EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«Γιατί η Ελλάδα δεν καταρρίπτει τους Τούρκους στο Αιγαίο» – Άρθρο αυτοκριτικής από υποστράτηγο

Του ΛΑΜΠΡΟΥ ΤΖΟΥΜΗ

Υποστράτηγος ε.α

ΜΑΛΙΣΤΑ – ΟΧΙ – ΔΙΑΤΑΞΤΕ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΧΥΣ : Τις πρώτες μέρες μετά την είσοδό μου στη ΣΣΕ πριν 33 χρόνια θυμάμαι τον τεταρτοετή διπλανό μου να μου λέει «Άσσε οι λέξεις που πρέπει να μάθεις πρώτα είναι Μάλιστα – Όχι – Διατάξτε». Κάτι ανάλογο γινόταν σε όλους τους πρωτοετείς τουλάχιστον την εποχή που εγώ ήμουν Εύελπις. Γιατί μου ήλθαν σήμερα αυτές οι σκέψεις ;

Μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τους Τούρκους έχουν γραφεί πολλά άρθρα και σχόλια σχετικά με συγκρίσεις ανάλογης αντιμετώπισης από την πλευρά μας σε περιπτώσεις παραβιάσεων – παραβάσεων Τουρκικών Α/Φ. Είναι αλήθεια ότι όταν διαβάζει κανείς την είδηση «ζηλεύει» «θυμώνει» αλλά και «λυπάται» για την αποφασιστικότητα που επιδεικνύει η Τουρκία και το θράσος της με τις δηλώσεις περί δήθεν προάσπισης της ακεραιότητάς της. Από την άλλη διαπιστώνει κανείς μια ηττοπάθεια δικής μας στην καθημερινή προκλητικότητα της Τουρκικής πλευράς η οποία επιχειρεί την αλλαγή του status quo και εφαρμόζει ανενόχλητη την αναθεωρητική της πολιτική, βασιζόμενη στην ποσοτική υπεροπλία της. Την τελευταία φορά που είχαμε πτώση Τουρκικού Α/Φ η οποία θεωρήθηκε από την Άγκυρα ως …”κατάρριψη” από Ελληνικό ήταν το 1996. Μετά την υποτιθέμενη “κατάρριψη” για μεγάλη χρονική περίοδο υπήρξε μηδενικός ή μικρός αριθμός παραβάσεων – παραβιάσεων στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με στοιχεία από το 2007 μέχρι τις αρχές του 2015, τα τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν συνολικά 9.982 φορές τον Ελληνικό Εναέριο Χώρο. (Το 2007 οι παραβιάσεις ήταν 1.289, το 2008 ήταν 1.288, το 2009 ήταν 1.678, το 2010 ήταν 1.239, το 2011 ήταν 962, το 2012 ήταν 646, το 2013 ήταν 636 και το 2014 ήταν 2244)…

Γιατί εμείς δεν απαντάμε με ανάλογο τρόπο όπως έκαναν οι Τούρκοι ; Επειδή η ισορροπία ισχύος μεταξύ μας έχει ανατραπεί προ πολλού. Ποιος φταίει γι΄ αυτό ; Μήπως φταίμε εμείς, μήπως εσείς, μήπως φταίει και ο Χατζηπετρής; Φταίει το ΝΑΤΟ και οι μεγάλες δυνάμεις γιατί ανέκαθεν χαϊδεύουν τα αυτιά της Τουρκίας για τους δικούς τους λόγους ; Φταίνε οι Ελληνικέςκυβερνήσεις για την πολιτική του κατευνασμού που ακολουθείται επί σειρά ετών με αποτέλεσμα να αυξάνει την προκλητικότητα των γειτόνων ; Σίγουρα φταίνε όλοι αυτοί.

Μήπως όμως φταίμε και εμείς οι στρατιωτικοί ;
Οι προϋπολογισμοί των τριών Γενικών Επιτελείων, στο πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής τα τελευταία χρόνια έχουν περικοπεί δραματικά. Οι λειτουργικές δαπάνες και οι δαπάνες εξοπλισμών, φέρονται μειωμένες κατά 46% και 65% αντίστοιχα σε σχέση με τον Π/Υ του 2010 και οι ΕΔ είναι υποχρεωμένες να παρουσιάσουν περικοπές τουλάχιστον 400 εκατομμυρίων τον επόμενο χρόνο.

Η στελέχωση των Μονάδων βρίσκεται σε τραγικά επίπεδα λόγω της ακολουθούμενης πολιτικής για μείωση της θητείας και καθημερινά τις απογυμνώνουμε περισσότερο για να ικανοποιήσουμε τα «κοινωνικά» αιτήματα και όλα αυτά προς άγραν ψήφων των ψηφοφόρων της εκάστοτε κυβέρνησης. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων καθημερινά να δίνουν αγώνα, μέρα και νύχτα, κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες για να αντιμετωπίζουν δυσεπίλυτα προβλήματα ώστε να διατηρήσουν το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων στο επιθυμητό επίπεδο. Επειδή είχα την τιμή πρόσφατα να διοικήσω Σχηματισμό πρώτης γραμμής αλλά και τα προηγούμενα χρόνια της στρατιωτικής μου καριέρας ως Διοικητής Μονάδας, Συκροτήματος και Ειρηνευτικής αποστολής είχα διαπιστώσει ότι οι προϊστάμενοι στα ανώτατα επίπεδα της στρατιωτικής ιεραρχίας ΔΕΝ θέλουν να ακούσουν τα προβλήματα ή αν τα ακούσουν δεν μεταφέρουν την πραγματική εικόνα στους πολιτικούς προϊσταμένους για ευνόητους λόγους.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι είχε εκδοθεί δγη από το ΓΕΣ στις επισκέψεις της πολιτικής ηγεσίας να μην αναφερόμαστε σε προβλήματα επάνδρωσης γιατί το θέμα είναι γνωστό, καθώς επίσης τα προβλήματα που θα αναφερθούν να υποβάλλονται στο προϊστάμενο κλιμάκιο για να εγκριθούν. Όταν κάποια στιγμή αναφέρθηκα σε προβλήματα παρουσία υφισταμένων μου και λοιπών ομοιοβάθμων συναδέλφων μου έγιναν υποδείξεις ότι καλό θα είναι αυτά να μην αναφέρονται παρουσία άλλων αλλά κατ΄ ιδίαν. Αμφιβάλλω αν αυτό γίνεται σε οποιοδήποτε άλλο οργανισμό, υπηρεσία, υπουργείο, κ.λπ. Παραίτηση σε επίπεδο αρχηγού έχουμε να δούμε από την εποχή του κ. ΖΙΑΖΙΑ….Και σκέφτομαι αυτό το τρίπτυχο του Μάλιστα – Όχι – Διατάξτε που μάθαμε ως Ιετείς Ευέλπιδες με ποιο τρόπο σηματοδοτεί το μεγαλύτερο μέρος της στρατιωτικής μας καριέρας και πόσο επηρέασε την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα οι ΕΔ ;





πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα αδιέξοδα και το τέλος του Τσίπρα.

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης αμέσως μετά την ενημέρωση για το αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Εκφράζουν την πρόθεσή τους να λάβουν μέρος στη συνάντηση που αιτήθηκε ο κ. Τσίπρας, αλλά υπογραμμίζουν ωστόσο σε όλους τους τόνους στον πρωθυπουργό ότι δεν θα πρέπει να θεωρεί δεδομένη τη στήριξή τους.

Δεν μπορούν να ξεχάσουν τα πέντε χρόνια σκληρής κριτικής εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και το σύνθημα των πρόσφατων εκλογών, «στις 20 τους τελειώνουμε», να αντηχεί ακόμη στα αυτιά των επιτελών τους. Ετσι, είναι τουλάχιστον λογικό ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δέχθηκαν την είδηση με μεγάλη επιφύλαξη.

Οπως είναι γνωστό, το προσφυγικό και η ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα είναι τα δύο κρίσιμα θέματα που θα τεθούν στην ατζέντα του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών. Φαίνεται ότι αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες να πείσει την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει τα νέα μέτα, η οποία στην κυριολεξία βράζει. Σύμφωνα με πληροφορίες, δέκα τουλάχιστον φιλοκυβερνητικοί βουλευτές αρνούνται να δώσουν ψήφο σε νομοσχέδια που θα αφορούν την “ασφαλιστική μεταρρύθμιση”, καθώς πίσω από τις λέξεις κρύβονται και άλλες μειώσεις των συντάξεων.

Η Νέα Δημοκρατία τηρεί στάση αναμονής μέχρι την επίσημη ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ότι αναζητά συνενόχους, το Ποτάμι δήλωσε ότι θα προσέλθει στο Συμβούλιο αλλά δεν θα δεσμευτεί, ενώ το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι δεν θα πάρει μέρος σε έναν διάλογο-παρωδία.

Συνεργάτες του νέου μεταβατικού προέδρου της ΝΔ, Γιάννη Πλακιωτάκη εξηγούν ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί έτσι και αλλιώς και από εκεί και πέρα οι εξελίξεις στο ασφαλιστικό θα γίνει αντικείμενο συζήτησης μέσα στο κόμμα και θα ενημερωθεί η ΚΟ.

Προσθέτουν ότι στην ΚΟ δεν υπήρξε θετικό κλίμα για συναίνεση από την πλευρά της ΝΔ. Αναρωτιούνται μάλιστα στελέχη στη Συγγρού γιατί ο πρωθυπουργός ζητάει σύγκληση συμβουλίου την ώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει αρχηγό με πηγές της κυβέρνησης να επισημαίνουν ότι ο κ. Τσίπρας υπολόγιζε ότι θα είχε εκλεγεί μέχρι την Κυριακή ο αρχηγός της ΝΔ ώστε την Τρίτη να κάνει το συμβούλιο.

Τουλάχιστον άκομψη και αντιθεσμική χαρακτηρίζουν στη ΝΔ το γεγονός ότι έμαθαν από τα μέσα ενημέρωσης την πρόταση Τσίπρα για σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δείχνει εξόχως ενοχλημένο.

Σημειώνουν ότι αγνοούν παντελώς την ατζέντα της συνάντησης αυτής που ζητάει ο κ. Τσίπρας ενώ προσθέτουν ότι κατά βάση η ΝΔ ήταν πάντα ανοιχτή για συναίνεση σε θέματα εθνικά.

Στο ΠΑΣΟΚ αναμένουν την πρόσκληση του ΠτΔ, σύμφωνα όμως με συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, το κόμμα δεν θα γίνει συνένοχος σε περικοπή συντάξεων θεωρώντας ότι σε αυτά τα θέματα υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτησή του στο Facebook τονίζει ότι “τα δανεικά τέλος” και ότι στη σύσκεψη των αρχηγών που θα συγκαλέσει ο ΠτΔ ο ίδιος θα πάει χωρίς ψευδαισθήσεις καθώς ο πρωθυπουργός έχει πρόθεση να συμφωνηθεί το πλαίσιο με τον ίδιο να βάζει το περιεχόμενο, κάτι που όπως λέει ο επικεφαλής του Ποταμιού, δεν είναι αποδεκτό.

Ξεκάθαρα αρνητικό με τη συμμετοχή του στη σύσκεψη των αρχηγών είναι το ΚΚΕ και την χαρακτηρίζει “διάλογο – παρωδία” που “έχει στόχο να κάνει το λαό συνένοχο στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου και σε μέτρα, όπως είναι η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, που αποτελούν αιτία πολέμου για το εργατικό-λαϊκό κίνημα”.

Ο Βασίλης Λεβέντης μιλώντας το πρωί στο MEGA είπε ότι δεν συμφωνεί με τις περικοπές στο ασφαλιστικό και ότι αν θεωρούν συναίνεση ο,τι βγάζουν να το ψηφίζει η Ένωση Κεντρώων τότε αυτό δεν λέγεται συναίνεση αλλά φασισμός.

Αντιδράσεις προκύπτουν και από τους υποψήφιους προέδρους της ΝΔ. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Σκάι είπε ότι το αίτημα «αποτελεί προσπάθεια του κ. Τσιπρα να δημιουργήσει εσωτερικά προβλήματα στη ΝΔ και όχι να βρει συναίνεση για τη χώρα», έκανε λόγο για «πονηριά» του κ. Τσίπρα, «καθώς γνωρίζει τα όρια της εντολής του κ. Πλακιωτάκη» ενώ γνωστοποίησε ότι ζήτησε συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων υπό τον κ. Πλακιωτάκη, «προκειμένου να συζητηθεί η συμμετοχή του κόμματος στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και αν κρίνεται απαραίτητη η σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος».

