EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ένα μεγάλο «όχι» στην TTIP είπαν οι Βρυξέλλες

Με μία μεγάλη διαδήλωση, στην καρδιά της λήψης αποφάσεων για την Ευρώπη, στις Βρυξέλλες, ακτιβιστές από ολόκληρη την Γηραιά Ήπειρο είπαν ένα μεγάλο «όχι» στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου και ελεύθερων επενδύσεων TTIP.

Με σύνθημα «Εμπόριο υπέρ των ανθρώπων, όχι των εταιρειών! - Σταματήστε τις ληστρικές εμπορικές συμφωνίες TTIP, CETA, TiSA και TPP!», οι διαδηλωτές ολοκλήρωσαν σήμερα τις δράσεις ενάντια στη λιτότητα και στις συμφωνίες διατλαντικού εμπορίου (TTIP), δράσεις που είχαν ξεκινήσει από τις 10 Οκτωβρίου.

Η Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων ή αλλιώς TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership) είναι μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου και ελεύθερων επενδύσεων που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο των –μυστικών– διαπραγματεύσεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ. Αξιωματούχοι και από τις δύο πλευρές δηλώνουν ανοιχτά πως ο κύριος στόχος του TTIP είναι να παραμερίσει τις κανονιστικές ρυθμίσεις που αποτελούν «εμπόδιο» στην κερδοφορία πολυεθνικών επιχειρήσεων στις δύο μεριές του Ατλαντικού.

Στην πραγματικότητα, τα «εμπόδια» αυτά είναι τα πολύτιμα κεκτημένα μας και οι περιβαλλοντικές ρυθμίσεις, όπως για παράδειγμα τα εργασιακά δικαιώματα, οι κανόνες ασφάλειας για τα τρόφιμα (που συμπεριλαμβάνουν τους περιορισμούς σχετικά με τα γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα), οι κανονισμοί για τη χρήση χημικών τοξικών ουσιών, οι νόμοι για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο, ακόμη και κάποιες από τις ρυθμίσεις για τις τράπεζες που είχαν στόχο να αποφευχθεί μια επανάληψη της οικονομικής κρίσης του 2008. Με δυο λόγια: σε αυτή τη διατλαντική συμφωνία διακυβεύονται πάρα πολλά.

Στη διαδήλωση συμμετείχε και ελληνική αποστολή που έλαβε μέρος και σε σεμινάρια και εκδηλώσεις που αφορούσαν τις εμπορικές συμφωνίες, το χρέος και τα εργασιακά δικαιώματα.

Δείτε τις φωτογραφίες από τις Βρυξέλλες:












πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πάνω από 808 εκατ. ευρώ έχουν δανείσει 4 ελληνικές τράπεζες σε 11 μιντιακούς ομίλους

Αλλαγές στο τηλεοπτικό τοπίο αναμένεται να φέρει το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες που κατατίθεται την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, καθώς οι καναλάρχες θα χρειαστεί να κάνουν αυτό που επί πολλά χρόνια δεν έκαναν να πληρώσουν. Ποιοί όμως είναι αυτοί που θα πληρώσουν και σε ποιόν αλήθεια ανήκουν τα υπερχρεωμένα ιδιωτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης της Ελλάδας;

«Ανήκομεν… στις τράπεζες», είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών που αναφέρεται στα ιδιωτικά ΜΜΕ, και θα έλεγε κανείς ότι είναι πολύ επιτυχημένος, αν αναλογιστεί ότι μόλις 11 μιντιακοί όμιλοι της Ελλάδας έχουν λάβει δανειοδότηση που φτάνει τα 808.830.190 ευρώ! Όλα αυτά τα χρήματα από μόλις 4 τράπεζες, την Εθνική, την Αlpha Bank, την Πειραιώς και την Eurobank. Και χωρίς εξήγηση για τις εγγυήσεις…

Από αυτά, σε καθυστέρηση ή προσωρινή καθυστέρηση (μέχρι τη στιγμή προφανώς που παραδόθηκαν τα συγκεκριμένα στοιχεία) βρίσκονται σχεδόν 39 εκατ. ευρώ και σε ρύθμιση άλλα περίπου 118 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα αναφέρονται ως ενήμερα, αναφέρει ο Σωτήρης Μανιάτης στο ρεπορτάζ του για την εφημερίδα.

Αναλυτικά σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση και παρουσιάζει η σημερινή Εφημερίδα των Συντακτών:

Πρωταθλητής στον δανεισμό αναδεικνύεται ο ΔΟΛ, ιδιοκτησίας Ψυχάρη, ο οποίος έχει δανειστεί συνολικά197.695.331 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα 98.122.110 από την Αlpha Bank, 73.403.294 από την Εθνική Τράπεζα, 21.049.927 από την Τράπεζα Πειραιώς και 5.120.000 από την Eurobank.

Στη δεύτερη θέση ο ΑΝΤ1 με το Μακεδονία TV, ιδιοκτησίας Κυριακού, που έχουν δανειστεί συνολικά169.760.215 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα 65.178.292 από την Τράπεζα Πειραιώς, τα 45.517.726 από την Εθνική Τράπεζα, τα 28.135.000 από την Eurobank και τα 24.929.197 από την Αlpha Bank.

Ακολουθεί ο όμιλος Πήγασος, ιδιοκτησίας Μπόμπολα, ο οποίος δανείστηκε από τράπεζες συνολικά 157.894.986εκατ. ευρώ. Από αυτά τα 60.874.820 τα πήρε από την Εθνική Τράπεζα, τα 60.383.453 από την Αlpha Bank, τα 33.279.713 από την Τράπεζα Πειραιώς και 3.357.00 από την Eurobank.

Τέταρτος ο ΣΚΑΪ και η Καθημερινή, ιδιοκτησίας Αλαφούζου, που δανείστηκαν συνολικά 104.959.015εκατ. ευρώ. Από αυτά τα 81.066.293 από την Εθνική Τράπεζα, τα 11.558.00 από την Eurobank, τα 6.078.446 από την Αlpha Bank και τα 6.256.276 από την Τράπεζα Πειραιώς.

Ακολουθεί, ο Τηλέτυπος με το MEGA, που δανείστηκαν συνολικά 70.421.771 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα δάνεια τα 46.915.157 εκατ. ευρώ είναι στην Αlpha Bank, τα 15.797.000 στην Eurobank και τα 7.709.614 στην Εθνική Τράπεζα.

Το STAR, ιδιοκτησίας Βαρδινογιάννη, έκτο στη σειρά με δάνεια 56.615.595 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα 48.811.160 τα έλαβε από την Εθνική Τράπεζα και τα 7.804.435 από την Αlpha Bank.

Η ΙΡΙΣ ΑΕΒΕ, την οποία κατέχουν εξ ημισείας ΔΟΛ και Πήγασος, δανείστηκε επιπλέον 25.539.383 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα, επιβαρύνοντας ήδη τον «προσωπικό» λογαριασμό των δύο ομίλων.

ALPHA και DEMCO, ιδιοκτησίας Κοντομηνά, δανείστηκαν από τράπεζες συνολικά 14.743.576 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα 7.412.402 εκατ. ευρώ τα πήραν από την Εθνική Τράπεζα, τα 4.831.174 από την Πειραιώς και τα 2.500.00 από την Eurobank.

Τελευταίο στη λίστα το Πρώτο Θέμα του Θέμου Αναστασιάδη και του Τάσου Καραμήτσου με δάνεια11.200.318 εκατ. ευρώ από τις 4 συστημικές τράπεζες. Από αυτά τα 4.576.437 από την Εθνική Τράπεζα, τα 3.445.542 από την Πειραιώς, τα 2.269.277 από την Αlpha Bank και τέλος 909.062 χιλιάδες ευρώ από την Eurobank.

Από τις προσθαφαιρέσεις προκύπτει ότι η Εθνική Τράπεζα είναι η μακράν πιο «γενναιόδωρη» τράπεζα προς τα ελληνικά μίντια, καθώς έχει δανείσει συνολικά 356.911.129 εκατ. ευρώ. Δεύτερη έρχεται η Αlpha Bank με 246.502.075 έκτα. ευρώ, τρίτη η Τράπεζα Πειραιώς με 134.040.924 εκατ. ευρώ και τελευταία η Eurobank με δάνεια ύψους 67.376.062 ευρώ.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με 4 γκολ ο Ολυμπιακός κέρδισε την ΑΕΚ

Στη μία ώρα παιχνιδιού στο Καραϊσκάκη, ο Δέλλας αποφάσισε να πάρει τα ρίσκα του. Έξω ο Σιμόες, μέσα ο Μπουονανότε. Ξαφνικά το γήπεδο έγινε αεροδρόμιο για τον Ολυμπιακό, που προειδοποίησε με ένα δοκάρι (Τσόρι) και έβαλε τρία γκολ για να τελειώσει το ματς με σκορ θριάμβου (4-0) απόδειξη της ανωτερότητάς του σε κάθε επίπεδο.


Το μήνυμα που έστειλαν οι πρωταθλητές είναι συγκεκριμένο: "Μη παίζετε μαζί μας". Μόλις, η ΑΕΚ θελησε να "παίξει στα ίσια" κάνοντας πιο επιθετικό το σχήμα της, οι χώροι που βρήκαν οι παίκτες του Σίλβα ήταν τέτοιοι που έκαναν το γήπεδο κατηφόρα. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και η τεσσάρα στο ντέρμπι έμοιαζε ένα πολύ φυσιολογικό αποτέλεσμα.

Άλλωστε, η υπεροπλία του Ολυμπιακού ήταν δεδομένη και στον πάγκο. Ο Σίλβα είχε την πολυτέλεια να έχει δίπλα του στον πάγκο τον Φορτούνη. Τον καλύτερο μέχρι τώρα παίκτη του πρωταθλήματος. Και τον Πάρντο και τον Ερνάνι! Δεν έπαιξε καθόλου ο Καμπιάσο! Καταλαβαίνετε τι εννοούμε.

Η διαφορά είναι αισθητή και φυσικά ορατή δια γυμνού οφθαλμού. Όπως η διαφορά ύψους, που σε κάποια στιγμή έπιασε η τηλεοπτική εικόνα ανάμεσα σε Σιόβα και Πλατέλλα.

