EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Βρώμικες Δουλειές: Ελβετοί «στη φάκα» για εξαγωγή πετρελαίου της Daesh!

Ελβετοί έμποροι πετρελαίου μπήκαν σε μπελάδες αφού αποκαλύφθηκε ότι εισήγαγαν τακτικά πετρέλαιο από τερματικούς σταθμούς στην Τουρκία, όπου η Daesh, πωλούσε την παράνομη προμήθεια πετρελαίου της, έγραψε η ελβετική εφημερίδα Le Matin.

Η εφημερίδα έλαβε έγγραφα που δείχνουν ότι πολλές μεγάλες ελβετικές εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών, εξήγαγαν πετρέλαιο από την τουρκική πόλη Ceyhan, ένα από τα μέρη στη χώρα όπου το πετρέλαιο της Daesh πωλούνταν.

«Το ρίσκο [των ελβετικών εταιρειών που εισάγουν το πετρέλαιο της Daesh] είναι πολύ υψηλό», δήλωσε ο Jean-Charles Brisard, Γάλλος ειδικός σε θέματα χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, σύμφωνα με την Le Matin.

Καθώς η Daesh πουλούσε πετρέλαιο για φτηνότερη τιμή από την επίσημη τιμή αγοράς του, πολλοί πελάτες δεν είχαν πρόβλημα να το αγοράσουν, αν και υπήρξε επίσημη απαγόρευση για την αγορά πετρελαίου από εδάφη υπό τον έλεγχο της Daesh.

Μόλις το πετρέλαιο έφτανε στην Τουρκία, μεταφερόταν σε διάφορα λιμάνια σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του Τσεϊχάν (στη φωτογραφία το τερματικό), το οποίο είναι μια πύλη προς τη Μεσόγειο Θάλασσα. Από εκεί ήταν διαθέσιμο σε διεθνείς πελάτες, ανέφερε η εφημερίδα.

Μια έρευνα που διεξήγαγε η Le Matin δείχνει ότι πολλές ελβετικές εταιρείες αγόρασαν πρόσφατα πετρέλαιο από το λιμάνι του Τσεϊχάν.

Προηγουμένως, είχε αναφερθεί ότι η Daesh μεταφέρει πετρέλαιο και προϊόντα πετρελαίου στην Τουρκία, χρησιμοποιώντας ένα πολύπλοκο σύστημα που περιλαμβάνει ένα ευρύ δίκτυο μεσαζόντων.









ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΑΘΛΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ : «ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ».!!!!!!

 Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος
         
          Εδώ και πολύ καιρό, στο διαδίκτυο διακινείται μία μεγάλη προπαγάνδα από εντεταλμένους  «παπαγάλους»,  αλλά και από διάφορους ανεγκέφαλους αφελής, που χωρίς να το καταλαβαίνουν αναμασάνε και διαδίδουν την ίδια προπαγάνδα, μέσω  facebook, email, tweeter και άλλων.
 
          Είναι η προπαγάνδα του: «ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ», του: «ΚΑΝΑΠΕΔΑΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ», του: «ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΝΕΣΑΙ», του: «ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕΣ» και άλλα παρόμοια,  που σκοπό έχουν να κατηγορούν για όλα τον Ελληνικό λαό.
 
Τον κατηγορούν λοιπόν για  ΟΤΙ  ΓΙΝΕΤΑΙ, δηλαδή για ότι σκάνδαλο , προδοσία, διαφθορά,  νοθεία, κλοπή, μίζα  και ότι άλλο άθλιο γίνεται από πλευράς πολιτικής εξουσίας,  αλλά τον κατηγορούν και για ότι ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ από τους  υπεύθυνους  φορείς  και θεσμούς της πολιτείας,  που έχουν καθήκον να σταματούν τις προδοσίες  και να διώκουν τους προδότες.
 
Με τον τρόπο αυτό,  οι ευθύνες για όλα ρίχνονται στον λαό, και  γνωρίζω πολύ καλά, πως αυτές ήταν και οι εντολές που έδωσε το ΔΝΤ από το 2010,  για να διακινούν συνέχεια  οι «παπαγάλοι», αυτήν την προπαγάνδα.  
 
Η κάθε ευνομούμενη πολιτεία, έχει εξουσίες,  έχει θεσμούς, έχει ανεξάρτητες αρχές,  για να κινούνται άμεσα προς την τήρηση του Συντάγματος και των νόμων. Δεν περιμένουν από τον εργαζόμενο, τον φοιτητή, τον συνταξιούχο, και τον οικογενειάρχη,  να πάρουν στα χέρια τους τις εξουσίες του κράτους.
 
 Αν αποκαλύπτονται προδοσίες, δεν τρέχει ο μανάβης ή ο κάθε πολίτης να τις σταματήσει, αλλά οι αρμόδιοι που βρίσκονται στις θέσεις εξουσίας και έχουν καθήκον να ενεργήσουν άμεσα.
Αν αποκαλύπτονται σκάνδαλα και οικονομικά εγκλήματα, δεν τρέχουν οι πολίτες να συλλάβουν τους εγκληματίες, αλλά οι υπεύθυνοι της Δικαιοσύνης και της δίωξης των Οικονομικών εγκλημάτων, οι οποίοι έχουν υπό τας διαταγάς των και τα όργανα της τάξεως. Όπως ακριβώς συμβαίνει στις ληστείες τραπεζών, το ίδιο γίνεται και στα μεγάλα εγκλήματα τα κακουργήματα και τις προδοσίες. Δεν τρέχει ο πολίτης να συλλάβει τους εγκληματίες, αλλά τα εντεταλμένα όργανα.
 
Αν αποκαλύπτονται παραβιάσεις εδαφών της χώρας από εχθρούς, δεν τρέχει ο κάθε πολίτης από μόνος του να σταματήσει τον εχθρό με ότι μέσον βρεί μπροστά του, αλλά υπάρχει ο στρατός της χώρας που έχει δώσει όρκο να υπερασπίζεται την πατρίδα και φυσικά διαθέτει  και τα απαραίτητα  υλικοτεχνικά μέσα και  οπλικά συστήματα.
 
Αυτοί έχουν την ευθύνη έναντι του λαού. Αυτό είναι το καθήκον τους , αυτή είναι η δουλειά τους  και φυσικά γι’ αυτό πληρώνονται από τους Έλληνες.
 
Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ προσπαθεί να τα γυρίσει «τούμπα».  Για όλα να ευθύνεται,  ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ. Δηλαδή ο λαός.

Πετάνε δηλαδή ένα γενικό, αόριστο, και απρόσωπο «ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ» και αρχίζει να δουλεύει η προπαγάνδα κατά του λαού. Γιατί ο καθένας αισθάνεται, ότι αυτό το «ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ» απευθύνεται σ’ αυτόν, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχει καμία τέτοια ευθύνη.
 
Αλλά και αν το πάρει στα σοβαρά και αισθανθεί υπεύθυνος και  προσπαθήσει να αντιδράσει,  το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να πάρει ένα πανό και να κατεβεί μόνος του στον δρόμο  και να φαντάζει ένας γραφικός.
 
