EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τρύπα 1,021 δισ. στην Attica Bank! Πλήρωνε μαλάκα Έλληνα... Εσύ, Δραγασάκη, τι λες; Γνωρίζεις;

Στα 1,021 δισ. προσδιόρισε το κεφαλαιακό κενό της Attica Bank η Τράπεζα της Ελλάδος στο δυσμενές σενάριο των stress tests που διεξήγαγε, χωρίς όμως να προσμετρώνται τα capital action plans και ο αναβαλλόμενος φόρος, ενώ το gap περιορίζεται στα 857 εκατ. ευρώ στο... βασικό σενάριο.

Εντός μιας εβδομάδας η διοίκηση της Attica Bank είναι υποχρεωμένη να προσκομμίσει στην Τράπεζα της Ελλάδος πλήρες business plan ώστε να εξαχθεί το τελικό επίπεδο της αύξησης κεφαλαίου που θα διεξαχθεί εντός του έτους.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΤΣΜΕΔΕ, που είναι ο βασικός μέτοχος, το Ταμείο θα διαθέσει 221 εκατ. στην αμκ, αφήνοντας ένα κενό της τάξης των 600 εκατ. μετά την αφαίρεση του αναβαλλόμενου φόρου και των capital action plans, στα οποία περιλαμβάνεται η μετατροπή ομολογιακών σε μετοχές και η απομείωσή τους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος

Η Τράπεζα της Ελλάδος διεξήγαγε άσκηση Συνολικής Αξιολόγησης 2015 για την Τράπεζα Αττικής, στο πλαίσιο της αντίστοιχης αξιολόγησης που διενήργησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για τις τέσσερις ελληνικές Σημαντικές Τράπεζες. Η Τράπεζα της Ελλάδος ακολούθησε τη μεθοδολογία και τη γενικότερη προσέγγιση που εφαρμόστηκε από την ΕΚΤ για τις τέσσερις Σημαντικές Τράπεζες, προκειμένου να επιτευχθεί συνεπής πληροφόρηση και να διασφαλιστεί η ίση μεταχείριση μεταξύ της Τράπεζας Αττικής και των Σημαντικών Τραπεζών.

Η Συνολική Αξιολόγηση περιλαμβάνει δύο συνιστώσες, τον διεξοδικό και λεπτομερή έλεγχο της ποιότητας των στοιχείων του ενεργητικού (Asset Quality Review – AQR) και μια άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων με προοπτικό χαρακτήρα (forward-looking Stress Test), με σκοπό την εκτίμηση των κεφαλαιακών αναγκών της Τράπεζας Αττικής. Ο έλεγχος της ποιότητας των στοιχείων του ενεργητικού κατέγραψε επακριβώς την αξία των στοιχείων του ενεργητικού της Τράπεζας Αττικής στις 30 Ιουνίου 2015 και το αποτέλεσμά του χρησίμευσε ως σημείο εκκίνησης για την άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων.

Συγκεκριμένα, η άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων είχε προοπτικό χαρακτήρα και προσέγγιση από επάνω προς τα κάτω (top down). Διενεργήθηκε για την περίοδο 30 Ιουνίου 2015 - 31 Δεκεμβρίου 2017, με βάση τα στοιχεία που υποβλήθηκαν από την Τράπεζα Αττικής και ελέγχθηκαν ποιοτικά από την Τράπεζα της Ελλάδος. Σκοπός της άσκησης ήταν να εξεταστεί η ανθεκτικότητα της φερεγγυότητας της Τράπεζας Αττικής σε δύο υποθετικά σενάρια: το βασικό σενάριο, που υποθέτει Δείκτη Κεφαλαίου Κοινών Μετοχών CET1 9,5%, και το σενάριο δυσμενών εξελίξεων, που υποθέτει Δείκτη Κεφαλαίου Κοινών Μετοχών CET1 8%.

Με βάση τα αποτελέσματα της Συνολικής Αξιολόγησης, η Τράπεζα Αττικής παρουσιάζει υστέρηση ύψους 857 εκατ. ευρώ στο βασικό σενάριο και 1.021 εκατ. ευρώ στο δυσμενές, χωρίς όμως να έχουν προσμετρηθεί οι ενέργειες κεφαλαιακής υποστήριξης της Τράπεζας.

Εντός μιας εβδομάδας από την παρούσα ανακοίνωση, η Τράπεζα Αττικής θα υποβάλει στην Τράπεζα της Ελλάδος σχέδιο κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης, στο οποίο θα αναφέρει λεπτομερώς με ποιο τρόπο θα καλυφθεί η υστέρηση αυτή. Το σχέδιο θα αξιολογηθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος, ώστε να προκύψουν οι τελικές κεφαλαιακές ανάγκες και η Τράπεζα Αττικής να προχωρήσει στη διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. 




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ!

Από τον Λάκη Γιαννουλάκη. 
 
Μία παράμερη απώλεια στα όσα γίνονται με τις Τράπεζες το τελευταίο χρονικό διάστημα, είναι οι επιστολές που λαμβάνουν ανυποψίαστοι πολίτες οι οποίοι πριν 10 και 15 χρόνια μπήκαν εγγυητές σε καταναλωτικά δάνεια πρώην πολιτευτών και βουλευτών για να τους διευκολύνουν στις προεκλογικές τους καμπάνιες, με την υπόσχεση πως όταν έπαιρναν την βουλευτική έδρα θα ξεπλήρωναν τα χρέη τους και θα τους απάλλασσαν από τον... βραχνά της εγγύησης. Στο κόλπο εμπλέκονται και υψηλόβαθμα στελέχη των τραπεζών, διευθυντές, υπεύθυνοι χορηγήσεων κλπ, εν αγνοία μάλιστα πολλές φορές των διοικήσεων.

Το φαινόμενο έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις στην Επαρχία και ειδικά στις συνεταιριστικές τράπεζες, όπου η σιωπή όσων γνωρίζουν, ήταν μία από τις αιτίες που ήδη κάποιες τράπεζες κατέρρευσαν υπό το βάρος και αυτών των αποκαλύψεων. Οι τράπεζες επί χρόνια δεν ενοχλούσαν τους πολιτικούς, βουλευτές κλπ οι οποίοι ήταν οι δανειολήπτες και ως εκ τούτου οι εγγυητές πίστευαν ότι όλα βαίνουν καλώς. Τον τελευταίο ένα χρόνο όμως και πιο συγκεκριμένα από τις αρχές του 2015 μετά τις εκλογές, οι τράπεζες στέλνουν σωρηδόν μπιλιέτα στους εγγυητές, μια που οι πρωτοφειλέτες-δανειολήπτες πολιτικοί, κατά την διάρκεια που πήραν τα δάνεια φρόντισαν σε συνεννόηση με τους τραπεζίτες να βγάλουν από πάνω τους τα όποια περιουσιακά στοιχεία και έτσι οι εγγυητές με περιουσία να βρεθούν προ απροόπτου.

