EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ! ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΓΛΙΤΩΣΕ ΤΟ ΛΙΝΤΣΑΡΙΣΜΑ!! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλη ένταση επικράτησε αργα το απόγευμα της Τρίτης,  στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, καθώς μέλη του ΠΑΜΕ είχαν από νωρίς συγκεντρωθεί και εδώ και προσπάθησαν να εμποδίσουν την διεξαγωγή της ενημερωτικής εκδήλωσης για το ασφαλιστικό με τη συμμετοχή του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου.




katrougkalos-kalamata-ntou



Ο κ. Κατρούγκαλος, μαζί με τους άλλους δύο βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, τη Γιώτα Κοζομπόλη και τον Πέτρο Κωνσταντινέα, έχει εισέλθει στο Εργατικό Κέντρο, αλλά μέλη του ΠΑΜΕ ζητούν την άμεση σύγκληση του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου για να ζητηθεί η αποχώρηση του υπουργού.

Μετά από αρκετή ώρα διαμαρτυριών, τελικά ο υπουργός Εργασίας αποχώρησε και καευθύνθηκε προς το ξενοδοχείο Rex, όπου αυτή την ώρα έχει συνάντηση με μελη του ΣΥΡΙΖΑ.
eleftheriaonline.gr




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους

Για οξυμένα προβλήματα των ειδικευομένων και εξειδικευόμενων γιατρών κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό», ανακοινώνοντας κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων παρατηρείται παντελής έλλειψη ειδικευομένων σε ορισμένα τμήματα, «αυξημένη νοσηρότητα στους νέους γιατρούς, λόγω της εντατικοποίησης της εργασίας που οδηγεί μερικούς ακόμα και σε παραίτηση», ενώ δεν τους χορηγούνται ρεπό εφημέρευσης και αδειών.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με την επιτροπή της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των ειδικευομένων και εξειδικευόμενων γιατρών.

Την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου θα προχωρήσει σε στάση εργασίας, από τις 13:00 έως την λήξη της πρωινής βάρδιας, και παράσταση στο υπουργείο Υγείας στις 14:00, με αίτημα να μην απολυθεί κανείς συμβασιούχος (επικουρικοί, ΚΕΕΛΠΝΟ κ.λπ.), να προκηρυχτούν άμεσα όλες οι κενές οργανικές θέσεις και να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Στο Νοσοκομείο εργάζονται 55 συμβασιούχοι όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί, παραϊατρικό προσωπικό), και όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων το αμέσως επόμενο διάστημα -δηλ. από τον τρέχοντα μήνα έως και 31 Δεκεμβρίου- «λήγουν οι συμβάσεις τους και απολύονται, ενώ καλύπτουν ζωτικές ανάγκες του Νοσοκομείου».

Οι εργαζόμενοι στον "Ευαγγελισμό" αποφάσισαν επίσης να "μπλοκάρουν" τα ταμεία του νοσοκομείου, την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου -ημέρα γενικής εφημερίας- στις 14:30, ώστε οι ασθενείς να μην πληρώνουν για τις εξετάσεις τους, ενώ την Τρίτη 10 Νοεμβρίου, θα συγκεντρωθούν στις 8.00 το πρωί στα επείγοντα για την ανάδειξη όλων των προβλημάτων του Νοσοκομείου, που όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων «καθημερινά επιδεινώνονται», όπως η έλλειψη χρηματοδότησης, οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού, η απουσία πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, «η οποία μετατρέπει το νοσοκομείο σ’ ένα απέραντο κέντρο υγείας κι αναιρεί τις δυνατότητες να παίξει τον ρόλο του», η μη χορήγηση χρωστούμενων αδειών και ρεπό, οι περικοπές και οι καθυστερήσεις στην καταβολή εφημεριών -εξαιρέσιμων- υπερωριακής απασχόλησης.

Το Σωματείο αναφέρεται ακόμη στο τεράστιο ζήτημα που έχουν οι εργολαβικοί εργάτες «οι οποίοι είναι απλήρωτοι για μήνες».

Οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό» κορυφώνουν τις κινητοποιήσεις τους με τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική-πανεργατική απεργία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, προβάλλοντας τα προβλήματα της δημόσιας υγείας.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πώς είναι να ζεις και να δουλεύεις σε ορυχείο στη Σιβηρία (pics)

Ένας από τους πιο δύσκολους χώρους εργασίας στον κόσμο είναι το ορυχείο Kupol στη Σιβηρία, πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο, όπου το θερμόμετρο δείχνει έως και 35 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν. Χρυσός πρωτοανακαλύφθηκε στην περιοχή τη δεκαετία του 1940. Οι άνθρωποι που συμμετείχαν στην εξόρυξή του υπό το καθεστώς του Στάλιν ήταν τα «γρανάζια» του συστήματος των γκουλάγκ.

Σήμερα οι εργαζόμενοι που προσλαμβάνονται στο ορυχείο στην περιοχή Τσουκότκα, στη βορειοανατολική Ρωσία, απολαμβάνουν ζωή με ανέσεις παρά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και την απομονωμένη τοποθεσία του ορυχείου. Το ορυχείο λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας, και τα Σαββατοκύριακα, ενώ οι εργαζόμενοι απασχολούνται 12 ώρες την ημέρα.

Η δουλειά είναι δίμηνη, ακολουθεί δίμηνη διακοπή και ξανά δίμηνη εργασία. Οι χώροι ψυχαγωγίας για τους εργαζόμενους στο ορυχείο περιλαμβάνουν γυμναστήριο και καφετέρια ενώ υπάρχει και σύνδεση ίντερνετ. Πινγκ πονγκ, τηλεόραση και μπιλιάρδο είναι μερικά από τα πράγματα με τα οποία οι υπάλληλοι περνούν το χρόνο τους για να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν.

Λόγω της απομακρυσμένης θέσης του, η προμήθεια του ορυχείου με όλα τα απαραίτητα για τους 1.200 εργαζόμενούς του απαιτεί σοβαρό κι έγκαιρο προγραμματισμό. Οι προμήθειες τροφίμων παραλαμβάνονται με ορίζοντα… διετίας μέσω «παγωμένης» οδού μήκους 350 χιλιομέτρων. Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, ο δρόμος είναι προσβάσιμος μόνο από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο. Υπάρχει επίσης και μια υδροπονική εγκατάσταση όπου καλλιεργούνται λαχανικά για την ισορροπημένη διατροφή των εργαζομένων.

