EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σοκάρουν τα στοιχεία για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα της κρίσης

Αξιοσημείωτη αύξηση των αυτοκτονιών έχει παρατηρηθεί στην Ελλάδα κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, με τις αυτοκτονίες να παρουσιάζουν σημαντική αύξηση στις οικονομικά ενεργές ηλικιακές ομάδες και στους άνδρες να είναι σημαντικά περισσότερες απ’ ό,τι στις γυναίκες.

Στη διάρκεια της δεκαετίας 2001-2012, σημειώθηκαν στην Ελλάδα 4641 περιπτώσεις αυτοκτονίας. Οι αυτοκτονίες στους άνδρες ήταν 3840 (82,7% του συνόλου), ενώ οι αυτοκτονίες σε γυναίκες ήταν σημαντικά λιγότερες (801 σε απόλυτο αριθμό ή 17,3% του συνόλου). Ο δείκτης αυτοκτονιών αυξήθηκε συνολικά κατά 43,9% την περίοδο 2001-2012. Από τη σύγκριση των στοιχείων πριν και κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, προκύπτει στατιστικά σημαντική αύξηση του δείκτη αυτοκτονιών στον ανδρικό πληθυσμό, ενώ δεν παρατηρούνται σημαντικές διαφορές στις γυναίκες.

Με το θέμα θα ασχοληθεί το Συνέδριο Προληπτικής Ψυχιατρικής που ξεκινά αύριο στην Αθήνα και οργανώνεται από την Εταιρεία Προληπτικής Ψυχιατρικής με τη συνεργασία της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και της Ψυχιατρικής Εταιρείας Ανατολικής Ευρώπης και Βαλκανίων. Πρόεδρος του Συνεδρίου είναι ο καθηγητής Γιώργος Χριστοδούλου, Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας.

Άλλο θέμα που θα απασχολήσει το συνέδριο, είναι η παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας και οι προληπτικές παρεμβάσεις, καθώς και οι παρεμβάσεις που αποσκοπούν στην προαγωγή της ψυχικής υγείας των πολιτών και οι οποίες έχουν θετική σχέση κόστους/οφέλους: Αυτό σημαίνει κατά τους ειδικούς, πως στοιχίζει περισσότερο η μη θεραπεία της ψυχικής νόσου, παρά η θεραπεία της, η μη πρόληψη της ψυχικής νόσου έναντι της πρόληψής της, η μη χρηματοδότηση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας έναντι της χρηματοδότησής της - το να κάνει κανείς οικονομία κλείνοντας δομές ψυχικής υγείας στοιχίζει περισσότερο στο κράτος. Στην ουσία, αναφέρουν, δεν γίνεται οικονομία αλλά ξοδεύονται περισσότερα χρήματα.

Ένα άλλο σκέλος του συνεδρίου αναφέρεται σε προβλήματα ψυχικής υγείας στην Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια. Πρόκειται για μια περιοχή που έχει υποφέρει πολύ τα πρόσφατα χρόνια. Στερήσεις και εντάσεις κάθε είδους, οικονομικές κρίσεις, πόλεμοι και καταστροφές, είχαν ως αποτέλεσμα σοβαρές επιπτώσεις με μεγάλο αντίκτυπο στην ευημερία και την ψυχική υγεία των ανθρώπων, καθώς και σοβαρές επιπτώσεις στις ιατρικές και ψυχιατρικές δομές. Η κατάσταση βελτιώνεται σταδιακά σε ορισμένες χώρες, αλλά συνεχίζει τη σοβαρή της κλιμάκωση σε άλλες. Διακεκριμένοι ομιλητές από τις χώρες αυτές θα αναφερθούν στα προβλήματα, με κεντρική ομιλήτρια την ακαδημαϊκό Ντουσίτσα Λέτσιτς – Τόσεβσκι.

Θα γίνει επίσης, αναφορά στα ψυχιατρικά προβλήματα που συναρτώνται με την προσφυγιά και την μετανάστευση και στον προγραμματισμό για την οργάνωση ψυχιατρικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, καθώς και θέματα που σχετίζονται με την πρόληψη και την προαγωγή της ψυχικής υγείας.





πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ασφαλιστικό: Ένα ταμείο κύριας ασφάλισης και ένα επικουρικής

Η λύση της δημιουργίας ενός ταμείου κύριας ασφάλισης για όλους τους ασφαλισμένους και ενός ταμείου επικουρικής προκρίνεται για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, για το οποίο οι συζητήσεις εντείνονται.

Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές πέφτουν προτάσεις για περαιτέρω περιορισμό των πρόωρων συντάξεων, εκτός από τη σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται από το υπουργείο Εργασίας, αναφέρουν ότι στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκε και το θέμα υπολογισμού των συντάξεων, ώστε όσοι βγαίνουν στη σύνταξη πριν από την ηλικία των 65 ετών να λαμβάνουν το 60% της σύνταξης, μέχρι να συμπληρώσουν την ηλικία των 65 ετών. Μετά τα 65 οι συνταξιούχοι θα μπορούν να λαμβάνουν το 100% της σύνταξής τους.

Δεν έχει διευκρινιστεί εάν το μέτρο θα αφορά τους ήδη συνταξιούχους, στο πλαίσιο του επανυπολογισμού των συντάξεων.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτές είναι οι αμοιβές των μελών του ΔΣ της ΕΡΤ – Δείτε τους μισθούς Τσακνή & Ταγματάρχη

Με κοινή υπουργική απόφαση, την οποία υπογράφουν ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, καθορίζονται οι αμοιβές των μελών του ΔΣ της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την απόφαση, η μεικτή μηνιαία αμοιβή του Διονύση Τσακνή, ως προέδρου του ΔΣ, θα φτάνει τα 2.850 ευρώ, ενώ στο ποσό περιλαμβάνονται οι πάσης φύσεως αποδοχές, καθώς και οι αμοιβές για τη συμμετοχή στις συνεδριάσεις του ΔΣ.

Ο Λάμπης Ταγματάρχης ως Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ θα λαμβάνει 4.275 μεικτά, αμοιβή στην οποία επίσης περιλαμβάνονται οι πάσης φύσεως αποδοχές, καθώς και οι αμοιβές για τη συμμετοχή στις συνεδριάσεις του ΔΣ.

Αναφορικά με τη μεικτή μηνιαία αμοιβή των τριών μελών του ΔΣ της περίπτωσης (γ) της παρ. 1 του άρθρου 7 του ν. 4324/2015, που διορίζονται σύμφωνα με τη διαδικασία των παρ. 2 και 4 του ιδίου άρθρου, θα ανέρχεται στο ποσό των 1.100 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων πάσης φύσεως αποδοχών.

Τέλος, η μεικτή μηνιαία αμοιβή των δύο μελών του ΔΣ της περίπτωσης (δ) της παρ. 1 του άρθρου 7 του ν. 4324/2015, που εκλέγονται από τους εργαζομένους της ΕΡΤ και διορίζονται σύμφωνα με τη διαδικασία των παρ. 3 και 4 του ιδίου άρθρου, θα ανέρχεται είτε στο ποσό των 1.100 ευρώ, είτε θα ισοδυναμεί με το σύνολο των τακτικών αποδοχών τους, εφόσον αυτές κατά την ημερομηνία διορισμού τους ήταν ανώτερες της καθοριζόμενης με την παρούσα αμοιβής.

Σημειώνεται ότι αυτές οι αμοιβές μπορεί να αναπροσαρμοστούν, με σκοπό την τήρηση ισοσκελισμένων προϋπολογισμών της ΕΡΤ, ενώ ο Πρόεδρος, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος και τα μέλη του ΔΣ δε δικαιούνται καμία άλλη χρηματική απολαβή, αποζημίωση ή προνόμιο, πέραν της καθοριζόμενης από την υπουργική απόφαση αμοιβής.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πώς θα κινηθούν οι συγκοινωνίες αύριο Πέμπτη (12/11)

Τη συμμετοχή τους στη γενική απεργία που έχουν εξαγγείλει για αύριο Πέμπτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είτε με 24ωρη απεργία είτε με στάσεις εργασίας. Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τα πλοία.

Ακινητοποιημένο θα παραμείνει όλη τη μέρα το Μετρό καθώς και ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος. Τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλει θα τραβήξουν χειρόφρενο από την έναρξη της πρωινής βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βραδινής βάρδιας.

Ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) και το Τραμ δεν θα λειτουργήσουν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί και από τις 4 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας.
Επιπροσθέτως, δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια πλοίων οποιουδήποτε τύπου καθώς αυτά θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια, όπως αποφάσισαν η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών (ΟΜΥΛΕ).




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και στο δημόσιο – Όλη η εγκύκλιος

Αλλαγές έρχονται στο συνταξιοδοτικό των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, όπου προβλέπεται σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και στο δημόσιο.

Σημειώνεται ότι οι αλλαγές στα όρια συνταξιοδότησης αρχίζουν από 19 Αυγούστου του 2016, ωστόσο ο νέος τρόπος υπολογισμού της σύνταξης αφορά σε όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1ης Ιανουαρίου του 2015 και μετά, αλλά και όσους παραμένουν στην υπηρεσία τους, ενώ έχουν θεμελιώσει δικαίωμα, και θα αποχωρήσουν από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά.

Στην ίδια εγκύκλιο καθορίζονται και οι προϋποθέσεις για την καταβολή του κατώτατου ορίου σύνταξης, ενώ αποσαφηνίζεται και ο νέος τρόπος υπολογισμού της μείωσης της σύνταξης στις περιπτώσεις που ο υπάλληλος αποχωρεί από την υπηρεσία του, πριν από την συμπλήρωση του νέου ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.

Δείτε τις αλλαγές που επέρχονται σύμφωνα με την εγκύκλιο:

α) επέκταση του «νέου» τρόπου υπολογισμού της σύνταξης ο οποίος θεσπίστηκε με τις διατάξεις των άρθρων 3 και 4 του ν. 3865/2010 για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1/1/2015 και μετά και σε όσους έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι την 31/12/2014 και έχουν αποχωρήσει ή θα αποχωρήσουν από την Υπηρεσία από 1/9/2015 και μετά,

β) θέσπιση προϋποθέσεων για την καταβολή του κατωτάτου ορίου σύνταξης,

γ) νέος τρόπος υπολογισμού του ποσού της μείωσης της σύνταξης στις περιπτώσεις που ο υπάλληλος αποχωρεί πριν τη συμπλήρωση του κατά περίπτωση νέου ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και

δ) σταδιακή αύξηση από 19/8/2015 των ηλικιακών ορίων που ίσχυαν μέχρι και την 18-8¬2015 (προηγουμένη της ισχύος του ν. 4336/2015).

Σημειώνεται ότι η νέα εγκύκλιος ως προς τα «νέα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης», αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια και συμπλήρωμα της εγκυκλίου αριθμ. 13725/0092/26-1-2011 που εκδόθηκε για τον ν.3865/2010 (ΑΔΑ : 4ΑΡΠΗ-54), και με τις διευκρινίσεις που παρέχει αναφορικά με την εφαρμογή των διατάξεων για τα νέα όρια ηλικίας φιλοδοξεί να παρουσιάσει μία κατά το δυνατό συγκροτημένη ερμηνευτική προσέγγιση προκειμένου να ενημερωθούν αναφορικά με τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι/ασφαλισμένοι, και επιπλέον να αποτελέσει ένα βοηθητικό εργαλείο για τους εφαρμοστές του νόμου. Σε καμιά όμως περίπτωση δεν υποκαθιστά την κρίση των αρμόδιων συνταξιοδοτικών και δικαιοδοτικών οργάνων.

Η εγκύκλιος περιλαμβάνει τέσσερις Θεματικές Ενότητες:

Η πρώτη Θεματική Ενότητα (ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ) αναφέρεται στο νέο τρόπο υπολογισμού της σύνταξης και στα πρόσωπα που υπάγονται σε αυτόν.

Η δεύτερη Θεματική Ενότητα (ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ) αναφέρεται στις προϋποθέσεις καταβολής του κατωτάτου ορίου σύνταξης καθώς και στα πρόσωπα που εξαιρούνται από την εφαρμογή των οικείων διατάξεων.

