EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«Αριστερή» κυβέρνηση: Αθλιότητα δίχως πάτο…

Σωστή η επισήμανση της Κωνσταντοπούλου:
 

«Στο προηγούμενο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας 6.7.2015 έκαναν το "όχι" του λαού ναι».
«Αύριο τι», ρωτάει η Ζωή…

Αύριο αρχίζει η «επιχείρηση» διάσωσης του «ΝΑΙ». Συμβούλιο των δωσίλογων του «ΝΑΙ» γίνεται, μέσα από κίβδηλα καμώματα …ανταρσιών.


«Καμώματα» εκ του ασφαλούς, διότι πριν από τη ΓΕΝΙΚΗ συναίνεση των ανδρεικέλων, συναίνεση της «Έκτακτης Ανάγκης», υπάρχει ένα ακόμα «δοκιμαστικό βήμα», το έσχατο του εξευτελισμού της «αριστερής» κυβέρνησης: Κυβέρνηση με το Λεβέντη!!!

Ο κατήφορος της δωσίλογης κακουργίας και του εξευτελισμού δεν έχει πάτο. Το «άγχος» της κατάρρευσης (η εκδίκηση του «ΟΧΙ») επιταχύνει τους ρυθμούς εξευτελισμού του Τσίπρα: Από το δράμα του ξεπλύματος του τρισάθλιου Στουρνάρα στην τρισάθλια γελοιότητα μιας κυβέρνησης με τον Λεβέντη…

Και ο πάτος δεν έχει πάτο…





πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

“Οδηγός” για το δώρο Χριστουγέννων – Ποιοι το δικαιούνται και πότε καταβάλλεται

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά πλησιάζουν και πολλοί εργαζόμενοι αναμένουν το δώρο Χριστουγέννων για να καλύψουν όσες “τρύπες” μπορούν.

Για τον υπολογισμό του ποσού του δώρου λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, αν δηλαδή αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό. Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο αρχίζει από την 1 Μαΐου μέχρι και την 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Έτσι λοιπόν, οι εργαζόμενοι που η σχέση εργασίας τους με τον εργοδότη είχε διάρκεια χωρίς διακοπή όλη αυτή τη χρονική περίοδο δικαιούνται ολόκληρο το δώρο που ισούται με έναν μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.


Όσοι όμως από τους παραπάνω μισθωτούς τους που η σχέση τους με τον εργοδότη δεν διήρκεσε ολόκληρο το προαναφερθέν χρονικό διάστημα, είτε γιατί αποχώρησαν οικειοθελώς από την εργασία τους, είτε γιατί απολύθηκαν, δικαιούνται να λάβουν τμήμα δώρου ανάλογο με τη χρονική διάρκεια της εργασιακής τους σχέσης.

Σε αυτή τη περίπτωση το δώρο Χριστουγέννων θα το υπολογίσουν ως εξής: 2/25 του μηνιαίου μισθού ή 2 ημερομίσθια ανάλογα με το πώς αμείβονται για κάθε 19 ημερολογιακές ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης. Ακόμα και οι μισθωτοί που εργάστηκαν χρονικό διάστημα μικρότερο των 19ημέρων δικαιούνται ανάλογο κλάσμα του δώρου.

Tο Δώρο Χριστουγέννων πρέπει να καταβληθεί το αργότερο μέχρι την 21η Δεκεμβρίου κάθε έτους και υπόκειται σε εισφορές υπέρ ΙΚΑ και Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών. Ο εργοδότης μπορεί να καταβάλλει το δώρο και νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία. Τα δώρα εορτών σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Αποχή λόγω τοκετού ή σπουδών, είναι χρόνοι που συνυπολογίζονται για την καταβολή του δώρου. Αντιθέτως οι μέρες κατά τις οποίες ο μισθωτός απείχε από την εργασία του αδικαιολόγητα, για συνδικαλιστική δραστηριότητα, ή απεργούσε, είναι χρόνος που δεν συνυπολογίζεται.

Οι εργαζόμενοι που δικαιούνται και δεν παίρνουν το δώρο τους, θα πρέπει να προσφύγουν στην οικεία Επιθεώρηση Εργασίας προκειμένου να συνταχθεί μηνυτήρια αναφορά. Η μηνυτήρια αναφορά διαβιβάζεται στον Εισαγγελέα για την άσκηση ατομικής δίωξης σε βάρος του εργοδότη.





πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο γερασμένος Γερμανοτσολιάς εκδηλώθηκε.

Ο γερασμένος Γερμανοτσολιάς εκδηλώθηκε.

Ο Βασίλης Λεβέντης, σύμφωνα με πληροφορίες, κατηγόρησε τους υπόλοιπους αρχηγούς ότι υπονομεύουν τη συναίνεση και τους ζήτησε να μην χτυπούν την κυβέρνηση γιατί το Grexit δεν έχει φύγει ακόμη από το τραπέζι.

Αυτό το υποκείμενο ήρθε η ώρα να παίξει ρόλο. Πάντα τον είχαν σαν ασφαλιστική δικλίδα και φάνηκε τώρα που οι υπόλοιποι άθλιοι αποφάσισαν να διεκδικήσουν μερίδιο στην εξουσία από τον Τσίπρα.

Όμως ο πραγματικός στόχος του Τσίπρα με την συνάντηση επετεύχθη. Το μήνυμα στάλθηκε κυρίως προς την κοινοβουλευτική του ομάδα.

Αν δεν ψηφίσετε σας πετάω εκτός και οι αντικαταστάτες σας είναι έτοιμοι.

Για το τυπικό της συνάντησης, πρώτος προσήλθε στο Προεδρικό ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στις 12.00 ακριβώς και αμέσως μετά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. Λίγα λεπτά αργότερα, έφθασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης και ακολούθως ο Γ. Πλακιωτάκης από την πλευρά της ΝΔ και αμέσως μετά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Εντός δυο λεπτών προσήλθε και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Τελευταίος εισήλθε στην αίθουσα συσκέψεων, ως είθισται, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, αφού πρώτα χαιρέτησε τους συνεργάτες των Πολιτικών Αρχηγών και εν συνεχεία ξεκίνησε η συζήτηση κεκλεισμένων των θυρών.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση του Ασφαλιστικού θα μετατεθεί στις αρχές Ιανουαρίου αφού δεν υπάρχει ασφυκτικό χρονικό όριο από τους πιστωτές ενώ κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να επηρέασει την πρώτη αξιολόγηση από τους θεσμούς. Αυτή είναι η ανάρτηση που έκανε στο Facebook πριν την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, ο Σταύρος Θεοδωράκης.






πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κατάργηση μετρητών, αρνητικά επιτόκια και λοιπά οικονομικά εγκλήματα

Του Ευθύμη Μαραμή*

Μπορεί να ακούγεται σαν θεωρία συνωμοσίας, όμως, αν κρίνουμε από την αυξανόμενη απόγνωση των κυβερνήσεων για έλεγχο και «ώθηση» της παγκόσμιας οικονομίας, ίσως διαπιστώσουμε πως δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Αναφέρομαι στην ιδέα για κατάργηση των μετρητών (δολαρίων, ευρώ, λιρών κ.ο.κ.) στη φυσική τους μορφή. Και μία βασική δικαιολογία όσων υποστηρίζουν αυτό το ακραίο μέτρο είναι ότι ενισχύει την ικανότητα των κεντρικών τραπεζών να επιβάλουν αρνητικά επιτόκια.

Τα αρνητικά επιτόκια σημαίνουν ότι οι δανειστές κυριολεκτικά πληρώνουν τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές για να δανειστούν χρήματα! Επίσης, τιμωρούν τους αποταμιευτές που κάνουν οικονομίες για μελλοντική κατανάλωση, επένδυση, ή απλά συνταξιοδοτική ή ιατροφαρμακευτική εξασφάλιση. Οι Δανοί και οι Ελβετοί έχουν υποχωρήσει ήδη σε αρνητικό έδαφος, με τα επιτόκια στο -0,75%.

Αυτό σημαίνει πως  100.000 σε λογαριασμό στην Ελβετία θα αξίζουν 99.250 μετά από ένα χρόνο. Προς το παρόν τα ποσοστά αυτά ισχύουν μόνο για «υψηλά αποθεματικά» που οι τράπεζες διατηρούν στην κεντρική τράπεζα, τίποτα δεν εμποδίζει όμως τις τράπεζες να απαιτήσουν σύντομα από όλους τους καταθέτες να μοιραστούν το βάρος.

Όμως αυτά τα «ασήμαντα» ποσοστά δεν αρκούν, σύμφωνα με ορισμένους οικονομολόγους. Ένας επικεφαλής οικονομολόγος της Citicorp, ο τεχνοκράτης Willem Buiter [1], πιστεύει για παράδειγμα πως οι ΗΠΑ χρειάζονται πολύ χαμηλότερα επιτόκια για να «ωθήσουν» την οικονομία μακριά από την ύφεση. Προτείνει αρνητικά επιτόκια γύρω στο -6% «για να γίνει η δουλειά». Αλλά, για να συμβεί αυτό, υπάρχει μία προϋπόθεση: Για να λειτουργήσει αυτό το σχέδιο, λέει ο κύριος Buiter, η κυβέρνηση πρέπει να καταργήσει τα μετρητά.

Είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί ο κύριος Buiter και ανάλογοι γραφειοκράτες θεωρούν «ενοχλητικά» τα μετρητά. Αν η τράπεζά σας αρπάζει 6% από τις αποταμιεύσεις σας, τα 100€ στον λογαριασμό σας θα άξιζαν 94€ στο τέλος του χρόνου, 88.36€ μετά από δύο χρόνια, και 83.06€ μετά από τρία χρόνια. Αντίθετα, ένα χαρτονόμισμα των 100€ σε κυκλοφορία θα εξακολουθεί να αξίζει… 100€.

Ο κύριος Buiter συνεπώς αντιλαμβάνεται ότι όσο υπάρχουν μετρητά σε φυσική μορφή, κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα τα κρατήσει εγκλωβισμένα σε τραπεζικούς λογαριασμούς με αρνητικά επιτόκια ώστε να ληστεύει η τράπεζα και το κράτος τις αποταμιεύσεις του. Θα προκύψει αναπόφευκτα μαζική απόσυρση καταθέσεων (bank run) και ταχύτατη μετάδοση τραπεζικού πανικού. Και το bank run δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά η τελευταία άμυνα των πολιτών απέναντι σε κακές τραπεζικές, νομισματικές, η κυβερνητικές πολιτικές. Εύλογο συνεπώς να ενοχλείται ο κρατικός ολοκληρωτισμός από τέτοια οικονομικά δικαιώματα.

Οι προϋποθέσεις για κατάργηση των μετρητών είναι πολύ πιο προηγμένες εκτός των ΗΠΑ και ιδιαίτερα δημοφιλείς στους γραφειοκρατικούς κύκλους των Βρυξελλών όπου η σοσιαλιστική εκδοχή της Ε.Ε. έχει επικρατήσει κατά κράτος των ελάχιστων οικονομικά φιλελεύθερων. Η Ιταλία και η Γαλλία έχουν απαγορεύσει τις συναλλαγές άνω των 1.000 ευρώ με μετρητά ενώ η Ισπανία έχει απαγορεύσει τις συναλλαγές με μετρητά άνω των 2.500\ ευρώ. Παρόμοιοι περιορισμοί ισχύουν στο Βέλγιο, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα και αλλού. Ήδη μια ελβετική τράπεζα, η Alternative Bank Schweiz, θα χρεώνει από 1/1/2016 επιτόκια -0,15% σε καταθέσεις ως 100.000 ευρώ και -0,75% σε καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ, όπως μας ενημερώνει ο Κωνσταντίνος Βέργος [2].
Στην προπαγάνδα των κυβερνήσεων για το «κακό» που προκαλούν τα μετρητά, σημαντικό ρόλο παίζει και ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας». Υποστηρίζουν οι κυβερνήσεις πως αν δεν είχαν μετρητά οι τρομοκράτες δεν θα μπορούσαν να δράσουν. Αυτό πραγματικά αγγίζει τα όρια της γελοιότητας. Οι τρομοκράτες σαφώς χρησιμοποίησαν μετρητά για να προμηθευτούν παπούτσια και ρούχα και χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα και αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού και της εκτέλεσης των εγκλημάτων τους.

