EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Η ΑΘΕΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΒΑΛΕΙ – ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΔΟΛΙΟ ΤΡΟΠΟ – ΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…
ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…

Δαπάνες συνολικού ποσού μέχρι 9.545 ευρώ θα πρέπει να πραγματοποιήσει το 2016 κάθε μισθωτός και συνταξιούχος, είτε μέσω μίας και μοναδικής πιστωτικής κάρτας είτε μέσω ενός μόνο τραπεζικού λογαριασμού συνδεδεμένου με χρεωστική κάρτα είτε μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking), προκειμένου να κατοχυρώσει έκπτωση φόρου έως και 2.100 ευρώ, σύμφωνα με τον ισχύοντα Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

Οι επαγγελματίες

Από την άλλη πλευρά, εντός του 2016 κάθε επιχειρηματίας κι ελεύθερος επαγγελματίας θα υποχρεωθεί να εισπράττει μέσω ενός και μοναδικού επαγγελματικού τραπεζικού λογαριασμού όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις των προϊόντων του ή την παροχή των υπηρεσιών του, τα οποία θα του πληρώνουν οι πελάτες του με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών (μέσω καρτών ή ηλεκτρονικής τραπεζικής). Τα χρήματα των εισπράξεων αυτών κάθε επιχειρηματίας κι ελεύθερος επαγγελματίας δεν θα μπορεί να τα «σηκώνει» από το συγκεκριμένο λογαριασμό για να τα βάζει στην τσέπη του ή να τα αποθηκεύει στο σπίτι του με τη μορφή μετρητών, αλλά θα μπορεί μόνο να τα δαπανά μέσω χρεωστικής κάρτας ή ηλεκτρονικής τραπεζικής, για πληρωμές προμηθευτών, φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, καθώς και για την κάλυψη άλλων άμεσων αναγκών της επιχείρησης ή του γραφείου του. Σε κάθε περίπτωση, η διακίνηση χρηματικών ποσών μέσω του επαγγελματικού αυτού λογαριασμού δεν θα μπορεί να γίνεται πλέον με αναλήψεις και καταθέσεις μετρητών. Για τα ποσά που κατατίθενται στο λογαριασμό αυτό θα ισχύει, εξάλλου, το ακατάσχετο.

Το σχέδιο

H υποχρέωση κάθε μισθωτού και συνταξιούχου να καλύπτει ποσό ύψους έως 9.545 ευρώ το χρόνο με δαπάνες που θα έχει εξοφλήσει με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, καθώς επίσης και η υποχρέωση κάθε επιχειρηματία κι ελεύθερου επαγγελματία να διακινεί τα ποσά των επαγγελματικών εισπράξεων και δαπανών του μέσω ενός και μοναδικού τραπεζικού λογαριασμού προβλέπονται με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την καθιέρωση του «πλαστικού χρήματος» ως του πλέον διαδεδομένου μέσου οικονομικών συναλλαγών στη χώρα μας.

Σύμφωνα, ειδικότερα, με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών (μέρη του οποίου παρουσίασε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1), το 2016:

1 Κάθε μισθωτός και συνταξιούχος του οποίου το ετήσιο εισόδημα είναι χαμηλότερο των 9.545 ευρώ θα πρέπει να πληρώσει με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ή μέσω e-banking συνολικό ποσό δαπανών τουλάχιστον ίσο με το εισόδημά του για να μην πληρώσει φόρο!

2 Από την άλλη πλευρά, κάθε μισθωτός και συνταξιούχος με ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο των 9.545 ευρώ θα πρέπει να δαπανήσει με «πλαστικό χρήμα» ή μέσω e-banking 9.545 ευρώ για να του αναγνωρίσει η εφορία την ανώτατη έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ.

3 Για την κάλυψη του ποσού των 9.545 ευρώ θα αναγνωρίζονται οποιεσδήποτε δαπάνες έχουν εξοφληθεί από μία μόνο πιστωτική κάρτα ή από μία μόνο χρεωστική κάρτα. Σ’ αυτές περιλαμβάνονται όλες οι δαπάνες για αγορές καταναλωτικών αγαθών, παροχές υπηρεσιών, λογαριασμούς ΔΕΚΟ, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα, ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, νοσήλια, φάρμακα, καύσιμα κ.λπ.


Στην περίπτωση της χρεωστικής κάρτας, ο συνδεδεμένος μ’ αυτήν τραπεζικός λογαριασμός θα πρέπει προηγουμένως να έχει δηλωθεί ηλεκτρονικά, στο ΤΑΧΙSnet, ως προοριζόμενος να εξυπηρετήσει την εξόφληση δαπανών με «πλαστικό χρήμα» για την κάλυψη ποσού μέχρι 9.545 ευρώ και την κατοχύρωση της αντίστοιχης έκπτωσης φόρου των 2.100 ευρώ.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θέλουν να ξεχασουμε τα κλεμμένα 200εκ θαλασσοδάνεια

Και όμως υπάρχουν πολιτικοί από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ που κουνάνε με θράσος το δάχτυλο ζητώντας ευθύνες και εκτοξεύοντας απειλές για εξεταστικές επιτροπές.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η απαίτηση των θεσμών να καταργηθεί το ακατάσχετο που ισχύει για το 40% της κρατικής επιχορήγησης προς τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, που τα μη εξυπηρετούμενα κατακόκκινα δάνειά τους, συνολικού ύψους 220 εκατομμυρίων ευρώ, δεν εξυπηρετούνται και με τον ρυθμό και το εκλογικό ποσοστό ειδικά του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να αποπληρωθούν σε αυτόν τον αιώνα.

Τα δάνεια αυτά εδόθησαν από την Αγροτική Τράπεζα, την οποία και τα δύο κόμματα μεταχειρίστηκαν σαν κομματικό μαγαζί τοποθετώντας στη διοίκησή της, είτε τον ταμία του κόμματος είτε τον κουμπάρο του αρχηγού. Μια τράπεζα ειδικού σκοπού, δηλαδή για την ενίσχυση της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής, μια τράπεζα απολύτως λαϊκή, με καταστήματα σε πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά, κανιβαλίστηκε από τον δικομματισμό και μετά παραχωρήθηκε έναντι πινακίου φακής σε παίκτη του συστήματος.

