EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τυνησία: Έντεκα νεκροί από βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο της προεδρικής φρουράς

Βομβιστική επίθεση κατά λεωφορείου της προεδρικής φρουράς σημειώθηκε στην Τυνησία με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 11 άνθρωποι.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας άγνωστοι ανατίναξαν λεωφορείο που μετέφερε στελέχη της προεδρικής φρουράς στην Τύνιδα, την πρωτεύουσα της Τυνησίας. «Η έκρηξη του λεωφορείου της προεδρικής φρουράς είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν στελέχη της», υπογράμμισε.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κακουργηματική δίωξη σε βάρος κοσμηματοπώλη - Με την κάλυψη εφοριακών πωλούσε με εικονικά τιμολόγια

Η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης ανατέθηκε στην ανακρίτρια κατά της διαφθοράς Βασιλική Μπράτη, η οποία θα καλέσει τους κατηγορούμενους σε απολογία
 
Γνωστός κοσμηματοπώλης, αλλά και τα μέλη της Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών είναι αντιμέτωπα με την Δικαιοσύνη, καθώς φέρονται να ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο περίπου με δύο εκατομμύρια ευρώ, από την πώληση πανάκριβων ορολογιών με εικονικά τιμολόγια, κ.λπ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος.
 
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η κινητοποίηση των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς ξεκίνησε μετά από καταγγελία ότι μέλη φορολογικής αρχής διέγραψαν αναιτιολόγητα πρόστιμο περίπου δυο εκατομμυρίων ευρώ που είχε επιβληθεί από το ΣΔΟΕ σε κοσμηματοπώλη, ο οποίος διατηρεί δυο επιχειρήσεις κοσμημάτων και ωρολογίων.
 
Το πρόστιμο επιβλήθηκε για την πώληση πανάκριβων ορολογιών με εικονικά τιμολόγια καταφέρνοντας να μηδενίσει την πληρωμή ΦΠΑ για τις συγκεκριμένες πωλήσεις.
 
Η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ελένη Ράικου με το που περιήλθαν σε γνώση της οι καταγγελίες έδωσε αμέσως παραγγελία στους επικούρους συναδέλφους της Αγγελική Τριαντάφυλλου και Γιάννη Σέβη να διερευνήσουν την υπόθεση.
 
Μετά την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε οι εισαγγελικοί λειτουργοί άσκησαν ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία από την οποία προέκυψε βλάβη του δημοσίου, σε βάρος του προέδρου και δύο εκ των μελών της Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων (άρθρο 70Α του νόμου 2238\1994). Παράλληλα, για ηθική αυτουργία στην κακουργηματική άπιστα διώκεται ο εκπρόσωπος των δύο επιχειρήσεων κοσμημάτων και ωρολογίων.
 
Ειδικότερα, μετά από ελέγχους του ΣΔΟΕ στις δύο επιχειρήσεις του κοσμηματοπώλη, συντάχθηκαν εκθέσεις και καταλογίστηκε στις επιχειρήσεις ότι:
 
- Πουλούσαν ρολόγια και εμφάνιζαν ως αγοραστές πρόσωπα του εξωτερικού και έτσι εκ του νομού είχαν δικαίωμα να μην πληρώνουν ΦΠΑ.
 
- Έβαζαν στις αποδείξεις πώλησης πλαστές σφραγίδες της γερμανικής τελωνειακής αρχής ώστε να φαίνεται ότι τα ρολόγια εξήχθησαν στο εξωτερικό.
 
- Σύμφωνα με τα φορολογικά στοιχειά που εξέδωσαν, συμψήφισαν τον αναλογούντα ΦΠΑ, με αποτέλεσμα για τις επίμαχες πωλήσεις να μην πληρώνουν ΦΠΑ.
 
Μετά από αυτά η ΔΟΥ επέβαλε πρόστιμα. Όμως, ο επιχειρηματίας άσκησε προσφυγή κατά τις επιβολής των προστίμων και η επίμαχη επιτροπή παρά την αρνητική εισήγηση, έκανε κατά πλειοψηφικά δεκτές τις προσφυγές και ακύρωσε την επιβολή των προστίμων. Η εν λόγω επιτροπή δεν δικαιολόγησε την απόφαση της, καθώς σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές «από τις πλήρως αιτιολογημένες και εμπεριστατωμένες εκθέσεις ελέγχου και επανελέγχου των ελεγκτών-υπαλλήλων του ΣΔΟΕ προέκυπταν με βεβαιότητα και πέραν πάσης αμφιβολίας όλα όσα καταλογίζονται στις δυο επιχειρήσεις κοσμημάτων».
 
Συμφωνά με τη δίωξη, το Ελληνικό Δημόσιο υπέστη ζημιά που φτάνει τα δύο εκατομμύρια ευρώ.
Η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης ανατέθηκε στην ανακρίτρια κατά της διαφθοράς Βασιλική Μπράτη, η οποία θα καλέσει τους κατηγορούμενους σε απολογία.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τεράστιες οι ευθύνες Τρόικας, SSM, ΣΥΡΙΖΑ για την σκανδαλώδη εξέλιξη να χάσει 40 δισ το ΤΧΣ και να εξαϋλωθούν οι μέτοχοι

Είναι προσβλητικό να γίνεται συζήτηση αν οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να πουλάνε στα distress funds δάνεια όταν όλες οι τράπεζες ξεπουλήθηκαν σε funds...
 
Η τρίτη κατά σειρά ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών ολοκληρώθηκε αλλά τελικώς δεν είναι σαφές αν κέρδισε και ποιος κέρδισε από αυτή την υπόθεση.
Το σίγουρο είναι ότι κάποιοι έχασαν και έχασαν πολλά, κάποιοι εξαϋλώθηκαν και κάποιοι καταστράφηκαν.
 
Το τι ακριβώς συνέβη θα το εξηγήσουμε αναλυτικά καθώς ένα τεράστιας κλίμακας οικονομικό έγκλημα συντελέστηκε στις τράπεζες που δεν είχε, ούτε θα έχει ιστορικό προηγούμενο.
Και όλα αυτά από μια κατ΄ επίφαση αριστερή κυβέρνηση που αντί να αντιδράσει αποδέχθηκε το ξεπούλημα των ελληνικών τραπεζών.
 
Είναι προκλητικό και προσβλητικό να γίνεται συζήτηση αν οι  ελληνικές τράπεζες μπορούν να πουλάνε στα distress funds προβληματικά δάνεια ή στεγαστικά όταν όλες οι τράπεζες ξεπουλήθηκαν σε funds.
 
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Η ιδιωτικοποίηση των τραπεζών ήταν ο τελικός στόχος μιας μακράς διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης και όλες οι κυβερνήσεις του μνημονίου δεν θα μπορούσαν να ανατρέψουν τον ρου της ιστορίας.
 
