EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Audi RS6 Avant & RS7: 605 ίπποι στο δρόμο

H Audi έδωσε τέλος στις παραδοσιακές εκδόσεις 'Plus' αντικαθιστώντας τες με τις 'Performance' που υπόσχονται περισσότερη δύναμη στο δρόμο για τα RS μοντέλα της.

Πάρτε παράδειγμα το RS6 Avant και το RS7. Και τα δύο μοντέλα προσφέρονται τώρα με 605 ίππους, 45 περισσότερους από την στάνταρ εκδοχή τους, και πάνω από 750Nm ροπής. Οι τιμές αυτές δίνουν 0-100 σε 3,7 δευτερόλεπτα και 0-200 σε 12.1''. Η τελική αγγίζει τα 280 χλμ./ώρα για το RS6 Avant και τα 305 χλμ./ώρα για το RS7.

Αυτή η έξτρα ζωηράδα πηγάζει από την «ανανεωμένη» κινητήρια μονάδα που είδαμε και στο Audi S8 Plus: twin-turbo 4.0 λίτρων V8. Συνδυάζεται ιδανικά με το οχτατάχυτο tiptronic κιβώτιο ενώ το σύστημα Quatto all-wheel drive στέλνει περισσότερη δύναμη πίσω κάτω από φυσιολογικές συνθήκες.

Τα νέα Audi RS6 Avant and RS7 Sportback Performance προσφέρονται με ηλεκτρονικά ελεγχόμενες αναρτήσεις στον στάνταρ εξοπλισμό.

Οι τροχοί 21 ιντσών από αλουμίνιο με εξωτερικές λεπτομέρειες σε ματ τιτάνιο κλέβουν την παράσταση με την πρώτη ματιά ενώ χαρακτηριστικό είναι και το λογότυπο Quattro περιμετρικά των αυτοκινήτων.

Και τα δύο μοντέλα θα διατίθενται από τον Νοέμβρ



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΕΚ-Ηρακλής 5-1 (ΤΕΛΙΚΟ)

Ξέσπασε η ΑΕΚ μετά την ήττα απ'τον Ολυμπιακό. Η Ένωση επικράτησε 5-1 του Ηρακλή στο ντεμπούτο του Μανωλά στον πάγκο της και πάει με ανεβασμένο το ηθικό στο ντέρμπι με Παναθηναϊκό.

Συνήλθε η ΑΕΚ απ'την 4άρα που έφαγε στο Καραϊσκάκη, αφού επικράτησε 5-1 του Ηρακλή, παίζοντας με πολύ όρεξη και πάθος, αλλά έχασε τον Αραβίδη, ο οποίος αν δεν επανέλθει, θα είναι μεγάλη απώλεια ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

  Μέσα Βάργκας-Κολοβέτσιος...

Με δύο αλλαγές παρέταξε ο Στέλιος Μανωλάς την 11άδα της ΑΕΚ κόντρα στον Ηρακλή σε σχέση με το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη. Στο κέντρο της άμυνας επανήλθε ο Κολοβέτσιος, όπως και ο Βάργκας στη δεξιά πτέρυγα. Κατά άλλα το σχήμα παρέμεινε ίδιο. Ο Μπαρόχα υπερασπίστηκε τα δοκάρια της Ένωσης, την αμυντική τετράδα συμπλήρωναν οι Γκάλο, Λαμπρόπουλος και Ντίντακ με ανασταλτικούς μέσους μπροστά τους, τον Σιμόες με τον Γιόχανσον. Πίσω απ'τον μοναδικό προωθημένο Αραβίδη, πλαισιώθηκαν ο Μάνταλος με τον Μπαρμπόσα (αριστερά).
 
Mε δύο αλλαγές και ο «γηραιός»

Όσον αφορά το σχήμα του Ηρακλή, ο Νίκος Παπαδόπουλος επιφύλαξε δύο διαφοροποιήσεις στην 11άδα σε συνάρτηση με τη διάταξη του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο Πορτουλίδης πήρε τη θέση του Ιντζόγλου, όπως και ο Τσιλιανίδης του Μπουλούτ. Ο Περνίς υπερασπίστηκε τα δοκάρια των Θεσσαλονικέων, την αμυντική τετράδα σχημάτισαν από δεξιά προς τα αριστερά οι Μπουκουβάλας, Στάμου, Μπαρτολίνι και Σαραμαντάς. Πορτουλίδης και Μακρής ήταν το δίδυμο των ανασταλτικών μέσων. Ο Πασάς έπαιξε αριστερό εξτρέμ, δεξί ο Κυριακίδης, επιτελικός ο Τσιλιανίδης και επιθετικός ο Βέλλιος.

Επιτέλους φάνηκε η δουλειά του Δέλλα

Στο πρώτο παιχνίδι στη μετά Δέλλα εποχή, η ΑΕΚ ακολούθησε τη συνταγή παιξίματος του πρώην τεχνικού της. Η Ένωση απ'το ξεκίνημα της αναμέτρησης είχε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και προσπάθησε να ανοίξει την άμυνα του Ηρακλή απ'τα άκρα, κυρίως με μπαλιές των Μπαρμπόσα-Γκάλο. Οι «κιτρινόμαυροι» έβγαλαν όρεξη και ενθουσιασμό στο χορτάρι, περιορίζοντας τους φιλοξενούμενους σε καθαρά παθητικό ρόλο.
 
Ξέσπασμα με... κλειστά μάτια!

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 5' με σουτ εκτός περιοχής του Αραβίδη στην κίνηση, ενώ στο 16', η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Γκάλο. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού η Ένωση ξέσπασε! Ίσως να την βοήθησε η ζεστή ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε με την είσοδο της Original, η οποία μέχρι το 20ο λεπτό καθόταν εκτός σταδίου, διαμαρτυρόμενη για το μέτρο της κάρτας φιλάθλου. Στο 31' ο Μπαρμπόσα έβγαλε μαγική σέντρα από αριστερά, ο Βάργκας πετάχτηκε στο κέντρο της άμυνας του «γηραιού» και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Τέσσερα λεπτά αργότερα έγινε και το 2-0, το οποίο προήλθε μετά από μαγική συνεργασία των γηπεδούχων. H φάση ξεκίνησε απ'το κέντρο, με τον Μάνταλο να μοιράζει στον Βάργκας, εκείνος έβγαλε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή τον Αραβίδη με τον τελευταίο να ευστοχεί με το αριστερό. Ο πανηγυρισμός του όμως ήταν αυτός που κέντρισε το ενδιαφέρον, αφού ο επιθετικός της Ένωσης έκλεισε τα μάτια προς το πέταλο των οργανωμένων, στους οποίους αφιέρωσε το τέρμα.
 
Μαγεία στο δεύτερο μέρος

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ έχασε τον Αραβίδη λόγω τραυματισμού. Παρά την είσοδο του Κρισάντους, ο οποίος δεν την ακούμπησε για μία ακόμη φορά, ο ρυθμός της Ένωσης δεν έπεσε. Ίσα, ίσα που οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν να είναι δημιουργικοί και ορεξάτοι για περισσότερα γκολ. Στο 60' ο Βάργκας αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο σέντρα του Γκάλο από δεξιά για το 3-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα μία αμυντική χαλάρωση των γηπεδούχων έφερε τη μείωση για τον «γηραιό», με ωραίο πλασέ του Βέλλιου στην κλειστή γωνία του Μπαρόχα.

Οι ελπίδες των φιλοξενούμενων για ανατροπή αναπτερώθηκαν αλλά κόπηκαν κατευθείαν μετά από μερικά λεπτά. Στο 67' ο Μπαρμπόσα έπιασε μακρινό σουτ, η μπάλα χτύπησε σε αμυντικό του Ηρακλή και κατέληξε στα δίχτυα του Περνίς, ο οποίος δεν μπορούσε να αποτρέψει το 4-1.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 89' ο Μπουονανότε. Ύστερα από αντεπίθεση, ο Γιόχανσον πλάσαρε, ο Περνίς απέκρουσε και ο Αργεντίνος πήρε την επαναφορά και πέτυχε το τελικό 5-1.

Έτσι η ΑΕΚ με αυτή τη νίκη ανέβηκε ξανά στην 3η θέση με 16 βαθμούς και πάει φορτσάτη στη Λεωφόρο την άλλη εβδομάδα. Ο Ηρακλής είναι 13ος με 7.

ΑΕΚ (Μανωλάς): Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες (84' Κορδέρο), Βάργκας (74' Μπουονανότε), Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης (54' Κρισάντους).
 
Ηρακλής (Παπαδόπουλος): Περνίς, Μπουκουβάλας, Στάμου, Μπαρτολίνι, Σαραμαντάς (46' Μπουλούτ), Πουρτουλίδης (70' Περόνε), Μακρής, Κυριακίδης, Τσιλιανίδης (46' Ρομάνο), Πασάς, Βέλλιος.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα

Μία επιπλέον ώρα ύπνου θα κερδίσουμε το πρωινό της Κυριακής 25 Οκτωβρίου, οπότε θα αρχίσει να ισχύει η χειμερινή ώρα.

Η ώρα για το χειμώνα αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου. Φέτος η ώρα θα αλλάξει στις 25 Οκτωβρίου και ώρα 4:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, γυρνώντας τα ρολόγια μία ώρα πίσω, δηλαδή να δείχνουν 3:00.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σφοδρή κόντρα στη Βουλή - Ονομαστική ψηφοφορία σε 35 άρθρα του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ

Έχετε πρόβλημα με τις ανεξάρτητες αρχές, τόνισε προς την κυβέρνηση ο κ. Ευάγγελος Μειμαράκης.
Θυελλώδης ήταν η σημερινή τελική συνεδρίαση της Ολομέλειας με συγκρούσεις, αντεγκλήσεις και καταγγελίες μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Αυτή την ώρα η Βουλή ψηφίζει για το νομοσχέδιο με ονομαστική ψηφοφορία τα άρθρα 2,3,4,9,11,13,14 που αφορούν τον τρόπο αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.
  • Το 16ο που δίνει την δυνατότητα στην ΕΡΤ να συστήσει την εταιρία ΕΡΤnet για την παροχή ψηφιακού σήματος.
  • Το 17 και 18 για την ΕΕΤΤ.
  • Όλα τα άρθρα από 21 εως και 43 που μεταξύ άλλων προβλέπουν δημιουργία ΣΕΑ σε κλειστους αυτοκινητοδρόμους, δημιουργία «προξενείων τύπου», και μεταβίβαση στην ΕΡΤ ΑΕ του κτηρίου της οδού Μουρούζη.
Ο υπουργός Επικράτειας, Νίκος Παππάς κάλεσε την αντιπολίτευση να στηρίξει το νομοσχέδιο και υποστήριξε ότι «οι διατάξεις σηματοδοτούν την ισχυρή προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο». 

Επιπλέον, ανακοίνωσε νομοτεχνικές βελτιώσεις, όπως το "σπάσιμο" της αποκλειστικότητας, δηλαδή δίνει πλέον το δικαίωμα σε δημοσιογράφους που εργάζονται σε ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΓ Ενημέρωσης και κρατικό Μέσο, να μπορούν να εργάζονται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και σε ιδιωτικό.
Ο κ. Παππάς απέσυρε τη διάταξη που ορίζει ότι οι περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί πρέπει να έχουν κατ' ελάχιστο 20 άτομα προσωπικό και σημείωσε ότι ο αριθμός θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση των υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Επικρατείας.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης περιέγραψε με λεπτομέρειες όλες τις διατάσεις τις διαπλοκής, επισημαίνοντας με τον τρόπο αυτό τα σημεία που θα επιχειρηθεί να αντιμετωπιστούν το επόμενο διάστημα, προαναγγέλλοντας παράλληλα μεταρρυθμίσεις για το πολιτικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ωστόσο, κανένα από τα άρθρα του υπό συζήτηση νομοσχεδίου δεν απαντά στις παρατηρήσεις του κ. Δραγασάκη. Είναι δε ενδεικτικό ότι και ο ίδιος παραδέχθηκε ότι «είμαστε υπερ ενός  πλουραλιστικού συστήματος που έχουν θέση δημόσιοι, ιδιωτικοί και άλλοι φορείς. Αν κάποιοι κρίνουν τα 8 εκατ. ευρώ ως μετοχικό κεφάλαιο υψηλό είμαι σίγουρος ότι θα εξεταστεί από τους υπουργούς. Θα μπορούσε να μπει ένα άλλο κριτήριο πιο λειτουργικό όπως σχέση ιδίων κεφαλαίων με ξένα».
Απαντώντας τέλος στην κριτική της αντιπολίτευσης σημείωσε: «Τα όσα λέγονται για χαλίφη στην θέση του χαλίφη  αποτελούν "φερετζέ" ώστε οι αντιδρώντες στο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες να κρύψουν την στήριξη που δίνουν στο σημερινό σύστημα διαπλοκής».