Μια τράπεζα με ανεπτυγμένη τεχνογνωσία, όχι μόνον στην τραπεζική αγορά, αλλά και στα μυστικά της αγροτικής ανάπτυξης, με δύο λόγια μια τράπεζα – εργαλείο, προσέφερε τα υψηλής αξίας και δυναμικής κινητά και ακίνητα περιουσιακά της στοιχεία στην εμπορική τραπεζική κερδοσκοπία. Και όμως υπάρχουν πολιτικοί από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ που κουνάνε με θράσος το δάχτυλο ζητώντας ευθύνες και εκτοξεύοντας απειλές για εξεταστικές επιτροπές. Εγκαλούν δηλαδή την κυβέρνηση για την ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών. Την κυβέρνηση που έχει ανακοινώσει ότι η ανακεφαλαιοποίηση θα εξεταστεί στη Βουλή ύστερα από έρευνα που θα πραγματοποιήσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων. Ερώτημα: Πλήρωσε κανείς για αυτά τα οικονομικά κακουργήματα; Με τον Ευ. Βενιζέλο να μεριμνά για την ευρωστία του θεσμικού πλαισίου, ελάχιστοι διαπλεκόμενοι απατεώνες του πολιτικού συστήματος έδωσαν λόγο στη Δικαιοσύνη.

Και τώρα τι γίνεται; Μπορούμε να αφήσουμε δύο ιστορικά κόμματα να χρεοκοπήσουν, με απαίτηση των δανειστών; Θα λέγαμε ότι, όπως όλοι οι υπόλοιποι πολίτες που έχουν κόκκινα δάνεια, οι υπεύθυνοι από τα δύο κόμματα θα πρέπει να διαπραγματευτούν με τις τράπεζες για τη ρύθμιση των δανείων τους. Και αφού το κάνουν, ας αξιοποιήσουν τις ρυθμίσεις που ισχύουν για όλους. Αν παραταύτα δεν βγαίνει κάτι, τότε ας καταθέσουν τροπολογία στη Βουλή παρακαλώντας την κυβέρνηση να την στηρίξει εφ’ όσον η πρότασή τους είναι βιώσιμη. Και ειδικά από το ΠΑΣΟΚ, αν δεν θέλει να διαπραγματευτεί η ίδια η κ. Γεννηματά, ας στείλει τότε ως αντιπρόσωπο τον Γ. Παπανδρέου, αφού επί προεδρίας του το χρέος του ΠΑΣΟΚ υπερδιπλασιάστηκε! Και καλά θα κάνουν να σταματήσουν τα παραμύθια πως για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ έχει επιληφθεί εισαγγελέας.






πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Τεράστια Απάτη Αποκαλύπτεται… Οι Μάσκες Έπεσαν… Ορίστε Ποιος Κρύβεται Πίσω από τα «Στημένες» Τρομοκρατικές Επιθέσεις

ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ… ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ…

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ…

ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ: ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Το ΣΡΑΗΛ βρίσκεται πίσω από τη λεγόμενη ισλαμική απειλή ΤΡΟΜΟΥ που έχει δημιουργήσει πανικό ανάμεσα στους Αμερικανούς στον απόηχο των μαζικών πυροβολισμών την περασμένη εβδομάδα στην Καλιφόρνια, αποκαλύπτει ο Αμερικανός επιστήμονας Dr. Kevin Barrett.

ΙΣΡΑΗΛ 1

Σε μια συνέντευξη στο Press TV την Τετάρτη, ο DR. Kevin Barrett κατονόμασε το περιστατικό στο San Bernardino ως «ψευδή σημαία», η οποία γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους ομοίους του υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ, Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ, για να δαιμονοποιήσουν τους Μουσουλμάνους.

Σε απάντηση του για το San Bernardino, ο Trump έκανε έκκληση για «μια συνολική και πλήρη διακοπή λειτουργίας των μουσουλμάνων που εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες». Πλέον όλοι κατάλαβαν ποιος είναι ο σκοπός του.

Και προχώρησε και παρακάτω: «Από 9/11 είχαμε μια σειρά από σιωνιστικές-νεοσυντηρητικές επιθέσεις ψεύτικης σημαίας που οργανώθηκαν από τις μυστικές υπηρεσίες που συνδέονται με την ισραηλινή Μοσάντ, δολοφονώντας μεγάλο αριθμό ατόμων. Και για όλα αυτά έχουν ψευδώς κατηγορηθεί οι «ριζοσπάστες μουσουλμάνοι», δήλωσε ο αναλυτής.

Και συνέχισε: «Έτσι, αυτό το κύμα της προπαγάνδας που σχεδιάστηκε από τον [Ισραηλινό πρωθυπουργό] Νετανιάχου και αμερικανικά «τσιράκια», του έχει πλέον δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα της ακραίας ισλαμοφοβίας, παρόλο που ο μέσος Αμερικανός είναι περισσότερο από 10 φορές πιο πιθανό να πνιγεί στην μπανιέρα του ή να πληγεί από κάτι άλλο από το να πεθάνει σε κάθε είδους τρομοκρατική επίθεση.

«Η ιδέα ότι υπάρχει μια ριζική μουσουλμανική τρομοκρατική απειλή είναι μια πλήρης φάρσα. Δεν υπάρχει τέτοια απειλή. Έχει εφευρεθεί από τους εχθρούς του Ισλάμ», τονίζει χαρακτηριστικά ο Dr. Kevin Barrett.


ΙΣΡΑΗΛ 2

ΙΣΡΑΗΛ 3

ΙΣΡΑΗΛ 4

ΙΣΡΑΗΛ 5





πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έως 250 ευρώ το χρόνο η επιβάρυνση από τα τέλη κυκλοφορίας με το… χιλιόμετρο

Ποιοι την γλιτώνουν – Ποιοι θα επιβαρυνθούν περισσότερο

Στα 10-15 λεπτά εκτιμά η αγορά την τελική επιβάρυνση για τον καταναλωτή από την αύξηση της τιμής της βενζίνςη

Επιβάρυνση που φτάνει έως και τα 250 ευρώ το χρόνο θα έχουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ με το σχέδιο που εξετάζεται στο οικονομικό επιτελείο για επιβολή τελών κυκλοφορίας με το… χιλιόμετρο.

Σύμφωνα με την Ημερησία η αύξηση στην τιμή της βενζίνης αναμένεται να κυμανθεί από 10 έως 15 λεπτά το λίτρο γεγονός που θα εκμηδενίσει τη σχεδιαζόμενη μείωση κατά 50% των τελών κυκλοφορία σε υψηλού κυβισμού ΙΧ.

