EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Συνεχίζεται ο αφελληνισμός της Παιδείας: Oριστικά εκτός διδακτέας ύλης της Γ' Λυκείου η ποντιακή Γενοκτονία!

Mετά την εξαίρεση από την διδακτέα ύλη του "Επιτάφιου του Περικλή" την μείωση από δέκα σε τέσσερις μόλις ώρες των Αρχαίων Ελληνικών και σε μόλις μια ώρα εβδομαδιαίος διδασκαλία της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας οριστικός είναι πλέον και ο αποκλεισμός του κεφαλαίου για τη Γενοκτονία των Ποντίων από την εξεταστέα ύλη της Γ΄ Λυκείου.    

Πλέον συγκεντρώνοντας όλα τα δεδομένα μπορούμε να μιλήσουμε για έναν άμεσο και ξαφνικό αφελληνισμό της Παιδείας στη χώρα μας και τα Ελληνόπουλα θα αντιμετωπίσουν σοβαρά συνειδησιακά προβλήματα καθώς η ελληνική Παιδεία είναι που δημιουργεί την ελληνική συνείδηση, ενώ ενσωματώνει στο βαθμό που έιναι δυνατόν και τα παιδιά των αλλοδαπών.   

Σύμφωνα με την «απάντηση» του υπουργού Παιδείας όπως αναφέρει το pontos-news, σε σχετική αναφορά που είχε καταθέσει ο βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος, η εξεταστέα-διδακτέα ύλη των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2015-2016 καθορίζεται με την με αρ. 96080/Δ2/17-6-2015 Υ.Α. (ΦΕΚ Β΄1186)» και δεν υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω αλλαγών.   

Από την πλευρά του, έντονα επικριτικός ήταν ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την αρνητική απάντηση του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη στην πρόταση επαναφοράς στην εξεταστέα ύλη της Γ΄ Λυκείου του σχετικού κεφαλαίου για τον παρευξείνιο Ελληνισμό.   

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Μάξιμος Χαρακόπουλος «η επιμονή του κυρίου Φίλη να απαλειφθεί το κεφάλαιο για τον Παρευξείνιο Ελλληνισμό κατά τον 19ο και 20ό αιώνα από την εξεταστέα ύλη της Ιστορίας της Γ΄ Λυκείου, ώστε οι μαθητές να μην μαθαίνουν για τη γενοκτονία των Ποντίων και εν γένει των Χριστιανών της Ανατολής, δεν προκαλεί πλέον καμία εντύπωση.   »Η τοποθέτηση του κ. Λιάκου, ως επικεφαλής της επιτροπής για τις αλλαγές στην εκπαίδευση, που μεταξύ άλλων αναφέρει ως "τζιχαντιστές" τους "μακεδονομάχους"  και οι δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού κ. Αναγνωστοπούλου, ότι από τα ιστορικά βιβλία πρέπει να απαλειφθούν οι εθνικές αναφορές, επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, πιστή στη "γραμμή Ρεπούση", έχει βάλει στόχο να "αλλάξει τα φώτα" και στην Ιστορία μας».   

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε καταθέσει αίτημα της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών, η οποία μαζί με ποντιακούς φορείς σε παγκόσμιο επίπεδο είχε αντιδράσει έντονα και ζητούσε επανένταξη του συγκεκριμένου κεφαλαίου στην ύλη της Γ΄ Λυκείου.   Η συγκεκριμένη ενότητα αντικαταστάθηκε στην εξεταστέα-διδακτέα ύλη από τα κεφάλαια «Η Ελληνική Οικονομία μετά την Επανάσταση» και «Η Ελληνική Οικονομία κατά τον 19ο αιώνα». 




πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νιγηρία: Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα σε διυλιστήριο - Τουλάχιστον 100 οι νεκροί

Μια ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα σε διυλιστήριο στην πόλη Νέουι της Νιγηρίας και σύμφωνα με πληροφορίες είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.   


Οι αστυνομικές αρχές αναφέρουν πως ενδέχεται τα θύματα να ξεπεράσουν τα 100, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη προκλήθηκε από φορτηγό το οποίο προσπάθησε να ξεφορτώσει καύσιμα. 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής "χτυπήθηκε" από χάκερς

Προσωρινά εκτός λειτουργίας τέθηκε η επίσημη ιστοσελίδα της περιφέρειας Αττικής (www.patt.gov.gr) μετά από κακόβουλη επίθεση (hacking) που υπέστη αργά το βράδυ της 23ης Δεκεμβρίου.   

Η Περιφέρεια προέβη σε όλες τις αναγκαίες κατά το νόμο ενέργειες για την καταγγελία και την αντιμετώπιση του περιστατικού, αλλά και για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας της ιστοσελίδας. 



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πώς μπορεί να μειωθεί λογιστικά το χρέος κατά 290 δισ.

«Συνταγή» για την άμεση επανεκκίνηση της οικονομίας προτείνει ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Γιώργος Σεραφείμ, ο οποίος τιμήθηκε πρόσφατα από τον Αλέξη Τσίπρα με το βραβείο «Περικλής», που θέσπισε το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την επενδυτική εταιρεία Japonica Partners, από τους μεγαλύτερους επενδυτές σε ελληνικά ομόλογα.

Στόχος του βραβείου, που συνοδεύεται από 100.000 ευρώ, είναι η στήριξη προσπαθειών που αποσκοπούν στη βελτίωση της διαχείρισης των δημόσιων πόρων και η υιοθέτηση από το κράτος επαγγελματικών πρακτικών διαχείρισης.

Σύμφωνα με τον κ. Σεραφείμ, «η άμεση επανεκκίνηση της οικονομίας μπορεί να επιταχυνθεί αν το ελληνικό χρέος αποτυπωθεί με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα». Στην περίπτωση αυτή, όπως επισημαίνει, «το χρέος μειώνεται σε 18% του ΑΕΠ, εξέλιξη που θα έχει θετική επίδραση στα επιτόκια». Και εκεί βρίσκεται, όπως τονίζει, «το κλειδί για την άμεση ανάκαμψη της οικονομίας, καθώς η πτώση του κόστους του χρήματος θα τροφοδοτήσει έναν ανοδικό κύκλο της οικονομίας. Βεβαίως», σημειώνει, «αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να εγκαταλειφθεί η προώθηση των μεταρρυθμίσεων οι οποίες είναι απαραίτητες για την ανάκαμψη της χώρας».

