EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Εκθειασμός από του NY Times το 1975… "Οι “Ελληνες έστησαν τον Άνθρωπο στα πόδια του"!!

«…Για χιλιάδες χρόνια παλαιότεροι πολιτισμοί, όπως αυτοί των Περσών, των Ασσυρίων, των Βαβυλώνιων, έβλεπαν τον άνθρωπο ως ένα απεχθές ον που σέρνονταν μπροστά σε θεότητες και δυνάστες.
Οι “Ελληνες όμως, πήραν τον άνθρωπο και τον έστησαν στα πόδια του. Τον δίδαξαν να είναι υπερήφανος…
Ο κόσμος είναι γεμάτος θαύματα, έλεγε ο Σοφοκλής, αλλά τίποτα δεν είναι πιο θαυμάσιο από τον άνθρωπο.
Οι “Ελληνες έπεισαν τον άνθρωπο, όπως ο Περικλής το τοποθέτησε, ότι ήταν δικαιωματικά ο κάτοχος και ο κύριος του εαυτού του και δημιούργησαν νόμους για να περιφρουρήσουν τις προσωπικές του ελευθερίες.
Οι αρχαίοι Έλληνες ενθάρρυναν την περιέργεια που είχε ο άνθρωπος για τον εαυτόν του και για τον κόσμο που τον περιτριγύριζε, διακηρύττοντας μαζί με τον Σωκράτη ότι μια ζωή χωρίς έρευνα δεν αξίζει τον κόπο να την ζούμε.
Οι “Ελληνες πίστευαν στην τελειότητα σε όλα τα πράγματα, γιʼ αυτό μας κληροδότησαν την ομορφιά, που φτάνει από τον Παρθενώνα και τα ελληνικά αγάλματα, τις τραγωδίες τουΑισχύλου, του Ευρυπίδη και του Σοφοκλή, την ποίηση του Ησίοδου και του “Ομηρου, μέχρι τα ζωγραφισμένα αγγεία ενός απλού νοικοκυριού.
Χωρίς τους “Ελληνες μπορεί ποτέ να μην είχαμε αντιληφθεί τι είναι αυτοδιοίκηση.
Αλλά, πολύ περισσότερο ακόμα και από την γλώσσα μας, τους νόμους μας, τη λογική μας, τα πρότυπά μας της αλήθειας και της ομορφιάς, χρωστάμε σε αυτούς την βαθιά αίσθηση για την αξιοπρέπεια του ανθρώπου.
Από τους “Ελληνες μάθαμε να φιλοδοξούμε χωρίς περιορισμούς, να είμαστε, όπως είπε ο Αριστοτέλης, αθάνατοι μέχρι εκεί που μας είναι δυνατό…».

(The New York Times, Μάρτιος 1975)




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μαζικές απεργιακές διαδηλώσεις κατά της λιτότητας σε όλη τη χώρα

Μαζικές ήταν οι απεργιακές διαδηλώσεις που έγιναν σε ολόκληρη τη χώρα το πρωί της Πέμπτης έπειτα από καλέσματα της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΕ και του ΠΑΜΕ. Κόντρα στη λιτότητα χιλιάδες διαδηλωτές με το σύνθημα «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» ΄στειλαν μήνυμα τόσο στην κυβέρνηση όσο και στους θεσμούς για το φλέγον ζήτημα των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών.

Οι διαδηλώσεις ήταν ειρηνικές, με μικρής έντασης επεισόδια να σημειώνονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στο τέλος των πορειών. Η ένταση ξεκίνησε και στις δύο περιπτώσεις όταν ομάδες νεαρών πέταξαν μολότοφ κατά αστυνομικών, με τα ΜΑΤ να απαντύν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Στην Αθήνα οι νεαροί προκάλεσαν υλικές ζημιές σε ένα αυτοκίνητο, στην Τράπεζα της Ελλάδος και πέταξαν μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, ενώ στη Θεσσαλονίκη έσπασαν βιτρίνες και πέταξαν μπογιά σε καταστήματα που άνοιξαν παρά την απεργία.

«Μαζική και αγωνιστική απάντηση στη δογματική εμμονή της κυβέρνησης στις καταστροφικές και αδιέξοδες πολιτικές των μνημονίων, έδωσαν σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι που μετείχαν στην 24ωρη Γενική Απεργία και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος», ήταν το σχόλιο της ΓΣΕΕ για τη σημερινή Γενική Πανελλαδική Απεργία.

Δίνοντας το «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας ο γενικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας δήλωσε ότι η συμμετοχή στην απεργία αποτελεί μέσω πίεσης της κυβέρνησης προς την Ευρώπη.

Με δικό της μπλοκ στην πορεία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ συμμετείχε και η Λαϊκή Ενότητα. «Έχουμε μια πανεργατική απεργία σταθμό, η οποία είναι η αρχή του τέλους της νέας μνημονιακής κυβέρνησης και του συνόλου του μνημονιακού μπλοκ», δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Έχουμε μια πανεργατική απεργία σταθμό, η οποία είναι η αρχή του τέλους της νέας μνημονιακής κυβέρνησης και του συνόλου του μνημονιακού μπλοκ», ήταν το μήνυμα του ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, με το ΠΑΜΕ να κατεβάζει στους δρόμους περισσότερα από 10.000 μέλητου σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι σύντροφοι του παρελθόντος

Με μπροστάρηδες τους Παναγιώτη Λαφαζάνη, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τη Ράχηλ Μακρή διαδήλωσε η ΛΑΕ στην Αθήνα.

Ένταση επικράτησε στη Θεσσαλονίκη, όταν το μπλοκ της ΛΑΕ πέρασε από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας μία στάση για να διαμαρτυρηθεί. Αφού οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα αποχώρησαν από το σημείο.

Ένταση επικράτησε και στην Πάτρα όταν διαδηλωτές από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και διαδηλωτές από το μπλοκ της ΛΑΕ διαπληκτίστηκαν.

Ένταση σημειώθηκε και στο εργατικό Κέντρο Κατερίνης, όταν πολίτες στράφηκαν κατά του βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιου Καστόρη που έδωσε το παρών στη σημερινή πορεία στο πλαίσιο της Γενικής Πανελλαδικής Απεργίας.