Σε έντονο τόνο ήταν το σχόλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ζητά να μην συμμετάσχει η ΝΔ σε καμία πολιτική συνεννόηση με την κυβέρνηση πριν εκλεγεί ο νέος αρχηγός της. Επισημαίνει δε με νόημα ότι «η ΝΔ θα προσέλθει στη συζήτηση δια του κ. Πλακιωτάκη, ο οποίος δεν έχει την πολιτική εξουσιοδότηση να πάρει κάποια απόφαση για το κόμμα. Μέχρι να εκλέξει επόμενο αρχηγό η ΝΔ τις όποιες αποφάσεις θα τις λάβει η Κοινοβουλευτική Ομάδα».

Σε γραπτή δήλωσή του δε αναφέρει ότι « ακόμα ηχούν στα αυτιά μου οι προεκλογικές βαρύγδουπες δηλώσεις του πρωθυπουργού ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» και αναρωτιέται «τι ήταν αυτό που έκανε τον κ. Τσίπρα να ανακαλύψει τώρα την αξία της συναίνεσης όταν γνωρίζει ότι η ΝΔ βρίσκεται σε μια ιδιαίτερη περίοδο με έναν μεταβατικό πρόεδρο που έχει χρέος μόνο να διενεργήσει εκλογές».

Προσθέτει ακόμη ότι «αν ο κ. Τσίπρας ψάχνει συνενόχους στη διάλυση του ασφαλιστικού να ψάξει αλλού. Αν ψάχνει συνεννόηση για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής τότε βεβαίως είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε. Σε αυτά τα ζητήματα δεν χωρούν χωριστές κομματικές γραμμές».
ΠΑΣΟΚ: Προσχηματικός ο διάλογος. Αναζητά «συνενόχους»

Από το βήμα της ημερίδας του ΙΣΤΑΜΕ-Ανδρέας Παπανδρέου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, απάντησε στην πρόταση της κυβέρνησης για διάλογο λέγοντας ότι γίνεται για προσχηματικούς λόγους.

«Ο κ. Τσίπρας θυμήθηκε τώρα να μιλήσει για διάλογο. Τώρα που η κρίση και τα αδιέξοδα της κυβέρνησής του είναι σε όλους ορατά. Ο διάλογος που ζητά είναι προσχηματικός. Αναζητά “συνενόχους”, συνυπεύθυνους στις προειλημμένες καταστροφικές αποφάσεις του», τόνισε η κ. Γεννηματά.

Προσέθεσε ότι η εισήγηση του κ. Κατρούγκαλου στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αποκαλυπτική και πώς η κυβέρνηση της «δήθεν» Αριστεράς αποδομεί και διαλύει το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. «Τον Ιούνιο του 2011 στους αγανακτισμένους στο Σύνταγμα ο κ. Κατρούγκαλος έλεγε ότι “φυσάει ένα αεράκι που θα διώξει τα σύννεφα του μνημονίου”. Όμως επί ημερών τους έγινε τυφώνας και παρασύρει τα πάντα. Τώρα ως υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης ακολουθεί πειθήνια τις εντολές της τρόικας», είπε η κ. Γεννηματά και συμπλήρωσε: «Δεν θα βρείτε στο ΠΑΣΟΚ συνενόχους».

Εξέφρασε δε την πλήρη διαφωνία με τις προτάσεις που παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ ελπίζοντας, όπως είπε, «να μην ισχύει η διαρροή των προηγούμενων ημερών για φαλκίδευση της συμμετοχής του κράτους στην κοινωνική ασφάλιση». Η κ. Γεννηματά υπερασπίστηκε την πολιτική «κοινωνικής προστασίας» που εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ από το 1981 παραδεχόμενη ωστόσο ότι έγιναν λάθη.

Επέκρινε έντονα τη κυβέρνηση για την τακτική που ακολουθεί και προειδοποίησε «να μη διανοηθεί να αλλάξει το νόμο ΠΑΣΟΚ για την ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων της χώρας από τα δημόσια έσοδα Υδρογονανθράκων».

Για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση έθεσε δύο βασικές προϋποθέσεις. Η πρώτη να προχωρήσει το Εθνικό Σχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανάπτυξη, στην βάση του νέου παραγωγικού μοντέλου που χρειάζεται η χώρα. Και η δεύτερη να διατηρηθεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο, για προστασία και ασφάλεια για τις σημερινές και τις ερχόμενες γενιές.
ΚΚΕ: Δεν θα πάρουμε μέρος σε ένα διάλογο-παρωδία

«Η πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για σύγκληση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, γίνεται για να πετύχει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση των αστικών πολιτικών δυνάμεων, ώστε να εξασφαλίσει ένα και μοναδικό στόχο: Να καλλιεργήσει κλίμα ψευδεπίγραφης συναίνεσης, δήθεν «εθνικής ομοψυχίας», έτσι ώστε να αποσπάσει την ανοχή των κομμάτων και του λαού στα μέτρα σφαγιασμού του, που έχει ήδη δρομολογήσει μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, την ψήφιση, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και fast track διαδικασίες, προαπαιτούμενων και την προετοιμασία νέων αντιλαϊκών μέτρων» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του..

Και συνεχίζει: «Επίσης, η σύγκληση του Συμβουλίου συνδέεται και με τις πρόσφατες διεθνείς εξελίξεις, στο πλαίσιο των οποίων η κυβέρνηση προωθεί την περαιτέρω εμπλοκή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή, με τεράστιους κινδύνους για τον ελληνικό λαό, απαιτώντας απ’ αυτόν επίσης ανοχή και συναίνεση στις επιδιώξεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ.

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε ένα διάλογο-παρωδία, που έχει στόχο να κάνει το λαό συνένοχο στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου και σε μέτρα, όπως είναι η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, που αποτελούν αιτία πολέμου για το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Η όποια συζήτηση και η κατάθεση των προτάσεων των πολιτικών κομμάτων, κάλλιστα μπορεί να γίνει στα πλαίσια των διαδικασιών της βουλής.

Καμία συναίνεση, καμία ανοχή. Ο λαός να ορθώσει το ανάστημα του, να οργανώσει την πάλη του, για να παρεμποδίσει τα βάρβαρα μέτρα, να ανατρέψει τελικά το ίδιο το σύστημα, που φέρνει κρίσεις, φτώχεια, ανεργία και πολέμους» καταλήγει.





Πηγή



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νεαρή έκλεβε βαλίτσες από τα ΚΤΕΛ Καβάλας

Δεν χρειάστηκαν περισσότερο από ένα 24ωρο οι άνδρες της Ασφάλειας για να εξακριβώσουν ποιος ήταν ο  «ποντικός» που τρύπωσε στον χώρο εναπόθεσης δεμάτων του ΚΤΕΛ Καβάλας και άρπαξε μία βαλίτσα. Δεν περίμεναν, όμως, ότι θα  ήταν γυναίκα!

Η νεαρή «μακρυχέρα», μια Ελληνίδα ηλικίας 21 χρόνων, δεν υπολόγισε ότι στον χώρο λειτουργεί κλειστό κύκλωμα ασφαλείας ούτε είδε τις κάμερες που την κατέγραψαν το πρωί της Τρίτης, όταν άρπαξε τη βαλίτσα που είχε μέσα ρούχα, ένα ρολόι, ένα κινητό, μία ηλεκτρική συσκευή και διάφορα ηλεκτρολογικά εργαλεία.

Το πρωί της Τετάρτης, οι αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα της 21χρονης και της έδειξαν τις χειροπέδες που θα έβαζε!





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δεμένα τα πλοία σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Κυλλήνη

Δεμένα είναι τα πλοία στα λιμάνια Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Κυλλήνης, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Ιόνιο και σε όλη την Δυτική Ελλάδα.

Το απαγορευτικό απόπλου ισχύει έως τις 02.00 οπότε αναμένεται νέο δελτίο καιρού.

Οι άνεμοι που πνέουν, τοπικά φθάνουν τα 8 μποφόρ, γεγονός που καθιστά αδύνατο τον απόπλου των πλοίων από τα λιμάνια του Ιονίου.







ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το «κούρεμα» των καταθέσεων θα γίνει, αλλά όχι όπως νομίζατε!

Του Κωνσταντίνου Βέργου*

Η προηγούμενη διετία χαρακτηρίζονταν από ανησυχίες για αναγκαστικό «κούρεμα» των καταθέσεων ή ομολογιούχων σε τράπεζες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι επενδυτές, πανικόβλητοι, απέσυραν τις καταθέσεις τους από πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες, περιλαμβανομένων των ελληνικών, φοβούμενοι κινδύνους «κουρέματος». Στην πραγματικότητα υπήρξαν μόνο δυο περιστατικά, στην περίπτωση της Κύπρου, όπου ατασθαλίες σε σχέση με την ΑΜΚ Κυπριακής τράπεζας οδήγησαν σε «κούρεμα» καταθέσεων, αλλά και στην Αυστρία, όπου έγινε «κούρεμα» ομολογιούχων, όταν χρεοκόπησε αυστριακή τράπεζα (Hypo Alpe-Adria-Bank International AG) πέρσι, εφαρμόζοντας τη νομοθεσία Bail in.

Μήπως σε λίγο πολλοί θα υποχρεωθούν να αγοράσουν ανοξείδωτες χύτρες, όπως σε πολλές χώρες, και θα κοιμούνται με καραμπίνα, για να φυλάνε με ασφάλεια εκεί στο σπίτι τα χρήματα; Ίσως. Η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μάλιστα, από 1/1/2016 προβλέπει ότι σε όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες, ομολογιούχοι, μέτοχοι και μεγαλοκαταθέτες (πάνω από 100.000 ευρώ/άτομο/τράπεζα) θα συνεισφέρουν στην κάλυψη των κινδύνων εφόσον μια τράπεζα έχει πρόβλημα. Παρότι φαίνεται, και είναι, μια άσχημη εξέλιξη για καταθέτες, ομολογιούχους και μετόχους, ουσιαστικά η νομοθεσία περί Bail-in είναι κίνηση προς τη λογική, καθώς δεν επιβαρύνει άλλο τα ήδη επιβαρυμένα κράτη από την υποχρέωση να διασώζουν τράπεζες και η οποία κατά τα προηγούμενα έτη οδήγησε σε διπλασιασμό σχεδόν χρέους στις ΗΠΑ, αλλά και άλλες χώρες.

Επομένως, αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν προέβαινε στη νομοθεσία περί Bail-in, δηλαδή τη διάσωση των τραπεζών από τους ίδιους τους μετόχους, ομολογιούχους και μεγαλοκαταθέτες, τα κράτη, και μάλιστα τα μεγαλύτερα, όπως η Γερμανία και η Γαλλία, που ήδη έχουν χρέος 85% του ΑΕΠ, θα χρεοκοπούσαν και τα προβλήματα θα ήταν, ενδεχομένως, πολλαπλά. Κατ ουσίαν, υπάρχουν μελέτες (ενδεικτικά, Kyzis, Paltalidis & Vergos, 2015)** που δείχνουν ότι οι διασώσεις τραπεζών στον τραπεζικό σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτέλεσαν μπούμερανγκ, δίνοντας λάθος σήμα στις αγορές. Δίνοντας το «σήμα» ότι η διάσωση (Bailout) με κρατικό χρήμα είναι σίγουρη, και αντί να λύσουν το πρόβλημα των τραπεζών, ουσιαστικά οι διασώσεις επιδείνωσαν το πρόβλημα, μεταθέτοντας τα ρίσκα από τις τράπεζες στις κυβερνήσεις που προσπάθησαν να τις σώσουν, αλλά χωρίς παράλληλα να περιορίζουν το ρίσκο καθεαυτό. Κατ” ουσίαν, οι εμπειρικές μελέτες αποδεικνύουν ότι πολλοί φωνάζουν εδώ και χρόνια ότι το κράτος είναι καλύτερο να μην εμπλέκεται σε διασώσεις, και ο κάθε επενδυτής ας πάρει τα ρίσκα του.