Οι τράπεζες δεν ανήκουν στο κράτος αλλά στον ιδιωτικό τομέα, πρέπει να έχουν ιδιώτες μετόχους, διαφάνεια και αυστηρή εποπτεία από την ΕΚΤ.
 
Όμως οι επιπόλαιοι, βεβιασμένοι σχεδιασμοί της Τρόικα και του SSM του μόνιμου εποπτικού μηχανισμού για τις ελληνικές τράπεζες κατέληξαν σε ένα φιάσκο επικών διαστάσεων.
Δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα θεωρούμε ότι πολλοί τεχνοκράτες στην Τρόικα έχουν το αλάθητο ή τα ξέρουν όλα.
 
Όμως ποιος ξέρει ότι οι εδώ θεσμικές αρχές έκαναν σεμινάρια στα στελέχη της Τρόικα για το πώς πραγματοποιούνται τα book building τα βιβλία προσφορών.....τόσες γνώσεις είχαν τα στελέχη της Τρόικα.
 
Δεν ήξεραν οι τεχνοκράτες αυτοί την τεχνική διαδικασία των βιβλίων προσφορών.
Ένας από τους λόγους που καθυστέρησε ο νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ήταν γιατί γινόντουσαν ταχύρρυθμα ενημερωτικά προγράμματα στην Τρόικα για το πώς δουλεύει ο μηχανισμός των book building.
 
Αυτοί σχεδίασαν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Τρόικα και SSM φέρουν τεράστια ευθύνη για το φιάσκο της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, φιάσκο που ζημίωσε τον έλληνα φορολογούμενο.
 
Μάλιστα για να «νομιμοποιήσουν το οικονομικό σκάνδαλο και την αποτυχία τους» δημιούργησαν τον μπαμπούλα τον φόβο του haircut των καταθέσεων.
 
Για να σώσουμε τους καταθέτες πρέπει να γίνουν όλα γρήγορα, βιαστικά, επιπόλαια, οι έλληνες φορολογούμενοι να χάσουν 40 δισεκ. και αυτό να το πουν επιτυχία.
Αυτό δεν είναι επιτυχία αλλά ντροπιαστική εξέλιξη.
 
Είναι εξευτελισμός….ο χειρότερος εξευτελισμός που μας κόστισε 40 δισεκ.  
Χάθηκαν 40 δισεκ. πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων και στην Ελλάδα γίνεται κουβέντα αν θα μπει φόρος στα τυχερά παιχνίδια ή στο κρασί.
 
Η Τρόικα και ο SSM που αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων στηρίχθηκαν στην εξής απλή λογική.
 
Οι ελληνικές τράπεζες άπαξ και έχουν χρεοκοπήσει θα πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν υπό τον όρο ότι οι μέτοχοι ιδιώτες και ελληνικός κράτος θα μηδενίσουν τις αξίες τους.
Η βασική στρατηγική ήταν οι τράπεζες να μηδενίσουν στο χρηματιστήριο ώστε οι νέοι επενδυτές που θα επενδύσουν να αποκτήσουν και τον έλεγχο των τραπεζών.
 
Από αυτή την στρατηγική καταστράφηκαν
 
1)Το ΤΧΣ που επένδυσε 40 δισεκ. 25 δισεκ. σε κεφάλαια και 15 δισεκ. σε funding gap.
 
Η Τρόικα δέχθηκε το ΤΧΣ να χάσει τα 40 δισεκ. του 2013, δέχθηκε ο έλληνας φορολογούμενος πολίτης να χάσει 40 δισεκ. και ταυτόχρονα έχουν την απαίτηση της Τρόικα να θέτουν όρους στα προαπαιτούμενα για 200 ή 300 εκατ.
Χάθηκαν 40 δισεκ. τα οποία όμως ο έλληνας φορολογούμενος πολίτης θα πληρώσει χωρίς αντίκρισμα.
 
Πρόκειται για το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο στην ιστορία.
Κανείς εισαγγελέας θα παρέμβει αυτεπαγγέλτως για να αναζητήσει ευθύνες για αυτό το μέγα σκάνδαλο;
 
Αν οι εισαγγελείς εστιάζονται στα 52 δισεκ. που χορήγησε η Αγροτική τράπεζα στον επιχειρηματία Μίχα τότε….στην χώρα αυτή υπάρχει τεράστια πρόβλημα.
 
2)Καταστράφηκαν οι μικρομέτοχοι, ολοκληρωτικά.
 
Η τρόικα σχεδίασε την εξολόθρευση των μικρομετόχων καθώς ουσιαστικά ενεργοποιήθηκε το bail in, ενεργοποιήθηκε η διαδικασία κατά την οποία οι μέτοχοι μηδένισαν τις μετοχικές τους αξίες.
Τυπικά το bail in δεν ενεργοποιήθηκε, ουσιαστικά όμως έλαβε χώρα στην Ελλάδα με τον πιο βάναυσο τρόπο για τον μικρομέτοχο.
 
Κάποτε οι μικρομέτοχοι και οι έλληνες μέτοχοι γενικά κατείχαν έως το 35% του μετοχικού κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών που είχαν τότε κεφαλαιοποίηση έως 60 με 70 δισεκ.
Οι μικρομέτοχοι μετά την ανακεφαλαιοποίηση θα κατέχουν μεταξύ 1,5% με 4% των ελληνικών τραπεζών.
 
3)Καταστράφηκαν όλοι οι παραδοσιακοί μεγαλομέτοχοι των ελληνικών τραπεζών καθώς έχουν μηδενίσει πλέον στις τράπεζες.
Κωστόπουλος, Βαρδινογιάννης, Λάτσης μηδένισαν στις τράπεζες, οι βασικοί μέτοχοι που στήριξαν το ελληνικό banking επί 10ετίες μηδένισαν.
 
4)Καταστράφηκαν και οι ξένοι μέτοχοι καθώς η καταστροφή που επήλθε ήταν αναλογική.
 
Το 2014 οι ξένοι επένδυσαν 7 δισεκ. ευρώ σε σύνολο 8,3 δισεκ. και αυτά τα 7 δισεκ. αξίζουν μηδέν.
Το Fairfax π.χ. που επένδυσε 500 εκατ βρέθηκε με 30 εκατ πραγματική καταστροφή.
Ωστόσο οι ξένοι θεσμικοί είπαν αφού τα χάσαμε όλα στις ελληνικές τράπεζες, αν θέλετε να επενδύσουμε πάλι θα μας τις χαρίσετε, αυτό συνέβη χάρισαν τις τράπεζες σε 600-700 ξένα funds χάρισαν περιουσία τραπεζών 345 δισεκ. ευρώ.
 
Όλοι καταστράφηκαν, οι μέτοχοι στην κυριολεξία εξαϋλώθηκαν ενώ οι ομολογιούχοι υποχρεώθηκαν να μετατρέψουν τις ομολογίες τους σε μετοχές εξέλιξη….που ωστόσο μπορεί να μην αποδειχθεί ζημιογόνος σε βάθος χρόνου.
 
