EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«Λίστα Αλεξιάδη» – πληροφορίες: Επιχειρηματίας με στενές σχέσεις με πρώην πρωθυπουργό & 3 πασίγνωστοι δημοσιογράφοι ανάμεσα στους καταθέτες

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει η λίστα με τα στοιχεία για 10.588 τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων σε ελβετική τράπεζα, την οποία παρέλαβε στις 24 Νοεμβρίου το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών από τη φορολογική διοίκηση της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Η λίστα περιέχει ονόματα μεγαλοκαταθετών με ποσά συνολικού ύψους 3,9 δισ. ελβετικών φράγκων (περίπου 3,6 δισ. ευρώ) για το έτος 2006 και 2,9 δισ. φράγκων (2,6 δισ. ευρώ) για το 2008.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα είναι ηχηρά, μεταξύ αυτών εφοπλιστές, επιχειρηματίες, μεγαλοβιομήχανοι.

Όπως αναφέρθηκε, μάλιστα, στην εκπομπή Live News του Νίκου Ευαγγελάτου στο κανάλι E, στη λίστα εντοπίζονται περίεργες καταθέσεις σε έναν γνωστό επιχειρηματία της Βορείου Ελλάδος, ο οποίος μάλιστα έχει και στενότατες επαφές με πρώην πρωθυπουργό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αυτές οι περίεργες καταθέσεις φτάνουν τα 57 εκατ. ευρώ και έχουν εντοπιστεί γκρίζες ζώνες στη διακίνηση χρημάτων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η λίστα περιλαμβάνει και έναν πολύ γνωστό επιχειρηματία ζυθοποιίας, επίσης από τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και έναν επιχειρηματία με γνωστές σχέσεις από το παρελθόν με ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Σε ό,τι αφορά στον πολιτικό τομέα, φέρεται να υπάρχει και ένα συγγενικό πρόσωπο πολιτικού προσώπου, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι στη λίστα φέρεται να εντοπίζεται και η παρουσία ενός επιχειρηματία με χρεοκοπημένες επιχειρήσεις, ο οποίος όμως έχει στο όνομά του υψηλές καταθέσεις στη UBS.

Τέλος, και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, στη λίστα φέρονται να υπάρχουν και τρεις δημοσιογράφοι, πολύ γνωστοί κυρίως από το χώρο της τηλεόρασης, αλλά και από το χώρο των εντύπων.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι 10 παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο φορολογικό – Έρχονται αλλαγές σε ΕΝΦΙΑ & φορολογία εισοδήματος

Τις 10 παρεμβάσεις που ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στο φορολογικό, με στόχο τη μείωση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, και την αύξηση των εσόδων του Δημοσίου, παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας σε ημερίδα για τον Προϋπολογισμό, που οργάνωσε το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ).

Συγκεκριμένα, ο κ. Αλεξιάδης χαρακτήρισε δύσκολο τον προϋπολογισμό του 2016, «και ως προς το περιεχόμενο, και ως προς το τι αναγκαστήκαμε να βάλουμε στις προβλέψεις του», και περιέγραψε τις δέκα παρεμβάσεις στα φορολογικά, που ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο:

– Μέχρι την επόμενη εβδομάδα, θα έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εθελοντική δήλωση μαύρου χρήματος από καταθέσεις. «Θα υπάρχει ισορροπία για να εξυπηρετεί και την αποτελεσματικότητα και την εισπραξιμότητα του μέτρου».

– Περιουσιολόγιο. Μέσα στο Δεκέμβριο και αμέσως μετά τις φορολογικές δηλώσεις και μέσα στη φόρμα του TAXIS, οι πολίτες θα μπουν για να δηλώσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

– Μετά το περιουσιολόγιο, θα υπάρξουν μικρές αλλαγές στη φορολογική κλίμακα για τα εισοδήματα του 2015. «Θέλουμε να τελειώσουμε νωρίς με τις φορολογικές δηλώσεις, για να πάμε μετά στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ».

– Το Φεβρουάριο, θα γίνουν οι παρεμβάσεις για τις ευρύτερες αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος σε φυσικά και νομικά πρόσωπα.

– Μέτρα για το λαθρεμπόριο καπνού και καυσίμων.

– Νομοσχέδιο για το φόρο, που θα αντικαταστήσει ΕΝΦΙΑ, και ο οποίος θα είναι «πιο δίκαιος και πιο λογικός, αλλά πάντα με τον ίδιο στόχο στα έσοδα».

– Η νέα μορφή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

– Η ψηφιακή εφορία, με επέκταση ηλεκτρονικών συναλλαγών, ώστε οι εφορίες να είναι πλέον κλειστές για το κοινό και ο πολίτης να εξυπηρετείται μέσω τηλεφωνικού κέντρου, του διαδικτύου ή του λογιστή του.

– Καθιέρωση των αγοραίων τιμών αντί των αντικειμενικών για τον υπολογισμό των φόρων στα ακίνητα.

– Συμβούλιο φορολογικής πολιτικής για αποτελεσματικό διάλογο, όπου ο ίδιος έχει προτείνει την προεδρία να έχει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Σημειώνεται ότι σε αυτά τα δέκα μέτρα, προστίθενται άλλα δύο που θα ξεκινήσουν άμεσα:

Το πρώτο είναι η σύνδεση όλων των ταμειακών μηχανών με το σύστημα Taxis προκειμένου να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή, ενώ παράλληλα, από την 1η Ιανουαρίου του 2016, σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει από το οικονομικό επιτελείο, οι φορολογούμενοι δε θα μαζεύουν αποδείξεις για το αφορολόγητο των 9.500 ευρώ.

Έτσι, όποιος χρησιμοποιεί την πιστωτική ή τη χρεωστική κάρτα για τις αγορές δε θα είναι υποχρεωμένος να συγκεντρώνει αποδείξεις. Το σύστημα TAXIS υπουργείου θα ενημερώνεται αυτομάτως και επομένως όταν οι φορολογούμενοι θα κάνουν τη φορολογική δήλωση δε θα χρειάζεται να ψάχνουν για αποδείξεις. Θα είναι γραμμένες στη φορολογική τους δήλωση που θα κληθούν να συμπληρώσουν.





πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κομισιόν: Την επόμενη εβδομάδα η ανάπτυξη των στελεχών της Frontex στη Β. Ελλάδα

Την ανάπτυξη των στελεχών της Frontex στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στη μεθόριο με τη FYROM από την επόμενη εβδομάδα ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν. Τις επόμενες 5 ημέρες αναμένεται να καθοριστεί τι θα γίνει με τα νησιά. Την ίδια ώρα η Κομισιόν παραδέχεται ότι έχουν τη δυνατότητα οι χώρες να αρνηθούν την είσοδο σε μετανάστες που δεν πρόκειται να καταθέσουν αίτημα για άσυλο στις ίδιες.

Όπως ενημέρωσε η εκπρ. Τύπου της Κομισιόν το επιχειρησιακό σχέδιο για την ανάπτυξη στελεχών της Frontex στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας συμφωνήθηκε την περασμένη Παρασκευή και σύμφωνα με αυτό η ομάδα της Frontex στα ελληνοσκοπιανά σύνορα έχει προγραμματιστεί να αναπτυχθεί την επόμενη εβδομάδα.

Σε ότι αφορά το σύστημα διαχείρισης της προσφυγικής ροής στα ελληνικά νησιά η Frontex έχει διορία 5 ημερών για να παρουσιάσει επιχειρησιακό σχέδιο.

Σε ερώτηση για το τι προβλέπεται για τους μετανάστες που δεν έχουν σκοπό να καταθέσουν αίτηση ασύλου, η εκπρόσωπος απάντησε πως σε αυτή την περίπτωση κάθε χώρα έχει κάθε δικαίωμα άρνησης εισόδου τους στην επικράτεια τους.






πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποινικές διώξεις σε βάρος 11 ατόμων για τα επεισόδια στα Εξάρχεια

Ποινικές διώξεις για κακουργήματα και πλημμελήματα ασκήθηκαν σε βάρος 11 εκ των 13 ατόμων που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια.

Αναλυτικότερα, σε βάρος 8 κατηγορουμένων, εκ των οποίων οι 4 ανήλικοι, ασκήθηκε ποινική δίωξη για εκρήξεις, εμπρησμό και κατοχή εκρηκτικών σε βαθμό κακουργήματος. Οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται σε ανακριτή για να απολογηθούν.

Παράλληλα, σε βάρος τριών κατηγορουμένων ασκήθηκαν διώξεις για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα, και παραπέμπονται να δικαστούν από το αυτόφωρο.

Τέλος, δύο ανήλικοι που είχαν συλληφθεί αφέθηκαν ελεύθεροι.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τριπλό μήνυμα των δανειστών στην κυβέρνηση – Δεν παίρνετε δόση αν…

Με ανησυχία και τροχιοδεικτικές βολές προς την Αθήνα, παρακολουθεί η Ε.Ε. την υλοποίηση του ελληνικού προγράμματος για το Μνημόνιο 3.

Το Eurogroup ολοκλήρωσε την συνεδρίασή του στις Βρυξέλλες προκειμένου να συζητήσει την πορεία του προγράμματος και κυρίως να συμφωνηθούν τα 13 προαπαιτούμενα για να εκταμιευθεί το 1 δισ.ευρώ το οποίο η ελληνική κυβέρνηση θέλει να έρθει πριν το τέλος του έτους. Μεταξύ αυτών των προαπαιτούμενων, είναι τα «κόκκινα» δάνεια, το Ενιαίο Μισθολόγιο στο Δημόσιο, η εργαλειοθήκη το ΟΟΣΑ κλπ.

Αμέσως μετά, το Eurogroup έστειλε τριπλό μήνυμα στην Αθήνα:

Να ψηφίσει μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου όλα τα προαπαιτούμενα, προκειμένου να λάβει την υποδόση του 1 δισ.ευρώ

Να ψηφίσει η Βουλή το αργότερο μέχρι τις αρχές του Ιανουαρίου το ασφαλιστικό, ώστε να προχωρήσει η αξιολόγηση του προγράμματος

Ο ίδιος ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ έστειλε σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αναζητήσει ευρύτερη πολιτική συναίνεση για το ασφαλιστικό.

«Ζητήσαμε από τις ελληνικές αρχές να εφαρμόσουν το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων το ταχύτερο δυνατό και όπως έχει συμφωνηθεί. Στόχος είναι να έχει τακτοποιηθεί αυτό έως τα μέσα Δεκεμβρίου, ώστε να επικεντρωθούμε μετά στις σημαντικές δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που είναι ακόμη ανοιχτές και πρέπει να οριστικοποιηθούν για την πρώτη αξιολόγηση, στις αρχές του επόμενου χρόνου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, στη συνέντευξη Τύπου μετά από την ολοκλήρωση του Eurogroup.

Χρειάζεται ευρύτερη συναίνεση για το ασφαλιστικό

Πλέον οι δανειστές στρέφουν το βλέμμα στο «καυτό» ζήτημα του ασφαλιστικού. «Η μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό είναι μέρος της πρώτης αξιολόγησης, οπότε η ελληνική κυβέρνηση έχει λίγο περισσότερο χρόνο για συζήτηση με τους θεσμούς», είπε ο Ντάισελμπλουμ.
Σε ερώτηση για το αν έχει απαιτηθεί ευρύτερη πολιτική συναίνεση, απάντησε ότι αυτό δεν έχει ζητηθεί ρητά, αλλά έστειλε ένα σαφές μήνυμα πως κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο.

«Δεν έχουμε ζητήσει συγκεκριμένα ευρύτερη πολιτική υποστήριξη για αυτή τη μεταρρύθμιση, αλλά κάτι τέτοιο έχει νόημα. Πρόκειται για μεταρρύθμιση που παίρνει περισσότερο χρόνο και αν θες να είναι πιο αποτελεσματική, πρέπει να έχεις ευρύτερη στήριξη», είπε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν είναι έτοιμη η αντιπολίτευση να το στηρίξει, αλλά από την εμπειρία μου ξέρω ότι έχει σημασία η οργάνωση των κοινοβουλίων σε τέτοια ζητήματα. Πάντως, δεν το συζητήσαμε σήμερα», κατέληξε.

Στο τραπέζι και το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων

Πλέον, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και δανειστών μπαίνει και το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, με το στόχο των 50 δισ. ευρώ, που είχε συζητηθεί αρκετά όταν επιτεύχθηκε η συμφωνία τον Αύγουστο. «Ο σχεδιασμός για το ταμείο των ιδιωτικοποιήσεων θα πρέπει να είναι στο τραπέζι μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου και πριν από τα Χριστούγεννα», ανέφερε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Η ανακεφαλαιοποίηση

Ακόμη, ο Ολλανδός αξιωματούχος αναφέρθηκε και στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, σημειώνοντας ότι σχεδόν ολοκληρώθηκε, με την τελευταία εκταμίευση να αναμένεται αύριο έπειτα από τη σχετική έγκριση του ESM. Συνολικά, η ανακεφαλαιοποίηση θα κοστίσει λιγότερο από 5,5 δισ. ευρώ, όπως σημείωσε.