Το πρόβλημα πλέον όμως δεν είναι μόνο το τέρας των μνημονίων, που ξεπηδάει από τις κρατικές διασώσεις τραπεζών, ή του «κουρέματος» καταθέσεων, που προκύπτει από τα Bail in. Είναι επίσης από τα εξαιρετικά αρνητικά επιτόκια που πλέον, άρχισαν να καθιερώνονται. Επιτόκια σχεδόν μηδενικά ή και αρνητικά. Ξεκινώντας από Ιαπωνία εδώ και χρόνια, και στηριζόμενοι στις «πανίσχυρες ισοτιμίες», και στην ανάγκη να κρατηθεί η οικονομία στον «αναπνευστήρα», και επεκτεινόμενο σε Ευρωπαϊκή Ένωση, περιλαμβανομένης της Σουηδίας αλλά και πρόσφατα στην Ελβετία, η «μόδα» αρνητικών επιτοκίων οδηγεί στο «ροκάνισμα» ενός βασικού «πυλώνα» του παγκόσμιου καπιταλισμού, στις καταθέσεις! Με τα αρνητικά επιτόκια των κεντρικών τραπεζών άνοιξε η κερκόπορτα να «κουρευτούν» οι καταθέσεις με τη μέθοδο των «αρνητικών επιτοκίων» στις εμπορικές τράπεζες, δηλαδή των χρεώσεων σε όποιον έχει τραπεζικό λογαριασμό από την τράπεζα, για να μας «κάνει την τιμή» να κρατάει τα χρήματά μας!

Και αν τα παραπάνω φαίνονται ακατανόητα και μακρινά, πολύ φοβόμαστε ότι καθόλου μακρινά δεν είναι. Ήδη μια ελβετική τράπεζα, η Alternative Bank Schweiz, θα χρεώνει από 1/1/2016 επιτόκια -0,15% σε καταθέσεις ως 100.000 ευρώ και -0,75% σε καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ! Εν ολίγοις, θα αφαιρεί 0,75% ετησίως από τις καταθέσεις, για να καλυφθούν τα έξοδα της τράπεζας! Παράλληλα, όλα αυτά, πάντως, δείχνουν ότι η κρίση έχει χτυπήσει πλέον την καρδιά του Παγκόσμιου Καπιταλισμού, καθώς καμιά μορφή επένδυσης δεν είναι πλέον ασφαλής, μετά το ροκάνισμα των μισθών, και φαίνεται ότι έφτασε η ώρα να ροκανιστούν και οι καταθέσεις της… αστικής τάξης! Και φυσικά έχει χρηματιστηριακές επιπτώσεις, για την αξία τραπεζικών μετοχών παγκοσμίως στο μέλλον, αλλά και το χειρότερο, προβληματίζει για το ποια θα είναι η μορφή και τα προβλήματα της επόμενης παγκόσμιας κρίσης που ξεκινάει, ενδεχομένως, το 2016…

**(Kizys R., Paltalidis N., Vergos K. (2015) The quest for banking stability in the euro area: The role of government interventions, Journal of International Financial Markets, Institutions and Money, forthcoming. doi:10.1016/j.intfin.2015.09.001)

* Ο κ. Κωνσταντίνος Βέργος είναι Καθηγητής Χρηματοοικονομικών, Πανεπιστήμιο Πόρτσμουθ, Αγγλία

Το παρόν άρθρο εκφράζει τις προσωπικές απόψεις του γράφοντος, δεν αποτελεί οδηγό ή σύσταση για επενδύσεις οποιασδήποτε μορφής προς οιονδήποτε και για οτιδήποτε τίτλο ή παράγωγο αυτού.




πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΒΟΜΒΑ: Χρεοκοπία για άλλους δύο Δήμους

Μετά την υπαγωγή του Δήμου Σαλαμίνας στο Πρόγραμμα Εξυγίανσης Ο.Τ.Α., άλλοι δύο «κόκκινοι» Δήμοι αδυνατούν να ισοσκελίσουν τον Προϋπολογισμό τους!

Πρόκειται για τους Δήμους Φαιστού και Γόρτυνας.

Την «αποκάλυψη» έκανε ο ίδιος ο Υφυπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Μπαλάφας, κατά την ομιλία του στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό, 15 ήταν συνολικά οι «στο κόκκινο», στην αρχή του 2015 Δήμοι, που αδυνατούσαν να ισοσκελίσουν τους Προϋπολογισμούς τους.

Απ” αυτούς, ο Δήμος Σαλαμίνας ήδη με ΦΕΚ εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Εξυγίανσης Ο.Τ.Α., με τους δύο προαναφερόμενους Δήμους (Φαιστού, Γόρτυνας) να παραμένουν χωρίς Προϋπολογισμό.

epoli.gr









ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η λίστα με τα νέα (;) μέτρα!

Τον οδικό χάρτη με τα νέα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση πριν τις γιορτές για να έρθει στη χώρα η υποδόση του 1 δισ. ευρώ, καθορίζει το απόγευμα σήμερα το Euroworking Group που συνεδριάζει στις Βρυξέλλες, με την συμμετοχή του αναπληρωτοή υπουργού Οικονομικών κυρίου Γιώργου Χουλιαράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη λίστα αυτή θα εξαιρεθεί το Ασφαλιστικό που μετατίθεται για Ιανουάριο, μαζί με την πρώτη αξιολόγηση.

Στη λίστα των προπαιτουμένων θα περιληφθεί ένα μικρό φορολογικό «πακέτο» που θα αφορά περιορισμένες παρεμβάσεις για τα εισοδήματα του 2015 που θα δηλωθούν τον Ιανουάριο ή Φεβρουάριο του 2016. Θα περιλαμβάνει μόνον τις αλλαγές στους φόρους των αγροτών (ενδεχομένως και στα ενοίκια του 2015) αλλά και κίνητρα για την χρήση πλαστικού χρήματος. Παράλληλα θα κλείσει και το ζήτημα της νέας ΓΓΔΕ.

Ωστόσο το βασικό ανοικτό μέτωπο του β΄πακέτου είναι τα κόκκινα δάνεια που μεταφέρθηκαν χρονικά από το α΄πακέτο και πρέπει να νομοθετηθούν μέσα στον Δεκέμβριο.

Επίσης προβλέπεται παρέμβαση στο νέο μισθολόγιο στο δημόσιο, το νέο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων και οι «εργαλειοθήκες» του ΟΟΣΑ που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν το ωράριο λειτουργίας καταστημάτων τις Κυριακές αλλά και τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα αποτελούν μία πολύ δύσκολη – πολιτικά – παρέμβαση με βάση την … κακή εμπειρία προηγούμενων κυβερνήσεων.

Ένα άλλο μέτωπο του 2ου πακέτου είναι τα μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ. Η κυβέρνηση δεσμεύθηκε να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις που απαιτούνται για την εξάλειψη των καθυστερήσεων σε σημαντικά έργα (συμπεριλαμβανομένου του μετρό, των αυτοκινητόδρομων και έργων περιβάλλοντος) που συγχρηματοδοτούνται από την ΕΕ και την ΕΤΕπ.

Αναλυτικότερα, η λίστα περιλαμβάνει:

1. Τις παρεμβάσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα που προβλέπονται στο Μνημόνιο για τον Δεκέμβριο.

2. Τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων.

3. Την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

4. Το ζήτημα των δημοπρασιών ηλεκτρικής ισχύος (ΝΟΜΕ), μέσω των οποίων η ΔΕΗ θα πρέπει να μειώσει το μερίδιό της στη λιανική και χονδρική αγορά κατά 25% μέχρι το 2018 και κατά 50% μέχρι το 2020.

5. Την ψήφιση του νέου ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο.

6. Την δημιουργία της ομάδας δράσης που θα αναλάβει να διαμορφώσει το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

7.Την δημιουργία της νέας γραμματείας εσόδων που θα πρέπει να είναι ανεξάρτητη.

8. Την έκδοση υπουργικής απόφασης για την εφαρμογή του clawback στα νοσοκομεία.

9. Την προς τα κάτω αναθεώρηση των τιμών των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων ώστε να ευθυγραμμιστούν οι δαπάνες στα επίπεδα του clawback.

10. Την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που προτείνει ο ΟΟΣΑ μέσω των δύο εργαλειοθηκών του για τις αγορές προϊόντων (καύσιμα, ποτά).

11. Μέτρα για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου.



newmoney.gr






ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Ελλάδα τέλειωσε

Με πόνο ψυχής, αλλά και αίσθημα ευθύνης, βάζει αυτόν τον τίτλο ένας άνθρωπος του δρόμου, άνεργος και υπό έξωση από το σπίτι του -ένας άνθρωπος, που δεν θα τα παρατήσει ούτε τώρα. Μπορεί, ως τώρα, να έχω χάσει μάχες, όμως, ούτε καλλιεργώ την ηττοπάθεια, ούτε αποδέχομαι την ήττα.

Θα αφήσω στην άκρη τους τραπεζοϋπάλληλους πολιτικούς και την ευθύνη τους για το τελείωμα. Αυτοί κάνουν τη δουλειά, για την οποία πληρώνονται, παριστάνοντας τους εκλεγμένους. Σαν να μη ξέρουμε πώς κάποιοι δεν μπορούν να εκλεγούν, αν δεν χρηματοδοτηθούν και προβληθούν από εκείνο το υποτελές στους ξένους 1%. Οι κυβερνητικοί πανηγυρίζουν, που ξένες εταιρείες αγόρασαν, με 5 δις, χρέη 200 δις και, μαζί, τις υποθηκευμένες περιουσίες.(Το είπαν «ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών»). Και οι μη κυβερνητικοί παραμένουν στη βουλή, παριστάνοντας την αντιπολίτευση και νομιμοποιώντας ένα κοινοβούλιο, που ο ρόλος του είναι να εγκρίνει αποφάσεις ξένων. (Αναφέρομαι στη Χ.Α. και στο ΚΚΕ. Αναφέρομαι και στα αποκόμματα, που κατηγορούν το λαό, επειδή τους στέρησε το 3%, που θα τους επέτρεπε να κάνουν το ίδιο). Οι κυβερνητικοί πανηγυρίζουν, επειδή, σε τούτη τη φάση, «πέτυχαν» να απαλλοτριωθεί μόνο το 40% των σπιτιών. Όπως οι προηγούμενοι πανηγυρίζουν, που δεν έκαμαν κατασχέσεις, προετοιμάζοντας μόνο το έδαφος. Τα υπόλοιπα θα κατασχεθούν, αργότερα, είτε από τους ίδιους είτε από άλλους. Για να υπάρχει, πάντα, κάποιος που θα συνεχίσει να πανηγυρίζει για κάτι, ως ότου το 80% του πληθυσμού περιέλθει σε κατάσταση φτώχειας, μέσα σε ένα ιδιωτικό μόρφωμα, που θα λέγεται «Ελλάδα».

Κομματικά πανηγύρια και γιορτές, για την, ανενόχλητα, επερχόμενη εταιρική Φεουδαρχία και τη μετατροπή του πλήθους σε δουλοπάροικους.

Αυτοί είναι οι νικητές, ως τώρα.

Μια χώρα, όμως, δεν τελειώνει, επειδή έτσι θέλουν οι εχθροί και οι προδότες. Τελειώνει, με ευθύνη όσων, παριστάνοντας τους αντιστασιακούς, υπονομεύουν την αντίσταση -και γι” αυτή την κατάσταση, υπάρχει πληθώρα παραδειγμάτων.

ΠΡΑΧΤΟΡΕΣ ή ΗΛΙΘΙΟΙ;

1. Ένας πράχτορας ή ηλίθιος γράφει και το ανιστόρητο πλήθος αναπαράγει:




Και ο επόμενος πράχτορας ή ηλίθιος διαλαλεί τη «μεγάλη νίκη»:





Πανηγυρίζουν, επειδή ο λαός δεν μπορεί να πληρώσει!!! Επειδή θα του πάρουν ότι έχει και δεν έχει!!! Τερμάτισαν τη βλακεία κι, όμως, έχουν φανατικούς οπαδούς!

Αγνοούν ή κάνουν πως αγνοούν ότι το 97% του χρήματος δημιουργείται από τράπεζες και εκ του μηδενός.

Με άλλα λόγια, μας λένε ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα. Οι κυβερνήσεις, φορτώνοντας, διαρκώς, το πλήθος με βάρη που δεν μπορεί να πληρώσει, προσπαθούν να οδηγήσουν το «σύστημα» σε κατάρρευση.

2. Υπάρχουν και οι «νομικοί», που επιμένουν σε ομαδικές αγωγές και μηνύσεις, διαβεβαιώνοντας ότι μόνο έτσι θα καταρρεύσει το «σύστημα». Κι ενώ, μέχρι σήμερα, έχουν ανοίξει μια τρύπα στο νερό, συνεχίζουν να το λένε, την ώρα, που με απλή απόφαση τράπεζας μια περιουσία μπορεί να κατασχεθεί. Επιμένουν να το λένε(βγάζοντας λεφτά), λες και οι νόμοι φτιάχτηκαν για τους πολλούς -λες και μπορεί να υπάρξει δικαιοσύνη, όταν δεν υπάρχει δημοκρατία. Μας λένε ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι περισσότερο από το να πληρώσουμε το κόστος κάποιων δικαστικών εξόδων και μιας δικηγορικής αμοιβής.

