EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Βρυξέλλες: Δεν θα λειτουργήσει το μετρό αύριο


Το μετρό των Βρυξελλών δεν θα λειτουργήσει αύριο, ενώ τα σχολεία της βελγικής πρωτεύουσας θα παραμείνουν κλειστά και θα γίνει προσπάθεια να περιορισθούν οι εκδηλώσεις με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού ανθρώπων, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ



ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κατηγορώ τον Τσίπρα, εσείς είστε πιόνι και για αυτό τον λόγο επιλεγήκατε λέει η Σοφία Σακοράφα στον Βούτση.

Απάντησε σε Βούτση και Τσίπρα η Σοφία Σακοράφα, με τον τρόπο που τους αξίζει. Η Σοφία Σακοράφα χωρίς να «μασάει» τα λόγια της απάντησε με ευθείες πολιτικές βολές, με σκληρές διατυπώσεις, κατά του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα αλλά και του πρoέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτση αναφορικά με την κατάργηση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους που είχε συγκροτηθεί στη Βουλή. 
 
Με καυστικό τρόπο ανταπαντά στη συστημένη επιστολή που της είχε αποστείλει στις 12 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος της Βουλής ανακοινώνοντάς της ότι παύει πλέον η λειτουργία της Επιτροπής για το Χρέος.
«Είναι προσβλητικό να γίνεται η Βουλή το λοιμοκαθαρτήριο σκανδάλων, παρατυπιών, βάρβαρων πολιτικών επιλογών, υποτακτικών συμφωνιών, λεόντειων συμβάσεων και να το προσυπογράφει ο πρόεδρός της» αναφέρει στην απαντητική της επιστολή, βάλλοντας αρχικά κατά του κ. Βούτση.
 Όμως στη συνέχεια η επιστολή αποτελεί ένα δριμύ κατηγορώ προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και Πρωθυπουργό ο οποίος, σύμφωνα με την ευρωβουλευτή, φέρει πλήρες το βάρος της εντολής για την κατάργηση της Επιτροπής. 
 
«Την πολιτική ευθύνη για την απόφαση αυτή τη χρεώνεται ακέραιη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας» σημείωσε. Όλη η επιστολή της κ. Σακοραφα Αθήνα, 19 Νοεμβρίου 2015 «Κύριε Πρόεδρε, Με συστημένη επιστολή που έλαβα στις 17 Νοέμβρη, υπογεγραμμένη από εσάς στις 12 Νοέμβρη, μου ανακοινώσατε την κατάργηση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.
 
Στην επιστολή δεν τολμήσατε καν να αναφέρετε το όνομα της Επιτροπής. Λογικό. Όταν κάποιος επιδιώκει με κάθε τρόπο να “ξεχάσει» ο ελληνικός λαός να αμφισβητεί τη νομιμότητα του χρέους και να πιστέψει ότι το τρίτο σκληρότατο μνημόνιο είναι η μόνη λύση, τότε η αλήθεια φοβίζει και σαν τίτλος. Κύριε Πρόεδρε, 
 
Είναι αδιανόητο για τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, πολύ δε περισσότερο για κάποιον που κάποτε υπήρξε αριστερός, να καταργεί την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.
Είναι προσβλητικό να γίνεται η Βουλή το λοιμοκαθαρτήριο σκανδάλων, παρατυπιών, βάρβαρων πολιτικών επιλογών, υποτακτικών συμφωνιών, λεόντειων συμβάσεων και να το προσυπογράφει ο Πρόεδρός της.
Αυτά κύριε Πρόεδρε της Βουλής. Τίποτε περισσότερο. Εσείς απλά ενεργήσατε κατ΄ εντολή. Είναι ο λόγος άλλωστε για τον οποίο επιλεγήκατε ως Πρόεδρος της Βουλής, τούτη την κρισιμότατη περίοδο. Την πολιτική ευθύνη για την απόφαση αυτή τη χρεώνεται ακέραιη ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας ο οποίος συνοδεύοντας τον πρόεδρο της Δημοκρατίας παρέστη στην έναρξη των εργασιών της Επιτροπής.
Ο κ. Τσίπρας ο οποίος με διαβεβαίωνε προσωπικά για την αταλάντευτη απόφαση του, η Επιτροπή να λειτουργήσει απρόσκοπτα έως ότου ολοκληρώσει το έργο της.
Ο κ. Τσίπρας φέρει ακέραιη την πολιτική ευθύνη για την συγκάλυψη των εγκληματικών πολιτικών που ακολουθήθηκαν αλλά και όλων όσων μας οδήγησαν στη χρεοκοπία, με τις μίζες και τις λεόντειες συμβάσεις.
 
Ο κ. Τσίπρας φέρει ακέραιη την πολιτική ευθύνη για την αποποίηση ενός εργαλείου διαπραγμάτευσης του χρέους το οποίο το αποδέχεται, το εγκρίνει και το νομιμοποιεί ακόμα και το διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Είναι δεδομένο ότι η απόφασή σας για την κατάργηση της Επιτροπής Αλήθειας σε τίποτα δεν θα επηρεάσει και την αποφασιστικότητα και την αποτελεσματικότητα όλων όσων συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε πιστεύοντας ότι η αλήθεια θα είναι ο καταλύτης για τις πολιτικές εξελίξεις.
 
 
 
 
 





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΝΔ, ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΦΙΛΟΔΟΞΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι τα κόμματα που οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία και τους Έλληνες στην εξαθλίωση. Σήμερα η ΝΔ επιχείρησε για δεύτερη φορά να εκλέξει αρχηγό με διαδικασίες κάπως πιο ανοιχτές, αν και όχι απόλυτα εσωκομματικά δημοκρατικές με σεβασμό προς τα πραγματικά μέλη που αγωνίζονται για το κόμμα.

Εμφανίστηκαν λοιπόν τέσσερις νέοι φερέλπιδες σωτήρες μας και
ο καθένα τους προσπάθησε να μας πείσει ότι θα είναι ο καλύτερος διαχειριστής του χρεοκοπημένου συστήματος.

Σήμερα όμως, προφανώς θα αντιλήφθηκε ακόμα και ο πιο αφελής πολιτικά πολίτης, ότι το κόμμα της ΝΔ, που δεν είναι ικανό να κάνει κάν εσωκομματικές διαδικασίες, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να σώσει ένα ολόκληρο κράτος από την καταστροφή, στην οποία και το ίδιο το οδήγησε.

Προφανώς στου Μαξίμου τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση, καθόσον βλέπουν ότι υπάρχουν και πιο άσχετοι από αυτούς.







πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βγαλμένος από ηλεκτρονικό παιχνίδι ο θάλαμος επιχειρήσεων του Πούτιν (pics)

Για σκηνικό βγαλένο από ταινία του Τζέιμς Μποντ έγραψε δημοσιογράφος του Al Jazeera για το τεράστιο αμφιθέατρο με τους τρεις ορόφους.


