EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«Kαμπανάκι» για «κούρεμα» καταθέσεων από επίσημα «χείλη»

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΟΙΚ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΓΙΑ BAIL-IN

Για πρώτη φορά ακούστηκε από τα πλέον επίσημα «χείλη» και συγκεκριμένα του Έλληνα ΥΠΟΙΚ Ε.Τσακαλώτου κατά την κατάθεση του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών «καμπανάκι» για «κούρεμα» καταθέσεων.  

Στην ουσία μίλησε για πρώτη φορά για bail-in. Εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε ότι προκρίθηκε η κατεπείγουσα διαδικασία καθώς αύριο θα ανακοινωθούν «οι τελικοί αριθμοί για την ανακεφαλαιοποίηση και για τα δύο σενάρια». 

Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι μέχρι τελευταία στιγμή υπήρχαν αρκετές ασάφειες αναφέροντας το παράδειγμα της αντιμετώπισης των senior bond holders (ομολογιούχοι). Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι σύμφωνα με την σχετική απόφαση του Eurogroup θα έπρεπε να επιβληθεί «bail in» (κούρεμα) των ομολογιούχων όμως «τότε θα ήμασταν επιρρεπείς σε αγωγές».

Επίσης τόνισε ότι ένα από τα «ανοικτά» ζητήματα που αντιμετώπισε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ήταν η μετατροπή των προνομιούχων μετοχών. «Σε τι θα μετατραπούν και με ποια τιμή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος για να προσθέσει ότι αυτά τα ζητήματα θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί την Κυριακή.



defencenet.gr



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ. “ΚΟΥΡΕΜΑ” ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ 50-70% ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ “ΕΤΑΙΡΟΙ” ΜΑΣ.

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος

Την κλοπή των καταθέσεων των Ελλήνων, (“κούρεμα” το λένε) αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι κλέφτες, που θέλουν να αποκαλούνται “εταίροι” μας.ΣΤΟΧΟΣ είναι η περαιτέρω φτωχοποίηση και χρεοκοπία των Ελλήνων. Και όχι φυσικά των μεγαλο-καρχαριών και απατεώνων που έχουν βγάλει έξω τα χρήματά τους, αλλά του συνόλου των μικροκαταθετών.

      Βέβαια μας προετοιμάζουν πολύ καιρό τώρα,  με όλους τους «παπαγάλους»,  που τώρα θα λένε «εμείς τα λέγαμε», μόνο που δεν τα λένε όταν πρέπει για να τα εμποδίσουν, αλλά όταν τους λένε,  για να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη.

Έτσι η απόφαση, είναι να γίνει η κλοπή (“κούρεμα”) σε όλους τους λογαριασμούς και σε όλα τα ποσά  και όχι μόνο στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ. Γιατί άλλωστε οι περισσότεροι με τέτοια ποσά, τα έχουν βγάλει σε ξένες τράπεζες μέχρι και της Βουλγαρίας, ή τα έχουν “σπάσει” σε περισσότερους λογαριασμούς..

Οι μυστικές συζητήσεις τους, γίνονται όλον τον Οκτώβριο, αλλά η απόφαση είναι να ισχύσει η ΚΛΟΠΗ (“κούρεμα”),  από αυτό το Σαββατο-Κύριακο 1η Νοεμβρίου.
Πρόκειται για ψυχρούς δολοφόνους των Ελλήνων,  που όχι μόνο δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν τους την μεγάλη ανθρωπιστική κρίση στην οποία έχει περιέλθει ο Ελληνικός λαός, από τις άθλιες ενέργειές τους τόσα χρόνια, ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ, για να μας εκβιάζουν μετά όπως θέλουν.

Συνεργάζεται σε αυτό και η άθλια ΒΟΥΛΗ μας, που δεν σεβάστηκε το “ΟΧΙ” των Ελλήνων και να τους στείλει όλους από κει που ήρθαν, αλλά εντελώς πραξικοπηματικά, καταπάτησε την Δημοκρατία και “ΤΑ ΒΡΗΚΕ” με τους κλέφτες και τους δολοφόνους.

Γιατί το σχέδιό τους εξ’ αρχής, είναι να φτωχοποιηθούν και να χρεοκοπήσουν οι Έλληνες και η Ελλάδα, αλλά χωρίς να βγούν από την Ε.Ε και την ζώνη του ευρώ, γιατί αυτό θα σήμαινε και το τέλος αυτής της άθλιας Ευρώπης των δολοφόνων.

Αν θέλουν λοιπόν και τους βαστάει, ΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , και ας υποστούν και αυτοί τις συνέπειες   και όχι να κλέβουν και να χρεοκοπούν μόνο τους Έλληνες.
Και βέβαια το ερώτημα είναι, εμείς τι μπορούμε να κάνουμε;

Από την στιγμή που με το παράνομο λεγόμενο “capiral control” κράτησαν τα χρήματα του λαού μέσα στις τράπεζες, χωρίς να μπορεί να τα βγάλει, ήταν επόμενο και φαινόταν, πως τα κράτησαν για να τα κλέψουν (“κουρέψουν”), αλλά και με εκβιαστικό τρόπο να οδηγήσουν τα πράγματα στις αχρήματες συναλλαγές, με τελικό σκοπό να εκβιάσουν προς την υποχρεωτική έκδοση, της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ.

Όσο περισσότερο μας κλέβουν και μας χρεοκοπούν, τόσο πιο εύκολα θα μπορούν να μας εκβιάσουν με την ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Αυτό που θα μπορούσαμε ή και μπορούμε να κάνουμε εμείς, για να διαφυλάξουμε όσο γίνεται τους κόπους μας, από τους κλέφτες, είναι να ανταλλάξουμε τα χρήματα, από χαρτιά που τα έχουμε στις τράπεζες,  με κάτι περισσότερο πολύτιμο, δηλαδή χρυσό. Είδατε πως οι κλέφτες Ευρωπαίοι “εταίροι” μας, τα τελευταία χρόνια άνοιξαν χιλιάδες “αγορές χρυσού” σε όλη την χώρα, γι’ αυτόν τον σκοπό.
Για να μας πάρουν τον πολύτιμο χρυσό και να μας δώσουν άχρηστα χαρτιά.
Κάντε το ίδιο για όσο έχετε ακόμα χρόνο και μην αγοράζετε τηλεοράσεις και αυτοκίνητα, που σε λίγο θα σας είναι άχρηστα.

Και αντί να δείτε τους κόπους σας και τις οικονομίες σας να σας τα κλέβουν κατά 50-70%, ανταλλάξτε τα χαρτιά της τράπεζας, με όσο πιο πρωτογενές χρυσό γίνεται, ακόμα και με τις πιο φθηνές, σκέτες χρυσές αλυσίδες μηχανής από χρυσοχοεία. Με τις κάρτες αγοράζονται.

Ελπίζω πάντως, επειδή αυτοί οι κλέφτες και οι δολοφόνοι, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ, οι ενέργειές τους να γίνονται από πριν γνωστές στον λαό, τώρα που αποκαλύφθηκε η κλοπή που σχεδιάζουν για το Σαββατο-Κύριακο, να το πάρουν πίσω και να ΞΕΧΑΣΟΥΝ προς το παρόν την κλοπή των καταθέσεων των Ελλήνων, μέχρι να σκεφτούν κάποια άλλη βρωμιά, γιατί μέσα στα άρρωστα μυαλά τους, ΜΟΝΟ ΒΡΩΜΙΑ και ΔΥΣΩΔΙΑ υπάρχει.


Ιωάννης Λαμπρόπουλος
συγγραφέας-ερευνητής
giannis_lampropoulos@yahoo.com
πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ουσιαστική δικαίωση, βρήκε από το Ειρηνοδικείο Χανίων, άνεργη δανειολήπτρια

Και η νέα απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων (υπαρ.44/2015) ορίζει "μηδενικές καταβολές " μέχρι τη συμπλήρωση της τετραετίας του άρθρου 8 παρ.2 Ν.3869/2010 (ν.Κατσέλη)για δανειολήπτρια η οποία συνεχίζει να είναι άνεργη, μέχρι σήμερα και χωρίς εισόδημα, η οποία βαρύνεται με δανειοδότηση από μία Τράπεζα συνολικού ύψους 193.812,78 Ευρώ ,(για στεγαστικό δάνειο, καταναλωτικό δάνειο, πιστωτική κάρτα, ) .

Επί του ιστορικού
 
Είχε εκδοθεί η υπαρ.229/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων , όπου όριζε " μηδενικές καταβολές" άρθρου 8 παρ.2 Ν.3869/2010 (ν.Κατσέλη) και “κούρεψε” το χρέος άνεργης δανειολήπτριας κατά 52%

"Ουσιαστική δικαίωση, βρήκε από το Ειρηνοδικείο Χανίων, άνεργη δανειολήπτρια, διαζευγμένη , μητέρα δύο ανηλίκων τέκνων, όπου με την υπαρ.229/2013 απόφαση του, αφενός έδωσε ανάσα στην δανειολήπτρια, απαλλάσσοντας την από την καταβολή δόσεων για δύο έτη , εξαιρεί από την ρευστοποίηση την κύρια κατοικία της, αλλά και “κουρεύει” το χρέος της κατά 52%

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η οποία διαμεσολάβησε, επιμελήθηκε και συνέδραμε την δανειολήπτρια η οποία τυγχάνει να είναι και μέλος της, τόσο στην εξωδικαστική διαδικασία όσο και στην δικαστική

Η δανειολήπτρια, είναι άνεργη, διαζευγμένη μητέρα δύο ανηλίκων παιδιών και βαρύνεται με δανειοδότηση από μία Τράπεζα συνολικού ύψους 193.812,78 Ευρώ ,(για στεγαστικό δάνειο, καταναλωτικό δάνειο, πιστωτική κάρτα, ) .

Όμως λόγω της ανεργίας και γενικότερα της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης της χώρας, την τρέχουσα περίοδο ,η οποία πλήττει και την απασχόληση , το Ειρηνοδικείο Χανίων , έκρινε "μηδενικές καταβολές "για μια διετία, η οποία θα επανεξεταστεί το έτος 2014, και για την διάσωση των περιουσιακών της στοιχείων “κούρεμα “του χρέους της κατά 52% δηλ. από τις 193.812,78 Ευρώ καλείται να πληρώσει μόνο 93.500 ΕΥΡΏ σε 240 μηνιαίες δόσεις ήτοι σε χρονική διάρκεια 20 ετών, δόσεις που θα αρχίσουν να καταβάλλονται μετά από περίοδο χάριτος δύο ετών ".