Και έρχονται μετά ΟΙ ΙΔΙΟΙ «παπαγάλοι», που φωνάζουν «ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ»,  να κατηγορούν τους Έλληνες ως «ΚΑΝΑΠΕΔΑΤΟΥΣ» που είναι άξιοι της τύχης τους,  αφού «ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ».
 
Καταλαβαίνετε τώρα πως λειτουργεί αυτή η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ;
 
Ενώ όλα αυτά τα πουλημένα τομάρια,  είτε είναι η Αντιπολίτευση, που υποτίθεται έπρεπε να αντιδρά στις προδοσίες της κυβέρνησης και να ξεσηκώνει τον λαό σε διαμαρτυρία, είτε είναι το Συνδικαλιστικό κίνημα και οι Ομοσπονδίες, που υποτίθεται έπρεπε να ξεσηκώνουν τους εργαζόμενους,  είτε τα αγροτικά κινήματα,  που κάποτε για «ψύλλου πήδημα»  έκοβαν την Ελλάδα στην μέση, ενώ τώρα «όλα καλά» και δεν τρέχει τίποτα,  είτε ακόμα τα λεγόμενα «πατριωτικά κινήματα» που κάπου  έπρεπε να αντιδράσουν,  όλοι αυτοί, αντί να ξεσηκώνουν τον λαό, κάθονται και ξύνουν  τ’ @@@@@@ τους,  και φωνάζουν στον λαό: «ΑΝΤΕ ΡΕ.!!!  ΤΙ ΚΑΘΕΣΑΙ ΡΕ.!!!!!!  ΞΕΣΗΚΩΣΟΥ ΡΕ».!!!!!
 
Και εδώ έγινε μέχρι ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ στην χώρα και ανέτρεψαν ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ και καταπάτησαν ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ  και κανένας από τα πουλημένα τομάρια δεν αντέδρασε  και δεν κατέβασε τον λαό σε διαμαρτυρία.
Ας βρισκόταν κάποιος σαν τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, να καλέσει τον λαό σε διαμαρτυρία  κατά αυτής της «Αριστερής» ΧΟΥΝΤΑΣ και τότε θα βλέπετε τι θα γινόταν.
 
Έχει μείνει σήμερα κανένας Έλληνας Ορθόδοξος πατριώτης, για να κατεβάσει τον λαό σε διαμαρτυρία;  Όλοι πουλημένα τομάρια είναι και όλοι παίζουν τα δικά τους βρώμικα παιχνίδια.
Έτσι λοιπόν, έχουν βρεί έδαφος οι «παπαγάλοι» και διακινούν αυτήν την άθλια ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ για να δημιουργούν ενοχές στον λαό, για κάτι που δεν ευθύνεται.
 
Και φωνάζουν συνέχεια, σαν να σου λένε:

«ΑΝΤΕ ΡΕ»!!!! «ΞΥΠΝΑ ΡΕ»!!!!! «ΣΗΚΩ ΡΕ»!!!!! Παράτα τις δουλειές σου, το σπίτι σου, τα παιδιά σου και «τρέχα»  να πιάσεις τους κλέφτες της «ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ», γιατί η Δικαιοσύνη και το ΣΔΟΕ πουλήθηκαν και δεν κάνουν τίποτα.!!!!!!!

«ΑΝΤΕ ΡΕ !!!! ΞΥΠΝΑ ΡΕ.!!!! ΤΙ ΚΑΘΕΣΑΙ ΡΕ».!!!!!! Δεν ακούς;  Οι Τούρκοι έφθασαν στο Σούνιο και την Κόρινθο.  Πήγαινε να υπερασπιστείς την πατρίδα, γιατί οι Στρατιωτικοί μας,  τα ξύνουν και πίνουν καφέ με τους Τούρκους.!!!!!!!

“ΜΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣ;;;; ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΡΕ.!!!!!! ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΟΛΑ ΡΕ.!!!!!!! Παράτα ότι κάνεις και τρέχα μέσα στην Βουλή να τους σταματήσεις, γιατί όλοι οι Θεσμοί και οι Εξουσίες στην χώρα πουλήθηκαν και σε πρόδωσαν.!!!!!!
«ΑΝΤΕ ΡΕ»!!!!!!!! «ΤΙ ΚΑΘΕΣΑΙ ΡΕ».!!!!!!! ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ;;;;;;;;
 
Και μετά από αυτά σου λένε:
ΜΑ ΤΙ «ΚΑΝΑΠΕΔΑΤΟΣ» ΕΙΣΑΙ ΣΥ ΜΩΡΕ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ.!!!!!!!!!!

Καταλάβατε  λοιπόν την άθλια προπαγάνδα τους;;
Όπου τους ξαναδείτε και τους ξαναακούσετε «ΣΤΟΛΙΣΤΕ» τους όπως πρέπει. Γιατί είναι «παπαγάλοι» και δεν κατηγορούν  τα πουλημένα τομάρια,  που έχουν την ευθύνη αλλά και την δύναμη να οργανώσουν την διαμαρτυρία του λαού,  αλλά κατηγορούν τον λαό, που ούτε την ευθύνη έχει, αλλά ούτε έχει στα χέρια του την εξουσία, για να σταματήσει τους κλέφτες και τους προδότες.

Αλλά που θα πάει ρε κερατάδες. Οι Έλληνες λέμε: «ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται». Και στις 25 Ιανουαρίου 2016 τελειώνει ο πρώτος χρόνος.
Με την ΧΟΥΝΤΑ , την ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ και τον ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ σας, χαρήκατε εσείς μέχρι τώρα.

Μετά να δούμε ποιός θα χαρεί. 
 
συγγραφέας-ερευνητής
giannis_lampropoulos@yahoo.com






ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η κυβέρνηση της καταστροφής, της σφαγής και του εμπαιγμού…

Η «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνάει σε αγριότητα και μοχθηρία, σε δωσίλογη κακουργία και σε υστερία εμπαιγμού, κάθε προηγούμενη κυβέρνηση: Ο μέγας άθλος των «αριστερών» ανδρεικέλων…
Το «ορμητήριο» της επιθετικής, κυβερνητικής φρενοβλάβειας: Το τρίτο Μνημόνιο που ψηφίστηκε τον Αύγουστο και η τεράστια συναινετική ΟΜΟΦΩΝΙΑ. Να θυμίσουμε, για να μην ξεχνούμε. Το ψήφισαν: ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι…
 

Τώρα έρχονται οι μεγάλες σφαγές:

α). Στο Ασφαλιστικό: Ετοιμάζουν κλίμα για κατάργηση της 15ετίας, για ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και στις κύριες συντάξεις(!) κλπ.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το 2016 πρέπει να κοπεί 1,8 δις. από το ασφαλιστικό (συν 500 εκατομμύρια που δεν κόπηκαν φέτος) και πως οι επικουρικές συντάξεις θα γίνουν φιλοδώρημα…

β). Η δημιουργία του υπερταμείου ΓΕΝΙΚΟΥ ξεπουλήματος όλου του δημόσιου πλούτου προς όφελος των δανειστών και του κεφαλαίου…

