EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«Παρκαρισμένα» επ’ αόριστον λόγω κρίσης πάνω από 1 εκατ. οχήματα – Η διαδικασία για τις δηλώσεις ακινησίας

Παρκαρισμένα επ’ αόριστον είναι πλέον περισσότερα από 1 εκατ. αυτοκίνητα, με τους ιδιοκτήτες τους να αδυνατούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, τα τεκμήρια διαβίωσης και τους υψηλούς φόρους πολυτελούς διαβίωσης, και ως εκ τούτου να επιλέγουν να παραδώσουν τις πινακίδες τους στις αρμόδιες ΔΟΥ.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε πρόσφατα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, τα οχήματα των οποίων οι κάτοχοι έχουν παραδώσει τις πινακίδες στις αρμόδιες ΔΟΥ έχουν φθάσει πλέον τα 1.200.000, μέσα στα τελευταία 6 χρόνια.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, φέτος, οι δηλώσεις ακινησίας και οι καταθέσεις πινακίδων στις ΔΟΥ ξεπερνούν ήδη τις 60.000.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, με την υποβολή δηλώσεων «ακινησίας» και την κατάθεση των πινακίδων στις ΔΟΥ μέχρι τις 31-12-2015, ισχύουν τα εξής:

1) Όσοι φορολογούμενοι κατέχουν Ι.Χ. αυτοκίνητα με κινητήρες μέχρι 1.928 κυβικά εκατοστά θα απαλλαγούν από τα τέλη κυκλοφορίας του έτους 2016, τα οποία για όσα ΙΧ κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέχρι 31-10-2010 κυμαίνονται από 22 έως 320 ευρώ.

2) Όσοι φορολογούμενοι κατέχουν ΙΧ αυτοκίνητα κυβισμού άνω των 1928 κυβικών εκατοστών θα απαλλαγούν από την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του έτους 2016, τα οποία κυμαίνονται από 630 έως 1.380 ευρώ. Επιπλέον, όσοι εξ αυτών κατέχουν αυτοκίνητα τα οποία κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή στην Ελλάδα από την 1η-1-2007 και μετά δε θα πληρώσουν καθόλου φόρο πολυτελείας για το έτος 2016. Θα γλιτώσουν δηλαδή επιπλέον από την καταβολή ποσών που κυμαίνονται από 287 έως και πάνω από 4.000 ευρώ.

3) Οι κάτοχοι ΙΧ αυτοκινήτων ανεξαρτήτως κυβισμού θα γλιτώσουν από την εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης για το έτος 2016. Στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που θα υποβάλουν το 2017 δε θα υπολογιστούν τεκμήρια διαβίωσης για τα ΙΧ αυτοκίνητά τους.

Η διαδικασία

Ο φορολογούμενος που ενδιαφέρεται να υποβάλει δήλωση «ακινησίας» και να καταθέσει τις πινακίδες του ΙΧ αυτοκινήτου του στη ΔΟΥ οφείλει να προσκομίσει:

α) Την άδεια κυκλοφορίας.

β) Τις πινακίδες κυκλοφορίας.

γ) Φωτοτυπία του Ε1 και του αντίστοιχου εκκαθαριστικού του 2015, από όπου πρέπει να αποδεικνύεται ότι ο ίδιος είναι ο κάτοχος του ΙΧ.

δ) Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2015.

ε) Αντίγραφο του εντύπου Ε9 από το οποίο προκύπτει ότι (ο φορολογούμενος) έχει ιδιόκτητη θέση στάθμευσης για να αφήσει το όχημά του. Αν το Ε9 δεν περιλαμβάνει θέση στάθμευσης θα πρέπει να προσκομιστεί μισθωτήριο συμβόλαιο για μια θέση πάρκινγκ. Εναλλακτικά μπορεί να προσκομιστεί βεβαίωση από την οποία προκύπτει ότι στον φορολογούμενο έχει παραχωρηθεί μια θέση στάθμευσης από κάποιο άλλο πρόσωπο.

