EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ανακάλυψαν του 3 δράστες της επίθεσης κατά Κουμουτσάκου

Αίσθηση προκάλεσε η επίθεση εις βάρους του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου , με την αρχές να δηλώνουν την βαθιά τους θλίψη για το ατυχές περιστατικό και παράλληλα να έχει εντείνει της έρευνες για τον εντοπισμό των υπαίτιων.

Σύμφωνα με τις αρχές έχουν ταυτοποιηθεί ήδη οι ταυτότητες των τριών αντρών που επιτέθηκαν στο βουλευτή της ΝΔ και βρίσκονται στα χνάρια και του τέταρτου δράστη.

Πληροφορίες που έχουν φτάσει στην ΕΛ.ΑΣ και ερευνώνται είναι πως είχε κατέβει υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές με την Ελληνική Αυγή και τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη.

Για ακροδεξιούς τραμπούκους, «που καπηλεύτηκαν ειρηνική εκδήλωση για εθνικά θέματα, κάνει λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σε δήλωσή του για την επίθεση και τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στο Σύνταγμα και αναφέρει ότι είναι θέμα χρόνου η σύλληψή τους.
Ειδικότερα, ο κ. Τόσκας δήλωσε:

«Εκφράζω τη λύπη μου για το περιστατικό που συνέβη σε βάρος βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Οι ακροδεξιοί τραμπούκοι οι οποίοι κρύφτηκαν, καπηλεύτηκαν ειρηνική εκδήλωση για εθνικά θέματα και με δειλό τρόπο προσέβαλαν και χτύπησαν βουλευτή, έχουν ταυτοποιηθεί και είναι θέμα χρόνου η σύλληψή τους. Οι ίδιοι τραμπούκοι προσέβαλαν βάναυσα και τον ιερό χώρο του Μνημείου του “Αγνωστου Στρατιώτη.

Η Αστυνομία έκανε ό,τι ήταν δυνατό για την προστασία του βουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου. Δεν θα επιτρέψουμε παρόμοια περιστατικά που προσβάλλουν τη Δημοκρατία και τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωση της η ΓΑΔΑ, για το περιστατικό της επίθεσης εναντίον του κ. Κουμουτσάκου, αλλά και εναντίον του κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον οποίο όμως δεν μπόρεσαν να χτυπήσουν, αναφέρει ότι « οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο ενήργησαν άμεσα με πρωταρχικό μέλημα να προφυλάξουν τη σωματική ακεραιότητα των βουλευτών και λοιπών ατόμων που δέχονταν επιθέσεις».


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αύξηση φόρου στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ αντί για ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Mε επιβολή πρόσθετου φόρου σε όλα τα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ, και όχι μόνο στο ΚΙΝΟ, θα κλείσει - πλην νέου απροόπτου - η κυβέρνηση το σίριαλ των ισοδύναμων για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ, το τελικό σχέδιο προβλέπει την φορολόγηση όλων των τυχερών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ προς αντικατάσταση του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Από την πρόσθετη αυτή φορολόγηση, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες υπολογίζεται περί τα 5 λεπτά ανά στήλη παιχνιδιού, θα μπουν στα δημόσια ταμεία έσοδα της τάξης των 500 εκατομμυρίων ευρώ - ποσό, το οποίο υπερκαλύπτει το δημοσιονομικό όφελος που θα απέφερε η φορολόγηση των ιδιωτικών σχολείων και φροντιστηρίων.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η εφαρμογή του μέτρου είναι σύννομη και δεν αντιβαίνει τη σύμβαση που έχει υπογράψει το ελληνικό δημόσιο με τον ΟΠΑΠ, ενώ κατά πληροφορίες το μέτρο βρίσκει σύμφωνη και την τρόικα.

Με τροπολογία που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή, δόθηκε νέα παράταση έως και τις 16 Νοεμβρίου για την υπαγωγή των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων στο καθεστώς ΦΠΑ. Η παράταση δίνει προσωρινή λύση έως ότου κλειδώσει η συμφωνία της κυβέρνησης με τους πιστωτές για τα ισοδύναμα μέτρα.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους εκπροσώπους της τρόικας προκειμένου να κλείσουν, ενδεχομένως ακόμη και αύριο, τα εκκρεμή ζητήματα των προαπαιτούμενων και να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας.

Αιχμή στα εκκρεμή αυτά ζητήματα αποτελούν οι πλειστηριασμοί και το ισοδύναμο του ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Στο μέτωπο των κόκκινων δανείων, ωστόσο, ούτε η νέα πρόταση που έχει καταθέσει η κυβέρνηση και η οποία φέρεται να καλύπτει το 70% των δανειοληπτών φαίνεται να ικανοποιεί τις σκληρές απαιτήσεις των δανειστών που επιμένουν σε εξαιρετικά χαμηλά αντικειμενικά και εισοδηματικά κριτήρια.

Κυβερνητικές πηγές επιμένουν, πάντως, ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή καμία απαίτηση που θα θέτει σε κίνδυνο την πρώτη κατοικία των χαμηλότερων και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων και σημείωναν πως, εάν δεν επέλθει απεμπλοκή, θα επιδιωχθεί «πολιτική λύση» στο Eurogroup της Δευτέρας.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η αλληλεγγύη των …αναμορφωτών της Ιστορίας…

Έσπευσε ταχύτατα η Μαρία Ρεπούση να στηρίξει τον Φίλη. Καμία έκπληξη. Κάθε «συνδικάτο του εγκλήματος» (του Σόρος) έχει αναπτύξει γρανιτένια, «επαγγελματική» αλληλεγγύη: Η ΣΥΝΟΧΗ της ΣΥΝΕΝΟΧΗΣ…
 

Βεβαίως δεν θα έχανε την ευκαιρία η κυρία Ρεπούση να βγει στον αφρό της επικαιρότητας. Είναι γνωστή η ναρκισσιστική της αυτό-ικανοποίηση:
 
Να ασχολούνται οι πάντες μαζί της, έστω και αγρίως αρνητικά (η ηδονή του μαζοχισμού…).

Έσπευσε, λοιπόν, στηρίζοντας τον υπουργό Παιδείας, να μας παραδώσει και κάποια «αντί-εθνικά» μαθήματα:

«Τι δουλειά έχουν τα κοινοβούλια να αποφαίνονται για το παρελθόν; Αυτό είναι ένα πολύ επικίνδυνο μονοπάτι, διότι τα εθνικά κοινοβούλια -δεν μιλάω για τα διεθνή φόρα, ούτε για τον ΟΗΕ-, δεν έχουν δουλειά να αποφαίνονται για το ιστορικό παρελθόν…».

Θα είχε κάποια επιστημονική αξία η …διάλεξη της, εάν καυτηρίαζε εξίσου την παραγωγή και την κατασκευή της Ιστορίας από τον ΟΗΕ και τα «διεθνή φόρα»: Τα επιδοτούμενα κέντρα της Παγκοσμιοποίησης και της πλανητικής Μαφίας (τύπου Σόρος).

Όχι! Για την κυρία Ρεπούση, αυτά τα κέντρα της πλανητικής εξουσίας, νομιμοποιούνται να αποφαίνονται για το «παρελθόν» και να αποφασίζουν για τα ιστορικά γεγονότα.

Στα «εθνικά κοινοβούλια» αρνείται η «επιδοτούμενη» ιστορικός να αποφαίνονται για τα ιστορικά γεγονότα: Τέτοια …επιστημονική αμεροληψία!!!

