EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Μετρό Θεσσαλονίκης: Υπεγράφη η παραμονή των αρχαίων στο σταθμό ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ από το ΥΠΠΟ

Ο νέος υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, υπέγραψε εχθές απόφαση για την κατά χώραν διατήρηση των αρχαιοτήτων που βρέθηκαν στο σκάμμα του σταθμού "Βενιζέλου", στη συμβολή με την οδό Εγνατία.

Ο κ. Μπαλτάς υιοθέτησε την πιο πρόσφατη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου βάζοντας έτσι τέλος στην κατασκευή σταθμού του μετρό στη Βενιζέλου, αν βεβαίως τελικά ξεσκαλώσει και προχωρήσει το έργο της βασικής γραμμής που έχει σταματήσει από το Δεκέμβριο του 2014.

Σε αυτή τη φάση μπορεί κανείς να πει πως ο Γιάννης Μπουτάρης, πέτυχε στο 100% το στόχο του, δηλαδή να μην αποσπαστούν τα αρχαία για να κατασκευαστεί ο σταθμός, έστω και αν είχε, με την προηγούμενη Υπουργική Απόφαση, εξασφαλισθεί η επανατοποθέτησή τους και η ανάδειξή τους εντός του σταθμού. Τα αρχαία λοιπόν μένουν στη θέση τους προκειμένου να δημιουργηθεί μία υπόγεια αρχαιολογική πλάζα.

Σε δήλωσή του στο ραδιοφωνικό σταθμό στο Κόκκινο, ο κ. Μπαλτάς μίλησε "και για αρχαία και για μετρό", θέση που ανοιχτά έχει πάρει και ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, κάτι που όμως αμφισβητεί ο τεχνικός κόσμος, όπως άλλωστε αμφισβητήθηκε στην συζήτηση που πρόσφατα πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο με θέμα συζητήσης την πρόταση του Δήμου για το σταθμό "Βενιζέλου".

Αυτά πάντως που πληροφορείτα η Voria.gr, από ειδικούς στα υπόγεια έργα, που γνωρίζουν καλά την περίπτωση του σταθμού "Βενιζέλου", είναι τα εξής:

Εάν τα αρχαία δεν αποσπασθούν ο σταθμός δεν κατασκευάζεται, όχι για λόγους υψηλού κόστους, αλλά για λόγους ασφαλείας και των ίδιων των αρχαιοτήτων (σ.σ η εκσκαφή θα πρέπει να πάει σε μεγαλύτερο βάθος) όπως και των μεταγενέστερων κατασκευών που υπάρχουν τριγύρω.

Επιπλέον, από πηγή της Αττικό Μετρό Α.Ε. αυτή τη φορά, επισημαίνεται ότι η Υ.Α. παρουσιάζει προβλήματα γιατί δεν υπάρχει αναφορά στις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για να δημιουργηθεί φρέαρ που θα επιτρέπει την ασφαλή λειτουργία του συρμού, χωρίς τη "Βενιζέλου".

Πέραν αυτού, ζήτημα θα προκύψει και με τη μελέτη της αρχαιολογικής πλάζας, της οποίας μεν την επίβλεψη το Υπουργείο αναθέτει στο Δήμο, αλλά με την συνεπικούρηση της Αττικό Μετρό Α.Ε., η οποία όμως, από τη στιγμή που δεν κατασκευάζεται σταθμός στη περιοχή παύει να έχει ενδιαφέρον για τις αρχαιότητες καθώς, όπως έχει λεχθεί, έχει άλλο αντικείμενο, σαν τεχνική εταιρεία που φτιάχνει υπόγεια έργα.





Πηγή


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συγκοινωνίες Αθηνών: Τρικυμία φέρνει η αύξηση των εισιτηριων στα ΜΜΜ

Τρικυμία φέρνει η επερχόμενη αύξηση κατά 10% της άυξησης των τιμών στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς της Αθήνας. Μετά τη σχετική δήλωση του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, άρχισαν οι αντιδράσεις από τα κόμματα με τη ΝΔ και το Ποτάμι να εκφράζονται αρνητικά.

Η Νέα Δημοκρατία μέσω του Τομεάρχη Υποδομών της κο Λευτέρη Αυγενάκη εξέδωσε μία σκληρή ανακοίνωση όπου κάνει λόγο για αυτοδιάψευση του Υπουργού. Συγκεκριμένα λέει: "Επιβεβαίωσε ο αρμόδιος Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης την αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων μετά την αύξηση του ΦΠΑ στο 23%.  Συνεπώς, η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου θα ανέβει στο 1,30 ευρώ από 1,20 ευρώ και του μειωμένου εισιτηρίου στο 0,65 ευρώ από 0,60 ευρώ που είναι σήμερα.

Η φορολόγηση των μεταφορών με ΦΠΑ 23% από 13% που ισχύει από τον Σεπτέμβριο, καθώς και η επιβάρυνση των αστικών συγκοινωνιών από την ελεύθερη μετακίνηση πολιτών που ίσχυσε με την επιβολή του ελέγχου κεφαλαίων το καλοκαίρι του 2015 με πάνω από 10 εκατ. ευρώ, οδηγούν στην αναπροσαρμογή των τιμών των εισιτηρίων προς τα πάνω.

Για ακόμη μια φορά ο κ. Σπίρτζης διαψεύδει τον εαυτό του, αφού μέχρι πρότινος διαβεβαίωνε πως οι μετακινούμενοι δεν θα επιβαρυνθούν από την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στις μεταφορές.

Ο κ. Υπουργός ανακοίνωσε αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων για να καλυφθούν τα ελλείμματα των αστικών συγκοινωνιών! Αφού έκανε τον «κουβαρντά» με τις δωρεάν μετακινήσεις τις ημέρες του δημοψηφίσματος, αφού εξάντλησε το λαϊκισμό με την ανοχή –αν όχι υποστήριξη-  στο κίνημα «δεν πληρώνω», αφού προσπάθησε να φανεί «γενναιόδωρος» με δωρεάν μετακινήσεις ακόμη και των τουριστών τις πρώτες ημέρες επιβολής των κεφαλαιακών ελέγχων που επιβλήθηκαν με ευθύνη της κυβέρνησης του, τώρα έφθασε η ώρα να πληρωθεί ο λογαριασμός αυξάνοντας τις τιμές των εισιτηρίων.

