EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

H Deutsche Bank καταργεί τα passwords - Τι θα βάλει στην θέση τους

Η Deutsche Bank εξετάζει την περίπτωση να καταργήσει τα passwords όπως τα γνωρίζουμε έως σήμερα και να τα αντικαταστήσει με τεχνολογία αφής, όπως η αναγνώριση δακτυλικών αποτυπομάτων στα τηλέφωνα.

Σύμφωνα με τους Financial Times η τράπεζα θα αντικαταστήσει τα passwords με 50 διαφορετικούς τομείς ασφαλείας, μεταξύ των οποίων η τοποθεσία, ο τρόπος που ο χρήστης κρατά το τηλέφωνό του, δακτυλικά αποτυπώματα, αναγνώριση προσώπου κ.α.

H κεντρική ιδέα της τράπεζας, αναφορικά με την ασφάλεια των πελατών της είναι πως πρέπει να αφήσει πίσω τα παραδοσιακά passwords με απλούς αριθμούς στην σειρά, και να προσθέσει και άλλες παραμέτρους, που θα αυξάνουν κατακόρυφα την ασφάλεια.

Σύμφωνα με την τράπεζα, αν ένας πελάτης έχει σπάσει το δεξί του χέρι (με το οποίο κρατά το τηλέφωνο κανονικά0 και βρίσκεται στο σπίτι του και θελήσει να κάνει μία συναλλαγή τότε αφού αναγκαστικά θα κρατήσει το τηλέφωνο με το αριστερό, η τοποθεσία και ο κωδικός θα είναι σωστά αλλά θα ζητηθεί αναγνώριση προσώπου, αφού θα κρατά με λάθος χέρι (σύμφωνα με την τράπεζα) το τηλέφωνό του.

Μάλιστα η Deutsche Bank αναπτύσσει σταδιακά την τεχνολογία εκείνη η οποία θα υποστηρίζει το εγχείρημά της.

Και η ΜasterCard πειραματίζεται με το "Selfie Pay", που λειτουργεί με αναγνώριση προσώπου.



πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι σημαίνει να είσαι φτωχός….

Ένας πατέρας με οικονομική άνεση, θέλοντας να διδάξει στο γιο του τι σημαίνει φτώχεια, τον πήρε μαζί του για να περάσουν λίγες μέρες στο χωριό, σε μία οικογένεια που ζούσε στο βουνό.

Πέρασαν τρεις μέρες και δυο νύχτες στην αγροικία. Καθώς επέστρεφαν στο σπίτι, μέσα στο αυτοκίνητο, ο πατέρας ρώτησε το γιο του:

«Πως σου φάνηκε η εμπειρία;»

«Ωραία» απάντησε ο γιος με το βλέμμα καρφωμένο στο κενό.

«Και τι έμαθες;» συνέχισε με επιμονή ο πατέρας.

Ο γιος απάντησε:

– Εμείς έχουμε ένα σκύλο, ενώ αυτοί τέσσερις…

– Εμείς διαθέτουμε μια πισίνα που φτάνει μέχρι τη μέση του κήπου, ενω αυτοί ένα ποτάμι δίχως τέλος, με κρυστάλλινο νερό, μέσα και γύρω από το οποίο υπάρχουν και άλλες ομορφιές…

– Εμείς εισάγουμε φαναράκια από την Ασία για να φωτίζουμε τον κήπο μας, ενώ αυτοί φωτίζονται από τα αστέρια και το φεγγάρι…

– Η αυλή μας φτάνει μέχρι το φράχτη, ενώ η δική τους μέχρι τον ορίζοντα…

– Εμείς αγοράζουμε το φαγητό μας, ενώ αυτοί σπέρνουν και θερίζουν γι” αυτό…


– Εμείς ακούμε CDs. Αυτοί απολαμβάνουν μια απέραντη συμφωνία από πουλιά, βατράχια και άλλα ζώα. Και όλα αυτά διακόπτονται που και που από το ρυθμικό τραγούδι του γείτονα που εργάζεται στο χωράφι…

– Εμείς μαγειρεύουμε με ηλεκτρική κουζίνα. Αυτοί ότι τρώνε έχει αυτή τη θεσπέσια γεύση, μια και μαγειρεύουν στα ξύλα…

– Εμείς για να προστατευθούμε, ζούμε περικυκλωμένοι από έναν τοίχο με συναγερμό. Αυτοί ζουν με τις ορθάνοιχτες πόρτες τους, προστατευμένοι από τη φιλία των γειτόνων τους…

– Εμείς ζούμε «καλωδιωμένοι» με το κινητό, τον υπολογιστή, την τηλεόραση. Αυτοί, αντίθετα, «συνδέονται» με τη ζωή, τον ουρανό, τον ήλιο, το νερό, το πράσινο του βουνού, τα ζώα τους, τους καρπούς της γης τους, την οικογένειά τους…

Ο πατέρας, έμεινε έκπληκτος από τις απαντήσεις του γιου του…

Και ο γιος ολόκληρωσε με τη φράση:

«Σ’ευχαριστώ, μπαμπά, που μου δίδαξες πόσο φτωχοί είμαστε…»

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ, ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΡΓΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΜΑΣ. ΑΓΩΝΙΟΥΜΕ ΠΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ, ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ, ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟ «ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ».




πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νίκη με… υπογραφές της ΑΕΚ επί του Παναιτωλικού

Η ΑΕΚ του Πογέτ φαίνεται πως αρχίζει να βρίσκει τον ρυθμό της. Με το νέο σχήμα αυτή την φορά σ’ ολόκληρο του 90άλεπτο, κέρδισε με ευκολία 2-0 τον Παναιτωλικο και πήρε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη με τον Ουρουγουανό τεχνικό στον πάγκο. Μια νίκη πάντως, που φέρει φαρδιές πλατιές, δυο υπογραφές.