Πως σχολίασε η Ευρώπη την πρώτη απεργία επί ΣΥΡΙΖΑ

«Η Κομισιόν δεν επιθυμεί να κάνει κανένα σχόλιο για ένα εσωτερικό πολιτικό θέμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, αναφορικά με τη δημόσια υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση. «Αυτό που ενδιαφέρει την Κομισιόν είναι η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την ελληνική κυβέρνηση και εργάζεται σε 24ωρη βάση προς αυτήν την κατεύθυνση», υπογράμμισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

«Παράξενη και επικίνδυνη λογική στην Αθήνα: Ο ΣΥΡΙΖΑ οργανώνει απεργία ενάντια στο πρόγραμμα που η δική του κυβέρνηση δεσμεύεται να υλοποιήσει. Χρειάζεται αίσθηση του επείγοντος», σχολίασε στο twitter ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών Γιόχαν φαν Όφερτβελντ.

Όσον αφορά τον γερμανικό Τύπο, φιλοξένησε εκτενή ρεπορτάζ για τις ελληνικές διαδηλώσεις σχολιάζοντας ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε απεργία κατά των μέτρων του».

«Η αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα θα πάρει σήμερα μια γεύση της δύναμης του λαού, καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν σε μια γενική απεργία, που αποτελεί το πρώτο βήμα μαζικής αντίστασης στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που έχει επιλέξει να ακολουθήσει», έγραψε ο βρετανικός Guardian για τα σημερινά απεργιακά συλλαλητήρια στην Ελλάδα.

«Την ώρα που οι Έλληνες εργαζόμενοι βγαίνουν στους δρόμους να διαδηλώσουν, ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται για πρώτη φορά στην άλλη πλευρά των οδοφραγμάτων», έγραψε το αμερικανικό Bloomberg, σχολιάζοντας πως τα συνδικάτα θα φωνάξουν τα ίδια συνθήματα που «κάποτε ο Τσίπρας χρησιμοποιούσε εναντίον των αντιπάλων του».

«Δημόσια οργή για το ελληνικό τρίτο μνημόνιο στους δρόμους των Αθηνών, με τις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές ενώσεις να ζητούν κινητοποιήσεις στην Αθήνα», ήταν το σχόλιο της γαλλικής «Le Figaro».





πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Καταρρίπτοντας τα εμπόδια για ένα καλύτερο Διαδίκτυο»

Η 12η διοργάνωση του Safer Internet Forum πραγματοποιήθηκε στις 28-29 Οκτωβρίου 2015 στο Λουξεμβούργο με θέμα «Καταρρίπτοντας τα εμπόδια για ένα καλύτερο Διαδίκτυο». Περισσότεροι από 250 φορείς που ασχολούνται με την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων νέων, ακαδημαϊκών, βιομηχανίας, εκπαιδευτικών, ΜΚΟ και της Ε.Ε. καθώς και εκπροσώπων Υπουργείων συναντήθηκαν προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες τάσεις, τους κινδύνους αλλά και λύσεις έτσι ώστε να οικοδομηθεί ένα καλύτερο Διαδίκτυο για όλους.

Στόχοι του Φόρουμ 2015 ήταν:

• Να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν καλύτερα αναδυόμενες διαδικτυακές τάσεις όπως το Ίντερνετ των πραγμάτων (Internet of things), τις φορετές συσκευές καθώς και τις επιπτώσεις τους για τα παιδιά και τους νέους. Το φόρουμ εξέτασε ειδικότερα θέματα που αφορούν τους ιθύνοντες λήψης αποφάσεων, τα Κέντρα Ασφαλούς Διαδικτύου, και τους ίδιους τους νέους που ασχολούνται με τις καινούριες έννοιες της συνδεσιμότητας και της προστασίας των παιδιών στο Διαδίκτυο.

• Να εξερευνήσει δράσεις και στρατηγικές που είναι αποτελεσματικές ως προς την ενδυνάμωση των παιδιών και των νέων στο Διαδίκτυο, και οι οποίες επικεντρώνονται στις δεξιότητες, τον ψηφιακό αλφαβητισμό και τη δημιουργικότητα, παρέχοντας παράλληλα καινούριες ευκαιρίες για εκπαίδευση και συμμετοχή.

• Να θέσει σε συζήτηση θέματα που ανακύπτουν από περιεχόμενο που δημιουργείται από νεαρούς χρήστες στο Διαδίκτυο καθώς πολλές φορές μπορεί να είναι προβληματικό, ακόμη και παράνομο. Οι σύνεδροι διερεύνησαν μερικές από τις «γκρίζες ζώνες» που αφορούν στο grooming , το sexting και το sextortion και επικαιροποίησαν τις απαντήσεις στα ζητήματα αυτά.

• Να δώσει βήμα για συζήτηση σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών στον ψηφιακό κόσμο με έμφαση στους τρέχοντες ορισμούς για τα δικαιώματα των παιδιών, στις βέλτιστες πρακτικές που υπάρχουν παγκοσμίως και στις στρατηγικές που συνεχίζουν να παρέχουν ένα πλαίσιο προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών online σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο τεχνολογικό περιβάλλον.

• Να εξετάσει την αποτελεσματικότητα μερικών από τα εργαλεία που είναι διαθέσιμα για τον έλεγχο των χρηστών και τη συμμετοχικότητα τους και τη σημασία αυτής στο να ενισχυθούν θεμελιώδεις αξίες, όπως η δημοκρατία, ο διάλογος και η υπεύθυνη συμπεριφορά των χρηστών online.

• Να προβλέψει, μέσω της διάδρασης με τη βιομηχανία, τους ακαδημαϊκούς, τους ειδικούς στα ΜΜΕ, αλλά και τους νέους και τους γονείς τους, πού πρέπει να βρισκόμαστε το 2020 δεδομένων των αλμάτων στις τεχνολογικές εφευρέσεις και της αυξανόμενης ανάγκης να προστατεύσουμε τα παιδιά σε αχαρτογράφητες ψηφιακές περιοχές, και πώς μπορούμε να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτέσματα αναλαμβάνοντας δράση για ένα καλύτερο διαδίκτυο.