«Κουβαρντάς» με τα λεφτά των άλλων και «μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα»!».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το Ποτάμι καθώς κατέθεσε και σχετική ερώτηση (από Γ.Μαυρωτά και Σ.Δανέλλη) και λέει μεταξύ άλλων:

Ο Υπουργός κ. Σπίρτζης προανήγγειλε την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων κατά 10%, εξαιτίας της αλλαγής του ΦΠΑ. Ωστόσο ο ίδιος ο κ. Υπουργός 3 μήνες πριν αλλά και μόλις πρόσφατα η Γενική Γραμματέας επί θεμάτων Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κα. Πέρκα, είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν άλλοι τρόποι αντιμετώπισης της αλλαγής του καθεστώτος ΦΠΑ στις μετακινήσεις από 13% σε 23%.

Εν όψει του δημοψηφίσματος της 5 Ιουλίου ο κ. Υπουργός είχε προχωρήσει τότε, στην απόφαση όλοι οι πολίτες να μετακινούνται δωρεάν με τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες για δύο περίπου εβδομάδες. Ο κ. Σπίρτζης κοστολόγησε την ενέργειά του αυτή σε 10 εκατομμύρια ευρώ έλλειμμα για το ταμείο του ΟΑΣΑ. Συγχρόνως παρείχε στους πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, τη δυνατότητα της δωρεάν πρόσβασής τους στα ΜΜΜ με την υπόσχεση η επιλογή αυτή να αντισταθμιστεί με εξοικονόμηση χρηματικών πόρων από άλλες δράσεις.

Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά, οι άκρατες υποσχέσεις και «φιλολαϊκές» τύπου κινήσεις της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τόσο κατά το δημοψήφισμα όσο και προεκλογικά, πέφτουν στο κενό και τελικά προκαλούν μεγάλα προβλήματα στην καθημερινότητα και την οικονομική κατάσταση των πολιτών. Οι απλοί πολίτες που κατά κύριο λόγο χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ θα κληθούν μέσα στον ορυμαγδό των νέων φορολογικών μέτρων, να πληρώσουν οι ίδιοι και τα ελλείμματα των αστικών συγκοινωνιών.

Επειδή η ευκαιριακή και «εύκολη» άσκηση πολιτικής για την αλίευση ψήφων έχει συσσωρεύει κόστος το οποίο στο τέλος καλείται να πληρώσει πάλι ο ελληνικός λαός.

Επειδή την ανυπαρξία διαπραγμάτευσης, τα λάθη όλων αυτών των μηνών και τη σύναψη του 3ου μνημονίου από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα επιβαρύνεται εις το πολλαπλάσιο ο Έλληνας φορολογούμενος.

Και επειδή οι αυξήσεις των εισιτηρίων πρόκειται να πλήξουν όσους ανήκουν στα μικρομεσαία και οικονομικά ασθενέστερα τμήματα του πληθυσμού.

Ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός:

    Ποιο είναι το κόστος της δωρεάν μετακίνησης των πολιτών την περίοδο του δημοψηφίσματος από 30 Ιουνίου έως και 15 Ιουλίου 2015, λαμβάνοντας υπόψη τις επίσημες εκτιμήσεις του ΟΑΣΑ και σε σύγκριση με τα εποχιακά δεδομένα του εν λόγω διαστήματος;
    Έχει αποδώσει το μέτρο διευκόλυνσης της μετακίνησης των ανέργων; Ποιος είναι ο αριθμός των ανέργων οι οποίοι κάνουν χρήση του μέτρου της δωρεάν μετακίνησης με τις αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα;
    Ποιες δράσεις και ενέργειες αναζητήθηκαν ή έγιναν προκειμένου να υπάρξει εξοικονόμηση χρημάτων έτσι ώστε να μην αυξηθούν οι τιμές των εισιτηρίων και να διατηρηθεί η δωρεάν πρόσβαση των ανέργων στα ΜΜΜ;
    Ποιες είναι οι οφειλές άλλων φορέων του δημοσίου προς τον ΟΑΣΑ;
    Πρόκειται να επεκταθεί το μέτρο της δωρεάν μετακίνησης ανέργων και σε άλλες πόλεις και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα;



ypodomes.com


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι συμβαίνει με τα «θαλασσοδάνεια» του ΣΚΑΪ;

Το παιχνίδι της επιβίωσης των συστημικών καναλιών με δάνεια των οποίων τις εγγυήσεις πληρώνει ο ελληνικός λαός μέσω ΤΧΣ είναι μία από τις μεγαλύτερες «πληγές» στο χώρο της ενημέρωσης.

Για να είμαστε απολύτως σαφείς και συγκεκριμένοι, με τροχό τα ΜΜΕ που έχουν στην ιδιοκτησία τους, οι καναλάρχες έπαιρναν – και αρκετοί παίρνουν ακόμα και μέσα στην κρίση – δυσθεώρητα δάνεια από συστημικές τράπεζες ή μη, χωρίς να βάζουν ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους και στη συνέχεια ουδείς γνωρίζει πού πάνε αυτά τα χρήματα, την ίδια ώρα που η Τράπεζα της Ελλάδας αρνείται ακόμα και τώρα να δώσει στην κυβέρνηση τα σχετικά στοιχεία.

Οι ίδιοι άνθρωποι, που με αυτές τις πρακτικές καταφέρνουν να επιβιώνουν επί σειρά ετών, ζητούν πάλι από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. να ξαναπάρουν κανάλια και να έχουν προνομιακή μοριοδότηση για να συνεχίζουν να λαμβάνουν «θαλασσοδάνεια». Μάλιστα, σπεύδουν χωρίς ίχνος ντροπής να ζητήσουν από τους τραπεζίτες να «κουρέψουν» τα «θαλασσοδάνειά» τους, ενώ αρκετοί χρησιμοποιούν το κόλπο της… πληρωμής μέσω ανταποδοτικής διαφήμισης, αποδεικνύοντας πως τα θέλουν όλα δικά τους.