 Από την κατάθεση της δανειολήπτριας, από τα έγγραφα που προσκόμισε και επικαλέστηκε η δανειολήπτρια και από τη διαδικασία γενικότερα ,το Δικαστήριο έκρινε ότι εξακολουθούν να συντρέχουν στο πρόσωπο της αιτούσας όλες οι εξαιρετικές περιπτώσεις τις οποίες διαλαμβάνει στο σκεπτικό της η υπ αρ.229/2013 απόφαση του Δικαστηρίου (συνεχίζει άνεργος)
Συμπερασματικά η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση, να ευχαριστήσει τους δικαστές, όπου κρίνουν και αποφασίζουν βάσει πραγματικών οικονομικών και κοινωνικών στοιχείων, διευκολύνοντας τους καταναλωτές, που αντιμετωπίζουν απρόβλεπτες οικονομικές καταστάσεις, μα προπάντων ακουμπούν στην ουσία την οικονομικοινωνική κρίση βγάζοντας ικανοποιητικές αποφάσεις

Για ενημέρωση και ένταξη στον νόμο Κατσέλη, κάθε υπερχρεωμένος ,μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση, στα τηλ.2821092306, 2821092666 και 2842020140



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η… παράνοια συνεχίζεται: Ολική επαναφορά με ΦΠΑ 23% στο μοσχάρι και απαλλαγή της παιδείας

Το αλαλούμ στην κυβέρνηση με τα ισοδύναμα και τον ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση συνεχίζεται.
Το τελευταίο σχέδιο που διακινείται είναι ότι το Μέγαρο Μαξίμου εξετάζει εισήγηση από το υπουργείο Οικονομικών να πάει τελικά στο 23% ο ΦΠΑ στο μοσχαρίσιο κρέας και ουσιαστικά να αντικαταστήσει τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Τι κι αν ο Νίκος Φίλης δήλωσε προ ημερών ότι είναι καλύτερα να επιβληθεί ΦΠΑ στην παιδεία, παρά στο μοσχάρι;

Tο υπουργείο οικονομικών επαναφέρει πρόταση για εφαρμογή του αρχικού πλάνου (το θέμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση άνοιξε με την απόφαση της κυβέρνησης το καλοκαίρι να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ από το 13% στο 23% στο μοσχαρίσιο κρέας), καθώς τα ισοδύναμα από τα τέλη κυκλοφορίας, τα ΚΤΕΟ, τα ποτά και τα τσιγάρα δεν βγάζουν τον λογαριασμό

Σημειώνεται πως ο ΦΠΑ στο μοσχάρι κατέβηκε στον χαμηλό συντελεστή 13% με παρέμβαση των Γάλλων οι οποίοι εξάγουν μεγάλες ποσότητες μοσχαρίσιου κρέατος στην Ελλάδα.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στάση εργασίας την Τρίτη (3/11) σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ

Σε προειδοποιητική στάση εργασίας θα προχωρήσουν την ερχόμενη Τρίτη από τις 21:00 έως και λήξη της κυκλοφορίας οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς της Αθήνας.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα Σωματεία Ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ (ΣΗΕΚ), Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής (ΣΗΤΑ), Σύλλογος εργαζομένων Τραμ (ΣEΤ) και Ένωση εργαζομένων ΗΣΑΠ σημειώνουν ότι στο νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης που αποτελεί και παράρτημα του τελευταίου νόμου (4337/15), δεν υπάρχει κάποιο στρατηγικό σχεδιασμό, ούτε ποσοτικά στοιχεία – προβλέψεις ή στόχοι – που να «δείχνουν» το όφελος που θα προκύψει.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ελληνική περιπέτεια της εκπαίδευσης

Κι όμως, όταν καλείσαι να δώσεις απαντήσεις στα επίμονα, αφοπλιστικά βλέμματα των παιδιών, των μαθητών σου, δεν έχεις άλλο δρόμο παρά εκείνο της αλήθειας!

Τριάντα χρόνια περίπου, στην ελληνική δημόσια εκπαίδευση. Πολλά και μεγάλα τα ερωτηματικά που έχεις μέσα σου. Έρχονται και ξανάρχονται επίμονα, χρόνια και χρόνια. Από την πρώτη στιγμή, ως τώρα. Χωρίς βέβαια να χάνεις την πίστη σου και την αισιοδοξία σου, αναρωτιέσαι τι άλλαξε;

Τόσες και τόσες μεταρρυθμίσεις, κάθε Υπουργός με τους συμφερτούς του και μια απόπειρα. Να ‘ταν η ματαιοδοξία τους, η ανάγκη να μείνουν στην ιστορία, το κίνητρο τους ή μοναχά τα μεγάλα συμφέροντα που έπρεπε να εξυπηρετηθούν;

Ένα είναι γεγονός! Τριάντα χρόνια τώρα, τίποτα δεν άλλαξε. Το ίδιο στατικό, στοιχισμένο σχολείο, κουδούνι, προσευχή, τάξη, ουφ! λίγο διάλειμμα και φτου κι απ την αρχή. Οι μεταρρυθμίσεις έκαναν πολλούς πλούσιους, πολλών έφτιαξαν τα βιογραφικά, αλλά κατά κανόνα γύριζαν γύρω από τον εαυτό τους, ζαλίζονταν και χάνονταν ως εμέλλετο μια που στερούνταν έμπνευσης και στόχων. Εννοώ στόχων βελτίωσης της εκπαίδευσης, του περιεχομένου της, των μεθόδων της, των ρόλων όσων συνεργούν σε αυτήν : εκπαιδευτικών, μαθητών, γονιών, κοινωνίας. Τίποτε από όλα αυτά! Οι θεόπνευστοι υπουργοί και υφυπουργοί, διαχρονικά, άφηναν πίσω τους μια κατάσταση στάσιμη, στατική, ξεπερασμένη, ανερμάτιστη και αποπροσανατολισμένη από τις πολλές «αλλαγές».

Δοκιμές επί αλλαγών, άνευ περιεχομένου και ουσίας, πάνω σε ένα μοντέλο που από καιρό έχει εκπνεύσει, εξαντληθεί, ξεπεραστεί. Βασικός στόχος, όλων αυτών των ανερμάτιστων στρατηγικών που κόστισαν σε χρήμα και πήγαν πίσω την εκπαίδευση, κατά κύριο λόγο, ήταν το θηρίο που λέγεται πανελλήνιες εξετάσεις. Το μαγικό κλειδί εισόδου στα Πανεπιστήμια με το οποίο συνδέονται. Μια κοινωνία ζει και ζώνεται τριάντα χρόνια τώρα γύρω από αυτό το σύγχρονο ελληνικό τοτέμ.

Μετά όμως από όλα αυτά; Σήμερα, τι γίνεται; Είναι νομίζω σαφές πως αναμέναμε από την νέα πολιτική ομάδα που ανέλαβε και που αυτοχαρακτηρίζεται ως αριστερή, προοδευτική, μια διαφορετική προσέγγιση, μια στρατηγική αλλαγής, αλλά αυτή τη φορά ουσιαστική. Αλλαγή ενός ληγμένου εδώ και χρόνια εκπαιδευτικού συστήματος. Αλλαγή κυρίως του τρόπου δουλειάς, αλλά βεβαίως και λήψης αποφάσεων. Προς το παρόν ξαναζούμε μια από τα ίδια. Τακτικισμοί, πονηριές, τοποθετήσεις ημετέρων, με το πρόσχημα… Βαρεθήκαμε προσχήματα και δικαιολογίες. Άλλες προτάσεις και αντιλήψεις όσο είμαστε στην αντιπολίτευση, εκτός εξουσίας, και απόλυτη μεταστροφή αμέσως μετά.

Κι όλα αυτά μακριά από το διακύβευμα. Λες κι έχουμε την πολυτέλεια των άπειρων δοκιμών.

Αναφέρομαι λοιπόν σε πολιτικές που θα οδηγήσουν σε ένα σχολείο σύγχρονο, εμπνευσμένο, δημιουργικό, ελεύθερο, ικανό να τροφοδοτήσει και να αναδείξει κάθε δύναμη που η ψυχή, το πνεύμα, το σώμα των μαθητών μας, κρύβει. Των μαθητών ως ανεξάρτητες προσωπικότητες αλλά και ως ομάδες μικρές και μεγαλύτερες!

Κι από την άλλη να μπορεί να δώσει την ευκαιρία σε κάθε εκπαιδευτικό να βρει το δικό του ρυθμό, τη δική του πορεία, σε συνεργασία με τους συναδέλφους του, ίδιων και άλλων ειδικοτήτων, σε συνέργεια με τους μαθητές, από κοινού με τους γονείς και την κοινωνία.

Θα μου πείτε γίνονται αυτά; Γίνονται σε όλο τον κόσμο! Όποια χώρα αποφάσισε με σοβαρότητα και έμπνευση, μακριά από τα μικροκομματικά παιχνίδια να δει το ζήτημα της «ΠΑΙΔΕΙΑΣ» τα έχει καταφέρει.

Απαιτείται τόλμη, σχέδιο και η σύνθεση - δημιουργία ενός εκπαιδευτικού μοντέλου ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ. Αυτό σημαίνει πως φτάνουν πια οι αντιγραφές, οι κακές απομιμήσεις, τα «πρότυπα». Καιρό μας ταλαιπώρησαν, επιχειρώντας να μας φορέσουν ένα φράκο για να πάμε στην ακρογιαλιά, ή μια τήβεννο για να κολυμπήσουμε. Ο ελληνικός χώρος και η πνευματική του δημιουργία διαθέτει παράδοση μοναδική και πλούτο και στην παιδαγωγική επιστήμη. Απαιτείται να την αξιοποιήσει και να προχωρήσει στην ανάδειξη των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του. Κι όλα αυτά αξιοποιώντας τα σύγχρονα μέσα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και ας μην τα υποτιμούμε. Τα μέσα, κι αναφέρομαι στα ηλεκτρονικά, ανοίγουν νέους δρόμους και τρόπους διδασκαλίας, δημιουργικούς, χωρίς δεσμεύσεις χώρου και χρόνου, για νέες κοινότητες, ευκαιρίες διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων, συνεργασιών. Σαφώς δεν αρκούν μόνο αυτά. Από μόνα τους ή και μόνα τους.

Απαιτείται η απελευθέρωση του δυναμικού που ο εκπαιδευτικός κόσμος έχει, ικανού και άξιου να κάνει θαύματα. Αλλά θα πρέπει να τον αποδεσμεύσουμε από το πλαίσιο του αναλυτικού προγράμματος, να τον επιμορφώσουμε σε νέες μεθόδους διδασκαλίας, τις συνεργατικές, εκείνες που επιφυλάσσουν σε κάθε εκπαιδευτικό μιαν άλλη σχέση με τους μαθητές και βοηθούν να συνδυαστεί η διδασκαλία, με την ανακάλυψη, τη συμμετοχή και εντέλει με τη γνώση. Εδώ και χρόνια υποστηρίζω πως στα ελληνικά σχολεία γίνονται εξαιρετικά πράγματα.

