EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Επίδομα θέρμανσης τέλος για το 2015

Όλα δείχνουν αυτή τη στιγμή πως τελικά θα επιλεγεί η λύση της συνολικής καταβολής του επιδόματος το 2016 καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα προκαταβολής. Έτσι εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχοι θα πρέπει να βρουν το σύνολο των χρημάτων που απαιτούνται για να βάλουν πετρέλαιο και στη συνέχεια να περιμένουν επί μήνες την καταβολή των χρημάτων.

Τα χρήματα όμως αυτά για φέτος μπορεί και να είναι τα μισά.

Η δαπάνη για το επίδομα θέρμανσης θα πρέπει να πέσει στο μισό. Ο Τρύφων Αλεξιάδης είπε πως θα είναι λιγότεροι οι δικαιούχοι. Το σενάριο αυτό αν και θα είναι πολύ χρονοβόρο φαίνεται ότι επιλέγεται έναντι της μείωσης του επιδόματος στο μισό από τα 0,35 ευρώ που ήταν πέρυσι. Έτσι οι δικαιούχοι που θα συνεχίσουν να παίρνουν το επίδομα θα πληρώσουν φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης κοντά στα 0,50 ευρώ το λίτρο.

Οριστικοποιείται σήμερα ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας

Σημαντικές αλλαγές φέτος στην καταβολή του επιδόματος θέρμανσης αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Οι αποφάσεις του υπουργείου θα ανακοινωθούν σύμφωνα με πληροφορίες εντός της ημέρας ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Προκειμένου να μεταθέσει για το 2016 ολόκληρη τη δαπάνη του επιδόματος, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Τhetoc.gr», το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται ότι θα καταργήσει την προκαταβολή. Αυτό σημαίνει ότι όποιοι καταναλωτές απομείνουν να είναι δικαιούχοι του επιδόματος πρώτα θα αγοράζουν το πετρέλαιο και μετά θα εισπράττουν το επίδομα.

Η απόφαση φαίνεται ότι αποτελεί μονόδρομο και για έναν ακόμη λόγο: το δημόσιο δεν έχει πληρώσει ακόμη το επίδομα θέρμανσης της προηγούμενης χρονιάς. Πώς θα μπορούσε να μοιράζει προκαταβολές όταν δεν έχει εξοφλήσει ακόμη τις περυσινές του υποχρεώσεις;

Ως προς τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, έχει μπροστά του διάφορα εναλλακτικά σενάρια που ετοίμασαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες και θα κληθεί να λάβει τις τελικές αποφάσεις. Η κυρίαρχη πρόταση είναι το εισοδηματικό κριτήριο για τον εργένη να πέσει κάτω και από τα 12.000 ευρώ δηλαδή να ψαλιδιστεί πάνω από 50% σε σχέση με πέρυσι.

Ακόμη και έτσι, ο αριθμός των δικαιούχων επιδόματος θα είναι μεγάλος δεδομένου ότι υπάρχουν 3,7 εκατομμύρια οικογένειες που δηλώνουν έως 12.000 ευρώ ετησίως.

Γι’ αυτό το υπουργείο μελετάει επιπλέον:

Το ψαλίδισμα του περιουσιακού κριτηρίου

Τη μείωση του ποσού του επιδόματος με το επιχείρημα ότι με δεδομένη και την πτώση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης δεν χρειάζεται η επιδότηση ανά λίτρο να φτάνει στα 35 λεπτά κάτι που σημαίνει ότι η τιμή λιανικής θα διαμορφώνεται ακόμη και στα 45 λεπτά για τους δικαιούχους.





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κόρινθος: Σφοδρή σύγκρουση φορτηγού με ΚΤΕΛ με έναν νεκρό

Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ ενός μικρού φορτηγού και του λεωφορείου του ΚΤΕΛ Λακωνίας σημειώθηκε στην Κόρινθο, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 69χρονος. Πρόκειται για τον οδηγό του μικρού φορτηγού. Η 56χρονη συνεπιβάτισσά του τραυματίστηκε.

Συγκεκριμένα, στον κόμβο Κ-1, επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών, κοντά στο σημείο εξόδου για την νέα εθνική οδό Κορίνθου - Τρίπολης, νωρίς το μεσημέρι, συγκρούστηκε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Λακωνίας γεμάτο επιβάτες, πλαγιομετωπικά με Ι.Χ. φορτηγάκι τύπου κλούβας.

Από την σφοδρή σύγκρουση χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική υπηρεσία Κορίνθου για να απεγκλωβίσει τους επιβαίνοντες στο φορτηγάκι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν τραυματίες στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου λίγο μετά ο 69χρονος υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ νοσηλεύεται η 56χρονη.

Κανείς από τους επιβαίνοντες στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ δεν τραυματίστηκε και οι επιβάτες μετεπιβιβάστηκαν σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Κορίνθου και συνέχισαν το ταξίδι τους για τη Σπάρτη.

Ο οδηγός του λεωφορείου σοκαρισμένος σε δηλώσεις του, είπε ότι, το τροχαίο προκλήθηκε λόγω αναστροφής που επιχείρησε να κάνει επί της παλαιάς εθνικής οδού το φορτηγάκι.

Τα αίτια ερευνώνται από την τροχαία που ενεργεί προανάκριση.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας - Καταργούνται τα μηδενικά τέλη

Από φέτος θα ξεκινήσουν οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας, όπως επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι στόχος είναι να γίνουν δίκαια. Το σχέδιο που προωθείται προβλέπει να πληρώσουν όλοι, ακόμα και οι κάτοχοι υβριδικών, ηλεκτροκινήτων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων.