Έχετε πρόβλημα με τις ανεξάρτητες αρχές, τόνισε προς την κυβέρνηση ο κ. Ευάγγελος Μειμαράκης.

Σταύρος Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση είναι η ντάμα της διαπλοκής

Ως νομοσχέδιο που υπηρετεί τον στόχο της κυβέρνησης να δημιουργήσει το δικό της καθεστώς, να αποκτήσει την εύνοια της διαπλοκής και όχι να την πατάξει χαρακτήρισε τις νέες ρυθμίσεις για τα ΜΜΕ ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του θα τις καταψηφίσει. «Δεν επιζητάτε την ρύθμιση. Θέλετε νόμο θολό για να χρειάζεται η ρύθμιση και η εύνοια του υπουργού. Να στήσουν το δικό τους καθεστώς είναι ο στόχος ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Παντού θέλετε να είστε ο βασικός μέτοχος και σε αυτό το κατήφορο εμείς θα είμαστε απέναντι. Καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο σας γιατί είμαστε εδώ να υποστηρίξουμε την χώρα και όχι το καθεστώς σας» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού

Κόντρα ΚΚΕ-Χρυσής Αυγής

Η συνεδρίαση άρχισε με τη... βεντέτα μεταξύ του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής, καθώς τα αίματα άναψαν και πάλι, λίγες μόλις μέρες μετά τη σφοδρή αντιπαράθεση στην Ολομέλεια της Βουλής που είχαν οδηγήσει στη διακοπή της συνεδρίασης.

Αφορμή αποτέλεσε και πάλι κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες, η αναφορά του βουλευτή της Χ.Α. Γιάννη Λαγού περί πώλησης του 902 με αδιαφανείς τρόπου σε offshore εταιρία. Παίρνοντας το λόγο ο Θανάσης Παφίλης εξήγησε πως ο σταθμός πωλήθηκε απολύτως νόμιμα και ότι με τα χρήματα που έλαβε το κόμμα πλήρωσε τους εργαζόμενους.

Ο κ. Παφίλης πέρασε στην αντεπίθεση και επιτέθηκε με σφοδρότητα στη ΧΑ. «Τα μαχαίρια τα ονομάζετε ομιλίες και τις δολοφονίες τις ονομάζετε πολιτική δράση» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο κ. Λαγός επιχείρησε να υπερασπιστεί το κόμμα του λέγοντας πως η ΧΑ κατηγορείται για συνομιλίες και όχι για εντολές δολοφονίας. «Τα ίδια έκαναν και οι πρόγονοί σας με τις κουκούλες», απάντησε με έμφαση ο κ. Παφίλης.

Βενιζέλος: Το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ είναι εργαλείο αδιαφάνειας και διαπλοκής - Παππάς: Ψηφίστε τις δημοπρασίες

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες και  την επίσκεψη του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, εξαπέλυσε  από το βήμα της Βουλής ο Βαγγέλης Βενιζέλος.
Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε εργαλείο αδιαφάνειας και διαπλοκής το νομοθέτημα, λέγοντας  ότι αυτό θα αποδειχθεί είτε  εφαρμοστεί είτε όχι. Κάλεσε δε τη κυβέρνηση να αναθέσει σε διεθνή εταιρία τον έλεγχο του προφίλ των υποψήφιων επενδυτών, θέτοντας αυτή την ενέργεια ως προαπαιτούμενο για να ψηφίσει  τη ρύθμιση για τις δημοπρασίες.
Ακόμα, χαρακτήρισε «επικίνδυνο πολιτικό κυνισμό» τη  μεταστροφή του πρωθυπουργού απέναντι στο πρόσωπο του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

 Απαντώντας ο υπουργός  επικρατείας Νίκος Παππάς, απέρριψε τη κατηγορία  περί διαπλοκής λέγοντας πως «γνωρίζετε τη συμπεριφορά των καναλιών απέναντι μας», ενώ εξήγησε πως από τη στιγμή που το δρόμο το νομοσχέδιο θα  πάρει το δρόμο του η  κυβέρνηση  δεν έχει να κάνει τίποτα.
«Η  Δημοπρασία  είναι μια διαδικασία που τιμολογεί την αγορά. Σας καλώ να το υπερψηφίσετε», είπε ο υπουργός  και απευθυνόμενος στο πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε πως στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία γίνονται διεργασίες για την απεμπλοκή  από τις πολιτικές  των  προηγούμενων ετών. «Το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί για τη σοσιαλδημοκρατία ως  αντιπαράδειγμα», είπε.

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται με τρόπο που θυμίζει άλλες εποχές

Για «ημιαυταρχισμό» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, μιλώντας στην Ολομέλεια, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ, είπε πως η «συμπεριφορά της θυμίζει άλλες εποχές» και εξέφρασε την άποψη ότι ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών θα πρέπει να ορίζεται από την αγορά.
«Γινόμαστε μάρτυρες μιας ευρύτερης προσπάθειας άλωσης ανεξαρτήτων πυλώνων του κράτους από μια εκτελεστική εξουσία η οποία ενοχλείται από ανεξάρτητες φωνές», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και απηύθυνε προς τα κυβερνητικά έδρανα το ερώτημα: «Γιατί επείγεστε για το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ; Τι επιδιώκετε; Να εξυγιάνετε το τοπίο ή να δημιουργήσετε ένα νέο που θα διάκειται ευμενώς στην κυβέρνηση;».

Μεταξύ άλλων, δε, ο κ. Μητσοτάκης ρώτησε γιατί δίνει το νομοσχέδιο τόσο ισχυρές αρμοδιότητες στον υπουργό Επικρατείας να καθορίζει τον αριθμό των αδειών όταν θα πρέπει να ορίζεται από την ίδια την αγορά και γιατί θέτει η κυβέρνηση τόσους αυστηρούς περιορισμούς σχετικά με τους αριθμούς των απασχολούμενων στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα; «Γιατί δεν το κάνει και σε άλλες επιχειρήσεις; Τι παράξενη έννοια κρατισμού είναι αυτή που θα ορίζει σε μια ιδιωτική επιχείρηση πόσους εργαζόμενους θα έχει» είπε. Ακόμη έθεσε το ερώτημα: «Δεν την προβληματίζει ότι με τον τρόπο με τον οποίον μεταφέρει αρμοδιότητες από το ΕΣΡ στο Υπουργείο νοθεύεται ο ανταγωνισμός; Τι επιδιώκει η κυβέρνηση; Να βρεθούμε υπόλογοι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για νόθευση του ανταγωνισμού;»

Υπόθεση Σαββαΐδου

Αναφερόμενος στην υπόθεση αποπομπής της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου, αφού υπογράμμισε πως «έχουμε αναλάβει βασική υποχρέωση για την κατοχύρωση της ανεξαρτησίας των δημοσίων εσόδων» είπε πως ο ίδιος έκανε κομματική αυτοκριτική -με αιχμή το θέμα του Χάρη Θεοχάρη- και πρόσθεσε πως η εκτελεστική εξουσία δεν μπορεί να λειτουργεί κατά το δοκούν. Κάλεσε δε την κυβέρνηση «αν η κ. Σαββαΐδου δεν επιτυγχάνει τους στόχους να το πει» και ρώτησε: «Τι της προσάπτετε;».

Αίτημα της ΝΔ για ονομαστική ψηφοφορία σε 35 άρθρα του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ
Αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία κατέθεσε η ΝΔ, επί 35 άρθρων (σε σύνολο 58 άρθρων) του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ.

Ειδικότερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτει σε ονομαστική ψηφοφορία τα άρθρα: 2,3,4,9,11,12, 13,14,16,17,18, από το 21 έως και το 43 και το 55.

Η ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 7, σύμφωνα με την ανακοίνωση του προεδρεύοντος του Σώματος, Δ. Κρεμαστινού.

«Μετωπική» κυβέρνησης - αντιπολίτευσης με αφορμή την ομιλία Βενιζέλου

Στη συνέχεια, αντιπαράθεση μεταξύ του υφυπουργού Αθλητισμού και Πολιτισμού και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων ΝΔ και Δημοκρατικής Συμπαράταξης Σ. Βούλτεψη και Αν. Λοβέρδου, προκάλεσαν οι αναφορές του Στ. Κοντονή σε απάντησή του στην ομιλία του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου.

Ο κ. Κοντονής χαρακτήρισε «τερατολογίες μεγίστου βαθμού» τις κατηγορίες του Ευάγγελου Βενιζέλου «για νέα τζάκια που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν τους ενδιαφέρουν τα νέα τζάκια αλλά τα παλιά τζάκια, γιατί έχουν μαζί τους σχέσης αίματος και διαπλοκής, γιατί λειτουργούν μέχρι σήμερα κακομεταχειρισμένα. Το είδαμε 25 χρόνια τώρα με τις προσωρινές άδειες», επεσήμανε ο κ. Κοντονής και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση επαναφέρει την κανονικότητα στο χώρο των ΜΜΕ. Στόχος του νομοσχεδίου είναι να γίνει νόμιμη αδειοδότηση, να καταργηθεί το καθεστώς 25 χρόνων προσωρινότητας, και να πάρουν όσοι θέλουν επενδύσεις, άδειες και συχνότητες που είναι περιουσιακό στοιχείο του ελληνικού λαού».

«Αυτή η κυβέρνηση επιτελεί κοινωνικό έργο με το να φροντίζει το δημόσιο να μην πηγαίνει στους τέσσερεις ανέμους και να πληρώσουν όσα τους αναλογούν», συνέχισε ο υφυπουργός Αθλητισμού που κατέληξε λέγοντας: «Αυτό το νομοσχέδιο ήταν προεκλογική δέσμευση της Αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτη φορά Αριστερά, κάνουμε πράξη αυτά που πρέπει να γίνουν, αυτά που έπρεπε να γίνουν εδώ και 25 χρόνια».

«Από την Αριστερά κράτησαν μόνο τον σταλινισμό», σχολίασε για την τοποθέτηση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Στ. Κοντονή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Αν. Λοβέρδος. Κάνατε καριέρα σε αυτά τα ΜΜΕ που πολεμάτε, σχολίασε ο κ. Λοβέρδος, να συνηθίσετε τον ρόλο των ΜΜΕ, είπε κλείνοντας.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σ. Βούλτεψη συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση δεν ενοχλείται που δημιουργεί κέντρο προπαγάνδας και θα πρέπει να παίρνουν άδεια από το δημόσιο μέσο που εργάζονται για να έχουν κι άλλη απασχόληση οι δημοσιογράφοι. «Φέρτε και τον Γεωργαλά που έφτιαξε υπηρεσία εποπτείας Τύπου», σχολίασε η κ. Βούλτεψη, εν μέσω αντιδράσεων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα.

Απαντώντας ο κ. Κοντονής είπε ότι η κυβέρνηση δέχεται και την κριτική και τον διάλογο, ενώ δεν έχει απαγορεύσει σε κανέναν να εκφράζεται όπως θέλει. «Όλοι θα ελέγχονται στον χώρο», είπε κλείνοντας.

Τέλος στη θητεία των μελών του ΕΣΡ βάζει ο Παππάς με νομοτεχνική βελτίωση στο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ

Την πόρτα για την αλλαγή των μελών του ΕΣΡ που έχει λήξει η θητεία τους άνοιξε διάπλατα πριν από λίγο με νομοθετική βελτίωση στο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Συγκεκριμένα με την παρέμβασή του αυτή ο υπουργός κατήργησε ουσιαστικά την ισχύουσα διάταξη με την οποία τα μέλη του Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (που έχει λήξει η θητεία τους) μπορούσαν να πάρουν παράταση και να παραμείνουν στη θέση τους.