Για άλλη μια φορά αποκαλύπτεται η κυρία. Κτυπά το «εθνικό» δικαίωμα της «ιστορικής άποψης», ανάγοντας τα όργανα της πλανητικής, ιμπεριαλιστικής ΕΞΟΥΣΙΑΣ, σε παραγωγούς, κατασκευαστές και …αναμορφωτές της Ιστορίας. Τόσο κυνικά ομολογεί, η κυρία αυτή, όχι μόνο το «μίσος» της εναντίον των εθνικών κρατών, αλλά και την υπαλληλική της σχέση με τα διεθνή κέντρα εξουσίας…

Τόσο ξεδιάντροπα ομολογεί το ρόλο της και τις εμμονές της: Το ρόλο και τις εμμονές της «ιστορικού» στην υπηρεσία της διεθνούς χρηματιστηριακής μαφίας, η οποία θέλει να γράψει ξανά την ιστορία, σύμφωνα με την πλανητική οπτική των ληστών και δημίων του κόσμου. 





πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Πυρηνική μόλυνση σε όλον τον Πλανήτη. Φουκουσίμα – Τσερνομπίλ!» ΌΛΗ Η ΑΛΉΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΊΠΑΝ ! ΒΙΝΤΕΟ

Από Ελεύθερος Πολιορκημένος

ΠΥΡΗΝΙΚΉ ΜΌΛΥΝΣΗ – ΌΛΗ Η ΑΛΉΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΊΠΑΝ!

Νομίζουμε ότι η μόλυνση του Τσερνομπίλ έχει περιοριστεί! Είναι έτσι; Ποσό καιρό μετά ο λαός της περιοχής “πληρωνει» το τίμημα της; Θα υποστεί τα ίδια ο και ο λαός της Ιαπωνίας με την ίδια διάρκεια; Πόση ζημιά έγινε(Φουκουσίμα) και πόση περιμένουμε ακόμα; Για ποιες ιατρικες παθήσεις ευθυνεται η ραδιενέργεια; Τυχαία έχουν αυξηθεί στην δυτική Αμερική (βόρεια και νότια);
 


Ο Hiroaki Koide πρώην καθηγητής πανεπιστήμιου του Kyoto δήλωσε ότι 4 χρόνια η κατάσταση είναι το ίδιο άσχημη. Αν συνεχιστεί έτσι πιθανώς να οδηγούσε στηνεκκένωση του Τόκιο. Στις περιοχές γύρω από την Φουκουσίμα οι λαοί δέχονται ακτινοβολία διαρκώς. Και η κατάσταση της μόλυνσης θα συνεχιστεί 10ετίες έως και αιώνες!

       




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣτΕ: «Η δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών παραβιάζει συνταγματικές διατάξεις»

Η δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών παραβιάζει συνταγματικές διατάξεις σύμφωνα με γνωμοδότηση του ΣτΕ.

Αναλυτικά το σκεπτικό του ΣτΕ

Επειδή, η κατ’ εφαρμογήν των διατάξεων του άρθρου 30 παρ.5 περ.ε του ν. 3296/2004 δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών και λοιπών περιουσιακών στοιχείων που διατάσσεται με πράξη των αρμοδίων οργάνων του Σ.Δ.Ο.Ε. αποτελεί διοικητικό μέτρο, το οποίο αποσκοπεί στην διατήρηση των περιουσιακών στοιχείων του ελεγχομένου προσώπου, ώστε να είναι δυνατή η ικανοποίηση των αξιώσεων του Δημοσίου κατ’αυτού, σε περίπτωση διαπιστώσεως, βάσει του πορίσματος σχετικής έρευνας, της εκ μέρους του τελέσεως της πιθανολογηθείσης παραβάσεως, καθώς και στη διασφάλιση των αναγκαίων στοιχείων για την έρευνα (βλ. ΣτΕ 3316/2014 Ολομ., ΣτΕ 2797/2009).

Ως διοικητικό μέτρο δε που κατατείνει στην εξυπηρέτηση των ανωτέρω σκοπών, η κατ’άρθρο 30 παρ. 5 περ. ε του ν. 3296/2004 δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του ελεγχομένου προσώπου διακρίνεται από την απαγόρευση κίνησης λογαριασμών και εκποίησης περιουσιακών στοιχείων που διατάσσεται κατά τις διατάξεις του άρθρου 48 του ν.3691/2008, από όργανο της Ποινικής Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο διεξαγωγής τακτικής ανάκρισης, προανάκρισης ή και προκαταρκτικής εξέτασης και το οποίο εντάσσεται στα διωκτικά μέτρα της ποινικής νομοθεσίας (βλ. ΣτΕ 4427-ΣτΕ 8/2014).

Συνεπώς, εν όψει της διαφορετικής φύσεως των διατάξεων που προβλέπουν τη λήψη των ανωτέρω μέτρων (άρθρο 30 παρ. 5 του ν. 3296/2004, άρθρο 48 του ν. 3691/2008) και των διαφορετικών σκοπών που υπηρετούνται με τις διατάξεις αυτές, σε περίπτωση κατά την οποία τα εν λόγω μέτρα λαμβάνονται παραλλήλως από τα αρμόδια όργανα, συνισχύουν, ως αυτοτελείς και διακεκριμένες αιτίες δεσμεύσεως των οικείων περιουσιακών στοιχείων.

Εν όψει των ανωτέρω, το έννομο συμφέρον της αιτούσης να ζητήσει την ακύρωση της εγκριθείσης με την προσβαλλόμενη πράξη δεσμεύσεως των περιουσιακών της στοιχείων, καθώς και η ισχύς της ως άνω επιβληθείσης δεσμεύσεως διατηρείται παρά το γεγονός ότι -ήδη προ της ασκήσεως της υπό κρίση αιτήσεως- είχε διαταχθεί, κατά τα εκτεθέντα στην προηγούμενη σκέψη, η δέσμευση της κίνησης των τραπεζικών της λογαριασμών και η απαγόρευση εκποίησης περιουσιακών της στοιχείων, με το υπ’ αριθμ. 1181/2012 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Σε κάθε περίπτωση, άλλωστε, η δέσμευση που διατάχθηκε με την προσβαλλόμενη πράξη εκτείνεται στο σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας της αιτούσης, ενώ η επιβληθείσα με το προαναφερθέν βούλευμα απαγόρευση εκποίησης αφορά μόνον τα συγκεκριμένα μνημονευόμενα περιουσιακά στοιχεία.

Επειδή, όπως κρίθηκε με την ΣτΕ 3316/2014 απόφαση της Ολομελείας του Δικαστηρίου, το κατά τη διάταξη του άρθρου 30 παρ. 5 περ. ε του ν.3296/2004 μέτρο της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών και οποιουδήποτε είδους περιουσιακών στοιχείων, συνεπαγόμενο σοβαρή επέμβαση σε συνταγματικώς προστατευόμενα αγαθά του ελεγχόμενου προσώπου και ειδικότερα στα περιουσιακά δικαιώματα και την οικονομική και επαγγελματική ελευθερία του, αντίκειται στις διατάξεις των άρθρων 5 παρ. 1, 17 παρ. 1 και 25 παρ. 1 του Συντάγματος και του άρθρου 1 Πρώτου Προσθέτου Πρωτοκόλλου της Ε.Σ.Δ.Α. που κυρώθηκε με το ν.δ. 53/1974 (Α΄ 256).