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΗΠΑ: Αποζημίωση 1000 δολάρια σε ιδιοκτήτες VW με παράνομο λογισμικό

Ότι θα προσφέρει, βάσει κριτηρίων, αποζημιώσεις 1.000 δολαρίων στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων με κινητήρες diesel που έφεραν το παράνομο λογισμικό, ανακοίνωσε ο αμερικανικός κλάδος της Volkswagen.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Independent, η εταιρεία σκοπεύει να αποστείλει στους δικαιούχους από μία Visa αξίας 500 δολαρίων και μία επιταγή επιπλέον 500$, η οποία όμως θα μπορεί να εξαργυρωθεί μόνο σε καταστήματα της Volkswagen.

Η κίνηση αυτή υπολογίζεται ότι θα κοστίσει στην εταιρεία περισσότερο από μισό εκατ. δολάρια, σε μια προσπάθεια μεταστροφής του καταναλωτικού κλίματος, ύστερα από το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων που ξέσπασε τον Σεπτέμβριο και αφορά σε 11 εκατ. οχήματα της VW.

Αν και αρκετοί από τους πελάτες υποδέχονται θετικά την εξέλιξη αυτή, οι ειδικοί σχολιάζουν πως η εταιρεία δε θα αποφύγει τις ακόμη πιο υψηλές αποζημιώσεις, την ώρα η Volkswagen βρίσκεται ακόμη σε διαβουλεύσεις με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές της χώρας για το θέμα αυτό.

Σχολιάζοντας την προσφορά της Volkswagen, οι γερουσιαστές Ρίτσαρντ Μπλούμενθαλ και Έντουαρντ Μάρκεϊ χαρακτήρισαν την συγκεκριμένη πρόταση «προσβλητικά ανεπαρκή», επιμένοντας πως η αυτοκινητοβιομηχανία θα πρέπει να προσφέρει την δυνατότητα επαναγοράς των επίμαχων οχημάτων από τους ιδιοκτήτες, γραμμή με την οποία συντάσσεται και η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος της χώρας.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

venceremos hasta la victoria siempre - Παύθηκε η έρευνα για τραπεζικές χρηματοδοτήσεις σε κόμματα

Σχόλιο κλασσικού:
Καλύτερα ο  γνωστός σαν  "εισαγγελέας του κουκουλώματος" να μην απαντούσε , αφού  αυτά που είπε  αποκαλύπτουν επί της ουσίας  ότι  η κυβέρνηση   της  "δεύτερης φορά αριστερά" στην οποία  συμμετέχει , δεν έκανε  τίποτα  ώστε  να  αναιρέσει αυτού  του είδους  τα  "συγχωροχάρτια" που νομοθετούσε το προηγούμενο  επίσης  μνημονιακό καθεστώς. 
Εξάλλου είχαμε εξ αρχής  επισημάνει ότι  η επιλογή και μόνο του Παπαγγελόπουλου  με το γνωστό  ιστορικό  στους σχεδιασμούς  κουκουλώματος  υποθέσεων που αφορούν  το  μεγάλο κεφάλαιο, καταδείκνυε  τις προθέσεις  της κυβέρνησης να συνεχίσει με  παραλλαγές  την πεπατημένη των τελευταίων  70 χρόνων  σε  ότι αφορά  την  εξάλειψη  της  διαφθοράς και ειδικά  εκείνης  που  πηγάζει απο ...ψηλά.


Παύθηκε η έρευνα για τραπεζικές χρηματοδοτήσεις σε κόμματα ελέω νόμου του 2013



Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου
Νοέμβριος 05 2015 16:05

Στο αρχείο έθεσε η ελληνική δικαιοσύνη τις δικογραφίες για τις παράνομες δανειοδοτήσεις των πολιτικών κομμάτων από την αγροτική τράπεζα με βάση τον νόμο του 2013 της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου ο οποίος θέσπισε ακαταδίωκτο για τις διοικήσεις των τραπεζών. 

Το ζήτημα απεκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ο οποίος κατήγγειλε ότι η διάταξη ψηφίστηκε γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο.

Ο κ.  Παπαγγελόπουλος ενημέρωσε τη Βουλή ότι 
η έρευνα για τα δάνεια της πρώην αγροτικής τράπεζας προς τα πολιτικά κόμματα αλλά και διάφορες ακόμη δικογραφίες τέθηκαν στο αρχείο με βάση διάταξη του άρθρου 78 του ν.4146/2013 της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. 

« Η διάταξη στην ουσία παρέχει ασυλία στους προέδρους, στα μέλη διοικητικών συμβουλίων και στα τραπεζικά στελέχη για μια κατηγορία δανείων» είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Καραγιαννίδη. «Κατά την άποψή μου, η προαναφερθείσα διάταξη γι’ αυτό ψηφίστηκε» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης για θέματα διαφθοράς.

Αντίθετα, όπως απεκάλυψε ο κ. Παπαγγελόπουλος ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος ερευνά τα δάνεια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που δόθηκαν από την ΑΤΕ τα οποία δεν εμπίπτουν στις ρυθμίσεις του εν λόγω νόμου. Επίσης, ανέφερε ότι υπάρχει μια δικογραφία στην εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς που αφορά τα δάνεια της αγροτικής τράπεζας και τα οποία περιλαμβάνονται στο πόρισμα ελέγχου δανειοδοτήσεων  της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης διαβεβαίωσε πάντως ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα ρίξει άπλετο φως στις συνθήκες τραπεζικής δανειοδότησης. «Κανένα εμπόδιο δεν θα υπάρξει στο έργο της δικαιοσύνης και στην ανεξαρτησία της, την οποία έχει εγγυηθεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός πάρα πολλές φορές. Άλλωστε, το τελευταίο διάστημα, οι ενέργειες εισαγγελέων και δικαστών επιβεβαιώνουν ότι κάτι αλλάζει στο χώρο μας, σχετικά με την καταπολέμηση της διαφθοράς» δήλωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος.


πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυξήσεις στην τιμή του νερού ζητούν οι δανειστές

"Tα σενάρια ενισχύονται και από τις πληροφορίες που θέλουν τις οικονομικές υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ να προχωρούν τις διαδικασίες για την διανομή μερίσματος στους μετόχους, που αναμένεται να γίνει σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, που αναμένεται εντός του Δεκεμβρίου, και έχει προκαλέσει αναστάτωση στους εργαζομένους της εταιρείας. Η υποχρέωση για διανομή μερίσματος αποτελούσε προαπαιτούμενο του σχεδιασμού για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας."

Γράφει ο Κασσιανός Τζέλης

Tα πάνω-κάτω στην τιμή του νερού, έρχονται έως τον Ιούνιο του 2016.  Αναμένονται  αυξήσεις στα τιμολόγια, ιδιαίτερα για το νερό των αγροτών ενώ παράλληλα ανοίγει ο δρόμος για να μπουν στην αγορά νερού ιδιώτες επενδυτές, μέσω συμπράξεων με το δημόσιο.

Την ίδια στιγμή, η επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου, Φ. Ολάντ, αναζωπύρωσε τα σενάρια για πώληση μετοχικού πακέτου της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ για τις οποίες ενδιαφέρονται, μεταξύ άλλων και γαλλικές εταιρείες.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ήδη οι οικονομικές υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ προχωρούν τις διαδικασίες για την διανομή μερίσματος που θα γίνει σε επικείμενη Γενική Συνέλευση και η οποία αποτελούσε βασικό βήμα για το αρχικό σχέδιο ιδιωτικοποίησης.

“Προαπαιτούμενο” αποτελεί για την κυβέρνηση η υποχρέωση να θέσει, το αργότερο έως τον Ιούνιο του 2016, ένα νέο αυστηρό πλαίσιο κοστολόγησης και ελέγχου των τιμών του οικιακού, αγροτικού και βιομηχανικού νερού, όπως προβλέπεται από την νέα συμφωνία με τους δανειστές.

Με τον τρόπο αυτό, οι τιμές πώλησης του νερού σε όλη τη χώρα θα καθορίζονται κεντρικά, με πολιτική απόφαση, και αναμένεται να οδηγηθούμε σε αυξήσεις καθώς οι δανειστές εκτιμούν ότι το νερό στη χώρα χρεώνεται χαμηλότερα από το πραγματικό του κόστος.

Στον αγροτικό τομέα, εκτιμάται ότι χρεώνεται μόλις στο 15% της πραγματικής του αξίας ενώ και στα οικιακά τιμολόγια, πλην Αθήνας και Θεσσαλονίκης χρεώνεται έως το 40% του πραγματικού κόστους. Το ίδιο πάνω-κάτω ισχύει και για το βιομηχανικό νερό.

Οι παραδοχές αυτές προμηνύουν αυξήσεις με τις μεγαλύτερες να “πέφτουν” στους αγρότες

που μετά την αύξηση της τιμής του αγροτικού πετρελαίου και του αγροτικού ρεύματος, θα επιβαρυνθούν και με ένα ακόμη επιπλέον κόστος. Οι αυξήσεις αυτές αναμένεται ότι θα φτάσουν μέχρι τις τσέπες όλων των Ελλήνων αφού θα “περάσουν” και στις τιμές και των αγροτικών προιόντων που φτάνουν στο τραπέζι μας, εν μέσω βαθιάς ύφεσης.

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Την ίδια στιγμή, και ιδιαίτερα μετά την επίσκεψη Ολάντ, αναζωπυρώθηκαν τα σενάρια περί εισόδου ιδιωτών σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ για τις οποίες το ΣτΕ με τελεσίδικη και αμετάκλητη απόφαση του, μπλόκαρε το σχέδιο μεταβίβασης των πλειοψηφικών πακέτων. Ωστόσο, υπάρχει η δυνατότητα για τη πώληση του 49% των μετοχών τους σε ιδιώτες επενδυτές, όπως αναφέρεται άλλωστε και στο νέο επενδυτικό πλάνο του ΤΑΙΠΕΔ. 

Ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί και το management. Απο τη πλευρά της κυβέρνησης, επιμένουν ότι “στόχος είναι να παραμείνουν οι εταιρείες υπό δημόσιο έλεγχο”

Tα σενάρια ενισχύονται και από τις πληροφορίες που θέλουν τις οικονομικές υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ να προχωρούν τις διαδικασίες για την διανομή μερίσματος στους μετόχους, που αναμένεται να γίνει σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, που αναμένεται εντός του Δεκεμβρίου, και έχει προκαλέσει αναστάτωση στους εργαζομένους της εταιρείας. Η υποχρέωση για διανομή μερίσματος αποτελούσε προαπαιτούμενο του σχεδιασμού για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.

Παράλληλα, στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ, γίνεται ακόμη σαφής αναφορά στο project ιδιωτικοποίησης των ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ ενώ στο Σχέδιο Ανάπτυξης του Ταμείου που επικαιροποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο, αναφέρονται ως στόχοι η πώληση του 11% της ΕΥΔΑΠ και του 23% της ΕΥΑΘ. Με αυτόν τον τρόπο θα παραμείνει στο δημόσιο (ΤΑΙΠΕΔ) το 51% των μετοχών και των δυο εταιρειών.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ως δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η είσοδος ιδιωτών στην αγορά νερού της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό θα γίνει μέσα από συμπράξεις με το δημόσιο και τους Δήμους για την εκτέλεση έργων επεκτάσεων και ανακατασκευής δικτύων καθώς και της συντήρησης τους. Η αποπληρωμή θα γίνεται με “πληρωμές διαθεσιμότητας”. Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ότι οι επενδυτές θα πληρώνονται για τα έργα που εκτέλεσαν, απευθείας απο τους λογαριασμούς ύδρευσης.







ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καθηλωμένα και τα αεροπλάνα την Πέμπτη

Σε ακυρώσεις πτήσεων προχωρούν την Πέμπτη (12/11) οι δύο αεροπορικές εταιρίες, λόγω της συμμετοχής της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) στην 24ωρη πανελλαδική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Aegean, «αναγκάζεται να ακυρώσει 6 σκέλη πτήσεων εσωτερικού που ήταν προγραμματισμένα να πραγματοποιηθούν αύριο», ήτοι:

Α3 360 Αθήνα - Σαντορίνη
Α3 361 Σαντορίνη - Αθήνα
Α3 352 Αθήνα - Σαντορίνη
Α3 353 Σαντορίνη - Αθήνα
Α3 370 Αθήνα - Μύκονος
Α3 371 Μύκονος - Αθήνα

Για περισσότερες πληροφορίες οι επιβάτες μπορούν να επισκέπτονται το site της Aegean www.aegeanair.com ή καλούν στα τηλέφωνα 801 11 20000 (από σταθερό) ή 210 6261000 (από κινητό).

Επίσης, με νέα ανακοίνωση της Οlympic Air ακυρώνονται επιπλέον 28 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για την Πέμπτη. Οι επιπλέον πτήσεις που ματαιώνονται είναι οι εξής:
ΟΑ 152 Αθήνα - Καβάλα
ΟΑ 153 Καβάλα - Αθήνα
ΟΑ 154 Αθήνα - Καβάλα
ΟΑ 155 Καβάλα - Αθήνα
ΟΑ 240 Αθήνα - Σάμος
ΟΑ 241 Σάμος - Αθήνα
ΟΑ 248 Αθήνα - Σάμος
ΟΑ 249 Σάμος - Αθήνα
ΟΑ 140 Αθήνα - Αλεξανδρούπολη
ΟΑ 141 Αλεξανδρούπολη - Αθήνα
ΟΑ 146 Αθήνα - Αλεξανδρούπολη
ΟΑ 147 Αλεξανδρούπολη - Αθήνα
ΟΑ 074 Αθήνα - Ζάκυνθος
ΟΑ 075 Ζάκυνθος - Αθήνα
ΟΑ 160 Αθήνα - Ιωάννινα
ΟΑ 161 Ιωάννινα - Αθήνα
ΟΑ 166 Αθήνα - Ιωάννινα
ΟΑ 167 Ιωάννινα - Αθήνα
ΟΑ 270 Αθήνα - Χίος
ΟΑ 271 Χίος - Αθήνα
ΟΑ 276 Αθήνα - Χίος
ΟΑ 277 Χίος - Αθήνα
ΟΑ 250 Αθήνα - Μυτιλήνη
ΟΑ 251 Μυτιλήνη - Αθήνα
ΟΑ 258 Αθήνα - Μυτιλήνη
ΟΑ 259 Μυτιλήνη - Αθήνα
ΟΑ 254 Αθήνα - Μυτιλήνη
ΟΑ 255 Μυτιλήνη - Αθήνα

Για περισσότερες πληροφορίες οι επιβάτες μπορούν να επισκέπτονται το site της Olympic www.olympicair.com ή καλούν στα τηλέφωνα: 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό).

Καθυστερήσεις EasyJet

Εν τω μεταξύ, καθυστερήσεις ανακοίνωσε και η ΕasyJet ότι θα υπάρξουν στο δικό της πρόγραμμα πτήσεων.

Η εταιρία θα ενημερώσει όλους τους επιβάτες των πτήσεων που επηρεάζονται μέσω e-mail ή SMS, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωσή της. Επίσης η εταιρία καλεί τους επιβάτες που θα ταξιδέψουν την Πέμπτη από ή προς την Ελλάδα να ελέγξουν από πριν την κατάσταση της πτήσης τους στη σελίδα Flight Tracker.



Με πληροφορίες από ΑΠΕ




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δανία: Περικοπές 2.000 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε η ζυθοποιία Carlsberg

Η δανέζικη ζυθοποιία Carlsberg, η οποία αντιμετωπίζει δυσκολίες στη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα την αναδιάρθρωσή της, η οποία περιλαμβάνει την περικοπή 2.000 θέσεων εργασίας.

Ο όμιλος, που εκτιμά ότι «η εξέλιξη των κερδών τα τελευταία χρόνια δεν ήταν ικανοποιητική», ενέγραψε υψηλές επιβαρύνσεις, σχεδόν 10 δισεκ. δανέζικες κορώνες (1,34 δισεκ. ευρώ), που οδήγησαν σε ζημίες το τρίτο τρίμηνο.

Η εταιρία εδώ και καιρό αντιμετωπίζει προβλήματα στη Ρωσία και την Ουκρανία, απ’ όπου προέρχεται περισσότερο από το ένα τέταρτο των λειτουργικών κερδών της. Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα αναδιαρθρώσει τις μονάδες της στην Κίνα και τη Βρετανία.

Σύμφωνα με την εταιρία, οι επιβαρύνσεις που σχετίζονται με τη Ρωσία θα ανέλθουν στα 5 δισεκ. κορώνες, ενώ εκείνες που σχετίζονται με την Κίνα και τη Βρετανία θα ανέλθουν στα 4 δισεκ. κορώνες και τα 600 εκατ. κορώνες αντίστοιχα.

«Συνολικά, θα μειώσουμε το εργατικό μας δυναμικό κατά πλαίσιο περίπου 2.000 υπαλλήλων, που αντιστοιχούν στο 15%, εκ των οποίων οι 1.300 έχουν ήδη ειδοποιηθεί", είπε η Carlsberg σε ανακοίνωσή της.

Οι καθαρές ζημίες ανήλθαν στα 4,45 δισεκ. κορώνες (περίπου 600 εκατ. ευρώ) συγκριτικά με κέρδη 2,1 δισεκ. ένα χρόνο νωρίτερα.






πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απαλλάσσουν από χρέη τον Οργανισμό Ιπποδρομιών για 7 χρόνια

Επταετή απαλλαγή από χρέη και απαιτήσεις δίνει στον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος η σύμβαση ιδιωτικοποίησης της εταιρίας - μια απαλλαγή, που θα κοστίσει μόνον στον Δήμο Μαρκοπούλου 31 εκατομμύρια ευρώ.