γ). Έγινε αποδεκτή η είσοδος στην ελληνική αγορά των εταιρειών – γύπες που θα αρπάξουν τα κόκκινα δάνεια…

δ). Προώθηση των πλέον αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων (κοινωνικών, εθνικών, πολιτικών), τα «ειδικά» Συμβόλαια Θανάτου του 4ου Ράιχ: Οι χαριστικές βολές που δεν μπορούσαν να εκτελέσουν τα νεοδημοκρατικά και πασοκικά ανδρείκελα…

Ανάλογο είναι και το δούλεμα της κυβέρνησης προς τον ελληνικό λαό. Τον εμπαίζει αγρίως και ασυστόλως:

Με θεατρικές παραστάσεις εντός και εκτός Βουλής, στο παλκοσένικο των καναλιών…
Παραστάσεις που εμφανίζουν, σαν έξοδο σωτηρίας, την καταστροφή της Ελληνικής κοινωνίας και τη ΣΦΑΓΗ του ελληνικού λαού: Τέτοιο αβυσσαλέο θράσος εμπαιγμού μας, το ίδιο και χειρότερο από τους προηγούμενους…

Παραστάσεις που ανυψώνουν το δωσιλογισμό και τη γλοιώδη υποταγή στους τοκογλύφους και στο 4ο Ράιχ, σε αγωνιστική αρετή και …γενναιότητα: Σε αγώνα εναντίον των συμφερόντων που δεν αφήνουν την κυβέρνηση να κυβερνήσει!!!

Συχνότατα μας σερβίρει ο Τσίπρας την καραμέλα: «δεν με αφήνουν τα κέντρα συμφερόντων να κυβερνήσω…».

Τέτοια θηριώδη κοροϊδία. Ουδέποτε κατονόμασε τα «συμφέροντα», πράττει ό,τι αυτά διατάζουν και ιδιαίτερα το κουαρτέτο (οι εντολοδόχοι των συμφερόντων) και το πολυδιαφημιζόμενο κυνήγι των μεγάλων ψαριών της φοροδιαφυγής εξαντλείται στη σύλληψη του καστανά: Εδώ ο εμπαιγμός έχει ξεπεράσει κάθε ιστορικό προηγούμενο, έχει υψωθεί σε φρενοβλάβεια…

Άπειρες είναι οι θεατρικές παραστάσεις της ΑΠΑΤΗΣ και της ΚΟΡΟΙΔΙΑΣ αυτής της «αριστερής» κυβέρνησης, σε όλα τα επίπεδα…

Όλες οι μορφές της ΑΠΑΤΗΣ και του ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ κινούνται πάνω στο γενικό σχήμα: Το ταχυδακτυλουργικό τέχνασμα που βαπτίζει το κρέας σε ψάρι.

Έτσι ό,τι πιο μαύρο και αντιδραστικό προωθεί η «αριστερή» κυβέρνηση το βαπτίζει, και με τη χορωδία της μνημονιακής Αντιπολίτευσης (το έτερο σκέλος της κατοχικής υποκριτικής), ως «πρόοδο»!!!

Παράδειγμα: Το «Σύμφωνο Συμβίωσης» για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια: Όλα τα μνημονιακά κόμματα συναινούν…


Η Βουλή του 4ου Ράιχ

Και μόνο αυτή η …συντριπτική συναινετική ΟΜΟΦΩΝΙΑ όλων των κατοχικών ανδρεικέλων, όλων των υπαλλήλων του 4ου Ράιχ, αποδεικνύει την …προοδευτικότητα αυτού του νομοσχεδίου για τους ομοφυλόφιλους…

Ο σκοταδισμός του 4ου Ράιχ, η ΠΑΡΑΚΜΗ και οι στρατηγικές διάλυσης των κοινωνιών, βαπτίζονται «πρόοδος» και «φως»…

Και ο πάτος δεν έχει πάτο…




πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΠΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ;;;

Ο Στάλιν έλεγε ότι οι λαοί ξεχνούν. Ο Μητσοτάκης είχε πει ότι το θέμα με το όνομα των Σκοπίων θα το έχουμε ξεχάσει σε 10 χρόνια. Μάλλον ήταν υπερβολικός ως προς το χρόνο.

Πριν λίγες μέρες λοιπόν, έγινε η γνωστή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με απώλειες  δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ για το ελληνικό κράτος, για τα ασφαλιστικά ταμεία, για τους μικρομετόχους κ.λ.π. Τεράστιες τραπεζικές περιουσίες μεταβιβάστηκαν έναντι πινακίου φακής, μαζί με τα δάνεια των πολιτών. Πολλοί μίλησαν για το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα σκάνδαλο στην Ελλάδα.

Ε, και λοιπόν τι έγινε; Αφού τα ΜΜΕ, κράτησαν χαμηλά το θέμα και αμέσως το έβγαλαν από τις σκαλέτες των ειδήσεών τους και τα πάνελ τους, σε μας δεν πέφτει λόγος. Εμείς είμαστε απλά για να ξεχνάμε.

Και φυσικά το έχουμε ήδη ξεχάσει το θέμα, συνεχίζοντας να τρέχουμε τρομαγμένοι και αγχωμένοι για να βρούμε χρήματα να πληρώσουμε τους φόρους, προκειμένου να καλύψουμε τις ζημιές αυτής της ανακεφαλαιοποίησης.

Κάποιοι κέρδισαν και κάποιοι έχασαν. Έτσι φίλοι μας παίζεται το πολιτικό παιχνίδι, όταν η κοινωνία δεν ελέγχει το πολιτικό της σύστημα.

Ωραίος κόσμος όμορφος, αγγελικά πλασμένος.





πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Α” ΔΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 1η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ 1.293 ΕΥΡΩ! ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ!

Την ώρα που ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ ψήφιζαν την αρπαγή των σπιτιών, η Ραχήλ Μακρή προειδοποιούσε για την αρπαγή των…

σπιτιών μέσα από τη Βουλή, και μαζί με τους βουλευτές βαρίδια είπαν όχι στα προαπαιτούμενα και στο 3ο μνημόνιο. Ο κόσμος αποφάσισε στις εκλογές να τους αφήσει έξω από τη βουλή, με αποτέλεσμα σήμερα να μην υπάρχει μέσα στη βουλή αντιπολίτευση δυνατή για να παλέψει για τα δικαιώματα των πολιτών… 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ:
 
 
 


stoxos.gr






ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κάθειρξη 10 ετών σε οδηγό του ΚΤΕΛ Αρκαδίας και αγρότη για βιασμό ανήλικης με ειδικές ανάγκες

Στις φυλακές της Τρίπολης οδηγήθηκαν με απόφαση του Εφετείου Ναυπλίου, δύο άτομα, ένας οδηγός του ΚΤΕΛ Αρκαδίας κι ένας αγρότης από χωριό της Βόρειας Κυνουρίας, που καταδικάστηκαν για βιασμό ανήλικου κοριτσιού, ατόμου με ειδικές ανάγκες.