Το Newsbomb.gr ανοίγει το φάκελο των… θαλασσοδανεισμένων καναλιών και θα φέρει στο προσκήνιο όλες τις υποθέσεις που ακόμα… ερευνά η κυβέρνηση, αλλά και η ελληνική δικαιοσύνη, αφού τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν λάβει δάνεια και από την Αγροτική Τράπεζα.

Αρκεί, σε πρώτη φάση, να δει κανείς με προσοχή τους ισολογισμούς των Μέσων Ενημέρωσης που ανήκουν στο ΣΚΑΪ – και αποτελούν ένα μόνο παράδειγμα – για να διαπιστώσει το πώς παιζόταν το «παιχνίδι» τα προηγούμενα χρόνια.

Στον πίνακα 1 φαίνεται ότι μια από τις εταιρείες του ΣΚΑΪ έχει μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις πάνω από 29 εκατομμύρια ευρώ με ίδια κεφάλαια 14 εκατομμύρια.


ΕΚ1


Σε άλλη εταιρεία που ανήκει στον ίδιο όμιλο, εμφανίζονται δανειακές υποχρεώσεις άνω των 21 εκατομμυρίων, με το ίδιο μετοχικό κεφάλαιο της πρώτης εταιρείας, τα 14 εκατομμύρια.


ΕΚ2

Από τους πίνακες είναι απόλυτα εμφανές ότι ο ΣΚΑΪ λάμβανε δάνεια χωρίς να κάνει αντίστοιχες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

Αν λοιπόν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ.ΕΛ. εφαρμόσει όλα όσα έχει υποσχεθεί προεκλογικά, τότε όλοι οι καναλάρχες θα έχουν σοβαρό πρόβλημα, αφού τα όποια δάνεια λαμβάνουν θα πρέπει πλέον να συμβαδίζουν και με ανάλογες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Κοινώς, πλέον θα μπορούν να παίρνουν τόσα όσα μπορούν να εξυπηρετούν. Δηλαδή, τίποτα…

Αν κάποιοι νομίζουν ότι θα συνεχίζουν να «παριστάνουν» τους εκδότες με λεφτά του ελληνικού λαού πλανώνται πλάνην οικτρά…

Υ.Γ. Για όσους δεν κατάλαβαν, τα χρήματα που δανείζουν οι τράπεζες είναι με εγγυήσεις του ΤΧΣ που πλήρωσε με αίμα ο ελληνικός λαός.



Newsbomb
 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πουλήστε τα δάνεια στους δανειολήπτες και όχι στα ληστρικά Hedge Funds

Το δόγμα του σοκ που εφαρμόζει το αδηφάγο χρηματοπιστωτικό σύστημα για να δεσμεύσει τις περιουσίες των Ελλήνων και να μετατρέψει το δημόσιο χρέος σε ιδιωτικό.

Το «δόγμα του σοκ» είναι εδώ και ήρθε για να μετατρέψει το Δημόσιο Χρέος σε Ιδιωτικό, καθιστώντας όλους τους πολίτες δέσμιους των τραπεζών και του… Μεγάλου Αδερφού που θα ελέγχει πλέον τα πάντα.

Το σύγχρονο αδηφάγο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα, σε αγαστή συνεργασία με το πολιτικό κατεστημένο και με «χειρουργικό» τρόπο, εξαϋλώνει το ρευστό από την καθημερινότητα μας, δημιουργώντας, παράλληλα, ενοχικά σύνδρομα στη ζωή των Ελλήνων.

Απομυθοποιεί το χρήμα ως αποθηκευτικό μέσο και το μετατρέπει σε μέσο ανταλλακτικής αξίας καταναλωτικών αγαθών και χρόνου.

Έτσι «έστησαν» το παιχνίδι

Οι δανειστές και οι παράγοντες που κινούν τα νήματα της ευρωπαϊκής αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας, αρχικά, δημιούργησαν ένα «σοκ» ύφεσης και τρομολαγνίας, βυθίζοντας μια χώρα στο φαύλο κύκλο του δημόσιου χρέους το οποίο ονόμασαν «μη διαχειρίσιμο» και «μη βιώσιμο».
Στη συνέχεια, με πρόσχημα τη διαδικασία της έκτακτης ανάγκης και των έκτακτων συνθηκών, το ίδιο το σύστημα, έστειλε τεχνικά κλιμάκια και ειδικούς οι οποίοι ανέλαβαν να ρυθμίσουν το χρέος αυτό με νέα δάνεια και με διάφορα τρικ όπως το PSI, η εσωτερική υποτίμηση, η φτωχοποίηση του λαού και οι αλχημείες ανάμεσα στο λόγο Χρέους/ ΑΕΠ.

Η ψυχολογία της μάζας ελέγχεται δια μέσω του φόβου και των ενοχικών συνδρόμων:

«Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, έχουν μεγάλη ρευστότητα σε μαύρο χρήμα, έχουν αδικαιολόγητα υψηλά ποσοστά ιδιοκατοίκησης, είναι φοροφυγάδες…», είναι μερικά από τα επιχειρήματα που το σύστημα χρησιμοποίησε για να μπορέσει να επιτύχει τη φοροεπιδρομή και την ανάγκη μεταβίβασης της εθνικής κυριαρχίας σε funds τεχνοκρατών και task force τα οποία θα διαχειρίζονται τα δημοσιονομικά του κράτους.

Με το πρόσχημα του δημόσιου χρέους, το ελληνικό κράτος συνεχίζει να λαμβάνει τεράστια ποσά δανεικών τα οποία όμως διοχετεύονται στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και όχι στην απομείωση του χρέους.

Αποτέλεσμα: Σώζονται οι μέτοχοι των τραπεζών, ενώ το δημόσιο χρέος διογκώνεται σε δυσθεώρητα ύψη.

Οι τράπεζες όχι μόνο σώζονται, αλλά καλύπτουν τις «μαύρες» τρύπες τους από τα τοξικά απόβλητα στα οποία επένδυσαν χωρίς να βάλουν οι μεγαλομέτοχοί τους δεκάρα τσακιστή από τις τσέπες τους.