«Τα μεγάλα και ακριβά θα επιβαρυνθούν, τα μεσαία δεν θα έχουν καμία αλλαγή, τα μικρά και τα φθηνά θα ελαφρυνθούν». Λόγω της εφαρμογής των αλλαγών, θα καθυστερήσει η έκδοση των τελών, αλλά «μέχρι τέλος του έτους θα εχουν πληρωθεί σίγουρα».

Όπως εξήγησε κ. Αλεξιάδης μιλώντας στα Παραπολιτικά FM, «αυτό που εξετάζουμε είναι να επιβαρύνουμε μεγάλα και ακριβά με λίγο παραπάνω από το 0 ή το λίγο που είχανε».

Κατά τον κ. Αλεξιάδη με αυτά τα κριτήρια «τα μεγάλα και ακριβά θα επιβαρυνθούν, τα μεσαία δεν θα έχουν καμία αλλαγή, τα μικρά και τα φθηνά θα ελαφρυνθούν».

«Είχαμε δύο επιλογές ή να επαναλάβουμε την περσινή κατάσταση και να βγουν εύκολα τα τέλη κυκλοφορίας ή να καθυστερήσουμε την έκδοση των τελών, γιατί πραγματικά πνιγόμαστε αυτές τις μέρες στο υπουργείο Οικονομικών. Θα καθυστερήσουμε να βγάλουμε τα τέλη κυκλοφορίας τα οποία ούτως ή άλλως θα πληρωθούνε πολύ αργότερα για να μπορέσουμε να τα κάνουμε πιο δίκαια. Αυτό το σενάριο επεξεργαζόμαστε αυτή τη στιγμή δηλαδή να μεταφέρουμε φορολογικό βάρος από φθηνά και μικρά σε μεγάλα και ακριβά» εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Κληθείς να δώσει παραδείγματα εφαρμογής στην πράξη του σκεπτικού του οικονομικού επιτελείου ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε στους πίνακες που έχει στα χέρια του: «μου ήρθε για παράδειγμα αυτοκίνητο 1.400 κυβικά που δεν είναι μεγάλο, αλλά που κάνει 40.000 ευρώ. Το θεωρείται δίκαιο να μην πληρώσει αυτό 1 € τέλος κυκλοφορίας; Και να πληρώνει τέλος κυκλοφορίας ένα αυτοκίνητο το οποίο μπορεί να είναι και 2.000 κυβικά, αλλά κάνει λιγότερο αυτή τη στιγμή από 3.000-4.000 ευρώ;».

Η οριστική απόφαση αναμένεται «την επόμενη, μεθεπόμενη εβδομάδα» ώστε τα τέλη να βγούν μέσα στον Νοέμβριο. «Απλά μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν πληρωθεί σίγουρα» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών.



πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πρωτόγνωρες καταστροφές στην Ύδρα από την βροχή. Βίντεο, φωτογραφίες

Η δυνατή νεροποντή προκάλεσε τεράστια προβλήματα στο νησί της Ύδρας. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, άνθρωποι κινδύνευσαν, σπίτια πλημμύρισαν, ζώα πνίγηκαν…

Οι καταστροφές στο νησί αποτυπώνονται καλύτερα στα βίντεο
Η θάλασσα βγήκε στη στεριά και οι εικόνες που αρχικά ανέβηκαν στο facebook, έχουν γίνει κεντρικό θέμα συζήτησης στο twitter...

Για μια από τις μεγαλύτερες πλημμύρες που έχουν ζήσει κάνουν λόγο οι κάτοικοι της Ύδρας, που μετρούν τις πληγές τους μετά το πρωινό χτύπημα της κακοκαιρίας. Οι ουρανοί άνοιξαν, οι δρόμοι πλημμύρισαν και η θάλασσα όπως βλέπετε στις επόμενες φωτογραφίες βγήκε στη στεριά. Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, βάρκες παρασύρθηκαν και πολλές κατέληξαν στην ακτή, με τους κατοίκους να προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους...


Ο κος Μελαχροινός που έχει στην ιδιοκτησία του μια από τις καφετέριες που βρίσκονται στο λιμάνι του νησιού, δήλωσε πως είναι αδύνατο να φτάσει στο μαγαζί του καθώς τα ορμητικά νερά δεν επιτρέπουν σε κανέναν να διασχίσει τον δρόμο.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: "Έχω κάτσει σε απέναντι μαγαζί γιατί δεν μπορώ να φτάσω στο δικό μου. Το βλέπω να καταστρέφεται αλλά είναι αδύνατο να φτάσω. Ο μόνος τρόπος για να καταφέρω να πάω απέναντι είναι να πάω κολυμπώντας από το λιμάνι." Δείτε το βίντεο που τράβηηε η κυρία Χίλντα Εκσιαν από το πλημμυρισμένο νησί...

Ο Δήμαρχος ΄Υδρας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί και των καταστροφών που έχουν προκληθεί, ζήτησε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Επίσης, προσκάλεσε σε έκτακτη συνεδρίαση το Τοπικό Συντονιστικό ΄Οργανο στο οποίο θα παρευρεθεί και ο Αντιπεριφερειάρχης κος Χατζηπέρος Παναγιώτης.

Σύμφωνα με τη Φωνή της Ύδρας, εκτός από τα σπίτια στα οποία έχουν μπει νερά και σε συγκεκριμένους δρόμους όπως στο ποτάμι στην περιοχή Αγγέλικα, στην Μπρατσέρα, από τα ψηλά του νησιού έχουν καταλήξει υλικά, χώματα και λάσπες στην παραλία και έχουν καλύψει τα πάντα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τη δύναμη του νερού και τους ορμητικούς χειμάρρους βαριά υλικά κατέληξαν στην παραλία και αναμείχθηκαν με τις καρέκλες από τα μαγαζιά δημιουργώντας μια άμορφη μάζα.











