EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία στη Βρετανία (video)

Η βρετανική επιτροπή για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης συνεδρίασε σήμερα αφού οι παρατεταμένες σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες στη βοειοδυτική Αγγλία και υποχρέωσαν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να απομακρύνουν κατοίκους από τα σπίτια τους.

Η συνεδρίαση συνεκλήθη αφού καταιγίδες έπληξαν τη χώρα στη διάρκεια της νύκτας, προκαλώντας τον θάνατο ενός άνδρα και αφήνοντας εκατοντάδες σπίτια πλημμυρισμένα και χωρίς ηλεκτρικό. Η αστυνομία έκανε λόγο για μείζον συμβάν και μέλη της ακτοφυλακής συμμετείχαν στη διάσωση κατοίκων σε πλημμυρισμένες περιοχές.

Η υπουργός Περιβάλλοντος Ελίζαμπετ Τρας δήλωσε ότι η κυβερνητική επιτροπή συνεκλήθη για να «προβεί επειγόντως σε εκτίμηση του μεγέθους των πλημμυρών και να εξασφαλίσει ότι η αντιμετώπισή τους θα είναι συντονισμένη και αποτελεσματική και θα παρασχεθεί βοήθεια στους πληγέντες το συντομότερο δυνατό».



Η αστυνομία ανακοίνωσε πως πιστεύει ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο Λονδίνο, το οποίο επλήγη από ισχυρούς ανέμους, όταν ριπή ανέμου τον έριξε πάνω σ” ένα λεωφορείο που ήταν εν κινήσει. Δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες για θανάτους ή τραυματισμούς.


Η Βρετανία έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια από αρκετές σοβαρές πλημμύρες. Το 2014 πολλές χιλιάδες στρέμματα αγροτικής γης στο νότο της χώρας έμειναν πλημμυρισμένα για εβδομάδες ενώ οι βορειοδυτικές περιοχές είχαν πληγεί από σοβαρές πλημμύρες τόσο το 2009 όσο και το 2005.

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε μέσω του Twitter πως ο στρατός έχει κινητοποιηθεί για να βοηθήσει τους πληγέντες.





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας – Καταιγισμός μολότοφ κατά των αστυνομικών (Συνεχής ενημέρωση)

Ημέρα μνήμης η σημερινή για τον αδικοχαμένο «πρίγκιπα» Αλέξη Γρηγορόπουλο που σαν σήμερα σε ηλικία μόλις 15 ετών άφησε την τελευταία του πνοή σκορπίζοντας θλίψη και οργή σε εκατομμύρια ανθρώπους που παρακολούθησαν την υπόθεση της δολοφονίας του με κομμένη την ανάσα.

Η αστυνομία έχει σημάνει συναγερμό εδώ και ημέρες παίρνοντας τα κατάλληλα μέτρα για όσα πρόκειται να διαδραματιστούν από το απόγευμα της Κυριακής 6 Δεκεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας. Ήδη από το βράδυ του Σαββάτου , αντιξουσιαστές έδωσαν μια γεύση για το τι αναμένεται να συμβεί την Κυριακή στους δρόμους της πόλης, πετώντας πέτρες και βόμβες μολότοφ σε αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.



Στις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής έγινε γνωστό ότι υπάρχει ένας τραυματίας. Πρόκειται για έναν Πορτογάλο τουρίστα που πέρναγε τυχαία με αυτοκίνητο από την περιοχή και δέχτηκε βροχή από πέτρες.

Από την μεριά της η μητέρα του Αλέξη, Τζίνα Τσαλικιάν με θερμή παράκληση ζητά να μην καπηλευθεί η μνήμη του παιδιού της και τονίζει πως «δεν μας αφορούν όσα λένε περί μαύρου Δεκέμβρη ούτε οι απειλές βίας απ” όπου κι αν προέρχονται. Θεωρούμε ότι προσβάλλουν τη μνήμη του παιδιού μας».

Η κ. Τσαλικιάν, δηλώνει στο Έθνος της Κυριακής ενοχλημένη με την προσπάθεια εκμετάλλευσης της δολοφονίας του παιδιού της και την απόπειρα να γίνει το όνομα του «σημαία» σε δράσεις βίας, καθώς, επίσης, και με την προσπάθεια ανώτερων αστυνομικών πριν και μετά τη δίκη να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα, παρουσιάζοντας την εν ψυχρώ δολοφονία ως ατύχημα



Η πορεία

Στο κέντρο της πόλης ήδη έχουν παραταχθεί 6.000 αστυνομικοί , ενώ σε συναγερμό έχουν τεθεί και ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ολοκληρώθηκε, λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα, η πορεία περίπου 3.000 αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας Στις 18:00 το απόγευμα, ξεκίνησε η κεντρική πορεία αντιεξουσιαστών και αριστεριστών στο κέντρο της Αθήνας, για τη «μαύρη» επέτειο των επτά χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ενώ νωρίτερα προηγήθηκε η φοιτητική πορεία κατά την οποία έλαβαν χώρα επεισόδια. Oμάδα περίπου 150 αντιεξουσιαστών κατευθύνθηκε προς τα Εξάρχεια, ρίχνοντας μολότοφ, βάζοντας φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και προκαλώντας εκτεταμένες φθορές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στην περιοχή των Εξαρχείων

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με συγκέντρωση μαθητών στις 14:00 στα Προπύλαια, ενώ την ίδια ώρα είχαν ξεκινήσει και οι συγκεντρώσεις οργανώσεων και συλλογικοτήτων, παράλληλα ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.

















Επεισόδια σε Εξάρχεια Πανεπιστημίου και Ομόνοια

21:55 Κάτοικοι των Εξαρχείων αποδοκιμάζουν άνδρες των ΜΑΤ.

21: 40 Ο κόσμος έχει πληθύνει πάλι στην πλατεία Εξαρχείων μετά την επιμνημόσυνη δέηση για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Οδός Τοσίτσα





Οδός Τσαμαδού





Οδός Ζαίμη




Νοταρά



21:23 Δύο συλλήψεις νεαρών

21:22 Μέχρι στιγμής έχουμε 25 προσαγωγές

21:07 Σε δεκαπέντε ανήλθαν οι προσαγωγές που έχουν γίνει μέχρι αυτή την ώρα από την περιοχή των Εξαρχείων, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη σοβαρά επεισόδια μεταξύ ομάδων αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων.Οι αντιεξουσιαστές συνεχίζουν να ρίχνουν μολότοφ και πέτρες στις διμοιρίες των ΜΑΤ, αλλά και να βάζουν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, ενώ η περιοχή των Εξαρχείων θυμίζει «πεδίο μάχης».







20:44 Πληροφορίες για 15 συλλήψεις μέχρι τώρα

20: 26 Μολότοφ έπεσαν εναντίον του οχήματος της πυροσβεστικής





20:20 Έφτασε η πυροσβεστική για να σβήσει τη φωτιά στο μπαλκόνι σπιτιού.