Οι εγγυητές στρέφονται τώρα εναντίον εκείνων των τραπεζικών στελεχών, που έδωσαν τα δάνεια χωρίς να ελέγξουν αν οι πολιτικοί πληρούσαν τα κριτήρια, συν το γεγονός ότι επί 10 και 15 χρόνια όταν κάποιοι από τους πολιτικούς αυτούς ήταν στο Κοινοβούλιο δεν τους ενόχλησαν. Επίσης δεν ειδοποίησαν επί μία δεκαετία και πλέον τους εγγυητές παρά την υποχρέωσή τους εφόσον οι δανειολήπτες δεν πλήρωναν, ενώ τους υποχρέωναν να παραιτηθούν και από τις ενστάσεις διήζησης, με αποτέλεσμα οι εγγυητές να κινδυνεύουν τώρα να χάσουν τις περιουσίες τους.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πολλά γνωστά ονόματα της Ελληνικής πολιτικής σκηνής, ειδικά στην περιφέρεια όπου οι συνεταιριστικές τράπεζες δάνειζαν αφειδώς χωρίς κανένα έλεγχο από την Τράπεζα της Ελλάδος. Μάλιστα υπήρχαν περιπτώσεις που δίνονταν καταναλωτικά δάνεια με ανοικτούς αλληλόχρεους λογαριασμούς λες και επρόκειτο για πολιτικούς-επιχειρηματίες.

Οι Τράπεζες από την πλευρά τους είναι έτοιμες να συμβιβαστούν ακόμα και με το 10% των οφειλών, όσο δηλαδή θα πουλήσουν στα ξένα funds αυτά τα καταναλωτικά δάνεια τα οποία μάλιστα δεν είναι και ενυπόθηκα. Ως εκ τούτου οι εγγυητές των πολιτικών καλούνται να πληρώσουν αυτό το ποσοστό για να γλυτώσουν τις περιουσίες τους.

Οι Τράπεζες προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μην δημοσιοποιηθεί το θέμα, διότι έτσι θα φανεί η ευθύνη των ίδιων που χορηγούσαν αφειδώς δάνεια σε πολιτευτές, βουλευτές κλπ. Επίσης βάσει νόμου και αφού υπάρχει δεδικασμένο, έχουν κριθεί ως παράνομοι και καταχρηστικοί όλοι οι όροι παραίτησης των εγγυητών από τα δικαιώματα που τους προστατεύουν και έτσι οι τράπεζες επ ουδενί λόγο δεν επιθυμούν να πάνε στα δικαστήρια, αφού τα σπίτια δεν έχουν καμία αξία.

Τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση θα πρέπει να λύσει και αυτό το θέμα στο πλαίσιο των κόκκινων δανείων. Θεωρείται βέβαιο ότι θα δώσει την δυνατότητα να διαγραφούν μεγάλα ποσά από κεφάλαια και τόκους. Σε αντίθετη περίπτωση οι εγγυητές των πολιτικών αυτών προσώπων, πρώην βουλευτών κλπ, θα δημοσιοποιήσουν τα ονόματα αυτών που πήραν καταναλωτικά δάνεια με εγγύηση τις περιουσίες ανυποψίαστων πολιτών σε συνεργασία με τα στελέχη των τραπεζών. Και τότε θα ανοίξει ένα τόσο μεγάλο μέτωπο που καμία πρωτοβουλία της κυβέρνησης δεν θα μπορεί να λύσει, αφού οι πολιτικοί αυτοί ανήκουν σε όλα τα κόμματα.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φαρμακευτική δέσμευσε μισθοδοσία Νοσοκομείου...

Φαρμακευτική εταιρεία δέσμευσε  μισθοδοσία προσωπικού για οφειλές που έχει απέναντι σε αυτή το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.

Δυστυχώς με το τρόπο αυτό  κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι. Οπως μάλιστα  αναφέρουν μπορεί σύντομα το Νοσοκομείο να μείνει και χωρίς σύριγγες .

Το χρέος αυτή τη στιγμή του Νοσοκομείου  στις φαρμακευτικές ανέρχεται στα 70 εκατομμύρια, ενώ τα χρέη των Ταμείων των ασφαλισμένων που δεν πληρώνουν στο Νοσοκομείο  ανέρχονται στα 220 εκατομμύρια Ευρώ !


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι Αμερικανοί κάνουν σημαία τους τα «ΟΧΙ» των Ελλήνων! (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Βίντεο το οποίο υμνεί το Ελληνικό κουράγιο, τις θυσίες και τα κατορθώματα του ελληνικού λαού κάνει θραύση στο Αμερικάνικό διαδίκτυο!
Το βίντεο που δημιούργησε το μη κερδοσκοπικό «Ίδρυμα για την Ημέρα του Όχι»παίρνει σαφή θέση υπέρ της χώρας μας για τα «όχι» που έχει πει στην πρόσφατη αλλά και στην σύγχρονη ιστορία της.
oxi_day3
Στο βίντεο-αφιέρωμα γνωστοί πολιτικοί από όλων τον κόσμο αναφέρονται στη σημασία του ελληνικού «Όχι» του ’40 αλλά και στον τρόπο που αυτό επηρέασε την έκβαση της Ιστορίας. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο Φράνκλιν Ρούσβελτ, ο Μπόνο, η Χίλαρι και ο Μπιλ Κλίντον.
oxi_day4
Σκοπός του Ιδρύματος είναι η ενημέρωση των Αμερικανών σχετικά με τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε η Ελλάδα στον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο και να ωθήσει τους σύγχρονους ήρωες να αγωνιστούν για τη διατήρηση και την προώθηση της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο.
oxi_day1
«Το βίντεο του Ιδρύματος της Ημέρας του Όχι είναι ένα δυναμικό αφιέρωμα, το οποίο εξυμνεί αυτή την σπουδαία στιγμή για την ανθρώπινη ιστορία και μας εμπνέει να είμαστε και σήμερα θαρραλέοι», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής.
oxi_day2
Παίρνει σαφώς θέση υπέρ Ελλάδος, ενώ αφήνει αιχμές κατά της Γερμανίας για τους χειρισμούς στην ελληνική κρίση.




crashonline.gr



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αγγλία - Νέα αστυνομική μέθοδος: Κατάθεση μέσω Skype

Σε μια προσπάθεια να μειώσουν το κόστος, λόγω και των περικοπών στον προϋπολογισμό των αστυνομικών τμημάτων, οι Βρετανοί αστυνομικοί θα συνομιλούν πλέον με τα θύματα εγκληματικών ενεργειών μέσω... Skype αντί να τα συναντούν στα σπίτια τους.


