EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΒΑΡΥΤΑΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: «Μαύρα ταμεία» εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία Φλαμπουράρη

Τι τα κάνει τόσα μετρητά η εταιρεία;
Σε βαρύτατη καταγγελία με μόλις 65 λέξεις προχώρησε ο κ. Χάρης Θεοχάρης στη Βουλή για το μετοχολόγιο και τους ισολογισμούς της εταιρείας του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη.
 Ο βουλευτής του Ποταμιού και πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής και επιχειρώντας να αποδομήσει το ηθικό προφίλ της κυβέρνησης, είπε:
«Πού φωνάζετε για τους διεφθαρμένους -τους άλλους διεφθαρμένους- και οι ισολογισμοί της εταιρείας του κυρίου Φλαμπουράρη -συγγνώμη, της “πρώην” εταιρείας του κυρίου Φλαμπουράρη- δείχνουν μετρητά στα ταμεία πάνω από ένα εκατομμύριο κάθε χρονιά από το 2011 και μετά. Ενδιαφέρον είναι πως το 2010 έχουμε μόνο 75.000 μετρητά. Τι τα κάνει τόσα μετρητά η εταιρεία; Μαύρα ταμεία λέγονται αυτά στην πιάτσα κυρίες και κύριοι συνάδελφοι».
«Αφήστε λοιπόν τις ηθικολογίες, γιατί η αλαζονεία σας θα σας οδηγήσει γρήγορα στην καταστροφή, όπως οδήγησε τόσους άλλους πριν από εσάς» σημείωσε στο τέλος ο κ. Θεοχάρης, χωρίς ωστόσο να εισπράξει κάποια απάντηση από την κυβέρνηση ή την πτέρυγα της πλειοψηφίας.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προς επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες οι φαρμακοποιοί

Σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες προσανατολίζονται οι φαρμακοποιοί, αντιδρώντας στην αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος που προωθεί η κυβέρνηση. 
Σε ανακοίνωσή του, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος επισημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής του συνεδρίασης, «ενημερώθηκε αιφνιδιαστικά για τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας, κ. Σταθάκη, σχετικά με τις εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό των φαρμακείων. Διέκοψε την συνεδρίαση και επειγόντως μετέβη στο υπουργείο Υγείας.
Στη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, διαπιστώθηκε ότι «στην πρόταση για την τελική διατύπωση της υπουργικής απόφασης, καταλύεται πλήρως ο επιστημονικό ρόλος του φαρμακοποιού και ο επιστημονικός χαρακτήρας του φαρμακείου».
Μετά την συνάντηση, ο Σύλλογος συνέχισε τη συνεδρίαση του και αποφάσισε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, στις 2.30 το μεσημέρι και να εισηγηθεί την πραγματοποίηση 24ωρων κυλιόμενων απεργιών στην έκτακτη γενική συνέλευση που θα συγκληθεί το Σάββατο 24 Οκτωβρίου.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΚΤΕΟ: Αυτά είναι τα πρόστιμα για όσους δεν πρόλαβαν

Ήδη από χθες, ο σύνδεσμος ιδιοκτητών ΚΤΕΟ τόνιζε πως παράταση στην παράταση δεν προβλέπεται να δοθεί, κάτι που σημαίνει πως από σήμερα, όσοι δεν πρόλαβαν θα βρεθούν αντιμέτωποι με «τσουχτερά» πρόστιμα.
Πιο αναλυτικά, το μπόνους απαλλαγής από το 50% του προστίμου καθυστέρησης χάνεται (κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον 32 ευρώ όταν πάνε για έλεγχο).
Ακόμη, το πρόστιμο της Τροχαίας ανέρχεται σταα 400 ευρώ! Στην συγκεκριμένα περίπτωση βέβαια, δηλαδή αν σας κόψει κλήση η Τροχαία, έχετε την ευκαιρία να μειώσετε το ποσό στα 50 ευρώ, αν εντός δεκαημέρου περάσετε το όχημά σας από έλεγχο και προσκομίσετε το αποδεικτικό του τεχνικού ελέγχου.
Τα στοιχεία που έδωσε χθες το πρωί ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιωτικών ΚΤΕΟ έδειχναν πως το ποσοστό προσέλευσης οχημάτων που ήταν εκπρόθεσμα, σεν ξεπερνούσε το 35%!
«Η διαφαινόμενη έως και σήμερα αναβλητικότητα των ιδιοκτητών οχημάτων που συνεχίζουν να σπεύδουν τις τελευταίες ημέρες των προθεσμιών στα ΚΤΕΟ, παράλληλα με την προσέλευση πολλών οχημάτων στα ΚΤΕΟ, δίχως να έχουν εξασφαλίσει πρωτίστως το απαραίτητο ραντεβού –σε συνάρτηση και με την συστηματική «πτώση» του συστήματος TAXIS τις τελευταίες ημέρες, δημιουργούν προϋποθέσεις αδυναμίας εξυπηρέτησης» αναφερόταν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Εδώ να σημειώσουμε ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2016 το πρόστιμο για τη μη διενέργεια ελέγχου ΚΤΕΟ θα ανέρχεται στα 150 ευρώ, ενώ ο εντοπισμός των εκπρόθεσμων θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικής διασταύρωσης, αλλά και βεβαίωσης της ΔΟΥ.
πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τζάστιν Τρουντό: Αυτός ο πρωθυπουργός είναι… διαφορετικός

Ο Τζάστιν Τρουντό είναι ο νέος πρωθυπουργός του Καναδά. Είναι για την ακρίβεια ο δεύτερος νεότερος πρωθυπουργός της χώρας. Μόλις 43 χρονών. Και από την ώρα που κέρδισε τις εκλογές έγινε των πρόσωπο των ημερών τόσο για πολιτικούς, όσο και για μη…πολιτικούς λόγους. 

Ο Τζάστιν Τρουντό έκανε στις εκλογές τη μεγάλη ανατροπή. Κατά την προεκλογική κούρσα οι δημοσκοπήσεις τον έδειχναν τρίτο όμως εκείνος έκοψε πρώτος το νήμα. Κατάφερε δε, να αναστήσει το κόμμα των Φιλελεύθερων αλλά και να εκτοπίσει τους συντηρητικούς του Στίβεν Χάρπερ, που βρίσκονταν επί 10 χρόνια στην εξουσία.
Είναι ο γιος του δημοφιλέστερου ίσως πρωθυπουργού του Καναδά Πιέρ Τρουντό, ο οποίος μάλιστα έμεινε στο τιμόνι της χώρας για 15 χρόνια.
Ο μπαμπάς Τρουντό ήταν ασυμβίβαστο πνεύμα. Είχε κάνει εμφάνιση με σανδάλια στο κοινοβούλιο της χώρας, είχε σχέσεις με διασημότητες όπως η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ ενώ είχε παντρευτεί μια πολύ νεότερή του γυναίκα, και μάλιστα - χίπισσα την Μάργκαρετ Σινκλέρ. Έκανε μαζί της τρία παιδιά. 
Ήταν εξάλλου ο άνθρωπος που έκανε πιρουέτα πίσω από την πλάτη της Βασίλισσας Ελισάβετ στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, χαρίζοντας μια πολύ διαφορετική ιστορική πολιτική φωτογραφία. Όσο αντισυμβατικός ήταν στην προσωπική του ζωή, τόσο κύρος είχε σε πολιτικό επίπεδο εντός και εκτός της χώρας του. 
Και επειδή το μήλο μερικές φορές πέφτει κάτω από τη μηλιά, ο γιος Τρουντό ακολουθεί με έναν τρόπο τα χνάρια του διάσημου πατέρα του. Πήρε τις εκλογές με τις νέες ιδέες του, υποσχόμενος αποποινικοποίηση της μαριχουάνας και περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες. 
Το 2011 δεν δίστασε να κάνει στριπτίζ σε γκαλά για την ηπατική νόσο στο εστιατόριο του Κοινοβουλίου. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα εκείνης της εποχής ο Τρουντό κατάφερε να μαζέψει 1900 δολάρια. 
Είναι 43 χρονών και σίγουρα εμφανίσιμος. Αυτό οδηγεί τα μίντια να στρέφονται με διαφορετική ματιά σε αυτόν. «Είναι ο νέος πρωθυπουργός του Καναδά ο μοναδικός στον κόσμο που έχει τατουάζ;» είναι το θέμα που φιλοξενεί σήμερα το BBC.  Lifestyle φωτογραφίες του κατακλύζουν τον Τύπο ενώ ο ίδιος δηλώνει: «Λόγω της ιστορίας που κουβαλάει το όνομά μου, αρκετοί άνθρωποι στρέφονται σε εμένα με έναν τρόπο που για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, με ανησυχεί».
Καθηγητής στο επάγγελμα, εκλέγεται βουλευτής από το 2008 και  πρόεδρος του κόμματος των Φιλελευθέρων από το 2011. Παντρεύτηκε την Σοφία Γκρεγκουάρ το 2005 με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά: Τον Χαβιέ Τζέιμς, την Έλα Γκρέις Μάργκαρετ και τον μόλις ενός έτους Αντριάν.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βελτιώστε τη συμπεριφορά του παιδιού σας χρησιμοποιώντας θετική διατύπωση

