και Υπεύθυνου για την Private Akbank, Σαλτίκ Γκαλάταλι, ο οποίος πριν λίγους μήνες καυχώταν λέγοντας  το 77% περίπου των κεφαλαίων της τουρκικής τράπεζας είναι συνάλλαγμα που έχει έρθει από το εξωτερικό. Αυτό, όπως υποστήριξε ο Saltık Galatalı, δίνει την δυνατότητα στην τουρκική τράπεζα να διεκδικήσει μια από τις πρώτες θέσεις στο τουρκικό τραπεζιτικό σύστημα και να αποτελέσει ένα τραπεζικό κόμβο μεταφοράς κεφαλαίων από χώρες της ευρύτερης περιοχής όπως Μέση Ανατολή, Άπω Ανατολή και δυτική Ευρώπη.¨

Τελικά το τραπεζικό σύστημα στην Τουρκία είναι αναμεμιγμένο στις ματωμένες επενδύσεις τύπου Τζιχάντ στην Συρία και Ιράκ , στην ¨απαλλοτρίωση των κουρδικών στοιχείων¨ στο εσωτερικό της χώρας, στο περιβόητο λαθρεμπόριο καυσίμων και στο σύγχρονο δουλεμπόριο ψυχών στο ΑΙΓΑΙΟ ;
Αυτό που ζούμε σήμερα μας δίνει πειστικές απαντήσεις;
Aυτό που έρχεται αύριο είναι η ραγδαία δυσανεξία της τουρκικής οικονομίας.

Όταν θα βγαίνουμε εμείς από τα capital controls γιατί δεν θα υπάρχει ουσιαστικός λόγος να είμαστε σε αυτά…όχι γιατί θα έχουν λυθεί τα προβλήματα μας!!
Τότε η Τουρκία θα δοκιμάζει τα ¨capital controls Turkish¨ γιατί τα περιθώρια των οικονομικών ελιγμών της θα στενέψουν…

ΚΑΙ εδώ στην Ελλάδα θα πέφτει πολύ κλάμα για κάποιους.
Δηλ. γιατί να κλαίει μόνο ο υπόλοιπος Ελληνικός Λαός που οδηγήθηκε σε οικονομικά κάτεργα για να αντισταθμιστούν τα ¨πτερόεντα κεφάλαια¨ που ήταν σε αυτή την συγκυρία χρησιμότατα για την Πατρίδα;

Ο Μικρασιάτης παππούς μου μικρό παιδάκι μου έλεγε μια σοφή ρήμα από τις αλησμόνητες και υποψήφιες για ¨επίσκεψη- ΑΠΟΒΑΣΗ ¨ πατρίδες.
Τα καλώς αποκτώμενα τα μισά ο δαίμονας της πλεονεξίας,
τα κακώς αποκτώμενα και τον νοικοκύρη μαζί ¨

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση



Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!