Η αστυνομία της κομητείας Κέμπριτζσιρ, στη νοτιοανατολική Αγγλία, ανέφερε ότι από την ερχόμενη Τρίτη θα δοκιμάσει αυτήν τη μέθοδο στην πόλη Πίτερμπρο.
Στην περίπτωση που ο αδίκημα δεν απαιτεί την κατεπείγουσα επέμβαση των αστυνομικών, αυτοί δεν θα πηγαίνουν επί τόπου αλλά θα προτείνουν στα θύματα να μιλούν στο τηλέφωνο ή μέσω Skype. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα εξακολουθήσουν να πηγαίνουν σε σπίτια ηλικιωμένων κατοίκων ή σε εκείνους που δεν έχουν εξοικειωθεί με τα νέα μέσα επικοινωνίας.
Η βασική ιδέα είναι να υπάρχει περισσότερη "ευελιξία" και μια πιο γρήγορη "αντίδραση" εκ μέρους των αστυνομικών. Έτσι, οι αστυνομικοί που περνούν υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα να πηγαινοέρχονται σε σπίτια θα μπορούν να περιπολούν στις γειτονιές, εκτιμά η Μέλανι Ντέιλς, η επικεφαλής της αστυνομίας του Πίτερμπρο.
Η πρωτοβουλία αυτή θα συμβάλει ταυτόχρονα στην εξοικονόμηση χρημάτων, δεδομένου ότι η συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον έχει προχωρήσει σε περικοπές στον προϋπολογισμό της αστυνομίας.
"Πολύ απλά, δεν είναι πλέον δυνατόν" να μετακινούνται οι αστυνομικοί για κάθε αδίκημα, ιδίως για τις διαρρήξεις, εξήγησε ο Οζ Μέριγκολντ, ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Αστυνομικών του Κέμπριτζσιρ.
"Όταν οι προϋπολογισμοί περικόπτονται κατά εκατομμύρια, τότε η εικονική αστυνομία θα γίνει ο κανόνας" σχολίασε ένας πρώην αξιωματικός της αστυνομίας, ο Κλάιβ Τσάμπερλεν εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τα νέα μέτρα.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ένα βασιλικό μονοπώλιο που το έλεγαν ΟΑΣΘ

Φανταστείτε τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη μιας ευρωπαϊκής χώρας να διαθέτει μια και μόνον αστική συγκοινωνία. Τώρα φανταστείτε να είστε μέτοχος μιας οποιασδήποτε εταιρείας, όπου το κράτος σας διασφαλίζει προκαταβολικά το επιχειρηματικό κέρδος ανεξάρτητα από την πορεία της εταιρείας, ζητώντας σας να του παραθέτετε ετησίως τα έξοδα και τα έσοδά της, ώστε να σας καλύπτει τη ζημιά με δικά του χρήματα. Και τώρα σταματήστε να φαντάζεστε και ανοίξτε τα μάτια σας. Καλως ήρθατε στον ΟΑΣΘ. Παρακαλούμε, κρατηθείτε από τις χειρολαβές.

του Μάνου Φραγκιουδάκη

Μια ιστορία από το 1957

 
Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, ιδρύθηκε το 1957, με το Νομοθετικό Διάταγμα 3721/1957. Είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και κατόπιν οικονομικών συμφωνιών με το Ελληνικό Δημόσιο, αναλαμβάνει να εκτελεί τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. Ο ΟΑΣΘ έχει 424 ακέραιες μετοχές. Οι 346 είναι κατανεμημένες σε περίπου 1.900 μικρομετόχους. Οι 29 ανήκουν στην Α.Ε. ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. Οι 25 ανήκουν στον Συνεταιρισμό Εργαζομένων του ΟΑΣΘ και οι 24 στο Νομικό Πρόσωπο του ΟΑΣΘ.
 
Με την ίδρυση του ΟΑΣΘ το 1957, το τραμ σταματά τη λειτουργία του, καθώς χαρακτηρίζεται απαρχαιωμένο Μέσο Μαζικής Μεταφοράς. Από το Βήμα της Βουλής, ο Γιώργος Ράλλης, τότε υπουργός Συγκοινωνιών της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή τονίζει: «Πιστεύω ότι όλαι αι συγκοινωνίαι θα πρέπει να είναι δημοτικαί ή κρατικαί και εκεί ασφαλώς θα καταλήξωμεν μιαν ημέραν. Δεν το εκάμαμε σήμερα διότι δεν είχαμε την δυνατότητα να εξαγοράσωμεν τα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης. Εάν υπάρξει αυτή η δυνατότης το Κράτος θα προβή εις εξαγοράν εις το 25ο έτος». Το Νομοθετικό Διάταγμα υπογράφεται από τον Βασιλιά Παύλο και πλέον ο ΟΑΣΘ αποκτά το μονοπώλιο στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης.
 

Οι συμβάσεις

 
Η πρώτη σύμβαση μεταξύ ΟΑΣΘ και ελληνικού κράτους, έχει διάρκεια μέχρι το τέλος του 1981. Με τη λήξη της, ανανεώνεται αμέσως για ακόμη 19 έτη. Η κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη στις 30 Απριλίου του 2001 υπογράφει με τον Νόμο 2898/2001 νέα σύμβαση, οκταετούς διάρκειας, δηλαδή μέχρι το 2009.
 
Φτάνουμε στο 2007 και η Ευρωπαϊκή Ένωση θεσπίζει Κανονισμό. Σύμφωνα λοιπόν με τον 1370/2007/23.10.2007 άρθρο 4, παράγραφος 3, «Η διάρκεια των συμβάσεων παροχής δημόσιας υπηρεσίας είναι περιορισμένη και δεν υπερβαίνει τα δέκα έτη για υπηρεσίες με αστικά και υπεραστικά λεωφορεία και τα δεκαπέντε έτη για υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών με σιδηροδρομικά ή άλλα μέσα σταθερής τροχιάς».  Παρακάτω, στο άρθρο 12, αναφέρεται ότι ο Κανονισμός ξεκινά να ισχύει από τις 03.12.2009. Η σύμβαση του ΟΑΣΘ με το ελληνικό Κράτος έχει ισχύ μέχρι τις 31/12/2009.
 
Στην Ελλάδα, κυβερνά η Νέα Δημοκρατία με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή. Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, Κωστή Χατζηδάκη, υπογράφουν το ΦΕΚ της 18ης Μαρτίου 2008. Τι λέει το ΦΕΚ; Ότι το ελληνικό κράτος, δεν μπορεί να περιμένει την 31 Δεκεμβρίου του 2009 για να ανανεώσει τη σύμβαση του ΟΑΣΘ. Βιάζεται. Παράλληλα όμως έχει βρει και μια εκπληκτική ιδέα. «Η ισχύς της οικονομικής συμφωνίας μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΟΑΣΘ, παρατείνεται μέχρι δύο (2) έτη από την ολοκλήρωση του υπό εκτέλεση ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, όπως αυτό περιγράφεται ως αντικείμενο της από 07.04.2006 σύμβασης (CON – 06/004) μεταξύ της Αττικό Μετρό Α.Ε. και της κοινοπραξίας ΑΕΓΕΚ – IMPREGLIO – ANSALDO TSF – SELI ANSALDOBREDA και των τυχόν τροποποιήσεων, που ενδέχεται να επέλθουν στην ανωτέρω σύμβαση».
 