Σε ερώτηση για το τι θα συμβεί με το υπόλοιπο ποσό, από τα 25 δισ. εκ των 86 δισ. του προγράμματος που είχαν μπει σε ξεχωριστό λογαριασμό για την ανακεφαλαιοποίηση, ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε: «Ακόμη είναι ανοιχτό το θέμα με τις μικρότερες τράπεζες, οπότε δεν ξέρουμε ποιο θα είναι το τελικό ποσό. Ομως, τα χρήματα που δεν θα χρειαστούν, απλά δεν θα εκταμιευθούν».

Η επίσημη ανακοίνωση του Eurogroup

Την «ομαλή διαδικασία εφαρμογής του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων» αναμένει το Eurogroup, προκειμένου να υπάρξει η εκταμίευση της νέας υπο-δόσης του ένα δισ. ευρώ, όπως τονίζεται στην επίσημη ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα ακόλουθα:

«Οι θεσμοί και ο Έλληνας υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημέρωσαν το Eurogroup για τη διαδικασία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος υπό την εποπτεία του ESM, το οποίο συμφωνήθηκε τον Αύγουστο.

Το Eurogroup αναμένει οι ελληνικές αρχές να εφαρμόσουν με ομαλό τρόπο τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί, βάσει του δεύτερου «πακέτου» προαπαιτούμενων. Με αυτόν τον τρόπο θα «ελευθερωθεί» το ένα δισ. ευρώ από τον ESM.

Οι υπουργοί ενημερώθηκαν ότι μετά την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών δεν θα χρειαστούν περισσότερα από τα 10 δισ. ευρώ που έχουν, ήδη, εξασφαλιστεί, βάσει του προγράμματος γι′ αυτόν τον σκοπό.

Πρόκειται για κεφάλαια σαφώς λιγότερα από τα 25 δισ. ευρώ που είχαν υπολογιστεί για την ανακεφαλαιοποίηση όταν ξεκίνησε να εφαρμόζεται το ελληνικό πρόγραμμα. Τα χρήματα θα δοθούν από τον ESM στο ΤΧΣ».




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣτΕ: Πρόστιμο 50,6 εκατ. ευρώ στη Vodafone για τις υποκλοπές

Πρόστιμο 50,6 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί στη Vodafone από την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) το 2013, μετά την αποκάλυψη των τηλεφωνικών υποκλοπών που έγιναν την διετία 2004-2005 και γνωστοποιηθήκαν τον Φεβρουάριο του 2006, επικυρώθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Στην υπ’ αριθμ. 4309/2015 απόφασή τους οι Σύμβουλοι απέρριψαν την προσφυγή της εταιρείας, η οποία ζητούσε να ακυρωθεί το πρόστιμο, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι παραβιάστηκε η συνταγματική αρχή της φανερής δράσης των οργάνων της πολιτείας, ότι ήταν μη νόμιμη η σύνθεση της ΑΔΑΕ κατά την ημέρα επιβολής του προστίμου, και ότι δεν είχε υποχρέωση να ενημερώσει την ΑΔΑΕ για το παράνομο λογισμικό.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η ΑΔΑΕ επιβάλει πρόστιμο σε βάρος της Vodafone για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Το προηγούμενο πρόστιμο που έχει επιβληθεί σε βάρος της εταιρείας ήταν ύψους 76 εκατ. ευρώ για παράβαση της νομοθεσίας περί απορρήτου των επικοινωνιών.

Ωστόσο, το 2010 το πρόστιμο ακυρώθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (απόφαση 3319/2010), καθώς κρίθηκε ότι οι συνεδριάσεις της ΑΔΑΕ δεν ήταν δημόσιες όπως επιτάσσει η Διεθνής και ελληνική νομοθεσία, αλλά κεκλεισμένων των θυρών. Οι σύμβουλοι Επικρατείας ανέπεμψαν την υπόθεση στην ΑΔΑΕ προκειμένου να εκδώσει άλλη νέα νόμιμη απόφαση.

Οι σύμβουλοι της Επικρατείας στην 80σέλιδη απόφασή τους εισέρχονται σε μια λεπτομερή ανάλυση τόσο των θέσεων της ΑΔΑΕ, όσο και των ισχυρισμών της Vodafone, ενώ προβαίνουν και σε τεχνική ανάλυση των δεδομένων των τηλεφωνικών υποκλοπών.





πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού το Πεκίνο, εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού, κηρύχθηκε σήμερα το Πεκίνο εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ενώ υιοθέτησε και έκτακτα μέτρα, καθώς η αποπνικτική ατμόσφαιρα απειλεί την πρωτεύουσα της Κίνας, της χώρας με τις μεγαλύτερες στον κόσμο εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Ο συναγερμός αυτός θα επιφέρει από αύριο το πρωί και μέχρι την Πέμπτη ορισμένους περιορισμούς για τους περίπου 21 εκατ. κατοίκους του Πεκίνου, ανακοίνωσε το γραφείο περιβαλλοντικής προστασίας του Δήμου.

Συγκεκριμένα, θα επιβληθεί εναλλάξ κυκλοφορία των οχημάτων – ανάλογα με το τελευταίο, μονό ή ζυγό ψηφίο της πινακίδας κυκλοφορίας τους – σε όλα τα ιδιωτικά και επίσημα αυτοκίνητα, με εξαίρεση τα ηλεκτρικά, ενώ σε μια επιπλέον προσπάθεια, οι δημοτικές αρχές ανακοίνωσαν επίσης την προσωρινή απόσυρση από την κυκλοφορία του 30% των υπηρεσιακών οχημάτων τους.

Σε αντιστάθμισμα, 200 επιπλέον λεωφορεία, «κατά προτεραιότητα ηλεκτρικά ή υβριδικά», θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους της πόλης, σύμφωνα με την εταιρεία μεταφορών του Πεκίνου, την οποία επικαλείται η εφημερίδα Beijing Daily.

Τα εργοτάξια που λειτουργούν σε εξωτερικούς χώρους θα διακόψουν τις εργασίες τους και θα απαγορευθεί η κυκλοφορία των φορτηγών που μεταφέρουν μπάζα και σκουπίδια, ενώ θα σταματήσει και η λειτουργία των πιο ρυπογόνων εργοστασίων.

Τα σχολεία καλούνται εξάλλου να αναστείλουν τα μαθήματα, ένα μέτρο που «συνιστάται», αλλά δεν είναι υποχρεωτικό. Χθες το Πεκίνο είχε καλέσει τα εκπαιδευτικά ιδρύματα να σταματήσουν για τρεις ημέρες όλες τις υπαίθριες δραστηριότητες.

Αυτά τα περιοριστικά μέτρα έγιναν στο σύνολό τους θετικά δεκτά από τους κινέζους χρήστες του Ίντερνετ.

Υπενθυμίζεται ότι το Πεκίνο είχε γνωρίσει πριν από μια εβδομάδα επίπεδα ρύπανσης ρεκόρ για τρεις διαδοχικές ημέρες, παρά το κλείσιμο χιλιάδων εργοστασίων.

Η μητρόπολη είχε πνιγεί σε μια πυκνή ομίχλη με έντονη μυρωδιά κάρβουνου, που περιόριζε πάρα πολύ την ορατότητα.



πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βουλή: Γεγονός η πρώτη απόλυση υπαλλήλου για πλαστό πτυχίο

Γεγονός είναι πλέον η πρώτη απόλυση υπαλλήλου της Βουλής λόγω πλαστού πτυχίου, σύμφωνα με σχετική απόφαση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, η οποία δημοσιεύτηκε στην Διαύγεια.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος ήταν μόνιμος, και υπηρετούσε επί χρόνια στον τομέα μηχανοργάνωσης της Βουλής στη θέση Αναλυτών-Προγραμματιστών, θέση πτυχιούχων Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Μάιο ελήφθη από τη Βουλή η απάντηση του Πανεπιστημίου στο οποίο φερόταν να είχε φοιτήσει ο υπάλληλος, σε σχετικό ερώτημα που είχε τεθεί από τη Βουλή, με την οποία το Πανεπιστήμιο πιστοποιούσε ότι το πτυχίο του συγκεκριμένου ήταν πλαστό.

Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι ότι μία ημέρα μετά την απάντηση του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, ο εν λόγω υπάλληλος έκανε αίτηση παραίτησης από την Βουλή. Μάλιστα, στη συνέχεια έκανε και δεύτερη αίτηση παραίτησης, ωστόσο η Βουλή πρόλαβε και προχώρησε στην απόλυσή του πριν ικανοποιηθεί το αίτημά του για παραίτηση.

Η υπόθεση παραπέμπεται πλέον στον Εισαγγελέα.









ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ! Ο ΟΗΕ ανακήρυξε και επίσημα την έναρξη του …3ου Παγκοσμίου Πολέμου!

Είμαστε στο κατώφλι ενός 3ου Παγκοσμίου Πολέμου; Για πολλούς ερευνητές και αναλυτές αυτό δεν είναι κάτι νέο, αφού αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι όχι μόνο είμαστε στις αρχές του, άλλα αυτός ο πόλεμος ήδη έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια.

Τώρα έρχεται να το επιβεβαιώσει και ο ίδιος ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών. Με πιο σκεπτικό όμως;

Μια συμμαχία χωρών αυτή την στιγμή που περιλαμβάνει: τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Ιράν το Ιράκ, έχουν από συμφωνήσει για την καταστροφή του ISIS μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Γαλλία και Λίβανο.

Σύμφωνα λοιπόν με τα Συμβούλια Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ο πόλεμος που περιλαμβάνει πέντε ή περισσότερες χώρες, θεωρείται Παγκόσμιος Πόλεμος, όπως μεταδίδει και η mirrowdaily.com.

Και αυτή είναι η αρχή. Μόλις τις τελευταίες μέρες μπήκε και η Βρετανία στη μάχη κατά του ISIS. Μην ξεχνάμε βεβαίως και την Συρία. Από την άλλη ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι το ISIS θα πραγματοποιήσει και άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις σε μεγάλες πρωτεύουσες και δεν θα σταματήσει μέχρι τουλάχιστον ο Ανώτατος Διοικητής του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, να πεθάνει η να παραδοθεί.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε δηλώσει ότι αυτή η δύναμη (ISIS) είναι «το πρόσωπο του κακού» και μετάνιωσε ότι δεν ενήργησε αρκετά γρήγορα για να τους νικήσει, ακριβώς μετά την επίθεση στο Παρίσι.

Μετά και το περιστατικό με την κατάρριψη του Ρωσικού μαχητικού από τα Τουρκικά, βλέπουμε ο «πόλεμος» να διευρύνεται με δυσοίωνες προβλέψεις…




Πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το μεγαλο κόλπο του ΟΠΑΠ με το Τζόκερ. (Πως τσεπώνεις 20 εκατομμύρια απλά και όμορφα)

Mε μία απλή μάτια στις κληρώσεις του Τζόκερ βλέπουμε κάτι πολύ περίεργο…

Δείτε τις κληρώσεις του 2014 με τα 14 συνεχόμενα Τζακ Ποτ και πείτε μου εάν βλέπετε κάτι πολύ περίεργο

Δεν νομίζω να παρατηρήσατε κάτι, πάρα μονό εάν κάνατε άπλες προσθέσεις.

Βλέπουμε ότι παίχτηκαν 82 εκατομμύρια στήλες σε σύνολο 14 κληρώσεων , με 0.50 η στήλη βγάζουμε το ποσό τον 41 εκατομμυρίων ευρώ.

41 εκατομμύρια ευρώ από τα οποία μοιράστηκαν 3,590,000 στα 5άρια – 1,850,000 στα 4άρια – 665,000 στα 3+1 -1,000,000 στα 6αρια – 700,000 στα 2+1 και 2,500,000 στα 1+1

Ας προσθέσουμε όλα αυτά που απλόχερα μοίρασε ο ΟΠΑΠ στον ελληνικό λαό ,είναι σύνολο 10,300,000 ευρώ.

Και στο τέλος έδωσε και τα 4,081,000 ευρώ σε 2 τυχερούς δηλαδή άλλα 8,162,000 ευρώ!