Παράλληλα, τα κόκκινα δάνεια των πολιτών και ιδιαίτερα τα στεγαστικά προωθούνται σε ξένα funds που θα πάρουν την κυριότητα των σπιτιών και οι Έλληνες πολίτες από ιδιοκτήτες ακινήτων θα βρεθούν σε ένα βράδυ να είναι ενοικιαστές στα σπίτια τους.

Πρόκειται για μια «καλοστημένη μηχανή» μέσω της οποίας το Δημόσιο Χρέος που δήθεν μας ρύθμισαν και έφθασε τελικά στο 200% του ΑΕΠ θα μετατραπεί σε ιδιωτικό χρέος και θα φορτωθεί στις πλάτες του λαού.

Όταν ολοκληρωθεί το παραπάνω σχέδιο με τη νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το επόμενο στάδιο θα είναι η διαδικασία της πίστωσης.

Από τη χρέωση θα περάσουμε στην πίστωση.
 
Ζωή με πίστωση, μισθοί με πίστωση, συντάξεις με πίστωση…

Μια εικονική πραγματικότητα που θα δίνει την ψευδαίσθηση των συναλλαγών και θα κρατά τους πολίτες δέσμιους εσαεί στις τράπεζες και στους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς οι οποίοι θα ελέγχουν τα πάντα: από την αξία της εργασιακής δύναμης, μέχρι την καταναλωτική ικανότητα του κάθε πολίτη.

Αφού η κυβέρνηση που προεκλογικά τα στελέχη της φώναζαν «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη», φτάνει στο σημείο και μόνο να… συζητά την πώληση κόκκινων δανείων στα ληστρικά ξένα founds, το Newsbomb.gr προτείνει στον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο μια πιο συμφέρουσα λύση. Και για τις ελληνικές τράπεζες και για τους δανειολήπτες:

«Πουλήστε» τα κόκκινα δάνεια, με τους ίδιους όρους που σκοπεύετε (αν τελικά τολμήσετε να πράξετε τέτοιο ατόπημα) να τα πουλήσετε στους διεθνείς τοκογλύφους, στους δανειολήπτες!
Σεισάχθεια δεν είχατε υποσχεθεί; Ιδού η Ρόδος…




πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΟΑΣΑ: Διευκρινίσεις για τα μέτρα κατά της λαθρεπιβίβασης

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων που εμφανίστηκαν στον ηλεκτρονικό Τύπο, η διοίκηση του Οργανισμού Συγκοινωνίες Αθηνών επιθυμεί να διευκρινίσει τα εξής:

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης όλων για το πρόβλημα της εισιτηριοδιαφυγής που συρρικνώνει τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες, προτείναμε και την επαναφορά του άρθρου 391 ΠΚ, όπως ίσχυε μέχρι το 1994 όταν και καταργήθηκε με το νόμο 2207/1994. Τίποτα περισσότερο. Το έτος 2011, η διάταξη επανήλθε με το νόμο 3920/2011 αλλά ως πταίσμα.

Το πταίσμα τιμωρείται με κράτηση ή πρόστιμο. Πρόστιμο ήδη υπάρχει Διοικητικό. Η διάταξη λοιπόν δεν απέτρεψε την εισιτηριοδιαφυγή, το αντίθετο, τη διόγκωσε με τις απώλειες σήμερα να ξεπερνούν τα 40 εκ Ευρώ. Για αυτό το λόγο, το ΔΣ του Οργανισμού πρότεινε την επαναφορά του άρθρου 391 ΠΚ όπως ίσχυε μέχρι το 1994 με πρόβλεψη προστίμου ή ποινή φυλάκισης μέχρι τρεις μήνες που, έτσι και αλλιώς, είναι εντός του ορίου αναστολής, και θα μπορούσε να ισχύσει και τώρα ή και λιγότερο.

Διαφορετικά το 391 ΠΚ ως πταίσμα δεν έχει καν ουσιαστικό λόγο ύπαρξης. Σήμερα μάλιστα, τονίσαμε στη σχετική συζήτηση ότι με την πρόταση αυτή θέτουμε ένα υπαρκτό ζήτημα για προβληματισμό, αλλά ξεκαθαρίσαμε ότι σε κάθε περίπτωση δεν επιδιώκουμε καμία σύλληψη, ενώ δεν εκφράσαμε κάποια διαφωνία που δεν συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο.

Ασφαλώς, βέβαια, το σημαντικό της υπόθεσης είναι το κοινωνικό σύνολο να συνειδητοποιήσει ότι τα δημόσια Μέσα Μεταφοράς στην πόλη μας, αξίζουν σεβασμό για να μπορούν να υπάρχουν, να είναι δημόσια, να έχουν προσιτές τιμές και να βελτιώνονται προς όφελος του περιβάλλοντος και όλων των ανθρώπων της πόλης.

Το υπό νομοθέτηση Σχέδιο Δράσης για την αναδιοργάνωση του Ομίλου έχει στόχο την ανάπτυξη των Συγκοινωνιών Αθηνών με την αλλαγή νοοτροπίας του επιβατικού κοινού και τη μετατροπή των δημόσιων Μέσων Μεταφοράς ως πρώτη επιλογή μετακίνησης στην πόλη.

Προβλέπει πλήθος δράσεων για την αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουν οι Συγκοινωνίες Αθηνών στο επιβατικό κοινό, βελτιώνοντας παράλληλα την οικονομική θέση του Ομίλου, καθώς και το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα. Το πλάνο στηρίζεται σε τρεις άξονες: αύξηση των εσόδων, εξορθολογισμό των δαπανών και στροφή στην εξυπηρέτηση των ανθρώπων της πόλης.

Στους άξονες αυτούς, η πρόταση συμπεριλαμβάνει και μέτρα κατά τις εισιτηριοδιαφυγής, όπως η αλλαγή φιλοσοφίας του ελέγχου σε αποτρεπτικό από κατασταλτικό, η συστηματική εκπαίδευση των ελεγκτών, η δημιουργία εσωτερικού ελέγχου για τους ελεγκτές, η ενεργή προώθηση των καρτών απεριορίστων διαδρομών, κλπ.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι εφτά σοφοί της αρχαιότητας και το συνταξιοδοτικό (εξαιρετικό!)