Πρωτοβουλίες, συμμετοχές, δράσεις, δρώμενα, στον πολιτισμό, στις επιστήμες. Με περιεχόμενο, πνεύμα, ευαισθησία! Τι συμβαίνει λοιπόν; Που πηγαίνουν και γιατί δεν αποδίδουν όλοι αυτοί οι πυρήνες της φωτιάς; Γιατί δεν οδηγούν σε ένα διαφορετικό γινόμενο, δεν πιστοποιούν μιαν άλλη ταυτότητα και δε δίνουν νέο χαρακτήρα στην εκπαίδευση μας;

Μα, γιατί οι κατευθύνσεις που έχουμε από εκείνους που θα ‘πρεπε να μας βοηθούν, να μας διευκολύνουν και να μας ενισχύουν είναι συγκεχυμένες, αντικρουόμενες και ενταγμένες σε μια παρωχημένη λογική, αν δεν εντάσσονται σε εκείνη του παραλόγου. Για να μην αποδεχθώ τη λογική της σκόπιμης υποβάθμισης και αποπροσανατολισμού της δημόσιας εκπαίδευσης. Νόμοι, εγκύκλιοι, αποφάσεις επί αποφάσεων - κενές, ρηχές, για γέλια και για κλάματα άλλες φορές - αντικρουόμενες, αλληλοαναιρούμενες. Παλαβώσαμε!

Τα γράφουμε αυτά γιατί περιμέναμε και περιμένουμε από την νέα πολιτική ηγεσία (αναφέρομαι στους εννιά μήνες της διακυβέρνησης) να κάνει τη διαφορά.

Κατανοούμε όλοι τις συνθήκες. Κατανοούμε πως κάποιες παρεμβάσεις κρίθηκε σκόπιμο να γίνουν έχοντας τη μορφή του επείγοντος, από τη στιγμή που πολιτικά η νέα ηγεσία έκρινε πως δεν μπορούσε να τις ανεχθεί. Δεν έχει νόημα εδώ να πούμε αν συμφωνούμε ή όχι με την επιλογή αυτή ή με τις επιλογές που ως τώρα έγιναν.

Πάντως και η αριστεία έχει νόημα και περιεχόμενα, πολλά και κατευθύνσεις, πέρα από εκείνο της βαθμολογικής διάκρισης. Και σίγουρα δεν ήταν αυτό το πρόβλημα της ελληνικής εκπαίδευσης.

Σήμερα αναφερόμαστε σε έναν σχεδιασμό που πρέπει να γίνει με ορίζοντα τριετίας τουλάχιστον. Για να λειτουργήσει πάνω σε αυτόν για τα επόμενα είκοσι χρόνια το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Αναφερόμαστε σε μια στρατηγική εκπαιδευτική η οποία θα αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας, τους ρυθμούς και τους ρόλους του ελληνικού δημόσιου σχολείου (προσχολικής, πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης), προκειμένου να απαντήσει στα ζητούμενα εκείνα που η εκπαίδευση έχει χρέος να κατοχυρώνει και να διασφαλίζει. Ελευθερία, ισότητα, προοπτική!

Με μερικά παραδείγματα θα επιχειρήσω να δείξω τι εννοώ!

1. Κατάργηση των αναλυτικών προγραμμάτων και εκπόνηση νέων, ελεύθερων, σύγχρονων βασισμένων στη λογική της «τάξης» εργαστηρίου, χώρου έρευνας, αναζήτησης, σύγκρισης, δημιουργίας.

2. Οργάνωση του υλικού διδασκαλίας σε άλλη βάση, με προτεραιότητα στην ομαδοσυνεργατική δουλειά, στην ανάπτυξη κριτικής ικανότητας, αυτενέργειας μαθητών και εκπαιδευτικών.

3. Τα χρήματα από το ΕΣΠΑ της περιόδου 2014 - 2020 να δοθούν στην επένδυση αυτή, αλλαγής του σχολικού περιεχομένου, εξοπλισμός, διδακτικά πακέτα διαδραστικά ανοικτά σε όλους, προκειμένου το σχολείο να απελευθερωθεί.

4. Σύνδεση των σχολείων με την κοινωνία και την παραγωγή, με την έρευνα, με τη γνώση. Κάθε είδους!

5. Κατάργηση των Πανελληνίων Εξετάσεων και της μεθόδου εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και στα Τεχνολογικά Ιδρύματα . Ελεύθερη πρόσβαση για τις περισσότερες σχολές, όπως ισχύει σε όλη την Ευρώπη.

6. Συνακόλουθα δυνατότητα φοίτησης των σπουδαστών στον τόπο τους. Αυτό το φαινόμενο του φοιτητή μετανάστη, δεν υπάρχει πουθενά, και πάντως η ελληνική οικογένεια πλέον δεν το αντέχει.

7. Άνοιγμα των Πανεπιστημίων και απελευθέρωση τους προκειμένου να μπορούν να αναπτύξουν ρόλους πρωταγωνιστικούς στην περιοχή δράσης τους. Να αποκτήσουν επιτέλους εξωστρέφεια και διεθνή παρουσία.

Απαιτείται νέα αντίληψη και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις που υπάρχουν. Μόνο τότε θα ελπίζουμε σε μια νέα εποχή, στις μεγάλες ανατροπές. Αυτές θα γίνουν όχι από τους απελπισμένους και ευνουχισμένους νέους, αλλά από εκείνους που θα μάθουν να σκέφτονται, να αμφισβητούν, να ελέγχουν, να συγκρίνουν, να προτείνουν, να ονειρεύονται, να ερωτεύονται, να παίζουν, να συνεργάζονται, να συμμετέχουν, να δημιουργούν, να εφευρίσκουν, να αγωνίζονται, να σέβονται ό,τι τους εμπνέει σεβασμό και να γκρεμίζουν κάθε προσπάθεια που θέλει να τους ξεγελάσει, να τους αποπροσανατολίσει, να τους κάνει να μην αγαπούν τη γνώση, την περιπέτεια και να γεμίσει την ψυχή τους φόβο και μίσος.

Περιμένουμε πολλά από την νέα πολιτική κατάσταση.

Τα δείγματα γραφής δεν είναι τα καλύτερα. Καιρός υπάρχει. Απαιτείται διάλογος, απαλλαγή από την ιδεοληψία και την κομματική λογική. Και βεβαίως απαιτείται άσκηση καθημερινή στο να μάθει να ακούει, περισσότερο την κριτική, παρά τις κολακείες. Ας μην παραδοθεί σε αυτές! Αυτά τα ‘χουμε δει και ξαναδεί! Ας θυμάται πως η εξουσία έχει δυο αδελφές: την αλαζονεία και την κολακεία. Αυτά διδάσκει η σύγχρονη ελληνική μυθολογία.

Ας το λάβουν αυτό υπόψη τους οι έχοντες σήμερα την εξουσία. Δε θα πούμε τίποτα καινούργιο εκτός από το σοφό αρχαίο ελληνικό ρητό «αρχή άνδρας δείκνυσι».

Κι όλα αυτά γιατί δε σταματήσαμε και δε θα σταματήσουμε να ονειρευόμαστε και να αισιοδοξούμε, ως άνθρωποι της εκπαίδευσης. Να δουλεύουμε για ένα σύγχρονο ελληνικό σχολείο. Παίρνουμε κουράγιο και δύναμη από τα βλέμματα των μαθητών μας! Μπορείτε να τα δείτε και να τους κοιτάξετε στα μάτια; Εδώ θα κριθείτε και θα κριθούμε, βεβαίως!




πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι θα συμβεί αν δεν πληρώσετε σήμερα τη δόση του ΕΝΦΙΑ

Αν δεν καταφέρετε να την καταβάλετε σήμερα τη δόση δείτε τι θα συμβεί: η δόση σας θα είναι εκπρόθεσμη και θα έχετε προσαύξηση 0,73%.
Το μεγάλο πρόβλημα υπάρχει όταν έχετε ενταχθεί στις 100 δόσεις για οφειλές Δημόσιο, καθώς αν δεν πληρώσετε σήμερα τον ΕΝΦΙΑ θα βγείτε εκτός ρύθμισης!
Ωστόσο, αν δεν έχετε άλλα χρέη στο δημόσιο, και δεν πληρώσετε σήμερα θα είστε υπερήμεροι, μπορείτε να καταβάλλετε μόνο την προσαύξηση και αυτόματα να ενταχθείτε στις 12 δόσεις για την εξόφλησή του.
Τέλος αν έχετε επιστροφή φόρου, τότε θα πρέπει να πάτε στην εφορία σας και να κάνετε συμψηφισμό με τον ΕΝΦΙΑ. Ωστόσο τότε θα πρέπει η ΔΟΥ θα κρατήσει όλο το ποσό και όχι μόνο την τρέχουσα δόση.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μεγάλη αλλαγή στα… σκαριά για το Facebook

Το Facebook καταργεί τον φάκελο Other στον οποίο καταλήγουν τα μηνύματα που σας στέλνουν άγνωστοι στο Facebook, εκείνοι που δεν είναι φίλοι σας, δηλαδή.

Ο φάκελος αυτός είναι πολύ καλά κρυμμένος και επί της ουσίας άχρηστος, αφού οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξη του.

Σύμφωνα με το e-pcmag.gr, τα Message Requests θα είναι ο νέος τρόπος επικοινωνίας με μη φίλους στο Facebook ή ανθρώπους που δεν είναι στις επαφές σας. Τα μηνύματα που θα σας στέλνουν αυτοί θα έρχονται ως Message Requests.

Αν εγκρίνετε την επικοινωνία με το πρόσωπο αυτό, τότε όλα θα πάρουν τον δρόμο τους. Αν όχι, μπορείτε να μην αποδεχθείτε ή να αγνοήσετε μελλοντικές αιτήσεις επικοινωνίας.

Το νέο χαρακτηριστικό Message Requests έχει αρχίσει να γίνεται διαθέσιμο για το Facebook Messenger.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Aπελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί

Τέλος στην αναστολή πλειστηριασμών, καταβολής εγγυοδοσιών, δικαστικών παραβόλων κ.λπ., καθώς από αύριο, 31 Οκτωβρίου, μπαίνει τέλος στο προσωρινό καθεστώς.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, παύει να ισχύει (το Σάββατο 31 Οκτωβρίου) η ισχύς της απόφασης με την οποία αναστέλλονταν -λόγω των capital controls- οι πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, η καταβολή εγγυοδοσιών, δικαστικών παραβόλων και χρηματικών ποσών από μετατροπή ποινών.

Το υπουργείο τονίζει τα εξής:

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοινώνει ότι δεν παρατείνεται εκ νέου η ισχύς της υπ’ αριθμ. 49214/21.7.2015 Κοινής Υπουργικής Απόφασης “Αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης, καταβολής δικαστικών παραβόλων, εγγυοδοσιών και χρηματικών ποσών από μετατροπή ποινών” (Β΄ 1525), η οποία έχει ήδη παραταθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 με την υπ’ αρίθμ. 57384/31.8.2015 όμοια (Β’ 1867) και στη συνέχεια μέχρι 31 Οκτωβρίου 2015 με την υπ’ αρ. 70905/29.9.2015 όμοια (Β’ 2110)».