Αυτή την εποχή ο Ολυμπιακός, με διακοπή ή όχι, με αφρό ή χωρίς που λένε για την μπύρα δεν έχει αντίπαλο στην Ελλάδα και μπορεί φυσικά να αφιερωθεί, πλέον, στους δυο μεγάλους αγώνες με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ που ενδεχομένως να καθορίσουν και την πρόκριση στον β΄γύρο του τσάμπιονς λιγκ. Τέτοιο ξεκίνημα, πάντως, ο Ολυμπιακός δεν έχει ξανακάνει. Η δουλειά στου Ρέντη, η χημεία προπονητή-παικτών και το καλό κλίμα της ομάδας "φωνάζουν" για την ομάδα του Πειραιά...

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Γ.Καραϊσκάκης

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Σαλίνο, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Σεμπά (79 Φορτούνης), Ντουρμάζ (64' Πάρντο), Ντομίνγκες (76' Φορτούνης) και Ιντέγιε.

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Γκάλο, Ντίντακ, Σιμόες (63 Μπουένανότε), Γιόχανσον, Μάνταλος 82' Κορδέρο), Μπαρμπόζα, Πλατέλλας (75' Κρισάντους), Αραβίδης.

Διαιτητής: Κύζας, Βοηθοί: Αλεξέας, Σιπκας Τέταρτος διαιτητής: Καλογερόπουλος
Γκολ: Μποτία (28' ), Ιντέγε (69'), Φορτούνης (77', 92')
Κάρτες: Αραβίδης (31'), Σιόβας (37'), Μποτία (43'), Κορδέρο (45'), Μαζουακού (66)

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Οι -ας τις πούμε- εκπλήξεις πριν από το ματς ήρθαν για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Ο Σίλβα στο ερώτημα Τσόρι ή Φορτούνης διάλεξε τον Αργεντίνο, ενώ όλοι περίμεναν τον Έλληνα άσο ενδεκαδάτο, ή στην καλύτερη περίπτωση και τους δυο μαζί στην ενδεκάδα. Ο Τσόρι επιλέχθηκε για το αρχικό σχήμα, με τον Σαλίνο να παίρνει τη θέση του Ομάρ από τα δεξιά και τον Κασάμι να γίνεται ο παρτενέρ του Μιλιβόγεβιτς (εκτός και ο Καμπιάσο). Ταυτόχρονα ο Ντουρμάζ κέρδιζε τη μάχη με το χρόνο και τον τραυματισμό του, παίρνοντας θέση στο ένα άκρο της επίθεσης. Το αριστερό. Στο άλλο ήταν ο Σεμπά και στην κορυφή ο Ιντέγε

Για την ΑΕΚ, ο Δέλλας προτίμησε το 4-2-3-1. Μπροστά από την τετράδα της άμυνας, Σιμόες και Γιόχανσον και αμέσως μετά στην τριάδα Μπαρμπόζα (αριστερά) Πλατέλας (δεξιά) στο μέσον ο Μάνταλος και μπροστά ο Αραβίδης. Τα "μαμούνια" της "Ένωσης" όπως και πέρσι μπροστά, για να κάνουν τη ζωή δύσκολη στους αντίπαλούς τους. Και κυρίως στο δίδυμο Μποτία-Σιόβα...

Η ΑΕΚ ανέβαζε κι ένα ακόμη παίκτη ψηλά (τον Σιμόες) ώστε να εμποδίσει ευθύς αξ' αρχής την κυκλοφορία της μπάλας, με τον Ολυμπιακό να απαντάει επίσης με πίεση και χωρίς φόβο μακρινές πάσες για να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα από τα άκρα.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν κλείσει καλές τους διαδρόμους. Και υποχρέωναν τους παίκτες του Ολυμπιακού σε δεύτερες σκέψεις. Μια τέτοια έκανε και ο Κασάμι στο 12' όταν έχασε τη μπάλα, ο Αραβίδης που έκλεψε την μπάλα, προτίμησε να σουτάρει από μακριά, χωρίς εν τέλει να ανησυχήσει τον Ρομπέρτο.

Αυτό ήταν το λιγότερο. Το ουσιαστικότερο για την "Ένωση" ήταν ότι στο πρώτο εικοσάλεπτο είχε καταλαγιάσει τον φουριόζο Ολυμπιακό, δεν του επέτρεπε να κάνει παιχνίδι. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν μπορούσαν ανα αναπτυχθούν ούτε από τα άκρα, ούτε από τον άξονα. Ο Τσόρι αποκομένος για να πάρει και να μοιράσει την μπάλα και ο χρόνος, βέβαια, κυλούσε υπέρ των "κιτρινόμαυρων". Αυτοί ήταν, άλλωστε, που στο 26' έκαναν και άλλη μια υποψία φάσης. Ωραία σέντρα του Ντιντάκ, δυνατό σουτ του Πλατέλα, έστειλε την μπάλα άουτ...

Η πρώτη έφοδος του Ιντέγε και το 1-0

Από το πουθενά ήρθε η πρώτη φάση του Ολυμπιακού, αμέσως μετά. Η έφοδος του Ιντέγε και η απόκρουση του Μπαρόχα σε κόρνερ. Ο Δέλλας είχε εφιστήσει την προσοχή στις στημένες φάσεις. Και ο Μποτία ... τον δικαίωσε. Στο κόρνερ του Τσόρι, βρέθηκε εκεί που η κεφαλιά του ήταν βέβαιο ότι θα βάλει γκολ. Όπερ και εγένετο: 1-0 κόντρα (αν θέλετε) στη ροή του αγώνα. Στο 28ο λεπτό.

Όπως ήταν φυσικό το γκολ ηρέμησε τον Ολυμπιακό και έφερε εκνευρισμό στην ΑΕΚ, που έγινε και μεγαλύτερος μετά τη φάση του οφ-σάιντ στον Αραβίδη καθώς οι παίκτες της ΑΕΚ υποστήριζαν ότι πριν πάει η μπάλα στον εκτθειμένο παίκτη της "Ένωσης" είχε προσκρούσει σε πόδι ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού (Μποτία). Ένας εκνευρισμός που μεταφέρθηκε και στη φυσούνα, την ώρα της εξόδου των παικτών προς τα αποδυτήρια. Νωρίτερα είχε δεχθεί κάρτα και ο Κορδέρο, που καθόταν στον ... πάγκο!

Το ρίσκο και τα τρία γκολ (συν το δοκάρι)

Το γήπεδο κόντευε να γείρει για ... ύπνο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, μέχρι ο Ντίντακ να κάνει μια προσωπική ενέργεια από τα αριστερά, πάσαρε σωστά αλλά ο Μπαρμπόζα άργησε χαρακτηριστικά μέχρι να εκτελέσει. Η ευκαιρία χάθηκε για την ΑΕΚ, αλλάδεν είχε προέλθει από κάποια οργανωμένη προσπάθεια...

Ο Δέλλας ήταν αυτός που κινήθηκε πρώτος. Έξω ο Σιμόες, μέσα ο Μπουονανότε, σε ένα πολύ πιο επιθετικό σχήμα καθώς ο μόνος ανασταλτικός μέσος ήταν ο Γιόχανσον. Ο Μάνταλος πήγε δίπλα στον Σουηδό και ο Μπουονανότε έγινε δεκάρι. Ο Τσόρι Ντομίνγκες σχεδόν αόρατος στην πρώτη ώρα του ματς, έκανε μια κούρα αμέσως μετά την αλλαγή της ΑΕΚ. Προσποιήθηκε ότι θα δώσει πάσα, αλλά έκανε σουτ. Ο Μπαρόχα έπεσε σωστά και μπλόκαρε.

Οι χώροι ήταν μεγάλοι για τον Ολυμπιακό. Και στο 65' ο Τσόρι ολοκλήρωσε την καλύτερη στιγμή του Ολυμπιακού. Ο Πάρντο (μόλις είχε μπει αντί του Ντουρμάζ) άλλαξε ωραία με τον Σαλίνο, που έκανε καλή σέντρα. Ο Ντομίνγκες ερχόταν με δύναμη, βρήκε την μπάλα όπως ήθελε και την έστειλε να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Ολυμπιακός είχε βρει την στιγμή να κάνει την τελική επίθεσή του. Στο 69' ο Κασάμι σημάδεψε τον Ιντέγε μέσα στην περιοχή. Με πλάτη στο τέρμα, ο σέντερ-φορ του Ολυμπιακού άδειασε τον Τζανετόπουλο και με ωραίο σουτ έκανε το 2-0 μέσα σε αποθέωση. Η ΑΕΚ έπεφτε στο καναβάτσο, αν και θα μπορούσε να μισοσηκωθεί στο 74' όταν στη φάση-καραμπόλα μέσα στην περιοχή, ο Μπαρμπόζα έστελνε την μπάλα σε μια από τις δυο γωνίες του τέρματος και όχι πάνω στον Μποτία.

Ο Δέλλας πετάει λευκή πετσέτα

Αλλά το ματς είχε γείρει οριστικά προς τα "ερυθρόλευκα". Οι χώροι που άφηνε η ΑΕΚ ήταν, πλέον αεροδιάδρομοι. Και ο ... πυραυλοκίνητος Ιντέγε στο 77 ξεχύθηκε από τα αριστερά χωρίς αντίπαλο. Στη σωστή στιγμή πάσαρε, την μπάλα προς τη θέση του σέντερ-φορ. Εκεί ερχόταν με φόρα ο Φορτούνης που μόλις είχε μπει αντί του Τσόρι. Εύκολο πλασέ στον ουρανό της εστίας της ΑΕΚ και 3-0! Ο Δέλλας πλήρωνε το ρίσκο του να "ανοιχτεί". Ένα εικοσάλεπτο που ο Ολυμπιακός είχε κάνει ό,τι ήθελε μέσα στο γήπεδο, τον ανάγκαζε να αλλάξει τις σκέψεις του, ρίχνοντας τον Κορδέρο και αποσύροντας τον Μάνταλο. Ήταν, όμως, αργά...