Και τούτο, διότι, αν και με το μέτρο αυτό εξυπηρετείται σκοπός δημοσίου συμφέροντος (δηλαδή η διατήρηση των περιουσιακών στοιχείων του ελεγχόμενου προσώπου για να είναι δυνατή η ικανοποίηση των αξιώσεων του Δημοσίου κατ’ αυτού σε περίπτωση διαπιστώσεως, βάσει του πορίσματος σχετικής έρευνας, της εκ μέρους του τελέσεως της πιθανολογηθείσας παραβάσεως, καθώς και η διασφάλιση των αναγκαίων στοιχείων για την έρευνα), εν τούτοις δεν διαγράφονται στον νόμο κατά τρόπο σαφή και αντικειμενικό οι προϋποθέσεις της δεσμεύσεως των περιουσιακών στοιχείων, αλλ’αντιθέτως, με τη χρήση αόριστων εννοιών, καταλείπεται ευρύτατο περιθώριο διακριτικής ευχέρειας στη Διοίκηση.

Επιπλέον δε, παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας, διότι δεν τίθεται από τον νόμο περιορισμός ως προς την έκταση των περιουσιακών στοιχείων, που επιτρέπεται να τίθενται υπό δέσμευση από τη Διοίκηση, ούτε, κυρίως, ως προς τη χρονική διάρκεια της δεσμεύσεως, ενώ δεν ρυθμίζεται ειδικότερα η διαδικασία της επιβολής και της άρσης της δεσμεύσεως των περιουσιακών στοιχείων, με πρόβλεψη διαδικαστικών εγγυήσεων ανάλογων προς τη σοβαρότητα του λαμβανόμενου μέτρου.


πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι πληρώνει στην εφορία και πόσα λεφτά βγάζει η Εκκλησία…όπως ισχυρίζεται

Τον Απολογισμό Εσόδων – Εξόδων του διαχειριστικού έτους 2014, ενέκρινε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Συνοπτικά, καταγράφηκαν έσοδα: 8.792.293,69 ευρώ, έξοδα: 8.001.283,93 ευρώ και διαφορά χρήσεως: 791.009,76.

Ιδιαίτερα, σημειώνεται ότι για την πληρωμή φόρων δαπανήθηκαν 2.476.428,15 ευρώ, εκ των οποίων για πληρωμή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) 1.722.288,30 (μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014), φόρου επί μισθωμάτων 740.661,92, εκτάκτου ειδικού τέλους δομημένων επιφανειών 13.477,93 ευρώ και ΦΑΠ 3.414,47 ευρώ.

Επιπρόσθετα, τα μέλη της ΔΙΣ ενημερώθηκαν από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμος για το Διαθρηκειακό Συνέδριο που διεξήχθη τον Οκτώβριο στην Αθήνα με θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή». Το Συνέδριο διοργάνωσε η ελληνική κυβέρνηση κατόπιν πρωτοβουλίας του ΥΠΕΞ. Επίσης, κατά τη σημερινή Συνεδρία, δεύτερη για το μήνα Νοέμβριο, η ΔΙΣ επικύρωσε τα πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας και εγκρίθηκε η εισήγηση της Σ.Ε. Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος για την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με το Ινστιτούτο Διαιτησίας και Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΙΔΕΜΕΔ).

Τέλος, η ΔΙΣ, αφού έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της ημερησίας διατάξεως, διέκοψε τη Συνεδρία της, διότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι Συνοδικοί Ηλείας Γερμανός και Σιδηροκάστρου Μακάριος επρόκειτο να πραγματοποιήσουν εθιμοτυπική επίσκεψη στον πρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης, Αλέξη Τσίπρα.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΟΣ – Η ΝΕΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ (…ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΤΡΟΙΚΑ) – ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΑ

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ…ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΣΤΡΟ…ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Νέες διατάξεις φέρνουν σαρωτικές αλλαγές – Αντιδρούν δικαστές, εισαγγελείς και δικηγόροι

Με σαρωτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα διαμορφώνεται το νέο πρόσωπο της ελληνικής Δικαιοσύνης, προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων από δικαστές, εισαγγελείς και δικηγόρους, οι οποίοι αντιτίθενται σε ευρύ φάσμα των νέων διατάξεων, από τις τροποποιήσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας ως και την ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ.
Πέρα από τα νομοθετήματα, εξάλλου, αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης να μην παρατείνει την ισχύ προηγούμενης απόφασής του για την αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης, η οποία και είχε ληφθεί ελέω capital controls. Η κίνηση αυτή στην ουσία «ξεπάγωσε» από την αρχή της εβδομάδας τις διαδικασίες για κατασχέσεις, πλειστηριασμούς και εξώσεις, αναφορικά με χρέη σε Εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τρίτους – για εκείνους που έχουν σε βάρος τους σχετικές δικαστικές αποφάσεις.

Νέοι όροι για πλειστηριασμούς και κατασχέσεις

Τις πλέον θεμελιακές αλλαγές επιφέρει η ψήφιση του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (ΚΠΔ) τον περασμένο Ιούλιο. Οι διατάξεις του όχι μόνο μεταβάλλουν τους όρους διεξαγωγής της πολιτικής δίκης, με αδιαμφισβήτητες συνέπειες στο έργο δικαστών και δικηγόρων από την 1η Ιανουαρίου 2016, αλλά και εδραιώνουν νέο πλαίσιο στο πεδίο της αναγκαστικής εκτέλεσης, τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς.

Ο νομικός κόσμος κάνει λόγο για «βουβές» δίκες, καθώς υιοθετείται το πρότυπο που στηρίζεται αποκλειστικά στα έγγραφα, χωρίς μάρτυρες, με ένορκες βεβαιώσεις και απλοποίηση της όλης διαδικασίας, όπως την ήθελε η τότε τρόικα στο όνομα της επιτάχυνσης απονομής της Δικαιοσύνης. Εμπειροι δικαστές διαφωνούν πάντως, εκτιμώντας ότι δεν θα αργήσει να έλθει το ακριβώς αντίθετο: υπό τις νέες συνθήκες και με τις νέες προθεσμίες τα Πρωτοδικεία της χώρας θα φρακάρουν.

Αναφορικά με την αναγκαστική εκτέλεση, ο κλοιός γίνεται περισσότερο ασφυκτικός, καθώς περιορίζεται ο αριθμός των δικών με τις οποίες οι οφειλέτες μπορούν να προβάλλουν αντιρρήσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι μπορούν να ασκήσουν μόνον μία ανακοπή κατά της εκτέλεσης.

Ο Κώδικας προβλέπει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής διενέργειας του πλειστηριασμού, πλην όμως απαιτείται η έκδοση προεδρικού διατάγματος για την εφαρμογή της.

Προεδρικό διάταγμα απαιτείται και για την εφαρμογή της διάταξης που δίνει τη δυνατότητα διεξαγωγής του πλειστηριασμού με βάση την εμπορική αξία του ακινήτου.

Με τις νέες ρυθμίσεις, δε, διανέμεται κατά τρόπο διαφορετικό το πλειστηρίασμα: τίθενται σε προνομιακή σειρά τα τραπεζικά ιδρύματα, σε βάρος του Δημοσίου, των ασφαλιστικών ταμείων και όλων των άλλων πιστωτών.

Ποινές φυλάκισης για τους φοροφυγάδες

Μείζονος σημασίας είναι οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, οι οποίες αυστηροποιούν την ποινική μεταχείριση όλων όσοι κατηγορούνται για φοροδιαφυγή, προβλέποντας ποινές φυλάκισης και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων.