Η υπόθεση έχει μεγάλο παρελθόν, και όπως όλα δείχνουν και μέλλον, καθώς οδηγείται πλέον στο Συμβούλιο της Επικρατείας και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια: Ολα ξεκίνησαν τον περασμένο μήνα όταν η Βουλή, μαζί με την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος διοργάνωσης και διεξαγωγής αμοιβαίου στοιχήματος ιπποδρομιών, ψήφισε και διάταξη που απαλλάσσει τον Οργανισμό (ΟΔΙΕ), από την έναρξη εκκαθάρισής του και για περίοδο επτά ετών, από «πάσης φύσεως πράξεις ή μέτρα, εκκρεμή ή μη, διοικητικής και αναγκαστικής είσπραξης».

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι κανένας δημόσιος ή ιδιωτικός φορέας δεν μπορεί για τουλάχιστον μία επταετία να διεκδικήσει από τον Οργανισμό Διοργάνωσης Ιπποδρομιών την οποιαδήποτε βεβαιωμένη οφειλή, ακόμη κι όταν υπάρχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

Η διάταξη έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Δήμου Μαρκοπούλου, ο οποίος έχει στα χέρια του τελεσίδικη απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Αθηνών βάσει της οποίας ο ΟΔΙΕ οφείλει στον Δήμο ποσό 31 εκατομμυρίων ευρώ που προέρχεται από μη καταβληθέντα λατομικά τέλη για το διάστημα 2006 - 2014.

Με βάση την σύμβαση παραχώρησης ο Δήμος δεν μπορεί, τουλάχιστον για τα επόμενα επτά χρόνια, να διεκδικήσει αυτό το ποσό και ο δήμαρχος Μαρκόπουλου Σωτήρης Μεθενίτης μιλώντας στο tvxs.gr προανήγγειλε προσφυγή στο ΣτΕ αλλά και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

«Πρόκειται για μια παράνομη και εντελώς αντισυνταγματική ρύθμιση», λέει ο Σωτήρης Μεθενίτης, επισημαίνοντας ακόμη ότι η προστατευτική διάταξη γα τον ΟΔΙΕ ψηφίστηκε την ώρα που ο δήμος είχε κάνει πρόταση στον Οργανισμό ακόμη και για εξωδικαστικό συμβιβασμό. Η συγκεκριμένη πρόταση προέβλεπε, αντί της καταβολής των 31 εκατομμυρίων ευρώ, την παραχώρηση στον Δήμο έκτασης 50 στρεμμάτων από τα 1.150 στρέμματα του ιπποδρόμου για την ανέγερση σχολικών κτιριακών εγκαταστάσεων που έχει άμεση ανάγκη το Μαρκόπουλο. Οπως σημειώνει ο δήμαρχος Μαρκόπουλου η πρόταση προέβλεπε την παραχώρηση του 3% της έκτασης που ανήκει στον ΟΔΙΕ μαζί με ένα ελάχιστο ποσό της συνολικής οφειλής.





πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Ινδονησία καίγεται αλλά ποιός νοιάζεται

Στην Ινδονησία συντελείται μια πρωτοφανής περιβαλλοντική καταστροφή, λόγω των μεγάλων πυρκαγιών που σημειώνονται εδώ και περίπου τρεις μήνες. Αλλά ποιος νοιάζεται… είναι απλά η Ινδονησία και για τη Δύση το μείζον είναι να συνεχίζεται απρόσκοπτα η παραγωγή του φοινικέλαιου.

Στην Ινδονησία, τη μεγαλύτερη παραγωγό φοινικέλαιου παγκοσμίως και μια από τις μεγαλύτερες παραγωγούς ξυλείας, κατοικούν περίπου 235 εκατ. άνθρωποι. Η χώρα χαρακτηρίζεται για την εκπληκτική βιοποικιλότητά της και τα μοναδικά τροπικά της δάση. Όμως φέτος πάνω από 2 εκατομμύρια εκτάρια τροπικού δάσους έχουν ήδη γίνει στάχτη με ανυπολόγιστες συνέπειες για το παγκόσμιο περιβάλλον, τα απειλούμενα είδη αλλά και την υγεία των κατοίκων.

Οι πυρκαγιές στην Ινδονησία δεν αποτελούν ένα σπάνιο φαινόμενο, ωστόσο οι φετινές είναι οι καταστροφικότερες που έχουν καταγραφεί, γεγονός που οφείλεται και στις ξηρές συνθήκες που δημιούργησε το πέρασμα του Ελ Νίνιο. Αυτό ωστόσο που πρέπει να επισημανθεί είναι πως οι περισσότερες από τις πυρκαγιές προκλήθηκαν κυρίως εξαιτίας της ανθρώπινης παρεμβασης, και κυρίως των εταιρειών παραγωγής ξύλου και φοινικέλαιου, η δραστηριότητα των οποίων - σε καθεστώς ανομίας - έχει οδηγήσει στην αποψίλωση μεγάλων εκτάσεων τροπικών δασών. Ενδεικτικό της καταστροφής που έχει συντελεστεί είναι πως η Ινδονησία βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των ρυπαντών παγκοσμίως σε σχέση με το ΑΕΠ της, λόγω των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα από τις αποψιλώσεις.



Από τις πυρκαγιές που σημειώνονται φέτος, η ημερήσια εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα στην Ινδονησία είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη των βιομηχανιών των ΗΠΑ, ενώ σωρευτικά έχει ξεπεράσει τις ετήσιες εκπομπές των βιομηχανιών της Γερμανίας.

Και αν οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις αυτών των εκπομπών είναι δύσκολο να εκτιμηθούν, είναι αδύνατο να αγνοηθούν οι άμεσες επιπτώσεις. Νέφη επικίνδυνων σωματιδίων έχουν σκεπάσει τη χώρα και εξαπλώνονται και στις γειτονικές Σιγκαπούρη, Μαλαισία, ακόμη και στις Φιλιππίνες και την Καμπότζη. Πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι στην Ινδονησία εμφάνισαν αναπνευστικά προβλήματα και τουλάχιστον δέκα έχουν χάσει τη ζωή τους. «Οι άνθρωποι είναι εξοργισμένοι. Απαιτούν απαντήσεις από την κυβέρνηση. Πρόκειται για μια ανθρωπιστική κρίση», δήλωσε εκπρόσωπος της Greenpeace στην Ινδονησία.