Ο ίδιος υπολογίζει ότι «αρκούν 30 ημέρες για να γίνει η αποτίμηση του χρέους με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα». Δηλαδή, να αποτιμηθεί το χρέος σε παρούσα αξία (πόσο είναι σήμερα και όχι στη λήξη του), αφού ληφθούν υπόψη οι ευνοϊκοί όροι (χαμηλά επιτόκια, μεγάλη διάρκεια κ.λπ.) με τους οποίους έχουν δοθεί τα δάνεια και τα μέτρα ελάφρυνσης (PSI, παράταση λήξεων και μειώσεις επιτοκίων) που έχουν γίνει από το 2010 ως σήμερα.

«Όλα αυτά αντιστοιχούν σε ένα "κούρεμα" της τάξεως των 200 δισ. ευρώ σε όρους παρούσας αξίας.

»Μόνο για τις δόσεις του 2015 από το πρόσφατο δάνειο που πήρε η Ελλάδα με το τρίτο Μνημόνιο, η ελάφρυνση του χρέους είναι της τάξεως του 81% ή 17,3 δισ. ευρώ» αναφέρει.

Στη συνέχεια, και εδώ βρίσκεται η σημαντική διαφορά στον υπολογισμό του χρέους με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα, θα αφαιρεθούν τα καθαρά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας, ύψους 90 δισ. ευρώ. Τότε το χρέος της Ελλάδας περιορίζεται σε μόλις 33 δισ. ευρώ ή 18% του ΑΕΠ.

Στα καθαρά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνονται οι συμμετοχές του Δημοσίου σε τράπεζες και σε εταιρείες δημοσίου συμφέροντος (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, «Ελ. Βενιζέλος», κτλ.).

Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Σεραφείμ, «δεν σημαίνει πώληση κρατικής περιουσίας αλλά συνυπολογισμό της αξίας της στην αποτύπωση του πραγματικού χρέους».

Διότι, όπως εξηγεί, «όταν μια εταιρεία υπολογίζει το χρέος της αφαιρεί από τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της τα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία της. Το ίδιο πρέπει να γίνει και με τα οικονομικά των χωρών. Ήδη πολλές χώρες, όπως η Βρετανία, η Γαλλία, το Ισραήλ, το εφαρμόζουν, ενώ άλλες, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία, κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση».

Αν λοιπόν το χρέος διαμορφωθεί στα επίπεδα του 18% του ΑΕΠ θα είναι πολύ χαμηλότερο από της Ισπανίας (63%), της Ιταλίας (112%) και της Πορτογαλίας (70%). Πράγμα που σημαίνει ότι τα ελληνικά ομόλογα θα γίνουν και πάλι ελκυστικά στους επενδυτές, συμπιέζοντας προς τα κάτω το κόστος δανεισμού της χώρας και το spread στα ομόλογα. «Μόνο από τα έντοκα γραμμάτια το Δημόσιο μπορεί να εξοικονομήσει περί τα 450 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο, κεφάλαια που θα μπορούσαν να ελαφρύνουν ανάλογα τις περικοπές στις συντάξεις, την περίθαλψη κτλ.» επισημαίνει ο κ. Σεραφείμ.

Όπως σημειώνει ο ίδιος, «η πτώση του κόστους του χρήματος θα τονώσει τις επενδύσεις, θα δημιουργήσει πάνω από 200.000 θέσεις εργασίας την επόμενη διετία, θα ενισχύσει την κατανάλωση, θα αυξήσει τα φορολογικά έσοδα, θα έχει θετικές συνέπειες στις τιμές των ακινήτων και θα περιορίσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια».

Πάντως, για να μπορέσει η χώρα να πετύχει την άμεση ανάκαμψη της οικονομίας, εκτός από την εφαρμογή των διεθνών λογιστικών προτύπων και των μεταρρυθμίσεων, θα πρέπει επίσης, σύμφωνα με τον κ. Σεραφείμ, «να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση ενός αξιόπιστου κρατικού ισολογισμού όπου θα αποτυπώνονται με διαφάνεια τα οικονομικά στοιχεία της γενικής κυβέρνησης». Προς την κατεύθυνση αυτή πρώτο βήμα θεωρεί τη σύσταση ανεξάρτητης Αρχής και την άμεση επιλογή από τη διεθνή αγορά επικεφαλής με γνώσεις στην αναδιάρθρωση επιχειρήσεων.

tovima.gr










ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποδαρικό με... φωτιά και τσεκούρι: Ποιοι χάνουν το 40% της σύνταξής του με το "καλημέρα" του 2016

Από το 2016 τίθενται σε ισχύ τα νέα όρια ηλικίας και το νέο έτος κάνει... ποδαρικό εγκλωβίζοντας στην εργασία τουλάχιστον 80.000 ασφαλισμένους που δεν προλαβαίνουν λόγω των αλλαγών το τρένο της συνταξιοδότησης.

Μάλιστα σε βάθος χρόνου αναμένεται να εγκλωβιστούν ως και 17 επιπλέον χρόνια στην εργασία συνολικά 350.000 άτομα.

Ο νόμος 4336/2015 αφορά στο σύνολο των Ταμείων, με μεγάλους χαμένους κυρίως τις μητέρες ανηλίκων, τους εργαζομένους με 35ετία αλλά και τους δημοσίους υπαλλήλους με 25ετία.

Μάλιστα διευκρινίζεται ότι όπου για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος δεν προβλεπόταν όριο ηλικίας, αλλά μονάχα χρόνος ασφάλισης η σταδιακή αύξηση αρχίζει από το 58ο έτος όταν ο ελάχιστος απαιτούμενος χρόνος ασφάλισης είναι τουλάχιστον 35 έτη, ενώ όταν ο ελάχιστος απαιτούμενος χρόνος ασφάλισης είναι μικρότερος από 35 έτη η σταδιακή αύξηση του ορίου ηλικίας αρχίζει από το 55ο έτος και έτσι η επιβάρυνση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, ενώ στις περιπτώσεις όπου το προβλεπόμενο όριο ηλικίας για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος σύμφωνα με το προγενέστερο του ν. 4336/2015 νομοθετικό πλαίσιο ήταν μικρότερο των 50 ετών, η σταδιακή αύξηση αρχίζει με βάση το 50ό έτος της ηλικίας.