Εκ των βασικότερων διατάξεων είναι αυτή που επιβάλλει ποινή φυλάκισης δύο ετών για την αποφυγή καταβολής φόρου άνω των 100.000 ευρώ ή άνω των 50.000 ευρώ εφόσον πρόκειται για ΦΠΑ, αλλά και αυτή που προβλέπει τη δέσμευση του 50% των καταθέσεων, του 50% του χρηματικού περιεχομένου θυρίδων και του 100% του μη χρηματικού περιεχομένου θυρίδων (π.χ. κοσμήματα ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα) σε περίπτωση φοροδιαφυγής άνω των 150.000 ευρώ. Η ποινική δίωξη ασκείται αυτεπαγγέλτως, ενώ τυχόν προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια δεν επηρεάζει την ποινική διαδικασία.

Με αφορμή το γεγονός ότι προβλέπεται για το ίδιο αδίκημα να κινείται ταυτόχρονα τόσο η ποινική όσο και η διοικητική διαδικασία επιβολής κυρώσεων, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Βασίλης Αλεξανδρής έκανε σαφές με υπόμνημά του ενώπιον της Βουλής ότι η διάταξη αντιβαίνει σε αρχές της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και της σχετικής νομολογίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις που άπτονται δικονομικών δικαιωμάτων, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι καταργείται η διάταξη που έδινε το δικαίωμα στον φορολογούμενο να απαλλαγεί από την ποινική επιβάρυνση καταβάλλοντας τα οφειλόμενα.

«Στο επίπεδο των απειλουμένων ποινών, το ύψος της ποινής εξαρτάται από μη εκκαθαρισμένα ποσά, δηλαδή όχι από τα οφειλόμενα εν τοις πράγμασιν, όπως αυτά προσδιορίζονται έστω με τη βέβαιη και τελική εκκαθάριση από τη φορολογική Αρχή. Πρόκειται για προδήλως αντισυνταγματική πρόβλεψη» είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΔΣΑ. «Αντιθέτως, δεν προβλέπεται πλέον μη άσκηση ποινικής δίωξης, εφόσον αποδεικνύεται ότι ο υπαίτιος έχει ίση ή μεγαλύτερη απαίτηση – βέβαιη και εκκαθαρισμένη – κατά του Δημοσίου».

Αιχμές για αφοπλισμό του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Δεν έχουν περάσει παρά μόλις δύο εβδομάδες από τη στιγμή που οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο και τον αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για θέματα Διαφθοράς κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Οι ανώτατοι δικαστές είχαν δηλώσει ότι αντιτίθενται στην -ψηφισθείσα πλέον – κατάργηση του προληπτικού ελέγχου των κρατικών δαπανών, προειδοποιώντας ότι θα υπάρξει έξαρση της διαφθοράς και της αδιαφάνειας στις δημόσιες δαπάνες. Οι ίδιοι χαρακτήριζαν δε την οικεία ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου ευθέως αντισυνταγματική αλλά και αμφίβολης σκοπιμότητας ως προς την οικονομική αποτελεσματικότητά της.

Με τη ρύθμιση καταργείται ο προληπτικός έλεγχος σε δαπάνες δήμων και νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου από την 1η Ιανουαρίου 2019, καθώς και σε δαπάνες του κράτους από την 1η Ιανουαρίου 2017. Παραμένει αλώβητος μόνον ο κατασταλτικός έλεγχος.


Κυβερνητικές πηγές ισχυρίζονται ότι η ρύθμιση είναι απόρροια της πίεσης των θεσμών για επίσπευση των διαδικασιών και επιτάχυνση των πληρωμών.  



 hellasforce.com
πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ – ΒΙΝΤΕΟ



Για τους ΕΛΛΗΝΕΣ όμως, η κυβέρνηση των ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΩΝ, ετοιμάζεται να την επιβάλει, μα την αγαστή συνεργασία της ΠΟΥΛΗΜΕΝΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ της Εκκλησίας της Ελλάδας…!

ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Καλλιόπη Σουφλή

Δείτε το βίντεο – σποτ, ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ…



       


πηγη





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα 13 νέα προγράμματα για ανέργους -Ευκαιρίες απασχόλησης για 254.000 άτομα

Μέσα στους επόμενους έξι μήνες αναμένεται να προκηρυχθούν 13 προγράμματα που θα προσφέρουν ευκαιρίες κατάρτισης και προσωρινής απασχόλησης σε 254.000 ανέργους.

Τα προγράμματα προβλέπουν επιδοτήσεις του μισθού ή των εισφορών με εγγυημένα εργασιακά δικαιώματα και ελάχιστο μισθό 495 ευρώ, υποχρέωση απασχόλησης ενός ποσοστού ανέργων μετά τη λήξη των επιδοτήσεων και, ειδικά για την κατάρτιση και τη μαθητεία πιστοποίηση των γνώσεων και απασχόληση για 6 έως 12 μήνες.

  1. Πρόγραμμα 10.000 θέσεων εργασίας 12μηνης διάρκειας με έμφαση στους μακροχρόνια και πολύ μακροχρόνια ανέργους, γυναίκες και ανέργους κυρίως άνω των 50 ετών (Δεκέμβριος 2015).
  2. Πρόγραμμα προώθησης της αυτοαπασχόλησης 5.000 νέων ανέργων έως 18-24 ετών, με επιδότηση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης έως 12 μήνες από την έναρξη της δραστηριότητάς τους (Ιανουάριος 2016).
  3. Πρόγραμμα προώθησης της αυτοαπασχόλησης 5.000 νέων ανέργων έως 25-29 ετών, με επιδότηση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης έως 12 μήνες από την έναρξη της δραστηριότητάς τους (Ιανουάριος 2016).
  4. Πρόγραμμα «Δράσεις Ολοκληρωμένης Παρέμβασης» για 8.000 νέους ανέργους έως 24 ετών που θα ενταχθούν σε προγράμματα κατάρτισης με εγγυημένη 12μηνη απασχόληση (Φεβρουάριος 2016).
  5. Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και ένταξης σε θέσεις απασχόλησης για 10.000 άνεργους νέους ηλικίας 18-24 ετών σε επιχειρήσεις, με επίβλεψη στον χώρο εργασίας και, στη συνέχεια, ένταξη σε νέες θέσεις εργασίας στις ίδιες ή άλλες επιχειρήσεις για επιδοτούμενη απασχόληση διάρκειας 12 μηνών (Φεβρουάριος 2016).
  6. Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και ένταξης σε θέσεις απασχόλησης για 3.000 άνεργους νέους ηλικίας 25-29 ετών σε επιχειρήσεις, με επίβλεψη στον χώρο εργασίας και, στη συνέχεια, ένταξη σε νέες θέσεις εργασίας στις ίδιες ή άλλες επιχειρήσεις για επιδοτούμενη απασχόληση διάρκειας 12 μηνών (Φεβρουάριος 2016).
  7. Πρόγραμμα συμβουλευτικής, επαγγελματικής Κατάρτισης, πιστοποίησης προσόντων και πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού σε συνεργασία με κλαδικούς φορείς. 15.000 άνεργοι (Μάρτιος 2016)
  8. Πρόγραμμα προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας για 1.000 ανέργους για τη δημιουργία startups από νέους 18-29 ετών (Μάρτιος 2016)
  9. Πρόγραμμα προώθηση της επιχειρηματικότητας για 3.000 ανέργους άνω των 29 ετών για τη δημιουργία startups (Μάρτιος 2016)
  10. Πρόγραμμα απασχόλησης για ΑΜΕΑ σε κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις (Μάρτιος 2016)
  11. Πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης με εγγυημένη απασχόληση» για 26.000 ανέργους ηλικίας 29-64 ετών.
  12. Πρόγραμμα επιδότησης μισθολογικού κόστους για την ενίσχυση της πλήρως ασφαλισμένης εργασίας σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Μάρτιος 2016) στο πλαίσιο της απόφασης για την ενίσχυση, με τροποποίηση του νόμου 4019/2011, της κοινωνικής οικονομίας στον αγροτοδιατροφικό τομέα, στον τουρισμό, στο περιβάλλον αλλά και την ανάληψη πτωχευμένων επιχειρήσεων από συνεταιρισμούς εργαζομένων.
  13. Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 8 ? 12 μήνες, αντί των 5μηνών (Μάρτιος 2016).
πηγη





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ξεβρακώνοντας την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και το #irunmarathon!