Η πρώτη είναι του Γιάκομπ Γιόχανσον, ο οποίος σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και κυρίως ήταν για μια ακόμα φορά ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές για την ΑΕΚ. Η δεύτερη υπογραφή είναι του Ράφικ Τζεμπούρ. Ο Αλγερινός επιθετικός μπήκε αλλαγή όταν το σκορ ήταν στο εύθραυστο 1-0 και οδήγησε την Ένωση σε νίκη δια περιπάτου. Μια ασίστ, ένα κερδισμένο πέναλτι και  ενέργεια στην επίθεση.
ADVERTISEMENT

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο
Διαιτητής: Θανάσης Γιάχος (Χίου)
Βοηθοί: Μιχαήλ (Κορινθίας) – Εμμανουήλ (Χανίων)
Γκολ: 44’ Γιόχανσον, 74’ Πλατέλλας
Κάρτες:  35’ Μάνταλος, 46’ Κάπελ, 47’ Παπάζογλου, 53’ Σιμόες, 57’ Πάουλο, 87’ κοκκινη Πάουλο.

ΑΕΚ (Πογέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Ντίντακ, Αρθο (85’ Λαμπρόπουλος), Κολοβέτσιος, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Μπουονανότε (60’ Πλατέλλας), Αραβίδης (68’ Τζεμπούρ)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Μύγκας(80’ Ζαρκάδας), Κούσας, Μάκος, Μάρτιν, Παπάζογλου, Πάουλο, Ουάρντα (68’ Κουτρομάνος), Βιγιαφάνες, Κάπελ, Κάπελ (58’ Ρουσκουγιέδα), Μαρκόφσκι

Με γκολ σε χρονικό σημείο κλειδί

Η αλήθεια είναι πως η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου στο ΟΑΚΑ, έδινε στην ΑΕΚ την απόλυτη κυριαρχία στο παιχνίδι. Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό πως ο Παναιτωλικός έκανε μόνο μια τελική προσπάθεια, ενώ στο μεγαλύτερο κομμάτι του 45άλεπτου, οι φιλοξενούμενοι είχαν έντεκα παίκτες πίσω από την σέντρα. Ωστόσο η ΑΕΚ έβρισκε τρόπους να πατάει την αντίπαλη περιοχή. Κυρίως διότι λειτουργούσε σωστά το «τρικ» που έκανε ο Πογέτ με το νέο σύστημα. Οι δυο εσωτερικοί χαφ της "ένωσης", ο Μάνταλος αλλά και ο Γιόχανσον, πατούσαν περιοχή, άνοιγαν χώρους και υπήρχαν φορές που η ΑΕΚ έβγαζε επιθέσεις με πέντε ακόμα και έξι παίκτες. Ενώ όλες οι ευκαιρίες που έκανε η ομάδα του Πογέτ στο πρώτο ημίχρονο, προέκυψαν από τα πατήματα που έκαναν στην περιοχή, οι εσωτερικοί χαφ.

Είτε όταν ο Γιόχανσον βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι και σούταρε άουτ. Είτε όταν ο Σουηδός μέσος έστρωσε στον Αραβίδη αλλά εκείνος πλάσαρε μόλις άουτ. Η ΑΕΚ πίεσε, έκανε ευκαιρίες αλλά το γκολ το βρήκε σε χρονικό σημείο κλειδί για την εξέλιξη του ματς. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ και ο Γιόχανσον για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, σκόραρε με κεφαλιά.

Αλλαγές και εύκολο «κλείδωμα»

Θεωρητικά οι ισορροπίες του ματς στο δεύτερο ημίχρονο, θα έπρεπε να αλλάξουν από την στιγμή που η ΑΕΚ είχε σκοράρει στην λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Όμως κάτι τέτοιο πρακτικά δεν έγινε. Ο Παναιτωλικός δεν άφησε την σφικτή αμυντική του διάταξη. Και ούτε δοκίμασε να ρισκάρει. Γι αυτό και η ΑΕΚ προσπάθησε περισσότερο να διαχειριστεί το προβάδισμα με καλή κυκλοφορία της μπάλας.

Ωστόσο οι αλλαγές του Πογέτ, έδωσαν πνοή στην επιθετική λειτουργία της ομάδας. Πρώτα μπήκε ο Πλατέλλας με κέφι στην δεξιά πλευρά. Και μετά μπήκε ο Τζεμπούρ που έδωσε άλλη εικόνα συνολικά στην επίθεση της ΑΕΚ. Ο Αλγερινός στο 74’ έδωσε ασίστ στον Πλατέλλα που εξ επαφής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Έξι λεπτά μετά ο Τζεμπούρ έβγαλε με τακουνάκι τον Μάνταλο μόνο απέναντι στον Κυριακίδη, αλλά ο αρχηγός της ΑΕΚ αστόχησε. Ενώ ο Κυριακίδης είπε «όχι» σε κεφαλιά του Τζεμπούρ στο 86’. Το ρεσιτάλ του Αλγερινού ολοκληρώθηκε στο 90’ όταν κέρδισε πέναλτι. Αλλά παρότι το γήπεδο φωνάζοντας το όνομα του Τζεμπούρ απαιτούσε αυτός να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, το ανέλαβε ο Μάνταλος που και πάλι νικήθηκε από τον Κυριακίδη. Πάντως η ΑΕΚ δεν κινδύνεψε καθόλου και πήρε το «τρίποντο» μάλλον εύκολα. Το δεύτερο συνεχόμενο με τον Πογέτ στον πάγκο.