«Με τη ρύθμιση αυτή δίνεται η δυνατότητα συγκρότησης του ΕΣΡ με νόμιμη σύνθεση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός ο οποίος εφόσον υπερψηφίσει το νομοσχέδιο θα μπορεί να εκκινήσει τις διαδικασίες στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, προκειμένου με πλειοψηφία 4/5 να μπορέσει το σώμα να εκλέξει το νέο ΕΣΡ.

Προς την κατεύθυνση μάλιστα αυτή, δηλαδή της συνεννόησης μεταξύ των κομμάτων, ο κ. Παππάς έκανε δεκτή της προϋπόθεση που έβαλε το ΠΑΣΟΚ (και συγκεκριμένα ο κ. Βενιζέλος), να δίνεται η δυνατότητα στο ΕΣΡ να απευθύνεται σε διεθνείς εταιρίες, προκειμένου να διεξάγουν έλεγχο στα πρόσωπα που εμφανίζονται ως υποψήφιοι αγοραστές τηλεοπτικής συχνότητας.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τέσσερις τραυματίες από σύγκρουση φορτηγού με αμαξοστοιχία

Αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Δίκαια συγκρούστηκε το απόγευμα του Σαββάτου με διερχόμενο φορτηγό όχημα, το οποίο παραβίασε τις κατεβασμένες μπάρες φυλασσόμενης επίπεδης διάβασης στην περιοχή Λαχανόκηποι, με αποτέλεσαν τον μερικό εκτροχιασμό τους πρώτου βαγονιού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τραυματίστηκαν οι δύο επιβαίνοντες του φορτηγού και ένας από τους δύο μηχανοδηγούς του τρένου. Πληροφορίες από το ΕΚΑΒ αναφέρουν ότι οι τραυματίες είναι τέσσερις, δεν είναι βαριά τραυματισμένοι και διακομίστηκαν στο ΑΧΕΠΑ όπου υποβάλλονται σε εξετάσεις.

Σημειώνεται ότι η σιδηροδρομική σύνδεση στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Δίκαια και αντίστροφα έχει προσωρινά διακοπεί, ενώ, όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι επιβάτες θα μεταφερθούν με λεωφορεία στον προορισμό τους.

Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απίστευτη δήλωση υποτέλειας Σταθάκη: «αυτοί πληρώνουν και εμείς κάνουμε ό,τι μας λένε»

Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη προχώρησε ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Κωνσταντίνος Λουράντος. 

Μιλώντας στην εκπομπή Ακραίως, στον ΣΚΑΪ και στους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο, και εξηγώντας τη «μεταρρύθμιση» που προωθείται στα φαρμακεία, όπου στην ουσία μετατρέπονται σε επιχειρήσεις, είπε πως η «μεταρρύθμιση αυτή είναι ελληνική πατέντα για να κάνουν οι χονδρέμποροι και οι εταιρίες τα μεγάλα τραστ τη δουλειά τους». 
Όπως τόνισε προ δεκαημέρου σε συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Γιώργο Σταθάκη, του έθεσε το ερώτημα, «γιατί το κάνετε αυτό». 
Και εκείνος απάντησε: «Ακούστε θα πάρουμε 100 δισ. ευρώ. Μέσα σε αυτά ήταν και οι πιέσεις των ισχυρών προς την τρόικα και της τρόικας προς τα εμάς πως πρέπει να υλοποιηιούν κάποια πράγματα. Δεν είναι δίκαιο το ξέρουμε αλλά το θέλουν οι ισχυροί, γιατί αυτοί πληρώνουν και πρέπει να κάνουμε αυτό που μας λένε». 
Συμπλήρωσε δε ο κ. Λουράντος πως ο υπουργός ανάπτυξης παραδέχθηκε πως «είμαστε σε καθεστώς επιτήρησης». 
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πλήρωσαν το ΔΝΤ με τα οικογενειακά επιδόματα -Άγνωστο πότε θα καταβληθούν

Άγνωστο παραμένει πότε θα πληρωθούν τα οικογενειακά επιδόματα του τρίτου τριμήνου του 2015 τα οποία έπρεπε να  έχουν καταβληθεί σε 650.000 οικογένειες την 20η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο μάλιστα, τα 225 εκατ. ευρώ που προορίζονταν για τα οικογενειακά επιδόματα χρησιμοποιήθηκαν στις 13 Οκτωβρίου για να συμπληρωθεί η δόση των 448.014.119 ευρώ που όφειλε να καταβάλει το κράτος στο ΔΝΤ.

Έτσι εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες που περίμεναν τα χρήματα από το οικογενειακό επίδομα για να καλύψουν τις ανάγκες τους, να πληρώσουν τα δάνειά τους, ακόμα και τον ΕΝΦΙΑ, παρά τις κυβερνητικές επιβεβαιώσεις που είχαν ότι το ποσό αυτό θα καταβληθεί σήμερα Παρασκευή, έχουν μείνει στο κενό.

Όπως αναφέρει αρμόδια πηγή στον Ελεύθερο Τύπο μάλιστα, η καταβολή του επιδόματος αναμένεται να γίνει μετά την 28η Οκτωβρίου και πιθανότατα την μεθεπόμενη εβδομάδα.

iefimerida.gr


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Δείτε πως παρουσιάζουν τα γαλλικά ΜΜΕ την επίσκεψη Ολάντ και βγάλτε τα συμπεράσματά σας

Στην παρακάτω αποκαλυπτική ανάρτηση προέβη η γνωστή δημοσιογράφος και ανταποκρίτρια από το Παρίσι, Μαρία Δεναξά σχετικά με την επίσκεψη του γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ.

Χαίρομαι κάθε φορά που παρακολουθώ το δελτίο ειδήσεων της γαλλικής κρατικής τηλεόρασης γιατί δεν ελέγχεται (για πόσο ακόμα;) απο την εκάστοτε κυβέρνηση όπως γίνεται στην Ελλάδα και μπορεί να λέει τα πράγματα με το όνομα τους.

Τίτλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων απόψε για την επίσκεψη του Φρανσουά Ολαντ στη χώρα μας: "Ελλάδα, Η Γαλλία κάνει τα ψώνια της".

Αντί να δείχνουν τα κόκκινα χαλιά στο ρεπορτάζ τους παρουσιάσαν την πραμάτεια μας, με ταμπελάκια σε ότι έχει πουληθεί και με τις επωνυμίες γαλλικών επιχειρήσεων σε ότι επιθυμούν να καπαρώσουν.

*Vendu=Πουλήθηκε / À Vende=Πωλείται













freepen.gr





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι τράπεζες έχουν χρεοκοπήσει! Δεν χρωστάει κανένας!

 Δεν χρωστάει κανένας, δεν θα πληρώσει κανένας! –

Η Τράπεζα, όταν σου έδινε τα δάνεια, δεν τα έδινε από την καλή της πρόθεση, ή επειδή της περίσσευαν. Τα έδινε επειδή θα  έβγαζε κέρδος και ήλπιζε στους καλούς οικονομικά καιρούς: ήξερε ότι είσαι Δημόσιος Υπάλληλος με έναν μισθό και τη δουλειά σου, ήξερε ότι δουλεύεις στο εργοστάσιο 10 χρόνια και ο μισθός σoυ θα είναι σχετικά σταθερός, υπολόγιζε στο μισθό σου, στη δουλειά σου. Και ας χρώσταγες κι αλλού, εις γνώση της σε δανειοδοτούσε… Γιατί είχε βάλει τη ζωή και την περιουσία σου στο μάτι… Σου τα έδινε επειδή έτσι έβγαζε υπερκέρδη τόσα χρόνια…
Ανοιχτή επιστολή τραπεζοϋπαλλήλων στην κοινωνία

Είμαστε εργαζόμενοι στην Τράπεζα. Προσφέρουμε τον χρόνο μας προς εκμετάλλευση δουλεύοντας για λογαριασμό κάποιου άλλου. Ανήκουμε στην εργατική τάξη. Ανήκουμε δηλαδή στην τάξη αυτή που πλήττεται περισσότερο τα τελευταία 5 χρόνια τουλάχιστον… Μια πληττόμενη, υπερχρεωμένη εργατική τάξη, που ο καπιταλισμός και όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις, φρόντισαν να «αλυσοδέσουν» με χρέη και ενοχές… Όχι μόνο εμάς, αλλά και τα παιδιά των παιδιών μας. Yποθήκευσαν όχι μόνο τα σπίτια, όχι μόνο τον μόχθο μας, όχι μόνο τον πλούτο που η δική μας εργατική τάξη παράγει, αλλά και το παρόν και το μέλλον όλων μας …
Κι επειδή θέλουμε να είμαστε εντάξει με την τάξη στην οποία ανήκουμε, την τάξη την εργατική (από την οποία πολλοί συνάδελφοι φρόντισαν να θέσουν εαυτούς εκτός, επειδή φορούσαν κοστούμι και γραβάτα, και περιέφεραν εαυτούς ως στελεχάρες, τώρα τι στελεχάρες με 1000- 1500 ευρώ μισθό , μην το ψάχνετε, και πολλοί απ’ αυτούς έγιναν και μεγαλοσυνδικαλιστές με το αζημίωτο), έχουμε χρέος να σου πούμε την αλήθεια.

Η αλήθεια λοιπόν, είναι η εξής μία: η Τράπεζα (στην πραγματικότητα όλο το τραπεζικό σύστημα) έχει χρεοκοπήσει στην ουσία από τις απαρχές της «κρίσης», οι κυβερνήσεις προσπάθησαν να σώσουν τον ασθενή με παυσίπονες ενέσεις, με δάνεια δηλαδή, που αντί να λύνουν το πρόβλημα, το έκαναν όλο και μεγαλύτερο. Τα δάνεια αυτά όμως, τα δανείστηκαν αυτοί και τα χρωστάμε εμείς οι εργάτες. Σκέψου λίγο: τα δανείστηκε το κράτος, για να τα δώσει στην Τράπεζα που φαλίρισε, και τα πληρώνουμε όλοι εμείς διπλά και τρίδιπλα με κάθε λογής χαράτσια, εισφορές αλληλεγγύης, φόρους στο πετρέλαιο, ΦΠΑ, μειώσεις συντάξεων, ληστρικές επιθέσεις στα ασφαλιστικά ταμεία και…. Τελειωμό δεν έχει η λίστα!
Και φυσικά, έχει φροντίσει η Τράπεζα να σου υπενθυμίσει με κάθε λογής εκβιασμό ότι της χρωστάς κάτι «δανειάκια». Και απειλεί να σου πάρει το σπίτι, απειλεί να σε διασύρει στα δικαστήρια, απειλεί να σε εξευτελίσει ως άνθρωπο γενικότερα… Και αν δεν είναι αυτό το απόλυτο θέατρο παραλόγου , τότε τι είναι;

Κάπου εδώ λοιπόν, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα πράματα… Έχουμε χρέος να το κάνουμε ως τραπεζοϋπάλληλοι.. Η Τράπεζα, όταν σου έδινε τα δάνεια, δεν τα έδινε από την καλή της πρόθεση, ή επειδή της περίσσευαν…. Τα έδινε επειδή θα έβγαζε κέρδος και ήλπιζε στους καλούς οικονομικά καιρούς: ήξερε ότι είσαι Δημόσιος Υπάλληλος με έναν μισθό και τη δουλειά σου, ήξερε ότι δουλεύεις στο εργοστάσιο 10 χρόνια και ο μισθός σoυ θα είναι σχετικά σταθερός, υπολόγιζε στο μισθό σου, στη δουλειά σου. Και ας χρώσταγες κι αλλού, εις γνώση της σε δανειοδοτούσε… Γιατί είχε βάλει τη ζωή και την περιουσία σου στο μάτι… Σου τα έδινε επειδή έτσι έβγαζε υπερκέρδη τόσα χρόνια…
Και τώρα δεν έχεις δουλειά, παίρνεις τα μισά λεφτά (αν τα παίρνεις) , πληρώνεις τις απαιτήσεις των κυβερνήσεων (οι οποίες θυμίζουμε, είναι για να σώσουν πάλι την Τράπεζα), και φυσικά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ! Και το κυριότερο, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ!!!