Πηγή Φωτό: Γιάννης Μαλάνος - Με πληροφορίες από pireauspress.gr





         

         



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας μπαίνουν τα ΕΛΤΑ

Και ρεύμα θα πωλούν τα ΕΛΤΑ.  

Όπως ανακοίνωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με θέμα “Τα ΕΛΤΑ στη νέα εποχή”, ο πρόεδρος του ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Κωστής Μελαχροινός, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αναμένεται να πωλούν ρεύμα μέσα στον Δεκέμβριο, ανταγωνιζόμενα εναλλακτικές πηγές ηλεκτρικής ενέργειας.

“Τα ΕΛΤΑ θα ειναι παρόντα στην απελευθερωμένη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ως πωλητές ηλεκτρικού ρεύματος” ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: “Θα αγοράζουν και θα πουλάνε στους καταναλωτές, σε όλη την Ελλάδα, ρεύμα”.

Σύμφωνα με τον κ. Μελαχροινό, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα καταθέσουν, μέσα στον Νοέμβριο, τον φάκελο στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για να λάβουν την σχετική έγκριση. Πάντως, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει η σχετική έγκριση γιατί, όπως είπε, η χρηματοπιστωτική επάρκεια των ΕΛΤΑ το επιτρέπει και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έχουν την υποδομή και τις προϋποθέσεις για να είναι παρόντα στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΗΤΑ Η ΣΟΥΗΔΙΑ. ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ.

Λίγα χρήματα κυκλοφορούν ήδη στη Σουηδία σε φυσική μορφή (σε αντιστοιχία περί τα 8 δις ευρώ) και από αυτά μόνο το 40% – 60% (δηλαδή σε αντιστοιχία περί τα 4 δις ευρώ) βρίσκονται πραγματικά σε κυκλοφορία, όπως έδειξε σχετική μελέτη. Τα υπόλοιπα μετρητά βρίσκονται φυλαγμένα σε σπίτια ή τραπεζικές θυρίδες ή κυκλοφορούν στην παραοικονομία.

Πέρα από τις κάρτες και τις υπηρεσίες e-banking, ένα σημαντικό εργαλείο που επιταχύνει τη μεταμόρφωση της χώρας είναι το Swish, ένα app που αναπτύχθηκε από μεγάλες σουηδικές και δανέζικες τράπεζες και επιτρέπει άμεσες πληρωμές μεταξύ ιδιωτών και επαγγελματιών σε πραγματικό χρόνο.

Σε λίγα χρόνια η Σουηδία θα είναι το πρώτο κράτος της παγκοσμιοποίησης που θα καταργήσει εντελώς το φυσικό χρήμα.

Σε μας, οι συνεχώς αυξανόμενοι φόροι, με την ταυτόχρονη πτώση των εισοδημάτων και κυρίως με τους περιορισμούς των capital controls, θα έχουν ως αποτέλεσμα την γρήγορη αφαίρεση του φυσικού χρήματος από την αγορά και την όλο και πιο ταχύτερη αντικατάστασή του από πλαστικό ψηφιακό χρήμα. Τυχαίο;;;

Καλώς ήρθατε στη νέα εποχή.

Και επειδή αυτή την εξέλιξη δεν μπορούμε να την πολεμήσουμε (το ποτάμι της ιστορίας, του πολιτισμού και της τεχνολογίας δεν γυρίζει πίσω), καλύτερα να φροντίσουμε να την χρησιμοποιήσουμε για το καλό του λαού και όχι της ολιγαρχίας.
Εδώ πρέπει να επικεντρωθεί ο αγώνας μας.



 πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ» Η ΣΑΒΒΑΪΔΟΥ


Στοιχεία-Φωτιά περιέχονται στον Φάκελο των εισαγγελέων διαφθοράς Γιάννη Δραγάτση και Αγγελικής Τριανταφύλλου για την υπόθεση της Γενικής Γραμματέας Εσόδων, Κατερίνας Σαββαϊδου, της οποίας η παραίτηση ζητήθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου…

Θεωρείται ως ύποπτη διάπραξης κακουργηματικής απιστίας και την Τετάρτη θα βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα. Ελέγχονται ως ύποπτες επίσης ακόμα 15 περιπτώσεις επανελέγχων τις οποίες επίσης είχε διατάξει η ίδια.

«Εάν μου το ζητούσε ο Αλέξης Τσίπρας σε προσωπικό επίπεδο θα του έδινα την παραίτηση μου. Όμως λειτούργησε άκομψα απέναντι μου» φέρεται να δήλωσε σε συνεργάτες της η Κατερίνα Σαββαϊδου


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ 2




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέο προκλητικό σκάνδαλο κλονίζει την κυβέρνηση .

Golden Boys 31 Σύμβουλοι Υπουργών – «Χρυσές» αμοιβές για υπαλλήλους και συμβούλους
Μισθούς των 2.710 ευρώ κατά μέσο όρο «κανόνισαν» 5 υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης για 31 μετακλητούς υπαλλήλους και συμβούλους που θα προσλάβουν -αν δεν έχουν ήδη προσλάβει- στα πολιτικά τους γραφεία, με δαπάνη του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Οι αμοιβές αυτές στο σύνολό τους φτάνουν στο 1.260.150 ευρώ για το διάστημα από 23 Σεπτεμβρίου 2015 και όλο το 2016 και θα διατεθούν για τα πρόσωπα που τοποθετούνται στα υπουργεία που μετονομάστηκαν μετά τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.