Η φάση του αγώνα

Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, εκεί που η ΑΕΚ στο αμέσως προηγούμενο εντός έδρας ματς είχε μείνει με δέκα παίκτες, ο Γιόχανσον σκόραρε και έδωσε προβάδισμα για την Ένωση. Αυτή η φάση επί της ουσίας άλλαξε τις ισορροπίες του ματς αλλά και την ροή του.

Ο διαιτητής

Ο Γιάχος δεν βρήκε στον δρόμο του στο χθεσινό ματς καμία δύσκολη φάση. Επομένως πέρασε ένα σχετικά εύκολο απόγευμα. Στο 90 λεπτό έδωσε ένα πέναλτι στην ΑΕΚ σε μαρκάρισμα του Μάκου στον Τζεμπούρ. Ήταν παράβαση που μπορούσε να δοθεί. Ο Παναιτωλικός ζητά χέρι στο ξεκίνημα του δευτέρου γκολ της ΑΕΚ, αλλά η μπάλα κτυπά περισσότερο στον ώμο του Τζεμπούρ.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Μπορεί ο Τζεμπούρ να έκανε πράγματα και θαύματα από την ώρα που μπήκε στο γήπεδο, όμως συνολικά στα 90 λεπτά και πάλι αυτός που έκανε όλες τις δουλειές, ήταν ο Γιάκομπ Γιόχανσον. Ο Σουηδός σκόραρε αλλά και είχε και πάλι μια εξαιρετικά μεστή παρουσία.

Μας άρεσε

Την προηγούμενη εβδομάδα στην Κομοτηνή, ο Ράφικ Τζεμπούρ έπαιξε λιγότερο από πέντε λεπτά. Στο ματς όμως με τον Παναιτωλικό, ο Αλγερινός επιθετικός πήρε περισσότερα από 20 λεπτά συμμετοχής, για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του. Και ο Τζεμπούρ είχε εξαιρετική παρουσία και φυσικά έδωσε και την ασίστ στο γκολ του Πλατέλλα, ενώ κέρδισε και το πέναλτι που έχασε ο Μάνταλος.

Δεν μας άρεσε

Η ατολμία που έδειξε ο Παναιτωλικός. Παρά το γεγονός πως οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στο δεύτερο ημίχρονο έχοντας δεχθεί γκολ. Παρόλα αυτά δεν άφησε το αμυντικό του ταμπούρι και την διπλή ζώνη άμυνας. Και γι αυτό άλλωστε και δεν απείλησε σε καμία φάση την άμυνα της ΑΕΚ.






πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όλες οι συντάξεις στην 'γκιλοτίνα'.'Βοήθημα πριν τα 67 έτη. Πού θα γίνει η μεγάλη 'σφαγή'

Η "βόμβα" και το εφιαλτικό σενάριο που κρύβει το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό. Αναλυτικά οι περικοπές ανά ταμείο, ποιοι θα χάσουν έως 20%  

Τρόμο προκαλεί το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό, καθώς σύμφωνα μ΄αυτό όσοι φεύγουν νωρίτερα από τα 67 έτη θα παίρνουν "βοήθημα" χωρίς την εθνική σύνταξη των 384 ευρώ. Την ίδια ώρα, οι δανειστές απαιτούν όλες οι συντάξεις να υπολογιστούν με νέους συντελεστές ώστε να μην ξεπερνούν το 53%-55% του μισθού και μαζί με τις επικουρικές να μην είναι πάνω από το 60%.
ADVERTISEMENT
Πιο αναλυτικά, κατάργηση της συνταξιοδότησης με καθεστώς πρόωρης εξόδου κρύβει το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό καθώς όσοι φεύγουν πριν από τα 67 θα παίρνουν επί της ουσίας επίδομα αντί σύνταξης χωρίς την εθνική σύνταξη των 384 ευρώ.

Αρμόδιο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας αποκάλυψε στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ότι τα σενάρια που επεξεργάζονται από κοινού με τους τεχνοκράτες εκπροσώπους των δανειστών δεν περιλαμβάνουν τη χορήγηση βασικής σύνταξης 384 ευρώ πριν από το 67ο έτος ή αν δεν συμπληρώνονται 40 χρόνια ασφάλισης για συνταξιοδότηση στο 62ο έτος.
Ουσιαστικά αυτό ισοδυναμεί με κατάργηση της επιλογής για πρόωρη σύνταξη πριν από τα 67 αν δεν υπάρχουν 40 έτη!

Η "κόκκινη γραμμή" των δανειστών

Οι δανειστές έχουν ορίσει τη δική τους «κόκκινη γραμμή» στο υπουργείο Εργασίας, απαιτώντας οι συντάξεις, παλιές και νέες, να υπολογιστούν με νέους συντελεστές ώστε να μην ξεπερνούν το 53%-55% του μισθού και μαζί με τις επικουρικές να μην είναι πάνω από το 60%.
Το σενάριο που δημοσιεύει η εφημερίδα περιλαμβάνει τη μέση οδό και με υψηλότερα ποσοστά κατά περίπτωση. Δεν υπολογίζονται οι επικουρικές ενώ σε όλα τα ποσά έχει προστεθεί η εθνική σύνταξη των 384 ευρώ με προϋπόθεση ότι οι ασφαλισμένοι είναι 67 ετών με 15 και 25 έτη ασφάλισης ή 62 με 35 και 40 έτη ασφάλισης.