Η κυβέρνηση Καραμανλή, με την υπογραφή των Αλογοσκούφη και Χατζηδάκη, ανανεώνει την σύμβαση του ΟΑΣΘ η οποία θα έχει ισχύ μέχρι 2 χρόνια μετά την ολοκλήρωση των έργων του ...Μετρό Θεσσαλονίκης! Αν η ισχύς της σύμβασης ήταν μέχρι την έναρξη λειτουργίας του Μετρό, θα ήταν απλό ανέκδοτο. Όμως, εδώ υπάρχει κάτι πολύ καλύτερο. Με δεδομένο ότι η σύμβαση του Μετρό προβλέπει μετά την δημιουργία των πρώτων σταθμών, επεκτάσεις που θα παρατείνουν την ολοκλήρωση του έργου, ο ΟΑΣΘ έχει εξασφαλίσει μια συμφωνία αορίστου χρονικής διάρκειας. Ο τότε αντιπρόεδρος και σημερινός πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, πανηγυρίζοντας, σημειώνει στα ΝΕΑ ΤΟΥ ΟΑΣΘ(Ιαν-Απρ 2008) πως για πρώτη φορά δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης της σύμβασης και πως αυτή θα είναι σε ισχύ, τουλάχιστον μέχρι το 2020.
 
Κάπως έτσι ΟΑΣΘ και Κυβέρνηση, ξεπερνούν και το εμπόδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βάζει ανώτατο όριο της διάρκειας των συμβάσεων τα 10 χρόνια, αφού είπαμε... ο Κανονισμός τίθεται σε ισχύ από τις 03.12.2009, όμως η υπογραφή της νέας σύμβασης γίνεται εσπευσμένα στις 18.03.2008 αντί για τις 31.12.2009 που έληγε στην πραγματικότητα. Αφού είναι νόμιμο, είναι και ηθικό όπως έλεγε και ένα σλόγκαν της εποχής. Όχι;
 

Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει. Η μάλλον «Ηρακλής»

  
Προχωρώντας την έρευνα, φτάνουμε στα αμαξοστάσια και τα γραφεία διοίκησης του ΟΑΣΘ τα οποία ενοικιάζει από τον συνεταιρισμό «Ηρακλής».  Ποιοί είναι μέλη του συνεταιρισμού «Ηρακλής»; Ορισμένοι από τους μετόχους του ΟΑΣΘ. Τα ενοίκια των αμαξοστασίων και των γραφείων, αυξήθηκαν κατά 100% την τριετία 1989-1991 μετά από ψήφισμα του Δ.Σ. του ΟΑΣΘ. Εν τω μεταξύ, η οικονομική κρίση φαίνεται ότι δεν έχει περάσει από την Θεσσαλονίκη. Αν νομίζετε ότι η ανεργία έχει ανέβει στην πόλη και τα ενοίκια έχουν πάρει την κατιούσα, είστε γελασμένοι. Στον ΟΑΣΘ είναι ακόμη όλα υπο έλεγχο και τα ενοίκια παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Όχι τα ίδια με του 2001 βέβαια για να είμαστε δίκαιοι, καθώς ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, έχει απαντήσει δημοσίως σε καταγγελίες το 2014 πως έχει επέλθει μείωση την πενταετία 2009-2014. Όμως τα οικονομικά του Οργανισμού χαρακτηρίζονται από πρωτοφανή αδιαφάνεια.
 
Τα αναλυτικά έξοδα του Οργανισμού δεν παρουσιάζονται επισήμως και επαρκώς,  παρά το γεγονός ότι γίνεται διαχείρηση δημόσιου χρήματος. Το ίδιο συμβαίνει και με την μετοχική σύνθεση του ΟΑΣΘ. Καταγγελίες που αναφέρουν πως ορισμένες μετοχές ανήκουν σε πολιτικά πρόσωπα, έχουν διαψευστεί κατηγορηματικά από τον πρόεδρο κ. Στεφανίδη, ο οποίος όμως δεν θέλησε να  αποδείξει τους ισχυρισμούς του δίνοντας στην δημοσιότητα όλα τα ονόματα των μετόχων.
 

Ο ΟΑΣΘ έχει ζημιές. Οι μέτοχοι όχι

 
Εύλογα θα αναλογιστεί κανείς, ότι με αυτόν τον τρόπο ζημιώνεται το κράτος, και κερδίζουν τα μέλη του συνεταιρισμού «Ηρακλής». Και θα κάνει λάθος. Δεν κερδίζουν μόνο τα μέλη του συνεταιρισμού, αλλά και οι μέτοχοι του ΟΑΣΘ. Οι ίδιοι άνθρωποι δηλαδή.
 
Το ελληνικό κράτος, έχει φροντίσει στις συμβάσεις του με τον Οργανισμό για την αποζημίωση των μετόχων όταν τα έξοδα ανεβαίνουν. Το επιχειρηματικό κέρδος των μετόχων, υπολογίζεται με βάση τα έσοδα πάσης φύσεως και το ύψος των παγιών του Οργανισμού. Η σύμβαση παραχώρησης με το κράτος, εξασφαλίζει πως το κέρδος των μετόχων θα είναι σταθερό, ότι κι αν συμβαίνει. Τα τελευταία χρόνια, είτε εξυπηρετούνται σωστά οι επιβάτες, είτε όχι, το επιχειρηματικό κέρδος ανέρχεται σε 16,5 εκατομμύρια ευρώ κατ'έτος.
 
Ποιός πληρώνει τις ζημιές; Φυσικά οι πολίτες. Είτε άμεσα, είτε έμμεσα. Άμεσα, με αυξήσεις εισιτηρίων για να καλυφθεί η ζημιά(από το 2009 μέχρι το 2014 το απλό εισιτήριο από 0,50 ευρώ, διπλασιάστηκε σε 1 ευρώ). Έμμεσα, με την αντισταθμιστική καταβολή.
 
Η αντισταθμιστική καταβολή, είναι η επιχορήγηση που δίνει το κράτος στον Οργανισμό για να καλύψει τη διαφορά εσόδων-εξόδων. Ενδεικτικά, παραθέτουμε τα στοιχεία από το 2009 μέχρι το 2013 όπως δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ 2283/26.08.14 με βάση την Κοινή Υπουργική Aπόφαση υπογεγραμμένη από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Yποδομών, Mεταφορών και Δικτύων, Μιχαήλ Παπαδόπουλο.
 