Την ίδια ώρα και με βάση τις εγκυκλίους του υπουργείου που αφορούν σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες, αλλά και στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ οδηγούν και σε μειώσεις των αποδοχών όσων επιλέξουν να βγουν νωρίτερα σε σύνταξη, παρά το γεγονός ότι έχουν το σχετικό δικαίωμα. Για παράδειγμα εάν ένας εργαζόμενος σε ΔΕΚΟ βγει σε σύνταξη πέντε έτη νωρίτερα μπορεί να χάσει ως και το 40% της σύνταξής του.Πλέον θεσπίζονται ως όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος πλήρους σύνταξης λόγω γήρατος για κάθε κατηγορία ασφαλισμένων το 62ο έτος της ηλικίας (με 40 έτη ή 12.000 ημέρες ασφάλισης) και το 67ο έτος της ηλικίας (με 4.500 ημέρες ή 15 έτη ασφάλισης).
Ως όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος μειωμένης σύνταξης λόγω γήρατος το 62ο έτος της ηλικίας με 4.500 ημέρες ή 15 έτη ασφάλισης.

Επιπλέον αυτό ποσοστό μείωσης 10% επιβάλλεται μέχρι τη συμπλήρωση της ηλικίας στην οποία ο/η συνταξιούχος θα αποκτούσε δικαίωμα σε πλήρη σύνταξη και μόνο για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα λήψης μειωμένης σύνταξης μετά την έναρξη ισχύος του ν. 4336/2015.



πηγή: Newsit



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

"Ακριβό μου"... αυτοκίνητο από το 2016

Αυξάνονται οι τιμές διάθεσης των καινούριων αυτοκινήτων από την 1η Ιανουαρίου 2016 καθώς το μέτρο της απόσυρσης έχει λήξει επίσημα από τις 20 Δεκεμβρίου 2015 και από την αρχή της νέας χρονιάς το Τέλος Ταξινόμησης θα επιβάλλεται κανονικά χωρίς καμία έκπτωση.


Παράλληλα στα ύψη αναμένεται να «εκτοξευθεί» και το κόστος χρήσης των αυτοκινήτων το 2016 καθώς τα έσοδα από το αντίστοιχο κόστος κτήσης έχουν «καταρρεύσει» την τελευταία 10ετία.

Ειδικότερα τα έσοδα από το κόστος κτήσης ΙΧ δηλαδή από τα Τέλη Κυκλοφορίας, το Τέλος Ταξινόμησης, τον ΦΠΑ αλλά και τον Φόρο Πολυτελείας αναμένεται να ανέλθουν φέτος σε 260 εκατ. ευρώ ενώ τα αντίστοιχα έσοδα του κράτους το 2005 ξεπέρασαν το 1,5 δισ. ευρώ.

Δηλαδή μέσα σε 10 χρόνια τα έσοδα από το κόστος κτήσης των αυτοκινήτων μειώθηκε 1,24 δις. ευρώ το οποίο προσπαθούν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών να το αντλήσουν από το κόστος χρήσης.

Ωστόσο το φιλόδοξο σχέδιο των οικονομικών επιτελείων των τελευταίων ετών έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα με αποτέλεσμα να έχουμε πάνω από 650.000 κατατεθειμένες πινακίδες κυκλοφορίας και περίπου 928.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που κυκλοφορούν τα οχήματά τους χωρίς να έχουν καταβάλει τα Τέλη Κυκλοφορίας.

Το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου για αύξηση των εσόδων από το κόστος χρήσης των αυτοκινήτων μπορεί να πετύχει μόνο στην περίπτωση που καταφέρει να επαναφέρει στην κυκλοφορίας τα οχήματα που βρίσκονται σε φορολογική «ακινησία» αλλά και να αντλήσει τα οφειλόμενα Τέλη κυκλοφορίας από τους ιδιοκτήτες που έχουν δημιουργήσει ένα κίνημα «Δεν πληρώνω Τέλη Κυκλοφορίας»…

'Οσον αφορά χαρτιά απόσυρσης θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οχήματα που έχουν εκτελωνιστεί μέχρι τις 31/12/2015. Επίσης η ισχύς τους σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να παραταθεί έως τις 31 Μαρτίου 2016…


Το σχέδιο για τα Τέλη Κυκλοφορίας 2017 – Τέλος στα καύσιμα

Ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφων Αλεξιάδης εδώ και μήνες διαμηνύει πως θα γίνει δικαιότερη η φορολόγηση των αυτοκινήτων με αιχμή του δόρατος τα Τέλη Κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν πραγματοποιήσει τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου τα Τέλη Κυκλοφορίας θα μειωθούν το 2017 σε ποσοστό έως και 78,2% με την ταυτόχρονη επιβολή ενός Ειδικού Τέλους στα καύσιμα το οποίο σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ θα κυμαίνεται από 0,03 έως 0,05 ευρώ.

Ωστόσο στελέχη της αγοράς έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους σχετικά με το Ειδικό Τέλος στα καύσιμα και υπολογίζουν πως για να μειωθούν τόσο πολύ τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2017 η αμόλυβδη πρέπει να αυξηθεί 0,23 ευρώ και το πετρέλαιο κίνησης κατά 0,19 ευρώ!

Μάλιστα για να εφαρμοστεί το σχέδιο μείωσης των Τελών Κυκλοφορίας 2017 θα πρέπει το Ειδικό Τέλος στα καύσιμα να επιβληθεί από τον Μάρτιο του 2016…

Πάντως αν τελικά υιοθετηθεί η πρόταση του ΥΠΟΙΚ και τα Τέλη Κυκλοφορίας κυμανθούν από 50 έως 300 ευρώ για όλα τα αυτοκίνητα τότε είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιήσουν άρση ακινησίας εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ.

Επίσης εκείνοι που δεν πληρώνουν θα αναγκαστούν να καταβάλλουν μέρος των Τελών Κυκλοφορίας από το Ειδικό Τέλος στα καύσιμα για να κινηθούν.

Τεκμήρια – Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης

Ένα ακόμη πεδίο που το οικονομικό επιτελείο θα αλλάξει ριζικά τα δεδομένα αφορά στα Τεκμήρια Διαβίωσης και κατ’ επέκταση στο Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης.

Ειδικότερα το ΥΠΟΙΚ εξετάζει να αποσυνδέσει τα τεκμήρια διαβίωσης από τον κυβισμό του οχήματος και να τον συνδέσει με την Αξία Λιανικής των οχημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα τεκμήρια διαβίωσης είναι «τσουχτερά» για αυτοκίνητα με Αξία Λιανικής πάνω από 20.000 ευρώ όπως επίσης και το Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης ο οποίος αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 3-5% ενώ στα αυτοκίνητα με Αξίες Λιανικής πάνω από 30.000 ευρώ το ποσοστό εξετάζεται να ανέλθει μεταξύ 8-10%.

