EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Εξαγορά των καταστημάτων της Alpha Bank Βουλγαρίας από τη Postbank

Με την εξαγορά των εργασιών του καταστήματος Βουλγαρίας της Alpha Bank, η Postbank προσβλέπει στην ισχυροποίηση της θέσης της στη βουλγαρική τραπεζική αγορά και τη διεύρυνση της πελατειακής της βάσης σε εργασίες λιανικής και εταιρικής τραπεζικής.

Μετά την ολοκλήρωση της Συναλλαγής, η Postbank θα καταστεί η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα στη Βουλγαρία με βάση τις καταθέσεις και τις χορηγήσεις.

Η Postbank πρόκειται να ωφεληθεί από σημαντικές συνέργειες ήδη από τον δεύτερο χρόνο, ενώ διατηρεί τον υψηλό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας και τα σημαντικά αποθέματα ρευστών διαθεσίμων της. Σε επίπεδο ομίλου, η συναλλαγή θα ενισχύσει οριακά την κεφαλαιακή θέση του ομίλου της Eurobank.

Η συναλλαγή είναι κεφαλαιακά ουδέτερη για την Alpha Bank και εντάσσεται στο επιχειρηματικό της σχέδιο που προβλέπει απο-επένδυση από τις μη βασικές αγορές δραστηριοποίησης του Ομίλου.
Η ολοκλήρωση της συναλλαγής, αναμένεται να λάβει χώρα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016 και τελεί υπό την αίρεση της λήψης των απαραίτητων κανονιστικών εγκρίσεων.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτονομισμός - Απάτη και πολιτική διαφθορά.

Συνεχίζοντας με το 2ο μέρος που αφορά αυτές τις τόσο σημαντικές απόψεις για την ύπαρξη μας εφόσον η ελίτ και οι σύμμαχοι της αυτό που θέλουν είναι σε πρώτη φάση να έχουν το μονοπώλιο επάνω σε ολόκληρο τον πλανήτη όμως αν δεν έχουν αποτέλεσμα οι γνωστές πονηρές κινήσεις τους είναι πολύ πιθανό να αναζητήσουν συμμαχίες για να μας ελέγξουν καλύτερα, εφόσον στόχος τους είναι να επιβάλουν ανεμπόδιστα τη Νέα Παγκόσμια Τάξη που τόσο χρειάζονται για να ελέγξουν πλήρως τον πλανήτη και γι’ αυτό πρέπει να δείξουν ποιο είναι το πραγματικό τους πρόσωπο κι αυτό φαίνεται να συμβαίνει τώρα.

Μήπως δεν κατάφεραν να επιβληθούν επάνω στον ελληνικό λαό και στο δημοψήφισμα με το οποίο διεκδικούσε τα δικαιώματα του; Και τι μπορούμε να πούμε για την Πορτογαλία και τις πρόσφατες εκλογές που έγιναν εκεί;

Και σχετικά με τις επικείμενες εκλογές στην Ισπανία ποιος θα κυβερνήσει, πάλι τα ίδια κόμματα κι άλλες ομάδες δήθεν καινούργιες με νέα προγράμματα, ή στην πραγματικότητα είναι οι ίδιοι με άλλο πιο νεανικό προσωπείο που θέλουν να συνεχίσουν να κυβερνούν εναλλάξ, υποσχόμενοι πάντα αυτό που δεν θα εκπληρώσουν γιατί στο τέλος πρέπει να υπακούσουν στους αφέντες τους;

Μήπως πολλοί περισσότερο συνειδητοποιημένοι πολίτες γνωρίζουν ποιοι βρίσκονται από πίσω δίνοντας σκοτεινές διαταγές για την εναλλαγή μοναρχιών και κυβερνήσεων όπως έκαναν ανέκαθεν;

Κι επιπλέον τι μπορούμε να πούμε για τον αποσκιρτισμό που βρίσκεται σε έξαρση, αυτή είναι η νέα εναλλακτική λύση των αφεντών της παγκόσμιας εξουσίας για την επιβολή της Νέας Παγκόσμιας Τάξης;

Δημιουργός βίντεο: Αλκυόν



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τί εθνικό ξεπούλημα ετοιμάζεται;

«Και βρήκαμε ένα θέμα που θα έλεγε κανείς έχει παγκόσμιες διαστάσεις, αφορά την Ελλάδα αλλά είναι ευρωπαϊκό, είναι παγκόσμιο, και αντί να κάτσουν να απολογηθούν για το τι κάνανε ενώ βλέπανε ότι θα ερχόντουσαν τα κύματα των προσφύγωνμας κάνανε κριτική ότι δήθεν ανοίξαμε τα σύνορα. Ποια σύνορα; Έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε; Και περνάνε κατά χιλιάδες άνθρωποι διωκόμενοι που φεύγουνε από την εμπόλεμη ζώνη με στόχο όχι να μείνουν στην Ελλάδα αλλά να πάνε στην Κεντρική Ευρώπη». Αυτά έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη τύπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις 7 Σεπτεμβρίου 2015 μεσούσης της προεκλογικής περιόδου.