Οι μεγαλύτερο χαμένοι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι όσοι «γράφουν» περισσότερα από 20.000χλμ. το χρόνο. Για να γλιτώσει κάποιος θα πρέπει να έχει όχημα μεσαίου ή μεγάλου κυβισμού και να κάνει λιγότερα από 10.000 χλμ. το χρόνο.






ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κρίθηκε ένοχος για 23 βιασμούς παιδιών ηλικίας 1 έως 3 ετών και η ανώτατη ποινή είναι 7,5 χρόνια

Ένας βοηθός παιδοκόμος καταδικάστηκε σήμερα στη Σουηδία σε κάθειρξη 6,5 ετών, καθώς κρίθηκε ένοχος για 23 βιασμούς και άλλες διακεκριμένες σεξουαλικές επιθέσεις που διέπραξε σε βάρος κοριτσιών ηλικίας 1 έως 3 ετών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς όπου εργαζόταν.


Ο άνδρας, που μετακινούνταν συχνά στην περιοχή Κρίστιανσταντ (νότια), ομολόγησε την ενοχή του για τα εγκλήματα που διέπραξε το διάστημα μεταξύ Μαρτίου του 2014 και Ιουνίου του 2015 σε συνολικά οκτώ παιδικούς σταθμούς.

«Ο άνδρας κακοποιούσε σεξουαλικά πολλά κοριτσάκια τη στιγμή που άλλαζε τις πάνες τους. Τα κοριτσάκια ήταν μεταξύ ενός και τριών ετών. Ο άνδρας, ηλικίας 40 ετών, κατέγραφε τους βιασμούς στο κινητό του τηλέφωνο» επισήμανε το δικαστήριο του Κρίστιανσταντ.

Τα εγκλήματά του είναι «διακεκριμένα» λόγω της επιρροής που ασκούσε στα θύματά του, ο αριθμός των οποίων δεν έχει διευκρινιστεί κι επειδή «πρόδωσε την εμπιστοσύνη τους», υπογραμμίζουν οι δικαστές στην απόφασή τους.

Το γεγονός ότι συνεργάστηκε με τις αρχές κατά τη διάρκεια των ερευνών είχε ως αποτέλεσμα να αποφύγει το ενδεχόμενο να του επιβληθεί η ανώτατη ποινή κάθειρξης, ήτοι τα 7,5 χρόνια.

«Αυτού του είδους τα εγκλήματα είναι πολύ σπάνια» δεδομένης της ηλικίας των θυμάτων, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του δικαστηρίου, ο Μάρκους Νίλσον.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος και στην κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας.

Ο άνδρας συνελήφθη τον Ιούλιο αφού επιτέθηκε σε ένα κοριτσάκι που έπαιζε σε ένα θεματικό πάρκο όπου εκείνος εργαζόταν.





Πηγή: ΑΠΕ



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Formula Racing από τους φοιτητές του ΕΜΠ


Επιμέλεια: Γιάννης Μουρατίδης

Για πρώτη φορά το 2008, μια ομάδα φοιτητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, συνεργάστηκαν για να συμμετέχουν στους πανευρωπαϊκούς αγώνες Formula Student που σημαίνει ότι έπρεπε να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν το δικό τους αγωνιστικό όχημα εκ του μηδενός.



Το 2011 ήταν η τελευταία χρονιά που η ομάδα συμμετείχε στο πρωτάθλημα και μάλιστα στην κορυφαία κατηγορία. Στη συνέχεια, η οικονομική δυσφορία ανάγκασε την ομάδα να περάσει σε μια κατάσταση αναμονής. Οπότε, μόλις βρέθηκε η ευκαιρία ενός μεγάλου χορηγού, ο οποίος για τη φετινή χρονιά θα είναι η Bosch, η φλόγα αναζωπυρώθηκε.





Το αυτοκίνητο που θα συμμετέχει στους αγώνες του 2016 είναι σχεδόν έτοιμο και έχει ξεκινήσει τις δοκιμές σε πίστα. Η Prom Racing Team απαρτίζεται από 14 άτομα, τα οποία έχουν αναλάβει εξειδικευμένους ρόλους , δημιουργώντας υποομάδες για να ολοκληρώσουν, τα μέρη του αγωνιστικού οχήματος, όπως το πλαίσιο, η ανάρτηση, ο κινητήρας και άλλα. Όπως μάθαμε, η ομάδα εκτός από τις καινοτομίες στον τεχνολογικό τομέα, είναι και εξαιρετικά αποτελεσματική σε επίπεδο συντονισμού και προβολής.

Οι πρώτοι αγώνες στους οποίους θα συμμετέχει η Prom Racing, θα γίνουν το ερχόμενο καλοκαίρι στις πίστες του Hockenheim στη Γερμανία και της Πάρμα στην Ιταλία.




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ναυτιλιακός κολοσσός. Συγχωνεύτηκαν Cosco και China Shipping

Το Κρατικό Συμβούλιο της Κίνας ενέκρινε τη συγχώνευση των δύο μεγαλύτερων ναυτιλιακών εταιριών της χώρας, της China Ocean Shipping (Group) Company (COSCO) και της China Shipping Group Co, σε μια ακόμα προσπάθεια της κυβέρνησης να καταστήσει τον συγκεκριμένο κλάδο περισσότερο ανταγωνιστικό διεθνώς.


Το νέο σχήμα θα αποτελέσει την τέταρτη μεγαλύτερη στον κόσμο ναυτιλιακή εταιρία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, με μερίδιο αγοράς περίπου 8,1%, αρκετά πίσω από τις AP Moeller - Maersk A/S, Mediterranean Shipping Co SA και CMA CGM SA.