Δηλαδή έδωσε 18,462,000 ευρώ από τα 41.000.000 ευρώ, εάν βγάλουμε και το 8% των πρακτόρων που είναι άλλα 3,200,000 περίπου τότε το ποσό που μένει στον καημένο τον ΟΠΑΠ των Τσεχων…

—-> γιατί έπρεπε να κάνουμε αποκρατικοποίηση στις ζημιογόνες δημοσιές επιχειρήσεις<—-

μένει ΥΠΕΡ ΚΕΡΔΟΣ μόνο 20.000.000 ευρώ μέσα σε 14 εβδομάδες.

Τα ποσοστά είναι δηλαδή 50-50.

Εξαιρετική η αποκρατικοποίηση που έγινε σε τέτοια επιχείρηση; Μέτοχοι οι όποιοι θα ξεπληρώσουν τις μετοχές που αγόρασαν – ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ από τις ανακεφαλαιοποιημενες τραπεζες ΜΑΣ, σε Τ+10 χρονια χαχαχαχαααα

Ξέχασαν όμως να αναφέρουν ότι τα μεγάλα ποσά δεν μάθαμε ποιος τα κέρδισε για λόγους δήθεν ασφάλειας των κερδιζόντων, καθώς και κατά σατανική σύμπτωση πάντα πριν τις γιορτές έχουμε πολλαπλά τζακπότ.

Όποτε με το δίκιο μας να λέμε στον κουβά των κερδισμένων και αυτά.



ixnos.blogspot.gr



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προσοχή: Αυτό είναι το νέο χαράτσι που έρχεται στη ζωή μας

Με τη δικαιολογία πως θα γίνει…επαναϋπολογισμός των τελών κυκλοφορίας από το 2017 το ΥΠΟΙΚ σχεδιάζει να βάλει καπέλο στην τιμή των καυσίμων. Μόλις το Σάββατο ο Τρύφων Αλεξιάδης είχε μιλήσει για τη σύνδεση των τελών κυκλοφορίας των αυτοκίνητων με την χρήση και όχι με την απόσταση, καθώς και για μία αύξηση σε πετρέλαιο και βενζίνη προκειμένου να μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας.

Ουσιαστικά πρόκειται για νέο «καπέλο», μια αύξηση της τάξης των 5 ως 10 λεπτών ανά λίτρο. Η αύξηση αυτή όμως δεν θα είναι η μόνη καθώς μια αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα συνδέεται πάντα με αύξηση και του ΦΠΑ και έτσι η αύξηση θα είναι τουλάχιστον 6,5 λεπτά/λίτρο ως 12,3 λεπτά/λίτρο. Την ίδια στιγμή από το ΥΠΟΙΚ αναφέρουν πως θα μειωθεί και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης για όσους έχουν αυτοκίνητο άνω των 1.926 κυβικών.






ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: Εμβολίασαν τον κόσμο με ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ!!!

Η μεγάλη απάτη της ανθρωπότητας είχε ξεκινήσει, με την υπογραφή του Παγκόσμιου Οργανισμού “Υγείας”.

O στόχος, όπως γνωρίζουμε σήμερα δεν ήταν μόνο κερδοσκοπικός, γιατί σε αυτήν την περίπτωση θα μπορούσαν να εμβολιάσουν τον κόσμο με κάτι απλό και ακίνδυνο και όχι με νεκρά καρκινικά κύτταρα που εμβολίαζαν.

Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ και ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ των πολιτών, που επιχείρησε το καρτέλ των φαρμάκων το 2009 με τον περιβόητο Η1Ν1, επανέρχεται τώρα ο “τρόμος” δριμύτερος και ακούει στο όνομα “embola”.

Σήμερα θα ξεγυμνώσουμε τον “τρόμο” και θα αποκαλύψουμε πολλά και άγνωστα γεγονότα, για να καταλάβουμε όλοι τι ακριβώς συμβαίνει και ποιοί παίζουν με την υγεία και την νοημοσύνη μας.
Όλοι γνωρίζουμε πως τα μεγάλα ΜΜΕ είναι ελεγχόμενα.

Αυτός ο έλεγχος λοιπόν, τους επιβάλλει να παρουσιάσουν το θέμα με τέτοιο τρόπο, ώστε να τρομοκρατήσουν τον κόσμο.
Δεν ενημερώνουν τον κόσμο, αλλά ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ.
Τους σκοπούς που αυτό εξυπηρετεί θα τους αναφέρουμε.

Τώρα όμως που έχει περάσει ο καιρός και μπορούμε να δούμε πιο ψύχραιμα τα γεγονότα, να θυμηθούμε πως μας παρουσίαζαν τα ελεγχόμενα ΜΜΕ τον Η1Ν1 το 2009.

Η γρίπη των χοίρων αποτέλεσε το κέντρο προσοχής τον Ιούνιο του 2009, όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακήρυξε τη γρίπη Η1Ν1 ως την πρώτη «πανδημία» των τελευταίων 42 ετών. ..

Η μεγάλη απάτη της ανθρωπότητας είχε ξεκινήσει, με την υπογραφή του Παγκόσμιου Οργανισμού “Υγείας”.

O στόχος, όπως γνωρίζουμε σήμερα δεν ήταν μόνο κερδοσκοπικός, γιατί σε αυτήν την περίπτωση θα μπορούσαν να εμβολιάσουν τον κόσμο με κάτι απλό και ακίνδυνο και όχι με νεκρά καρκινικά κύτταρα που εμβολίαζαν.

Μετά από την δήλωση “τρόμου” για την πανδημία,του Π.Ο.Υ. πήραν την σκυτάλη τα μεγάλα ΜΜΕ και άρχισαν την παραπληροφόρηση και την τρομοκράτηση του λαού. Βλέποντας τα σήμερα θα γελάσετε, τότε όμως προσπαθούσαν να δημιουργήσουν τρόμο και πανικό στον λαό,με σκοπό να τον οδηγήσουν ΣΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ.

Θα σας θυμίσω τον τρόπο της παρουσίασης του Η1Ν1 από την εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” του γνωστού Θέμου Αναστασιάδη.

ΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΡΟΜΟΥ, με ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΥΜΑΤΑ. Μιλούσε για «μέτρα σοκ» και ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ.

Έγραφε για 1.200.000 παιδιά να νοσούν, 300.000 να νοσηλεύονται στο Παίδων, κλείσιμο των σχολίων και απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ο ΤΡΟΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΤΑΝ με την μετατροπή των σταδίων (ΟΑΚΑ-ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ) σε κέντρα για μαζικούς εμβολιασμούς, πρόγραμμα εμβολιασμών πόρτα-πόρτα ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ των φοιτητών Ιατρικής και του ΣΤΡΑΤΟΥ, για να φρουρεί τις αποθήκες φαρμάκων. (τα θυμάστε);

Ο στόχος ήταν Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ των Ελλήνων, αλλά αυτόν τον τρόμο τον προωθούσαν τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο, γιατί παντού ο στόχος ήταν ο εμβολιασμός και όλοι οι υπάλληλοι της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ, ΑΥΤΌ ΠΡΟΩΘΟΥΣΑΝ.

Η τότε υπουργός Υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου, από το βήμα της Βουλής στις 19 Νοεμβρίου 2009, είχε απευθύνειαυστηρή προειδοποίηση στους γιατρούς, να μην αποτρέπουν τους πολίτες από τον εμβολιασμόγια τη νέα γρίπη, αλλά στο ίδιο μήκος κύμματος κινήθηκαν και οι συστάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Για ρωτήστε σήμερα όλους αυτούς τους γελοίους που έπαιζαν τότε με την υγεία των πολιτών, προτρέποντας τους να εμβολιαστούν πειραματικά με νεκρά καρκινικά κύτταρα, ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ;;;;; Και τί έχει να πει ΣΗΜΕΡΑ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας που χαρακτήρισε ως ΠΑΝΔΗΜΙΑ, μία απλή γρίπη;;;;; Αυτοί δεν πρόκειται να απαντήσουν. Οι Έλληνες θέλω να ενημερωθούν ΓΙ’ ΑΥΤΌ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ ΑΡΧΕΙΟ.

Την αλήθεια τότε, μας την είπαν οι πραγματικοί Έλληνες επιστήμονες, χωρίς όμως να προβληθούν από τα μεγάλα ΜΜΕ, όπως ο κ. Σ. Πλωμαρίτης, παθολόγος-λοιμωξιολόγος, ο οποίος ήταν επικεφαλής της Επιτροπής Πανδημίας της γρίπης στο Νοσοκομείο “άγιος Παύλος” στην Θεσσαλονίκη. «Διαφωνώ, γιατί η νέα γρίπη είναι πιο ήπια από την κοινή γρίπη».«Το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί επαρκώς σε ό,τι αφορά την ασφάλειά του. Είναι πειραματικό εμβόλιοκαι κανείς δεν έχει δικαίωμα να δίνει πειραματικά φάρμακα στον κόσμο». Κατόπιν παραιτήθηκε από την επιτροπή του νοσοκομείου “’άγιος Παύλος” και ανέφερε: «Είναι ανήθικο και αντιδεολογικό να συμμετάσχω σε επιτροπή που στόχο έχει να πείσει για τον εμβολιασμό. Εγώ δεν είδα κανένα επιχείρημα για να εμβολιαστώ. Τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τη νέα γρίπη είναι τρομερά».

Ο κ. Χ. Μουτσόπουλος, καθηγητής της Ιατρικής Αθηνών και ειδικός στα αυτοάνοσα συστηματικά νοσήματα είπε:«Πρόκειται για δημιουργία τρομολαγνικών σεναρίων και υπεισέρχονται παράγοντες, που καμία σχέση δεν έχουν με τη δημόσια υγεία».

Στο τεύχος 210 του περιοδικού «Ενημέρωση των γιατρών» (εκδίδεται από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας), ο παθολόγος Θ. Καραμπέλης, διευθυντής της Β΄ Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου “Μεταξά”, και η παθολόγος-λοιμωξιολόγος Ο. Κοσμοπούλου, που εργάζεται στο νοσοκομείο Νίκαιας, γράφουν:«Επιστημονικά, είναι εξαιρετικά ανήθικο να εκθέτεις εκατομμύρια υγιείς ανθρώπους σε ένα πειραματικό εμβόλιο, αναγορεύοντας μια ίωση τόσο ήπια, σε δήθεν πανδημία. Οι λόγοι του βιαστικού μαζικού εμβολιασμού ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΟΙ ».

ΤΙ ΛΌΓΟΙ ΗΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΜΑΖΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΙΑΤΡΙΚΟΙ;; ΤΙ ΛΟΓΟΣ ΥΠΗΡΧΕ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΝΕΚΡΑ ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ;;

Την απάντηση θα την δώσω όταν θα μπορώ και να την αποδείξω, γιατί τώρα μπορεί να την γνωρίζω αλλά δεν μπορώ να την αποδείξω. Αυτό θα γίνει με την ανάλυση που θα κάνουμε στο νέο εμβόλιο που θα προσπαθήσουν μαζικά να εμβολιάσουν τον κόσμο. Γιατί τώρα ξέρουμε γιατί ψάχνουμε. Ψάχνουμε για μία νανομηχανή.

Η υπόθεση αυτή του Η1Ν1 χαρακτηρίσθηκε, ύστερα από καταγγελία ευρωβουλευτών 11 χωρών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, με επικεφαλής τον Βόλφγκανγκ Βόνταργκ, Γερμανό επιδημιολόγο και πρώην επικεφαλής της Επιτροπής Υγείας του Συμβουλίου της Ευρώπης, ως πανδημία-σκάνδαλο και «το μεγαλύτερο ιατρικό σκάνδαλο της εκατονταετίας».

Παρ’ όλα αυτά όμως ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΑΝ να κάνουν παραγγελίες εμβολίων, μιάμιση φορά τον πληθυσμό της χώρας τους.

Έκαναν όλες λοιπόν, παραγγελίες εκατοντάδων εκατομμυρίων εμβολίων,γιατί περίμεναν πως η τρομολαγνία θα έφερνε αποτέλεσμα, ώστε να εμβολιστούν όλοι οι άνθρωποι.

Η Ελλάδα, με 11.000.000 πληθυσμό, έκανε παραγγελία 16.000.000 εμβολίων. Μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2009 είχε παραλάβει 3.636.700 εμβόλια, αλλά η αλήθεια είχε υπερισχύσει της παραπληροφόρησης και η προσέλευση του κόσμου ήταν μικρή. Εμβολιάστηκαν μόλις 364.559 Έλληνες, ή το 3.26% του πληθυσμού. Ακυρώθηκε λοιπόν η υπόλοιπη παραγγελία, και το ίδιο συνέβη και με τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά κράτη.