στ) Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση σε περίπτωση που ο προσερχόμενος δεν είναι ο ιδιοκτήτης.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΗΠΑ: Πρόωρη αποφυλάκιση 3.200 κρατουμένων λόγω… προβληματικού λογισμικού

Περισσότεροι από 3.200 κρατούμενοι στις ΗΠΑ απελευθερώθηκαν πρόωρα εξαιτίας προβλήματος λογισμικού, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC.

Το εν λόγω «bug» είχε ως αποτέλεσμα τον λάθος υπολογισμό των μειώσεων ποινών λόγω καλής διαγωγής στην πολιτεία Ουάσιγκτον. Το όλο σύστημα είχε εισαχθεί το 2002, στο πλαίσιο ενός update που ακολούθησε απόφαση δικαστηρίου περί απονομής «credits» για καλή διαγωγή.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, πολλοί κρατούμενοι που απελευθερώθηκαν πρόωρα θα πρέπει τώρα να επιστρέψουν στη φυλακή για εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους.

«Το ότι αυτό το πρόβλημα συνέχισε να υπάρχει επί 13 χρόνια είναι βαθύτατα απογοητευτικό για εμένα, τελείως απαράδεκτο και, ειλικρινά, εξωφρενικό», είπε ο κυβερνήτης της Ουάσιγκτον, Τζέι Ίνσλι, σε συνέντευξη Τύπου.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές σωφρονισμού της πολιτείας, το πρόβλημα έγινε γνωστό το 2012, όταν η οικογένεια ενός θύματος εγκληματικής ενέργειας διαπίστωσε πως ο δράστης αποφυλακίστηκε πολύ γρήγορα. Ωστόσο, το προβληματικό λογισμικό δεν επιδιορθώθηκε μέχρι που ανέλαβε καθήκοντα νέος επικεφαλής ΙΤ στο DoC (Department of Corrections), που διαπίστωσε πόσο μεγάλες διαστάσεις είχε λάβει.

Ανάλυση έδειξε ότι κατά μέσο όρο οι κρατούμενοι των οποίων οι ποινές υπολογίστηκαν λάθος, βγήκαν έξω 49 ημέρες νωρίτερα. Ωστόσο υπήρξε και η περίπτωση ενός κρατουμένου που είδε την ποινή του να μειώνεται κατά 600 ημέρες.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καλά χρυσά Χριστούγεννα σε όλους.

Να είναι το τραπέζι σας πάντα γεμάτο  δώρα
και η ζωή στο σπίτι  σας και καρδιές γεμάτες
ευχές και λάμψη και χαρά να δίνετε παντού
Καλά χρυσά Χριστούγεννα σε όλους.





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο γνωστός σεφ Jamie Oliver απέδειξε στο δικαστήριο ότι τα McDonald’s δηλητηριάζουν τους πελάτες τους!



Διατροφικό σκάνδαλο τεραστίου μεγέθους έφερε στο φως στην Αμερική ο γνωστός σεφ Jamie Oliver όταν διαπίστωσε πως στα χάμπουργκερ της αλυσίδας McDonald’s υπήρχε μια «ροζ βλέννα» («pink slime») ύποπτης προέλευσης.


Μετά από εργαστηριακές έρευνες δεν άργησε να αποδειχτεί πως αυτή η «ρόζ βλέννα» δεν ήταν τίποτε άλλο παρά διοξείδιο του αμμωνίου στο οποίο ξεπλένουν το μοσχαρίσιο λίπος. Η αποκάλυψη αυτή, εκτός του ότι έπεσε σαν κεραυνός στην διατροφικά κακομαθημένη αμερικανική κοινωνία, σήκωσε και θύελλα διαμαρτυριών τόσο από την επιστημονική κοινότητα όσο και από τους περισσότερο ευαισθητοποιημένους γύρω από τη διατροφή.