Ούτε σε ηλεκτρονικό παιχνίδι δεν θα δει κανείς τον νέο θάλαμο επιχειρήσεων του ρωσικού στρατού στο οποίο πρόσφατα ο Βλαντιμίρ Πούτιν παρακολούθησε μια ενημερώση για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία.

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά η Washington Post, το νέο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Άμυνας έγινε «ο πραγματικός σταρ της ενημέρωσης».






Οι εικόνες «μιλούν» απο μόνες τους. Πρόκειται για ένα αμφιθέατρο με τρεις ορόφους στο οποίο οι Ρώσοι επιτελείς έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται μέσα από μια τεράστια γιγαντοόθονη που δίνει real time πληροφορίες για την κατάσταση και τις επιχειρήσεις του ρωσικού στρατού.



Όπως έγραψε δημοσιογράφος του Al Jazeera πρόκειται για σκηνικό βγαλένο από ταινία του Τζέιμς Μποντ.



Το κτήριο κατασκευάστηκε στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού του ρωσικού στρατού με στόχο να αποτελέσει τον κεντρικό κόμβο των επικοινωνιών σε περίπτωση πολέμου.




πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επιτακτική πλέον η ανάγκη του Εθνικού Νομίσματος

Σπύρος Στάλιας, Οικονομολόγος Ph.D

Το ευρώ είναι το νόμισμα που εκδίδει η ΕΚΤ σε τόση ποσότητα, που ποτέ να μην μπορεί να ξεπερνά ένα όριο πληθωρισμού 2%, και έτσι στο διηνεκές να έχει σταθερή αξία. Είναι η νεώτερη εκδοχή του κανόνα του χρυσού, ενός βαρβαρικού κατάλοιπου.

Στο πλαίσιο αυτό, αν μια κυβέρνηση ευρωπαϊκή, έχει ανάγκη από πιο πολλά ευρώ, για να χρηματοδοτήσει ένα νέο πρόγραμμα ή να αποπληρώσει παλαιά της δάνεια, τότε αυτά θα τα βρει είτε από την αύξηση των φόρων είτε από την αύξηση του δανεισμού.

Με άλλα λόγια η κυβέρνηση μέσω των φόρων αφαιρεί χρήμα από τον ιδιωτικό τομέα που μετά υποτίθεται ότι θα τα δαπανήσει σε διάφορα προγράμματα υγείας, παιδείας, άμυνας, κοινωνικών παροχών κα. Με την έκδοση ομολόγων δανεισμού, η κυβέρνηση ‘πουλάει’ στον ιδιωτικό τομέα και στους ξένους τον ‘δανεισμό’ της, με την προσδοκία αυτοί κάποτε να αποπληρωθούν και με τόκο.
Και στις δυο περιπτώσεις η κυβέρνηση βρίσκει χρήμα από τον ιδιωτικό τομέα, ντόπιο ή ξένο για να τιμήσει τις υποχρεώσεις της.

Αυτό το μοντέλο είναι σε όλους μας πολύ οικείο. Είναι το μοντέλο μιας οικογενείας. Πάμε στη δουλεία και εισπράττουμε το μισθό μας. Με βάση αυτό το έσοδο, καλύπτουμε τα έξοδα μας, αποπληρώνουμε τυχόν δάνεια που είχαμε συνάψει στο παρελθόν, και αν μπορούμε αποταμιεύουμε και ένα πόσο. Αν τα έσοδα μας δεν είναι αρκετά να τιμήσουμε τις υποχρεώσεις μας, περικόπτουμε τις δαπάνες μας, επιβάλουμε λιτότητα στον εαυτό μας, και υπάρχει περίπτωση σαν νοικοκυριό να πτωχεύσουμε.

Κατά συνέπεια, αφού το χρήμα έγινε ιδιωτικό, το ευρώ είναι ιδιωτικό, κράτος και οικογένεια έγιναν ίδια, είναι ιδιώτες.

Ως πολίτες λοιπόν, ως κυβερνητικοί παράγοντες, ως επιχειρηματίες, ως εργαζόμενοι, τα ελλείμματα του δημοσίου πρέπει να μας φοβίζουν. Και ως προς το μέγεθος τους και ως προς τον ρυθμό που αυξάνουν σε σχέση με το ΑΕΠ. Αν οι υποχρεώσεις του κράτους αυξάνουν τότε η λιτότητα, ο περεταίρω δανεισμός και η αυξημένη φορολογία είναι μονόδρομος. Υπάρχει ακόμα η ισχυρή πιθανότητα το κράτος να πτωχεύσει από χρέη, και έτσι οι δαπάνες για συντάξεις, μισθούς, υγείας παιδείας, υποδομών να μην μπορούν να πια πραγματοποιηθούν, παρά την επί πλέον φορολογία, και όσο η φοροδοτική ικανότητα εξαντλείται το κράτος ως οντότητα να καταρρεύσει.

Δεν γνωρίζω κατά πόσο όλοι είχαμε φόβους αυτό να επισυμβεί υπό το καθεστώς του ευρώ, αλλά οι φόβοι αυτοί για όσους τους είχαν, πλήρως υλοποιήθηκαν. Δεν γνωρίζω τι είχαν κατά νου οι κύριοι Σημίτης και Παπαδήμας όταν την 1η Ιανουαρίου του 2002 μετέτρεπαν ένα χρέος 100% από ελληνικές δραχμές σε ευρώ, για το πώς αυτό θα αποπληρωνόταν σε ξένο νόμισμα. Είχαν κάνει την χώρα τόσο πολύ εξαγωγό προηγμένης τεχνολογίας;

Σήμερα καμία δαπάνη πια του δημοσίου δεν είναι εγγυημένη, ούτε στο εγγύς μέλλον, οι ξένοι πιστωτές απαιτούν πια και τα σπίτια μας, τα φορολογικά βάρη αυξάνονται, και το μέλλον φαίνεται να είναι ακόμα πιο επαχθές με περισσότερη λιτότητα. Αυτός τελικά είναι ο απολογισμός μετά από δεκατέσσερα χρόνια γάμου με το ευρώ, μετά από επτά χρόνια μνημονίων και Κυβέρνηση ‘πρώτη φορά αριστερά’.

Το ερώτημα που εγείρεται είναι, αν η λιτότητα θα αποδώσει; Η απάντηση είναι κατηγορηματικά όχι και αυτό μας το λέει η οικονομική ιστορία και η επιστήμη. Η λιτότητα φέρνει μεγαλύτερη λιτότητα και καταστροφή. Την ζούμε επτά χρόνια τώρα. Όλα γίνονται χειρότερα. Όσοι υποστηρίζουν ευρώ και λιτότητα ή συμφέροντα εξυπηρετούν εις βάρος
του Λαού ή αδιαφορούν μέσα στην άγνοια τους ή είναι χρήσιμοι ηλίθιοι και αυτοί κατά βάση είναι οι πολιτικοί μας.