Τώρα λοιπόν που οι πλειστηριασμοί βρίσκονται προ των πυλών, που θέλουν να πάρουν τον μόχθο σου, το σπίτι σου… ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΣ! Και αυτό είναι που πρέπει να το διεκδικήσουμε, να το απαιτήσουμε! Γιατί η ανεργία έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, τα είδη πρώτης ανάγκης όλο και ακριβαίνουν, ο μισθός κατάντησε επίδομα, πληρώνεις κάθε λογής παράλογο φόρο, δεν έχεις Παιδεία, Υγεία, δεν έχεις ούτε ψωμί, σου κόβουν το ρεύμα, τη θέρμανση, θα σου πάρουν και το νερό. Για τον αέρα που αναπνέεις, κρατούμε μια επιφύλαξη…

Απέναντι στην αδιαλλαξία κυβέρνησης, τρόϊκας, τραπεζών, μόνο ο αδιάλλακτος αγώνας ο δικός σου και όλης της εργατικής τάξης, όλου του λαού, μπορεί να τους υποχρεώσει να υποχωρήσουν. Με απεργιακό αγώνα διαρκείας, με τον έλεγχο του αγώνα στα χέρια μας για να μην μας ξεπουλάνε σε κάθε ευκαιρία συνδικαλιστές- τύπου ΓΣΕΕ, μπορούμε να τους ανατρέψουμε. Να σώσουμε τα σπίτια μας, το μέλλον μας. Με την οργάνωση του κόσμου σε κάθε γειτονιά.
Ήδη, έχουν βγάλει και ακονίζουν τα μαχαίρια τους οι Τραπεζίτες. Οι απαιτήσεις της Τρόικας είναι απόλυτα σαφείς. Δε θέλουν μόνο το σπίτι σου, θέλουν και το χωράφι σου, το μαντρί σου, ό, τι έχεις και δεν έχεις… Τους έδωσες το υστέρημά σου, το μισθό σου, τη δουλειά σου, ζητάνε και την αξιοπρέπειά σου. Για να γίνεις εσύ φτωχότερος, και η Τράπεζα και ο κάθε μεγαλοεφοπλιστής μέτοχός της, να γίνεται πλουσιότερος!!

Είναι ανάγκη πια, να γίνει λαϊκή απαίτηση τώρα η διαγραφή χρεών για τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους χαμηλόμισθους. Να καταργηθούν άμεσα οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Να διαγράψει μονομερώς η χώρα το εξωτερικό χρέος. Να αποδεσμευτούμε από το νόμισμα του Eυρώ που μας αλυσόδεσε με χρέη. Να φύγουμε από το κοινό «σπίτι» που λέγεται ΕΕ, όπου μας υποχρεώνουν να ζούμε. Τα χρέη να τα πληρώσουν εκείνοι που πλούτισαν μέσα στην κρίση, οι τραπεζίτες και εφοπλιστές. Να μην πάει κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη (ή σε κάποιο ξένο fund, που θα έχουν καλέσει να κάνει τη «βρώμικη» δουλειά για ευνόητους λόγους). Κι εμείς θα σταθούμε δίπλα σου, ώστε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε τη ζωή μας και όσα μας ανήκουν!

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ;


Είμαστε εργαζόμενοι στις τράπεζες. Είμαστε αυτοί που με απειλές παραμένουμε στο Κατάστημα και «καιγόμαστε» κάθε μέρα ζωντανοί. Είμαστε αυτοί, που δουλεύουμε απλήρωτες υπερωρίες και πολλές φορές και Σάββατοκύριακα. Είμαστε αυτοί που τρέμουμε πως κάθε μέρα απεργίας , μας φέρνει πιο κοντά στην πόρτα της εξόδου. Σε κάποιους από μας πήραν με το «έτσι θέλω» την απλήρωτη άδεια μας και τη μετέτρεψαν σε μετοχές. Παρόλα αυτά, εδώ και τόσα χρόνια εμείς δε μασάγαμε τα λόγια μας, καταγγείλαμε τους τραπεζίτες που κέρδιζαν δισεκατομμύρια, ζητούσαμε χαμηλότερα επιτόκια και άτοκα στεγαστικά δάνεια για χαμηλόμισθους και συνταξιούχους.

Δεν είμαστε μεγαλοστελέχη, δεν παίρνουμε παχυλές αμοιβές, δεν ταυτιζόμαστε μαζί τους. Δεν είμαστε συνδικαλιστές που ξεπουλάνε απεργίες, που λένε ότι δεν έχουμε τη δύναμη να νικήσουμε, που ξαφνικά δήθεν ανακάλυψαν την Αμερική. Μακριά από μας ο “συνάδελφός ” Παναγόπουλος, Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, που συνομιλάει με τους τραπεζίτες και τους βιομήχανους και παίρνει μισθό μεγαλοδιευθυντή.. Είμαστε εργαζόμενοι σε συνθήκες γαλέρας όπως εσύ… Και μας έχεις στο πλευρό σου… Ας οργανωθούμε ενάντιά τους!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ
Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας
πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Διαπραγμάτευση: Αντίστροφη μέτρηση και όλα στον… αέρα!

ΑΓΝΟΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ – ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Αγώνας δρόμου προς το άγνωστο και μέσα από ναρκοπέδιο μοιάζει το επόμενο διάστημα της διαπραγμάτευσης που προχωρά μετ’ εμποδίων σπρώχνοντας τα χρονοδιαγράμματα στα όριά τους και αυξάνοντας τα ρίσκα – Θετική η επίσκεψη του Ολάντ, χωρίς όμως απτά αποτελέσματα.

Της Μαρίνας Πρωτονοταρίου

Μπορεί η συμφωνία να είναι μονόδρομος, η ψήφιση των προαπαιτούμεων και η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει επόμενη μέρα… εντός ευρώ, όμως όλα είναι στον αέρα και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Τα ανοιχτά μέτωπα είναι περισσότερα από τα κλειστά και η αντίτροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει. Η επίσκεψη του Ολάντ δεν έκλεισε κανένα ζήτημα, αντιθέτως τα άφησε όλα ανοικτά. Την ίδια ώρα στο εσωτερικό της χώρας υπάρχει στάση πληρωμών αφού το κράτος δεν μπορεί να καταβάλει ούτε ταοικογενειακά επιδόματα, ούτε το βοήθημα πετρελαίου θέρμανσης.

«Όταν έχεις πολιτικές διαφορές και διαπραγματεύεσαι, δεν υπάρχει τι μπορεί να γίνει» είπε χθες Παρασκευή 23/10/2015 ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος περιγράφοντας με ασάφεια ανάλογη της ασάφειας των διαπραγματεύσεων… την επόμενη μέρα που μας περιμένει.

Οι κρίσιμες αποφάσεις θα ληφθούν στο Euroworking Group (EWG) που θα συνεδριάσει στο τέλος της επόμενης εβδομάδας και συγκεκριμένα την Πέμπτη. Κι αυτό για να ελέγξει το κατά πόσο έχει ανταποκριθεί η Ελλάδα στην υλοποίηση του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων μέτρων. Εάν η Αθήνα έχει υλοποιήσει και τις 49 δράσεις, τότε θα δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ από τη μεθεπόμενη εβδομάδα. Ο αγώνας δρόμου για την κυβέρνηση είναι να καταφέρει να φέρει εις πέρας τα μέτρα έως την Τρίτη, και μετά μέχρι την Πέμπτη να έχει ολοκληρωθεί η εισήγηση – έκθεση των θεσμών, βάσει της οποίας θα λάβει τις όποιες αποφάσεις το EWG.

Αν δεν εγκριθεί η δόση την επόμενη εβδομάδα η καθυστέρηση αυτή θέτει σε κίνδυνο τη γενικότερη ολοκλήρωση της αξιολόγησης κάτι που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την ελληνική οικονομία.

Υπενθυμίζεται δε ότι το Βερολίνο θεωρεί την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης «προϋπόθεση» προκειμένου να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Μια καθυστέρηση της αξιολόγησης θα μπορούσε να μπλοκάρει την πραγματοποίηση της ανακεφαλαιοποίησης, η οποία αν δεν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους θα οδηγήσει στην εφαρμογή του νέου κοινοτικού πλαισίου για τις τράπεζες, στην οποία ομολογιούχοι αλλά και καταθέσεις πάνω από 100.000 «κουρεύονται».

Οι διαφωνίες

Ο γύρος των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές που ολοκληρώθηκε χθες έκλεισε χωρίς συμφωνία για τα κριτήρια προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς για τους οφειλέτες που υπάγονται στον «νόμο Κατσέλη». Η συζήτηση θα συνεχισθεί τις επόμενες ημέρες σε επίπεδο κυρίως τεχνικών κλιμακίων, προκειμένου το θέμα να κλείσει μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη.

Η διαφορά ανάμεσα στις δύο πλευρές σε ό,τι αφορά το όριο της αντικειμενικής αξίας της πρώτης κατοικίας που θα προστατεύεται, όσο και για το εισοδηματικό κριτήριο ωστόσο τα «κόκκινα» δάνεια είναι στο δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων που βέβαια πρέπει να έχει κλείσει μέχρι το τέλος του χρόνου και από ότι φαίνεται παίρνει το δρόμο…για το Eurogroup.

Στα μικρά ζητήματα που είναι προς επίλυση για να τελειώσει η διαπραγμάτευση είναι και η ενέργεια, το ασφαλιστικό, η φορολογία και άλλα, όμως το πιο «μεγάλο αγκάθι» είναι ο νόμος Κατσέλη.

Αγκάθι και μάλιστα μεγάλο είναι και το ασφαλιστικό όπου προσπαθούμε να περάσουμε τη φάση αυτή με…γενικές αρχές. Χθες έληξε η διορία που έδωσαν οι εκπρόσωποι των δανειστών στον Υπ. Εργασίας, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο για να παρουσιάσει ποσοτικοποιημένα τις γενικές αρχές του νέου Ασφαλιστικού στο οποίο φαίνεται να έχει καταλήξει. Την περασμένη Τετάρτη, ο κ. Κατρούγκαλος παρουσίασε τις «γενικές αρχές» του νέου Ασφαλιστικού. Και τώρα η ελληνική πλευρά φέρεται να διεκδικεί από τους θεσμούς να σπάσει την ασφαλιστική μεταρρύθμιση σε δύο «δόσεις»:

Η πρώτη «δόση» η οποία θα περιλαμβάνει την θέσπιση των γενικών αρχών να θεσπιστεί έως τα μέσα Νοεμβρίου.Η δεύτερη «δόση» να έλθει έως το Δεκέμβριο και να περιλαμβάνει την εξειδίκευση των γενικών αρχών.

Οι εκκρεμότητες με τα ενεργειακά προαπαιτούμενα δεν πρόκειται να κλείσουν άμεσα, καθώς όπως είναι γνωστό η ελληνική πλευρά έχει πάρει για όλα τα ενεργειακά μια άτυπη παράταση μερικών εβδομάδων, ενώ επιπλέον κανένα δεν συγκαταλέγεται στα προαπαιτούμενα τα οποία πρέπει να κλειδώσουν μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες, ώστε η κυβέρνηση να πάρει την υποδόση των 2 δισ. ευρώ.

Και για το θέμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση πρέπει να υπάρξουν νέες συζητήσεις, αφού είναι αμφίβολο αν η Κομισιόν θα εγκρίνει ΦΠΑ δύο ταχυτήτων. Και αν εγκακταλειφθεί το θέμα του ΦΠΑ στην παιδεία θα αναζητηθούν ισοδύναμα 168 εκατ. ευρώ…



Πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΕΚΤ είναι εκείνη που πιέζει περισσότερο για την άρση της προστασίας από τους πλειστηριασμούς

Οι εκπρόσωποι των δανειστών επιμένουν στο ζήτημα των πλειστηριασμών, όμως ένας από αυτούς πιέζει περισσότερο να πέσουν τα όρια για όλους.

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε ο κύκλος των ενημερωτικών συναντήσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές, με το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας να αναδεικνύεται σε μεγάλο αγκάθι της διαπραγμάτευσης.