Το νέφος από τις πυρκαγιές έχει καταστροφικές συνέπειες και για τη χλωρίδα και την πανίδα. Σημειώνεται πως το 1997, την τελευταία φορά που συνέβησαν μεγάλης έκτασης πυρκαγιές στην Ινδονησία, οι οποίες ωστόσο ήταν κατά πολύ μικρότερες από τις φετινές, μεγάλος αριθμός εντόμων πέθανε, μεταξύ αυτών και μέλισσες, προκαλώντας ένα ντόμινο με καταστροφικές συνέπειες για την ανάπτυξη των φυτών.

Όπως σημειώνει η Deutsche Welle, οι πυρκαγιές δεν περιορίζονται στις γεωργικές εκτάσεις, αλλά εξαπλώνονται ανεξέλεγκτα και κατακαίνε παρθένα δάση και εθνικά πάρκα, απειλώντας παράλληλα είδη που κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Μεταξύ αυτών τις λιγότερες από 400 τίγρεις της Σουμάτρας, τους ουρακοτάγκους του Μπόρνεο και τους ρινόκερους της Σουμάτρας, ο πληθυσμός των οποίων βρίσκεται ήδη κάτω από τους 100. «Η αποψίλωση των δασών αποτελούσε ήδη μια σημαντική απειλή για αυτά τα είδη και οι πυρκαγιές αυξάνουν τον κίνδυνο εξαφάνισής τους», δήλωσε η Annisa Rahmawati, εκπρόσωπος της Greenpeace. Ένα ακόμη από τα είδη που απειλούνται είναι οι ελέφαντες της περιοχής, που όπως ανέφερε η Annisa Rahmawati έχουν αποπροσανατολιστεί από τις πυρκαγιές και περιπλανώνται σε κατοικημένες περιοχές, όπου κινδυνεύουν με θανάτωση.



Οι περιβαλλοντολόγοι καλούν τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πέσεις στην κυβέρνηση της Ινδονησίας ώστε να επιβάλλει τους νόμους για την προστασία των δασών, υπογραμμίζοντας πως η επικείμενη Σύνοδος για το κλίμα στο Παρίσι αποτελεί μια καλή ευκαιρία για αυτό. Ωστόσο πολλοί επισημαίνουν ότι αυτοί που θα πρέπει να λογοδοτήσουν είναι όσοι επωφελούνται από την καταστροφή των δασών της Ινδονησίας. Η χώρα παράγει πάνω από το 50% της παγκόσμιας ποσότητας φοινικέλαιου, που χρησιμοποιείται σε πολλά από τα προϊόντα που καταναλώνονται στη Δύση, από επεξεργασμένα τρόφιμα μέχρι καλλυντικά και προϊόντα καθαρισμού. Όπως γράφει η Deutsche Welle, ακτιβιστές ασκούν πιέσεις στις πολυεθνικές εταιρείες όπως η Nestle, η Kraft Heinz και η Pepsi, ώστε να εξετάσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού τους και να πιστοποιούν πως το φοινικέλαιο που χρησιμοποιούν προέρχεται από νόμιμη παραγωγή.

«Η Ινδονησία δεν μπορεί να το κάνει μόνη της. Υπάρχουν εταιρείες που κερδίζουν δισεκατομμύρια δολάρια από την χρήση του φοινικέλαιου και θα πρέπει να λογοδοτήσουν», τονίζει στην Deutsche Welle ο Laurel Sutherlin από το «Rainforest Action Network», υπογραμμίζοντας πως απαραίτητη είναι και η ευαισθητοποίηση των καταναλωτών. «Οι καταναλωτές έχουν μεγάλη δύναμη», σημείωσε και πρόσθεσε: «Όταν τα δάση χάνονται, δεν μπορούν να ανακτηθούν, αλλά υπάρχουν τρόποι για την πρόληψη των πυρκαγιών. Κανείς δεν μπορεί να προσποιηθεί πως αυτές οι πυρκαγιές είναι απρόβλεπτες και έχουμε μόλις ένα χρόνο για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα».

Οι πρόσφατες βροχοπτώσεις στη χώρα βοήθησαν στην κατάσβεση ορισμένων πύρινων μετώπων και μέχρι η ανθρωπότητα να αποκτήσει οικολογική συνείδηση και να δράσει ώστε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, πολλοί εναποθέτουν τις ελπίδες τους στη Μητέρα Φύση.






πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Λίγο πριν τον όλεθρο

Μέσα σε ένα ναρκοθετημένο περιβάλλον στο οποίο κυριαρχούν οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις σχέσεις κυβερνητικών στελεχών με τρομοκράτες και ποινικούς, οι συστημικές τράπεζες και η Attica Bank επιχειρούν να ανακεφαλαιοποιηθούν.

Επιχειρούν δηλαδή να πείσουν ξένους επενδυτές να ποντάρουν στην ανάκαμψη της οικονομίας μιας χώρας η οποία εξάγει την εικόνα ενός παρακράτους στο οποίο κυριαρχούν οι εντός και εκτός φυλακών μαφιόζοι και στην οποία κανείς μας δεν ξέρει τι του ξημερώνει.
Σε περίπτωση αποτυχίας των ανακεφαλαιοποιήσεων το κούρεμα των καταθέσεων θα είναι αναπόφευκτο.

Και όπως έχουμε ξαναγράψει αρκεί μια υπουργική απόφαση για να κουρευτούν και οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ.

Τα ντοκουμέντα Πανούση έχουν προκαλέσει την ανησυχία των ΗΠΑ οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζονται να εκδώσουν οδηγία προς τους Αμερικανούς πολίτες να μην επισκέπτονται τη χώρα μας-κάτι που ξυπνά μνήμες ενός σκοτεινού παρελθόντος της μεταπολίτευσης που το ξαναζούμε σαν φάρσα.

Η αστεία εικόνα του 12% Κατρούγκαλου και της Ράνιας Σβίγγου να επιχειρούν να ακυρώσουν τον Πανούση, δίχως να διαθέτουν το αντίστοιχο εκτόπισμα, επαληθεύουν την διάχυτη αίσθηση της ελληνικής κοινωνίας ότι επιτέλους μάς κυβερνάνε τα καφενεία.

-Κάνε με εμένα πρωθυπουργό και θα δεις τι μπορώ να κάνω...