Παρακάτω θα προσπαθήσω να εξηγήσω γιατί είναι τόσο επιτακτική η ανάγκη επιστροφής στο εθνικό μας νόμισμα, με το βασικό επιχείρημα ότι μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε τις εθνικές μας επενδύσεις, με το δικό μας νόμισμα, χωρίς να έχουμε ανάγκη κανένα, και έτσι να βάλουμε πίσω στη δουλειά την Ελλάδα και τους Έλληνες στον αξιοπρεπή και περήφανο βίο.

Η συνολική ποσότητα του χρήματος όπως έχει αποδεδειχθεί όταν περιορίζεται από την αξία του χρυσού που έχει η χώρα ή από τον στόχο ενός υποθετικού υγιούς πληθωρισμού φέρνει στασιμότητα. 
Τι λείπει από την Ελλάδα σήμερα; Το χρήμα. Με δυο εκατομμύρια ανέργους και τους φυσικούς πόρους της χώρας ανενεργούς ισχυρίζονται ότι η αύξηση της ποιότητας τους χρήματος θα φέρει πληθωρισμό. Αυτό είναι παμμεγίστη ανοησία. Η ποσότητα του χρήματος μπορεί να περιοριστεί μόνο από την φυσική δυνατότητα της χώρας να παράγει, δηλαδή από την συνολική παραγωγή της εθνικής οικονομίας. Θα πρέπει να υπάρχει άφθονο και φθηνό χρήμα για να μπορεί κάθε τι που παράγεται να αγοράζεται.

Η δαπάνη, πέραν από την παραγωγική ικανότητα της οικονομίας, είναι αυτή που προκαλεί πληθωρισμό. Όταν η παραγωγική ικανότητα της οικονομίας εξαντληθεί, μηδέν ανεργία, τότε αν το χρήμα αυξηθεί είναι πληθωριστικό. Με ανεργία 35% είναι αδύνατον να υπάρξει πληθωρισμός αν πέσει χρήμα στην αγορά. Παράλληλα ο πληθωρισμός προκαλεί προβλήματα στην εξωτερική αξία του νομίσματος. Η ύπαρξη ενός τέτοιου προβλήματος επιλύεται άμεσα με την ελεύθερη διακύμανση του νομίσματος.

Η φορολογία δεν αποτελεί μέσο της Κυβέρνησης να βρει χρήμα να δαπανήσει. Αφού το εκδίδει! Τα αντιθέτως ισχυριζόμενα, για μια χώρα που εκδίδει το νόμισμα της, είναι βλακώδη. Στην οικονομία θα πρέπει να υπάρχει τόσο χρήμα που θα ικανοποιεί τη μεγίστη παραγωγική ικανότητα της οικονομίας. Αν το κράτος επιθυμεί να δαπανήσει πιο πολλά στην αγορά υπηρεσιών και αγαθών, φορολογεί τον ιδιωτικό τομέα με σκοπό την προστασία της οικονομίας από τον πληθωρισμό. Αν θέλει να δαπανήσει λιγότερο φορολογεί λιγότερο και αφήνει τον ιδιωτικό τομέα να δαπανήσει. Αν δεν φορολογήσει λιγότερο, τότε στην οικονομία θα υπάρξει λιγότερο χρήμα και συνεπώς μειωμένη ζήτηση και μείωση της παραγωγής. Η ιδέα της φορολογίας είναι να διατηρεί την ποσότητα του χρήματος πλησίον ενός αρίστου επιπέδου που ότι παράγεται θα αγοράζεται.

Το Κράτος που εκδίδει το δικό του νόμισμα ποτέ δεν πτωχεύει. Πως είναι δυνατόν να πτωχεύσει ένα κράτος αφού δεν έχει ανάγκη να δανειστεί, ούτε να φορολογήσει, για να δαπανήσει χρήματα; Το κράτος εκδίδει ομόλογα για τον απλό λόγο να κρατά τα επιτόκια χαμηλά για να καθίστα τις επενδύσεις εφικτές. Ποτέ για να χρηματοδοτηθεί όπως στην περίπτωση του κράτους που ανήκει στην ευρωζώνη.

Συνοψίζοντας με βάση τα παραπάνω:

1. Η Κυβέρνηση θα πρέπει να διατηρεί το επίπεδο της εθνικής δαπάνης-ζήτησης στο ύψος της πλήρους απασχόλησης ανθρώπων και πόρων.

2. Η Κυβέρνηση πρέπει να διατηρεί τα επιτόκια σε αυτό το ύψος που να καθιστούν τις επενδύσεις εφικτές.

3. Κάνοντας αυτά η Κυβέρνηση θα πρέπει να αδιαφορεί για το αν ο προϋπολογισμός της είναι ελλειμματικός όσο και αν είναι μεγάλο το έλλειμμα. Αν πάλι χρειαστεί να είναι πλεονασματικός, αυτό πάλι μπορεί να το κάνει. Οι έννοιες ελλειμματικός ή πλεονασματικός προϋπολογισμός, δεν είναι καλές ή κακές, απλά είναι καταστάσεις για την επίτευξη των στόχων της πλήρους απασχόλησης ανθρώπων, πόρων, παροχής αξιοπρεπών αμοιβών, συντάξεων, υψηλής παιδείας και υγείας.

Μετά το τρίτο μνημόνιο όλα πλέον στη Χώρα καθίστανται αβέβαια.
Η πολιτική ηγεσία είναι κατώτερη των περιστάσεων.
Είναι επιτακτική πια η προσφυγή στο Εθνικό Νόμισμα.



spyridonstalias@hotmail.com
πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΝΕΙΣ! Το σκάνδαλο του αιώνα με τις τράπεζες…

Tα σκάνδαλα Χρηματιστηρίου, δομημένων, Siemens, Κοσκωτά, Λαυρεντιάδη, Ρέστη, ΤΤ, Βατοπέδι κά.. είναι…πταισματάκια…

Harris Kodopoulos
Μιλάμε για το σκάνδαλο του αιώνα…

Εδώ πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών..

Το καθολικό ξεπούλημα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος αντί πινακίου…φακής..

Με τις ευλογίες του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, των Βρυξελλών και των ΣυριζΑνέλ (με πρωτεργάτη τον Δραγασάκη και Τσίπρα) και αυτουργούς Τσακαλώτο και Κατσέλη οι ελληνικές συστημικές τράπεζες που έχουν περίπου 345 δις ευρώ ενεργητικό και 210 δις ευρώ σταθμισμένο ενεργητικό, πουλήθηκαν με τιμές  Χρηματιστηρίου για λιγότερα από 800 εκατομμύρια ευρώ…!!

Το γνωρίζει καλά το ξεπούλημα ο Δραγασάκης ο οποίος αναζητά άλλοθι στην δημιουργία…παράλληλου τραπεζικού συστήματος, που θα ξεζουμίσει ότι έχει απομείνει στα στρώματα των ελλήνων…

Αυτό ήταν η ανακεφαλαιοποίηση για την οποία θα βρεθούν πολλοί κατηγορούμενοι..
Οσο για τους αγοραστές είναι τα ξένα funds που αγόρασαν και τα «κόκκινα δάνεια» και θα μας πάρουν και τα σπίτια…!!