Εύλογα λοιπόν γεννάται το ερώτημα. Γιατί να μην απαγορευτούν και αυτά τα αγαθά; Ένας γυμνός ξυπόλητος τρομοκράτης, χωρίς κινητό και αυτοκίνητο, είναι σίγουρα λιγότερο αποτελεσματικός από έναν ντυμένο εποχούμενο τρομοκράτη με iPhone. Εφόσον τα πράγματα έγιναν πολύ επικίνδυνα, ας απαγορεύσουμε όλα τα πράγματα να ησυχάσουμε.

Ας σοβαρευτούμε καλύτερα. Ο πραγματικός στόχος των κυβερνήσεων είναι να αναγκαστεί το κοινό να πραγματοποιεί αποκλειστικά τις συναλλαγές του μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στις κυβερνήσεις να κατασκοπεύουν ακόμα και τις πιο ιδιωτικές χρηματοοικονομικές συναλλαγές των πολιτών, προκειμένου να στραγγίξουν και το τελευταίο σέντ ώστε να ικανοποιήσουν την ακόρεστη βουλιμία τους.

Πρόκειται για ακραία αντιφιλελεύθερη/αντικαπιταλιστική πρακτική, όπως και οι περισσότερες πρακτικές του Κεϋνσιανικού τοξικού οικονομικού καθεστώτος που κυριαρχεί στον πλανήτη. Ένας ακόμα πολύ σοβαρός λόγος είναι η απελπισμένη προσπάθεια στήριξης του τραπεζικού συστήματος κλασματικών αποθεμάτων το οποίο βρίσκεται υπο καθεστώς κατάρρευσης παγκοσμίως. Ο εξαναγκασμός να ξοδεύουμε συνεχώς είναι επίσης συμβατός με την προσπάθεια ανόδου του πληθωρισμού που επιχειρούν οι κεντρικές τράπεζες. Για το φαινόμενο αυτό μιλήσαμε σε προηγούμενο άρθρο [3].

Πραγματικά ακούγονται τρομακτικά όλα αυτά. Όμως αν οι κυβερνήσεις νομίζουν ότι μπορούν να αναγκάσουν τον κόσμο να αποδεχτεί αρνητικά επιτόκια καταθέσεων η κατάργηση μετρητών, θα πρέπει να το ξανασκεφτούν πολύ σοβαρά. Είναι παράλογο να υποθέσουν πως οι αποταμιευτές θα αποδεχθούν παθητικά την ολοκληρωτική δήμευση των περιουσιακών τους στοιχείων μέσω αρνητικών επιτοκίων ή κατάργησης μετρητών, διότι περί αυτού πρόκειται.

Αν απαγορευτούν τα μετρητά, θα περάσουμε σε μια κοινωνία όπου οι καρποί των κόπων των ανθρώπων θα είναι εγκλωβισμένοι σε μια τράπεζα δεδομένων υπό τον έλεγχο μιας κεντρικής αρχής και θα διανέμονται κατά την κρίση και τη βούληση αυτής της αρχής. Για να επιτευχθεί αυτό, οι mainstream σχολές οικονομικών στρέβλωσαν επί δεκαετίες την έννοια του χρήματος καθιστώντας το σε ουδέτερο προϊόν, αποσυνδεδεμένο από τα υπόλοιπα προϊόντα της αγοράς το οποίο μπορεί να παράγεται αποκλειστικά από κρατικές μηχανές.

Επί της ουσίας, η κατάργηση των μετρητών θα αποτελέσει πλήρη απαλλοτρίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών και απόλυτο έλεγχο των μέσων παραγωγής από τον κεντρικό σχεδιασμό. Η δυνατότητα δε του ανθρώπου να αποταμιεύσει ώστε να εξασφαλίσει μια στοιχειώδη σύνταξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ακυρώνεται. Η ζωή μας περνά κυριολεκτικά στην «ελεημοσύνη» του «κράτους πρόνοιας» το οποίο αφού θα έχει απαλλοτριώσει τους κόπους μας, θα εμφανίζεται πλέον ως μεσσίας!

Είναι, πάντως, βέβαιο πως θα εμφανιστούν εναλλακτικά μέσα συναλλαγής. Οι γραφειοκράτες θα πρέπει να αντιληφθούν πως θα οδηγήσουν τον κόσμο σε μια αντιπραγματιστική οικονομία. Για παράδειγμα, στο τέλος του Β “Παγκοσμίου πολέμου, μια τέτοια οικονομία αναπτύχθηκε στην κατεχόμενη Γερμανία. Τα μετρητά ήταν λιγοστά και οι Γερμανοί προσαρμόστηκαν σε ανταλλαγή τσιγάρων για τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Η ανταλλαγή ειδών ανθεί, όταν τα χρήματα είναι λιγοστά, και θα ανθίσει ακόμη περισσότερο, αν οι κυβερνήσεις επιχειρήσουν να καταργήσουν τα μετρητά. Θα ενθαρρύνει επίσης την ανάπτυξη αποκεντρωμένων ψηφιακών νομισμάτων, όπως το Bitcoin, έναντι των ανάλογων κεντρικά ελεγχόμενων ψηφιακών λογαριασμών-νομισμάτων που θα θελήσουν να επιβάλουν δια της βίας οι κυβερνήσεις. Επιπλέον εκτιμώ πως θα προκύψουν και σημαντικές κινήσεις ρευστών διαθεσίμων σε πολύτιμα μέταλλα όπως ο χρυσός. Σε κάθε περίπτωση, η προσπάθεια κατάσχεσης του πλούτου από τις κυβερνήσεις, δεν θα είναι τόσο απλή όσο θα επιθυμούσαν «πεφωτισμένοι» οικονομολόγοι όπως ο κύριος Buiter.