Η τρίτη Θεματική Ενότητα (ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ) αναφέρεται στον τρόπο υπολογισμού μείωσης της σύνταξης στις περιπτώσεις που η σύνταξη καταβάλλεται πριν τη συμπλήρωση του νέου ορίου ηλικίας.

Η τέταρτη Θεματική Ενότητα (ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ) αναφέρεται στα νέα ηλικιακά όρια για την καταβολή της σύνταξης που θέσπισε ο ν. 4336/2015.


Δείτε εδώ όλη την εγκύκλιο.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πέθανε από καρδιακή προσβολή στα 31 του ο Βιδάλ

Την τελευταία του πνοή από καρδιακό επεισόδιο σε ηλικία 31 ετών άφησε ο Γάλλος πρωταθλητής του τριάθλου, Λορέν Βιδάλ, ο οποίος είχε έρθει πέμπτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Μόλις στα 31 του χρόνια "έφυγε" από τη ζωή, προδομένος από την καρδιά του ο Γάλλος πρωταθλητής του τριάθλου, Λορέν Βιδάλ, ο οποίος είχε έρθει πέμπτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το καλοκαίρι του 2012.

Ο Βιδάλ είχε αποσυρθεί τον περασμένο Απρίλιο ύστερα από ένα καρδιοαναπνευστικό επεισόδιο σε προπόνηση κολύμβησης και μάλιστα για 48 ώρες βρισκόταν σε κώμα, από το οποίο συνήλθε. Δυστυχώς, το βράδυ της Δευτέρας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του από καρδιακή προσβολή.

Αρραβωνιασμένος με την αθλήτρια του τριάθλου, Άντρεα Χέγουιτ, από τη Νέα Ζηλανδία, η οποία είχε λάβει μέρος τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2008 όσο και σε αυτούς στο Λονδίνο τέσσερα χρόνια μετά.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στέλεχος της (υπό χρεοκοπία) "Carrefour - Μαρινόπουλος" θα κρίνει τους διοικητές των Νοσοκομείων! (Είναι ο ίδιος με τον παλιό φίλο του Τσοχατζόπουλου;;)

Αναρτήθηκε στη Διαύγεια σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις η τροποποίηση της Επιτροπής Αξιολόγησης των Διοικητών και Αναπληρωτών των Νοσοκομείων σύμφωνα με την οποία θα κριθούν και οι νυν Διοικητές και Αναπληρωτές με βάση την έκθεση των Διοικητών των οικείων Υγειονομικών Περιφερειών. Και θα γίνει και πρόσκληση ενδιαφέροντος για καινούργιους υποψήφιους.

 
Τα μέλη της επιτροπής είναι τα εξής:
 
1. ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΤΟΣ ΠΕΤΡΟΣ, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας.
 
2. ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (Κε.Σ.Υ.). Είναι πρώην βουλευτής και υπουργός της ΝΔ
 
3. ΝΙΑΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Καθηγητής Οικονομικών και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.
 
4. ΚΑΠΕΡΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Σύμβουλος του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.).
 
5. ΜΠΕΡΕΤΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Οικονομολόγος – Σύμβουλος Διοίκησης της Α.Ε. με την επωνυμία «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ»

Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι στην επιτροπή συμμετέχει και άνθρωπος των σούπερ μάρκετ Carrefour - Μαρινόπουλος τα οποία ως γνωστόν το τελευταίο διάστημα κλείνουν καταστήματα και προχωρούν σε απολύσεις εργαζομένων...

Ο κ. Μπερετάνος είναι επίσης ο ίδιος με τον κ. Νίκο Μπερετάνο, ο οποίος:
-στο παρελθόν είχε διατελέσει επί ΠΑΣΟΚ γενικός διευθυντής της Γενικής Τράπεζας ως πολιτικός φίλος του Άκη Τσοχατζόπουλου και του Γιώργου Δασκαλάκη;
-μετείχε στη χρηματιστηριακή «Τρώιλος» στην οποία μπήκε λουκέτο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου καθώς μετά την «Ακρόπολις» και την «Αrtion» μεσολάβησε επί ΝΔ στην πώληση δομημένου ομολόγου ύψους 130 εκατ. ευρώ, το γνωστό σκάνδαλο των ομολόγων;
-διετέλεσε επί ΝΔ το 2011 σύμβουλος του Υποδιοικητή στο ΙΚΑ κ. Νικόλη; 

Είναι το ίδιο πρόσωπο ή πρόκειται απλώς περί συνωνυμίας;
ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΚΟΚΚΟΡΗ




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γερμανία: Δικαστήριο του Ντίσελντορφ έκρινε νόμιμη την απεργία του προσωπικού της Lufthansa

Δικαστήριο του Ντίσελντορφ έκρινε σήμερα ότι τα πληρώματα καμπίνας της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa που εργάζονται στο αεροδρόμιο της πόλης αυτής μπορούν να συνεχίσουν την απεργία τους, απορρίπτοντας την προσφυγή που είχε υποβάλει η εταιρεία.

Η απόφαση αυτή αντικρούει εκείνη που έλαβε χθες το ίδιο δικαστήριο, όταν έκρινε ότι οι εργαζόμενοι της Lufthansa στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ θα πρέπει να επιστρέψουν στη δουλειά τους επειδή οι στόχοι της απεργίας δεν είναι διατυπωμένοι με σαφήνεια.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΔΕΗ: Καταργείται η έκπτωση στα βιομηχανικά τιμολόγια

Καταργείται η μεσοσταθμική έκπτωση 20% στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ προς τη βιομηχανία (Υψηλή Τάση).

Σημειώνεται ότι η έκπτωση αυτή είχε καθιερωθεί από τον Φεβρουάριο του 2014, για την ανακούφιση των μεγάλων βιομηχανικών μονάδων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης εξαιτίας του υψηλού ενεργειακού κόστους.

Συγκεκριμένα, στις 28 Φεβρουαρίου του 2014, η γενική συνέλευση της ΔΕΗ αποφάσισε τις εκπτώσεις στα τιμολόγια της Υψηλής Τάσης και στις 22 Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου, με νέα απόφαση της γ.σ. της ΔΕΗ, το μέτρο παρατάθηκε για ένα χρόνο.

Η απόφαση για την κατάργηση της έκπτωσης θα επικυρωθεί στις 7 Δεκεμβρίου, όταν και συγκαλείται έκτακτη γενική συνέλευση της ΔΕΗ για να την επικυρώσει, όπως επιβάλλεται από το τρίτο μνημόνιο, που είναι πλέον νόμος του Κράτους (ν. 4336/2015).






πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συναγερμός σε σχολείο της Αγγλίας – 27 μαθητές και ο δάσκαλος έχασαν τις αισθήσεις τους κατά τη διάρκεια του μαθήματος

Συναγερμός σε σχολείο της Αγγλίας – 27 μαθητές και ο δάσκαλος έχασαν τις αισθήσεις τους κατά τη διάρκεια του μαθήματος

Συναγερμός έχει σημάνει σε σχολείο στο Νορθ Γιορκσάιρ της Αγγλίας καθώς 27 μαθητές και ένας δάσκαλος έχασαν τις αισθήσεις τους κατά τη διάρκεια του μαθήματος και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία της περιοχής δέχτηκε κλήση στις 12:30 ώρα Αγγλίας όπου και ενημερώθηκε για το περιστατικό.

«Προτεραιότητα μας είναι η ασφάλεια των μαθητών και των υπαλλήλων του σχολείου. Οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας και ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στο σχολείο και βασικό μας μέλημα είναι να εντοπίσουμε τι προκάλεσε την κατάρρευση των μαθητών» αναφέρει σε δήλωση της η αστυνομία.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Πηγή: Sky News







ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΣΦΙΧΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ.

Το σύνηθες παρακράτος. Ποτέ δεν έλειψε από την πολιτική ζωή του τόπου. Όποιος κι αν κυβερνούσε δεξιός, πασόκος, αριστερός. Ο καθείς και το παρακράτος του. Η Κολομβία των Βαλκανίων κρατάει δεκαετίες ολόκληρες σφιχτά στην αγκαλιά της το παρακράτος.

Διαστάσεις θρίλερ παίρνουν πλέον οι καταγγελίες του Γιάννη Πανούση αλλά και οι αποκαλύψεις που γίνονται καθημερινά και αφορούν και το στέλεχος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λάμπρου, ο οποίος φέρεται να επικοινωνούσε με στελέχη των Πυρήνων της Φωτιάς που κρατούνται στις φυλακές.

Ο ίδιος δεν αρνείται ότι κατά διαστήματα έχει μιλήσει με κρατουμένους ανεξάρτητα από το είδος του εγκλήματος που είχαν διαπράξει και μιλώντας στον ρ/σ "Στο Κόκκινο" αμφισβήτησε τουλάχιστον τον έναν από τους διαλόγους, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
"Αυτό είναι ανεξήγητο ειλικρινά σας το λέω. Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να φτάσει κανείς σε ένα τέτοιο σημείο. Υπάρχει τρομακτική απόσταση. Μπορεί να έχει κανείς μια διαφορετική άποψη μέχρι να φτάσει στο σημείο να 'δίνει' ανθρώπους με κυνικό τρόπο στην εισαγγελία. Να καταθέτει φακέλους, να καταθέτει διαλόγους, που απορώ που τους βρήκε. Πού βρήκε αυτούς τους διαλόγους; Από τα ελάχιστα που είδα χθες, που εμφανίστηκαν στη δημοσιότητα ειλικρινά αμφισβητώ την ύπαρξή τους. Τουλάχιστον τον έναν από τους δύο διαλόγους που εμφανίστηκαν", είπε χαρακτηριστικά.
Ο Γ. Πανούσης φαίνεται πως ενημερώθηκε από τον διοικητή της ΕΥΠ για τις απειλές που εκστόμιζαν κρατούμενοι εναντίον του μεταξύ αυτών και διαβόητος νονός της νύχτας που είχε πει χαρακτηριστικά: "Θα του λιώσω το κεφάλι".

Τα παράπονα Μαξίμου στον διοικητή της ΕΥΠ

Σύμφωνα με το Mega, συνεργάτης του Πρωθυπουργού από το Μαξίμου, επικοινώνησε με τον διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη και διαμαρτυρήθηκε έντονα, για τις παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Στέλεχος Μαξίμου: «Τι πράγματα είναι αυτά; Η ΕΥΠ παρακολουθεί τα τηλέφωνα πολιτικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ; Δεν ελέγχουμε τίποτα εκεί;»,
  • Διοικητής ΕΥΠ: «Η ΕΥΠ παρακολουθεί με άδεια εισαγγελέα, υπόπτους για τρομοκρατία και κρατούμενους για τρομοκρατία. Αν κάποιος, ο οποιοσδήποτε, καλέσει έναν από τους υπόπτους ή δέχεται κλήσεις από αυτόν, τότε και η δική του τηλεφωνική συνδιάλεξη καταγράφεται»
Το μυστικό ραντεβού Πανούση - Παρασκευόπουλου - Λάμπρου

Επίσης, όπως αποκάλυψε το Mega υπήρξε και ένα «μυστικό ραντεβού» των Νίκου Παρασκευόπουλου, Γιάννη Πανούση και Πάνου Λάμπρου. Το ραντεβού έγινε όταν ο πρώην υπουργός είχε πληροφορηθεί τις συνομιλίες του κ. Λάμπρου με τα φυλακισμένα στελέχη. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, το ραντεβού αυτό, ο Νίκος Παρασκευόπουλος διαβεβαίωσε τον Γιάννη Πανούση πως η κυβέρνηση έχει πάρει τα μέτρα της και πως δεν πρέπει να ανησυχεί αλλά και πως το μέγαρο Μαξίμου θέλει να κρατηθεί το θέμα «χαμηλά».