Τα νέα αφεντικά των τραπεζών είναι μεταξύ άλλων μεγάλα ευρωπαϊκά και αμερικάνικα επενδυτικά κεφάλαια, όπως Paulson & Co, Wellington, Baupost, Brrokfield Capital Partners, Fairfax, Financial Holding, Highfields Capital Management LP, WLR Recovery Fund…κά

Από κοντά και οι μεγάλοι έλληνες κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, μιντιάρχες και τραπεζίτες που έχουν βαρύτατες ευθύνες για την υποβάθμιση (ουσιαστικά καταστροφή) του ελληνικού τραπεζικού συστήματος (τα…γνωστά και μη εξαιρετέα ονόματα των….ευεργετών του ελληνικού λαού)..

Κατά τα άλλα ο Σύριζα …κοινωνικοποίησε τς ελληνικές τράπεζες προς όφελος του ελληνικού λαού…



press-gr




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τουρκικό αεροπλάνο προσγειώθηκε εκτάκτως στον Καναδά έπειτα από απειλή για βόμβα

Αεροπλάνο της Turkish Airlines που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Νέα Υόρκη- Κωνσταντινούπολη κατευθύνθηκε προς το Χάλιφαξ του Καναδά εξαιτίας μιας προειδοποίησης για βόμβα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η καναδική αστυνομία.

Το αεροπλάνο έχει προσγειωθεί με ασφάλεια και η αστυνομία το ερευνά με τη βοήθεια ειδικών σκυλιών προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν εκρηκτικά, ανέφερε η αστυνομία της Νέας Σκοτίας στο Twitter. «Η έρευνα για την ύπαρξη βόμβας είναι στα αρχικά της στάδια. Η απειλή έγινε στις 22:50 το βράδυ», πρόσθεσε η αστυνομία.

Στο μεταξύ το αεροδρόμιο του Χάλιφαξ ανακοίνωσε ότι η μεταφορά των 256 επιβαινόντων, επιβατών και πληρώματος του αεροπλάνου, προχωρά ομαλά και ότι είναι όλοι τους ασφαλείς.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Είναι επίσημο! Αναβλήθηκαν οι εκλογές της ΝΔ

Σε ομόφωνη απόφαση αναβολής της εκλογικής διαδικασίας για την εκλογή προέδρου της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η απόφαση της αναβολής ελήφθη μετά τα ανυπέρβλητα, όπως αποδείχθηκε, προβλήματα με το online σύστημα της καταγραφής των ψηφοφόρων καθώς το σύστημα δεν λειτούργησε ούτε στιγμή σε κανένα από τα 833 εκλογικά κέντρα.

Τα προβλήματα ωστόσο ξεκίνησαν από χθες το απόγευμα όταν παρατηρήθηκε έλλειψη του απαραίτητου εξοπλισμου για την διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, όπως φορτιστές λάπτοπ καθώς και  η σειρά αντικρουόμενων οδηγιών που εστάλησαν τις προηγούμενες ημέρες προς τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τρομοκρατία: Το υπερόπλο της Δύσης

Του Κλεάνθη Γρίβα

«Θα πρέπει να επιτεθείτε στους πολίτες, σε άνδρες, γυναίκες, παιδιά, αθώους ανθρώπους που δεν έχουν καμιά σχέση με τα διάφορα πολιτικά παιχνίδια. Ο λόγος είναι απλός: Πρέπει να αναγκαστεί το κοινό να στραφεί στο κράτος απαιτώντας μεγαλύτερη ασφάλεια».
Αυτός ήταν ο στόχος της αμερικανο-νατοϊκής τρομοκρατικής Επιχείρησης Stay Behind που αιματοκύλησε τη Δυτική Ευρώπη τον τελευταίο μισό αιώνα:


Μια μακριά συγκεκαλυμμένη επιχείρηση μαζικής τρομοκρατίας και εξαπάτησης των πληθυσμών των Δυτικών χωρών που καθοδηγήθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες της Δύσης.

Εκατοντάδες αθώοι άνθρωποι δολοφονήθηκαν ή ακρωτηριάστηκαν με βομβιστικές και άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, τραίνα, σουπερμάρκετ, πάρκα, καφετέριες και γραφεία.

Όλες αποδίδονται αρχικά στην Αριστερά ή σε κάποιο (πραγματικό και διαβρωμένο ή κατασκευασμένο) «ανατρεπτικό» γκροπούσκουλο και όλες αποδεικνύονται στη συνέχεια έργο πρακτόρων των αμερικανικών, ΝΑΤΟϊκών μυστικών υπηρεσιών και των «εθνικών» παραρτημάτων τους σε κάθε χώρα.

Αυτός ο βάναυσος βιασμός της πολιτικής σκέψης και της κριτικής ικανότητας, αποσκοπεί αφενός στην ενοχοποίηση της Αριστεράς για το τρομοκρατικό φαινόμενο και αφετέρου στην επικάλυψη της βασικής διαπίστωσης που προκύπτει από τη μελέτη της τρομοκρατίας στην Ευρώπη κατά τη μεταπολεμική περίοδο: Η τρομοκρατία στη Δυτική Ευρώπη αναπτύχθηκε με βάση την πελώρια τρομοκρατική «Επιχείρηση Stay Behind» που οργάνωσε και καθοδήγησε η «Μυστική Επιτροπή Σχεδιασμού» του γενικού αρχηγείου του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, η οποία εφαρμόστηκε στις διάφορες χώρες με διαφορετικές ονομασίες όπως «Επιχείρηση Gladio» (Ιταλία), «Επιχείρηση Ξίφος» (Γερμανία), «Επιχείρηση Κόκκινη Προβιά» (Ελλάδα), κ.λ.π.

Η αμερικανο-ΝΑΤΟϊκή «Επιχείρηση Stay Behind» αποκαλύφτηκε ότι ήταν ο ηθικός ή/και φυσικός αυτουργός όλων των ανθρωποκτόνων τρομοκρατικών ενεργειών (και όχι μόνο αυτών) που σημειώθηκαν στη Δυτική Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Πίσω απ’ αυτήν την «επιχείρηση» φωτίστηκε η σχεδιασμένη καθοδηγητική, οργανωτική και χρηματοδοτική παρουσία των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και η συνεργασία τους με τις, δήθεν «εθνικές» μυστικές υπηρεσίες των διαφόρων χωρών που ελέγχονται από τον αμερικανικό παράγοντα.

Για να διασφαλίσουν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο οι ΗΠΑ την αποτροπή ενδεχόμενης συμμετοχής της Αριστεράς στις κυβερνήσεις των Δυτικών χωρών, οργάνωσαν ένα παράνομο δίκτυο «αποσταθεροποιητικής δραστηριότητας» γνωστό ως «Επιχείρηση Stay Behind». Το εν λόγω δίκτυο:

1. Οργανώθηκε σε διάφορες χώρες με διαφορετικές κωδικές ονομασίες (Gladio, Κόκκινη Προβιά, Ομάδα Πληροφοριών και Ασφάλειας, κ.ά.).