Καθώς μεγαλώνει το παιδί, αρχίζει να κάνει τις δικές του επιλογές, οπότε ο γονιός συχνά χρησιμοποιεί φράσεις όπως: «Σταμάτα», «Όχι», «Μην το κάνεις αυτό». Πως θα είναι άραγε τα πράγματα αν αντί να λέτε στο παιδί σας τι δεν πρέπει να κάνει, επιλέγετε λέξεις που του λένε τι μπορεί να κάνει, δηλαδή χρησιμοποιείτε θετική διατύπωση;

Αυτή η μικρή αλλαγή στη γλώσσα που χρησιμοποιείτε, μπορεί πραγματικά να έχει πολύ θετική επίδραση στην ατμόσφαιρα της συζήτησης. Όταν εστιάζετε στη χρήση θετικής διατύπωσης καθώς μιλάτε στο παιδί σας, πιθανότατα θα διαπιστώσετε ότι μειώνονται τα ξεσπάσματά του, οι γκρίνιες και γενικά οι προκλητικές συμπεριφορές.
Ας δούμε γιατί συμβαίνει αυτό. Τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να κατανοήσουν πως όταν τους λένε να μην κάνουν κάτι π.χ. «μην τρέχεις», στην πραγματικότητα πρέπει να κάνουν το αντίθετο, δηλ. να περπατάνε κανονικά. Ο εγκέφαλος δεν μπορεί να κατανοήσει τις αρνήσεις και πρέπει να αντιστρέψει τις καταφάσεις για να το κάνει!
Έτσι, αν πεις στο παιδί, «Μη σκαρφαλώνεις στον πάγκο», μπορεί να μπερδευτεί. Αντίθετα, η φράση «Σε παρακαλώ βάλε τα πόδια σου στο πάτωμα», λέει στο παιδί ακριβώς ποια είναι η προσδοκία του γονιού και πως μπορεί να αλλάξει αυτό που κάνει.
Η θετική διατύπωση βοηθάει επίσης το παιδί να κάνει μια κατάλληλη επιλογή από μόνο του, πράγμα που μπορεί να ενισχύσει την αυτοεκτίμησή του.
Όταν δίνετε συγκεκριμένες οδηγίες, λέγοντας στο παιδί ακριβώς τι μπορεί να κάνει και πότε, είναι πολύ πιο εύκολο για εκείνο να συνεργαστεί και να υπακούσει.
Οι θετικές σχέσεις με τους γονείς, τους δασκάλους και άλλους φροντιστές, αποτελούν τη βάση για να είναι το παιδί χαρούμενο, για να χτίσει την αυτοεκτίμησή του και την ικανότητα να κατανοεί και να προβλέπει μελλοντικές επιλογές θετικής συμπεριφοράς.
Ο τρόπος με τον οποίο μιλάτε στο παιδί έχει σημαντική επίδραση στη συμπεριφορά του. Το να κάνετε θετικές αλλαγές στον τρόπο που επικοινωνείτε μαζί του, μπορεί να είναι δύσκολο αλλά με λίγη εξάσκηση θα δείτε μεγάλη διαφορά στη σχέση σας με το παιδί. Το παιδί θα νιώσει μεγαλύτερη ενθάρρυνση, θετικότητα και ανεξαρτησία και σαν αποτέλεσμα, θα έχετε συνολικά καλύτερη συνεργασία.
PanagiotaKipraiou_Kids_icon3
Παραδείγματα θετικής διατύπωσης
PanagiotaKipraiou_Kids_icon2 Περιορίστε τις αρνητικές φράσεις όπως: «μη», «δεν», «όχι» κοκ.
Αντί να λέτε στο παιδί τι να μην κάνει, πείτε του τι μπορεί (τι επιτρέπεται) να κάνει.
Ας δούμε μερικά παραδείγματα:
PanagiotaKipraiou_Kids_icon1
PanagiotaKipraiou_Kids_icon2 Προσφέρετε επιλογές
Όταν δίνετε στο παιδί επιλογές για το τι μπορεί να κάνει, να φορέσει, που μπορεί να πάει κλπ., νιώθει ότι έχει κάποιο έλεγχο στη συμπεριφορά του. Έτσι, είναι πιθανότερο να επιλέξει μια από τις εναλλακτικές που του δώσατε. Αυτή η στρατηγική είναι καλή και για το γονιό γιατί εγκρίνει τις επιλογές αυτές.
Η παροχή επιλογών, είναι μια ένδειξη σεβασμού στο παιδί ως άτομο και ενθαρρύνει την ανεξαρτησία του.
Παράδειγμα: «Είναι ώρα να τακτοποιήσουμε το σπίτι. Τι θα τακτοποιήσεις εσύ, τα πιάτα ή τις κούκλες;»
PanagiotaKipraiou_Kids_icon2 Πείτε του το πότε
Όταν το παιδί ζητάει να κάνει κάτι, αντί να του πείτε όχι, δώστε αναγνώριση στην επιθυμία του και πείτε του πότε υπάρχει δυνατότητα να το κάνει. Αυτή η απάντηση ακούγεται περισσότερο ως «ναι» στο παιδί.
Παράδειγμα: Το παιδί σας ζητάει να πάτε στο πάρκο αλλά εσείς έχετε να τελειώσετε κάποια δουλειά. Μπορείτε να του πείτε: «Το πάρκο είναι πολύ ωραία ιδέα! Χρειάζεται να τελειώσω αυτή τη δουλειά τώρα. Θέλεις να πάμε σήμερα μετά τον ύπνο σου ή αύριο το πρωί μετά το πρωινό;»
PanagiotaKipraiou_Kids_icon2 Χρησιμοποιήστε την τακτική «Πρώτα … μετά …»
Ένας άλλος θετικός τρόπος για να πείτε στο παιδί πότε μπορεί να κάνει κάτι που θέλει, είναι να του διευκρινίσετε ότι πρώτα θα κάνει κάτι που του ζητάτε και μετά θα κάνει αυτό που θέλει.
Παράδειγμα: Το παιδί θέλει να δει τηλεόραση αλλά εσείς θέλετε να μαζέψει πρώτα τα παιχνίδια του. Μπορείτε να του πείτε: «Πρώτα μάζεψε τα παιχνίδια σου και μετά μπορείς να δεις τηλεόραση.»
PanagiotaKipraiou_Kids_icon2 Δώστε στο παιδί χρόνο να σκεφτεί
Κάποιες φορές μπορεί να εκνευρίζεστε όταν το παιδί δεν ανταποκρίνεται άμεσα σ’ αυτά που του ζητάτε και μπαίνετε στον πειρασμό να χρησιμοποιήσετε εντολές και να υψώσετε τη φωνή σας. Όταν συμβαίνει αυτό, θυμηθείτε ότι το παιδί τώρα μαθαίνει τη γλώσσα και πώς να τη χρησιμοποιεί. Χρειάζεται χρόνο για να σκεφτεί αυτό που του είπατε και πως θα ανταποκριθεί. Μπορεί να του πάρει περισσότερο χρόνο απ’ αυτόν που χρειάζεστε εσείς για να επεξεργαστείτε την πληροφορία. Αν εξασκηθείτε στο να παραμένετε ήρεμοι και επαναλαμβάνετε με υπομονή την πρόταση, θα βλέπετε λιγότερες προκλητικές συμπεριφορές από το παιδί και θα απολαμβάνετε περισσότερο ποιοτικό χρόνο μαζί του.
PanagiotaKipraiou_Kids_icon2 Βοηθήστε το παιδί να θυμηθεί
Τα παιδιά αφαιρούνται εύκολα. Κάποιες φορές μπορεί να χρειαστεί να θυμίσετε στο παιδί αυτό που του ζητήσατε να κάνει, προκειμένου να το κάνει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φράσεις τύπου «Θυμάμαι ότι …»
Παράδειγμα: Ας υποθέσουμε ότι έχετε ζητήσει απ’ το παιδί να φορέσει τα παπούτσια του ώστε να μπορέσει να βγει έξω και εκείνο έρχεται σε σας χωρίς να τα έχει φορέσει και προσπαθεί να βγει έξω. Μπορείτε να του πείτε: «Θυμάμαι ότι χρειάζεται να βάλεις πρώτα τα παπούτσια σου πριν βγεις έξω.» Όταν λέτε την πληροφορία ως ένα απλό γεγονός παρά ως εντολή, του δίνετε τα στοιχεία που χρειάζεται για να κάνει τη σωστή επιλογή μόνος του, χωρίς να τον κατηγορείτε ή να τον κάνετε να νιώθει ότι απέτυχε.
PanagiotaKipraiou_Kids_icon2 Ως δάσκαλοι, χρησιμοποιήστε Θετική διατύπωση στο σχολείο
Αν είστε δάσκαλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θετική διατύπωση στο σχολείο για να βοηθήσετε τα παιδιά να αποκτήσουν περισσότερη αυτοπεποίθηση και ανεξαρτησία.
PanagiotaKipraiou_Kids_icon4
Όταν λέτε στα παιδιά τι μπορούν να κάνουν, μαθαίνουν να διαχειρίζονται μόνα τους τον εαυτό τους, τις ρουτίνες μέσα στην τάξη και τις σχέσεις τους με τους συνομηλίκους.
Παράδειγμα: Αν ένα παιδί πετάει άμμο στο προαύλιο, μπορείτε να του δείξετε ότι αντί γι’ αυτό, μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα φτυάρι για να βάλει την άμμο μέσα σ’ έναν κουβά. Π.χ. «Αν θέλεις να παίξεις με την άμμο, μπορείς να γεμίσεις αυτό τον κουβά. Θέλεις το γαλάζιο κουβά ή τον κόκκινο;» Μ’ αυτό τον τρόπο, ο δάσκαλος αφενός δίνει αξία στο ενδιαφέρον του παιδιού και αφετέρου το κατευθύνει σε μια πιο κατάλληλη επιλογή παιχνιδιού.
Παναγιώτα Κυπραίου
Ψυχοθεραπεύτρια – Συντονίστρια Σχολών Γονέων
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ιερώνυμος: «Ευλογεί» και τα «αριστερά» ανδρείκελα…