Τη ζωή στο ορυχείο φωτογράφισε η Ρωσίδα φωτογράφος Elena Chernyshova...























πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ Ή ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΠΙΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ;

Παλιότερα, ο εξουσιαστής είχε ταυτόχρονα ο ίδιος και οικονομική δύναμη. Ασκούσε δηλαδή εξουσία στο προσκήνιο και γνώριζες που ακριβώς απέβλεπε η άσκηση της εξουσίας του. Οι συγκρουσιακές διαδικασίες ήταν πιο καθαρές και πιο ειλικρινείς.

Μετά την εμφάνιση όμως του κοινοβουλευτισμού αυτό άλλαξε. Η οικονομική δύναμη (οικονομικό σύστημα) διαχωρίστηκε από την πολιτική εξουσία (πολιτικό σύστημα), η οποία ονομάστηκε κοινοβουλευτική «δημοκρατία», με μόνη τη συμμετοχή του λαού στην επιλογή, μέσω της ψήφου, μεταξύ των πολιτικών υποψηφίων που προεπιλέγει και προβάλει το οικονομικό σύστημα. Η άσκηση πλέον της εξουσίας παραπλανά για τους πραγματικούς της στόχους. Οι συγκρουσιακές διαδικασίες είναι ανειλικρινείς, άστοχες και μάταιες. 

Το πραγματικό σχήμα σήμερα έχει ως εξής: Από το ένα μέρος είναι η οικονομική δύναμη συγκεντρωμένη στα χέρια λίγων (οικονομική ολιγαρχία) και από το άλλο ένας απόλυτα εξαρτημένος από την οικονομική ολιγαρχία λαός. Κυρίως μέσω των τραπεζών και του χρήματος. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια διεθνής ένωση των οικονομικών ολιγαρχιών των διαφόρων εθνικών κρατών, καταργώντας στην ουσία εθνικά σύνορα και εθνικές κυριαρχίες (παγκοσμιοποίηση).

Μεταξύ λαού και ολιγαρχίας υπάρχει πάντα μια υποφώσκουσα αντιπαλότητα. Το οικονομικό σύστημα χρησιμοποιεί το εξής τέχνασμα: Μέσω της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, καταφέρνει να στρέφει την προσοχή του λαού αποκλειστικά πάνω στους πολιτικούς, οι οποίοι όμως, στην ουσία είναι πιόνια του οικονομικού συστήματος.

Σαν σε μια παρτίδα σκάκι, ο λαός προσπαθεί να εξοντώσει τα πιόνια, προκειμένου να πάρει την παρτίδα. Όμως το κόλπο εδώ είναι ότι τα πιόνια δεν είναι περιορισμένα, όπως στο σκάκι, αλλά άπειρα. Το οικονομικό σύστημα ρίχνει συνεχώς στη μάχη αναλώσιμα πιόνια και αυτή η παρτίδα δεν τελειώνει ποτέ. Εμείς νομίζουμε ότι με το να αλλάξουμε τα πολιτικά πρόσωπα με την ψήφο μας, θα πάρουμε την παρτίδα, αλλά μονίμως είμαστε καταδικασμένοι, σε μια ατέρμονη προσπάθεια. Αυτό είναι το σύστημα.

ΥΓ1. Αντίθετα, στην Αθηναϊκή Δημοκρατία, δεν υπήρχε σύστημα εγκλωβισμού του λαού και εκτόνωσή του, μέσω αναλώσιμων επαγγελματιών πολιτικών, σε μια ατέρμονη προσπάθεια, αλλά ο ίδιος ο λαός που κυριαρχικά αποφάσιζε.

ΥΓ2. Εκείνο που πρέπει να γίνει σήμερα είναι η αλλαγή του πολιτεύματος, ώστε να απαγκιστρωθεί το πολιτικό σύστημα από τον έλεγχο της οικονομικής ολιγαρχίας και να περάσει στον έλεγχο του λαού.

Πέτρος Χασάπης

πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καταργούνται οι χρεώσεις περιαγωγής εντός ΕΕ – Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Τέλος θα τεθεί στις χρεώσεις περιαγωγής εντός της Ε.Ε. από τον Ιούνιο του 2017, ενώ θα τεθούν σε εφαρμογή σαφείς κανόνες σχετικά με το δικαίωμα πρόσβασης στο διαδίκτυο, μετά την υπερψήφιση του νέου νομοθετικού πακέτου για τις τηλεπικοινωνίες από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Το τέλος των χρεώσεων περιαγωγής ήταν κάτι που περίμεναν όλοι εδώ και πολύ καιρό: οι απλοί άνθρωποι, οι νέες επιχειρήσεις και οι μικρομεσαίες και όλοι οι οργανισμοί», δήλωσε η Ισπανίδα εισηγήτρια από το ΕΛΚ, στη συζήτηση πριν από την ψηφοφορία. «Χάρη στην παρούσα συμφωνία η Ευρώπη θα καταστεί η μόνη περιοχή στον κόσμο που θα διασφαλίζει νομικά την ανοιχτή πρόσβαση στο διαδίκτυο και την ουδετερότητα του δικτύου. Η αρχή της ουδετερότητας του δικτύου θα εφαρμοστεί άμεσα σε όλα τα 28 κράτη μέλη. Θα διασφαλίσει επίσης ότι δεν θα έχουμε διαδίκτυο δύο ταχυτήτων», πρόσθεσε.

Όλα τα τέλη περιαγωγής για κλήσεις, αποστολή μηνυμάτων κειμένου και χρήση διαδικτύου μέσω κινητού τηλεφώνου στο εξωτερικό εντός της Ε.Ε. θα απαγορευθούν από τις 15 Ιουνίου 2017.

Από τις 30 Απριλίου 2016 οι επιπλέον χρεώσεις περιαγωγής δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν:
-τα 0,05 ευρώ ανά λεπτό για φωνητικές κλήσεις
-τα 0,02 ευρώ για μηνύματα κειμένου (SMS), και
-τα 0,05 ευρώ ανά megabyte για χρήση διαδικτύου μέσω κινητού τηλεφώνου

Το ανώτατο όριο για τα τέλη των εισερχόμενων φωνητικών κλήσεων θα καθοριστεί αργότερα μέσα στο έτος και αναμένεται να είναι σημαντικά χαμηλότερο από ό, τι για τις εξερχόμενες κλήσεις.

