EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ: «ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ» Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ: «ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΜΙΣΑ»

Πλειστηριασμοί: Ούτε οι μισοί δεν πρόκειται να προστατευθούν!

Όπισθεν ολοταχώς – για άλλη μια φορά – από την ελληνική κυβέρνηση – Βάσει της νέας πρότασης, που κατατέθηκε στην τηλεδιάσκεψη με τους Θεσμούς, το ποσοστό των ιδιοκτητών που προστατεύονται από τους πλειστηριασμούς «πέφτει» στο 56% κατά μέσο όρο και σύμφωνα με πληροφορίες η εξέλιξη αυτή είναι προϊόν της ελληνικής πρότασης. 

Μάλιστα στην κυβέρνηση αισθάνονται αισιόδοξοι για αυτή την εξέλιξη αγνοώντας ότι πολιτικά έχουν κατεβάσει τον πήχη από τις βαρύγδουπες δηλώσεις των εποχών: «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

«Για την πρώτη κατοικία η διαπραγμάτευση έχει φτάσει πολύ κοντά στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης», ανέφερε κυβερνητική πηγή στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επισημαίνοντας ότι κυβέρνηση και θεσμοί συγκλίνουν σταδιακά προς την ελληνική πρόταση και ως προς τα εισοδηματικά κριτήρια και ως προς την αντικειμενική αξία.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα το ποσοστό αυτών που θα καταφέρουν να προστατέψουν την πρώτη κατοικία τους θα πέσει στο 56% κατά μέσο όρο, ενώ προβλέπεται προστασία για όσους έχουν κατοικία αντικειμενικής αξίας 180.000 ευρώ, η οποία θα αυξάνεται κατά 50.000 ευρώ για το ζευγάρι και κατά 25.000 ευρώ για κάθε παιδί -με ανώτατο όριο τα τρία παιδιά.

Προστασία πρώτης κατοικίας θα έχουν, σύμφωνα με την πρόταση, όσοι έχουν εισόδημα, το οποίο θα υπολογίζεται με βάση το κόστος διαβίωσης και θα πολλαπλασιάζεται με ένα συντελεστή. Όπως σημειώνεται, για το συντελεστή υπάρχουν δύο σενάρια: πρώτον, να είναι 1,7 φέτος και να υποχωρήσει στο 1,6 το επόμενο έτος και στο 1,5 στο τρίτο έτος.

Με τον τρόπο αυτό, καλύπτεται από τους πλειστηριασμούς το 62%, το 56% και το 52%, αντιστοίχως.
Δεύτερον, να ανέλθει ο πολλαπλασιαστής στο 1,6 και να είναι σταθερός για τρία χρόνια, με το ποσοστό των υπό προστασία ιδιοκτητών να είναι στο 56%.

Λαμβανομένου υπόψη ότι η αρχική θέση της Αθήνας έκανε λόγο για κάλυψη του 99% των δανειοληπτών που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, γίνεται κατανοητό ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πολλά βήματα πίσω, προκειμένου να «συναντηθεί» με τις απαιτήσεις των δανειστών, ωστόσο οι Θεσμοί επιμένουν, προφανώς, ζητώντας ακόμα μεγαλύτερη υποχώρηση.





πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έπεσε η κυβέρνηση Κοέλιο στην Πορτογαλία

Η πορτογαλική Αριστερά απέρριψε σήμερα το πρόγραμμα της κεντροδεξιάς κυβέρνησης του Πέδρο Πάσους Κοέλιο, καταψηφίζοντάς το στο κοινοβούλιο, προκαλώντας την κατάρρευση της κυβέρνησης και ανοίγοντας το δρόμο για έναν κυβερνητικό συνασπισμό υπό τους Σοσιαλιστές.

Κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο, καθώς η κυβέρνηση του Κοέλιο, που κέρδισε τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου χωρίς να εξασφαλίζει την πλειοψηφία εδρών στη Βουλή, κρεμόταν από μία κλωστή. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα, με την υποστήριξη του Αριστερού Μπλοκ, και το Κομμουνιστικό Κόμμα ετοιμάζονταν να πάρουν τη θέση της.

Σύμφωνα με το Reuters, οι 123 βουλευτές των τριών κομμάτων της αριστεράς καταψήφισαν το πρόγραμμα της κυβέρνησης και τώρα, το μέλλον της κυβέρνησης βρίσκεται στα χέρια του προέδρου Καβάκο Σίλβα.

Με βάση το πορτογαλικό σύνταγμα, ο Καβάκο Σίλβα έχει την επιλογή να χρίσει πρωθυπουργό τον ηγέτη των Σοσιαλιστών Αντόνιο Κόστα, να αναζητήσει έναν άλλο υποψήφιο, ή να καλέσει τον Κοέλιο να συνεχίσει ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός, μέχρι να διενεργηθούν νέες εκλογές τον Απρίλιο.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Το ολιγαρχικό πολιτικό σύστημα, ως η κατά το Σύνταγμα ηγεσία του κράτους, αφού χρεοκόπησε το ίδιο το κράτος επί του οποίου ηγείται, τώρα προσπαθεί να χρεοκοπήσει και την κοινωνία, την οποία μέχρι τώρα είχε στο περιθώριο, αρκεί να παραμείνει το ίδιο γαντζωμένο στην εξουσία.

Όπως είναι φυσικό, αναγκαστικά και η κοινωνία, κάποια στιγμή θα
συνέλθει από τον προπαγανδιστικό λήθαργο, στον οποίο την έχει σπρώξει το πολιτικό σύστημα και θα αντιδράσει. Τότε θα θα στραφεί εναντίον του πολιτικού συστήματος και να ζητήσει την αλλαγή του.


Έτσι κι αλλιώς, η αλλαγή του απόλυτα υπεύθυνου για τη χρεοκοπία πολιτικού συστήματος (θεσμών και προσώπων), είναι η απαραίτητη προϋπόθεση, αφενός της σωτηρίας του ελληνικού λαού και του έθνους, αφετέρου της μετατροπής του 21ου αιώνα, από αιώνα εξαφάνισης του ελληνικού έθνους, σε νέο Χρυσό Αιώνα για την Ελλάδα.

Μπορούμε και πρέπει να το κάνουμε, διαφορετικά θα εξαφανιστούμε.

πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΥΠΕΓΡΑΨΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ EUROBANK KAI ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.

Κατάλαβες, χάπατο ψηφοφόρε του Τσίπρα;

ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ… ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΤΑΜΕΙΨΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΣΕ… ΠΑΡΑΔΕΙΣΕΝΙΑ ΝΗΣΙΑ…
ΕΣΕΝΑ, ΣΕ ΕΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΑ… Α@$$#@ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥ… ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΩΣ ΠΙΟΝΙ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ…

Καλλιόπη Σουφλή

Την Πέμπτη το μεσημέρι στις 30 Ιουλίου ο Τσίπρας έδωσε μία συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Ρ/Σ «105,5 Στο Κόκκινο» στο δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη.

Την συνέντευξη μπορεί να την διαβάσει κανείς ολόκληρη, στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού:
http://www.primeminister.gov.gr/2015/07/30/13907
ή να την ακούσει εδώ:

        


Το περιεχόμενο της συνέντευξης πέρασε στα ψηλά των εφημερίδων.
 
Σ’ αυτή όμως υπάρχει η είδηση της χρονιάς, πως ο Τσίπρας υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο για να σωθούν η EUROBANK και η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ!

Με ένα tweet του, λίγες μέρες πιο πριν, ο πρόεδρος της Eurobank, Νίκος Καραμούζης, απευθύνει έκκληση προς τον πρωθυπουργό να προστατεύσει την χώρα.

«Την ύστατη ώρα άκου μόνο την συνείδησή σου, στάθμισε τα δεδομένα, προστάτευσε την χώρα. Ο λαός θα σε ευγνωμονεί κ η ιστορία θα σε δικαιώσει».

Ο Τσίπρας όταν ήταν μικρός, είχε βγάλει τα λαρύγγια του, να φωνάζει: «ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες».

Τελικά μετά από χρόνια, την ύστατη ώρα, άλλαξε στρατόπεδο, «προστάτευσε τη χώρα», δηλαδή τις τράπεζες, οι οποίες τον ευγνωμονούν. Η ιστορία πρόκειται να γράψει με πολύ μεγάλα γράμματα το όνομά του…

Το επίμαχο τμήμα της συνέντευξης είναι το παρακάτω:

…ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Το περιμένατε το αποτέλεσμα (για το δημοψήφισμα), ότι θα ήταν τόσο μεγάλο το εύρος της νίκης του «ΟΧΙ»;

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Ομολογώ ότι μέχρι την Τετάρτη είχα την αίσθηση ότι θα είναι μία πολύ αμφίρροπη μάχη. Από την Πέμπτη και μετά, άρχισα να συνειδητοποιώ ότι θα κερδίσει το «ΟΧΙ» και την Παρασκευή ολοκλήρωσα αυτή την άποψη με τη μεγάλη συγκέντρωση.

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Όντως, ήταν εντυπωσιακή.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Και νομίζω ότι σ’ αυτό έπαιξε και σημαντικό ρόλο η διαβεβαίωση που έδινα στον ελληνικό λαό ότι δεν παίζω «κορώνα-γράμματα» την ανθρωπιστική καταστροφή, ότι δεν παίζω «κορώνα-γράμματα» την επιβίωση της χώρας και των λαϊκών στρωμάτων.

Ότι δεν πρόκειται να παίξω «κορώνα-γράμματα» εγώ, ως Πρωθυπουργός, το αν οι συμπολίτες μας που έχουν τον μόχθο μιας ολόκληρης ζωής αποταμιεύσεις στις ελληνικές Τράπεζες και δεν φρόντισαν να βγάλουν τα λεφτά τους, να τα πάνε στα στρώματα ή στις Τράπεζες του εξωτερικού, θα χάσουν έναντι των πονηρών που τα έβγαλαν.

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Θα έχαναν ποσοστό; Θέλω να το ξέρω αυτό. Στο τραπέζι έπεσε το θέμα, δηλαδή, των καταθέσεων σοβαρά και σε τί ποσοστό;

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Κύριε Αρβανίτη, στο τραπέζι έπεσαν πολλές φορές πολλά τρομοκρατικά σενάρια. Το πραγματικό, όμως, σενάριο ήταν το εξής:

Ήξερα την ώρα που επί 17 ώρες έδινα αυτή τη μάχη μόνος και με σκληρούς όρους, ότι αν έκανα αυτό που έλεγε η καρδιά μου, να σηκωθώ να τα βροντήξω και να φύγω, την ίδια μέρα θα έπεφταν τα τραπεζικά καταστήματα των ελληνικών Τραπεζών στο εξωτερικό.
 
Μιλάμε για ένα ενεργητικό 7 δις ευρώ, πάνω από 450 καταστήματα, γύρω στους 40.000 εργαζόμενους, (FINANZ BANK στην Τουρκία, τραπεζικά καταστήματα στη Σερβία, στη FYROM, στη Βαλκανική και Κεντρική Ευρώπη). Και σε 48 ώρες θα τελείωνε η ρευστότητα, έστω και αυτών των 60 ευρώ ημερησίως, αυτό θα ήταν το λιγότερο.
Το σημαντικότερο ήταν ότι σε 48 ώρες, την Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αποφάσιζε το επιπλέον κούρεμα των collaterals των ελληνικών Τραπεζών, ενδεχομένως και την απαίτηση των δανείων που είχαν δοθεί.
 
Πράγμα που θα σήμαινε αρχικά την κατάρρευση της EUROBANK, ακολούθως ενδεχομένως και της ΕΘΝΙΚΗΣ και ίσως στην πορεία και του συνόλου των Τραπεζών. Δηλαδή, δεν υπήρχε θέμα κουρέματος, υπήρχε θέμα κατάρρευσης.

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Σαφές.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κατάρρευση θα σήμαινε όχι ότι θα κουρεύονταν οι αποταμιεύσεις, αλλά δεν θα υπήρχαν αποταμιεύσεις.

Συνεπώς, ήξερα πάρα πολύ καλά και παρ’ όλα αυτά, έδωσα αυτή τη μάχη, προσπαθώντας να συμβιβάσω τη λογική με την επιθυμία – και η αλήθεια είναι ότι ταλαιπωρήθηκαν και οι εταίροι μας επί 17 ώρες – γνωρίζοντας ότι εάν θα φύγω, μάλλον θα ξαναγυρνούσα ίσως και με δυσμενέστερους όρους.

Αλλά ήμουν σε ένα δίλημμα για το τί πρέπει να κάνω, δεδομένου ότι η παγκόσμια κοινή γνώμη έλεγε “this is a coup”, είχε γίνει πρώτο hashtag παγκοσμίως.

