EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τα οικονομικά προβλήματα του ΟΑΣΑ στη Βουλή

Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή είχαμε από τον βουλευτή και πρώην Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, με θέμα, τα οικονομικά μεγέθη του ΟΑΣΑ. Παρακάτω σας παραθέτουμε ολόκληρη την ερώτηση:

" βουλευτής την ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης κατέθεσε στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη με αφορμή τα νέα ελλείμματα που εμφανίζουν οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.

Ο Κωστής Χατζηδάκης υπογραμμίζει ότι το 2015 ανακόπηκε η προσπάθεια εξυγίανσης των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας που έγινε τα προηγούμενα 3 χρόνια. Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία του δεκάμηνου 2015, που κατατέθηκαν στη Βουλή, τα έσοδα του ομίλου ΟΑΣΑ μειώθηκαν κατά 20% και το λειτουργικό έλλειμμα του ομίλου διαμορφώθηκε στα 25,5 εκατ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 3,7 εκατ. ευρώ το δεκάμηνο του 2014. Την ίδια ώρα παρατηρείται, κυρίως στις μετακινήσεις με λεωφορεία και τρόλεϊ, μια σημαντική υποβάθμιση της ποιότητας του συγκοινωνιακού έργου.

Ο βουλευτής της ΝΔ σημειώνει ότι ο υπουργός Υποδομών προσπάθησε προ ημερών, επικαλούμενος επιμέρους και αποσπασματικά στοιχεία, να επιρρίψει τις ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις προηγούμενες διοικήσεις των αστικών συγκοινωνιών. Αλλά όπως σημειώνει ο κ. Χατζηδάκης, ο κ. Σπίρτζης δεν εξήγησε γιατί οι ίδιες διοικήσεις είχαν πολύ θετικά αποτελέσματα το 2013 και το 2014. Ούτε έδωσε μια πειστική απάντηση γιατί διατήρησε τις διοικήσεις αυτές επί 11 μήνες, χωρίς όμως να συνεργαστεί μαζί τους.

Ο Κωστής Χατζηδάκης, με βάση τα παραπάνω δεδομένα, θέτει στον αρμόδιο υπουργό τα ακόλουθα ερωτήματα:

1.    Γιατί χειροτέρευσαν τα βασικά οικονομικά μεγέθη του Ομίλου ΟΑΣΑ στο πρώτο δεκάμηνο του 2015 και πώς σκοπεύει να καλύψει το μεγάλο λειτουργικό έλλειμμα που έχει δημιουργηθεί.

2.    Ποια μέτρα σκοπεύει να λάβει ώστε το 2016 οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας να επιστρέψουν στο δρόμο της εξυγίανσης των οικονομικών τους και της βελτίωσης του συγκοινωνιακού τους έργου”



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σπάει ταμεί στα social media...καλό μουνί η Κίμ, αλλά ο δικός μας μεγαλύτερο!

Σπάει ταμεί στα social media...καλό μουνί η Κίμ, αλλά ο δικός μας μεγαλύτερο!









πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παραφροσύνη Τσακαλώτου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα El Mundo ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση εφαρμόζει πράγματα με τα οποία διαφωνεί.

Ωστόσο δεν παρέλειψε να υπερασπιστεί το Μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους δανειστές, αφού είναι καλύτερο από τη συμφωνία που πρόσφεραν αρχικά. Μάλιστα ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ προσθέτει πως δεν μετανιώνει για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, αφού όπως θεωρεί επέτρεψε στην κυβέρνηση να πετύχει καλύτερη συμφωνία.

«Η συμφωνία που η Αθήνα κατέληξε να υπογράψει με την Τρόικα είναι χειρότερη από αυτήν την οποία εσείς είχατε απορρίψει αρχικά και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού απέρριψε στο δημοψήφισμα το οποίο προκηρύξατε, έτσι δεν είναι;», ρώτησε ο δημοσιογράφος της El Mundo.