«Με την έγκριση του Κρατικού Συμβουλίου, η COSCO και η China Shipping θα αναδιαρθρωθούν», ανέφερε σήμερα στην ιστοσελίδα του η εποπτική αρχή κρατικής περιουσίας, χρησιμοποιώντας μια φράση που συχνά θεωρείται ότι αναφέρεται σε συγχώνευση. Δεν έδωσε, ωστόσο, περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η China Shipping Network Technology Co. Ltd, η εισηγμένη μονάδα της China Shipping, ανέφερε σε ανακοίνωσή της στο χρηματιστήριο ότι η συγχώνευση θα επικεντρωθεί στην μεταφορά φορτίων, εμπορευματοκιβωτίων, καθώς και στις υπηρεσίες μεταφοράς πετρελαίου. Πρόσθεσε ότι η διαπραγμάτευση των μετοχών της στο χρηματιστήριο του Σενζέν θα ξεκινήσει και πάλι στις 14 Δεκεμβρίου. Η διαπραγμάτευση των μετοχών των εισηγμένων μονάδων των δύο εταιρίων έχει ανασταλεί από τις 10 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών της Barclays, η COSCO και η China Shipping ελέγχουν μαζί περιουσιακά στοιχεία αξίας 488 δισεκ. γιουάν (76 δισεκ. δολαρίων).





πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δεκατρία μέτρα ξεκλειδώνουν τη δόση του 1 δισ. ευρώ. Δόθηκε το σήμα για πώληση κόκκινων δανείων

To πρώτο βήμα για την απελευθέρωση της αγοράς των κόκκινων δανείων έγινε το βράδυ της Παρασκευής, όταν οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης ανακοίνωσαν την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές για το δεύτερο πακέτο μέτρων.

Τα κόκκινα δάνεια ήταν το μεγαλύτερο αγκάθι στη λίστα με τα 13 προαπαιτούμενα, η οριστικοποίηση της οποίας – και δη η ψήφισή της σε ένα πολυνομοσχέδιο με τη μορφή του κατεπείγοντος – διασφαλίζει τη συνέχιση της χρηματοδότησης που χρειάζεται η οικονομία. Εάν όλα κινηθούν βάσει των σχεδιασμών, το πολυνομοσχέδιο κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, ώστε να ψηφιστεί την Τρίτη και στη συνέχεια να δώσει τη σκυτάλη στο Euro Working Group, προκειμένου να συνεδριάσει την Τετάρτη για να ανάψει το πράσινο φως στην εκταμίευση της δόσης. Η καταβολή του 1 δισ. ευρώ θα πρέπει να δρομολογηθεί ως την Παρασκευή 18 του μηνός, οπότε και εκπνέει και η σχετική προθεσμία που έχουν θέσει οι δανειστές.

Σήμα για πώληση επιχειρηματικών δανείων

Με την επίτευξη συμφωνίας, ανοίγει η αγορά των κόκκινων δανείων και κατ’ επέκταση δίνεται το σήμα για πώλησή τους σε εταιρείες διαχείρισης (distressed funds). H συμφωνία ωστόσο έχει «σπάσει» σε δύο φάσεις, με το πρώτο στάδιο να περιλαμβάνει πώληση στεγαστικών δανείων και κόκκινων δανείων των μεγάλων επιχειρήσεων Βάσει των ευρωπαϊκών κανονισμών, ως μεγάλες επιχειρήσεις νοούνται εκείνες με κύκλο εργασιών τζίρο άνω των 5 εκατ. ευρώ και έως 150 εργαζομένους.

Από το πρώτο στάδιο της συμφωνίας εξαιρούνται – και περνούν επί της ουσίας στο δεύτερο στάδιο – τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας, τα καταναλωτικά και τα κόκκινα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ήτοι επιχειρήσεων με κύκλο εργασιών έως 5 εκατ. ευρώ). Η δεύτερη ομάδα δανείων αναμένεται να επανεξεταστεί σε νέο κύκλο διαβουλεύσεων με τους δανειστές το 2016 – και συγκεκριμένα μετά τις 15 Φεβρουαρίου – οπότε η κυβέρνηση θα έχει θεσμοθετήσει το νέο κανονιστικό πλαίσιο που θα τα αφορά.

Χωρίς αναφορά στα 50 δισ. ευρώ η συμφωνία για το Tαμείο αποκρατικοποιήσεων

Όπως ανακοίνωσαν το βράδυ της Παρασκευής οι κ. κ. Τσακαλώτος και Σταθάκης, σε ό,τι αφορά το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων συμφωνήθηκε μια στρατηγική ανάλυση – έκθεση, με στόχο σταδιακά να μετουσιωθεί σε νόμο.

Στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι το Πάσχα να έχει τεθεί σε λειτουργία, ωστόσο ακόμη δεν γίνεται καμία αναφορά για τον αρχικό στόχο άντλησης εσόδων ύψους 50 δισ. ευρώ. «Στην έκθεση δεν υπάρχουν αριθμοί», εξήγησε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος χθες το βράδυ.

Ωστόσο αυτό που έγινε γνωστό είναι πως το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αλλά και το ΤΑΙΠΕΔ θα «περάσουν» υπό τον έλεγχο του νέου Ταμείου.

Η δομή του θα προβλέπει τρεις βαθμίδες, ως εξής:

-        Μια επιτροπή εποπτείας

-        Μια διοικούσα επιτροπή

-        Επιμέρους διευθύνσεις για κάθε κατηγορία περιουσιακών στοιχείων που θα περάσει στο νέο
 Ταμείο (ακίνητα, επιχειρήσεις του δημοσίου κλπ)

Μισθολόγιο στο Δημόσιο: Μειώσεις σε κανέναν

Σε ό,τι αφορά το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο, οι κ. κ. Τσακαλώτος και Σταθάκης εξήγησαν πως δεν θα υπάρξουν μειώσεις για κανέναν δημόσιο υπάλληλο.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Και δεύτερος Ισπανός αστυνομικός νεκρός από επίθεση των Ταλιμπάν στην ισπανική πρεσβεία της Καμπούλ

Ένας δεύτερος Ισπανός αστυνομικός σκοτώθηκε κατά την επίθεση που πραγματοποίησαν χθες, Παρασκευή, το βράδυ οι Ταλιμπάν στη διπλωματική συνοικία της Καμπούλ, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών, διευκρινίζοντας πως το προσωπικό της ισπανικής πρεσβείας είχε απομακρυνθεί.

"Ο Χόρχε Γκαρθία Τουντέλα, από την Γρανάδα, έχασε τη ζωή του τις πρώτες πρωινές ώρες εξαιτίας της επίθεσης που πραγματοποιήθηκε χθες στην Καμπούλ", διευκρίνισε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. "Είναι το δεύτερο θύμα της επίθεσης", πρόσθεσε αναφερόμενο στον θάνατο ενός άλλου Ισπανού αστυνομικού που είχε ανακοινωθεί χθες. "Όλο το προσωπικό είχε απομακρυνθεί από την πρεσβεία".