3. Πράχτορες ή ηλίθιοι προπαγανδίζουν τη λύση της δραχμής, αποκρύπτοντας ότι και η δραχμή και το ευρώ ήταν και είναι ιδιωτικά νομίσματα. Ρώτησα, κάποτε, έναν από τους προβεβλημένους προπαγανδιστές της δραχμής, γιατί δεν λέει ότι το χρήμα είναι ιδιωτικό και μου απάντησε «ο λαός δεν είναι ώριμος να το ακούσει». Αποκρύπτουν ότι οι βουλιμικοί τραπεζίτες-ιδιοκτήτες του χρήματος, ακόμα και με πόλεμο, δεν θα το επιτρέψουν. Αποκρύπτουν ότι αυτό διδάσκει η ιστορία και, ειδικά, η πρόσφατη ιστορία. Όπου ο πόλεμος κατά του πλήθους δεν γίνεται μέσα από τις οθόνες των υπολογιστών, επειδή υπάρχουν και ανεξέλεγκτοι ηγέτες, επιστρατεύονται τα «παραδοσιακά» μέσα πολέμου.

Με άλλα λόγια, μας λένε ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι περισσότερο από το να τους ψηφίσουμε και όλα θα λυθούν, με τρόπο εύκολο και μαγικό.

4. Κάποιοι πράχτορες ή ηλίθιοι περιμένουν ακόμα και τη Ρωσία να τους σώσει, προσβλέποντας και ελπίζοντας σε γενικευμένο πόλεμο Δύσης – Ρωσίας. 200 χρόνια μαθημάτων ιστορίας και δεν γνωρίζουν αυτό που ήξερε ο «συντηρητικός» Ριζοσπάστης Ηλίας Ζερβός – Ιακωβάτος: «διά να υπάρξη Ελλάς αληθινά ελευθέρα και ανεξάρτητος […] πρέπει διά μόνου του Έλληνος να το επιτύχη και όχι διά του Άγγλου, του Ρώσου και του Γάλλου».

Κι αυτοί μας λένε «δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα».Υπάρχει και το «ξανθό γένος». Νομίζουν ότι είναι λύκοι, που στην αναμπουμπούλα ενός πολέμου μπορεί και να χαρούν.

5. Δεν θα αποκαλέσω «πράχτορες» όσους με καλούν να συστρατευθώ σε κόμμα, με προαπαιτούμενο την αποδοχή μιας κάποιας ιδεολογίας. Αυτοί είναι, οριστικά χαμένοι μέσα σε βεβαιότητες, που ουδέποτε επαληθεύθηκαν. Το όλον δεν χωρά στο επιμέρους. Και το κόμμα -το λέει η λέξη- είναι μέρος του όλου. Περιμένω -και υιοθετώ- την πρόσκληση της συγκρότησης του λαού σε δήμο κι ό,τι από αυτόν προκύψει, με δημοκρατικές διαδικασίες. Πρόσκληση όλων για τη δημιουργία του Όλου. Δήμος και Εκκλησία του Δήμου είναι η μόνη διαδικασία που μπορεί να απελευθερώσει. Η μόνη αναγκαία και, ως εκ τούτου, η μόνη επιτρεπτή μορφή οργάνωσης του λαού -αυτή που δημιουργεί τη Μεγάλη Δύναμη, την ικανή να αντιμετωπίσει τους νόμους και στρατούς των Ολιγαρχικών.

6, 7, 8…έως το άπειρο. Δεν έχουν τέλος οι προτεινόμενοι δρόμοι, αλλά δεν είναι δρόμοι -είναι αδιέξοδα.

Τόλμησα μια πρόσκληση προς «οφειλέτες», για να δούμε τι θα κάνουμε, κι απέδωσε μία απάντηση. Ένα τηλεφώνημα δεν είχε συνέχεια. Ίσως, γιατί κι εγώ δεν είχα να δώσω απάντηση στο «τώρα, τι κάνουμε;». Δύσκολο να μπεις στον κόπο να συνδιαμορφώσεις λύσεις και απαντήσεις. Μια άλλη πρόσκληση απέδωσε 30 απαντήσεις και ένα χώρο για να γίνει σπίτι κοινωνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης. Συναντήσεις και αποφάσεις – όνειρα κι ελπίδες-, αλλά, ακόμα, να βρεθεί εκείνος που θα πιάσει σκούπα, πινέλο, μυστρί, για την επισκευή του χώρου. Περιμένουμε τον «άλλον». Απλό είναι: Μάθαμε να τα περιμένουμε όλα έτοιμα – μάθαμε να περιμένουμε τον «σωτήρα». Δεν ηττήθηκα. Έχω να μαζέψω λάδι. 2 τενεκέδες σε 9 μέρες εργασίας. Πούλησα το «λάδι της χρονιάς» και οι λογαριασμοί παραμένουν απλήρωτοι. Θάμαι εκεί, αν κάποιος άλλος με καλέσει. Περιμένω, συνεχίζοντας να προσπαθώ.

Αυτό είναι το «δύσκολο»: Να μην περιμένεις τους άλλους. Οι άλλοι προτείνουν ευκολίες και συνιστούν αδράνεια, απαιτώντας εξουσιοδοτήσεις. Ακόμα και στην μικροκλίμακα των καθημερινών σχέσεων, νικά η αδράνεια, «περιμένοντας τον Γκοντό» στο θέατρο του παραλόγου – εκείνον τον άλλο, που θα φορτωθεί τον δικό μας σταυρό, κι ας είναι αυτός ο «άλλος» ο εξίσου αδύναμος διπλανός.

«Ηθικό» και πραγματικό δίδαγμα: Τίποτα δεν είναι εύκολο.

Κοινός παρανομαστής όλων των «δρόμων»: μια προκατασκευασμένη συνταγή, η ανάθεση σε τρίτους και το εύκολο.


Πράττουμε, καταναλώνουμε, ψηφίζουμε, σύμφωνα με ό,τι διαφημίζει και «διδάσκει» η τηλεόραση. Μάζεψαν τόνους βοήθειας για τους πρόσφυγες -και πολύ καλά έκαμαν-, αλλά δεν το κάνουν για τον διπλανό τους. Δεν τόχει «παίξει», ακόμα, η τηλεόραση. Αγοράζουμε ότι διαφημίζεται, ακριβότερα απ” όσο το παράγει ο διπλανός μας. Και ψηφίζουμε όποιον προβάλλεται, ακόμα κι αν τον προβάλλουν, αρνητικά. Κι ας είναι, σε κάθε περίπτωση, μάπα το καρπούζι.

«ο πολίτης πρέπει να διδαχθεί πώς να είναι πολίτης. Κανένας δεν γεννιέται πολίτης. Και πώς γίνεται; Μαθαίνοντας να είναι. Το μαθαίνουμε κατ’ αρχήν κοιτάζοντας την πόλη όπου ζούμε. Και όχι παρακολουθώντας τηλεόραση, όπως σήμερα, επιδιδόμενοι σε έναν καταναλωτικό και τηλεοπτικό αυνανισμό»(Κορνήλιος Καστοριάδης).

Ο Ελληνικός τρόπος είναι η Εκκλησία. Είτε του δήμου είτε των πιστών, ο τρόπος των Ελλήνων -των Ρωμιών- πάντα ήταν η Εκκλησία. Το λησμονήσαμε. Λησμονήσαμε και τι πάει να πει η λέξη «εκκλησία»: Σύναξη ανθρώπων, βασισμένη στην Αριστοτελική Φιλία ή/και στη Χριστιανική Αγάπη.

Σ” αυτούς τους καιρούς της καταστροφής, είναι και πρέπει να μας είναι αδιάφορο το σημείο εκκίνησης, το κίνητρο, η πίστη, η πεποίθηση. Κι αυτό, γιατί «η κλασσική μεταφυσική και ο αθεϊστικός ανθρωπισμός μπορούν εξ ίσου καλά να χρησιμοποιηθούν ως ιδεολογικό όπλο εμπέδωσης και δικαίωσης ενός συστήματος κυριαρχίας… Όποιος διαμαρτύρεται εναντίον της «αλλοτρίωσης» … διεκδικεί για τον εαυτό του ρόλο παιδαγωγού και οδηγού. Άμεσα και έμμεσα διαιωνίζουν έτσι το παιγνίδι της κυριαρχίας ακριβώς εκείνοι που λένε ότι θέλουν να το καταργήσουν – το διαιωνίζουν στο όνομα της κατάργησής του. Η παλιά ιστορία συνεχίζεται με νέα μορφή»(Παναγιώτης Κονδύλης).

Ο Ελληνικός τρόπος ήταν η επαλήθευση της Αλήθειας -η Επιστήμη. «Έστιν ουν επιστήμη δόξα αληθής μετά λόγου», είπε ο Πλάτων και μεταφράζεται, εσφαλμένα, «η επιστήμη αποτελεί βεβαιωμένη με λογικά επιχειρήματα γνώση». Μόνο που «δόξα» σημαίνει γνώμη κι όχι γνώση. (Ακόμα και με τη «μετάφραση» των ελληνικών λέξεων παρωδούν, διαστρέφουν και εξοκείλουν την αλήθεια). Όμως, μία Γνώμη γίνεται αληθής, όταν δοκιμάζεται και αποδεικνύεται στην πράξη. Στη Φυσική, στη Χημεία, στα Μαθηματικά και σε άλλες επιστήμες, μπορεί μία γνώμη να αποδειχθεί αληθής στην πράξη, από ένα μόνο άνθρωπο.

Η Πολιτική, όμως, είναι «η Τέχνη των Τεχνών» – η Επιστήμη των Επιστημών. Αλλά και το τι είναι η Πολιτική, που διέσωσε και μας παρέδωσε ο Αριστοτέλης, ξεχάστηκε: Η Πράξη Πολιτών κατάντησε «τέχνη του εφικτού», αφημένη στα χέρια λίγων. Στην Πολιτική η αλήθεια δεν αποδεικνύεται, «με λογικά επιχειρήματα». Αυτό μπορεί να είναι το πόρισμα ενός ολιγαρχικού, που βολεύεται με τις ρήσεις του Πλάτωνα και απεχθάνεται, όπως εκείνος, τον δήμο, το κοινωνείν και τη δημοκρατία. Ο ολιγαρχικός Πλάτωνας είναι υιοθετημένος, από όλες τις δυτικοφερμένες ιδεολογίες -ακόμα και τις πιο «επαναστατικές» και «αναρχικές»- γι” αυτό συνεχίζουν να λένε ότι η αλήθεια είναι οι δικές τους Ιδέες και η πραγματικότητα είναι ο αντικατοπτρισμός – η αντανάκλαση και υλοποίηση τους.

«Δεν γέννησαν οι Έλληνες ιδεολογικά προτάγματα: αφηρημένα αξιώματα ερμηνείας της πραγματικότητας, προστακτικές οργάνωσης του βίου- δεν προέβαλλαν πεποιθήσεις, αρχές, ιδεατούς στόχους, κανόνες χρηστικούς»(Χρήστος Γιανναράς).

Το δύσκολο είναι και το απρόβλεπτο -ενίοτε και το επικίνδυνο. Πόσο πιο επικίνδυνο, όμως, από την αδράνεια;

Οι νόμοι των αρχαίων Ελλήνων«ξεκινούν όλοι ανεξαιρέτως με τη φράση “έδοξε τη βουλή και τω δήμω”, δηλαδή “η βουλή και ο δήμος θεώρησαν σωστό”. “Θεώρησαν σωστό” και όχι “είναι σωστό”»(Κορνήλιος Καστοριάδης). Η Δημοκρατία είναι σχέση ίσων ανθρώπων, που συναποφασίζουν, για το τι είναι αλήθεια, αλλά χωρίς να είναι σίγουροι, αν έχουν έτσι τα πράγματα!

Η αλήθεια στην Πολιτική βρίσκεται στο κοινωνείν κι όχι στην ατομική γνώμη ή σε κάποια προκάτ θεωρία-ιδεολογία. «Η μόνη εμπειρικά πιστοποιούμενη πραγματικότητα μέσα στο αισθητό σύμπαν που έχει αυτά τα γνωρίσματα είναι “o τρόπος της του παντός διοικήσεως”»(Χρ. Γιανναράς).