‘Οσον αφορά στις μειώσεις των ποσών τόσο για τα Τεκμήρια Διαβίωσης όσο και για το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης το οικονομικό επιτελείο εξετάζει να μειώνεται κάθε χρόνο σε ποσοστό από 10% έως και 20% ανάλογα με την Αξία Λιανικής και σε βάθος 5ετίας ή 8ετίας να μην επιβάλλεται.

Πάντως στο στόχαστρο του οικονομικού επιτελείου έχουν εισέλθει και τα εταιρικά αυτοκίνητα στα οποία επιβάλλεται Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης μόνο σε ένα από τα οχήματα του στόλου που διαθέτει τον μεγαλύτερο σε κυβισμό κινητήρα...

Τέλος Ταξινόμησης

Τα έσοδα από το Τέλος Ταξινόμησης το οποίο επιβάλλεται κατά την εισαγωγή των αυτοκινήτων έχουν κυριολεκτικά καταρρεύσει καθώς φέτος υπολογίζεται πως θα αντληθούν μόλις 87 εκατ. ευρώ ενώ τα αντίστοιχα έσοδα το 2005 ανήλθαν σε 889 εκατ. ευρώ.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι η υιοθέτηση ενός δίκαιου συστήματος ώστε τα πραγματικά ακριβά αυτοκίνητα να επιβαρύνονται περισσότερο.

Ειδικότερα το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ περιλαμβάνει την αποσύνδεση του Τέλους Ταξινόμησης από την Εργοστασιακή Αξία και τον κυβισμό του κινητήρα και την σύνδεσή του με την Αξία Λιανικής προ φόρων. Με αυτό τον τρόπο το οικονομικό επιτελείο θα κάνει απαγορευτικές τις «υποτιμολογήσεις» των καινούριων αυτοκινήτων ενώ παράλληλα θα αυξηθούν τα έσοδα από το Τέλος Ταξινόμησης.

Επίσης η διακοπή του μέτρου της απόσυρσης θα αυξήσει τα έσοδα από το Τέλος Ταξινόμησης…

Φόρος Πολυτελείας

Ο Φόρος Πολυτελείας επιβάλλεται στα αυτοκίνητα κατά τον εκτελωνισμό τους και συνδέεται με την Εργοστασιακή Αξία των οχημάτων. Ωστόσο εξαιτίας των υποτιμολογήσεων το οικονομικό επιτελείο εξετάζει την άμεση σύνδεση του Φόρου Πολυτελείας επίσης με την Αξία Λιανικής προ φόρων ώστε να μην μπορεί κανείς να δηλώνει πλασματικές εργοστασιακές αξίες και το κράτος να μην χάνει έσοδα.

Παράλληλα με αυτό τον τρόπο θα μπουν τα θεμέλια ενός υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά καθώς μέχρι σήμερα οι μισές εισαγωγικές κατηγορούν τις άλλες μισές για αθέμιτο ανταγωνισμό.








Του Γιώργου Κ. Ανδρή
andris@enikonomia.gr




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υποχρεωτική 5μηνη θητεία στην παραμεθόριο

Νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας που κατατέθηκε στη Βουλή («Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις») περιλαμβάνει σύστημα μεταθέσεων των οπλιτών και των δόκιμων έφεδρων αξιωματικών, διατάξεις για την ανακούφιση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και θέματα εκπαίδευσης.
Οι οπλίτες που κατατάσσονται στον Στρατό Ξηράς μετά το τέλος της βασικής και ειδικής εκπαίδευσης τοποθετούνται σε μονάδες επιχειρησιακής εκπαίδευσης στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, των Δωδεκανήσων, της Κρήτης και της Μακεδονίας καθώς και σε μονάδες προκάλυψης της μεθορίου της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης.
Το νομοσχέδιο προβλέπει 5μηνη υποχρεωτική θητεία για όλους τους οπλίτες σε μονάδες επιχειρησιακής εκπαίδευσης.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΝΦΙΑ…«τέλος» το 2016! Έρχεται ο φόρος κατοχής και θα πληρώνουμε περισσότερα!

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης καθώς αναγκάζεται να εφαρμόσει την απόφαση για μείωση των αντικειμενικών αξιών.
Ότι και να γίνει όμως, τα έσοδα από τη  φορολόγηση των ακινήτων δεν μπορούν να πέσουν κάτω από τα  2,65 δισ. ευρώ που αποφέρει ετησίως ο ΕΝΦΙΑ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η επιβάρυνση των ιδιοκτητών θα συνεχισθεί κι απλά θ” αλλάξει όνομα ο φόρος. 
Η μείωση στις αντικειμενικές αξίες θα σημάνει απώλειες εσόδων εως και 600 εκατομμύριων. Όπως αναφέρει η Ημερησία, από τον Σεπτέμβριο του 2016, αλλάζει ο ΕΝΦΙΑ, μόνο όμως στο όνομα.
Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν νέο φόρο, τον φόρο κατοχής στα ακίνητα. Ο φόρος αυτός θα »πατάει» στα πρότυπα του σημερινού συμπληρωματικού φόρου ο οποίος επιβάλλεται σε όσους έχουν περιουσίες άνω των 300.000 ευρώ ή έναν φόρο σαν τον ΦΜΑΠ που ίσχυσε στην Ελλάδα από το 1997 μέχρι και το 2013.
Η τρύπα λοιπόν από τις αντικειμενικές θα καλυφθεί με αναπροσαρμογή των συντελεστών πάνω στους οποίους υπολογίζεται ο φόρος στα ακίνητα. Δηλαδή κάποιοι θα πληρώσουν περισσότερα χρήματα, έστω κι αν δουν τις αντικειμενικές αξίες να είναι σημαντικά μειωμένες στην περιοχή τους.
Σήμερα ο φόρος υπολογίζεται σήμερα ανά ακίνητο με βάση ένα ποσό ανά τετραγωνικό μέτρο το οποίο κυμαίνεται από 2 έως 13 ευρώ ανά τ.μ. Το ακριβές ποσό εξαρτάται από την τιμή ζώνης. Οι αντικειμενικές τιμές έχουν μοιραστεί σε μια λίστα και σε κάθε κλιμάκιο αντιστοιχεί ένα ποσό φόρου. Έτσι, αρκεί και μια μικρή μείωση στην τιμή ζώνης ώστε ο ΕΝΦΙΑ να πέσει κατά 30%.
Απόδειξη είναι τα εξής παραδείγματα:
1. Διαμέρισμα 100 τετραγωνικών μέτρων βρίσκεται σε περιοχή με τιμή ζώνης 2200 ευρώ. Ο ΕΝΦΙΑ για το συγκεκριμένο ακίνητο υπολογιζόταν μέχρι τώρα με 6 ευρώ το τετραγωνικό και ο ιδιοκτήτης του πλήρωνε 600 ευρώ. Μετά την αλλαγή, η τιμή ζώνης αναπροσαρμόζεται από τα 2200 στα 1760 ευρώ. Με την υφιστάμενη κλίμακα υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ ο φόρος μειώνεται από τα 6 ευρώ ανά τετραγωνικό στα 4,5 ευρώ ανά τ.μ και ο ιδιοκτήτης γλιτώνει 150 ευρώ φόρο
2. Διαμέρισμα 100 τετραγωνικών μέτρων βρίσκεται σε περιοχή με τιμή ζώνης 1000 ευρώ η οποία αποφασίζεται να αυξηθεί κατά 10%. Σήμερα, ο ΕΝΦΙΑ υπολογίζεται με 2,9 ευρώ ανά τετραγωνικό. Μετά την αύξηση, ο φόρος θα υπολογίζεται με 3,7 ευρώ ανά τετραγωνικό και ο ιδιοκτήτης θα επιβαρυνθεί με 80 ευρώ