Μέχρι σήμερα, ο Αρχιεπίσκοπος, σταθερά και μεθοδικά «ευλογούσε» τις κατοχικές κυβερνήσεις, ιδιαίτερα αυτές της πασοκικής μοχθηρίας… 


Δεν υπάρχει ΕΓΚΛΗΜΑ των δωσίλογων ανδρεικέλων που να μην το έχει νομιμοποιήσει ο Ιερώνυμος, επιβεβαιώνοντας το ιστορικό αξίωμα: Η ηγεσία της Εκκλησίας και η δεσποτική γραφειοκρατία της, αποτελούν το «δίδυμο αδελφό» της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας…

Σήμερα, η ηγετική εκκλησιαστική γραφειοκρατική «κλίκα», σαν «δίδυμος αδελφός» των κατοχικών πολιτικών δυνάμεων, έχει μεταλλαχτεί κι αυτή, ολοκληρωτικά, σε δωσίλογο ανδρείκελο του 4ου Ράιχ… 

Ο Ιερώνυμος το επιβεβαιώνει καθημερινά.
 
Εδώ η Ελλάδα έχει σαρωθεί από το ένα άκρο μέχρι το άλλο από τα εν ψυχρώ εκτελεσθέντα εγκλήματα των δωσίλογων κυβερνήσεων και ο Αρχιεπίσκοπος έσπευδε ΠΑΝΤΑ και τα νομιμοποιούσε… 

Δήλωνε μάλιστα με θρασύτητα και αβυσσαλέο κυνισμό ότι είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ η ΚΑΤΟΧΗ!!! 

ΤΩΡΑ, ο Ιερώνυμος, ανοικτά και ξετσίπωτα, ευλογεί και την κυβέρνηση Τσίπρα που έρχεται να εκτελέσει τα τελευταία συμβόλαια θανάτου (αυτά που δεν μπορούσαν να εκτελέσουν τα προηγούμενα ανδρείκελα): Ένα από αυτά είναι  η ΑΛΩΣΗ και της Ορθοδοξίας… 

Έρχεται σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος, όχι μόνο να «ευλογήσει» την κυβέρνηση των «αριστερών» απατεώνων και δολοφόνων, να στηρίξει για άλλη μια φορά και τον Κατοχικό μονόδρομο, αλλά και να «αφορίσει» κάθε ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ του ελληνικού λαού εναντίον των ληστών και δημίων του… 

Στηρίζει τους ληστές και δήμιους η σφετεριστική κεφαλή της Ορθοδοξίας, «ευλογεί» τα ανδρείκελά τους ΚΑΙ παράλληλα «αφορίζει» τις επαναστατικές διεργασίες του ελληνικού λαού:Δηλαδή «σφάξε με αγά μου να αγιάσω»! 
«Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να βάλουμε όλες μας τις πλάτες ενωμένοι να βοηθήσουμε και ο λαός δεν πρέπει να αγανακτεί... με ποια έννοια, του δίνεται η δυνατότητα, στο χέρι του, να αποφασίσει. Δεν μπορεί να ψηφίζει τη μια μέρα και την άλλη μέρα να λέει "επαναστατώ”…». 
 

ΗΡΘΕ ο καιρός να ξεσηκωθεί και κατώτερος, αγωνιστικός κλήρος. 

ΗΡΘΕ ο καιρός κάθε Εκκλησία και κάθε Μοναστήρι να κτυπήσει τις καμπάνες τις λαϊκής ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ και να γίνει μετερίζι αγώνα…





πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αμερικανικό πολεμικό αεροσκάφος συνετρίβη στην Αγγλία

Ένα μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-18 των ΗΠΑ συνετρίβη σε περιοχή της ανατολικής Αγγλίας, λίγο μετά την απογείωσή του από αμερικανοβρετανική αεροπορική βάση.

Στο αεροσκάφος, σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές, δεν επέβαινε άλλο άτομο πλην του χειριστή του, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός.





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Λόγω Ολάντ απαγορεύουν την μετακίνηση ακόμη και στους υπαλλήλους της Βουλής

Σε «φρούριο» θα μετατραπεί η Αθήνα τις επόμενες δύο ημέρες, λόγω επίσκεψης του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια, ενώ στους δρόμους θα βρίσκονται περίπου 2.500 αστυνομικοί. Άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών θα εκτελούν εξονυχιστικές έρευνες στους δρόμους και τα κτίρια, από όπου θα περάσει ο Φρανσουά Ολάντ, ενώ στη «μάχη» της ασφαλείας του Γάλλου προέδρου θα ριχτούν και αστυνομικοί με πολιτικά. Την πρωτεύουσα θα εποπτεύουν και ελικόπτερα της αστυνομίας.

Πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας θα ισχύσουν την Παρασκευή και στη Βουλή, όπου ο Ολάντ θα εκφωνήσει ομιλία, παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο κοινοβούλιο, θα απαγορεύεται η μετακίνηση υπαλλήλων στο εσωτερικό της, ενώ θα πρέπει από νωρίς να βρίσκονται όλοι στις θέσεις τους.

Λόγω της επίσκεψης θα υπάρξουν και απροειδοποίητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι σχολάρχες αντεπιτίθενται για τον ΦΠΑ και απειλούν με απολύσεις

Με απειλές για απολύσεις καθηγητών και προσωπικού και με «ασπίδα» γονείς και μαθητές οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων αντεπιτίθενται στην κυβερνητική απόφαση για επιβολή κλιμακωτού ΦΠΑ, έως 13%, στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Οι τόνοι της ανατιπαράθεσης ανέβηκαν κατακόρυφα με την πρωινή δήλωση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για τις «πενταροδεκάρες» του αυξημένου ΦΠΑ: «Υποχρέωση της Πολιτείας είναι να διασφαλίσει το δικαίωμα της μόρφωσης σε όλα τα παιδιά, που σημαίνει να αναβαθμίσει το δημόσιο σχολείο, εκεί θα κριθούμε, και όχι στις πενταροδεκάρες του 5% ή του 13%» δήλωσε ο Νίκος Φίλης.

Απαντώντας, ο πρόεδρος των Ιδιοκτητών Ιδιωτικών σχολείων Μπάμπης Κυραϊλίδης δήλωσε ευθέως ότι οι επιχειρηματίες δεν πρόκειται να αναλάβουν το κόστος του αυξημένου ΦΠΑ και θα τον μετακυλίσουν στους γονείς: «Τα ιδιωτικά σχολεία δεν μπορούν να απορροφήσουν κανένα ποσοστό ΦΠΑ, θα μετακυλιστεί όλο στους γονείς» είπε στο Mega, προειδοποιώντας ακόμη ότι «όταν πάει η κυβέρνηση να εφαρμόσει το μέτρο, θα το μπλοκάρουμε σε ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια».