Για να απαντήσει ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ υπερασπιζόμενος το νέο Μνημόνιο. «Όχι, κάνετε λάθος, η συμφωνία την οποία υπογράψαμε είναι καλύτερη από αυτή που μας πρόσφεραν αρχικά. Η συμφωνία την οποία μας έθεσαν στο τραπέζι αρχικά ήταν μόνο για πέντε μήνες, συμπεριλάμβανε τέσσερις ελέγχους αξιολόγησης και το Σεπτέμβριο θα έπρεπε να επαναδιαπραγματευθούμε νέα συμφωνία, συνεπώς δεν βλέπω το λόγο για τον οποίο να πω ότι εκείνη ήταν καλύτερη συμφωνία από αυτή την οποία υπογράψαμε. Συμπεριλάμβανε πάνω κάτω το ίδιο πακέτο μέτρων αλλά θα είχε διαρκέσει μόνο πέντε μήνες. Τώρα έχουμε τρία χρόνια για να θέσουμε σε εφαρμογή τα μέτρα αυτά και αυτή είναι μεγάλη διαφορά».

Δεν αποκάλυψε τις κόκκινες γραμμές τις κυβέρνησης

Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση έχει κόκκινες γραμμές ο υπουργός Οικονομικών είπε πως ναι, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. «Το μοναδικό που μπορώ σας πω είναι πως ναι, έχουμε κόκκινες γραμμές και ότι η προστασία των πιο φτωχών και των ανέργων είναι απολύτως κεφαλαιώδης για εμάς. Γι” αυτό είναι σημαντικό για εμάς να έχουμε τη στήριξη και άλλων αριστερών δυνάμεων, ώστε να μπορέσουμε να αλλάξουμε την Ευρώπη και να θέσουμε σε εφαρμογή μία άλλη ατζέντα σχετικά με τις συντάξεις, την ανεργία και το Κράτος Πρόνοιας. Για τριάντα χρόνια οι νεοφιλελεύθεροι κρατούσαν τα ηνία, έφτασε η ώρα να έχουμε μια διαφορετική ατζέντα».







Πηγή:crashonline.gr



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ! Έδινε κλεμμένο δημόσιο χρήμα στον Σόρος και αυτός τον βάφτιζε «άνδρα της χρονιάς»!!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ!

Έστελνε δημόσιο χρήμα με μαύρες σακούλες σε ΜΚΟ σχετιζόμενη με τον σφαγέα Σόρος και η ΜΚΟ τον… βράβευε!


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ:





Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που σχημάτισαν οι εισαγγελείς, η εν λόγω χρηματοδότηση προβλεπόταν να ανέλθει στο ποσό των 900 χιλιάδων δολαρίων ΗΠΑ προοριζόμενη να εκταμιευθεί σε τρεις ετήσιες δόσεις κατά τα έτη 2001-2003. Τελικώς εκταμιεύθηκαν δύο δόσεις συνολικά 609 χιλιάδες δολάρια, ενώ κατά το έτος 2003 επιχειρήθηκε να δοθεί στην ΜΚΟ και το υπόλοιπο των «υπεσχημένων» εκ 300 χιλιάδων δολαρίων ΗΠΑ. Οι χρηματοδοτήσεις ωστόσο έγιναν χωρίς να υπογραφεί σχετική υπουργική απόφαση, παρά τη σχετική εισήγηση των υπηρεσιακών παραγόντων.

Από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε πως η παράδοση των χρημάτων έγινε σε μετρητά, μέσω της Ελληνικής Διπλωματικής Αρχής στη Σερβία, η οποία ανέλαβε να διεκπεραιώσει τις πληρωμές χωρίς να της έχουν τεθεί υπόψη ουσιαστικά στοιχεία για τη χρηματοδότηση.

  Στην δικογραφία αναφέρεται πως τα χρήματα που έλαβε η επίμαχη ΜΚΟ, αποτελούσαν πιστώσεις του ΥΠΕΞ που προορίζονται για την κάλυψη δαπανών βοήθειας προς ξένες χώρες δηλαδή προς αλλοδαπές κρατικές οντότητες λόγω θεομηνιών, πολεμικών, πολιτικών και άλλων γεγονότων. Τα ποσά αιτιολογήθηκαν ως χρηματοδότηση δράσεων στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας για τη Νοτιανατολική Ευρώπη. Στην δικογραφία τονίζεται πως η χρηματοδότηση δόθηκε σε αλλοδαπή ΜΚΟ, την οποία αγνοούσαν οι Υπηρεσίες του ΥΠΕΞ, «γεγονός που συνάγεται αδιαμφισβήτητα από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά την προκαταρκτική εξέταση».