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτό είναι το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων

Η χορήγηση αδειών για λειτουργία φαρμακείου και σε μη φαρμακοποιούς, ο περιορισμός της υποχρεωτικής συμμετοχής του φαρμακοποιού στο 20% του μ/κ και η δημιουργία αλυσίδων μέσω ΕΠΕ είναι τα βασικά σημεία τα οποία προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Υγείας που εκδόθηκε χθες, δίνοντας τέλος στο σίριαλ για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων.

Η απόφαση απέχει δραματικά από τις προσδοκίες και τα αιτήματα των φαρμακοποιών, οι οποίοι μιλούν για «άνευ όρων παράδοση της υγείας του έλληνα πολίτη στα καρτέλ και τα ολιγοπώλια».

Τα νέα δεδομένα

1. Οι άδειες ίδρυσης φαρμακείων χορηγούνται σε φαρμακοποιούς κατόχους άδειας ασκήσεως επαγγέλματος φαρμακοποιού χώρας-μέλους της Ε.Ε., καθώς και σε άλλα φυσικά πρόσωπα πολίτες κράτους-μέλους της Ε.Ε., από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας της έδρας των φαρμακείων και εντός αυτής, με απόφαση του αρμόδιου περιφερειάρχη και δηλώνονται από τον κάτοχο της αδείας στον οικείο Φαρμακευτικό Σύλλογο εντός 60 ημερών.

2. Δεν χορηγείται άδεια ίδρυσης και λειτουργίας φαρμακείου σε νομικά πρόσωπα, πλην των συνεταιρισμών φαρμακοποιών μελών της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος και έπειτα από αιτιολογημένη απόφαση του δ.σ. της ΟΣΦΕ.

3. Κάθε άδεια ίδρυσης αντιστοιχεί σε ένα φαρμακείο. Για το έτος 2015 επιτρέπεται η χορήγηση μέχρι 5 αδειών. Ο ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός χορηγούμενων αδειών αυξάνεται κατά μία άδεια κατ’ ανώτατο όριο κατ’ έτος μέχρι το 2020, οπότε και ορίζεται ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός αδειών οι δέκα άδειες σε πανελλαδική κλίμακα.

4.Οι άδειες ίδρυσης φαρμακείων χορηγούνται για την περιφέρεια των Δήμων που συστάθηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 1 του ν. 3852 /2010 (ΦΕΚ 87 Α’).

5. Τα φαρμακεία των ιδιωτών μη φαρμακοποιώνπου ιδρύονται μετά την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης λειτουργούν υποχρεωτικά με τη μορφή της Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης, που πρέπει να έχει συσταθεί πριν από τη χορήγηση της άδειας λειτουργίας του φαρμακείου. Στην εταιρική σύνθεση των ΕΠΕ στις οποίες συμμετέχουν μη φαρμακοποιοί, μετέχει υποχρεωτικά ως εταίρος, με ποσοστό συμμετοχής τουλάχιστον 20%, και ο ορισθείς υπεύθυνος φαρμακοποιός για τη λειτουργία κάθε φαρμακείου.

6. Τα φαρμακεία για τα οποία δίδεται άδεια ίδρυσης σε φαρμακοποιό, μπορούν να λειτουργούν ως ατομικές επιχειρήσεις είτε με όποια εταιρική μορφή του αστικού δικαίου επιλέξουν οι εταίροι τους, πλην εκείνης της ανώνυμης εταιρείας.

7. Η χορήγηση άδειας ίδρυσης σε φαρμακοποιό, κάτοχο άδειας ασκήσεως επαγγέλματος φαρμακοποιού κράτους-μέλους της Ε.Ε. και άλλα φυσικά πρόσωπα, πολίτες κράτους-μέλους Ε.Ε., δεν υπόκειται σε κανένα περιορισμό πλην των σχετικών με τα πληθυσμιακά όρια και τις τιθέμενες προϋποθέσεις στην παρούσα ΚΥΑ.

8. Για την απόκτηση της άδειας ιδρύσεως φαρμακείου απαιτείται ο αιτών (φαρμακοποιός ή μη) να έχει τα κατωτέρω προσόντα, που αποδεικνύονται από τα υποβαλλόμενα αντίστοιχα έγγραφα, ήτοι:
Την ελληνική ιθαγένεια ή την υπηκοότητα ενός των κρατών-μελών της Ε.Ε.

Να μην έχει καταδικασθεί αμετάκλητα σε οποιαδήποτε ποινή ή κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, εγκλήματα κατά των ηθών, συκοφαντική δυσφήμηση για πράξεις που έχουν σχέση με την άσκηση του επαγγέλματός του, κιβδηλεία, παραχάραξη κ.ά. ή να μην έχει καταδικασθεί αμετάκλητα για κακούργημα ή καθ’ υποτροπή για πλημμέλημα για το οποίο επεβλήθη η στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων ή να μην έχει παραπεμφθεί με αμετάκλητο βούλευμα για κάποιο από τα παραπάνω αδικήματα.

Να μην οφείλει στο Ελληνικό Δημόσιο οποιαδήποτε οφειλή από φόρους, πρόστιμα ή άλλη αιτία.

Οι κάτοχοι άδειας ασκήσεως επαγγέλματος φαρμακοποιού να μην έχουν τιμωρηθεί για παραβάσεις της φαρμακευτικής νομοθεσίας με οριστική ανάκληση της άδειας ιδρύσεως φαρμακείου ή φαρμακαποθήκης.

Η αντίδραση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου

Ως παράδοση άνευ όρων σε καρτέλ και off-shore εταιρείες, χαρακτηρίζουν οι φαρμακοποιοί την Κοινή Υπουργική Απόφαση.

«Tο προσχηματικό και για το θεαθήναι 20% της προβλεπόμενης συμμετοχής του φαρμακοποιού, ουσιαστικά τον καθιστά υπεύθυνο για οτιδήποτε συμβεί, ανεξάρτητα εάν πλέον θα ενεργεί κατ’ εντολή του επιχειρηματία εταίρου» υποστηρίζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Παράλληλα αναφέρουν ότι στερεί από τον Έλληνα πολίτη την αξιόπιστη επιστημονική συμβουλή και συμβολή του φαρμακοποιού, «τον οποίο η ΚΥΑ καθιστά υποχείριο του εμφανούς ή αφανούς εταίρου».

Οι φαρμακοποιοί απορρίπτουν την Υπουργική Απόφαση και «την επιστρέφουν ως απαράδεκτη, δηλώνουν δε ότι άμεσα θα προσφύγουν στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, καθώς και σε όλα τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα», αναφέρει ο ΠΦΣ στην ανακοίνωσή του.




πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέα πολύνεκρα ναυάγια προσφύγων σε Κάλυμνο και Ρόδο

Ακόμη δυο ναυάγια σημειώθηκαν σήμερα τα ξημερώματα στα Δωδεκάνησα. Ήδη μετράμε 18 νεκρούς, ανάμεσά τους τουλάχιστον εννέα παιδιά.

Στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Καλόλιμνο και Κάλυμνο, το λιμενικό ανέσυρε 14 σορούς έχοντας κατορθώσει να διασώσει 138 ανθρώπους. Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους, ο ακριβής αριθμός των οποίων δεν έχει εξακριβωθεί.

Στην περιοχή, έσπευσαν τέσσερα σκάφη του λιμενικού, ένα σκάφος της Frontex αλλά και ένα Super Puma που επιχειρούν στην προσπάθεια διάσωσης.

Την ίδια ώρα, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Ρόδου σκάφος του λιμενικού εντόπισε και περισυνέλεξε έξι πρόσφυγες και τρεις νεκρούς, ενώ αγνοούνται άλλοι τρεις. Τα σημερινά περιστατικά έρχονται ως συνέχεια των ναυαγίων που σημειώθηκαν έξω από τη Λέσβο.

Μικρά παιδιά, αναίσθητα στην αγκαλιά των γονιών τους, έδιναν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή. Συνολικά έχασαν τη ζωή τους 11 άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά. Διασώθηκαν 242 άνθρωποι, ενώ ακόμη 40 αγνοούνται.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σκίμπε ο νέος προπονητής της Εθνικής

Ο Μίχαελ Σκίμπε είναι ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός, ο άνθρωπος που θα αναλάβει να μαζέψει τα κομμάτια της Εθνικής μετά την εφιαλτική πορεία στα προκριματικά του Euro 2016, με σκοπό να την οδηγήσει στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018.

Το ΔΣ της ΕΠΟ  ενέκρινε τη συμφωνία με τον Γερμανό τεχνικό. Αυτή προβλέπει διετές συμβόλαιο με 560.000 ευρώ το χρόνο, καθώς και μπόνους πρόκρισης στο Μουντιάλ της Ρωσίας, ύψους 500.000 ευρώ. Τον Σκίμπε θα πλαισιώσει ένας συνεργάτης του με συμβόλαιο 70.000 ευρώ, αλλά και ο Κώστας Τσάνας που θα εισπράττει 5.000 ευρώ το μήνα.

Ο νέος προπονητής της Εθνικής αναμένεται στην Αθήνα την προσεχή Τρίτη και μια μέρα μετά θα γίνει η επίσημη παρουσίασή του. Ντεμπούτο θα κάνει στο φιλικό με το Λουξεμβούργο στις 13 Νοεμβρίου.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αλλάζουν χέρια οι ελληνικές τράπεζες – Τις παίρνουν οι Γερμανοί – 16 δισ.ευρώ απαιτεί η ανακεφαλαιοποίησή τους

ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
 
16 δισ.ευρώ θα χρειαστούν οι ελληνικές τράπεζες σύμφωνα με τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ Ε.Τσακαλώτο για να ανακεφαλαιοποιηθούν και το ερώτημα είναι σε ποιον θα ανήκουν μετά την ανακεφαλαιοποίηση καθώς αναμένεται να ενταχθούν στο νέο Υπερταμείο στο οποίο θα μεταφερθούν και όλα τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας το οποίο θα είναι και η εγγύηση για την νέα δανειοδότηση της χώρας στα πλαίσια του νέου επαχθέστερου Μνημονίου.
Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή είχε προβεί προ ημερών σε δηλώσεις για μία ομάδα «ειδικών» που έχει αναλάβει να αποφανθεί για τα περιουσιακά στοιχεία του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Όπως είχε τονίσει θα αποφανθεί τη μορφή του, πόσα περιουσιακά στοιχεία του ΤΑΙΠΕΔ θα μεταφερθούν, αν θα συνεχίσει να κάνει ιδιωτικοποιήσεις το ΤΑΙΠΕΔ, αν θα πάνε οι τράπεζες και το ΤΧΣ, αν θα πάνε και άλλα περιουσιακά στοιχεία και πώς θα γίνει η διανομή των χρημάτων για την πληρωμή του χρέους και για επενδύσεις.
 