Λίγο αργότερα, στο Star, ο Μπάμπης Κυραϊλίδης επιστράτευσε και το όπλο των απολύσεων: «Αν το μέτρο εφαρμοστεί από αύριο από τα ιδιωτικά σχολεία θα αποχωρήσουν 20.000 μαθητές, αυτό σημαίνει και 5.000 απολύσεις προσωπικού» προσθέτοντας:

«Αυτό που ισχύει με βάση το νόμο αναδρομικά από 20/7 είναι το 23% και στα σχολεία και στα φροντιστήρια. Οι γονείς των παιδιών που επιλέγουν τα ιδιωτικά σχολεία φορολογούνται κανονικά, συνεισφέρουν για να είναι καλύτερα τα δημόσια, ενώ δεν παίρνουν το αγαθό αυτό, πληρώνουν τεκμήριο για τη φοίτησή τους, κι έρχεται ο κ. Φίλης να μας πει ότι όσοι φοιτούν στα ιδιωτικά σχολεία είναι παιδιά εύπορων οικογενειών; Μην κρίνουν εξ’ ιδίων τα αλλότρια».

Εντονες ήταν οι αντιδράσεις για τις δηλώσεις Φίλη και από τη Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι, ενώ συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν το απόγευμα γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία. Πρόκειται για τη «Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας, η οποία στις 6 το απόγευμα καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λεόντειο Σχολή Πατησίων.





πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πλειστηριασμούς ακινήτων άνω των 120.000 ευρώ ζητά η τρόικα

Σκληρές απαιτήσεις για τους πλειστηριασμούς κατοικίας κι τα κόκκινα δάνεια κατέθεσε η τρόικα στην πρώτη συνάντησή της με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη κατεβάζοντας κατακόρυφα τον πήχη της προστασίας για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν να υπάγονται στο καθεστώς προστασίας του νόμου Κατσέλη μόνον όσα ακίνητα έχουν αντικειμενική έως 120.000 ευρώ και το εισόδημα του ιδιοκτήτη - οφειλέτη αγγίζει το όριο της φτώχειας, δηλαδή δεν ξεπερνά τις 12.000 ευρώ.

Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι πρόκειται για μη αποδεκτά όρια και αντιπροτείνει: Προστασία κατοικίας αντικειμενική αξία έως 300.000 ευρώ, εισοδηματικό κριτήριο στις 35.000 ευρώ και το σύνολο των οφειλών να μην ξεπερνά τις 250.000 ευρώ. Το υπουργείο Οικονομίας θεωρεί ότι με αυτό το πλαίσιο θα παραμείνει σε καθεστώς προστασίας το 88% των υπερχρεωμένων νοικοκυριών που έχει ενταχθεί στον νόμο Κατσέλη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επίσης, δεν θα υπάρξει άλλη γενική ρύθμιση προστασίας της πρώτης κατοικίας πέραν αυτής που περιλαμβάνεται στον νόμο Κατσέλη.

Το θέμα θα τεθεί ξανά στη νέα συνάντηση που θα έχει αύριο το πρωί στις 11 ο Γιώργος Σταθάκης με το κουαρτέτο των δανειστών - μια συνάντηση, στην οποία θα συζητηθεί και το συνολικό πλαίσιο της διαχείρισης των κόκκινων δανείων. Κομβικό σημείο εκεί παραμένει το εάν θα υπάρξουν τελικά πωλήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων σε ξένα funds, με πιθανότερο σενάριο αυτή τη στιγμή την πώληση τουλάχιστον των επιχειρηματικών κόκκινων δανείων.





πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χημικός ευνουχισμός για τους παιδεραστές στην Ινδονησία

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας πρόκειται να υπογράψει διάταγμα με το οποίο θα εξουσιοδοτεί τη χρήση του χημικού ευνουχισμού για την τιμωρία των παιδεραστών, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, έπειτα από μία σειρά σεξουαλικών εγκλημάτων με θύματα παιδιά που έχουν φιλοξενηθεί στα πρωτοσέλιδα του Τύπου τον τελευταίο καιρό.

Την ποινή του χημικού ευνουχισμού έχουν επίσης υιοθετήσει η Πολωνία, η Ρωσία και η Εσθονία, καθώς και ορισμένες αμερικανικές πολιτείες. Το 2011, η Νότια Κορέα έγινε η πρώτη ασιατική χώρα που έθεσε σε εφαρμογή αυτή την τιμωρία.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συνελήφθησαν οι διαχειριστές δημοφιλούς ιστοσελίδας με ταινίες

 Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν οι διαχειριστές ιστοσελίδας που έδιναν σε πραγματικό χρόνο και απευθείας μετάδοση κινηματογραφικές ταινίες.

Συγκεκριμένα συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος  32χρονος για παράβαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία κατ'εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 28χρονου Έλληνα για τα ίδια αδικήματα.

Οι δράστες, όπως προέκυψε, ήταν διαχειριστές ιστοσελίδας, μέσω της οποίας δινόταν η δυνατότητα στους χρήστες να παρακολουθήσουν κινηματογραφικές ταινίες, παράνομα και χωρίς να καταβάλλονται τα σχετικά δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Ο συγκεκριμένος ιστότοπος είχε περίπου 9.300.000 προβολές ανά ημέρα και υπολογίζεται ότι η λειτουργία του προκάλεσε συνολική ζημία των δικαιούχων ύψους 465.000.000 ευρώ και ζημία του Δημοσίου περίπου 230.000.000 ευρώ

Αναλυτικότερα, προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, ιστοσελίδα στο διαδίκτυο έδινε την δυνατότητα στους χρήστες της, να παρακολουθήσουν κινηματογραφικές ταινίες, κυρίως τελευταίας κυκλοφορίας, σε πραγματικό χρόνο και απευθείας μετάδοση (video streaming), μέσω ανακατεύθυνσης σε υπηρεσίες φιλοξενίας περιεχομένου (Hosting Sites), παράνομα και χωρίς να καταβάλλονται τα σχετικά δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Οι δράστες μάλιστα άλλαζαν συχνά το όνομα χώρου για να αποκρύπτεται η ολοένα και μεγαλύτερη επισκεψιμότητά του, που υπολογίζεται ότι είχε φτάσει περίπου στις 9.300.000 προβολές, ανά ημέρα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησε ενδελεχή ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης, προς διακρίβωση των διαχειριστών του υπό έρευνα ιστοτόπου.

Από την μεθοδική αστυνομική και ψηφιακή έρευνα και αξιοποιώντας τραπεζικά δεδομένα και στοιχεία που προέκυψαν, ταυτοποιήθηκαν οι προαναφερόμενοι ως διαχειριστές του ιστοτόπου.


πηγή




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εγκαταλείπουν τις σπουδές τους οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών!

Εγκαταλείπουν τα αμφιθέατρα, οι φοιτητές του πανεπιστημίου της Αθήνας είτε γιατί δεν μπορούν ν΄ ανταποκριθούν στις σπουδές υψηλού επιπέδου του ιδρύματος είτε γιατί οι γονείς τους δεν μπορούν να τους συνδράμουν οικονομικά, ώστε να καταφέρουν να πάρουν το πτυχίο τους.

Ετσι οι ενεργοί φοιτητές του ιδρύματος αποτελούν μόνο το 38% του συνόλου των εγγεγραμμένων φοιτητών στο ίδρυμα, οι οποίοι ανέρχονται σε 103.972. Τα συμπεράσματα αυτά περιέχονται στην έκθεση αυτοαξιολόγησης του ιδρύματος, η οποία παρουσιάστηκε χτες και στην οποία τονίζεται ότι η μη έγκαιρη ολοκλήρωση σπουδών των φοιτητών αποδίδεται κατά κύριο λόγο σε δύο σημαντικούς παράγοντες:

• Στον μεγάλο αριθμό φοιτητών με ελάχιστα προσόντα που εισάγονται στο πανεπιστήμιο. Η διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων δεν ελέγχει μια σειρά από γνωστικές, ερευνητικές και κοινωνικές δεξιότητες, απαραίτητες για την παρακολούθηση ακαδημαϊκών σπουδών αλλά απλώς τη στείρα απομνημόνευση μερικών σελίδων. Αποτέλεσμα πολλοί νέοι φοιτητές να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στο υψηλό επίπεδο σπουδών και να εγκαταλείπουν το πανεπιστήμιο.