Δύο μήνες μετά στις 5 Νοεμβρίου του 2015 ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από τη Φραγκφούρτη δήλωνε σε εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανάληψη της προεδρίας της Κομισιόν: «Είχα προτείνει και αντιμετώπισα μεγάλες αντιδράσεις, Έλληνες και Τούρκοι να διαθέσουν μια κοινή ακτοφυλακή μεταξύ της Τουρκίας και των ελληνικών νησιών. Οι Τούρκοι συμφωνούν, οι Έλληνες όχι. Πού ζούμε; Το θέμα είναι ότι πρέπει να τσακωνόμαστε τώρα για 10 χιλιόμετρα θαλάσσιου πλάτους, ποιος είναι πού και για ποιο πράγμα αρμόδιος ή να σώσουμε ανθρώπινες ζωές;».

Στο μεταξύ έχουν προκύψει και άλλες δηλώσεις τόσο του Γιούνκερ όσο και της ίδιας της Μέρκελ στο μεσοδιάστημα ανάμεσα σ’ αυτές τις δύο τοποθετήσεις που κάνουν μετ’ επιτάσεως λόγο για κοινές περιπολίες Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο. Η νέα δήλωση Γιούνκερ ότι δεν υπάρχει λόγος «να τσακωνόμαστε για 10 χιλιόμετρα θαλάσσιου πλάτους» είναι όλο το μυστικό στα λεγόμενα του προέδρου της Κομισιόν.

Γιατί αυτά τα 10 χιλιόμετρα επί της ουσίας είναι τα 6 ναυτικά μίλια των γκρίζων ζωνών που θέλει η Τουρκία στο Αιγαίο και τα είχε υπογράψει στα τέλη της δεκαετίας του 90 στις κατάπτυστες συμφωνίες της Μαδρίτης και του Ελσίνκι ο Κώστας Σημίτης όταν αναγνώριζε ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο. Κατά συνέπεια έχουμε με αφορμή το προσφυγικό επαναφορά των αξιώσεων της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Σ’ αυτές τις απαράδεκτες και επικίνδυνες αξιώσεις της Τουρκίας η ηγεσία της Ευρώπης κάνει πλάτες και ασκεί πιέσεις για να μπουν σε εφαρμογή συμφωνίες σε βάρος των εθνικών συμφερόντων με υπογραφή ΠΑΣΟΚ και Κώστα Σημίτη και σ’ αυτές τις πιέσεις έχουμε τον Έλληνα πρωθυπουργό που πριν αποκαλυφθεί το θέμα σ’ όλη του την έκταση και πιεζόμενος από την ηγεσία της Ευρώπης αντί να τους κόψει το βήχα, έρχεται στην τούρλα της προεκλογικής περιόδου και ρίχνει αδειανή για να πιάσει γεμάτη. Πετάει την ύποπτη φράση υπό τη μορφή ερωτήματος αν «έχει σύνορα η θάλασσα;». Πως χαρακτηρίζεται μια τέτοια πολιτική θέση άραγε; Μήπως γνωρίζετε κύριε Τσίπρα;

Και φυσικά δεν πρέπει να προσπερνάμε ότι η απαράδεκτη δήλωση βόμβα του Γιούνκερ γίνεται τη μέρα που έχει γίνει ο χαμός με τις δήθεν επιστημονικές δηλώσεις Φίλη σε βάρος της ιστορικής αλήθειας για το Ποντιακό, οι οποίες ρίχνουν νερό στο μύλο μιας υποτιθέμενης εξομάλυνσης των σχέσεων με την Τουρκία. Πόσο τυχαία είναι όλα αυτά άραγε;

Πόσο τυχαίο είναι ότι την ίδια στιγμή ο Τσίπρας αφού πάρει το σκονάκι από τους Αμερικανούς μεταβαίνει στην Άγκυρα και από ότι φαίνεται η σχέση του με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά όπως γράφουμε σκεπάζεται από σύννεφα γιατί σύμφωνα με τις πληροφορίες μας υπάρχει διάσταση απόψεων για το Κυπριακό και όσα ετοιμάζονται για την τύχη της Μεγαλονήσου; Θυμίζουμε μόνο ότι η Άγκυρα προ ημερών είχε δηλώσει ότι ή θα δοθεί λύση ως την Άνοιξη, βεβαίως στα μέτρα της Τουρκίας ή θα υπάρξει οριστική διχοτόμηση. Για να μην ξεχνιόμαστε.