Ως έξοδα, στα στοιχεία που θα διαβάσετε, υπολογίζονται: Μισθώματα, Δαπάνες προσωπικού, Πάγιες δαπάνες, Γενικές δαπάνες, Μεταβλητές δαπάνες, Επιχειρηματικό κέρδος, Αποσβέσεις.

 20092010201120122013
Έσοδα48.636.59050.668.10162.104.25957.735.92058.079.307
Έξοδα165.766.064179.239.317188.331.215183.997.482176.441.418
Δημόσια επιχορήγηση117.129.475128.571.216126.226.956126.261.562118.362.110
 
Το σύνολο των χρημάτων που έδωσε το ελληνικό Δημόσιο στον ΟΑΣΘ, ως επιχορήγηση (αντισταθμιστική καταβολή) για την πενταετία 2009-2013, ήταν 616.551.319 ευρώ! Ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης, σε παλαιότερες δηλώσεις του, έχει ...ορίσει την αντισταθμιστική καταβολή σαν «επιδότηση εισιτηρίου». Στη λογική πως αν ο Οργανισμός έχει ζημιές, πρέπει είτε να τις καλύπτει το κράτος με την αντισταθμιστική καταβολή, είτε να τις καλύπτουν οι επιβάτες με αύξηση του εισιτηρίου. Είπαμε. Το κέρδος των μετόχων πρέπει να παραμένει σταθερό, ότι και αν συμβεί.
 
Ο λόγος που σας παρουσιάζουμε τα στοιχεία μέχρι το 2013, είναι το γεγονός ότι αυτά είναι τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία που αφορούν τον Οργανισμό. Φυσικά στο ΦΕΚ της 26.08.2014, υπάρχει πρόβλεψη και για την αντισταθμιστική καταβολή του ΟΑΣΘ από το 2014 έως το 2017.
 
Συγκεκριμένα,
  • για το 2014 - 90.950.411 ευρώ,
  • για το 2015 - 53.228.901 ευρώ,
  • για το 2016 - 47.041.162 ευρώ,
  • για το 2017 - 44.146.017 ευρώ.
Δηλαδή προβλέπεται 235.366.491 ευρώ ως δημόσια επιχορήγηση για 4 χρόνια!
 
Το μονοπώλιο που κατέχει ο ΟΑΣΘ και οι συμβάσεις του με το κράτος, του δίνουν την δυνατότητα να τραβάει χειρόφρενο όταν δεν του καταβάλλονται τα ποσά. Η πόλη μένει χωρίς λεωφορεία, ο ΟΑΣΘ προσφεύγει στα διαιτητικά δικαστήρια και δικαιώνεται. Όπως συνέβη, παραδείγματος χάριν, για την περίοδο 2009-2011 όταν του επιδικάστηκαν 66 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από την αρχική πρόβλεψη.
 

Κανένα άγχος για τις ασφαλιστικές εισφορές

 
Τα περίεργα θέματα του ΟΑΣΘ, δεν σταματούν εδώ. Με την τροπολογία 2188 παρ. 5 που κατατέθηκε το 2014, δόθηκε ένα πολύ σημαντικό δώρο στον Οργανισμό. Οι καθυστερημένες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία για το διάστημα 01.01.2012 έως 30.04.2013 ανέρχονται στο ποσό των 10.938.251,98 ευρώ. Σύμφωνα με στοιχεία του σχεδίου νόμου, μέχρι την 31.12.2014 έχει καταβληθεί το σύνολο των αντισταθμιστικών καταβολών από πλευράς του ελληνικού κράτους προς τον ΟΑΣΘ για το 2012.
 
Παρότι όμως ο ΟΑΣΘ έχει εισπράξει τα λεφτά του και παρά το γεγονός ότι δεν έχει πληρώσει τις οφειλές του προς τα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με την τροπολογία «χορηγείται αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας κατά παρέκκλιση», ενώ για το διάστημα 01.08.2014 ως 31.12.2017 «αναστέλλονται κατά της επιχείρησης,(...)πάσης φύσεως κατά τον ΚΕΔΕ ή κάθε άλλη κείμενη διάταξη, πράξεις διοικητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης για τις οφειλές τους στους ασφαλιστικούς φορείς». Έτσι, τακτοποιήθηκαν άτοκα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Οργανισμού, διεγράφησαν οι προσαυξήσεις και άρθηκαν οι ποινικές διώξεις κατά της διοίκησης.
 
Οι μέτοχοι του ΟΑΣΘ όμως, έχουν λάβει κανονικά το μέρισμά τους μέχρι και τον Ιούνιο του 2014. Άρα, όπως κατήγγειλαν οι βουλευτές της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ όταν συζητήθηκε η συγκεκριμένη τροπολογία στη Βουλή, ο ΟΑΣΘ επέλεξε να πληρώσει τα μερίσματα στους μετόχους του και να αφήσει τις ασφαλιστικές εισφορές απλήρωτες. Έτσι κι αλλιώς αυτές μπορούν να τις πληρώσουν και οι συνταξιούχοι με περικοπές.
 

Οι προαναγγελείες Σπίρτζη που έμειναν στα χαρτιά

 
Την Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015, ο Χρήστος Σπίρτζης, υπουργός Μεταφορών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝ.ΕΛ, από το βήμα της Βουλής, προανήγγειλε την τροποποίηση της σύμβασης του ΟΑΣΘ με το ελληνικό κράτος. Όπως είπε τότε ο κ. Σπίρτζης, στόχος θα ήταν «εξοικονόμηση πόρων από την τροποποίηση του νόμου για τη σκανδαλώδη επιδότηση του ΟΑΣΘ, όπου έχουμε πενταπλάσια επιδότηση από τον ΟΑΣΑ».
 
Τότε, ο κ. Χρήστος Στεφανίδης, πρόεδρος του ΟΑΣΘ, απαντώντας στον υπουργό, τόνισε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει σε μονομερή τροποποίηση της σύμβασης που υπογράφηκε το 2008.«Μία σύμβαση δεν τροποποιείται μονομερώς από τη μια μεριά. Η σύμβαση είναι σε εκτέλεση νόμου και την υπογράφει το υπουργείο Μεταφορών, ο ΟΑΣΘ, η ΚΤΕΛ ΑΕ Θεσσαλονίκης και το Συνδικάτο εργαζομένων», δήλωσε ο κ. Στεφανίδης.
 