Με μια απλή σύγκριση, οι 31 μετακλητοί και σύμβουλοι θα λαμβάνουν μισθό 4,6 φορές πάνω από τα 586 ευρώ με τα οποία αμείβονται εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, ενώ τα 2.710 ευρώ, έστω και αν είναι μικτές αποδοχές, είναι και υψηλότερα από τους μέσους μισθούς των περισσότερων δημοσίων υπαλλήλων.

Τέτοιοι μισθοί και μάλιστα όταν τους πληρώνει ο Κρατικός Προϋπολογισμός για μία και μόνο κατηγορία υπαλλήλων, θεωρούνται όχι μόνο ένα ακριβό προνόμιο για τα δεδομένα της σημερινής οικονομικής πραγματικότητας, αλλά αγγίζουν τα όρια της πρόκλησης, αν σκεφτεί κανείς ότι έρχονται νέες μειώσεις συντάξεων. Από τη μια λοιπόν βγαίνουν ξανά τα μαχαίρια για τις αποδοχές των συνταξιούχων και από την άλλη το κράτος με τη βούλα των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ θα διαθέσει 1,2 εκατ. ευρώ για τους μισθούς 31 συμβούλων στα υπουργικά γραφεία.

Τα προνόμια αυτά υπήρχαν και στο παρελθόν, πλην όμως διατηρούνται και μάλιστα σχεδόν ανέπαφα ακόμη και σήμερα. Το καθεστώς που ισχύει για όσους έχουν την τύχη να διορίζονται σε θέσεις μετακλητών και συμβούλων στα υπουργικά γραφεία είναι τέτοιο που διατηρεί τις προνομιακές αμοιβές για μια συγκεκριμένη και μόνο κάστα κρατικών υπαλλήλων.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Σύμφωνα με τις επίσημες αποφάσεις, που δημοσιεύει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, πέντε υπουργοί και υφυπουργοί φρόντισαν να εξασφαλίσουν για τα πολιτικά τους γραφεία 31 θέσεις μετακλητών και ειδικών συμβούλων, οι οποίοι θα αμείβονται με αποδοχές που είναι μακράν των μέσων μισθών που παίρνουν εκατοντάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού αλλά και του δημόσιου τομέα.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις αυτές:

1) Στα πολιτικά γραφεία του υπουργού και του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων συστήνονται συνολικά 12 θέσεις μετακλητών και συμβούλων. Στο γραφείο του υπουργού Χρ. Σπίρτζη διορίζονται 7 με αμοιβή 60.766 ευρώ από 23 Σεπτεμβρίου 2015 ως το τέλος του έτους, ενώ για το 2016 η συνολική αμοιβή καθορίστηκε στα 243.060 ευρώ. Ο μισθός των 7 συμβούλων θα είναι δηλαδή 2.893,61 ευρώ το μήνα ο καθένας. Στο γραφείο του υφυπουργού Π. Σγουρίδη διορίζονται 5 σύμβουλοι με συνολική αμοιβή 52.039 από 23/9 μέχρι 31/12/2015 και 176.044 ευρώ για το 2016. Μέσος μισθός δηλαδή (μικτά) 2.934 ευρώ το μήνα έκαστος….



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γιατί ο αγώνας κατά της Κάρτας του Πολίτη πρέπει να δοθεί ΤΩΡΑ!

ΗΓΓΙΚΕΝ  

ΑΥΡΙΟ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ...
 
Η προσπάθεια να μας πείσουν ότι το τέλειο σύστημα ηλεκτρονικού οικονομικού ελέγχου θα φέρει την λύση σε όλα τα προβλήματα της χώρας έχει αρχίσει να γίνεται πολύ έντονος, στα επίπεδα της πλύσης εγκεφάλου όπως ξέρουν πολύ καλά να κάνουν τα ελληνόφωνα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης.

Ο στόχος τους την παρούσα στιγμή είναι η ταυτόχρονη επιβολή χρήσης μίας κάρτας, της λεγόμενης Κάρτας του Πολίτη με την οποία διαφημίζουν κυρίως ότι θα λυθούν όλα τα γραφειοκρατικά προβλήματα και θα παταχθεί η φοροδιαφυγή.

Την ίδια στιγμή οι ενστάσεις και τα πρακτικά προβλήματα που θα προκύψουν στην εφαρμογή της χρήσης της Κάρτας του Πολίτη αποσιωπούνται και δεν ακούγεται ο αντίλογος.

Κανείς δεν αναφέρεται στα κενά ασφαλείας για την εφαρμογή ενός τέτοιου συστήματος!

Αυτό πιστεύουμε ότι συμβαίνει, ώστε αφού παγιωθεί ως απαραίτητη η χρήση της Κάρτας του Πολίτη, τότε να αρχίσουν οι ίδιοι να προβάλλουν όλες τις αδυναμίες ώστε να περάσουν στον τελικό στόχο τους που είναι ενδεχομένως κάποιο εμφύτευμα μέσα στο ίδιο το ανθρώπινο σώμα ώστε να μην υπάρχει θέμα ταυτοποίησης και αλλοίωσης των δεδομένων.

Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, τον αγώνα κατά της Κάρτας του Πολίτη οφείλουμε να τον δώσουμε ΤΩΡΑ με το μεγαλύτερο σθένος!

Αύριο, τα κενά ασφαλείας του συστήματος δηλ. αυτά που ακριβώς αποσιωπούν σήμερα, θα μας τα ...επισημαίνουν καθημερινά για να μας επιβάλουν τον τελικό τους στόχο...