Το μπαλκόνι ενός διαμερίσματος στον πρώτο όροφο μιας πολυκατοικίας τυλίχθηκε στις φλόγες στα επεισόδια που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή των Εξαρχείων.

Αμεσα έσπευσε ένα πυροσβεστικό όχημα και αφού πρώτα οι δυνάμεις των ΜΑΤ κατάφεραν να απομονώσουν το δρόμο προκειμένου να καταφέρουν οι πυροσβέστες να περιορίσουν τις φλόγες, πριν η φωτιά επεκταθεί στο εσωτερικό του διαμερίσματος ενώ ήταν άγνωστο αν μέσα στο σπίτι υπήρχαν άνθρωποι.





20: 13 Εντείνονται τώρα τα επεισόδια καθώς έχουν πολλαπλασιαστεί οι αντιεξουσιαστές. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν αφήνουν τους αναρχικούς να βγουν από την περιοχή των Εξαρχείων. Στην ουσία είναι εγκλωβισμένοι σε αστυνομικό κλοιό. Κάνουν επίθεση για να βγουν προς την Πατησίων, ωστόσο τα ΜΑΤ μπλοκάρουν την έξοδο.

20:03 Φωτιά άρπαξε και η τέντα ενός περιπτέρου



20:00 Πυροτεχνήματα και μολότοφ τώρα στην Σπ.Τρικούπη.
19:54 Δύο συλλήψεις επισήμως αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία

19:50 Χάος στη Στουρνάρη αυτή την ώρα.



19: 43 Χάος αυτή τη στιγμή μέσα στην Ομόνοια -Καταγγελίες για αναίτιες προσαγωγές

19: 30 Πεδίο μάχης η Στουρνάρη. Η αστυνομία ακολουθεί το ίδιο επιχειρησιακό πλάνο που είχε ακολουθήσει και την 17η Νοεμβρίου.

19: 26 Χάος στην περιοχή των Εξαρχείων από τις συγκρούσεις





19: 12 Πέρασε η πορεία από τη Βουλή, οι συγκρούσεις και η ένταση έχει μεταφερθεί προς την Ομόνοια.

19: 10 Φωτιές στην Πανεπιστημίου από οδοφράγματα. Συγκρούσεις παραπλεύρως της πορείας όπως κατευθύνεται προς τα Εξάρχεια. Στις 9 το βράδυ είναι η επιμνημόσυνη δέηση για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο.

19:06 Χτυπήθηκε και φωτογράφος κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μετά την επέμβαση των ΜΑΤ.

19:00 Επίθεση σε διμοιρία που ήταν στην Ακαδημίας στο ύψος της Σίνα.

Σοβαρά επεισόδια σημειώνονται στα Εξάρχεια, έπειτα από την ολοκλήρωση της πορείας περίπου 3.000 αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας.

Μικροένταση επικράτησε νωρίτερα όταν ομάδα περίπου 30 ατόμων πέταξε πέτρες και , φωτοβολίδεςσε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου ξεκίνησαν οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας για τη «μαύρη» επέτειο των επτά χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.





Κατά τη διάρκεια της πορείας στην Σταδίου, στο ύψος της παλιάς Βουλής, ομάδα διαδηλωτών έκαψε κλειστό περίπτερο. Οι διαδηλωτές στο κέβτρο της Αθήνας υπολογίζονται σε περίπου 1.000, αυτήν την ώρα.

















Το μοιραίο βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου

Ήταν βράδυ του Σαββάτου όταν όλος ο κόσμος σάστισε στο άκουσμα του αποτρόπαιου εγκλήματος που διαπράχθηκε από όργανο του νόμου στο πρόσωπο ενός ανήλικου αγοριού με το όνομα Αλέξης. Μια σφαίρα στη καρδιά ήταν αρκετή για να «σβήσει» για πάντα το χαμόγελο του 15χρονου αγοριού που εκείνο το βράδυ έκανε την βόλτα του στους δρόμους των Εξαρχείων δίχως να γνωρίζει πως σε λίγη ώρα θα γραφόταν για εκείνο ο τραγικός επίλογος.





Στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου η παρέα του αδικοχαμένου Αλέξη ήρθε σε φραστικές αντιπαραθέσεις με τους δύο ειδικούς φρουρούς που περιπολούσαν στην περιοχή. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι δευτερόλεπτα αργότερα ο 15χρονος θα άφηνε την τελευταία του πνοή από τα πυρά του Κορκονέα. Η σφαίρα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, διαπέρασε την καρδιά του και καρφώθηκε στον 10ο θωρακικό σπόνδυλο, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.






πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ξουλίδου για Καμμένο: Λίγος και φθηνός! «Μας εξαπάτησε με τη μάσκα του επαναστάτη»

Άρθρο – φωτιά της πρώην βουλευτού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Σταυρούλας Ξουλίδου στο Newsbomb.gr κατά του Πάνου Καμμένου – «Μας εξαπάτησε με τη μάσκα του επαναστάτη» σημειώνει στο άρθρο της η κυρία Ξουλίδου και τον αποκαλεί ευθέως: παραμυθά!

Το άρθρο της κυρίας Σταυρούλας Ξουλίδου είναι άκρως αποκαλυπτικό για τον τρόπο με τον οποίο ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα «εξαπάτησε» τόσο τους συνεργάτες του, όσο και τους ψηφοφόρους του.

Ας μην ξεχνάμε ότι η κυρία Ξουλίδου εδώ και μήνες ασκεί σκληρή κριτική στον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ., ενώ πρόσφατα ζήτησε και την παραίτησή του από την ηγεσία του κόμματος, αφού όπως λέει ο κ. Καμμένος δεν υπηρετεί πλέον τις δεσμεύσεις που προκύπτουν από την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Πάνος Καμμένος μη μπορώντας να αντέξει την κριτική, μπλόκαρε την κυρία Ξουλίδου από το προφίλ του στο twitter.


«Παρακολουθώντας το 2011 τις απόψεις του Πάνου Καμμένου περί Νέας Τάξης Πραγμάτων, διαπίστωσα στο λόγο του τον μοναδικό Έλληνα Πολιτικό που προσέγγιζε το πρόβλημα της χώρας μου, που είδε την επερχόμενη λεηλασία των φυσικών πόρων της Ελλάδας, των εισοδημάτων των πολιτών και των αξιών. Δυστυχώς διαψεύστηκα, βλέποντας τον να εξελίσσεται χειρότερος από τους προηγούμενους.

Το ποσοστό του 10,8% στις πρώτες εκλογές του Μαΐου και το τελικό 7,6 % στις εκλογές του Ιουνίου ήταν ένα ποσοστό μεγάλο, για ένα νέο κίνημα. Εργάστηκαν ακούραστα και νυχθημερόν χιλιάδες απλοί εθελοντές που τον εμπιστεύτηκαν και τον ακολούθησαν, για να πάρουμε αυτό τον αριθμό ψήφων.

Πού να ξέραμε τότε, πως πιστέψαμε κάποιον ΣΥΣΤΗΜΙΚΟ, που φόρεσε τη μάσκα του επαναστάτη κι ότι θα μας απελευθέρωνε από την δυστυχία και τη μιζέρια.