Οι μέτοχοι στην κυριολεξία καταστράφηκαν.
 
Και ενώ το οικονομικό έγκλημα συντελείτο η Τρόικα, ο SSM και η αριστερή ελληνική κυβέρνηση αντί να συναποφασίσουν μια φόρμουλα ώστε το ΤΧΣ ο έλληνας φορολογούμενος να υποστεί την μικρότερη ζημία αποφάσισαν το εξής εγκληματικό να μηδενίσουν τα πάντα ώστε με 5 δισεκ. να εξαγοραστεί πλούτος 345 δισεκ.
 
Οι επενδυτές συνολικά επένδυσαν 1,6 δισεκ. στην Alpha, 1,6 δισεκ. στην Eurobank, περίπου 480 εκατ στην Εθνική και 1,34 δισεκ. στην Πειραιώς.
Το άθροισμα όλως αυτών είναι 5 δισεκ.
 
Με 5 δισεκ. σχεδόν το 80% είναι ξένοι αγόρασαν τις ελληνικές τράπεζες που διαθέτουν περιουσία 345 δισεκ.
 
Το ΤΧΣ επένδυσε 40 δισεκ. το 2013 και στην ανακεφαλαιοποίηση του 2015 επένδυσε 6,5 δισεκ. ευρώ μαζί με την μετατροπή σε κοινές μετοχές των προνομιούχων μετοχών του δημοσίου στην Εθνική τράπεζα που μεταφέρθηκαν στο ΤΧΣ.
 
Προσέξτε οι ξένοι επένδυσαν 5 δισεκ. και απέκτησαν τον πλήρη έλεγχο των τραπεζών και το ΤΧΣ επένδυσε 5 δισεκ. χάνοντας τον έλεγχο των τραπεζών.
 
Το ΤΧΣ από 56% θα βρεθεί στο 21% ενώ στην Eurobank θα βρεθεί στο 3% ή στην Alpha bank 10-11%.
 
Το ΤΧΣ το ελληνικό Ταμείο που διαχειρίζεται τα χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων επένδυσε 2013 και 2015 συνολικά 46,5 δισεκ. για να ελέγχει το 21% των τραπεζών.
Αυτό σημαίνει ότι με χρηματιστηριακούς όρους οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να αποκτήσουν αξία 230 δισεκ. ευρώ για να μπορέσει το ΤΧΣ να πάρει πίσω τα 46 δισεκ. που επένδυσε στις τράπεζες.
Αυτό δεν θα συμβεί ούτε στους επόμενους 50 αιώνες.
Αυτό ονομάζεται οικονομικό έγκλημα για το οποίο η αριστερή διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συναίνεσε.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρει τεράστια πολιτική, ηθική και νομική ευθύνη για το σκάνδαλο ενώ και η Τρόικα και SSM αντί να προστατέψουν τον έλληνα φορολογούμενο πολίτη τον ζημίωσαν 40 δισεκ. χωρίς κανένα ηθικό φραγμό.
Πλήρωνε ανόητε έλληνα…

Τι θα μπορούσε να είχε συμβεί;

Οι ελληνικές τράπεζες είτε το 2013 είτε το 2015 θα έπρεπε να είχαν κρατικοποιηθεί και εν συνεχεία το ΤΧΣ μέσω placement να πουλούσε τις τράπεζες σε ιδιώτες, όπως έπραξε και το αμερικανικό δημόσιο στην Citigroup.
 
Οι ΗΠΑ όχι μόνο κέρδισαν αλλά σχεδόν διπλασίασαν τα κεφάλαια που επένδυσαν στις αμερικανικές τράπεζες το 2008-2009 με την κρίση των subprime.
 
Οι αμερικανοί είναι αμερικανάκια ενώ εμείς εδώ στην Ελλάδα τα ξέρουμε όλα.

Η κοροϊδία της μάχη των distress funds

Ποιον κοροϊδεύουν στον ΣΥΡΙΖΑ όταν λένε ότι δεν πρέπει να πουληθούν προβληματικά στεγαστικά δάνεια στα distress funds;
 
Δεν είναι κοροϊδία όταν οι ελληνικές τράπεζες ξεπουλήθηκαν ένα 5 δισεκ. νέων κεφαλαίων στα ξένα funds;
 
Οι ελληνικές τράπεζες έχουν περάσει σε ξένα χέρια και η ελληνική κυβέρνηση δίνει αγώνα τα distress funds να μην αγοράσουν προβληματικά στεγαστικά δάνεια.
Ποιος κοροϊδεύει ποιον κύριοι της αριστεράς της ακραίας νεοφιλελεύθερης αριστεράς.

Οι ξένοι είναι δυνητικοί πωλητές

Οι ξένοι επενδυτές που τοποθέτησαν μόνο 5 δισεκ. για να αγοράσουν περιουσία τραπεζών αξίας 345 δισεκ. αγόρασαν αλλά στρατηγικά είναι δυνητικοί πωλητές.
Είναι δυνητικοί πωλητές για ξευτίλισαν τις μετοχικές αξίες για λόγους δικής τους ασφαλείας.
 
Για να κερδίσουν σίγουρα μηδένισαν τις μετοχικές αξίες ξέροντας ότι θα χάσουν και οι ίδιοι αλλά μετά θα αποκτήσουν τον έλεγχο των τραπεζών.
 
Πρόκειται για ένα οικονομικό έγκλημα που οργανώθηκε με τόσο προσβλητικό και προκλητικό τρόπο ενάντια σε κάθε λογική που κανείς έλληνας φορολογούμενος πολίτης δεν μπορεί να αισθάνεται περήφανος.

Συμπέρασμα

Η ανακεφαλαιοποίηση του 2015 ήταν μακράν η πιο κακοσχεδιασμένη ανακεφαλαιοποίηση στην παγκόσμια ιστορία.
 
Είναι πολύ πιθανό να μην δεχθούν ούτε στο βιβλίο Γκίνες να γραφεί αυτό το μίασμα καθώς ξεπερνάει και τα όρια τους ξεφτιλίσματος.
 
Πραγματικά ντροπή μας.

Ποσοστά του ΤΧΣ πριν και μετά την ανακεφαλαιοποίηση
Νοέμβριος 2015 
 
Τράπεζες
Συμμετοχή ΤΧΣ (Πριν τις ΑΜΚ)
Συμμετοχή ΤΧΣ μετά τις ΑΜΚ
Εθνική
57,2%
41%
Πειραιώς
66,9%
29%
Eurobank
35,4%
3% - 4%
Alpha bank
66,2%
11%
Σύνολο
56,3%
21%
 
Επεξεργασία bankingnews 
www.bankingnews.gr

Δημοσιογράφος


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βρυξέλλες: Παρατείνεται για μια εβδομάδα η κατάσταση συναγερμού - Άμεση η απειλή τρομοκρατικής επίθεσης

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού θα παραμείνει η πόλη των Βρυξελλών, τουλάχιστον για μια εβδομάδα ακόμη, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Charles Michel.
 
Τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας θα παραμείνουν στην πρωτεύουσα του Βελγίου, καθώς αντιμετωπίζει άμεση και σοβαρή απειλή τρομοκρατικής επίθεσης, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός.
 
Χθες οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε πέντε νέες συλλήψεις, κατά τη διάρκεια πέντε επιπλέον επιδρομών σε σπίτια στις Βρυξέλλες και τη Λιέγη, με τον συνολικό αριθμό των συλληφθέντων από χθες να φθάνει τους 21, σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας του Βελγίου.
 
Όσοι συνελήφθησαν, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ανακρίνονται από την αστυνομία.
Μάλιστα, σε μια από τις έρευνες ανακαλύφθηκε και χρηματικό ποσό 26.000 ευρώ.
 
Η πρωτεύουσα του Βελγίου, θυμίζει έρημη πόλη, καθώς παραμένει αποκλεισμένη από το περασμένο Σάββατο, υπό τον φόβο μιας τρομοκρατικής απειλής, ανάλογης αυτής που έλαβε χώρα στο Παρίσι.
Και όλα αυτά την ώρα που παραμένει ασύλληπτος ο νούμερο ένα καταζητούμενος τρομοκράτης, Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στη ΝΔ επέλεξαν την εταιρεία με τα ίδια κριτήρια που διοικούσαν τη χώρα: Ο κολλητός και ο γνωστός....

Το φιάσκο της εκλογικής αναμέτρησης δεν είναι η υπόθεση της Info – Solutions αλλά της ΚΕΦΕ που την επέλεξε
 
Σε «δωμάτιο πανικού» η Νέα Δημοκρατία.
 
Η πέτρα του σκανδάλου μία άγνωστη εταιρεία πληροφορικής, η οποία έγινε γνωστή με το χειρότερο τρόπο, προκαλώντας όμως πολιτικό «σεισμό» στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Το φιάσκο της εκλογικής αναμέτρησης δεν είναι η υπόθεση της Info – Solutions αλλά της ΚΕΦΕ που την επέλεξε.
 
Το πρόβλημα δεν είναι τεχνικό είναι καθαρά πολιτικό.
Η εταιρεία πληροφορικής που έδωσε τη χαμηλότερη προσφορά για την ανάληψη και υλοποίηση της εκλογικής διαδικασίας ήταν μια σοβαρή δουλειά.
 
Ήταν ένα σημαντικό και δύσκολο έργο το οποίο ήταν αδύνατο να εκτελεστεί από την εταιρεία.
 
Το bankingnews μίλησε με στελέχη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο πληροφορικής και μας ανέφεραν ότι δεν την είχαν συναντήσει στον επαγγελματικό στίβο.
Πρόσθεσαν ότι η εταιρεία έγινε γνωστή με την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας, η οποία να σημειωθεί δεν είχε στο ενεργητικό έργα τόσο σημαντικά στο παρελθόν.
 
Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι ότι δεν ήταν μέλος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ).
 
Τα κριτήρια για να γίνει κάποιο μέλος στο ΣΕΠΕ είναι απλά για μια εταιρεία που πραγματικά φιλοδοξεί να είναι στον κλάδο της πληροφορικής.Ένα από τα κριτήρια είναι οι τεχνολογικές υποδομές που διαθέτει, ο αριθμός προσωπικού που απασχολεί και ποια είναι τεχνική κατάρτιση των εργαζομένων.
 
Το μόνο κριτήριο που άλλαξε εξαιτίας της οικονομικής κρίσης ήταν ο ετήσιος τζίρος, ο οποίος να σημειωθεί μειώθηκε στις 50.000 ευρώ το χρόνο από 250.000 που ήταν προ κρίσης.
 
Η εταιρεία Info – Solutions δεν ήταν σε καμία λίστα των επιχειρήσεων του κλάδου πληροφορικής, έτσι δεν είχε όλα τα εχέγγυα και κυρίως ότι ήταν σε θέση να αναλάβει ένα τόσο σοβαρό έργο.
Το εκπληκτικό είναι ότι η εταιρεία δεν έκανε κανένα δοκιμαστικό test πριν την κρίσιμη ημερομηνία των εσωκομματικών εκλογών αφήνοντας στη τύχη του, την όλη διαδικασία.
 
Η αναβολή της διαδικασίας των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας είναι μια πολιτική πράξη.
 
Η επιλογή της εταιρείας έγινε με βάση την προσφορά που έδωσε που ήταν η πιο χαμηλή ενώ δεν αξιολογήθηκε από τους αρμόδιους οι τεχνικές υποδομές της εταιρείας.
Άρα η επιλογή της εταιρείας έγινε με τα γνωστά κομματικά κριτήρια
 
Όμως πριν γίνει η τελική επιλογή η αρμόδια επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, είχε απευθυνθεί στην εταιρεία Singular Logic η οποία όμως έδωσε αρνητική απάντηση στο σχετικό αίτημα για τη διοργάνωση της εκλογικής αναμέτρησης.
 
Η εταιρεία συμμετέχει μόνο σε Εθνικές εκλογές και για το λόγο αυτό δεν ήθελε καμία εμπλοκή σε εσωκομματικές εκλογές.
 
Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης με δηλώσεις του έβαλε στο «κάδρο των ευθυνών, τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αναφορικά με την εταιρεία που ανέλαβε τη διεξαγωγή των εκλογών αλλά και για τις επιλογές προσώπων όπως αυτή του Ανδρέα Παπαμιμίκου.
Συγκεκριμένα, ο μεταβατικός αρχηγός της ΝΔ υποστήριξε ότι όταν έγινε ο διαγωνισμός και επελέγη η εταιρία, ελέχθη ότι είχε φέρει εις πέρας εργασίες όταν η ΝΔ ήταν στην κυβέρνηση.
Πρόσθεσε ότι «και ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρεία.
Γιατί εκπλήσσονται τώρα;».
 
Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς απάντησε άμεσα μέσω συνεργατών του «όσοι έχουν ευθύνες για ό,τι συνέβη οφείλουν να τις αναλάβουν και όχι να τις μεταθέτουν αλλού.
Ο Αντώνης Σαμαράς καμία απολύτως εμπλοκή δεν έχει σε όλα αυτά».

Πρώτη ενημέρωση: 08:15, Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κατρούγκαλος: Το ασφαλιστικό να αποτελέσει θέμα πολιτικού διάλογου

Δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε την υπογραφή ενός μνημονίου με αντίθετες όψεις από την πολιτική μας ιδεολογία, στόχος όμως είναι οι πολιτικές με κοινωνικό πρόσημο για να επιστρέψει η Ελλάδα στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, επεσήμανε ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας τη Δευτέρα στην επίσημη παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου, της ΕΣΕΕ και του ΙΝΕΜΥ στο ξενοδοχείο «Χίλτον».