[1] http://ftalphaville.ft.com/2015/04/10/2126212/buiter-on-the-death-of-cash/
[2] http://www.liberal.gr/arthro/22426/apopsi/konstantinos-bergos/to-isonkouremasin-ton-katatheseon-tha-ginei-alla-ochi-opos-nomizate.html
[3] http://www.liberal.gr/arthro/21874/apopsi/arthra/kentrikes-trapezes-ena-toxiko-monopoliako-kathestos-diatimisis-kai-authairesias.html

 *Ο κ. Μαραμής Ευθύμης είναι επιχειρηματίας – ανεξάρτητος αναλυτής της Αυστριακής οικονομικής σχολής.


liberal




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Τα Μαύρα Ταμεία» της Γ.Γ.Αθλητισμού ποιός θα τα δικάσει;; Ή συναίνεση σας έλειπε!‏

Προς τούς Εισαγγελείς ,ανακριτές καί κρατικούς ελεγκτές της Ελλάδας ,πού έχουν στα χέρια τους τις 13 καταγγελίες μου καί είναι σε κρίσιμη καμπή,αλλά καί προς την κυβέρνηση-συναίνεση….

Γράφει η Θεοδωροβία Πλακά

Αγαπητοί εισαγγελείς της Ελλάδας, με την ευκαιρία της δίκης για το τεράστιο σκάνδαλο της siemens και τού νόμου 1608/50 περί καταχραστών δημοσίου,για παράνομες νομιμοποιήσεις εσόδων πού επισύρει καί την ποινή της ισόβιας κάθειρξης,μπορείτε να μου πείτε τί κάνετε καί με τούς καταχραστές δημοσίου της Γ.Γ.Αθλητισμού, πού έχω κατονομάσει καί κατηγορήσει επωνύμως ως εγκέφαλους απάτης 13 άτομα σε υπόμνημά μου στον εισαγγελέα καί 6 άτομα στην οικονομική αστυνομία,χώρια τις καταγγελίες μου γιά άνοιγμα λογαριασμών κάποιων παράνομων καί καταχραστών, καθώς καί γιά διακίνηση παράνομου μαύρου χρήματος καί πλείστα άλλα αδικήματα;;;;;

Εκεί στην οικονομική αστυνομία τί κάνετε;;

Ο καταξιωμένος έντιμος ταξίαρχος Απόστολος Αλαμάνας θα τα είχε τελειώσει τώρα με συνοπτικές διαδικασίες….αλλά από τις πιέσεις που δέχτηκε ο έντιμος,αναγκάστηκε να φύγει στον ΟΗΕ….τόσο καλά….

Μήπως κι εδώ ,πρέπει να περάσουν 10 χρόνια όπως με την siemens, μέχρι να ενεργοποιηθείτε;;;
Πόσο πρέπει να πεινάσουν οι Έλληνες μέχρι να αποφασίσετε να «ενοχλήσετε» γνωστούς καί άγνωστους πού έκαναν τρελό φαγοπότι καί party με σαμπάνιες,γιαούρτια, μέλια καί καρύδια σε γνωστότατο ξενοδοχείο της Αθήνας,με χρήματα από τον χρυσό ΟΠΑΠ,ενώ θα μπορούσαν να είχαν γίνει δημόσια έργα;;
 
Όλα αυτά κι άλλα πολλά, εχουν ως αποτέλεσμα να πεινάνε σήμερα οι 8 από τούς 10 Έλληνες;;;
Πότε θα τούς τα πάρετε να τα επιστρέψετε στα ταμεία;;

Κύριε Αλεξιάδη ,δύο μήνες έχουν περάσει πού ζήτησα από την γραμματέα σας να σας δώ καί να σας προσκομίσω έγγραφο με καταλογισμούς ενός εκατομμυρίου (1000.000)ευρώ,να εισπράξετε άμεσα.

Εγώ παίζω το κεφάλι μου κάθε μέρα κορώνα-γράμματα,αλλά ποιός νοιάζεται;;

Τούς απατεώνες να μην αγγίξει κανείς..
Ε;; Κύριε Κοντονή καί κύριε Συναδινέ της Γ.Γ.Αθλητισμού;; Συμφωνείτε βεβαίως ,αφού τούς υποθάλπτετε καί συγκαλύπτετε…. Ξέρετε κύριοι καί ή συγκάλυψη διώκεται ποινικά….

Αλλά αυτά δεν σας ενδιαφέρουν φαίνεται,κύριε Αλεξιάδη,αφού ασχολείστε τώρα με την νέα λίστα καί τον έλεγχό της….
Μόνο πού μέχρι να ελέγξετε το νέο απόκτημα θα έχετε αποχωρήσει από κυβέρνηση ,χωρίς να το καταλάβετε, αγαπητέ…..
Κι αν συναινέσετε κιόλας διά στόματος Τσίπρα, τρέχα-γύρευε σε αυτή την χώρα…  
Άκου να συναινέσετε!
Τα αποτελέσματα της συναίνεσης τα έχουμε βιώσει πρόσφατα….
 
Πού θα συναινέσετε;  
Στην τρομοκρατία;; Στο τραγικό ασφαλιστικό πού είναι γιά «κλωτσιές»;; Στις αυτοκτονίες πού θα ξαναφουντώσουν;; Σε κανένα 4ο (τέταρτο) μνημόνιο;; Στο προσφυγολαθρομεταναστευτικοτζιχαντιστικό πρόβλημα;;

Ο Ελληνικός λαός βράζει καί αυτή την φορά ή οργή είναι τόση, πού θα τινάξει μετά βεβαιότητας στον αέρα, το τρομοκρατικό-συνεναιτικό τραπεζάκι σας!
Το δημοψήφισμα του 62% πού δεν υπολογίσατε Συριζοκατάσταση, έχει φουντώσει ακόμα πιό πολύ καί αναμμένει την σπίθα….








ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το Συμβούλιο των σιχαμένων μνημονιακών !!

Το Συμβούλιο των σιχαμένων μνημονιακών !!




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ξεκινούν πάλι 6 έργα υποδομών - Δείτε ποια

Tην έκδοση 6 προσκλήσεων για συγχρηματοδοτούμενα έργα υποδομών συνολικής δημόσιας δαπάνης 845.900.000 ευρώ ανακοίνωσε η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΤΠΑ και ΤΣ του Υπουργείου Οικονομίας.

Οι προσκλήσεις είναι μέρος του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Υποδομές Μεταφορών Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη” 2014-2020. Αναλυτικά οι προσκλήσεις

1. Κατασκευή Αυτοκινητοδρόμων του αναλυτικού Διευρωπαϊκού Οδικού Δικτύου

Η παρούσα πρόσκληση συμπεριλαμβάνει παρεμβάσεις σχετικές με :

· την κατασκευή του Αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος,

· την κατασκευή της οδικής σύνδεσης της περιοχής Ακτίου με το Δυτικό Άξονα Βορρά – Νότου.