Έξι οι νεκροί της επίθεσης

Εκτός από τους δύο Ισπανούς, τέσσερις Αφγανοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν επίσης κατά την επίθεση που πήρε τέλος σήμερα το πρωί με το θάνατο των δραστών, ο αριθμός των οποίων δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί -- ήταν τρεις σύμφωνα με το Ρόιτερς ή τέσσερις σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Προηγήθηκαν ώρες πολιορκίας και νυκτερινών μαχών. Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, δηλώνοντας πως είχε στόχο έναν ξενώνα, στον οποίο σύχναζαν ξένοι, και όχι την πρεσβεία της Ισπανίας, όπως είχαν αναφέρει αρχικά οι αφγανικές αρχές.

Νεκροί οι δράστες της επίθεσης

"Οι ειδικές αφγανικές δυνάμεις σκότωσαν όλους τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στην Καμπούλ", έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών Σεντίκ Σεντίκι. "Δυστυχώς τέσσερις αστυνομικοί έπεσαν ως μάρτυρες στη διάρκεια της επίθεσης", πρόσθεσε χωρίς να αναφέρει τον αριθμό των τραυματίών.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της Καμπούλ Μπασίρ Μουτζάχιντ, τραυματίσθηκαν εννέα άμαχοι Αφγανοί.

Το χρονικό της επίθεσης

Η επιχείρηση των Ταλιμπάν άρχισε όταν εξερράγη ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο χθες το βράδυ κατά την ώρα της κυκλοφοριακης αιχμής. Ακολούθησαν σποραδικοί πυροβολισμοί.
Μερικές ώρες αργότερα, νέες εκρήξεις και πυροβολισμοί σημειώθηκαν στη διπλωματική συνοικία, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας συγκρούσθηκαν με τους Ταλιμπάν.
Ο Σεντίκι δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο τελευταίος από τους τέσσερις δράστες σκοτώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.






Πηγή: ΑΠΕ




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αγρότες εγκλώβισαν το αυτοκίνητο του Π. Σγουρίδη (ΒΙΝΤΕΟ)

 Ίσως τη χειρότερη βραδιά στην πολιτική του διαδρομή να έζησε στις Φέρες, ο υφυπουργός υποδομών Παναγιώτης Σγουρίδης.

Αρχικά δέχτηκε έντονες αποδοκιμασίες από κτηνοτρόφους, οι οποίοι τόνισαν ότι δεν έκανε τίποτα απ” όσα υποσχέθηκε όταν ήταν υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης. Χαρακτηριστικά οι κτηνοτρόφοι τόνισαν ότι ενώ είχε υποσχεθεί ότι θα φτάσουν στον Έβρο εμβόλια για τον εμβολιασμό των βοωειδών για την αποφυγή της εξάπλωσης της οζώδους δερματίτιδας, τα εμβόλια δεν έφτασαν ποτέ και οι κτηνοτρόφοι αναγκάστηκαν να τα αγοράσουν μόνοι τους μέσω. . . Βουλγαρίας, καθώς στην χώρας μας οι τράπεζες είχαν περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων.

Οι κτηνοτρόφοι δεν άφηναν τον υφυπουργό να φύγει και εγκλώβισαν το αυτοκίνητο που τον μετέφερε.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χιόνια το Σαββατοκύριακο – Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Τσουχτερό κρύο, παγετός και χιόνια συνθέτουν το σκηνικό του καιρού για το σήμερα, σύμφωνα με τη Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενώ ήδη στα λευκά έχουν ντυθεί τα ορεινά σε Τρίκαλα και η Καρδίτσα.

Το κύμα κακοκαιρίας, όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι, ξεκίνησε ήδη από το μεσημέρι της Παρασκευής στις ορεινές περιοχές της χώρας, ενώ χιόνισε και στο χιονοδρομικό του Πηλίου καθώς και στα ορεινά της Πελοποννήσου.

Εκτός από τα ορεινά, όπου αναμέμεται να χιονίσει αύριο, για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ το πρωί στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, στην Αττική θα εκδηλωθούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα (πάνω από 1.200μ). Από το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες κυρίως στη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μπορόφ και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα υπάρχουν επίσης παροδικές νεφώσεις, ενώ τις πρωινές ώρες είναι πιθανόν να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου, αλλά στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΝΑΤΟ και ΜΚΟ ετοιμάζουν νέο Κόσσοβο

Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ

Ειδομένη. Χιλιάδες των προσφύγων πολέμων του ΝΑΤΟ, από Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν συγκεντρώνονται στη βαλκανική χερσόνησο και εγκλωβίζονται από την «ανθρωπιστική ευρωπαϊκή πολιτική». Σε μια περιοχή που το τελευταίο διάστημα η λίστα των πιθανών σημείων ανάφλεξης διευρύνεται. 

Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να εντάξει το Μαυροβούνιο στη «συμμαχία», σε μια προκλητική, επιθετική κίνηση.


«Η Μόσχα έχει δηλώσει πως η συνεχιζόμενη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, των ΝΑΤΟϊκών στρατιωτικών υποδομών στην Ανατολή, δεν μπορεί παρά να οδηγήσει σε μια απάντηση από την Ανατολή», δήλωσε ο Dmitry Peskov, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου. 

Την ίδια στιγμή οι ευρωατλαντικές υπηρεσίες μαζί με ΜΚΟ και Ιδρύματα (National Endowment for Democracy και Open Society Institute) χρηματοδοτούν τη μαζική μετεγκατάσταση μη-Σέρβων στην περιοχή της Βοϊβοντίνα. 

Στην περιοχή το 70% του πληθυσμού είναι Σέρβοι, ενώ στο υπόλοιπο ποσοστό περιλαμβάνονται 25 διαφορετικές εθνότητες, μεταξύ των οποίων Ούγγροι (12%), Κροάτες (2,7%), Σλοβάκοι (2,6%), Ρομά (2,1%), Ρουμάνοι (1,3%) κ.ά. Ήδη τα ΜΜΕ της Κροατίας, Ουγγαρίας, Ρουμανίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνη αναφέρονται στην επαρχία αυτή ως «ουγγρικό Κόσσοβο». 

Στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη γίνεται προσπάθεια να αυξηθεί η ένταση μεταξύ των εθνοτήτων. Το καλοκαίρι, με αφορμή τη Σρεμπρένιτσα, στήθηκε νέο σκηνικό έντασης με αιτία προτεινόμενο ψήφισμα στο Συμβουλίου Ασφαλείας από τη Μεγάλη Βρετανία να θεωρηθούν τα γεγονότα της Σρεμπρένιτσα ως γενοκτονία. Μια πρόταση που πυροδότησε νέες εντάσεις και χαρακτηρίστηκε από το σερβικό τύπο ως «προσπάθεια προκειμένου να ρίξουν πάλι τα Βαλκάνια στη φωτιά». 

(Η Σρεμπρένιτσα ήταν υπό τον έλεγχο του ΟΗΕ, αλλά την ίδια στιγμή βάση επιχειρήσεων του Naser Orica διαβόητου για την αγριότητά του τοπικό διοικητή. Παρά τη συμφωνία μεταξύ Σέρβων, Μουσουλμάνων και των Ηνωμένων Εθνών, οι Μουσουλμάνοι του Naser Orica συνέχισαν τις επιδρομές τους, σκοτώνοντας Σέρβους στα χωριά γύρω από το θύλακα, με τον αριθμό των θυμάτων σε αυτές τις επιδρομές να υπολογίζεται τουλάχιστον σε 3287 Σέρβους. Πριν οι σερβικές δυνάμεις εισέλθουν στο θύλακα, ο Orica και η συνοδεία του έφυγαν με ελικόπτερο. Η σερβική επίθεση προκάλεσε πολλούς νεκρούς μεταξύ των μουσουλμάνων στρατιωτών και πολλοί μουσουλμάνοι αιχμάλωτοι εκτελέστηκαν. Το ερώτημα του ποιος διέταξε τις εκτελέσεις αυτές παραμένει ασαφές ακόμα και μετά τις δίκες στο Δικαστήριο της Χάγης. Τα γεγονότα στη Σρεμπρένιτσα αξιοποιήθηκαν επικοινωνιακά από τα δυτικά ΜΜΕ – μια εκδοχή βαλκανικού Μελιγαλά – ενώ και τμήματα της Αριστεράς υπέπεσαν στη παγίδα). 

Είναι γνωστοί οι στενοί δεσμοί του Bakir Izetbegovic με το Ισλαμικό Κράτος, τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία. Παρ όλα αυτά όμως οι Salafi της Βοσνίας αντιπροσωπεύουν το 5-10% του συνολικού μουσουλμανικού πληθυσμού, που είναι στο σύνολό τους κοσμικός, υπέρ της ειρήνης, υπέρ της συνεργασίας με τους Σέρβους, ο οποίος εξαναγκάζεται σε σιωπή από τη μουσουλμανική ελίτ και τα ΜΜΕ που ενεργούν σε συνεννόηση με τη Δύση. 

Στην Κροατία, το καθεστώς γιόρτασε την 20η επέτειο της Επιχείρησης Καταιγίδα στις 5 Αυγούστου 2015, μια επιχείρηση που έγινε με τη συνεργασία του Πενταγώνου και περιελάμβανε την επίθεση εναντίον των Σέρβων της Κράινα, που όπως Σρεμπρένιτσα ήταν – υποτίθεται – προστατευόμενη από τον ΟΗΕ ζώνη. Ενώ η επίθεση ήταν παράνομη, η υποστήριξη των ΗΠΑ (ο πρέσβης των ΗΠΑ Peter Galbraith έκανε παρέλαση πάνω σε άρμα του Κροατικού στρατού), επέτρεψαν στην Κροατία να παραβιάσει όλες τις συμφωνίες. Το αποτέλεσμα ήταν ο θάνατος χιλιάδων Σέρβων πολιτών και ο ξεριζωμός εκατοντάδων χιλιάδων. 

Η επέτειος γιορτάστηκε με την ισχυρή παρουσία ναζιστικών συμβόλων. 

Η λίστα όμως των σημείων ανάφλεξης δεν έχει τέλος. Το Μάιο οι συμπλοκές μεταξύ αλβανόφωνων και αστυνομίας της πΓΔΜ – στο έδαφος της οποίας το ISIS έχει στήσει θύλακες στρατολόγησης – προκάλεσαν δεκάδες θανάτους. 

ΝΑΤΟ, Τουρκία και Σαουδική Αραβία βρίσκονται σε θέση ήττας στη Μέση Ανατολή. Ο πειρασμός να μεταφέρουν την ένταση στα Βαλκάνια είναι μεγάλος. Η στρατηγική της πρόκλησης αστάθειας είναι δεδομένη. Υπάρχουν πρόθυμα, φιλικά καθεστώτα. Υπάρχει και η ροή των προσφύγων πολέμου. Ήδη η Ουγγαρία σκληραίνει τη στάση της και καλεί Σερβία και πΓΔΜ να «φιλοξενήσουν» τους πρόσφυγες. 

Το τέλος της μεταναστευτικής κρίσης δεν είναι κοντά και μόνο ο χρόνος θα δείξει εάν και πώς θα κλιμακωθεί ή τι χαρακτηριστικά θα αποκτήσει η δικαιολογημένη οργή χιλιάδων εγκλωβισμένων προσφύγων. Η στάση της Αριστεράς στη χώρα μας και το πέρασμα (και ο συνδυασμός) από την αναγκαία στάση αλληλεγγύης στην ενεργητική αντι-ΝΑΤΟική στάση, θα κρίνει πολλά.
 



ΠΗΓΗ



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ιδεολογία των γκέι και το «σκιάχτρο» (Αμβρόσιος)…

Βρισκόμαστε υπό το κράτος της τρομοκρατίας της «κουλτούρας των γκέι». Μια ιδεολογική και πολιτική τρομοκρατία που επιχειρεί να επιβάλει το «αφύσικο» ως «φυσικό», το «ανώμαλο» ως «ομαλό», το «πολιτικό δικαίωμα» των διαστροφών ως «πρόοδο»… 


Το «οπλοστάσιο» και αυτής της τρομοκρατίας παράγεται, όπως κάθε τρομοκρατικό «όπλο», στις πολεμικές βιομηχανίες της Νέας Τάξης: 


Στους πλανητικούς μηχανισμούς της χρηματιστηριακής κακουργίας, του σύγχρονου φασισμού (4ο Ράιχ). 