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επτά νεκροί από την κακοκαιρία στις ΗΠΑ -Οι ισχυροί άνεμοι ανέτρεψαν ακόμα και φορτηγό [εικόνες ]


Επτά νεκρούς και δεκάδες τραυματίες άφησε  πίσω της η κακοκαιρία και οι ανεμοστρόβιλοι που χτύπησαν την Τετάρτη τις κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑ.
Στο Μισισίπι οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή ανασήκωσαν και αναποδογύρισαν ένα ολόκληρο φορτηγό το οποίο βρισκόταν καθ” οδόν.
Όλως παραδόξως ο οδηγός κατάφερε να βγει ζωντανός, δεν συνέβη όμως το ίδιο και για άλλους 7 ανθρώπους.
Σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα ABC και NBC News, το νεότερο από τα θύματα είναι ένα αγοράκι 7 ετών που βρέθηκε νεκρό μέσα σε ένα αυτοκίνητο το οποίο παρασύρθηκε από τους ανέμους στο Μισισιπί. Στην Πολιτεία αυτή οι τραυματίες ξεπερνούν τους 40.
«Βρισκόμασταν στο σπίτι και ακούσαμε τον άνεμο να δυναμώνει. Τρέξαμε στο καταφύγιό μας. Είχαμε στη διάθεσή μας μόλις 45 δευτερόλεπτα αλλά φτάσαμε εγκαίρως. Τώρα, δεν απέμεινε πλέον τίποτα, μόνο έρημη γη», είπε ένας επιζών από την κομητεία του Πέρι, στο Μισισιπί.
Στο Αρκάνσας ένα δέντρο ξεριζώθηκε με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε σπίτι και να τραυματιστεί θανάσιμα μία 18χρονη και να κινδυνέψει η μόλις ενός έτους αδερφή της.
«Όταν έφτασε ο ανεμοστρόβιλος, ξάπλωσα στο έδαφος. Πέρασε ακριβώς από πάνω μου, ξεριζώνοντας δέντρα και κόβοντάς τα στα δύο. Δεν ξέρω πώς μπορώ και σας μιλάω ακόμη», αφηγήθηκε ένας κάτοικος της κωμόπολης Χόλι Σπρινγκς, ο Λανς Μικς.
Δύο ακόμα άτομα σκοτώθηκαν στα νοτιοδυτικά του Νάσβιλ, ενώ στην ίδια περιοχή αγνοούνται δύο άτομα.
Οι τραυματίες που άφησε πίσω της η τρομερή κακοκαιρία ξεπερνούν τους 40, ενώ πολλές περιοχές έχουν μείνει παραμονές των Χριστουγέννων χωρίς ρεύμα.
- See more at: http://www.fnews.gr/epta-nekroi-apo-tin-kakokairia-stis-ipa-oi-isxuroi-anemoi-anetrepsan-akoma-kai-fortigo-eikones-vinteo/#sthash.FK0eR3o9.dpuf




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα επτά “θανάσιμα” χτυπήματα της εφορίας!