Η πράξη είχε τελεστεί πριν από πολλά χρόνια και είχε απασχολήσει την τοπική κοινωνία, ενώ το σημαντικό σύμφωνα με πληροφορίες είναι πως η ανήλικη έμεινε έγκυος κι έφερε στον κόσμο δίδυμα, τα οποία ύστερα από εργαστηριακές εξετάσεις DNA έχουν διαφορετικό πατέρα.

Η υπόθεση αναφορικά με τον οδηγό του ΚΤΕΛ είχε δημοσιοποιηθεί και πριν από περίπου δύο χρόνια, γιατί δεν είχε καταβάλει την εγγύηση που είχε οριστεί, με αποτέλεσμα τότε να συλληφθεί, ενώ η εμπλοκή του αγρότη έγινε πρόσφατα γνωστή, με την απόφαση του Εφετείου Ναυπλίου πριν λίγες μέρες, που επέβαλε ποινή κάθειρξης δέκα ετών σε έκαστο κατηγορούμενο.






Με πληροφορίες από ΑΠΕ




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΝΔ - Ενα ..... Ενα .... δυο over.....

Με «επιτυχία» έγινε σήμερα η πρόβα τζενεράλε της λειτουργίας του συστήματος τεχνικής υποστήριξης των εσωκομματικών εκλογών της 20ης Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της Συγγρού το σύστημα δοκιμάστηκε με πληρότητα 90%, ενώ σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται θεωρούνται «ασήμαντα» και «αντιμετωπίσιμα», ώστε την ερχόμενη Κυριακή όλα να είναι έτοιμα και να γίνουν κανονικά οι εκλογές ανάδειξης νέου προέδρου της ΝΔ.

Για «διαδικαστικές λεπτομέρειες» που «θα αντιμετωπιστούν άμεσα» κάνει λόγο και η επίσημη ανακοίνωση της ΝΔ, ωστόσο μένει στην πράξη να αποδειχτούν όλα αυτά την ερχόμενη Κυριακή, καθώς η εμπειρία από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι οδυνηρή στο συγκεκριμένο τομέα, όταν οι πάντες, παραμονές των φιάσκου της 22ας Νοεμβρίου διαβεβαίωναν για την ετοιμότητά τους να διεξάγουν τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ. 

Η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΝΔ έχει ως εξής:

«Σήμερα ολοκληρώθηκε με επιτυχία, σε συνεργασία με την εταιρεία Vodafone, η γενική δοκιμή του συστήματος για την εκλογή νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Ο στόχος της δοκιμής σε συνθήκες πραγματικών εκλογών επετεύχθη.

Με βάση το αποτέλεσμα, οι όποιες διαδικαστικές λεπτομέρειες παρουσιάστηκαν, θα αντιμετωπιστούν άμεσα και την επόμενη Κυριακή 20/12/2015 η διαδικασία της ψηφοφορίας θα διεξαχθεί χωρίς προβλήματα.

Με την ευκαιρία αυτή, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εκατοντάδες εθελοντές, στελέχη και μέλη της Νέας Δημοκρατίας που ανταποκρίθηκαν στο σημερινό μας κάλεσμα και συμμετείχαν στη διαδικασία της γενικής δοκιμής».





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γιατί εξαφανίζονται οι Κινέζοι δισεκατομμυριούχοι;

Η Κίνα φιλοξενεί 50 άτομα με προσωπική περιουσία 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων και άνω. Ένας εξ’ αυτών, ο Γκουό Γκουανγκτσάνγκ, έχει εξαφανιστεί.

Με περιουσία καθαρής αξίας 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Γκουανγκτσάνγκ είναι ένας πολύ γνωστός επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης και επενδυτής σε πολλές κινεζικές βιομηχανίες.

Με επενδυτικό όχημα τον Όμιλο Fosun, ο Κινέζος μεγιστάνας δραστηριοποιείται σε διάφορα πεδία, από τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες μέχρι την εξορυκτική βιομηχανία και τη λιανική πώληση. Αυτές οι δραστηριότητες έχουν οδηγήσει την εταιρεία του μεταξύ των πρώτων θέσεων στη λίστα των μεγαλύτερων ιδιωτικών εταιρειών στην Κίνα, μια χώρα όπου κυριαρχούν οι κρατικά ελεγχόμενες επιχειρήσεις. 

Η εξαφάνιση του Γκουανγκτσάνγκ είναι το τελευταίο επεισόδιο μιας σειράς ύποπτων συμβάντων που έχουν πλήξει την επιχειρηματική τάξη της Κίνας. Το 2015, συνολικά πέντε Κινέζοι επιχειρηματίες έχουν εξαφανιστεί. Ο Γιμ Φουνγκ, διευθύνων σύμβουλος της Guotai Yunan International, εξαφανίστηκε μόλις δύο εβδομάδες πριν τον Γκουό Γκουανγκτσάνγκ.

Συχνά, η οικονομική επίδραση ενός τέτοιου γεγονότος στην εταιρεία αυτού που αγνοείται είναι καταστροφική. Όταν ο Λι Χεϊτζούν, πρόεδρος της Hanenergy, δεν πήγε σε μια συνάντηση των μετόχων τον Μάιο του 2015, οι μετοχές έχασαν 47% της αξίας τους και η αξία της εταιρείας μειώθηκε κατά 18,6 δισεκατομμύρια δολάρια! 

Αυτές οι εξαφανίσεις δεν είναι απλές συμπτώσεις.

Συχνά, τα πρόσωπα που αγνοούνται εξαφανίζονται αφότου τους προσεγγίζουν οι κινεζικές αρχές στα πλαίσια έρευνας κατά της διαφθοράς. Από το 2013, μια σειρά επιχειρηματιών έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των αρχών με την υποψία της διαφθοράς. Οι έρευνες ξεκίνησαν εστιάζοντας σε τοπικούς αξιωματούχους, αλλά σύντομα επεκτάθηκαν σε στελέχη κρατικών εταιρειών και εταιρειών του χρηματοπιστωτικού τομέα. Κάποιοι πιστεύουν ότι ο Γκουό Γκουανγκτσάνγκ βρέθηκε στο στόχαστρο της κινεζικής κυβέρνησης γι’ αυτό τον λόγο.

Η εκστρατεία κατά της διαφθοράς, που ξεκίνησε σαν μια ειλικρινής προσπάθεια εντοπισμού όσων εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες, ίσως έχει εξελιχθεί σε ένα κυνήγι μαγισσών. Και καθώς η κατάσταση της κινεζικής οικονομίας χειροτερεύει, οι αρχές αναζητούν έναν αποδιοπομπαίο τράγο. Ίσως και να τον βρήκαν – στο πρόσωπο των Κινέζων δισεκατομμυριούχων. 







πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χωρίς πιστοληπτική αξιολόγηση δίνονταν επί σειρά ετών τα επιχειρηματικά, τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια

Πρωταθλήτρια στα «κόκκινα» δάνεια αναδεικνύεται η χώρα μας σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες τις Ευρώπης, ένας λόγος από τους οποίους είναι τα χαλαρά κριτήρια που είχαν οι τράπεζες από την απελευθέρωση των δανείων έως το 2009 που ξέσπασε η δημοσιονομική κρίση στην Ελλάδα σε συνδυασμό με την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.

Οι χορηγήσεις καταναλωτικών, στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων αποφασίζονταν σχεδόν αδιάκριτα στον βωμό του ανταγωνισμού για την αύξηση του μεριδίου αγοράς της κάθε τράπεζας.

Για να γίνει ωστόσο κατανοητή η ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατούσε σε όλες, ανεξαιρέτως, τις ελληνικές τράπεζες, θα πρέπει να εξηγηθεί ο τρόπος αξιολόγησης του δανειολήπτη (φυσικού προσώπου ή επιχείρηση) που γινόταν για τα ποσά που χορηγούνταν, αλλά και στην παρακολούθηση των δανείων μετά τη χορήγησή τους, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να αναλυθούν και οι διεθνείς πρακτικές.

Επίπεδο Κινδύνου

Τα δάνεια κατατάσσονται ανάλογα με το επίπεδο του αναλαμβανόμενου κινδύνου. Τον χαμηλότερο κίνδυνο έχουν τα στεγαστικά δάνεια, πιο αυξημένο κίνδυνο έχουν τα επιχειρηματικά (και ιδιαίτερα η ΜικροΜεσαίες Επιχειρήσεις), ενώ τα καταναλωτικά έχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο όλων των κατηγοριών των δανείων καθώς για την χορήγησή τους δεν υπήρχε απαίτηση εξασφάλισης (πχ προσημείωση ακινήτου).

Ανάλογα με το επίπεδο κινδύνου καθορίζεται και το επιτόκιο που πληρώνει ετησίως ο δανειολήπτης. Συγκεκριμένα, διεθνώς, αν ένα στεγαστικό δάνειο είχε, για παράδειγμα, τελικό επιτόκιο της τάξης του 3%, τότε το εταιρικό τελικό επιτόκιο είναι της τάξης του 7% και το καταναλωτικό 15%.

Αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας

Η αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη είναι μία σύνθετη διαδικασία, η οποία αφορά τη σύναψη ενός μακροπρόθεσμου δανείου. Στην Ελλάδα, η διαδικασία αυτή παραβλέφθηκε απολύτως.

Όσον αφορά τα στεγαστικά δάνεια, η αξιολόγηση γινόταν με βάση την αξία του ακινήτου και όχι με βάση τον συγκεκριμένο δανειολήπτη και την δυνατότητά του να αποπληρώνει το δάνειο στην καθορισμένη διάρκεια «ζωής» του δανείου. Τα κριτήρια δηλαδή που λάμβανε υπόψη της η τράπεζα ήταν η εμπορική αξία του ακινήτου σε σχέση με την αγορά. Κατά τις διεθνείς πρακτικές, το βάρος της αξιολόγησης πέφτει στον δανειολήπτη και γι αυτό κρίνεται η ικανότητά του και οι προοπτικές του, προκειμένου να εκτιμηθεί το κατά πόσο θα μπορέσει να εξυπηρετήσει το δάνειο που επιθυμεί να λάβει στη διάρκεια που επιθυμεί να το αποπληρώσει.

Επιπλέον, στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν αξιολογούσαν οι τράπεζες τον δανειολήπτη, αλλά όσον αφορά τα στεγαστικά δάνεια, τα πιστωτικά ιδρύματα χορηγούσαν περί το 130% της εμπορικής αξίας του ακινήτου, «βαφτίζοντας» το 30% ως «επισκευαστικό» δάνειο. Είναι δηλαδή πάρα πολλές οι περιπτώσεις που ο δανειολήπτης δεν συνεισέφερε καθόλου με δικά του χρήματα για την αγορά ακινήτου, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τους κανόνες, η τράπεζα θα μπορούσε να βάλει έως και το 70% της αξίας του ακινήτου και τα υπόλοιπα ο δανειολήπτης, αφού προηγουμένως θα είχα αξιολογηθεί για το συγκεκριμένο ποσό.

Με την έκρηξη της ζήτησης για αγορά ακινήτων, οι τράπεζες επίσης ξεκίνησαν να δίνουν στεγαστικά δάνεια σε ξένα νομίσματα, διαφημίζοντας την ελκυστικότητα των όρων, γεγονός που μετά το ξέσπασμα της κρίσης και την αλλαγή της ισοτιμίας του ελβετικού φράγκου σε σχέση με το ευρώ, έχει οδηγήσει 80.000 νοικοκυριά σε απόγνωση.

Στα επιχειρηματικά δάνεια η …αξιολόγηση περιοριζόταν με βάση το περιθώριο κέρδους (spread) που έδινε στην δανειζόμενη η άλλη τράπεζα! Δηλαδή, οι τράπεζες για να πάρουν τον πελάτη και να αυξήσουν το ενεργητικό τους για λόγους ανταγωνισμού, μείωναν το επιτόκιο για να προσελκύσουν μία νέα επιχείρηση και να την προσθέσουν στην πελατεία τους. Με βάση όμως τις διεθνείς πρακτικές που δεν ακολουθήθηκαν στη χώρα μας, η επιχείρηση αξιολογείται για τις προοπτικές της στον κλάδο που δραστηριοποιείται, τις διαθέσιμες εξασφαλίσεις που θα δώσει, ενώ παράλληλα συνεκτιμάται η οικονομία στο σύνολό της. Κρίνει επιπλέον το σκοπό του δανεισμού μίας επιχείρησης. Δηλαδή, το αν η τοποθέτηση των δανειζόμενων από την επιχείρηση κεφαλαίων θα έχουν απόδοση και σε τι βάθος χρόνου, ενώ παρακολουθεί επίσης εάν πράγματι έγινε η τοποθέτηση αυτή καθώς και τι αποτελέσματα είχε.

Όσον αφορά στα καταναλωτικά δάνεια οι τράπεζες δεν εφάρμοσαν καμία αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας ή εξασφάλισης σε περίπτωση μη αποπληρωμής. Και μάλιστα ούτε καν για τα …μάτια της εποπτικής αρχής η οποία επίσης δεν …ενόχλησε κανένα πιστωτικό ίδρυμα για τις πρακτικές.

Μάλιστα, για αρκετά χρόνια οι τράπεζες πίεζαν ασφυκτικά τους εν δυνάμει δανειολήπτες να πάρουν καταναλωτικά δάνεια, αλλά και πιστωτικές κάρτες, τις οποίες πολλές φορές τις έστελναν στα σπίτια ή την εργασία των νοικοκυριών χωρίς καν να τους έχει ζητηθεί. Τα «βαφτίσια» των καταναλωτικών δανείων ήταν ευρηματικά όπως πχ «διακοποδάνεια», «εορτοδάνεια», κλπ. Το βασικό κριτήριο ήταν το ύψος του λογαριασμού ή μία σταθερή εργασία από την οποία τα χρήματα έμπαιναν στους λογαριασμούς της τράπεζας μηνιαίως.