Για τα πρώτα 15 έτη ασφάλισης ο συντελεστής απόδοσης στη σύνταξη θα είναι μεταξύ 0,7% και 0,75%, ενώ για τα 35 ως 40 έτη η απόδοση σύνταξης ανεβαίνει στο 1%, ίσως και 1,2% κατ’ έτος. Δηλαδή με 40 χρόνια και συντελεστή 1% η σύνταξη βάσει εισφορών θα αναλογεί στο 40% του μισθού και μαζί με τα 384 ευρώ το ποσοστό μπορεί να κυμαίνεται από 55% ως 64%.

Για τα 15 χρόνια με μισθό 800 ευρώ το νέο σύστημα θα βγάζει σύνταξη 474 ευρώ στο 67ο έτος (σύνταξη στο 59,25% του μισθού).

Με 25 χρόνια και μισθό 1.200 ευρώ το νέο μοντέλο θα δίνει σύνταξη 645 ευρώ, δηλαδή σχεδόν το 50% του μισθού, ενώ με 40 χρόνια και μισθό 1.900 ευρώ το σενάριο που εξετάζεται δίνει σύνταξη 1.144 ευρώ, δηλαδή το 60% του μισθού. Αν όμως στα ίδια ποσά αφαιρεθούν τα 384 ευρώ λόγω πρόωρης εξόδου, τότε οι συντάξεις θα είναι απλά ένα επίδομα μέχρι τα 67 και όποιος αντέξει.

Οι περικοπές ανά ταμείο

Με τους νέους συντελεστές θα επανυπολογιστούν όλες οι ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις. Προκύπτουν μειώσεις που διαμορφώνουν χαμηλότερα επίπεδα συντάξεων. Ανά Ταμείο οι περικοπές σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία είναι:

- ΙΚΑ: Μικρές μειώσεις έως 3%. Σύνταξη 900 ευρώ σήμερα διαμορφώνεται στα 873 ευρώ με επανυπολογισμό.

- Δημόσιο: Μειώσεις 5-6%. Σύνταξη 1.100 ευρώ σήμερα διαμορφώνεται στα 1.045 ευρώ.

- ΟΑΕΕ - ΤΕΒΕ: Μειώσεις έως 15%. Σύνταξη 1.240 ευρώ σήμερα διαμορφώνεται στα 1.055 ευρώ, καθώς θα καταργηθούν τα 184 ευρώ από το ποσό των 220 ευρώ που πληρώνεται μεν αλλά δεν αντιστοιχεί σε εισφορές στο ΤΕΒΕ.

- ΔΕΚΟ - Τράπεζες: Μειώσεις έως και 20% σε υψηλές συντάξεις και κατά μέσο όρο 10% στις περισσότερες. Σύνταξη 1.200 ευρώ σήμερα διαμορφώνεται στα 1.000-1.080 ευρώ. Ενώ οι συντάξεις των 2.400 ευρώ μειώνονται στα 2.000-2.100 ευρώ.






Πηγή 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μία νεκρή και έξι τραυματίες σε τροχαίο στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Μουδανιών

Καραμπόλα μεταξύ οχημάτων στον κόμβο Ρυσίου είχε ως αποτέλεσμα μια γυναίκα να χάσει τη ζωή της και έξι ακόμη άτομα να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο 

Σε νοσοκομεία μεταφέρθηκαν έξι άτομα που τραυματίστηκαν σε τροχαίο που σημειώθηκε, το απόγευμα, στον κόμβο Ρυσίου στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Μουδανιών, στο οποίο μία γυναίκα 81 ετών έχασε τη ζωή της.

Αυτοκίνητο με κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη, συγκρούστηκε με προπορευόμενο όχημα και στη συνέχεια εκτινάχθηκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, όπου συγκρούστηκε με άλλο όχημα, το οποίο κινούνταν προς Χαλκιδική.

Αποτέλεσμα της δεύτερης σύγκρουσης ήταν χάσει τη ζωή της η 81χρονη η οποία επέβαινε στο όχημα που είχε κατεύθυνση προς Χαλκιδική.

Η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Μουδανιών (προς Χαλκιδική και προς Θεσσαλονίκη) διεξάγεται, πλέον κανονικά, αφού απομακρύνθηκαν τα αυτοκίνητα και συνεργεία της τροχαίας και της πυροσβεστικής καθάρισαν το οδόστρωμα.





Πηγή: ΑΠΕ




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συμπλοκές στο Παρίσι ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομία

Δακρυγόνα και εκατοντάδες προσαγωγές διαδηλωτών στο Παρίσι της "εκτάκτου ανάγκης" που απαγορεύει στους πολίτες του να διαδηλώσουν μέχρι... νεοτέρας (vid+pics)

Στην προσαγωγή 100 διαδηλωτών προχώρησε η αστυνομία του Παρισιού το απόγευμα της Κυριακής, έπειτα από επεισόδια που σημειώθηκαν σε διαδήλωση κατά της συνόδου για την κλιματική αλλαγή που λαμβάνει χώρα στη γαλλική πρωτεύουσα, στην πλατεία Δημοκρατίας. Παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, αλλά και την "κατάσταση εκτάκτου ανάγκης", καθεστώς στο οποίο βρίσκεται η χώρα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις και έπειτα, χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης για να διαμαρτυρηθούν για τις αποφάσεις της συνόδου.
ADVERTISEMENT
Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ορισμένοι από τους διαδηλωτές άρχισαν να πετούν τα παπούτσια τους ή και μπουκάλια έναντι των δυνάμεων της αστυνομίας, η οποία και απάντησε με δακρυγόνα και "εκκένωσε" με συνοπτικές διαδικασίες την πλατεία από τους διαδηλωτές. Σύντομα η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου με τα δακρυγόνα να πέφτουν βροχή.