Οι κεφαλαιακές ανάγκες των τεσσάρων συστημικών τραπεζών ανέρχονται σε 14 δισ.ευρώ σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται τραπεζικές πηγές, αλλά τελικά το ποσό αυτό ανεβαίνει μέχρι και στα 16 δισ.ευρώ σύμφωνα με ότι δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Ε.Τσακαλώτος.
 
Τα αποτελέσματα των stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα δημοσιευθούν το Σάββατο ενώ η κυβέρνηση διεμήνυσε διά του αντιπροέδρου της Γιάννη Δραγασάκη ότι υπάρχουν «όλες οι προϋποθέσεις για να ολοκληρωθεί με επιτυχία η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών» σημειώνοντας ότι αυτή πρέπει να είναι και η τελευταία.
 
«Περιμένουμε το Σάββατο τα αποτελέσματα από την ΕΚΤ και έως την Κυριακή θα έχει ψηφιστεί ο νόμος», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 
Στην ενημέρωση, που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών Ε.Τσακαλώτος, αφού εξήγησε ότι η ανακεφαλοποίηση είναι μια διαδικασία που πρέπει να γίνει για να μην κινδυνέψουν οι καταθέσεις των πολιτών και περιέγραψε τον τρόπο που θα γίνει έκανε και μια εκτίμηση για το ύψος των κεφαλαίων που θα χρειαστούν.
 
Ο κ.Τσακαλώτος εκτίμησε ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών δεν είναι μεγάλες και ότι για την ανακεφαλαιοποίησή τους θα χρησιμοποιηθούν τα 10 δισ. ευρώ του ΤΧΣ συν 5 με 6 δισ. ευρώ ακόμη.
 
Η ανακεφαλαιοποίηση θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια στις 8 το βράδυ του Σάββατου με την διαδικασία του κατεπείγοντος, καθώς σήμερα θα κατατεθούν τα δύο κρίσιμα νομοσχέδια για τα προαπαιτούμενα και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
 
Το σχέδιο νόμου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αναμένεται σήμερα το βράδυ και θα ακολουθήσει κατεπείγουσα διαδικασία.
 
Αυτό σημαίνει ότι αύριο το απόγευμα θα συζητηθεί από τα μέλη της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και το Σάββατο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια, για μία συνεδρίαση που θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 8 το βράδυ.
 
Αυτή η ανακεφαλαιοποίηση όμως κρύβει πολλά «σκοτεινα» σημεία καθώς δεν ξεκαθαρίζεται τι θα συμβεί στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Θα συνεχίσει να είναι ελληνικό; Ή θα δοθεί όπως είναι στο Βερολίνο;
 
«Χέρι» στον ελληνικό ενεργειακό και ορυκτό πλούτο βάζουν οι δανειστές, ενώ ουσιαστικά δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας δανεισμός αφού την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά και τα χρήματα για τις επενδύσεις θα τα δώσουν οι ίδιοι οι Έλληνες πολίτες από τα έσοδα του νέου Υπερταμείου στο οποίο θα μεταφερθούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των τραπεζών.
 
Οι δανειστές ζητούν να περάσουν οι μετοχές και τα περιουσιακά στοιχεία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αλλά και των εσόδων των υδρογονανθράκων (μελλοντικών) στο νέο Ταμείο.
 
Το ερώτημα είναι θα επιτρέψουν οι Έλληνες τραπεζίτες να χάσουν τον έλεγχο των τραπεζών τους, προ χάρη του Βερολίνου και των δανιεστών;
 
Το ταμείο οι δανειστές με την βοήθεια εγχώριων ΜΜΕ προσπαθούν να το περάσουν ως εγγύηση για το νέο δάνειο και την αποπληρωμή του παλαιότερου χρέους που θα λάβει η Ελλάδα από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό ESM,η αλήθεια όμως είναι ότι με πολλαπλάσιας αξίας περιουσιακά στοιχεία θα χρηματοδοτηθεί από την ίδια την Ελλάδα η αποπληρωμή της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και με 12,5 δισ. ευρώ θα πραγματοποιηθούν επενδύσεις!
 
Θα ενταχθούν τα περουσιακά στοιχεία των ελληνικών τραπεζών, των υπό αξιοποίηση ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ (βραχονησίδες, αεροδρόμια, λιμάνια, ΑΔΜΗΕ, υποδομές, κρατικές εταιρείες κλπ) και τα μελλοντικά έσοδα από την εκμετάλλευση των υδρογοναθράκων!
 
Ήδη γίνεται προσπάθεια να αποτιμηθούν όλα αυτά σε εξυτελιστικές τιμές που να μην ξεπερνούν τα 15 δισ. ευρώ, ενώ τα 50 δισ. ευρώ που είναι ο στόχος για τα προσδοκώμενα έσοδα από την αξιοποίηση του Δημοσίου είναι σε βάθος 30ετίας.
 
Δηλαδή θα υπάρξει πλήρης εκμετάλευση του ελληνικού ενεργειακού πλούτου για τρεις δεκαετίες.
 
Το τελικό σχέδιο για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων θα πρέπει να έχει καταρτιστεί μέχρι το Δεκέμβριο,για να ξεκινήσει την φυσική λειτουργία του την Άνοιξη. Όσο για το τραπεζικό σύστημα που θα ελέγχεται απόλυτα από τους ξένους, ποιος εγγυάται ότι θα προσφέρει δάνεια σε ελληνικές επιχειρήσεις και όχι σε ξένους που θα έρχονται εδώ να «επενδύσουν» με δάνεια εγγυημένα από τον ελληνικό λαό, που θα τα ξεπληρώνει με το δικό του «αίμα» και «ιδρώτα»

Τα πρώτα δύο Μνημόνια εξαθλίωσαν τον ελληνικό λαό και διέλυσαν την ελληνική οικονομία.Το τρίτο Μνημόνιο ως φαίνεται έχει στόχο τον πραγματικό πλούτο της χώρας τον οποίο θα τον «αρπάξουν» οι δανειστές έναντι «πινακίου φακής». Όσο για τον λαό το τρίτο Μνημόνιο προβλέπει την απόλυτη σκλαβιά μέσω περιουσιολογίου και πλαστικού χρήματος. Το σημαντικό δεν είναι η κατάκτηση αλλά αυτή να είναι ει δυνατόν… αιώνια και προπαντώς να μην μπορεί να αμφισβητηθεί.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το τέλος της «πάλης των τάξεων» και η ύπαρξη μόνο μίας

Παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις της παρούσας κυβέρνησης η φορολογία αυξήθηκε και το μεταναστευτικό διογκώθηκε σε τεράστιο βαθμό.

Στην Ελλάδα επιδιώκεται να εφαρμοστεί περισσότερο από κάθε άλλη φορά η συνταγή της εξαθλίωσης, προκειμένου να έρθει η «λύση» της παγκόσμιας κηδεμονίας.

Τρομοκρατημένος ο λαός δηλαδή να ζητά λίγα ψίχουλα από τα διάφορα επιδόματα, τα κουπόνια σίτισης κτλ.

Η λεγόμενη «πάλη των τάξεων» να καταργηθεί και να υπάρχει μία και μόνο τάξη, αυτή των εξαθλιωμένων με μια παγκόσμια ολιγαρχία και ηγέτη στην κορυφή να την χειρίζεται.

Οι πολίτες να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και έτσι να μπει τέλος στην ιδιωτική περιουσία, η οποία θα περάσει σε ξένα χέρια για να ξεχρεώσει το κράτος.

Καθοδηγούμενες λαϊκές εξεγέρσεις (βλ. πχ. μέσω social media) στον «δυτικό κόσμο» θα ζητούν την απόσυρση των πολιτικών, οι οποίοι ούτως ή άλλως δεν παίρνουν οι ίδιοι τις αποφάσεις, και τότε θα δοθεί η «λύση» της παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης, αυτών δηλαδή που δίνουν τις εντολές μέχρι σήμερα.

Μία γλώσσα, μία θρησκεία, ένα νόμισμα, ένας τρόπος σκέψης και συμπεριφοράς για όλους. Αυτή είναι η σοβιετικής απόχρωσης παγκοσμιοποίηση.

Θα τα καταφέρουν;




Πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

2015: Νέες Μειώσεις στις Συντάξεις και Ειδοποίηση για Επιστροφή Χρημάτων!!! 2016: Ακόμα Μεγαλύτερες Περικοπές!!!

Μεγάλες Ανατροπές σε όσους Συνταξιοδοτούνται Φέτος σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα

Νέες ανατροπές, ως προπομπός των μεγάλων περικοπών από το 2016, έρχονται στις συντάξεις χιλιάδων ασφαλισμένων καθώς τα Ταμεία αρχίζουν πλέον να εφαρμόζουν τον νέο τρόπο υπολογισμού των αποδοχών τους για τις αιτήσεις που υποβάλλονται από 1/9/2015 και μετά με βάση τον νόμο 3863/10 για όσους αποχωρούν από τον ιδιωτικό τομέα και τον νόμο 3865/10 για όσους αποχωρούν από το Δημόσιο.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Χθες βράδυ μάλιστα κατατέθηκε σε νέο νομοσχέδιο τροποποίηση των διατάξεων για τον υπολογισμό των συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με τις οποίες όσοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1/1/2015 και αποχώρησαν μέχρι 31/8/2015 θα επηρεαστούν εξίσου από τον νέο τρόπο υπολογισμού με όσους συνταξιοδοτούνται από 1/9/2015 και μετά.

Η τροποποίηση αυτή σημαίνει ότι όσοι πήραν ήδη σύνταξη, θα έχουν εκ νέου υπολογισμό και θα λάβουν μικρότερο ποσό με συμψηφισμό από τα αναδρομικά που δικαιούνται εφόσον βγήκαν με προσωρινή σύνταξη στο 60% του μισθού τους.

Οσων δε η σύνταξη εκδόθηκε ολόκληρη, θα κληθούν να επιστρέψουν τα επιπλέον ποσά που πήραν με ατομικές ειδοποιήσεις.

Η τροποποίηση αυτή θα επεκταθεί και στα Ταμεία του ιδιωτικού τομέα (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ, τραπεζών). Ετσι ενώ η αρχική διάταξη για τους ασφαλισμένους των εν λόγω Ταμείων έλεγε ότι ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων ισχύει για αιτήσεις που υποβάλλονται από 1/9/2015 και μετά, με την τροποποίηση που έγινε για το Δημόσιο, ο νέος υπολογισμός θα ισχύσει αναδρομικά και για όσους θεμελίωσαν δικαίωμα από 1/1/2015 και συνταξιοδοτήθηκαν μέχρι 31/8/2015 από ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και άλλους φορείς, πλην ΟΓΑ.