Οι δανειστές εμμένουν σε πολύ χαμηλά όρια προστασίας της πρώτης κατοικίας και συζητούν ως όριο για το ύψος της αντικειμενικής αξίας τα 120.000 ευρώ, καθώς και εισοδηματικά κριτήρια στα όρια της φτώχειας, δηλαδή ατομικό ετήσιο εισόδημα στα 8.180 ευρώ, με την κυβέρνηση να αποκρούει τις απαιτήσεις και το θέμα πλέον να αποκτά πολιτική διάσταση, αφού μπαίνει στο τραπέζι ακόμη και της συζήτησης του Πρωθυπουργού με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

Μάλιστα, κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι το ζήτημα θα κριθεί σε επίπεδο Eurogroup ή ακόμη και Συνόδου Κορυφής, εάν χρειαστεί.

Ωστόσο, από την πλευρά των δανειστών διαμηνύεται ότι δεν υπάρχουν παρά ελάχιστα περιθώρια υποχωρήσεων, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι θα μπορούσε, για παράδειγμα, το όριο των 120.000 ευρώ να μην αφορά στην αντικειμενική, αλλά στην εμπορική αξία του ακινήτου. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι η ΕΚΤ είναι εκείνη που πιέζει περισσότερο για την άρση της προστασίας από τους πλειστηριασμούς, καθώς εκτιμά ότι μόνο έτσι θα αποκατασταθεί το επιχειρηματικό τοπίο στις τράπεζες και θα μπορέσουν και πάλι τα πιστωτικά ιδρύματα να αρχίσουν τις χορηγήσεις νέων δανείων.

Μείζον θέμα υπάρχει και με το θέμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, καθώς η Κομισιόν φέρεται να είναι κάθετα αντίθετη στην επιβολή του και έχει ζητήσει όποιος συντελεστής εφαρμοστεί τελικά να είναι ο ίδιος για όλες τις κατηγορίες ιδιωτικής εκπαίδευσης, επικαλούμενη ευρωπαϊκή οδηγία, που απαγορεύει να ισχύουν διαφορετικοί συντελεστές για ίδιες υπηρεσίες.

Οι διαφωνίες φαίνεται ότι οδηγούν σε νέα καθυστέρηση την έναρξη της αξιολόγησης, με το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου να φαίνεται ως η πιο πιθανή ημερομηνία, ενώ οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι οι συζητήσεις θα διαρκέσουν έως τα τέλη Νοεμβρίου.

Φαίνεται, πάντως, ότι έχει σχεδόν ληφθεί η απόφαση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Με μία δήλωση προόδου από τις Βρυξέλλες, θα διαχωριστεί από την αξιολόγηση, ώστε να ολοκληρωθεί εγκαίρως και να μη τεθούν σε κίνδυνο οι καταθέσεις.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το τυρί το βλέπουν τη φάκα όχι .

Εδώ είμαστε αδέλφια, οι «λυπητερές» ηρθαν, η  Κυβέρνηση περιμένει να εισπράξει, να βάλει «ζεστό χρήμα» στα ταμεία του «κράτους» (τίνος κράτους άραγε;), και όπως ΠΑΝΤΑ, η αφαίμαξη γίνεται σε συνταξιούχους, μισθωτούς, ακόμα και ανέργους.

Τα «μεγάλα κεφάλια», τα μεγάλα ΛΑΜΟΓΙΑ ΞΑΝΑ την βγάζουν καθαρή, αυτοί βλέπετε, ΔΕΝ χρωστούν στο «κράτος».

ΔΕΝ έχουν να δίνουν, παρά μόνο να παίρνουν, και παίρνουν πολλά, συνέχεια. Γι αυτούς ΟΛΟΥΣ, δεν υπάρχει κρίση, και με την «προοδευτική κυβέρνηση» που υποτίθεται ότι έχουμε, τους ανοίγονται «νέοι ορίζοντες κονομησιάς». Υπογράφουν λοιπόν οι κυβερνώντες μνημόνια, οι τέως και οι νυν, συναγωνίζονται (το είδαμε ΚΑΙ αυτό) για το ΠΟΙΟΣ υπέγραψε το καλύτερο (ήμαρτον Κύριε), και εμείς τα «ΖΑ», ψάχνουμε τις άδειες τσέπες μας για να πληρώσουμε ΟΛΑ τα χαράτσια, πάσης μορφής, παλιά και νέα που μας βάζουν. Πάνε φυσικά περίπατο ΟΛΑ τα ΔΕΝ που είχαν εξαγγείλει, (όχι που δεν θα πηγαίνανε), και μπήκε πλέον ένας από τους πιο ΕΦΙΑΛΤΙΚΟΥΣ χειμώνες στη χώρα.

Η… «κυβέρνηση», και οι Ευρωπαίοι, βαλθηκαν να μας ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ, βάζοντας σαν στόχους από πρώτη κατοικία, μέχρι και τις ζωες μας (εξελίξεις στην υγεία τα φάρμακα κλπ), μας παίρνουν άλλωστε και τα «μέτρα» με τα μέτρα που ψηφίζουν, και ποντάρουν (κούνια που τους κούναγε) στον «ύπνο» μας των τελευταίων χρόνων, που χάρη σε αυτόν ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ σε βάρος μας. Έκλεισαν λέει οι εφορίες…. Μα δεν υπάρχει λόγος να είναι ανοιχτές.. Εδώ ακόμα και οι εφοριακοί έχασαν τη μπάλα, δεν ξέρουν τι ισχύει και τι όχι, από πότε εως πότε, με τα τόσα που προσθέτουν κάθε λίγο και λιγάκι. Η «δουλειά του κράτους», γίνεται πιο εύκολα μέσα από τους υπολογιστές, αλλάζουν σε μια στιγμή και εφαρμόζουν ότι τους κάνει κέφι, φέρνοντας μας προ τετελεσμένων, τα οποία στην πλειοψηφια τους, είναι ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ.

Ο ΛΑΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ, ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΤΟΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΑΟΛΟΣΤΕΙΛΕΙ…

Αυτό είναι που φοβούνται, η ΑΦΥΠΝΙΣΗ μας και η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ μας. Όχι απλά φοβούνται, ΤΡΕΜΟΥΝ.

Καλό το «τυράκι του ύπνου», αλλά από πίσω του κρύβεται η ΦΑΚΑ του ξεσηκωμού μας, που δυστυχώς για αυτούς είναι προ των πυλών!

Ακούσαμε, αλλά και διαβάσαμε κάποιες δηλώσεις από αδελφό υπουργού της «κυβέρνησης». Ας τις θυμηθούν όσοι τις άκουσαν, και ας τις διαβάσουν όσοι δεν τις πήραν χαμπάρι…

«Βγάλτε τις Καραμπίνες αν έρθουν να σας πάρουν τα σπίτια…(όταν τα έλεγαν κάποιοι άλλοι τους πήραν στο κυνήγι…τώρα που τα λένε στελέχη του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ δεν τρέχει τίποτα…έστω, άς τα λένε τουλάχιστον αυτοί μπας και γίνει συνείδηση επιτέλους το «τι μας/τους έρχεται» έτσι και συνεχίσουν να τραβάνε το σκοινί κάποιοι…)

Απίστευτη δήλωση αδερφού υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ:

Είναι αδελφός κορυφαίου υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ και διακεκριμένος δικηγόρος…
Eίναι o Δημήτρης Φίλης, αδελφός του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και θρησκευμάτων Νίκου Φίλη, ο οποίος σε εκπομπή της τηλεόρασης του «αρτ» προέτρεψε τους Έλληνες να βγάλουν τις καραμπίνες αν έρθουν να τους πάρουν τα σπίτια.

Απίστευτο κι όμως αληθινό… Μέχρι και οι συγγενείς υπουργών έχουν απηυδήσει με τα καμώματα του ΣΥΡΙΖΑ και την αντιλαϊκή της πολιτική!» ΠΗΓΗ: makeleio.gr
Ένας παππούς είπε πως «έτσι που το πάνε θα βγουν τα όπλα, θα χυθεί αίμα να το δείτε», και αυτό ΠΡΙΝ το τρίτο μνημόνιο, ΠΡΙΝ το νέο ΣΦΑΓΕΙΟ σε μισθούς και συντάξεις…

«Κύριοι» πολιτικάντηδες, ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΦΑΚΑ, και δε σας σώνει τίποτα και κανείς.
ΕΜΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
ΕΣΕΙΣ, ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Θα επανέλθω… Έχουμε και άλλα πολλά.
Βασίλης Τσούγκαρης


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΚΤΑΚΤΟ ! ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ !! ΕΡΧΕΤΑΙ (ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ) ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΠΟΝΟΣ !!!

ΔΩΣΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ…

Νέο νομοσχέδιο με το οποίο θα επιχειρήσει να κλείσει μέτωπα που έμειναν ανοικτά μετά την 3ήμερη διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση, πιθανότατα τη Δευτέρα.

Αρμόδια κυβερνητική πηγή έλεγε αργά χθες το απόγευμα στη «Ν» ότι το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει «διορθωτικές» διατάξεις για σειρά θεμάτων που είχαν ανακύψει τόσο από την ψήφιση του μνημονιακού νόμου του Αυγούστου, όσο και του νόμου που πέρασε προ ημερών στη Βουλή προκειμένου να κλείσει η λίστα με τα 48 προαπαιτούμενα.

Θα είναι ο 3ος μνημονιακός νόμος που ψηφίζεται μέσα σε λιγότερο από δυόμισι μήνες, ενώ η κυβέρνηση, όπως προέκυψε από τη χθεσινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, θα επιχειρήσει να στείλει στη Βουλή μέσα στην εβδομάδα και έναν 4ο: αυτόν που θα περιλαμβάνει τις διατάξεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά και το μέλλον του ΤΧΣ.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε «κλειδώσει» το περιεχόμενο του νέου νομοσχεδίου.

Αναμένονται σειρά διορθωτικών διατάξεων που αφορούν στη λεγόμενη «εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ» (σ.σ.: η εργαλειοθήκη αποτελεί κομμάτι της λίστας με τα 48 προαπαιτούμενα και αντιμετωπίζεται ως θέμα πρώτης προτεραιότητας από την κυβέρνηση), ενώ δεν υπάρχει οριστική απόφαση αν στο νομοσχέδιο της Δευτέρας θα περάσει και η διάταξη για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Η κυβερνητική εξαγγελία για μείωση του ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία από το 23% στο 13% και για τα φροντιστήρια από το 23% στο 6% απαιτεί νομοθετική ρύθμιση και μάλιστα άμεσα, δεδομένου ότι η ιστορία του ΦΠΑ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον «αέρα» (σ.σ.: ο νόμος για ΦΠΑ 23% ισχύει κανονικά από τις 14 Αυγούστου και κανονικά όλες οι επιχειρήσεις του κλάδου πρέπει να κάνουν δήλωση μετάταξης, καθώς η παράταση που είχε δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινωθεί μόνο με δελτίο Τύπου). Ποιο είναι όμως το πρόβλημα;

Οτι ακόμη δεν έχουν βρεθεί τα «ισοδύναμα». Χθες, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών, ερωτήθηκε σχετικά ο υπ. Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος.
Τι απάντησε; «Ο ΦΠΑ είναι από τα θέματα που πρέπει να λύσουμε ή να αντιμετωπίσουμε στο άμεσο μέλλον».

Η τρόικα έφυγε χθες το μεσημέρι, οι εκκρεμότητες όμως έμειναν, όπως επίσης και η απορία για το αν θα είναι τελικώς εφικτή η εκταμίευση της δόσης των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Στην 3ήμερη επίσκεψή τους οι δανειστές έκαναν αυτό που αναμενόταν: δημιούργησαν «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση για τα δύο πιο φλέγοντα θέματα της λίστας με τα 48 προαπαιτούμενα: το ένα είναι αυτό που προαναφέρθηκε, τα «ισοδύναμα» του

ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Για το δεύτερο θέμα, η εμπλοκή φαίνεται να είναι μεγάλη.
Για «αγκάθι» έκανε λόγο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, εννοώντας ότι η απόσταση που χωρίζει ελληνική κυβέρνηση και δανειστές για τα εισοδηματικά και τα περιουσιακά κριτήρια είναι χαώδης.