Γράφει ο Κίμων Ρηγόπουλος

Οι εφτά σοφοί της αρχαιότητας-τους αναφέρω με αλφαβητική σειρά για να μη με παρεξηγήσουν- ήταν οι: Βίας ο Πριηνεύς, Θαλής ο Μιλήσιος, Κλεόβουλος ο Ρόδιος, Περίανδρος ο Κορίνθιος, Πιττακός ο Μυτιληναίος, Σόλων ο Αθηναίος και Χίλων ο Λακεδαιμόνιος.
 

Οι εκατό μεγάλοι Έλληνες όλων των εποχών παραδόθηκαν επίσης στην αθανασία χάρη στον Σκάι, τον Βερέμη και τον Τατσόπουλο.
 
Θυμάμαι ενδεικτικά ότι ο Λαζόπουλος «έφαγε» κυριολεκτικά στο νήμα τον Ευριπίδη εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στο Europa League, ενώ ο Πύρρος Δήμας, ντοπαρισμένος από τις ιαχές των συνελλήνων, είχε ήδη «κλειδώσει» την παρουσία του στο Champions League.

Και τώρα κάποιοι άλλοι σοφοί- ίσως εξ αιτίας της σεμνότητάς τους αφανείς- αποφασίζουν για το συνταξιοδοτικό. Αποφασίζουν για ζωή και για θάνατο.

Για τη δική μας ζωή. Ή, μάλλον, γνωμοδοτούν για τους ρυθμούς εξόδου μας από τη χαμοζωή στον αφύσικο θάνατο. Πόσοι είναι και ποιοι; Γιατί αυτή η παροιμιώδης ταπεινότητά τους να εμποδίζει εμάς τους μελλοθάνατους να τους στέψουμε με τον κότινο της απωλείας μας;

Δεύρο έξω ανθρωπάκια στον πραγματικό κόσμο με τους πραγματικούς ανθρώπους. Αναλάβετε το ρίσκο να κυκλοφορήσετε ανάμεσά μας. Ίσως τότε να προσμετρήσετε στους σοφούς υπολογισμούς σας και πόσα απίδια χωράει ο σάκος.

Η σοφία που δεν αντέχει το φως της ημέρας είναι απλά μηχανορραφία.

Η σοφία που δεν χρειάστηκε να κολλήσει ένσημα είναι αλητεία. Κι αν δεν το ξέρετε, σύντομα θα το μάθετε.


Όσο για σένα μικρέ - με όλες τις σημασίες του μικρού- που ανέλαβες εργολαβικά να μας αφανίσεις, εσύ που μας κουνάς τον δείχτη του χεριού σου με αναίδεια, εσύ που εγκαταστάθηκες με επαρχιώτικη χαμέρπεια και ξιπασιά στα χειμερινά ανάκτορα της έρημης χώρας, σε σένα Τσιπράκο μιλάω: ήγγικεν η ώρα.

Όλοι στους δρόμους για να γίνει ο θυμός πίστη και η άναρθρη κραυγή απόφαση ανατροπής. Και ας παρακολουθούν οι άσοφοι σοφοί πίσω από φιμέ τζάμια το τέλος των ανθρωποκτόνων σχεδίων τους.

Πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προαναγγελία ξηλώματος των Διοικήσεων του ΟΑΣΑ από Σπίρτζη

Με τη φράση «εγώ λέω να τους εκτελούμε κιόλας», αντέδρασε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης από το βήμα της Βουλής στη δήλωση που έκανε ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ Γρηγόρης Δημητριάδης ότι θα πρέπει να συλλαμβάνονται όσοι δεν πληρώνουν εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες.

«Δεν πρέπει να τα λένε αυτά οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη γι’ αυτό το χαλί των συγκοινωνιών όπως έχουμε και εμείς ευθύνη που δεν τους έχουμε αντικαταστήσει ακόμη» ανέφερε ο κ. Σπίρτζης, προαναγγέλλοντας εμμέσως την καρατόμηση Δημητριάδη. Σημειώνεται ότι η διοίκηση του ΟΑΣΑ έχει διοριστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

«Δεν επιδιώκουμε καμία σύλληψη», αλλά «θέτουμε ένα ζήτημα για προβληματισμό». «Προτείνουμε αλλαγή φιλοσοφίας του ελέγχου από κατασταλτικό σε αποτρεπτικό» αναφέρει πάντως μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του ΟΑΣΑ δηλώσεις του προέδρου του ΟΑΣΑ, όπου ζήτησε τη μετατροπή του αδικήματος της λαθρεπιβίβασης, από πταίσμα σε πλημμέλημα



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Περισσεύουν τα «πιόνια» και απουσιάζουν οι πιονέροι … «Θεωρία των Παιγνίων»

«Παίκτες» τραπεζίτες και άλλα «ευαγή» χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, και funds συνδεόμενα διά ομφαλίων λώρων με πολύφενους «οίκους» και πολιτικούς «προστάτες».

Ομοιότητες που παραπέμπουν στην  «Θεωρία των Παιγνίων». Έναρξη από το «σωτήριο»        - κατά τους εκσυγχρονιστές- έτος: 2000.

Από το 2010 το «παίγνιο» παίζεται φανερά. Υπερήφανοι αλλά εύπιστοι Έλληνες και Ελληνίδες ψηφίζουν «πιόνια». Το Δημοκρατικό τόξο μεταλλάχτηκε  σε Μνημονιακό τόξο. Δεξιοί και αριστεροί έγιναν ένα; Και «επαναστάτες» κατ’ επίφαση μόνον; Και το πρόσφατο «Δημοψήφισμα» μέρος της πρακτικής του Σοκ και Δέος;

Και το άδειασμα κάθε διαθέσιμου δημόσιου ευρώ από την αρχή του έτους προς τους δανειστές, μέρος του «παιγνίου»; Η να ελπίσουμε πως από «πιόνια» γίναμε παίκτες και  παίζουμε και εμείς το ίδιο έξυπνα με αυτούς;

Και αυτό το περιβόητο πολυνομοσχέδιο, δεν οδηγεί το πραγματικό χρήμα στις «τρύπιες»  τσέπες των Τραπεζών;

Πολυνομοσχέδιο το οποίο καλούνται να ψηφίσουν ευπειθείς «επαναστάτες» κατ’ εντολή των «πιονίων».