Όπως είπε, «θέλουμε την επιστροφή στην κανονικότητα του ευρωπαϊκού μοντέλου». Σημείωσε δε ότι δεν πρέπει θεωρηθεί η κρίση κανονικότητα, αλλά ούτε μόνοδρομος που δεν επιτρέπει να ξεφύγουμε από τη λιτότητα και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, ενώ παραδέχθηκε ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και πολιτικές.

Ο κ. Κατρούγκαλος διευκρίνισε πάντως ότι για την παιδεία και το ασφαλιστικό σύστημα απαιτείται διάλογος και συναίνεση. Στον εργασιακό τομέα, συνέχισε ο ίδιος, η Ελλάδα αποτελεί τον καθρέπτη του μέλλοντος της Ευρώπης «γι’ αυτό θέλουμε να μην είναι αυτό ένα διμερές θέμα με τους θεσμούς αλλά ευρωπαϊκό ζήτημα».

Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό, το οποίο θα είναι στο επίκεντρο της συζήτησης το επόμενο διάστημα, εκτίμησε ότι «πρέπει να είναι αντικείμενο πολιτικών συγκλίσεων αν είναι δυνατόν αλλά τουλάχιστον να είναι θέμα πολιτικού διαλόγου». «Διότι, το θέμα δεν είναι μόνο αν θα εξασφαλίζει συντάξεις και στη νέα γενιά αλλά και ένα δίκαιο σύστημα για αξιοπρεπείς συντάξεις και καλύτερη αναδιανομή υπέρ των πιο αδύναμων στρωμάτων», συμπλήρωσε ο υπουργός Εργασίας.

Αναφερόμενος στο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας σχολίασε ότι στόχος είναι αυτό να βασίζεται στην υγιή επιχειρηματικότητα και να αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, χωρίς να οδηγεί στη «φτωχοποίηση» των Ελλήνων με τη μείωση του μισθολογικού κόστους. «Θα ευχόμουν να είναι λάθος κάποιες από τις προβλέψεις της έκθεσης, όπως η έκταση της ύφεσης για φέτος και εφόσον μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην ευρωπαϊκή κανονικότητα μετά την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, θα επιστρέψουμε σε θετικό πρόσημο στην οικονομία από τα μέσα του 2016», συνέχισε ο υπουργός.




πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα δίδυμα του Εξορκιστή

Τον Αύγουστο του 2013 ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, έλεγε σε διάφορες συνεντεύξεις του: «Κανείς δεν θέλει να εξαιρούμε τους κακοπληρωτές από την πληρωμή των κόκκινων δανείων τους, διότι αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει στεγαστική πίστη. Δεν πρόκειται ποτέ τράπεζα να ξαναδώσει δάνειο», έθετε ζήτημα σταδιακής επανεκκίνησης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία και δήλωνε πως «δεν μπορούμε να μην κάνουμε κάτι, γιατί διαφορετικά θα καταρρεύσουν οι τράπεζες». Διαβεβαίωνε δε, ότι «θα τεθούν κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, ώστε να προστατεύονται αυτοί που έχουν πραγματικά ανάγκη και να μην βρίσκουν ευκαιρία να αποφύγουν την καταβολή των δόσεων οι κακοπληρωτές».

Δύο χρόνια μετά και «αριστερά». Προχθές, στην πανηγυρική συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από τους κ.κ. Τσακαλώτο και Σταθάκη σχετικά με τη συμφωνία που υπήρξε και για τα κόκκινα δάνεια με το… κουαρτέτο, τονίστηκε ότι με τη συμφωνία γίνεται το πρώτο βήμα προκειμένου οι τράπεζες να απαλλαγούν από το πρόβλημα των κόκκινων δανείων ώστε να μπορέσουν να ξαναδώσουν δάνεια σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Επίσης κατά τη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή, ο κ. Τσακαλώτος μας συγκίνησε λέγοντας: «Πράγματι υπάρχουν αυτοί που δεν προστατεύονται, αλλά αφορά αυτούς που έχουν χρήματα. Ποια είναι πιο σημαντικά; Η ανθρωπιστική κρίση; τα νοσοκομεία; οι πρόσφυγες; ή ακόμα περισσότερη προστασία σε αυτούς που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν;». (Άθλιος και επειδή συνδέει πρόσφυγες με τη σωτηρία των τραπεζών).
Το αποτέλεσμα: Ο Στουρνάρας πάλευε να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας με δύο επιχειρήματα. Πρώτον, ότι αν οι τράπεζες δεν πάρουν τα λεφτά τους δε θα μπορέσουν να ξαναδώσουν δάνεια. Δεύτερον, ότι η προστασία των δανειοληπτών από πλειστηριασμούς ευνοεί τους κακοπληρωτές που έχουν να πληρώσουν τις δόσεις και δεν το κάνουν.

Ο Τσακαλώτος με τον Σταθάκη και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. πραγματοποίησαν αυτό που επιδίωκε ο Στουρνάρας, χρησιμοποιώντας ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα. Πρώτον, ότι οι τράπεζες θα μπορέσουν να ξαναδώσουν δάνεια και δεύτερον ότι θα σταματήσουν να ευνοούνται οι κακοπληρωτές. Επιχειρήματα φτηνιάρικα, καθώς οι τράπεζες υποτίθεται ότι θα ξεκινούσαν την επαναχορήγηση δανείων βοηθώντας στη ρευστότητα της αγοράς από την πρώτη τους κιόλας ανακεφαλαιοποίηση. Έγιναν άλλες τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις και οι τράπεζες όχι μόνο δεν δίνουν δάνεια, αλλά κρατάνε κλειδωμένες και τις καταθέσεις των πολιτών. Και μιλάμε για ανακεφαλαιοποιήσεις που έγιναν αποκλειστικά με τους όρους των τραπεζιτών και με παγκόσμιες πρωτοτυπίες όπως ότι 7 δισ. ευρώ πήγαν για την ανακεφαλαιοποίηση της ΑΤΕ μετά την απορρόφησή της από την Πειραιώς.

Το δεύτερο επιχείρημα είναι ακόμη αθλιότερο. Κακοπληρωτές είναι τα ΜΜΕ, τα κόμματα, τα λαμόγια που πήραν τα θαλασσοδάνεια και ακόμη το συζητάμε όλο αυτό σε ακαδημαϊκό επίπεδο μέχρι να ξεχαστεί. Πέρα όμως από τα γνωστά κέντρα Εξουσίας που χαρτζιλικώνονταν από τις τράπεζες, σαφώς υπάρχουν και κάποιοι απλοί δανειολήπτες που είδαν στις δικλείδες ασφαλείας για την αποφυγή πλειστηριασμού την ευκαιρία να μην πληρώσουν τα δάνειά τους ενώ μπορούσαν.