Η εξέλιξη των πραγμάτων δείχνει ότι αυτό που στήθηκε στην αρχή, η ιδέα και οι αρχές που ενέπνευσαν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ήταν ουσιαστικά μια πολιτική ουτοπία.

Είμαστε πάρα πολλοί εμείς που στις αρχές του 2012, βλέποντας που οδεύουν τα πράγματα και αντιλαμβανόμενοι τις κινήσεις εντυπωσιασμού των λοιπών κομμάτων, ψάχναμε εναγωνίως για ένα πολιτικό χώρο, που θα είχε άλλη νοοτροπία, άλλη δυναμική.

Και πολλοί από εμάς πιστέψαμε στο “πάθος και το ήθος” του Πάνου Καμμένου.

Κι ακολουθήσαμε τυφλά, μη έχοντας πολιτική εμπειρία. Γιατί είχαμε ανάγκη την ελπίδα για ουσιαστική αλλαγή στην χώρα μας.

Όμως αυτό που βλέπουμε τώρα είναι ξεπούλημα και απογοήτευση.

Ο προ των εκλογών πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν έχει καμία σχέση με τον μετά των εκλογών.
Δεν ξέρω τι έπαιξε ρόλο.

Το βόλεμα θα πουν κάποιοι, η χρηματοδότηση θα συμπληρώσουν τρίτοι, η μέθη της καρέκλας θα απαντήσουν οι άλλοι.

Μάλλον σχεδιασμένο, θα πω εγώ, το είχε από την αρχή και ως καλός παραμυθάς μας συνεπήρε με τα επικοινωνιακά “τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα”.

Η ουσία είναι πως εξαπατηθήκαμε. Γιατί αυτά που ήταν σημαίες του κινήματος προ εκλογών χάθηκαν μέσα στις διαδικασίες του κόμματος, μετά εκλογών.

Σήμερα έρχεται να ψηφίσει έναν προϋπολογισμό κάνοντας πιο βαριά την ταφόπλακα, που έχουν βάλει οι προηγούμενοι και δίνοντας την χαριστική βολή στην Ελλάδα και τους Έλληνες που τον εμπιστεύτηκαν ότι θα είναι το “αναγκαίο καλό” και θα τηρούσε τον λόγο του “ότι λέμε ισχύει για πάντα”.

Πράγμα που δεν έκανε ποτέ.

Εκείνο που αφήνει μια πίκρα, είναι πως ήταν πολύ λίγος και φθηνός σε σχέση με το ακριβό περιτύλιγμα που φόρεσε».




πηγη





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μαφία το πολιτικό σύστημα – ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ζητάνε συγγνώμη από τον Στουρνάρα.

Περασμένες εποχές είναι πλέον εκείνες που ο Στουρνάρας ήταν μίασμα. Ήρθε η ώρα να του ζητήσουμε συγγνώμη και αυτό κάνει σύσσωμη η κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική ομάδα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς ως υπερασπιστής του Γιάννη Στουρνάρα εμφανίστηκε στη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αφήνοντας πίσω του τις εποχές που ο ΣΥΡΙΖΑ ασκούσε δριμύτατη κριτική στον διοικητή της ΤτΕ.

Με αφορμή την πρόσφατη έκθεση της κεντρικής τράπεζας της οποίας αποσπάσματα διάβασε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, ο υπουργός Οικονομικώνσχολίασε με νόημα πως «μερικά πράγματα είναι αλήθεια, ακόμη κι αν τα πει ο Γιάννης Στουρνάρας». Θέλοντας να ενισχύσει την άποψη αυτή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έφερε ως παράδειγμα ότι είναι τόσο αλήθεια όσο ότι «ο άνθρωπος χρειάζεται οξυγόνο για να ζήσει» ή ότι «οι ποδοσφαιρικές ομάδας της Βόρειας Ελλάδας αδικούνται», ή ακόμη πως επειδή ο σκύλος του έχει τέσσερα πόδια, όπως και η γάτα, τα δύο ζώα είναι το ίδιο.



Ο Ευκλείδης θα μπορούσε να είναι πολύ ποιο κατανοητός εάν έλεγε το απλό παράδειγμα ότι Τσακαλώτος και Βαρουφάκης έχουν δύο πόδια αλλά δεν είναι το ίδιο σαν υπουργοί οικονομικών.

«Μου θυμίζετε τη φράση ο αστυνομικός είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο, άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι», σχολίασε ο Νίκος Καραθανασόπουλος που επέκρινε την κυβέρνηση ότι ταυτίζεται με τις απόψεις του Γιάννη Στουρνάρα και χρησιμοποιεί παρόμοια ορολογία.

Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε πως χωρίς επενδύσεις δεν υπάρχει ανάπτυξη και συνέστησε υπομονή μέχρι τον Μάρτιο του 2016 που θα παρουσιάσει το αναπτυξιακό μοντέλο και θα διαφέρει από αυτά που πιστεύει ο διοικητής της ΤτΕ.



πηγη






Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΕΣΕ… ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΑ ΞΕΝΑ FUNDS… ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ.
 

ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 6/12 ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΔΑΝΕΙΑ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΑΤΑΣΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ “ΚΟΚΚΙΝΑ” ΔΑΝΕΙΑ


ΣΥΜΦΩΝΙΑ 1

Μια νέα, μεγάλη δευτερογενής αγορά στην οποία θα συμμετέχουν μεγάλα ξένα funds τα οποία θα μπορούν να αγοράσουν «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια αλλά και να διαχειριστούν προβληματικά στεγαστικά, θα δημιουργηθεί τους επόμενους μήνες στην Ελλάδα.

Επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ της «ΗτΣ» της 14ης Νοεμβρίου με τίτλο «μετοχοποιούνται τα δάνεια», στη νέα αυτή αγορά θα είναι δυνατή η είσοδος των ξένων εταιρειών και η συμμετοχή τους στο μετοχικό κεφάλαιο υπερδανεισμένων ελληνικών επιχειρήσεων.