Το της αληθείας εύρημα πρωτοείδε κι έγραψε ο Ηράκλειτος: «Εάν μεν κοινωνήσωμεν αληθεύομεν, εάν δε ιδιωτεύσωμεν ψευδόμεθα».

Το επανέλαβε κάτι αιώνες μετά ο Αριστοτέλης: «Το αληθεύειν εστί κοινωνείν».

Γιατί όλοι, όσοι δηλώνουν ότι έχουν δίκιο, φοβούνται το πλήθος και τη συγκρότηση του σε κοινωνία; Μήπως, επειδή ο καθ” ύλην αρμόδιος να αποφανθεί και να εφαρμόσει το ορθό και το δίκαιο, αποκαλύπτοντας την αλήθεια, μπορεί να δείξει τη γύμνια της δικής τους ατομικής ή ολιγομελούς γνώσης; «τὸ σάββατον διὰ τὸν ἄνθρωπον ἐγένετο, οὐχ ὁ ἄνθρωπος διὰ τὸ σάββατον»(Κατά Ματθαίον, κεφ. 2, παρ. 27). Υποτίθεται ότι και οι γνώμες ή οι ιδεολογίες, για τον άνθρωπο έγιναν.

Το «εγώ» που δεν θέλει να γίνει «εμείς» είναι το πρόβλημα. Ο ατομικισμός στη θέση της εκκλησίας και του κοινωνείν, της μοιρασιάς και της συνεργασίας. Ο ατομικισμός στην προσωπική ζωή και ο μαζάνθρωπος που περιμένει σωτήρες στην δημόσια ζωή, είναι οι δύο όψεις του ίδιου ανθρώπου- είναι το πρόβλημα. Η αποδοχή της υποταγής στη θέση της απελευθέρωσης, η προσωπική αδράνεια στη θέση της κοινής δράσης, το εύκολο στη θέση του δύσκολου, είναι το πρόβλημα. Είναι αυτό που μάθαμε και καλούμαστε να αντιστρέψουμε. Φορτίο αιώνων καλούμαστε να αποτινάξουμε σε σύντομο χρόνο – κι αυτό είναι το δύσκολο, αλλά και το μόνο αποτελεσματικό. Καλούμαστε να επανανακαλύψουμε αυτό που ήταν η Ελλάδα και κάθε τι ελληνικό, που μας κράτησε όρθιους. Όχι σαν μία «εθνική», αλλά σαν ιστορική ταυτότητα. Όχι γιατί η ιστορία και η γνώση της θα μας σώσουν, αλλά γιατί η ιστορία είναι πράξη που διδάσκει πώς θα σωθούμε. Σήμερα, η Ελλάδα πεθαίνει, όπως και ο άνθρωπος όπου γης, από την άγρια επίθεση της Ολιγαρχικής βαρβαρότητας. Ο Ελληνικός τρόπος είναι ο Οικουμενικός τρόπος. «Θέλομεν τω όντι να γίνωμεν και όχι να λεγώμεθα απλώς Έλληνες», έγραφε ο Ριζοσπάστης Ηλίας Ζερβός Ιακωβάτος και συμπλήρωνε: «Εγνώρισαν [οι λαοί] ότι όλοι είναι αδελφοί και άλλος χωρισμός δεν υπάρχει μεταξύ των ειμή εκείνος του εθνισμού των, ο οποίος ίσως με τον καιρόν θέλει παύσειν και θέλουσιν όλα τα έθνη και οι λαοί εις εν και μόνον ομόσπονδον έθνος».

Αυτά έχουμε λησμονήσει ή δεν έχουμε διδαχτεί.

«Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να καταστρέφουμε τους μύθους που, περισσότερο από το χρήμα και τα όπλα, συνιστούν το τρομακτικότερο εμπόδιο στον δρόμο μιας ανασυγκρότησης της ανθρώπινης κοινωνίας»(Κορνήλιος Καστοριάδης).

Να διευρύνουμε τον όρο «οικογένεια» ως τα πέρατα του κόσμου, ξεκινώντας από τον διπλανό μας.

Αλλιώς, η Ελλάδα τέλειωσε κι εμείς μαζί της.

Η πιο κάτω φωτογραφία είναι από τη σημερινή εμπόλεμη Συρία. Προς επίρρωση της οικουμενικότητας του Ελληνισμού και του χρέους μας προς την Οικουμένη και τον εαυτό μας: «Η τύχη της Ανθρωπότητας κρέμεται από την αντίδραση των Ελλήνων στην «τελική αναμέτρηση» με την μαύρη παγκόσμια ελίτ», μας υπενθυμίζει ο πρώην Υφυπουργός οικονομικών της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης Ρόναλντ Ρήγκαν, Paul Craig Roberts.




(στην κεντρική εικόνα, ο Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)
Σχετικοί όροι: Συντομογραφίες
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΕ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μεγάλη αγωνία έχει αρχίσει και επικρατεί στην Άγκυρα σχετικά με τα ενεργειακά αποθέματα της Τουρκίας, καθώς οι αναφορές κάνουν λόγο για δυο το πολύ εβδομάδων αντοχή και μετά, το απόλυτο σκοτάδι για όλη την χώρα.

Σύμφωνα με εκτενή αναφορά του τουρκικού Ινστιτούτου Αζερικής Στρατηγικής, (Hazar Strateji Enstitüsü), η Τουρκία μπορεί να αντέξει μόνο δυο εβδομάδες στην περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα εφοδιασμού με φυσικό αέριο, καθώς ήδη παρουσιάζονται μεγάλα ενεργειακά προβλήματα.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται τα αποθέματα των μεγάλων διυλιστηρίων της Τουρκίας, τα οποία βρίσκονται στην Σμύρνη, Kırıkkale και Batman, έχουν ήδη ελλειμματικά αποθέματα. Με τον ερχομό του χειμώνα οι ενεργειακές ανάγκες είναι πιο αυξημένες με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερη κατανάλωση και οι ενεργειακές απαιτήσεις να αυξάνονται.

Αντιλαμβάνεται κανείς τον κίνδυνο από μια τυχόν έστω και προσωρινή περικοπή του ενεργειακού ανεφοδιασμού της Τουρκίας από την Ρωσία.

Η κατάσταση αυτή έχει αρχίσει και ξεσηκώνει φωνές ενάντια στην ανεύθυνη, όπως χαρακτηρίζεται, εξωτερική πολιτική της Τουρκίας.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης, πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος, Kemal Kılıçdaroğlu, κατήγγειλε την εξωτερική πολιτική που προκάλεσε την μεγάλη κρίση με την Ρωσία δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι τα λάθη τα τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, θα τα πληρώσει όλος ο τουρκικός λαός.

Ήδη μεγάλο πρόβλημα έχει ανακύψει με τις τουρκικές εξαγωγές στην Ρωσία, καθώς μεγάλα κομβόι από τουρκικά φορτηγά δεν επιτρέπονται να περάσουν τα σύνορα με την Ρωσία από την Γεωργία και από την Ουκρανία, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται πολλά φορτηγά να γυρίσουν πίσω με εξόχως καταστροφικές συνέπειες για την τουρκική οικονομία

Τα ήθελαν και τα έπαθαν.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
πηγη











ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Σοκαρισμένος» ο Ομπάμα από τη δολοφονία του 17χρονου στο Σικάγο

Η οργή στην πόλη δεν έχει καταλαγιάσει, με οργανώσεις που συμμετέχουν στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας να καλούν σε κινητοποιήσεις σε εμπορικά κέντρα την Παρασκευή -επομένη των Ευχαριστιών, οπότε και παραδοσιακά τα καταστήματα κατακλύζονται από κόσμο.

«Όπως πολλοί Αμερικανοί, έχω σοκαριστεί από τις εικόνες που δείχνουν πώς ο 17χρονος Λακάν ΜακΝτόναλντ έπεσε νεκρός από πυρά» έγραψε ο Ομπάμα στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

Σε βάρος του 37χρονου αστυνομικού Τζέισον Βαν Ντάικ απαγγέλθηκαν κατηγορίες την Τρίτη για δολοφονία, γιατί πυροβόλησε και σκότωσε τον ΜακΝτόναλντ τον Οκτώβριο του 2014. Τέτοιου είδους διώξεις κατά αστυνομικού είναι εξαιρετικά σπάνιες στις ΗΠΑ.

Οι αρχές του Σικάγο απηύθυναν επίσημα έκκληση για ηρεμία την Τρίτη πριν από τη μετάδοση του ιδιαίτερα σοκαριστικού βίντεο που δείχνει το θάνατό του εφήβου. Διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους του Σικάγο από το βράδυ της Τρίτης και τρία άτομα συνελήφθησαν. .

Στο μήνυμά του, ο πρόεδρος Ομπάμα ευχαριστεί τους κατοίκους που διαδηλώνουν «ειρηνικά» ενώ η χώρα σημαδεύεται εδώ και 18 μήνες από φυλετικές εντάσεις έπειτα από κρούσματα αστυνομικής βίας εναντίον μαύρων. Οι διαδηλώσεις μερικές φορές εξελίσσονται σε ταραχές, όπως στο Φέργκιουσον ή τη Βαλτιμόρη.

Σε βάρος του Βαν Ντάικ εκκρεμούν ήδη 20 καταγγελίες, ανάμεσά τους δέκα για «υπερβολική χρήση βίας» και μια για «προσβολές ρατσιστικού, φυλετικού χαρακτήρα σύμφωνα με την ανεξάρτητη βάση δεδομένων Police Data Project που συγκεντρώνει δημόσιες πληροφορίες.

Ο αστυνομικός εντάχθηκε στην αστυνομία το 2001, αλλά η βάση δεδομένων Citizen Police Data Project αναφέρει ότι ο Βαν Ντάικ εντάχθηκε το 2011.

Στο βίντεο, ο ΜακΝτόναλντ περπατά στη μέση του δρόμου κρατώντας ένα αντικείμενο στο χέρι του, ένα μαχαίρι, σύμφωνα με τις αρχές. Δείχνει να μην υπακούει στους αστυνομικούς που θέλουν να του κάνουν έλεγχο, παρότι ο έφηβος δεν κάνει καμία απειλητική χειρονομία. Ενώ ο έφηβος απομακρύνεται στην άκρη του δρόμου, ο αστυνομικός ανοίγει πυρ, θερίζοντάς τον. Παρότι ο ΜακΝτόναλντ κείτεται στο έδαφος, ο αστυνομικός συνεχίζει να πυροβολεί εν ψυχρώ.

Συνολικά 14 έως 15 δευτερόλεπτα μεσολαβούν από την πρώτη έως την 16η και τελευταία βολή του αστυνομικού, σύμφωνα με την έρευνα.

Η έκθεση της νεκροψίας αναφέρει ότι ο έφηβος έφερε τραύματα από σφαίρα στο κεφάλι, το λαιμό, το θώρακα, τον ώμο, τον χέρι, την πλάτη και το μηρό. Πυροβολήθηκε από μπροστά και από πίσω.



πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απεργία στις 3 Δεκεμβρίου κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Την κήρυξη γενικής απεργίας την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εν όψει της ψήφισης του προϋπολογισμού και αντιδρώντας στις αλλαγές στο Ασφαλιστικό. Κινητοποιήσεις την ίδια ημέρα και από το ΠΑΜΕ.

Στο πλαίσιο της απεργίας η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει απεργιακές συγκεντρώσεις στην Πλατεία Κλαυθμώνος (ώρα 11:00), αλλά και στην περιφέρεια, στις έδρες των Νομαρχιακών Τμημάτων.
«Είναι το επόμενο βήμα στο πλαίσιο της κλιμάκωσης του αγώνα μας για να ακυρώσουμε την επιχείρηση κατεδάφισης του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης. Τα ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, που πλήττονται βάναυσα από τα μνημονιακά μέτρα, με τους αγώνες τους θα ανατρέψουν τις πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας, της φοροληστείας, των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας και της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σημειώνοντας:

«Ο πολύμορφος αυτός αγώνας θα κλιμακωθεί με στόχο να ανατραπεί η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των τραπεζών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου».

Στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, αναφέρεται:
«Μετά το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο και έπειτα από 6 χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα και συνεχούς υποτίμησης της ζωής μας, από τις πολιτικές και την εφαρμογή των μνημονίων, τα όρια αντοχών και ανοχών της κοινωνίας και των εργαζομένων εξαντλήθηκαν.