Έπειτα από την ενημέρωση του πρωθυπουργού ο κ. Πανούσης συναντήθηκε με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλο. Η συνάντηση, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν οι αποκαλύψεις της ΕΥΠ και η ενημέρωση του πρωθυπουργού, έμεινε μέχρι σήμερα μυστική, ενώ σε αυτή συμμετείχε και ο Πάνος Λάμπρου.
  • Πανούσης: «Τα πράγματα εξελίσσονται άσχημα. Είναι πολύ σοβαρά. Δεν έχω αμφιβολία ότι αυτά τα χαρτιά της ΕΥΠ δεν κυκλοφορούν μόνο στα γραφεία υπουργών»
  • Παρασκευόπουλος: «Γιάννη δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία. Όλα γίνονται όπως πρέπει»
  • Πανούσης: «Αυτοί όμως οι κρατούμενοι και όσοι δικοί τους είναι έξω, χρησιμοποιούν τις συνομιλίες και με στοχοποιούν».
  • Παρασκευόπουλος: «Σου επαναλαμβάνω ότι όλα γίνονται όπως πρέπει. Κανείς δεν διαπραγματεύεται νομοθετήματα ή πολιτικές αποφάσεις».
Παρασκευόπουλος: Το Μαξίμου θέλει χαμηλούς τόνους

Οι αναρτήσεις σε γνωστές σελίδες του αντιεξουσιαστικού χώρου κατά του Γ. Πανούση γίνονται πιο πυκνές, με αποκορύφωμα πληροφορίες ότι έκαναν ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας επέμβαση σε κελιά κρατουμένων. Ο τότε αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη τηλεφώνησε στον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρακευόπουλο.
  • Πανούσης: Γιατί δεν διαψεύδεις ότι μπήκε η ΕΛΑΣ στα κελιά;
  • Παρασκευόπουλος: Να διαψεύσω ανύπαρκτο γεγονός;
  • Πανούσης: Μα... μπήκα; Δεν μπήκα. Και εάν έμπαινα, δεν θα είχα πάρει την άδειά σου;
  • Παρασκευόπουλος: Γιάννη, το Μαξίμου και ο Πρωθυπουργός θέλουν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους. Λάβε το υπόψιν σου.
Πανούσης σε βουλευτή: «Εχεις τρελαθεί; αν επιστρέψω στο Πανεπιστήμιο θα με σκοτώσουν»

Σύμφωνα με το Mega, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ρώτησε – σε ανύποπτο χρόνο – τον Γιάννη Πανούση αν μετά την εκπαραθύρωσή του από την κυβέρνηση, σκοπεύει να επιστρέψει στο Πανεπιστήμιο.

«Εχεις τρελαθεί; Δεν σκέφτομαι καν αυτό το ενδεχόμενο. Αν γυρίσω πίσω θα με σκοτώσουν. Θα πάρω σύνταξη και από εδώ και πέρα ό, τι είναι να πω θα το γράψω στα βιβλία μου».

Κορυφαίος «νονός» της νύχτας: Θα του λιώσω το κεφάλι του Πανούση

Σύμφωνα με το Mega, στο άκρως απόρρητο πληροφοριακό υλικό της ΕΥΠ, υπάρχει και συνομιλία πολύ γνωστού νονού της νύχτας (αρχηγού εγκληματικών οργανώσεων, που έχει απασχολήσει τις αρχές και για σχέσεις του με την τρομοκρατία) ο οποίος φέρεται να αναφέρεται στο πρώην υπουργό Γιάννη Πανούση: «Θα του λιώσω το κεφάλι» ακούγεται να λέει.

Ο Πάνος Λάμπρου στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον πρωθυπουργό:



Συνομιλία - σοκ μέλους των Πυρήνων της Φωτιάς με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

Κατά πληροφορίες, ο κ. Πανούσης παρέδωσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη απομαγνηματοφωνημένες συνομιλίες μελών της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» με πολιτικά πρόσωπα προερχόμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πληροφορίες φέρουν τον Πάνο Λάμπρου ως ένα από τα πρόσωπα που κατονόμασε ο Γιάννης Πανούσης.

Όπως μετέδωσε το Mega, ο κ. Πανούσης αποκάλυψε διαλόγους που είχαν γίνει μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και τρομοκρατών. Μάλιστα, ο τηλεοπτικός σταθμός παρουσίασε ένα απόσπασμα από τις συνομιλίες, που βρίσκονταν σε απόρρητα ενημερωτικά δελτία του περασμένου Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου, κατά το οποίο ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ συζητά με ηγετικό μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς, που έχει καταδικαστεί και βρίσκεται στις φυλακές, δίνοντάς του υποσχέσεις!

Στέλεχος του  ΣΥΡΙΖΑ: Θα τα δούμε όλα. Θα τα δούμε νομοθετικά: Σάββα Ξηρό, DNA, 
αποφυλακίσεις, όλα

Μέλος των Πυρήνων: Τίποτα δεν κάνετε

Στέλεχος του  ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είμαστε μόνο εμείς, υπάρχει και ο «υπερυπουργός» και αυτός δεν είναι δικός μας

Μέλος των Πυρήνων: Καλά κάναμε τότε και του βάλαμε βόμβα
Σε έναν άλλο διάλογο, το ηγετικό μέλος των Πυρήνων λέει στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ: «Μας κοροϊδέψατε ρε! Τί ήταν αυτό που κάνατε; Ηταν αυτά που είχαμε πει; Μας κοροϊδέψατε!».



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κυκλώματα απαγωγής παιδιών – Δρουν στα Βαλκάνια, έχουν συνεργούς στην Ελλάδα

Κυκλώματα απαγωγής παιδιών – Δρουν στα Βαλκάνια, έχουν συνεργούς στην Ελλάδα

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός είναι ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας στο CNN Greece για τον τρόπο δράσης των κυκλωμάτων απαγωγής παιδιών στα Βαλκάνια.

Ο κ. Γιαννόπουλος κάνει λόγο για έξαρση του φαινομένου αλλά και συνεργασία σε βαλκανικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρει: «Οργανωμένα κυκλώματα ζουν στα Βαλκάνια, τα οποία απαγάγουν τα παιδιά από περιοχές, τα οποία είναι στα αζήτητα, δεν ενδιαφέρεται κάποιος για αυτά. Τα κυκλώματα δρουν σε χώρες όπως η Αλβανία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία και άλλες σε συνεργασία με τους Έλληνες εδώ. Λέγαμε ότι δεν έχει ξαναγίνει, πρώτη φορά γίνεται, άρα πρέπει να υπάρχει κινητοποίηση και να λειτουργεί το δίκτυο προστασίας που έχουμε δημιουργήσει».


         

Ο κ. Γιαννόπουλος στη συνέχεια επισημαίνει ότι στο στόχαστρο αυτών των κυκλωμάτων βρίσκονται πλέον τα προσφυγόπουλα: «Είναι μία δεξαμενή, πλέον, για όλους αυτούς τους «κυρίους», για να τα εκμεταλλευτούν με διάφορους τρόπους. Για αυτό το λόγο πρέπει να τα υποστηρίξουμε και να μην θεωρούμε δεδομένο ότι κάποιος ξένος που έχει ένα παιδί κοντά του, είναι δικό του».

Οι αποκαλύψεις του Προέδρου της οργάνωσης «Χαμόγελο του Παιδιού» έρχονται στον απόηχο της απόπειρας αρπαγής τρίχρονου αγοριού από τη μητέρα του σε σούπερ μάρκετ στη Βάρη. Όπως δήλωσε στο CNN Greece ο κ. Γιαννόπουλος, το παιδί είναι σε κατάσταση σοκ απ’ όσα έζησε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της οργάνωσης «Missing Children Europe», περίπου 250.000 παιδιά κάθε χρόνο καταγράφονται ως αγνοούμενα κάθε χρόνο στην Ευρώπη. Ένα παιδί, κάθε δύο λεπτά. Από αυτά, μόνο το 2014, 2.500 περιπτώσεις αφορούσαν περιπτώσεις απαγωγής από τρίτους και εγκληματικές ομάδες. Όπως υπέδειξε και ο κ. Γιαννόπουλος και σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, 23.000 ασυνόδευτα παιδιά πέρασαν τα σύνορα της Ευρώπης, ενώ τα 2.240 από αυτά είναι κάτω των 14 ετών.







πηγη





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ: φρενοβλαβής εμπαιγμός

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους σε απεργία ενάντια στις «αντιλαϊκές, ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές»: Ενάντια δηλαδή στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που εφαρμόζει αυτές τις πολιτικές με την πώρωση του δωσίλογου ανδρείκελου ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ!!!
 

Η «Αριστερή» κυβέρνηση δολοφονεί τον ελληνικό λαό και ταυτόχρονα τον εμπαίζει: Τέτοια «αριστερή» αλητεία…
 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  εκτελεί τα τελευταία «συμβόλαια θανάτου» της ελληνικής κοινωνίας και του λαού της, εκτελεί τις εντολές του 4ου Ράιχ και των τοκογλύφων, με την ψυχρότητα του στυγνού εκτελεστή που δίνει τις χαριστικές βολές, και ταυτόχρονα, με αβυσσαλέο θράσος, μας λέει:

«Οι αγώνες απέναντι στις αντιλαϊκές, ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές συνεχίζονται ακόμα πιο δυναμικά. Διεκδικούμε τα θεμελιώδη δικαιώματά μας στην εργασία, την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, τη διατήρηση του κοινωνικού και αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, την προστασία της πρώτης κατοικίας, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, υγεία και παιδεία για όλους».

Καταστρέφει, σπέρνει το θάνατο και εμπαίζει τα θύματα…

Εδώ δεν βρισκόμαστε, απλώς, μπροστά σε ένα ακραίο πολιτικό αμοραλισμό, αλλά σε μια φρενοβλάβεια κτηνωδίας και αλητείας…

Φασιστική φρενοβλάβεια…

Διότι όταν χλευάζεις, τόσο βάναυσα, την πραγματικότητα, όταν δολοφονείς, τόσο κυνικά, τις έννοιες των πραγμάτων και ανυψώνεις τον εμπαιγμό και την κοροϊδία σε κεντρική πολιτική, αυτά είναι φασιστική φρενοβλάβεια…

Αλλά και όταν καταφεύγεις σε τέτοια φρενοβλαβή μέσα ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ, αυτό σημαίνει ότι βρίσκεσαι στα πρόθυρα της κατάρρευσής σου… 




πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ! Δείτε γιατί μας δανείζουν…

Συνασπισμός επτά σκανδιναβικών χωρών πρότειναν στην Ελληνική Κυβέρνηση πριν υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα, χρηματική ενίσχυση 250 Δισ. ευρώ σε  βάθος 5 ετών με δόσεις, με αντιπαροχή να τους δοθεί η έγκριση έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στον Ελληνικό χώρο.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση στην Ελληνική Κυβέρνηση έγινε από τον οργανισμό Scandec Org που είναι μία εμπορική – οικονομική – πολιτική ένωση των επτά σκανδιναβικών χωρών Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας, Φινλανδίας, Εσθονίας, Λετονίας και Λιθουανίας.

Ο Scandec Org πρότεινε δωρεάν μελέτη έρευνα εξόρυξη και εμπορία των κοιτασμάτων με αναλογία κέρδους 80% προς 20% (Το 20% στην Ελλάδα, Το 80% στον Διεθνή Οργανισμό), προκειμένου να αποπληρωθεί σε βάθος χρόνου το ποσό των 250 δισ. ευρώ που Θα έδινε στην Ελλάδα.
Παράλληλα δεσμευόταν για μεταφορά κάλυψη του 90% των εργασιακών δραστηριοτήτων του μόνο από Έλληνες εργαζόμενους και οποιαδήποτε συμφωνία ναυπήγησης του ορυκτού πλούτου που θα βρίσκονταν να γίνεται αποκλειστικά από την Ελλάδα.

Η Κυβέρνηση δεν απάντησε ποτέ στο έγγραφο αυτό του Οργανισμού, ενώ λίγο καιρό μετά ο Οργανισμός των Σκανδιναβικών Κρατών έλαβε ειδοποίηση από μια κοινοπραξία ΗΠΑ και Ισραήλ ότι έχουν αναλάβει αυτοί το συγκεκριμένο θέμα.

Τον Ιούνιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικών Ερευνών δημοσιοποίησε διεθνώς μια έρευνα – μελέτη του, που αφορά τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Γαύδο. Η Έρευνα έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Η Μελέτη αυτή ανέφερε ότι υπάρχει πλούσιο κοίτασμα μεθανίου καθαρού κατά 99%, δηλαδή δεν χρειάζεται καν επεξεργασία, τονίζοντας ότι το πολύτιμο μεθάνιο ρέει ελεύθερο στη θάλασσα, όπου και χάνεται, εδώ και εκατομμύρια χρόνια και όσοι περνάνε από τα συγκεκριμένα σημεία το βλέπουν και με γυμνό οφθαλμό.