Τα πάνω κάτω έρχονται στις αλλαγές στη φορολογία των εισοδημάτων, οι επιπτώσεις των οποίων θα γίνουν αισθητές με την υποβολή και την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος που θα υποβάλουν την άνοιξη του 2016 τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα.
Οι χαμένοι των αλλαγών, θα είναι όλα σχεδόν τα νομικά πρόσωπα που θα κληθούν να πληρώσουν φόρους και προκαταβολές φόρου με αυξημένους συντελεστές, οι ατομικές επιχειρήσεις και οι αγρότες που θα υποχρεωθούν να καταβάλουν σημαντικά αυξημένες προκαταβολές φόρου και τα φυσικά πρόσωπα με ετήσια εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ, που θα αναγκαστούν να πληρώσουν ειδική εισφορά αλληλεγγύης αυξημένη κατά 42,8% έως και 185,7%.
Αναλυτικά, με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων που θα υποβληθούν την άνοιξη του 2016 προβλέπεται να ισχύσουν οι ακόλουθες αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των επιβαρύνσεων επί των εισοδημάτων φυσικών και νομικών προσώπων:
1. Αύξηση του συντελεστή φορολογίας των κερδών από επιχειρηματική δραστηριότητα που αποκτούν τα νομικά πρόσωπα και οι νομικές οντότητες με διπλογραφικά βιβλία, καθώς και τα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου.
Ειδικότερα, ο συντελεστής φορολογίας εισοδήματος αυξάνεται από το 26% στο 29% για:
-τις κεφαλαιουχικές εταιρείες (Α.Ε., ΕΠΕ, ΙΚΕ),
-τις προσωπικές εταιρείες (Ο.Ε., Ε.Ε.), τις κοινωνίες, τις αστικές κερδοσκοπικές ή μη κερδοσκοπικές εταιρείες, τις συμμετοχικές ή αφανείς εφόσον ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα, τους συνεταιρισμούς και τις κοινοπραξίες που τηρούν διπλογραφικά βιβλία,
-τα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που συστήθηκαν στην ημεδαπή ή την αλλοδαπή και στα οποία περιλαμβάνονται και τα κάθε είδους σωματεία και ιδρύματα που τηρούν απλογραφικά βιβλία.
Για τις προσωπικές εταιρείες (Ο.Ε., Ε.Ε.), τις κοινωνίες, τις αστικές κερδοσκοπικές ή μη κερδοσκοπικές εταιρείες, τις συμμετοχικές ή αφανείς, εφόσον ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα, τους συνεταιρισμούς και τις κοινοπραξίες, που τηρούν απλογραφικά βιβλία, παραμένει η ίδια κλίμακα φορολογίας εισοδήματος. Δηλαδή, για φορολογητέο εισόδημα μέχρι 50.000 ευρώ ισχύει συντελεστής φόρου 26%, ενώ για το πέραν των 50.000 ευρώ τμήμα του φορολογητέου εισοδήματος ισχύει συντελεστής φόρου 33%.
2. Αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για τις ατομικές επιχειρήσεις και τους αγρότες. Συγκεκριμένα, αυξάνεται από το 55% στο 75% του κύριου φόρου που αναλογεί στα εισοδήματα του 2015 η προκαταβολή φόρου εισοδήματος έναντι του επόμενου έτους την οποία οφείλουν να καταβάλουν οι ατομικές επιχειρήσεις και οι αγρότες.
3. Αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για ορισμένες κατηγορίες νομικών προσώπων. Συγκεκριμένα, η προκαταβολή φόρου αυξάνεται από το 55% στο 75% του κύριου φόρου που αναλογεί στα εισοδήματα του 2015 για τις προσωπικές εταιρείες, τα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, στα οποία περιλαμβάνονται και τα κάθε είδους σωματεία και ιδρύματα, τις κοινωνίες αστικού δικαίου, τις αστικές κερδοσκοπικές ή μη κερδοσκοπικές εταιρείες, τις συμμετοχικές ή αφανείς εφόσον ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα και τις κοινοπραξίες των προσωπικών εταιρειών.
4. Κατάργηση της έκπτωσης που χορηγείται σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης του φόρου εισοδήματος. Καταργείται η έκπτωση ποσοστού 2% επί του οφειλόμενου βάσει δήλωσης φόρου εισοδήματος, η οποία χορηγείτο μέχρι τις φορολογικές δηλώσεις του 2015 σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του φόρου. Η κατάργηση της έκπτωσης αυτής ισχύει και για τα φυσικά και για τα νομικά πρόσωπα.
5. Αύξηση κατά 42,8% έως και 185,7% των συντελεστών της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για ετήσια εισοδήματα φυσικών προσώπων που υπερέβησαν τις 30.000 ευρώ το 2015.
Όλα τα φυσικά πρόσωπα που έχουν αποκτήσει το 2015 ετήσια εισοδήματα υψηλότερα των 30.000 ευρώ θα φορολογηθούν το 2016, αναδρομικά για όλο το 2015, με συντελεστές ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης αυξημένους κατά 42,8% έως 185,7%.
Τα αυξημένα ποσά της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης θα αναγράφονται στα εκκαθαριστικά σημειώματα των φορολογικών δηλώσεων που θα υποβληθούν την άνοιξη του 2016 για τα εισοδήματα του 2015.
Ειδικά οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι με ετήσιες αποδοχές άνω των 30.000 ευρώ εντός του 2015 θα πληρώσουν με τα εκκαθαριστικά των φορολογικών δηλώσεων του 2016 την αυξημένη εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις που απέκτησαν από την 1η Ιανουαρίου 2015 μέχρι και τον Ιούλιο του 2015 που ενεργοποιήθηκε η αύξηση των συντελεστών της εισφοράς στον τρόπο υπολογισμού της μηνιαίας παρακράτησης φόρου.
Οι συντελεστές της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για ετήσια εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ αυξάνονται:
-στο 2% από 1,4% για εισοδήματα από 30.001 έως 50.000 ευρώ
-στο 4% από 2,8% για εισοδήματα από 50.001 έως 100.000 ευρώ
-στο 6% από 2,8% για εισοδήματα από 100.001 έως 500.000 ευρώ
-στο 8% από 2,8% για εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ.
6. Μη φορολόγηση ανείσπρακτων ενοικίων, υπό προϋποθέσεις. Τα ενοίκια που παρέμειναν ανείσπρακτα το 2015 δεν θα συνυπολογίζονται στο συνολικό εισόδημα του εκμισθωτή, εφόσον έως την προθεσμία υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, έχει εκδοθεί εις βάρος του μισθωτή διαταγή πληρωμής ή διαταγή απόδοσης χρήσης μισθίου ή δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων ή έχει ασκηθεί εναντίον του μισθωτή αγωγή αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων.
Τα ανείσπρακτα μισθώματα του έτους 2015 θα πρέπει να δηλώνονται σε ειδικό κωδικό της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1) του φορολογικού έτους 2015. Τα ενοίκια αυτά θα φορολογούνται στο οικονομικό έτος που θα εισπραχθούν.
Όσοι εκμισθωτές δεν ασκήσουν αγωγή κατά των ενοικιαστών θα φορολογηθούν για τα ποσά των ενοικίων που δεν θα έχουν εισπράξει.
7. Υποβολή δηλώσεων μέχρι το τέλος Απριλίου. Η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2015 λήγει στις 30 Απριλίου 2016.



πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δείτε τι Προκαλεί το FACEBOOK Στον Εγκέφαλο Σας… Θα Πάθετε ΣΟΚ…



ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ… ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ…
Το παρακάτω βίντεο δείχνει μια σύνδεση μεταξύ των social media και το αίσθημα της μοναξιάς.








πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έβγαλαν «μαστίγιο» οι δανειστές – Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει η κυβέρνηση

Νέος εκβιασμός… Οι πιστωτές με αντάλλαγμα τη διευθέτηση του χρέους ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε σκληρές αλλαγές σε ασφαλιστικό και εργασιακά.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Αγορά», υπογραμμίζουν ότι αναλόγως το ύψος των δύο αυτών παρεμβάσεων θα είναι και η ελάφρυνση του δημοσίου χρέους.
Ουσιαστικά ζητούν να θεσμοθετηθούν σε ένα «πακέτο», στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης, τόσο η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η πλήρης αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και η προκήρυξη των απεργιών, όσο και οι μειώσεις στις κύριες συντάξεις, η θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για τις πρόωρες συντάξεις και ο δραστικός περιορισμός των προνοιακών επιδομάτων.
Παράλληλα, επισημαίνουν ότι θα θεωρήσουν «μονομερή ενέργεια» οποιοδήποτε νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή πριν αρχίσουν οι νέες διαπραγματεύσεις τον Ιανουάριο.
«Αιχμή του δόρατος» στον νέο εκβιασμό των δανειστών είναι το ΔΝΤ, αλλά συναινεί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο εκπρόσωπος της οποίας στην τρόικα, Ντέκλαν Κοστέλο, είχε δηλώσει πρόσφατα ότι οι θεσμοί αναμένουν να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά.

print_creen_agora




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χριστούγεννα: Ο «αριστερός» παγετώνας…

Στα φετινά Χριστούγεννα ζούμε την ΚΟΛΑΣΗ της «αριστερής» κυβέρνησης. 