Άρα, από τη μια ήταν η λογική και από την άλλη το πολιτικό αισθητήριο, το πώς μπορεί να χειριστεί κανείς τα πράγματα. Δύσκολες αποφάσεις.

Σε τελική ανάλυση, όμως, θεωρώ ότι το να επικρατήσει στην τελική απόφαση το αίσθημα της προστασίας των λαϊκών στρωμάτων και της χώρας και της Αριστεράς, από μία αντεκδίκηση σκληρή που ενδεχομένως να κατέστρεφε πολιτικά την Ευρώπη, αλλά θα κατέστρεφε οικονομικά την Ελλάδα, όχι πολιτικά, ήταν μία ορθή επιλογή, ήταν μία πολιτική επιλογή ευθύνης…



Πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το τέλος των καταθέσεων

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΑΛΟΥΠΗΣ

Το τέλος των καταθέσεων

Η περίοδος 2010 – 2015 είναι η πρώτη στα μεταπολεμικά χρόνια που έπεσαν στο «βάραθρο»

Από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι την έναρξη της κρίσης το 2010 η ελληνική οικονομία πέρασε από μεγάλες φουρτούνες. Εμφυλίους, υφέσεις, υψηλά ποσοστά ανεργίας, αιφνίδιες και κραυγαλέες νομισματικές υποτιμήσεις, πληθωριστικές εξάρσεις.

Τα μεγάλα αποκούμπια, όμως, που έδιναν την αίσθηση ασφάλειας στις δύσκολες στιγμές ήταν σταθερά δύο: η ακίνητη περιουσία και οι τραπεζικές καταθέσεις.
Από το 2010 και μετά μπήκαν στη μνημονιακή πρέσα τόσο τα ακίνητα όσο και οι καταθέσεις, με τις απώλειες να υπολογίζονται σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ συνολικά.

Η τρέχουσα περίοδος (2010-2015) είναι η πρώτη στη μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδας που έχουν υποστεί μείωση οι καταθέσεις. Ουδέποτε στο παρελθόν, ούτε για μια χρονιά έστω, είχε συμβεί κάτι παρόμοιο, ακόμα και σε εποχές που μύριζε μπαρούτι στη χώρα μας και η Ελλάδα βίωνε ακραίες καταστάσεις – οικονομικά, εθνικά, κοινωνικά – απέναντι σε εξωτερικούς κινδύνους και διεθνείς κρίσεις. Πάντα οι καταθέσεις ανέβαιναν, ποτέ το αντίστροφο.

Η άνοδος


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, που εκδόθηκαν το 1992 και αφορούσαν την περίοδο 1948-1990, οι καταθέσεις οικογενειών και ιδιωτικών επιχειρήσεων στη χώρα μας είχαν πάντοτε σταθερές αυξητικές τάσεις. Δίχως εξαίρεση! Καμία δύναμη δεν φαινόταν ικανή να σταματήσει αυτή την πορεία. Μέχρι το 2010, οπότε άρχισε με καταιγιστικό ρυθμό το μεγάλο άδειασμα των τραπεζικών λογαριασμών. Πρώτη φορά μεταπολεμικά!

Το 1948 οι συνολικές καταθέσεις στα ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα ήταν 656 εκατ. δρχ. και καταμερίζονταν ως εξής:

◆ Καταθέσεις νοικοκυριών και ιδιωτικών επιχειρήσεων: 267 εκατ. δρχ. (195 εκατ. όψεως, 24 εκατ. ταμιευτηρίου, 2 εκατ. προθεσμίας, 46 εκατ. δεσμευμένες).

◆ Καταθέσεις δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών: 389 εκατ. δρχ.

◆ Τα 656 εκατ. ήταν κατατεθειμένα σε εμπορικές τράπεζες (566 εκατ.) και ειδικούς πιστωτικούς οργανισμούς (90 εκατ. σε ΑΤΕ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΕΚΤΕ κ.λπ.).

Δύο χρόνια μετά, το 1950, οι καταθέσεις είχαν υπερδιπλασιαστεί σε 1,56 δισ. δρχ., με τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να διαθέτουν πια 590 εκατ. Το 1953 πρώτη φορά σπάει το φράγμα των 2 δισ. δρχ., με ιδιώτες κι επιχειρήσεις να έχουν στις τράπεζες 1,57 δισ. δρχ., ποσό σχεδόν τριπλάσιο συγκριτικά με το 1950. Μέχρι το 1960 οι καταθέσεις ακολούθησαν εκρηκτικές ανοδικές τάσεις:

◆ 1954: 3,1 δισ. δρχ. (2,2 δισ. δρχ. οι καταθέσεις ιδιωτών – επιχειρήσεων)

◆ 1955: 4 δισ. (3,1 δισ.)

◆ 1956: 5,3 δισ. (4,3 δισ.)

◆ 1957: 9,1 δισ. (7,6 δισ.)

◆ 1958: 11,6 δισ. (10 δισ.)

◆ 1959: 15,2 δισ. (13,6 δισ.)

◆ 1960: 18,6 δισ. (16,3 δισ.).

Η έκρηξη


Ο ρυθμός μπορεί να επιβραδύνθηκε κάπως την επόμενη δεκαετία, αλλά η ώθηση παρέμενε. Έτσι μεταξύ 1961-1970 οι καταθέσεις από 22,1 δισ. δρχ. έφτασαν στα 107,8 δισ., με οικογένειες κι επιχειρήσεις να βρίσκονται πια στα 99,5 δισ. Μάλιστα, λόγω και των ευνοϊκών επιτοκίων εκείνων των δεκαετιών, είχαν αυξηθεί πλέον σε 15,3 δισ. οι προθεσμιακές.

Το 1971 οι συνολικές αποταμιεύσεις στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα ήταν 135,5 δισ., το 1975 ξεπερνούσαν τα 293 δισ. και το 1980 είχαν σκαρφαλώσει στα 887 δισ., εκ των οποίων τα 832 δισ. ήταν νοικοκυριών και ιδιωτικών επιχειρήσεων. Το ίδιο συνέβη και τη δεκαετία του 1980. Από τα 1,2 τρισ. του 1981 οι καταθέσεις είχαν φτάσει το 1990 στα 8,4 τρισ. δρχ. (8,1 τρισ. ιδιωτών κι επιχειρήσεων).

Ασφαλώς μιλάμε για άλλες εποχές και διαφορετική οικονομία, αφού μεταπολεμικά ο πληθωρισμός «πετούσε», όπως και τα επιτόκια καταθέσεων, οι υποτιμήσεις της δραχμής ήταν στην ημερήσια διάταξη και οι συνθήκες δεν είχαν καμία σχέση με όσα παρατηρούνται επί παγκοσμιοποίησης. Ωστόσο οι τάσεις και οι δυναμικές παρέμεναν ίδιες για όλες αυτές τις δεκαετίες (ουσιαστικά μέχρι και το 2009, δηλαδή και την εποχή του ευρώ).

Ακόμα, εξάλλου, και οι καταθέσεις σε συνάλλαγμα ακολούθησαν την ίδια… εντυπωσιακή ανηφόρα. Το 1948, και σύμφωνα πάντα με τα επίσημα και δημοσιευμένα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, στα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας οι καταθέσεις σε συνάλλαγμα αντιστοιχούσαν σε ποσό μόλις 9 εκατ. δρχ. Το 1958 είχαν ανέλθει σε 644 εκατ., το 1968 σε 2,47 δισ.

(42 εκατ. από Έλληνες ναυτικούς και μετανάστες), το 1978 σε 111,8 δισ. δρχ. (64 δισ. από ναυτικούς και εργαζόμενους στο εξωτερικό) και το 1988 σε 1,5 τρισ. δρχ., με τα 1,2 τρισ. καταθέσεις των ναυτιλλομένων και των Ελλήνων μεταναστών, που συνεισέφεραν πια σε τεράστιο βαθμό.

Οι αποταμιεύσεις των Ελλήνων συνέχισαν τις «καλές» τους μέρες και όταν άρχισαν να καταμετρώνται σε ευρώ, αρχής γενομένης από το 1998, όταν οι καταθέσεις ιδιωτών κι επιχειρήσεων ήταν στα 89 δισ. ευρώ και το 2001 στα 101,8 δισ.

Η συντριβή

Από το 2002 κι έπειτα που η Ελλάδα μπήκε στο ευρώ, οι συνολικές καταθέσεις εξακολουθούσαν να ανεβαίνουν κάθε χρόνο. Από τα 121,1 δισ. (104,7 νοικοκυριών κι επιχειρήσεων) του 2002 στα 146,6 δισ. του 2005 και στα 237,5 δισ. του 2009, που ήταν το ιστορικό υψηλό.

Από εκεί και πέρα όλοι ξέρουμε τι συνέβη. Το μεγάλο φρενάρισμα από το κραχ του 2010 διαδέχθηκε ο κατήφορος δίχως τέλος. Με την έναρξη των μνημονίων άρχισε η πτώση. Άλλοτε λόγω φόβου των καταθετών για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας (εκροές στο εξωτερικό, θυρίδες, στρώματα κ.α.), άλλοτε για την εξυπηρέτηση καθημερινών αναγκών (φόροι, χαράτσια, ανεργία κ.ά.).

Το υπόλοιπο των καταθέσεων, υπό καθεστώς capital controls πια, που απέμεινε στις ελληνικές τράπεζες τον Σεπτέμβριο του 2015 ήταν στα 121,7 δισ. ευρώ, όσο και το 2002, όταν μπήκαμε στο ευρώ! Οι αριθμοί για τη μεταπολεμική εξέλιξη των τραπεζικών καταθέσεων στην Ελλάδα μιλάνε από μόνοι τους. Και είναι αμείλικτοι…




ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στάση εργασίας τα τρολλευ την Πέμπτη 12/11/2015



Μετά τα λεωφορεία και οι εργαζόμενοι στα τρόλλεϋ, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην γενική απεργία της Πέμπτης 12/11/2015, με στάσεις εργασίας πρωί - βράδυ.

Πιο συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα στα Αμαξοστάσια θα παραμείνουν τα τρόλλεϋ, από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί & από 21:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Δείτε την ανακοίνωση, της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ:




 Trolleatzis



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η βιομηχανία θανάτου δεν βρίσκεται σε οικονομική κρίση

Η βιομηχανία θανάτου δεν βρίσκεται σε οικονομική κρίση

Όλες οι λέξεις και οι έννοιες μιλάνε απο μόνες τους…military industrial complex in Simple Gematria Equals: 322

Την στιγμή που η μια χώρα μετα την άλλη πέφτει στα δίχτυα της ΝΤΠ αφανίζοντας ολόκληρες χώρες  αποδεκατίζοντας τους λαούς και αρπάζοντας τον βιο τους κάποιοι πονηροί αποκτούν αμύθητα κέρδη.

Η τακτική τους όσο μακάβρια και να είναι… είναι τόσο διαφανές και κυκλικά οργανωμένη που και ένα 10χρονο παιδάκι θα ήταν ικανό να την κατανοήσει. Και όμως… εδώ και χιλιετίες η επιθετικότητα που χρησιμοποιεί η μαφία πίσω από την βιομηχανία όπλων έχει καταφέρει με τα τεράστια κέρδη της να διαλύσει την ανθρωπότητα…οι χαμένοι είναι πάντα οι μάζες που συμμετέχουν σε αυτόν τον εγκληματικό πολιτισμό του κέρδους…και τον θάνατο σου η ζωή μου. Θα μπορούσαμε αύριο να σταματήσουμε τον κύκλο με την άρνηση μας να συμμετέχουμε στην γεωπολιτική ανθρωποκτονία των άλλων επειδή το ευρώ και το δολάριο έφεραν την ευημερία μας.

Ομως αυτό το αιματηρό πολυεθνικό λόμπι που σφαγιάζει κάθε μερα παιδια και μητέρες θα μπορούσε πολύ εύκολα να αποφευχθεί αν πραγματικά καταλάβουμε και θελήσουμε αύριο να μην συμμετέχουμε.

Σταμάτησε να συμμετέχεις και να παρακαλάς τους τραπεζίτες να σου δώσουν τε λίγα ψίχουλα σου από την τράπεζα τα κέρδισες με την τίμια εργασία σου…και αν τα θες τώρα πρεπει να τα σηκώσεις τώρα.

Οι τραπεζίτες εκμεταλλεύονται την συμμετοχή σου και την πιστή σου αδιαφορία να αλλάξουμε αυτό σύστημα..