Τα «πεδία μαχών»: Τα κανάλια των «νταβάδων», οι σύγχρονες αυτές ιδεολογικές εστίες της πλύσης του εγκεφάλου, του τρόμο-θεάματος και του κανιβαλισμού κάθε άποψης που αμφισβητεί την ιδεολογία και την «κουλτούρα» των γκέι: τα ιδεολογήματα και την «κουλτούρα» των μαφιόζων του χρήματος… 

Οι «επίλεκτες ομάδες», οι «ομάδες κρούσης»: Οι οργανικοί διανοούμενοι και καλλιτέχνες της Παγκοσμιοποίησης (σήμερα το σύνολο σχεδόν των διανοουμένων και των καλλιτεχνών είναι οικότροφοι του καθεστώτος και των «νταβάδων»), οι «επαγγελματίες» του είδους («αριστερών» αποχρώσεων), πληθώρα ΜΚΟ, καθώς και οι «χρήσιμοι ηλίθιοι»: «αριστεροί» κάθε φυράματος και «αριστεριστές»… 

ΟΛΟΙ αυτοί, αν ξεμυτίσει κάποιος και αντιταχθεί στην «κουλτούρα» των γκέι και την ιδεολογική της τρομοκρατία, χιμούν επάνω του με πρωτοφανή αγριότητα και τον κατακρεουργούν… 

Όλοι αυτοί δεν συζητούν, δεν επιχειρηματολογούν, δεν νοιάζονται για την αλήθεια, δεν ερευνούν την αλήθεια, απλώς σκούζουν, βρίζουν, αφορίζουν, στιγματίζουν, τρομοκρατούν… 

Η μέθοδός τους είναι δόλια, προβοκατόρικη, «απόσταγμα» της «κουλτούρας» των γκέι: Πιάνονται από κάποιες «ακρότητες» και «γραφικότητες» για να πετάξουν έξω από τη σκάφη, μαζί με τις σαπουνάδες και το παιδί… 

Πιάνονται, π.χ. από το «γραφικό» και «παραληρηματικό» Αμβρόσιο των Καλαβρύτων, για να αφορίσουν και να στιγματίσουν κάθε άποψη που αμφισβητεί την «κουλτούρα» των γκέι και αποκαλύπτει τους παραγωγούς, τους σπόνσρες και τις σκοπιμότητες αυτής της «κουλτούρας». 

Με τέτοιες ταχυδακτυλουργίες παρακάμπτουν όλα τα ΟΥΣΙΩΔΗζητήματα της ομοφυλόφιλης ιδεολογίας και της «κουλτούρας», παρακάμπτουν και εξαφανίζουν την ΠΟΛΙΤΙΚΗ διάσταση του ζητήματος: Αυτή της νάρκωσης, ισοπέδωσης και διάλυσης των κοινωνιών που προωθείται μέσω της επιβολής της ομοφυλοφιλίας σε «πολιτικό δικαίωμα» (το αναλύουμε στο προηγούμενο άρθρο μας). 

Ύπουλη και προβοκατόρικη μέθοδος, ανάλογη της «πουστιάς» κάθε εξουσίας: Ταχυδακτυλουργικά κατασκευάζουμε αντίπαλο έναν «γραφικό» ή «υστερικό» (τον Αμβρόσιο π.χ.) για να μην απαντήσουμε σε τίποτα και παράλληλα να αφορίσουμε, να στιγματίσουμε και να τρομοκρατήσουμε κάθε σοβαρή και πολιτική αντίληψη επί του θέματος. 

Ας αφήσουν λοιπόν τον Αμβρόσιο (το «σκιάχτρο» τους) και ας απαντήσουν όλοι αυτοί οι φωνακλάδες της «κουλτούρας» και των «δικαιωμάτων» των γκέι, στις τεκμηριωμένες απόψεις και τους πολιτικούς προβληματισμούς που έχουν τεθεί από πολλούς και από το ΡΕΣΑΛΤΟ… 

Όποιος θέλει διάλογο και δεν τον τρομάζει η ΑΛΗΘΕΙΑ «ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα». Φτάνουν πια οι υπεκφυγές και οι μονομαχίες σε μια σκάφη νερό με προβοκατόρικες ατάκες τύπου Αμβρόσιου… 
Και κάτι τελευταίο. Να μας απαντήσουν όλοι αυτοί, οι ποικιλόχρωμοι κατασκευαστές των διαστροφικών «δικαιωμάτων», το πού οδηγεί η συνέπεια των απόψεών τους, η τελική τους κατάληξη; 

Το έχουν σκεφτεί αλήθεια; Η τελική κατάληξη, δηλαδή η πολιτική επιβολή της γκέι «κουλτούρας» είναι ο ΘΑΝΑΤΟΣ της Φύσης και του Ανθρώπου. Η νέκρωση της ΖΩΗΣ, δηλαδή της αναπαραγωγής της ζωής…
 

Αυτό θέλουν οι ληστές και οι δήμιοι της υφηλίου: Νεκροταφεία ζωής, νεκροταφεία της Φύσης και των Ανθρώπων, για να κατασκευάσουν υποζύγια και ρομπότ, μέσα στους σωλήνες της τεχνολογίας: Αυτή είναι η ΛΟΓΙΚΗ των ομοφυλόφιλων ιδεολογημάτων, στην τελική της κατάληξη…



πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Για να είμαστε όμως ανταγωνιστικοί, πρέπει να γίνουμε… Μπαγκλαντές!


Δια χειρός Αλιθέρση

Όλες οι κυβερνήσεις, τουλάχιστον της τελευταίας πενταετίας, ισχυρίζονται ότι η λύση στο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας θα δοθεί μέσα από την ανάπτυξη. Για να πετύχουμε όμως αυτήν την πολυπόθητη ανάπτυξη, όπως πάλι οι ίδιοι ισχυρίζονται, πρέπει να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Δηλαδή να μειώσουμε το κόστος παραγωγής στο ελάχιστο και βέβαια πιο κάτω από τους άλλους ανταγωνιστές.

Αυτό, όμως, μπορεί να συμβεί προφανώς μόνον, όταν μειωθούν οι αμοιβές των εργαζόμενων στο ελάχιστο, όταν καταργηθεί η ασφάλεια που πρέπει να πληρώνει ο εργοδότης γι αυτούς, όταν μειωθούν κι άλλο οι φόροι των εργοδοτών, όταν ευτελιστούν κι άλλο οι συνθήκες εργασίας, όταν οι εργαζόμενοι αποκτήσουν … δικαιώματα δούλου!