Όμως με τόσα στοιχεία και δυνατότητες διασταυρώσεων που διαθέτουν σήμερα οι υπηρεσίες οικονομικού ελέγχου, δεν μπορούν να βρουν ποιοι είναι αυτοί; Φυσικά και μπορούν, όμως είναι χρήσιμοι για να χρησιμοποιούνται ως επιχείρημα για να ξεσπιτωθεί κόσμος και κοσμάκης που έχει γονατίσει οικονομικά. Από τον Ιανουάριο θ’ αρχίσει το γνωστό κόλπο με το οποίο θα δίνονται στη δημοσιότητα «κραυγαλέες περιπτώσεις» εχόντων που εντάχθηκαν στο νόμο Κατσέλη, με σκοπό να γενικεύσει η κυβέρνηση αυτή τη συμπεριφορά και την πρακτική χρεώνοντάς την σε όλους τους δανειολήπτες.

Και τελειώνουμε με το καλύτερο. Ο Σταθάκης, την τελευταία στιγμή πρόσθεσε λέει «νομοτεχνικές βελτιώσεις» στο νομοσχέδιο για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια. Σχεδόν όλες αυτές οι «βελτιώσεις» παρουσιάζουν ως ασπίδα προστασίας για τους δανειολήπτες, την Τράπεζα της Ελλάδας. Της οποίας πρόεδρος είναι ο Γιάννης Στουρνάρας. Ο οποίος από το 2013 πάλευε να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί για να «μην καταστραφούν οι τράπεζες». Κι άντε τώρα να ξεχωρίσεις ποιο από αυτά τα δίδυμα του νεοφιλελευθερισμού είναι το πιο σιχαμερό.

Υγ1: Φυσικά επιμένω να πιστεύω ότι στην ελεύθερη αγορά τα δάνεια από τις τράπεζες δίνονται στα πλαίσια των επενδυτικών τους κινήσεων. Οι επενδύσεις εμπεριέχουν ρίσκο. Όπως συμβαίνει σε όλες τις επιχειρήσεις, όταν μια επένδυση αποτυγχάνει το κόστος το χρεώνεται η επιχείρηση. Οι ελληνικές τράπεζες είναι οι μόνες ιδιωτικές επιχειρήσεις που επενδύουν με την εγγύηση του κράτους σε ποσοστό 100% και προστατεύονται απόλυτα από κάθε λανθασμένη τους επένδυση. Η προστασία αυτή γίνεται εις βάρος όλων των πολιτών, ανεξάρτητα αν έχουν δάνεια ή καταθέσεις ή καμία σχέση με τράπεζες. Αυτή η προστασία των τραπεζών είναι το νοσηρότερο είδος κρατισμού, τον οποίο κρατισμό απεχθάνονται οι νεοφιλελεύθεροι που ταυτόχρονα απαιτούν να διασώζονται οι τράπεζες από το κράτος. Κι αυτοί τώρα θέλουν να λέγονται σοβαροί…




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το Κολτάν βρίσκεται στα κινητά μας (το ίδιο και τα δάκρυα αυτών που το παράγουν)

Tι είναι το κολτάν (coltan);Η λ. κολτάν είναι συντομογραφία των λέξεων Κολόβιο (νυν Νιόβιο)(1) + Ταντάλιο(2). Πρόκειται για ένα πολύ σκληρό μετάλλευμα (μείγμα οξειδίων: Nb2O5 – Ta2O5 ), τήκεται στους 2996ο (διπλάσιας αντοχής από το χάλυβα).

H εξόρυξη του κολτάν γινόταν πριν από τον Β΄παγκόσμιο πόλεμο (Καναδάς, Βραζιλία, Αυστραλία, Κίνα, Ταϊλάνδη, Νότια Αφρική, Αίγυπτος), αλλά η σημασία του έγινε αισθητή, κυρίως, την τελευταία δεκαετία, λόγω της ανάπτυξης της υψηλής τεχνολογίας.

To κολτάν χρησιμοποιείται στην αεροναυπηγική, στα έαρ μπακ, αλλά κυρίως στην κινητή τηλεφωνία, στους φορητούς υπολογιστές, στις ηλεκτρονικές κονσόλες παιχνιδιών και αλλού.


Ποια είναι η χρησιμότητα του;

Το κολτάν είναι ένα μετάλλευμα στρατηγικής σημασίας ίσης εμπορικής αξίας με το χρυσό. Χρησιμεύει για να ελαχιστοποιεί την κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας και να λύνει το πρόβλημα της διάρκειας των μπαταριών. Η εφαρμογή των πυκνωτών τανταλίου (κολτάν) μας επέτρεψε να ελαχιστοποιήσουμε τις διαστάσεις των κινητών τηλεφώνων μας και να μεγαλώσουμε τη διάρκεια ζωής των μπαταριών τους. Η υπερβολική και ξαφνική ζήτηση ανάγκασε τις βιομηχανίες να στραφούν προς την οικονομική εξόρυξη του μεταλλεύματος. Και τι πιο οικονομικό και εύκολο από το να απευθυνθούν στην ταλαίπωρη Αφρική.

Το κολτάν και η εκμετάλλευση των ανθρώπων

Αυτή τη στιγμή το 80% της εξόρυξης προέρχεται από το Κογκό (πρώην Ζαΐρ), επειδή είναι πάμφθηνο (μηδαμινό εργατικό κόστος) σε σχέση με τα ορυχεία του Καναδά και της Αυστραλίας. Το Κογκό, όμως, μαστίζεται από το συμμοριτοπόλεμο, αλλά και από τον πόλεμο με τους γείτονες του (η Ρουάντα, το Μπουρούντι, η Ουγκάντα να υποστηρίζουν τους αντάρτες του Κογκό και από την άλλη η Αγκόλα, η Ναμίμπια και η Ζιμπάμπουε να στηρίζουν τη νόμιμη κυβέρνηση).