Αυτή η ιστορία της “πανδημίας”, εξελίχθηκε στον κόσμο από τον Νοέμβριο του 2009 έως τον Μάρτιο του 2010. Σε αυτό το διάστημα, από όλον τον δυτικό κόσμο, ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ αρνήθηκε να παραλάβει έστω και ένα εμβόλιο.

ΗΤΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ.

Η Πολωνία (με 38 εκατομμύρια κατοίκους και 178 θύματα από τη νέα γρίπη έως τις 28 Φεβρουαρίου 2010) είναι η μόνη χώρα η οποία αρνήθηκε ολοκληρωτικά να παραγγείλει εμβόλια για την πανδημία γρίπης, απόφαση την οποία έλαβε η υπουργός Υγείας της χώρας, γιατρός Dr. Ewa Kopacz, η οποία κατηγόρησε τις φαρμακοβιομηχανίες ότι «απέκρυπταν» πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια του νέου εμβολίου. H Dr Kopacz δήλωσε: «Αν ήμουν βέβαιη ότι το εμβόλιο είναι πανάκεια για τη γρίπη των χοίρων, σίγουρα θα το παραγγέλναμε», και συμπλήρωσε«πως η μελέτη των νέων εμβολίων ήταν πολύ σύντομη».

Ο υπεύθυνος Τύπου του Υπουργείου Υγείας, P. Olechno, δήλωσε: «Δεν θέλουμε η χώρα μας η Πολωνία να θεωρηθεί ότι αντιτίθεται στους εμβολιασμούς. Θέλουμε να προστατέψουμε τους πολίτες, αλλά όχι υπό τους όρους των φαρμακοβιομηχανιών. Η κυβέρνησή μας αποφάσισε να μην αγοράσει τα νέα εμβόλιαγιατί δεν μπορούσαμε να εγγυηθούμε ότι δεν υπήρχαν παρενέργειες Οι φαρμακοβιομηχανίες δεν ήθελαν να αναλάβουν τις ευθύνες για τις πιθανές παρενέργειες και ζητούσαν η Πολωνική κυβέρνηση να τις αναλάβει. Αυτό, όμως, έρχεται σε αντίθεση με τους νόμους της χώρας».

ΕΤΣΙ Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2010 ΔΕΝ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΟ. ΤΗΝ ΑΝΥΥΠΑΚΟΗ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ,ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, ΣΤΙΣ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟΥ 2010 “ΠΟΛΩΝΙΑ. ΘΡΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ”

“Σάββατο 10 Απριλίου 2010. Ο Πολωνός πρόεδρος Lech Kaczynski, η σύζυγός του Maria, και ακόμη 94 επιβάτες μέλη της Πολωνικής κυβέρνησης και της ηγεσίας του στρατού επέβαιναν στην μοιραία πτήση που κατευθυνόταν στην Ρωσία προκειμένου να παρευρεθούν στην 70η επέτειο της σφαγής στο Katyn.

Το προεδρικό αεροπλάνο τους, ένα Tupolev Tu-154M της πολεμικής αεροπορίας, συνετρίβη εξαιτίας πυκνής ομίχλης σε κοντινό δάσος ένα μίλι μακριά από το αεροδρόμιο σκοτώνοντας όλη την Πολωνική Κυβέρνηση και το πλήρωμα της πτήσης.
KATIΑΧΡΗΣΤΕΨΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΠΟΛΕΦ 154 ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ.
Η Πολωνία βυθίστηκε στο πένθος, ενώ εκδηλώσεις πένθους πραγματοποιήθηκαν σε όλο τον κόσμο.”
Και ως συνήθως οι δυτικοί δολοφόνοι φρόντισαν με πλάγιους τρόπους και με υπονοούμενα, να κατηγορούν την Ρωσία ως υπεύθυνη για αυτήν την δολοφονία, για να μην στραφούν τα βλέματα στα καρτέλ των ΦΑΡΜΑΚΩΝ.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΩΡΑ, ΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ “ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ” ΤΟΥ “ΕΜΠΟΛΑ” ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ;

Μία νέα “πανδημία” είναι λοιπόν προ των πυλών και η γνωστή πάλι μέθοδος της τρομολαγνίας έχει αρχίσει.

– Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε τον πλανήτη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
– Πρώτες οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι ανέβασαν το επίπεδο υγειονομικού συναγερμού στο 1, το υψηλότερο που υπάρχει, με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση της επιδημίας του Έμπολα.
– Σε συναγερμό τέθηκαν και όλες οι υπόλοιπες χώρες.
– Προειδοποίηση-σοκ: «1,4 εκατομμύρια θα είναι τα περιστατικά του ιού Έμπολα έως τον Ιανουάριο»http://www.pentapostagma.gr/2014/09/%
– Παγκόσμιος συναγερμός για τον Έμπολα: Έκτακτο συμβούλιο του ΟΗΕ την Πέμπτη!
– Και το defencenet.gr στην ίδια κατεύθυνση της τρομολαγνίας: “Μια τέτοια επιδημία δεν είναι μια απλή γριπούλα. Δεν θέλουμε ούτε να το φανταστούμε, ήδη από την επόμενη μέρα οι κορυφές των βουνών θα γίνουν περιζήτητες.”

Όλη αυτή η τρομοκράτηση στοχεύεισε ένα πράγμα. Σε ένα ΝΕΟ ΕΜΒΟΛΙΟ.Επειδή όμως πρόκειται για υιό, δεν μπορούν να το παρουσιάσουν σαν εμβόλιο κατά του υιού γιατί ο υιός δεν εμβολιάζεται. Το πιθανότερο είναι να το παρουσιάσουν σαν κάποια ισχυρά αντισώματα. Αλλά ο στόχος είναι να οδηγήσουν τον κόσμο σεεμβόλιο για να του δώσουν την νανομηχανή. Να μην σας προκαλέσει έκπληξη αν το επιχειρήσουν υποχρεωτικά και με νόμο.

Τώρα πρέπει να μιλήσουμε και λίγο για την ουσία και την επικινδυνότητα του υιού “έμπολα” και να δούμε που βρίσκεται η αλήθεια, για να καταλάβουμε ποιοί παίζουν με την ζωή μας και την νοημοσύνη μας.

Πρόκειται λοιπόν για ασθένεια υιογενή, που πάει να πεί με απλά λόγια, πως δεν προλαμβάνεται με εμβολιασμό και δεν θεραπεύεται με αντιβιοτικά. Κάνει λοιπόν τον λεγόμενο κύκλο του ο υιός και περνάει. Αυτό σημαίνει πως τον αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου. Αυτό συμβαίνει με όλες τις υιογενείς ασθένειες. Και αυτό έχει συμβεί μέχρι τώρα και με τον “έμπολα”. Tο ότι κατέληξαν όμωςμέχρι τώρα 2400 άνθρωποι, αυτό σημαίνει πως το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν μπόρεσε να αμυνθεί απέναντι στον υιό, γιατί προφανώς ήταν εξασθενημένο και αδύνατο.

Να γνωρίζουμε όμως πως ο υιός του “έμπολα” μέχρι τώρα, πλήτει χώρες της δυτικής Αφρικής, όπου οι συνθήκες ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ και ΥΓΙΕΙΝΗΣ των ανθρώπων εκεί, είναι επιεικώς απαράδεκτες για τα δικά μας δεδομένα.

Τι ανοσοποιητικό λοιπόν μπορεί να έχει ένας άνθρωπος που δεν τρέφεται σωστά και ζεί μέσα στην βρωμιά; Καλλιεργούν και πάλι τον τρόμο, προβάλλοντας μόνο τους 2400 νεκρούς από τον “έμπολα” τους τελευταίους έξι μήνες, μέσα από τα εκατομμύρια των πεινασμένων Δυτικό-Αφρικανών, χωρίς να λέει κανείς, πως μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα, εξ αιτίαςσυνθηκών που σχετίζονται με δηλητηρίαση από την σίτιση και την ύδρευση, οι νεκροί είναι περισσότεροι.

Εδώ στην Ελλάδα κάθε χρόνο έχουμε έξαρση κάποιων υιογενών λοιμώξεων, με συνηθέστερων του αναπνευστικού και του γαστρεντερικού, με αποτέλεσμα αρκετοί άνθρωποι να καταλήγουν. Είναι άνθρωποι με βεβαρυμένο ιστορικό ή μεγάλης ηλικίας, αλλά γενικά είναι άτομα με εξασθενημένο και αδύνατο ανοσοποιητικό σύστημα. Γι αυτά όμως δεν μιλάει κανείς και ας είναι περισσότεροι από επτακόσιοι άνθρωποι τον χρόνο.

Αν όμως τύχει να ασθενήσουν και να καταλήξουν πενήντα εξασθενημένοι άνθρωποι από τον υιό του “έμπολα”, ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!!!!! Δεν ενημερώνουν τον κόσμο, αλλά ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ!!! Αλλά κανένας τους ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ που πενήντα Έλληνες χάνονται κάθε εβδομάδα στον πόλεμο της ασφάλτου.Να γνωρίζετε λοιπόν πως με τον νόμο των πιθανοτήτων,η πιθανότητα να ασθενήσετε από τον υιό “έμπολα” και να καταλήξετε, είναι εκατόν ογδόντα χιλιάδες φορές μικρότερη από το να πάθετε τροχαίο ατύχημα.

Πρόκειται λοιπόν για άλλη μία υιογενή λοίμωξη, που την ονόμασαν “έμπολα” που ένας φυσιολογικός άνθρωπος που τρέφεται κανονικά και δεν έχει ιατρικά βεβαρημένο ιστορικό, μπορεί να την αντιμετωπίσει όπως αντιμετωπίζει οποιαδήποτε ίωση. Κανένα εμβόλιο δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα περισσότερο, από τα αντισώματα που θα δημιουργήσει ο ίδιος ο οργανισμός. Και τίποτα δεν μπορεί να ενισχύσει τον οργανισμό περισσότερο, απότην καλή διατροφή, τους φρέσκους χυμούς και τις βιταμίνες.

Οι τρομολάγνοι και οι δολοφόνοι Νεοταξίτες, προσπαθούν να σπείρουν τον πανικό στην ανθρωπότητα, για να την αναγκάσουν να εμβολιαστεί. Αυτό που θα προβάλλουν λοιπόν συνεχώς, είναι ο τρόμος ο θάνατος και ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ως λύση. Το ίδιο έκαναν και με τον Η1Ν1. Είναι τόσο ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ που μπορεί να εξαπολύσουν και περισσότερο θανατηφόρα βιολογικά όπλα , μόνο και μόνο για να αναγκάσουν τους ανθρώπους να εμβολιαστούν. Ό,τι και να κάνουν όμως η σωτηρία δεν θα είναι το εμβόλιο. Η σωτηρία απέναντι σε υιούς, είναι η καλή διατροφή και η ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Εμείς όπως πάντα, πηγαίνουμε αντίθετα στην ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ και προβάλλουμε την ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ενισχύοντας την ΓΝΩΣΗ.

H ΓΝΩΣΗ, θα μας δώσει τη δύναμη, να τους αντιμετωπίσουμε.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Λίστα Μπόργιανς: Αναζητούνται οι δικαιούχοι καταθέσεων 6,5 δισ. ευρώ

Και αν το ποσό του μισού δισ. φαίνεται μεγάλο, στην πραγματικότητα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, αφού οι 10.588 καταθέσεις Ελλήνων που καταγράφονται στη σχετική λίστα φτάνουν το αστρονομικό ποσό των 6,5 δισ. ευρώ!

Στην κορυφή της λίστας-«μαμούθ» με τις 10.588 καταθέσεις (η λίστα Λαγκάρντ είχε μόλις 2.062 ονόματα) βρίσκεται Ελληνας με περίπου 56 εκατ. ευρώ. Ακολουθεί καταθέτης με 52 εκατ., ο τρίτος έχει περίπου 50 εκατ., ενώ όσοι συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα δεν πέφτουν κάτω από τα 43 εκατ. έκαστος!

Σύμφωνα με άλλους, τα ποσά αναφέρονται σε ελβετικό φράγκο, ωστόσο ό,τι και από τα δύο και αν ισχύει, η διαφορά σήμερα είναι μικρή, αφού η ισοτιμία ευρώ με ελβετικό φράγκο είναι μικρότερη του 1,08.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι η λίστα ταξινομήθηκε κατά φθίνουσα τιμή, δηλαδή από τις πιο υψηλές καταθέσεις προς τις χαμηλότερες.

Πριν από δύο εβδομάδες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης την παρέλαβε από τις αρχές της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας μέσω της πρεσβείας και βαφτίστηκε «λίστα Μπόγιανς» από τον υπουργό Οικονομικών του κρατιδίου, Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς.
Μάλιστα, ο τελευταίος έκανε λόγο για ένα «σημαντικό βήμα της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη φορολογική διαφάνεια στη χώρα», προσθέτοντας ότι «εμείς στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία υποστηρίζουμε τις αρχές της χώρας όσο μπορούμε. Λόγω του επιτυχούς έργου του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος που διαθέτουμε, είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε».