Όλα αυτά θα γίνονται βεβαίως με την ενεργό συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών, καθώς φαίνεται να προκρίνεται το μοντέλο της συνδιαχείρισης με τη σύσταση θυγατρικών μεταξύ των τραπεζών και των ξένων εταιρειών. Θα πρόκειται για εταιρείες – οχήματα ειδικού σκοπού (SPV’S) που θα συστήνονται από τις τράπεζες που έχουν τα προβληματικά δάνεια και από τα ξένα distressed funds, τα οποία έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον για να μπουν στη νέα αγορά που δημιουργείται στη χώρα μετά την ανακεφαλαιοποίηση και την ανάγκη να γίνει επιτέλους η εκκαθάριση «κόκκινων» δανείων ύψους 107 δισ. ευρώ.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ 2

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τράπεζες θα μπορούν να συμμετέχουν με ποσοστό 33% στις νέες εταιρείες, ώστε να έχουν άμεσο λόγο στις αποφάσεις που θα λαμβάνονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι ξένων εταιρειών βρίσκονται στην Αθήνα και κάνουν συνεχείς επαφές τόσο με την Τράπεζα της Ελλάδας όσο και με τους τραπεζίτες. Τις επόμενες εβδομάδες η ΤτΕ θα εκδώσει Πράξη με την οποία θα καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη σύσταση αυτών των κοινών εταιρειών (joint ventures). Εκεί θα υπάρχουν αυστηρά κριτήρια και το νέο κανονιστικό πλαίσιο, για να δίνονται οι άδειες στις εταιρείες διαχείρισης προβληματικών δανείων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προκρίνεται η εμπειρία της ξένης εταιρείας, τα εχέγγυα που θα καταθέτει ως προς τη διαφάνεια στις ενέργειές της, ενώ θα υπάρξουν και αυστηροί όροι για την προστασία των δανειοληπτών, κυρίως εκείνων που αντιμετωπίζουν πραγματικό οικονομικό πρόβλημα, είτε είναι επιχειρήσεις είτε ιδιώτες.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ 3

Με τη χθεσινή έκθεση της ΤτΕ άνοιξε ο δρόμος για την είσοδο funds στην Ελλάδα και τη δημιουργία εταιρειών. Εκεί τονίζεται ότι στο εξωτερικό υπάρχουν εξειδικευμένες εταιρείες που είτε κατέχουν (Asset Management Companies – AMC) είτε απλώς διαχειρίζονται προβληματικά δάνεια (Services Companies). Χώρες όπως Σουηδία, Ινδονησία, Μαλαισία, Κορέα, Ταϋλάνδη, Ιρλανδία προέκριναν τη λύση των AMC.

Στην Αθήνα

Στην Αθήνα βρίσκονται εκπρόσωποι funds όπως της ισπανικής Actua -που προτίθεται να συνεργαστεί με την Alpha Bank- κι επίσης της Apollo, της ισπανικής Sareb, της Altamira, Credit M, Spinnaker Capital, Invel Real Estate Partners, της Axia Ventures Group. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον για την αγορά «κόκκινων» δανείων είναι μεγάλο, καθώς πολλοί πιστεύουν ότι θα είναι οι πιο άμεσες ξένες επενδύσεις που μπορεί να γίνουν στην Ελλάδα το επόμενο διάστημα. Η συμμετοχή των funds στις κοινές εταιρείες θεωρείται δεδομένη, καθώς άλλωστε οι ξένοι βρίσκονται ήδη στο μετοχικό κεφάλαιο των τραπεζών μέσω της ανακεφαλαιοποίησης. Αναμένουν ουσιαστικά το νέο κανονιστικό πλαίσιο που θα ανοίξει τον δρόμο για τη σύσταση των SPV’S ώστε να ξεκινήσει ένα μαζικό κύμα αναδιάρθρωσης δανείων, αρχής γενομένης από τα επιχειρηματικά.

Η λύση των κοινών εταιρειών προκρίνεται ώστε να αποσοβηθεί η ανεξέλεγκτη δράση των λεγόμενων «κορακιών» των αγορών, καθώς θα εποπτεύονται όλες οι διαδικασίες από την Τράπεζα της Ελλάδας, ενώ ενεργή θα είναι η συμμετοχή και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που έχουν κάθε λόγο να εκκαθαρίσουν τα χαρτοφυλάκιά τους. Παράλληλα, με την από κοινού διαχείριση των δανείων με την τράπεζα μοιράζεται και ο κίνδυνος που, έτσι κι αλλιώς, υπάρχει λόγω της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας. Οι ξένοι επιδιώκουν τα joint ventures ώστε να μειώσουν το ρίσκο ενός Grexit που έτσι κι αλλιώς υπάρχει για τη χώρα μας.

Ανοικτό παραμένει το σενάριο της πώλησης «πακέτων» δανείων που δεν εξυπηρετούνται. Κυρίως δε για τα στεγαστικά, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αποφευχθεί κάτι τέτοιο και να περιοριστεί στα επιχειρηματικά προβληματικά δάνεια.
 

Οι εταιρείες ειδικού σκοπού θα κινηθούν σε δύο πεδία:

«Κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια: Οι ειδικές εταιρείες διαχείρισης θα προτείνουν μια σειρά από λύσεις, ακόμη και το κλείσιμο προβληματικών εταιρειών, οι οποίες εκτός από υπερχρεωμένες είναι και μη βιώσιμες. Μια από τις λύσεις είναι και αυτή που προβλέπεται από τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΤτΕ και αφορά στην «ανταλλαγή» μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης, με μέρος του δανείου.

Με τον τρόπο αυτό θα μειώνεται σημαντικά ο δανεισμός της εταιρείας ώστε να εξυπηρετείται το υπόλοιπο μέρος του δανείου κανονικά (αφού πρώτα συμφωνηθεί συγκεκριμένο επιτόκιο). Μέσω των κοινών σχημάτων διαχείρισης των δανείων θα μπορούν να επενδυθούν κεφάλαια προς υπερχρεωμένες εταιρείες οι οποίες, ωστόσο, έχουν σημαντικές προοπτικές ανάκαμψης. Ετσι, τα funds που θα εισέλθουν στο μετοχικό κεφάλαιο θα αποκομίσουν κέρδη, ενώ σημαντικό θα είναι το όφελος για την οικονομία καθώς θα απελευθερωθεί ρευστότητα.

Οι τράπεζες απαλλαγμένες από μέρος των προβληματικών δανείων θα μπορούν να ρίξουν χρήμα στην αγορά και σε κλάδους που είναι πράγματι βιώσιμοι. Βεβαίως από τις χιλιάδες εταιρείες σίγουρα κάποιες θα οδηγηθούν σε λουκέτο, είτε είναι μικρές είτε μεγάλες. Η υπερχρέωσή τους με υψηλά δάνεια, η αδυναμία τους να αντεπεξέρχονται στις συνθήκες κρίσης που επικρατούν αλλά και η αδυναμία να πείσουν ότι είναι βιώσιμες θα τις οδηγήσει σε κλείσιμο.