Η αύξηση στις χορηγήσεις των προσωπικών δανείων που περιλαμβάνουν όλων των ειδών τα καταναλωτικά δάνεια ήταν θεαματική για την τριετία 1999-2001 και ανήλθε σε 140%! Τα περισσότερα από αυτά χρησιμοποιήθηκαν για τα έξοδα διακοπών!

Συγκεκριμένα στα 309 δισ. δρχ. που ήταν τα υπόλοιπα των προσωπικών δανείων το 1998 στο σύνολο του τραπεζικού συστήματος προστέθηκαν μέσα σε τρία χρόνια 430 δισ. δρχ., καθώς οι καταναλωτές φαίνεται πως δανείζονταν για την κάλυψη των προσωπικών τους αναγκών. Οι τράπεζες εκμεταλλεύτηκαν αυτήν την καταναλωτική «κουλτούρα» προσφέροντας ανάλογα με την εποχή δανειακά πακέτα τα οποία μάλιστα χορηγούσαν με μεγάλη ευκολία και σε πολύ λίγη ώρα, όπως αυτά διαφημίζονταν τότε και στα ΜΜΕ.

Το …δόλωμα ήταν το χαμηλό επιτόκιο, οι πολλές δόσεις, η γρήγορη καταβολή των χρημάτων, αλλά και η περίοδο χάριτος. Μάλιστα, επιδίωκαν και συνεργασίες με ταξιδιωτικούς πράκτορες μέσω των οποίων διέθεταν τα χρηματοδοτικά τους προγράμματα. Η τράπεζα προέβαινε σε συμφωνία με μια τουριστική επιχείρηση, δίνοντάς της τη δυνατότητα να χορηγεί στους πελάτες της το προσωπικό της δάνειο. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα η τράπεζα έδινε και bonus στα ταξιδιωτικά γραφεία για κάθε χορήγηση δανείου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία εκείνης της εποχής,  περί το 10% των δανειοληπτών είχε λάβει  δύο προσωπικά δάνεια του 1.000.000 δρχ. το καθένα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα περισσότερα προσωπικά δάνεια κάθε χρόνο χορηγούνταν τις περιόδους πριν από τα Χριστούγεννα, πριν από το Πάσχα, καθώς και τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, δηλαδή πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές. Η χρήση πιστωτικών καρτών από τους καταναλωτές αυξανόταν κάθε χρόνο. Το 2000 τα υπόλοιπα των καρτών αυξήθηκαν κατά 260 δισ. δρχ. ή 49,80% και το 2001 κατά 489 δισ. δρχ. ή 62,70%. Οι τραπεζίτες και η Τράπεζα της Ελλάδος, δεν είχαν καμία ανησυχία όμως…

Η μηδενική παρακολούθηση δανείων

Η παρακολούθηση των δανείων μετά τη χορήγησή τους δεν αποτελούσε τραπεζική …εργασία. Οι φάκελοι για την διαχείριση των χορηγήσεων παρέμεναν στα καταστήματα που είχαν δώσει τα δάνεια και δεν προωθούνταν στο αρμόδιο τμήμα «πιστωτικού κινδύνου» (credit risk). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το αρμόδιο τμήμα να ενημερώνεται ότι ένα δάνειο είναι «κόκκινο», αφού ήδη ήταν «κόκκινο»…, δηλαδή αφού ήδη είχαν περάσει 90 μέρες που ο δανειολήπτης είχε σταματήσει να το πληρώνει. Η «πρακτική» αυτή αφορούσε όλες τις  κατηγορίες των δανείων.

Οικονομικοί αναλυτές ωστόσο τονίζουν ότι σε αντίθεση με την κυρίαρχη άποψη, οι εξασφαλίσεις (ακίνητα) που έχουν οι τράπεζες έναντι των χορηγήσεών τους είναι καλής ποιότητας. Και τούτο διότι, όπως οι ίδιοι επισημαίνουν, η αγορά ακινήτων δε θα πρέπει να εκτιμάται σε μία συγκεκριμένη στιγμή, αλλά να κρίνεται ανάλογα με τον κύκλο της οικονομίας. Επιπλέον πιστεύουν ότι τα ακίνητα στην Ελλάδα θα ανακάμψουν γιατί θα παρατηρηθεί αυξημένη ζήτηση για αγορές ακινήτων και κυρίως από το εξωτερικό, ενώ παράλληλα επισημαίνουν ότι έχουν δοθεί λίγα δάνεια κατά την περίοδο της λεγόμενης «φούσκας» και ότι τα περισσότερα που δόθηκαν ως εγγυήσεις ήταν στην εύλογη αξία τους.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει τη συναίνεση και ξαναπιάνει το σκληρό ροκ

Με την έγκριση του σχεδίου απόφασης, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή (13/12) οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Στο αρχικό σχέδιο απόφασης ενσωματώθηκαν και κάποιες προτάσεις τροποποιήσεων ενώ αποφασίστηκε η διεξαγωγή του Συνεδρίου να γίνει μέσα στον Απρίλιο.

Ο πολιτικός διάλογος με τον ελληνικό λαό, στο πλαίσιο του επικείμενου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, θα δώσει την απάντηση στα σενάρια που κατασκεύασαν και προέβαλαν διάφορα κέντρα το τελευταίο διάστημα περί πολιτικών συμμαχιών και οικουμενικών κυβερνήσεων, αναφέρεται στο σχέδιο απόφασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, που έλαβε την έγκριση των μελών.

Σε ένα ξεχωριστό κεφάλαιο, υπό τον τίτλο «το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα», που συμπεριελήφθη στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, καθίσταται σαφές ότι τα σενάρια αυτά έπεσαν στο κενό, «καθώς είναι ορατή μέσα στην κοινωνία η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην Αριστερά και τη Δεξιά, ανάμεσα στο νεοφιλελεύθερο αυταρχικό δρόμο και την εναλλακτική λύση».

«Οι αναγκαίες συναινέσεις πρέπει να επιτυγχάνονται στη βάση του δικού μας πολιτικού σχεδίου», υπογραμμίζει η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και καθιστά σαφές ότι στόχος του κόμματος είναι η αναδιάταξη των κοινωνικών συμμαχιών και η διαμόρφωση ενός ισχυρού μετώπου κοινωνικών δυνάμεων για την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος, την κοινωνική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. «Οι λύσεις δεν μπορούν παρά να έχουν κοινωνικό και ταξικό πρόσημο. Σ΄αυτήν την προσπάθεια η ΚΕ καλεί τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να συστρατευθούν», αναφέρει η απόφαση της ΚΕ.