Ξεβρακώνοντας την ΈΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, την τράπεζα της καρδιάς μας!

Οι χρυσοί άνθρωποι της Εθνικής, προσφέρουν από την τσεπη τους 0,50 ευρώ για την ενίσχυση του Κέντρου Ειδικής Φροντίδας Παιδιών του Ναυτικού Νοσοκομείου για κάθε post που γίνεται με το γνωστο πλέον hashtag #irunamarathon! Το πράγμα όμως μάλλον δεν είναι ακριβώς όπως φαίνεται…. Και εξηγώ:

Επειδή μου φάνηκε λίγο ύποπτο το θεματάκι έκατσα αρχικά και έψαξα πόσες χιλιάδες post έχουν γίνει σε facebook, instagram, twitter και είναι αρκετότατα! Ενδεικτικά στο Instagram αυτή τη στιγμή το εν λόγω hashtag έχει πάνω από 27.000 αναφορές! Μωρέ μπράβο, σκέφτηκα… Αν συνεχιστεί η καμπάνια με την ίδια δυναμική σε λίγο η Εθνική μάλλον θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη!
Δεύτερο βήμα ήταν να κάτσω και να βρω πληροφορίες για το “φιλανθρωπικό” αυτό hashtag!
Έπεσα λοιπόν πάνω σε αυτό το site: http://www.i-runmarathon.gr/ ! Στο τέλος της σελίδας, υπάρχουν οι όροι χρήσης, που για πρώτη φορά στη ζωή μου έκατσα και διάβασα! Αυτό που ανακάλυψα μου έλυσε όλες τις απορίες!

Αρχικά, να πούμε σε όλους εκείνους που έτρεξαν κι έκαναν αυτή τη δημοσίευση ότι συμφωνούν με τους όρους χρήσης. Πιο συγκερκιμένα: “Ρητώς αναφέρεται ότι οι αναρτήσεις του κοινού στα κοινωνικά δίκτυα με το‪#‎i‬-runmarathon /‪#‎irunmarathon‬ που θα παρουσιάζονται στο micrositewww.i-runmarathon.gr και θα αποτελούν μέρος του εικονικού μωσαϊκού…“. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η φωτογραφία σας ήδη υπάρχει σε αυτό το site που έχει σηκώσει η Εθνική! Super;;;;;;;;;;;;;

Δεύτερον! Όσα εκατομμύρια post κι αν γίνουν αναφέρεται ρητώς ότι: “Το ύψος του τελικού ποσού που θα διαθέσει η Τράπεζα στον ως άνω Οργανισμό στο πλαίσιο του Προγράμματος εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια και στην απόλυτη κρίση της Τράπεζας“.


2


Τέλος; “Ρητά επίσης αναφέρεται ότι η ενέργεια θα ολοκληρωθεί και θα λήξει οριστικά όταν το σύνολο των αναρτήσεων που θα συγκεντρωθούν στο εικονικό ψηφιακό μωσαϊκό κοινωνικής προσφοράς θα φτάσει στον συνολικό αριθμό των 10.000 αναρτήσεων“. Κάντε τη διαίρεση!


3


Οπότε ότι και να κάνουμε δεν θα πάμε στον παράδεισο με ένα απλό post και προφανώς  η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ κάνει κηδεία με ξένα κόλυβα! Πως τα κατάφερε;;;

Για να θυμηθούμε λίγο….. Τι σημαίνει αρχικά ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών είναι μία χρηματική ενίσχυση που λαμβάνουν οι τράπεζες ώστε να μπορούν να κινούνται (να δανείζουν, κλπ) ώστε να λειτουργούν κανονικά!
ΠΟΣΟ ΛΟΙΠΟΝ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ;;; ΠΟΣΟ 

ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ MARKETING ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ;;;;;;;;; Και αλήθεια, αν η ΕΤΕ κάνει κατασχέσεις σπιτιών στους γονείς των παιδιών που είναι στο Ναυτικό Νοσοκομείο Πειραιά και συγκεκριμένα στο κέντρο ειδικής φροντίδας τι θα πει; «Ναι αλλά δώσαμε 5.000 ευρώ από τα 1,5 δισ. ευρώ [ως και 4,5 δισ] της ανακεφαλαιοποίησης που έγινε από τους φόρους σας;»
Και τέλος…. Πραγματικά τώρα που μας φτύνουν… νομίζουμε άραγε ότι βρέχει;;;;;




πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΟΚ! Σε καθεστώς χρεοκοπίας (και επίσημα) ΟΛΕΣ οι ελληνικές Τράπεζες...

Στο ίδιο μοτίβο με Alpha Bank, Πειραίως και Eurobank προηγουμένως, ο οίκος Standard& Poor's υποβάθμισε και την Εθνική Τράπεζα καθώς θεωρεί την πρόταση ανταλλαγής ομολόγων ως ένα distressed exchange, καθώς οι επενδυτές θα λάβουν μικρότερη αξία από ότι αρχικά υπόσχονταν οι εν λόγω τίτλοι. Επίσης, ο οίκος μειώνει την πιστοληπτική αξιολόγηση των... τίτλων κύριας εξασφάλισης της τράπεζας σε D από CCC- και των τίτλων μειωμένης εξασφάλισης σε D από C.

Υποβάθμισε και την Eurobank
 
Την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα αντισυμβαλλόμενου της Eurobank σε (D - Default) από (SD - Selective Default) υποβάθμισε η Standard & Poor's.
Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, η υποβάθμιση ακολουθεί την ανακοίνωση της Eurobank οτι προχωρά σε δημόσια προσφορά προς τους κατόχους ομολόγων, οι οποίοι μπορούν να ανταλλάξουν τα ομόλογά τους με μετοχές στην ΑΜΚ της τράπεζας.
 
Η Standard and Poor's υπογραμμίζει ότι η ανταλλαγή τίτλων που προτείνει η Eurobank συνιστά (distressed exchange) διότι υποδηλώνει ότι οι επενδυτές θα λάβουν μικρότερη αξία από αυτήν που υπόσχονταν οι αρχικοί τίτλοι.
 
Επισημαίνεται ότι ο διεθνής οίκος τον προηγούμενο μήνα υποβάθμισε και την Τράπεζα Πειραιώς, για τον ίδιο λόγο. Ειδικότερα, η Standard & Poor's υποβάθμισε την Πειραιώς σε καθεστώς χρεοκοπίας (D - Default), από επιλεκτική χρεκοπία (SD - Selective Default), καθώς η πρόταση για την ανταλλαγή των ομολόγων θεωρείται δυσμενής, την ώρα που διατηρείται το καθεστώς των capital controls.
 