Η ελληνική κυβέρνηση έκανε βήματα σύγκλισης (δέχτηκε, για παράδειγμα, να περιοριστεί χρονικά η διάρκεια της «προστασίας» της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, αλλά και να ελεγχθούν όσοι μπήκαν στον νόμο Κατσέλη ενώ δεν έπρεπε).

Εκεί όμως που εντοπίζονται οι διαφορές είναι στο εισοδηματικό κριτήριο (σ.σ.: μέχρι πόσα χρήματα δηλαδή θα πρέπει να δηλώνει ο δανειολήπτης για να προστατευτεί), αλλά και στο όριο της αντικειμενικής αξίας που θα πρέπει να έχει η κύρια κατοικία.

Κατά την 3ήμερη διαπραγμάτευση υπήρξαν πάντως και αρκετά σημεία σύγκλισης.

Χθες το μεσημέρι, ο κύριος Τσακαλώτος δήλωνε πολύ ευχαριστημένος με την οργανωτική δομή και τη λειτουργία των τεχνικών κλιμακίων, ενώ τόνιζε ότι «υπάρχουν ακόμη κάποια μικρά ζητήματα που είναι προς επίλυση για να τελειώσουν τα πρώτα προαπαιτούμενα».

Απέφυγε βέβαια να απαντήσει αν είναι εφικτή η εκταμίευση της δόσης των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ωστόσο χαρακτήρισε «αντιμετωπίσιμα» τα όποια θέματα έχουν παραμείνει ανοικτά (σ.σ.: μίλησε για εκκρεμότητες στο φορολογικό αλλά και στα ζητήματα με το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας).

Οσον αφορά το θέμα του νόμου Κατσέλη, ο υπουργός Οικονομικών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μετάθεσης της εκκρεμότητας στην επόμενη λίστα με τα προαπαιτούμενα προκειμένου να προχωρήσει τώρα η εκταμίευση των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ.

Οταν ερωτήθηκε αν το νομοσχέδιο Κατσέλη μπορεί να μετατεθεί στον δεύτερο κατάλογο με τα προαπαιτούμενα, απάντησε: «Δεν το ξέρω αυτό.

Οταν έχεις πολιτικές διαφορές και διαπραγματεύεσαι, δεν υπάρχει η έννοια του τι μπορεί να γίνει».
Στα κέρδη της ελληνικής πλευράς κατά την τριήμερη διαπραγμάτευση περιλαμβάνεται η συμφωνία για την πρόβλεψη όσον αφορά στην πορεία του ΑΕΠ για το 2015.

Η ύφεση της τάξεως του 2,3%, με βάση την οποία συντάχθηκε το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2016, φεύγει από τον χάρτη και στη θέση της μπαίνει η εκτίμηση για ύφεση της τάξεως του 1,3%.

Αυτή η διαφορά της μίας ποσοστιαίας μονάδας (περίπου 1,7 δισ. ευρώ) συνέβαλε ώστε να καμφθούν οι αντιρρήσεις των δανειστών σχετικά με τη δυνατότητα ο φετινός προϋπολογισμός να κλείσει με πρωτογενές έλλειμμα 0,25% βάσει του μνημονιακού στόχου.

Το ενδιαφέρον τώρα εστιάζεται στο να κλείσουν οι εκκρεμότητες με τα 48 προαπαιτούμενα.
Και για να συμβεί αυτό, πέρα από το νομοσχέδιο της Δευτέρας, αναμένεται και «βροχή» αποφάσεων και εγκυκλίων, η δημοσίευση των οποίων αναμένεται να γίνει με ταχύτατο ρυθμό μετά και τις διευκρινίσεις που έγιναν κατά την 3ήμερη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Σε όρους… ευρώ, η μεγαλύτερη εκκρεμότητα αφορά φυσικά το ισοδύναμο του ΦΠΑ της εκπαίδευσης: απαιτούνται περισσότερα από 150 εκατ. ευρώ, ακόμη και αν παραμείνει ο συντελεστής στο 13% για τα ιδιωτικά σχολεία και στο 6% για τα φροντιστήρια.

Αν για κάποιο λόγο δεν υλοποιηθεί η κυβερνητική εξαγγελία για τη μείωση των συντελεστών, τότε θα πρέπει ή να εφαρμοστεί κανονικά το 23% ή να βρεθούν ισοδύναμα 230 εκατομμυρίων ευρώ για το 2016.

Πρώτη γεύση από ασφαλιστικό

Οι δανειστές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την προωθούμενη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και χθες πήραν στα χέρια κάποιους «πρώτους αριθμούς» που ποσοτικοποιούν αρχικά σε γενικές γραμμές τις ελληνικές σκέψεις.

Το ασφαλιστικό αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα μεγάλα «μέτωπα» κατά την επόμενη επίσκεψη των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα, δεδομένου ότι η περικοπή της συνταξιοδοτικής δαπάνης, ο καθορισμός του «βηματισμού» για την οριστική κατάργηση του ΕΚΑΣ, αλλά και η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία αποτελούν κορυφαία ζητήματα στη δεύτερη λίστα με τα προαπαιτούμενα.

Το «κλείδωμα» της 2ης λίστας αναμένεται να γίνει και αυτό μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς εντάσσεται στις προετοιμασίες που πρέπει να γίνουν εν όψει της 2ης επίσκεψης των δανειστών αλλά και του Eurogroup της 9ης Νοεμβρίου.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Η Παλιά Φρουρά Αγροτών είναι ο Λόγος που Βρισκόμαστε σε Αυτή την Κρίση»

ΜΕ ΤΟ «ΛΑΥΤΟ» ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ NEW YORK TIMES…

Τα προνόμια των αγροτών είναι εδώ και καιρό «καυτό θέμα» στην Ελλάδα. Οι δανειστές, έχουν πιέσει τις προηγούμενες κυβερνήσεις να περιορίσουν τις παροχές στους αγρότες. Αλλά καμία κυβέρνηση δεν είχε το κουράγιο να το κάνει, εν μέρει γιατί οι αγρότες είναι σεβαστοί σε αυτή τη χώρα αλλά και εξαιτίας της προθυμίας που έχουν δείξει να κλείσουν δρόμους με τα τρακτέρ τους.

Αυτά γράφουν οι New York Times ανοίγοντας το «φάκελο» για τη φορολογία για αυτό το κομμάτι του πληθυσμού, κάνοντας όμως ιδιαίτερη αναφορά σε εκείνους που είναι αγρότες μόνο στα… χαρτιά.
«Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων, που έχουν άλλα επαγγέλματα και μπορούν να καλλιεργούν μικρό μέρος της γης τους, ισχυρίζονται ότι είναι αγρότες προκειμένου να επωφελούνται από τις φοροαπαλλαγές και τις επιχορηγήσεις για τον κλάδο. Δικηγόροι και γιατροί για παράδειγμα καλλιεργούν ελιές στη βόρεια Ελλάδα, παρότι το κλίμα είναι ακατάλληλο και μετά παίρνουν κρατικές αποζημιώσεις για κατεστραμμένες σοδειές», αναφέρει χαρακτηριστικά η αμερικανική εφημερίδα.

Ακόμη και στον απόηχο των δύσκολων διαπραγματεύσεων του Αλέξη Τσίπρα για το νέο πρόγραμμα, το καλοκαίρι, όταν οι δανειστές απαίτησαν την επίδειξη καλής θέλησης και πίεσαν το κοινοβούλιο να υιοθετήσει μία σειρά μέτρων, ανάμεσά τους η αύξηση της φορολογίας και οι περικοπές συντάξεων για πολλούς, η αύξηση στη φορολογία των αγροτών… εξαφανίστηκε ήσυχα, παίρνοντας αναβολή για αργότερα, σημειώνουν οι New York Times.

Αλλά, λίγοι ειδικοί πιστεύουν ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί για πολύ ακόμη να αναβάλει τη δράση. Οι δανειστές υπολογίζουν ότι το κράτος θα συγκεντρώσει επιπλέον 2,24 δισ. δολάρια αυξάνοντας τους φόρους και περιορίζοντας τα προνόμια των αγροτών, συνεχίζει το δημοσίευμα.

Ο Χρήστος Γκόντιας, επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, τονίζει ότι οι δανειστές θα πρέπει να βάλουν στο στόχαστρο αυτούς που είναι αγρότες μόνο στα… χαρτιά. Το «ξερίζωμά» τους θα αποφέρει τα περισσότερα από τα χρήματα που απαιτούν οι Ευρωπαίοι, τονίζει. Αυτή τη στιγμή, όσοι βγάζουν το 35% του εισοδήματός τους από τη γη, θεωρούνται αγρότες. Σε συζητήσεις, κυβερνητικοί αξιωματούχοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να ανεβάσουν αυτό το ποσοστό στο 50%. Ο Γκοντιάς δηλώνει πως ο ίδιος θα το ανέβαζε στο 70%.

Αυτό, εξηγεί μιλώντας στους New York Times, θα μείωνε τον αριθμό όσων μπορούν να έχουν τα αγροτικά προνόμια σε 150.000, από 900.000, επιτρέποντας στο κράτος να συγκεντρώσει περισσότερα από 1,65 δισ. δολάρια. Η πρότασή του έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε άλλες αγροτικές ενώσεις, αλλά εκείνος απαντά ότι «η παλιά φρουρά είναι ο λόγος που βρισκόμαστε σε αυτή την κρίση».



Πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

2016 – ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΦΙΑ – ΑΝΩ ΚΑΤΩ

«Σολομώντεια λύση» στο θέμα της εξίσωσης των αντικειμενικών αξιών με τις πραγματικές αγοραίες τιμές των ακινήτων, ώστε να μην υποχρεωθεί να επιβαρύνει με επιπλέον φόρους τους φορολογούμενους των αποκαλούμενων λαϊκών περιοχών, αλλά και να μην ανοίξει «τρύπα» στον Προϋπολογισμό, αναζητά μάταια η κυβέρνηση.

Η μετάθεση για το 2017, άλλωστε, της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών στα επίπεδα των τρεχουσών εμπορικών τιμών αντικατοπτρίζει το μέγεθος του διλήμματος που αντιμετωπίζει το οικονομικό επιτελείο. Η απόπειρα εξίσωσης αντικειμενικών και πραγματικών τιμών, εκτός από μειώσεις στις αντικειμενικές τιμές, οδηγεί και σε αυξήσεις, ως επί το πλείστον σε περιοχές όπως το Αιγάλεω και το Περιστέρι, όπου οι τιμές ζώνης υπολείπονται ακόμη των εμπορικών.

Ο μόνος τρόπος, για να μη «φορτωθούν» με φόρους οι φτωχότεροι, είναι να αυξηθούν οι συντελεστές υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ για τους ιδιοκτήτες σε Ψυχικό και Βούλα. Στην περίπτωση αυτή, ωστόσο, υπάρχει το ρίσκο τα έσοδα να πέσουν… στα τάρταρα. Υπενθυμίζεται ότι από τα ακίνητα έχουν προϋπολογιστεί για το τρέχον έτος έσοδα ύψους 2,65 δισ. ευρώ.

Οσο η κυβέρνηση αποφεύγει να τοποθετηθεί επισήμως ως προς το ποιος θα πληρώσει το… μάρμαρο των επιβεβλημένων αναπροσαρμογών στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων τόσο οι ιδιοκτήτες στις πιο λαϊκές περιοχές ανησυχούν. Σύμφωνα με έρευνα του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E-Real Estates, οι τιμές ζώνης στις εν λόγω συνοικίες της Αθήνας κυμαίνονται χαμηλότερα των εμπορικών τιμών.