Σε περιπτώσεις όπου οι πάροχοι αποδεικνύουν ότι δεν μπορούν να καλύψουν επαρκώς το κόστος και ότι αυτό έχει επίπτωση και στις εγχώριες τιμές, οι εθνικές ρυθμιστικές αρχές θα μπορούν να τους επιτρέψουν να επιβάλλουν ελάχιστες προσαυξήσεις σε εξαιρετικές περιπτώσεις, προκειμένου να καλύψουν τα έξοδα αυτά.

Οι ευρωβουλευτές πέτυχαν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με το Συμβούλιο να συμπεριλάβουν εγγυήσεις σχετικά με τη διάθεση από την πλευρά των εθνικών ρυθμιστικών αρχών όλων των απαραίτητων μέσων για την τροποποίηση ή την απόρριψη αυτών των προσαυξήσεων.

Για να προστατευθεί η βιομηχανία από την εφαρμογή καταχρηστικών πρακτικών, όπως η «μόνιμη περιαγωγή», οι πάροχοι θα μπορούν σε ορισμένες περιπτώσεις να χρεώνουν ένα μικρό ποσό, κάτω από τα σημερινά ανώτατα όρια, σύμφωνα με την πολιτική «εύλογης χρήσης». Οι ακριβείς λεπτομέρειες για το πώς θα μπορεί να γίνει αυτό θα καθορίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις ρυθμιστικές αρχές τηλεπικοινωνιών.

Ανοικτή πρόσβαση στο διαδίκτυο

Ο νέος κανονισμός θα υποχρεώνει τις επιχειρήσεις που προσφέρουν πρόσβαση στο διαδίκτυο να προσφέρουν το ίδιο επίπεδο υπηρεσιών σε όλους, δηλαδή να μην εμποδίζουν ή να επιβραδύνουν την παράδοση περιεχομένου, εφαρμογών και υπηρεσιών από επιλεγμένους αποστολείς ή σε επιλεγμένους δέκτες, εκτός αν αυτό κρίνεται αναγκαίο για την εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων, τη συμμόρφωση με τους νόμους, την πρόληψη της συμφόρησης του δικτύου ή την καταπολέμηση των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.

Εάν παρόλα αυτά κριθεί απαραίτητη η εφαρμογή τέτοιων μέτρων διαχείρισης της κυκλοφορίας στο διαδίκτυο, τότε αυτά θα πρέπει να είναι «διαφανή, αμερόληπτα και αναλογικά» και δεν θα πρέπει να διαρκούν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από όσο χρειάζεται.

Ένας πάροχος θα μπορεί να προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες (όπως η βελτιωμένη ποιότητα στο διαδίκτυο η οποία χρειάζεται για ορισμένες υπηρεσίες), αλλά μόνο με την προϋπόθεση ότι αυτό δεν έχει επιπτώσεις στη γενική ποιότητα του διαδικτύου.

Οι ευρωβουλευτές εξασφάλισαν ότι οι πάροχοι θα πρέπει να δίνουν στους χρήστες που είναι έτοιμοι να υπογράψουν συμβόλαιο για σταθερή ή κινητή τηλεφωνία σαφείς πληροφορίες για τις ταχύτητες κατεβάσματος και ανεβάσματος (download/upload) που θα μπορούν να αναμένουν ότι θα έχουν στην πράξη (σε σχέση με την διαφημιζόμενη ταχύτητα). Η οποιαδήποτε σημαντική απόκλιση θα δίνει το δικαίωμα στον καταναλωτή να λάβει διορθωτικά μέτρα, όπως τον τερματισμό του συμβολαίου ή τη λήψη αποζημίωσης. Οι εθνικές ρυθμιστικές αρχές θα είναι υπεύθυνες και θα καθορίζουν αν η εν λόγω απόκλιση συνιστά παραβίαση του συμβολαίου ή όχι.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απόρρητο έγγραφο της Deutsche Bank για το κούρεμα του χρέους

Το γράφουν οι Γερμανοί ή φλούδες από μπανάνες για ψεύτικες ελπίδες διαβάστε και κρίνεται εσεις.
«Το κούρεμα χρέους για την Αθήνα θα έρθει και θα είναι ακριβό», αναφέρει η Bild. Το έγγραφο της γερμανικής τράπεζας φέρεται να επισημαίνει ότι «βάσει εσωτερικών υπολογισμών της τράπεζας, οι οικονομολόγοι της DB εκτιμούν ότι θα πρέπει να χαριστούν στην Ελλάδα ως το τέλος του έτους περίπου 200 δισ. ευρώ χρέους».

Το ποσό επιμερίζεται σε περίπου 700 ευρώ για κάθε κάτοικο της Ευρωζώνης, σύμφωνα με το απόρρητο έγγραφο της τράπεζας, αναφέρει το δημοσίευμα.

«Βουνό χρέους»


«Μέχρι το τέλος του έτους το χρέος της Ελλάδας θα φτάσει περίπου τα 340 δισ., δηλαδή το 200% του ελληνικού ΑΕΠ, ενώ θα είναι 140% περισσότερο από ό,τι επιτρέπουν οι ευρωπαϊκές συνθήκες και σημαντικά περισσότερο από ό,τι μπορεί η χώρα να αποπληρώσει στο μέλλον», συνεχίζει το δημοσίευμα και υποστηρίζει ότι κανένας οικονομολόγος δεν πιστεύει πλέον ότι η Ελλάδα μπορεί να αποπληρώσει το «βουνό χρέους» με τις δικές της δυνάμεις.

Όπως δηλώνει στη Bild ο Λούντερ Γκέρκεν, επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής (CEP), «η οικονομία της Ελλάδας είναι κατεστραμμένη… Ένα κούρεμα χρέους είναι οικονομικά αναπόφευκτο».

Η γερμανική λαϊκή εφημερίδα προσθέτει πάντως, ότι το αν θα φτάσουμε πράγματι σε κούρεμα χρέους αποτελεί λιγότερο οικονομική και περισσότερο πολιτική απόφαση και αναφέρει ότι η απόφαση θα ληφθεί στο τέλος του έτους, μετά από διαβουλεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές.