Σύμφωνα με πηγές, η λίστα Μπόργιανς παραδόθηκε στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή. Οι ίδιες πηγές ερμηνεύουν αυτό το γεγονός ως κίνηση διασφάλισης της λίστας, προκειμένου να γίνει αντιπαραβολή μεταξύ των στοιχείων που περιέχει η έντυπη και η ηλεκτρονική και να αποφευχθούν τα γνωστά φαινόμενα κοπτοραπτικής τύπου Παπακωνσταντίνου και εξαδέλφων που παρατηρήθηκαν με τη λίστα Λαγκάρντ. Για να αποφευχθεί η διαρροή ονομάτων δεν καταγράφονται τα ονοματεπώνυμα των καταθετών, όμως υπάρχει ένα πλήρες προφίλ τους.

Πρώτιστο στοιχείο είναι ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου τους, ενώ επίσης αναγράφεται ο αριθμός του τραπεζικού τους λογαριασμού, η διεύθυνσή τους, ο τόπος διαμονής τους, ακόμη και η ημερομηνία και ο τόπος γέννησής τους. Η λίστα περιλαμβάνει καταθέσεις από Ελληνες στην ελβετική τράπεζα UBS που έγιναν το 2006 και το 2008. Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, τα ποσά υπολογίζονται συνολικά σε περίπου 3,9 δισ. ελβετικά φράγκα για την πρώτη χρονιά και σε 2,9 δισ. ελβετικά φράγκα για τη δεύτερη.

Η λίστα βρίσκεται σήμερα στα χέρια του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος τη φυλάει ως κόρη οφθαλμού. Στην ομάδα εργασίας συμμετέχουν ακόμη ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Ιωάννης Δραγάτσης, η αντεισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Αγγελική Κουρινιώτη, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Τουλουπάκη και ο γενικός γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης. Μάλιστα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προ ολίγων ημερών, ο κ. Δραγάτσης ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ενίσχυση στο έργο του, με τον υπουργό να δίνει εντολή να του παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια για την έρευνα της υπόθεσης.

Αποφασίστηκε επίσης να γίνονται τακτικές συναντήσεις με την ομάδα εργασίας, με στόχο τον όσο το δυνατόν καλύτερο συντονισμό, αλλά και την επίλυση ενδεχόμενων προβλημάτων.
Τα αμέσως επόμενα 24ωρα η ομάδα εργασίας θα αρχίσει να πληκτρολογεί στους υπολογιστές τα ΑΦΜ προκειμένου να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των καταθετών.

Οι τελευταίοι προλαβαίνουν, εφόσον το επιθυμούν, να προσφύγουν στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές και να συνεργαστούν, δηλώνοντας τις καταθέσεις τους αλλά και τον τρόπο που τις απέκτησαν και τις έβγαλαν στο εξωτερικό, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με «καλή διάθεση» και ασφαλώς να πληρώσουν τους διαφυγόντες φόρους και τα πρόστιμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η γερμανική κυβέρνηση αξιοποιώντας αντίστοιχη λίστα με Γερμανούς καταθέτες στην ελβετική τράπεζα UBS, έχει ήδη εισπράξει 650 εκατ. ευρώ από ανάλογους ελέγχους.




Πηγή: protothema.gr



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μέτρα - «κόλαση» 5,7 δισ. φέρνει ο προϋπολογισμός το 2016

Του Κωστή Πλάντζου

Στα 2 δισ. οι νέες περικοπές και στα 2,2 δισ. επιπλέον φόροι  – Έπεται και το Μεσοπρόθεσμο με νέα "χαράτσια" - "Απροσδιόριστα" μέτρα από 1 - 3 δισ. για τη διετία 2017-2018 -  883 εκατ. επιπλέον ο λογαριασμός από ΦΠΑ   – Δυσβάσταχτες επιβαρύνσεις 795 εκατ. στη φορολογία εισοδήματος για ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρήσεις, αγρότες - Πώς διαμορφώνονται χρέος και ΑΕΠ

Μόνο με προϋπολογισμό ... βομβαρδισμένης χώρας μπορεί να συγκριθεί ο νέος κρατικός προϋπολογισμός του 2016 που ψηφίστηκε τα μεσάνυχτα από την ελληνική Βουλή. Αν συγκριθεί με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2015-2018 που ψηφίστηκε το 2014 διαπιστώνει κανείς ότι στη διετία 2015-2016 .... λείπουν από την ελληνική οικονομία 30 δισεκατομμύρια ευρώ!
Ενώ το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2015-2018 προέβλεπε για το 2016 ότι το ΑΕΠ της χώρας θα έφτανε στα 197 διεσεκατομμύρια ευρώ (με τα γνωστά ως τότε μέτρα αλλά χωρίς το e-mail Χαρδούβελη), ο νέος προϋπολογισμός το εκτιμά πλέον ​ σε μόλις 173 δισ. ευρώ, δηλαδή 24 δισ. λιγότερα ​ που θα λείψουν από την αγορά και τα νοικοκυριά.

Σε αυτά, πρέπει να προστεθούν και τα πρόσθετα μέτρα 5,7 δισ. της διετίας 2015-2016, που αποτυπώνονται στο νέο προϋπολογισμό. Μόνον για το 2016, ο νέος κρατικός προϋπολογισμός προβλέπει, σε σχέση με το 2015, 2 δισ. πρόσθετες περικοπές και 2,2 δισ. πρόσθετους φόρους.

Εξ αυτών, το μεγαλύτερο μέρος αφορά μέτρα που ψηφίστηκαν ή θα ψηφιστούν τις επόμενες μέρες για επιπλέον φορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, όπως:

· νέα αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.

· αύξηση των συντελεστών του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων.

· αύξηση των συντελεστών της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

· αύξηση των συντελεστών του φόρου ασφαλίστρων.

· αύξηση των συντελεστών φορολόγησης του εισοδήματος από ενοίκια.

· κατάργηση της έκπτωσης εφάπαξ πληρωμής φόρου εισοδήματος.

· κατάργηση απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ.

· σταδιακή κατάργηση της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο για αγροτική χρήση.

· αύξηση των συντελεστών του φόρου εισοδήματος στους αγρότες.

Και έπεται συνέχεια με το νέο ​ Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα (2016-2019) που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, και ενώ παραμένουν και "απροσδιόριστα" μέτρα ύψους τουλάχιστον 1 δισ. (και έως 3 δισ.) για να εξειδικευτούν και να ψηφιστούν, με ορίζοντα το 2017-2018.​
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του τελικού σχεδίου του νέου προϋπολογισμού, όλοι σχεδόν οι φορολογούμενοι θα επιβαρυνθούν, κατ' αρχήν, με επιπλέον 883 εκατ. ευρώ από τις ανατιμήσεις σε εκατοντάδες προϊόντα και υπηρεσίες που θα εξακολουθεί να προκαλεί σε όλη τη διάρκεια του 2016 η εφαρμογή των αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ, οι οποίοι τέθηκαν σε ισχύ από το Ιούλιο του 2015.

Επιπλέον, το επόμενο έτος, πάνω από 2.000.000 επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων ακινήτων θα κληθούν να καταβάλουν επιπλέον φόρους 795 εκατ. ευρώ για τα εισοδήματά τους, λόγω αυξήσεων στους συντελεστές της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, της προκαταβολής φόρου και του κύριου φόρου εισοδήματος.
​​ 
Αναλυτικότερα:

1. Η αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23%, η οποία επιβλήθηκε από τις 20 Ιουλίου 2015 σε πλήθος αγαθών και υπηρεσιών αναμένεται να αποδώσει στα δημόσια ταμεία επιπλέον έσοδα ύψους 883 εκατ. ευρώ το 2016, καθώς θα ισχύσει για ολόκληρο το επόμενο έτος, ενώ φέτος εφαρμόζεται μόνο για χρονικό διάστημα 5 μηνών και 10 ημερών (από 20/7 έως 31/12).

2. Το 2016 αναμένονται πρόσθετα έσοδα:

· 314 εκατ. ευρώ από την αναμόρφωση των συντελεστών της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Το ποσό αυτό προβλέπεται να εισπραχθεί κυρίως με την εφαρμογή των αυξημένων συντελεστών ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης οι οποίοι νομοθετήθηκαν από το καλοκαίρι του 2015 στα ετήσια εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ.

· 157 εκατ. ευρώ από την αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για τις ατομικές και λοιπές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες. Ο συντελεστής της προκαταβολής φόρου θα ανέβει από το 55% στο 75% του κύριου φόρου εισοδήματος για όλες τις ατομικές επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες, τις ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρίες που τηρούν βιβλία απλογραφικά.

· 324 εκατ. ευρώ από τις αυξήσεις των συντελεστών φορολογίας εισοδήματος για τα ενοίκια, τα αγροτικά εισοδήματα και τα κέρδη των εταιριών.

· Για τα ενοίκια αναμένεται να καθιερωθεί νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος στην οποία οι συντελεστές 11% (για ετήσια ποσά μέχρι 12.000 ευρώ) και 33% (για τα πέραν των 12.000 ευρώ ετήσια ποσά) θα είναι αυξημένοι. Το αποτέλεσμα θα είναι εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων ακινήτων να υποχρεωθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρους 142 εκατ. ευρώ.

· Για τα αγροτικά εισοδήματα, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε να προωθήσει νωρίτερα, από το 2016 την αύξηση του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος από το 13% στο 20%.

Το μέτρο περιλαμβάνεται στον κατάλογο των δημοσιονομικών παρεμβάσεων του νέου προϋπολογισμού και εκτιμάται ότι θα επιβαρύνει τους περίπου 500.000 αγρότες με επιπλέον φόρους
ύψους 32 εκατ. ευρώ.

· Για τα κέρδη των ανωνύμων εταιριών, των εταιριών περιορισμένης ευθύνης και των λοιπών νομικών προσώπων προβλέπεται αύξηση του συντελεστή φορολόγησης από το 26% στο 29%, με συνέπεια την επιπλέον επιβάρυνσή τους με φόρους 150 εκατ. ευρώ στο επόμενο έτος.

3. Επιπλέον, το 2016 προβλέπονται πρόσθετα έσοδα 150 εκατ. ευρώ από την αναθεώρηση της φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων. Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει την εξομοίωση των φορολογικών συντελεστών σε όλες τις κλίμακες φορολόγησης των διαφορετικών πηγών εισοδήματος και την μεταφορά των φορολογικών επιβαρύνσεων από τα χαμηλά στα μεσαία και στα υψηλά εισοδηματικά κλιμάκια. Εναλλακτικά εξετάζει την εφαρμογή ενιαίας φορολογικής κλίμακας για όλες ή για ορισμένες κατηγορίες εισοδημάτων.

4. Περίπου 367 εκατ. ευρώ πρόσθετα έσοδα θα προκύψουν επίσης από τα ακόλουθα μέτρα:

· Επιβολή ειδικού τέλους, ανά στήλη, κάθε παιγνίου του ΟΠΑΠ. Το μέτρο προβλέπεται ότι θα αποδώσει 190 εκατ. ευρώ, καθώς οι δανειστές δεν αποδέχθηκαν την αρχική υπεραισιόδοξη πρόβλεψη της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών ότι θα απέδιδε 350-450 εκατ. ευρώ!

· Αύξηση συντελεστών στο φόρο πολυτελούς διαβίωσης κατά 30%, που εφαρμόζεται ήδη από το 2015.

· Αύξηση συντελεστών στο φόρο ασφαλίστρων.

· Κατάργηση ορισμένων απαλλαγών από την πληρωμή ΕΝΦΙΑ.

· Παροχή κινήτρων για την αντιμετώπιση της αποχής από τον περιοδικό τεχνικό έλεγχο οχημάτων από τα Κ.Τ.Ε.Ο.

· Κατάργηση επιστροφής του ΕΦΚ στο πετρέλαιο για αγροτική χρήση.

· Ενεργοποίηση φορολόγησης επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων

· Παροχή κινήτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου των ανασφάλιστων οχημάτων.

· -Λοιπές μικροπαρεμβάσεις.

Στο σκέλος των δαπανών, 1,4 δισ. ευρώ (επιπλέον του 2015) προβλέπεται να εξοικονομηθεί από περικοπές στις συντάξεις, αυξήσεις στις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης και μειώσεις στις παροχές των ασφαλιστικών ταμείων.

Από τις αμυντικές δαπάνες προβλέπεται να περικοπούν 400 εκατ. ευρώ, από τα επιδόματα θέρμανσης 105 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 89 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν από λοιπές μικροπαρεμβάσεις.