Στην «Θεωρία των Παιγνίων» κάθε «παίκτης» ξεκινά από ένα κίνητρο το οποίο προσαρμόζει στο σύστημα.  Τα «πιόνια» εκμεταλλεύονται  το σύστημα  και τα «υποκίνητρα» που δίνει στους ευπειθείς «επαναστάτες». Γι’ αυτό και το σύστημα ενώ μειώνει εκ νέου τον οικογενειακό προϋπολογισμό κατά 20% (με περικοπές και φόρους) υποσχέθηκε να μειώσει  μόνον κατά 10% την αποζημίωση των   ευπειθών «επαναστατών».

Όταν ο Περικλής θεσμοθετούσε μια μικρή αμοιβή για τους  Αθηναίους βουλευτές σίγουρα δεν είχε κατά νου ότι στο μέλλον θα διογκούτο τόσο που θα εκτόπιζε τον πατριωτισμό και την κοινωνική ευαισθησία, αλλά  και πως θα γίνονταν κίνητρο στα πλαίσια της «Θεωρίας των Παιγνίων».

Οι «παίκτες» έκρυψαν προσωρινά το φάντασμα του GREXIT πίσω στην ντουλάπα.  Είπε ο  καθηγητής Robert Aumann, (Νόμπελ Οικονομίας 2005) για την περίπτωση πτώχευσης μέσα  στην Ευροζώνη).

«-Τι θα συνέβαινε τότε; Η Καλιφόρνια χρεοκόπησε, η πολιτεία της Καλιφόρνια χρεοκόπησε! (σ.σ: πληθυσμός, 33.000.000) .Με άλλα λόγια, δεν πλήρωσαν τα χρέη τους. Τίποτα δεν συνέβη, η πολιτεία της Καλιφόρνια υπάρχει ακόμα. Και μάλιστα τα πάνε σχετικά καλά.»

Η Ελλάδα πρέπει επειγόντως να αναδείξει πιονέρους. Πατριώτες, πρωτοπόρους στις ιδέες, στην πολιτική, στην οικονομία, στην κοινωνία. Επαρκείς Έλληνες «παίχτες» με κίνητρο το Εθνικό Συμφέρον και την ευημερία των Ελληνίδων και των Ελλήνων.

Επαρκής γνώστης της «Θεωρίας των Παιγνίων» και ο Γιάνης  Βαρουφάκης. (εξ ου και το ομώνυμο βιβλίο του).  Ίσως, «έπαιξε» και έχασε;

Η ίσως οι 1101 είναι ο πυρήνας  ενός νέου κινήτρου και μεταφορά του «παιγνίου» σε μία  ψηφιακή πλατφόρμα «διαβίωσης»; Αρκεί «το πάτημα ενός κουμπιού»;

Άραγε,  το πέταγμα μιας πεταλούδας στην Ελλάδα, μπορεί  να προκαλέσει τυφώνα ή έστω τριγμούς στο «Σύστημα»;


Ι. Δέμος
πηγη 



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιοί είναι οι 12 «Σοφοί» του ασφαλιστικού

Το πόρισμα για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό σύστημα ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο, δόθηκε σήμερα Πέμπτη στη δημοσιότητα. Το πόρισμα στο οποίο θα στηριχθεί η ασφαλιστική μεταρρύθμιση επηρεάζοντας τη ζωή μας συνέταξε η ειδική Επιτροπή Σοφών, που συγκροτήθηκε τον περασμένο Άυγουστο μετά από απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργου Κατρούγκαλου. Η επιτροπή αποτελείται από 12 άτομα, πανεπιστημιακούς, εργατολόγους, δικαστικούς.

Το πόρισμα περιλαμβάνει μελέτη για την οικονομική κατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος και προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης των ασφαλιστικών ταμείων που κινδυνεύουν με κατάρρευση. Η επιτροπή Σοφών εισηγείται ριζικές αλλαγές στο σύστημα συνταξιοδότησης, προτείνοντας τη δημιουργία ενός εθνικού υπέρ - ταμείου ασφάλισης, την καθιέρωση εθνικής κοινωνικής σύνταξης που θα χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και τη δημιουργία ενός νέου συστήματος για τον υπολογισμό των συντάξεων. Η βασική σύνταξη προτείνεται να συνδέεται με τα εισοδήματα από ενοίκια, μερίσματα, επενδύσεις και καταθέσεις.


Ποιοί είναι οι 12 Σοφοί

1. Αννα Λιγωμένου, Αντιπρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου, ως Πρόεδρος.
Η κυρία Λιγωμένου είναι αριστούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με άριστες μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο Δίκαιο, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ξεκίνησε ως ασκούμενη στο νομικό τμήμα της ΕΡΤ. Απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, με οικονομικές σπουδές στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στα Χρηματοοικονομικά. Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Υπήρξε υπότροφος του ΙΚΥ και μεταπτυχιακή υπότροφος του Ινστιτούτου Δικονομικών Μελετών και Ερευνών κατά την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής «Το Πειθαρχικό Δίκαιο των Δικαστών». Διορίστηκε ως δικαστής στο Ελεγκτικό Συνέδριο το 1989. Προήχθη σε αντιπρόεδρο του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου το 2014.

2. Βασίλης Ανδρουλάκης, Δικαστής Συμβουλίου της Επικρατείας.