Για να γίνουμε λοιπόν ανταγωνιστικοί, πρέπει να δημιουργήσουμε συνθήκες, αν όχι χειρότερες, τις ίδιες μ’ αυτές που επικρατούν πχ στο Μπαγκλαντές και σ’ άλλες τριτοκοσμικές χώρες, όπου η… ανάπτυξη πραγματικά θριαμβεύει, μόνο που οι εργαζόμενοι-δούλοι δεν έχουν χρόνο να τη… δουν!

Από τα στοιχεία που βγαίνουν στη δημοσιότητα απ’ τις χώρες που θέλουμε να ανταγωνιστούμε προκύπτει ότι δεν υπάρχει κανένας περιορισμός από μεριάς των κυβερνήσεων αυτών των χωρών προς τους εργοδότες, που χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους-δούλους κυριολεκτικά ως αντικείμενα (res), εκεί όπου ανήλικα παιδιά εργάζονται στις συνθήκες που δείχνουν οι φωτογραφίες, ακόμη και με 10 ευρώ το μήνα, ράβοντας ρούχα που κατακλύζουν τις αγορέςΑνατολής και Δύσης.





Ο φωτογράφος Claudio Montesano Casillias κατάφερε να «τρυπώσει» σε ένα από τα εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας στη Ντάκα, καταγράφοντας τις συνθήκες που επικρατούν εκεί. Σε ένα μικρό δωμάτιο μπορεί να υπάρχουν μέχρι και… 15 ραπτομηχανές!

Έξοδοι κινδύνου και πυρασφάλεια δεν υπάρχουν, καθώς οι εγκαταστάσεις δεν υπόκεινται σε ελέγχους ασφαλείας και συχνά σημειώνονται πολύνεκρα δυστυχήματα, όπως αυτό στο εργοστάσιο Rana Plaza, το οποίο κατέρρευσε, παρασύροντας στο θάνατο πάνω από 1.100 ανθρώπους.

«Μέσα σ’ αυτά τα εργοστάσια ρούχων οι εργαζόμενοι δουλεύουν από τις έξι το πρωί έως τις έξι το απόγευμα για τον κατώτατο μισθό. Οι εργαζόμενοι σ’ αυτά τα εργοστάσια κοιμούνται μέσα σ’ αυτά ή νοικιάζουν δωμάτια δίπλα σ’ αυτά. Έρχονται από τα χωριά στις πόλεις αναζητώντας μια απασχόληση και ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή», είπε ο Claudio Montesano Casillias στη Daily Mail.

Η βιομηχανία ρούχων, στην οποία απασχολούνται περίπου τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι,αποτελεί την ατμομηχανή της οικονομίας του Μπαγκλαντές ,με εξαγωγές που ανέρχονται σε 25 δισ. ετησίως.

Προϋπόθεση λοιπόν της ανάπτυξης η μεγιστοποίηση των κερδών των… επενδυτών και η άγρια εκμετάλλευση των ιθαγενών! Ή μήπως δεν είναι έτσι;

Ας μας πουν λοιπόν οι σημερινοί κυβερνώντες ξέρουν άλλο τρόπο για να γίνουμε ανταγωνιστικοί για να πετύχουμε την ανάπτυξη; Γιατί, όπως πλέον έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα, ανάπτυξη τύπου Μπαγκλαντές κι αυτοί ονειρεύονται!

ΥΓ. Το πρόβλημα δεν είναι επομένως ηθικό, όπως παρουσιάζεται, γι αυτούς που φορούν τα τζιν και τα ρούχα που κατασκευάζονται μ΄ αυτό τον τρόπο. Το πρόβλημα είναι η άγρια εκμετάλλευση αυτών των ανθρώπων-res, η οποία και συνειδητά αποσιωπάται, απ’ αυτούς που τους φταίνε τα… Τζην και όχι ο ευτελισμός των ανθρώπων!




 
















ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συμφωνία Ελλάδας – Θεσμών για το β’ πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων

Σε συμφωνία κατέληξαν Ελλάδα και Θεσμοί αναφορικά με το β’ πακέτων των προαπαιτούμενων μέτρων, το οποί θα «ξεκλειδώσει» την υπο-δόση του 1 δισ. ευρώ.

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά την ολοκλήρωση των επαφών με τους εκπροσώπους των Θεσμών.

Σημειώνεται παράλληλα ότι σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τα 13 προαπαιτούμενα μέτρα θα κατατεθούν αύριο στη Βουλή, με στόχο την τελική ψήφισή τους έως την Τρίτη.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Ποτέ την Κυριακή» λένε οι εμποροϋπάλληλοι στις 13 Δεκέμβρη

Σε 24ωρη απεργία προχωράει την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος. πρόκειται για μία από τις οκτώ Κυριακές που τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά. Για την ίδια ημέρα προγραμματίζεται συγκέντρωση στις 11.00 π.μ. στην οδό Ερμού στο Σύνταγμα.

Σημειώνεται ότι από αύριο Σάββατο αρχίζει το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας: «Ειδικά τον μήνα Δεκέμβριο, δηλαδή την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, το μνημονιακό νομοθετικό πλαίσιο -το οποίο και η σημερινή κυβέρνηση, παρά τις δεσμεύσεις της, αφήνει εντελώς άθικτο- θα εξοντώσει τους εμποροϋπάλληλους, αφού τους αναγκάζει να εργαστούν σερί, χωρίς καμιά ανάπαυση, για πάνω από ένα μήνα και μάλιστα στην πλειοψηφία τους απλήρωτοι για την Κυριακάτικη εργασία».

«Οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας ενάντια στην Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων και στην κατάργηση της Κυριακής αργίας, που σαν τελικό στόχο έχουν τη μονοπώληση του εμπορίου από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις, τα mall και τα εκπτωτικά χωριά, οδηγώντας σε λουκέτο εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους», αναφέρουν επίσης.

«Μαζί με την πλήρη ανατροπή και τη γενικευμένη επιβολή ελαστικών μορφών απασχόλησης, με μισθούς φτώχειας, η κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι το τελευταίο βήμα για την πλήρη κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, του δικαιώματός μας στην ανάπαυση και τον ελεύθερο χρόνο. Δεν θα γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα», καταλήγουν.




πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!