Βγες στον δρόμο και ζήτησε την άμεση παραίτηση των πολιτικών που άλλα υπόσχονται και άλλα πράττουν…οι ριζοσπάστες δεν έχουν κότσια και ούτε μπέσα…αυτό στο απόδειξαν από μόνοι τους όταν εσυ τους εμπιστεύτηκες την ψήφο σου.

Οι πολιτικοί σου γνωρίζουν ότι η βιομηχανίες πολέμου και αφανισμού του ανθρώπινου γένους κολυμπάνε στο χρήμα…ιδίως σε αυτήν την εποχή της στρούγκας γνωρίζουν ακόμα καλυτερα ποιον υπηρετούν και γιατι σκοτώνουν στο οικοδόμημα του θανάτου!!!

Η αλλαγή του πολιτισμού είναι εφικτή μόνο μέσα από την αγάπη για αυτόν που ζει σε άλλες χώρες αυτόν που τον παρουσιάζουν για εχθρό μας γεμίζοντας τις τσέπες τους.

Και όμως η επιλογή ανήκει στους λαούς και όχι στους εργοδότες τραπεζικούς και βιομηχάνους του θανάτου…







Πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Για αυτό υπάρχει απάντηση; Κατέθεσαν μια περίεργη και νυχτερινή (ν)τροπολογία

Για αυτό υπάρχει απάντηση; Κατέθεσαν μια περίεργη και νυχτερινή (ν)τροπολογία Νύκτωρ και ενώ στη Βουλή συζητούσαν το νομοσχέδιο για την εξοικονόμηση ενέργειας κατατέθηκε μια άσχετη (αλλά αρκετά πονηρή) τροπολογία

Τι λέει; Με κοινή υπουργική απόφαση καθορίζεται η αμοιβή του προέδρου του Κέντρου Αποκατάστασης και Εκπαίδευσης Τυφλών καθ’ υπέρβαση των ισχυουσών διατάξεων αμοιβών του Δημοσίου. Το καταλάβατε;


Έφεραν τροπολογία (την οποία υπογράφει ο υπουργός Εργασίας) για να καθορίσουν τον μισθό ενός προέδρου, μισθό………….…..πολύ μεγαλύτερο από τους μισθούς άλλων προέδρων οργανισμών του Δημοσίου.

Και το ερώτημα που ανακύπτει; Ποιον έχουν σκοπό να τοποθετήσουν σε αυτή τη θέση; Τι είδους εξυπηρέτηση θέλουν να κάνουν; Πρώτα καθορίζουν τον (υψηλό) μισθό του και εν συνεχεία θα διορίσουν το πρόσωπο;




info by Βηματοδότης..





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φόρος 33% για αδικαιολόγητη περιουσία

Φόρος 33% για αδικαιολόγητη περιουσία

Αν ένας φορολογούμενος μπλεχτεί στα γρανάζια των ελεγκτών της φορολογικής διοίκησης, με αντικείμενο ελέγχου την προσαύξηση της περιουσίας του, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι έχει μπλέξει.

Η φορολογική νομοθεσία ορίζει ότι κάθε προσαύξηση περιουσίας που προέρχεται από παράνομη ή αδικαιολόγητη ή άγνωστη πηγή ή αιτία, θεωρείται κέρδος από επιχειρηματική δραστηριότητα και φορολογείται ως τέτοια κατά τον έλεγχο, δηλαδή με 33%.

Το πρόβλημα όμως είναι τι πραγματικά συνιστά προσαύξηση περιουσίας και πώς ο φορολογούμενος μπορεί να αποδείξει ότι δεν έχει κλέψει την εφορία, διότι πολύ απλά στο παρελθόν, για παράδειγμα, δεν χρειαζόταν να δηλώσει έσοδα από τόκους καταθέσεων ή την πώληση εισηγμένων μετοχών.

Για αυτά τα στοιχεία και άλλα, τα οποία είτε ήταν αφορολόγητα είτε φορολογούνταν με ειδικό τρόπο, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, με νέα εγκύκλιο την οποία υπογράφει ο αναπληρωτής ΓΓΔΕ Ιωάννης Μπάκας, σημειώνει ότι πρέπει να αποδεικνύονται από τον φορολογούμενο με τα κατάλληλα νόμιμα δικαιολογητικά.

Μπερδέματα προμηνύονται και σε τυχόν περιπτώσεις δωρεών, γονικών παροχών και κληρονομιών, καθώς όπως ορίζεται στην εγκύκλιο πρέπει να ελέγχεται αν υπήρχε η δυνατότητα από τον δωρητή, τον δανειοδότη, τον παρέχοντα, τον κληρονομούμενο, να καταβάλει ποσά που επικαλείται ο φορολογούμενος, καθώς και αν έχουν καταλογιστεί τα ποσά που προβλέπονται από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις (π.χ. τέλη χαρτοσήμου, φόρος γονικής παροχής, φόρος δωρεάς κ.λπ.).

Παρ” όλα αυτά, η ΓΓΔΕ κάνει προσπάθειες να λύσει κάποιες από τις κραυγαλέες περιπτώσεις ταλαιπωρίας των φορολογουμένων, όταν ήλθαν αντιμέτωποι με έλεγχο για αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας. Διευκρινίζεται για παράδειγμα ότι αν πάρει ένας φορολογούμενος χρήματα από έναν τραπεζικό λογαριασμό και τα μεταφέρει σε έναν άλλο τραπεζικό λογαριασμό, δεν συνιστούν κατ” ανάγκη φορολογητέο εισόδημα.

Ομως στην εγκύκλιο ορίζεται ότι στις μεταφορές χρηματικών ποσών μεταξύ τραπεζικών λογαριασμών εξετάζονται και διερευνάται ο λόγος που πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές μεταφοράς των ποσών αυτών αφού προσκομίσει ο φορολογούμενος τα σχετικά έγγραφα.

Δηλαδή το θέμα που πρέπει να εξετάζεται δεν είναι ο χρόνος που μεσολαβεί μεταξύ ανάληψης και κατάθεσης στον ίδιο ή άλλο τραπεζικό λογαριασμό, αλλά αν τα αναληφθέντα ποσά υπερκαλύπτουν δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων ή λοιπών δαπανών, έτσι ώστε να μη δικαιολογούνται μεταγενέστερες καταθέσεις ίσου ή άλλου ποσού στον ίδιο ή άλλο λογαριασμό.

Σ” αυτή την περίπτωση μπορεί να αποδειχθεί και να τεκμηριωθεί από τον έλεγχο ότι οι συγκεκριμένες αναλήψεις που έγιναν από τον φορολογούμενο από έναν ή περισσότερους λογαριασμούς δαπανήθηκαν για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων ή λοιπών δαπανών, οπότε δεν μπορεί να θεωρηθεί εφικτή η επανακατάθεση των ποσών αυτών σε ίδιους ή άλλους λογαριασμούς.

Επιπλέον, ο έλεγχος κρίνει και τεκμηριώνει εάν πρόκειται ή όχι για «πρωτογενείς καταθέσεις», δηλαδή για ποσά που προέρχονται από άγνωστη ή μη διαρκή ή μη σταθερή πηγή ή αιτία και δεν προέρχονται από αναλήψεις από άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Στο παρελθόν έχουν εντοπιστεί πολλές περιπτώσεις στις οποίες φορολογούμενοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με την επιβολή συντελεστή 33% ακόμη και στην περίπτωση προθεσμιακών καταθέσεων οι οποίες στη λήξη τους εμφανίζονταν για μία ημέρα στον τραπεζικό τους λογαριασμό και στη συνέχεια τα χρήματα έμπαιναν εκ νέου σε προθεσμιακή κατάθεση. Ανάλογα μπλεξίματα είχαν και φορολογούμενοι οι οποίοι πήραν τα χρήματά τους από μια τράπεζα και τα κατέθεσαν σε μια άλλη, ενώ πολλαπλάσια προβλήματα αντιμετώπισαν όσοι έβγαλαν κεφάλαια στο εξωτερικό και τα επανεισήγαγαν στη χώρα, ακόμα και αν αυτά τα χρήματα ήταν νομίμως αποκτηθέντα και πλήρως φορολογηθέντα.

Η εγκύκλιος προσπαθεί να επιλύσει ορισμένες κραυγαλέες περιπτώσεις μέσω των αναγκαίων διευκρινίσεων, παραμένει όμως δεδομένο ότι έλεγχος για προσαύξηση περιουσίας είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε κοστούμι φόρων.

H απόφαση της ΓΓΔΕ

ΘΕΜΑ: Διευκρινίσεις για θέματα ανάλωσης κεφαλαίου προηγουμένων ετών και προσαύξησης περιουσίας.

Απαντώντας σε προφορικά και γραπτά ερωτήματα περί της ανάλωσης κεφαλαίου προηγουμένων ετών και προσαύξησης περιουσίας για την ορθή και ομοιόμορφη εφαρμογή τους, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Α” Ανάλωση κεφαλαίου προηγούμενων ετών

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 15, 16, 17, 18 και 19 του ν. 2238/1994, καθώς και σύμφωνα με διευκρινιστικές εγκυκλίους και διοικητικές λύσεις που είχαν εκδοθεί μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2013, προβλέπεται προσδιορισμός φορολογητέας ύλης με βάση τις δαπάνες διαβίωσης των φορολογουμένων και των προσώπων που συνοικούν με αυτόν και τον βαρύνουν, όταν το συνολικό ποσό που προσδιορίζεται με τα ως άνω σχετικά άρθρα είναι ανώτερο από το συνολικό εισόδημά του.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης ζ” της παρ. 2 του άρθρου 19 του ανωτέρω νόμου, η προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων περιορίζεται ή καλύπτεται μεταξύ άλλων, με ανάλωση κεφαλαίου που αποδεδειγμένα έχει φορολογηθεί κατά τα προηγούμενα έτη ή νόμιμα απαλλαγεί από το φόρο.

2. Με την 1037965/356/0012/ΠΟΛ.1094/23.3.1989 διαταγή του Υπουργείου Οικονομικών καθώς και με την παράγραφο 7 του άρθρου 3 του ν. 3842/2010 που τροποποίησε την παράγραφο 2, περίπτωση ζ”, του άρθρου 19 του ν. 2238/1994, για τον υπολογισμό του κεφαλαίου που σχηματίζεται κάθε έτος, λαμβάνονται υπόψη εισοδήματα που είχαν φορολογηθεί ή είχαν νόμιμα απαλλαγεί από το φόρο, εισπράχθηκαν αποδεδειγμένα και τα οποία προκύπτουν από τον συμψηφισμό των θετικών και αρνητικών στοιχείων του ίδιου έτους. Εάν σε κάποιο έτος προκύψει αρνητικό υπόλοιπο τούτο επηρεάζει αρνητικά τα θετικά στοιχεία των προηγούμενων ετών.

Επίσης τα έτη αυτά θα πρέπει να είναι συνεχόμενα και να φτάνουν μέχρι το προηγούμενο του έτους που επικαλείται ο φορολογούμενος (κρινόμενο έτος). Το θετικό αλγεβρικό άθροισμα όλων αυτών των ετών θα αποτελέσει το συνολικό κεφάλαιο που σχηματίστηκε αυτά τα έτη.

3. Τα ως άνω αναφερόμενα στις παραγράφους 1 και 2 ίσχυαν για υποθέσεις και διαχειριστικές περιόδους μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013. Από την 1 Ιανουαρίου 2014 και μετά, ισχύουν οι διατάξεις των άρθρων 30, 31, 32, 33 και 34 του ν. 4172/2013 (ΦΕΚ 167 Α”) όπως αυτές έχουν ερμηνευτεί με την ΠΟΛ.1076/26.3.2015. Συγκεκριμένα οι διατάξεις περί ανάλωσης κεφαλαίου αναφέρονται στην περίπτωση ζ”, της παρ. 2 του άρθρου 34 του ν. 4172/2013, ερμηνεύθηκαν με την ΠΟΛ.1076/26.3.2015 και δεν έχουν διαφοροποιηθεί σε σχέση με τις διατάξεις που ίσχυαν με τον ν. 2238/1994.


4. Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που ο φορολογούμενος εξαιρείται από τον εναλλακτικό τρόπο υπολογισμού της ελάχιστης φορολογίας με βάση τα άρθρα 31 και 32 του ν. 4172/2013 (π.χ. ανάπηρος για επιβατικό αυτοκίνητο), ή για τα κρινόμενα έτη δεν εφαρμοζόταν η δαπάνη απόκτησης περιουσιακών στοιχείων (πόθεν έσχες ) του άρθρου 32 ν. 4172/2013 και δεν έχει φορολογηθεί το εισόδημά του βάσει προστιθέμενης διαφοράς τεκμηρίου τότε το αρνητικό υπόλοιπο που προκύπτει από την ανάλωση επηρεάζει αρνητικά τα θετικά υπόλοιπα του συνόλου των ετών που επικαλείται ο φορολογούμενος. Στην περίπτωση που ο φορολογούμενος δεν υποχρεούται σε υποβολή δήλωσης βάσει των εκάστοτε ισχυουσών διατάξεων, τότε δεν υπάρχει κεφάλαιο προς επίκληση για το έτος αυτό και λαμβάνεται ως μηδενικό.

Επίσης, αν σε κάποιο έτος έχει προκύψει αρνητικό υπόλοιπο και το εισόδημα έχει φορολογηθεί βάσει τεκμηρίων τότε αυτό το υπόλοιπο δεν θα συμψηφιστεί με τα θετικά υπόλοιπα των ετών που επικαλείται ο φορολογούμενος (θεωρείται μηδενικό). Διευκρινίζεται ότι τα έτη προς επίκληση πρέπει να είναι συνεχόμενα μέχρι το προηγούμενο του κρινόμενου έτους. Το θετικό αλγεβρικό άθροισμα όλων των ετών θα αποτελέσει το συνολικό κεφάλαιο που σχηματίστηκε αυτά τα έτη (σχετ. η ΠΟΛ.1076/26.3.2015).

Β” Προσαύξηση περιουσίας

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθ. 21 του ΚΦΕ, κάθε προσαύξηση περιουσίας που προέρχεται από παράνομη ή αδικαιολόγητη ή άγνωστη πηγή ή αιτία, θεωρείται κέρδος από επιχειρηματική δραστηριότητα, υπό τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.

2. Επιπλέον, με τις διατάξεις του άρθρου 39 του ΚΦΔ ορίζεται ότι σε περίπτωση διαπίστωσης προσαύξησης περιουσίας κατά την παράγραφο 4 του άρθρου 21 του ΚΦΕ, η προσαύξηση αυτή δεν υπόκειται σε φορολογία, εφόσον ο φορολογούμενος αποδείξει την πραγματική πηγή αυτής, καθώς επίσης και ότι αυτή είτε έχει υπαχθεί σε νόμιμη φορολογία, είτε απαλλάσσεται από τον φόρο σύμφωνα με ειδικές διατάξεις.

3. Οι διατάξεις της ως άνω παραγράφου αναφέρονται σε οποιαδήποτε προσαύξηση περιουσίας, που προέρχεται από παράνομη ή αδικαιολόγητη ή άγνωστη πηγή και αιτία προέλευσης, και ορίζεται ότι ο φορολογούμενος, έχει τη δυνατότητα να αποδείξει την πραγματική πηγή ή την αιτία προέλευσης ή ότι η εν λόγω προσαύξηση φορολογήθηκε ή απαλλάχθηκε νόμιμα. Σε περίπτωση που οι αποδείξεις δεν είναι ικανοποιητικές, η οποιαδήποτε προσαύξηση της περιουσίας χαρακτηρίζεται και φορολογείται ως εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα.

4. Η προσαύξηση της περιουσίας μπορεί να αναφέρεται σε κινητή ή ακίνητη περιουσία οποιασδήποτε μορφής, όπως οικόπεδα, σπίτια, αυτοκίνητα, σκάφη, αεροσκάφη, τραπεζικές καταθέσεις και πάσης φύσεως χρεόγραφα, (μετοχές, τοκομερίδια, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια κλπ.), η οποία δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματα που δηλώνει ο φορολογούμενος. Η μεταβολή της σύνθεσης ή της διατήρησης της περιουσίας δεν σημαίνει απαραίτητα και την προσαύξησή της.

5. Σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε προσαύξηση περιουσίας διαπιστωθεί κατά τον έλεγχο, προκειμένου να φορολογηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγρ. 4 του άρθρου 29 του ΚΦΕ, δηλαδή με συντελεστή τριάντα τρία τοις εκατό (33%), απαιτείται να ελέγχονται και να συνεκτιμώνται και οι τυχόν δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων του άρθρου 32 του ΚΦΕ.

6. Για την δικαιολόγηση προσαύξησης περιουσίας μέσω διάθεσης περιουσιακών στοιχείων ή μέσω απόκτησης εισοδημάτων που στο παρελθόν δεν υπήρχε η υποχρέωση της αναγραφής τους στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, είτε γιατί ήταν αφορολόγητα είτε γιατί φορολογούνταν με ειδικό τρόπο (πχ. τόκοι, πώληση εισηγμένων μετοχών), πρέπει να αποδεικνύονται με τα κατάλληλα νόμιμα δικαιολογητικά.

7. Επίσης, σε όσες περιπτώσεις επικαλείται ο φορολογούμενος ότι η προσαύξηση περιουσίας προέρχεται από δωρεά, δανειοδότηση, γονική παροχή, κληρονομιά κλπ, πρέπει να ελέγχεται αν υπήρχε η δυνατότητα από τον δωρητή, τον δανειοδότη, τον παρέχοντα, τον κληρονομούμενο, να καταβάλλει ποσά που επικαλείται ο φορολογούμενος, καθώς και αν έχουν καταλογιστεί τα ποσά που προβλέπονται από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις (π.χ. τέλη χαρτοσήμου , φόρος γονικής παροχής , φόρος δωρεάς κ.λπ.).

8. Η προσαύξηση της περιουσίας που προκύπτει από τον έλεγχο τραπεζικών λογαριασμών πρέπει να τεκμηριώνεται επαρκώς, καθόσον αναλήψεις / καταθέσεις μπορεί να αφορούν συναλλαγές-κινήσεις που δεν συνιστούν κατ” ανάγκη φορολογητέο εισόδημα. Περαιτέρω μεταφορές χρηματικών ποσών μεταξύ τραπεζικών λογαριασμών εξετάζονται και διερευνάται ο λόγος που πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές μεταφοράς των ποσών αυτών αφού προσκομίσει ο φορολογούμενος τα σχετικά έγγραφα.

Δηλαδή το θέμα που πρέπει να εξετάζεται δεν είναι ο χρόνος που μεσολαβεί μεταξύ ανάληψης και κατάθεσης στον ίδιο ή άλλο τραπεζικό λογαριασμό αλλά αν τα αναληφθέντα ποσά υπερκαλύπτουν δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων ή λοιπών δαπανών, έτσι ώστε να μην δικαιολογούνται μεταγενέστερες καταθέσεις ίσου ή άλλου ποσού στον ίδιο ή άλλο λογαριασμό.

Σ” αυτήν την περίπτωση μπορεί να αποδειχθεί και να τεκμηριωθεί από τον έλεγχο ότι, οι συγκεκριμένες αναλήψεις που έγιναν από τον φορολογούμενο από έναν ή περισσότερους λογαριασμούς δαπανήθηκαν για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων ή λοιπών δαπανών οπότε δεν μπορεί να θεωρηθεί εφικτή η επανακατάθεση των ποσών αυτών σε ίδιους ή άλλους λογαριασμούς.

Επιπλέον ο έλεγχος κρίνει και τεκμηριώνει εάν πρόκειται ή όχι για «πρωτογενείς καταθέσεις», δηλαδή για ποσά που προέρχονται από άγνωστη ή μη διαρκή ή μη σταθερή πηγή ή αιτία και δεν προέρχονται από αναλήψεις από άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς. Σημειώνεται ότι δεν αντίκειται στη φορολογική νομοθεσία η ανάληψη χρηματικών ποσών και η αποδεδειγμένη επανακατάθεση μέρους ή του συνόλου αυτών και ούτε προβλέπεται χρονικός περιορισμός για την διαδικασία κίνησης χρηματικών κεφαλαίων.

9. Όταν δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η προσαύξηση της περιουσίας, τότε αυτή φορολογείται στη χρήση που διαπιστώνεται από τον έλεγχο ότι επήλθε. Ο φορολογούμενος δύναται σε κάθε περίπτωση να αποδείξει ότι ο χρόνος αυτός είναι διάφορος από αυτόν που διαπιστώθηκε από τον έλεγχο.

10. Για χρήσεις πριν από την 01/01/2014, σχετικές είναι οι διατάξεις του τελευταίου εδαφίου της παραγράφου 3 του άρθρου 48 του ν. 2238/1994.





Πηγή: euro2day.gr


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ζούμε στο Πολιτισμό της Χέστρας-φυλακή 22 μήνες σε άνεργο για ένα εισιτήριο

Ζούμε στο Πολιτισμό της Χέστρας-φυλακή 22 μήνες σε άνεργο για ένα εισιτήριο

Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο άνεργο άνδρα για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης και της συκοφαντικής δυσφήμισης, επιβάλλοντάς του ποινή 22 μηνών φυλάκισης με τριετή αναστολή.

Όπως αναφέρει η δημοτική παράταξη του δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης, «Εργατική Αντεπίθεση» στις 11 Μάη του 2011, ο άνεργος Β.Κ επιβιβάστηκε χωρίς εισιτήριο σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ, και σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Αντεπίθεση Εργαζομένων, διαπομπεύτηκε, εξυβρίστηκε και κρατήθηκε παράνομα για περισσότερες από τρεις στάσεις από δύο ελεγκτές στο λεωφορείο της γραμμής 11 στην Θεσσαλονίκη, αν και είχε πει ότι είναι άνεργος (επέδειξε και την κάρτα ανεργίας).


Απέναντι στον υπερβάλλοντα ζήλο και στη χυδαία συμπεριφορά των ελεγκτών ένας συνεπιβάτης κατέθεσε υπέρ του άνεργου Β.Κ στο αστυνομικό τμήμα Χαριλάου, στο οποίο οδηγήθηκαν όλοι.

Ο άνεργος-επιβάτης κατέθεσε μήνυση για παράνομη παρακράτηση και εξύβριση προς τους ελεγκτές του ΟΑΣΘ οι οποίοι κατέθεσαν και αυτοί μήνυση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση στον ίδιο και στον συνεπιβάτη που ήταν συνδικαλιστής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Θεσ/νίκης.

Η μήνυση του άνεργου Β.Κ δεν εκδικάστηκε ποτέ και μπήκε στο αρχείο, αντιθέτως οι μηνύσεις των ελεγκτών πήραν κανονικά τον δρόμο της δικαιοσύνης. Στις 15/7/2015 εκδικάστηκε η μήνυση που έγινε σε βάρος του συνδικαλιστή όπου καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση με δόλο, ποινή 4 μήνες με 3ετή αναστολή.

Στις 4/11/2015 εκδικάστηκε η μήνυση των ελεγκτών κατά του άνεργου-επιβάτη, ποινή 22 μήνες με 3ετή αναστολή!







ΠΗΓΗ


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απαλλαγή οφειλών και ρυθμίσεις δανείων με... πόιντ σύστεμ

Απαλλαγή οφειλών και προστασία της κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς για όσους πραγματικά βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία μέσα από τον νόμο Κατσέλη, καθώς και ρυθμίσεις «κόκκινων» δανείων με «πόιντ σύστεμ» από την Υπηρεσία Πίστωσης και Πλούτου, προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης για τους δανειολήπτες.

Το κυβερνητικό σχέδιο της πλήρους αντιμετώπισης των «κόκκινων» δανείων που βασίζεται σε δύο άξονες, αποκαλύπτει το «Εθνος». Ο πρώτος αφορά τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και ο δεύτερος τους υπόλοιπους δανειολήπτες.

Σε ό,τι αφορά το επίμαχο θέμα των πλειστηριασμών η πρόταση της κυβέρνησης προβλέπει ότι όσοι οφειλέτες πραγματικά αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους θα μπορούν να υπάγονται στον νόμο των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Θα εξαιρείται όμως η κύρια κατοικία εφόσον πληρούν αθροιστικά τα ακόλουθα κριτήρια:

1) Η αντικειμενική αξία δεν ξεπερνά τις 280.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια.

2) Το όριο του εισοδήματος ανεξάρτητα από τα μέλη του νοικοκυριού είναι μέχρι τις 35.000 ευρώ (μεικτά, δηλαδή με φόρους και εισφορές)

3) Το ύψος των οφειλών δεν υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ.

Ο δεύτερος άξονας του κυβερνητικού σχεδίου προβλέπει:

1) Τη θέσπιση μέχρι το τέλος Νοεμβρίου της Υπηρεσίας Πίστωσης και Πλούτου. Πρόκειται για έναν δημόσιο φορέα, όπου θα έχει όλα τα περιουσιακά και εισοδηματικά στοιχεία των δανειοληπτών.