Και μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο έχουμε επί της ουσίας ευθεία αμφισβήτηση των συνόρων μας στο Αιγαίο από τον πρόεδρο της Κομισιόν με τον Τσίπρα να είναι ήξεις αφήξεις.

Η στάση της Ευρώπης είναι απαράδεκτη. Της κυβέρνησης ενδοτική και η ΝΔ τι κάνει; Περί άλλων τυρβάζει. Ο Μεϊμαράκης και σωστά αντιδρά στις τότε δηλώσεις Τσίπρα λέγοντας ότι όπως πάνε οι ΣΥΡΙΖαίοι θα χάσουμε και κανά νησί. Και μετά; Γιατί τέτοια αφωνία για τη στάση της Ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς που πρωτοστατεί στη στήριξη εθνικά επιζήμιων για τη χώρα μας αξιώσεων της Τουρκίας; Εντάξει τάσσεται κατά των κοινών περιπολιών και προειδοποιεί την κυβέρνηση του Τσίπρα και του Καμμένου να μη διανοηθεί να τις δεχτεί. Από εκεί και πέρα δεν θα βρει μια κουβέντα κριτικής για τη στάση της Ευρωπαϊκής ηγεσίας και ιδιαίτερα μεγάλων παραγόντων της Ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς; Δεν καταλαβαίνουν ότι τέτοιες θέσεις των ευρωπαϊκών αδελφών κομμάτων υπονομεύουν και μετατρέπουν σε αδειανό πουκάμισο τις διακηρύξεις της ΝΔ για την υπεράσπιση των εθνικών δικαίων και καταδικάζουν τη ΝΔ στην εθνική ανυποληψία;





πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι νέοι μισθοί στο Δημόσιο: Ποιοι θα πάρουν αύξηση

Μεγάλες ανατροπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, έρχονται από τον Δεκέμβριο καθώς το ενιαίο μισθολόγιο θα φέρει αυξήσεις αλλά και μειώσεις.

Κρίσιμο σημείο για τις αλλαγές θα είναι το «ξεπάγωμα» των ωριμάνσεων που μπορεί να φέρει υψηλότερες μηνιαίες αποδοχές, όχι όμως εντυπωσιακή αύξηση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Έθνος από το νέο μισθολόγιο ευνοούνται περίπου 310.000 υπάλληλοι, ενώ άλλοι 380.000 εργαζόμενοι στο δημόσιο θα δουν τις αποδοχές τους να παγώνουν για έξι ακόμη χρόνια.

Στους πίνακες που ακολουθούν καταγράφεται η αναπροσαρμογή ανά μισθολογικό κλιμάκιο το οποίο υπολογίζεται στο 3% του προηγούμενου μισθού. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό εάν έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές εάν οι αυξήσεις θα είναι ποσοστιαίες ή με βάση κάποιο σταθερό ποσό ανά διετία ή τριετία.









πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι θα γίνει με τα τέλη κυκλοφορίας και το επίδομα θέρμανσης

«Κλείδωσαν» οι αλλαγές, τι αποφάσισε η κυβέρνηση

Επιβαρύνσεις αλλά και μειώσεις φέρνουν οι τελικές αποφάσεις του κυβερνητικού και οικονομικού επιτελείου για τα τέλη κυκλοφορίας, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινωθούν την Παρασκευή μαζί με τις αποφάσεις για αλλαγές στον τρόπο χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης.

Οι αλλαγές θα αφορούν σύμφωνα με πληροφορίες στη μείωση των επιβαρύνσεων για παλαιά αυτοκίνητα άνω της 10 ετίας σε ποσοστό γύρω στο 15% ενώ θα υπάρξουν αυξήσεις τελών για τα ΙΧ αντιρρυπαντικής τεχνολογίας που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβριο του 2010.

Τα αυτοκίνητα αυτά είτε πλήρωναν μηδενικά τέλη οπότε θα επιβαρυνθούν για πρώτη φορά με τέλος είτε θα αυξηθούν τα τέλη που ήδη πλήρωναν και ήταν ιδιαίτερα χαμηλά, αναφέρουν από το οικονομικό επιτελείο.