Τον Ιούλιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο ζήτησε και πάλι άδεια από την Ελληνική Κυβέρνηση για θαλάσσιες έρευνες για πιθανή εξόρυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή νότια της Πελοποννήσου.

Και πάλι όμως η Ελληνική Κυβέρνηση ήταν αρνητική τοποθετώντας μάλιστα τις τρεις περιοχές ενδιαφέροντος (Απούλεια Λεκάνη, Λεκάνη Ηροδότου και Λεκάνη Σύρτης) σε γκρίζες ζώνες από μόνη της, βάζοντας όμως έτσι ουσιαστικά χωρίς λόγο στο παιχνίδι εκμετάλλευσης κοιτασμάτων Τούρκους και Λίβυους!

Από όλα αυτά βγαίνει το συμπέρασμα ότι Τούρκοι, Λίβυοι και Ισραηλινοί κλέβουν φυσικό αέριο από την Ελλάδα, στην οποία ανήκουν μεγάλα κομμάτια των κοιτασμάτων στις λεκάνες Απούλειας, Ηροδότου και Σύρτης.

Η αναφορά της Νορβηγικής Εταιρείας TGF-MoR, που κάνει σεισμικές έρευνες για ανεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου μιλάει για κοίτασμα 6 δισ. βαρελιών φυσικού αερίου μόνο στην Κρήτη, όσο δηλαδή τρεις φορές της Αλάσκας και μισή φορά του συνόλου της Σιβηρίας.
Παράλληλα η ίδια εταιρεία μετά από έρευνες που έχει κάνει στο Ιόνιο μιλάει για ύπαρξη 900.000 βαρελιών φυσικού αερίου ετησίως στην περιοχή της Κεφαλονιάς, 1.200.000 βαρελιών σνοικτά του Κατάκολου, 800.000 βαρέλια στη Ζάκυνθο και περίπου 2.500.000 βαρέλια στους Οθωνούς.
Οι αποκαλύψεις αυτές, γνωστές σε Ευρωπαϊκές Τράπεζες και Πετρελαϊκές Εταιρείες της Αμερικής δίνουν το προφίλ μιας Ελλάδας, που θα μπορούσε με τον ορυκτό της πλούτο να είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης.

πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΟΧΑΙΟ: Αεροσκάφος συνετρίβη πάνω σε σπίτια – 9 νεκροί.

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΟΧΑΙΟ: Αεροσκάφος συνετρίβη πάνω σε σπίτια – 9 νεκροί.

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένα μικρό αεροσκάφος κατέπεσε και συνετρίβη πάνω σε δυο σπίτια στο Οχάιο, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πρόκειται για ένα τζετ τύπου HawkerH25, το οποίο όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ συνετρίβη, στην περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο Άκρον.






Μεταξύ των θυμάτων είναι ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης. Το αεροσκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες αμέσως μετά την πρόσκρουση, και η φωτιά επεκτάθηκε στα δυο σπίτια.





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το "πουλόβερ" της ΕΕ και της ευρωζώνης άρχισε να "ξηλώνεται" - Με συνταγματικά πραξικοπήματα απαντούν οι Βρυξέλλες

Απανωτά χτυπήματα δέχεται η ΕΕ και η ευρωζώνη ελέω Μνημονίων αφού μετά την ευρωσκεπτικιστική κυβέρνηση που αναδείχθηκε στην Πολωνία, την  αριστερή ριζοσπαστική κυβέρνηση "κατά της λιτότητας" που σχηματίζεται στην Πορτογαλία  (παρά τις προσπάθειες του Πορτογάλου προέδρου Άνιμπαλ Καβάκο Σίλβα να κρατήσει στην εξουσία πάση θυσία τον Π.Κοέλιο), και την έγκριση της  απόσχισης  από την Ισπανία της Καταλονίας που αποφάσισε το καταλανικό Κοινοβούλιο φαίνεται ότι το ευρωπαϊκό "πουλόβερ" ξεκίνησε να "ξηλώνεται" με αποκλειστική ευθύνη των Γερμανών.

Εάν η επικράτηση των Αριστερών στην Πορτογαλία είχε συμβεί έξι μήνες νωρίτερα τότε ελληνικό ζήτημα θα είχε τελείως διαφορετική τροπή από αυτήν που είχε το καλοκαίρι που μας πέρασε, με τα γνωστά αποτελέσματα της επαίσχυντης συμφωνίας της 13ης Ιουλίου.

Στην Πολωνία έχει σχηματισθεί μια αυτοδύναμη μονοκομματική κβέρνηση με καθαρά εθνικό και αντιευρωπαϊκό προσανατολισμό με την λαϊκή εντολή να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα και τα κεκτημένα του πολωνικού λαού.

Οι συντηρητικοί καθολικοί του πρώην αντιπολιτευόμενου (και νυν κυβερνώντος) ευρωσκεπτικιστικού κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) του Γιάροσλαβ Κατσίνσκι κέρδισαν την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις πολωνικές βουλευτικές εκλογές και κυβερνούν μόνοι τους, χωρίς να χρειασθεί να επιδιώξουν τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού, με άλλους καθώς ο πολωνικός λαός επέλεξε να "ραπίσει" ηχηρώς την γερμανική πολιτική και να επιδιώξει την απελευθέρωσή του από το γερμανικό "άρμα".

Η νίκη του PiS πιστεύεται στη χώρα αυτή των 38 εκατομμυρίων κατοίκων βάζει τέλος στα γερμανικά όνειρα περί ένταξης της Βαρσοβίας στην ευρωζώνη.

Όπως κάθε χώρα μέλος της Ε.Ε., εκτός της Βρετανίας και της Δανίας, η Πολωνία πρέπει να ενταχθεί στη νομισματική ένωση, κάτι όμως που νέα κυβέρνηση δεν το θέλει κατόπι εντολής του πολωνικού λαού που της έδωσε αυτοδυναμία.

"Αν η Ευρωζώνη δεν μπορεί να πείσει τις ανερχόμενες οικονομίες της Ανατολικής Ευρώπης να ενταχθούν, τότε είναι πολύ δύσκολο να πει κανείς ότι έχει μέλλον. Μερικές από τις μικρότερες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης έχουν ήδη ενταχθεί. Σλοβακία, Σλοβενία, Λετονία και Λιθουανία έχουν ήδη εισέλθει στην νομισματική ένωση.

Οι χώρες αυτές έχουν όλες μαζί πληθυσμό μόλις 12 εκατ., καμία από αυτές δεν πρόκειται να κάνει μεγάλη διαφορά σε τίποτα. Οι μεγαλύτερες χώρες, όμως, έχουν άλλη σημασία. Με πληθυσμό 60 εκατ. ατόμων, Πολωνία, Ουγγαρία και Τσεχία έχουν παρόμοιο μέγεθος με αυτό της Βρετανίας και της Γαλλίας συνδυαστικά." αναφέρει προ δεκαπέντε ημερών το Marketwatch.

Ο Πολωνός πρόεδρος Duda επέμεινε ότι "αν η Πολωνία επρόκειτο ποτέ να ενταχθεί στο ευρώ, θα έπρεπε πρώτα να διεξαχθεί δημοψήφισμα", το οποίο βάση λαϊκής δυσαρέσκειας θα κατέληγε κατά του ευρώ. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που οι Γερμανοί δεν θέλουν δημοψηφίσματα και δεν θέλουν να ερωτάται ο κόσμος.

"Αυτό δεν μπορεί να συμβεί αν η Πολωνία δεν φθάσει το επίπεδο των μισθών της σε αυτό της Γερμανίας, κάτι που σημαίνει ότι όταν ο μέσος μισθός στην Πολωνία είναι στα 689 ευρώ και στη Γερμανία στα 2,598 ευρώ, τότε η ένταξη της χώρας στο ευρώ δεν φαίνεται να μπορεί να συμβεί σύντομα." είπε ο Πολωνός πρόεδρος.

Συν τοις άλλοις σύντομα οι Βρετανοί θα αποφασίσουν για το ενδεχόμενο ενός Brexit το 2017 και ήδη έχουν ξεκινήσει οι απειλές από τα παγκόσμια χρηματοπιστωτικά κέντρα ώστε οι Βρετανοί (ή αλλιώς Άγγλοι,Σκώτοι,Ουαλοί, και Βορειοιρλανδοί καθώς δεν υπάρχει ενιαίος βρετανικός λαός) να μην ψηφίσουν υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.

Εάν η Βρετανία αποφάσιζε την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτό δεν θα υπονόμευε τη θέση της ως διεθνούς χρηματοοικονομικού κέντρου, δήλωσε σήμερα ο Άξελ Βέμπερ, πρόεδρος της ελβετικής τράπεζας UBS.

 «Δεν θα υπονομεύσει το Ηνωμένο Βασίλειο ως χρηματοοικονομικό κέντρο, αλλά θα είναι πιο δύσκολο να έχει κανείς πρόσβαση στην αγορά», δήλωσε ο Βέμπερ, πρώην επικεφαλής της γερμανικής Bundesbank, σε εκδήλωση της Wall Street Journal.

 Πολλές διεθνείς τράπεζες χρησιμοποιούν τη Βρετανία για να έχουν πρόσβαση στην ενιαία αγορά, αλλά και ως έδρα τους για την διάθεση χρηματοπιστωτικών προϊόντων και υπηρεσιών σε όλη την Ένωση.

Η απειλή εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ θα μπορούσε να τις οδηγήσει σε επαναξιολόγηση αυτή της διάρθρωσης των δραστηριοτήτων τους.

Ένα από τα πλεονεκτήματα του επιχειρείν στη Βρετανία είναι η πρόσβαση που παρέχει στην ενιαία αγορά, αλλά στην περίπτωση που η Βρετανία έφευγε από την ΕΕ, ενδεχομένως να υπήρχε μια εμπορική συμφωνία για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες

«Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν να φύγει από την ΕΕ, νομίζω ότι θα υπήρχαν δύο ή τρία χρόνια έντονης αβεβαιότητας, αλλά λίγο-πολύ τα ίδια δικαιώματα (πρόσβασης)» δήλωσε ο Βέμπερ.

 «Το Ηνωμένο Βασίλειο θα είχε μια πολύ ευνοϊκή συμφωνία με την ΕΕ για να διατηρήσει ένα μεγάλο κομμάτι από την πρόσβαση της αγοράς στην ΕΕ», πρόσθεσε.

Το City είναι πολύ "μεγάλο" για να αγνοηθεί είτε εκτός είτε εντός ΕΕ.

Το Κοινοβούλιο της Καταλονίας ενέκρινε χθες την έναρξη της διακοπής των σχέσεων με την Ισπανία και το ξεκίνημα δημιουργίας μιας ανεξάρτητης Καταλανικής Δημοκρατίας το αργότερο το 2017!

Εβδομήντα δύο βουλευτές που τάσσονται υπέρ της αυτονομίας (σε σύνολο 135) ενέκριναν το κείμενο με το οποίο ξεκινά αυτή η διαδικασία που αποσκοπεί στη δημιουργία ενός "ανεξάρτητου καταλανικού κράτους με τη μορφή μιας Δημοκρατίας".

Οι οπαδοί της παραμονής στην Ισπανία υποδέχθηκαν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας όρθιοι, ξετυλίγοντας τις σημαίες της Ισπανίας και της Καταλονίας.

"Έχω την τιμή και την ευθύνη να υπερασπίζομαι την πρόταση ψηφίσματος με την οποία ξεκινάμε επίσημα την οικοδόμηση ενός νέου κράτους, ενός καταλανικού κράτους, μιας καταλανικής Δημοκρατίας", είχε δηλώσει νωρίτερα ο Ραούλ Ρομέβα, επικεφαλής του ψηφοδελτίου του αυτονομιστικού συνασπισμού Junts pel Si (Μαζί για το ναι).