2) Η τράπεζα με βάση τον Κώδικα Δεοντολογίας, που τίθεται σε πλήρη λειτουργία από τον Ιανουάριο του 2016 και τον όρο του «Συνεργάσιμου Δανειολήπτη» θα προχωρά σε ρύθμιση του δανείου.

3) Οι νέες δόσεις των δανείων θα προκύπτουν με βάση τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης. Πρόκειται για μοντέλα νοικοκυριών που έχει επεξεργαστεί η Ελληνική Στατιστική Αρχή με βάση τις ανάγκες διαβίωσής τους και τις δαπάνες γι’ αυτές, ανάλογα με τον αριθμό και την ηλικία των μελών.













Πηγή





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επίσημα στοιχεία- σοκ: 7 εκατ. Ελληνες δεν εργάζονται !

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία…
Μία χώρα μη εργαζόμενων, με την πλειοψηφία της να είναι άνεργοι και συνταξιούχοι είναι η Ελλάδα.

Συνολικά ο πληθυσμός που είναι εργασιακά ανενεργός αγγίζει τα 7 εκατομμύρια, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για την οικονομική κατάσταση της χώρας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «Νέων» τα επίσημα στοιχεία είναι :
• Ο αριθμός των συνταξιούχων (στοιχεία 2015) της χώρας ανέρχεται σε 2.656.007 άτομα. Οι 6 από τους 10 συνταξιούχους στη χώρα μας έχουν σύνταξη κάτω από 700 ευρώ και μάλιστα το 44,8% παίρνει σύνταξη κάτω από το όριο της σχετικής φτώχειας των 665 ευρώ.

• Ο αριθμός των ανέργων (2015) κινείται στα 1..196.736 άτομα, ενώ σε 350 χιλιάδες οικογένειες δεν υπάρχει εργαζόμενο μέλος.

Οι 9 στους 10 άνεργους βρίσκονται στο περιθώριο και δεν λαμβάνουν καμία απολύτως στήριξη από τον ΟΑΕΔ, ούτε ως επίδομα ανεργίας ούτε ως επιδότηση απασχόλησης.

• Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός (όσοι δεν εργάζονται -πχ παιδιά – ούτε αναζητούν εργασία) ανήλθε σε 3.296.280 άτομα.

Το σύνολο των απασχολούμενων αριθμεί 3.591.407 άτομα. Ο μέσος καθαρός μισθός σήμερα είναι κάτω από τα 815 ευρώ, ενώ με μηνιαίο μισθό 346 ευρώ απασχολείται μισό εκατομμύριο μερικώς απασχολουμένων.

Παράλληλα ένα εκατομμύριο είναι οι απλήρωτοι (από 1 έως 5 μήνες) εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Οι 7 στις 10 θέσεις εργασίας που ανοίγουν είναι προσωρινής απασχόλησης, οι λεγόμενες ευέλικτες μορφές εργασίας.

«Μία χώρα όπως η Ελλάδα με 4.470.000 άτομα εργατικό δυναμικό, 3.500.000 άτομα στην απασχόληση, 1.240.000 στην ανεργία και 2.650.000 άτομα στη σύνταξη δεν μπορεί να προσδοκά ούτε αποκατάσταση των σοβαρών ανισορροπιών στη βιωσιμότητα και κοινωνική αποτελεσματικότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, ούτε ανάταξη του κοινωοικονομικού σχηματισμού», σχολιάζει στην εφημερίδα ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Σάββας Ρομπόλης.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κλειστά παραμένουν τα δημόσια ΙΕΚ

Κλειστά παραμένουν τα δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης φέρνοντας σε απόγνωση χιλιάδες παιδιά που περιμένουν να αρχίσουν τα μαθήματά τους.

Ο λόγος είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν προσληφθεί οι περίπου 7.000-8.000 εκπαιδευτικοί, που πρέπει να διδάξουν τους μαθητές των ΙΚΕ, αφού δεν εξασφαλίστηκαν έγκαιρα τα 30 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για τα λειτουργικά έξοδα των ΙΕΚ, καθώς δεν έχουν πληρωθεί και τα δεδουλευμένα του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με το Έθνος.

Η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Δημοσίων ΙΕΚ έστειλε επιστολή στον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, ζητώντας του να βάλει τέρμα στην αγωνία των μαθητών και των οικογενειών τους, αλλά και των ίδιων που περιμένουν να εργαστούν και του ζητούν να τους απαντήσει αν θα λειτουργήσουν φέτος τα Ινστιτούτα..


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απίστευτο: Μαζί με τον ΟΛΠ πωλείται & η μισή πόλη!

Μαζί με τον ΟΛΠ πωλείται και ο… μισός Πειραιάς! Απίστευτο και όμως συμβαίνει αφού ο Οργανισμός έχει μια πολύ μεγάλη (αθέατη) περιουσία από ακίνητα στην πόλη και εφόσον προχωρήσει η πώλησή του θα περάσουν στον ιδιώτη- επενδυτή και αυτά!

Η αποκάλυψη, που κάνει το Pireas2day.gr, για την ύπαρξη αυτής της μεγάλης ακίνητης περιουσίας δημιουργεί μείζον θέμα σε σχέση με την πώληση του ΟΛΠ αφού ακόμα πολλά οικόπεδα δεν έχουν εντοπιστεί και φυσικά δεν έχουν αποτιμηθεί, με αποτέλεσμα να μην υπολογιστούν στην αξία του Οργανισμού και θα περάσουν στα χέρια των επενδυτών αντί πινακίου φακής….

Είναι γεγονός ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των ακινήτων είχε μείνει αναξιοποίητος και η… τύχη τους αγνοείτο από τον ΟΛΠ μέχρι το 2008 οπότε «στο πλαίσιο έρευνας για τα πάγια στοιχεία του Οργανισμού διαπιστώθηκε από την Διεύθυνση Έργων, που τηρεί το αρχείο των ακινήτων, ότι υπάρχει πλήθος ακινήτων στην περιοχή της Καστέλας, στα οποία δεν έχει πραγματοποιηθεί αυτοψία για την διαπίστωση της πραγματικής κατάστασής τους».

Το θέμα έφτασε στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ το οποίο αποφάσισε (απόφαση υπ’ αριθμό 274/27.11.2008) να γίνει έρευνα και αυτοψία στα ιδιοκτησίας του ΟΛΠ ακίνητα, που βρίσκονται στην Καστέλα και να δηλωθούν στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

Ακολούθησε η διαδικασία δήλωσης στο Εθνικό Κτηματολόγιο για όσα ήταν καταγεγραμμένα 
στη μερίδα του ΟΛΠ στο Υποθηκοφυλακείο Πειραιά ενώ έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για να αναρτηθούν ως ιδιόκτητα 48 (!) οικόπεδα στον Προφήτη Ηλία…

Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε από τις υπηρεσίες του ΟΛΠ τα συγκεκριμένα οικόπεδα στον Προφήτη Ηλία, που πέρασαν στην ιδιοκτησία του με 16 συμβολαιογραφικές πράξεις από το 1881 έως το 1928 δεν μπορούν να εντοπιστούν.

Πάντως, οι υπηρεσίες του Οργανισμού θεωρούν ότι αυτά τα οικόπεδα αλλά και ένα οικόπεδο επιφάνειας 70 τετρ. μέτρων στην Ακτή Μιαούλη αφού υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας πρέπει να περιληφθούν σε φορολογικές δηλώσεις.

Για το θέμα έγινε, στις αρχές του χρόνου, νέα συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ όπου αποφασίστηκε (απόφαση υπ’ αριθμό 35/19-2-15) να ανατεθεί σε εταιρεία ο χειρισμός για την τακτοποίηση όλων των ακινήτων.

Να σημειωθεί ότι εκτός των παραπάνω ο ΟΛΠ είναι ιδιοκτήτης των εξής οικοπέδων:

•    Δήμος Αθηναίων, οδός Αχιλλέως 21, οικόπεδο έκτασης 881 τ.μ. του οποίου η πραγματική επιφάνεια είναι σήμερα μόλις 471,7 τ.μ.

•    Δήμος Πειραιά, Γήπεδο με κτίριο σχολείου επί των οδών Μαυρομιχάλη & Παπαστράτου.

•    Δήμος Πειραιά, Ευκλείας 1. Από τον τίτλο κτήσης προκύπτει ότι ο ΟΛΠ απέκτησε κυριότητα 3.045,8 τ.μ.. Λόγω όμως της επέκτασης της χερσαίας λιμενικής ζώνης η ιδιοκτησία του ΟΛΠ περιορίστηκε σε 895 τ.μ. Στο οικόπεδο υπήρχε ακίνητο, που κατεδαφίστηκε πριν από χρόνια.

•    Δήμος Πειραιά, Θερμοπυλών 22. Υπάρχει παλιά διώροφη κατοικία σε οικόπεδο 84 τ.μ.

•    Δήμος Πειραιά, Αιγάλεω 6 Υπάρχει παλαιό οίκημα, στο οποίο έχει πέσει η σκεπή του πρώτου ορόφου.


πηγη





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέος ωμός εκβιασμός των δανειστών: Πρώτα οι πλειστηριασμοί και μετά τα λεφτά

Όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις που ακολούθησαν μετά το χθεσινό Eurogroup, το κρισιμότερο ζήτημα για τους δανειστές είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης που αφορά στα «κόκκινα δάνεια».

Επιπροσθέτως, Μοσκοβισί και Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισαν ότι η συμφωνία στο ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι προϋπόθεση για να ξεκινήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
«Μιλήσαμε για ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών. Ο τραπεζικός τομέας πρέπει να θωρακιστεί, για να ρίξουν οι τράπεζες χρήματα στην αγορά» τόνισε ο Μοσκοβισί, ενώ για τα «κόκκινα δάνεια» σημείωσε: «Παραμένουν ανοιχτές οι συζητήσεις. Πρέπει να βρεθεί μία λύση που, από τη μία, θα προστατεύει τους πλέον ευάλωτους πολίτες και ταυτοχρόνως δεν θα εκμεταλλεύονται οι υπόλοιποι το πλαίσιο».

Η διαπραγμάτευση με την Ελλάδα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας και είναι ανάγκη να κλείσουν άμεσα όλες οι εκκρεμότητες, δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Όπως είπε, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα κλείσουν τα εκκρεμή ζητήματα, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία για τα «κόκκινα δάνεια» εντός της εβδομάδας.

Άρα είναι δεδομένο πως αυτό που… καίει τους Θεσμούς είναι η πρώτη κατοικία των Ελλήνων, μια πρώτη κατοικία που ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε δεσμευτεί προεκλογικά πως θα προστατέψει.

Η ανακοίνωση του Eurogroup μετά τη συνεδρίαση

«Οι Θεσμοί και ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενημέρωσαν το Eurogroup για την πρόοδο στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος του ESM, το οποίο συμφωνήθηκε τον περασμένο Αύγουστο.

Επίσης, το Eurogroup συζήτησε τα αποτελέσματα της συνολικής αξιολόγησης για τις τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες.

Το Eurogroup κάλεσε τις ελληνικές αρχές να ολοκληρώσουν τα μέτρα για τον τραπεζικό τομέα, όπως και τη νομοθεσία που έχει συμφωνηθεί για το πρώτο πακέτο των προαπαιτούμενων, μέσα στην εβδομάδα. Αυτό θα »ξεκλειδώσει» την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ από τον ESM και τη μεταφορά των χρημάτων που απαιτούνται για την ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού τομέα. Εως και 10 δισ. προορίζονται για αυτό το σκοπό υπό το πρόγραμμα.

Το ποσό των 10 δισ. έχει ήδη μεταφερθεί από τον ESM σε ξεχωριστό λογαριασμό και μπορεί να μεταφερθεί στο ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μόλις υλοποιηθούν οι συμφωνημένοι όροι. Το Eurogroup ανέθεσε στο EuroWorkingGroup να αξιολογήσει την εφαρμογή των προαναφερθέντων μέτρων το αργότερο μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας».




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΚΩΔΙΚΟΣ «ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΟΒΙΑ Νο2»

Ποιοι παρακρατικοί και ποιοι ξένοι πράκτορες βρίσκονται από πίσω;

Σε επιφυλακή οι αρχές ασφαλείας για πρόκληση αιματηρών επεισοδίων ακροδεξιών με αντιεξουσιαστές παρακρατικούς, οι οποίοι στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση της χώρας ποντάροντας στην αποτυχία χρηματοδότησης από τους ξένους και στους μαζικούς πλειστηριασμούς από 1η Ιανουαρίου 1εκ. νοικοκυριών.