Θα μπορούσε να έρθει και το 4-0 στο 86' όταν ο κορυφαίος Ιντέγε βρήκε τον Πάρντο, που έπιασε το σουτ, αλλά ο Μπαρόχα έδιωξε την μπάλα. Το τέταρτο γκολ ήρθε στις καθυστερήσεις, όταν ο Ερνάνι κέρδισε το πέναλτι από τον Γκάλο και ο Φορτούνης ευστόχησε ολοκληρώνοντας ένα σκορ-θρίαμβο για την ομάδα του! Δυο γκολ σε δεκαπέντε λεπτά για τον Κώστα; Καθόλου άσχημα...

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το 2-0 ήταν καθοριστικό. Το τρίτο γκολ ήταν πιο ωραίο. Αλλά η καλύτερη φάση του ματς ήταν ο συνδυασμός Πάρντο-Σαλίνο, η σέντρα του Πορτογάλου και η κεφαλιά του επερχόμενου Τσόρι, που βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Ποιος είπε ότι μόνο τα γκολ αξίζουν τον κόπο;

Ο ΜVP

Στην αρχή έδωσε πολλά ο Μιλιβόγεβιτς. Ο Κασάμι ανέβηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Καλοί και οι δυο σέντερ-μπακ. Και ο Σαλίνο. Μόνο, που ο κορυφαίος όλων ήταν ο ... ασταμάτητος Ιντέγε. Πραγματικό θωρηκτό. Και δεύτερο συνεχόμενο γκολ σε ντέρμπι. Σπουδαίος, χωρίς άλλο

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Η φάση που ελέγχεται η διαιτησία ήταν αυτή μετά το 1-0. Δόθηκε οφ-σάιντ ή επιθετικό φάουλ; Δεν ξεκαθαρίστηκε ούτε από τα ριπλέι. Οφ-σάιντ πάντως δεν υπήρχε γιατί η μπάλα είχε χτυπήσει στον Μποτία. Ένα ακόμη οφ-σάιντ στο πρώτο μέρος σε βάρος της ΑΕΚ καταλογίστηκε λανθασμένα. Σε γενικές γραμμές, πάντως, ο Κίζας δεν έκανε μεγάλο λάθος. Μια κάρτα θα μπορούσε να πάρει και ο Πλατέλλας...

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο τρόπος με τον οποίο αναπτύχθηκε ο Ολυμπιακός όταν βρήκε τους χώρους. Μεγάλες ταχύτητες, σωστό τάιμινγκ στην πάσα, εύκολα γκολ: 100% σύχρονο ποδόσφαιρο...

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η παγίδα στην οποία έπεσε ο Δέλλας. Η άποψη ότι έπρεπε να παίξουν όλοι οι ... κοντοί παίκτες του για να γίνει πιο "επιθετική" η ΑΕΚ έκρινε το ματς. Υπέρ του Ολυμπιακού. Μόλις η ΑΕΚ -θεωρητικά- βγήκε μπροστά συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Βγήκε ο Ολυμπιακός και έβαλε τρία γκολ σε είκοσι λεπτά...



πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το δίλημμα ενός βλάκα

Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου 

Όταν και το τελευταίο κουνουπίδι στην Ελλάδα γνωρίζει πως οι αποφάσεις παίρνονται αλλού και απλά οι κυβερνητικές μαριονέτες τις διεκπεραιώνουν είναι τουλάχιστον γελοίο να υπάρχουν διλήμματα σε προαποφασισμένα.

Η πραγματική ειδησεογραφία για την χώρα αφορά τις αποφάσεις των ισχυρών οι οποίοι ασκούν και την εξουσία ουσιαστικά στην περιοχή. Επειδή όμως αυτά γίνονται γνωστά ως τετελεσμένα σε οτι αφορά τον Ελληνικό λαό, στο μεσοδιάστημα οι παραστάσεις των "σωτήρων" καλά κρατούν.

Η φοροδιαφυγή έχει αναδειχτεί σε μείζον ζήτημα και παρουσιάζεται σαν ένας γόρδιος δεσμός εδώ και πολλά χρόνια διότι αυτό βολεύει τους εκάστοτε διαχειριστές της εξουσίας. Ακόμη περισσότερο βολεύει τους σημερινούς που με αφορμή τους κακούς Έλληνες φοροφυγάδες κάνουν πάρτι με την υλοποίηση των εντολών που έχουν από τα αφεντικά τους.

Το θέμα της φοροδιαφυγής είναι απλό από την στιγμή που υπάρχει ευνομούμενη πολιτεία με θέληση για να λύσει το πρόβλημα αλλά και να λειτουργήσει υπέρ του λαού.
Σε βαθιά περίσκεψη λοιπόν ο τσάρος της οικονομίας για να παταχθεί το φαινόμενο. Έτσι οδηγήθηκε στην σκέψη: «Να ξεφύγει από τη φυλάκιση ο ένοχος ή να φυλακιστεί ο αθώος».

Το φιλοσοφικό ερώτημα που τέθηκε ζητά απάντηση και φυσικά δεν θα απαντηθεί ποτέ γιατί πολύ απλά τα τερτίπια των βλακών είναι τέτοια που δεν χρήζουν απάντησης. Αφού ούτως ή άλλως ο ένοχος στην Ελλάδα ποτέ δεν πήγε φυλακή και ούτε πρόκειται να πάει, μια ματιά στο περιβάλλον του Τσακαλώτου το κυβερνητικό θα πείσει και μπαμπουίνο Αλάσκας. Όσο για τους αθώους όλες οι κυβερνήσεις τώρα πια δεν τους στέλνουν φυλακή, αλλά τους σκοτώνουν. Μιλάμε για κανονικές δολοφονίες, μια ματιά στο καθημερινό δελτίο αυτοκτονιών θα πείσει και τον από γεννησιμιού του Συριζαίο.

Τι να κάνει ο απελπισμένος τσάρος, παραγωγός φόρων και προστίμων; Έχει ντέρτι μεγάλο γιατί τα αφεντικά θέλουν χρήμα, κι άλλο χρήμα. Έτσι έφτασε να μονολογεί: «Σε αυτά τα ζητήματα δεν υπάρχει σωστή απάντηση», πάλι η αμφιβολία τον τρώει, και συνεχίζει: «Μπορείς να το βάλεις τόσο ψηλά το πρόστιμο που στο τέλος δεν θα εισπράξεις τίποτα ή από την άλλη να το μειώσεις και να εισπράξεις περισσότερα χρήματα. Αυτά τα προσπαθείς, τα δοκιμάζεις και βλέπεις στην πορεία τι αποτελέσματα έχουν».

Αυτός είσαι σωτήρα μας, αφού έχουμε δεν έχουμε θα πληρώνουμε τους πατριωτικούς φόρους εσύ θα παίζεις στο κεφάλι του κασίδη, θα δοκιμάζεις θα βλέπεις τα αποτελέσματα και ανάλογα τι θα σου λένε θα φτιάχνεις την πορεία.

Η πολιτική στο κεφάλι τους είναι τρεις το λάδι τρεις το ξύδι είμαστε αριστεροί και σωτήρες. Ας φοβερίζουμε τώρα τους κακούς Έλληνες και όταν πάρουμε τις εντολές βλέπουμε. Μόνο που ο άεργος Τσακαλώτος και η παρέα του δεν γνωρίζει πως η πλειοψηφία αυτού του λαού δεν μπορούσε ποτέ να κρύψει εισοδήματα οπότε και φορολογήθηκε άγρια πολλά χρόνια τώρα. Οι άλλοι είναι γνωστοί σε όλους. Μόνο τα υπουργεία και όλως τυχαίως οι κατά τόπους εφορίες δεν τους γνωρίζουν.

 

Πηγή 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γεννημένα κωλόπαιδα...

Κωλόπαιδα, όλων των κομμάτων και όλων των αποχρώσεων. Αλωνίζετε 5 ολόκληρα χρόνια πάνω σε κορμιά πολιτών έχοντας κάνει συνειδητά εγκλήματα κατά του λαού σας. Ξεπουλήσατε χώρα, σκοτώσατε κόσμο και νομίζετε ότι επειδή το οξυγόνο λιγοστεύει ότι όλοι θα γονατίσουν για να τους δώσετε ένα ευρώ σαν να ήταν ζήτουλες.

Κωλόπαιδα, πτυχιούχοι της αντιγραφής και διδάκτορες του κώλου, άεργοι αγάμητοι που βρήκατε δουλειά μόνο στο κωλοχανείο της Βουλής κρυμμένοι πίσω από την φούστα της ασυλίας να ψηφίζετε ΝΑΙ σε μνημόνια και μεσοπρόθεσμα, ΝΑΙ στην πουτάνα την Ε.Ε δίνοντας τις συντεταγμένες στα στούκας των τρομοκρατών φεντεραλιστών εταίρων σας να βομβαρδίζουν σπίτια Ελλήνων, νοσοκομεία Ελλήνων, σχολεία Ελλήνων, λιμάνια Ελλήνων, αεροδρόμια Ελλήνων, γη Ελλήνων, παιδιά Ελλήνων, όνειρα Ελλήνων.

Τα τακιμιάσατε όλοι σας στο φινάλε, βάλατε την υπογραφή σας για ένα κοινό μέτωπο υπέρ της Ευρώπης σκίζοντας με αυτόν τον τρόπο το ΟΧΙ που τόλμησε να πει, ακόμα και χωρίς να καταλάβει γιατί το είπε, ο Έλληνας. Παραπλανήσατε έναν λαό με σκοπό να εμφανιστείτε ως εθνικοί σωτήρες όλοι μαζί χωρίς ιδεολογίες και γραμμές να σας χωρίζουν. Να γίνεται όλοι Ένα εναντίον των πολλών.
Κωλόπαιδα. Το μόνο που μένει σταθερό στην Ελλάδα είναι οι δείκτες των αυτοκτονιών και των ανέργων. Ο μόνος δείκτης που ανεβαίνει κατακόρυφα είναι των εξαθλιωμένων και απεγνωσμένων.
Κωλόπαιδα. Που συνειδητά κάνατε τα παιδιά της κατοχής του '40 να στέκονται στα 80 τους στα συσσίτια των ΑΤΜ. Να τους δει το πόπολο και να τρομάξει ότι χωρίς την Ε.Ε θα πέφτουμε στον δρόμο σαν κοτόπουλα.

Κωλόπαιδα. Γεννήματα των Παπανδρέιδων και των Καραμανλέων, των μεταπολεμικών μακελάρηδων των Ελλήνων που νομίζετε ότι η Δημοκρατία είναι στα μέτρα του Γέρου της Τρομοκρατίας του 1944.