2. Έδρασε μέσα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, έχοντας ιδιαίτερες σχέσεις με τις Υπηρεσίες Ασφαλείας και τις Μονάδες Καταδρομών κάθε χώρας.

3. Δραστηριοποιείται ακόμη και σήμερα σε πολλές χώρες υπό την καθοδήγηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Όλες οι χώρες που εισέρχονταν στο ΝΑΤΟ όφειλαν να υπογράψουν μια συμφωνία ότι δεσμεύονται να «ανεχθούν και να μην εμποδίσουν τις αντάρτικες οργανώσεις με δεξιό προσανατολισμό».

Η πρώτη δημόσια παραδοχή της μυστικής ΝΑΤΟϊκής Eπιχείρησης Stay Βehind έγινε επισήμως στις 1 Αυγούστου 1990, από τον ιταλό πρωθυπουργό Giulio Andreotti ο οποίος, μιλώντας στην ιταλική γερουσία, επιβεβαίωσε ότι σε όλη τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου στην Ιταλία υπήρχε και δρούσε υπό τον αποκλειστικό έλεγχο και την καθοδήγηση του ΝΑΤΟ ένας παράνομος μυστικός στρατός τύπου Stay Behind με την κωδική ονομασία Gladio (ξίφος).

Με σημείο εκκίνησης αυτή την επιβεβαίωση, ξεκίνησε ένας χείμαρρος αποκαλύψεων για τη δράση αυτού του παράνομου δικτύου και τη σχέση του με την τρομοκρατία στη μεταπολεμική Ευρώπη:

▪ Στο Βέλγιο,
το δίκτυο έχει την ονομασία Sdra-8 και λειτουργεί ακόμη (αυτό δημιούργησε την παράλληλη οργάνωση «Catena» που δολοφόνησε τον Τζουλιέν Λαμπούτ, γραμματέα του ΚΚ του Βελγίου).

▪ Στη Βρετανία, η παρακρατική αυτή οργάνωση έχει την ονομασία Operation Stay Behind και χρηματοδοτείται από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες. Την δεκαετία του 1970, εκπαίδευσε πολλούς Ιταλούς νεοφασίστες στη Βρετανία, στρατολόγησε πολλούς Ιταλούς τρομοκράτες και ανέπτυξε στενούς δεσμούς με τη νεοφασιστική μασονική στοά Προπαγάνδα 2 (Π2) του Λίτσιο Τζέλλι, που ήταν βασικός μοχλός της τρομοκρατικής νεοφασιστικής δραστηριότητας στην Ιταλία, στη Δυτική Ευρώπη και σε άλλα μέρη του κόσμου.

▪ Στη Γερμανία,
το δίκτυο έχει την ονομασία Schwert (Ξίφος). Άρχισε να λειτουργεί το 1959, χρηματοδοτήθηκε από τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, στελεχώθηκε από την αντικομμουνιστική οργάνωση «Ένωση Γερμανικής Νεολαίας» και συμπεριλάμβανε πρώην Ναζί αξιω¬ματικούς των Ες-Ες. Λειτουργεί μέχρι σήμερα.

▪ Στην Ελβετία, είχε την ονομασία Ομάδα Πληροφοριών και Ασφάλειας. Φακέλωσε 40.000 Ελβετούς, για τη συμμετοχή τους σε οργανώσεις της Αριστεράς.

▪ Στην Ισπανία, τα μέλη του παρακρατικού δικτύου δραστηριοποιούνταν με μεγάλη ευκολία με τις ευλογίες του καθεστώτος του Φράνκο. Χρησιμοποιούνται εναντίον της ΕΤΑ και παρέχουν διευ¬κολύνσεις και στήριξη στα νεοφασιστικά κινήματα της Ευρώπης.

▪ Στην Ολλανδία,
η αντίστοιχη οργάνωση υπάρχει από το 1950, αλλά οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι δεν έχει σχέση με το ΝΑΤΟ. Τα 635 μέλη της έχουν διεισδύσει στα εναλλακτικά κινή¬ματα της χώρας.

▪ Στην Πορτογαλία,
ο τοπικός βραχίονας του ΝΑΤΟϊκού δικτύου, δραστηριοποιείται μέσω του δήθεν πρακτορείου ειδή¬σεων Aginter Press, που αποτελεί και την κεντρική έδρα της Μαύρης Διεθνούς στην Ευρώπη.

▪ Στην Ιταλία,
η προετοιμασία και η εκτέλεση της τρομοκρατίας, που είναι γνωστή ως στρατηγική της έντα¬σης, ανατέθηκε από τις αμερικανικές υπηρεσίες στην οργάνωση «Gladio», το ιταλικό τμήμα της ΝΑΤΟϊκής Επιχείρησης Stay Behind, που δημιουργήθηκε με τη συνεργασία των ΗΠΑ και της ιταλικής μυστικής υπηρεσίας (SΙFAR) το 1952. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έχει ραγδαία ανάπτυξη στον ιταλικό χώρο.

▪ Στην Ελλάδα, ο βραχίονας του παράνομου ΝΑΤΟϊκού δικτύου Επιχείρηση Stay Behind, δρούσε με την κωδική ονομασία Κόκκινη Προβιά.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, «η παρακρατική οργάνωση Κόκκινη Προβιά δημιουργήθηκε το 1955, ως αποτέλεσμα ενός μυστικού τμήματος της συμφωνίας με βάση την οποία εγκαταστάθηκαν οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα».

Το Αμαρτωλό Χρονικού του Μυστικού Παραστρατού του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα


Η παρακρατική Κόκκινη Προβιά δημιουργήθηκε το 1955 από τη CIA και επανδρώθηκε, κυρίως, με ακροδεξιούς εξτρεμιστές που είχαν υπηρετήσει ή υπηρετούσαν στους Λόχους Ορεινών Καταδρομών (ΛΟΚ) και άλλα ειδικά στρατιωτικά τμήματα, με πράκτορες των στρατιωτικών και πολιτικών μυστικών υπηρεσιών και με πολίτες. Για την εκτέλεση των πράξεων πολιτικής τρομοκρατίας, η Κόκκινη Προβιά συνεργαζόταν αρμονικά με τον υπόκοσμο.

Το 1990,
σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ξέσπασε σάλος από το χείμαρρο των αποκαλύψεων για την ύπαρξη και τη δράση της παρακρατικής τρομοκρατικής επιχείρησης του ΝΑΤΟ που άπλωνε τα πλοκάμια της σε όλη την Ευρώπη, με την επωνυμία Επιχείρηση Stay Behind / Gladio, και, ιδίως, με τις αποκαλύψεις για το ρόλο της στη δημιουργία του κύματος της τρομοκρατίας που έπληξε την Ιταλία και αναδιέταξε εκ βάθρων την πολιτική της σκηνή.