Πηγή: thepresproject.gr



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα κάγκελα και η αστυνομία ξαναγύρισαν στη μαθητική παρέλαση στη Θεσ/νικη

Εκπληξη προκάλεσε η εικόνα των κιγκλιδωμάτων που είχαν τοποθετηθεί μπροστά από τους θεατές στη μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.
Δεν ισχύει πλέον η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα αφαιρεθούν τα κάγκελα στις παρελάσεις. Μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, μάλιστα, εθελοντές είχαν σηκώσει τα κάγκελα από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη αλλά και μπροστά στη βουλή.

Σήμερα οι πολίτες δεν είχαν πρόσβαση προς την εξέδρα των επισήμων που είχε στηθεί στο ύψος της Πλατείας Αριστοτέλους, καθώς γύρω από την εξέδρα είχε αποκλειστεί η πρόσβαση του κοινού από αστυνομικές δυνάμεις.  Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση, από την προηγούμενη θητεία της και κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, είχε καταργήσει τα κάγκελα και απλώς είχαν τοποθετηθεί κορδέλες.










πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

NBER: Ο φαύλος κύκλος του ελληνικού χρέους - Τέσσερις χρεοκοπίες σε 200 χρόνια

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 200 ετών, η Ελλάδα έχει βρεθεί αντιμέτωπη με πληθώρα κρίσεων χρέους, κηρύσσοντας τέσσερις φορές πτώχευση και αποτελώντας, τελικώς, «αντικείμενο» διάσωσης από ξένες κυβερνήσεις.


Ελληνικός δανεισμός πριν από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Το αμερικανικό οικονομικό ινστιτούτο National Bureau of Economic Research (NBER), παρουσιάζει την, ομολογουμένως, μοναδική ιστορία του ελληνικού χρέους από το 1829 έως και σήμερα σε ένα σημείωμα εργασίας (working paper), υπό τον τίτλο «Οι παγίδες της έξωθεν εξάρτησης: Ελλάδα, 1829-2015» («The Pitfalls of External Depedence: Greece, 1829-2015»).


Πορεία δανεισμού μετά το 1995

Η ελληνική οικονομική ιστορία από το 1829 έως και σήμερα δεν φαίνεται να κρύβει καμία έκπληξη.
Σε κάθε μία από τις τέσσερις κρίσεις που βίωσε η χώρα στο εξεταζόμενο διάστημα, η πρώτη φάση είχε να κάνει με τον υπερβολικό δανεισμό από ξένους ιδιώτες επενδυτές.

Κατόπιν έκαναν την εμφάνισή τους οι πρώτες δυσκολίες αποπληρωμής αυτών των χρεών.
Ακολούθως οι «ξένες, φίλιες δυνάμεις» φρόντιζαν να παρέμβουν και να πληρώσουν με δικά τους κεφάλαια τους πιστωτές της Ελλάδας.

Προκειμένου, όμως, να το πράξουν απαιτούσαν περικοπές στον ελληνικό προϋπολογισμό και λήψη μέτρων. Με δεδομένο ότι η Ελλάδα είχε σωθεί με δικά τους χρήματα, οι παρεμβάσεις στην άσκηση πολιτικής ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.

Ταυτόχρονα η κατάσταση με το ελληνικό χρέος δεν βελτιώνονταν και ως εκ τούτου τα πάντα οδηγούνταν στο αναπόφευκτο: αναδιάρθρωση χρέους προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο.


Δανεισμός από Ευρώπη και ΗΠΑ (και ΔΝΤ) για το διάστημα 1946-2013

Σύμφωνα με τους Carmen M. Reinhart και Christoph Trebesch, στελέχη του NEBR «οι κύκλοι υπερχρέωσης και εξάρτησης για την αποπληρωμή του χρέους από έξωθεν παράγοντες αποτελούν σύμφυτο στοιχείο της ελληνικής ιστορίας και ταυτόχρονα ένα πολύ καλό αντικείμενο μελέτης για το τι συμβαίνει στις χώρες που είναι «εξαρτημένες» από τον έξωθεν δανεισμό».
Εξετάζοντας διαχρονικά το όλο θέμα οι δύο οικονομολόγοι, τονίζουν ότι οι τέσσερις χρεοκοπίες της Ελλάδας – 1826, 1893, 1932 και 2015 (προσωρινή αδυναμία πληρωμής δανείων προς το ΔΝΤ) – χαρακτηρίζονται από μία μακρά περίοδο δυσχερειών, οι οποίες οφείλονται τόσο σε εσωτερικούς πολιτικούς λόγους όσο και στη στάση που διατήρησαν κατά τη διάρκειά τους οι δανειστές της χώρας.
Στις τρεις πρώτες περιπτώσεις τα επιτόκια των δανείων που είχε λάβει η χώρα ήταν κάτι παραπάνω από υψηλά, καθιστώντας εκ των πραγμάτων δύσκολη την αποπληρωμή τους.


Πρωτογενή πλεονάσματα/ελλείμματα στο διάστημα 1833-2011

Παράλληλα τονίζεται ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα και στις τέσσερις περιπτώσεις αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά, ενώ ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στο γεγονός ότι από το 1833 έως και το 2011 η Ελλάδα κατόρθωνε να εμφανίζει πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά στην ουσία η οικονομία της δεν βελτιώνονταν σε κανένα επίπεδο είτε δημοσιονομικής φύσης είτε «πραγματικής».


Σοφ. Ζαφ.
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου

Λόγω διεξαγωγής μαθητικών παρελάσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, την Τετάρτη 28.10.2015, θα πραγματοποιηθούν σε όλους τους Δήμους του Ν. Αττικής έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από ώρα 10.00΄ και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης αυτών από ώρα 06.00΄, ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες και μέχρι πέρατος των εκδηλώσεων.
Ειδικότερα στους Δήμους Αθηναίων & Πειραιά η κυκλοφορία των οχημάτων στις παρακάτω οδούς και λεωφόρους, θα διακοπεί νωρίτερα ως εξής:

ΔΗΜΟΣ  ΑΘΗΝΑΙΩΝ (κεντρική  παρέλαση), από ώρα 07.00΄έως πέρατος της παρέλασης:

Λ. Β. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της.
Πανεπιστημίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
Λ. Β. Σοφίας, και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Πανεπιστημίου και Σέκερη.

Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΟΥ (Δοξολογία), από ώρα 06.00΄έως πέρατος των εκδηλώσεων:

Σκουφά, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.
Λυκαβηττού, σε όλο το μήκος της.
Σόλωνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κανάρη και Σίνα.
Δημοκρίτου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σόλωνος και Σκουφά.

ΔΗΜΟΣ  ΠΕΙΡΑΙΑ, κατά τις ώρες 07.00΄- 14.00΄:

34ου Πεζικού Συντάγματος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση & Ελ. Βενιζέλου.
Ηρώων Πολυτεχνείου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου & 2ας Μεραρχίας.
Β. Γεωργίου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Εθν. Αντιστάσεως & Γρηγ. Λαμπράκη.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να αποφύγουν την κίνησή τους στους δρόμους, που θα γίνουν οι παρελάσεις και να ακολουθήσουν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΗΠΑ: Η General Motors ανακαλεί περισσότερα από 1,4 εκατ. οχήματα λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η General Motors ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακαλεί περισσότερα από 1,4 εκατ. οχήματα που παρήγαγε από το 1997 έως το 2004, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στις ΗΠΑ, εξατίας του κινδύνου να ξεσπάσει πυρκαγιά στον κινητήρα έπειτα από διαρροή ελαίου.

Στο μηχανικό αυτό πρόβλημα οφείλεται ο τραυματισμός 19 ανθρώπων στη διάρκεια των έξι τελευταίων ετών, όμως η GM υποστηρίζει πως δεν έχουν σημειωθεί προς το παρόν θάνατοι.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΔΙΑΛΥΣΗ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ;

Σε καμία περίπτωση δεν θα διαλυθεί η Ευρωζώνη. Να αλλάξει σε κάποια πράγματα μπορεί, να διαλυθεί όχι.

Η Ευρωζώνη είναι ένα πείραμα ή καλύτερα το πρώτο βήμα  της επόμενης μορφής της Παγκοσμιοποίησης, δηλαδή του ενιαίου παγκόσμιου νομίσματος και της κεντρικής παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Εάν όμως αποτύχει και διαλυθεί το εγχείρημα της Ευρωζώνης, τότε δεν θα υπάρχει καμία πιθανότητα επικράτησης της παγκοσμιοποίησης και των σχεδίων της διεθνούς ολιγαρχίας.

Μέσα σε όλα αυτά, η Ελλάδα είναι το πείραμα ακραίων καταστάσεων, για να διαπιστωθεί μέχρι που μπορεί να φτάσει η καθήλωση και η ανεκτικότητα ενός λαού μπροστά στο φάσμα της εξαθλίωσής του, της οικονομικής σκλαβιάς του, του εξανδραποδισμού και της διάλυσης του έθνους.


hassapis-peter



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ !!! Έσβησαν χρέος του Φλαμπουράρη στο δήμο Αίγινας – Τι λέει ο δήμαρχος

Από το… πόθεν έσχες στο χρέος για κατανάλωση νερού στην Αίγινα ο Αλέκος Φλαμπουράρης

– Ο δήμος Αίγινας του έσβησε χρέος κατά σχεδόν 60%
– Αντί για 6.656,47, του έκαναν… σκόντο σχεδόν 4.000€ και πλήρωσε 2.618,76 ευρώ
– Η απόφαση για το… κούρεμα χρέους στον υπουργό Επικρατείας ανέβηκε στη Διαύγεια στις 14 Σεπτεμβρίου 2015
– Τι λέει ο δήμαρχος Αίγινας στο newsit.gr

– ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Νέες αντιδράσεις έρχεται να προκαλέσει δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, σύμφωνα με το οποίο ο Δήμος Αίγινας έκανε… σκόντο σε χρέος του Αλέκου Φλαμπουράρη και του… χάρισε το 60%. Η απόφαση έχει αναρτηθεί και στη Διαύγεια.

Όπως γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του Στίγμα στα Νέα, ο Αλέκος Φλαμπουράρης είχε χρέος 6.659,47 ευρώ στο δήμο Αίγινας από κατανάλωση νερού. Ένα χρέος που υπήρχε από το 2010. Με απόφαση που «ανέβηκε» στη Διαύγεια, ο δήμος αποφάσισε να «χαρίσει» στον Αλέκο Φλαμπουράρη το σχεδόν 60% του χρέους του.

Όπως αναφέρει η απόφαση, «εξετάσθηκε το αίτημα του ως άνω καταναλωτή ύδρευσης και εγκρίθηκε λόγω αυξημένης κατανάλωσης να γίνει διόρθωση των ως άνω λογαριασμών ύδρευσης». Έτσι, από το συνολικό ποσό που πλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας ήταν 2.618,76 ευρώ και του χαρίστηκαν σχεδόν 4.000€. Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το χρέος αυτό των 2.618,76 πληρώθηκε σε 18 δόσεις!

flabouraris flabouraris1


Η απόφαση του δήμου Αίγινας έχει «ανέβει» στη Διαύγεια στις 14.09.2015, δηλαδή όχι μόνο ενώ ο Αλέκος Φλαμπουράρης ήταν υπουργός της κυβέρνησης αλλά και έξι μέρες πριν από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Δείτε εδώ την απόφαση του δήμου Αίγινας όπως ανέβηκε στη Διαύγεια

Ό,τι έγινε για τον Αλέκο Φλαμπουράρη γίνεται για όλους τους πολίτες του δήμου είπε ο δήμαρχος Αίγινας Δημήτρης Μουρτζης στο newsit.gr, υποστηρίζοντας ότι το ποσό είχε φτάσει στις σχεδόν 6.500€ γιατί στο σπίτι του υπουργού Επικρατείας υπήρχε διαρροή και η απόφαση ελήφθη από… διαπαραταξιακή επιτροπή. «Είχε μια διαρροή το 2010, όπως διαπιστώθηκε από τις υπηρεσίες του δήμου. Έκανε αίτηση, η διαπαραταξιακή επιτροπή απεφάνθη ότι θα το πληρώσει με τη μεσαία τιμή, ώστε να μη χάσει ο δήμος», τόνισε ο δήμαρχος Αίγινας στο newsit.gr.