• Τα τελευταία 5 χρόνια, η παρατεταμένη οικονομική κρίση έχει επιδράσει αρνητικά στην προσπάθεια των φοιτητών να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Πολλοί εξ αυτών εγκαταλείπουν τις σπουδές τους επειδή η οικογένεια δεν μπορεί πλέον να συνδράμει, υποαπασχολούνται σε εργασίες άσχετες με τις σπουδές τους για να εξοικονομήσουν εισόδημα, επιλέγουν να μην παραστούν σε εξεταστικές λόγω του κόστους διαμονής και μετακινήσεων (φοιτητές από την επαρχία). Αποτέλεσμα η περαιτέρω επιβράδυνση του ρυθμού ολοκλήρωσης σπουδών ή και η εγκατάλειψη της φοίτησης.

Στην έκθεση τονίζεται ότι από τις επιλογές των υποψηφίων για τις Πανελλαδικές εξετάσεις αποδεικνύεται ότι οι νέοι κινούνται πλέον στο να επιλέγουν σχολές οι οποίες είναι κοντά στο σπίτι τους, ώστε να μπορέσει η οικογένεια να αντεπεξέλθει στις δαπάνες της «φοιτητικής ζωής» του παιδιού. Ετσι μπαίνει σε δεύτερη μοίρα το επιστημονικό αντικείμενο ή η επαγγελματική προοπτική μιας σχολής. Παράλληλα στην περίπτωση επιτυχίας σε σχολή της επαρχίας γίνεται προσπάθεια να έρθει μέσω μετεγγραφής σε πανεπιστήμιο της πόλης του.

Ετσι, σύμφωνα με το "Έθνος", συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός μετεγγραφόμενων φοιτητών, οι οποίοι προστίθενται ως υπεράριθμοι και λειτουργούν επιβαρυντικά ως προς τις δυνατότητες του ιδρύματος να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση υπηρεσιών πραγματικά πανεπιστημιακού επιπέδου.



πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η εκδίκηση της γενιάς των 500 ευρώ - « προσποιούνται ότι μας πληρώνουν- Προσποιούμαστε ότι δουλεύουμε».

Oπου εφαρμόστηκαν τα τελευταία 30 χρόνια ευέλικτες μορφές εργασίας, ζημίωσαν την παραγωγικότητα και την καινοτομία, ενώ διόγκωσαν τη διευθυντική γραφειοκρατία

Συντάκτης: Μπάμπης Μιχάλης

Τα τελευταία τριάντα χρόνια, το κυνήγι των εργοδοτών και των κυβερνήσεων για πιο ευέλικτη αγορά εργασίας κατέστησε ευκολότερες τις απολύσεις και τις προσλήψεις, σχεδόν αδύνατη τη διεκδίκηση υψηλότερων αμοιβών, επισφαλείς όρους εργασίας για την πλειονότητα των εργαζομένων.
Η προσωρινή ή μερική απασχόληση, η νοικιασμένη εργασία έλαβαν μορφή χιονοστιβάδας, εκτόπισαν μυριάδες θέσεις πλήρους απασχόλησης και εδραίωσαν τη χαμηλόμισθη και αναξιοπρεπή εργασία και διαβίωση.
Οι μεταρρυθμίσεις που επέβαλαν αυτήν την τριακονταετία τα Οικονομικά της Προσφοράς στην αγορά εργασίας δημιούργησαν μια τεράστια στρατιά ανθρώπων οι οποίοι πρέπει να δουλεύουν όλο και περισσότερο όλο και πιο σκληρά για λιγότερα χρήματα.
Οι αλλαγές αυτές έφεραν όμως από την άλλη πλευρά υπερκέρδη σε επιχειρήσεις και εργοδότες και εκτόξευσαν τις οικονομικές ανισότητες σε επίπεδα-ρεκόρ.
Αυτή η εξέλιξη φαίνεται ότι έχει πια αρχίσει να γυρνάει μπούμερανγκ για τους κεφαλαιοκράτες.
Μια σειρά από οικονομικές μελέτες που είδαν τους τελευταίους μήνες το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνουν αυτό που αρκετοί υποψιάζονταν εδώ και χρόνια.
Οτι δηλαδή το «ελαστικό» εργατικό δυναμικό των 500 ευρώ και των συμβάσεων εργασίας των μηδενικών ωρών χρειάζεται αυξημένη εποπτεία και έλεγχο για να δουλέψει για τα ψίχουλα που του προσφέρουν.
Μια ολόκληρη γενιά εργαζομένων της σύγχρονης ακραία ελεύθερης αγοράς εργασίας δουλεύει ακολουθώντας πιστά πλέον το γνωμικό των βιομηχανικών εργατών της Σοβιετικής Ενωσης: «Προσποιούμαστε ότι δουλεύουμε, προσποιούνται ότι μας πληρώνουν».
Η εκδίκηση του 500άρη, η εκδίκηση της φτηνής εργασίας είναι εδώ και κοστίζει. Απαιτεί όλο και μεγαλύτερη διευθυντική γραφειοκρατία, όλο και μεγαλύτερο κόστος για τους εργοδότες από το κέρδος που υπόσχεται η ευελιξία.

Υπερβολές

Στην πρόσφατη εργασία τους (Rigidities through flexibility: flexible labour and the rise of management bureaucracies), οι Alfred Kleinknecht, Zenlin Kwee and Lilyana Budyanto διαπίστωσαν μεταξύ άλλων ότι:
α. Η χρησιμοποίηση υψηλότερων ποσοστών προσωρινά απασχολούμενων, ενοικιαζόμενων εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων συνδέεται με μεγαλύτερη διευθυντική γραφειοκρατία.
Τα υψηλότερα ποσοστά γραφειοκρατίας -οι στρατιές ασήμαντων μεσαίων στελεχών προκειμένου να ελέγχουν συνεχώς τους εργαζόμενους, να συμπληρώνουν τα έντυπα, να διαχειρίζονται το επίπεδο των επιδόσεων των εργαζομένων, να κάνουν τις συνεντεύξεις τους και όλα τα παρεπόμενα αυτής της τρελής υπερβολής- είναι το αποτέλεσμα της απώλειας της εμπιστοσύνης και της αφοσίωσης που συνοδεύει αυτές τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας.
β. Κλάδοι όπως η υγειονομική περίθαλψη, η εκπαίδευση, οι δημόσιες υπηρεσίες ή η δημόσια διοίκηση έχουν μικρότερη διευθυντική γραφειοκρατία σε σχέση με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Και αυτό οφείλεται πιθανότατα στη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και την αφοσίωση των εργαζομένων λόγω των δυσκολιών στις απολύσεις και τις προσλήψεις, της απουσίας ανασφάλειας.
Σε αυτό συντελεί η ύπαρξη ισχυρών συνδικάτων σε αυτούς τους κλάδους.
γ. Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύει ο πολύς κόσμος, οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις έχουν σχετικώς χαμηλότερα ποσοστά διευθυντών απ’ ό,τι οι μικρότερες.
δ. Η εκστρατεία της απορρύθμισης και των ιδιωτικοποιήσεων στις δεκαετίες του 1980 και του 1990 συχνά έθεσε το δίλημμα αγορές ή γραφειοκρατία.
Στην απορρυθμισμένη όμως αγορά εργασίας υπάρχουν και τα δύο. Δηλαδή και μεγαλύτερη διευθυντική γραφειοκρατία και υψηλότερο κόστος συναλλαγών στο εσωτερικό των επιχειρήσεων. Είναι το τίμημα της απορρύθμισης στην αγορά εργασίας.
Αποτελεί ειρωνεία το γεγονός ότι το κίνητρο που οδήγησε τις κυβερνήσεις να στηρίξουν την καταστροφή των ασφαλών θέσεων εργασίας, την ώθηση των μισθολογικών δομών προς τα κάτω, την απαξίωση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού καταλήγει στην πραγματικότητα να κοστίζει στις επιχειρήσεις.
Μεταξύ άλλων και σε όρους καινοτομίας και παραγωγικότητας, όπως διαπιστώνει στην επίσης φετινή εργασία του «How structural reform of labor markets harm innovation» ο Alfred Kleinknecht για το ίδρυμα Hans Böckler.
Εξηγώντας ο επιστήμονας τονίζει ότι:
α. Οι ευκολότερες απολύσεις και οι συμβάσεις μικρής διάρκειας απασχόλησης καθιστούν την εκπαίδευση των εργαζομένων στα μυστικά της εργασίας τους μέσα στην επιχείρηση από λιγότερο ελκυστική έως αδιάφορη.
β. Η διατήρηση ποιοτικού εργατικού δυναμικού σε μια επιχείρηση αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας των προϊόντων αυτής έναντι των μιμητών.
γ. Ο κίνδυνος μιας εύκολης απόλυσης καθιστά τους εργαζόμενους λιγότερο τολμηρούς στην ανάληψη πρωτοβουλιών, δημιουργεί κίνητρο για απόκρυψη πληροφοριών και μυστικών που καθιστούν αποτελεσματικότερη την εργασία τους, εμποδίζει την εμπλοκή τους σε καινοτόμες λύσεις των προβλημάτων.
δ. Αντίθετα με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την ελαστικοποίηση στην αγορά εργασίας μείωσαν την παραγωγικότητα της εργασίας αντί να την αυξήσουν.