Μετά απ’ αυτό,
η προσοχή του ευρωπαϊκού Τύπου εστιάστηκε στην έρευνα της Επιχείρησης Stay Behind και στα «εθνικά» παρακλάδια της, ανάμενα στα οποία συγκαταλεγόταν, φυσικά, και η ελληνική εκδοχή της. Έτσι, άρχισαν να έρχονται στο φως τα πρώτα στοιχεία γι’ αυτή την παρακρατική οργάνωση, σχεδόν 35 χρόνια μετά τη συγκρότησή της.

Στις 9 Νοεμβρίου 1990, ο τότε υπουργός Άμυνας Γιάννης Βαρβιτσιώτης αναγκάστηκε να παραδεχτεί δημόσια ότι «Έλληνες κομάντος (ΛΟΚ) και η CIA οργάνωσαν ένα βραχίονα του δικτύου το 1955, για να προβληθεί αντάρτικη αντίσταση σε οποιονδήποτε κομμουνιστή εισβολέα. Το εν λόγω δίκτυο, που ήταν γνωστό με την κωδική ονομασία Επιχείρηση Κόκκινη Προβιά, διαλύθηκε το 1988».

Λίγες μέρες αργότερα, στις 14 Νοεμβρίου 1990, το πρακτορείο Associated Press, επικαλούμενο επίσημες και δημοσιογραφικές αναφορές, μεταδίδει ότι:

«Η ελληνική Επιχείρηση Κόκκινη Προβιά οργανώθηκε το 1955, αλλά η σοσιαλιστική κυβέρνηση που ήρθε στην εξουσία το 1981, άρχισε να την αποσυναρμολογεί το 1985. Από το 1988, τα όπλα και τα πυρομαχικά άρχισαν να μεταφέρονται από τις μυστικές κρύπτες του δικτύου και να αποθηκεύονται σε μια στρατιωτική βάση κοντά στην Αθήνα, γεγονός που σηματοδότησε τη διάλυση του δικτύου».

Στις 16 Νοεμβρίου 1990,
η εφημερίδα Independent αναφερόμενη στη θέση του Ανδρέα Παπανδρέου, που ήταν πρωθυπουργός κατά την οκταετία 1981-1988, γράφει: «Ο σοσιαλιστής πρώην πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του διέλυσε τον ελληνικό βραχίονα της Επιχείρησης Gladio, τον οποίον περιέγραψε ως μια παρακρατική οργάνωση γνωστή ως Επιχείρηση Κόκκινη Προβιά που είχε συγκροτηθεί το 1955, ως αποτέλεσμα ενός μυστικού παραρτήματος της συμφωνίας με βάση την οποία εγκαταστάθηκαν οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα».

Η συνωμοσία της σιωπής των διαχειριστών της εξουσίας, που επί 35 χρόνια κρατούσε σε πλήρη μυστικότητα την ύπαρξη και τη δράση μιας (άκρως επικίνδυνης) παρακρατικής τρομοκρατικής οργάνωσης, είχε σπάσει.

Κάτω από την πίεση ενός πλήθους παραγόντων,
η ελληνική κυβέρνηση ήταν υποχρεωμένη να ερευνήσει το ιστορικό ενός τρομοκρατικού δικτύου, που η ίδια είχε δημιουργήσει, ενισχύσει και καλύψει με κάθε δυνατό τρόπο. Η υπόθεση έπρεπε να «διερευνηθεί» με τρόπο ώστε να αποφευχθεί η σαρωτική ανατροπή των υφιστάμενων πολιτικών και στρατιωτικών ισορροπιών, τις οποίες ήταν σίγουρο ότι θα προκαλούσε η διαλεύκανσή της.

Στις 20 Νοεμβρίου 1990,
ο ευρωπαϊκός Τύπος αναφέρει ότι «η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε τη διενέργεια έρευνας για μια μυστική συμφωνία μεταξύ των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και της CIA, που αποσκοπούσε στην οργάνωση ενός αντικομμουνιστικού αντάρτικου δικτύου, που αποτελούσε τμήμα της καλυμμένης επιχείρησης που αποκαλύφθηκε πριν από ένα μήνα στην Ιταλία υπό την κωδική ονομασία Gladio».

Η έρευνα αφορούσε ένα παράνομο δίκτυο το οποίο «στην Ελλάδα, είχε το κωδικό όνομα Επιχείρηση Κόκκινη Προβιά, είχε οργανωθεί από τη CIA στα μέσα της δεκαετίας του 1950 και διαλύθηκε το 1988, σύμφωνα με την κυβέρνηση. Αξιωματικοί του παράνομου αυτού δικτύου, αναμίχθηκαν στο πραξικόπημα των συνταγματαρχών το 1967».


Με άλλα λόγια, η έρευνα αφορούσε ένα παράνομο παραστρατιωτικό και παρακρατικό δίκτυο που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στις εσωτερικές (και όχι μόνο) πολιτικές εξελίξεις σε όλη τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Μια παράνομη δομή που, κατά την άποψή μου, ήταν ο ηθικός και φυσικός αυτουργός ή συμμέτοχος σε όλες τις τρομοκρατικές ενέργειες που συγκλόνισαν τη χώρα κατά τη μεταπολεμική περίοδο.

Από τη δολοφονία του ανεξάρτητου βουλευτή της Αριστεράς Γρηγόρη Λαμπράκη, το 1963 και την πολύνεκρη τρομοκρατική βομβιστική ενέργεια στη γέφυρα του Γοργοπόταμου, το 1964 (στην οποία έχασαν τη ζωή τους 13 άτομα) μέχρι την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας, το 1967. Από τη δολοφονία του σταθμάρχη της CIA στην Ελλάδα, Ρίτσαρντ Γουέλς, το 1975, μέχρι τη δολοφονία του βουλευτή Παύλου Μπακογιάννη, το 1989, κι από εκεί, μ’ ένα άλμα, στη δολοφονία του Βρετανού ταξίαρχου Τζόρτζ Σόντερς, το 2000.

Όπως είναι ευνόητο, καμιά «δημοκρατία» δεν θα μπορούσε να αντέξει μια συστηματική έρευνα μ’ αυτό το αντικείμενο. Γι’ αυτό το λόγο, η έρευνα, απλώς, ανακοινώθηκε. Δεν έγινε και δεν θα γίνει ποτέ. Ο φάκελος της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης Stay Behind και της τρομοκρατίας στη χώρα μας θα παραμείνει κλειστός, όπως τόσοι άλλοι. Και οι τρομοκράτες θα παραμείνουν «μυστικοί», όπως οι ποικιλώνυμες μυστικές υπηρεσίες που τους κατασκεύασαν και τους κατασκευάζουν.

Γιατί, απλούστατα, όταν ο διώκτης και ο διωκόμενος ταυτίζονται, η σύλληψη του «διωκόμενου» είναι, αντικειμενικά, αδύνατη και αδιανόητη.