Για παράδειγμα, στην Πετρούπολη ο μέσος όρος των αντικειμενικών υπολογίζεται σε 1.175 ευρώ/τ.μ. έναντι μέσου όρου εμπορικών 1.530 ευρώ/τ.μ. Αντιστοίχως, το Ιλιον έχει αντικειμενικές στα 900 ευρώ/τ.μ. και εμπορικές στα 1.160 ευρώ/τ.μ. Οπως σημειώνουν κτηματομεσίτες, για να επιτευχθεί η εξίσωση, τότε οι αντικειμενικές θα πρέπει να ανέβουν σε ποσοστό 30,21% και 28,89% αντίστοιχα. «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πληρωμένο μουντιάλ: Το τέλος του γερμανικού παραμυθιού

Το καλοκαίρι του 2006 είχε χαρακτηριστεί ένα «ιστορικό και παραμυθένιο καλοκαίρι» για τη Γερμανία. Αν και «τερμάτισε» τρίτη, η χώρα φιλοξένησε τη μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου, το Μουντιάλ 2006. Η αποκάλυψη του Spiegel, ωστόσο, ότι η Γερμανία πλήρωσε και μάλιστα αδρά για να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, αποδεικνύει πως δεν είναι τόσο τέλεια, όσο έδειχνε τότε και το ότι το «τέλος του γερμανικού παραμυθιού» έχει φτάσει.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 ήταν μια κρίσιμη καμπή στην ιστορία της Γερμανίας. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με το Spiegel, «η χώρα που ήταν υπεύθυνη για το Ολοκαύτωμα είχε κάνει επιτυχημένα βήματα προς την πλήρη αποκατάσταση. Είχε εξελιχθεί σε μια σταθερή δημοκρατία και είχε πετύχει την ειρηνική επανένωση. Η συνέχεια ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακή. Η Γερμανία έγινε κάτι που ήταν αδιανόητο σε πολλούς: συμπαθής».
Η Γερμανία «οργάνωσε ένα τέλειο τουρνουά ποδοσφαίρου και έδειξε μια ζεστή και κοσμοπολίτικη πλευρά που ο κόσμος δεν είχε δει ποτέ πριν. Η γερμανική εθνική ομάδα με προπονητή τον Γιούργκεν Κλίνσμαν ήταν ακόμη πιο ευγενική παρά την ήττα από τους Ιταλούς που πήραν το τρόπαιο. Το παγκόσμιο Κύπελλο εδραίωσε τη θέση της Γερμανίας ως μιας φιλικής χώρας με την οποία οι άνθρωποι μπορούν να ταυτιστούν» σημειώνει το γερμανικό περιοδικό.

Στη Γερμανία, οι άνθρωποι περιέγραψαν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 ως ένα «παραμυθένιο καλοκαίρι». Κι αυτό που ακολούθησε, σύμφωνα με το Spiegel ήταν ακόμη πιο μαγικό. «Η εικόνα της Γερμανίας συνέχισε να βελτιώνεται - με εξαίρεση φυσικά την ελληνική κρίση. Δεν ήταν μόνο οι Αμερικάνοι που βρήκαν έμπνευση από το ‘γερμανικό μοντέλο’ αλλά ολόκληρος ο κόσμος ξαφνικά ‘ερωτεύτηκε’ τον τρόπο αντιμετώπισης των πραγμάτων από τη Γερμανία. Με την οικονομική της ισχύ και τους ανθρώπους της, η Γερμανία εντάχθηκε στην ομάδα των χωρών που είναι καλές για τον κόσμο».

«Πράγματι, η χώρα που είναι υπεύθυνη για το χειρότερο έγκλημα που διαπράχθηκε ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία φαίνεται να έχει καταφέρει μια πλήρη μεταστροφή που δείχνει ότι στο μέλλον θα βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας από ηθικής απόψεως» σημειώνει μεταξύ άλλων το περιοδικό. Αναφερόμενος στον εκθειασμό της Γερμανίας σε διάφορους τομείς ο αρθρογράφος Markus Feldenkirchen υποστηρίζει «φαινόταν ότι είμαστε ένα βήμα πριν η Γερμανία ανακηρυχθεί αγία»… «όμως αυτό δεν θα συμβεί ακόμη».

Μια σειρά πρόσφατων γεγονότων πλήττουν σοβαρά την εικόνα της «αγίας Γερμανίας». Το ένα από αυτά είναι φυσικά το σκάνδαλο της Volkswagen. «Μια πιο σκοτεινή εικόνα της χώρας εκτίθεται σε διεθνές επίπεδο: αυτή μιας χώρας - απατεώνα, ενός έθνους απατεώνων με εγκληματικές προθέσεις.
Η  Volkswagen, το πρότυπο των γερμανικών εταιρειών, η επιτομή της αξιοπιστίας, χειραγωγεί ασύστολα τα στοιχεία των εκπομπών ρύπων για τα αυτοκίνητά της μετατρέποντας το Made in Germany από σφραγίδα ποιότητας σε ρετσινιά».

Και οι πολιτικοί της Γερμανίας - έως και την Γερμανίδα Καγκελάριο Μέρκελ - «δεν είναι επίσης τόσο νομοταγείς και ειλικρινείς και υποδειγματικοί» προσθέτει το Spiegel αναφερόμενο στον Καρλ - Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ, ο οποίος το 2011 παραιτήθηκε από υπουργός Άμυνας, όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε κάνει λογοκλοπή στην διδακτορική διατριβή του. Το περιοδικό σημειώνει και την υπόθεση της εν ενεργεία υπουργού Άμυνας και στενής συνεργάτιδας της Μέρκελ, Ούρσουλα φον ντερ Λέγεν, που κατηγορείται για το ίδιο πράγμα.

Και τώρα ακόμη μια φούσκα σκάει. Αποδεικνύεται ότι το «παραμυθένιο καλοκαίρι», το «σημείο καμπής στη μεταπολεμική ιστορία της Γερμανίας» είναι ένα ψέμα. Οι πληροφορίες του Spiegel δείχνουν ότι αν η γερμανική επιτροπή δεν είχε πληρώσει, το Μουντιάλ 2006 θα γινόταν στη Νότιο Αφρική. «Υπάρχουν ενδείξεις που υποδηλώνουν ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 έγινε στη Γερμανία λόγω απάτης και δωροδοκίας. Το καλοκαίρι - παραμύθι δεν ήταν αυτό που φαινόταν» αναφέρει το περιοδικό και σημειώνει ότι αυτοί που καταστρατήγησαν τους κανόνες δεν είναι κάποιοι τυχαίοι διαπραγματευτές αλλά μερικά από τα πιο εμβληματικά ονόματα της χώρας, όπως ο «Κάιζερ» Φραντς Μπεκενμπάουερ - πρώην πρωταθλητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο ίδιος - και ανώτεροι αξιωματούχοι του ποδοσφαίρου συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (DFB) Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ. Ο ίδιος ο Νίρσμπαχ είχε πρόσφατα επικρίνει τη FIFA για τα σκάνδαλα διαφθοράς και μάλιστα είχε προταθεί και για νέος επικεφαλής της UEFA.

«Σε κάποιο σημείο η εικόνα της κακής Γερμανίας αντικαταστάθηκε από την εικόνα της άψογης Γερμανίας. Και οι δυο είναι ακραίες. Μια πιο ρεαλιστική άποψη για τους Γερμανούς αποκρυσταλλώνεται τώρα. Η Γερμανία δεν είναι ούτε καλύτερη, ούτε χειρότερη από ό,τι άλλες χώρες. Είναι ένα έθνος με μεγάλη δύναμη και όλα τα είδη των αδυναμιών» υποστηρίζει το άρθρο του Spiegel και καταλήγει: «Τελικά δεν υπάρχει θέση για τη γερμανική αλαζονεία και δεν δικαιολογείται οποιαδήποτε αίσθηση γερμανικής ανωτερότητας που παίρνει την πιο άσχημη τροπή αυτές τις μέρες με τη μορφή της ξενοφοβίας».



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιος τεχνολογικός κολοσσός προχωράει σε 1.000 νέες απολύσεις

Μπορεί να είναι η πιο κερδοφόρα εταιρία λογισμικού στον κόσμο ωστόσο αυτό δεν την εμπόδισε να προχωρήσει σε ένα νέο κύκλο απολύσεων.

Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC χθες, η Microsoft, θα καταργήσει περίπου 1.000 θέσεις σε ένα νέο κύκλο απολύσεων, προσθέτοντας ότι οι απολύσεις θα προστεθούν σε όσες έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Η Microsoft είπε τον Ιούλιο ότι θα καταργούσε 7.800 θέσεις εργασίας, ή το 7% περίπου του εργατικού της δυναμικού, και ότι θα έκανε απομείωση 7,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων περίπου που αφορούν την εξαγορά της τηλεφωνικής εταιρείας Nokia.

Νωρίτερα χτες η εταιρία είχε ανακοινώσει καλύτερα αποτελέσματα προσαρμοσμένων εσόδων για έννατο τρίμηνο κατά σειρά, αποτέλεσμα της αυξανόμενης ζήτησης για τα προϊόντα cloud.





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γερμανική Παραδοχή: «Σαφώς υπήρξε μαύρο ταμείο» για το Μουντιάλ του 2006

Ο πρώην πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Τέο Τσβάντσιγκερ επιβεβαίωσε στο περιοδικό Spiegel την ύπαρξη «μαύρου ταμείου» για τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2006 στη Γερμανία.

Ο Τέο Τσβάντισγκερ, πρώην πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (DFB) και μέλος της οργανωτικής επιτροπής για τη διεκδίκηση και διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στη Γερμανία το 2006, ταράζει τα νερά σχετικά με τον τρόπο ανάθεσης της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης στη χώρα του.

«Ψεύδεται ο Νίρσμπαχ»

Μέσα από τις σελίδες του νέου τεύχους του περιοδικού Spiegel, που θα κυκλοφορήσει αύριο Σάββατο, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον διάδοχό του στην DFB Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ. Όπως δήλωσε, «είναι σαφές ότι υπήρξε μαύρο ταμείο στη γερμανική υποψηφιότητα για το Παγκόσμιο Κύπελλο». Και επιπλέον «είναι επίσης σαφές ότι ο σημερινός πρόεδρος της DFB δεν το γνωρίζει μόλις μερικές εβδομάδες, όπως ισχυρίζεται, αλλά τουλάχιστον από το 2005. Όπως το βλέπω εγώ, ο Νίρσμπαχ ψεύδεται».

Νομικός εκπρόσωπος του Τέο Τσβάντσιγκερ έλαβε την εντολή από τον πελάτη του να διερευνήσει το ενδεχόμενο ύπαρξης ποινικών ευθυνών του ιδίου όταν ενέκρινε το 2005 ως πρόεδρος τότε της DFB την καταβολή 6,7 εκατομμυρίων ευρώ στον πρώην γενικό διευθυντή της Adidas Ρομπέρ Λουί-Ντρεϊφούς. Η έκθεση με τα πορίσματα των ερευνών του δικηγόρου του Τσβάντσιγκερ ρίχνει μεταξύ άλλων φως και στον ρόλο του παλαίμαχου Γερμανού ποδοσφαιριστή και επίσης μέλους της οργανωτικής επιτροπής Φραντς Μπεκενμπάουερ στην υπόθεση της αμφιλεγόμενης πληρωμής προς τον Ντρεϊφούς.

«Σκιές» και για τον Μπεκενμπάουερ

Σύμφωνα με την έκθεση, ο Μπεκενμπάουερ εξέδωσε για λογαριασμό του Ντρεϊφούς ένα χρεόγραφο που έφερε το όνομα του ιδίου (σ.σ. Μπεκενμπάουερ), το οποίο και υπέγραψε στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του σχετικά με την υποψηφιότητα για το Μουντιάλ 2006. Αυτό το πόρισμα ανατρέπει τον χθεσινό ισχυρισμό του Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ, ο οποίος είχε δηλώσει σε συνέντευξη τύπου στη Φρανκφούρτη ότι η ύποπτη πληρωμή των 6,7 εκατομ. ευρώ δεν είχε ουδεμία σχέση με την ανάθεση της εν λόγω διοργάνωσης στη Γερμανία.

Ο Τέο Τσβάντισγκερ έδωσε απαντήσεις και στο ερώτημα πού διοχετεύθηκαν τα 6,7 εκατομ. που φέρεται να είχε χορηγήσει το 2000 ο Ντρεϊφούς υπό μορφή μυστικού ιδιωτικού δανείου στην Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Σε τηλεφωνική συνομιλία του Τσβάντσιγκερ με τον τότε αντιπρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του Μουντιάλ Χορστ Σμιτ, ο τελευταίος φέρεται να ανέφερε το όνομα του Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ από το Κατάρ, ο οποίος διετέλεσε μεταξύ 1996 και 2011 μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA.