Τι θα αλλάξει στα μισθολόγια του Δημοσίου

Στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού καταγράφονται οι βασικές κατευθύνσεις των αλλαγών στα μισθολόγια του Δημοσίου. Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνονται:

· Η μεταρρύθμιση του υφιστάμενου μισθολογίου των πολιτικών δημοσίων υπαλλήλων θα γίνει με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο και με στόχο την «αποσυμπίεση» της μισθολογικής κατανομής σε ολόκληρο το μισθολογικό φάσμα και την ταυτόχρονη σύνδεσή της με τις δεξιότητες, τις επιδόσεις, τα καθήκοντα και τη θέση του κάθε υπαλλήλου.

· Στο νέο σύστημα αμοιβών που σχεδιάζεται για τους πολιτικούς δημοσίους υπαλλήλους θα προβλέπεται η αποσύνδεση του βαθμού από το μισθολογικό κλιμάκιο (ΜΚ) του υπαλλήλου. Η μισθολογική κατάταξη των υπαλλήλων θα πραγματοποιείται ανάλογα με την κατηγορίας εκπαίδευσής τους και η ένταξή τους στα οικεία ΜΚ θα καθορίζεται ανάλογα με τον χρόνο υπηρεσίας και τα τυπικά προσόντα ή την κατοχή θέσης ευθύνης.

· Προκειμένου να επιτευχθεί μεγαλύτερη «αποσυμπίεση» σε όλο το μισθολογικό φάσμα, η μισθολογική εξέλιξη θα συντελείται με διαφορετικό τρόπο στις υπάρχουσες κατηγορίες των υπαλλήλων, θα ενισχυθούν τα επιδόματα θέσης ευθύνης και θα διασυνδεθεί ένα μέρος των αποδοχών του κάθε υπαλλήλου με την περιγραφή των καθηκόντων της θέσης εργασίας του.

· Για το 2016 σχεδιάζεται η αναμόρφωση των ειδικών μισθολογίων με στόχο τον εξορθολογισμό τους και τον περιορισμό του συνολικού αριθμού τους. Στο πλαίσιο αυτό θα συγχωνευτούν τα ειδικά μισθολόγια που αφορούν επαγγελματικές κατηγορίες με απολύτως παρεμφερή δραστηριότητα ή θα καταργηθούν και θα ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο των πολιτικών υπαλλήλων κατηγορίες λειτουργών του Δημοσίου με δομή μισθολογίου όμοια προς εκείνη του ενιαίου. Η αναμόρφωση αφορά στην άρση τυχόν στοιχείων στρέβλωσης που εμφανίζει κάθε μισθολόγιο αλλά και στην αναδιοργάνωση της δομής των ειδικών μισθολογίων εσόδων απαιτείται.

Χρέος - ΑΕΠ

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, το χρέος της γενικής κυβέρνησης θα αυξηθεί το 2016 κατά 11,1 δισ. ευρώ (!) λόγω της επιβάρυνσης που προκαλεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αν και, όπως όλα δείχνουν, η συμμετοχή του κράτους στις τέσσερις συστημικές θα είναι πολύ χαμηλότερη των 10 δισ. ευρώ που έχει προϋπολογιστεί.

Το χρέος προβλέπεται να φθάσει στα 327,6 δισ. ευρώ από 316,5 δισ. ευρώ φέτος. Την ίδια στιγμή, στα 7,8 δισ. ευρώ διαμορφώνονται οι καθαρές ανάγκες δανεισμού, λόγω της κάλυψης ταμειακού ελλείμματος 2,2 δισ. ευρώ και των αναγκών εξόφλησης 5,5 δισ. ευρώ χρεών του κράτους προς ιδιώτες.

Όσο για το ΑΕΠ σε τρέχουσες τιμές, από τα 177,55 δισ. ευρώ το 2014 υποχωρεί –παρά τη μηδενική μεταβολή– λόγω αποπληθωρισμού στα 175,65 δισ. ευρώ φέτος και στα 174,4 δισ. ευρώ το 2016.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κυβερνητικό σχέδιο για 20.000 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2016

Να προσλάβει 20.000 δημόσιους υπάλληλους εντός του 2016 επιδιώκει η κυβέρνηση, όπως έκανε γνωστό μέσα από συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Όπως επισημαίνει σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, από τις προσλήψεις αυτές, «οι 10.000 διορισμοί μόνιμου προσωπικού το 2016 θα αφορούν εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου να λύσουμε οριστικά το πρόβλημα των κενών στα σχολεία».

Αναφορικά με την επιλογή νέων προϊσταμένων στο Δημόσιο, ο κ. Βερναρδάκης επισημαίνει πως «θα προσπαθήσουμε να έχουν επιλεγεί όλοι οι προϊστάμενοι μέχρι το καλοκαίρι του 2016. Από τις αρχές του 2016 ξεκινάμε με την επιλογή γενικών διευθυντών. Το πιο σημαντικό στοιχείο με την επιλογή προϊσταμένων είναι ότι ξεκινάει για πρώτη φορά η στοχοθεσία στο Δημόσιο, η διαμόρφωση οργανογραμμάτων και η περιγραφή θέσεων εργασίας με τη συμμετοχή υπαλλήλων».

Για το μισθολόγιο, ο υπουργός σημειώνει ότι «οι βασικοί μισθοί δεν θα αλλάξουν (...) Στο νέο μισθολόγιο δεν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών και το 55% των υπαλλήλων θα λάβει αυξήσεις από 15 έως 60 ευρώ με την απόδοση των μισθολογικών ωριμάνσεων».




πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το 'πάρτι' των κυβερνήσεων με τις κρατικές τράπεζες

Πως γίνονταν οι σπατάλες κρατικού χρήματος μέσω των τραπεζών του ελληνικού δημοσίου; Πως εξυπηρετούσε τους φίλους της η εκάστοτε κυβέρνηση; Πως συσσωρεύτηκαν τα «κόκκινα» δάνεια; Και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος κατηγορείται η Αγροτική Τράπεζα.

Μία και μάλιστα σοβαρότατη, αποκάλυψη έγινε όταν αναγκαστικά άνοιξαν οι «φάκελοι» όλων των τραπεζών με αφορμή την δημοσιονομική κρίση: Το κράτος αναδείχθηκε από τους χειρότερους διαχειριστές της ελληνικής δημόσιας περιουσίας και ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης, χωρίς να το ξέρει, πλήρωνε 100δες εκατομμύρια ευρώ σε αλλεπάλληλες Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου που αποφάσιζε, ενέκρινε και υλοποιούσε το ελληνικό δημόσιο, μέσω των διορισμένων «τραπεζιτών» που εξυπηρετούσαν διαφόρων προελεύσεων συμφέροντα.

Οι διορισμένοι «τραπεζίτες» από την εκάστοτε κυβέρνηση, προχωρούσαν σε χορηγήσεις δανείων με μηδενικά επιτόκια σε φίλα προσκείμενους «παράγοντες» της κυβέρνησης και έφταναν να εμπλέκονται μέχρι και σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Όταν «άνοιξαν» τα δανειακά χαρτοφυλάκια και οι φάκελοι των χορηγιών, ενώ παράλληλα εξιχνιάστηκαν οι διαδρομές του μαύρου χρήματος των κρατικών τραπεζών, τραπεζικοί αναλυτές άλλα και πηγές από το δικαστικό περιβάλλον τόνιζαν ότι θα έπρεπε να διωχθούν οι ηθικοί αυτουργοί.

Οι κρατικές τράπεζες, αποτελούσαν το σιωπηρό –έως την κρίση- μέσο των πολιτικών για την εξυπηρέτηση κάθε λογής ρουσφετιού.

Η εκάστοτε κυβέρνηση εξυπηρετούσε με αργομισθίες τους υποψηφίους που δεν εκλέχθηκαν, αλλά και παράγοντες που στήριζαν την κυβέρνηση, μέσα από τις κρατικές τράπεζες. Χορηγούνταν επίσης στεγαστικά δάνεια μηδενικού επιτοκίου, τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις δεν πληρώνονταν καν οι μηνιαίες δόσεις για το κεφάλαιο. Έχουν επίσης γίνει καταγγελίες για πλειστηριασμούς ακινήτων από «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια, τα οποία κατέληγαν σε συγγενικά πρόσωπα του δανειολήπτη.

Επιπλέον, είναι γνωστό ότι οι κρατικές τράπεζες έδιναν, χωρίς δεύτερη σκέψη, «θαλασσοδάνεια» σε φίλα προσκείμενους επιχειρηματίες της εκάστοτε κυβέρνησης, τα οποία δεν χρησιμοποιούνταν καν για το σκοπό τον οποίο χορηγήθηκαν. Ο έλεγχος για το πώς χρησιμοποιήθηκαν τα δανεικά κεφάλαια από την επιχείρηση ήταν μηδενικός και έτσι οι ζημίες από κακά δάνεια συσσωρεύονταν και πληρωνόντουσαν από τους Έλληνες φορολογούμενους.

Οι προσλήψεις στις κρατικές τράπεζες ήταν επίσης κοινή πρακτική των κυβερνήσεων, ιδιαίτερα κάθε φορά που άλλαζε η κυβέρνηση, η οποία διόριζε τους «δικούς» της «τραπεζίτες». Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, πανελλαδικής ή τοπική εμβέλειας, επίσης απόλαυσαν τα απλόχερα διαφημιστικά «πακέτα» των κρατικών τραπεζών και κυρίως η μερίδα εκείνη που στήριζε την κυβερνητική πολιτική.

Ο «Νόμος της Σιωπής» για το πάρτι που απολάμβανε η εκάστοτε εξουσία και οι φίλα προσκείμενοι τους μέσω των κρατικών τραπεζών, τηρήθηκε με ευλάβεια από όλες τις παρατάξεις, μέχρι …τη χορήγηση του πρώτου «πακέτου» στήριξης των τραπεζών, ύψους 50 δις. ευρώ και τη συγκέντρωση του τραπεζικού κλάδου. Μέχρι τότε, οι κυβερνήσεις «φώναζαν» πως οι τράπεζες θα πρέπει να κρατικοποιηθούν. Ο …αντίλαλος έφτανε στην βόρεια άκρη της Ευρώπης και τρομοκρατούσε εταίρους και δανειστές που μέσω των ελέγχων που είχαν διενεργηθεί ήξεραν το μέγεθος του πάρτι που λάμβανε χώρα 10ετίες.

Μάλιστα, πριν από περίπου 6 μήνες βγήκε το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες, το οποίο αφορούσε παράνομες χορηγήσεις δανείων από την Αγροτική Τράπεζα σε διάφορα πρόσωπα και φορείς κατά το χρονικό διάστημα από το 2000 μέχρι το 2012. Σύμφωνα με το πόρισμα, τα αμαρτωλά δάνεια της ΑΤΕ κατευθύνθηκαν και σε ιδιοκτήτες ΜΜΕ, οι οποίοι ωστόσο δεν περιλαμβάνονται στο πόρισμα καθώς γι αυτούς έχουν ήδη επιληφθεί οι δικαστικές αρχές και συγκεκριμένα ο οικονομικός εισαγγελέας. «Με το πόρισμα αυτό και τη σχετική Έκθεση Ελέγχου της Τράπεζας της Ελλάδος τεκμηριώνεται η ποινικά αξιόλογη συμπεριφορά όσων διοίκησαν την ΑΤΕ και όσων παρανόμως έλαβαν δάνεια τα οποία ουδέποτε επέστρεψαν. Για κάποιους από αυτούς ζητήθηκε η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων», τονίστηκε από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες προς την Εισαγγελία. «Χωρίς καμία αμφιβολία η περίπτωση της ΑΤΕ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών, αφού η εν τέλει ζημία του Δημοσίου από την εγκληματική αυτή δραστηριότητα φτάνει τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο πόρισμα αφορά δείγμα μόνο του συνολικού αριθμού των παρανόμως χορηγηθέντων και ουδέποτε επιστραφέντων δανείων.

«Εμείς ανοίξαμε τον δρόμο και τώρα είναι η σειρά της τακτικής Δικαιοσύνης να προχωρήσει στον δρόμο αυτό και να διεκπεραιώσει το πραγματικά δύσκολο έργο της απόδοσης ευθυνών για κάθε ένα από τα 1.300 αγύριστα δάνεια. Είμαστε βέβαιοι ότι, παρά τις δυσκολίες χειρισμού αυτής της τεράστιας σε όγκο υπόθεσης, η Δικαιοσύνη θα επιτελέσει το καθήκον της με επιτυχία» αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου του υπουργού Επικρατείας και προσθέτει: «Ήδη όμως αποκαλύπτονται όλα εκείνα για τα οποία κατ΄ επανάληψη κάναμε λόγο και τώρα πλέον έχουν συγκεκριμένο σχήμα και μορφή και κυρίως έχουν συγκεκριμένα ονόματα, έστω κι αν έχει αποκαλυφθεί μόνο η κορυφή του παγόβουνου".