Για το επίδομα θέρμανσης οι αποφάσεις φαίνεται να έχουν «κλειδώσει». Το ποσό της επιδότησης πρόκειται σύμφωνα με τις πληροφορίες να μειωθεί στα 25 λεπτά το λίτρο έναντι 35 λεπτών πέρυσι και να γίνουν αυστηρότερα τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια με βάση τα οποία καταβάλλεται στα νοικοκυριά. Με τις αλλαγές αυτές η ετήσια δαπάνη για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης προβλέπεται ότι θα περιορισθεί στα 105 εκατ. ευρώ από 210 εκατ. ευρώ πέρυσι. Σε κάθε περίπτωση πάντως τα επιδοτούμενα νοικοκυριά θα προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης σε επίπεδα κάτω των 60 λεπτών το λίτρο.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Υπουργοί σκέφτονται ηρωική έξοδο – Τι σηματοδοτεί η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή

Σαν να μην πέρασε μια μέρα, σαν να μην έγιναν οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και η κυβέρνηση βρίσκεται ακριβώς στο ίδιο σημείο: όλα τα καυτά μέτωπα της διαπραγμάτευσης είναι ανοιχτά, το προσφυγικό δεν έχει λυθεί και οι πολίτες σε κατάσταση χειρότερη από κάθε άλλη φορά.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν στα χέρια τους μυστικές δημοσκοπήσεις που μόνο πανικό μπορούν να προκαλέσουν στους κυβερνώντες καθώς η φθορά είναι μεγάλη. Το μόνο ενθαρρυντικό -για τους ίδιους- είναι ότι μέχρι στιγμής κανένα κόμμα δεν έχει καρπωθεί αυτή την πτώση της κυβέρνησης.
Άλλωστε, οι παλινωδίες της κυβέρνησης σχετικά με το ποια θα είναι τα ισοδύναμα μέτρα για να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση μόνο τραγελαφικό κλίμα μπορούν να προκαλέσουν. Η εικόνα που έβγαλε η κυβέρνηση προς τα έξω είναι μια κυβέρνηση χωρίς καθόλου συντονισμό, μιας κυβέρνησης που ο καθένας υπουργός κάνει τις δικές του διαρροές δημιουργώντας σύγχυση και πανικό.
Κι όλα αυτά τη στιγμή που τα νησιά έχουν βουλιάξει από τους πρόσφυγες, ενώ σχεδόν καθημερινό έχει γίνει το φαινόμενο όπου δεκάδες άνθρωποι που εγκαταλείπουν τη χώρα τους για ένα καλύτερο αύριο χάνουν τη ζωή τους στο Αιγαίο.
Παράλληλα, φαίνεται ότι το ρήγμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διευρύνεται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η χθεσινή ψηφοφορία, όπου οι ΑΝΕΛ καταψήφισαν δυο άρθρα, ενώ ο Νίκος Νικολόπουλος (ΑΝΕΛ) επέλεξε να απέχει. Σημειωτέον δε ότι πριν λίγες ημέρες κατά τη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής στη Βουλή οι ΑΝΕΛ καταψήφισαν το άρθρο για το φόρο στις ζυθοποιίες με αποτέλεσμα να μην περιληφθεί τελικά στο νομοσχέδιο που πέρασε χθες.
Κι όμως τα δύσκολα δεν έχουν έρθει… Το επόμενο πακέτο προαπαιτούμενων που θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή είναι ακόμα χειρότερο, καθώς θα περιλαμβάνει τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, τη φορολογία στους αγρότες αλλά και οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι το κλίμα εντός της κυβέρνησης είναι ιδιαίτερα βαρύ, καθώς εάν υπήρξαν αντιδράσεις στο χθεσινό νομοσχέδιο, τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα στο επόμενο…
Στο μεταξύ, πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν την ηγεσία του ότι δεν έχει «τρέξει» το παράλληλο πρόγραμμα που είχε υποσχεθεί προκειμένου να ελαφρυνθούν οι οικονομικά αδύναμες τάξεις. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι πρόσφατα 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση σε τέσσερις υπουργούς της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στο πρόγραμμα της κυβέρνησης.
Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί πάντως είναι ότι υπουργός της κυβέρνησης με εμπλοκή στο μνημόνιο σκέφτεται να κάνει ηρωική έξοδο, ενώ την ίδια στιγμή ο Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος έχει αναλάβει το «καυτό» χαρτφυλάκιο της μεταναστευτικής πολιτικής, έχει αρχίσει να αναπολεί τις παλιές καλές μέρες. Τότε, δηλ. που συναστρεφόταν μόνο με εγκυμονούσες γυναίκες, τις οποίες βοηθούσε στη σπουδαιότερη στιγμή της ζωής τους.
Και βέβαια υπενθυμίζεται ότι χθες δημιουργήθηκε οξύτατο πολιτικο κλίμα με την επίθεση στον κ. Κουμουτσάκο στο Σύνταγμα ενώ η παρουσίαση του βιβλίου της Μαργαρίτας Παπανδρέου διεκόπη. Μέσα σε αυτό το κλίμα λοιπόν, σύμφωνα με τα όσα ακούγονται η κυβέρνηση θα επιδιώξει συμβιβασμό για τα κόκκινα δάνεια, αλλά σε κατώτερο σημείο από αυτό που η ίδια εννοούσε. Γι” αυτό και τα σενάρια περί ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων έχουν φουντώσει για ακόμα μία φορά…


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!