"Έπειτα από χρόνια στη διάρκεια των οποίων απαιτούσαμε το δικαίωμα να αποφασίζουμε, αποφασίσαμε να το ασκήσουμε", είπε ο βουλευτής σε αυτή τη συνεδρίαση που αναμεταδόθηκε ολόκληρη από το δημόσιο ενημερωτικό κανάλι TVE 24 hora

Το ουσιαστικό ερώτημα που προκύπτει από το ψήφισμα αυτό θα είναι η ανεξαρτητοποίηση από την Μαδρίτη και το πρώην βασίλειο της Καστίλης το οποίο επί της ουσίας δημιούργησε και επικράτησε στο βασίλειο της Ισπανίας από την ίδρυσή του το 1492, χρονιά που ο Χριστόφορος Κολόμβος ανακάλυψε την Αμερική και το τελευταίο αραβικό βασίλειο της Γρανάδας κατελήφθη από τους χριστιανούς της Χερσονήσου.

Ο βασικός συνασπισμός που υποστηρίζει την ανεξαρτησία της Καταλονίας, το «Μαζί για το Ναι» –που σχηματίσθηκε από το κόμμα CDC του επικεφαλής της καταλανικής κυβέρνησης Αρτούρ Μας, το ERC (αριστερά) και ενώσεις που υποστηρίζουν την ανεξαρτησία— θέλει να ξεκινήσει τη διαδικασία ανεξαρτητοποίησης της επαρχίας

Βάση του ισπανικού Συντάγματος οποιόδηποτε δημοψήφισμα ανεξαρτησίας είναι παράνομο, ξέρει ότι εάν τελικώς υπάρξει αποτύπωση πλειοψηφίας σε κάλπη για αποχώρηση από το βασίλειο, ουδείς θα θυμάται τι λέει το Σύνταγμα.

Ήδη οι Βρυξέλλες απειλούν ευθέως τους κατοίκους της Καταλονίας όπως είχαν κάνει και στην περίπτωση της Σκωτίας, ότι ένα νεοσύστατο καταλανικό κράτος θα βρίσκεται εκτός ευρωζώνης και χωρίς ευρώ, ενώ όλες οι ξένες εταιρείες θα επιδιωχθεί να αποχωρήσουν από την Βαρκελώνη.

 Από τις άγριες διεθνείς διαθέσεις προφανώς θα χτυπηθεί και ο τουρισμός, ώστε να παραδειγματισθούν οι Καταλανοί και να απομείνουν  να τρώνε...πέτρες.   Η γνώριμη εκβιαστική πολιτική της ΕΕ και των αγορών που δεν επιθυμούν αυτοδιάθεση των πολιτών και κυρίως αντίδραση σε όσα επιφυλάσσουν γι'αυτούς χωρίς αυτούς.

Ακόμα και η Μπαρτσελόνα θα τιμωρηθεί με αποκλεισμό από το Champions League, καθώς το νεοσύστατο κρατίδιο θα πρέπει να γίνει αποδεκτό στην UEFA και θα ξεκινήσει από ιδιαίτερα χαμηλή βαθμολογία. Στην ουσία η Μπαρτσελόνα θα κάνει δεκαετίες να επανέλθει στην κυρίαρχη θέση στην οποία βρίσκεται και εάν.

Η Ιστορία του Champions League είναι γεμάτη με πρωταθλήτριες Ευρώπης φαντάσματα πλέον όπως η Νότινγκαμ Φόρεστ, η Άστον Βίλα, το Αμβούργο, η Στεάουα κ.α.

Η Καταλονία θεωρείται ένα σημαντικό κομμάτι της ισπανικής οικονομίας, αλλά και της πολιτικής ζωής. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), συμβάλλει σημαντικά στην οικονομία της Ισπανίας, συνιστώντας το 19% του ισπανικού ΑΕΠ.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που οι Καταλανοί θέλουν να γίνουν τουλάχιστον αυτόνομοι. Θέλουν δικούς τους νόμους, και οι φόροι τους να μην πάνε στην Μαδρίτη για να πληρώνουν τα προγράμμα λιτότητας της Α.Μέρκελ.

Οι λόγοι του ρήγματος είναι πρωτίστως οικονομικοί.   Εάν ανεξαρτητοποιηθεί, όχι μόνο η Ισπανία θα έχανε βασική πηγή χρηματοδότησης, αλλά αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι Βασκοι οι οποίοι όντως είναι τελείως άλλο έθνος, άλλη φυλή και με άλλο ιστορικό υπόβαθρο.

Σύμφωνα με την wikipedia oι Βάσκοι (στα Βασκικά Εuskaldunak, στα Ισπανικά Vascos, στα Γαλλικά Basques, στα Γασκωνικά και στα Πορτογαλέζικα Basco) είναι μια εθνική ομάδα αυτοχθόνων που κατοικεί τη Χώρα των Βάσκων (στα Βασκικά: Euskal Herria), με τη γεωγραφική έννοια της χώρας, ως περιοχής, που είναι μεγαλύτερη από την αυτόνομη χώρα των Βάσκων.

Η περιοχή αυτή εκτείνεται στα δυτικά Πυρηναία και τα παράλια του Βισκαϊκού κόλπου περιλαμβάνοντας τμήματα της βόρειας Ισπανίας και της νοτιοδυτικής Γαλλίας. Οι Βάσκοι αυτοπροσδιορίζονται ως "εουσκαλντουνάκ", που σημαίνει "βασκόφωνος" ή κυριολεκτικά, "εκείνος που κατέχει την βασκική" (euskara η γλώσσα τους).

Όταν όμως αναφέρονται στους κατοίκους της αυτόνομης βασκικής περιοχής, χρησιμοποιούν την έκφραση "euskal herritarrak", δηλ. "πολίτες της Βασκικής".

H βασκική είναι γλώσσα ανάδελφη που εικάζεται ότι αν έχει συγγενείς, αυτοί σίγουρα δεν βρίσκονται στην Ευρώπη!Οι ιστορικές αναφορές στους Βάσκους αρχίζουν από αρκετά αργά, δηλαδή από τον 1ο π.Χ. αιώνα με το Στράβωνα. Δυστυχώς δεν υπάρχουν πηγές για πρωτύτερα. Όμως κατά τους ανρθωπολόγους θεωρούνται πολύ αρχαίος λαός αφού ανάλυση του γονιδιώματος των Βάσκων υποδηλώνει ότι πρέπει να ζούσαν εκεί από τη νεολιθική εποχή.

Εάν τελικά οι Καταλανοί επιλέξουν την πορεία της αυτοδιάθεσης κινδυνεύει με άμεση διάλυση το ισπανικό βασίλειο και σε ουσιαστική επιστροφή του στο πρόγονο βασίλειο της Καστίλης και του Λεόν, ενώ ανοίγει ο "ασκός του Αιόλου" και για την Ιταλία όπου η Β.Ιταλία που διαθέτει την βιομηχανία θα θελησει τον διαχωρισμό της απο την Ν.Ιταλία που είναι γνωστό ότι το κύριο προϊόν της είναι οι αγροτικές παραγωγές και οι "επιχειρηματικές" δραστηριότητες της Μαφίας.

Ήδη άτυπο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας έλαβε χώρα στην Βενετία πριν ένα χρόνο.Ενώ είναι γνωστά τα περί "Παδανίας" που υποστηρίζουν κάποιοι βόρειοι Ιταλοί εδώ και πολλά χρόνια πόσο μάλλον τώρα που η Α.Μέρκελ έχει εξαχρειώσει όλη την Ευρώπη.

Η Σκωτία βλέποντας το παράδειγμα της Καταλονίας αλλά και το πόσο οριακό ήταν το αποτέλεσμα του δικού της δημοψηφίσματος θα επιχειρήσει εκ νέου με ένα καινούριο την απόσχισή της από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι Σκωτοι είναι επίσης μια ιστορική ξεχωριστή από τους Άγγλους εθνότητα που κατέληξαν να έχουν κοινό βασίλειο με αυτούς από το 1703 και εντεύθεν. Όμως είναι αρχαίος λαός, κατάγονται από τους πανάρχαιους και άγριους Πίκτους τους οποίους δεν είχαν καταφέρει να υποτάξουν ούτε οι Ρωμαίοι.

Υπάρχουν και άλλες εστίες ρήξης όπως η Κορσική στην Γαλλία. Η Κορσική έχει περάσει από πολλές κατοχές. Από τα αρχαία χρόνια ήταν εστία διαμάχης των μεγάλων γειτόνων της. Αρκετό διάστημα έμεινε κάτω από την κυριαρχία της Γένουας μέχρι που παραχωρήθηκε στη Γαλλία το 1768 με τη Συνθήκη των Βερσαλλιών.

Η Κορσική δε σταμάτησε ποτέ να επαναστατεί για να αποκτήσει την αυτονομία της.   Στην Κορσική, την περίοδο της τουρκοκρατίας, εγκαταστάθηκαν πολλοί Μανιάτες που έγιναν καθολικοί. Η ελληνική γλώσσα εξακολουθεί να ομιλείται στην Καργκέζε, όπως κι η γαλλική και η ιταλική.

Το Βέλγιο είναι επίσης άλλο ένα "τεχνητό" βασίλειο που αποτελείται από δύο κυρίαρχες εθνότητες. Τους γαλλόφωνους Βαλόνους και τους ολλανδόφωνους Φλαμανδούς, με τους πρώτους να κυριαρχούν πολιτιστικά, και τους δέυτερους να αισθάνονται μονίμως "ριγμένοι".

Ας δούμε τώρα και τις "ρίζες" των Καταλανών. Διαβάζοντας στην ελληνική και την αγγλική wikipedia βλέπουμε ότι οι Καταλανοί είναι έθνος της βόρειας Ιβηρικής χερσονήσου, που ζει κυρίως στην Καταλονία, στους πρόποδες των Πυρηναίων στα σύνορα με τη Γαλλία και θεωρείται ότι έχει λατινική καταγωγή, δηλαδή από τους Ρωμαίους.

To ίδιο θεωρείται όμως ότι γίνεται με τους Καστιλιάνους που αποτελούν την κυρίαρχη εθνότητα του βασιλείου της Ισπανίας και η γλώσσα τους προέρχεται και αυτή από τα λατινικά με βασκικές προσμείξεις.

Μιλάνε καταλανικά, απολαμβάνουν αυξημένης αυτονομίας από την Ισπανία και τα τελευταία χρόνια, οι Καταλανοί θεωρούν τους εαυτούς τους όλο και περισσότερο χωριστό έθνος σε σχέση με τους Ισπανούς.

Η ύπαρξή τους ως καταλανικού Έθνους, χωριστού από το ισπανικό, συμπεριλήφθηκε μάλιστα στο νέο (2006) Σύνταγμα της αυτόνομης περιοχής.

Στην Ελλάδα ο όρος Καταλανοί χρησιμοποιείται και για να περιγράψει τους στρατιώτες της Καταλανικής Εταιρείας, ενός στρατιωτικού σώματος Καταλανών που έδρασαν το 14ο αιώνα ως μισθοφόροι στο χώρο της Λατινικής Αυτοκρατορίας της Κωνσταντινούπολης, στα εδάφη της Ελλάδας και της Μικράς Ασίας.

Κατέλαβαν μάλιστα το Δουκάτο των Αθηνών από τους Φράγκους, του οποίου και παρέμειναν κυρίαρχοι απο το 1311 έως και το 1388.

Oι συγκεκριμένοι μισθοφόροι είχαν προκαλέσει τον φόβο και τον τρόμο στους ελληνικούς πληθυσμούς με αποτέλεσμα η πολιτική ηγεσία της περιοχής της Καταλονίας με πρωτοβουλία του Κάρλες Ντουάρτε χρηματοδοτώντας το 2004 την αναστήλωση της Μονής Βατοπαιδίου να επιχειρήσει να εξιλεωθεί 700 χρόνια μετά για τις ανήκουστες καταστροφές που προκάλεσαν στον Ελλαδικό χώρο και στο Άγιο Όρος οι τότε βάρβαροι αυτοί μισθοφόροι.

Ο λεγόμενος «καταλανικός εθνικισμός» έχει ιστορικά ερείσματα. Η Καταλονία δημιουργήθηκε τον 9ο αιώνα, όταν έγινε ανεξάρτητη περιοχή από την αυτοκρατορία του Καρόλου του Μεγάλου. Μετά αποτέλεσε βασίλειο μαζί με την Αραγονία. Οι Καταλανοί βασιλείς της Αραγονίας απέκτησαν τη Βαλένθια και τις Βαλεαρίδες. Κατόπιν απέκτησαν επικυριαρχία στη Σικελία, τη Νάπολη και τη Σαρδηνία, για λίγο καιρό και στην Αθήνα και είχαν σχέσεις με τους τελευταίους Βυζαντινούς αυτοκράτορες.