Επίσης, η χρηματοδότηση δόθηκε χωρίς να ερωτηθούν ή να εισηγηθούν, τόσο η Πρεσβεία Βελιγραδίου όσο και οι αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΠΕΞ. Επιπλέον, από τους εισαγγελείς καταλογίζεται στους υπαιτίους πως η χρηματοδότηση δόθηκε χωρίς προηγουμένως να έχει αξιολογηθεί η σχεδιαζόμενη δράση και χωρίς να έχει σχηματισθεί πλήρης φάκελος από τον οποίο να προκύπτει η επάρκεια του προγράμματος και το εθνικό συμφέρον το οποίο επιδιώκεται να ικανοποιηθεί ή οι ευνοϊκές συνέπειες στον πληθυσμό και την οικονομία της περιοχής. Καταλογίζεται επίσης πως η χρηματοδότηση έγινε μέσω έκδοσης χρηματικών ενταλμάτων προπληρωμής, χωρίς να υπάρχει καμία επείγουσα ή ανυπέρβλητη ανάγκη άμεσης παροχής βοήθειας η οποία να δικαιολογεί την έκδοσή τους αλλά και χωρίς να οριστεί αρμόδια υπηρεσία για την παρακολούθηση της εκτέλεσης του «προγράμματος», με αποτέλεσμα αυτό να μην παρακολουθηθεί.

Όπως αποδείχθηκε δε από την εισαγγελική έρευνα, το επίμαχο ποσό τελικώς εξυπηρέτησε τις δαπάνες συντήρησης του γραφείου του ΜΚΟ στο Βελιγράδι, τη μισθοδοσία, τη μετακίνηση και τη συμμετοχή του προσωπικού του σε συνέδρια και ομάδες εργασίας και κατά συνέπεια η διάθεσή του δεν εξυπηρέτησε κανένα εθνικό συμφέρον.

Η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή ενώπιον του οποίου θα κληθούν σε απολογία οι εμπλεκόμενοι.





ΠΗΓΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ: Τζούλη Βινιεράτου, ΑΘΗΝΑ, ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μαζικές συλλήψεις για διαφθορά στη Σερβία: Στη φυλακή πρώην υπουργός, δήμαρχοι και αξιωματούχοι

Η σερβική αστυνομία συνέλαβε 79 άτομα, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ένας πρώην υπουργός, που κατηγορούνται για διάφορα αδικήματα διαφθοράς, με έμφαση στην υπεξαίρεση χρηματικού ποσού που υπερβαίνει τα 100 εκατομμύρια ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς.

«Οι άνθρωποι αυτοί διέπραξαν από το 2004 πολλά αδικήματα διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας που τους επέτρεψαν την υπεξαίρεση περισσότερων από 100 εκατομμυρίων ευρώ. Μεταξύ αυτών βρίσκεται ένας πρώην υπουργός, πολλοί πρώην υψηλόβαθμοι δημόσιοι λειτουργοί, δήμαρχοι και πρώην δήμαρχοι, όπως και διευθυντές μεγάλων επιχειρήσεων», σημείωσε ο Στεφάνοβιτς, ο οποίος δεν έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του πρώην υπουργού, παρά τον κατονόμασε μόνο με τα αρχικά του ονόματός του Σ.Μ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Blic, πρόκειται για τον Σλόμπονταν Μιλοσάβλιεβιτς, πρώην υπουργό Εμπορίου στην φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση του Ζόραν Τζίντζιτς, του Σέρβου πρωθυπουργού που δολοφονήθηκε το Μάρτιο του 2003.

Ο Μιλοσάβλιεβιτς είχε επίσης διατελέσει πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σερβίας.

Σύμφωνα με τα σερβικά μέσα ενημέρωσης, η πρώην διευθύντρια της εθνικής υπηρεσίας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Ζοράνα Μάρκοβιτς και ο επιχειρηματίας Ζέλικο Ζούνιτς, ιδιοκτήτης της επιχείρησης Beohemija, βρίσκονται επίσης μεταξύ των υπόπτων που συνελήφθησαν, όπως και επτά υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, οι οποίοι είχαν διατελέσει αναπληρωτές υπουργοί.