Η ΦΡΙΚΗ δίχως τέλος διαιωνίζεται με την ΑΠΑΤΗ των «αριστερών» διαχειριστών-ανδρεικέλων του 4ου Ράιχ… 

Και με τη συναινετική στήριξη όλων των κομμάτων του δωσίλογου νεοφιλελευθερισμού: ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ- Λεβέντης…

Η χριστουγεννιάτικη, συναινετική τους ΠΡΑΞΗ: Η υπερψήφιση του Συμφώνου Συμβίωσης!!! 

Η διαιωνιζόμενη αυτή φρίκη είναι ένας επικίνδυνος παγετώνας: Μας ρίχνει κάτω από το μηδέν… 

Μας βυθίσει στην άβυσσο και της πολιτικής και ηθικής εξαθλίωσης, σε μια υποταγή δίχως τέλος… 

Σε άλλες εποχές –αγωνιστικής ανάτασης και ευαισθησίας- δεν θα μπορούσε να καγχάζουν, με τέτοια προκλητικότητα και αυθάδεια, οι «βρικόλακες του σκότους»: Οι ληστοσυμμορίες της τοκογλυφικής κακουργίας και τα «ιερατεία» των ανδρεικέλων τους (ιδιαίτερα τα «αριστερά» ιερατεία και οι οργανικοί τους διανοούμενοι)… 

Σήμερα, το σώμα της ελληνικής κοινωνίας μοιάζει να είναι ναρκωμένο και υπνωτισμένο. Και αυτή ακριβώς η αδράνεια, δηλαδή η παθητικότητα και η μοιρολατρική αποδοχή των πάντων, είναι που καθιστά πιο επιθετικά και δηλητηριώδη τα ερπετά του καθεστώτος που χειμάζουν στα εκτροφεία των «νταβάδων» (διεθνών και εγχώριων). 

Μέσα σε αυτή τη ΓΕΝΙΚΗ και φασιστική «ξηρότητα» των ημερών μας, η ευαισθησία, η ανησυχία, ο θυμός, η αμφισβήτηση, ηΑΝΤΙΣΤΑΣΗ είναι μια ΠΡΟΣΦΟΡΑ και μια ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΩΗΣ… 

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ και ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, λοιπόν, για να αποκαταστήσουμε το πνεύμα των Χριστουγέννων… 

Και για να σαλπίσουμε το σύνθημα του Κολοκοτρώνη: 


«ΦΩΤΙΑ και τσεκούρι στους προσκυνημένους»






πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Ζουράρις και η «επανάσταση» των διαστροφών…

Για μία ακόμη φορά ο Ζουράρης υπερψήφισε ένα επαίσχυντο νομοσχέδιο. 


Είχε υπερψηφίσει και το νομοσχέδιο για την απόδοση ελληνικής ιθαγένειας σε παιδιά λαθρομεταναστών. 

Τότε στο άρθρο μας,«Ζουράρις: Οι μάσκες πέσανε», γράφαμε μεταξύ άλλων:

«Ο Ζουράρις ΠΑΝΤΑ ένας κάλπικος παράς ήταν. Ένας επιτήδειος έμπορας των εθνικών ζητημάτων και απέραντα καιροσκόπος και νάρκισσος. 
Θορυβούσε «πατριωτικά» αλλά ΠΑΝΤΑ κρατούσε πεισματικά το στόμα του κλειστό πάνω στις πολιτικές αιχμές των εθνικών και κοινωνικών ζητημάτων: Μεταναστευτικό, Ιθαγένεια, Καλλικράτης, άλωση της Ορθοδοξίας, μουσουλμανική κατοχή και τα παιχνίδια που παίζονται με το μουσουλμανικό στοιχείο, Κάρτα του Πολίτη και πολλά άλλα… 
Έχει αποδεχτεί ακόμα και την «αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας για την εξόφληση του χρέους» ΚΑΙ τη ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ του Αιγαίου με τον τούρκικο επεκτατισμό… 
Γνωστές ακόμα και οι πολιτικές του πτήσεις: Υποψήφιος το 2000 με το ΚΚΕ, υμνητής του τηλεοπτικού κόμματος Αβραμόπουλου («θα έσπαγε το δικομματισμό»), συνύπαρξη με τον Παπαθεμελή, μετά στη «Σπίθα» του Μίκη και τελευταίως με τους ΑΝΕΛ: Εδώ …πέτυχε το στόχο, βγήκε βουλευτής…».
 


Υπογραμμίζουμε ιδιαίτερα τα εξής: 


«Ο Ζουράρις είναι και αυτός ένας θορυβώδης χαμαιλέοντας που κατά περίσταση και …μελετημένα το παίζει λέοντας…».
 

Αυτή η Βουλή των χαμαιλεόντων βαπτίζει την ΠΑΡΑΚΜΗ και τη ζωώδη λύσσα των διαστροφών …πρόοδο!!! 