Από την εποχή που ο Κίσινγκερ αιματοκύλιζε τη Κύπρο, με όργανα τους «χρήσιμους ηλίθιους» Ιωαννίδη και Σαμψών, μέχρι και σήμερα η «Κόκκινη Προβιά» κάνει κουμάντο στο προτεκτοράτο που λέγεται Ελλάδα, με τις γνωστές παρακρατικές μεθόδους, τις οποίες κατήγγειλε ο Γιάννης Πανούσης.

Πέρυσι το καλοκαίρι, το Hot Doc του Κώστα Βαξεβάνη είχε βγάλει μια συγκλονιστική υπόθεση όπου αποκάλυπτε την ιστορία μιας επιχείρησης που έγινε γνωστή ως «Κόκκινη Προβιά». Επρόκειτο για τα σταγονίδια του Ψυχρού Πολέμου, που έμελλε να ρίξουν την Ευρώπη σε μια περιπέτεια με πολλές διαστάσεις.

Πολλές από αυτές τις πλήρωσε η Ελλάδα, κυρίως στον Εμφύλιο, το Κυπριακό, το Σκοπιανό, αλλά και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις… Η δυτική Ευρώπη, που εμφανιζόταν ως ανάχωμα απέναντι στον «κομμουνιστικό κίνδυνο» κυβερνήθηκε μέσα από το πιο αντιδημοκρατικό δημιούργημα των μυστικών υπηρεσιών. Έναν μυστικό στρατό από πολίτες και αξιωματικούς, ο οποίος δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει μια πιθανή σοβιετική εισβολή, αλλά κατέληξε να κάνει πραξικοπήματα, να χειραγωγεί πολιτικούς και πολίτες και να καθορίζει τις εξελίξεις, καλύπτοντας επί δεκαετίες τα ίχνη του.… Εφημερίδα «Ακρόπολη».


print_screen_akropoli




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ : ΟΧΙ, ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΞΕΣΠΙΤΩΣΟΥΝ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ   

Στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ του Κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και του Συλλόγου Δανειοληπτών Τραπεζών και Οφειλετών Δημοσίου που αποφασίστηκε στην πρώτη συνάντηση για την απόκρουση των συνεπειών της λαίλαπας του 3ου Μνημονίου, έγινε νέα συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο συλλογικοτήτων την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015. Στην συνάντηση συζητήθηκαν οι τρόποι οργάνωσης της αναγκαίας παρέμβασης του λαού στα Ειρηνοδικεία για την αποτροπή των πλειστηριασμών.Επίσης, αποφασίστηκαν συγκεκριμένες δράσεις για την ενημέρωση, οργάνωση και συμμετοχή των πολιτών στον αγώνα ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των δανειστών-τοκογλύφων για κατασχέσεις και το ξεσπίτωμα χιλιάδων οικογενειών.

Οι δράσεις αυτές είναι:
  • Ανοιχτή Εκδήλωση την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στις 6 μμ, στο καφέ Work, στην οδό Βουτσινά 61, Χολαργό (κοντά στη στάση Χολαργός του Μετρό), με θέμα την Κινηματική και Νομική αντιμετώπιση της κυβερνητικής μνημονιακής πολιτικής, της αρπαγής των περιουσιών του ελληνικού λαού, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών.
  • Άμεση έναρξη εκστρατείας ενημέρωσης των πολιτών στους δημόσιους χώρους με έντυπο υλικό, με παρεμβάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Διαδικτύου και με κάθε προσιτό τρόπο.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ                                                         ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ
Καυτατζόγλου 8, 1ος όροφος                                                         ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ    Πατήσια, 111 44, Αθήνα                                                              Χαρ. Τρικούπη 23, 106 81 Αθήνα
                                                     
www.kinimadenplirono.eu                                                               ofeiletestrapdimo@gmail.com

Τηλέφωνα επικοινωνίας  6973668829 , 2155353983 ,  6936357060

ΧΑΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ  ΕΔΩ
 ΟΛΟΙ  ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
 
poster[1] συλλογος χολαργος 22-11-15



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αποκάλυψη ποια είναι τα Σκοτεινά Πολιτικά Πρόσωπα στην Ελλάδα, και ο ρόλος τους για Αποσταθεροποίηση της Χώρας μας!

Αποσταθεροποιησης της Χωρας απο Ξενα Κεντρα μολις Ξεκινησε! Με την βοηθεια απο Εγχωριους  Υψηλους Παραγοντες και μη;
Εφαρμοζουν και εκτελουν τις επιταγες-εντολες που εχουν παρει, απο τις γνωστες αγνωστες ξενες Μυστικες Υπηρεσιες;

Ο Δουρειος ιππος μεσα στο Συριζα!

Με την πτωση του δικομματισμου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, και την ανοδο στην εξουσια του Συριζα, πολλα ξενα κεντρα θορυβηθηκαν με το αγνωστο ακροαριστερο αυτο κομμα!
 

Ετσι ισως θελουν να πιστευουμε εμεις, γιατι στην πραγματικοτητα οσοι γνωριζουν τον τροπο που  δουλευουν-λειτουργουν αυτα τα κεντρα, γνωρίζουν απο πρότερου
οτι εχουν σκιαγραφησει εξονυχιστικά οχι μονο το κομμα που λεγεται Συριζα, αλλα εχουν ακτινογραφισει και τα προσωπα  που το απαρτιζουν, απο την ωρα που δημιουργηθηκε αυτο το κομμα,και οχι φυσικα τωρα!


Η Μεθοδος αυτη λειτουργει ανεξαιρέτως κομματος, με αυτες τις Μυστικες Υπηρεσιες να εχουν ερθει σε επαφη με  διαφορους Πολιτικους, Στρατιωτικους,Δημοσιογραφους, Επιχειρηματιες, μεχρι και Ιερεις και απλους πολιτες! Συγκεκριμενα το Ανοιγμα του Συριζα  σε αλλα στελέχη κυρίως απο τον χωρο του Πασοκ, και με την ενσωματωση τους στα ψηφοδελτια του Συριζα,και μετεπειτα μεσα στην κυβερνηση, εδωσαν και ανοιξαν την πορτα διαπλατα στο να παρεισφρήσουν προσωπα που  δουλευουν για λογαριασμο τριτων!

Το φαινομενο διχασμενες προσωπικοτητες μεσα στο Συριζα!

Μεσα στο Συριζα, λενε οτι το καθε στελεχος μπορει να εχει διαφορετικες αποψεις, ακομα και να διαφωνει με την Κυβερνηση που υπηρετει? Ετσι ειναι?
Παραδειγμα ο Φιλης! Δεν πιστευει στην ιστορικη αληθεια  της Γενοκτονιας των Ποντίων! Αλλα στελέχη του Συριζα υποστηρίζουν τα Σκοπια με την ονομασια Μακεδονια?
 

Γενικώς διαπιστωνουμε μια διχασμενη προσωπικοτητα στις αποψεις των στελεχων τους,που πολλες απο αυτες ειναι και Ανθελληνικες, με την Κυβερνηση να εχει αλλη αποψη απο τα στελεχη της προσωρινώς,και να κρατα την παγια Ελληνικη πολιτικη!

Φιλης-Πανουσης ειναι τα ιδια σκοτεινα προσωπα!

Η δηλωσεις Φιλη που ξεσηκωσαν το συνολο των Ελληνων, δημιουργώντας αναταραχη, εχουν την ιδια αξια και αφορμη με τις Δηλωσεις Πανουση, οτι τον απείλησαν ενεργά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και Τρομοκρατες,πετυχαίνοντας πολιτικη ασταθεια απο την μερια του!

Η δε Υπουργοποιηση του Πανουση στο Υπ. Δημοσιας Ταξης ηταν πύρρειος νικη για τα ξενα κεντρα-υπηρεσιες! Διοτι διεισδησαν μεσα σε ενα μειζον Εθνικο φορεα οπως ειναι η Ελληνικη Αστυνομια, αλλα κυριως η ΕΥΠ!

Παντα πίστευαν οι Ξενες Υπηρεσιες οτι η Ελληνικες Τρομοκρατικες Οργανωσεις εχουν στενη σχεση με τα κομματα της Αριστερας, ίσως και αυτος να ηταν και ο σκοπος-αποστολη του Πανουση;

Μπαινει στο παιχνιδι και η Χρυση Αυγη!

Οπου φτωχεια,Ανεργια,Λαθρομετανάστευση,Εγκληματικοτητα, παντα ανεβαινουν τα ακροδεξια κομματα! Ποσοι δεν ειπαν για το ξυλοδαρμο Κουμουτσακου οτι καλα του εκαναν,και οτι κατι τετοιο θα πρεπει να γινει σε ολους τους πολιτικους! Τωρα εμφανιζουν εντολεα και ηθικο αυτουργο του ξυλοδαρμου τον Κασιδιαρη! Ετσι ειπε ενας μαρτυρας που ηταν παρων απο τους εκατονταδες που ηταν εκει! Αρα νεα πολιτικη αντιπαραθεση με πολλους πολιτες που ακολουθουν αυτο το πολιτικο μορφωμα  λογω εξαθλιωσης απο τα Μνημονια να πιστευουν οτι βρηκαν την ευκαιρια τα φιλο μνημονιακα κομματα να εξαλείψουν το μονο αληθινο πατριωτικο κομμα στην Ελλαδα;

Αδιαφορία απο Ρωσια!

Το θεμα ειναι οτι η Ρωσια θελει σταθεροτητα στην Ελλαδα,αλλα και εναν Αξιομαχο πολιτικο συνομιλητή, ο Τσιπρας γι αυτούς δεν ειναι! Μια αλλαγη Κυβερνησης που θα εχει μεσα ατομα οπως τον Νεο Προεδρο της ΝΔ που θα προκυψει απο τις εσωκομματικες εκλογες,  παλι δεν το καλο βλεπει ο Πουτιν, και πως να τους δει με αλλο ματι, ποιον τον Αδωνι! Τον Μητσοτακη (Εκπροσωπεί της Τροικας και των Γερμανων) Για να μην παρεξηγηθω οτι παιρνω μερος υπερ καποιου,οχι οτι Μειμαρακης,Τζιτζικωστας, ειναι αυτοι που θα θεσουν τις βασεις για μια νεα καλυτερη πολιτικη με την Ρωσια! Να ειστε σιγουροι οτι η Ρωσια στην περιπτωση επανεμφάνισης Σαμαροβενιζελου και σια, θα προτιμησουν μια Γενικη Ασταθεια στην Ελλαδα, διοτι η Κυβερνηση αυτη θα ειναι ελεγχομενη  πισθαγκωνα στους δανειστες μας! Και η Κυβερνηση Συριζα δεν ειναι ελεγχομενη  πισθαγκωνα στους δανειστες μας θα μου πειτε! Ναι ειναι! Αλιμονο στην Ελλαδα μας!


Αρθρο Σπυρος Πριφτης 
email: spyros.priftis76@yahoo.gr




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κινητοποίηση των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί από τις 8 το πρωί το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» στα Επείγοντα.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την έλλειψη προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες, τον οικονομικό «στραγγαλισμό» του νοσοκομείου και τις ελλείψεις στην Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

• Προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων

• Άμεση καταβολή αυξημένης χρηματοδότησης απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό.

• Απρόσκοπτη χορήγηση χρωστούμενων αδειών και ρεπό.

• Να πληρωθούν οι εργολαβικοί εργάτες τα χρωστούμενα μηνών.

Το Σωματείο καλεί επίσης σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης 12 Νοέμβρη για να απαιτήσουν οι εργαζόμενοι αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν, καθολική και υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση και αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλο το λαό.





πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το πρώτο βήμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας έκανε το κοινοβούλιο

Το περιφερειακό κοινοβούλιο της Καταλονίας έκανε δεκτή σήμερα μια διακήρυξη για την έναρξη της επίσημης διαδικασίας απόσχισης της περιοχής από την Ισπανία. Η Καταλονία πλέον σχεδιάζει να αυτονομηθεί το 2017.

Το ψήφισμα υπέρ της απόσχισης, ουσιαστικά εγκαινιάζει τον λεγόμενο «οδικό χάρτη προς την ανεξαρτησία» και υποστηρίχθηκε από την πλειοψηφία του περιφερειακού κοινοβουλίου.

Το ψήφισμα προτάθηκε από τα καταλανικά κόμματα υπέρ της ανεξαρτησίας που κέρδισαν τις τοπικές εκλογές του Σεπτέμβρη. Πρόκειται για το καταλανικό κόμμα Junts pel Si (Μαζί για το ναι) και το Popular Unity Candidacy (CUP).