Και με την εξόρυξη του κολτάν ποιος θα ασχοληθεί; Μα, φυσικά οι αντάρτες (Rcd – Goma, ιδιαίτερα στην περιοχή Kivu), αφού χρειάζονται τα χρήματα για να αγοράσουν όπλα. Και βέβαια, ως «μεταλλωρύχοι» θα χρησιμοποιηθούν ό,τι δεν μπορεί να πάρει μέρος, ενεργά, στον πόλεμο, δηλαδή: παιδιά, ανάπηροι, φορείς του AIDS, οι οποίοι αναγκάζονται να δουλέψουν στα ορυχεία, ειδάλλως απειλούνται με βασανιστήρια και δολοφονίες. Μαζεύουν με γυμνά χέρια τη ραδιενεργή (περιέχει και ουράνιο) μαύρη άμμο καταστρέφοντας όλη τη χλωρίδα της περιοχής, και οδηγώντας σε αφανισμό τους γορίλες και τους ελέφαντες της περιοχής. Ίσως, αυτό το τελευταίο ανησύχησε τις διεθνείς οικολογικές οργανώσεις (από τον ΟΗΕ έως τη WWF, μέχρι και ο ηθοποιός Leonardo di Caprio κινητοποιήθηκε) και κατήγγειλαν την εξόρυξη του κολτάν για να διατηρηθεί το οικοσύστημα.
Προτείνουν, μάλιστα, στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να απευθυνθούν στα ορυχεία της Αυστραλίας και του Καναδά (λαμπρή η προσπάθεια τους, αλλά εξοργίζομαι στην ιδέα ότι, αν δε θα ήταν οι ελέφαντες και η «παρθένα φύση», κανένας δε θα είχε δραστηριοποιηθεί. Βλέπετε, τα ζώα απειλούνται με εξαφάνιση, ενώ τα παιδάκια πλεονάζουν).

Σας φαίνονται μακριά από εμάς όλα αυτά; Και, όμως, είναι τόσο κοντά μας το Κογκο, τα ακρωτηριασμένα παιδάκια, οι «μεταλλωρύχοι» φορείς του ΑΙDS, οι σκλάβοι αιχμάλωτοι που μαζεύουν το κολτάν κατόπιν βασανιστηρίων. Τους «αγγίζουμε» κάθε φορά που πιάνουμε το κινητό, το φορητό υπολογιστή, τις ηλεκτρονικές κονσόλες παιχνιδιών, τις βιντεοκάμερες.
Κάποιοι λένε ότι, αν το θελήσετε, μπορείτε να ακούσετε το κλάμα τους μέσα από το κινητό τηλέφωνο σας..


(1) Νιόβιο, παλ. Ονομασία: Κολόβιο, ( Nb, Niobium, ατ. αρ.41)

Ανακαλύφθηκε το 1801 από τον Charles Hatchett, ο οποίος το ονόμασε, αρχικά, Κολόβιο Το 1950 η IUPAC το μετονόμασε σε Nιόβιο, δίνοντας του το όνομα της Νιόβης, κόρης του Ταντάλου, λόγω της ομοιότητας του μεταλλεύματος με το Ταντάλιο. Στη Μεταλλουργία της Αμερικής αποκαλείται, ακόμα, Κολόβιο (απ εδώ θα παραχθεί και ο όρος coltan> κολταν > κολόβιο + ταντάλιο, που θα κάνει πολλούς συνανθρώπους μας να υποφέρουν, όπως διαβάσατε παραπάνω). Είναι τοξική ουσία που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στα μάτια και το δέρμα. Όταν εισπνέεται κατακρατείται κατά κύριο λόγο στα πνευμόνια και τα οστά. Παρεμποδίζει το ασβέστιο και μπλοκάρει τα ενζυμικά συστήματα.


(2) Ταντάλιο (Τa, Tantalum, ατ. αρ. 73)


Χρησιμοποιείται σε χειρουργικά, στις προθέσεις ανατομικών μερών, αλλά και στις μπαταρίες, κυρίως, των κινητών τηλεφώνων. Για πολλά χρόνια το θεωρούσαν ταυτόσημο μέταλλο με το Νιόβιο. Ανακαλύφθηκε το 1802 από τον Σουηδό Anders Ekeberg, ενώ απομονώθηκε το 1820 από τον John Bezzelius. Επειδή δυσκόλεψε υπερβολικά τους επιστήμονες για να το απομονώσουν του έδωσαν το όνομα του μυθικού ήρωα Τάνταλου (ο Τάνταλος είχε καταδικαστεί στο μαρτύριο της αιώνιας δίψας και πείνας, γιατί μόλις πλησίαζε το νερό ή κάποιο καρπό, αυτό αμέσως εξαφανιζόταν. Προκαλεί ερεθισμό στα μάτια και το δέρμα. Επίσης, προκαλεί ενοχλήσεις στις βλεννώδεις μεμβράνες και την ανώτερη αναπνευστική οδό







πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Την ακύρωση του φ.α. του ντέρμπι ζητά ο Παναθηναϊκός

Την ακύρωση του φύλου αγώνος που συνέταξε ο διαιτητής Παππάς και τη διεξαγωγή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό εντός των επόμενων 15 ημερών, όπως ορίζει ο Νόμος, θα ζητήσει ο Παναθηναϊκός από τη διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος. Όπως έγινε γνωστό από τους «πράσινους», η ΠΑΕ θα στείλει επιστολή προς τη Super League και τα αρμόδια όργανα, με την οποία θα ζητά να ακυρωθεί το φύλο αγώνα του ντέρμπι, που δεν ξεκίνησε ποτέ.

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού εκτιμούν ότι η ένσταση που θα καταθέσουν μπορεί να έχει θετικό αποτέλεσμα, εκτιμώντας ότι το κενό που υπάρχει στο νόμο σχετικά με την απόφαση του Παππά να αναβάλλει το ντέρμπι, καθώς και το γεγονός ότι η αναμέτρηση δεν διεκόπη, είναι στοιχεία που μπορούν να τους δικαιώσουν. Το πιθανότερο είναι πως η ένσταση που θα κατατεθεί θα εκδικαστεί την Παρασκευή 27/11, ημερομηνία που αναμένεται να απολογηθεί η ΠΑΕ για τα όσα έγιναν το βράδυ του Σαββάτου στο «Απόστολος Νικολαΐδης».









ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παναγούλης: «Αντιδημοκρατική» η αποπομπή μου – «Συγγνώμη» από το λαό για τους νόμους που ψήφισα

«Αντιδημοκρατική» χαρακτηρίζει την αποπομπή του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο Στάθης Παναγούλης, ενώ τον ενημερώνει ότι θα λειτουργεί ως ανεξάρτητος βουλευτής.

Ο Στάθης Παναγούλης επικαλείται το Σύνταγμα, σύμφωνα με το οποίο «οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση» και «η παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα είναι δικαίωμα του βουλευτή», αιτιολογώντας τον χαρακτηρισμό που αποδίδει στην επιλογή του πρωθυπουργού για τη διαγραφή του, αλλά και την απόφασή του να μην παραιτηθεί.

«Θα υπερασπίζομαι τα συμφέροντα των συμπολιτών, που πλήττονται επί πέντε χρόνια βάναυσα από τα Μνημόνια», αναφέρει ο ίδιος και ζητεί συγγνώμη, από τον ελληνικό λαό για νόμους που ψήφισε κι ο ίδιος.