«Οι ύποπτοι εμπλέκονται σε υποθέσεις ξεπλύματος χρήματος, κατάχρησης εξουσίας και δωροδοκίας», σημείωσε επίσης ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο Στεφάνοβιτς δήλωσε επίσης ότι η έρευνα κατά των υπόπτων «εντατικοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της τελευταίας χρονιάς» και πρόσθεσε ότι η αστυνομία αναζητά άλλους πέντε υπόπτους.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση που γίνεται με στόχο την πάταξη της διαφθοράς και του οικονομικού εγκλήματος. Ο αγώνας μας κατά της διαφθοράς δε λαμβάνει υπόψη αν κάποιος ανήκει σε κάποιο πολιτικό κόμμα, ούτε το αξίωμα» που κατέχουν οι ύποπτοι, κατέληξε ο υπουργός.

Η ανακοίνωση των συλλήψεων γίνεται δύο εβδομάδες μετά το άνοιγμα από την Σερβία, στις 14 Δεκεμβρίου, των δύο πρώτων κεφαλαίων των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, μετά την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ της Σερβίας και του Κοσόβου.





πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έκρυβε 4 ράβδους χρυσού στα οπίσθιά του – Toν «κάρφωσε» το περπάτημα

Η ασφάλεια του αεροδρομίου Bandaranaike θεώρησε ύποπτο το περπάτημά του και δεν πίστευαν στα μάτια τους με αυτό που ανακάλυψαν. Όταν άρχισαν τον έλεγχο, ο 42χρονος, που υποστήριξε ότι εργάζεται για την κυβέρνηση της Σρι Λάνκα, βρήκαν ότι είχε κρύψει 4 ράβδους χρυσού των 100 γραμμαρίων στον πρωκτό του!

Ο χρυσός, σύμφωνα με δηλώσεις της εκπροσώπου του αεροδρομίου Leslie Gamini στο BBC, ήταν αξίας 9.350 λιρών. Σύμφωνα με αξιωματούχους, έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 70 άτομα για λαθρεμπόριο χρυσού μόνο το 2015.






Πηγή: Dailymail



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πλημμύρες στη βόρεια Αγγλία λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων

Εκατοντάδες άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη βόρεια Αγγλία καθώς πολλές περιοχές έχουν πλημμυρίσει από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και χιλιάδες κατοικίες έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία κήρυξε σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» τις περιοχές αυτές και κάλεσε τους κατοίκους «να λάβουν μέτρα για την ασφάλειά τους». Στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί για να βοηθήσουν τους κατοίκους και να απομακρύνουν όσους κινδυνεύουν. Το πρωί το υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε εκτάκτως για να εξετάσει την κατάσταση.

Η ίδια περιοχή είχε πληγεί από πλημμύρες και στις αρχές Δεκεμβρίου και οι ζημιές που προκλήθηκαν ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η πόλη του Μιλάνο απαγορεύει την κυκλοφορία αυτοκινήτων

Σε μια προσπάθεια να μειώσει την ατμοσφαιρική ρύπανση στην πόλη, η πόλη του Μιλάνο αποφάσισε να απαγορεύσει την κυκλοφορία αυτοκινήτων και μηχανών για 3 μέρες, στις 28, 29 και 30 Δεκεμβρίου.

Η τριήμερη αυτή απαγόρευση ισχύει για τις ώρες από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι και έρχεται ως αποτέλεσμα των πολύ καλών καιρικών συνθηκών που επικρατούν τις τελευταίες μέρες στην πόλη και την απουσία βροχής, που όμως έχουν οδηγήσει σε πολύ μεγάλη αύξηση τους δείκτες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Κατά τις τρεις αυτές ημέρες, οι αρχές της πόλης θα βάλουν σε ισχύ ένα ειδικό ολοήμερο εισιτήριο για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το οποίο θα έχει κόστος 1,50 ευρώ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η πόλη του Μιλάνο δεν είναι η πρώτη φορά που παίρνει τέτοια μέτρα για να μειώσει την ατμοσφαιρική ρύπανση, αφού πριν από τέσσερα χρόνια και για 10 ώρες είχαν ξανά απαγορεύσει την κυκλοφορία των οχημάτων στην πόλη.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τρία νέα πρωτότυπα Subaru STI στο Σαλόνι του Τόκιο

Διευρύνοντας τις κορυφαίες STI εκδόσεις των μοντέλων της, η Subaru ανακοίνωσε επίσημα ότι στην επικείμενη Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο θα παρουσιάσει τρία διαφορετικά πρωτότυπα STI, που θα βασιστούν πάνω στα Subaru BR-Z, XV και Levorg.