Και επισημαίνεται ότι "η ΑΤΕ δεν είναι απλά μια Τράπεζα που χρεοκόπησε. Η ΑΤΕ χρησιμοποιήθηκε επί σειρά ετών ως η δεξαμενή από την οποία οι κατά περίπτωση κρατούντες άντλησαν τα μέσα για την εξυπηρέτηση πολιτικών επιδιώξεων. Η ΑΤΕ ήταν το όχημα το οποίο χρησιμοποίησαν οι κυριότεροι εκφραστές του κρατικοδίαιτου καπιταλισμού. Ήταν το σημείο στο οποίο η επιχειρηματικότητα συναντήθηκε με την εγκληματικότητα. Ήταν τέλος, σε ορισμένες περιπτώσεις, το μαγικό φίλτρο που χρησιμοποιήθηκε έτσι ώστε κάποιοι θεσμοί (Αγροτικοί Συνεταιρισμοί) να καταντήσουν εσμοί».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, αντίθετα από τις ιδιωτικές τράπεζες που έκαναν μεγάλες προόδους στο θέμα αυτό, είναι ξεκάθαρο ότι σε όλη αυτή τη χρονική περίοδο δεν ακολουθήθηκαν οι διεθνώς θεσμοθετημένοι κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης στις κρατικές και στις κρατικά ελεγχόμενες τράπεζες. Τα διοικητικά συμβούλια επέλεγαν μέλη με κρατική παρέμβαση χωρίς να τηρούνται αξιοκρατικές διαδικασίες, τοποθετώντας στα συμβούλια είτε κομματικούς φίλους είτε παράγοντες της οικονομίας που καμμιά γνώση δεν είχαν για τράπεζες και που ήταν ανεπαρκείς για να συμμετέχουν στις επιτροπές του ΔΣ.

Μερικές τράπεζες δημοσίου ελέγχου θέσπισαν κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης για σχετικά σύντομες περιόδους που όμως σπάνια τηρήθηκαν με τον τρόπο και το πνεύμα που τους αρμόζει.

Σίγουρα, από εδώ και στο εξής, οι δανειστές θα επιβάλλουν την τήρηση των κανόνων αυτών, οι οποίοι με τη σειρά τους θα δυσκολέψουν το πολιτικό σύστημα να χρησιμοποιεί τράπεζες για τα στενά πολιτικά συμφέροντα, προστατεύοντας την περιουσία των πολιτών.

Τονίζεται τέλος, ότι τις μεγαλύτερες «καταχρήσεις» εξουσίας τις έκαναν οι Πρόεδροι/Διευθύνοντες σύμβουλοι που είχαν …κομματική προϊστορία.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γαλλία: Σαρωτική νίκη της Λεπέν δείχνουν τα exit polls - «Παίρνει» 6 από τις 13 περιφέρειες

Ισχυρό προβάδισμα σε έξι από τις συνολικά 13 περιφέρειες της Γαλλίας έχει το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα.

Με καταμετρημένο το 30,6% των ψήφων αλλά με πολύ μεγάλη αποχή (πάνω από 50%) τα πρακτορεία δημοσκοπήσεων Ifop και OpinionWay εκτιμούν ότι το ποσοστό του Εθνικού Μετώπου ανέρχεται στο 30,8% έναντι 27,2% του Νικολά Σαρκοζι και 22,7% του σοσιαλιστικού κόμματος του Φρανσουά Ολαντ.

Μάλιστα τον βορρά, στην περιφέρεια Nord-Pas de Calais-Picardie η Μαρίν Λεπέν εκτιμάται ότι έχει συγκεντρώσει το «σαρωτικό» ποσοστό 42,1%.

Μεγάλο προβάδισμα δείχνουν τα exit polls και για την ανιψιά της, Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν στον Νότο, στην περιφέρεια Provence-Alpes-Cote d'Azur.

Οι εκλογές έγιναν σε ένα ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα στη Γαλλία, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, με αποτέλεσμα να ήταν αναμενόμενη η στροφή προς την ακροδεξιά.

Ωστόσο, οι σημερινές εκλογές αποτελούν μόλις τον πρώτο γύρο καθώς θα υπάρξει δεύτερος γύρος εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου, στις οποίες νικητής αναμένεται να βγει ο κεντροδεξιός συνασπισμός του Νικολά Σαρκοζί.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Θυσία» οι συντάξεις για να έρθει η ελάφρυνση του χρέους

Του Κωστή Πλάντζου

«Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ» θυμίζει η ατζέντα του Eurogroup που συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες, μία μέρα πριν επιστρέψουν στην Αθήνα οι επικεφαλής του «κουαρτέτου» των δανειστών. Στο μικροσκόπιο θα τεθούν τα 13 προαπαιτούμενα για να έρθει ο «μποναμάς» του 1 δισ. ευρώ, ενώ στο «παζάρι» μπαίνουν επίσης το Ασφαλιστκό και το δημόσιο χρέος που θα ανοίξουν τον δρόμο για την τελική αξιολόγηση των θεσμών.

Ο κύριος Τσακαλώτος αναμένεται να δεσμευτεί πως άμεσα θα εκπληρωθούν τα 13 προαπαιτούμενα που θα φέρουν το 1 δισ. ευρώ πριν την 31η Δεκεμβρίου, αλλιώς θα κάνει πολλούς μήνες για να τα ξαναδεί η χώρα μας γιατί η συγκεκριμένη δόση έχει «ημερομηνία λήξης».

Πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η τύχη των «κόκκινων δανείων» και ποιοι φορείς (funds) θα τα πάρουν στα χέρια τους. Στόχος της κυβέρνησης είναι, αρχικά τουλάχιστον, να μεταβιβαστούν μόνον επιχειρηματικά δάνεια και όχι τα στεγαστικά των νοικοκυριών. Ούτως ή άλλως όμως, εγκαινιάζεται επισήμως και στη χώρα μας ο θεσμός της αγοράς μη εξυπηρετούμενων δανείων, κάτι που σημαίνει ότι η περίοδος της αθωότητας για τις σχέσεις τραπεζών-δανειοληπτών πλέον τελείωσε.
Μείζον ζήτημα στις διαπραγματεύσεις αυτές θεωρείται και το Ενιαίο Μισθολόγιο στο Δημόσιο, με τους θεσμούς να ζητούν μεγαλύτερες μειώσεις στους χαμηλόμισθους «μη προσοντούχους» δημοσίους υπαλλήλους, ώστε να ανοίξει η «ψαλίδα» υπέρ των υψηλόμισθων, για να ενισχυθεί η παραγωγικότητα, η πρωτοβουλία και η ανάληψη ευθύνης στο δημόσιο τομέα.
Το «πακέτο» των προαπαιτουμένων ολοκληρώνεται με τις αλλαγές στη φορολογία των αγροτών, την επιλογή του διαδόχου της κυρίας Αικατερίνης Σαββαΐδου στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων
Εσόδων, αλλά και οι αλλαγές στην αγορά ηλεκτρικού ρεύματος, τις αυξήσεις στις αστικές συγκοινωνίες και την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.

Για τα θέματα αυτά, το κουαρτέτο θα παραμείνει στην Αθήνα έως την Παρασκευή, ενώ δεν αποκλείεται να επιστρέψει και την ερχόμενη εβδομάδα (έως τις 18 Δεκεμβρίου) για να προετοιμάσει
τις συζητήσεις για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό.

Στο στόχαστρο δάνεια και μισθοί

Στις συζητήσεις αυτές θα μπουν οι βάσεις για το νέο Ασφαλιστικό, που αναμένεται να «κλείσει» τον Ιανουάριο. Οι οιωνοί δεν είναι καλοί, καθώς ο επικεφαλής του κλιμακίου της Κομισιόν, Ντέκλαν Κοστέλο, ήδη έβαλε «πάγο» την περασμένη Δευτέρα στα σχέδια Κατρούγκαλου να αυξηθούν οι εργοδοτικές εισφορές αντί να μειωθούν οι συντάξεις.

Το Ασφαλιστικόόμως είναι και το «αγαπημένο θέμα» διαπραγμάτευσης για το ΔΝΤ που ετοιμάζεται να ... «τρίξει τα δόντια του», αφού δεν ικανοποιείται με το σχέδιο της κυβέρνησης για μειώσεις «τριών ταχυτήτων» στις συντάξεις και θα αξιώσει μεγαλύτερες και δραστικότερες περικοπές στα ποσοστά αναπλήρωσης -και από τα 800 ή 1.000 ευρώ μόλις το μήνα.

Μεγάλο παζάρι

Γύρω από την πράσινη "τσόχα" που έχει στηθεί, θα βρεθούν τέσσερις «παίκτες»: η κυβέρνηση, η ΕΕ, το ΔΝΤ και οι ξένοι επενδυτές είναι έτοιμοι να παίξουν «σκληρό πόκερ», με γερά «χτυπήματα», μπλόφες και «πόλεμο νεύρων» του αντιπάλου.

· Το πιο δυνατό «φύλλο» της κυβέρνησης στην παρούσα φάση είναι ... ο αριθμός 153 και η εύθραυστη πλειοψηφία στη Βουλή που στηρίζει ως τώρα τα μέτρα που φέρνει προς ψήφιση.

· Η πλευρά της Κομισιόν δίνει «δικαίωμα» και λίγο περισσότερο χρόνο στην κυβέρνηση, μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στη Νέα Δημοκρατία και η στάση που θα τηρήσει απέναντι στα νομοσχέδια.

· Το ΔΝΤ θέλει να μην αφήσει άλλο τις Βρυξέλλες «να κάνουν παιχνίδι» αλλά να διεκδικήσει περισσότερα, καθώς το 2016 τελειώνει το δικό του πρόγραμμα για την Ελλάδα και τον Μάρτιο «παζαρεύει» αν και με ποιους όρους θα συνεχίσει ως το 2018, παράλληλα με τους Ευρωπαίους στο τρίτο Μνημόνιο.

· «Κλειδί» των διαπραγματεύσεων αυτών θεωρείται η στάση των ξένων επενδυτών, που θα κρίνει αν θα εμπιστευτούν ξανά τη χώρα μας και τι κεφάλαια θα φέρουν για επενδύσεις ή την αγορά ελληνικού χρέους –παράγοντες που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την επιστροφή της Ελλάδας στον πυρήνα της Ευρώπης, αν θα μπει η χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και τη συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους.

Ό,τι πουν οι αγορές

Το ερχόμενο σαββατοκύριακο το «κουαρτέτο» μεταβαίνει ομαδικώς στην Νέα Υόρκη, μαζί με κορυφαίους Έλληνες τραπεζίτες, υπουργούς και άλλους αξιωματούχους, για να έχουν ένα κρίσιμο τετ-α-τετ με ξένους επενδυτές στο συνέδριο Capital link – Invest in GreeceForum και να τους παρουσιάσουν τη συνολική εικόνα για τη χώρα μας.

Η κυβέρνηση «ποντάρει» πολλά στις επαφές αυτές, γιατί η εμπιστοσύνη των επενδυτών θα κρίνει εν πολλοίς και το «παζάρι» για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Η ανάκτηση της αξιοπιστίας και η προοπτική επιστροφής της χώρας στην ομαλότητα, θα δώσει ουσία και περιεχόμενο στις συζητήσεις για το χρέος, που θα είναι αλληλένδετες με την περίφημη «πρώτη αξιολόγηση» του ελληνικού προγράμματος από τους θεσμούς.

Ένα θετικό «νεύμα» από τις αγορές, σε συνδυασμό με την ελάφρυνση που έχουν υποσχεθεί οι Ευρωπαίοι εταίροι (δηλαδή επιμήκυνση πληρωμών και ενδεχομένως μείωση επιτοκίων αντί για «κούρεμα» που το έχουν απορρίψει), μπορεί να διευκολύνει και τον Ευρωπαίο κεντρικό τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι να περιλάβει και την Ελλάδα στην ποσοτική χαλάρωση, από την οποία έμεινε έξω εδώ όλο το 2015. Στην κυβέρνηση ξέρουν πως χωρίς Ανάπτυξη, δεν «βγαίνει» καμία παρέμβαση στο χρέος και, μέχρι την άνοιξη του 2016θα κάνουν τα πάντα για να εξασφαλίσουν το «πακέτο» μείωσης του χρέους και αύξησης της ρευστότητας, που θα προσφέρουν οι δανειστές.