  Οι διοργανωτές που διαμαρτύρονταν για το βασικό κείμενο-συμπερασμάτων που προέκυψε από τη σύνοδο για την κλιματική αλλαγή κάνουν λόγο για 10.000 διαδηλωτές, με την αστυνομία να τους υπολογίζει γύρω στους 4.500.  "Είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό, δεδομένων των συνθηκών. Είναι μεγάλη χαρά να μπορεί κανείς να άρει αυτό το πέπλο που καλύπτει τη γαλλική κοινωνία μετά τις επιθέσεις" αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της Attac,  μια οργάνωσης που μάχεται - όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της - κατά των οικονομικών, πολιτικών και περιβαλλοντικών επιλογών των κυβερνήσεων και ζητά ένα μοντέλο που να σέβεται τη φύση.


Οι διαδηλωτές πάντως καυτηρίασαν με συνθήματά τους και την απαγόρευση των διαδηλώσεων από την κυβέρνηση, με αφορμή τις επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου. "Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αστυνομοκρατία, μας αφαιρεί το δικαίωμα να διαδηλώνουμε" ήταν τα συνθήματά τους. Η συζήτηση πάντως σε γαλλικά ΜΜΕ και social media περιστράφηκε και γύρω από την επιλογή διαδηλωτών να καλύψουν το πρόσωπό τους με κουκούλες.







πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Eλλάδα, χώρα ανέργων και συνταξιούχων»

«Κρίση και κανένα τέλος στον ορίζοντα: μόνο ένας στους τρεις Έλληνες ανήκει στο οικονομικά ενεργό μέρος του πληθυσμού. Συγχρόνως οι συντάξεις βουλιάζουν. Και μόνο ένας στους δέκα ανέργους λαμβάνει οικονομική βοήθεια από το κράτος». Κάπως έτσι η εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου συνοψίζει το νέο κοινωνικό status quo που διαμορφώνεται στην Ελλάδα. Η εφημερίδα σχολιάζει τα πρόσφατα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ. «Με μια πρώτη ματιά θα μπορούσε να είναι ένα καλό νέο: Τον Αύγουστο το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα έπεσε από το 24,9% στο 24,6%. (…) Ωστόσο αυτή η ελαφρά μείωση οφείλεται κυρίως στην παροδική άνθηση του ελληνικού τουρισμού μέσα στο καλοκαίρι. (…) Aπό την πλευρά της η Κομισιόν, σύμφωνα με τις φθινοπωρινές τις προβλέψεις για την Ελλάδα του 2016, αναμένει εκ νέου αύξηση της ανεργίας στο 25,8%. Στο μεταξύ ολοένα λιγότεροι άνθρωποι έχουν προσωπικό εισόδημα, ενώ ολοένα περισσότεροι ζουν από τη μηνιαία καταβολή κοινωνικών παροχών, όπως συντάξεων και επιδομάτων ανεργίας, είτε από χρηματική βοήθεια που λαμβάνουν από τις οικογένειές τους».

Σε αυτή την σκληρή πραγματικότητα, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, προστίθενται τώρα περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα απέναντι στους διεθνείς πιστωτές της. Η εφημερίδα στη συνέχεια εκθέτει την εκτίμηση του Ομότιμου Καθηγητή Οικονομικών Κοινωνικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Σάββα Ρομπόλη, σύμφωνα με τον οποίο ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού πληθυσμού μοιάζει να έχει εγκλωβιστεί σε μια «αναπόφευκτη παγίδα φτώχειας». Όπως σημειώνει ο Σάββας Ρομπόλης «υπό αυτές τις συνθήκες η Ελλάδα δεν μπορεί να ελπίζει σε μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, χωρίς βιώσιμα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης». Ο ίδιος θεωρεί επικίνδυνη τη «μόνιμη εξαθλίωση μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού καθώς και τη διάβρωση των τεχνολογικών και παραγωγικών δομών της χώρας». Σε αυτά προστίθεται το γεγονός ότι ο ελληνικός πληθυσμός είναι από τους γηραιότερους στην ΕΕ. Όπως αναφέρει η Tagesspiegel, τρεις στους δέκα οικονομικά ενεργούς πολίτες είναι άνω των 65, ενώ το 2060 θα είναι έξι στους δέκα.

Πρόσφυγες εγκλωβισμένοι στην Βαλκανική Οδό

To δεύτερο μεγάλο θέμα που καταγράφει σήμερα ο γερμανικός τύπος αναφορικά με την Ελλάδα, έχει να κάνει με την ανέγερση φράχτη ύψους από τον στρατό και την αστυνομία της ΠΓΔΜ στα σύνορα με την Ελλάδα. «Μπλόκο στους πρόσφυγες στη βαλκανική οδό: Η ΠΓΔΜ χτίζει χτίζει μεγάλο φράχτη στα σύνορα» είναι ο σχετικός τίτλος στο Spiegel Online,σημειώνοντας ότι στόχος της ανέγερσης του συρμάτινου αυτού φράχτη ύψους τριών μέτρων είναι ο περιορισμός της διέλευσης προσφύγων και μεταναστών προς τη βαλκανική οδό, μολονότι η κυβέρνηση των Σκοπίων το διαψεύδει.