Στο κείμενο της απόφασης γίνεται η καταγγελτική αναφορά στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ ότι επιδίδονται σε μια φτηνή και λαϊκίστικη αντιπολίτευση, που δεν κρύβει την πρόσδεσή της στο νεοφιλελεύθερο άρμα και την προσπάθεια εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων της ολιγαρχίας και της διαπλοκής. Αναφέρεται ακόμη ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ δεν στηρίζουν τη διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης και δεν αντιτάσσονται στις επιδιώξεις ακραίων κύκλων της ΕΕ που θέλουν τη χώρα να είναι αποικία χρέους των δανειστών. Αναφορά γίνεται στην Ένωση Κεντρώων με την επισήμανση ότι η εκλογική της βάση έχει ρευστά πολιτικά χαρακτηριστικά και η ανάγκη για εκλογική επιβίωση καθιστά το κόμμα αυτό απρόβλεπτο ενώ οι πολιτικές του θέσεις συνιστούν ένα δημαγωγικό συνοθύλευμα. Όσο για το ΚΚΕ, σημειώνεται ότι αδυνατεί να κατανοήσει ποια είναι κυρίαρχη σύγκρουση στην κοινωνία και αποφεύγει να πάρει τη θέση που πρέπει να πάρει και συλλήβδην εντάσσει το ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο μέτωπο με το οποίο αντιπαρατίθεται.

«Δεύτερη φορά κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ»

Στο κείμενο της απόφασης περιγράφεται ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο βαθύς και ριζικός μετασχηματισμός του οικονομικού παραγωγικού και κοινωνικού μοντέλου της χώρας, με έμφαση στη στήριξη των εργασιακών δικαιωμάτων και του μισθού, την ενεργητική στήριξη της απασχόλησης, τη διεύρυνση του κοινωνικού κράτους, την προστασία της περιουσίας, την αναδιανομή του πλούτου προς όφελος όσων έχουν πληγεί από την κρίση, την προστασία του περιβάλλοντος.

Ειδική αναφορά κάνει η ΚΕ στην πρόκληση της διαπραγμάτευσης για το ασφαλιστικό σύστημα και υπογραμμίζεται ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί κομβικό ζήτημα η αποφυγή μειώσεων στις συντάξεις και η επίτευξη της αναγκαίας εξοικονόμησης μέσα από την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και τον εξορθολογισμό του ασφαλιστικού συστήματος. Τονίζεται επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Κυβέρνηση οφείλει να καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μεταρρύθμισης της κοινωνικής ασφάλισης και η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού να επιτευχθεί με όρους κοινωνικής και γενεακής αλληλεγγύης.
Ταυτόχρονα υπογραμμίζεται ότι προϋπόθεση για να μην καταστεί αδιέξοδη η συμφωνία είναι η έναρξη της συζήτησης για το χρέος, η γενναία και αποτελεσματική διευθέτηση του που θα ανοίξει το δρόμο για να βγει η ελληνική οικονομία από την κρίση. Προϋπόθεση είναι επίσης το πρόγραμμα κοινωνικού και οικονομικού μετασχηματισμού το οποίο πρέπει να έχει κοινωνικό, ταξικό και περιβαλλοντικό πρόσημο, θα δημιουργεί θέσεις εργασίας και θα αναδιανέμει με κοινωνική δικαιοσύνη τον παραγόμενο πλούτο.

Έμφαση δίνεται στην υποχρέωση να προχωρήσει το «παράλληλο πρόγραμμα» και αναφέρεται ότι πρέπει να μπει άμεσα σε εφαρμογή ο νόμος για τα ΜΜΕ, να προχωρήσει ο ανασχεδιασμός του ΕΣΠΑ και να καλύπτει περισσότερα προγράμματα, να παταχθεί η φοροδιαφυγή και να ελεγχθούν όλες οι λίστες φοροδιαφυγής, να ενισχυθεί ο δημόσιος κοινωνικός έλεγχος των τραπεζών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών και της κοινωνίας, να επιταχυνθούν μεγάλες τομές και αλλαγές στη δημόσια διοίκηση.

"Το κόμμα πρέπει να αποκτήσει ρόλο συνυπευθυνότητας με την κυβέρνηση, όχι κομμάτι του κράτους"

Η ΚΕ υπογραμμίζει επίσης ότι στην ελπιδοφόρα και δύσκολη πορεία, είναι ανάγκη το κόμμα να αναβαθμίσει την πολιτική του παρουσία και να κατοχυρώσει το ρόλο του. «Ο ρόλος αυτός δεν μπορεί να είναι ρόλος απλής παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου και άσκησης κριτικής. Το κόμμα πρέπει να αποκτήσει ρόλο συνυπευθυνότητας και οργανικής σύνδεσης με την κυβέρνηση. Όχι να γίνει κομμάτι του κράτους και συνδιαχειριστής της διαφθοράς και των πελατειακών δικτύων, όπως τα κόμματα του παλιού πολιτικού συστήματος. Αλλά να διασφαλίσει τη διαμεσολάβηση της κυβέρνησης με την ίδια την κοινωνία, τις ανάγκες και τις προσδοκίες της.

Κυρίως, με τα κινήματα και τους θεσμούς της κοινωνίας», αναφέρει η ΚΕ και υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και στη διαμόρφωση και μετατόπιση των κοινωνικών συσχετισμών και να βρίσκεται στα συνδικάτα, στα κινήματα και τους αγώνες, στα εγχειρήματα αλληλεγγύης, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, στους χώρους δουλειάς. Σημειώνεται επίσης ότι το κόμμα πρέπει να δίνει το στίγμα μιας οραματικής πολιτικής που θα μπορεί να υλοποιείται έξω και πέρα από τη Συμφωνία που έχει υπογραφεί.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Η ΚΕ αναφέρει ότι η ανασυγκρότηση της Νεολαίας σε όλη την Ελλάδα δεν αφορά μόνο τη Νεολαία αλλά και το κόμμα και οι Νομαρχιακές Επιτροπές πρέπει να έχουν το επόμενο διάστημα στον προσανατολισμό τους τη δημιουργία οργανώσεων νέων σε όλους τους νομούς της χώρας.
Η Νεολαία την επόμενη περίοδο προγραμματίζει μεγάλη καμπάνια με στοχευμένα θέματα (εργασιακά, παιδεία, δικαιώματα) και την έκδοση διμηνιαίου περιοδικού ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες γίνεται η , Συνδιάσκεψη ίδρυσης νέου συνδικαλιστικού φορέα στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Το Συνέδριο

Ως προς το επικείμενο Συνέδριο, έμφαση δίνεται στην οικοδόμηση ενός μαζικού, δημοκρατικού, ριζοσπαστικού και συλλογικού ΣΥΡΙΖΑ, προτείνεται να διεξαχθούν ανοιχτές θεματικές συνελεύσεις και εκδηλώσεις, σε πρωτεύουσες Νομών, σε γειτονιές μεγάλων αστικών κέντρων για ένα συνέδριο στρατηγικής και ταυτότητας. Επίσης κρίνεται σημαντική η διοργάνωση μιας μεγάλης διεθνούς συνάντησης για την Ευρώπη και τις νέες προκλήσεις.