» Η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Γενικής απεργίας για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015 και έπεται συνέχεια άμεσα με δεδομένο το γεγονός ότι επιχειρείται και προωθείται και το γκρέμισμα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

» Η συνέχιση από την κυβέρνηση της ίδιας αδιέξοδης και καταστροφικής πολιτικής, με την εφαρμογή ενός νέου εκρηκτικού μείγματος φτωχοποίησης της Ελληνικής κοινωνίας και διάλυσης της εναπομείνασας οικονομίας, οδηγεί σε μια τιμωρητική λιτότητα που δεν πρέπει και δεν θα μείνει αναπάντητη.

» Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι της χώρας μας, θα δώσουν δυναμική και αγωνιστική απάντηση στα νέα βάρβαρα, σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα που εξαθλιώνουν τον εργαζόμενο, οδηγούν τον άνεργο στην απόγνωση, διώχνουν από την χώρα τη νέα γενιά, καθιστούν τους συνταξιούχους από απόμαχους της δουλειάς απόμαχους της ζωής.»

Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να σημάνουν γενικό πανελλαδικό-πανεργατικό απεργιακό ξεσηκωμό.

«Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολουμένους και τους φτωχούς αγρότες σε κοινό αγώνα για να αποτρέψουμε το προμελετημένο έγκλημα που σχεδιάζουν κεφάλαιο-κυβέρνηση-ΕΕ εις βάρος της κοινωνικής ασφάλισης.

» Τα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλέμπορων υγείας ακονίζουν τα νύχια τους.
» Καμιά συναίνεση στη σφαγή. Ξεσηκωμός τώρα για: Να μην περάσει η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, να μην περάσουν οι νέες θηλιές στη ζωή της εργατικής οικογένειας, να πούμε όχι στον νέο κρατικό προϋπολογισμό που φέρνει νέα βάρη και μέτρα σε βάρος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, νέες άγριες περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση, αύξηση των φόρων και των χαρατσιών, κέρδη και προνόμια για τους λίγους.»




πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η οικουμενική κυβέρνηση προ των πυλών

Η οικουμενική κυβέρνηση προ των πυλών

Από την Αρβανίτισσα

Ο υπερμέγιστος πρωθυπουργός – που έτσι που το πάνε στα υπόλοιπα κόμματα θα κυβερνά για τα επόμενα 150 χρόνια – βρίσκεται στο Ισραήλ. Εντάξει ο άνθρωπος πήγε να πάρει εντολές, να εκτελέσει τα θρησκευτικά του καθήκοντα και να εκπαιδευθεί στη διαχείριση της κατάστασης.

Επιστρέφοντας θα συγκαλέσει Έκτακτο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών! Τώρα θα είναι Σάββατο, θα είναι Κυριακή, θα είναι από Δευτέρα, δεν το γνωρίζω.

Τι γνωρίζω όμως…

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχει πάρει ένα μαγικό χαρτάκι, που μέσες άκρες λέει ότι με τους νόμους που ψήφισαν ήδη 7 στους δέκα επιχειρηματίες χάνουν τις 100 δόσεις (που μάλιστα μέχρι τώρα τις πλήρωναν), ενώ από τις 800.000 άτομα που μπήκα στις 100 δόσεις, το πιθανότερο είναι ότι μέσα στο πρώτο δίμηνο θα σταματήσουν να τις πληρώνουν σε ποσοστό πάνω από 80%. Και όλα αυτά λόγω του τελευταίου νόμου… Επίσης στο ίδιο χαρτάκι λέει και ότι ήδη στις εφορίες υπάρχουν ουρές με ιδιοκτήτες οχημάτων που παραδίδουν τις πινακίδες τους.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;

Ότι τα έσοδα του κράτους καταρρέουν και καταρρέουν κάνοντας σαματά.

Αυτό σημαίνει όμως ότι οι απώλειες αυτές πρέπει να αποκατασταθούν με άλλα μέτρα, πολύ πριν την 15/12!

Ήδη τα 2 δις ευρώ που υποτίθεται θα δινόταν στην «αγορά» την έχουν παρακρατήσει για την πληρωθούν οι επόμενες δόσεις σε ΔΝΤ και ΕΚΤ.

Όμως αυτά τα μέτρα, τα πρόσθετα, σε συνδιασμό με το ασφαλιστικό, το αγροτικό και τις μειώσεις μισθώς δημοσίων υπαλλήλων (κλασσικό πελατολόγειο ΣΥΡΙΖΑ) ξέρουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι δεν περνάνε. Δεν είναι μόνοι οι 32 του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται με το ένα πόδι στην έξοδο. Είναι και άλλοι 5 από τους δεσμευμένους στα συμφέροντα Έλληνες του υπουργού στρατηλάτη.

Όμως αυτά δεν τα ξέρει μόνο η Αρβανίτισσα. Τα ξέρει και η πρώην τρόικα και νυν κουαρτέτο…

Και οι πιέσεις για οικουμενική πλέον είναι «αφόρητες».

Και ο «μεταβατικός πρόεδρος» της ΝΔ ότι πρέπει για να εξυπηρετήσει το σενάριο αυτό… Βλέπετε από τους 70 βουλευτές της ΝΔ ξέρουν πολύ καλά ότι οι 40 δεν θα είναι στην επόμενη Βουλή. Οπότε θα προσπαθήσουν να πάρουν όσο πιο πολλά 20 χίλιαρα μπορούν…

Δεν είναι τυχαίο ότι οι υπάλληλοι στον Κοινοβουλευτικό έλεγχο έχουν χάσει τη μπάλα (σ.σ. κοινοβουλευτικός έλεγχος = 150 ευρώ).



Με τιμή η Αρβανίτισσα, αναμένουσα εξελίξεις!
πηγη








ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τράκαρε το λεωφορείο χωρίς… οδηγό που κυκλοφορεί στα Τρίκαλα

Τράκαρε το λεωφορείο χωρίς… οδηγό που κυκλοφορεί στα Τρίκαλα  Εκτός δρόμου βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης το αυτόνομο λεωφορείο, το οποίο… λαχτάρησε στο διάβα του περαστικούς της οδούς Διονυσίου. 

Σύμφωνα με το trikalavoice.gr το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, όταν και για ανεξήγητο λόγο το αυτόματο λεωφορείο (… και χωρίς οδηγό!) έχασε τον προσανατολισμό του, καβάλησε το πεζοδρόμιο και ακούμπησε σχεδόν το περίπτερο. Ευτυχώς δεν είχαμε τραυματισμούς και άλλες ζημιές.


πηγή: trikalavoice.gr




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Κίνα Θα Υποτιμήσει Το Νόμισμα Της Και Ο Κόσμος Είναι Εντελώς Ανέτοιμος

Πάνος Παναγιώτου

Ένα μείγμα εγχώριων και εξωτερικών δυνάμεων οδηγούν την Κίνα όλο και πιο κοντά σε μία νέα υποτίμηση του νομίσματος της με το πιθανότερο αυτή να συμβεί μέσα στους προσεχείς μήνες.

Το ανελαστικό  νομισματικό καθεστώς της Κίνας την καθιστά αποδέκτη των συνεπειών της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ σε πολύ μεγάλο βαθμό και αυτό έχει αρνητική επιρροή στο χρέος της χώρας, το οποίο έχει αυξηθεί κατά τέσσερις φορές από το 2007 μέχρι σήμερα, με το κλάσμα του χρέους προς ΑΕΠ να έχει ξεπεράσει τα επίπεδα των ΗΠΑ.

Δεδομένου ότι η Κίνα διατηρεί μία ημί–σύνδεση με το δολάριο θα είναι πολύ δύσκολο να αντέξει τη στροφή των ΗΠΑ σε μία πολιτική αυξητικών επιτοκίων και σταθερά ισχυρού δολαρίου.
Έτσι, το πιθανότερο είναι η Κίνα να προχωρήσει περαιτέρω στο δρόμο που χάραξε τους τελευταίους μήνες, δηλαδή στην υποτίμηση του νομίσματος της, αλλά αυτή τη φορά, κατά πάσα πιθανότητα, σε μεγαλύτερο βαθμό.
Τ
ο πρόβλημα με αυτήν την εξέλιξη είναι πως η ημί–σύνδεση του γουόν με το δολάριο λειτούργησε εδώ και δεκαπέντε χρόνια ως εξισορροπητική των διεθνών νομισματικών ανισορροπιών και υποστηρικτική της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Ελλείψει αυτής ο κόσμος θα είναι πολύ διαφορετικός και προς το παρόν δε φαίνεται να είναι καθόλου έτοιμος για αυτήν την εκκολαπτόμενη νέα νομισματική νομοτέλεια.
Μία εικόνα του τι μπορεί να συνεπάγεται για την παγκόσμια οικονομία μπορούμε να πάρουμε κοιτώντας πίσω στο χρόνο, όταν μεταξύ 1980 και 1994 το γουόν υποτιμήθηκε περισσότερο από 80% έναντι του δολαρίου, κάνοντας τα αμερικανικά προϊόντα οκτώ φορές πιο ακριβά από της Κίνας και ανοίγοντας το δρόμο για την επέλαση των «κινέζικων» προϊόντων που ακολούθησε στην επόμενη δεκαπενταετία.

Αν η Κίνα δεν αντέξει την επικείμενη αλλαγή νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ και υποκύψει, με τη σειρά της, σε μία πολιτική υποτίμησης του γουόν, τότε η συζήτηση για «προστατευτισμό» θα ανάψει στην αμερικανική πολιτική και θα ευνοήσει λαϊκίστικες φωνές όπως αυτήν του υποψήφιου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ.

Το πρόβλημα δε σταματά εκεί, καθώς μία υποτίμηση του γουόν θα ακυρώσει σε ένα βαθμό τη νομισματική και ποσοτική χαλάρωση στην Ευρώπη και την Ιαπωνία και θα γίνει τροχοπέδη στην ανάρρωση των δύο αυτών οικονομιών και στην επιστροφή στην κανονικότητα.
Μέχρι στιγμή φέτος, το γουόν έχει χάσει 0,8% έναντι του δολαρίου, όμως το συμβόλαιο δωδεκαμήνου διαπραγματεύεται κατά 3,5% χαμηλότερα, υποδεικνύοντας όχι οι αγορές ήδη προεξοφλούν μία υποτίμηση του.

Επιπλέον, καθώς το γουόν αναμένεται να ενταχθεί στο καλάθι νομισμάτων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα γίνει ευκολότερο για τους κατόχους του να το πουλήσουν, δεδομένης της σχετικής «απελευθεροποίησης». Όμως αυτό σε συνδυασμό με την προσμονή υποτίμησης θα αυξήσει την αποχώρηση των επενδυτών από το γουόν, στην προσπάθεια τους να προστατευτούν από την αλλαγή της ισοτιμίας του με το δολάριο και να το πουλήσουν στις τρέχουσες, υψηλές τιμές. Το αποτέλεσμα θα είναι το γουόν να δεχτεί επιπλέον πίεση εξωθώντας την Κεντρική Τράπεζα στην υποτίμηση του μια ώρα αρχύτερα.

Συμπερασματικά, η Κίνα αναμένεται να υποτιμήσει ουσιαστικά το νόμισμα της για πρώτη φορά εδώ και είκοσι χρόνια και ο κόσμος, από τις ΗΠΑ μέχρι την Ιαπωνία και από την Ευρώπη μέχρι τη Λατινική Αμερική, είναι εντελώς ανέτοιμος γι′ αυτό.



πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η κυβέρνηση του «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» ετοιμάζει τσεκούρι και στις κύριες συντάξεις

Ανοικτά θέματα προς διαπραγμάτευση υπάρχουν ακόμα στη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού που θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή στα μέσα Δεκεμβρίου (μετά τη ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού του 2016), σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Κατρούγκαλος μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής. Δύο από αυτά είναι το ποσοστό αναπλήρωσης στις καταβαλλόμενες και στις νέες συντάξεις και η αύξηση των εισφορών, ζητήματα σημαντικά που αφορούν χιλιάδες συνταξιούχους.

Το ΚΥΣΚΟΙΠ που συνεδρίασε υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη, ενέκρινε τους άξονες των αλλαγών για τις οποίες διαπίστωσε ότι θα χρειαστεί να γίνει «ουσιαστικός διάλογος μέσα στην κοινωνία», καθώς θα… θιγούν κεκτημένα.

Σύμφωνα με την Ημερησία, λόγω της ενοποίησης των Ταμείων και των περιουσιών τους και του επανϋπολογισμού των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων, ο οποίος θα γίνει με βάση το ποσοστό αναπλήρωσης που θα αποφασιστεί, τα έτη ασφάλισης και το συντάξιμο μισθό επηρεάζοντας όσους έχουν «βγει» λαμβάνοντας ποσά πάνω από το 70%, συμπεριλαμβανομένων και των ασφαλισμένων στο πρώην ΤΕΒΕ (έχουν μη ανταποδοτικό «μπόνους» 220 ευρώ ακόμη και στην κατώτατη σύνταξη).