Κωλόπαιδα. Μαμμόθρεφτα μέχρι τα 90 σας παραδώσατε έναν λαό για σφαγή για την Μεγάλη Ιδέα των Χιτλέρ, Αντενάουερ, Σμιτ, Ντε Γκολ, Ντ' Εστέν κι όλων των άλλων ναζιστών.
Κωλόπαιδα. Κάνατε την έναρξη του ευρωπαϊκού ναζιστικού φεντεραλισμού πεδίο δράσης στην χώρα που είχε τα περισσότερα θύματα βάση πληθυσμού από το Γ' Ράιχ.

Κωλόπαιδα. Μετατρέψατε το αντίτιμο της εργασίας γενεών σε ευρώ και τώρα ξεστομίζετε ότι αυτές οι γενιές επέλεξαν να ζουν με το αντίτιμο της προδοσίας σας.

Κωλόπαιδα. Οι κιλότες σας έχουν κατέβει μέχρι το αστράγαλο μπροστά σε Γιούνκερ, Μέρκελ και Σουλτς, Σόιμπλε και Σαπέν και το χαίρεστε αφάνταστα. Καλύτερα ευρωπαίες φθηνοπουτάνες, παρά Ελληνίδες με καθαρό κούτελο.

Κωλόπαιδα. Δεκαετίες εκμαυλίζατε έναν λαό εις το όνομα της κοινής ευρωπαϊκής οικογένειας με δήθεν άτοκα δάνεια, με δήθεν ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, με δήθεν ανοιχτά σύνορα, με δήθεν προοπτική και την ίδια στιγμή τους κλείνατε την κάνουλα της πραγματικής οικονομίας με Μάαστριχ και κοινές πολιτικές που βύθιζαν τους Έλληνες όλο πιο βαθιά και ύπουλα φέρνοντας τα σημερινά αποτελέσματα.

Κωλόπαιδα. Δίνατε επί δεκαετίες πόντο-πόντο Ελλάδα για να φτάσετε στο σήμερα να ξεπουλήσετε και τον τελευταίο πόντο αξιοπρέπειας.

Κωλόπαιδα. Απειλείτε με τα χαμογελά σας τον ίδιο τον λαό που μαντρώσατε με δόλωμα το χρήμα απειλώντας τον πως θα του στερήσετε ακόμα και την ζωή με capital control σε φάρμακα και παροχές υγείας.

Κωλόπαιδα. Πληρωμένα μέχρι σήμερα από τους εχθρούς για να κάνουν την δουλειά αναίμακτα και πιο αποτελεσματικά απ' ό,τι η Βέρμαχτ και τα σκυλιά που πλήρωναν σε κάθε κράτος της Ευρώπης για το μακέλεμα ανυπότακτων λαών.

Κωλόπαιδα με πλήρη ιστορική αμνησία, με πλήρη συνείδηση για την σφαγή που κάνουν, με πλήρη επίγνωση των πράξεων τους.

Κωλόπαιδα. Σας έβαλαν τα ναζί αφεντικά σας να ξεφτιλίσετε και εκείνο το ΟΧΙ που τους πόνεσε εμπράκτως 75 χρόνια πριν. Τον κλείσατε κι αυτόν τον λογαριασμό. Τι άλλο θα κάνετε για πάρετε το ναζιστικό σας πουρμπουάρ; Μήπως να τυπώσετε και κατοχικό ευρώ όπως οι προγονοί τους κατοχικό νόμισμα; Να βάλετε κουπόνι για ψωμί και γάλα;

Κωλόπαιδα. Κάνατε έναν λαό συμμέτοχο σε έγκλημα, έναν λαό που του ορίζετε την ζωή αντί ενός κωλονομίσματος και συζητάτε με αυτούς που σας λένε μπροστά στα μούτρα για "Σχέδιο ανθρωπιστικής κρίσης για την Ελλάδα" μη και πεινάσουν τα ελληνόπουλα....

Κωλόπαιδα. Σώσατε το τραπεζικό σύστημα των ναζί στήνοντας σε τοίχο εκτελέσεων ακόμα και τους αγέννητους Έλληνες.

Κωλόπαιδα. Άξιοι απόγονοι των σκυφτών πάντα πολιτικών ναζιστόμουτρων προγόνων σας.

Κωλόπαιδα με ξιφολόγχη την ελπίδα και λούγκερ την αξιοπρέπεια.

 

πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επιτροπές σαθρών, σοκ, δέος και άλλα φληναφήματα

 Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου 

Η Ελληνική κοινωνία για μια ακόμη φορά παρακολουθεί εμβρόντητη τα τεκταινόμενα που αφορούν την ζωή εκατομμυρίων ψυχών για το παρόν αλλά και για το μέλλον. Τούτη την φορά το ύψος των συντάξεων που θα καθορίζει την ζωή των απόμαχων και όχι μόνο είναι στην επικαιρότητα. Υπάρχει επιτροπή σοφών και μάλιστα φερόντων ελληνικό ονοματεπώνυμο που πρότεινε μέτρα τα οποία είναι γκιλοτίνα για την επιβίωση.

Όπως πάντα τα Μέσα Μαζικής Εξαθλίωσης έκαναν σημαία και πρωτοσέλιδα αυτά τα δελτία τύπου των υποχείριων της Γερμανικής κατοχής προσθέτοντας ένα ακόμη βάσανο στην καθημερινότητα των ανθρώπων.

Κατ' αρχάς όταν λέμε επιτροπή στην Ελλάδα μιλάμε για μια ανακάλυψη της πολιτικής εξουσίας προκειμένου να κρύψει, να αλλάξει, να εξαφανίσει κλπ, εγκλήματα εις βάρος του λαού. Στις επιτροπές πάντα τοποθετούνται εξυπηρετητές του συστήματος που δίνουν πάντοτε το αποτέλεσμα (πόρισμα) το οποίο θα εξυπηρετεί τα αφεντικά τους. Στις επιτροπές δίνουν και βαρύγδουπα ονόματα όπως διαφάνειας, έλεγχου πόθεν έσχες, και άλλα μπουρδολογήματα για να εντυπωσιαστεί το πόπολο και να πεισθεί πως πρόκειται για κάτι σοβαρό. Οι επιτροπές εκτός των άλλων παίζουν και τον ρόλο του λαγού όταν η εξουσία τεστάρει τις αντοχές του λαού όταν πρόκειται να ενεργήσει εις βάρος του.

Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε επιτροπή σοφών. Μάλιστα σοφών. Είναι επιφορτισμένη αυτή η επιτροπή να εργαστεί για ο καλό του λαού, γι' αυτό πληρώνεται με παντεσπάνι. Τα αποτελέσματα και οι προτάσεις γνωστές για το συνταξιοδοτικό. Πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων ζωές και συμφωνίες ανθρώπων με ένα κράτος που πληρώνουν χρόνια για αξιοπρεπή γηρατειά, προτείνουν αυτά που προτείνουν.

Η διάλυση του συστήματος υγείας, ασφαλιστικών ταμείων είναι ηλίου φαεινότερον πως θέλουν να οδηγήσουν τον λαό σε ιδιώτες που θα λυμαίνονται τον χώρο με την επιβολή και του τρίτου μνημονίου. Γι΄αυτό τον λόγο και ανάμεσα στους σοφούς είναι και ο Μιλτιάδης Νεκτάριος που εκτός από πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου μεγάλης ασφαλιστικής, διετέλεσε και διοικητής του ΙΚΑ όταν γινότανε το πανηγύρι της μηχανοργάνωσης με εκατοντάδες εκατομμύρια χαμένα. Γνήσιο τέκνο της Σημιτικής περιόδου αφού δίπλα στον γερμανοθρεμμένο Σημίτη ξεκίνησε να αποκτά βάσεις για να γίνει σοφός.

Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας. Ένα πρωινό ξυπνάνε οι Έλληνες και ανακοινώνουν οι κυβερνήτες πως η σύνταξη για όλους θα είναι 200 ευρώ. Τι θα κάνουν; Θα κατέβει η ΑΔΕΔΥ και άλλα συνδικαληστήρια όργανα να προστατέψουν τα δικαιώματά του; Μα αυτοί είναι όργανα της ίδιας κατάστασης εδώ και χρόνια. Εξ' άλλου η πορεία όλων των συνδικαλΗστών είναι προγραμμένη. Προς την βουλή και τις επιτροπές ο δρόμος τους και τώρα με τα νέα αφεντικά όπου τους καλεί η υπηρεσία.

Η επιτροπή σοφών λοιπόν παίζει αυτή την στιγμή τον ρόλο του λαγού συνεπικουρούμενη από τα ΜΜΕ για πολλούς λόγους. Ποτέ δεν θα δεχτούν οι κατακτητές αποφάσεις φερέφωνων και οργάνων τους. Έστω κι αν αυτή την στιγμή παρουσιάζονται ως βασιλικότεροι του βασιλέως, οι προτάσεις αυτές σύντομα θα φαντάζουν ως άγιες μπροστά στις τελικές αποφάσεις που θα εφαρμοστούν για το συνταξιοδοτικό και την ασφάλιση.

Για την ιστορία θα έπρεπε να αναφέρουμε τα ονόματα αυτής της επιτροπής, αλλά αν το κάνουμε θα πρέπει να αναφέρουμε και τα ονόματα αυτών που τους διορίζουν όπως και των οπαδών που τους ψηφίζουν. Ο χώρος είναι περιορισμένος για όλα αυτά τα ονόματα που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια οτι Ελληνικό απέμεινε ζωντανό στον θάνατο.

   
Πηγή



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ζούμε και πεθαίνουμε πληρώνοντας τους ληστοσυμμορίτες

Να τα ξαναδούμε. Οι φόροι που πληρώνουμε για ένα πακέτο τσιγάρα αντιστοιχούν στο 82% της λιανικής του τιμής. Δηλαδή, για ένα πακέτο τσιγάρα που το αγοράζουμε 3,70 ευρώ, πληρώνουμε φόρους 3,034 ευρώ. Τέσσερις φορές από την αρχή της κρίσης ανέβηκαν οι φόροι στα τσιγάρα και ετοιμαζόμαστε για την πέμπτη. Να το δεχτώ, το κάνουν για την υγεία μας. Καλοί άνθρωποι. Αναρωτιούνται όμως ταυτόχρονα γιατί αυξήθηκε το λαθρεμπόριο τσιγάρων και χάνουν έσοδα. Έλα ντε, γιατί; Χαζοί άνθρωποι.