Με την ολοκλήρωση των προαναφερόμενων αξόνων αφενός αναβαθμίζεται το οδικό Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών, ενώ παράλληλα η λειτουργία των εν λόγω αυτοκινητοδρόμων συμβάλλει στην προώθηση της υλοποίησης του αναλυτικού Διευρωπαϊκού Οδικού Δικτύου στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου για μια ολοκληρωμένη οδική διασύνδεση των περιοχών της χώρας, ενώ παράλληλα διασφαλίζεται η άνετη, αξιόπιστη και ασφαλής οδική μετακίνηση στις εν λόγω περιφέρειες. Η ενδεικτική συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 418.382.353 ευρώ.

2. Εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης και σύγχρονων συστημάτων σηματοδότησης και τηλεπικοινωνιών σε επιλεγμένα τμήματα του σιδηροδρομικού δικτύου ΠΑΘΕ/Π

Στο πλαίσιο της δράσης επιδιώκεται η εγκατάσταση σύγχρονων συστημάτων σηματοδότησης, τηλεδιοίκησης, αυτόματης προστασίας συρμών ETCS επιπέδου 1 και τηλεπικοινωνιών, η εγκατάσταση συστήματος ηλεκτροκίνησης σε επιλεγμένα σημεία του σιδηροδρομικού άξονα ΠΑΘΕ/Π και εντοπισμένες υποστηρικτικές εργασίες αναβάθμισης υποδομής/επιδομής (όπου απαιτούνται). Στόχος είναι η ολοκλήρωση της ανάπτυξης συστημάτων και της εγκατάστασης ηλεκτροκίνησης σε όλο το μήκος του άξονα ΠΑΘΕ/Π με τελικό σκοπό την ενίσχυση των σιδηροδρομικών μεταφορών προσώπων και αγαθών. Η ενδεικτική συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 215.000.000 ευρώ.

3. Κατασκευή τμημάτων του αναλυτικού Διευρωπαϊκού Οδικού Δικτύου στην Περιφέρεια Κρήτης
Η δράση περιλαμβάνει δύο έργα που αφορούν στις παρεμβάσεις "Αναβάθμιση οδικού άξονα ΒΟΑΚ, τμήμα Γούρνες – Χερσόνησος" και "Αναβάθμιση και βελτίωση οδικού τμήματος Πάνορμος – Εξάντης του ΒΟΑΚ στο Ν. Ρεθύμνου". Η υλοποίηση των παρεμβάσεων θα έχει ως αποτέλεσμα, τη βελτίωση της προσπελασιμότητας των περιοχών κατά μήκος του ΒΟΑΚ, με σημαντικά αποτελέσματα στην οικονομία ολόκληρης της Περιφέρειας Κρήτης κυρίως σε σχέση με την αγροτική αλλά και την τουριστική ανάπτυξη. Η ενδεικτική συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 95.000.000 ευρώ.

4. Κατασκευή συνδέσεων με ΔΕΔ-Μ - Ενίσχυση της περιφερειακής κινητικότητας
Η δράση περιλαμβάνει ένα εμπροσθοβαρές έργο που αφορά στην κατασκευή/αναβάθμιση του οδικού άξονα Σίγρι – Καλλονή στη Λέσβο η οποία στοχεύει στη βελτίωση της προσπελασιμότητας και στην άρση της απομόνωσης της περιοχής. Η ενδεικτική συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 41.500.000 ευρώ.

5. Τοπικές βελτιώσεις στο βασικό (core) σιδηροδρομικό δίκτυο για την εξασφάλιση διαλειτουργικότητας

Στο πλαίσιο της δράσης επιδιώκεται η υλοποίηση τοπικών βελτιώσεων στο βασικό σιδηροδρομικό δίκτυο για την εξασφάλιση της διαλειτουργικότητας της σιδηροδρομικής γραμμής, που αφορούν στην κατάργηση υφιστάμενων ισόπεδων διαβάσεων των γραμμών κυρίως σε αστικές περιοχές, καθώς και η εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης - σηματοδότησης σε σημαντικές συνδέσεις του σιδηροδρομικού άξονα ΠΑΘΕ/Π. Η ενδεικτική συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 41.000.000 ευρώ.

6. Εγκατάσταση/βελτίωση συστημάτων αεροναυτιλίας και διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας
Στο πλαίσιο της δράσης αυτής επιδιώκεται η βελτίωση των συστημάτων διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας στον εθνικό εναέριο χώρο, των συστημάτων αυτοματισμού και αεροναυτιλίας, των συστημάτων επικοινωνιών και η ενίσχυση της ασφάλειας επιβατών, καθώς και η αναβάθμιση των υποδομών ασφαλείας τους, με στόχο τη βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης αεροσκαφών και επιβατών. Η ενδεικτική συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 35.000.000 ευρώ.




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Για το 2016 μεταφέρεται μέρος των παρεμβάσεων για τα “κόκκινα” δάνεια

Εκτός της δεύτερης λίστας των προαπαιτούμενων που πρέπει να εκπληρωθεί νομοθετικά μέσα στον Δεκέμβριο για να εκταμιευθεί η υποδόση του 1 δισ. ευρώ φαίνεται πως μένει ένα από τα «καυτά» θέματα για την κυβέρνηση, αυτό των "κόκκινων" δανείων, αλλά όχι ολόκληρο.


Η λίστα με τα δεύτερα προαπαιτούμενα του 1 δισ. ευρώ "κλείδωσε" αργά χθες το βράδυ στο EuroWorking Group και όπως φαίνεται περιείχε νέες χρονικές "διευκολύνσεις" προς την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκεπτικό είναι ότι ένα μέρος των παρεμβάσεων για τα κόκκινα δάνεια που συνδέεται με την πρώτη κατοικία και με μικρομεσαίες επιχειρήσεις μεταφέρεται προς απόφαση στο πλαίσιο της αξιολόγησης του 2016.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει επί της αρχής με τους εκπροσώπους των θεσμών, να ανοίξει συνολικά ο καυτός φάκελος της διαχείρισης των «κόκκινων» και επισφαλών δανείων ύψους 107 δισ. ευρώ.