Παραγωγικότητα

Οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν στα τέλη της δεκαετίας του ’90 στην Ιταλία προς αυτήν την κατεύθυνση οδήγησαν σε μηδενική βελτίωση της παραγωγικότητας της εργασίας μεταξύ 2001 και 2013.
Ακόμη πιο ενδεικτικό είναι κάτι που δεν πολυσυζητιέται στους κύκλους των συντηρητικών κυβερνήσεων της γηραιάς ηπείρου.
Μεταξύ 1991 και 2000 η ετήσια αύξηση του ΑΕΠ ανά ώρα εργασίας στη Γερμανία -όταν αυτή εθεωρείτο από τους νεοφιλελεύθερους οικονομολόγους ο «μεγάλος ασθενής της Ευρώπης»- ήταν 2,2%.
Μετά τις διαβόητες «μεταρρυθμίσεις Χαρτς» στην αγορά εργασίας όμως, την περίοδο μεταξύ 2006 και 2013 η αύξηση αυτή είχε υποχωρήσει μόλις στο 0,9%.
Αυτή η πτώση της παραγωγικότητας είχε πάντως και τα θετικά της. Εξαιτίας της χαμηλής παραγωγικότητας υπήρξε μεγαλύτερη ανάγκη για εισροή εργατικού δυναμικού στη Γερμανία. Και έτσι σχεδόν όλοι ήταν ευτυχισμένοι!



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυξήσεις σοκ έως και 66% στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Tην παράλογη απόφαση να αυξηθεί το κόστος μετακίνησης των επιβατών με τα Μέσα Μεταφοράς πήρε η κυβέρνηση, η οποία άφησε… παγωμένες τις τιμές μόνο στις μηνιαίες κάρτες.

Παράλληλα αναμένεται να αποφασιστεί η κλιμακωτή τιμολόγηση των εισιτηρίων, η οποία θα γίνεται ανάλογα με τη διαδρομή που θα κάνει ο κάθε επιβάτης.

Ετσι η τιμή του εισιτηρίου θα ξεκινά από 1,20 ευρώ και θα φτάνει τα 2 ευρώ. Πρακτικά για την τσέπη των επιβατών αυτό σημαίνει πως σε κάποιες περιπτώσεις αύξηση ως και 66% στην σημερινή τιμή του εισιτηρίου.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νομίζω...

 Του Τρύφωνα Λιώτα

Κλίνοντας το ρήμα "Νομίζω" στην σημερινή ελληνική πραγματικότητα:

1. Νομίζω ότι έχω σπίτι, ελιές, ιδιοκτησία γενικώς και ειδικώς:

Μου άφησε ένα σπίτι ο πατέρας και ευτυχώς που ήταν ένα και παλιό. Δεν θα είχα να πληρώσω φόρο κληρονομιάς με τις αντικειμενικές αξίες του 2007 και θα το πουλούσα για να ξεχρεώσω από εκεί που δε χρωστούσα τίποτα. Αλλά και τώρα μάλλον θα μου το πάρουν. Με το νοίκι (ΕΝΦΙΑ) που μου έχουν επιβάλλει για το δικό μου σπίτι, τη ΔΕΗ στα ύψη με τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις ακόμα και αν είχα δουλειά, θα έπρεπε να βρω και δεύτερη για να πληρώνω τους νταβατζήδες που κληρονόμησαν την δικιά μου περιουσία.

Όσο για αυτούς που έχουν υποθήκη και χρωστάνε στην τράπεζα αυτοί δεν είχαν ούτως ή άλλως δικό τους σπίτι. Θα είχαν αν το αποπλήρωναν μετά από 30 χρόνια. Το σχέδιο είναι απλό: τα δάνεια και τα χρέη θα αποπληρωθούν μόνο με πλειστηριασμούς ιδιοκτησιών για να έρθουν μεγάλοι παίκτες του εξωτερικού ή γερμανοτσολιάδες του εσωτερικού (5 -10 εταιρίες όπως ήδη γίνεται στο εξωτερικό) για να τα αγοράσουν όλα και να στα νοικιάσουν στη συνέχεια.

Για τους αγρότες τα ίδια και πιο δύσκολα. Με τα νέα προαπαιτούμενα, τον φόρο στο 26% και το ανοργάνωτο της παραγωγής (με το κέρδος των μεταπωλητών, πάλι ντόπιων και ξένων) η κατάληξη θα είναι και πάλι η ίδια: μεγάλες εταιρίες, μονοκαλλιέργειες και ο πρώην ιδιοκτήτης θα καλλιεργεί μεγαλώνοντας απλά το χρέος του μέσω λιπασμάτων και σπόρων… Αν πάλι σκεφτείς να πουλήσεις στο δρόμο κάποια από τα καλαμπόκια σου μπας και σώσεις αυτά που δεν σώζονται, ξέρεις πια τι θα γίνεται.

2. Νομίζεις ότι έχεις κράτος δικαίου:

Σε όλες τις εκφάνσεις του βίου μας υπάρχει σήψη η οποία αναδύει την ίδια ακριβώς μπόχα, που σημαίνει ότι είναι βαθιά προχωρημένη και δεν πρόκειται να γιατρευτεί. Από πού να αρχίσω και που να τελειώσω; Παιδεία, δημοσιογραφία, δικαστικοί, αθλητισμός, δημόσιες υπηρεσίες και γραφειοκρατία, πολιτισμός είναι μερικά από αυτά που αντιμετωπίζουμε καθημερινά και που τα αυτονόητα περί αισθήματος δικαιοσύνης και αξιοκρατίας ακούγονται πλέον ως γραφικά και ουτοπικά.

Η παιδεία από το κακό στο χειρότερο: με κακογραμμένα βιβλία και παραποίηση της ιστορίας οι επόμενες γενιές θα βγουν ακόμα πιο ηλίθιες. Η δημοσιογραφία, το λειτούργημα της ενημέρωσης, έχει πέσει πιο χαμηλά από τον κίτρινο τύπο με κουτσομπολιά, παραπληροφόρηση, διαφημίσεις, δημιουργία ψεύτικων επιθυμιών, εντυπώσεων, προβληματισμών και ειδήσεις των ξέκωλων και των σταρ. Η δικαστική εξουσία που "τα παίρνει" και κοιτά την πάρτη της ξεχνώντας την ιερή αποστολή της να προστατεύσει σύνταγμα, κράτος και κοινωνική δικαιοσύνη. Ο αθλητισμός που σήμερα έχει γίνει όσο ποτέ άλλοτε αλητισμός με διεφθαρμένους παράγοντες, στημένα παιχνίδια, πολιτική εκμετάλλευση και πρόβατα-δολοφόνους οπαδούς. Δημόσιες υπηρεσίες και γραφειοκρατία; Μιλάμε για τους υπαλλήλους της Κομαντατούρ. Νομίζουν ότι έχουν το ακαταλόγιστο επειδή εκτελούν απλά εντολές. Αλλά πληρώνονται από τους δανειστές, παρασιτούν εις βάρος της κοινωνίας, σε αντιμετωπίζουν σαν νούμερο και σε εκτελούν σαν νούμερο για να έχουν τη συνείδησή τους ήσυχη. Ο δε πολιτισμός είναι άλλη μια πικρή ιστορία. Ατάλαντοι, φιλόδοξοι, αγράμματοι, μπογιατισμένοι με τη σπάτουλα και το ψεύτικο βυζί σε μόστρα, αποτελούν την ομάδα με την υψηλή αποστολή να ελέγξουν την εξουσία, να διατρανώσουν τα στραβά της κοινωνίας και να μορφώσουν τους απλούς πολίτες…

3. Νομίζει ότι έχει εργασία:

Εξαιρώντας φυσικά τους ανέργους που έχουν χτυπήσει απίστευτα νούμερα με το κλείσιμο επιχειρήσεων, την διάλυση της παραγωγής και τους αβάσταχτους φόρους που καλείται να πληρώσει ο μικροεπαγγελματίας, όποιος έχει δουλειά θεωρείται πλέον τυχερός. Αλλά τι δουλειά έχει; Μια δουλειά που μπορεί να χάσει ανά πάσα στιγμή αν κάνει ένα λάθος, αν πει μια κουβέντα παραπάνω, αν η επιχείρηση πρέπει να κάνει περικοπές, αν πρέπει να μειώσει μισθούς. Μια δουλειά που θα δουλέψει επιπλέον ώρες χωρίς αντίκρισμα, απλά για να κρατήσει το κελεπούρι. Μια δουλειά που όλο και πιο πολύ πλησιάζει τα δεδομένα της Κίνας σε μισθούς και εργατικές ώρες. Μια δουλειά που είναι ημι-απασχόληση γιατί έτσι συμφέρει αφεντικά με τις κρατικές επιδοτήσεις και το κράτος για να δείχνει λιγότερο ανεργία.