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με ΦΕΚ η απόφαση του αντικαταστάτη της Σαββαΐδου

Δημοσιεύτυηκε στο ΦΕΚ το βράδυ της Πέμπτης η απόφαση με την οποία ορίζεται ο αναπληρωτής της πρώην πλέον γενικής γραμματέως δημοσίων εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου.

Σύμφωνα με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, η κυβέρνηση αποφασίζει «τον ορισμό ως αναπληρωτή της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, για το χρονικό διάστημα από τη λήξη της θητείας της Αικατερίνης Σαββαΐδου, μέχρι τον διορισμό του διαδόχου της, τον Μπάκα Ιωάννη του Δημήτριου, υπάλληλο του Κλάδου Π.Ε. Εφοριακών, Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης, της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Σε περίπτωση που ο ορισθείς αναπληρωτής αδυνατεί να εκτελέσει τα καθήκοντά του ή για οποιοδήποτε λόγο παύσει να τα ασκεί, ως αναπληρώτρια, Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, μέχρι τον διορισμό νέου, ορίζεται η Γιαλούρη Ειρήνη του Δημητρίου, υπάλληλος του Κλάδου Π.Ε. Τελωνειακών, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης, της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων».



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Για δεύτερη μέρα στα μπλόκα αγρότες και κτηνοτρόφοι

Παραμένουν με παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους αγρότες και κτηνοτρόφοι της Ημαθίας στον κόμβο της Κουλούρας, για δεύτερη ημέρα, αι παρά τη βροχή το "μπλόκο που έχει στηθεί ενισχύεται ολοένα και περισσότερο", όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης.

Οι άνθρωποι που πλαισιώνουν τον πρωτογενή τομέα διαμαρτύρονται για τα προωθούμενα μέτρα που αφορούν φορολογικά και ασφαλιστικά τους ζητήματα, ενώ σχεδόν καθημερινά πραγματοποιούνται -κατά τόπους- συσκέψεις και συναντήσεις, με στόχο να δημιουργηθεί ενιαίο κοινό μέτωπο σε επίπεδο κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Χαλκίδη, οι αγρότες στο μπλόκο της Κουλούρας θα αποφασίσουν αργότερα, εάν θα προβούν σε συμβολικό αποκλεισμό επί της Εγνατίας οδού. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα της ΠΕΚ περιλαμβάνει και άλλες περιφερειακές κινητοποιήσεις στη Χαλκιδική (29/10), στην Κομοτηνή (3/11/) τη Θεσπρωτία, την Αιτωλοκαρνανία και την Ηλεία. Η Παναγροτική Αγροτική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), αποφάσισε κινητοποιήσεις και μπλόκα στους δρόμους, πριν από τα Χριστούγεννα.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιοι δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

Όπως ανακοινώθηκε χθες έρχεται νέο πρόγραμμα από τον ΟΑΕΔ «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης» με αριθμό ωφελούμενων 12.700 άτομα/επιχειρήσεις, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.

Αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ μπορούν να υποβάλουν όσοι άνεργοι θέλουν να ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα του Οργανισμού, που αφορά 12.700 θέσεις εργασίας. Η πλατφόρμα για την αίτηση του νέου προγράμματος επιδότησης Ενίσχυσης της ρευστότητας και της απασχόλησης αναμένεται να ενεργοποιηθεί μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.

Ποιοι είναι δικαιούχοι

Δυνητικοί δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές ε πιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα, εφόσον πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1) έχουν προβεί στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε σχέση με τον ανώτατο αριθμό των θέσεων εργασίας που είχαν τον Δεκέμ βριο του 2014, με την πρόσληψη πρώην ανέργων κατά το χρονικό διάστημα από 1-1-2015 έως και 31-8-2015, με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου πλήρους ή/και μερικής απασχόλησης, τις οποίες και διατηρούν κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και για όλη τη συνολική διάρκεια του προγράμματος όπως ορίζεται παρακάτω, και

2) δεν έχουν προβεί σε μείωση του προϋπάρχοντος προσωπικού που είχαν κατά το μήνα Δεκέμβριο.
Στο πρόγραμμα εντάσσονται εργοδότες για την επιχορήγηση, κατ’ανώτατο όριο, είκοσι θέσεων πλήρους απασχόλησης ή σαράντα θέσεων μερικής απασχόλησης, για θέσεις.

Επιχειρήσεις οι οποίες είχαν αυξομειώσεις του προσωπικού τους κατά το χρονικό διάστημα από 1-1-2015 έως και 31-8-2015, σε σχέση με τον ανώτατο αριθμό των θέσεων εργασίας που είχαν κατά το μήνα Δεκέμβριο, θα επιχορηγηθούν για τον επιπλέον αριθμό των θέσεων εργασίας που έχουν δημιουργήσει οποιαδήποτε χρονική στιγμή κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα και διατηρούν μέχρι την υποβολή της αίτησης για υπαγωγή στο πρόγραμμα και για όλη την διάρκεια του προγράμματος.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις θα εξεταστούν κατά προτεραιότητα, βάσει του χρόνου υποβολής της αίτησης. Η αξιολόγηση θα είναι άμεση και οι σχετικές εγκρίσεις θα συνεχιστούν μέχρις εξαντλήσεως του προϋπολογισμού.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το Ανώτατο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναγνώρισε το Bitcoin ως νόμισμα

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ευρώπης σε απόφασή του επισημαίνει πως το Bitcoin θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως νόμισμα. Η απόφαση, που αφορούσε φορολογική υπόθεση, αποτελεί ένα ακόμη βήμα για τη νομιμοποίηση του ηλεκτρονικού εικονικού νομίσματος, η χρήση του οποίου έχει προκαλέσει μεγάλες συζητήσεις παγκοσμίως.