Δεν έχει κανένας λόγο να διαφωνήσει με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ. Εκτός αν έχει διαβάσει τη σύμβαση μεταξύ του Οργανισμού και του ελληνικού κράτους. Συγκεκριμένα στον Ν. 2898/2001 άρθρο 13, που δημοσιεύεται στην σελίδα 1373 του ΦΕΚ της 10ης Απριλίου του 2001, αναφέρεται πως μπορεί να γίνει καταγγελία της σύμβασης από το Ελληνικό Δημόσιο.

Οι δηλώσεις Σπίρτζη τον περασμένο Ιούνιο, έμειναν δηλώσεις. Ακολούθησε ένα δημοψήφισμα, μια εκλογική διαδικασία και επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ. Σπίρτζη στην ίδια θέση. Αυτή του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Όμως, προς το παρόν, ο ΟΑΣΘ παραμένει βασιλιάς. 



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βρέφος 8 μηνών νεκρό από δακρυγόνα του ισραηλινού στρατού

Καθημερινές είναι οι συγκρούσεις Ισραηλινών και Παλαιστινίων, με τελευταίο θύμα ένα βρέφος 8 μηνών που υπέστη ασφυξία από δακρυγόνα του ισραηλινού στρατού στη Βηθλεέμ της Δυτικής Όχθης.

Σύμφωνα με τον υπουργός Υγείας του παλαιστινιακού κράτους, το βρέφος υπέστη ασφυξία από τα δακρυγόνα που χρησιμοποίησαν οι Ισραηλινοί στρατιώτες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με νεαρούς Παλαιστίνιους, οι οποίοι εκτόξευαν πέτρες εναντίον τους

Στη ίδια περιοχή, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, Ισραηλινοί στρατιώτες παρέσυραν νεαρό Παλαιστίνιο με το θωρακισμένο όχημά τους κατά τη διάρκεια ταραχών. Στη συνέχεια, ένας στρατιώτης κατέβηκε από το όχημα και χτύπησε πολλές φορές τον νεαρό που ήταν πεσμένος στο έδαφος με τη λαβή του όπλου του.

Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο των παλαιστινιακών αρχών. Όμως οι στρατιώτες εμπόδισαν τους τραυματιοφορείς να πλησιάσουν τον νεαρό, που ήταν τραυματισμένος στο αριστερό πόδι, εκτοξεύοντας δακρυγόνα εναντίον τους και απωθώντας τους βίαια.

Από την πλευρά της, η ισραηλινή αστυνομία ανέφερε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας εντόπισαν Παλαιστίνιο οπλισμένο με ένα αιχμηρό αντικείμενο που πλησίαζε τους στρατιώτες. Ένας αξιωματικός έδωσε τότε εντολή στους άνδρες που επέβαιναν στο τζιπ να παρασύρουν τον επιτιθέμενο ο οποίος «τραυματίστηκε σοβαρά».

Συνολικά οκτώ Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από αληθινές σφαίρες και ένας από πλαστικές κατά τις τελευταίες συγκρούσεις, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού κράτους.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ξεκίνησε ο …εκδημοκρατισμός της Εκπαίδευσης

Την … «ανασυγκρότηση» των υπηρεσιακών συμβουλίων ΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΔΕ, ΠΥΣΕΕΠ, ΑΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΠΕ, ΚΥΣΔΕ και ΚΥΣΕΕΠ, όπως επιχειρείται από την κυβέρνηση, στηλιτεύει το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας πως προφανώς ξεκίνησε η «δημοκρατική» λειτουργία της Εκπαίδευσης.


Αφορμή για την εμφανή ειρωνεία στο ύφος των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, υπήρξε η τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, με την οποία και λήγει πρόωρα η θητεία τους και ξεκινά η ανασυγκρότησή τους, με ορισμό των μη αιρετών μελών τους απευθείας από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Και μόνο αυτή η διαδικασία, κάνει τους παροικούντες την Χαριλάου Τρικούπη να μιλούν για επιχείρηση άλωσης των συμβουλίων και ελέγχου των τοποθετήσεων κατά το δοκούν.

«Μετά την ρύθμιση για την “δημοκρατική” εκλογή των Διευθυντών των σχολικών μονάδων και την απάντηση του εκπαιδευτικού κλάδου, έρχεται η “δημοκρατική” λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων», σχολιάζουν . «Μάλλον οι εξαγγελίες του υπουργού για “εκδημοκρατισμό” της Εκπαίδευσης ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ»…




πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μεγάλη νίκη Ολυμπιακού

Νικητής στο Μιλάνο ο Ολυμπιακός. Επικρατώντας με 71-66 οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους στην εφετινή Ευρωλίγκα.
To παιχνίδι ήταν ένα παιχνίδι λαθών. Κατά τη διάρκεια του ο Ολυμπιακός πήρε τουλάχιστον τρεις φορές καλές διαφορές της τάξης των 6-7 πόντων τις οποίες όμως δεν κατάφερε να κρατήσει κάνοντας το ματς ντέρμπι μέχρι το τέλος.
Εκεί στήριξαν την ομάδα του Σφαιρόπουλου. Ο Γιανγκ που έβαλε τους Ιταλούς στα καλάθια, ο Σπανούλης που πέτυχε το πιο σημαντικό καλάθι για το 64-66 και ο Πρίντεζης που καθάρισε οριστικά το ματς με καλάθι και φάουλ στο τέλος.
Τα δεκάλεπτα: 23-20, 37-39, 54-52, 66-71
Μιλάνο: ΜακΛιν 2, Λαφαγέτ 5, Τζεντίλε 24, Τσερέλα, Μάτσβαν 9, Τζένκινς 8, Χάμελ 3, Μπάρατς 1, Λαουάλ 3, Σιμόν 11
Ολυμπιακός: Γιανγκ 18 (6/7 δίποντα), Χάντερ 4, Παπαπέτρου, Σπανούλης 14 (4ασ), Στρόμπερι Πρίντεζης 16 (6ρ), Αγραβάνης 4, Μάντζαρης, Χάκετ 9, Λοτζέσκι 6.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φονική πυρκαγιά σε κέντρο διασκέδασης στο Βουκουρέστι

Η σφοδρή πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες Παρασκευή σε ένα νυχτερινό κέντρο στο Βουκουρέστι στοίχισε τη ζωή 27 ανθρώπων, σε ένα από τα χειρότερα δυστυχήματα των τελευταίων δεκαετιών στη Ρουμανία.

Πρόκειται για «μια μεγάλη τραγωδία», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ρουμανίας Γκαμπριέλ Όπρεα, ενώ κατά τον υφυπουργό Εσωτερικών Ράεντ Αραφάτ αυτή είναι «η μεγαλύτερη τραγωδία αυτού του είδους» που έχει συμβεί ποτέ στο Βουκουρέστι.

Σύμφωνα με τις ρουμανικές αρχές 27 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους έφηβοι, έχασαν τη ζωή τους, ενώ 162 τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της πρωτεύουσας της Ρουμανίας.