Καταβάλλεται, ωστόσο, προσπάθεια κατά τις διαπραγματεύσεις που γίνονται όλο αυτό το διάστημα ώστε η Ελλάδα να διαφοροποιηθεί από τη γειτονική Κύπρο η οποία στις αρχές του μήνα ψήφισε νόμο για την ελεύθερη πώληση "κόκκινων" δανείων σε distress funds.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει σε όλους τους τόνους πως δεν είναι διατεθειμένη να ενδώσει στην πίεση των δανειστών για νομοθέτηση πλήρους απελευθέρωσης της πώλησης "κόκκινων" στεγαστικών ή επιχειρηματικών δανείων σε distress funds.

Θέση της κυβέρνησης, όπως εκφράζεται από τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, είναι ότι τα στεγαστικά δάνεια, τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τα καταναλωτικά δάνεια δεν πρέπει να λειτουργήσουν στο πλαίσιο των αγορών.

Από την άλλη, όμως, δέχεται να ανάψει το πράσινο φως στις τράπεζες να συστήνουν κοινές εταιρείες με εξειδικευμένες εταιρείες διαχείρισης και είσπραξης δανείων, στο πλαίσιο της ενεργητικής διαχείρισης των ανείσπρακτων οφειλών.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, η πολιτική επιλογή είναι να γίνεται διαχείριση "εντός του τραπεζικού συστήματος και όχι με τη δημιουργία αυτόνομης αγοράς", όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν αρμόδια στελέχη του οικονομικού επιτελείου που χειρίζονται το θέμα.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχονται τα Open Malls, τι είναι πώς θα λειτουργούν…

Και στην Αθήνα, και στον Πειραιά, και στην Θεσσαλονίκη και στη Λάρισα και στην Αλεξανδρούπολη…

Τα open malls έρχονται, πιθανότατα πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Η ιδέα γεννήθηκε ως μια προσπάθεια να απαντήσουν οι μικρές επιχειρήσεις στις μεγάλες. Η ιδέα ξεκίνησε το 2011, ενώ πέρυσι η δράση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Το ποσό που έχει διατεθεί για την δημιουργία των Open Malls είναι 1,2 εκατ ευρώ (ήτοι 200.000 ευρώ για κάθε μία από τις έξι πόλεις).

Στα Open Malls θα συμμετέχουν πάνω από 1000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους. Υπενθυμίζεται ότι το πιλοτικό αυτό έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα του ΕΣΠΑ 2007-2013» και φορείς υλοποίησης του είναι οι κατά τόπους Εμπορικοί Σύλλογοι.

Ανάμεσα στις δράσεις που θα αναπτύσσονται στα Ανοικτά Εμπορικά Κέντρα είναι οι εμπορικές, από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις όπως προσφορές και προωθητικές ενέργειες, αναβάθμιση του δημόσιου χώρου για την αντιμετώπιση θεμάτων σχετικά με την αισθητική και τη λειτουργία του δικτύου πεζοδρόμων, το φωτισμός, την καθαριότητα, τη διαχείριση του πράσινου, τον καλλωπισμός,τη διασφάλιση πρόσβασης για ΑμεΑ και τη διοργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων σε συνεργασία με τους δήμους ή άλλους φορείς.

Κρατούν μικρό καλάθι

Πάντως οι έμποροι που θα συμμετάσχουν στο εγχείρημα κρατούν μικρό καλάθι καθώς θεωρούν ότι οι καταναλωτές δεν έχουν λεφτά φέτος να δώσουν για τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Deloitte για τις αγοραστικές τάσεις των Ευρωπαίων καταναλωτών για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων του 2015, φέτος οι Έλληνες θα ξοδέψουν αρκετά λιγότερα.

Ειδικότερα στην Ελλάδα, οι καταναλωτές δηλώνουν ότι σχεδιάζουν να ξοδέψουν 402 ευρώ μειώνοντας τον προϋπολογισμό τους κατά 8,6% σε σχέση με τις πραγματικές δαπάνες που οι ίδιοι δήλωσαν ότι έκαναν την εορταστική περίοδο του 2014. Τον προϋπολογισμό αυτό θα μοιράσουν σε φαγητό (168 ευρώ), δώρα (154 ευρώ) και σε κοινωνικές δραστηριότητες (80 ευρώ).


ΠHΓΗ: Banking news




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Το ασφαλιστικό είναι εθνικό ζήτημα» το μήνυμα Κατρούγκαλου στους πολιτικούς αρχηγούς

«Το Ασφαλιστικό ζήτημα δεν είναι ένα απλό πολιτικό θέμα. Είναι εθνικό ζήτημα», τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Μαξίμου, μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εν όψει του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών αύριο, Σάββατο, στις 12:00.

Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση είναι ένα από τα κύρια θέματα που έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός να τεθούν στο τραπέζι του Συμβουλίου, κάτι όμως που δεν βρίσκει σύμφωνους τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η Φώφη Γεννηματά μάλιστα έστειλε και επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην οποία ξεκαθαρίζει ότι δεν θα δεχτεί καμία συζήτηση για το ασφαλιστικό καθώς αυτό δεν αποτελεί εθνικό θέμα αλλά ζήτημα κυβερνητικής πολιτικής.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος απαντώντας σε αυτές τις ενστάσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «το ασφαλιστικό ζήτημα δεν είναι ένα απλό πολιτικό θέμα. Είναι εθνικό ζήτημα.

Επομένως, το να μην μειωθούν οι συντάξεις για 12η φορά, το να έχουμε μια μεταρρύθμιση που θα αποκαταστήσει και τη βιωσιμότητα και τη δικαιοσύνη στο ασφαλιστικό σύστημα, πρέπει να είναι μια εθνική κόκκινή γραμμή».

«Θέλω να πιστεύω ότι όλοι θα το σεβαστούν αυτό - και δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα υπάρχουν κόμματα που δεν θα θέλουν να συμμετέχουν σε έναν διάλογο, ώστε να τηρηθεί με θρησκευτική, θα έλεγα, ευλάβεια αυτή η κόκκινη εθνική γραμμή» υποστήριξε.