Η νέα αποκάλυψη έρχεται ενώ στην επικαιρότητα εξακολουθεί να παραμένει το θέμα με τη δήλωση πόθεν έσχες του υπουργού Επικρατείας, ο οποίος δεν δήλωσε τη μεταβίβαση μετοχών αξίας σχεδόν ενός εκατομμυρίου της εταιρείας ΔΙΑΤΜΗΣΗ η οποία έγινε τον περασμένο Απρίλιο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
newsit.gr




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ: ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ!

Μετά την τραπεζική αργία και την απόλυτη ασφυξία της χώρας, οι δανειστές ρίχνουν στην αρένα τον Έλληνα μικροκαταθέτη – Καμία αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση

H επίσκεψη του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφκσις επιφύλασσε απλώς υπενθυμίσεις και προειδοποιήσεις για το «μη χείρον βέλτιστον», ενημερώνοντάς μας ότι η ακραία καθημερινότητα που βιώνει η ελληνική κοινωνία μπορεί να γίνει χειρότερη, αν δεν… εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα.

Είναι κάτι παρά πάνω από ξεκάθαρο πως τα πάντα είναι ανοικτά παρά τις παρά του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της ελληνικής πλευράς, αφού επανέρχεται το σενάριο επιβολής έκτακτης εισφοράς για το ασφαλιστικό και μίας ακόμη μείωσης στις συντάξεις!

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, «κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου«, ξανά, έριξε στο τραπέζι και το κούρεμα καταθέσεων! Μάλιστα, όπως άφησε να εννοηθεί, δεν πρόκειται για σενάριο εκφοβισμού, αλλά για υπαρκτή πιθανότητα. Στοχεύοντας ευθέως τους μικροκαταθέτες που εμπιστεύτηκαν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στηρίζοντας τη χώρα τους και τις επιχειρήσεις που διατηρούν όρθιο τον δοκιμαζόμενο παραγωγικό ιστό μέσω κεφαλαίων κίνησης και μισθοδοσίας. Τραγικό συμπέρασμα του τακτικισμού των Ευρωπαίων ότι αφού πρώτα ζήσαμε την τραπεζική αργία.. ξαναπαίζουν το χαρτί των τραπεζών!

Για την πιθανότητα αυτή μίλησε κατά την διάρκεια κοινών δηλώσεων του με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.

Ο Ντομπρόβσκις συνέδεσε τα αποτελέσματα της πρώτης αξιολόγησης με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, υποστηρίζοντας πως εάν αξιολόγηση και ανακεφαλαιοποίηση δεν κλείσουν μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, τότε πράγματι θα υπάρξει πρόβλημα με τις τράπεζες!!!

Ωστόσο, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος υποστήριξε πως ζήτησε από τον Ντομπρόβσκις «να εξετάσει το ενδεχόμενο ο δημοσιονομικός στόχος να μην επιτευχτεί κυρίως με μείωση συντάξεων, αλλά με εισαγωγή ενδεχομένως άλλων πόρων στο σύστημα».

Το κλίμα των επαφών του Ντομπρόβσκις με την ελληνική κυβέρνηση επικοινωνήθηκε ως ιδιαίτερα καλό από την κυβέρνηση ωστόσο το παρασκήνιο σε συνδυασμό με τις τοποθετήσεις του Ευρωπαίου αξιωματούχου δείχνουν απλώς αυτό που προσπαθεί να κρύψει ή να χρυσώσει η κυβέρνηση.

Τα μέτωπα είναι πολλά, επώδυνα και το χειρότερο ορθάνοικτα στις όποιες μεταβολές. Σε μια μικρή προσπάθεια υπενθύμισης πρόκειται για τα κόκκινα δάνεια (εν αναμονή του νομικού πλαισίου για τους πλειστηριασμούς), ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, (εν αναμονή ποιοι συντελεστές θα αποφασιστούν και τι τελικά θα τεθεί σε ισχύ) με ορίζοντα την αξιολόγηση, από την οποία εξαρτάται το επόμενο βήμα… η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Εδώ, «επανεμφανίζεται» ο Βάλντις Ντομπρόφκσις που στέλνει το τελεσίγραφο!!!
Κίνδυνος κουρέματος των ελληνικών καταθέσεων, ένας εφιάλτης που θεωρούσαν άπαντες πως έχει ξεπεραστεί, αλλά ξανάρχεται με τον πιο ωμό τρόπο, επί ελληνικού εδάφους, από τα πιο επίσημα χείλη.

Εν κατακλείδι, η τελευταία «νότα» λέει «αξιολόγηση ή κούρεμα καταθέσεων», δηλαδή συμφωνήστε με το προτεινόμενο πλαίσιο για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας (η πρόταση της Κομισιόν αφορά νοικοκυριά που βρίσκονται σε ακραία φτώχεια) και όλες τις απαιτήσεις των δανειστών όπως έχουν τεθεί…

Την ίδια ώρα, τα επιχειρήματα και η πολιτική κόντρα «χάσκουν» ενώ το κοινωνικό πεδίο δοκιμάζει τη σφοδρότητα των αντιδράσεων του… στα χειρότερα που είναι μπροστά!


πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έπος του ’40 …Παντοτινοί ήρωες

Της Θάλειας Χούντα

Τις παραμονές του πολέμου τον Οκτώβριο του 1940 κυριαρχούσε έντονα στην Ελλάδα τόσο σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας όσο και μεταξύ των απλών ανθρώπων, ενα πεδίο απόλυτης συμφωνίας, ότι η Πατρίδα θα αντιστεκόταν στην όποια εισβολή, αποδεικνύοντας ότι ο πόλεμος που βρισκόταν προ των πυλών είχε ωριμάσει ως επιλογή αφ” ενός στην κοινωνία και αφ’ετέρου στο κυβερνητικό κλιμάκιο της Αθήνας.

Όλοι οι Έλληνες είχαν συσπειρωθεί σε ένα ολοκληρωτικό “μαζί “ για την υπεράσπιση της χώρας, που όλοι μαζί έχτισαν μέσα απο τα ερείπια, ταυτίζοντας το είναι τους με την συνέχεια του χώρου που τους έδωσε η προγενέστερη ιστορία ..