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το capital, αποφάσισε ότι τα χρηματιστήρια bitcoin που μεταβιβάζουν συμβατικά νομίσματα όπως ευρώ ή σουηδική κορώνα σε bitcoin έναντι ενός τέλους, απαλλάσσονται από φόρους προστιθέμενης αξίας, εξαιτίας των κανόνων της ΕΕ που δεν επιτρέπουν τέτοιους φόρους σε μεταβιβάσεις «συναλλάγματος, χαρτονομισμάτων και νομισμάτων που χρησιμοποιούνται ως νόμιμο χρήμα».


Η απόφαση είναι μια σημαντική ώθηση για το bitcoin σε μία από τις μεγαλύτερες περιοχές διαπραγμάτευσης παγκοσμίως, απομακρύνοντας την απειλή των φόρων που θα είχαν αυξήσει το κόστος αγοράς ή χρήσης του εικονικού νομίσματος στην Ευρώπη. Με την εν λόγω απόφαση επιλύεται μια διαφωνία εντός της Ευρώπης σχετικά με το πως θα πρέπει να αντιμετωπίζεται το Bitcoin.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πολιτική λύση για φρένο στους πλειστηριασμούς αναζητά η κυβέρνηση

Στην πιο ευαίσθητη κοινωνική πτυχή της μνημονιακής κρίσης, στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, χτυπά η τρόικα στην πρώτη της μετεκλογική κόντρα με την κυβέρνηση – μια κόντρα, στην οποία το Μαξίμου διαμηνύει ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση υπαναχώρησης.

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και οι 4 εκπρόσωποι των πιστωτών συναντώνται για το θέμα για τρίτη φορά σήμερα το μεσημέρι, καθώς τα δύο πρώτα ραντεβού έληξαν άκαρπα και με οιωνούς ρήξης. Η πίεση να κλείσει το ζήτημα των κόκκινων δανείων είναι ασφυκτική καθώς αποτελεί προϋπόθεση για την αξιολόγηση και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ωστόσο η απόσταση παραμένει χαοτική με τους δανειστές να ζητούν ουσιαστικά εξαίρεση έως και του 70% των δανειοληπτών από το καθεστώς προστασίας του νόμου Κατσέλη.

Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης επιβεβαίωσε χθες ότι η απόσταση είναι μεγάλη και δεν απέκλεισε να επιδιωχθεί εν τέλει πολιτική λύση. Στο πλαίσιο αυτής της «πολιτικής λύσης», οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση προτίθεται να αξιοποιήσει και την δεδομένη θέση του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι υπέρ της αποσύνδεσης την ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από την αξιολόγηση, οι οιωνοί από τις Βρυξέλλες όμως δείχνουν πως κάτι τέτοιο πολύ δύσκολα θα περάσει από το Eurogroup.

Το μήνυμα από το Μαξίμου, πάντως, είναι ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ανοίξει δρόμος μαζικών πλειστηριασμών και κυβερνητικές πηγές ανέφεραν χαρακτηστικά ότι «είναι ζήτημα αρχής η σταθερή επιμονή στην προστασία της πρώτης κατοικίας για τους οικονομικά αδύναμους».
Μετά και τη χθεσινή συνάντηση Τσακαλώτου – Σταθάκη με την τρόικα, η ελληνική πρόταση για την υπαγωγή των υπερχρεωμένων νοικοκυρών είχε διαμορφωθεί ως εξής: Προστασία από πλειστηριασμούς για κατοικίες αντικειμενικής αξίας ως 200.000 ευρώ για άγαμο συν 50.000 για έγγαμο και 25.000 για κάθε παιδί ως τρία παιδιά. Το κριτήριο για το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα προσδιορίζεται στα 35.000 ευρώ. Η πρόταση αυτή καλύπτει το 72,3% των κόκκινων δανειοληπτών.

Στον αντίποδα, οι πιστωτές ζητούν αντικειμενική αξία ακινήτου από 70.000 ως 120.000 ευρω, ετήσιο εισόδημα ως 8.180 ευρω για άγαμο, 13.917 για έγγαμο και 3.350 για κάθε παιδί ως τρία παιδιά. Η πρόταση αυτή καλύπτει από το 17,3% εως το 40% των δανειοληπτών.

Σύμφωνα, πάντως, με τον Γιώργο Σταθάκη το όποιο νέο καθεστώς συμφωνηθεί θα ισχύσει για όσους θελήσουν να ενταχθούν στο νόμο Κατσέλη στο μέλλον. Οπως διαβεβαίωσε, όσοι έχουν ήδη ενταχθεί θα επανακριθούν με τον υφιστάμενο νόμο, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους 130.000 κόκκινους δανειολήπτες που έχουν κάνει προσφυγή για την ένταξη τους στο καθεστώς προστασίας.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ελλάς - Γαλλία Λεηλασία