Τις μειώσεις από το νέο σύστημα γλιτώνουν όσοι είχαν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης μέχρι 31/12/2014 και αποχώρησαν μέχρι 31/8/2015, καθώς δεν τους επηρεάζει ο νέος τρόπος. Η σύνταξή τους θα υπολογιστεί με το παλιό σύστημα, δηλαδή με τις μέσες αποδοχές της καλύτερης 5ετίας από τα 10 τελευταία χρόνια της εργασίας τους. Αν όμως η αίτηση υποβληθεί μετά την 1/9/2015 θα έχουν μειώσεις.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέος προπονητής της ΑΕΚ ο Πογέτ

Ο πρώην προπονητής των Μπράιτον και Σάντερλαντ, Γκουστάβο Πογέτ, είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ. Η πρόσληψη του "Γκους" ανακοινώθηκε από τον επίσημο λογαριασμό της Ένωσης στο Facebook.
ADVERTISEMENT

Η προφορική συμφωνία που υπήρξε τις προηγούμενες μέρες με τον Γκουστάβο Πογέτ επικυρώθηκε στην συνάντηση που είχε  ο Ουρουγουανός τεχνικός με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Μάλιστα οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για απόλυτη ταύτιση απόψεων ως προς όλα τα ζητήματα που τέθηκαν στο τραπέζι. Ο Πογέτ είναι πλέον και επισήμως ο διάδοχος του Τραϊανού Δέλλα στον πάγκο της ΑΕΚ. Πάντως ο Ουρουγουανός θα υπογράψει σήμερα (30/10) το συμβόλαιο του με την Ένωση, το οποίο θα έχει διάρκεια μέχρι και το καλοκαίρι αλλά με οψιόν ανανέωσης και από τις δυο πλευρές.

Πάντως η ανακοίνωση από την ΠΑΕ για την συμφωνία με τον Πογέτ, τιτλοφορείται ως «η εποχή Γκας Πογέτ στην ΑΕΚ ξεκινά». Ωστόσο το περιεχόμενο είναι λιτό:

"Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Ουρουγουανό προπονητή Γκουστάβο Πογιέτ μέχρι το καλοκαίρι. Ο νέος προπονητής θα υπογράψει αύριο το συμβόλαιό του". Ενώ ακολουθεί ένα εκτενές βιογραφικό του Πογέτ.

"Ο Γκουστάβο Πογιέτ γεννήθηκε στις 15 Νοεμβρίου του 1967 στο Μοντεβίδεο και μέχρι τα 23 του αγωνίστηκε στην Ουρουγουάη (Ρίβερ Πλέιτ Μονδεβίδεο και Μπέλα Βίστα) ενώ έκανε κι ένα πέρασμα από τη γαλλική Γκρενόμπλ (1988-89). Στη συνέχεια αγωνίστηκε επτά χρόνια στη Ρεάλ Σαραγόσα (1990-97) κατακτώντας μαζί της ένα Κύπελλο Ισπανίας (1994) και ένα Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης (1995).

Το 1997 αποκτήθηκε από την Τσέλσι, όπου αγωνίστηκε ως το 2001, κατακτώντας ένα Κύπελλο Κυπελλούχων και ένα Κύπελλο Αγγλίας. Στα τρία τελευταία χρόνια της καριέρας του (2001-2004) αγωνίστηκε στην Τότεναμ. Από το 1993 έως το 2000 αγωνίστηκε στην Εθνική Ανδρών της Ουρουγουάης (26 συμμετοχές – 3 γκολ) και μαζί της κέρδισε το Κόπα Αμέρικα του 1995.

Ξεκίνησε την προπονητική καριέρα του στη Σουίντον ως βοηθός του παλιού του συμπαίκτη στην Τσέλσι Ντένις Γουάιζ, τον οποίον ακολούθησε και στη Λιντς. Στη συνέχεια ήταν συνεργάτης του Χουάντε Ράμος στην Τότεναμ, αλλά το 2009 ανέλαβε ως πρώτος προπονητής την Μπράιτον, την οποία ανέβασε το 2011 από την League 1 (τρίτη επαγγελματική κατηγορία) στην Championship (δεύτερη επαγγελματική κατηγορία) ενώ παράλληλα αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής της σεζόν 2010-11 στη League 1.

Το 2013 έκανε το ντεμπούτο του σε πάγκο της Πρέμιερ Λιγκ, αναλαμβάνοντας τη Σάντερλαντ, την οποία οδήγησε σε παραμονή στην κατηγορία αλλά και στον τελικό του Λιγκ Καπ, όπου η ομάδα του έχασε από τη Μάντσεστερ Σίτι. Η συνεργασία του Γκουστάβο Πογιέτ με τον αγγλικό σύλλογο λύθηκε τον περασμένο Μάρτιο".


Πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι φορολογικές αλλαγές που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο

Πέντε φορολογικές αλλαγές περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που κατατέθηκε στη Βουλή. Με το πολυνομοσχέδιο αναδιατυπώνονται διατάξεις για το αγροτικό πετρέλαιο, αλλάζει το κριτήριο για τη ρύθμιση των 100 δόσεων ενώ αλλάζει και το καθεστώς φορολόγησης για τις μικρές ζυθοποιίες.

Ειδικότερα:

1. Το αγροτικό πετρέλαιο θα επιβαρύνεται με ειδικό φόρο κατανάλωσης 200 ευρώ ανά 1.000 λίτρα αντί για 66 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα. Ο αυξημένος φόρος ισχύει από 01/10/2015 έως 30/09/2016. Από την 01/10/2016 δεν θα υπάρχει ειδικό καθεστώς για τους αγρότες οι οποίοι θα πληρώνουν κανονικά την τιμή του πετρελαίου κίνησης.

2. Ενσωματώνεται το περιουσιακό κριτήριο στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Για χρέος κάτω από τα 5.000, το μηδενικό επιτόκιο που προβλέπει η ρύθμιση θα διατηρείται αν καλύπτονται το εισοδηματικό αλλά και το περιουσιακό κριτήριο, που προβλέπει πως η αξία των ακινήτων δεν υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ. Η συγκεκριμένη διάταξη αναδιατυπώθηκε έτσι ώστε ο έλεγχος να γίνει με βάση τις αξίες που προκύπτουν για τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ.

3. Μεταφέρονται 500 οργανικές θέσεις από το ΣΔΟΕ στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

4. Αυξάνεται από 3.500 σε 4.020 ο αριθμός των υποθέσεων φορολογικού και τελωνειακού ενδιαφέροντος που μεταφέρονται από το ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ, προκειμένου να αποφεύγονται επικαλύψεις αρμοδιοτήτων.

5. Το όριο για τις μικρές ζυθοποιίες ορίζεται μέχρι τα 15.000 εκατόλιτρα. Οι μικρές ζυθοποιίες που βρίσκονται κάτω από αυτό το όριο διατηρούνται στο προηγούμενο καθεστώς που προέβλεπε πως καταβολή του 50% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που επιβαλλόταν στην μπύρα. Για όσες ζυθοποιίες ξεπερνούν το όριο παραγωγής των 15.000 εκατόλιτρων τότε ο συντελεστής θα διαμορφωθεί από το 2016 από 55% έως 75%.





πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φλόριντα - Φωτιά σε αεροσκάφος της Dynamic Airways (Βίντεο)

Αεροσκάφος Boeing 767 της Dynamic Airways έπιασε φωτιά σε αεροδρόμιο της Φλόριντα. Αν και εκκενώθηκε άμεσα, αρκετά άτομα τραυματίστηκαν, τρία εκ των οποίων διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.

Η φωτιά ξέσπασε από τη μηχανή του αεροπλάνου, το οποίο βρισκόταν στον αεροδιάδρομο του αεροδρομίου Φορτ Λοντερντέιλ - Χόλιγουντ και ετοιμαζόταν για απογείωση. Προορισμός του αεροσκάφους ήταν η Βενεζουέλα. Σύμφωνα με πληροφορίες από αμερικανικά μέσα, η φωτιά οφείλεται σε διαρροή καυσίμων.


         



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νεκρός εργάτης στο ορυχείο Μαυροπηγής της ΔΕΗ

Ένας εργάτης σε εργολάβο της ΔΕΗ έχασε τη ζωή του την Πέμπτη σε εργατικό δυστύχημα στο χώρο στάθμευσης των φορτηγών του ορυχείου Μαυροπηγής.

Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από την Αστυνομική Διεύθυνση Πτολεμαΐδας. Η ΔΕΗ σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως από την θέση στην οποία βρέθηκε ο εργάτης προκύπτει ότι παρασύρθηκε από το όχημα του οποίου ήταν οδηγός.

Η διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ εκφράζει τη θλίψη της, ενώ δηλώνει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες θα προβούν στους απαραίτητους ελέγχους για τη διερεύνηση των αιτίων του ατυχήματος, για τα μέτρα που τυχόν θα έπρεπε να είχαν ληφθεί από τον εργολάβο.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το κοινοβούλιο της Μολδαβίας απέπεμψε κυβέρνηση και πρωθυπουργό

Το κοινοβούλιο της Μολδαβίας απέπεμψε την φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Βαλέριου Στρέλετς, εν μέσω ενός κύματος αμφισβήτησης που ξέσπασε μετά από το σκάνδαλο υπεξαίρεσης κεφαλαίων.

Την πρόταση μομφής, που κατέθεσε η αριστερή αντιπολίτευση, υπερψήφισαν 65 βουλευτές, όταν το όριο για την παραπομπή της κυβέρνησης ήταν 51. Ειδικότερα σε σύνολο 101 βουλευτών, 21 βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος, 25 του Σοσιαλιστικού Κόμματος και 19 του κεντρο-αριστερού Δημοκρατικού Κόμματος ψήφισαν υπέρ της αποπομπής της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

Ο Βαλέριου Στρέλετς, 45 ετών, που ηγείται του κυβερνώντος Φιλελεύθερου-Δημοκρατικού Κόμματος, τέθηκε επικεφαλής στα τέλη Ιουλίου ενός εύθραυστου συνασπισμού φιλο-ευρωπαϊκών κομμάτων, αντικαθιστώντας τον πρώην πρωθυπουργό Κίριλ Γκαμπουρίσι έπειτα από την παραίτηση του τελευταίου στα τέλη Ιουλίου εξαιτίας κατηγοριών για πλαστογράφηση πτυχίου.

Στις αρχές Απριλίου είχε ξεσπάσει ένα ακόμη σκάνδαλο, όταν «εξαφανίστηκαν» από τις τράπεζες της χώρας σχεδόν ένα δισεκατομμύριο δολάρια (915 εκατομμυρίων ευρώ), ποσό που αντιστοιχεί στο 15% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος.