Κι αυτό θα γίνει αφού πρώτα οι εταιρείες διαχείρισης που θα εισέλθουν στο μετοχικό κεφάλαιο, θα κάνουν συγκεκριμένες προτάσεις για κάθε εταιρεία ξεχωριστά, ειδικά για τις μεγάλες. Θα κατατίθεται ουσιαστικά ένα business plan για τις προβληματικές επιχειρήσεις που θα μπορεί να προβλέπει κλείσιμο ή πώληση θυγατρικών, μείωση λειτουργικού κόστους, περιστολή δαπανών, ρύθμιση άλλων δανείων ή ακόμη και απομάκρυνση των διοικητικών συμβουλίων που δεν συνεργάζονται με την τράπεζα. Οσες εταιρείες κριθούν ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν στα νέα δεδομένα, τουλάχιστον θα έχουν διασώσει χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Το μοντέλο της αναδιάρθρωσης των προβληματικών εταιρειών με συμμετοχή disressed funds και των τραπεζών έχει περιγραφεί και στη μελέτη της Nomura για τα «κόκκινα» δάνεια. Εκεί μάλιστα γίνεται λόγος και για συμμετοχή του επιχειρηματία – ιδιοκτήτη της εταιρείας και των λοιπών μετόχων με ένα ποσοστό κοντά στο 8% του δανείου που μεταφέρεται στην εταιρεία διαχείρισης για αναδιάρθρωση. Ετσι θα παίρνουν μέρος και οι μέτοχοι στην κοινή προσπάθεια, αλλά και στο ρίσκο των ξένων εταιρειών που θα αγοράσουν τα προβληματικά δάνεια.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, ήδη αυτή την περίοδο γίνονται εκτενείς συζητήσεις επιχειρηματιών με τραπεζίτες, ώστε να βρεθούν οι καλύτερες λύσεις για την αναδιάρθρωση ολόκληρων προβληματικών κλάδων. Ιδιαίτερη σημασία έχουν όσα είπε ο επικεφαλής του ΤΧΣ, Αρης Ξενόφος, μιλώντας στην πρόσφατη εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Τόνιζε ότι τα «κόκκινα» δάνεια έχουν μέσα τους κρυμμένη υπεραξία, η οποία θα απελευθερωθεί σταδιακά και θα δώσει σημαντική ώθηση στη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος και κατ‘ επέκταση στη χρηματοδότηση της οικονομίας. Στην ερώτηση εάν θα υπάρξει πώληση «κόκκινων» δανείων σε ξένα funds, απάντησε ότι από το 35% επισφαλών δανείων περίπου 10% – 15% είναι αυτά που δεν μπορούν να ρυθμιστούν και αποτελούν εμπόδιο στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. 
Υποστήριξε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος αφελληνισμού είναι να μη λειτουργούν οι τράπεζες της χώρας απαντώντας στις αιτιάσεις ότι η πώληση των «κόκκινων» δανείων, κυρίως στον επιχειρηματικό τομέα, θα οδηγήσει σε αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας. Στην ίδια εκδήλωση, ενδιαφέρουσα ήταν η τοποθέτηση του Κώστα Καραγιάννη, Operating Partner της Apollo Management International που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 270 δισ. δολ.

«Εμείς επιδιώκουμε να τοποθετήσουμε νέα κεφάλαια σε μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με μη εξυπηρετούμενα δάνεια που μπορούν να ορθοποδήσουν. Δεν είμαστε ‘κοράκια’, δεν θέλουμε να πιούμε το αίμα των ανθρώπων, ούτε μας ενδιαφέρει το ξεπούλημα στεγαστικών δανείων. Στην Ιρλανδία είχαμε δημοσιεύματα με τίτλο: ‘Η Apollo σώζει 500 θέσεις εργασίας’. Αυτό θέλουμε να κάνουμε και στην Ελλάδα. Οι τράπεζες πρέπει να πάψουν να ασχολούνται με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και να ξαναγίνουν τράπεζες, να χρηματοδοτήσουν την οικονομία».
 

Οι εκπρόσωποι των funds που μίλησαν στην εκδήλωση εκτίμησαν πως οι τιμές πώλησης για τα καταναλωτικά δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις υπολογίζονται στα 4-5 σεντς του ευρώ για να έχει απόδοση, ενώ για τα δάνεια με μεγάλες υποθήκες οι τιμές μπορούν να φτάσουν τα 20-40 σεντς ανάλογα με τις εμπράγματες εγγυήσεις και τις προβλέψεις που έχουν σχηματίσει.
Το σχέδιο για τα «προβληματικά» στεγαστικά δάνεια

Διαφορετική θα είναι, όπως φαίνεται, η διαχείριση των «κόκκινων» δανείων των νοικοκυριών, κυρίως των στεγαστικών που «καίνε» χιλιάδες νοικοκυριά. Οι Ελληνες τραπεζίτες έχουν διαμηνύσει ότι δεν ενδιαφέρονται να πάρουν τα σπίτια των οικογενειών, ομοίως και τα ξένα funds δεν σκέπτονται πώς θα αποκτήσουν ένα διαμέρισμα στην Κυψέλη ή στα Πατήσια που δεν έχει μεγάλη αξία. Για ακίνητα πολυτελή, σε ακριβές ή τουριστικές περιοχές σίγουρα υπάρχει ενδιαφέρον, καθώς θα μπορούσαν να αγοραστούν σε χαμηλή τιμή από τους «κόκκινους» ιδιοκτήτες και στη συνέχεια να πουληθούν με κέρδος.

Για τη συντριπτική πλειοψηφία των υποθηκευμένων κατοικιών η κυβέρνηση, πέραν του νέου νόμου Κατσέλη, αναζητά ένα νέο τρόπο διαχείρισης που δεν έχει καμιά σχέση με πλειστηριασμούς ή ξεπούλημα. Και στην περίπτωση αυτή «μπούσουλας» της ρύθμισης είναι ο Κώδικας Δεοντολογίας της ΤτΕ που προτείνει μια σειρά από λύσεις. Όπως:
 

1 Μειωμένες δόσεις και περίοδος χάριτος, αναβολή πληρωμής της δόσης για συγκεκριμένο διάστημα, μειωμένο επιτόκιο για το υπόλοιπο του δανείου. Αυτά είναι βραχυπρόθεσμα μέτρα.
 

2 Υπάρχουν και τα μακροπρόθεσμα που προβλέπουν π.χ. την αλλαγή του επιτοκίου από κυμαινόμενο σε σταθερό, την δια βίου μείωση του επιτοκίου ή του περιθωρίου κέρδους, μερική διαγραφή κ.λπ.
 

3 Η λύση της οριστικής διευθέτησης που προτείνει ο Κώδικας περιλαμβάνει π.χ. τη μεταβίβαση ή πώληση του υποθηκευμένου ακινήτου, την πληρωμή ενοικίου αντί δόσης, την ανταλλαγή με στεγαστικό δάνειο μικρότερης αξίας ή με ακίνητο μικρότερο, την πώληση και χρηματοδοτική μίσθωση. Στην περίπτωση της πώλησης του ακινήτου, θα συμφωνείται η βέλτιστη τιμή από τα τρία μέρη (τράπεζα, δανειολήπτης, εταιρεία διαχείρισης) και πιθανότατα ένα «κούρεμα» του δανείου ώστε ο ιδιώτης να απαλλαγεί οριστικά από το βάρος του δανεισμού.
 

Όλα εξαρτώνται βεβαίως από το προφίλ του δανειολήπτη, αν είναι π.χ. φερέγγυος, η εικόνα των πληρωμών μέχρι να καταστεί «κόκκινος», η πρόθεσή του να συνεργαστεί κ.λπ.  