Του Θέμης Τζήμας

Ήρθε λοιπόν στην Ελλάδα, ο “φίλος” της χώρας Φρανσουά Ολάντ. Ο “φίλος” που πάτησε πόδι στους Γερμανούς ούτως ώστε να εφαρμοστεί το σχέδιο Σόιμπλε Α' αντί του σχεδίου Σόιμπλε Β', δηλαδή το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο που αλέθει συνολικά κάθε σχεδόν κοινωνική ομάδα, πλην εφοπλιστών, λοιπών μεγάλων κεφαλαιοκρατών και εκείνων των φοροφυγάδων που τυγχάνουν της προστασίας του κουαρτέτου. Ένας από τους χειρότερους προέδρους της Γαλλίας, με αποκαρδιωτικές έως καταστροφικές επιδόσεις σχεδόν σε όλους τους κρίσιμους τομείς της γαλλικής πολιτικής, που κέρδισε ορισμένους επικοινωνιακούς πόντους επειδή πιστώθηκε την υποταγή Τσίπρα στο σχέδιο Σόιμπλε Α' και επειδή η Άγκελα Μέρκελ του παραχώρησε το ρόλο του “καλού” στο κακοπαιγμένο θέατρο της ευρωζώνης σε σχέση με την Ελλάδα, έρχεται ως ο επικεφαλής ντίλερ μιας ομάδας (από-) επενδυτών.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αποφασισμένος να τελειώσει τη δουλειά που άφησαν στη μέση οι Γιώργος Παπανδρέου, Λουκάς Παπαδήμος και Αντώνης Σαμαράς τον υποδέχεται έχοντας ξεχάσει τα περί “Ολαντρέου”, βγάζοντας την πραμάτεια, δηλαδή ό,τι αξίζει από τη χώρα, στο σφυρί. Πίσω από τις παράτες των αγημάτων μετά δυσκολίας κρύβεται η πρώτη πικρή αλήθεια για το λαό: όπως όλες οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις έτσι και αυτή, νιώθοντας τη δυσαρέσκεια του λαού να φουντώνει, κυνική και απολύτως προσαρμοσμένη στις επιταγές των δανειστών, πίσω και πέρα από τις δήθεν αντιστάσεις της, έχει κατανοήσει ότι πλέον λογοδοτεί στους “έξω” και στους “πάνω”, όχι στους “κάτω” τους οποίους ανερυθρίαστα προσβάλλει όσο τους λεηλατεί. Εξ ου και θα προσπαθήσει να πουλήσει όσα περισσότερα μπορεί, όσο πιο γρήγορα γίνεται, την ίδια στιγμή που το μνημόνιο 3 θα ισοπεδώνει ό,τι άφησαν όρθιο τα δύο προηγούμενα.

Η δεύτερη πικρή αλήθεια είναι ότι οι περιβόητοι επενδυτές είναι στην πραγματικότητα διαβόητοι από- επενδυτές. Αφού οι κυβερνήσεις απαξιώσουν ό,τι ανήκει στο δημόσιο και αξίζει, είτε λόγω συσσωρευμένου εξοπλισμού, είτε ως μονοπώλιο ή επειδή διαθέτει κυρίαρχη θέση στην αγορά, οι (από-) επενδυτές έρχονται για να το λεηλατήσουν κυριολεκτικά: λιγότεροι και κακοπληρωμένοι εργαζόμενοι, έσοδα που φεύγουν κατά βάση εκτός χώρας, χαριστικές ρυθμίσεις προς όφελός τους, ιδιωτικά μονοπώλια και ολιγοπώλια που δρουν ανεξέλεγκτα, προσαρμογή της λειτουργίας της εθνικής οικονομίας σε ρυθμούς ξένων οικονομιών οι οποίες κατά βάση ενδιαφέρουν τις εν λόγω επιχειρήσεις,  ενώ η χώρα χάνει έσοδα, εργασία, κατανάλωση, έλεγχο στρατηγικών τομέων της.

Και την ίδια στιγμή, οι πρόθυμοι παπαγάλοι να προσπαθούν να μας πείσουν ότι προοδευτικό δεν είναι να παλεύεις για μια ακηδεμόνευτη χώρα και λαό αλλά οι γονυκλισίες απέναντι κάθε φορά σε άλλο πάτρωνα. “Ρεαλιστική” εξωτερική πολιτική για τους ίδιους είναι η άμυνα να επαφίεται στην καλή θέληση του Ισραήλ, οι σχέσεις στην περιοχή να είναι προσαρμοσμένες στον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό, οι τράπεζες να είναι παραρτήματα της ΕΚΤ, τα κόκκινα δάνεια στα χέρια κερδοσκοπικών funds, οι υποδομές διαμοιρασμένες μεταξύ ξένων κρατών ή προστατευομένων τους εταιρειών, το ανθρώπινο δυναμικό στο δρόμο της μετανάστευσης. Η λεηλασία Ολάντ από τη μια και η ολοένα μεγαλύτερη βαρβαρότητα των δανειστών από την άλλη είναι δυο εξαιρετικά ακριβείς φωτογραφίες του μνημονιακού παρόντος και μέλλοντος. Υποτίμηση της εργασίας και της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας σε βαθμό διάλυσης από τη μια, ούτως ώστε κομμάτι το κομμάτι να βγαίνουν η χώρα και η εθνική οικονομία στο σφυρί από την άλλη.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Κούρεμα» του ελληνικού χρέους προτείνουν οι σύμβουλοι της ολλανδικής κυβέρνησης

Υπέρ ενός «κουρέματος» του ελληνικού χρέους τάσσεται το συμβουλευτικό όργανο της ολλανδικής κυβέρνησης (CPB), σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Handelsblad».

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η επικεφαλής του CPB, Λάουρα Βαν Γκιστ, θεωρεί υπεραισιόδοξες τις εκτιμήσεις της Ε.Ε. για την Ελλάδα, καθώς διερωτάται «κατά πόσον είναι ρεαλιστικό να θεωρεί ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές θα  “αναλάβουν” εν ευθέτω χρόνω το ελληνικό χρέος»,

Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, εξηγεί η Γκιστ, θα μπορούσαν να υιοθετήσουν τα πακέτα διάσωσης των αναπτυσσόμενων χωρών, όπου η «καλή συμπεριφορά» των κρατών επιβραβευόταν με μία ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους τους.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΣΗΕΑ γιατί και για ποιούς απεργούμε;

 Εάν δεν ζούμε τη μεγάλη δημοσιογραφική επανάσταση, απλώς ζούμε το δικό μας σύνδρομο της Στοκχόλμης.