Άλλωστε, οι Έλληνες που όφειλαν στην άμεσα προηγούμενη ιστορία τους την μύηση τους σε συμφορές, ελάχιστα τρόμαζαν στο άκουσμα ενός πολέμου, ενός μεγάλου Παγκοσμίου Πολέμου, που ελάχιστες χώρες και λαούς θα άφηνε έξω απο τον ¨χορό¨ του στα επόμενα χρόνια.

Γι” αυτό και ήταν προετοιμασμένοι να υποδεχτούν τον πόλεμο αυτό, με ένα τρόπο που ουδείς είχε προμαντεύσει. Οι Έλληνες ήταν ίσως ο μόνος λαός στον τότε κόσμο, που υποδέχθηκε τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο με το χαμόγελο στα χείλη…Αυτοί είναι οι Έλληνες…… Οι στρατεύσιμοι χαμογελούσαν στους δρόμους, στα παράθυρα των τρένων, των λεωφορείων, μή συνειδητοποιώντας καν ότι ήταν καθισμένοι επικίνδυνα στους μαρσπιέδες των φορτηγών.

Αυτό το χαμόγελο, θα πρέπει να συστράτευσε ως μεγαλύτερο σύμμαχο του Στρατού μας τον βροχερό καιρό, αφού η βροχή πλημμύρισε τονΚαλαμάκαθυστερώντας τους Ιταλούς αρκετές ημέρες στην πορεία τους, μετέτρεψε τα μονοπάτια της Πίνδου τόσο γλιστερά κρατώντας τα μεταγωγικά της μεραρχίας Τζούλια πίσω και μακριά στην Κόνιτσα έκανε τον κάμπο στο Καλπάκι βάλτο, όπου μέσα του βούλιαξαν τα ιταλικά θωρακισμένα των Κενταύρων.

Δυστυχώς οι Νεοέλλληνες ξεχνάμε και είναι ορθό και σοφό να κάνουμε αρκετά συχνά αναδρομή στην ιστορία που έγραψαν με το αίμα τους οι άμεσοι προγονοί μας, για να θυμόμαστε ως Έλληνες τα δεινά που βιώσαμε στα χέρια των κατακτητών την σκοτεινή εκείνη περίοδο.

Ουδείς δεν πρέπει να λησμονεί την κατοχική πολιτική των Γερμανών, “ότι η τρομοκρατία πρέπει να πληρώνεται με τρομοκρατία” στην προσπαθειά τους να τιθασεύσουν ή έστω να αντιμετωπίσουν την αντίσταση του Ελληνικού λαού.

Για την Βέρμαχτ η έννοια των αντιποίνων αποτελούσε τη θεμελιώδη αρχή της ¨στρατιωτικής δικαιοσύνης¨, που την επέβαλλε και την απαιτούσε με όλο το κύρος του αξιώματός του ο ίδιος ο Φύρερ.

Η μάχη της Κρήτης πραγματικά αποτέλεσε την έναρξη της υλοποίησης των ναζιστικών θηριωδιών απέναντι στους αμάχους κατοίκους, με διάφορες μεθόδους – τις λεγόμενες “Επιχειρήσεις Αντεκδίκησης”, που συμπεριελάμβαναν: Εκτελέσεις, Αναγκαστικές Επιτάξεις, Κάψιμο των χωριών, Εξόντωση του αρσενικού πληθυσμού – Ausrottung-κλπ.

Η μαζική εκτέλεση στο Κονταμάρι, στον Αλικιανόκαι η ισοπέδωση του χωριού Κάντανος είναι κάποια απο τα “έργα και τις ημέρες” της Βέρμαχτ ενάντια σε έναν αδούλωτο λαό.

Είναι γεγονός, ότι με το πέρασμα των χρόνων και με την αλλοτρίωση που έχει επιτευχθεί στις ιερές αξίες μας, έχουμε ξέχασει ή δεν έχουμε μάθει καν τις φρικαλεότητητες των αριστα εκπαιδευμένων τακτικών στρατιωτών της Βέρμαχτ.

Τα μνημεία όμως είναι εκεί, στους τόπους θυσίας των συνελλήνων, ανθεκτικά και επιβλητικά στο πέρασμα του χρόνου, υπενθυμίζοντάς μας ότι δεν πρεπέι .να λησμονονούμε ποτέ. Παραθέτω λοιπόν την ανατομία ενός εγκλήματος εις βάρος ενός αδάμαστου λαού που βίωσε την απανθρωπιά και την σκληρότητα του Γ΄ Ράιχ με τον χειρότερο τρόπο.

Η σφαγή στο Κομμένο με την εκτέλεση 317 κατοίκων στις 16 Αυγούστου 1943.
Η Επιχείρηση Augustusτον Αύγουστο 1943.

Σειρά επιχειρήσεων τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο1943 με την ονομασία “Panther -Tiger-Puma- Hubertus”.

Το Ολοκαύτωμα στα Καλάβρυτα όπου ανάμεσα στα θύματα περιλαμβάνονται 511 ανδρες, τον Δεκέμβριο του 1943.

Στην Αθήνα η εκτέλεση 200 ομήρων, την Πρωτομαγιά του 1944.
Στην Κλεισούρα η εκτέλεση 215 κατοίκων, στις 5 Μαΐου1944
Στο Δίστομο η εκτέλεση 300 κατοίκων, στις 10 Μαΐου 1944.
Στη Χαλκίδα η εκτέλεση 100 ομήρων, στις 17 Μαΐου 1944.
Η επιχείρηση “Steinadler” τον Ιούλιο 1944.
Η επιχείρηση Kreuzotter” τον Αύγουστο 1944.
Η επιχειρηση “Μaigewitterτον Απρίλιο1944.

Αυτή είναι η δική μου κατάθεση Τιμής στους Ήρωες του Έπους του 1940 και της Κατοχής, θυμίζοντάς μου την τύχη του να είμαι Ελληνίδα και το διαρκές μου καθήκον να παλεύω για τα ιερά και τα όσια της Πατρίδας μου.



πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ένα ντοκιμαντέρ που «δεν πρέπει» να δείτε....(τα ρεζιλίκια του Τσίπρα κατά την διαπραγμάτευση)

Πριν από λίγες μέρες προβλήθηκε σε Γαλλία και Γερμανία ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ πάνω στην επτάμηνη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους δανειστές της. Καλό θα ήταν να του ρίξετε μια ματιά, γιατί αν μείνετε στα αποσπάσματα που παρουσίασαν τα ελληνικά συστημικά ΜΜΕ, θα χάσετε τα καλύτερα σημεία του.