Εκτενές δημοσίευμα αλλά και φωτορεπορτάζ από την περιοχή παραθέτει και η Süddeutsche Zeitung, η οποία υπογραμμίζει τη «χαοτική κατάσταση» που επικρατεί στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ εδώ και καιρό, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη απεργία πείνας προσφύγων.
Κι ενώ εκτυλίσσονται όλα αυτά στην περιοχή της Ειδομένης, η Handelsblatt παρατηρεί ότι στο μεταξύ και η κατάσταση στο Αιγαίο «γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη», με τις δραματικές ιστορίες προσφύγων που προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα διά θαλάσσης κι ενώ οι χειμωνιάτικες καιρικές συνθήκες είναι αντίξοες να αποτελούν καθημερινή πραγματικότητα.


Δήμητρα Κυρανούδη
πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πολωνία: Σε τροχιά απόκλισης από την ΕΕ

Ακόμη και η επιλογή των προσώπων που στελεχώνουν το υπουργικό συμβούλιο της νέας πολωνής πρωθυπουργού Μπεάτα Σίντβο αποτέλεσε έκπληξη. Ειδικά ο διορισμός του Άντονι Ματσιερέβιτς στη θέση του υπουργού Άμυνας. Αυτός, μαζί με τον πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος Νόμου και Δικαιοσύνης (PiS) Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, θεωρείται θιασώτης της σκληροπυρηνικής γραμμής απέναντι στη Ρωσία, διαδίδοντας με ζήλο θεωρίες συνομωσίας για το Σμολένσκ, μία πόλη συνυφασμένη με τον μυστηριώδη θάνατο υψηλόβαθμων αξιωματούχων στις 10 Απριλίου 2010, όταν συνετρίβη το αεροσκάφος τους. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και ο τότε πρόεδρος της Πολωνίας Λεχ Κατσίνσκι. Η Μπεάτα Σίντβο είχε υποσχεθεί στον προεκλογικό αγώνα ότι ο Ματσιερέβιτς δεν θα λάμβανε υπουργικό χαρτοφυλάκιο, καθώς πολλοί ανησυχούσαν ότι η συμμετοχή του στην κυβέρνηση θα απωθούσε πολλούς μετριοπαθείς συντηρητικούς ψηφοφόρους. Τελικά η πρωθυπουργός έπραξε διαφορετικά.

Άκρως αμφιλεγόμενος είναι όμως και διορισμός του Μάριους Καμίνσκι στη θέση του συντονιστή των μυστικών υπηρεσιών, παρά την πρωτοβάθμια καταδίκη του για κατάχρηση εξουσίας τον Μάρτιο και την τριετή απαγόρευση ανάληψης οποιουδήποτε δημόσιου αξιώματος. Μάλιστα ο πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα αμνήστευσε τον Καμίνσκι αμέσως μετά τον διορισμό του.

Αμφιλεγόμενοι διορισμοί και παρεμβάσεις στα ΜΜΕ

Επικριτές της απόφασης εκτιμούν ότι αυτή θα ενθαρρύνει κι άλλους δημόσιους λειτουργούς να στηρίξουν κόμματα, τα οποία θα τους εγγυώνται ασυλία και ατιμωρησία. Ο Πιότρ Κλαντότσνι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος του Ελσίνκι στη Βαρσοβία, χαρακτήρισε αντισυνταγματικούς τους χειρισμούς του πολωνού προέδρου, υπογραμμίζοντας ότι έχει μεν το δικαίωμα να αμνηστεύσει έναν καταδικασθέντα, αλλά όχι και έναν κατηγορούμενο όπως τον Καμίνσκι, ο οποίος είχε καταθέσει έφεση κατά της πρωτοβάθμιας καταδικαστικής απόφασης.

Απαράδεκτη χαρακτήρισαν την εν λόγω απόφαση στο μεταξύ και οι αρμόδιοι δικαστές του Εφετείου της Βαρσοβίας, υπενθυμίζοντας στον πολωνό πρόεδρο τη διάκριση των εξουσιών. Πάντως, ενδεικτική των προθέσεων της νέας κυβέρνησης είναι η απόφαση, διά της κυβερνητικής πλειοψηφίας του PiS σε μια νυχτερινή συνεδρίαση της βουλής, να υπάρξει νέα διαδικασία εκλογής πέντε δικαστών του Συνταγματικού Δικαστηρίου, παρότι μόλις πρόσφατα είχαν επιλεγεί πέντε δικαστές. Στην απαιτούμενη συγκέντρωση των δύο τρίτων συνέβαλε με τις ψήφους του και το απροσδιόριστης πολιτικής κατεύθυνσης αντισυστημικό κόμμα Κούκιζ 15. Η αντιπολίτευση έκανε λόγο για «επονείδιστο πραξικόπημα απέναντι στο Συνταγματικό Δικαστήριο» και αποχώρησε επιδεικτικά από την αίθουσα.

Στο στόχαστρο της νέας κυβέρνησης στη Βαρσοβία βρίσκεται και η «τέταρτη εξουσία», τα ΜΜΕ. Χαρακτηριστική ήταν η ζωντανή τηλεοπτική παρέμβαση του υπουργού Πολιτισμού Πιότρ Γκλίνσκι, με την οποία ζήτησε να μην προβληθεί θεατρική παράσταση ενός έργου της νομπελίστριας συγγραφέως Ελφρίντε Γέλινεκ, επικαλούμενος πορνογραφικές σκηνές στην αρχή του έργου.
Απάντησε μάλιστα με απειλές στην παρουσιάστρια του δημόσιου καναλιού TVP, όταν εκείνη αμφισβήτησε τη νομική βάση της παρέμβασης του πολωνού υπουργού. Έπειτα από αυτό το περιστατικό η δημοσιογράφος δεν παρουσιάζει πλέον το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Παράλληλα ο υπουργός Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι η τροποποίηση των νόμων που αφορούν στα ΜΜΕ βρίσκεται στην «τελική φάση».