Προσφυγικό και κρίση στη Μέση Ανατολή

Η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό επισημαίνει ότι η ριζική αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής και η ανάδειξη της προσφυγικής κρίσης ως ευρωπαϊκό πρόβλημα από την Ελληνική κυβέρνηση, ώθησε πανευρωπαϊκές εξελίξεις και αφύπνισε τις ευρωπαϊκές κοινωνίες αναδεικνύοντας το αίτημα για μια πραγματικά ευρωπαϊκή αντιμετώπιση της κρίσης με όρους συλλογικής ευθύνης των κρατών μελών της ΕΕ. Την ίδια στιγμή όμως, το προσφυγικό αξιοποιείται από δυνάμεις της ακροδεξιάς, που υποστηρίζουν την ανόρθωση φρακτών και την εδραίωση μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Η ΚΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες αλληλέγγυους πολίτες, που σε καθημερινή βάση δίνουν τη μάχη στο πλάι των προσφύγων και στηρίζει μια συγκροτημένη διαδικασία επανεγκατάστασης απευθείας από την Τουρκία προς την Ευρώπη και ταυτόχρονα μετεγκατάστασης για όσους ήδη έχουν περάσει στην Ελλάδα προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στην απόφαση γίνεται αναφορά στη Μέση Ανατολή για την οποία σημειώνεται ότι απειλείται η υπόσταση ολόκληρων κρατών μετά την επέλαση τα λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους» του οποίου η αντιμετώπιση δεν θα επιτευχθεί με την έξαρση της ισλαμοφοβίας και με θεωρίες περί «σύγκρουσης πολιτισμών». Η Κεντρική Επιτροπή υπογραμμίζει ότι η Ελληνική Κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Αριστερά, τα κοινωνικά κινήματα και οι υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να εργαστούν για ένα σχέδιο ειρήνευσης, δημοκρατίας, σταθερότητας στη ΝΑ Μεσόγειο και την ευρύτερη Μέση Ανατολή προκειμένου να υπάρξει ένας κοινά αποδεκτός οδικός χάρτης ειρήνευσης και δημοκρατικής μετάβασης στη Συρία, να υπάρξει ένα πλάνο απομόνωσης του ISIS, να επανεκκινήσει η διαδικασία ειρήνευσης για το Κουρδικό ζήτημα και με στόχο να υπάρξει επιτυχής έκβαση των διακοινοτικών συνομιλιών του Κυπριακού υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και στη βάση των αποφάσεων του.

Διεθνής και ευρωπαϊκή συγκυρία

Η απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ κάνει αναφορά στη διεθνή και ευρωπαϊκή συγκυρία και επισημαίνει ότι η γενικευμένη αποσταθεροποίηση στην Ευρώπη αλλά και στην περιοχή μας συμβάλλει στην ανάπτυξη φοβικών συνδρόμων και αυταρχικών επιλογών, επισημαίνεται ο κίνδυνος ανόδου της ακροδεξιάς και υπογραμμίζεται η ανάγκη να συγκρουστούν οι αριστερές, δημοκρατικές κυβερνήσεις με τις πολιτικές που οδηγούν σε οικονομική και κοινωνική κατάρρευση, με λογικές ξενοφοβίας και ρατσισμού. Ειδική μνεία γίνεται στο κείμενο της πολιτικής απόφασης, στο σκληρό, επίμονο αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ και του ελληνικού λαού που δημιούργησε προϋποθέσεις ριζοσπαστικοποίησης κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων σε όλη την Ευρώπη. Διατυπώνεται επίσης η θέση ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας στην Πορτογαλία που αντιτίθεται στη λιτότητα και το νεοφιλελευθερισμό, από τις δυνάμεις της Αριστεράς και του Σοσιαλιστικού Κόμματος, είναι αποτέλεσμα των εξελίξεων στη χώρα μας. Επισημαίνεται ακόμη ότι σύντομα θα γίνουν εκλογές στην Ισπανία που μπορούν να αλλάξουν το χάρτη των πολιτικών συσχετισμών.

Στην αποτίμηση που γίνεται για τη διεθνή και ευρωπαϊκή συγκυρία, γίνεται αναφορά στις εκλογικές ήττες των αριστερών προοδευτικών δυνάμεων στις προεδρικές εκλογές της Αργεντινής και τις εθνικές εκλογές της Βενεζουέλας και σημειώνεται ότι «συνιστούν ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη που θέτουν σε κίνδυνο τη διαδικασία της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ALBA στη Λατινική Αμερική και επιτρέπουν στις ΗΠΑ να ανακτήσουν τον οικονομικό και γεωστρατηγικά ρυθμιστικό και επεμβατικό τους ρόλο στην ευρύτερη περιοχή». Αναφέρεται επίσης ότι η διάσκεψη του ΟΗΕ στο Παρίσι για την κλιματική αλλαγή κατέγραψε ένα σχετικά θετικό αποτέλεσμα, αν και υπολείπεται σημαντικά του κατεπείγοντος της διάσωσης του πλανήτη.




Πηγή: ΑΠΕ




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γιατί παραιτήθηκε η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου;

Του Πέτρου Κουσουλού

Καθόλου ξαφνική για εκείνους που γνωρίζουν τα πράγματα και τις καταστάσεις στο χώρο της δικαιοσύνης δεν είναι η είδηση παραίτησης της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου στο Εφετείο Αθηνών. Σε αντίθεση με την παραπληροφόρηση και το «χαλασμένο τηλέφωνο» που θέλει δυναμική εισαγγελέα να παραιτείται α) Επειδή αργούσε να περαιώσει δικογραφίες! ή β) την έφαγαν τα συμφέροντα και τα διαπλεκόμενα η αλήθεια είναι άλλη: Η παραίτηση έχει να κάνει με καθαρά προσωπικούς λόγους.

Αρκετές φορές οι ενέργειες είχαν αποτελέσει την αιτία για να μπει στο «στόχαστρο» συγκεκριμένων αλλά και εκδοτικών συμφερόντων. Εφεξής θα υπηρετεί στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών.Μάλιστα η συγκεκριμένη απόφαση φαίνεται να ήταν ειλημμένη εδώ και καιρό ενώ για την παραίτηση ήταν πλήρως ενημερωμένη η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς κ. Ράικου η οποία στήριξε και στηρίζει απόλυτα την εισαγγελική λειτουργό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Παπανδρέου χειρίστηκε βαρύτατα οικονομικά σκάνδαλα των τελευταίων ετών όπως και υποθέσεις των ύποπτων αθλητικών αγώνων του ελληνικού ποδοσφαίρου, των εξοπλιστικών του Άκη Τσοχατζόπουλου, της πυροσβεστικής και πολλών ακόμη.

Την ίδια στιγμή σε πλήρη εξέλιξη είναι διαδικασία στελέχωσης της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς και των οικονομικών εισαγγελέων με επιστημονικούς συνεργάτες όπως είχε αποκαλύψει το ereportaz.gr , ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έληξε ένα χρονίζον πρόβλημα και αποσπά 35 ειδικούς συνεργάτες στο τμήμα της Ελένης Ράικου και άλλους 35 στο τμήμα του Παναγιώτη Αθανασίου.






πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!