Στα τέλη του 15ου αιώνα, ο βασιλέας της Αραγονίας και η βασίλισσα της Καστίλλης παντρεύτηκαν, αλλά το Βασίλειο της Αραγονίας δεν έχασε τα δικαιώματά του. Μόνο το 1716, όταν έγινε βασιλέας ο Γάλλος Φίλιππος Ε΄, καταργήθηκαν τα δικαιώματα και οι νόμοι της Αραγονίας, και η Ισπανία υπήρξε το μοναδικό βασίλειο.

Η γλώσσα των Καταλανών, που μιλιέται επίσης από τους κατοίκους της Βαλένθιας και των Βαλεαρίδων, δεν χάθηκε και έχει μεγάλη ιστορία ως γλώσσα στην οποία έχουν συνταχθεί λογοτεχνικά έργα.

 Παρόλα αυτά όμως δεν πρόκειται για ένα τελείως ξεχωριστό έθνος όπως οι Βάσκοι. Είναι "ξάδελφοι" με τους Καστιλιάνους, με βάση τους οποίους ορίζεται το ισπανικό έθνος και η ισπανική γλώσσα.

Όσα δεν κατάφεραν δύο παγκόσμιοι πόλεμοι τα κατάφερε η Α.Μέρκελ και η παρέα της μέσα σε έξι χρόνια δημιουργώντας ένα αφυκτικό οικονομικό "καμίνι" και πολλοί λαοί να θέλουν να αυτοπροσδιοριστούν εθνικά για να βγουν από αυτό καθώς η βασική εθνική ομάδα στην οποία ανήκουν δεν μπορεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντά τους πλέον.Τι κοινό έχουν όλοι όσοι ζητούν αυτοδιάθεση (Καταλανοί,Σκώτοι,Φλαμανδοί,Κορσικανοί, Βόρειοι Ιταλοί); Να σταματήσουν να πληρώνουν για τους άλλους.

Η Καταλονία ως βασίλειο της Αραγονίας είχε ιδρύσει "συνεταιρικά" με το βασίλειο της Καστίλης το βασίλειο της Ισπανίας που για δύο αιώνες εξελίχθηκε σε μια απέραντη πανίσχυρη και περήφανη Αυτοκρατορία. Τώρα επιθυμούν να διαλύσουν αυτόν τον συνεταιρισμό καθώς δεν είναι πλέον "κερδοφόρος"

Η ΕΕ "ξηλώνεται" με ευθύνη των Γερμανών, αυτά είναι τα αποτελέσματα της νεοταξίτικης πολιτικής τους, ιστορικά κράτη-έθνη διαλύονται από την αλαζονεία τους και την απέχθειά τους στην αλληλεγγύη. 



Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
 πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Είσαι άνεργος; Δικαιούσε έως 60 χιλ. ευρώ για να δημιουργήσεις επιχείρηση

Τη δυνατότητα να λάβουν επιδότηση έως 60.000 ευρώ άνεργοι για να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση δίνει το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Το πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ είναι προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ και αφορά επενδύσεις έως 60.000 ευρώ για το 100% της επένδυσης ενώ στοχεύει σε αξιοποίηση από 2.500 επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα, σύμφωνα με την προδημοσίευση, θα ενισχύσει την ίδρυση νέων επιχειρήσεων από φυσικά πρόσωπα που έχουν γεννηθεί πριν την 1η Ιανουαρίου 1991 στους τομείς: αγροδιατροφή, ενέργεια, πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες, εφοδιαστική αλυσίδα, περιβάλλον, τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, υγεία – φάρμακα, υλικά – κατασκευές.

Η περίοδος υποβολής προτάσεων θα ξεκινήσει με τη δημοσίευση της πρόσκλησης και θα διαρκέσει τουλάχιστον 2 μήνες.

Δυνητικοί δικαιούχοι της δράσης, για την ίδρυση νέας επιχείρησης, είναι φυσικά πρόσωπα που έχουν γεννηθεί πριν την 1.1.1991 ή ενώσεις αυτών, τα οποία:

– είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ κατά την υποβολή της αίτησης ή

– ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα και δεν είναι έχουν σχέση μισθωτής εργασίας. Σε περίπτωση σύστασης εταιρικού σχήματος πρέπει όλοι οι εταίροι να πληρούν τις προϋποθέσεις αυτές.

Εισοδηματικά κριτήρια και για τις δύο κατηγορίες δικαιούχων θα τεθούν στην πρόσκληση του προγράμματος.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ελληνική γλώσσα: Η ανώτερη μορφή γλώσσας που έχει επινοήσει ποτέ το ανθρώπινο πνεύμα

Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις είναι από την Ελληνική γλώσσα.. (βιβλίο Γκίνες)
 
Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σ” αυτήν δεν υπάρχουν όρια.
(Μπιλ Γκέιτς, Microsoft)
Η Ελληνική και η Κινέζικη, είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και…..στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη. Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από τη μητέρα των γλωσσών, την Ελληνική.
(Francisco Adrados, γλωσσολόγος).
Η Ελληνική γλώσσα έχει λέξεις για έννοιες οι οποίες παραμένουν χωρίς απόδοση στις υπόλοιπες γλώσσες, όπως άμιλλα, θαλπωρή και φιλότιμο Μόνον η Ελληνική γλώσσα ξεχωρίζει τη ζωή από το βίο, την αγάπη από τον έρωτα. Μόνον αυτή διαχωρίζει, διατηρώντας το ίδιο ριζικό θέμα, το ατύχημα από το δυστύχημα, το συμφέρον από το ενδιαφέρον.
Το εκπληκτικό είναι ότι η ίδια η Ελληνική γλώσσα μας διδάσκει συνεχώς πώς να γράφουμε σωστά. Μέσω της ετυμολογίας, μπορούμε να καταλάβουμε ποιός είναι ο σωστός τρόπος γραφής ακόμα και λέξεων που ποτέ δεν έχουμε δει ή γράψει.
Το «πειρούνι» για παράδειγμα, για κάποιον που έχει βασικές γνώσεις Αρχαίων Ελληνικών, είναι προφανές ότι γράφεται με «ει» και όχι με «ι» όπως πολύ άστοχα το γράφουμε σήμερα. Ο λόγος είναι πολύ απλός, το «πειρούνι» προέρχεται από το ρήμα «πείρω» που σημαίνει τρυπώ-διαπερνώ, ακριβώς επειδή τρυπάμε με αυτό το φαγητό για να το πιάσουμε.
Επίσης η λέξη «συγκεκριμένος» φυσικά και δεν μπορεί να γραφτεί «συγκεκρυμμένος», καθώς προέρχεται από το «κριμένος» (αυτός που έχει δηλαδή κριθεί) και όχι βέβαια από το «κρυμμένος» (αυτός που έχει κρυφτεί). Άρα το να υπάρχουν πολλά γράμματα για τον ίδιο ήχο (π.χ. η, ι, υ, ει, οι κτλ) όχι μόνο δεν θα έπρεπε να μας δυσκολεύει, αλλά αντιθέτως να μας βοηθάει στο να γράφουμε πιο σωστά, εφόσον βέβαια έχουμε μια βασική κατανόηση της γλώσσας μας.
Επιπλέον η ορθογραφία με την σειρά της μας βοηθάει αντίστροφα στην ετυμολογία αλλά και στην ανίχνευση της ιστορική πορείας της κάθε μίας λέξης. Και αυτό που μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε την καθημερινή μας νεοελληνική γλώσσα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι η γνώση των Αρχαίων Ελληνικών.
Είναι πραγματικά συγκλονιστικό συναίσθημα να μιλάς και ταυτόχρονα να συνειδητοποιείς τι ακριβώς λές, ενώ μιλάς και εκστομίζεις την κάθε λέξη ταυτόχρονα να σκέφτεσαι την σημασία της.
Είναι πραγματικά μεγάλο κρίμα να διδάσκονται τα Αρχαία με τέτοιο φρικτό τρόπο στο σχολείο ώστε να σε κάνουν να αντιπαθείς κάτι το τόσο όμορφο και συναρπαστικό.
Η ΣΟΦΙΑ
Στη γλώσσα έχουμε το σημαίνον (την λέξη) και το σημαινόμενο (την έννοια). Στην Ελληνική γλώσσα αυτά τα δύο έχουν πρωτογενή σχέση, καθώς αντίθετα με τις άλλες γλώσσες το σημαίνον δεν είναι μια τυχαία σειρά από γράμματα. Σε μια συνηθισμένη γλώσσα όπως τα Αγγλικά μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι να λέμε το σύννεφο car και το αυτοκίνητο cloud, και από την στιγμή που το συμφωνήσουμε να ισχύει. Στα Ελληνικά κάτι τέτοιο είναι αδύνατον. Γι” αυτό το λόγο πολλοί διαχωρίζουν τα Ελληνικά σαν «εννοιολογική» γλώσσα από τις υπόλοιπες «σημειολογικές» γλώσσες.
Μάλιστα ο μεγάλος φιλόσοφος και μαθηματικός Βένερ Χάιζενμπεργκ είχε παρατηρήσει αυτή την σημαντική ιδιότητα για την οποία είχε πει «Η θητεία μου στην αρχαία Ελληνική γλώσσα υπήρξε η σπουδαιότερη πνευματική μου άσκηση. Στην γλώσσα αυτή υπάρχει η πληρέστερη αντιστοιχία ανάμεσα στην λέξη και στο εννοιολογικό της περιεχόμενο».
Όπως μας έλεγε και ο Αντισθένης, «Αρχή σοφίας, η των ονομάτων επίσκεψις». Για παράδειγμα ο «άρχων» είναι αυτός που έχει δική του γη (άρα=γή + έχων). Και πραγματικά, ακόμα και στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό να έχει κανείς δική του γη / δικό του σπίτι.
Ο «βοηθός» σημαίνει αυτός που στο κάλεσμα τρέχει. Βοή=φωνή + θέω=τρέχω. Ο Αστήρ είναι το αστέρι, αλλά η ίδια η λέξη μας λέει ότι κινείται, δεν μένει ακίνητο στον ουρανό (α + στήρ από το ίστημι που σημαίνει στέκομαι).
Αυτό που είναι πραγματικά ενδιαφέρον, είναι ότι πολλές φορές η λέξη περιγράφει ιδιότητες της έννοιας την οποίαν εκφράζει, αλλά με τέτοιο τρόπο που εντυπωσιάζει και δίνει τροφή για τη σκέψη.
Για παράδειγμα ο «φθόνος» ετυμολογείται από το ρήμα «φθίνω» που σημαίνει μειώνομαι. Και πραγματικά ο φθόνος σαν συναίσθημα, σιγά-σιγά μας φθίνει και μας καταστρέφει. Μας «φθίνει» – ελαττώνει ως ανθρώπους – και μας φθίνει μέχρι και την υγεία μας. Και, βέβαια, όταν αναφερόμαστε σε κάτι που είναι τόσο πολύ ώστε να μην τελειώνει, πως το λέμε; Μα, φυσικά, «άφθονο».
Έχουμε τη λέξη «ωραίος» που προέρχεται από την «ώρα». Διότι για να είναι κάτι ωραίο, πρέπει να έλθει και στην ώρα του. Ωραίο δεν είναι το φρούτο όταν είναι άγουρο ή σαπισμένο και ωραία γυναίκα δεν είναι κάποια ούτε στα 70 της άλλα ούτε φυσικά και στα 10 της. Ούτε το καλύτερο φαγητό είναι ωραίο όταν είμαστε χορτάτοι, επειδή, σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορούμε να το απολαύσουμε.
Ακόμα έχουμε την λέξη «ελευθερία» για την οποία το «Ετυμολογικόν Μέγα» διατείνεται «παρά το ελεύθειν όπου ερά» = το να πηγαίνει κανείς όπου αγαπά .. Άρα βάσει της ίδιας της λέξης, ελεύθερος είσαι όταν έχεις τη δυνατότητα να πάς όπου αγαπάς. Πόσο ενδιαφέρουσα ερμηνεία!!!
Το άγαλμα ετυμολογείται από το αγάλλομαι (ευχαριστιέμαι) επειδή όταν βλέπουμε (σε αρχική φάση οι Θεοί) ένα όμορφο αρχαιοελληνικό άγαλμα η ψυχή μας ευχαριστείται, αγάλλεται. Και από το θέαμα αυτό επέρχεται η αγαλλίαση. Αν κάνουμε όμως την ανάλυση της λέξης αυτής θα δούμε ότι είναι σύνθετη από αγάλλομαι + ίαση(=γιατρειά). Άρα, για να συνοψίσουμε, όταν βλέπουμε ένα όμορφο άγαλμα (ή οτιδήποτε όμορφο), η ψυχή μας αγάλλεται και γιατρευόμαστε. Και πραγματικά, γνωρίζουμε όλοι ότι η ψυχική μας κατάσταση συνδέεται άμεσα με τη σωματική μας υγεία.
Παρένθεση: και μια και το έφερε η «κουβέντα», η Ελληνική γλώσσα μας λέει και τι είναι άσχημο. Από το στερητικό «α» και την λέξη σχήμα μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε τι. Για σκεφτείτε το λίγο.
Σε αυτό το σημείο, δεν μπορούμε παρά να σταθούμε στην αντίστοιχη Λατινική λέξη για το άγαλμα (που μόνο Λατινική δεν είναι). Οι Λατίνοι ονόμασαν το άγαλμα, statua από το Ελληνικό «ίστημι» που ήδη αναφέραμε, και το ονόμασαν έτσι επειδή στέκει ακίνητο. Προσέξτε την τεράστια διαφορά σε φιλοσοφία μεταξύ των δύο γλωσσών, αυτό που σημαίνει στα Ελληνικά κάτι τόσο βαθύ εννοιολογικά, για τους Λατίνους είναι απλά ένα ακίνητο πράγμα.
Είναι προφανής η σχέση που έχει η γλώσσα με τη σκέψη του ανθρώπου. Όπως λέει και ο George Orwell στο αθάνατο έργο του «1984», απλή γλώσσα σημαίνει και απλή σκέψη. Εκεί το καθεστώς προσπαθούσε να περιορίσει την γλώσσα για να περιορίσει την σκέψη των ανθρώπων, καταργώντας συνεχώς λέξεις.
«Η γλώσσα και οι κανόνες αυτής αναπτύσσουν την κρίση», έγραφε ο Μιχάι Εμινέσκου, εθνικός ποιητής των Ρουμάνων.
Μια πολύπλοκη γλώσσα αποτελεί μαρτυρία ενός προηγμένου πνευματικά πολιτισμού. Το να μπορείς να μιλάς σωστά σημαίνει ότι ήδη είσαι σε θέση να σκέφτεσαι σωστά, να γεννάς διαρκώς λόγο και όχι να παπαγαλίζεις λέξεις και φράσεις.
Η ΜΟΥΣΙΚΟΤΗΤΑ
Η Ελληνική φωνή κατά την αρχαιότητα ονομαζόταν «αυδή». Η λέξη αυτή δεν είναι τυχαία αφού προέρχεται από το ρήμα «άδω» που σημαίνει τραγουδώ.
Όπως γράφει και ο μεγάλος ποιητής και ακαδημαϊκός Νικηφόρος Βρεττάκος:
«Όταν κάποτε φύγω από τούτο το φώς θα ελιχθώ προς τα πάνω, όπως ένα ποταμάκι που μουρμουρίζει. Κι αν τυχόν κάπου ανάμεσα στους γαλάζιους διαδρόμους συναντήσω αγγέλους, θα τους μιλήσω Ελληνικά, επειδή δεν ξέρουνε γλώσσες. Μιλάνε Μεταξύ τους με μουσική».
Ο γνωστός Γάλλος συγγραφεύς Ζακ Λακαρριέρ επίσης μας περιγράφει την κάτωθι εμπειρία από το ταξίδι του στην Ελλάδα:
«Άκουγα αυτούς τους ανθρώπους να συζητούν σε μια γλώσσα που ήταν για μένα αρμονική αλλά και ακατάληπτα μουσική. Αυτό το ταξίδι προς την πατρίδα – μητέρα των εννοιών μας – μου απεκάλυπτε ένα άγνωστο πρόγονο, που μιλούσε μια γλώσσα τόσο μακρινή στο παρελθόν, μα οικεία και μόνο από τους ήχους της. Αισθάνθηκα να τα έχω χαμένα, όπως αν μου είχαν πει ένα βράδυ ότι ο αληθινός μου πατέρας ή η αληθινή μου μάνα δεν ήσαν αυτοί που με είχαν αναστήσει».
Ο διάσημος Έλληνας και διεθνούς φήμης μουσικός Ιάνης Ξενάκης, είχε πολλές φορές τονίσει ότι η μουσικότητα της Ελληνικής είναι εφάμιλλη της συμπαντικής.
Αλλά και ο Γίββων μίλησε για μουσικότατη και γονιμότατη γλώσσα, που δίνει κορμί στις φιλοσοφικές αφαιρέσεις και ψυχή στα αντικείμενα των αισθήσεων. Ας μην ξεχνάμε ότι οι Αρχαίοι Έλληνες δεν χρησιμοποιούσαν ξεχωριστά σύμβολα για νότες, χρησιμοποιούσαν τα ίδια τα γράμματα του αλφαβήτου.
«Οι τόνοι της Ελληνικής γλώσσας είναι μουσικά σημεία που μαζί με τους κανόνες προφυλάττουν από την παραφωνία μια γλώσσα κατ” εξοχήν μουσική, όπως κάνει η αντίστιξη που διδάσκεται στα ωδεία, ή οι διέσεις και υφέσεις που διορθώνουν τις κακόηχες συγχορδίες», όπως σημειώνει η φιλόλογος και συγγραφεύς Α. Τζιροπούλου-Ευσταθίου.
Είναι γνωστό εξάλλου πως όταν οι Ρωμαίοι πολίτες πρωτάκουσαν στην Ρώμη Έλληνες ρήτορες, συνέρρεαν να θαυμάσουν, ακόμη και όσοι δεν γνώριζαν Ελληνικά, τους ανθρώπους που «ελάλουν ώς αηδόνες».
Δυστυχώς κάπου στην πορεία της Ελληνικής φυλής, η μουσικότητα αυτή (την οποία οι Ιταλοί κατάφεραν και κράτησαν) χάθηκε, προφανώς στα μαύρα χρόνια της Τουρκοκρατίας.
Να τονίσουμε εδώ ότι οι άνθρωποι της επαρχίας, του οποίους συχνά κοροϊδεύουμε για την προφορά τους, είναι πιο κοντά στην Αρχαιοελληνική προφορά από ό,τι εμείς οι άνθρωποι της πόλεως.
Η Ελληνική γλώσσα επιβλήθηκε αβίαστα (στους Λατίνους) και χάρη στην μουσικότητά της.
Όπως γράφει και ο Ρωμαίος Οράτιος «Η Ελληνική φυλή γεννήθηκε ευνοημένη με μία γλώσσα εύηχη, γεμάτη μουσικότητα».
 