Κατά τον Αντρέι Γκραγιέβσκι, δημοσιογράφο της εβδομαδιαίας συντηρητικής εφημερίδας Gosc Niedzielny, οι δημόσιες αντιδράσεις στους χειρισμούς της νέας κυβέρνησης είναι υπερβολικές. Όπως τόνισε, τα δημόσια μέσα ενημέρωσης στην Πολωνία είναι εδώ και χρόνια άκρως πολιτικοποιημένα, κάτι που γίνεται εμφανές και κατά τη διάρκεια των προεκλογικών περιόδων.

Υπό αναθεώρηση η σχέση με την ΕΕ

Μετά τα πρόσφατα γεγονότα σε Παρίσι και Βρυξέλλες οι αποφάσεις της ΕΕ ως προς την κατανομή προσφύγων θα πρέπει να εξεταστούν εκ νέου, δήλωσε ο Β. Βατσικόφσκι
Στην κυβερνητική ατζέντα των υπό αναθεώρηση ζητημάτων φαίνεται να βρίσκεται όμως και η σχέση της Πολωνίας με την ΕΕ. Τις προεκλογικές ανησυχίες για την ευρωσκεπτικιστική στάση της νέας πολωνικής ηγεσίας ήρθαν να επιβεβαιώσουν οι πρώτοι -τόσο ουσιαστικοί όσο και συμβολικοί- χειρισμοί της. Οι κυβερνώντες στη Βαρσοβία έκαναν γνωστή την πρόθεσή τους να ανακαλέσουν δέσμευση των προηγούμενων κυβερνήσεων σε ό,τι αφορά την υποδοχή προσφύγων.

Ενδεικτική της νέας στάσης είναι η δήλωση του πολωνού υπουργού Εξωτερικών Βίτολντ Βατσικόφσκι, ο οποίος επισήμανε στα μέσα της εβδομάδας ότι μετά τα πρόσφατα γεγονότα σε Παρίσι και Βρυξέλλες (σ.σ. τρομοκρατία) οι αποφάσεις της ΕΕ ως προς την κατανομή προσφύγων θα πρέπει να εξεταστούν εκ νέου.

 Πολλά ερωτήματα και σχόλια προκάλεσε επίσης η απουσία της σημαίας της ΕΕ δίπλα στο εθνικό σύμβολο της Πολωνίας κατά την πρώτη συνέντευξη τύπου της νέας πρωθυπουργού. Η Μπεάτα Σίνβτο αιτιολόγησε την απόφαση λέγοντας ότι η συγκεκριμένη συνέντευξη τύπου αφορά εθνικά θέματα και ως εκ τούτου θα πραγματοποιείται στο εξής «με φόντο τις πολύ όμορφες ερυθρόλευκες σημαίες». Δεν ήταν λίγοι αυτοί που ερμήνευσαν το συγκεκριμένο γεγονός ως σύμβολο αποστασιοποίησης από τις Βρυξέλλες.




Ροζαλία Ρομάνιεκ / Άρης Καλτιριμτζής



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το Περιουσιολόγιο «τελειώνει» την κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας ΙΧ

 Του Γιώργου Κ. Ανδρή
andris@enikonomia.gr

Προ των πυλών βρίσκεται το περίφημο Περιουσιολόγιο το οποίο αναμένεται να αποτελέσει μια δυσάρεστη έκπληξη για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και σκαφών που θα διατηρούν σε καθεστώςφορολογικής ακινησίας.

Ειδικότερα σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφων Αλεξιάδης στο Περιουσιολόγιο θα καταγράφεται όλη η κινητή και ακίνητη περιουσία των φορολογούμενων συμπεριλαμβανομένων και των οχημάτων ή σκαφών που βρίσκονται σε φορολογική ακινησία καθώς έχουν καταβληθεί πολλές χιλιάδες ευρώ για να αποκτηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia η αναγραφή των οχημάτων και σκαφών στο Περιουσιολόγιο έχει στόχο την φορολόγησή τους ως πάγια περιουσιακά στοχεία ασχέτως αν βρίσκονται σε κίνηση ή όχι.

“Αλλωστε και οι κατοικίες που δεν κατοικούνται φορολογούνται οπότε το οικονομικό επιτελείο εκτιμά πως δεν μπορούν να εξαιρεθούν πάγια κινητά περιουσιακά στοιχεία εξαιτίας της φορολογικής ακινησίας που βρίσκονται.

Παράλληλα με αυτό τον τρόπο το οικονομικό επιτελείο θα επιχειρήσει να βάλει ένα τέλος στις μαζικές καταθέσεις πινακίδων κυκλοφορίας που παρατηρείται κάθε τέλος του χρόνου στις εφορίες όπως επίσης και στις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές όπου οι ιδιοκτήτες σκαφών καταθέτουν τις αντίστοιχες “Αδειες Πλόων.

Ο συνολικός αριθμός αυτοκινήτων των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους υπολογίζεται σε 650.000 ΙΧ ενώ από τα τέλη Σεπτεμβρίου εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες σκαφών έχουν επίσης καταθέσει τις “Αδειες Πλόων των σκαφών τους για να γλιτώσουν από το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης επιβάλλεται στα αυτοκίνητα με κινητήρες από 2 λίτρα και άνω και στα σκάφη από 5 μέτρα και άνω…



πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πρώτη φορά Αριστερά… Χαϊδεύει τους εφοπλιστές, σκοτώνει τους συνταξιούχους!