Ο απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί. Τουλάχιστον 25 άνθρωποι βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με πηγές σε νοσοκομεία.

Για τα αίτια της τραγωδίας, η οποία σημειώθηκε περί τις 23:00 [τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας] διεξάγεται έρευνα, ανέφεραν οι αρχές.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες προκλήθηκε πανικός όταν σημειώθηκε έκρηξη καθώς ξεκινούσε ένα σόου με πυροτεχνήματα και ξέσπασε πυρκαγιά που εξαπλώθηκε ταχύτατα, «μέσα σε διάστημα 30 δευτερολέπτων», όπως αφηγήθηκε ένας εξ αυτών. Προκλήθηκε πανικός και οι άνθρωποι που βρίσκονταν στο κέντρο προσπάθησαν να βγουν από αυτό από τη μοναδική έξοδο που λειτουργούσε η δεύτερη έξοδος ήταν κλειδωμένη, σύμφωνα με ρουμανικά ΜΜΕ.

Πολλά από τα θύματα «υπέστησαν εγκαύματα, δηλητηριάστηκαν από τον καπνό και ποδοπατήθηκαν»,  ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών Ράεντ Αραφάτ.

Περίπου 200 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλοί νέοι, είχαν πάει στο νυχτερινό κέντρο Colectiv για να παρακολουθήσουν μια συναυλία του ροκ συγκροτήματος Goodbye to Gravity, στο πλαίσιο της προώθησης του νέου του άλμπουμ.

«Είμαι συγκλονισμένος και νοιώθω βαθιά οδύνη μετά την τραγωδία που σημειώθηκε [χθες] το βράδυ στο κέντρο της πρωτεύουσας. Είναι μια στιγμή μεγάλης θλίψης για το έθνος μας», ανέφερε μέσω Facebook ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις.




πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτός είναι «πα – τέρας» που βίαζε τη 16χρονη κόρη του (φωτο)

Με τις κατηγορίες της αποπλάνησης ανηλίκων και της αιμομιξίας κατ” εξακολούθηση παραπέμπεται στον ανακριτή ο 37χρονος Βούλγαρος ο οποίος βίαζε την ίδια του την κόρη.

Τα στοιχεία του άντρα καθώς και φωτογραφίες του δόθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στη δημοσιότητα από την Αστυνομία, με απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων.
Πρόκειται για τον Angelov Kiril του Penev και της Donka, που γεννήθηκε το 1978 στη Βουλγαρία.

O δράστης συνελήφθη στις 23 Οκτωβρίου από άντρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων έπειτα από καταγγελία της 16χρονης κόρης του η οποία είπε στις αρχές ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον ίδιο και ότι βίωνε αυτή την κατάσταση τα τελευταία δύο χρόνια.

Η 16χρονη αποκάλυψε ακόμη ότι οι γονείς της είναι διαζευγμένοι και πως τα τελευταία χρόνια ζούσε με τον πατέρα της στην περιοχή του Γερανίου Χανίων, καθώς η μητέρα της έφυγε στο εξωτερικό.

Μετά την καταγγελία, αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 37χρονο, σε βάρος του 37χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνησης παιδιού κατ’ εξακολούθηση και αιμομιξία κατ’ εξακολούθηση.

Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία


paiderastis voylgaria nso gf

Σημειώνεται πως η Αστυνομία καλεί τους πολίτες να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων τηλεφωνικά στον αριθμό 28210-25803, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτή είναι η νέα λύση για όσους αδυνατούν να πληρώσουν το στεγαστικό τους

Στο τραπέζι των συζητήσεων φαίνεται να έχει πέσει μια νέα εναλλακτική για όσους αδυνατούν να εξυπηρετήσουν το στεγαστικό τους δάνειο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία, η λύση που μελετάται θέλει τις τράπεζες αντί να προχωρούν σε εξώσεις και πλειστηριασμούς να προσφέρει στον δανειολήπτη ένα νέο σπίτι μικρότερης αξίας.

Αυτό σημαίνει ότι ο δανειολήπτης θα δέχεται να εγκαταλείψει το σπίτι που έχει αγοράσει με το δάνειο που δεν μπορεί να αποπληρώσει με όφελος τη διαγραφή του χρέους που έχει ή μέρους του χρέους ανάλογα με τα ποσά που έχει καταβάλει ως τώρα και την αξία του νέου σπιτιού που θα του παραχωρεί η τράπεζα.

Το εν λόγω σχέδιο μελετάται καθώς οι τράπεζες επί της ουσίας δεν μπορούν να κινηθούν καθώς οι δανειολήπτες μέσω του νόμου Κατσέλη έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Οι υποθέσεις δανειοληπτών που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους φτάνουν τις 130.000 συνολικά και θα χρειαστούν ως και 15 ή και παραπάνω χρόνια μέχρι να εκδικαστούν και να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πως θα κερδίσετε έως 60€ το μήνα από το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Σε ισχύ είναι από την 1η Νοεμβρίου ως και τις 30 Απριλίου 2016, το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα της ΔΕΗ, που αφορού τους πελάτες που κάνουν χρήση του οικιακού τιμολογίου με χρονοχρέωση Γ1Ν με τμηματικό ωράριο. Πως μπορείτε να αποκτήσετε και εσείς νυχτερινό τιμολόγιο και πόσα κερδίζετε;

Για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών το τμηματικό ωράριο είναι 15:00-17:00 και 02:00-08:00.
Για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών το τμηματικό ωράριο είναι 15:30-17:30 και 02:00-08:00.

Πως μπορείτε να αποκτήσετε νυχτρινό τιμολόγιο

Νυκτερινό τιμολόγιο μπορεί να αποκτήσει οποιοσδήποτε καθώς δεν υπάρχουν εισοδηματικοί ή άλλοι περιορισμοί.

Οι απαντήσεις στα ερωτήματα που ακολουθούν να σας δώσουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ενώ ο πίνακας που δημοσιεύουμε –και ο οποίος περιλαμβάνει όλες τις αλλαγές στα τιμολόγια της ΔΕΗ με τελευταία την εκτόξευση του ΕΤΜΕΑΡ- θα σας πείσει για την αναγκαιότητα του μέτρου:

Ποιο είναι το ωράριο εφαρμογής του νυχτερινού τιμολογίου;

Εξαρτάται από το αν είναι χειμώνας ή καλοκαίρι. Στο διάστημα από την 1η Μαίου έως την 31η Οκτωβρίου, το φθηνό τιμολόγιο ισχύει από τις 23:00 έως τις 07:00. Για το χρονικό διάστημα από την 1η Νοεμβρίου έως τις 30 Απριλίου, η χαμηλότερη χρέωση ισχύει από τις 02:00 έως τις 08:00 και από τις 15:30 έως τις 17:30. Η αλλαγή πλησιάζει οπότε καλό είναι να προετοιμαστείτε

Πως μπορώ να διαπιστώσω αν έχει ενεργοποιηθεί το «νυχτερινό»;

Συνήθως ο ηλεκτρολόγος εγκαθιστά μια φωτεινή ένδειξη στον πίνακα η οποία σας ειδοποιεί. Αν δεν την διαθέτετε, κοιτάξτε το…ρολόι σας.