Τον Σεπτέμβριο πραγματοποιήθηκαν μαζικές διαδηλώσεις με αίτημα την αποπομπή του προέδρου της χώρας Νικολάε Τιμόφτι, ο οποίος κατηγορείται ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ολιγαρχών και δεν μάχεται αποτελεσματικά κατά της διαφθοράς.

Ο επικεφαλής του κράτους αμφισβητείται από τη μια από ένα κίνημα το οποίο συγκεντρώνει τους εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών που είναι οπαδοί της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και από την άλλη πλευρά από την αριστερή αντιπολίτευση, ορισμένοι εκπρόσωποι της οποίας προτιμούν την προσέγγιση με τη Ρωσία.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Του χέστη η μάνα χαίρεται τ' αντριωμένου σκούζει

Του Γιάννη Λαζάρου 

Σιωπή.......Ούτε γαλανόλευκες στα μπαλκόνια, ούτε ταράμ ταραταντζούμ από τις μπάντες του στρατού, ούτε μεγάλους λόγους περί «Ελλήνων ηρώων», ούτε τίποτε. Μόνο σιωπή. Ας υιοθετήσουμε τη μακροχρόνια σιωπή που μάς διακατέχει εδώ και δεκαετίες μέχρι να λήξει και αυτή η ημέρα της 28ης Οκτωβρίου. Να το βουλώσουμε όπως το βουλώνουμε χρόνια τώρα. Εκτός κι αν πρέπει να διαδηλώσουμε ανήμερα της επετείου του ΟΧΙ για ένα καινούργιο επίδομα: Επίδομα Μνήμης. 
 
Όποιος συγκινείται περισσότερο ή όποιος γράφει καλύτερα θεατρινίστικα υπέρ του Έπους να λαμβάνει και μεγαλύτερο επίδομα. Όποιος έχει και έναν ήρωα πρόγονο στην οικογένεια, που να έδωσε την ζωή του υπέρ της Ελευθέριας, αυτός να έχει προνόμια ευκολίας δανείων από τις σωμένες τράπεζες, διορισμού για 5μηνα απασχόλησης με 280 ευρώ και επίδομα θέρμανσης. Τα παιδιά των ηρώων το αξίζουν. Κουβάλησαν 75 χρόνια σιωπής με χάρη και περηφάνια. 
 
Βλέπετε, όταν πρέπει να το βουλώσουν οι Έλληνες δεν το κάνουν, αντίθετα όταν πρέπει να ουρλιάξουν κάθονται στην ουρά δίνοντας αγώνα υπέρ των χρηματικών δικαιωμάτων τους. «Ο παππούς μου πολέμησε στο Αργυρόκαστρο και εμένα θα μού κόψουν το επίδομα;» Σωστή η ερώτηση! Με αυτή την λογική οι απόγονοι των ηρώων εξελίχθηκαν από το 1944 μέχρι σήμερα. Ούρλιαξε ο ήρωας για να σωπαίνει ο χέστης. 
 
Έχουν την εντύπωση τα μορμολύκεια που κατοικοεδρεύουν στην χώρα της Ελευθερίας ότι όλοι εκείνοι που δεν δίστασαν ακόμα και όταν είδαν τρείς μεραρχίες Ιταλών στο ‘Ύψωμα 731 απέναντί τους, πως ό,τι έκαναν το έκαναν για τις επόμενες γενεές. Έχουν την εντύπωση όλοι αυτοί που στοιβάζονται σε κομματικά γραφεία, σε ουρές στις τράπεζες και στις εφορίες ότι την στιγμή που το χιόνι έφθανε μέχρι τον λαιμό ο στρατιώτης του ’40 σκεφτόταν ότι οι επόμενοι θα αξίζουν την θυσία. Αυτό μάς βολεύει, αυτό μάς δίδαξαν τα σχολικά βιβλία, αυτό έχουμε ως ασπίδα όταν μάς αποκαλούν «χέστηδες». 
 
Ας το πάρουν χαμπάρι οι νεοΈλληνες ότι ούτε ένας από εκείνους δεν έδωσε την ζωή του για τους επόμενους. Έδωσε την ζωή του για την δική του ζωή. Για κανέναν χέστη δεν θα έδινε κανείς τους ούτε μια σταγόνα αίμα. Στα πολεμικά χαρακώματα πηγαίνουν αυτοί που θέλουν να ζήσουν, στα πολιτικά αναχώματα πηγαίνουν αυτοί που θέλουν να την βγάλουν ζάχαρη. Τι χιόνι τι ζάχαρη, άσπρα είναι και τα δύο! 
Δεν υπάρχει κληρονομικό δικαίωμα στην υπεράσπιση της ζωής και της ελευθερίας. Η κάθε γενιά πολεμάει για την πάρτη της. Εκείνη η γενιά πολέμησε για την ζωή , οι μετέπειτα γενιές πολέμησαν για την εύπεπτη ζωή. Δεν συναντιέται πουθενά η μία με την άλλη έννοια, αντιθέτως αυτές οι δύο έννοιες συγκρούονται. 
 
Γίναμε οι εχθροί των ηρώων που κουβαλάμε ως τσίγκινα παράσημα όταν έρχονται τα δύσκολα. Πηγαίνουμε στα διεθνή παζάρια που κρεμάνε την έννοια της Ανεξαρτησίας και η γραμμή διαπραγμάτευσης που ακολουθούμε είναι: «Δύο φράγκα παραπάνω γιατί εμείς είχαμε ήρωες σε αυτό τον τόπο». Είχαμε όμως και μανάδες που έσκουζαν για εκείνα τα παλληκάρια, ενώ σήμερα οι μανάδες όλων μας χαίρονται. 
 
Τόσο φθηνά πουλάμε την ζωή για μια ζωή που είναι κλεισμένη σε έναν μισθό, σε ένα επίδομα, σε ένα φάκελο λογαριασμού της ΔΕΗ και θέλουμε να αυτοθαυμαζόμαστε ότι εμείς είμαστε διαφορετικοί από τους άλλους όταν μιλάμε, φωνάζουμε, αντιδρούμε λεκτικά. Αν είχαν τόσες σφαίρες τα λιανοτούφεκα των ηρώων όσες οι λέξεις που ξεστομίζουμε καθημερινά, το Ρούπελ δεν θα έπεφτε ποτέ. Οι ήρωες δεν περπάτησαν μόνο στα σκοτεινά, έζησαν στα σκοτεινά και πέθαναν στα σκοτεινά χωρίς να πάρουν ένα επίδομα μιας αχτίδας ελπίδας. Ήταν η γενιά τέτοια, ήταν η εποχή τέτοια, ήταν οι ίδιοι τέτοιοι Έλληνες. Ανάλογοι της στιγμής αλλά ανάλογοι και του τόπου που τους γέννησε και μετέπειτα τους σκέπασε με χώμα, με λάσπη ή με χιόνι. 
 
Μην βαυκαλιζόμαστε ότι εκείνοι σκοτώθηκαν ή ακρωτηριάστηκαν για μας. Μην τούς παίρνουμε από το πέτο της ψυχής τους με αναίδεια τον λόγο της αυτοθυσίας τους. Εκείνοι πέθαναν για αυτούς, ο ένας για τον άλλο και όλοι μαζί για μια ζωή που ορίζεται από την ελευθερία, την δημιουργία, την περηφάνια και τον αξιοπρεπή θάνατο. Ως παράδειγμα έχεις δικαίωμα να τους μιμηθείς. 
 
Ως τρόπο αντίδρασης έχεις δικαίωμα να τους αντιγράψεις αλλά δεν έχεις κανένα δικαίωμα να οικειοποιήσε αισχρά το δικό τους θάνατο για ζωή με την δική σου πουλημένη ζωή που μυρίζει θάνατο. 
 
Σιωπή. Η σκόνη της ύπαρξής τους αυτή την ημέρα ας μην ανταριάζεται στους τάφους τους. Ήταν δική τους αυτή η ημέρα. Ήταν μια όμορφη μέρα για να πεθάνουν.-



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Microsoft ακύρωσε την επένδυση στην Ελλάδα και πάει στη Ρουμανία - Οι λόγοι

Στα «κρύα του λουτρού» άφησε η Microsoft την Ελλάδα και στράφηκε προς τη Ρουμανία. Φεύγουν από την Ελλάδα μεγάλες αμερικανικές εταιρίες.

Στη χθεσινή συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Σίμος Αναστασόπουλος εξέφρασε το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνουν οι μεγάλες αμερικανικές εταιρίες στην Ελλάδα, κυρίως στον τομέα του τουρισμού και της ενέργειας. Από την άλλη ανέφερε ότι μεγάλες αμερικάνικες εταιρείες σκέφτονται ήδη να αλλάξουν έδρα. Στα μέσα του 2016 «θα μπορούμε να συζητάμε με μεγάλους μακροπρόθεσμους επενδυτές από τις ΗΠΑ για να επενδύσουν στην Ελλάδα» υπό την προϋπόθεση ότι -παράλληλα με τις υποχρεώσεις της συμφωνίας που έχει αναλάβει η χώρα μας- προωθηθούν άμεσα και αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις, όπως είπε.

Όσον αφορά το κομμάτι της ενέργειας, σύμφωνα με στελέχη του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τρεις αμερικανικούς ομίλους για τη δημιουργία τερματικού σταθμού και εγκαταστάσεων αποθήκευσης και μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Βόρεια Ελλάδα. Επίσης ο κ. Αναστασόπουλος εκτιμά πως αναμένεται να υπάρξει ενδιαφέρον από πετρελαϊκές εταιρείες των ΗΠΑ κατά τον επόμενο γύρο παραχώρησης των θαλάσσιων οικοπέδων σε Ιόνιο και Κρήτη, αλλά και για τη δημιουργία logistics centers στα μεγάλα λιμάνια της χώρας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά τον τουρισμό επίσης υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για αγορές από μεγάλους ομίλους αν και προτιμούν να αγοράζουν έτοιμα ξενοδοχεία ή άλλες τουριστικές επενδύσεις, με την άδειά τους δηλαδή, «για να αποφεύγουν την ελληνική γραφειοκρατία», όπως είπε ο κος Αναστασόπουλος.
Ο κ. Αναστασόπουλος υπογράμμισε αρκετές φορές στην τοποθέτησή του ότι οι Αμερικάνοι επενδυτές περιμένουν «δείγματα καλής θέλησης» από την κυβέρνηση για να προχωρήσουν σε πιο συγκεκριμένες συζητήσεις.

«Οι ΗΠΑ είναι εδώ και δηλώνουν πρόθυμες να βοηθήσουν τη χώρα. Ιδιαίτερα για το θέμα του χρέους είναι υποστηρικτικοί αλλά με τις προϋποθέσεις τήρησης της συμφωνίας με τους πιστωτές αλλά και με την προώθηση αναπτυξιακών μεταρρυθμίσεων. Η ύφεση δεν πρέπει να μας πάρει από κάτω. Να γίνουν οι απαραίτητες αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις τώρα».