«ΗΜΕΡΗΣΙΑ»
hellasforce





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Ελλάδα έθνος Υπό Κατοχή – Έχει τη νομική εξουσία ο Τσίπρας να παραδώσει τη χώρα;

ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΌ ΟΛΟΥΣ – ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ;

Ίσως ο καλύτερος τρόπος για να δείξει κανείς τι χάος είναι η Ευρώπη, είναι η συμφωνία των € 3 δισ που έκανε με την Τουρκία, μόνο και μόνο για να αποκαλυφθεί λίγο αργότερα από τον «εχθρό» της ΕΕ Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι είναι σημαντικός υποστηρικτής, οικονομικά και ποιος ξέρει πώς αλλιώς, των τρομοκρατών του ISIS.

Αλλά οι Βρυξέλλες πιστεύουν ότι βρήκαν τον αποδιοπομπαίο τράγο για όλες τις αποτυχίες τους. Την Ελλάδα. Γρήγορα αυξήθηκαν οι κατηγορίες κατά της Αθήνας για τον χειρισμό των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων που κατακλύζουν την χώρα. Ό,τι δεν πάει καλά είναι υπαιτιότητα της Ελλάδας, όχι των Βρυξελλών.

Η ΕΕ έχει μέχρι στιγμής δώσει στην Ελλάδα 30 εκατομμύρια € για «βοήθεια» στην κρίση προσφύγων, ενώ η χώρα έχει ξοδέψει άνω των € 1,5 δις σε χρήμα που απεγνωσμένα χρειάζεται για το εσωτερικό της. Αλλά κατά κάποιο τρόπο εξακολουθεί να μην κάνει αρκετά.

Η δικαιολογία για αυτό το τρελό έλλειμμα είναι ότι η Ελλάδα δεν ακολουθεί τυφλά όλες τις εντολές που προέρχονται από τους «ηγέτες» της Ευρώπης. Εντολές όπως η σύσταση μιας κοινής περιπόλου των θαλασσών του Αιγαίου με… ναι, την Τουρκία του Ερντογάν. Όπου η Ελλάδα παίρνει το τίποτα, καθώς παιδιά συνεχίζουν να πνίγονται, η Τουρκία παίρνει 3 δις € και μια αόριστη υπόσχεση για ένταξη στην Ένωση κάποια στιγμή στο μέλλον.

Δεδομένης της Σένγκεν –όσο ισχύει-, η οποία διαγράφει αποτελεσματικά όλα τα σύνορα, αυτό εκ των πραγμάτων σημαίνει έκτακτη ανάγκη σε ολόκληρη την ΕΕ. Και αυτό, ως ένα βαθμό, αν και τα δύο μπορεί να φαίνονται άσχετα, παίζει στην επιμονή της ΕΕ στο να τοποθετήσει συνοριοφύλακες στα ελληνικά σύνορα. Μια, δεν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε αλλιώς, εντελώς τρελή απαίτηση στην οποία η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει προφανώς ενδώσει.

Τρελή, επειδή μόλις αφήσεις τους ξένους να αποφασίζουν ποιος μπορεί να εισέλθει ή να εξέλθει στη χώρα σου, είσαι πραγματικά μια χώρα υπό κατοχή. Είναι πραγματικά τόσο απλό. Αυτή η τελευταία απόπειρα αρπαγής εξουσίας εκ μέρους των Βρυξελλών θα μπορούσε να έχει κάποιες «απροσδόκητες παρενέργειες», όμως. Και αυτό μπορεί να είναι ένα καλό πράγμα.

Δεν είμαστε ειδικοί στο ελληνικό Σύνταγμα –τρομερά δύσκολο να διαβαστεί- αλλά αναρωτιόμαστε ιδιαίτερα, αν μια εκλεγμένη κυβέρνηση μπορεί να αποφασίσει να εγκαταλείψει την κυριαρχία της χώρας της με αυτόν τον τρόπο. Δύο σχετικά ζητήματα εδώ είναι τα εξής: 1) έχει η ΕΕ τη νομική ικανότητα να το αναγκάσει αυτό (τους συνοριοφύλακες της Frontex) σε ένα κράτος μέλος, και 2) έχει ο Τσίπρας τη νομική ικανότητα να υπογράψει την παράδοση της χώρας του σε αλλοδαπούς;

Οι Βρυξέλλες μπορούν να ισχυριστούν ότι η Αθήνα οικειοθελώς «κάλεσε» τους Γερμανούς και Πολωνούς «αστυνομικούς», αλλά αυτό δεν είναι καν το μισό της ιστορίας. Οι χώρες της ΕΕ διαμαρτύρονται για τον τρόπο που η Ελλάδα έχει ασχοληθεί με το πρόβλημα των προσφύγων, δηλώνοντας ότι δεν είναι ικανή να προστατεύσει τα σύνορά της, που «θα έπρεπε» στο πλαίσιο του Σένγκεν.

Ανοησίες, φυσικά. Η Αθήνα είναι πολύ ικανή να προστατεύσει τα σύνορά της, αλλά έχει δηλώσει αρκετά σωστά, ότι προστατεύει τα σύνορά της από τους εχθρούς και οι πρόσφυγες δεν είναι οι εχθροί. Ο λόγος που οι πρόσφυγες συνεχίζουν να καταφθάνουν και να/ή πνίγονται-, έχει πολύ περισσότερο να κάνει με την «πρόσκληση» της Άγκελα Μέρκελ για να έρθουν και με την προθυμία της Τουρκίας να τους αφήσει να φύγουν, από ό, τι με οτιδήποτε έκανε η Ελλάδα . Ή δεν έκανε.

Αλλά αυτό δεν είναι το θέμα για τις Βρυξέλλες. Καμία σχέση. Η ΕΕ ισχυρίζεται ότι έχει τη δύναμη να αναλάβει, ακόμη και αν η Ελλάδα αντιστεκόταν. Το Reuters αναφέρει έναν αξιωματούχο της ΕΕ να λέει: «Μία λύση θα ήταν να μην επιδιώξουμε την έγκριση των κρατών-μελών για την ανάπτυξη του Frontex, αλλά να την ενεργοποιήσουμε με ψηφοφορία πλειοψηφία μεταξύ των 28 μελών…».

Με άλλα λόγια, εάν 15 χώρες ψηφίσουν για την κατοχή της Ελλάδας, είναι τελειωμένη υπόθεση. Για μια ακόμη φορά, είμαστε αρκετά επισφαλής για το ελληνικό σύνταγμα αυτή τη στιγμή, αλλά σκεφτόμαστε κάποιον κάπου (κατά προτίμηση, αλλά όχι κατ ‘ανάγκη στην Ελλάδα) που θα το πάει αυτό σε ένα συνταγματικό δικαστήριο. Και πάλι, κατά προτίμηση στην Αθήνα, αλλά δεν σταματά εκεί το θέμα.

Διότι, αν η ΕΕ μπορεί να το κάνει αυτό στην Ελλάδα, μπορεί φαινομενικά να το κάνει για οποιοδήποτε κράτος μέλος. Όλες οι 28 χώρες της ΕΕ θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο κατάληψης των συνόρων τους. Και δεν έχει σημασία πόσο επισφαλής είμαστε για οποιαδήποτε από τα 28 συντάγματα, είμαστε σίγουροι ότι τουλάχιστον κάποια από αυτά δεν θα επιτρέψουν αυτού του είδος τη βλακεία. Ένα έθνος, είτε είναι κυρίαρχο, είτε όχι.