Όπως εξηγεί ο S&P, η απόφασή του να υποβαθμίσει τις αξιολογήσεις της Τραπέζης Πειραιώς είναι αποτέλεσμα της ανακοίνωσης της τράπεζας - την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου - πως θα προχωρήσει σε προσφορά ανταλλαγής για ομολογιακά ύψους 1,1 δισ. ευρώ, με στόχο να ενισχυθεί κεφαλαιακά.
 
 



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Φίλης και η γενοκτονία της πολιτικής

Του Κώστα Βαξεβάνη…

Γενοκτονία ή εθνοκάθαρση; Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος δίνει μαθήματα ευαισθησίας πετροβολώντας τον Υπουργό Παιδείας για την τοποθέτησή του πως δεν πρόκειται για γενοκτονία των Ποντίων αλλά για εθνοκάθαρση. Από τον Μεϊμαράκη που ξαφνικά αισθάνεται ντροπή για τις δηλώσεις Φίλη (αλλά όχι για οτιδήποτε άλλο) έως το Μιχελογιαννάκη που εξακόντισε φίλια πυρά, οι πάντες πυροβολούν το Φίλη.

Έχουν δίκιο; Αν εξετάσουμε την υπόθεση όπως συνηθίζουν να εξετάζουν τα μεγάλα νομικά forum τότε μάλλον πρόκειται για εθνοκάθαρση. Ο όρος γενοκτονία καθιερώθηκε νομικά το 1948 και εκτός από βία, δολοφονίες και μετατοπίσεις πληθυσμών που περιλαμβάνει η εθνοκάθαρση απαιτεί υποτίθεται και άλλα μέτρα. Τα όρια είναι σαφώς δυσδιάκριτα.

Το 1994 η Ελληνική Βουλή αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ποντίων ενώ το 2007 η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών αναγνώρισε ως γενοκτονία όσα υπέστησαν οι Έλληνες του Πόντου

Σημασία δεν έχει ο χαρακτηρισμός αλλά η ουσία. Γύρω στις 400.000 Έλληνες του Πόντου πέρασαν από το λεπίδι του Κεμαλισμού και εκτοπίστηκαν προς τον Καύκασο και τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες όπου και εκεί πέρασαν τα πάνδεινα. Ο όρος Γενοκτονία αποδίδει τον τρόπο, την πρόθεση, τη βία και την έκταση των σφαγών. Το θέμα λοιπόν δεν είναι πόσοι έλληνες Πόντιοι γλύτωσαν ώστε να κάνουμε σκόντο στον όρο Γενοκτονία. Άλλωστε ο όρος Ολοκαύτωμα που χρησιμοποιείται για τους Εβραίους δεν σημαίνει πως δεν έμεινε ούτε ένας Εβραίος αλλά πως στόχος ήταν ο αφανισμός των Εβραίων.

Αυτά σε επίπεδο καθαρά νομικών και εγκυκλοπαιδικών αναζητήσεων. Πάμε τώρα στο Νίκο Φίλη. Ο Νίκος Φίλης είναι Υπουργός της Κυβέρνησης. Για μία ακόμη φορά σε συνέντευξή του θέλησε να προτάξει τις προσωπικές του θέσεις. Είναι προφανώς πως έχει δικαίωμα να το κάνει. Το ερώτημα είναι αν ως μέλος μιας κυβέρνησης έχει δικαίωμα να βάζει θέματα στην πολιτική ατζέντα από το πουθενά, τα οποία μάλιστα έχει ξεκάθαρα ορίσει η Ιστορία. Ποιά η σημασία του διαχωρισμού που θέλησε να κάνει ο Φίλης για τη γενοκτονία; Η αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας; Η επίλυση ενός προβλήματος; Η αποκατάσταση μιας αδικίας;


Τίποτα από όλα αυτά. Ο Φίλης συστηματικά παίζει το ρόλο μεταξύ Ρεπούση και Πάγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ. Ακκίζεται και προκαλεί συνεχώς τα συστημικά ΜΜΕ τα οποία θεωρητικά απεχθάνεται, δίνοντάς τους συνεχώς τροφή μέσα από συνεχείς προκλητικές δηλώσεις και βέβαια συνεχείς εμφανίσεις. Δεν ξέρω αν αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως τον διορθωτή του ΣΥΡΙΖΑ που οφείλει να μαζεύει τις ιδεολογικές παρεκτροπές, ή απλώς διακατέχεται από πολιτική επιπολαιότητα και ναρκισσισμό. Το θέμα είναι πως συνεχώς ανοίγει τρύπες στην κυβερνητική συνοχή.

Θα καταλάβαινα για παράδειγμα το να ανοίξει θέματα για τις Τράπεζες ή τη διαφθορά, να ανησυχήσει για την πορεία του κυβερνητικού έργου ή πολύ περισσότερο για το χάλι της Παιδείας της οποίας είναι Υπουργός.

Όπως ακριβώς ο Πάγκαλος όμως, δείχνει το θέμα του να είναι οι προκλήσεις επί παντός πεδίου που τον κρατούν στην επικαιρότητα ως επιπλέοντα.

Ο Υπουργός Παιδείας δείχνει να πιστεύει πως έχει το δικαίωμα, να συμπεριφέρεται ως έχων το άλλοθι της δημοσιογραφίας (της κομματικής δημοσιογραφίας μάλιστα) για να διατυπώνει ό,τι θέλει και όποτε θέλει. Αυτό δεν είναι ελευθερία του λόγου αλλά αυθαιρεσία της προσωπικής πολιτικής.

Κακή πολιτική δεν είναι μόνο η υποταγή στα συμφέροντα αλλά και η αδυναμία να ιεραρχήσεις το πρωτεύων από το τριτεύων. Και πολύ περισσότερο η αδυναμία να διαχωρίσεις τις ανάγκες της κοινωνίας από τις δικές σου.




πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΈΦΥΓΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΚΩΝΑΣ !

ΤΙ ΛΕΝΕ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ! ΑΝΤΙΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΥ ΣΚΟΡΠΙΖΕ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΤΟ ΓΕΛΙΟ…

Ο ηθοποιός Κώστας Τσάκωνας εδώ και ένα περίπου χρόνο έδινε τη δική του μάχη με το καρκίνο και χτες το πρωί τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή. Μάλιστα για την ασθένεια του είχε μιλήσει στη κάμερα της εκπομπής στα «Καλά καθούμενα».

«Τώρα απολαμβάνω την ησυχία μου κι έχω τον καρκίνο μου να ασχολούμαι με αυτό. Έχω καρκίνο στην ουροδόχο κύστη…

Εντάξει, μια χαρά είμαι. Και αύριο να φύγω δεν υπάρχει πρόβλημα, έχω βρει ακόμα και ποιο τραγούδι θα παίξουν στην κηδεία μου, τα «Πέτρινα Χρόνια», γιατί τα έχω ζήσει.
Δίπλα μου έχω τη γυναίκα μου και το παιδί μου. Το συνειδητοποιούν σιγά σιγά ότι κάποια στιγμή η ζωή έχει ένα τέλος…».