του Θάνου Καμήλαλη

Το ντοκιμαντέρ έχει τίτλο «Grèce, le jour d'après » ( Ελλάδα, η επόμενη μέρα), προβλήθηκε από το κανάλι ARTE και ακολουθεί την πορεία των διαπραγματεύσεων, από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιανουαρίου μέχρι την υπογραφή του τρίτου μνημονίου. Ως αφηγητές χρησιμοποιούνται βασικοί πρωταγωνιστές του «ελληνικού δράματος», μεταξύ των οποίων οι Γιούνκερ, Μοσκοβισί και Σόιμπλε, ο Γιώργος Κατρούγκαλος (μόνος υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ που δέχτηκε να μιλήσει, σύμφωνα με τον δημιουργό), αλλά και οι Γιάννης Πρετεντέρης κι Ευάγγελος Βενιζέλος. Ακολουθείται δηλαδή μια «συντηρητική» προσέγγιση του ζητήματος, που ακόμα και αυτή δεν άρεσε ολόκληρη...

Μάθαμε, καθώς τα ΜΜΕ είχαν την καλοσύνη να μας τα μεταφέρουν, ότι σύμφωνα με τον κ.Σοίμπλε «15 χώρες της Ευρωζώνης ήθελαν την Ελλάδα εκτός ευρώ». Μάθαμε επίσης ότι η κυβέρνηση «κατόρθωσε να περάσει μια συμφωνία χειρότερη από αυτήν που απορρίφθηκε στο δημοψήφισμα», σύμφωνα με τον κ.Γιούνκερ. Ενημερωθήκαμε ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε σχέδιο», ότι «ο Βαρουφάκης ήταν διακοσμητικός», ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε για γερμανική δικτατορία στην Ευρώπη». Σχεδόν όλες οι πολύ σημαντικές απόψεις κορυφαίων ευρωπαίων αξιωματούχων έφτασαν στους ελληνικούς δέκτες.

Μοσκοβισί: Ούτε ο Σόιμπλε ήθελε Grexit λόγω κόστους


Κάπου εδώ ξεκινούν τα προβλήματα. Λέει ο Επίτροπος Οικονομικών της Κομισιόν, Πιερ Μοσκοβισί: «Ήθελαν να μας οδηγήσουν έως το τέλος Ιουνίου με το ρολόι στο χέρι ελπίζοντας ότι το Grexit να μας τρομάξει αρκετά ώστε να κάνουμε υποχωρήσεις στο χρέος και σε κάποιες εμβληματικές μεταρρυθμίσεις. Αυτή ήταν η τακτική τους και ο Βαρουφάκης ήταν εδώ για να μην διαπραγματευτεί». Κάνοντας ένα λογικό άλμα, τα ελληνικά μέσα έβαλαν λεζάντα σε αυτήν τη δήλωση τη φράση «νόμιζαν ότι θα μας τρομάξει το Grexit», κάτι που υπονοεί φυσικά ότι οι Ευρωπαίοι δεν φοβήθηκαν ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ούτε κάτι τέτοιο θα είχε μεγάλο κόστος γι αυτούς.


Βέβαια σε επόμενο σημείο του ντοκιμαντέρ, ο κ.Μοσκοβισί λέει καθαρά ότι κατά τη γνώμη του το Grexit δεν ήταν ποτέ πραγματικό σενάριο, καθώς ήταν πολύ ακριβό για τους Ευρωπαίους. Ακόμα και ο ίδιος ο κ.Σόιμπλε, σύμφωνα με τον Επίτροπο Οικονομικών της Κομισιόν, αναλογιζόταν το μεγάλο κόστος που θα είχε κάτι τέτοιο για την Ευρωζώνη. Το Grexit, δηλώνει, ήταν απλά «ένα όπλο, μία τακτική, για να κερδίσει ο Σόιμπλε περισσότερα».


         

Γιούνκερ:

Το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα ήταν ΝΑΙ στα μέτρα Πολύ ενδιαφέρουσα επίσης (και χαμένη στη... μετάφραση μάλλον), είναι η άποψη του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για όσους Έλληνες ψήφισαν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα του Ιουλίου. Σύμφωνα με τον κ.Γιούνκερ οι ψηφοφόροι του ΝΑΙ δεν ζήτησαν την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη, όπως νομίζουν οι περισσότεροι από αυτούς αλλά και τα κόμματα που το υποστήριξαν. Σύμφωνα με τον κ.Γιούνκερ το 38% των Ελλήνων είπε ΝΑΙ σε μειώσεις μισθών, συντάξεων, περισσότερους φόρους και «ξήλωμα» των συλλογικών συμβάσεων, σε μια «σφαγή», καθώς έτσι υποστηρίζει ότι παρουσιάστηκε η συμφωνία στους Έλληνες. «Τι λαός!» αναφωνεί και ο καθένας μπορεί να κρίνει μόνος του αν το ύφος είναι ειρωνικό ή όχι.


         


Και η παραμονή στην Ευρώπη κύριε; Πουθενά. Μάλλον δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο ζήτημα. Πώς όμως να βρουν το θάρρος τα κανάλια να παίξουν μια τέτοια δήλωση, μετά τη «μεγαλειώδη» εκστρατεία τους υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα; Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί με σιγουριά ότι π.χ. ο Σόιμπλε λέει ψέματα και ο Μοσκοβισί αλήθεια, ή το αντίθετο, άλλωστε ο καθένας υπηρετεί τις δικές του πολιτικές σκοπιμότητες. Το πρόβλημα είναι αυτή η ιδιόμορφη ενημερωτική «TINA», η απουσία, η απόκρυψη της εναλλακτικής, «ενοχλητικής» άποψης. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιος, κατά τη διάρκεια μετάδοσης της πληροφορίας, κάνει μία επιλογή. Αυτό θα «παιχτεί», εκείνο όχι, με κριτήρια φυσικά όχι την ενημέρωση και την ανάγκη πληροφόρησης των πολιτών. Δεν θα πρεπε να είναι όλα κάπως αλλιώς;

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!