 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρευνα: Οι Έλληνες πολιτικοί νίπτουν τας χείρας τους για την κατάσταση στην Ελλάδα – Φταίνε οι…άλλοι

Οι Έλληνες πολιτικοί παραδέχονται ότι η δύσκολη κατάσταση στην Ελλάδα οφείλεται σε εσωτερικά αίτια αλλά γι’ αυτό δεν ευθύνονται οι ίδιοι ή το κόμμα όπου ανήκουν !

Τα αξιοσημείωτα αυτά ευρήματα αποτυπώνονται σε έρευνα την οποία η οποία παρουσιάστηκε στην 4η Ημερίδα που διοργάνωσε το Εργαστήρι Στρατηγικής Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι Έλληνες πολιτικοί αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα έχει προβλήματα, αλλά τα αντιλαμβάνονται ως «εξωτερικοί παρατηρητές», θεωρώντας ότι το κόμμα που εκπροσωπούν δεν έχει ευθύνη γι αυτά, ούτε οι ίδιοι ως πολιτικές οντότητες.

Τα προβλήματα, τα οποία αναγνωρίζουν οι πολιτικοί δρώντες στην Ελλάδα, οφείλονται σε εσωτερικά αίτια (83,9%), που δεν σχετίζονται με το εκάστοτε κυβερνών κόμμα (80,50%) και πάντως δεν σχετίζονται με τους ίδιους (91%).

Μάλιστα, στην ίδια έρευνα αποτυπώνεται ότι η πλειοψηφία του ελληνικού Κοινοβουλίου φαίνεται να έχει αποδεχθεί τα Μνημόνια ως πολιτική πρακτική.

Ο ερευνητής του Advanced Media Institute του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, Μάνος Τάκας, μελέτησε τα επίσημα πρακτικά της κοινοβουλευτικής συζήτησης της 14ης Αυγούστου 2015, ημέρας κατά την οποία ψηφίστηκε στο ελληνικό Κοινοβούλιο, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το Μνημόνιο ΙΙΙ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κοινοβουλευτική συζήτηση επικεντρώθηκε έντονα σε επιθέσεις ανάμεσα στα κόμματα, με κύρια κατεύθυνση την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η συζήτηση για το «ποιος φταίει» επικεντρώθηκε κυρίως στο εάν η διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ με τους εταίρους είχε αρνητικές επιπτώσεις στην Ελλάδα και σε ποιο βαθμό.

Έτσι, παραγωγικό αίτιο των προβλημάτων θεωρήθηκε από πολλούς ομιλητές στο Κοινοβούλιο ότι ήταν οι κυβερνητικές αποφάσεις εντός εξαμήνου και όχι η πολιτική που ακολουθήθηκε από όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, οι περισσότεροι βουλευτές που έλαβαν τον λόγο κατά τη συζήτηση για το Μνημόνιο ΙΙΙ, επιχείρησαν από το Βήμα της Ολομέλειας να αναδείξουν την κυβέρνηση ως πρώτη αιτία για την κατάσταση της χώρας και για την υπαγωγή της Ελλάδας στο Μνημόνιο ΙΙΙ. Αυτό το επιχείρημα προβάλλεται στο 76,4% των συνολικών δηλώσεων. Το ίδιο το Μνημόνιο ΙΙΙ θεωρείται πρώτη αιτία για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μόλις από το 12,1% των ομιλητών, κάτι που, σύμφωνα με τον ερευνητή, υπογραμμίζει το «δεδομένο» της καταστάσεως, ότι δηλαδή τόσο το Μνημόνιο ΙΙΙ όσο και τα προηγούμενα Μνημόνια έχουν ενσωματωθεί πλέον στην πολιτική συλλογιστική. Ευθύνες αποδόθηκαν σε εξωκρατικούς παράγοντες σε ποσοστό 6,3%, στην προηγούμενη κυβέρνηση (3,4%), στη διακομματική κυβέρνηση (1,1%) ή σε άλλα αίτια (0,6%).

Όπως σημειώνει ο κ. Τάκας, τα κόμματα της αντιπολίτευσης έριξαν τους αντιπολιτευτικούς τόνους, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, προκειμένου να διασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη σε εκείνη την κρίσιμη περίοδο.

Έτσι, κατά του Μνημονίου ΙΙΙ τάχθηκαν ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή, ενώ η πλειοψηφία του ελληνικού Κοινοβουλίου φαίνεται να έχει αποδεχθεί τα Μνημόνια ως πολιτική πρακτική.

Εν τέλει, σύμφωνα με την έρευνα, η Ελλάδα παρουσιάζεται ως μια χώρα με έντονα εσωτερικά προβλήματα, με σταθερά χαρακτηριστικά, τα οποία η συλλογιστική των Μνημονίων καλείται να λύσει και να αποτελέσει έναυσμα για την ανάκαμψη της χώρας.



πηγη





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δακρυγόνα και προσαγωγές οκτώ εργατών της «Γενικής Ανακύκλωσης» στα Γιάννενα

Χρήση δακρυγόνων έκαναν νωρίς το πρωί της Τετάρτης 11 Νοέμβρη τα ΜΑΤ, προκειμένου να διαλύσουν την περιφρούρηση της απεργίας των εργαζομένων της «Γενικής Ανακύκλωσης ΑΕ» στα Γιάννενα, που βρίσκονται στην πύλη του εργοστασίου στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας τους, που πραγματοποιείται με απόφαση του ΕΚ Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με το 902.gr, από την νέα επιχείρηση των ΜΑΤ έχουν προσαχθεί από την αστυνομία 8 εργαζόμενοι, εκ των οποίων, ο ένας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.