Για ένα λίτρο αμόλυβδης βενζίνης που το αγοράζουμε 1,44 ευρώ, πληρώνουμε φόρους 0,96 ευρώ. Δηλαδή, το 66,7% της τιμής λίτρου αμόλυβδης βενζίνης που πληρώνουμε στο βενζινάδικο είναι φόροι. Φόροι έμμεσοι, εκ των πραγμάτων άδικοι καθώς δεν είναι αναλογικοί. Δηλαδή, αυτός που βγάζει 200.000 ευρώ τον χρόνο και ο άνεργος πληρώνουν ακριβώς τους ίδιους έμμεσους φόρους στην αγορά του προϊόντος. Σαφώς και το γνωρίζω ότι έμμεσοι φόροι υπάρχουν σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. Η διαφορά είναι ότι ο φόρος που επιβάλλεται στην Ελλάδα για την βενζίνη, ο οποίος περιλαμβάνει και μια σειρά άλλων επιβαρύνσεων υπέρ του δημοσίου, όπως ΔΕΤΕ κ.τ.λ. είναι κατά 30% υψηλότερος από το μέσο όρο φορολόγησης στις 28 χώρες της Ε.Ε.

Έχετε υπολογίσει πόσους φόρους πληρώνουμε στην τελική τιμή ενός αυτοκινήτου, πόσους πληρώνουμε για την κατοχή του και πόσους για την κυκλοφορία του; Έχετε υπολογίσει πόσους φόρους πληρώνουμε για να αγοράσουμε ένα σπίτι, πόσους για να το κατέχουμε, πόσους αν το νοικιάσουμε, πόσους για να μείνουμε εμείς οι ίδιοι και πόσους αν θελήσουμε να το πουλήσουμε; Έχετε σκεφτεί πόσοι ΦΠΑ έχουν μετακυλιστεί και, φυσικά, προστεθεί στην τελική τιμή ενός τροφίμου που αγοράζουμε από το ράφι του σούπερ μάρκετ;

Τα πάντα είναι φόροι. Το 80% ενός ευρώ της τσέπης μας πηγαίνει σε φόρους. Κι αυτό δεν γίνεται τώρα. Γίνεται επί δεκαετίες. Έρχονται τώρα τα τέσσερα υποψήφια αρχηγόπουλα της ΝΔ να μας πουν ότι είναι εναντίον των φόρων κι ότι θα παλέψουν ως αυριανοί πρωθυπουργοί για να σταματήσει η φοροκαταιγίδα. Ποιοι; Αυτοί οι τέσσερις που ψήφισαν από τα βουλευτικά έδρανα όλους αυτούς τους φόρους. Το ίδιο και η Φώφη, που δηλώνει μαχήτρια του φωτός και υπόσχεται να μας βγάλει από το σκοτάδι των φόρων. Καλώς την κοπέλα από το «Αλλού». Λες και δεν ήταν βουλευτίνα, λες και δεν ψήφιζε αύξηση και εφεύρεση φόρων τόσα χρόνια.

Και έρχεται και το νέο, το άφθαρτο, το αμόλυντο πρόσωπο της «Αριστεράς» και σκέφτεται «Τι πρωτοποριακό να κάνω για να ξεχωρίσω από τις άλλες κυβερνήσεις; Α, ναι! Να βάλω φόρους, ωραία ιδέα!». Μπράβο Αλέξη παιδί μου, πώς και δεν το σκέφτηκε κανείς άλλος μέχρι τώρα; Κι εμείς πληρώνουμε. Με μουρμούρα μεταξύ μας, αλλά πληρώνουμε. Πληρώνουμε για να έχουμε διαλυμένο σύστημα Υγείας, διαλυμένη Παιδεία και ανύπαρκτο κοινωνικό κράτος. Πληρώνουμε στο κράτος με το κεφάλι σκυμμένο για να ξαναπληρώσουμε σε ιδιωτικά νοσοκομεία, σε φροντιστήρια, σε διόδια. Και μας εκβιάζουν ότι αν δεν μπορέσουμε να πληρώσουμε τις «υποχρεώσεις» μας θα μας πάνε στα δικαστήρια. Είτε το Κράτος που το χρυσοπληρώνουμε, είτε οι τράπεζες που επίσης τις χρυσοπληρώνουμε για να σωθούν και σώσιμο δεν έχουν.

Και κάθε μωρό που γεννιέται έχει χρέος 40.000 ευρώ. Και μεγαλώνοντας το παιδί μεγαλώνει και το χρέος. Και γίνεται 20, 40, 60 χρονών. Και πληρώνει. Και βογγάει. Και πληρώνει. Και χρόνια ολόκληρα το κοροϊδεύουν με μισθούς της πλάκας. Και πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές. Για μια σύνταξη που δεν θα πάρει. Και θα γυρίζει στις λαϊκές αργά τα μεσημέρια να βρει τα πεταμένα. Κι ας πλήρωνε. Όσα κι αν πλήρωνε, πάντα χρωστούσε.

Και γερνάει πληρώνοντας. Ώσπου πεθαίνει. Κι έρχεται ο κηδειάς να σου πει ότι ο ΦΠΑ ανέβηκε για τις κηδείες στο 23% από το 13%. Μέτρο αριστερό και αναπτυξιακό. Αλλά δεν έχεις εναλλακτική. Το κάψιμο κοστίζει ακόμη περισσότερο σήμερα, αλλά σεβαστή και η επιθυμία του νεκρού να μην καεί. Στην αυλή απαγορεύεται να θαφτεί. Το μονοπώλιο του θανάτου χαμογελάει και φωνάζει «θα πληρώσεις φόρους και νεκρός». Και λέει ο κηδειάς «1.000 ευρώ η κηδεία συν 230 ο ΦΠΑ, να κόψω μικρότερη απόδειξη;». Κι αν απαντήσεις «πάρε 500, μην κόψεις τίποτα, θα δώσω τα 230 σε κάνα συσσίτιο να πιάσουν τόπο», θα σε κατηγορήσουν για συμμέτοχο σε φοροδιαφυγή, για εχθρό του κράτους, για αναλγησία στις δύσκολες ώρες του κράτους που έφαγε όσα πλήρωνες μια ζωή, για κλέφτη ενός κράτους που ψόφησε, βρώμισε κι ούτε τσουκνίδα δεν καταδέχεται να φυτρώσει στο λίπασμά του.

Και λες ένα τεράστιο «ΡΕ ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ», έτσι, για ν’ αναπαυθεί η ψυχή τ’ αποθαμένου.
Αν και σαφώς θα ήταν καλύτερα αν το είχε φωνάξει ο ίδιος ο σχωρεμένος όσο ήταν ζωντανός.

   
Πηγή


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Γύρος της Αθήνας»: Σε ποιους δρόμους θα διακοπεί η κυκλοφορία

Φαίνεται πως έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχής ο φετινός «Γύρος της Αθήνας», αφού υπολογίζεται πως οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 15.000

Ο προγραμματισμένος για την προσεχή Κυριακή  18 Οκτωβρίου  «Γύρος της Αθήνας» θα συμβάλλει σημαντικά στην κοινωνική προσπάθεια του δήμου Αθηναίων για την αγορά ενός ηλεκτροεγκεφαλογράφου, τον οποίο ο δήμος Αθηναίων θα προσφέρει στο Νευρολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» για την έγκαιρη πρόληψη και θεραπεία της επιληψίας στα παιδιά.

Όσοι θα συμμετάσχουν στον 29ο Γύρο της Αθήνας, θα μπορούν να μετακινηθούν δωρεάν με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αρμοδιότητας Ο.Α.Σ.Α κατά τις ώρες από 07:30 έως 12:30, με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής.

Για τη διεξαγωγή του Γύρου της Αθήνας, έως τις 11 το πρωί, θα διακοπεί η κυκλοφορία σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες στις εξής οδούς και πλατείες, ενώ απαγορεύεται και η στάθμευση:

– Λ. ΑΜΑΛΙΑΣ από Βας. Όλγας έως Συγγρού και τις κάθετους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

– ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο

– ΣΤΑΔΙΟΥ σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο

– ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο

– ΣΟΛΩΝΟΣ σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο

– ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ

– ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

– ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο

– ΠΑΤΗΣΙΩΝ στο τμήμα αυτής από την Αγ. Μελετίου έως την πλατεία Ομονοίας και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

– Γ΄ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ από Πλ. Ομονοίας έως Πιπίνου και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο

– ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ από Χαλκοκονδύλη έως Πιπίνου και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο

– ΦΥΛΗΣ από Μακεδονίας έως Πιπίνου και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο

– ΑΧΑΡΝΩΝ από Πλ. Βάθη έως Πιπίνου και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

– ΛΙΟΣΙΩΝ από Ιουλιανού έως Πλ. Βάθη και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

– ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ καθ’ όλο το μήκος της

– ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ καθ’ όλο το μήκος της

– Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κηφισίας καθώς και στο τμήμα αυτής από Μουστοξύδη έως Πατησίων και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πατησίων

– ΒΑΣ. ΟΛΓΑΣ σε όλο το μήκος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

– Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ στο τμήμα αυτής από την οδό Αθ. Διάκου έως τη Λ. Αμαλίας και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

– ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ το ρεύμα κυκλοφορίας αυτής από Καλλιρόης προς τη Λ. Συγγρού

– ΗΡ. ΑΤΤΙΚΟΥ σε όλο το μήκος και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο

– ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΥ σε όλο το μήκος και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο
ΗΣΙΟΔΟΥ σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο

– ΠΕΙΡΑΙΩΣ στο τμήμα αυτής από την Κολωνού έως την πλατεία Ομονοίας και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

– ΑΘΗΝΑΣ από Σοφοκλέους έως Πλ. Ομονοίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

– ΑΝΩΝΥΜΗ ΟΔΟ(δίπλα στο πάρκο Ελευθερίας) σε όλο το μήκος της

– ΚΟΚΚΑΛΗ σε όλο το μήκος της

– ΜΟΝΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗ στο τμήμα αυτής από την οδό Υψηλάντου έως τη Βασ. Σοφίας

– ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ σε όλο το μήκος της

– ΖΑΧΑΡΩΦ σε όλο το μήκος της

– ΤΣΟΧΑ στο τμήμα αυτής από την οδό Π. Κυριακού έως τη Βασ. Σοφίας

– ΒΑΣ. ΣΟΦΙΑΣ στο τμήμα αυτής από την οδό Βασ Κων/νου έως τη Λ. Αμαλίας και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέος κώδικας για τα δάνεια: Πότε κινδυνεύει η μοναδική κατοικία

Δημοσιεύτηκαν οι νέες τροποποιήσεις στον κώδικα δεοντολογίας των τραπεζών για τα “κόκκινα” δάνεια. 