Κυριολεκτικά αποτροπιαστική είναι η εικόνα που έδωσε ο Jamie Oliver περιγράφοντας λίγο ως πολύ το χάμπουργκερ της γνωστής παγκόσμιας αλυσίδας: «Βασικά παίρνουμε ένα προϊόν το οποίο αρχικά δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια φτηνή σκυλοτροφή και προσθέτοντας αυτή την ουσία το δίνουμε σε ανθρώπους». Με την προσθήκη δηλαδή αυτής της ροζ βλέννας, του διοξειδίου του αμμωνίου, αυτή η «φτηνή σκυλοτροφή» απλώς μετατρέπεται σε βρώσιμη από τον άνθρωπο!».




Σε μια συνέντευξή του στην Daly Mail ο Oliver έδειξε πως από λίπος, δέρμα, λίπος και εντόσθια μπορεί να γίνει ένα μπέργκερ.
Μετά αναρωτήθηκε γιατί ένας λογικός άνθρωπος να φάει κάτι τέτοιο.

Μετά από αυτές τις κυριολεκτικά σοκαριστικές καταγγελίες του διάσημου σεφ, η McDonald’s αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να αλλάξει τη «συνταγή» της ενώ σε δήλωσή της δεσμεύτηκε να μην ξαναχρησιμοποιήσει την εν λόγω ουσία και βρίσκοντας άλλο τρόπο (;) να «αναπληρώνει» το βοδινό κρέας των χάμπουργκερ που παρασκευάζει. Στην ίδια της ανακοίνωση η εταιρεία δήλωσε πως ποτέ δεν χρησιμοποίησε διοξείδιο του αμμωνίου στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία, χωρίς όμως να διευκρινίζει ποια ακριβώς συνταγή χρησιμοποιεί σε όλες τις υπόλοιπες χώρες μηδέ εξαιρουμένης και της δικής μας.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, επιτρέπει τη χρήση του διοξειδίου του αμμωνίου στις τροφές και δεν είναι υποχρεωτική η ενημέρωση του καταναλωτή γι’ αυτό.(!)  