Η «επανάσταση», όμως, των διαστροφών (κάθε είδους) και του κοινωνικού βούρκου είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ…
 

ΦΑΣΙΣΜΟΣ είναι η θορυβώδης βαρβαρότητα και τρομοκρατία των γκέι και των λεσβιών: Είναι τα εκκρίματα του καπιταλιστικού πολιτισμού που δεν χωνεύονται και ξερνιούνται από το λαρύγγι της Νέας Τάξης, με ανεξάντλητα αποθέματα αγριότητας και σκοταδισμού…





πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στα μέσα Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

«Ο στόχος της Κυβέρνησης είναι το 2016 να αποτελέσει έτος ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και ανακούφισης των πολιτών που έχουν πληγεί τα τελευταία χρόνια από την οικονομική κρίση», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε δήλωσή της μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου. Μεταξύ άλλων η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε πως η διαδικασία προκειμένου να διεξαχθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα ξεκινήσει στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε στη δήλωσή της ότι στη σημερινή συνεδρίασή του, το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση του Πρωθυπουργού για 11 άμεσες παρεμβάσεις της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα.
«Επίσης, ενέκρινε την εισήγηση για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού με δέσμευση να μην μειωθούν οι κύριες συντάξεις», είπε και προσέθεσε ότι «ενέκρινε επίσης τις εναλλακτικές ρυθμίσεις προκειμένου να υλοποιηθεί η δέσμευση αυτή».
Η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι «αμέσως μετά τις γιορτές το νομοθετικό έργο θα ξεκινήσει με το νομοσχέδιο για την Κοινωνική Πολιτική, του οποίου η συζήτηση μετατέθηκε τις προηγούμενες μέρες».
Σημείωσε ακόμη ότι «επισπεύδεται η κατάθεση νομοσχεδίου για την εθελούσια αποκάλυψη καταθέσεων», για να υπογραμμίσει ότι «έπειτα από την παραλαβή της καινούριας λίστας από τον κ. Φαλτσιανί και την κατάθεση της στη Δικαιοσύνη, η κυβέρνηση θα στηρίξει απόλυτα τις εισαγγελικές αρχές -ηθικά, πολιτικά και υλικά- για να επιτελέσουν το δύσκολο έργο τους».
Επιπλέον, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία προκειμένου να διεξαχθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Ανέφερε ότι «διαφαίνεται θετική στάση της ΝΔ και της αντιπολίτευσης για τη νόμιμη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης», για να συμπληρώσει ότι «σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση αν χρειαστεί, θα χρησιμοποιήσει τα κατάλληλα νομικά εργαλεία προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος».



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με Φαλσιανί και UBS κόντρα στο ασφαλιστικό η κυβέρνηση

Με όπλα ένα «κρυφό λογισμικό» δια χειρός Φαλσιανί, τους 10.000 ελληνικούς λογαριασμούς της λίστας Μπόργιανς και την τροπολογία Παπαγγελόπουλου σχεδιάζει η κυβέρνηση τη μεγάλη επικοινωνιακή - και ουσιαστική, κατά το Μαξίμου - αντεπίθεση στις δύσκολες πολιτικές μέρες του Γενάρη και του ασφαλιστικού.
Απόφαση της κυβέρνησης, όπως προανήγγειλε καθαρά χθες ο Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο, είναι να ανοίξει άμεσα - και παράλληλα με την καυτή μάχη του ασφαλιστικού - τον σκοτεινό και, επί χρόνια, αδρανή φάκελλο της φυγάδευσης μαύρου χρήματος από έλληνες μεγαλοκαταθέτες στο εξωτερικό.
Το πιο ισχυρό χαρτί του Μαξίμου σ' αυτή την επιχείρηση είναι το περίφημο κρυπτογραφημένο αρχείο που, όπως αποκαλύφθηκε χθες, παρέδωσε ο Ερβέ Φαλσιανί, ο wishtlblower  της λίστας Λαγκάρντ, στον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Μιχάλη Καλογήρου σε συνάντηση που είχαν την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι.
Το αρχείο, το οποίο επίσης από χθες βρίσκεται στα του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίου, αποτελεί ουσιαστικά μια νέα λίστα αποκωδικοποίησης που θα «ξεκλειδώσει» τη λίστα Λαγκάρντ και θα αποκαλύψει ποιά είναι τα πρόσωπα και οι τροφοδότες που πραγματικά κρύβονται πίσω από τους επίμαχους λογαριασμούς. Ο αποκωδικοποίηση αυτή θα δείξει ποιές κινήσεις λογαριασμών έγιναν, ποιοί, για λογαριασμό ποιών και πότε κατέθεταν συγκεκριμένα ποσά και θα οδηγήσει στην πηγή προέλευσης των χρημάτων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η λίστα περιλαμβάνει τις κινήσεις 500.000 λογαριασμών που έχουν σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ, ενώ πρόθεση της κυβερνησης είναι να προχωρήσει η ταυτοποίηση και η δημοσιοποίηση των στοιχείων το ταχύτερο δυνατό.
«Η άκρη του νήματος βρέθηκε και ο νόμος της σιωπής τελειώνει. Είναι πλέον στα χέρια των δικαστικών αρχών να βγουν στο φως στοιχεία και ονόματα», έλεγε χθες κυβερνητικός παράγοντας.
Σημαντικά ονόματα στη λίστα Μπόργιανς
Ανάλογες προσδοκίες έχει η κυβέρνηση και από την αξιοποίηση της λίστας Μπόργιανς - της λίστας με τους τουλάχιστον 10.000 ελληνικούς λογαριασμούς κυρίως στη UBS που παρέδωσε ο υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, μετά και την έφοδο στα γραφεία της UBS στην Αθήνα, στα χέρια των αρχών έχουν περιέλθει ήδη σημαντικά στοιχεία, έχουν ταυτοποιηθεί περισσότεροι από 200 λογαριασμοί και μεταξύ των καταθετών βρίσκονται σημαντικά και γνωστά πρόσωπα.
Οι έρευνες έχουν ενταθεί το τελευταίο δεκαήμερο και θα συνεχιστούν χωρίς διακοπή και το αμέσως επόμενο διάστημα με εφόδους και σε σπίτια, ενώ το ενδιαφέρον των τριών εισαγγελέων που έχουν αναλάβει την υπόθεση (Ελένη Τουλουπάκη, Γιάννη Δραγάτση και Χρήστου Ντζούρα) επικεντρώνεται κυρίως σε πληροφορίες που έχουν αρχίσει να δίνουν μεσάζοντες και πρόσωπα - κλειδιά της υπόθεσης.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες η μικρότερη κατάθεση της λίστας ανέρχεται στο 1,5 εκατομμύριο ευρω και τη μεγαλύτερη τα 12 εκατομμύρια ευρώ.
Το βασικό όπλο των εισαγγελέων, δε, για την αξιοποίηση των εν λόγω στοιχείων είναι η τροπολογία Παπαγγελόπουλου που κατατέθηκε προχθές - μία ημέρα πριν αποκαλυφθεί η νέα «λίστα Φαλσιανί» - και λύνει, ουσιαστικά, τα χέρια της Δικαιοσύνης επιτρέποντάς της να χρησιμοποιεί ως αποδεικτικό υλικό στοιχεία που προέρχονται ακόμη και από λίστες και αρχεία που έχουν υπεξαιρεθεί από wishtlblowers...



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!