Καθυστέρηση 30 ημερών στην εξυπηρέτηση ενός δανείου θα είναι αρκετή για να ξεκινήσει η διαδικασία για να αποδειχθεί αν ένας δανειολήπτης είναι συνεργάσιμος, όπως ορίζει ο αναθεωρημένος κώδικας δεοντολογίας των τραπεζών που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη στο ΦΕΚ.
Μετά την παρέλευση 30 ημερών καθυστέρησης, αντί 45 ημερών που προέβλεπε το προηγούμενο σύστημα, θα αποστέλλεται η πρώτη επιστολή προς τους ασυνεπείς δανειολήπτες. Εάν δεν ανταποκριθούν εντός 15 ημερών, τότε εντός άλλων 15 ημερών αποστέλλεται νέα προειδοποιητική επιστολή με ποινή πιθανό αποχαρακτηρισμό τους ως συνεργάσιμων και συνέπεια τον πλειστηριασμό της μοναδικής τους κατοικίας.

Ειδικότερα όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ:

Η πρώτη υποχρεωτική ειδοποίηση της υποπαρ. (α) (ββ) του σταδίου 1 μπορεί να αποσταλεί μέχρι την 30η Δεκεμβρίου 2015 για τις περιπτώσεις δανείων που συμπληρώνουν οποτεδήποτε μέχρι και την 15η Δεκεμβρίου 2015 καθυστέρηση μεγαλύτερη των τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών. Η εν λόγω ειδοποίηση παρέχει προθεσμία δεκαπέντε (15) εργασίμων ημερών στον δανειολήπτη να ενταχθεί στο στάδιο 2 της Δ.Ε.Κ. υπο− βάλλοντας στο ίδρυμα: (αα) εφόσον είναι φυσικό πρόσωπο, την «Τυποποι− ημένη Κατάσταση Οικονομικής Πληροφόρησης», συμπληρωμένη, σύμφωνα και με τα προβλεπόμενα στην από 5.12.2014 διευκρινιστική εγκύκλιο της Τράπεζας της Ελλάδος, (ββ) εφόσον πρόκειται για νομικό πρόσωπο, τα στοιχεία τα οποία ζητούνται από το ίδρυμα για την αξιολόγηση της βιωσιμότητας νομικού προσώπου, σύμφωνα με τη μεθοδολογία που το ίδρυμα ακολουθεί για την αξιολόγηση αυτή, λαμβάνοντας υπόψη τις κατευθυντήριες γραμμές της Τράπεζας της Ελλάδος (απόφαση ΠΕΕ 42/30.5.2014) και την παρ. 3, περίπτωση β, του παρόντος Κεφαλαίου.

Το ΦΕΚ με την τροποποίηση του Κώδικα Δεοντολογίας


fek_TtE-kodikas



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προαπαιτούμενα: Αυτοί είναι οι 154 που «παρέδωσαν» τη χώρα στους δανειστές! (φωτογραφίες)

Ποιοι είπαν «ΝΑΙ» επί της αρχής – Με τη σφραγίδα Τσίπρα – Καμμένου η χώρα παραδόθηκε στους δανειστές – Απρόβλεπτες πλέον οι συνέπειες του μνημονίου και η οργή του κόσμου

Με την ψήφιση των παράλογων προαπαιτούμενων οι βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. δίνουν τη χαριστική βολή στον ελληνικό λαό και γράφουν τις πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής Αριστεράς – Δείτε ποιοι καταδίκασαν τη χώρα στην ύφεση με τις ψήφους τους – 154 «ΝΑΙ» επί της αρχής – Απούσα η Βασιλική Κατριβάνου, μοναδική απώλεια για τον ΣΥΡΙΖΑ – Καμαρώστε τους. Θα τους βρείτε μπροστά σας, στο δρόμο, στα καφενεία, στις εκλογικές τους περιφέρειες. Θα σας πουν το ίδιο παραμύθι: Δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά!


Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. (πλην της Βασιλικής Κατριβάνου που δήλωσε απούσα) ψήφισαν ΝΑΙ επί της αρχής και επί των 7 άρθρων στο πολυνομοσχέδιο – λαιμητόμος που ρυθμίζει τα προαπαιτούμενα και θα εκταμιεύσει τη δόση των 2 δισ. ευρώ.

Τίποτα δεν θα είναι πλέον το ίδιο στη χώρα, αφού με τα μέτρα του τρίτου μνημονίου οι απολαβές των μισθωτών στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα θα υποστούν καθολική κινεζοποίηση, οι συντάξεις στο μεγαλύτερο μέρος τους θα πέσουν σε χρόνο ρεκόρ κάτω από 400 ευρώ και θα αφανιστεί η έννοια του «ελληνικού επιχειρείν», αφού τα ξένα funds θα αγοράσουν έναντι πινακίου φακής όλες τις επιχειρήσεις.

Παράλληλα με το μπαράζ των αποκρατικοποιήσεων δεν θα μείνει τίποτα υπό τον έλεγχο του κράτους και επίσημα πλέον η Ελλάδα θα μετατραπεί σε «μπανανία» της Ευρώπης και σε μια απέραντη αποικία χρέους. Οι επόμενες γενιές θα ζήσουν τον εφιάλτη της οικονομικής κατοχής και της απόλυτης φτώχειας, όπως την έζησαν οι παππούδες μας τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια.

Η πλήρης διάλυση της κοινωνικής πρόνοιας, της δημόσιας υγείας είναι γεγονός, με τη σφραγίδα της τρόικας και των δανειστών. Η υποτακτικότητα που επέδειξαν τόσο ο Τσίπρας και όσο ο Καμμένος δεν έχει γυρισμό.

Από τη στιγμή που οι δανειστές κατάφεραν να συντρίψουν και την τελευταία αντίσταση στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας, όλα τα άλλα είναι εύκολα για αυτούς.

Το ερώτημα είναι: Πώς θα κοιτάξουν στα μάτια τα παιδιά τους οι βουλευτές που ψήφισαν τα μέτρα;

155 άνθρωποι που εξελέγησαν, υφαρπάζοντας την ψήφο του λαού, θα μπορούν άνετα να ζουν με τις 5.700 ευρώ το μήνα που τους προσφέρει η «μπανανία» της Ευρώπης. Εμείς θα δίνουμε το αίμα μας για 580 ευρώ μισθό και 360 ευρώ σύνταξη για να μπορούν οι «χειροκροτητές» της τρόικας – δήθεν αντιπρόσωποι του λαού να αποφασίζουν για το μέλλον των δισέγγονών μας.

Δείτε τα πρόσωπά τους και κρατήστε τα καρφωμένα μέσα στο μυαλό σας. Για όσα θα συμβουν από εδώ και στο εξής, αυτοί που βλέπετε είναι 100% υπεύθυνοι.

Δείτε τους καλά γιατί αυτοί δεν θα μπορέσουν ποτέ να σας δουν κατάματα.




new vouli 2new vouli 3
new vouli 4



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Ιστορία γράφτηκε από λακέδες …Από εδώ και πέρα είμαστε σε πόλεμο. Εμείς απέναντι σε εσάς

Τα ψέματα τελείωσαν. Κι ο χρόνος σας επίσης. Κι αν πιστεύετε ότι οι πρόσφατες εκλογές, το νοθευμένο αποτέλεσμα της κάλπης, στην οποία ψήφισαν οι παραπλανημένοι από τα παραμύθια σας ψηφοφόροι, θα σας κρατήσει στην εξουσία, ο κόσμος, αυτός ο κόσμος που σας ψήφισε, που σας εμπιστεύτηκε, θα σας αποδείξει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο ότι κάνατε λάθος. Η τύχη σας θα είναι αυτή που αξίζει στους προσκυνημένους. Και η Ελλάδα δυστυχώς έχει πολλούς από δαύτους. Αλλά είχε πάντα και τρόπο να καθαρίζει τους λεκέδες από την Ιστορία της. Και τους λακέδες επίσης.

Πολλούς σαν κι εσάς, που έσκυψαν το κεφάλι στον εχθρό κι έγιναν γενίτσαροι και γερμανοτσολιάδες. Πολλούς σαν κι εσάς που αντί να σταθούν όρθιοι, έσκυψαν και στήθηκαν στα τέσσερα… Ναι Καμμένε, στα τέσσερα.

Όσα χρόνια κι αν περάσουν οι Έλληνες ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΠΟΤΕ, ότι το βράδυ της 17ης Οκτωβρίου ξεπουλήσατε την υγεία τους στα γεράκια της τρόικας. Δεν θα ξεχάσουν ΠΟΤΕ ότι καταδικάσατε τις επόμενες γενιές, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, να ψάχνουν το γιατρικό τους σε σκευάσματα αμφιβόλου ποιότητας από τριτοκοσμικές χώρες. Σε μαντζούνια. Δεν θα ξεχάσουν ΠΟΤΕ ότι για το χρήμα και τις προσωπικές σας φιλοδοξίες, θα κλείσουν δεκάδες χιλιάδες σπίτια ακόμα… Σπίτια Ελλήνων. Το ακούτε αυτό; ΕΛΛΗΝΩΝ! 11.000 ανθρώπων που πάλεψαν και παλεύουν ακόμη σκληρά για να είναι το ελληνικό φάρμακο μέσα στα καλύτερα του κόσμου. Για να κρατάνε τη γαλανόλευκη ψηλά! Ναι αυτή τη σημαία που εσείς την έχετε καταντήσει πατσαβούρι… Που την παραδίδετε γονυπετείς στον εχθρό, χωρίς καν να δώσετε μία μάχη. Έτσι για τα μάτια του κόσμου. Ριψάσπιδες.