Μπορεί κανείς να φανταστεί τον Frontex να αναλαμβάνει τον έλεγχο των βρετανικών συνόρων, ή των Γερμανικών ή των Γαλλικών; Η ίδια η έννοια είναι πολύ ανόητη ακόμη και για να αναφερθεί σε σοβαρή συζήτηση. Αλλά αυτό είναι ακριβώς που ο Τσίπρας μόλις αποδέχθηκε.

Και εμείς, σε όλη την αθωότητα και την άγνοια που έχουμε και έχουμε πολλή, αποτυγχάνουμε να δούμε πώς ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να διατηρήσει τη θέση του ως πρωθυπουργός μετά από αυτό. Κανένας πρωθυπουργός δεν εκλέγεται για να υπογράψει την παράδοση της κυριαρχίας της χώρας του σε κάποια ομάδα γραφειοκρατών που η χώρα συμβαίνει να είναι ευθυγραμμισμένη με τον έναν, ή τον άλλο τρόπο.

Πρέπει να υπάρχει όρους που αναγράφεται στο Ελληνικό Σύνταγμα, επίσης, που να αποτρέπει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ή αλλιώς, το έθνος παραδόθηκε στα σκυλιά πολύ καιρό πριν και απλά περίμενε να κατακτηθεί και πάλι. Δεν νομίζουμε ότι οι Έλληνες είναι ηλίθιοι και σίγουρα δεν είναι τόσο ηλίθιοι.

Η προσφυγική κρίση δεν είναι λάθος της Ελλάδας. Με τον ίδιο τρόπο που οι αποφάσεις της ΕΕ/ΕΚΤ για τη διάσωση γαλλικών / ολλανδικών / γερμανικών τραπεζών από τις απώλειές τους σε ελληνικά δάνεια, δεν ήταν λάθος της Ελλάδας. Η ΕΕ μετατρέπεται ραγδαία σε ένα θέατρο, όπου οι μεγαλύτερες και πιο ισχυρές παίζουν τις πιο αδύναμες για οτιδήποτε επιθυμούν. Και αυτό δεν θα διαρκέσει. Όχι με κυρίαρχα έθνη και τα συντάγματά τους.

Το εσωτερικό πρόβλημα στην Ελλάδα και πρέπει να το αναγνωρίσουμε στον Τσίπρα ότι το κατανοεί αυτό, είναι ότι όταν φεύγει, η παλιά φρουρά θα αναλάβει και πάλι. Και αυτό θα είναι ακόμη χειρότερο για τους Έλληνες. Η οικονομία των οποίων κατεδαφίζεται συστηματικά από τις Βρυξέλλες ως τη στιγμή που μιλάμε. Η Ελλάδα έχει μηδενικές πιθανότητες ανάκαμψης από την κρίση, υπό τους όρους που η ΕΕ της επέβαλε.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ένας εκλεγμένος πρωθυπουργός έχει τη νομική εξουσία να παραδώσει ένα ολόκληρο το έθνος σε μια χούφτα διεθνών τραπεζιτών και διψασμένους για εξουσία πολιτικούς. Εξακολουθούν να υπάρχουν νόμοι σε αυτόν τον κόσμο. Γραμμένοι σε συντάγματα.

Ο Τουσκ, ο οποίος οφείλει τη θέση του αποκλειστικά στο να κακολογεί τον Πούτιν, μέσα σε όλες τις προτάσεις για την ανάσχεση του Σένγκεν για 2 χρόνια περίπου, μίλησε για την κράτηση όλων των προσφύγων για 18 μήνες, εν αναμονή των ελέγχων υπόβαθρου και άλλων.

Και σκεφτόμαστε, στην αθωότητα μας, πού; Στην Πολωνία, όπου έχει τόσο μεγάλη εμπειρία με στρατόπεδα κράτησης; Αλλά παρασυρόμαστε…

Έχουμε γράψει πάρα πολλές φορές ότι η ΕΕ είναι υποχρεωμένη να καταρρεύσει επειδή η δομή της επιλέγει ψυχοπαθείς. Οι οποίοι ονειρεύονται την εξουσία, νύχτα και μέρα.
Κοιτάξτε, η Ελλάδα θα πρέπει να φύγει, όσο μπορεί. Η Βρετανία θα υπογράψει κάποια περίπλοκη συμφωνία για να κρατήσει τα προσχήματα, αν και η ΕΚΤ δεν είναι καθόλου ευχαριστημένη με την ιδέα μιας πολυ-νομισματικής ένωσης.

Οι Δανοί καταψήφισαν περισσότερη συνεργασία με την ΕΕ στη χώρα τους αυτή την εβδομάδα, σε ένα αποτέλεσμα παράξενα οικείο, όταν πρόκειται για πραγματικές ψηφοφορίες στην Ένωση. Φαίνεται ότι κάθε φορά που μια τέτοια ψηφοφορία θα γίνεται, οι Βρυξέλλες θα χάνουν.

Αλλά ούτε η Βρετανία, ούτε η Δανία ούτε οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ, θα ψήφιζαν για να εγκαταλείψουν την κυριαρχία τους, τα σύνορά τους, τον έλεγχό τους για το ποιος μπαίνει και ποιος φεύγει. Και πολύ ορθά. Η Ελλάδα δεν θα πρέπει επίσης να το κάνει, έχει φτάσει ήδη πάρα πολύ μακριά προσπαθώντας να ικανοποιήσει τους νταήδες.

Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε ακριβώς αυτή την απόφαση, όμως. Και αυτό κάνει τη θέση του αστήρικτη, έστω και αν ούτε αυτός, ούτε κανείς άλλος -υποθετικά- το συνειδητοποιεί ακόμα. Θα είναι τυχερός αν δεν δικαστεί για προδοσία. Δεν αστειευόμαστε.


Raúl Ilargi Meijer, theautomaticearth
Μετάφραση-απόδοση: Ι.Γκορ.




πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αργεντινή: Συνελήφθησαν έξι Σύροι με κλεμμένα ελληνικά διαβατήρια

Οι αρχές της Αργεντινής συνέλαβαν έξι Σύρους υπηκόους, που ταξίδεψαν στην χώρα χρησιμοποιώντας κλεμμένα διαβατήρια της Ελληνικής Δημοκρατίας, ανέφερε χθες (5/12) στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ένας εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας, προσθέτοντας πως τα παράνομα ταξιδιωτικά έγγραφα πιθανώς να τα προμηθεύτηκαν στην Τουρκία.

Οι έξι Σύροι, ανάμεσα τους και ένας ανήλικος, συνελήφθηκαν σε ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της πρωτεύουσας Μπουένος Άιρες την Παρασκευή, έπειτα από την άφιξη τους στο διεθνές αεροδρόμιο Εζείζα την Πέμπτη, τόνισε ο εκπρόσωπος.