Τόσο ο Σμιτ όσο και ο Μπιν Χαμάν δεν δέχθηκαν να απαντήσουν σε διευκρινιστικές ερωτήσεις, σημειώνει το Spiegel.



Πηγή: Deutsche Welle


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Ισλανδία καταδίκασε 26 τραπεζίτες σε φυλάκιση για την κρίση του 2008

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Η Ισλανδία για άλλη μια φορά επιδεικνύει το πόσο σοβαρή χώρα είναι αφού καταδίκασε τον 26ο τραπεζίτη υπέυθυνο για την οικονομική κρίση του 2008 την οποία ο ισλανδικός λαός αρνήθηκε να την πληρώσει.

Η Ισλανδία καταδίκασε 26 τραπεζίτες με 74 χρόνια φυλάκισης συνολικά, για την οικονομική της κρίση, σε αντίθεση με την Ελλάδα που όχι μόνο το τραπεζικό σύστημα είναι ατιμώρητο αλλά επέλεξαν οι εγχώριοι πολιτικοί να μεταφέρουν τα βάρη στους Έλληνες πολίτες τιμωρώντας τους με αίώνια οικονομική δουλεία.

Πρόκειται για μια «αδιανόητη» ενέργεια για χώρες που ελέγχονται απολύτως από τους τραπεζίτες όπως το σύνολο των δυτικών χωρών.

Σε δύο ξεχωριστές δίκες στο Icelandic Supreme Court και στο Reykjavik District Court πέντε κορυφαίοι τραπεζίτες από τις Landsbankinn και Kaupping, οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες της Ισλανδίας-κρίθηκαν ένοχοι για χειραγώγηση της χρηματαγοράς, και διαρροή απόρρητων δεδομένων.

Καταδικάστηκαν από 2 έως 5 χρόνια φυλάκιση. Η μέγιστη ποινή στην Ισλανδία για οικονομικά εγκλήματα είναι έξι χρόνια αν και το Ανώτατο Διακστήριο δέχεται εισηγήσεις για να το επεκτείνει πέραν των έξι ετών. Μετά την κατάρρευση του 2008, και ενώ το αμερικανικό Κονγκρέσο, χάριζε στις αμερικανικές τράπεζες 700 δισ.δολάρια με την «ευγενή» προσφορά των φορολογουμένων, η Ισλανδία αποφάσισε να ακολουθήσει μια διαφορετική κατεύθυνση και η κυβέρνησή της ανέλαβε τον έλεγχο των τραπεζών μετά το χάος που προκλήθηκε από την οικονομική καταστροφή.

Το 2001 η Ισλανδία είχε απορρυθμίσει το τραπεζικό της σύστημα ακολουθώντας την οδό του Μπιλ Κλίντον στις ΗΠΑ. Μέσα σε λιγότερο από μια δεκαετία, η Ισλανδία είχε βυθιστεί σε τόσο μεγάλο εξωτερικό χρέος που δεν μπορούσε πλέον να αναχρηματοδοτηθεί, και το σύστημα κατέρρρευσε.

Σχεδόν οκτώ χρόνια αργότερα, η κυβέρνηση της Ισλανδίας διώκει και καταδικάζει τους υπεύθυνους για τη χειραγώγηση της αγοράς που συνέθλιψε την οικονομία της. Ακόμα και τώρα, η Ισλανδία εξακολουθεί να πληρώνει τα δάνειά στο ΔΝΤ και σε άλλες χώρες από τις οποίες χρειάστηκε να δανειστεί για να επιβιώσει.

Όταν ο Πρόεδρος της Ισλανδίας, Olafur Ragnar Grimmson ρωτήθηκε πώς η χώρα κατόρθωσε να ανακάμψει από την παγκόσμια οικονομική καταστροφή, ο ίδιος απάντησε αφοπλιστικά: «Ημασταν έξυπνοι για να μην ακολουθήσουμε τις παραδοσιακές μεθόδους του δυτικού οικονομικού κόσμου των τελευταίων 30 ετών.

Επιβάλαμε ελέγχους συναλλάγματος, αφήσαμε τις τράπεζες να καταρρεύσουν, παρείχαμε στήριξη στους φτωχούς, και δεν εισάγαμε μέτρα λιτότητας, όπως έκαναν στην Ευρώπη.» Στις ΗΠΑ, στην Ελλάδα και παντου΄στον δυτικό κόσμο ούτε ένα τραπεζικό στέλεχος δεν έχει καταδικαστεί για οικονομικά εγκλήματα που σχετίζονται με την κατάρρευση του 2008.

Οι αμερικανικές τράπεζες συγκεντρώνουν πάνω από 160 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια κέρδη χωρίς περιορισμούς,κάτι που σημαίνει ότι ακολουθούν τις ίδιες πρακτικές που ακολουθούσε και η Lehman Brothers πριν την κατάρρευση του 2008.

defencenet.gr



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

42 ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Σαράντα δύο άτομα σκοτώθηκαν από σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό κοντά στο Μπορντό της νότιας Γαλλίας, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο δηλώσεις τοπικού αξιωματούχου.

Άλλα πέντε άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά από τη σύγκρουση των δύο οχημάτων και τη φωτιά που ξέσπασε. Σύμφωνα με πληροφοριες ο Ολάντ εγκαταλείπει εσπευσμένα την Αθήνα ενώ κάποιοι κάνουν λόγο για ελληνική γκαντεμιά…To πολύνεκρο δυστύχημα είναι πρώτο θέμα σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ…

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα και τα δύο οχήματα, αμέσως μετά τη σύγκρουση τυλίχτηκαν στις φλόγες.

Οι ηλικιωμένοι συνταξιούχοι φέρεται να κάηκαν ζωντανοί, καθώς εγκλωβίστηκαν μέσα στο φλεγόμενο λεωφορείο. Ωστόσο, μόλις οκτώ άτομα κατάφεραν να ξεφύγουν. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τον γαλλικό τύπο, στο λεωφορείο επέβαιναν συνολικά 49 άτομα. Οι δύο οδηγοί σκοτώθηκαν ακαριαία από τη σύγκρουση, ενώ όπως μαρτυρούν οι τελευταίες πληροφορίες ο οδηγός του φορτηγού έχασε τον έλεγχο.

Στο λεωφορείο επέβαιναν ηλικιωμένοι συνταξιούχοι, οι οποίοι πραγματοποιούσαν εκδρομή. Από τους 42 νεκρούς, οι 41 είναι από τους επιβαίνοντες του λεωφορείου. Ο 42ος νεκρός είναι ο οδηγός του φορτηγού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Europe1 τρεις ηλικιωμένοι είναι σώοι και αβλαβείς, ενώ υπάρχουν πέντε τραυματίες. Όλα τα θύματα ήταν γαλλικής καταγωγής. Στην περιοχή αναμένεται να φτάσει σύντομα ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.








πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

» ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ» – ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΥΜΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΦΥΣΗ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΑΣΧΗΜΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ   ΑΠΟ ΛΙΜΑΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΑΥΟΥΝ ΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ …

ΟΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΥΣΧΕΡΑΙΝΟΥΝ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ- ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ !!!

ΑΠΟ NEWSIT.GR

<<H κυβέρνηση προτίμησε για να μην έχει πρόβλημα με τους δανειστές να πληρώσει το ΔΝΤ και να αφήσει 650.000 οικογένειες να περιμένουν το οικογενειακό επίδομα.

Κατά τα άλλα το υπουργείο Εργασίας έριχνε το φταίξιμο στο ΠΑΜΕ που είχε κάνει κατάληψη. Όπως αποδεικνύεται ωστόσο τα κρατικά ταμεία είναι στο … μείον και έτσι τα 225 εκατομμύρια ευρώ που προορίζονταν για το επίδομα τέκνων πήγαν στη δόση των 448.000.000 ευρώ που έπρεπε να καταβάλει το κράτος στις 13 Οκτωβρίου.

Από τις 13 του μήνα ωστόσο η κυβέρνηση προτίμησε να λέει… τη μισή αλήθεια. Διαβεβαίωνε ότι έχει τα χρήματα και κυρίως ότι θα καταβληθούν σήμερα. Οι πληροφορίες ωστόσο λένε ότι τα χρήματα ούτε και σήμερα θα καταβληθούν στους δικαιούχους και κυρίως ότι παραμένει άγνωστο το πότε θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς …>>

ΣΧΟΛΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΥ

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΤΙΘΕΜΕΝΗ ΝΑ ΕΜΠΑΙΞΕΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΟΝ …

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΟΣΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ 13% ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ (ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΨΙΧΟΥΛΑ), ΜΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΑΝ ΟΙ 650.000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ;

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΙΣΤΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΥΡΒΑΝΑ;

ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ, ΜΗΠΩΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ;

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ 35 ΣΤΑ 50, (ΤΟ 50% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΕΙΧΕ), ΔΗΛΑΔΗ 17%;

ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΣΑΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΣΑΝ ΚΟΜΜΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ;

ΤΟΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ, ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΝΑ ΤΑΖΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ …

ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΠΟΝΟΥΣ 50 ΕΔΡΕΣ ΒΕΒΑΙΑ, ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ …
Η ΑΠΟΧΗ ΕΔΩΣΕ ΧΡΩΜΑ ΝΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑΤΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΕΝΑΠΟΘΕΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ …

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΚΟΜΜΑ …
ΦΑΝΗΚΕ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ Η ΑΠΟΧΗ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ …
ΗΔΗ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΕΦΘΑΣΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 1,5 ΔΙΣ, ΕΝΩ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΛΗΓΕ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΤΕΟ ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ ΤΟ 40% ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΕΛΕΓΧΟ …

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΑΠΟ ΤΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΕΔΡΑΝΑ …

ΠΟΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΗ …

Η ΑΠΟΧΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΚΑΘΟΣΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ …

ΠΟΙΑ ΚΑΡΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΚΔΩΣΟΥΝ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΑΧΡΗΜΑΤΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΛΕΙΨΗ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΕΣΟΔΩΝ;

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΟΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ …

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΚΡΟΒΑΤΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑΣ ΚΑΘΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ …

ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ Η ΘΑΤΣΕΡ ΕΠΕΣΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΛΕ Η ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΔΕΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΚΛΗΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΕ …

ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΕΡΙ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, Η ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ, Η ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΔΕΝ ΠΑΡΑΞΕΝΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΝ, Η ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ…

Ο ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ,
ΕΡΧΕΤΑΙ!!!



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ

Μία από τις σοβαρότερες πληγές της μεταπολίτευσης και της εποχής μετά τα μνημόνια, είναι τα τραγικά ψέματα των πολιτικών αρχηγών για να πάρουν την εξουσία.

Ποιος θα ξεχάσει το “Λεφτά υπάρχουν” του Γιωργάκη Παπανδρέου, τα τρία Ζάππεια του Σαμαρά και τις διαβεβαιώσεις του ότι δεν θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ και τον Βενιζέλο, την κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο του Τσίπρα.

Ψέματα, ψέματα, ψέματα, με σκοπό την υφαρπαγή της εξουσίας με δόλια μέσα.
Όλοι αυτοί πήραν την εξουσία με συγκεκριμένες εντολές από το εκλογικό σώμα και στη συνέχεια κουρέλιασαν την επιταγή του λαού και τσαλάκωσαν την αξιοπρέπειά του, λέγοντας συνειδητά ψέματα.

Δεν τίθεται μόνο θέμα ηθικής τάξης. Τίθεται θέμα δίκαιης και απρόσκοπτης εφαρμογής των θεσμικών διαδικασιών. Στην περίπτωση της χώρας μας, ο ψεύτης επιβραβεύεται, χωρίς να υφίσταται συνέπειες και μάλιστα καταλαμβάνει την ανώτερη εξουσία στη χώρα.

Το iThesis προτείνει:
Να απαγορευθεί δια νόμου η συμμετοχή στις εκλογές των κομμάτων που πήραν την εξουσία με ψεύτικες υποσχέσεις.



πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!