Ο Καρόνε ήξερε τι έκανε. Ήξερε που να βασιστεί ώστε να γκρεμίσει την ελληνική φαρμακοβιομηχανία για χάρη των Εβραίων. Ήξερε που να ποντάρει ώστε οι Έλληνες να πεθαίνουν πριν προλάβουν να βγουν στη σύνταξη… Ήξερε ότι θα βρει πρόθυμους Εφιάλτες για να του ανοίξουν τις Θερμοπύλες.

Η Ελλάδα πατριώτες, δεν είναι πια πειραματόζωο. Είναι κάτι χειρότερο. Η ομορφότερη χώρα του κόσμου έγινε πεδίο βολής, φαιό νταμάρι. Στρατόπεδο συγκέντρωσης αιχμαλώτων, μελλοθανάτων, που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Έγινε η χώρα που κανείς δεν θέλει να μεγαλώσουν τα παιδιά του.

Η Ελλάδα είναι πια πατρίδα ανθρώπων που πίστεψαν και εναπόθεσαν τις τελευταίες τους ελπίδες σε ξεπουλημένους ηγέτες μιας χρήσης. Σε κοινούς πολιτικούς απατεώνες, οι οποίοι μας χόρτασαν παραμύθι…

Το έγκλημα που συντελέστηκε πριν λίγο στη Βουλή, στο ναό της διαφθοράς, στη γκαρσονιέρα των δανειστών, ήταν προμελετημένο και ειδεχθές. Κι όλοι εσείς που είπατε για μια ακόμη φορά «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» είστε «δολοφόνοι». Ναι «ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ». Εκτός κι αν το να φαρμακώνεις τον κοσμάκη με… μαντζούνια ή το να μετατρέπεις τη φαρμακευτική περίθαλψη σε προνόμιο της ελίτ είναι κάτι λιγότερο από δολοφονία.

Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένε, συγκυβερνήτες της πλάκας, συνέταιροι στο ξεπούλημα της χώρας, πολιτικάντηδες της κακιάς ώρας, ο ελληνικός λαός ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ. Θα φροντίσουμε εμείς γι’ αυτό. Από σήμερα είμαστε σε πόλεμο… Και να είστε σίγουροι ότι οι Έλληνες θα νικήσουν. Θα νικήσουμε. Ακόμη κι αν χρειαστεί να σας πολεμάμε μέχρι να παγώσει η Κόλαση… Για μας δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ή ταν ή επί τας…








newsbomb



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Spiegel: Η Γερμανία πλήρωσε τη FIFA για να πάρει το Μουντιάλ του 2006

Σύμφωνα με το Spiegel η γερμανική επιτροπή διεκδίκησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 φέρεται να είχε χρηματίσει τη FIFA για να κερδίσει την ανάθεση. Η FIFA, προς το παρόν, δεν επιθυμεί να σχολιάσει το θέμα.

Tο γερμανικό ποδόσφαιρο μοιάζει να βυθίζεται στην μεγαλύτερη κρίση του μετά τα σκάνδαλα χρηματισμού στο γερμανικό πρωτάθλημα (Bundesliga) κατά τη δεκαετία του 1970, σχολιάζει η Deutsche Welle, επικαλούμενη πληροφορίες του περιοδικού Der Spiegel πως η ανάθεση της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου το 2006 φέρεται να έγινε κατόπιν χρηματισμού της FIFA, μέσω κατάθεσης υπέρογκου ποσού που προήλθε από μυστικές δοσοληψίες και «μαύρα ταμεία».

Όπως αναφέρει το Spiegel η γερμανική επιτροπή διεκδίκησης του Μουντιάλ είχε συστήσει κρυφό ταμείο, στο οποίο ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Αdidas Ρομπέρ Λουί Ντραϊφούς είχε καταθέσει το ποσό των 10,3 εκατομ. ελβετικών φράγκων, με άλλα λόγια 6,7 εκατομ. ευρώ, με τη μορφή μυστικού δανείου. Εμπλεκόμενοι στην πολύκροτη υπόθεση φέρεται να είναι ο τότε επικεφαλής της γερμανικής επιτροπής διεκδίκησης, Φραντς Μπεκενμπάουερ αλλά και ο νυν πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (DFB), Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ καθώς και άλλοι παράγοντες του γερμανικού ποδοσφαίρου.

H «μαύρη» διαδρομή των 6,7 εκατομ. ευρώ

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με την Deutsche Welle που επικαλείται το δημοσίευμα του Spiegel, ο διευθύνων σύμβουλος της Adidas φέρεται να είχε δανείσει το επίμαχο ποσό ως ιδιώτης, λίγο πριν την ανακοίνωση της ανάθεσης της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης στη Γερμανία στις 6 Ιουλίου του 2000. Ωστόσο το ποσό αυτό δεν εμφανίστηκε ποτέ ούτε στον προϋπολογισμό της επιτροπής διεκδίκησης αλλά ούτε, μετά την ανάθεση, και στον προϋπολογισμό της επιτροπής διοργάνωσης του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2006. Ένα χρόνο πριν από τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου ο Ντραϊφούς απαίτησε να του επιστραφεί το ποσό των 6,7 εκατομ. ευρώ που είχε διαθέσει ως δάνειο.

Ως εκ τούτου η οργανωτική επιτροπή ζήτησε τόσο από τον Μπεκενμπάουερ όσο και από τον Νίρσμπαχ να επιστρέψουν το «μαύρο» δάνειο με... διακριτικότητα. Στη συνέχεια το ποσό αυτό επεστράφη τελικά μέσω ενός λογαρισμού της FIFA από τη Γενεύη σε έναν τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα του Ντραϊφούς στη Ζυρίχη. Το ποσό εμφανιζόταν ως γερμανική συνεισφορά στη διοργάνωση ενός γκαλά της FIFA στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, το οποίο όμως δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Σιγή ιχθύος από Μπεκενμπάουερ και Νίρσμπαχ

Σύμφωνα με το Spiegel το αρχικό δάνειο του Ντραϊφούς προς την γερμανική επιτροπή διατέθηκε προφανώς για την εξαγορά των ψήφων των τεσσάρων ασιατών εκπροσώπων στο εκτελεστικό συμβούλιο της FIFA. Kαι οι τέσσερεις ασιάτες είχαν ψηφίσει, ακριβώς όπως και οι ευρωπαίοι «ομόλογοί» τους, υπέρ της ανάθεσης της παγκόσμιας διοργάνωσης στη Γερμανία. Έτσι η Γερμανία επιλέχθηκε με 12 έναντι 11 ψήφους. Κατά τον τελευταίο γύρο απείχε ο εκπρόσωπος της Νέας Ζηλανδίας.

«Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αντίδραση από την πλευρά τόσο του Μπεκενμπάουερ όσο και του Νίρσμπαχ. Αντίστοιχα ούτε και η FIFA θέλησε να προβεί σε κάποιο σχόλιο αναφορικά με την υπόθεση. Στο μεταξύ η DFB από την πλευρά της, σε σημερινή της ανακοίνωση, αναγνωρίζει ότι πράγματι τον Απρίλιο του 2000 καταβλήθηκε το επίμαχο ποσό στη FIFA, αλλά για άλλους λόγους (πιθανώς συμμετοχή σε ένα πολιτιστικό πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου) και σίγουρα όχι για την εξαγορά της ανάθεσης του Μουντιάλ του 2006 στη Γερμανία», γράφει  Deutsche Welle αναδημοσιεύοντας τις πληροφορίες για το νέο γερμανικό σκάνδαλο.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κατατέθηκε η τροπολογία: Δεν παραγράφεται η Λίστα Λαγκάρντ

Τροπολογία για την παράταση κατά ένα έτος της δυνατότητας του Δημοσίου να διενεργήσει φορολογικό έλεγχο σε όσες υποθέσεις έχουν ήδη εκδοθεί εντολές ελέγχου ή εισαγγελικές παραγγελίες ή θα εκδοθούν εντολές ελέγχου ή εισαγγελικές παραγγελίες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015, κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, προκειμένου να εξαλειφθεί μεταξύ άλλων και ο κίνδυνος παραγραφής αδικημάτων που σχετίζονται με τη λίστα Λαγκάρντ.

«Η τροπολογία αυτή κλείνει οριστικά ένα μεγάλο πρόβλημα το οποίο υπήρχε και αναδείχθηκε αυτές τις μέρες», δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης και εξέφρασε την ελπίδα η εν λόγω τροπολογία να ψηφιστεί ομόφωνα. Σημειώνεται πως την τροπολογία είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, κατά την ομιλία του επί του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα - Αρθρο 17 (αναδιάρθρωση ΟΑΣΑ): «Ναι» ψήφισαν 169 βουλευτές, «όχι» 125 βουλευτές

Με 154 «ναι» υπερψηφίστηκε από την Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, το οποίο ξεκλειδώνει τη δόση των 2 δις ευρώ βάσει της συμφωνίας του τρίτου προγράμματος. Σημειώνεται πως η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, απουσίαζε. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής από όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ενώ καταψηφίστηκε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης (140 βουλευτές).

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν συνολικά 294 βουλευτές. Απόντες από τη διαδικασία ήταν οι Βασιλική Κατριβάνου (ΣΥΡΙΖΑ), Άδωνις Γεωργιάδης (ΝΔ), Άννα Καραμανλή (ΝΔ), Φώφη Γενηματά (ΠΑΣΟΚ), Γιάννης Μανιάτης (ΠΑΣΟΚ), Κατερίνα Μάρκου (Ποτάμι). Όλοι οι απόντες με επιστολή τους γνωστοποιούσαν την ψήφο τους, η οποία ήταν στην ίδια γραμμή με τα κόμματά τους, ωστόσο οι επιστολές δεν προσμετρούνται.