Αν δεν έχω «νυχτερινό» τι πρέπει να κάνω για να το αποκτήσω;

Καταρχήν πρέπει να γίνουν κάποιες εργασίες στο σπίτι σας αν δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή. Ο ηλεκτρολόγος θα πρέπει να τοποθετήσει ένα καλώδιο το οποίο θα συνδέει το ρολόι της ΔΕΗ με τον πίνακα στο εσωτερικό του σπιτιού σας (σ.σ ειδικά σε παλαιές πολυκατοικίες αυτό μπορεί να είναι επίπονο). Μετά την εγκατάσταση, ο ηλεκτρολόγος θα χορηγήσει μια υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναφέρεται ότι έγινε η συγκεκριμένη εγκατάσταση. Αυτή τη βεβαίωση θα την πάτε στη ΔΕΗ όπου και θα καταθέσετε τη σχετική αίτηση μαζί με τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
  • Αστυνομική ταυτότητα
  • Αίτηση χορήγησης μειωμένου τιμολογίου
  • 34 ευρώ (συν ΦΠΑ) για τη συμμετοχή σας στις δαπάνες στις οποίες υποβάλλεται η ΔΕΗ.

Μπορούν και οι ενοικιαστές να ενεργοποιήσουν το «νυχτερινό»;

Ναι αλλά απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη δεδομένου ότι –όπως προαναφέρθηκε- θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στο ρολόι της ΔΕΗ αλλά και στο πίνακα του ηλεκτρικού.

Πως μπορώ να αυξήσω την κατανάλωση που πραγματοποιείται ενώ ισχύει το νυκτερινό τιμολόγιο;

Κάποιες συσκευές δουλεύουν όλο το 24ωρο οπότε ούτως ή άλλως θα κερδίσετε (π.χ ψυγείο, καταψύκτης, συσκευές σε αναμονή κλπ). Μπορείτε να μεγιστοποιήσετε το όφελος αν επιλέξετε τη λύση του προγραμματισμού λειτουργίας των συσκευών μέσω χρονοδιακόπτη.

Πόσο συμφέρει;

Στο βασικό ερώτημα «ποιους συμφέρει το νυκτερινό;», η απάντηση είναι εύκολη: Σχεδόν όλους. Υπάρχουν βεβαίως και οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Η ίδια η ΔΕΗ εντοπίζει την περίπτωση κατά την οποία το νυχτερινό τιμολόγιο μπορεί να αποδειχτεί ασύμφορο: Όταν η συνολική κατανάλωση είναι μικρότερη από 150 KWh. Που σημαίνει ότι σε σπίτι που χρησιμοποιείται σπάνια, ενδεχομένως το νυχτερινό να μην σας χρειάζεται. Τι λέει όμως ο κανόνας; Στον πίνακα που δημοσιεύεται, έγιναν οι απαραίτητοι υπολογισμοί για να προκύψει το όφελος. Στηρίχτηκαν στα ακόλουθα δεδομένα:

· Όλοι οι υπολογισμοί έγιναν για μια μονοφασική παροχή

· Στους υπολογισμούς περιλαμβάνονται το κόστος της κατανάλωσης αλλά και όλες οι επιπλέον χρεώσεις (κόστος χρήσης δικτύου μεταφοράς, Ειδικό τέλος ΑΠΕ, ειδικός φόρος κατανάλωσης, ΦΠΑ)

· Για τον υπολογισμό του κόστους με το νυχτερινό τιμολόγιο, ελήφθη υπόψη ότι ο καταναλωτής θα καταφέρει να μεταφέρει στο «νυχτερινό» το 40% της συνολικής κατανάλωσης.

Τι προκύπτει; Ένας ιδιοκτήτης ο οποίος συνήθως καταναλώνει 1800 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο, πληρώνει 334 ευρώ στη ΔΕΗ. Αν μεταφέρει το 40% της κατανάλωσης (720 κιλοβατώρες) στο νυχτερινό τιμολόγιο, η χρέωση θα πέσει στα 276 ευρώ. Δηλαδή, θα προκύπτει όφελος 58 ευρώ ανά τετράμηνο.

Εννοείται ότι όσο μεγαλύτερη είναι η κατανάλωση του νοικοκυριού αλλά και όσο μεγαλύτερο το ποσοστό της κατανάλωσης που θα μεταφερθεί στις ώρες του οικονομικού τιμολογίου, τόσο μεγαλύτερο είναι και το κέρδος. Για πολύ μεγάλα σπίτια που καταναλώνουν ακόμη και 4000 κιλοβατώρες το τετράμηνο (σ.σ μπορεί να είναι και μικρά σπίτια που θερμαίνονται με ρεύμα εξαιτίας της πολύ υψηλής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης) το όφελος από το νυκτερινό μπορεί να φτάσει και στα 190 ευρώ το τετράμηνο.

Κατανάλωση  Χρέωση με το κανονικό τιμολόγιο Χρέωση με το νυχτερινό τιμολόγιο Όφελος ανά τετράμηνο  Μηνιαίο όφελος 
400 70,1 65,9 -4,2 -1,1
500 85,3 79,5 -5,8 -1,5
600 100,5 93,1 -7,4 -1,9
700 115,7 106,7 -9,1 -2,3
800 130,9 120,3 -10,7 -2,7
900 163,2 133,9 -29,3 -7,3
1000 180,3 147,5 -32,8 -8,2
1100 197,4 161,1 -36,3 -9,1
1200 214,5 174,7 -39,9 -10,0
1400 248,7 217,8 -31,0 -7,7
1600 283,0 247,2 -35,7 -8,9
1800 335,0 276,7 -58,3 -14,6
2000 371,2 306,2 -65,0 -16,3
2200 487,5 335,6 -151,9 -38,0
2400 531,0 365,1 -165,9 -41,5
2600 574,5 394,6 -179,9 -45,0
2800 617,9 440,7 -177,3 -44,3
3000 661,4 471,3 -190,1 -47,5
3200 723,1 502,0 -221,1 -55,3
3400 767,7 606,9 -160,8 -40,2
3600 812,3 642,0 -170,4 -42,6
3800 857,0 677,0 -180,0 -45,0
4000 901,6 712,0 -189,6 -47,4
4250 957,4 755,8 -201,6 -50,4
4500 1013,1 799,6 -213,5 -53,4
4750 1068,9 843,4 -225,5 -56,4
5000 1124,7 887,2 -237,5 -59,4



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!