Με την ελπίδα ότι ισχύει το πρώτο, παρακαλείται θερμά η ΕΣΗΕΑ να δώσει πάραυτα στην επανάσταση και αιτία: Για ποιούς, και γιατί,  ακριβώς απεργούν σήμερα οι δημοσιογράφοι σε ιδιωτικά και κρατικά κανάλια;

* Γιατί δεν μοριοδοτούνται στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες τα ήδη υπάρχοντα ιδιωτικά κανάλια; (Τα ίδια που εκπέμπουν τζάμπα εδώ και 25 χρόνια και χρωστούν περί τα 800 εκατομμύρια στις τράπεζες;)

* Γιατί το νομοσχέδιο «οδηγεί σε απολύσεις»; (Τις ίδιες απολύσεις που απειλούν να κάνουν οι ιδιοκτήτες των καναλιών βάζοντας ασπίδα τους εργαζόμενους;)

* Γιατί «δεν διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας στο νέο μιντιακό τοπίο»; (Ποιές θέσεις εργασίας; Εκείνες της γαλέρας των 700 ευρώ ή των παχυλών παραθύρων που ανθίστανται σθεναρά στη μονημονιακή κατάρρευση;)

* Γιατί το νομοσχέδιο «οδηγεί σε αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων»; (Ποιών εργασικών σχέσεων; Εκείνων που εφαρμόζουν αδιαλείπτως οι μιντιακοί όμιλοι απολύοντας κατά ριπάς και πληρώνοντας τους μισθούς με τρίμηνη καθυστέρηση;)

* Γιατί το νομοσχέδιο «μετατρέπει τους δημοσιογράφους σε δημοσίους υπαλλήλους»; (Επειδή το λάβαρο της δημοσιογραφίας είναι η υπεράσπιση της κρατικής πολυθεσίας στην Ελλάδα του 1,5 εκατομμυρίου ανέργων;)
Πάσα απάντηση δεκτή, προκειμένου να κορυφωθεί μετά τιμής ο αγνός δημοσιογραφικός μας αγώνας.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παρασκευη - Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα. Αναλυτική πρόγνωση

 Κακοκαιρία σε όλη σχεδόν τη χωρά και σήμερα Παρασκευή με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Από το βράδυ σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων στα δυτικά και τα βόρεια. Στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί άνεμοι 7 με 8 μποφόρ. Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση του καιρού στη δυτική Μακεδονία.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στέρεα, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στα νότια βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές.
Άνεμοι: Βόρειοι  βορειοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία στα βόρεια 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά περιόδους θα είναι έντονα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 14 βαθμούς κελσίου.

 
Αναλυτική πρόγνωση:

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά περιόδους θα είναι έντονα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση του καιρού στη δυτική Μακεδονία.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στέρεα, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στα νότια βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές.
Άνεμοι: Βόρειοι  βορειοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία στα βόρεια 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ένας νεκρός και μια αγνοούμενη από την κακοκαιρία στην Αττική

Άκαρπες παραμένουν μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον εντοπισμό μιας γυναίκας που αγνοείται στο Καματερό, ενώ όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία νεκρός είναι ο 40χρονος που μεταφέρθηκε μαζί με τη μητέρα του σε νοσοκομείο από το Μενίδι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στις 2.15 το μεσημέρι ΙΧ αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα νερά της βροχής στην συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Μαυροπηγής Κοζάνης στο Μενίδι με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν ο 40χρονος οδηγός και η 70χρονη μητέρα του.

Πολίτες κατάφεραν να τους απεγκλωβίσουν αλλά ο άνδρας δεν είχε τις αισθήσεις του και σύμφωνα με το ΕΚΑΒ άφησε την τελευταία του πνοή καθοδόν για το νοσοκομείο Αγία Όλγα. Η 70χρονη διακομίσθηκε με ασθενοφόρο και νοσηλεύεται στο γενικό κρατικό νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέο πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης από τον ΟΑΕΔ - Ωφελούνται 12.700 άτομα/επιχειρήσεις

Νέο πρόγραμμα από τον ΟΑΕΔ «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης» με αριθμό ωφελούμενων 12.700 άτομα/επιχειρήσεις.

Αναινώθηκε σήμερα η προδημοσίευση για το νέο πρόγραμμα, και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η προδημοσίευση έχει ήδη αναρτηθεί στο site του ΟΑΕΔ και το σύστημα αναμένεται να ανοίξει το πρώτο 15νθήμερο του Νοεμβρίου. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί μαζί με τη δημόσια πρόσκληση η οποία θα εξειδικεύει τους τελικούς όρους και τις προϋποθέσεις μετά την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης τόνισε:

«Η δράση αυτή αποτελεί έμπρακτη υλοποίηση των δεσμεύσεων του Υπουργείου που έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα τη στήριξη της απασχόλησης, επιβραβεύοντας επιχειρήσεις που εξασφαλίζουν νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας. Στόχος μας είναι η ενίσχυση της ρευστότητας και η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων που ξεκίνησαν κυρίως οι νέοι άνθρωποι σε δύσκολες συνθήκες, προσφέροντας μια ευκαιρία δημιουργίας σε όλους».






ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!