«Καμιά μείωση στις κύριες συντάξεις;» ρώτησαν οι δημοσιογράφοι με τον υπουργό να απαντά ότι στόχος είναι «να μην μειωθούν καθόλου οι κύριες».

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό συμμετείχε, επίσης, ο υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα κοινωνικής ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η λίστα με τα προαπαιτούμενα που συμφώνησαν Ελλάδα - δανειστές

Συμφωνία επετεύχθη μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών για τις μεταρρυθμίσεις που θα περιλαμβάνονται στο δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων.

Κατά την συνεδρίαση του Euro Working Group, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, οριστικοποιήθηκε ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων που θα περιλαμβάνονται στο δεύτερο πακέτο και το οποίο συνδέεται με την δόση ύψους 1 δισ. ευρώ. Τα προαπαιτούμενα θα πρέπει να ψηφιστούν έως τα μέσα Δεκεμβρίου προκειμένου να ξεκινήσει η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος. Το νέο πακέτο θα περιλαμβάνει τα κόκκινα δάνεια, το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο και τα εργασιακά. Εκτός λίστας είναι το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Κομισιόν, Μ. Αντρέεβα, το Euro Working Group, υπάρχει συμφωνία σε γενικές γραμμές για τη δεύτερη λίστα με τα προαπαιτούμενα, επισημαίνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές αρχές συνεχίζονται και ότι μένει να διευκρινιστούν λεπτομέρειες. Επισήμανε, επιπλέον, ότι η Κομισιόν αναμένει εφαρμογή τους έως τα μέσα Δεκεμβρίου, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη λεγόμενη πρώτη αξιολόγηση, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινιστεί τι χωρίζει τις ελληνικές αρχές και την τρόικα «καθώς οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη».

Ερωτηθείσα σχετικά με την ανάγκη επίτευξης εσωτερικής πολιτικής συναίνεσης για τη συμφωνία επί του ασφαλιστικού, η Μ. Αντρέεβα επεσήμανε ότι το ασφαλιστικό είναι «κλειδί» για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης είναι γνωστές και συγκεκριμένες και η Κομισιόν παρέχει τεχνική υποστήριξη για την ολοκλήρωσή τους, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι οι εσωτερικές πολιτικές διεργασίες είναι άσχετες με το πρόγραμμα.

Στη δεύτερη λίστα προαπαιτουμένων, σύμφωνα με την Καθημερινή, περιλαμβάνονται:

1. Η διαμόρφωση του σχεδίου για τη νέα ανεξάρτητη Γραμματεία Εσόδων. Το σχέδιο αυτό θα αποτελέσει τη βάση για τη σχετική νομοθεσία που θα πρέπει να υιοθετηθεί κατά τη διάρκεια του πρώτου ελέγχου του προγράμματος από τους δανειστές.

2. Μέτρα για τη συλλογή εσόδων και συγκεκριμένα μέσω της αντιμετώπισης:
  • του λαθρεμπορίου στα καύσιμα
  • τριγωνικών συναλλαγών στον ΦΠΑ (τύπου καρουζέλ).

3. Η έκδοση υπουργικής απόφασης για την εφαρμογή του clawback στα νοσοκομεία και άλλης υπουργικής απόφασης για την προς τα κάτω αναθεώρηση των τιμών των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, ώστε να ευθυγραμμιστούν οι δαπάνες στα επίπεδα του clawback.

4. Η λειτουργία επιτροπής που θα αξιολογήσει και θα εγκρίνει διορισμούς μελών διοικητικού συμβουλίου και προέδρων στις τράπεζες.

5. Η έκδοση της απαραίτητης δευτερογενούς νομοθεσίας για το πτωχευτικό δίκαιο των νοικοκυριών.

6. Η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια. Το θέμα του ποιοι θα αγοράζουν τα «κόκκινα» δάνεια που αφορούν την πρώτη κατοικία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα εξειδικευτεί κατά τη διάρκεια του πρώτου ελέγχου. Αντίθετα, άμεσα θα πρέπει να ψηφιστεί το πλαίσιο για την αδειοδότηση μη τραπεζικών ιδρυμάτων που θα διαχειρίζονται τα «κόκκινα» δάνεια.

7. Η υιοθέτηση 10 επιπλέον συστάσεων του ΟΟΣΑ, στο πλαίσιο της δεύτερης εργαλειοθήκης, και για τις αγορές των ποτών και των καυσίμων.

8. Η έκδοση υπουργικής απόφασης με την οποία θα επανασυσταθεί η διυπουργική επιτροπή για τα κλειστά επαγγέλματα.

9. Παρεμβάσεις για τα έργα που συγχρηματοδοτούνται από τα κοινοτικά διαρθρωτικά ταμεία. Ειδικά για τα έργα των αυτοκινητοδρόμων, του μετρό και της διαχείρισης αποβλήτων, θα πρέπει μεταξύ άλλων να συσταθεί μια διυπουργική επιτροπή που θα επιβλέπει την εφαρμογή των χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης των έργων και ταυτόχρονα θα διασφαλίζει την έγκαιρη λήψη των απαραίτητων αποφάσεων για την προώθηση των έργων.

10. Ο χωροταξικός σχεδιασμός και ο δασικός νόμος.

11. Η λήψη μη αναστρέψιμων μέτρων (συμπεριλαμβανομένης και της ανακοίνωσης της ημερομηνίας υποβολής δεσμευτικών προσφορών) για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, εκτός αν παρουσιαστεί κάποιο εναλλακτικό σχέδιο με ισοδύναμα αποτελέσματα σε όρους ανταγωνισμού και προσέλκυσης επενδύσεων, πάντα με κριτήριο τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, ενώ θα προχωρήσει και η πλήρης αποδέσμευσή του από τη ΔΕΗ.

12. Ο ορισμός μιας ανεξάρτητης Ομάδας Δράσης (Task Force) που θα εντοπίσει τις επιλογές και θα προετοιμάσει τις προτάσεις για τη λειτουργία, τη δομή και τη διακυβέρνηση του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Επίσης, θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι δράσεις στο σκέλος των αποκρατικοποιήσεων που προβλέπονται για το τέταρτο τρίμηνο του 2015.