Σημειώνεται ότι η απεργία των εργαζομένων της «Γενικής Ανακύκλωσης» γίνεται ενάντια στις απολύσεις και στις μειώσεις μισθών.

Στο μεταξύ την Τετάρτη 11 Νοέμβρη το πρωί, όλες οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της «Γενικής Ανακύκλωσης» κρίθηκαν παράνομες από το Δικαστήριο Ιωαννίνων, μετά από σχετική αίτηση της εργοδοσίας.





πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ζητείται ηγέτης. Υπάρχει κανείς;

Τα πάντα έχουν διαλυθεί στη χώρα. Τίποτα δε λειτουργεί πλέον.

Πάντα έλεγα ότι: «η Ελλάδα είναι μία χώρα που τίποτα δε λειτουργεί, αλλά όλα δουλεύουν».
Αλλά τα τελευταία χρόνια η χώρα βρίσκεται το χείλος του γκρεμού, χωρίς να υπάρχει ελπίδα ανάκαμψης. Ξέρω, η ελπίδα πάντα πεθαίνει τελευταία, αλλά νιώθω ότι έχει πεθάνει εδώ και καιρό, και απλά την κρατάμε σωληνωμένη ευελπιστώντας ότι θα γίνει κάποιο θαύμα και θα ξανά-ζωντανέψει.

Ζούμε μία εποχή που πρέπει να προσέχεις τι θα πεις, πως θα το πεις, και με τι τόνο της φωνής σου θα το πεις, για να μη σου κολλήσουν ταμπέλα οι δήθεν προοδευτικοί. Αυτοί, που απλά παίζουν το παιχνίδι των ισχυρών, χωρίς να το ξέρουν.

Ζούμε την εποχή που η Ισλαμοποίηση, τα ανοιχτά σύνορα, η καταστροφή του έθνους και η ισοπέδωση των παραδόσεων και των εθίμων είναι στη μόδα. Πρέπει όλοι να γίνουμε ίδιοι. Η ιδεολογία του «απρόσωπου» ανθρώπου βολεύει τους ισχυρούς της γης, αφού το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι:

ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟΥΣ.

Δεν τους νοιάζει αν είσαι Έλληνας, Πακιστανός, Άραβας, Ιταλός, λευκός, μαύρος, Χριστιανός, Μουσουλμάνος, straight, ομοφυλόφιλος…. Δεν τους ενδιαφέρει τίποτα, απλά τους ενδιαφέρει να είσαι καταναλωτής και να αγοράζεις τα προϊόντα τους και τις υπηρεσίες τους.

Πανηγυρίζουν σε διάφορες χώρες αυτοί που είναι υπέρ της νομιμοποίησης της μαριχουάνας. Ρε βλήματα, οι μόνοι που θα κερδίσουν από αυτό είναι οι ισχυροί της γης. Θα τη φορολογήσουν και εσύ θα αναγκαστείς να την πληρώνεις περισσότερο. Θεωρείς ότι η τιμή θα πέσει; Θεωρείς ότι αν μαζέψουν κάποια δις Ευρώ σε φόρους από τη μαριχουάνα, θα μειωθούν οι φόροι σου σε άλλα είδη; Κάτσε και πανηγύρισε νομίζοντας ότι εσύ πέτυχες τη νομιμοποίηση με τις διαδηλώσεις σου, όταν όλα αποφασίζονται και όλα αλλάζουν από τους ισχυρούς της γης. Όχι από σένα. Εσύ είναι πιόνι στα σχέδιά τους. Ξύπνα!

Οι «Αγανακτισμένοι» στην Ελλάδα διαδήλωναν επί μήνες και δεν άλλαξε τίποτα, ενώ σε άλλες χώρες, μία διαδήλωση είναι αρκετή να στρέψει ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα εναντίον της κυβέρνησης της χώρας αυτής. Γιατί; Γιατί εδώ στην Ελλάδα, η ΝΔ τότε και ο Σύριζα τώρα προσκυνούν το σύστημα, άρα κανείς δεν τους ακουμπάει, ενώ σε άλλες χώρες, όταν θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση για να βάλουν κυβερνήσεις-μαριονέτες (όπως έχουμε εδώ στην Ελλάδα), μία διαδήλωση είναι αρκετή.

Όπως έχω πει, οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν επειδή το θέλει ο λαός. Οι κυβερνήσεις πέφτουν μόνο όταν θιχτούν συμφέροντα. Ακόμα και δικτάτορες, χούντες, κλπ, πέφτουν μόνο όταν πάνε κόντρα στα συμφέροντα των ισχυρών. Όσο εκτελούν συμφέροντα, ακόμα και δολοφόνοι, θα παραμένουν στην εξουσία. (δείτε Σαντάμ, Καντάφι, Ερντογάν.. κλπ). Πέφτουν ή εκτελούνται μόνο όταν πάνε κόντρα στα συμφέροντα των ισχυρών. Τους πήρε 40 χρόνια για να καταλάβουν ότι ο Σαντάμ και ο Καντάφι ήταν τρομοκράτες; Φυσικά και όχι.

Ακόμα και όταν η ίδια η κυβέρνηση συνομιλεί και κάνει συμφωνίες με τρομοκράτες, δε θα πέσει. Όπως είδαμε να γίνετε με τους Συριζαίους, κάτι που σε άλλη Δημοκρατική χώρα θα έριχνε την κυβέρνηση, εδώ στο Ελλάντα, δεν ίδρωσε το αυτί κανενός, και ξέρετε γιατί; Γιατί ο Τσίπρας εκτελεί εντολές των τοκογλύφων. Τα έχουμε πει. Έτσι λειτουργεί ο κόσμος.

Αλλά, τα εγκλήματα αυτά του Σύριζα δε διαγράφονται, απλά μπαίνουν σε κάποιο ντοσιέ και θα χρησιμοποιηθούν όταν θα έρθει η ώρα. Μόλις ο Τσίπρας αποφασίσει να το παίξει «μάγκας» με τους τοκογλύφους, τότε θα ξεκινήσουν να τα βγάζουν πάλι στη δημοσιότητα. Θα ξεκινήσουν και πάλι οι διαδηλώσεις. Οι φοιτητές θα βγουν στους δρόμους…. Αλήθεια, που είναι όλοι αυτοί σήμερα;; Τελικά και αυτοί, κατευθυνόμενοι! Και όταν θα αποφασίζουν να τον βγάλουν από τη μέση, θα χαρακτηριστεί «τρομοκράτης» και θα πάει σπίτι του. Αλλά αυτό τώρα, δεν πρόκειται να γίνει ακόμα.

Ο Τσίπρας, και όσοι περιμένουν μετά από αυτόν για να «κυβερνήσουν» την Ελλάδα, είναι απλά πιόνια του συστήματος. Τίποτα περισσότερο. Πιόνια που τους βάζουν εκεί τα συμφέροντα. Εμείς νομίζουμε ότι ψηφίζουμε, αλλά στην ουσία το μόνο που κάνουμε είναι να δίνουμε την έγκρισή μας στην καταστροφή της ζωής μας. Ακόμα και όταν λέμε ΟΧΙ, αυτοί το μετατρέπουν σε ΝΑΙ. Αυτή είναι η δημοκρατία του σήμερα.

Να υπακούς και να μη μιλάς. Γιατί οτιδήποτε και να πεις εναντίον των σχεδίων, θεωρείσαι ρατσιστής και φασίστας. Όποιος έχει άλλη άποψη από αυτή που είναι επιτρεπτή από την κατευθυνόμενη «παγκόσμια κοινότητα» είναι κατακριτέα. Γιατί δεν κάνουν δημοψήφισμα για τη λαθρομετανάστευση; Γιατί δε κάνουν δημοψήφισμα για εθνικά θέματα. Ο λόγος είναι απλός: Οι κυβερνήσεις κάνουν δημοψηφίσματα μόνο όταν ξέρουν ότι θα περάσει αυτό που θέλουν αυτοί.
Δημοκρατία είπαμε!

Άρα, υπακούς και δε μιλάς. Αν εναντιωθείς στην Ισλαμοποίηση, ακόμα και αν έχεις λογικά επιχειρήματα, θα καταστραφείς από το σύστημα.

Μπορείς να πεις, έχουμε 40% ανεργία, πως γίνετε να δεχόμαστε λαθρομετανάστες και πρόσφυγες; Αμέσως θα σε πουν ρατσιστή. Θα επαναλάβεις, μα έχουμε 40% ανεργία, τι θα κάνουν όλοι αυτοί εδώ; Που θα δουλέψουν; Τότε θα σε πουν χρυσαυγίτη. Βέβαια, στο λογικό σου επιχείρημα δε θα απαντήσουν ποτέ.

Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει κανείς ηγέτης που να τους βάλει όλους αυτούς στη θέση τους. Κάποιος που με λογική, και αγάπη για την πατρίδα, θα κάνει αυτό που είναι σωστό για τους Έλληνες και την Ελλάδα. Κάποιος ηγέτης που θα είναι πατριώτης, αληθινός πατριώτης, και θα δουλέψει σκληρά για να παραμείνει ζωντανός ο Ελληνισμός. Να παραμείνουν ζωντανές οι παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα της Ελλάδας, και να ενώσει όλους τους Έλληνες!

Αυτό που ξεχνούν όλοι αυτοί οι δήθεν προοδευτικοί είναι ότι, μόνο όταν το έθνος ήταν ενωμένο, μόνο όταν το ομόγλωσσο και ομόθρησκο ενώθηκε μπορούσε να κερδίσει τον κατακτητή. Είτε ήταν οι Πέρσες, είτε οι Ιταλοί, είτε οι Τούρκοι. Η Ιστορία αυτό έχει δείξει. Μόνο όταν ενώνονται αυτοί που έχουν κοινά, μπορούν να καταστρέψουν τον εχθρό. Και μπορεί παλιότερο ο εχθρός να ήταν οι Πέρσες και οι Οθωμανοί, αλλά σήμερα είναι η παγκόσμια ελίτ. Αυτή ομάδα ψυχοπαθών, που κατέχουν τις τράπεζες, οι οποίες ελέγχουν τις κυβερνήσεις και όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των χωρών. Οι ψυχοπαθείς που δημιουργούν δάνεια με έναν υπολογιστή και τα μοιράζουν σε άτομα και χώρες για να τους δημιουργήσουν χρέος. Αυτοί που με τους τόκους των δανείων, που δημιουργήσαν με τον υπολογιστή, έχουν θησαυρίσει. Αυτοί που φτιάχνουν τους κανόνες και τους νόμους για να προστατεύουν τις περιουσίες τους. Αυτοί που χρηματοδοτούν όλες τις πλευρές των πολέμων, για το κέρδος τους φυσικά, και χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ για να προπαγανδίσουν υπέρ τους, αλλά και να καταστρέψουν οποιανδήποτε πάει κόντρα στα σχέδια τους.

Το θέμα είναι ότι οι ισχυροί της γης γνωρίζουν ότι ο λαός ενωμένος μπορεί να τους καταστρέψει, άρα προσπαθούν να καταστρέψουν οτιδήποτε κοινό έχει ο άνθρωπος. Τη γλώσσα, τη φυλή, το έθνος, τη θρησκεία. Να καταστραφούν όλα, γιατί έτσι δε θα αντιδράσει σε οτιδήποτε.

Ποιος θα αντιδράσει; Ο ξένος; Ο απρόσωπος; Ο απάτριδος;

Για το λόγο αυτό ζητείται ηγέτης.

Κάποιος που να ενώσει όλους τους Έλληνες; Κάποιος που να δώσει ελπίδα στο λαό;

Κάποιος που δε θα έχει τα χέρια του λερωμένα ώστε να μη φοβηθεί απειλές και «ανακαλύψεις». Κάποιος καθαρός, ειλικρινείς, τίμιος και αληθινός πατριώτης.

Κάποιος που θα μπει μπροστά, ασπίδα στην πατρίδα, ώστε να την προστατέψει από όλους τους εχθρούς;

Κάποιος ηγέτης που θα βάλει την Ελλάδα και τους Έλληνες πάνω από όλα.

Ζητείται ηγέτης…. Ακούει κανείς;;

πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!