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ένταση στη Σύρο: Φοιτητές "έστησαν καρτέρι" στον Προκόπη Παυλόπουλο

Επεισοδιακή η επίσκεψη του Προκόπη Παυλόπουλου στη Σύρο. Φοιτητές εμπόδισαν την πρόσβαση στο δημαρχείο, φωνάζοντας συνθήματα και πετώντας φέιγ βολάν (vid+pic)

Επεισοδιακή ήταν η επίσκεψη την Κυριακή (06/12) του Προκόπη Παυλόπουλου στη Σύρο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρέθηκε στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων για να ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης του δήμου Σύρου-Ερμούπολης, ωστόσο ομάδα φοιτητών δεν δέχτηκε με καλό μάτι την παρουσία του.

Οι φοιτητές εμπόδισαν την πρόσβαση του κ. Παυλόπουλου στο δημαρχείο, στήνοντας καρτέρι έξω από το δημαρχείο, όπου θα πραγματοποιούνταν η εκδήλωση, φωνάζοντας συνθήματα και πετώντας φέιγ βολάν.







Οι άνδρες της προσωπικής φρουράς του ζήτησαν από τους διοργανωτές η τελετή να γίνει σε άλλον χώρο, με αποτέλεσμα αυτή να "μετακομίσει" στο ξενοδοχείο όπου διέμενε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.



Παυλόπουλος: Μπορούμε και πρέπει να σταθούμε όρθιοι

«Μπορούμε και πρέπει να σταθούμε όρθιοι στη βαθιά κοινωνική και οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος κατά την αντιφώνησή του, μετά την ανακήρυξή του ως επίτιμος δημότης του δήμου Σύρου- Ερμούπολης.

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Παυλόπουλος μίλησε για το «ιστορικό βάρος ενός Δήμου με τη λαμπρή, διαχρονική, πορεία και προοπτική που εκπροσωπεί, εντός και εκτός των συνόρων μας, η Σύρος» και τόνισε ότι «μέσα στη δίνη της βαθειάς κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας, (η Σύρος) ανθίσταται και αντέχει, υπερασπιζόμενη την παράδοσή της αλλά και διδάσκοντας με το παράδειγμά της».

Αναφέρθηκε, επίσης στη συμβολή της Σύρου στον Πολιτισμό, μιλώντας τόσο για την «οικιστική της ιδιαιτερότητα», αλλά και «το πολιτισμικό "πετράδι" της», το Θέατρο Απόλλων, όσο και για τους Συριανούς λόγιους και λογοτέχνες.

«Από τη Σύρο, υπόδειγμα δημιουργίας και πολιτισμού, εκπρόσωπο της λογικής του Ανθρωπισμού, οφείλουμε να εμπνευσθούμε σήμερα προκειμένου ν’ ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του καιρού μας» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναδεικνύοντας τρεις από αυτές:

«Μπορούμε και πρέπει να σταθούμε όρθιοι στη βαθιά κοινωνική και οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας. Και να υπερασπισθούμε το μέλλον μας μέσα στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια, διδάσκοντας τους Εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την αξία της Δημοκρατίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, που απορρέουν από τις αρχαιοελληνικές ρίζες μας και οι οποίες συνθέτουν βασικό πυλώνα του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος.

»Μπορούμε και πρέπει να σταθούμε πρωτοπόροι στην αντιμετώπιση της προσφυγικής τραγωδίας, που στοιχειώνει την συνείδηση της Ευρώπης, πείθοντας τους εταίρους μας ότι: Σ’ αυτή την τραγωδία οφείλουμε να θέσουμε τέλος, αναδεικνύοντας με τη στάση μας τον Άνθρωπο και τον Ανθρωπισμό έναντι των προσφύγων πολέμου και την αποφασιστικότητά μας, αλλά και την προσήλωσή μας στην Ελευθερία, έναντι των τρομοκρατών, αυτών των αδίστακτων εγκληματιών.

»Μπορούμε και πρέπει να πείσουμε τη γείτονα Τουρκία ότι αφενός επιζητούμε την ειρηνική συνύπαρξη μ’ αυτήν. Και, αφετέρου, στο χέρι της είναι να έχει ευρωπαϊκή προοπτική. Υπό τον απαράβατο όρο του σεβασμού του συνόλου του διεθνούς δικαίου, γραπτού κι εθιμικού, και την ειλικρινή εκ μέρους της εκπλήρωση της υποχρέωσης προσαρμογής της στο συνολικό ευρωπαϊκό θεσμικό και πολιτικό κεκτημένο, το οποίο έχει ως επίκεντρο τον σεβασμό του Κράτους Δικαίου και των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

“Πάνθηρες των δρόμων “- Παρκάρετε παράνομα ; Ξανασκεφτείτε το!

Με γιρλάντες, μπαλόνια, φωτάκια και άλλα χριστουγεννιάτικα στολίδια “πακετάρουν” με διάφανη μεμβράνη οχήματα που έχουν παρκάρει παράνομα σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης οι Streetpanthers, γνωστοί και από τα αυτοκόλλητα “Είμαι γάιδαρος παρκάρω όπου γουστάρω”.

Το μέλος των Streetpanthers, Αντώνης Καράγιωργας επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ήδη έχουν “πακεταριστεί” τέσσερα οχήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και τόνισε “θα συνεχίσουμε μέχρι να μας τελειώσει η μεμβράνη 150 μέτρων που διαθέτουμε”. ΦΩΤΟ




ΦΩΤΟ από seleo.gr



 








Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μακάρι να ήταν αλήθεια η εκπόρνευση για μια τυρόπιτα γιατί αυτό θα σήμαινε ότι τούτος ο λαός τα έχει χάσει όλα.

Αγανάκτησαν οι Ελληνάρες για το "ρεπορτάζ" που φέρει τις Ελληνίδες να εκδίδονται για μια τυρόπιτα. Χαμός έγινε παίζοντας όλοι μαζί το πουλάκι τους (twitter) όπου η "εξυπνάδα" και η αντίδραση πήγε σύννεφο. Τα Μέσα Μαζικής Εξαθλίωσης άφρισαν εκδίδοντας την ίδια στιγμή φρέσκο κρέας για τον κορεσμό της χειροποίητης γαμικουλικής οντότητας του κάθε ξερόλα,επαναστάτη.

 
Αν σκεφτείς την πτώση στο χρηματιστήριο της πουτανιάς πραγματικά υπάρχει πρόβλημα. Το ίδιο που υπήρχε όταν γινόταν εκπόρνευση για ένα ζευγάρι μπότες, μια τσάντα ή ένα επώνυμο φορεματάκι που τελικά ήταν όλα μαϊμούδες. Αλλά όπως πάντα οι εκμαυλισμένοι όταν τους δείχνουν το φεγγάρι κοιτάνε το δάχτυλο. Διότι άλλο να εκπορνεύεται η οντότητα στο σκάφος και στα νερά της Ψαρούς και άλλο ο κορεσμός της πείνας. Υπάρχει και μία διαφορά εκπόρνευσης από εκπόρνευση. Το από ποιον παίρνεις την τυρόπιτα και την Luis Vuiton  είναι το θέμα. Διότι και στην πουτανιά υπάρχει διαχωρισμός σε αξιοπρέπεια και ξεφτίλα. 
 
Αν αυτή η ομαδική αντίδραση  συνέβαινε για την εκπόρνευση της μάζας των εκμαυλισμένων ίσως να μην είχαμε αυτή την στιγμή παιδιά να τουρτουρίζουν στα σχολεία, συνταξιούχους σε απόγνωση, ασθενείς που απλά περιμένουν να πεθάνουν και πάει λέγοντας. Τα 150 ευρώ μαύρα τον μήνα που δεν παίρνει ο εργαζόμενος νέος δεν ενοχλούν κανέναν. Η άνευ αμοιβής παράδοση μιας ολόκληρης χώρας πάλι δεν ενοχλεί κανέναν. Οι περικοπές σε μισθούς, ασφάλεια, συντάξεις πάλι δεν ενοχλούν κανέναν. Με αυτά δεν παίζουμε το πουλάκι μας (twitter) πολύ απλά διότι εκπορνευόμαστε για τον μισθό, τα κεκτημένα, τον ήρωα σωτήρα που θα μας τα διατηρήσει. 
 
Οι νταβατζήδες που μας εκδίδουν έχουν ονοματεπώνυμο και ως πόρνες αρκούμαστε στην αμοιβή που τελικά είναι μικρότερη από την αξία μιας τυρόπιτας αφού δεν έχει τυρί. 
 
Το πρόβλημα είναι ότι  χόρτασε μια 17αρα το στομάχι της με τυρόπιτα ή ότι έφτασε η 17αρα να πεινάει; 
 
Από εκεί ξεκινάει η πουτανιά όλων των υπόλοιπων που κρύβονται πίσω από παραβάν στις εκλογές ή που μοστράρουν την φάτσα τους ως πολιτικοί και αμείβονται με βιομηχανίες τυρόπιτας για να ψηφίζουν ό,τι φέρνει αναξιοπρέπεια και πείνα. Πίσω από τις χιλιάδες πεινασμένες εκδιδόμενες κρύβονται δεκάδες χορτασμένες πόρνες μόνο που οι πρώτες παραμένουν στην ανωνυμία από ντροπή και οι δεύτερες διαφημίζουν το πουτανιλίκι τους από Συνόδους Κορυφής μέχρι τα καφενεία των πόλεων που τις εξέλεξαν βουλευτές καμαρώνοντας ως δημοκρατικά εκλεγμένες πόρνες.  
Το πραγματικό πρόβλημα είναι πως διαθέτει η κάθε πραγματική πουτάνα την ψήφο της για να καλοπερνάει το τομάρι της. Ποια είναι η πραγματική πουτάνα λοιπόν;
 
Ποια πόρνη που φέρει ελληνικό ονοματεπώνυμο συμφωνεί με όλα όσα γίνονται στην Ελλάδα αυτή την στιγμή σε πολιτικό, οικονομικό, γεωπολιτικό, προσφυγικό κ.λπ; Διότι για να συμφωνείς με όλα αυτά εκπορνεύεσαι όχι για την πείνα σου, ούτε για το λούσο σου αλλά συνειδητά καταστρέφεις μέσω του συφιλιδικού σου εγκεφάλου ό,τι ακόμη επιμένει να μην λυγίζει φτάνοντας ακόμη και στο επίπεδο της πείνας. 
 
Το πόσες τυρόπιτες στοίχισε η ψήφος σου είναι γνωστό από την κατάσταση στην οποία ζούμε. Το δυστύχημα είναι ότι για τις ίδιες τυρόπιτες έδωσες δικαίωμα να μάς διασύρουν ως άτομα, ως πολίτες, ως προσωπικότητες και ως λαό, σαπρόφυτα που περιφέρονται στο διεθνές στερέωμα πετώντας σου Επιδόματα Ευρωπαϊκής Τυρόπιτας για να την "βγάλεις". 
 
Όσο για τις πουτανοφυλλάδες τύπου Times που βγάζουν πρωτοσέλιδο την συμφορά ενός λαού δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να προσπαθούν να στρέψουν την πόρνη γνώμη εκεί που θέλει να την στρέψει και ο Φίλης με τα τερτίπια του, οι κομματικοί αρχηγοί με το ασφαλιστικό και οι ακαδημαϊκοί αυτής της χώρας που δύο σεβντάδες έχουν: Αν οι17αρες εκπορνεύονται για τυρόπιτα ή αν ο Παύλος Μελάς ήταν τζιχαντιστής και ο Τάσος Λειβαδίτης "εθνικιστής λαϊκιστής". Άλλη δουλειά οι ακαδημαϊκοί αυτής της χώρας δεν έχουν διότι τα φορτηγά με τις επιδοτούμενες τυρόπιτες τούς περιμένουν κάθε ημέρα πριν  μπούνε  στα κυριλέ "ερευνητικά" γραφεία τους.
Εν ολίγοις το πόρισμα των ακαδημαϊκών για το ποιόν των Ελλήνων υπό συνθήκες οικονομικής πίεσης ή  ξένης καταπίεσης είναι το εξής: Ή γίνονται πουτάνες ή τζιχαντιστές.
 
Μακάρι να ήταν αλήθεια η εκπόρνευση για μια τυρόπιτα γιατί αυτό θα σήμαινε ότι τούτος ο λαός τα έχει χάσει όλα. Ότι αυτός ο λαός δεν θα είχε χρόνο, ούτε διάθεση να ασχολείται με μαλακίες αλλά θα αναγκαζόταν ή να γίνει ακόμη μια πουτάνα για τυρόπιτα ή να γίνει σύμβολο παίρνοντας τα κεφάλια αυτών που τάζουν τυρόπιτες.


 πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!