13. Η υιοθέτηση του νόμου για το νέο ενιαίο μισθολόγιο στον δημόσιο τομέα, που θα εφαρμοστεί από 1ης Ιανουαρίου 2016.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συνελήφθη γυναικολόγος στο Θριάσιο για «φακελάκι»

Στη σύλληψη γυναικολόγου στο Θριάσιο νοσοκομείο για «φακελάκι» προχώρησε η Αστυνομία.

Προηγήθηκε καταγγελία άνδρα, σύμφωνα με την οποία απευθυνόμενος σε δύο γιατρούς - γυναικολόγους, προκειμένου να αναλάβουν τον τοκετό της συντρόφου του, του ζήτησαν το χρηματικό ποσό των 800 και 650 ευρώ αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο δεύτερος από τους παραπάνω γιατρούς, μετά τον τοκετό, απαίτησε και έλαβε από τον καταγγέλλοντα το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, ενώ τις επόμενες μέρες απαιτούσε να του καταβάλει και το υπόλοιπο χρηματικό ποσό των 600 ευρώ.

Σε προγραμματισμένη συνάντηση σήμερα Παρασκευή, σε γραφείο του νοσοκομείου, ο γιατρός παρέλαβε από τον καταγγέλλοντα το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 600 ευρώ.

Άμεσα επενέβησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και συνέλαβαν τον γιατρό, ενώ σε έρευνα που έγινε στο γραφείο βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ο άλλος γιατρός, που απαίτησε το χρηματικό ποσό 800 ευρώ, ο οποίος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αύριο Σάββατο στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.





πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους δεν περάσουν ΚΤΕΟ μέχρι το τέλος του 2015

Λήγει τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου η προθεσμία για να περάσουν από ΚΤΕΟ, όσα οχήματα συμπλήρωσαν εξάμηνο χωρίς να έχουν περάσει τεχνικό έλεγχο από την 1/1/2015 έως και τις 14/9/2015, καταβάλλοντας μειωμένο τέλος εκπρόθεσμης προσέλευσης.

Έτσι, από την 1 Δεκεμβρίου, οι ιδιοκτήτες οχημάτων που περνούν καθυστερημένα από τεχνικό έλεγχο στα ΚΤΕΟ, θα πληρώνουν το πλήρες (αναλογούν) πρόστιμο ενώ από την 1η Ιανουαρίου θα τους επιβάλλεται και διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ.

Αναλυτικότερα, από την Δ/νση Ελέγχου Οχημάτων & Εγκαταστάσεων της Γενικής Δ/νσης Οδικής Ασφάλειας εν όψει της καταληκτικής προθεσμίας της 31ης Δεκεμβρίου 2015 υπενθυμίζονται, τα ακόλουθα:

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων για τα οποία παρήλθε εντός του διαστήματος από 1-1-2015 έως 14-9-2015 χρονικό διάστημα 6 μηνών από την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου, προκειμένου να εκμεταλλευτούν την διάταξη του νόμου περί καταβολής μειωμένου τέλους εκπρόθεσμης προσέλευσης, μπορούν να προσκομίζονται σε ΚΤΕΟ για τη διενέργεια του ελέγχου έως τις 30 Νοεμβρίου 2015.

Όσοι από αυτούς προσκομίσουν τα οχήματά τους σε ΚΤΕΟ μετά την 30-11-2015 και έως τις 31-12-2015, θα καταβάλλουν το πλήρες (αναλογούν) πρόσθετο ειδικό τέλος. Εφόσον δε, παρέλθει και η ημερομηνία της 31ης Δεκεμβρίου 2015, τότε θα τους επιβληθεί και το διοικητικό πρόστιμο των 150 ευρώ, το οποίο βεβαιώνεται στη Φορολογική Διοίκηση.

- Τα ανωτέρω ισχύουν και για τους ιδιοκτήτες οχημάτων οι οποίοι δεν τήρησαν τις πρώτες δύο προθεσμίες για την υπαγωγή στην ευνοϊκή ρύθμιση περί καταβολής μειωμένου πρόσθετου τέλους, ήτοι:

α) την προθεσμία της 20ης Οκτωβρίου 2015, οι ιδιοκτήτες οχημάτων για τα οποία το χρονικό διάστημα των 6 μηνών είχε παρέλθει έως τις 30-06-2014

β) την προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου 2015, οι ιδιοκτήτες οχημάτων για τα οποία το χρονικό διάστημα των 6 μηνών είχε παρέλθει εντός του χρονικού διαστήματος από 01-07-2014 έως 31-12-2014

Τέλος, τα οχήματα για τα οποία το χρονικό διάστημα των 6 μηνών έχει παρέλθει μετά τις 14 Σεπτεμβρίου 2015, όχι μόνο δεν τυγχάνουν μειωμένου πρόσθετου τέλους, αλλά τους επιβάλλεται και το διοικητικό πρόστιμο των 150 ευρώ.




πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ύποπτοι για τρομοκρατία δεκάδες εργαζόμενοι του αεροδρομίου Σαρλ Ντε Γκωλ

Ύποπτοι για εξτρεμισμό είναι δεκάδες εργαζόμενοι του αεροδρομίου Ρουασί - Σαρλ Ντε Γκωλ, σύμφωνα με γαλλικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης. Η πληροφορία ήρθε στο φως μετά από έρευνα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο ασφαλείας του αεροδρομίου σε περίπου 57 εργαζόμενους έχει απαγορευτεί από τον Ιανουάριο να εισέρχονται στον χώρο του αεροδρομίου μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοέμβρη.

Οι Αρχές αποφάσισαν να επανεξετάσουν τις κάρτες εισόδου εκατοντάδων εργαζομένων στο αεροδρόμιο. Πρόκειται για άτομα που έχουν φάκελο «S» στην γαλλική αντιτρομοκρατική δηλαδή θεωρούνται εξτρεμιστές.

Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές θα γίνει εξονυχιστικός έλεγχος στις άδειες εργασίας 86.000 ανθρώπων, αρχής γενομένης από τα 5.000 άτομα που απασχολούνται από την ασφάλεια του Σαρλ ντε Γκωλ.










ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!