Εδώ το μέλλον έχει φτάσει ήδη: μεγάλες εταιρίες «νοικιάζουν» εργαζόμενους σε άλλες μεγάλες εταιρίες όταν και για όσο αυτές τους χρειάζονται για να κερδίζουν και οι δυο. Οι μεν γλιτώνουν την αποζημίωση και έχουν πρόθυμο εργατικό δυναμικό όταν το χρειάζονται και οι δε καρπώνονται την «υπεραξία» ενοικίασης «αντικειμένων». Ο «μηχανοποιημένος» άνθρωπος στο μεγαλείο του.

4. Νομίζουμε ότι έχουμε πατρίδα:

Μπορεί να έχουμε ΕΕ, ΔΝΤ, τρόικα, κουαρτέτα, προαπαιτούμενα, δανεικά, Vervey αλλά πάνω από όλα υπάρχει η Ελλάδα. Μια Ελλάδα που όχι απλά δεν μπορεί να πάρει απόφαση αν δεν την εγκρίνουν οι δανειστές αλλά μάλλον παίρνει αποφάσεις που υποβάλλουν οι δανειστές. Έτσι μια κυρίαρχη ομάδα (που πάντα εκλέγεται με ψεύτικες υποσχέσεις αφού προαποφάσισε να μην έχει ποινικές κυρώσεις) ξεπουλάει δημόσια περιουσία λέγοντας ότι πρόκειται για δημόσιο όφελος. Ξεπουλάει Ελλάδα για να ταΐσει κομματικό στρατό.

Αεροδρόμια, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, νερό, βουνά, νησιά θα έλεγε κανείς ότι είναι αρκετά για να χαθεί η έννοια του έθνους. Όχι όμως, ο εξευτελισμός έπρεπε να είναι μεγαλύτερος: κρατική περιουσία διαχειριζόμενη από ξένους, πώληση γης και ορυκτού πλούτου υπάρχοντος αλλά και αν βρεθεί στο μέλλον, υποθήκευση με υπογραφές ως το 2060 για την αποπληρωμή ενός χρέους αμφισβητήσιμου και που δημιουργεί νέο χρέος με την υπογραφή καινούργιων δανειακών συμβάσεων για την αποπληρωμή του. Όπως καταλαβαίνει και ο πιο άσχετος το 2060 (έτος επανάκτησης της πατρίδας) είναι απλά ένα νούμερο για γέλια…

5. Νομίζετε ότι έχετε κοινωνικές παροχές:

Με κατάργηση επικουρικής και «εθνική» σύνταξη στα 390 ευρώ, μάλιστα ρυθμιζόμενη στο 60% του μέσου εισοδήματος που σημαίνει ότι όσο κατεβαίνει ο μέσος μισθός θα πέφτει και η σύνταξη, καταλαβαίνεις ότι όταν φτάσεις τα 67+ (γιατί έχει ως τότε ο Θεός) δεν θα μπορείς να ζεις. Με νοσοκομεία διαλυμένα με ελλείψεις προσωπικού, φαρμάκων, υλικών και μηχανήματα που δεν λειτουργούν δεν έχεις και υγεία. Με ασφαλιστικά ταμεία διαλυμένα, χρεωμένα και με πλάνο την ιδιωτική ασφάλιση (έχεις - δεν έχεις δουλειά, όπως γίνεται ήδη στην Ευρώπη) καταλαβαίνεις ότι δε θα έχεις ούτε ασφάλιση. Το μόνο που θα έχεις θα είναι μια κάρτα σίτισης (δελτίο το λέγανε παλιά) και αυτό όχι επειδή το κράτος είναι φιλάνθρωπο και στοργικό αλλά γιατί κοιτά πώς να εμποδίσει μια αντίδραση του λαού που φυσικά θα ήταν αδύνατο να το κάνει αν το στομάχι του ήταν άδειο…

6. Νομίζουν (δικαίως) ότι έχουν να κάνουν με μ@λ@κες:

Όσο συνεχίζεις τα παραπάνω «νομίσματα» ξένοι κατακτητές και ντόπιοι νενέκοι θα αποκτάνε όλο και μεγαλύτερο δικαίωμα να σε αποκαλούν έτσι και να σου παίρνουν ακόμα καλύτερα τα μέτρα. Νομίζω;

 

Πηγή


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτή θα είναι η πρώτη πόλη στον κόσμο χωρίς αυτοκίνητα

Είναι η πρωτεύουσα σκανδιναβικής χώρας και μάλιστα ένα από τα μέρη με την καλύτερη ποιότητα ζωής στη γη.

Η πρωτεύουσα της Νορβηγίας, Όσλο, σκοπεύει να γίνει η πρώτη πόλη στον κόσμο που θα ζει χωρίς κανένα αυτοκίνητο στους δρόμους της σε τέσσερα χρόνια από σήμερα, στοχεύοντας έτσι να ενισχύσει την καμπάνια για την προστασία του περιβάλλοντος.

Πρόκειται για μια προσπάθεια η οποία έχει επαναληφθεί ξανά σε ορισμένες πρωτεύουσες, όπως το Παρίσι, το Λονδίνο και τη Μαδρίτη, όπου είχαν επιβληθεί βραχυχρόνιες απαγορεύσεις κυκλοφορίας αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης. Όμως η περίπτωση του Όσλο σκοπεύει να είναι μόνιμη και να αφορά όλους.

Στο άκουσμα της είδησης πρώτοι αντέδρασαν οι καταστηματάρχες της πόλης, οι οποίοι ανησυχούν ότι αυτό το μέτρο θα βλάψει κατά πολύ τις δουλειές τους. Όμως οι δημοτικές αρχές δηλώνουν βέβαιες ότι η κίνηση αυτή θα ωφελήσει όλους τους κατοίκους, στοχεύοντας παράλληλα στην προώθηση της εκτεταμένης χρήσης ποδηλάτων.

Μάλιστα, στα άμεσα σχέδια των νορβηγικών αρχών είναι η κατασκευή ποδηλατοδρόμων μήκους 60 χλμ μέχρι το 2019, αλλά και η αύξηση των επενδύσεων στα μέσα μεταφοράς σταθερής τροχιάς. Φυσικά, θα υπάρξουν συγκεκριμένες εξαιρέσεις οι οποίες θα αφορούν τα οχήματα ανεφοδιασμού και μετακίνησης ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Ο συνολικός πληθυσμός του Όσλο είναι 600.000, ενώ τα αυτοκίνητά του είναι περίπου 350.000, με τα περισσότερα από αυτά να βρίσκονται ήδη εκτός του κέντρου της πόλης.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ …



Προς : Επαγγελματίες Πολιτικούς – Θέμα: ΡΟΤΣΙΛΝ

                      
ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΟΣ

Δεν ξέρω αν θα πρέπει να βάλω τα γέλια με τη
τοποθέτηση της Εβραίας γιαγιας κυρά-Τασίας στην επιτροπή «Θεσμών και διαφάνειας», ή να βάλω τα κλάματα που κάνανε τον Τούρκογλου αντιπρόεδρο της «Επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας».
Θα τα κάνουν «Τάτσι-Μήτσι-Κότσι» λέει ο Λαός.

Τι ΣΥΡΙΖΑ, τι ΠΑΣΟΚ!!!!!!!
Τελικά επί κυβερνήσεως ΤΣΙΠΡΑ, οι ΕβραιοΜασώνοι Σιωνιστές του ΡΟΤΣΙΛΝΤ κάνουν κουμάντο σε όλα τα μέτωπα.

Πολυμερώς και πολυτρόπως πάλαι ο Θεός ΡΟΤΣΙΛΝΤ αδειάζει τις τράπεζες από τις

καταθέσεις των Ελλήνων,

και καλούμεθα εμείς, ο όχλος των Ελλήνων,

να τις ανακεφαλαιοποιήσουμε συχνά.