Θα τολμήσετε κύριοι της κυβέρνησης να φορολογήσετε – επιτέλους – τους έχοντες ή τα έχετε… βρει κάτω από το τραπέζι με τους εφοπλιστές; Αλέξη Τσίπρα ιδού το ισοδύναμο για να μην πειράξεις καμία σύνταξη

Δεν πρέπει -τελικά- να υπάρχει παγκόσμιο προηγούμενο στο δράμα που αποδεδειγμένα έχει προκαλέσει με την παρουσία της στη διακυβέρνηση της χώρας, η… πρώτη και δεύτερη φορά Αριστερά.

Δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένας αριστερός σε αυτό τον πλανήτη που να μπορούσε να φανταστεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας θα έφταναν στο σημείο να τσακίσουν συνταξιούχους και τους εναπομείναντες εργαζόμενους, ακριβώς και μόνο για να αποφύγουν ή να καθυστερήσουν προκλητικά, τη φορολόγηση των εφοπλιστών.

Του εφοπλιστικού κλάδου που χρόνια ολόκληρα κατόρθωνε και εξακολουθεί και κατορθώνει να αποφεύγει την πραγματική συνεισφορά στην προσπάθεια ανοικοδόμησης της ελληνικής οικονομίας, με διάφορα τερτίπια και τρικ, κυρίως όμως μέσω των συνεχών απειλών για τη… μετακόμιση της σημαίας των καραβιών τους, διασφαλίζοντας τη συνέχιση του προκλητικού καθεστώτος φοροαπαλλαγών.

Κι αν για τη Νέα Δημοκρατία, άντε και το ΠΑΣΟΚ κάτι τέτοιο μπορεί και να έμοιαζε φυσιολογικό, καθώς ήταν οι πρώτοι διδάξαντες της εγκληματικής πολιτικής «σκοτώνουμε το λαό, σώζουμε τους εφοπλιστές…», κανείς -πραγματικά- δεν μπορεί να δεχτεί πως αυτό το σλόγκαν, περήφανα το τραγουδούν και τα στελέχη της πρώτης αριστερής κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα. Προφανώς και της τελευταίας…

Ο Αλέξης Τσίπρας κατόρθωσε στο διάστημα 10 μηνών να μην κάνει ούτε ένα βήμα προς την διασφάλιση μιας έξτρα φορολόγησης των εφοπλιστών, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσει ως το πολυπόθητο ισοδύναμο που σε λίγο καιρό θα αρχίσει και πάλι να αναζητά, δήθεν για να δικαιολογήσει τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, για να τσακίσει περαιτέρω τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους αυτής της χώρας.

Δέκα μήνες τώρα, η αριστερή διακυβέρνηση αυτού του τόπου δεν έχει λάβει ούτε ένα μέτρο εις βάρος των κατέχοντων. Και σα να μην φτάνει αυτό, εμφανίζεται και να… προετοιμάζει το έδαφος για την αποφυγή όσων προβλέπονται από το μνημόνιο, για τη σταδιακή αύξηση σε ποσοστό 4% ανά έτος μέχρι το 2020% της φορολογίας επί του τονάζ των πλοίων.

Βλέπετε, οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι, αυτοί που χάρισαν στον Αλέξη Τσίπρα τη διακυβέρνηση της Ελλάδας, δεν έχουν καράβια και… σημαίες για να απειλήσουν τον πρωθυπουργό ότι θα τα στείλουν στη Μάλτα και στις υπόλοιπες χώρες που ισχυρίζονται οι εφοπλιστές ότι τους παρακαλάνε για να «μετακομίσουν» το στόλο τους, ώστε να διασφαλίσουν τη συνέχιση της φορολογικής ασυλίας.

Για να το καταστήσουμε σαφές και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις…

Ο ελληνικός λαός, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται ποτέ να συγχωρέσει μια τέτοια προδοτική πράξη, αν όντως βρίσκεται σε εξέλιξη, η κάτω απ” το τραπέζι διαπραγμάτευση για επίτευξη συμφωνίας με τους εφοπλιστές. Δεν μπορεί να αποτελεί γεγονός, η αναζήτηση… ισοδύναμων για να απαλύνετε τον πόνο των εφοπλιστών, αν και όποτε τελικά αποφασίσετε να υλοποιήσετε όσα προβλέπει εις βάρος τους το τρίτο μνημόνιο.

Δεν πρόκειται να σας παραπέμψουμε στα όσα είχατε υποσχεθεί προεκλογικά για την φορολόγηση των εφοπλιστών διότι όπως και όλες οι άλλες προεκλογικές εξαγγελίες σας δεν αποτελούν παρά ένα κουρελόχαρτο, το οποίο οι δανειστές σας έβαλαν να το κάψετε στο τζάκι.

Πράξτε, τουλάχιστον, το αυτονόητο.

Σταματήστε να τσακίζετε στους φόρους τους μισθωτούς, πάψτε να σχεδιάζετε τη μείωση των συντάξεων και βρείτε χρήματα από αυτούς που μπορούν να ζήσουν και με ένα εκατομμύριο ευρώ το μήνα.

Ο λαός που παλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ για 300 και 480 ευρώ μισθό δεν σας φταίει σε τίποτα. Και δεν πρόκειται να σας το συγχωρέσει. Αριστεροί να μειώνουν συντάξεις; Ποτέ…
Και θα σας το αποδείξει πολύ σύντομα, καθώς αντιλαμβάνονται άπαντες ότι με τις πράξεις σας θα διαμορφώσετε έτσι την κατάσταση στην ελληνική κοινωνία που θα υποχρεωθείτε να αποχωρήσετε μόνοι σας από τη διακυβέρνηση αυτής της περήφανης -κατά τ” άλλα- χώρας!

Ο καιρός γαρ εγγύς!!!





πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!