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κόλαση 45 ημερών

Αφού το παράλληλο πρόγραμμα παραπέμφθηκε στις καλένδες, συνεχίζοντας με αυτόν τον αλλοπρόσαλλο συνδυασμό αλαζονείας, προχειρότητας, κουτοπονηριάς και λαϊκισμού, οδηγώντας σε μια άνευ προηγουμένου κυβερνητική αλλά και δυστυχώς εθνική ταπείνωση, οι επόμενες 45 μέρες αναμένεται να προκαλέσουν νέους τριγμούς στο κυβερνητικό στρατόπεδο.
Όσο και αν κυβερνητικές πηγές προσπαθούν να κάνουν επιτακτικά μασάζ στους υποψήφιους «αντιρρησίες» βουλευτές -κυρίως μέσα από τηλεφωνικές και κατ΄ιδίαν επαφές του ίδιου του Τσίπρα- τα δυσβάσταχτα μέτρα που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσουν κόλαση 45 ημερών.
Έχουμε και λέμε.
Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου θα έρθει στη Βουλή το νέο ασφαλιστικό, λόγω της αδυναμίας της κυβέρνησης να το περάσει τον Δεκέμβριο. Με τα μέτρα που συζητάει η κυβέρνηση, σε συνδυασμό με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην αγορά εργασίας (διεύρυνση της μερικής απασχόλησης, εναλλαγή μεγάλων περιόδων ανεργίας με μικρά διαστήματα εργασίας, ελαστικές σχέσεις απασχόλησης, μισθοί πείνας) ακόμα κι αν κάποιοι από τους σημερινούς εργαζόμενους καταφέρουν να πάρουν σύνταξη στα βαθιά γεράματα αυτή θα ισούται με επίδομα. Τα «σάπια» παραμύθια του Μεγάρου Μαξίμου πως έχει ισοδύναμα για να πείσει τους Θεσμούς προκειμένου να μη μπει μαχαίρι στις συντάξεις -επικουρικές αλλά και κύριες- δεν έχουν καμία βάση, αφενός γιατί έχει αποδειχθεί πως δεν έχει προετοιμάσει εναλλακτικό σχέδιο, αφετέρου διότι πρακτικά χρόνος δεν υπάρχει.
Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, μπαίνει στο προσκήνιο η φορολογία των αγροτών. Στα μεγάλα περιφερειακά κέντρα, τα τρακτέρ ζεσταίνονται και πάλι. Μετά την άπατη της κυβέρνησης με τη φορολογία στο πετρέλαιο, τώρα ετοιμάζεται να διαλύσει τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, επιβάλλοντας στην ουσία «βαριά χαράτσια» στους αγρότες. Το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει εκμεταλλευτεί ούτε ευρώ από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αποδεικνύοντας ότι δεν έχει κανένα πρότυπο περιφερειακής ανάπτυξης στο μυαλό του.
Τον ίδιο μήνα θα κάνει και την εμφάνισή του το περίφημο νομοσχέδιο για τα «κόκκινα δάνεια». Πέρα από το γεγονός πως η κυβέρνηση επέδειξε χαρακτηριστική καθυστέρηση στην διαχείρισή τους, τώρα οι πολίτες θα γνωρίσουν από πρώτο χέρι τη λειτουργία, τις πρακτικές και τα ήθη των distress funds. Η θήλεια των πλειστηριασμών σφίγγει ακόμη περισσότερο με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ακόμη απάτη ολκής, καθώς με τους όρους και τις προϋποθέσεις που τίθενται θα μείνουν εκτός χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά.
Όλα αυτά συμβαίνουν ενόψει της πρώτης αξιολόγησης που δρομολογείται για τις 15 Φεβρουαρίου και η προπαγάνδα του Μεγάρου Μαξίμου αναμένεται να πάρει φωτιά.
Η αποτυχία στην προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει το παράλληλο πρόγραμμα, με το οποίο πίστευαν ότι θα δώσουν μία ανάσα στους κυβερνητικούς βουλευτές στην επίσκεψη τους στις περιοχές που εκλέγονται μέσα στις γιορτές, τα δύσκολα μέτρα που έρχονται και το άγχος μήπως δεν βγει ο «συναινετικός» Βαγγέλης έχουν προκαλέσει πανικό στο Μέγαρο Μαξίμου. Η κυβέρνηση «σαλπάρισε» από τον Σεπτέμβριο, με ένα καράβι που ήδη έμπαζε νερά, από μια μαύρη τρύπα που άνοιξε η ίδια μέσα σε επτά μήνες, υποσχόμενη κρουαζιέρα σε ήρεμες θάλασσες και ειδυλλιακό καιρό. Είναι θέμα χρόνου να αντιμετωπίσει τους εξαγριωμένους «πελάτες» που εξαπάτησε.




πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο αδίστακτος κύριος Τσίπρας