Ονομαστική ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε και για συγκεκριμένα άρθρα. Ειδικότερα τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για επτά άρθρα (1, 2, 5, 10, 13, 14, 17, 21) του πολυνομοσχεδίου. Το άρθρο 1 αφορούσε τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, το άρθρο 2  φορολογικά θέματα, το άρθρο 5 τις αλλαγές στις 100 δόσεις, το άρθρο 10 τη δημοσιονομική διαχείριση, το άρθρο 13 τα ανταποδοτικά τέλη των ΟΤΑ, το άρθρο 14 τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, το άρθρο 17 αναδιάρθρωση ΟΑΣΑ και το άρθρο 21 ειδική εισφορά συνταξιούχων.  Από τους ΑΝΕΛ, όπως είχε προαναγγείλει, διαφοροποιήθηκε ο Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος ψήφισε «ναι» επί της αρχής αλλά καταψήφισε επί μέρους άρθρα. 
Αναλυτικά:
  • Επί της αρχής: «Ναι» ψήφισαν 154 βουλευτές, «όχι» 140 βουλευτές
  • Αρθρο 1 (συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις): «Ναι» ψήφισαν 154 βουλευτές, «όχι» 140 βουλευτές
  • Αρθρο 2 (φορολογικά θέματα): «Ναι» ψήφισαν 154 βουλευτές, «όχι» 140 βουλευτές
  • Αρθρο 5 (ρυθμίσεις των εκατό δόσεων): «Ναι» ψήφισαν 154 βουλευτές, «όχι» 140 βουλευτές
  • Αρθρο 10 (δημοσιονομική διαχείριση): «Ναι» ψήφισαν 163 βουλευτές, «όχι» 131 βουλευτές
  • Αρθρο 13 (ανταποδοτικά τέλη των ΟΤΑ): «Ναι» ψήφισαν 153 βουλευτές, «όχι» 141 βουλευτές
  • Αρθρο 14 (πρόωρες συνταξιοδοτήσεις): «Ναι» ψήφισαν 242 βουλευτές, «όχι» 52 βουλευτές
  • Αρθρο 17 (αναδιάρθρωση ΟΑΣΑ): «Ναι» ψήφισαν 169 βουλευτές, «όχι» 125 βουλευτές
  • Αρθρο 21 (ειδική εισφορά συνταξιούχων): «Ναι» ψήφισαν 153 βουλευτές, «όχι» 141 βουλευτές


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κίνδυνοι για το νοσηλευτικό προσωπικό στο χώρο του χειρουργείου

Κείμενο: Χρυσούλα Μπαντίνου

Ποιοί κίνδυνοι ελοχεύουν στο χειρουργείο για το ίδιο το προσωπικό και ποιά είναι τα συμπτώματα που επιβαρύνουν την υγεία τους;

Θέματα που αφορούν τα προβλήματα της υγείας των νοσηλευτών στο χειρουργείο παρουσιάστηκαν σε στρογγυλή τράπεζα, στο 12ο Συνἐδριο της Χειρουργικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (ΧΕΒΕ), που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα στις 9 -11 Οκτωβρίου.

Η έρευνα παρουσιάστηκε από την κα. Θεοδώρα Κιουρτσή, νοσηλεύτρια του Χειρουργείου Γ.Ν. Καβάλας στο πλαίσιο της νοσηλευτικής ημερίδας που διαξαγόταν παράλληλα με τις εργασίες του Συνεδρίου.

Οι αιτίες, που επιβαρύνουν την υγεία, στο χώρο της νοσηλευτικής χειρουργικής, χωρίζονται σε φυσικές και μηχανικές όπως οι μυοσκελετικές κακώσεις, η πολύωρη στατική εργασία-ορθοστασία, ο χειρισμός των μηχανημάτων καθώς και η μεταφορά υλικών και ο χειρισμός των ασθενών. Επιβαρυντική επίσης μπορεί να αποτελέσει η ιοντίζουσα ακτινοβολία (ακτίνες Χ, ακτίνες γ και οι σωματιδιακές ακτινοβολίες α, β, γ), ενώ για την προστασία τους επιβάλλεται η θωράκιση της αίθουσας με ακτινοπροστατευτικό υλικό, ο συνεχής έλεγχος των μηχανημάτων καθώς και η χρήση δοσίμετρων.

Το προσωπικό επίσης που έρχεται σε επαφή με το χειρουργικό καπνό εμφανίζει συχνά πονοκεφάλους, ναυτίες, βήχα, αλλεργίες και δερματικούς ερεθισμούς.

Ακόμη και μέσα στο χώρο του χειρουργείου, ο θόρυβος αποτελεί έναν παράγοντα επιβαρυντικό στην ψυχοσωματική υγεία του νοσηλευτικού προσωπικού. Αυτός προέρχεται τις περισσότερες φορές από τη χρήση του εξοπλισμού, όπως μετακίνηση τροχηλάτων και μηχανημάτων, πτώση μεταλλικών εργαλείων, λειτουργία και συναγερμό από monitors και μηχανήματα αναισθησίας.

Πηγή όμως θορύβου μπορούν να αποτελέσουν οι συνομιλίες του προσωπικού την ώρα της εργασίας και το σύστημα ενδοεπικοινωνίας.

Ένας σημαντικός κίνδυνος παραμένουν οι μολύνσεις, που αφορούν την επαφή του νοσηλευτικού προσωπικού με μολυσματικό υλικό του ασθενή. Αυτό κυρίως συμβαίνει είτε με τρύπημα από βελόνα, είτε με κόψιμο από νυστέρι με σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία, λόγω της πιθανότητας μετάδοσης ασθενειών.

Σημαντική όμως κατηγορία κινδύνων είναι αυτοί που προέρχονται από χημικά αίτια. Πολλά από τα καθαριστικά είναι επικίνδυνα για το προσωπικό, γιατί είναι καυστικά και διαβρωτικά και απελευθερώνουν αναθυμιάσεις, ενώ η επαφή μπορεί να προκαλέσει δερματίτιδες, εγκαύματα, αναπνευστικά προβλήματα ακόμη και καρκινογενέσεις.

Επιπλέον, τα αναισθητικά αέρια σε μεγάλες συγκεντρώσεις μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα αναπαραγωγής, κεφαλαλγίες καθώς και ηπατική και νεφρική τοξικότητα. Σε αυτές τις περιπτώσεις προτείνεται η αποφυγή της πολύ στενής επαφής με τον ασθενή στο χώρο της ανάνηψης καθώς και η καλή εφαρμογή της προσωπίδας στο πρόσωπο των ασθενών, χωρίς να αφήνει τα περιθώρια για τυχόν απώλειες.

Οι αλλεργίες ωστόσο καραδοκούν και στο χειρουργείο και συνήθως προκαλούνται από τη χρήση χειρουργικών γαντιών και αντισηπτικών υγρών με αποτέλεσμα να προκαλούν ερεθισμό στο δέρμα των χεριών καθώς και τοπικά οιδήματα. Είναι σημαντικό για την αποφυγή αυτών των αλλεργιών η συχνή χρήση ενυδατικής αλοιφής χεριών καθώς και χρήση υποαλλεργικών γαντιών.

Τέλος, στην έρευνα αναφέρθηκαν και οι ψυχοκοινωνικοί κίνδυνοι με το στρες του χειρουργείου να είναι ο σημαντικότερος επιβαρυντικός παράγοντας. Ο φόρτος εργασίας, η έλλειψη συνεργασίας, αλλά και η έλλειψη προσωπικού και υλικού αυξάνουν το στρες κατά την ώρα της εργασίας. Συνθήκες τέτοιες στρεσσογόνες στο χώρο του χειρουργείου θεωρήθηκαν η έλλειψη αυτενέργειας, η διακεκομμένη εκτέλεση εργασίας, οι εντολές με έντονο τόνο, οι συγκρούσεις στο χώρο της εργασίας (διαπροσωπικές και ιεραρχικές), όσο και η χρονική πίεση και η έλλειψη επιβράβευσης.

Αυτό έχει ως άμεση συνέπεια την εμφάνιση του συνδρόμου της επαγγελματικής εξουθένωσης (burn out), με έντονη την αίσθηση της κόπωσης, των γαστρεντερικών διαταραχών, του εκνευρισμού και της κατάθλιψης, αλλά ακόμη και της χαμηλής αυτοεκτίμησης, της αδυναμίας συγκέντρωσης καθώς και της απώλειας libido.


Η θέση της γυναίκας στην χειρουργική

Στη φετινή θεματολογία του 12ο συνεδρίου της ΧΕΒΕ δόθηκε ξεχωριστά έμφαση στη θέση της γυναίκας στην χειρουργική και η επίδραση του φύλου στη χειρουργική σταδιοδρομία. Όπως ανέφερε στο ikypros ο πρόεδρος της Χειρουργικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, κ. Ευθύμιος Χατζηθεόκλητος, «είναι ένα θέμα που απασχολεί τα συνέδρια σε όλον το κόσμο, καθώς οι γυναίκες αρχίζουν να είναι πλειοψηφία στην ιατρική, είναι έξυπνες και μελετηρές και προχωρούν πιο εύκολα από τους άνδρες. Το επάγγελμά μας πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και επιπλέον η θέση της γυναίκας στην κοινωνία έχει αλλάξει. Οφείλουμε και εμείς να το δεχτούμε και μετά να βοηθήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση».

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου χρησιμοποιήθηκε εκπαιδευτικά ένα σύστημα εξομοίωσης με την μορφή υπολογιστή, που παραχωρήθηκε από την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία, προβάλλοντας διάφορα προγράμματα και καταστάσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει ο ιατρός πάνω στον ασθενή σε κατάσταση προσομοίωσης.

Στόχος της εταιρείας, όπως ανέφερε ο κ. Χατζηθεόκλητος, είναι η συνεχής επιμόρφωση και εκπαίδευση όλων των χειρουργών, αλλά και η εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στην κλινική πράξη προς όφελος του ασθενούς και όχι της βιομηχανίας.

Για πρώτη φορά επίσης διεξήχθη διαγωνισμός χειρουργικών γνώσεων των ειδικευομένων με ομάδες που αντιπροσώπευαν Κλινικές αλλά και ομάδες αποτελούμενες από συναδέλφους. « Στόχος του διαγωνισμού, είναι να συνειδητοποιήσουμε τα ελλείμματα μας, αλλά και εκεί που τα καταφέρνουμε να νιώσουμε αυτοπεποίθηση για να προχωρήσουμε μπροστά » ανέφερε ο πρόεδρος της ΧΕΒΕ. Aνακοίνωσε επίσης το 30ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής και Διεθνές Χειρουργικό Φόρουμ που θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη στις 9-12 Νοεμβρίου 2016.





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!