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει, τέλος, να επιμείνει στην πρόταση για την αύξηση των εισφορών (κατά 1 ποσοστιαία μονάδα στην κύρια και κατά 0,50% στην επικουρική για τις εργοδοτικές και κατά 0,50% στην επικουρική για τους εργαζόμενους) έτσι ώστε να αυξήσει τα έσοδα και να «μετριάσει» τις περικοπές στις συντάξεις.

Το σχέδιο

Σύμφωνα με το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής:

1 Οι αλλαγές θα διασφαλίζουν τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα του συστήματος στη βάση των αρχών της κοινωνικής αλληλεγγύης και της αλληλεγγύης των γενεών και όχι στη λογική των εξατομικευμένων λογαριασμών.

2 Θα ισχύει σύστημα εγγυημένων παροχών, στο πλαίσιο του οποίου η συνολική σύνταξη θα αποτελείται από την εθνική σύνταξη (με χρηματοδότηση από τη γενική φορολογία) και την αναλογική, η οποία θα προκύπτει από την προσμέτρηση του μισθού (για μισθωτούς) ή του εισοδήματος (για ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κ.λπ.), το ενιαίο ποσοστό αναπλήρωσης και τα έτη ασφάλισης.

3 Θα εφαρμόζονται απλοί, ενιαίοι και διαφανείς κανόνες για όλους, αφού η ενοποίηση θα βάλει τέλος στα αποσπασματικά – πελατειακά χαρακτηριστικά.

4 Θα δημιουργηθεί ενιαίος «κουμπαράς» για τους διατηρούμενους κοινωνικούς και άλλους πόρους, καθώς και μέρους της περιουσίας του Δημοσίου με τελικό στόχο την ανακεφαλαιοποίηση του συστήματος.

5 Θα προβλέπονται μέτρα για την αύξηση της εισπραξιμότητας των ασφαλιστικών εισφορών και τη δραστική αντιμετώπιση της «μαύρης» εργασίας.
Μέσα στις επόμενες ημέρες, το σχέδιο Κατρούγκαλου θα συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο και θα οριστικοποιηθούν οι τελικές αποφάσεις για τα «ανοικτά» θέματα που παραμένουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς, σε συνάρτηση με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για περιστολή της συνταξιοδοτικής δαπάνης.

Αίτημα των δανειστών είναι η εθνική σύνταξη των 384 ευρώ να μην καταβάλλεται σε περίπτωση πρόωρης συνταξιοδότησης, αλλά μόνο να έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους, με λιγότερα από 40 έτη ασφάλισης, ή μόνο αν έχουν συμπληρώσει 40 χρόνια ασφάλισης στα 62 τους χρόνια.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συγκέντρωση στο υπ. Εργασίας από συμβασιούχους στους δήμους

Στάση εργασίας από τις 11.30 έως το τέλος του ωραρίου και συγκέντρωση στις 12.00 έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι απασχολούμενοι στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας (οι λεγόμενοι «πενταμηνίτες») των  δήμων της Αττικής.

Την κινητοποίησή τους καλύπτει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, το οποίο ζητεί «όλοι οι συνάδελφοι να παραμείνουν στη δουλειά τους και να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα»

Δήμαρχοι εξέφρασαν το αίτημα για παράταση της χρονικής διάρκειας του προγράμματος, ωστόσο, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου έχει δηλώσει ότι κάτι τέτοιο είναι νομικά ανέφικτο, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο υλοποίησης νέου προγράμματος για 50.000 άνεργους.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Τσίπρας ζήτησε από τον Παυλόπουλο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

Τη σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η πρωτοβουλία Τσίπρα επιταχύνει τις πολιτικές εξελίξεις, καθώς ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από το Ισραήλ στο οποίο πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Μέσω του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να χαράξει την ατζέντα των εξελίξεων που έρχονται, στον απόηχο των δύσκολων μέτρων που είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει η κυβέρνησή του, λόγω της δέσμευσης από το Μνημόνιο.

Σημειώνεται ότι, από τη στιγμή που δεν θα κληθεί στο Προεδρικό Μέγαρο ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών θα συμμετάσχουν οι Αλέξης Τσίπρας, Γιάννης Πλακιωτάκης, Δημήτρης Κουτσούμπας, Φώφη Γεννηματά, Πάνος Καμμένος, Βασίλης Λεβέντης και Σταύρος Θεοδωράκης.



Πηγη





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

EKTAKTO! Απαγορεύτηκε και η διαπραγμάτευση των μετοχών των τραπεζών…

Την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των τραπεζών Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς από την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου ανακοίνωσε αργά την Τετάρτη το Χρηματιστήριο προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του reverse split.

Συγκεκριμένα αποφάσισε:

– Προσωρινή παύση διαπραγμάτευσης των 12.769.059.858 κοινών ονομαστικών μετοχών της Alpha Bank, προκειμένου να αντικατασταθούν από 255.381.200 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές, λόγω συνένωσης των παλαιών μετοχών, με ταυτόχρονη αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής (reverse split) σε Euro 15,00. Ημερομηνία καταγραφής των δικαιούχων) για την εν λόγω εταιρική πράξη είναι η Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015. Η έναρξη διαπραγμάτευσης του συνόλου των νέων μετοχών της τράπεζας με τελική ονομαστική αξία εκάστης 0,30 ευρώ, μετά και την μείωση της ονομαστικής αξίας, είναι η Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015.

– Προσωρινή παύση διαπραγμάτευσης των 14.707.876.542 κοινών ονομαστικών μετοχών της Eurobank, προκειμένου να αντικατασταθούν από 147.078.765 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές, λόγω συνένωσης των παλαιών μετοχών, με ταυτόχρονη αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής (reverse split) σε 30,0000000856684 ευρώ. Ημερομηνία καταγραφής των δικαιούχων για την εν λόγω εταιρική πράξη είναι η Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015. Η έναρξη διαπραγμάτευσης του συνόλου των νέων μετοχών της τράπεζας με τελική ονομαστική αξία εκάστης 0,30 ευρώ, μετά και την μείωση της ονομαστικής αξίας, είναι η Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015.

– Προσωρινή παύση διαπραγμάτευσης των 6.101.979.715 κοινών ονομαστικών μετοχών της Πειραιώς προκειμένου να αντικατασταθούν από 61.019.798 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές, λόγω συνένωσης των παλαιών μετοχών, με ταυτόχρονη αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής (reverse split) σε Euro30,00. Ημερομηνία καταγραφής των δικαιούχων για την εν λόγω εταιρική πράξη είναι η Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015. Η έναρξη διαπραγμάτευσης του συνόλου των νέων μετοχών της τράπεζας με τελική ονομαστική αξία εκάστης 0,30 ευρώ, μετά και την μείωση της ονομαστικής αξίας, είναι η Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015.



πηγη





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συνταξιούχοι: Σταματήστε να κόβετε τις συντάξεις μας!

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε εννέα πόλεις της χώρας πραγματοποιούν χιλιάδες συνταξιούχοι οι οποίοι διαμαρτύρονται για το πετσόκομμα των συντάξεών τους.


Συνταξιούχοι διαφόρων ασφαλιστικών ταμείων (ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΑΕΕ κτλ), ζητούν σύμφωνα με ανακοίνωσή τους:


«Να σταματήσει τώρα κάθε συζήτηση για μείωση των συντάξεων. Αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις, δώρων και επιδομάτων άδειας. Κάτω τα χέρια από τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης. Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί αντιασφαλιστικοί φορομπηχτικοί νόμοι. Καμία αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – ιατροφαρμακευτική περίθαλψη – άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών».




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πώς αντιδρά στη σημερινή τεχνολογία κάποιος που ήταν για 44 χρόνια στη φυλακή (video)

Ο Οτις Τζόνσον μπήκε στη φυλακή όταν ήταν 25 ετών. Σήμερα, στα 69 του, μπορεί και πάλι να κυκλοφορεί ελεύθερος. Διαπίστωσε όμως ότι ο κόσμος έχει αλλάξει.

Μετά από 44 χρόνια στη φυλακή- για απόπειρα δολοφονίας αστυνομικού- παραδέχθηκε ότι δυσκολεύεται να κατανοήσει τη σημερινή τεχνολογία, καθώς οι εξελίξεις σε αυτό τον τομέα κάλπαζαν όσο αυτός ήταν μέσα σε ένα κελί.

«Πήγα πρόσφατα στην Times Square, στη Νέα Υόρκη, και μου έκανε έκπληξη ότι οι περισσότεροι μιλούσαν στον εαυτό τους», είπε σε συνέντευξή του στο Al Jazeera. «Μετά παρατήρησα ότι είχαν καλώδια στα αφτιά τους. Αναρωτήθηκα »έγιναν όλοι πράκτορες της CIA;»», διηγήθηκε, αλλά τελικά διαπίστωσε πως επρόκειτο για hands free.

Ενα άλλο που του έκανε εντύπωση; Οτι κανείς δεν κοιτάζει πού πηγαίνει όταν περπατάει. «Πώς τα καταφέρνουν να προχωράνε κοιτάζοντας το κινητό; Εκπληκτικό!», παραδέχθηκε, ενώ από τα πρώτα πράγματα που διαπίστωσε ήταν ότι κανείς πλέον δεν χρησιμοποιεί τα δημόσια τηλέφωνα.

     




Πηγή: newsone




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θα παίξεις Τζόκερ σήμερα; – ΠΡΙΝ πας στο πρακτορείο πρέπει να διαβάσεις αυτό!

Μετά από 11 συνεχόμενα τζακ ποτ το Τζόκερ μοιράζει την Πέμπτη (26/11) το αστρονομικό ποσό των 6.200.000 ευρώ.

Οι πολίτες σπεύδουν για να κυνηγήσουν την τύχη τους, ρίχνοντας για το καλό… ένα δελτίο, μήπως και αυτά τα Χριστούγεννα τους βρουν σε ένα τροπικό νησί.

Στα πρακτορεία της ΟΠΑΠ επικρατεί το αδιαχώρητο, ενώ αύριο οι πράκτορες αναμένουν μεγαλύτερο κύμα…

Μερικά από τα συστήματα που προτείνουν ιδιοκτήτες πρακτορείων και αυξάνουν τις πιθανότητες για επιτυχία στο Τζόκερ είναι τα εξής:

Κωδικός 45: Επιλεγμένοι Αριθμοί 7, Στήλες 5, Κόστος 2,50 ευρώ. Πιθανότητες: 23,8%
Κωδικός 35: Επιλεγμένοι Αριθμοί 8, Στήλες 6, Κόστος 3,00 ευρώ. Πιθανότητες: 10,7%
Κωδικός 34: Επιλεγμένοι Αριθμοί 9, Στήλες 9, Κόστος 4,50 ευρώ. Πιθανότητες: 7,1%
Κωδικός 25: Επιλεγμένοι Αριθμοί 9, Στήλες 30, Κόστος 15,00 ευρώ. Πιθανότητες: 23,8%
Κωδικός 24: Επιλεγμένοι Αριθμοί 10, Στήλες 14, Κόστος 7,00 ευρώ. Πιθανότητες: 5,55%
Κωδικός 23: Επιλεγμένοι Αριθμοί 10, Στήλες 51, Κόστος 25,50 ευρώ. Πιθανότητες: 20,24%
Κωδικός 15: Επιλεγμένοι Αριθμοί 11, Στήλες 22, Κόστος 11,00 ευρώ. Πιθανότητες: 4,76%
Κωδικός 14: Επιλεγμένοι Αριθμοί 12, Στήλες 38, Κόστος 19,00 ευρώ. Πιθανότητες: 4,8%
Κωδικός 13: Επιλεγμένοι Αριθμοί 13, Στήλες 54, Κόστος 27,00 ευρώ. Πιθανότητες: 4,2%
Κωδικός 12: Επιλεγμένοι Αριθμοί 15, Στήλες 118, Κόστος 59,00 ευρώ. Πιθανότητες: 3,93%
Mε βάση τις πιθανότητες, τα καλύτερα συστήματα είναι τα 45 και 25, με πιθανότητες 23,8%.