Το ψήφισμα κατατέθηκε τον Οκτώβρη στην καταλανική Βουλή. Προβλέπει τη νομοθέτηση ανεξάρτητου συστήματος ασφάλισης και ταμειακού συστήματος εντός 30 ημερών και μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «η δημοκρατική εντολή με βάση το αποτέλεσμα των εκλογών της 27ης Σεπτέμβρη είναι η δημιουργία ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου καταλανικού κράτους».

Επιπλέον κηρύσσει την διαδικασία δημιουργίας του κράτους και καλεί σε μια «ανοιχτή, χωρίς αποκλεισμούς και με ενεργή την συμμετοχή των πολιτών διαδικασία οικοδόμησης του μελλοντικού καταλανικού συντάγματος».

Η Μαδρίτη που εναντιώνεται στην ανεξαρτησία της Καταλονίας έχει ήδη ανακοινώσει ότι αν η ψηφοφορία είναι υπέρ της απόσχισης θα προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας εντός μιας εβδομάδας.





πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δεν θα πάρουμε τη δόση μας

Και τώρα; Τι θα κάνουμε; Τι θα κάνουμε χωρίς δόση; Θα επικρατήσει το στερητικό σύνδρομο; Θα καταστραφεί η παγκόσμια οικονομία; Θα καταρρεύσει ο πλανήτης; Θα βγάλει καινούριο βίντεο ο Κοντοπίδης;

Στο θέμα μας….


Με μικρό καλάθι, αλλά και χωρίς τους καλύτερους οιωνούς προσέρχεται στο σημερινό Eurogroup o υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, μετά από ένα καυτό τριήμερο εντατικών διαβουλεύσεων που τελικώς δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

Καθώς το χάσμα κυβέρνησης και δανειστών για τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς συνεχίζει να σκιάζει τη διαπραγμάτευση, στο σημερινό Eurogroup θα επιχειρηθεί η εξεύρεση πολιτικής φύσεως συμφωνίας επί του συγκεκριμένου θέματος, χωρίς αυτό να είναι βέβαιο πως μπορεί να καταστεί εφικτό.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, από το Eurogroup δεν αναμένεται αποδέσμευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ, καθώς χωρίς συμφωνία Αθήνας – δανειστών στα ανοιχτά μέτωπα της διαπραγμάτευσης, το μόνο που μπορεί να υπάρξει είναι μια πιστοποίηση προόδου και μόνο. Αυτή η πιστοποίηση προόδου, ωστόσο, είναι εξίσου σημαντική για την Αθήνα, καθώς το θετικό momentum που έχει καλλιεργηθεί για τις προσπάθειες της νέας κυβέρνησης δεν πρέπει να αποδυναμωθεί, στέλνοντας λάθος μηνύματα στις αγορές.


Οι διαβουλεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών κινούνται πράγματι σε τεντωμένο σκοινί, δεδομένης της απόστασης που χωρίζει τις δύο πλευρές στα ανοιχτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης, με πρώτο και καλύτερο εκείνο της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι δανειστές αυξάνουν κατακόρυφα τον πήχη των πιέσεων, προειδοποιώντας πως δεν θα επιστρέψουν εντός της εβδομάδας στην Αθήνα για την έναρξη της αξιολόγησης, εάν από την πλευρά της η κυβέρνηση δεν έχει ψηφίσει έως την Τετάρτη όλα τα εκκρεμή μέτρα από την πρώτη δέσμη των προαπαιτούμενων για να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις και να υπάρξει συμφωνία μεταξύ Αθήνας και θεσμών.

Υπό το πρίσμα όλων αυτών, ο υπουργός Οικονομικών προσέρχεται στο σημερινό Eurogroup “έτοιμος… για όλα”, ακόμη και για την… ψυχρολουσία, καθώς οι Ευρωπαίοι εταίροι του αναμένεται να τον υποδεχθούν με άγριες διαθέσεις, εκφράζοντας απογοήτευση για τη μη επίτευξη συμφωνίας.

Ο κύβος ερρίφθη και σε λίγες ώρες ξεκινά ένα ακόμη κρίσιμο – λόγω του μεγέθους της εμπλοκής των τελευταίων 24ώρων – Eurogroup για την Ελλάδα, ακόμη κι αν κανείς για μια ακόμη φορά δεν θα είναι σε θέση να λάβει οριστικές αποφάσεις…



πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει.Λευκός Οίκος και τηλεοπτικά κανάλια μας προειδοποιούν για επίθεση με ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς.

Στις 29 Οκτωβρίου υπήρξε επίσημη ανακοίνωση από τον Λευκό Οίκο,ότι ετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο.
 
Για επίθεση με ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς,που μάλιστα αποδόθηκε σαν μαγνητική επίθεση από τον ήλιο.Μήπως όμως το πρόβλημα αυτό υπάρξει από χώρες όπως η Ρωσία,η Κίνα,το Ιράν,τη Β.Κορέα ή την Ινδία που κατέχουν τέτοιες τεχνολογίες;
 
Στις 21 Οκτωβρίου το CNN αποκάλυψε ότι η υποεπιτροπή για την έρευνα και την τεχνολογία επικεντρώθηκε στην καλύτερη προστασία του έθνους στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και τον εντοπισμό των κυβερνοεπιθέσεων από άλλες χώρες..
 
Ο Brent Stacey, διευθυντής και συνεργάτης του εργαστηρίου στο εθνικό εργαστήριο Idaho δήλωσε ότι έχει υπάρξει μια « αύξηση κατά 32 %, των επιθέσεων στον τομέα της ενέργειας.». Ενώ η Weber αναφέρει ότι υπήρξαν 300″σημαντικές» επιθέσεις κατά το έτος 2011.

Το CNN ανέφερε ότι «Σε ένα μόλις μήνα, η διασύνδεση PJM–η οποία συντονίζει τις συναλλαγές ηλεκτρικής ενέργειας σε 13 κράτη- μέλη και στην DC–έχει δεχτεί .4.090 τεκμηριωμένες cyber επιθέσεις στο σύστημά της.Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει καμία φερόμενη επίθεση στον κυβερνοχώρο που έχει οδηγήσει στη διαδεδομένη απώλεια ενέργειας,αλλά οι επιθέσεις αυξάνονται κάθε μέρα.





http://allnewspipeline.com/Something_Very_Strange_Is_Happening.php
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ANP:
Πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα «μνημόνια» δεν μας σώζουν, η «ανάπτυξη» δεν έρχεται, τι περιμένουμε;

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως χώρα δε θα λυθούν αν δεν σταματήσουμε να είμαστε διαχειριζόμενα αντικείμενα της πολιτικής, καταναλωτές-όπως έχουμε συνηθίσει-των προγραμμάτων των κομμάτων.

Θα χρειασθεί να “ξεβολευθούμε”-ακόμα και όσοι βολεύονται ακόμα-και να γίνουμε οι ίδιοι υποκείμενα της πολιτικής! Να διαμορφώσουμε ένα νέο είδος πολιτικής που θα στοχεύει στην ευζωία  μας-και όχι στην «ευημερία» τους.

Σήμερα αμφισβητείται η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση και το δυτικό μοντέλο «ανάπτυξης» που προωθεί.  Ταυτόχρονα αμφισβητείται και η δυνατότητα της παγκόσμιας σοσιαλδημοκρατίας (άρα και της όποιας ελληνικής)-η οποία συμμετείχε αν δεν πρωτοστάτησε στη διαδικασία παγκοσμιοποίησης- να επιστρέψει στο εθνικό κράτος και μέσω αυτού, ξανά στον «δημοκρατικό καπιταλισμό».
Αμφισβητείται επίσης συνολικά η δυνατότητα του καπιταλισμού να απογαλακτοποιηθεί από τα ορυκτά καύσιμα- για να συγκρατήσει τις εκπομπές διοξειδίου, ώστε να μην έχουμε κλιματική καταστροφή- και να στραφεί προς την «πράσινη ανάπτυξη» (που προτείνουν τα πράσινα περιβαλλοντικά κόμματα. Μια από τις αποδείξεις για αυτό είναι και το επίκαιρο σκάνδαλο της Volkswagen με τα «χαμηλής εκπομπής και αντιρρυπαντικής τεχνολογίας πράσινα αυτοκίνητα» ).

Είναι λοιπόν φανερό ότι για να επιτευχθεί ένα βιώσιμο- στα πλαίσια αυτού του μοναδικού πλανήτη που έχει στη διάθεσή της η ανθρωπότητα-επίπεδο ευζωίας των ανθρώπινων κοινοτήτων, θα χρειασθεί να αλλάξουν πορεία και κατεύθυνση. Και στο επίπεδο της ιδεολογίας, και στο επίπεδο της καθημερινής ζωής, και στο επίπεδο των κοινωνικών και οικονομικών τους σχέσεων και κυρίως στο επίπεδο της πολιτικής πρακτικής και των πολιτικών δομών διακυβέρνησης. Είναι υποχρεωμένη η ανθρωπότητα σαν σύνολο, αλλά και σαν επί μέρους κοινότητες και κοινωνίες, από την περατότητα του πλανητικού συστήματος, να αλλάξουν στάση και πολιτικές και να διαχειρισθούν με έναν άλλο νέο τρόπο την οικονομία τους, χωρίς να παραιτηθούν από τον στόχο της ευζωίας.

Αυτή η πολιτική για την ευζωία, θα ξεκινά από την αποαποικιοποίηση της ατομικής και κοινωνικής συνείδησης από το φαντασιακό και την ιδεολογία της «ανάπτυξης», σαν μεγέθυνση της παραγωγής και κατανάλωσης, από την αντίσταση στην χωρίς όρια εκμετάλλευση του ανθρώπου και της φύσης, από την αποκαπιταλιστικοποίηση στις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές σχέσεις, μέσω της αυτοδιαχείρισης των πόρων, της παραγωγικής διαδικασίας και της εξουσίας, από την προστασία των «κοινών» και του περιβάλλοντος μέσω της επιδίωξης του μικρότερου δυνατού οικολογικού αποτυπώματος.

Αυτή η νέα πολιτική θα πρέπει να είναι δυνατόν να εφαρμοσθεί και σε τοπικό και σε περιφερειακό και σε παγκόσμιο επίπεδο, θα μπορεί όμως πιο εύκολα να ξεκινήσει τοπικά, όπου και αν οι συνθήκες είναι ευνοϊκότερες. Και θα πρέπει να έχει μια νέα πυξίδα, που θα της δείχνει το δρόμο. Την πυξίδα της ευζωίας και όχι την μέχρι τώρα πυξίδα της «ευημερίας» μέσω της κατανάλωσης.

Στην Ελλάδα μπορεί να διεκδικηθεί από την υπάρχουσα κεντρική πολιτική εξουσία, που εκφράζεται στο επόμενο διάστημα από μια κυβέρνηση, που όπως λέει έχει στο πρόγραμμά της την προώθηση της κοινωνικής ισότητας, της κοινωνικής οικονομίας, της περιβαλλοντικής προστασίας και της προστασίας των «από κάτω», καθώς και της ουσιαστικής δημοκρατίας. Μπορεί όμως επίσης να διεκδικηθεί- όπου είναι δυνατόν- και από τις τοπικές εξουσίες σε όλους τους βαθμούς Αυτοδιοίκησης, μέσα από τη δημιουργία τοπικών ριζοσπαστικών κινήσεων πολιτών με τους παραπάνω στόχους.

Συγκεκριμένα για την Ελλάδα, όπου το αδιέξοδο του καπιταλιστικού τρόπου οργάνωσης της καθημερινής ζωής είναι ολοφάνερο, δε μπορεί μια «κυβέρνηση της αριστεράς» να επιδιώκει επιστροφή στην προ κρίσης φαινομενική «ευημερία» των ανθρώπων και των αριθμών. Δε μπορεί να επιδιώξει το ίδιο είδος και ρυθμούς «ανάπτυξης», ούτε τη μεγέθυνση του ΑΕΠ, ώστε να πληρώσει έστω και το «κουρεμένο» ή  μη ειδεχθές χρέος. Αυτό θα απαιτήσει τέτοια εκμετάλλευση της εργασίας και των πόρων που έχει η χώρα, που δε θα μπορούμε να μιλάμε πια για ευζωία του πληθυσμού.