Η Κηδεία του θα γίνει το Σάββατο το πρωί στις 11 στο κοιμητήριο της Αργυρούπολης.

tsakonas

Σύντομο βιογραφικό

Γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1943 στην Αθήνα. Ο Κώστας Τσάκωνας φοίτησε στη «Δραματική Σχολή του Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου» του Λεωνίδα Τριβιζά και στη δραματική σχολή «Βεάκη». Η πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο έγινε με εντελώς τυχαίο τρόπο σε μια ταινία μικρού μήκους του Κώστα Ζυρίνη. Στην συνέχεια έπαιξε σε πολλούς πρωταγωνιστικούς ρόλους στον κινηματογράφο, το θέατρο αλλά και στην τηλεόραση. Χαρακτηριστικός ήταν ο ρόλος του στην ταινία «Μάθε παιδί μου γράμματα».

KOSTAS_TSAKONAS_19122011

Ο ηθοποιός τραυματίστηκε σοβαρά το 2004 όταν ένα δέντρο έπεσε στο κεφάλι του και σε συνδυασμό διάφορων προβλημάτων υγείας που τον ταλαιπωρούν, δεν είναι πλέον σε θέση να εργασθεί στο θέατρο.Τα προβλήματα υγείας και η δυσχερής οικονομική του κατάσταση τον οδήγησαν να σκεφτεί να κάνει απεργία πείνας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας το Πάσχα του 2011.

Την είδηση του χαμού του επιβεβαιώνει στο makeleio.gr  ο ηθοποιός και φίλος του Ηλίας Κακλαμάνης! Στο facebook του έγραψε πριν λίγο

tsakonas1


Αν ειναι δυνατον…Θεε των συμπτωσεων…και των γραφτων μας……Πριν ακριβως 3 χρονια σαν σημερα 5-11-2012…..ξεκινουσε αυτο εδω το καναλι….Στην πρωτη εκπομπη ειχα καλεσμενο τον Κωστα Τσακωνα…Η εκπομπη εβγαινε απ’ ευθειας μεσα απο το σπιτι του Κωστα….Την ιδια στιγμη που ξεκιναγε η εκπομπη το διαδικτυο ειχε γεμισει με την ειδηση πως…..’πεθανε ο Κωστας Τσακωνας και αφηνει..συμβουλες σε νεους ηθοποιους..’….Τι μακαβριο χιουμορ που ειχε ο φαρσερ…!!! Το τι εγινε εκει ζωντανα την ωρα της εκπομπης δεν περιγραφεται…απο το ‘ζουγκλα’ ο Μακης Τριανταφυλοπουλος τηλεφωνησε στον ‘αερα’ στον Κωστα…ενας δημοσιογραφος απο το ‘ενικος’ του Νικου Χατζηνικολαου να μαθουν αν αληθευει…χαμος τα τηλεφωνα στα κινητα του Κωστα…και η Κυρια Λελα η γλυκητατη γυναικα του μπηκε αυθορμητα να φωναξει στον Τσακωνα ‘Κωστα βγαις και πες πως δεν εχεις πεθανει…μου τηλεφωνουν απο ολη την Ελλαδα..’ !!!……Εγω κι ο Κωστας συνεχιζαμε…καποιοι ειπαν που ειναι εκεινη την ωρα ο Κωστας…..ο κοσμος εμπαινε να δει ποια ηταν η αληθεια…Χαμος..και το καναλι καθε τοσο να ‘πεφτει’ απο τον πολυ κοσμο….Αυτα…..3 χρονια πριν..ακριβως σαν σημερα….και μεις χαρουμενοι…διαψευδαμε τον χαμο αυτου του κορυφαιου μας ηθοποιου…..Ομως…Ομως…αποψε…αγαπητοι μου φιλοι.. ειχα την ατυχια στον ‘αερα’…κι ενω εκανα εκπομπη να μαθω απο
τηλεθεατη του καναλιου την ειδηση…Εβαλα την Δημητρα Κοινακη να παρει τηλεφωνο στο σπιτι του Κωστα…στην αλλη ακρη της γραμμης αυτη η γλυκεια γυναικα του Κωστα…σπαραζοντας.. …περασε στα χερια μου ..η μαλλον στα αυτια μου τα λογια….’Κυριε Κακλαμανη…μας ‘εφυγε’ ο Κωστας
….χθες ολη νυχτα…βογγουσε απο τους πονους…σημερα το πρωι τον πηγαμε στο νοσοκομειο…και αποψε….’ τα δακρυα τα δικα της..γινοταν ενα με τα δικα μου..κι ας ηταν μακρια ο ενας απο τον αλλον…Δεν ξερω τι της ελεγα…ηταν και η εκπομπη απ’ ευθειας βλεπεις….το γελα παλιατσο δεν μπορουσε να με σωσει…..δακρυσμενος…προσπαθησα …οπως και η Κοινακη…σαν να εβλεπα και τους τηλεθεατες…δακρυσμενους απο εκει…..Αποψε δεν ηταν …5-11-2012…που ηταν ψεμα…..Δυστυχως ηταν….5-11-2015…και ηταν Αληθεια!!! Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΚΩΝΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ…ΕΙΧΕ …ΦΥΓΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ!!!…Φιλε Κωστα Τσακωνα….εσυ που εκανες τοσο κοσμο να γελασει και που θα τον κανεις παντα…Φιλε Κωστα Τσακωνα…εσυ που καθε φορα που τηλεφωνιομαστε και με ακουγες..καπως μου ελεγες ανεκδοτα να με ανεβασεις…ΑΠΟΨΕ …ΜΟΥ ΠΗΡΕΣ ΠΙΣΩ ΟΣΟ ΓΕΛΙΟ ΜΟΥ ΕΙΧΕΣ ΔΩΣΕΙ!!!! ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙΣ….ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΚΙ ΕΚΕΙ ΓΕΛΙΟ…!!! Μπορει ακομη να ειχες κουραστει εδω….μολις προχθες μου ελεγες…’Πολυ πονο Ηλια μου……Ολοι οι αντρες να κανουν τσεκ για προστατη και οι γυναικες για γυναικολογικα και στηθος….Ουτε εχθρος μου…τετοιους πονους…’.!!! Φιλε Κωστα….αυτα μολις προχθες… Μας εδινες συμβουλες κι αποψε μας εφυγες!!! ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ..? ΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΗΣΟΥΝΑ ..ΤΟΣΟ ΚΑΚΟ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ!!! …ΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ …ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ !!!!…? ..Κυριες κυριοι…καλη σας νυχτα και συγνωμη!!

Υ.Γ φιλε Βασιλη μου εφερες το μαντατο αλλα με ενημερωσες….φιλε Πετρο μου…σημαδεψες πως ακριβως σαν σημερα..5-11-….ηταν η εκπομπη ..την οποια και κοινοποιω…του ..’μη θανατου’ ενω αποψε …ΔΥΣΤΥΧΩΣ!

Η πιο καλτ φιγούρα της εποχής της βιντεοκασέτας έχασε τη μάχη με τον καρκίνο και πέθανε σε ηλικία 72 ετών. Την είδηση επιβεβαίωσε ο ηθοποιός Πασχάλης Τσαρούχας με ανάρτησή του στο Facebook.


tsar



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φόροι, φόροι, φόροι μέχρι το Eurogroup και είναι μόνο η αρχή

Έξτρα φόρος στο τζόγο για να μην υπάρξει ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Αυτό φαίνεται πως… κλείδωσε η κυβέρνηση, η οποία καίγεται να κλείσει τα ανοικτά… μέτωπα, αφού τα μέτρα που συζητούνται και πρέπει να εγκριθούν έως την Παρασκευή μέσω τηλεδιάσκεψης από το Euroworking Group, ώστε να υπάρχει θετική απόφαση στο Eurogroup της 9ης Νοεμβρίου.