Για λόγους που συνδέονται με τις κεντρικές επιδιώξεις της αμερικάνικης εξωτερικής πολιτικής, η τρομοκρατία ήταν, είναι και θα είναι μια ακροδεξιά και νεοφασιστική υπόθεση πρακτόρων, όπως συνάγεται από την εμπειρία των χωρών που προχώρησαν σε μια (έστω και πρόχειρη) έρευνα για το τρομοκρατικό φαινόμενο στη μεταπολεμική Ευρώπη.

«Στην Ιταλία, σε 12 χρόνια, από το 1969 μέχρι το 1980, σημειώθηκαν 4.298 τρομοκρατικές πράξεις κάθε είδους. Οι νεοφασίστες και οι ακροδεξιοί σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες υπήρξαν υπεύθυνοι για το 68% όλων των τρομοκρατικών ενεργειών γενικά και, σχεδόν, για το 90% εκείνων που είχαν ανθρωποκτόνο αποτέλεσμα».

Οι μυστικές υπηρεσίες (μηχανισμοί που εκ φύσεως ενσωματώνουν το ψεύδος, τη συνωμοσία, την απάτη, την προβοκάτσια και τη σκευωρία ως λειτουργικά τους στοιχεία) και ο μεγα-μηχανισμός της προπαγάνδας (που αποσκοπεί στην ακύρωση της κριτικής σκέψης και στην αυτόβουλη προσχώρηση των πολιτών στους σχεδιασμούς της εξουσίας), αναγορεύονται σε πηγή της αλήθειας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης, προκειμένου η κοινωνία να παραδοθεί «στη σφήκα και στο ξυνόχορτο» της εξουσίας και θα λειτουργούν όλο και πιο εντατικά.

Και ο λόγος είναι απλός: Στην εν εξελίξει εξάλειψη όλων των κοινωνικών και πολιτικών ελευθεριών που κατακτήθηκαν στη διάρκεια του 20ου αιώνα, και στην διαφαινόμενη κατεδάφιση του κράτους πρόνοιας και του ασφαλιστικού συστήματος (με χρονικό ορίζοντα το 2015), θα υπάρξουν μαζικές αντιδράσεις οι οποίες πρέπει να εξουδετερωθούν. Εξ’ ου και η ανάγκη για τους διαχειριστές της εξουσίας να επιβάλλουν ένα ολοκληρωτικό Ποινικό Δίκαιο που βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στην (κατασκευασμένη) υποψία (κάθε άνθρωπος της «διπλανής πόρτας» καθίσταται δυνάμει «ύποπτος») μέσω μιας «αντι-τρομοκρατικής» νομοθεσίας που θα καθίσταται ολοένα και σκληρότερη.

Η σπαραχτική προειδοποίηση του ποιητή Μιχάλη Κατσαρού, «Mην αμελήσετε. Πάρτε μαζί σας νερό, το μέλλον έχει πολύ ξηρασία», είναι πιο επίκαιρη από κάθε άλλη φορά.

Μια στιγμή πριν απ’ το χάος, όταν όλα φαίνονται χαμένα και όταν «μέσα στο μπουμπουνητό της βλακείας βουβαίνεται η λογική», κανένας δεν μπορεί να «παραμένει εν πλήρει συγχύσει αθώος».


Πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δεν ξεκίνησε ποτέ το ντέρμπι των αιωνίων: Πεδίο μάχης η Λεωφόρος .

Ο διαιτητής του αγώνα αποφάσισε τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι της Super League μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο για λόγους ασφαλείας. Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε ποτέ, καθώς κατά την είσοδο της αποστολής του Ολυμπιακού στο γήπεδο, οι παίκτες των ερυθρόλευκων, που μπήκαν για ζέσταμα, δέχτηκαν φωτοβολίδες, μία εκ των οποίων βρήκε τον Φινμπόγκασον. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης για οριστική διακοπή του αγώνα οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έσπασαν την πόρτα της θύρας 13 και εισέβαλαν εντός του γηπέδου.


Ο αγωνιστικός χώρος μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με συγκρούσεις σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς. Οδομαχίες σημειώθηκαν και εκτός γηπέδου κατά την αποχώρηση των οπαδών.

 

Νωρίτερα, δύο ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα, είχαν σημειωθεί και πάλι επεισόδια, έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου, μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και αστυνομικών δυνάμεων, κατά τα οποία τραυματίστηκε στο κεφάλι ένας αστυνομικός. Τουλάχιστον 50 άτομα προσήχθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, εντός και εκτός γηπέδου. Δεκαέξι από τις προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Μετά την φωτοβολίδα που έπεσε στον παίκτη του Ολυμπιακού, ο γενικός αρχηγός και αντιπρόεδρος της ομάδας Σάββας Θεοδωρίδης έδωσε εντολή στους παίκτες του να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο και να επιστρέψουν στα αποδυτήρια. Ο Σάββας Θεοδωρίδης επικαλέστηκε τον νέο αθλητικό νόμο και ζήτησε το παιχνίδι να μην ξεκινήσει. «Ο Ολυμπιακός δεν θα παίξει σε ζούγκλα», ανέφερε. Μετά από αρκετή ώρα διαβουλεύσεων, και ενώ οι δύο ομάδες είχαν αποσυρθεί στα αποδυτήρια, ο διαιτητής Ανδρέας Παππάς αποφάσισε ο αγώνας να μην ξεκινήσει για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο φύλλο αγώνα καθοριστική για την αναβολή του αγώνα ήταν η εισήγηση του αστυνομικού διευθυντή, ο οποίος δήλωσε στον διαιτητή πως δεν μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή του ντέρμπι. Ο Ανδρέας Παππάς στην έκθεσή του αναφέρει πως κατά την είσοδο των παικτών του Ολυμπιακού στο γήπεδο για την αναγνωριστική βόλτα, έπεσαν πέντε φωτοβολίδες από την κερκίδα, ενώ στη συνέχεια αναφέρει ότι ο τέταρτος διαιτητής, Μιχάλης Κουκουλάκης, είδε τις συμπλοκές που βρίσκονταν σε εξέλιξη πάνω από την φυσούνα και συγκεκριμένα στην θύρα 11.

Επίσης γράφει ότι κατά την έξοδό του για να δει και ο ίδιος εάν είχαν ηρεμήσει τα πνεύματα (σημ: λίγο μετά τις 20:00, δηλαδή σχεδόν μισή ώρα μετά την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνα), διαπίστωσε ότι η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη. Το πιο σημαντικό, όμως, στην όλη υπόθεση, σύμφωνα με τα όσα έγραψε στην έκθεσή του ο Παππάς, είχε να κάνει με την εισήγηση του αστυνομικού διευθυντή, ο οποίος, σύμφωνα πάντα με το διαιτητή του ματς, δε μπορούσε να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Μετά από αυτό αποφάσισε την αναβολή του ντέρμπι με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν τα γνωστά επεισόδια μέσα στο γήπεδο.



Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού είχε προαναγγείλει πως οι ερυθρόλευκοι δεν πρόκειται να ξαναβγούν στον αγωνιστικό χώρο. «Φωτοβολίδες έπεσαν πάνω στους παίκτες μας. Ο νόμος του κυρίου Κοντονή είναι σαφής, δεν πρέπει να γίνει το παιχνίδι. Τραυματίστηκε ο Φινμπόγκανσον έκαψαν το χέρι του, το ίδιο και ο Μιλιβόγιεβιτς. Εμείς δεν παίζουμε σε ζούγκλα! Κύριοι δεν έχετε το φιλότιμο να παίξουμε ποδόσφαιρο αλά Τσάμπιονς Λιγκ. Θέλετε με άλλους τρόπους να μας κερδίσετε. Περιμένουμε την απόφαση των διαιτητών σύμφωνα με το νέο νόμο. Έπεσαν φωτοβολίδες κατευθυνόμενες. Ο Ολυμπιακός δεν θα παίξει σε ζούγκλα», δήλωσε μετά την αποχώρηση των ποδοσφαιριστών.

Κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων για το αν θα διεξαγόταν ο αγώνας, ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής σημείωσε πως ο μοναδικός αρμόδιος για να αποφασίσει τη διεξαγωγή ή όχι του αγώνα είναι ο διαιτητής. «Ο μοναδικός υπεύθυνος για την διεξαγωγή της αναμέτρησης είναι ο διαιτητής Παππάς. Αυτός παίρνει την τελική απόφαση», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως ο ίδιος «είναι στη συνέχεια αρμόδιος για να επιληφθεί για την επιβολή ποινών σε διοικητικό επίπεδο στη συνέχεια».

Μετά τη διακοπή του αγώνα, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε πως ανακοίνωσε πως θα καταθέσει μηνύσεις για το περιστατικό με τη φωτοβολίδα, υποστηρίζοντας πως ο ποδοσφαιριστής τραυματίστηκε και πως «όλα έγιναν μπροστά στα μάτια των διαιτητών». Από την πλευρά τηςη ΠΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωσή της καταδικάζει τη βία και τα επεισόδια, ωστόσο υποστηρίζει πως ευθύνη για όσα συνέβησαν είναι του διαιτητη. Επίσης ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί και δήλωσε πως θα προτείνει στο διοικητικό συμβούλιο την αποχώρηση της ομάδας από το πρωτάθλημα.

Ο τραυματισμός του αστυνομικού

Κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, ο ένας σοβαρότερα. Πρόκειται για τον αστυνομικό που χτυπήθηκε στο κεφάλι, έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, επικοινώνησε αμέσως για να μάθει την κατάσταση της υγείας του και ενημερώθηκε πως δεν διατρέχει κίνδυνο. Τον αστυνομικό επισκέφτηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός.




πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Πράσινο φως» από Euroworking για εκταμίευση της δόσης

Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε το Σάββατο πως το Euroworking Group εισηγήθηκε την εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα, καθώς υλοποιήθηκε το πακέτο των προαπαιτούμενων.

Ο ευρωπαϊκός μηχανισμός σταθερότητας (ESM) θα συνεδριάσει τη Δευτέρα ώστε να εκταμιευτεί η υποδόση των 2 δισ. ευρώ, αλλά και τα 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Σημειώνεται πως ο ESM έχει ήδη δεσμεύσει 10 δισ. ευρώ για τον συγκεκριμένο σκοπό, ενώ η Ευρωζώνη εκτιμά ότι τελικώς θα χρειαστούν 6 έως 9 δισ..

«Στη βάση του τελικού σημειώματος τήρησης των συμφωνηθέντων, το EWG συφώνησε πως οι ελληνικές Αρχές ολοκλήρωσαν το πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων και τα μέτρα στον χρηματοπιστωτικό τομέα που είναι απαραίτητα για την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση», ανέφερε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. «Η συμφωνία ανοίγει το δρόμο για την επίσημη έγκριση από την ESM της εκταμίευσης της υπο-δόσης των 2 δισ. ευρώ, τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου», πρόσθεσε.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι Anonymous υποστηρίζουν πως ξέρουν που θα χτυπήσουν οι τζιχαντιστές

Οι Anonymous, οι χακτιβιστές που έχουν κηρύξει τον κυβερνοπόλεμο με τους τζιχαντιστές, υποστηρίζουν πως κατάφεραν να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με τις επιθέσεις στο Παρίσι, ενώ προειδοποιούν πως νέες επιθέσεις τζιχαντιστών προετοιμάζονται  σε ΗΠΑ, Ινδονησία, Ιταλία και Λίβανο την Κυριακή και πως εδώ και καιρό έχουν ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. 
Πρόκειται για την ομάδα των Anonymous «OpParisIntel», η οποία, σύμφωνα με δημοσίευμα των International Business Times, υποστηρίζει πως έχει συλλέξει πληροφορίες για επικείμενες επιθέσεις από το Ισλαμικό Κράτος. Ειδικότερα αναφέρεται σε πιθανή επίθεση στη Philips Arena στην Ατλάντα την Κυριακή το απόγευμα, κατά τη διάρκεια αγώνα πάλης του WWE, αλλά και σε άλλες εκδηλώσεις σε Παρίσι, Ρώμη, Μιλάνο, Ινδονησία και Λίβανο.
«Στόχος μας», σημειώνουν, «είναι να ενημερωθεί ο κόσμος ώστε να γνωρίζει πως υπάρχει απειλή και πιθανότητα επίθεσης». «Ένας ακόμη στόχος μας είναι να μάθει το Ισλαμικό Κράτος ότι ο κόσμος γνωρίζει για τις ενδεχόμενες επιθέσεις του και μπορεί να της ακυρώσει, γεγονός που ενδεχομένως να αποπροσανατολίσει τους τζιχαντιστές έστω προσωρινά», προσθέτουν. Ηεν λόγω ομάδα των Anonymous υποστηρίζει πως έχει ενημερώσει και τις αρχές για να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα και ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με τους International Business Times, έχουν ενημερώσει την MI5, τη CIA και το FBI καθώς και τις μυστικές υπηρεσίες άλλων χωρών.
Η λίστα των πιθανών στόχων που δημοσίευσαν οι Anonymous και αναδημοσιεύουν οι International Business Times είναι:
  • Cigales Electroniques with Vocodecks, RE-Play & Rawtor at Le Bizen (Paris)
  • Concrete Invites Drumcode: Adam Beyer, Alan Fitzpatrick, Joel Mull at Concrete (Paris)
  • Demonstration by Collectif du Droit des Femmes (Paris)
  • Feast of Christ the King celebrations (Rome/Worldwide)
  • Al-Jihad, One Day One Juz (Indonesia)
  • Five Finger Death Punch (Milan)
  • University Pastoral Day (Holy Spirit University of Kaslik, Lebanon)


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!