Οι συλληφθέντες ήταν άοπλοι και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες μόνο για την χρήση παράνομων παραχαραγμένων εγγράφων, ανέφερε ο ίδιος. Η ακροαματική διαδικασία του δικαστηρίου έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη, καθώς η Δευτέρα και η Τρίτη είναι δημόσιες αργίες στην Αργεντινή. Στον ανήλικο κρατούμενο παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη.

«Δεν θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες, μέχρι την ακρόαση τους στο δικαστήριο», ανέφερε ο εκπρόσωπος, ο οποίος δεν αποκάλυψε την χώρα προέλευσης της πτήσης των Σύρων.

«Είναι πολύ συνεργάσιμοι», πρόσθεσε.





πηγη





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επεισόδια στα Εξάρχεια – Τραυματίας Πορτογάλος τουρίστας

Άγρια επεισόδια σημειώθηκαν χθες βράδυ στην περιοχή των Εξαρχείων με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας τουρίστας Πορτογαλικής καταγωγής.

Οι νεαροί πετάγανε πέτρες και βόμβες μολότοφ σε αστυνομικούς, οι οποίοι απαντούσαν με χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Τα ξημερώματα της Κυριακής έγινε γνωστό ότι υπάρχει ένας τραυματίας. Πρόκειται για έναν Πορτογάλο τουρίστα που πέρναγε τυχαία με αυτοκίνητο από την περιοχή και δέχτηκε βροχή από πέτρες.



Νωρίτερα στην οδό Στουρνάρη, ομάδα νεαρών που εμφανίστηκε από την πλατεία Εξαρχείων και τους γύρω δρόμους, εκτόξευσε πέτρες και βόμβες μολότοφ στις δυνάμεις των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψη επτά ατόμων.

Οι νεαροί είχαν στήσει οδοφράγματα σε δρόμους των Εξαρχείων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες προπηλακίστηκαν δύο φωτορεπόρτερ .















ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ψηφίστηκε με 153 «ναι» ο προϋπολογισμός

Με 153 ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) ψηφίστηκε από την Ολομέλεια ο κρατικός προϋπολογισμός του 2016.

«Όχι» ψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση με 145 ψήφους (ΝΔ, ΧΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων).

Απόντες από την ονομαστική ψηφοφορία ήταν ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος και ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Βαγιώνας, οι οποίοι δήλωσαν με επιστολές τους την πρόθεσή τους να καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό αν ήταν παρόντες.

Οι επιστολικές ψήφοι δεν προσμετρήθηκαν στο αποτέλεσμα, καθώς οι βουλευτές δεν απουσίαζαν σε αποστολή της Βουλής.

Τα έξοδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας υπερψήφισαν 153 βουλευτές της συμπολίτευσης και τα καταψήφισαν 145 βουλευτές της Αντιπολίτευσης.

Ωστόσο,  η κυβέρνηση εισέπραξε «διπλό όχι» από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τον προϋπολογισμό και ένα δεύτερο όχι στο διάχυτο εδώ και ημέρες ερώτημα για την προοπτική συναίνεσης ενόψει των δύσκολων νομοσχεδίων  και κυρίως για το ασφαλιστικό.





πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τρόμος στο Λονδίνο: Άνδρας έκοψε το λαιμό επιβάτη φωνάζοντας «για τη Συρία» (video)

Ως «τρομοκρατικό περιστατικό» αντιμετωπίζει η αστυνομία του Λονδίνου την υπόθεση ενός άνδρα που τραυμάτισε με μαχαίρι τρεις επιβάτες σε σταθμό του μετρό, φωνάζοντας σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης «Αυτό είναι για την Συρία».

Πανικός επκράτησε στο μετρό του Λονδίνου όταν ένας άνδρας, κρατώντας μαχαίρι, επιτέθηκε σε πολίτη το βράδυ του Σαββάτου (05/12), φωνάζοντας, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης «Αυτό είναι για τη Συρία», πριν οι αστυνομικοί χρησιμοποιήσουν ένα όπλο τέιζερ για να τον συλλάβουν, σε μια επίθεση που χαρακτηρίστηκε από τις αρχές τρομοκρατικό συμβάν.

Μια λίμνη αίματος κοντά στα μηχανήματα ακύρωσης εισιτηρίων στον σταθμό υπόγειου σιδηροδρόμου στο Λέιτονστοουν, 10χλμ ανατολικά από το κεντρικό Λονδίνο ήταν ορατή σε σε ερασιτεχνικό βίντεο που αναρτήθηκε στο twitter, που δείχνει τον ύποπτο δράστη να βρίσκεται αντιμέτωπος με αστυνομικούς.

Η αστυνομία ανέφερε πως οι αρχικές αναφορές υποδείκνυαν ότι ο άνδρας απείλησε επίσης και άλλους παρευρισκομένους. Ένας πολίτης υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς από τις μαχαιριές του δράστη, που δεν φαίνεται να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή του, ενώ δύο άλλοι πολίτες υπέστησαν ήσσονος σημασίας τραύματα.

«Αντιμετωπίζουμε το συμβάν ως τρομοκρατικό περιστατικό», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Γουάλτον, επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, με ανακοίνωση του.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε σε βρετανικές εφημερίδες ότι ο δράστης φέρεται να ισχυριζόταν ότι η επίθεση του ήταν αντίποινα για τις επιθέσεις των δυνάμεων της Δύσης ενάντια σε ισλαμιστές μαχητές στη Συρία.

«Είδα πολλούς ανθρώπους να τρέχουν, αλλά δεν έδωσα σημασία και συνέχισα να περπατάω για να πάρω το τρένο, αλλά ξαφνικά δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου από αυτό που είδα: Έναν άνδρα που κρατούσε ένα μαχαίρι», ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας στην εφημερίδα Guardian.


metroattack 1

«Βγαίνοντας φώναξε: «Να τι σας συμβαίνει όταν τα βάζετε με την μητέρα Συρία, θα χυθεί όλο σας το αίμα», πρόσθεσε ο μάρτυρας.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δικτύο Sky News ο δράστης φώναξε «Αυτό είναι για τη Συρία».


2F1848FE00000578 3347632 image a 25 1449352118799

Η αστυνομία αρνήθηκε να σχολιάσει αυτές τις αναφορές και δεν ήταν άμεσα εφικτή η ανεξάρτητη επιβεβαίωση τους.

Οι βρετανιστές αρχές έχουν θέσει στη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα τα επίπεδα συναγερμού, που χαρακτηρίζεται ως «σοβαρή», και συνιστά ότι μια επίθεση θεωρείται πολύ πιθανή.

Αεροσκάφη της βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας ξεκίνησαν την Πέμπτη βομβαρδισμούς σε περιοχές που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος στην Συρία.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε πως οι αεροπορικές επιδρομές δεν θα αυξήσουν τις πιθανότητες μιας επίθεσης στην Βρετανία, καθώς οι τζιχαντιστές ήδη θεωρούν την χώρα κυρίαρχο τους στόχο.




 πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!