Τέλος, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, σημειώνει πως «ψήφισε μεν τους νόμους, είχε όμως την πεποίθηση ότι θα μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα και ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται 10 μήνες στην εξουσία και στην οποία πίστεψε τόσο πολύ ο ελληνικός λαός, κάποια στιγμή θα αντιστεκόταν και θα έλεγε ένα μεγάλο «όχι″ στους δανειστές και τοκογλύφους».




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έκρηξη βόμβας στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα

Η έκρηξη της βόμβας έγινε στις 3.35 τα ξημερώματα, ενώ το σημείο είχε αποκλειστεί ήδη από την Αστυνομία, καθώς προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα στα γραφεία δύο εφημερίδων.
Συγκεκριμένα, άγνωστος (αντρική φωνή) τηλεφώνησε στις 2.50 στην εφημερίδα ΒΗΜΑ και στις 2.55 στην Εφημερίδα των Συντακτών, προειδοποιώντας ότι μέσα στα επόμενα 40 λεπτά θα σημειωθεί έκρηξη στα γραφεία του ΣΕΒ. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε άμεσα στον αποκλεισμό της περιοχής, εκκένωσε όλα τα γύρο κτίρια και στις 03.35 έγινε η έκρηξη με εκκωφαντικό θόρυβο που προκάλεσε αναστάτωση στο κέντρο της Αθήνας.

Στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (T.E.E.M.) καθώς και αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες από νωρίς είχε αποκλείσει τους γύρω δρόμους ενώ αυτή την ώρα παραμένει κλειστή μόνο η Ξενοφώντος.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε μέσω ωρολογιακού μηχανισμού

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης από κάποια τρομοκρατική οργάνωση.

Οι ζημιές από την έκρηξη

Στο σημείο που είχε τοποθετηθεί η βόμβα, αμέσως μετά την έκρηξη δημιουργήθηκε κρατήρας. Σημαντικές υλικές ζημιές έχουν σημειωθεί και στα γειτονικά κτίρια, στο ξενοδοχείο Αμαλία αλλά και στην κυπριακή πρεσβεία, καθώς η οδός Ξενοφώντος είναι ένας στενός δρόμος, με αποτέλεσμα το οστικό κύμα να εκτονωθεί εκεί και να προκαλέσει ζημιές.

Στόχος ο ΣΕΒ και το 2010

Το 2010 τα γραφεία του ΣΕΒ, αλλά του ελληνοκινεζικού επιμελητηρίου, είχαν γίνει ξανά στόχος, όταν είχε κλείσει η συμφωνία Cosco με ΟΛΠ.








 



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποινική δίωξη σε στελέχη του ΥΠΟΙΚ, που κατηγορούνται ότι διέγραψαν πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησαν σε βάρος τριών στελεχών της Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών, οι Εισαγγελείς Διαφθοράς, για υπόθεση διαγραφής προστίμου το 2013, που είχε επιβληθεί από το ΣΔΟΕ σε γνωστό κοσμηματοπώλη για φορολογική απάτη με σκοπό την μη πληρωμή ΦΠΑ.

Η δίωξη αφορά σε κατηγορίες για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία σε βάρος του Δημοσίου, το οποίο στρέφεται κατά του προέδρου και δύο μελών της Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών, και το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απιστία, που στρέφεται κατά του εκπροσώπου της επιχείρησης κοσμημάτων.

Αναλυτικότερα, η υπόθεση αφορά σε πρόστιμο περίπου 2 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε γνωστό κοσμηματοπώλη από το ΣΔΟΕ, για την έκδοση εικονικών τιμολογίων και αποδείξεων πώλησης, με στόχο να μην καταβάλλει ΦΠΑ, και το οποίο πριν δύο χρόνια διεγράφη με απόφαση των τριών κατηγορουμένων.

Για το θέμα της διαγραφής του προστίμου, έγινε καταγγελία πριν αρκετούς μήνες στον Εισαγγελέα Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, ο οποίος διαβίβασε τη δικογραφία στην εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, καθώς τόπος τέλεσης της καταγγελλόμενης πράξης είναι η Αθήνα.

Η εισαγγελέας ανέθεσε σε δύο εισαγγελικούς λειτουργούς να διενεργήσουν προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση.

Από τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας, η οποία κατέληξε στην άσκηση της κακουργηματικής δίωξης, προέκυψε πως οι δύο επιχειρήσεις του κοσμηματοπώλη πωλούσαν ρολόγια σε Έλληνες φορολογούμενους, εμφανίζοντας τους αγοραστές ως κατοίκους εξωτερικού, ώστε να μην καταβάλουν ΦΠΑ. Στις αποδείξεις πώλησης μάλιστα, σύμφωνα με τη δικογραφία, έβαζαν πλαστές σφραγίδες ξένων τελωνειακών αρχών προκειμένου τα ρολόγια να εμφανίζεται πως έχουν εξαχθεί.

Για την υπόθεση του κοσμηματοπώλη είχαν διενεργηθεί έλεγχοι σε οικονομικές χρήσεις προηγούμενων ετών, οι οποίοι κατέληξαν στην επιβολή προστίμων. Ο επιχειρηματίας προσέφυγε στην Επιτροπή Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών, η οποία τον Σεπτέμβριο του 2013 με τις ψήφους των τριών κατηγορουμένων στελεχών και μειοψηφία του τέταρτου μέλους, ακύρωσε τα πρόστιμα, παρότι η εισήγηση ήταν να απορριφθεί η προσφυγή του κοσμηματοπώλη.

Οι εισαγγελείς καταλογίζουν πως η εν λόγω Επιτροπή ουδέποτε αιτιολόγησε την απόφαση που έλαβε, αν και από τον φάκελο του επιχειρηματία με τις εκθέσεις ελέγχου και επανελέγχου του ΣΔΟΕ «προέκυπταν με βεβαιότητα και πέραν πάσης αμφιβολίας όλα όσα καταλογίζονται στις δύο επιχειρήσεις κοσμημάτων».

Η δικογραφία για την υπόθεση ανατέθηκε στην ανακρίτρια Διαφθοράς Βασιλική Μπράτη.





πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παρίσι: Εντοπίστηκε γιλέκο γεμάτο εκρηκτικά σε κάδο απορριμμάτων

Ένα γιλέκο γεμάτο με εκρηκτικά εντόπισαν σε κάδο απορριμμάτων στο προάστιο Μονρούζ, στο Παρίσι, οι γαλλικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Σημειώνεται ότι τα εκρηκτικά βρέθηκαν χωρίς πυροκροτητή, ωστόσο, όπως μεταδίδει το Reuters, το νέο εύρημα συνδέεται με ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο επίσης εντοπίστηκε μετά τις επιθέσεις της προηγούμενης Παρασκευής, στην ίδια περιοχή.

Οι αρχές εικάζουν ότι οι δράστες ετοίμαζαν και νέα τρομοκρατική επίθεση, η οποία ακυρώθηκε την ύστατη στιγμή, εξαιτίας των ερευνών της αστυνομίας.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!