Η υλοποίησή της σε κάθε περίπτωση μπορεί να εξασφαλισθεί μόνο με τη συμμετοχή, την αυτοεκπροσώπηση και την αυτοδιακυβέρνηση των πολιτών και όχι πλέον με τη διαμεσολάβηση. Το κοινοτικό πνεύμα και η έννοια της κοινότητας, καθώς και ο κοινοτισμός σαν  πρόταση οργάνωσης των διανθρώπινων κοινωνικών σχέσεων που στηρίζεται ακριβώς στη συμμετοχή στις συνελεύσεις, την αυτοεκπροσώπηση στη λήψη των σημαντικών αποφάσεων και άρα στην καλύτερη μορφή διακυβέρνησης, μπορεί να αποδειχθεί σαν μια ουσιαστική απάντηση σήμερα στη συνολική κρίση στην οποία έχει μπει η Ν. Ευρώπη και κυρίως η ελληνική κοινωνία.

Ο θεσμοθετημένος ομοσπονδιακός δημοκρατικός κοινοτισμός-όπως τον έχει περιγράψει ο Μπούκσιν και τον πειραματίζονται σήμερα οι Κούρδοι-σες στην περιοχή Rojava της Συρίας- παρέχει το πλαίσιο που οι άνθρωποι και οι κοινοτικές τους συλλογικότητες θα μπορέσουν  να επαναπροσδιορίσουν και να ελέγξουν τη ζωή τους, την οικονομία και την πολιτική. Με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτευχθεί η υποχώρηση της φτώχειας και των ανισοτήτων, η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής της πρόνοιας και της περιβαλλοντικής προστασίας, η αναβίωση της συνοχής της ανθρώπινης κοινότητας, η αποκατάσταση του αισθήματος ασφαλείας για το μέλλον.

Το πλαίσιο του κοινοτισμού απορρίπτει τον ανταγωνισμό σαν διαδικασία ανάπτυξης και δίνει έμφαση στη συνεργασία-συνέργεια και την αλληλεγγύη για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος, αφού η μάχη για όλα τα παραπάνω μπορεί να δοθεί καλύτερα στην καθημερινή μας ζωή και δράση και στα μικρά υποσύνολα της κοινωνίας. Ο κοινός τρόπος ζωής, οι κοινοί χώροι δουλειάς και σχόλης κ.λ.π., όπου ο ένας γνωρίζει τον άλλο και είναι ευχερέστερη η επαφή, η φιλία, η αλληλεγγύη και ο αλληλοέλεγχος, ευνοούν στο να τεθούν οι βάσεις  αυτής της νέας πολιτικής για την ευζωία

Ήλθε ο καιρός, που τα όποια κοινωνικά κινήματα της αντίστασης στην κοινωνική αδικία και την καταστροφή του περιβάλλοντος, της αλληλεγγύης, της απελευθέρωσης της εργασίας, της κοινωνικής-συνεργατικής- αλληλέγγυας οικονομίας, του ελευθεριακού κοινοτισμού, της ριζοσπαστικής οικολογίας και προστασίας του κλίματος, της αποανάπτυξης-τοπικοποίησης, της αυτοδιαχείρισης και της άμεσης δημοκρατίας, των αυτοχθόνων, της γυναικείας απελευθέρωσης κ.λπ-γενικώς αυτών που αποκαλούμε «από κάτω»- θα χρειασθεί να γίνουν και πολιτικά, και στηριζόμενα στο πνεύμα του κοινοτισμού και συνδεόμενα μεταξύ τους, να μετατραπούν σε ενιαίο πολιτικό κίνημα μετάβασης σε μετακαπιταλιστικές κοινωνίες. Σε ένα κίνημα δηλαδή που θα διεκδικήσει σε κάθε χώρα την αλλαγή πορείας «εδώ και τώρα».

Δεν υπάρχει χρόνος για μετάθεσή της στο απώτερο μέλλον. Οι κούρδοι του νοτιοδυτικού Κουρδιστάν (Συρία) έχουν επιλέξει αυτή την πορεία από το 2012, όταν σε συνθήκες πολέμου, δεν τάχθηκαν με το μπαθικό καθεστώς το οποίο ανάγκασαν να αποσυρθεί από τις επαρχίες τους, ούτε με την αντιπολίτευση, αλλά αποκρούοντας και τους ισλαμιστές του IS και Al-Nusra, ανακήρυξαν την «Δημοκρατική Αυτονομία» και τον «Δημοκρατικό Συνομοσπονδισμό» στα τρία καντόνια Cizîrê, Afrîn και Kobanî της Rojava. Ενάντια σε αυτή τους την προοπτική και για να μην εξαπλωθεί και στο τουρκικό Κουρδιστάν, στράφηκε με βομβαρδισμούς και πολεμικές επιχειρήσεις ο Ερντογάν τους τελευταίους μήνες, λέγοντας ότι βομβαρδίζει το IS.

Στην Ευρώπη και μάλιστα στην ενότητα της ανατολικής μεσογείου, που συνδέει τα Βαλκάνια άμεσα με τη Μέση Ανατολή και τη Συρία, αυτή η στροφή θα μπορούσε να ξεκινήσει από την Ελλάδα, όχι μόνο επειδή είναι ο «ναυαγός» του σημερινού μοντέλου της καπιταλιστικής ανάπτυξης, αλλά γιατί το μεγαλύτερο μέρος της πολυπληθούς μεσαίας τάξη της –που μέχρι τώρα απολαμβάνοντας μια φαινομενική «ευμάρεια» έβγαζε και τις κυβερνήσεις- «φτωχοπειείται» πλέον και περνά στους «από κάτω», χωρίς ελπίδα κοινωνικής και οικονομικής ανέλιξης στο μέλλον. Αυτό μπορεί να την κάνει-μαζί με την νεολαία που δεν έχει στον ήλιο μοίρα και μεταναστεύει-να αποφασίσει να αφήσει πίσω της τον καπιταλισμό και να αναζητήσει μια διαφορετική κοινωνική οργάνωση.

Η ίδια η Κυβέρνηση της Βολιβίας μέσω της αντιπροσωπείας της στη Σύσκεψη για το Κλίμα που διεξάγεται στα Ηνωμένα Έθνη, πρότεινε την κατάργηση του καπιταλισμού ως σύστημα, σε παγκόσμια κλίμακα, γιατί «ο καπιταλισμός οδηγεί την ανθρωπότητα στον δρόμο της καταστροφής και του θανάτου, μέσω της κλιματικής αλλαγής. Είναι ένα σύστημα που προωθεί τον καταναλωτισμό, τον πόλεμο και την εμπορευματοποίηση και με αυτόν τον τρόπο οδηγούν στον θάνατο τη Μητέρα Γη και την ανθρωπότητα. Στο στάδιο που βρισκόμαστε, η μόνιμη λύση για την κλιματική κρίση, είναι η καταστροφή του καπιταλισμού».

Το ίδιο προτείνουν και τα ιθαγενικά κινήματα –ένα από αυτά βρίσκεται ουσιαστικά στην εξουσία σήμερα στη Βολιβία-στη βόρεια και νότια Αμερική: για να σώσουμε τη «μάνα γη» και να περάσουμε στη φάση του buen vivir (καλής ζωής) θα πρέπει να ξεπεράσουμε τον καπιταλισμό σαν ανθρωπότητα και να στηριχθούμε στις ανθρώπινες κοινότητες, στον κοινοτικό τρόπο κοινωνικής και οικονομικής οργάνωσης. Να στηριχθούμε στις δύο μάνες της ανθρωπότητας, τη «μάνα γη» που είναι πάντα παρούσα, και τη «μάνα κοινότητα»,  τη μόνη –σε δύσκολες συνθήκες- δυνατότητα επιβίωσης του ατόμου. Στη βάση αυτών των δύο βασικών αντιλήψεων για τις δύο «μαμάδες» ενηλικιώθηκε ο άνθρωπος σαν όν και είδος, περνώντας από τις πρωτόγονες εξισωτικές κοινωνίες στις πιο σύνθετες, στις οποίες υπήρξαν διαφοροποιήσεις, λόγω της ανισοκατανομής της εξουσίας.

Όπως το λέει και ο Κώστας Λάμπος στο κείμενό του «Είναι η οικονομία φίλε»  «Ας συγκροτηθούμε σε ένα κίνημα που θα εκφράζεται ως ένα ενωτικό, αμεσοδημοκρατικό και αλληλέγγυο από τα κάτω κίνημα ριζικής αποκαπιταλιστικοποίησης της Ελλάδας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του πλανήτη και θα καταλήγει στην Τοπική Άμεση Δημοκρατία, στην Ένωση Άμεσων Δημοκρατιών Ελλάδας, στην Ομοσπονδία Άμεσων Δημοκρατιών Ευρώπης και στην Παγκόσμια Αμεσοδημοκρατική Συνομοσπονδία, τη μοναδική ικανή και αναγκαία συνθήκη για τη σωτηρία της ανθρωπότητας και της ζωής πάνω στο κοινό μας σπίτι, τον πλανήτη Γη.»

Κύτταρα βέβαια της Τοπικής Άμεσης Δημοκρατίας δε μπορεί παρά να είναι οι κάθε είδους κοινότητες: χωρικές, κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές, πολιτιστικές, ενδιαφερόντων, ακόμα και του διαδικτύου. Με εκλεγμένα ή κληρωτά συμβούλια ανακλητών εκπροσώπων παρεμβαίνουν στους τοπικούς δήμους και τους μετατρέπουν σε θεσμούς πρωτοβάθμιας άμεσης δημοκρατίας και στη συνέχεια σε ομοσπονδία και συνομοσπονδία. Οι «δυνάμεις της εργασίας, της επιστήμης και του πολιτισμού», που προτείνει σαν φορέα αυτών των εξελίξεων ο Κώστας Λάμπος, θα πρέπει να δράσουν μέσα από αυτές τις κοινότητες των οποίων θα είναι μέλη και όχι σαν «ειδικοί» έξω από θεσμούς, γιατί τότε θα εξελίσσονται σε εξουσιαστικές πάλι δυνάμεις.

Είναι φανερό όμως ότι για να προχωρήσουμε σαν ελληνική κοινωνία σε μια τέτοια κατεύθυνση, θα πρέπει να οργανωθεί και διεξαχθεί πλατιά ένας δημόσιος πολιτικός διάλογος, όπως αυτός που ξεκίνησε να δημοσιεύεται στο Tvxs το 2010 από την Κρυσταλία Πατούλη στα πλαίσια της ακτιβιστικής της έρευνας που τα αποτελέσματά της κυκλοφόρησαν στο βιβλίο:  Η Έρευνα για την Κρίση (2010-2014), Εκδ. Κέδρος. Αυτή τη φορά όμως  σε επίπεδο πολιτών, μέσα από κάθε είδους συνελεύσεις και συμβούλια, μέσα στα υπάρχοντα εγχειρήματα των πιο πάνω αναφερομένων κινημάτων κ.λπ, ώστε να προκύψει «από τα κάτω» ένα συγκεκριμένο ελκυστικό για πλειοψηφίες πρόγραμμα μετάβασης. Το πρώτο βήμα θα είναι η δημιουργία της δημόσιας αυτής σφαίρας όπου θα λάβει χώρα αυτός ο διάλογος.



Γιώργος Κολέμπας
πηγη





Παραπομπές:
1. Χρησιμοποιούμε τον όρο ευζωία, για να τον διακρίνουμε από τον όρο ευημερία, γιατί άλλο να περνάς τη μέρα σου καλά(ευ ημέρα), και άλλο να έχεις μια ποιότητα συνολικά σε όλη τη ζωή σου (ευ ζωή). Δεν χρειάζεται να τρέχουμε πίσω από τις τυχόν ανεκπλήρωτες επιθυμίες μας, γιατί αυτό μπορεί να μας οδηγεί κάθε άλλο παρά σε μια «καλή ζωή», που ούτως ή άλλως είναι πεπερασμένη και αν δεν τη ζήσουμε καλά, αλλά «αρρωστημένα» δεν έχει νόημα. Αυτό που χρειάζεται είναι να εξασφαλίσουμε καταρχήν την ικανοποίηση των βιοτικών μας αναγκών με όσο το δυνατόν λιγότερη ποσοτική κατανάλωση υλικών και χρόνου. Η ποιοτική ικανοποίησή τους, σε συνδυασμό με την εξασφάλιση περισσότερου χρόνου για την ικανοποίηση των μη υλικών και πνευματικών αναγκών μας, θα μας κάνει να είμαστε πιο ευχαριστημένοι-από ότι είμαστε σήμερα- από τη ζωή μας. Αν γίνει αυτό κατανοητό από τον «μέσο άνθρωπο», τότε δε θα τρέχει για την απόκτηση άχρηστων πραγμάτων και για μια κακώς εννοούμενη «ευημερία» των αριθμών και του ΑΕΠ.  




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!