3. Διονύσιος Γράβαρης, Καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής.
Ο Διονύσης Γράβαρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954 και μεγάλωσε στις γειτονιές της. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Ελλάδα και στον Καναδά και από το 1985 δίδαξε αρχικά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Σήμερα είναι καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από το 2008 είναι επιστημονικός διευθυντής στο Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ. Υπό την τελευταία του ιδιότητα έχει επιβλέψει την εκπόνηση μελετών για την κατάσταση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στην περίοδο της κρίσης. Ήταν υποψήφιος με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη για το Δήμο της Αθήνας.

4. Ξενοφών Κοντιάδης, Καθηγητής Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας.
Ο Ξενοφών Κοντιάδης γεννήθηκε το 1967 στη Χαϊδελβέργη. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα και στο Μόναχο. Δικηγόρος Αθηνών από το 1992. Δίδαξε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ως επίκουρος και εν συνεχεία αναπληρωτής Καθηγητής) από το 1998 και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου από το 2004, όπου εκλέχθηκε το 2006 πρωτοβάθμιος Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας. Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (2008-2010) και Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών (2010-2014). Από το 1995 Επιστημονικός Διευθυντής και από το 2006 Πρόεδρος Δ.Σ. του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου, θέση στην οποία διαδέχθηκε τον δάσκαλό του, συνταγματολόγο Δημήτρη Θ. Τσάτσο. Συγγραφέας 20 βιβλίων και περισσότερων από 130 μελετών στα ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά. Κριτής πολλών διεθνών επιστημονικών περιοδικών και διευθυντής επιστημονικών σειρών. Προσκεκλημένος ομιλητής σε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Τακτικός αρθρογράφος στον ημερήσιο τύπο, με περισσότερα από 400 άρθρα.

5. Κωνσταντίνος Κρεμαλής, ομ. Καθηγητής Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας.
O Κωνσταντίνος Κρεμαλής γεννήθηκε στο Βόλο το 1947. Πραγματοποίησε νομικές σπουδές στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Μονάχου και Βιέννης. Είναι Δικηγόρος παρ' Aρείω Πάγω ειδικευμένος σε θέματα Εργατικού Δικαίου, Κοινωνικού Δικαίου, Ασφαλιστικού Δικαίου και Δικαίου της Υγείας. O καθηγητής Κρεμαλής είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Υγείας και Πρόνοιας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

6. Σταυρούλα Κτιστάκη, Δικαστής Συμβουλίου της Επικρατείας.
Η Σταυρούλα Κτιστάκη σπούδασε στη Σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών (Ν.Ο.Ε.) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έλαβε πτυχίο Νομικής και πτυχίο Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών της Σχολής αυτής. Έλαβε DΕΑ Δημοσίου Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Paris I - Pantheon - Sorbonne όπου και εκπόνησε διδακτορική διατριβή (1990) με θέμα: «L' evolution du controle juridictionnel des motifs de l' acte administratif» και με βαθμό άριστα.

7. Φρόλη Κουσκουνά, Πρόεδρος Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής.

8. Σπύρος Μαρκάτης, Δικαστής Συμβουλίου της Επικρατείας.

9. Δημήτριος Μπούρλος, Δικηγόρος, εξειδικευμένος σε συνταξιοδοτικά θέματα.
Ο κ. Δημήτριος Μπούρλος, είναι γνωστός εργατολόγος και από το έτος 1984 εκδότης του περιοδικού «ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΙΚΑ». Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Επιτροπής για την Διαδοχική Ασφάλιση, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό, Πρόεδρος της Επιτροπής Κωδικοποίησης Κανονισμών Ι.Κ.Α. και μέλος πολλών επιτροπών που έχουν συσταθεί για το Ασφαλιστικό. Γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας το 1957.

10. Μιλτιάδης Νεκτάριος, Καθηγητής Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης.
Ο Μιλτιάδης Νεκτάριος είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της International Life ΑΕΑΖ,. Είναι αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Έχει εργασθεί ως Διευθύνων Σύμβουλος στην Χρηματιστηριακή Βορείου Ελλάδος (1991-1993), Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής (1993-1999) και Διοικητής του ΙΚΑ (1999-2004) επί κυβέρνησης Κ. Σημίτη. Έχει επίσης διατελέσει Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (1993-1996) και Πρόεδρος της ΑΕΔΑΚ Ασφαλιστικών Οργανισμών (2000-2004). Είναι γνωστή προσωπικότητα στον χώρο της Κοινωνικής και Ιδιωτικής Ασφάλισης καθώς και συγγραφέας αρκετών βιβλίων.

11. Αθηνά Πετρόγλου, Δικηγόρος, εξειδικευμένη σε συνταξιοδοτικά θέματα.

12. Αγγελος Στεργίου, Καθηγητής Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας.
Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Διδάσκει για το Δίκαιο Κοινωνικής Ασφάλισης. Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Paris I – Panthéon- Sorbonne (1985). Η διατριβή του βραβεύτηκε από το Centre Françaisde Droit Comparé.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποινική δίωξη στην ΓΓ Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου για παράβαση καθήκοντος

Ποινικά υπόλογη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος είναι η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνη Σαββαΐδου, καθώς σύμφωνα με ποινική δίωξη που της ασκήθηκε φέρεται να έδωσε χρονικό περιθώριο ενός έτους – και όχι ενός μήνα όπως ορίζει ο νόμος – στους τηλεοπτικούς σταθμούς προκειμένου να προκειμένου να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του επί της αξίας των διαφημίσεων.

Ειδικότερα, σε βάρος της κ Σαββαΐδου ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας μετά από έρευνα που διενεργήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Η κατηγορία είναι σε βαθμό πλημμελήματος και αφορά σε απόφαση την οποία η κυρία Σαββαΐδου έλαβε και στις 12 Ιανουαρίου 2015, λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές.

Με την απόφασή αυτή η Γενική Γραμματέας Εσόδων έδωσε μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο στα κανάλια από αυτήν που προέβλεπε ο νόμος προκειμένου να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του επί της αξίας των διαφημίσεων.

Ειδικότερα, η σχετική νομοθεσία και συγκεκριμένα ο νόμος 3845/2010 προβλέπει ότι ο ειδικός φόρος εισπράττεται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και αποδίδεται στο Δημόσιο την 20η ημέρα κάθε μήνα για τα έσοδα του προηγούμενου μήνα.