Στο μεταξύ τις τελευταίες ώρες σε ορισμένα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορεί η πληροφορία που θέλει να έχουν εντοπιστεί εμβάσματα στο εξωτερικό προσώπων που υπηρετούν σε θέσεις κλειδιά.

Αναλυτικά η δήλωση Πανούση

Αυτά δεν συμβαίνουν και δεν γίνονται ανεκτά στις πολιτισμένες ευρωπαϊκές χώρες και δημοκρατίες. Να εισηγείται η Κυβέρνηση να απευθυνθώ στον Εισαγγελέα, να πηγαίνεις στον Εισαγγελέα και να καταθέτεις έγγραφα (και όχι απόψεις) και να σε κατηγορούν «γιατί πήγες τώρα» και μετά να σε μηνύουν γιατί άσκησες συνταγματικό δικαίωμα.

Δεν απομένει σ’αυτή τη νέα ολοκληρωτικού τύπου αντίληψη και πρακτική να με συλλάβουν γιατί είμαι αντικαθεστωτικός (τί μου θυμίζει;τί μου θυμίζει;), φαντάζομαι με τις ευλογίες των Υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης που κόπτονται για τα δικαιώματα (μόνον των δικών τους;).

Αντί να προβληματίζονται με τα συνεχή διαγγέλματα μίσους των Πυρήνων της Φωτιάς (τρία σε λίγες μέρες) που στρέφονται μόνον εναντίον μου και όχι κατά των ασκούντων σήμερα την κατασταλτική κυβερνητική πολιτική, ασχολούνται με την προσωπικότητά μου.

Να ψάξουν σε όσο βάθος θέλουν τη ζωή μου. Όσο για τη ζωή ορισμένων από αυτούς ξέρω πολύ καλά τα σκοτεινά σημεία της διαδρομής τους (και όχι μόνον ιδεολογικά).

Είχα  προειδοποιήσει  τον  Πρωθυπουργό.  Ή  θ’απαλλαγεί  από  τον  στενό  κύκλο  των
«Αριστερών του τίποτα....» ή θα χαθεί μαζί τους.

Μέχρι να πάρει την τελική του απόφαση ας ελέγξει τουλάχιστον τον τρόπο που κάθε μέρα διολισθαίνουν ορισμένοι κύκλοι σε εξω-θεσμικές υπόγειες δράσεις.

ΥΓ1 Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ τις «τρακατρούκες» των -κατά Λένιν- “χρήσιμων ηλιθίων”

ΥΓ2 Δεν αισθάνομαι μόνος σ’αυτόν τον αγώνα όπου φαίνεται να’χω απέναντι μου το Κράτος
(και το Παρακράτος;)


Καθηγητής
Γιάννης Πανούσης



πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ηλιακός Πύργος παράγει ενέργεια 24 ώρες το εικοσιτετράωρο

Ηλιακός Πύργος παράγει ενέργεια 24 ώρες το εικοσιτετράωρο

Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τον ήλιο, μέρα και νύχτα και χωρίς μπαταρίες αποτελούσε όνειρο των ερευνητών για δεκαετίες. Τώρα ένας μηχανικός από το Τορόντο βρήκε τη λύση: η ενέργεια θα αποθηκεύεται ως θερμότητα και μέσω μιας κατασκευής που μοιάζει με χωνί θα περνά σε μια ψηλή καμινάδα.

Το Γραφείο Ευρεσιτεχνιών των ΗΠΑ έκρινε την ιδέα μοναδική και χορήγησε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στον εφευρέτη John Hollick και το συνεργάτη του Dogan Eryener.

Η εφεύρεση χρησιμοποιεί έναν ηλιακό συλλέκτη για να αξιοποιήσει την ιδιότητα του θερμού αέρα να ανεβαίνει προς τα πάνω και σε αντίθεση με τα συμβατικά φωτοβολταϊκά, λειτουργεί 24 το εικοσιτετράωρο. Ο ηλιακός πύργος αποτελείται από τρία βασικά στοιχεία: μια κυκλική επιφάνεια (ηλιακός συλλέκτης αέρα), την καμινάδα ή πύργο και μια ανεμογεννήτριας, συνδυασμένα μεταξύ τους με ένα νέο τρόπο. Η ηλιακή ακτινοβολία θερμαίνει τον αέρα που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια (panels) και ο ζεστός αέρας ακολουθεί μια ανοδική κίνηση και θέτει σε λειτουργία την ανεμογεννήτρια παράγοντας έτσι ηλεκτρική ενέργεια. «Το έδαφος θερμαίνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας και το βράδυ η αποθηκευμένη θερμότητα ελευθερώνεται και συνεχίζει το ταξίδι της μέχρι την καμινάδα» δήλωσε ο Hollick.




Ο πύργος ηλιακής ενέργειας προσφέρει μια μοναδική λύση για τα πολύ ξηρά (ερημικά) κλίματα όπου τα συμβατικά φωτοβολταϊκά πάρκα παρουσιάζουν μειωμένη αποδοτικότητα λόγω των ακραίων θερμοκρασιών. Οι σχετικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν επιβεβαιώνουν την απόδοση του συστήματος και πλέον βρίσκονται σε εξέλιξη σχέδια για την κατασκευή ενός πιλοτικού συστήματος ισχύος 1MW με καμινάδα ύψους εκατοντάδων μέτρων.

Ο Hollick είναι ο εφευρέτης του συστήματος SolarWall, μια εφεύρεση ορόσημο στον τομέα της ηλιακής βιομηχανίας, που έχει χρησιμοποιηθεί σε χιλιάδες κτίρια σε όλο τον κόσμο ήδη από τη δεκαετία του 1990.

Το 2014, το SolarWall και ο Hollick τιμήθηκαν από την Αμερικανική Εταιρεία Μηχανολόγων Μηχανικών (ASME) στη Νέα Υόρκη, ως μια από τις 80 καλύτερες εφευρέσεις, εφευρέτες και μηχανικά επιτεύγματα των δύο τελευταίων αιώνων, μαζί με τον Thomas Edison, τον Henry Ford, το Willis Carrier, το George Westinghouse και τη διώρυγα του Παναμά.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!