Σημείωσε ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα ενδέχεται να φέρει ένα νέο κύμα αποεπένδυσης. Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν εταιρείες-μέλη του συνδέσμου που εξετάζουν το ενδεχόμενο να μεταφέρουν την έδρα ή και τις εγκαταστάσεις στους σε γειτονικές χώρες όπως στην Κύπρο που εφαρμόζει ένα νέο φιλικό φορολογικό σύστημα, στη Ρουμανία στη Βουλγαρία και αλλού. Ως παράδειγμα ανέφερε ότι η επένδυση της Microsoft, για τη δημιουργία περιφερειακού κέντρου υποστήριξης στην Αθήνα, δεν ήρθε τελικά στη χώρα μας, μετά από δύο χρόνια συζητήσεων, αλλά έγινε στη Ρουμανία. Συμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής αυτό σημαίνει ότι χάθηκαν περίπου 550 θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, το γεγονός ότι η χώρα έχει καθυστερήσει στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων είναι καθοριστικής σημασίας για την πορεία της. Όπως ανέφερε, «η Ελλάδα είναι ακριβή, με βάση τα επενδυτικά κριτήρια δηλαδή με βάση την αναλογία ρίσκου και ανταμοιβής. Το ρίσκο παραμένει υψηλό για τους μακροπρόθεσμους επενδυτές».
Σύμφωνα με τον κο Αναστασόπουλο τα επενδυτικά κεφάλαια που θα έρθουν πρώτα στην Ελλάδα είναι τα distress funds τα οποία ενδιαφέρονται για τα «κόκκινα» δάνεια, ενώ εμφανίσθηκε επιφυλακτικός να τοποθετηθεί για το ποια ξένα funds ενδιαφέρονται να τοποθετηθούν στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Εκτίμησε δε πως τα ξένα funds θα τοποθετηθούν στην ανακεφαλαιοποίηση με την προϋπόθεση ότι τα χρήματα που θα ζητηθούν από τους ιδιώτες δεν ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ.Τα «δείγματα γραφής» που περιμένουν οι επενδυτές για να έρθουν στη χώρα, όπως είπε, είναι ότι η Ελλάδα υλοποιεί τις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές και στο αναπτυξιακό κομμάτι προχωράει με ταχείς ρυθμούς η απλοποίηση του επενδυτικού περιβάλλοντος, η διαμόρφωση σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος, η διαφάνεια στις δημόσιες συμβάσεις αλλά και ο γενικότερος εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης. Και στα εργασιακά, συνέχισε ο ίδιος, θα πρέπει να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή ευελιξία.


Σύμφωνα με τον κο Αναστασόπουλο, αναμένεται να επισκεφθεί τη χώρα μας ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι. Εξάλλου στις 30 Νοεμβρίου 2015 το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο θα πραγματοποιήσει το ετήσιο συνέδριό του στο οποίο αναμένεται να δώσουν το «παρών» οι επικεφαλής τουλάχιστον δέκα εκ των μεγαλύτερων hedge funds και distress funds των Ηνωμένων Πολιτειών.



Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όλη η νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 690 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Όλη η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 690 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία Εκδόθηκε η προκήρυξη του ΑΣΕΠ με αριθμό 5Κ/2015 για 690 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής -asep.gr- από 17 Νοεμβρίου ημέρα Τρίτη και κλείνουν 1 Δεκεμβρίου.

Η κατανομή των θέσεων για την νέα προκήρυξη 5Κ/2015 του ΑΣΕΠ που αφορά μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία της χώρας χωρίζερται σε δύο κατηγορίες:

Α' Κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.), τριακόσιες εβδομήντα τέσσερις (374) θέσεις Κλάδων/Ειδικοτήτων: Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας, Επισκεπτών -τριών Υγείας, Ιατρικών Εργαστηρίων, Λογιστικής, Μαιών - Μαιευτών, Μηχανικών ειδικοτήτων: Ηλεκτρονικών Τεχνικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Νοσηλευτικής, Πληροφορικής, Ραδιολογίας - Ακτινολογίας, Φυσικοθεραπείας.

Β' Κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.), τριακόσιες δεκαέξι (316) θέσεις Κλάδων/Ειδικοτήτων: Βοηθών Νοσηλευτικής-Αδελφών Νοσοκόμων-Νοσοκόμων Φυλάκων Ασθενών, Βοηθών Ιατρικών & Βιολογικών Εργαστηρίων- Παρασκευαστών, Βοηθών Φαρμακείου, Διοικητικών Γραμματέων - Διοικητικού Λογιστικού, Μαγείρων, Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, Τεχνικών ειδικότητας Ηλεκτρολόγου, Χειριστών Εμφανιστών - Χειριστών Ιατρικών Συσκευών.

Οι ενδιαφερόμενοι για την κάλυψη των θέσεων αυτών καλούνται, εφόσον κατέχουν τα γενικά και τα απαραίτητα προσόντα, να υποβάλουν «ΑΙΤΗΣΗ - ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ» καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, σύμφωνα με τους όρους της παρούσας προκήρυξης.

Το νοσηλευτικό, το παραϊατρικό, το επιστημονικό μη ιατρικό, το διοικητικό, το τεχνικό και το λοιπό βοηθητικό προσωπικό των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, προσφέρουν υπηρεσίες αντίστοιχες του γνωστικού αντικειμένου της θέσης αρμοδιότητάς τους, με στόχο τη διασφάλιση παροχής υψηλής ποιότητας ιατρικών φαρμακευτικών και νοσοκομειακών υπηρεσιών σε όλους τους πολίτες της χώρας, σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα και τις κατευθύνσεις των Ευρωπαϊκών Οδηγιών και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Οι υποψήφιοι, οι οποίοι κατέχουν τα γενικά και απαραίτητα προσόντα των προκηρυσσόμενων θέσεων θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr). Η ηλεκτρονική αίτηση συμπληρώνεται σύμφωνα με τις ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥ-ΜΠΛΗΡΩΣΗΣ-ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ που αναφέρονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΤ' της παρούσας. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 17 Νοεμβρίου 2015 ημέρα Τρίτη και λήγει στις 1 Δεκεμβρίου 2015, ημέρα Τρίτη. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο Α.Σ.Ε.Π.

Με την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, αποστέλλεται στον υποψήφιο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου η επιβεβαίωση της υποβολής και ο αριθμός του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου της αίτησης συνοδευόμενος από την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής. Παράλληλα, η ηλεκτρονική αίτηση εμφανίζεται στην οθόνη των υποψηφίων σε εκτυπώσιμη μορφή. Να αποστείλουν με συστημένη επιστολή στο Α.Σ.Ε.Π. στη διεύθυνση: Α.Σ.Ε.Π. Αίτηση για την Προκήρυξη 5Κ/2015 Τ.Θ. 14.308 Αθήνα Τ.Κ. 115.10 αναγράφοντας την κατηγορία Τ.Ε. ή Δ.Ε. θέσεις της οποίας διεκδικούν, σε φάκελο μεγέθους Α4 ή σε ειδικό φάκελο ΑΣΕΠ POST που διανέμεται από τα ΕΛΤΑ, τα ακόλουθα δικαιολογητικά: Συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη την εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης. Ανυπόγραφες αιτήσεις δεν γίνονται δεκτές. Υποψήφιος ο οποίος υποβάλλει ηλεκτρονική αίτηση αλλά δεν αποστέλλει στο ΑΣΕΠ την εκτυπωμένη μορφή της υπογεγραμμένη, αποκλείεται από την περαιτέρω διαδικασία. Τυχόν διορθώσεις ή τροποποιήσεις ή συμπληρώσεις στοιχείων στην εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης δεν λαμβάνονται υπόψη.

Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 Ν.1599/1986 και η ανακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων επισύρει τις προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις. Παράβολο δεκαπέντε (15) Ευρώ, το οποίο προμηθεύεται ο υποψήφιος μέσω της εφαρμογής ηλεκτρονικού παραβόλου (e-παράβολο), βλ. λογότυπο «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ» στο διαδικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep. gr), ή έχει εκδοθεί από Δημόσιο Ταμείο.

Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να αναγράψει τον αριθμό παραβόλου στο κατάλληλο πεδίο της ηλεκτρονικής αίτησης και να καταβάλει το αντίτιμο του ηλεκτρονικού παράβολου μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών, άλλως η αίτηση δεν λαμβάνεται υπόψη. Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων του ατομικού δελτίου ταυτότητας ή της σχετικής προσωρινής βεβαίωσης της αρμόδιας αρχής ή των κρίσιμων σελίδων του διαβατηρίου (δηλ. αυτών όπου αναφέρονται ο αριθμός και τα στοιχεία ταυτότητας του κατόχου) ή των δύο όψεων της άδειας οδήγησης ή των κρίσιμων σελίδων του ατομικού βιβλιαρίου υγείας οποιουδήποτε ασφαλιστικού φορέα. Αν από αυτά δεν προκύπτει η ημερομηνία γεννήσεως πρέπει να προσκομισθεί και πιστοποιητικό ή βεβαίωση γεννήσεως.

Τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία αποδεικνύονται τα προσόντα, κριτήρια ή οι ιδιότητες που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την αίτηση συμμετοχής τους Εάν οι υποψήφιοι δεν προσκομίσουν, τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά, δεν λαμβάνονται υπόψη τα προσόντα ή κριτήρια ή οι ιδιότητες που δηλώνουν με την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής τους στη διαδικασία.

Η προθεσμία υποβολής της εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά λήγει με την πάροδο της 7ης Δεκεμβρίου 2015, ημέρας Δευτέρας. Το εμπρόθεσμο της ταχυδρομικής αποστολής αυτών κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης. Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού (Τ.Ε. ή Δ.Ε.).

Η υποβολή περισσοτέρων της μιας αιτήσεων για θέσεις της ίδιας προκήρυξης ή η σώρευση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού συνεπάγεται αυτοδικαίως τον αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία. Υποψήφιος που κατέχει ένα βασικό τίτλο σπουδών που είναι αποδεκτός, σύμφωνα με την προκήρυξη σε διαφορετικό κλάδο ή ειδικότητα της ίδιας κατηγορίας θέσεων, προκειμένου να επιδιώξει θέσεις και των δύο κλάδων, είναι υποχρεωτικό να συμπληρώσει και τους δύο κωδικούς του τίτλου σπουδών του στις αντίστοιχες θέσεις της ηλεκτρονικής αίτησης. Συμπλήρωση τυχόν ελλειπόντων δικαιολογητικών ή/και συμπληρωματικών ή διευκρινιστικών, επιτρέπεται μόνο μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών συνοδευόμενα σε κάθε περίπτωση με την εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης και την ένδειξη «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ» ή «ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ » αντιστοίχως.


Δείτε εδώ όλη την προκήρυξη

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!