Τι θα συζητηθεί; Οι πλειστηριασμοί, οι 100 δόσεις, τα γενόσημα και ο ΦΠΑ εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κυβέρνηση εντός των επόμενων ωρών ετοιμάζεται να ανακοινώσει τα εξής μέτρα:

Απόσυρση ΦΠΑ στην εκπαίδευση: Mε τις… ευλογίες του Μοσκοβισί, ο οποίος δήλωσε πως «δεν συζητήσαμε για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση», το οικονομικό επιτελείο κατέληξε στο συμπέρασμα πως το μέτρο που πρότειναν δημιούργησε μεγαλύτερη ζημιά, παρά όφελος για το δημόσιο και την ίδια την κυβέρνηση

Επιβολή φόρου 10% στον στοιχηματισμό του ΚΙΝΟ: Ακόμα και με την επιβολή φόρου 5 λεπτών στην στήλη των 50 λεπτών, θα λείπουν περί 100 εκατομμύρια για να καλυφθεί η «τρύπα» των εσόδων που ανοίγει φέτος από την μη επιβολή ΦΠΑ στην εκπαίδευση, ωστόσο είναι μια αρχή.

Νέα τέλη κυκλοφορίας 2016: Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, τα πετρελαιοκίνητα Ι.Χ. έως 1.600 κυβικά, που εκλύουν κάτω από 100 μικρογραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο, θα επιβαρύνονται από το 2016 με τέλη κυκλοφορίας, θέτοντας στο στόχαστρο περίπου 150.000 ιδιοκτήτες, που την τελευταία πενταετία αγόρασαν τα συγκεκριμένα μοντέλα, αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος».

Την ίδια στιγμή, πρόσθετες επιβαρύνσεις, κυμαινόμενες από 30 ευρώ έως και 200 ευρώ, σχεδιάζει να επιβάλει η κυβέρνηση σε χιλιάδες φορολογούμενους, οι οποίοι κατέχουν υβριδικά ή ηλεκτροκίνητα Ι.Χ. αυτοκίνητα, καθώς, επίσης, και βενζινοκίνητα ή πετρελαιοκίνητα ηλικίας μέχρι πέντε ετών, με κινητήρες άνω των 1.800 κυβικών εκατοστών.

Αλλαγές στις 100 δόσεις: Άλλαξαν τα επιτόκια, μειώνονται και δόσεις για όσους έχουν να πληρώσουν περισσότερα από ό,τι συμφώνησαν μπαίνοντας στη ρύθμιση Βαλαβάνη.

Αλλαγές στη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης: Καταργείται η προκαταβολή του επιδόματος, ενώ θα τεθούν εισοδηματικά και γεωγραφικά κριτήρια για την χορήγηση του επιδόματος, ώστε να μειωθούν στο μισό οι δικαιούχοι και το συνολικό κονδύλι.
Μόλις ολοκληρωθούν αυτά, η φοροκαταιγίδα συνεχίζεται.
 
Σειρά παίρνουν οι αλλαγές στη φορολογία μισθών, αγροτών και ενοικίων, τα κίνητρα αποκάλυψης αδήλωτων καταθέσεων, το νέο περιουσιολόγιο, οι φόροι στη ναυτιλία κ.ά,




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ereportaz: Σε Κοπελούζο και Fraport τα αεροδρόμια

Επιβεβαίωση του ereportaz: Άρχισε το ξεπούλημα των περιφερειακών αεροδρομίων, κάτι που είχαμε αποκαλύψει πρώτοι πριν μέρες. Ήταν 20 Οκτωβρίου του 2015, όταν πρώτο το ereportaz.gr αποκάλυπτε ότι μέσα στο 2015 αρχίζει το ξεπούλημα των αεροδρομίων… 
 
Tι είχανε γράψει:
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ereportaz.gr o κύβος ερρίφθη, οι –πάλαι ποτέ- «αριστερές αντιδράσεις» κάμφθηκαν και έτσι μέχρι το τέλος του χρόνου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ανάψει το «πράσινο φως» προκειμένου να ολοκληρωθεί η αποκρατικοποίηση.
apokalupsi

ΠΛΕΟΝ είναι και επίσημο.  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θέτει σε εφαρμογή ένα από τα 49 προαπαιτούμενα του τρίτου Μνημονίου που προβλέπει την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.

Η κυβέρνηση, με συνοπτικές διαδικασίες έκλεισε το θέμα αργά χθες το βράδυ με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Τι προβλέπεται σύμφωνα με το ΦΕΚ:- Η συνυπογραφή από το Ελληνικό Δημόσιο των Σχεδίων Σύμβασης Παραχώρησης για την Αναβάθμιση, Συντήρηση, Διαχείριση και Λειτουργία περιφερειακών αεροδρομίων Κρήτης, Ηπειρωτικής Ελλάδας και Ιονίου (Ομάδα Α) και Αιγαίου (Ομάδα Β) ως προς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει το ίδιο σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις ανωτέρω συμβάσεις.- Η παροχή εξουσιοδότησης στους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τη συνυπογραφή για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου των Συμβάσεων Παραχώρησης για την Αναβάθμιση, Συντήρηση, Διαχείριση και Λειτουργία περιφερειακών αεροδρομίων Κρήτης, Ηπειρωτικής Ελλάδας και Ιονίου (Ομάδα Α) και Αιγαίου (Ομάδα Β), καθώς και τυχόν άλλων συμβάσεων τροποποιητικών, παρακολουθηματικών ή εκτελεστικών των ως άνω συμβάσεων παραχώρησης σύμφωνα με τα προαναφερόμενα στην παράγραφο 1.

Τότε που έκαναν λόγο για ξεπούλημα (απόσπασμα από το ρεπορτάζ αποκάλυψη του ereportaz από τις 20 Οκτωβρίου)

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν τυχόν αντιδράσεις κυβερνητικών βουλευτών οι οποίοι τον περασμένο Ιούλιο είχαν καταθέσει σχετική ερώτηση υπογραμμίζοντας ότι «με καθαρά οικονομικούς όρους, το ελληνικό κράτος θα έχει από την εν λόγω ιδιωτικοποίηση τετραπλάσια έως και πενταπλάσια απώλεια εσόδων».
 
 Ανάμεσα στους 29 που είχαν υπογράψει την ερώτηση βρίσκονται αρκετά στελέχη τα οποία μετέπειτα προσχώρησαν στην ΛΑΕ, αλλά και νυν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο κ. Μπαλαούρας ή ο κ. Μανιός.

«Αν ολοκληρωθεί η εν λόγω ιδιωτικοποίηση, θα γίνει ενάντια στα συμφέροντα της Ελλάδας και θα αποτελέσει αντικείμενο μελλοντικής διερεύνησης οικονομικού σκανδάλου. Οι Κρατικοί Αερολιμένες ανήκουν στον λαό και οφείλουν να παραδοθούν στις επόμενες γενιές ως περιουσία του ελληνικού κράτους. Η διαχείριση της δημόσιας περιουσίας πρέπει να είναι διαφανής και ελεγκτέα», επεσήμαναν τότε. Το θέμα πλέον είναι πως θα διαχειριστούν την ειλημμένη κυβερνητική απόφαση.
Όπερ και εγένετο… Οι… κωλοτούμπες της κυβέρνησης συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς…
Το ίδιο και οι αποκαλύψεις από το ereportaz.gr




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!