Ως νέος Μωυσής ο Τσίπρας γράφει τις δικές του εντολές προς ναυτιλομένους μπας και μπορέσουν να φάνε κουραμπιέδες και μελομακάρονα οι Συριζαίοι αυτά τα Χριστούγεννα.
Έκανε λοιπόν υπουργικό συμβούλιο για να απειλήσει τους βουλευτές του να μην καταψηφίσουν το ασφαλιστικό επειδή «η κυβέρνησή μας στηρίζεται σε μια συμπαγή και αδιατάραχτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία δεσμεύεται από την καθαρή εντολή του λαού μας στις 20 Σεπτέμβρη». Το μήνυμα σαφές προς τους υποψήφιους «ύποπτους» όπως είχε πει με άλλη αφορμή για βουλευτές που τυχόν καταψηφίσουν.
Ήρθε και μετά η Γεροβασίλη να μας πει ότι δεν αποσύρεται το παράλληλο πρόγραμμα αλλά θα έρθει μετά από τις γιορτές μπας και γλιτώσουν το κράξιμο στα χωριά τους οι βουλευτές της κυβέρνησης.
Και φυσικά μετά από τις γιορτές τοποθετεί τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών γιατί ξέρει πως για να έχει ελπίδες να κρατηθεί στην εξουσία πρέπει να φτιάξει τη δική του διαπλοκή. Και αυτό είναι άσχετο με την γνώμη καθενός για το σημερινό άθλιο τοπίο των media της διαπλοκής. Άλλωστε και με τους σημερινούς διαπλεκόμενους δεν λείπουν οι υπόγειες διαδρομές του Μαξίμου. Φυσικά όλα αυτά τα παρουσιάζει ως σύγκρουση με το κατεστημένο για να μπορεί να κοροϊδεύει τους ψηφοφόρους του ότι παραμένει αριστερός και δεν έχει ποδοπατήσει την λαϊκή εντολή.
Αλλά το κυριότερο είναι ότι παίρνει και τα μέτρα του με μεθόδους που μάλλον δεν συνάδουν με την πολιτική και με τον κανονικό κόσμο αλλά με τον …υπόκοσμο. Ο υπόγειος εκβιασμός που γίνεται μέσω της αναδιάρθρωσης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου φτάνει στο απόγειο του με τους ανοιχτούς εκβιασμούς προς κάθε κατεύθυνση.
Σήμερα ο Τσίπρας ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι με «ανορθόδοξο» τρόπο αγόρασε στοιχεία, προϊόντα υποκλοπής και κρατάει κόσμο στο χέρι του. Γιατί τι άλλο μπορεί να σημαίνει το ακόλουθο απόσπασμα εκτός από ανοιχτό εκβιασμό τύπου σικελικής μαφίας; «Και επιτρέψτε μου, σε αυτό το σημείο, να σας ενημερώσω –λέει ο Τσίπρας στους υπουργούς του και συνεχίζει προσθέτοντας ότι- ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης, ο κύριος Καλογήρου, την περασμένη εβδομάδα συναντήθηκε στο εξωτερικό με τον κύριο Φαλτσιανί. Ο κύριος Φαλτσιανί, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι η πηγή της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ. Αυτός που έδωσε τη λίστα στη Λαγκάρντ και η οποία την έδωσε, κατ’ ακολουθία, στην ελληνική κυβέρνηση, τότε, η οποία φρόντισε να την κρύψει σε κάποια συρτάρια. Εμείς δεν κρύβουμε τα στοιχεία σε συρτάρια. Αντιθέτως κινούμεθα δραστήρια. Σε αυτή τη συνάντηση, λοιπόν, ο Γ.Γ. της κυβέρνησης παρέλαβε μία λίστα, ένα «στικάκι», με εκατοντάδες, χιλιάδες ύποπτες διεθνείς συναλλαγές. Τις οποίες και χθες κατέθεσε στον αρμόδιο εισαγγελέα για τις απαραίτητες ενέργειές του, τις οποίες είμαστε βέβαιοι ότι θα διεξαγάγει. Θέλω να ξέρετε ότι αυτές οι πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν και οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές. Διότι πλέον υπάρχει μία κυβέρνηση με πολιτική βούληση. Όταν ο ελληνικός λαός έχει υποστεί, τα τελευταία πέντε χρόνια, μια λεηλασία, δεν μπορεί κάποιοι να μένουν στο απυρόβλητο».
Ωραία λόγια για να πουλάει στο πόπολο δήθεν κατά της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής αλλά αντί θεσμικών κινήσεων μέσω της δικαιοσύνης έχουμε άλλου είδους παιχνίδια που ομολογούνται με αδίστακτο τρόπο. «Έχω ένα στικάκι στα χέρια μου. Κανονίστε την πορεία σας γιατί μπορώ να κάνω και εγώ πόλεμο λάσπης» λέει ούτε λίγο ούτε πολύ ο Τσίπρας.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!