Πηγή: Piraeus Press





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΟΚ: Νταλίκα έπεσε από χαράδρα 200 μέτρων στην Εγνατία Οδό

Από χαράδρα, ύψους 200 μέτρων, έπεσε νταλίκα στην Εγνατία οδό, στο ύψος της Παραμυθιάς, στη Θεσπρωτία, με την τύχη του οδηγού να παραμένει άγνωστη.

Αυτή τη στιγμή στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας καθώς και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ. Το ατύχημα προκλήθηκε λόγω της δυνατής βροχόπτωσης και της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχονται απελευθέρωση απολύσεων και απαγόρευση απεργιών....

Το ακανθώδες θέμα των ομαδικών απολύσεων, ο συνδικαλιστικός νόμος και κυρίως ο τρόπος κήρυξης των απεργιών καθώς και η περαιτέρω ενίσχυση της ευελιξίας στην εγχώρια αγορά εργασίας επανέρχονται εσπευσμένα στο προσκήνιο. H έναρξη των συζητήσεων μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και των εκπροσώπων των δανειστών συμπίπτει μάλιστα με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και την επιδίωξη των νέων διοικήσεων να συνεχίσουν τα σχέδια αναδιάρθρωσης προσωπικού. Αύριο, Πέμπτη, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος αναμένεται να συναντήσει τον γενικό διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO) Γκάι Ράιντερ, ενώ ήδη, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα με τους επικεφαλής του κουαρτέτου των δανειστών, συμφωνήθηκε η σύσταση 9μελούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων με βασικό έργο την επανεξέταση της εργασιακής νομοθεσίας που ισχύει στην Ελλάδα, λαμβάνοντας υπόψη και τις βέλτιστες πρακτικές. Να σημειωθεί ότι η ελληνική πλευρά επιδιώκει την εμπλοκή στη διαδικασία, του ILO, καθώς και της Επιτροπής Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ οι θεσμοί δεν θέλουν να ακούν για το ILO και ήδη έχουν αποκλείσει οποιαδήποτε εμπλοκή του Ευρωκοινοβουλίου στη διαπραγμάτευση. Επιδιώκουν δε, την έναρξη των διαβουλεύσεων με γνώμονα τις προτάσεις του ΟΟΣΑ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Την επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα απαρτίζουν τέσσερα μέλη από την ελληνική πλευρά και τέσσερα από την πλευρά των δανειστών, ενώ από την πλευρά των δανειστών, στο τραπέζι έχει πέσει σύμφωνα με πληροφορίες το όνομα του νομπελίστα οικονομολόγου Χριστόφορου Πισσαρίδη, για την κάλυψη της θέσης του προέδρου.

Να σημειωθεί ότι κεντρική δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για το τρέχον έτος, σύμφωνα με το 3ο μνημόνιο, είναι να μην υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών. Παράλληλα, προβλέπονται η έναρξη διαβούλευσης και η επανεξέταση του υφιστάμενου πλαισίου λειτουργίας της αγοράς εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των ομαδικών απολύσεων, της συλλογικής δράσης και των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Σε δεύτερο στάδιο, το υπουργείο Εργασίας θα πρέπει να προχωρήσει στην ευθυγράμμιση της εν λόγω νομοθεσίας με τις βέλτιστες πρακτικές στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Οι δανειστές εμφανίζονται να «πιέζουν» την ελληνική πλευρά για άμεσες παρεμβάσεις προκειμένου να ολοκληρωθούν τα σχέδια αναδιάρθρωσης των εγχώριων τραπεζών, μετά και την 3η ανακεφαλαιοποίηση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες απαιτείται δραστικός περιορισμός του αριθμού των εργαζομένων στον κλάδο. Το θέμα γίνεται επιτακτικότερο, καθώς τόσο με τις ήδη ψηφισμένες ασφαλιστικές παρεμβάσεις όσο και με τις σχεδιαζόμενες, η πρόωρη έξοδος από την εργασία μέσω προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου καθίσταται απαγορευτική για τους ασφαλισμένους. Συνεπώς, οι διοικήσεις των τραπεζών φαίνεται πως έχουν χάσει ένα από τα ισχυρά εργαλεία αναδιάρθρωσης και συνεπώς θα πρέπει να καταφύγουν στη λύση των ομαδικών απολύσεων.





πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επιστροφή στην “κανονικότητα”: Άρχισαν ξανά οι κατασχέσεις για χρέη στο δημόσιο

Υπ’ατμόν βρίσκονται ξανά οι οικονομικές διευθύνσεις ανά την Ελλάδα, καθώς από τις αρχές του μήνα ενεργοποιήθηκε ξανά το δικαίωμα από πλευράς του Δημοσίου τωνκατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών, σημαντικών κινητών περιουσιακών στοιχείων και σε ακραίες περιπτώσεις, ακόμα και της πρώτης κατοικίας, σε περιπτώσεις υψηλών χρεών.

Σημειώνεται ότι μετά την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων τον προηγούμενο Ιούνιο, η κυβέρνηση, λόγω της κατάστασης είχε επιβάλει προσωρινή άρση των κατασχέσεων, ωστόσο, πλέον, οι δικαστικές υπηρεσίες των κατά τόπους ΔΟΥ έχουν πάρει… φωτιά,αποστέλλοντας μηνιαίως ακόμα και… 5000 κατασχετήρια το μήνα, αριθμός που μπορεί να ανεβαίνει ανάλογα με την περιοχή και την υπηρεσία.

Το ακατάσχετο πλέον σε τραπεζικούς λογαριασμούς είναι μέχρι 1000 ευρώ.

πηγη
 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το σκάνδαλο VolksWagen χτυπάει και την Bosch!

Ο επόμενος στόχος διερεύνησης ευθυνών για το σκάνδαλο Dieselgate από τις αμερικανικές αρχές, είναι ο προμηθευτής λογισμικού, δηλαδή η Bosch. Ο μεγαλύτερος προμηθευτής της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, η Bosch βρίσκεται στο στόχαστρο του αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης προκειμένου να διερευνηθεί ο ρόλος που έπαιξε στο σκάνδαλο Dieselgate της VW σε σχέση με την απόκρυψη εκπομπών CO2.

Οι αμερικανικές αρχές θέλουν να διαπιστώσουν αν η Robert Bosch GmbH ήξερε ή και συμμετείχε στο «χακάρισμα» του λογισμικού που απενεργοποιούσε τον αυστηρό έλεγχο της εκπομπής CO2 σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης. Εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης δήλωσε πως μέχρι τώρα δεν έχουν βρει στοιχεία που να υποδεικνύουν ότι η Bosch παρέβη τους κανονισμούς, αλλά επίσης είπε πως η έρευνα βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο.

Προκειμένου να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες εναντίον της Bosch, οι ερευνητές θα πρέπει να αποδείξουν πως γνώριζε ότι η Volkswagen χρησιμοποιούσε τεχνολογία που παρέκαμπτε τους τυποποιημένους ελέγχους εκπομπής καυσαερίων των ΗΠΑ αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Bosch αρνείται να κάνει κάποιο σχόλιο και εμμένει στην αρχική της ανακοίνωση, ότι δηλαδή κατασκεύασε εξαρτήματα σύμφωνα με τις προδιαγραφές που της παρήγγειλε ο κατασκευαστής. «Το πως αυτά τα εξαρτήματα τροποποιούνται και ενσωματώνονται σε ένα ολοκληρωμένο όχημα είναι αποκλειστική ευθύνη του κατασκευαστή» ανέφερε εκείνη η ανακοίνωση της Bosch. Ωστόσο νέες πληροφορίες που έφερε στο φως της δημοσιότητας η γερμανική εφημερίδα “Bild am Sontag” λένε πως η Bosch είχε προειδοποιήσει την VW οχτώ χρόνια πριν ότι η συγκεκριμένη παράκαμψη είναι παράνομη.

Η εφημερίδα γράφει επίσης πως πηγές της αποκάλυψαν ότι υπήρχε εσωτερική επικοινωνία μεταξύ της Bosch και της VW, όπου η Bosch επέμενε ότι το συγκεκριμένο λογισμικό θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε δοκιμαστικά αυτοκίνητα και ότι η χρήση του σε αυτοκίνητα παραγωγής είναι παράνομη. Παρόλα αυτά η Bosch προμήθευσε την VW περισσότερα από 11 εκατομμύρια μονάδες οι οποίες «πειράχτηκαν» από την VW.

Μια άλλη γερμανική κυριακάτικη εφημερίδα, η Frankfurter Allgemeine Zeitung, αναφέρει πως ένας μηχανικός της VW σε εσωτερική ενημέρωση το 2011, επίσης υπογράμμιζε πως το λογισμικό ήταν παράνομο, αλλά τον αγνόησαν. Η Bosch αρνήθηκε να σχολιάσει και αυτές τις πληροφορίες, επιμένοντας πως η επικοινωνία με την VW είναι εμπιστευτική, όπως άλλωστε και με όλες τις υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες με τις οποίες συνεργάζεται.

Η υπολογιστική μονάδα της Bosch που έχει πειραγμένο λογισμικό είναι η EDC 16 και 17, η οποία χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση του καυσίμου και είναι η ίδια που χρησιμοποιούν και άλλες εταιρείες σε κινητήρες ντίζελ, όπως η Fiat, η Mercedes-Benz και η BMW. Κάθε αυτοκινητοβιομηχανία έχει τις δικές της προδιαγραφές και γράφει τον δικό της Κώδικα που ελέγχει τη λειτουργία του κινητήρα. Η μονάδα απλώς παρέχει τη βάση αυτής της εγγραφής. Παρόλα αυτά ένας μηχανικός μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας, που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος, επιμένει πως η Bosch ήταν αδύνατον να μην γνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος Κώδικας ήταν ενεργός σε αυτοκίνητα παραγωγής της VW.

Πιο συγκεκριμένα ο ίδιος μηχανικός αναφέρει: «έχω πολλές αμφιβολίες σε σχέση με όσα ισχυρίζεται η Bosch. Είναι βέβαιο πως ο βασικός Κώδικας ανήκει στην Bosch. Απλώς αφήνουν τους πελάτες τους να κάνουν κάποιες προσαρμογές. Πριν ο τελικός Κώδικας βγει στην παραγωγή, επιστρέφει στην Bosch για να κάνει την δική της αξιολόγηση. Με άλλα λόγια η Bosch είναι μέρος όλης της διαδικασίας εξέλιξης που κάνουμε. Οι ίδιοι επιμένουν να είναι παρόντες μηχανικοί τους σε όλες τις αξιολογήσεις, τις οποίες και καταγράφουν σε δική τους βάση δεδομένων. Επομένως δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος στην εταιρεία να μην ήξερε τι γίνεται. Όλες οι ρουτίνες του λογισμικού είναι υποχρεωτικό να περάσουν από την πιστοποίηση της Bosch, η οποία έχει εκατοντάδες στάδια επαλήθευσης. Αυτή είναι η δομή. Η αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει ποτέ την εν λευκώ έγκριση της Bosch να τοποθετήσει εντελώς δικό της λογισμικό».

Η Bosch βρίσκεται στην καρδιά της αυτοκινητοβιομηχανίας για περισσότερα από 100 χρόνια, όντας η πρώτη εταιρεία που χρησιμοποίησε πολλαπλασιαστή για την ανάφλεξη του μείγματος αέρα-καυσίμου, το 1897, η πρώτη που ανέπτυξε ένα πρακτικό μπουζί το 1902 και η πρώτη που πούλησε σε αυτοκινητοβιομηχανία σύστημα έγχυσης καυσίμου, το 1927. Εργοδοτεί πάνω από 290.000υπαλλήλους, με ετήσια καθαρά κέρδη που υπερβαίνουν τα 2 δις. δολάρια και έχει μια ασυνήθιστη εταιρική δομή, η οποία είναι ιδιωτική μεν αλλά δίνει μεγάλο μέρος των κερδών της σε δωρεές.

Το Ίδρυμα Robert Bosch κατέχει το 92% αλλά δεν έχει δικαίωμα ψήφου στο Συμβούλιο. Η οικογένεια Bosch κατέχει το 7% των μετοχών και το 8% των ψήφων, ενώ άλλες μεγάλες βιομηχανίες κατέχουν μόλις το 0,01% των μετοχών αλλά έχουν το 93% των ψήφων στο Διοικητικό Συμβούλιο! Αυτή η ασυνήθιστη εταιρική δομή φροντίζει ώστε το 95% των κερδών να διοχετεύονται πίσω στην εταιρεία για Έρευνα και Εξέλιξη, το 4% να πηγαίνει σε δωρεές και το 1% στην οικογένεια Bosch.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!