Το πρώτο από τα νέα STI πρωτότυπα της Subaru είναι το STI Performance Concept, ένα μοντέλο που βασίζεται πάνω στο πισωκίνητο κουπέ BR-Z και έρχεται με έναν ειδικά διασκευασμένο 2λιτρο turbo κινητήρα. Μαζί, έχει και βελτιώσεις σε αμάξωμα, εσωτερικό, φρένα και ανάρτηση.

Το δεύτερο νέο STI πρωτότυπο είναι το Subaru XV Hybrid STI Concept, το οποίο στηρίζεται πάνω στο μικρομεσαίο crossover XV έχοντας εκτός από αλλαγές σε εμφάνιση, εσωτερικό και ανάρτηση, και ένα δυναμικό υβριδικό σύστημα κίνησης.

Τέλος, το τρίτο νέο STI πρωτότυπο είναι το Subaru Levorg STI Concept, που έχει ως βάση το νέο μεσαίοLevorg και περιλαμβάνει αισθητικές βελτιώσεις, ειδικές ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, αλλά και ανάρτηση με ειδικές «STI» ρυθμίσεις.




πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Μαυρίζουν» τα κόμματα οι πολίτες – Τι…αποκαλύπτει νέα δημοσκόπηση

Eικόνα απογοήτευσης μεταξύ των πολιτών όσον αφορά στα κόμματα και την πορεία των πραγμάτων στη χώρα μας παρουσιάζει δημοσκόπηση της MRB, για λογαριασμό της εφημερίδας Real News.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συγκεντρώνουν αθροιστικά το 33,3% των προτιμήσεων ή το 40,4% στ καλύτερο σενάριο (20,6% και 19,8% αντίστοιχα). Το ποσοστό των πολιτών που αρνείται να επιλέξει κάποιον πολιτικό σχηματισμό είναι μεγαλύτερο, στο 40,5%.

Τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής (εντός παρένθεσης χωρίς λευκό, άκυρο, αποχή):

ΣΥΡΙΖΑ: 17% (20,6%)
ΝΔ: 16,3% (19,8%)
Χρυσή Αυγή: 5% (6,1%)
ΠΑΣΟΚ: 4,2% (5,1%)
ΚΚΕ: 4,9% (6%)
Ποτάμι: 2,3% (2,8%)
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2,5% (3,1%)
Ένωση Κεντρώων: 2,7% (3,3%)
Λαϊκή Ενότητα: 2,3% (2,8%).

Η πορεία της κυβέρνησης αξιολογείται ως αρνητική από το 74,6% και ως θετική από το 20,3%. Σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ (47,6%) αξιολογούν αρνητικά την πορεία της κυβέρνησης. Αρνητικά μηνύματα στέλνουν οι πολίτες και στην αξιωματική αντιπολίτευση, με το 52,3% να εκτιμά ότι η ΝΔ μετά την εκλογή νέου αρχηγού δεν θα μπορέσει να αποτελέσει σοβαρή εναλλακτική λύση, σε αντίθεση με το 43,3% που απαντά θετικά. Οι ψηφοφόροι της ΝΔ σε ποσοστό 86,3% θεωρούν ότι το κόμμα τους μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική κυβερνητική λύση.

Το 62,9% εκτιμά ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας στη διάρκεια του 2016 θα είναι σημαντικά χειρότερη/ ελαφρά χειρότερη, ενώ, ερωτηθέντες «πώς πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα στη χώρα μας», το 81,4% απαντά πολύ άσχημα/ αρκετά άσχημα. Όσον αφορά στην προσωπική οικονομική κατάσταση το 2016, το 51,2% εκτιμά ότι θα είναι σημαντικά χειρότερη/ ελαφρά χειρότερη.



πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!