Οι Τράπεζες είναι «βαρέλι δίχως πάτο»

εις το έλεος του ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!

Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ μέσω της CIA, θα επιχειρήσει να δολοφονήσει τον πρόεδρο ΠΟΥΤΙΝ, γράφουν τα ΜΜΕ, όπως έπραξε με τον πρόεδρο Κένεντι, και άλλους πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες.

Με τους ανίκανους & ανάξιους πολιτικούς κρεμαστήκαμε από τα Αρ@@@@@-δάνεια του Εβραίου Παντοκράτωρα ΡΟΤΣΙΛΝΤ.

Εάν δεν πάρουμε τα δάνεια, και ΔΕΝ υπογράψουμε Μνημόνια, τότε ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!

Με ότι αυτό συνεπάγεται…………

Τόσο ανίκανοι, και ανάξιοι είναι οι πολιτικοί μας να παράξουν πλούτο!!!

Η Εξασφάλιση πόρων-εσόδων για τα ασφαλιστικά Ταμεία, είναι ο ορυκτός πλούτος, (Χρυσός-Πετρέλαια-Φ.Α.), όπως έκαναν οι Νορβηγοί, αλλά βλέπετε εδώ οι Ελληνο-Εβραίοι πολιτικοί, τα έδωσαν όλα δώρο στον Μεγιστάνα Κοσμοκράτορα Σιωνιστή ΡΟΤΣΙΛΝΤ, για να τους στηρίζει στην εξουσία……………

Ο Τσίπρας είναι δουλικότερος στο μεγάλο αφεντικό ΡΟΤΣΙΛΝΤ, από τους Σαμαρο-Τούρκογλου.

Ο ΓαλλοΕβραίος Ολάντ έρχεται για να πάρει τα τραίνα, και την ΕΥΔΑΠ.

Το νεράκι μας το δίνουμε στο ΡΟΤΣΙΛΝΤ μέσω Ολάντ, για να μας ποτίζει ΚΑΡΚΙΝΟ!!!

Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ θέλει «κούρεμα» (bail-in), των καταθέσεων των Ελλήνων, για να «τσεπώσει» τα χρήματα.

Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ αδειάζει τα δημόσια Ταμεία, με τα τοκοχρεωλύσια των διαφόρων παρανόμων δανείων του, και τρέχουν και δεν φτάνουν οι εφοριακοί του Τρύφωνα, να μαζέψουν χρήματα για τον ΡΟΤΣΙΛΝΤ.

Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ έκανε παιχνίδι στο Χρηματιστήριο, και έφαγε όλα τα λεφτά των Ελλήνων.

Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ έφαγε τα ΟΜΟΛΟΓΑ των Ελλήνων.

Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ αδειάζει τα χρήματα από τα

Ασφαλιστικά Ταμεία, με αποτέλεσμα ΕΣΕΙΣ οι επαγγελματίες πολιτικοί, να κόβετε τις συντάξεις των γερόντων, και να ψηφίζετε Μνημόνια.

Εσείς οι επαγγελματίες πολιτικοί είσθε οι εφιάλτες της πατρίδος, όπως άλλοτε ο εφιάλτης του ΛΕΩΝΙΔΑ των Θερμοπυλών.

Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ είναι ιδιοκτήτης της ΤτΕ, γιαυτό

δεν μπορείτε εσείς οι κυβερνώντες πολιτικοί, να διώξετε τον Στουρνάρα, ούτε τη Σαβαϊδου. Έχουν ισχυρές πλάτες…….

O ΡΟΤΣΙΛΝΤ εξάγει όλο το ΧΡΥΣΟ της Χαλκιδικής, στις δικές του τράπεζες, ενώ εμείς οι Έλληνες μένουμε με το κυάνιο και τον υδράργυρο στο χέρι!!!.

Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ έφαγε όλα τα πετρέλαια και το Φυσικό Αέριο, και άφησε τους Έλληνες

φτωχούς, εις την διάθεσην των Ισλαμιστών λαθρομεταναστών, Τούρκων & Αλβανών.

Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ μας σκοτώνει με χημικούς καρκινογόνους αεροψεκασμούς.

Σκοτώνει τα παιδιά μας με Καρκίνο.

Σκοτώνει τα παιδιά του Τσίπρα με καρκίνο.

Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ με τους χημικούς αεροψεκασμούς, θέλει ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των Ελλήνων, και εδώ υπάρχει πλήρης αδιαφορία των πολιτικών, Ορθοδόξου Εκκλησίας, και Στρατηγών των Ε.Δ.

Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ ψεκάζει ηληθιότητα τον Έλληνα. Σφάζει την αγελάδα που αρμέγει το γάλα. Σφάζει τις κότες που γεννούν τα χρυσά αυγά.

Κύριε Τσίπρα, γίνατε κότα στα Γεωπολιτικά & Γεωοικονομικά παιχνίδια του ΡΟΤΣΙΛΝΤ.

Γίνατε κότα για σφάξιμο. Οι Έλληνες όμως τι σας φταίνε;;; μας προσφέρατε θυσία στον ΡΟΤΣΙΛΝΤ.

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των Ελλήνων, συντελείται σύμφωνα με το σχέδιο COUDENHOVEN-KALERGI διά της εγκαταστάσεως εδώ εκατομμυρίων λαθρομεταναστών, και διά των Μνημονίων. (Ας όψονται οι προδότες επαγγελματίες πολιτικοί)…..

Ρε!! Γενοκτόνε τσιφούτη ΡΟΤΣΙΛΝΤ, εάν εξοντώσεις τους Έλληνες ποίος θα πληρώσει -εξωφλήσει τα παράνομα δάνειά σου;;;

Μήπως οι λαθρομετανάστες;;;;;;;;;;

Οι πρώτες κατοικίες των Ελλήνων βγαίνουν στο σφυρί, για να στεγάσουν τους Ισλαμιστές λαθρομετανάστες.

Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ φέρνει τους Ισλαμιστές

Λαθρομετανάστες εδώ, με την βοήθεια

εφιαλτών Ελληνο-Εβραίων πολιτικών.

Ο Εχθρός είναι εντός των τειχών.

Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ είναι ιδιοκτήτης της Singular….

Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ αποφασίζει για τα εκλογικά αποτελέσματα…………..

Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ κέρδισε τις εκλογές,

ΟΧΙ ΕΣΕΙΣ οι κυβερνώντες του ΣΥΡΙΖΑ……

Ο Θεός ΡΟΤΣΙΛΝΤ απαιτεί να πάρουμε όλοι την κάρτα του πολίτη. Το ίδιο και οι κ.κ. Τσίπρας & Ιερώνυμος. Ο εχθρός είναι εντός των τειχών, είπε ο Ιερώνυμος.

Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ θέλει τη καταστροφή της Ελλάδος, με τη βοήθεια προδοτών Ελληνο-Εβραίων επαγγελματιών πολιτικών. Επαναλαμβάνω,

«Ο εχθρός είναι εντός των τειχών».

Τάδε λέγει Κύριος Ιερώνυμος τοις Ιουδαίοις.

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται συνωστισμός επισκέψεων Ευρωπαίων Σιωνιστών πολιτικών στην Ελλάδα.

Όλοι αυτοί δεν έρχονται έτσι χωρίς λόγο.

Δεν έρχονται γιατί αγαπούν τους Έλληνες.

Κάτι θέλουν!! Μαζεύονται σαν τα κοράκια πάνω στο πτώμα της Ελλάδος του Τσίπρα.

Τι δίνουν και τάζουν τα κοράκια;;;

Φαίνεται ότι επέστη ο καιρός που πρέπει να ολοκληρώσουν τα σχέδιά τους που αφορούν την Ελλάδα, π.χ. διαμελισμό, ξεπούλημα ορυκτού πλούτου, κ.λ.π.

Βρήκαν την ευκαιρία τώρα που είναι η μαριονέτα ο Τσίπρας στην εξουσία………..

Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ είναι οι 10 πληγές του Φαραώ,

για την Ελλάδα.

Λέμε στη Κυβέρνηση,

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ !!!!!!!!!!!!!

Λύκοι θα υπάρχουν, όσο υπάρχουν πρόβατα και κότες, τραγουδά ο λαϊκός τροβαδούρος.

Αντώνης Γρυπαίος

Διεθνολόγος/ Αρθρογράφος διαδικτύου

Υ. Γ. Όταν λέμε ΡΟΤΣΙΛΝΤ εννοούμε

τη Παγκόσμια Σιωνιστική Διακυβέρνηση-Δικτατορία.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!