Ωστόσο, η απόφαση που έλαβε την 12η Ιανουαρίου η κ. Σαββαΐδου (δημοσιεύτηκε λίγες ημέρες αργότερα στο ΦΕΚ) προέβλεπε ότι η δήλωση μπορεί να υποβληθεί μέχρι την 20η Ιανουαρίου για έσοδα του προηγούμενου έτους και όχι μήνα.

Αφορμή για την έναρξη της έρευνας από την εισαγγελία Πρωτοδικών αποτέλεσε μήνυση δικηγόρου που κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο. Η μήνυση διαβιβάστηκε στη συνέχεια στην εισαγγελία Πρωτοδικών από τον αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου, Αθανάσιο Κατσιρώδη και με εντολή του προϊσταμένου της εισαγγελίας κ. Ηλία Ζαγοραίου ξεκίνησε άμεσα η ποινική προκαταρκτική εξέταση.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με σημαντικά μειωμένη τιμή άρχισε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης

Με σημαντικά μειωμένη τιμή σε σχέση με πέρυσι, λόγω της αποκλιμάκωσης των διεθνών τιμών των καυσίμων, άρχισε από σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.

Η τιμή του διαμορφώνεται από 84 έως 88 λεπτά το λίτρο, ενώ την περυσινή χειμερινή περίοδο ξεκίνησε πάνω και από το 1 ευρώ το λίτρο.

Πάντως επιβαρύνεται με τον ίδιο συντελεστή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) που ίσχυε πέρυσι, δηλαδή 23 λεπτά ανά λίτρο.

Η ζήτηση όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς στο ΑΜΠΕ είναι ακόμη περιορισμένη, αφενός εξαιτίας των καλών καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε μεγάλο μέρος της χώρας, αφετέρου λόγω της εκκρεμότητας που υπάρχει αναφορικά με το επίδομα θέρμανσης.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σταθάκης για το πόθεν έσχες: Δεν απέκρυψα κανένα στοιχείο

Τη δήλωση πόθεν έσχες του 2012 που ήταν ατελής αφορά η συμπληρωματική δήλωση τον Μάρτιο του 2015, όπως εξηγεί με δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης.

Μάλιστα επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη δήλωση επαναλαμβάνει στοιχεία που ήδη είχε καταθέσει από το 2013. Κατά συνέπεια, όπως τονίζει «δεν απέκρυψε κανένα στοιχείο» και «οι τρεις δηλώσεις του ήταν απόλυτα πλήρεις και στην κρίση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής».

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που τον παρουσίαζαν ως τον υπουργό με το προβληματικό πόθεν έσχες, δήλωσε: «Ο νόμος απαγορεύει τη δημόσια συζήτηση επί του περιεχομένου των δηλώσεων πόθεν έσχες, για τις οποίες δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Για τον λόγο αυτό και ενώ τα ΜΜΕ συζητούν το θέμα, επέλεξα να παραμείνω σιωπηλός.

Κρίνω, όμως, σκόπιμο να δηλώσω τα εξής:

Τον Ιούνιο του 2012 εκλέχθηκα βουλευτής και υπέβαλα δήλωση πόθεν έσχες τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Η δήλωση αυτή ήταν πρώιμη και πιθανόν ατελής. Αντίθετα, η δήλωση που υπέβαλα τον Σεπτέμβριο του 2013 ήταν πλήρης και περιελάμβανε όλα τα απαιτούμενα συμπληρωματικά στοιχεία μαζί με το επίμαχο ποσό.

Το ίδιο πλήρης ήταν και η δήλωση πόθεν έσχες που υπέβαλα το 2014. Αν και το θέμα είχε λυθεί με τις δύο δηλώσεις, με την ανάληψη των υπουργικών καθηκόντων μου θεώρησα σκόπιμο, και κατά πλεονασμό, να καταθέσω συμπληρωματική δήλωση τον Μάρτιο του 2015 που αφορά αποκλειστικά αυτήν του 2012 και απλώς επαναλαμβάνει τα στοιχεία που έχω καταθέσει ήδη από το 2013.

Ως εκ τούτου:

α) Δεν απέκρυψα κανένα στοιχείο
β) Και οι τρεις δηλώσεις μου είναι απόλυτα πλήρεις και στην κρίση της Επιτροπής».



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η φορολογική Βαβέλ των ισοδύναμων

Στη Βαβέλ των ισοδύναμων κινδυνεύει να βουλιάξει το υπουργείο Οικονομικών στην προσπάθεια να αποφύγει δύο φορολογικές νάρκες ― την αύξηση της φορολογίας στα εισοδήματα από ενοίκια και την επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Και τα δύο μέτρα αυτή τη στιγμή ουσιαστικά έχουν «παγώσει» και η τελική λύση μετατίθεται στο δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων, τα σενάρια και οι διαρροές όμως για το εάν και πώς θα αντισταθμιστούν τα προσδοκώμενα έσοδα επιτείνουν τη σύγχυση.

Ειδικά στο μέτωπο των ενοικίων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης απέσυρε χθες από το πολυνομοσχέδιο, όπως είχε προαναγγείλει, τη ρύθμιση που προέβλεπε αύξηση του συντελεστή φόρου στα εισοδήματα από ενοίκια από το 11% στο 15% (για εισόδημα έως 12.000 ευρώ) και από το 33% στο 35% (για υψηλότερα εισοδήματα).

Η απόσυρση αυτή ωστόσο, αφήνει «τρύπα» 200 εκατομμυρίων η οποία πρέπει να καλυφθεί με ― τα συνήθη ― ισοδύναμα μέτρα έως τον Νοέμβριο.

Τα τέλη κυκλοφορίας

Ο ίδιος ο Τρύφων Αλεξιάδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προέλθουν αυτά τα ισοδύναμα από άμεσες αλλαγές, που θα ισχύσουν από εφέτος, στα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, ενώ πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι στις εν εξελίξει ασκήσεις επί χάρτου υπάρχει σενάριο αύξησης, εκ νέου, των τελών κυκλοφορίας στα Ι.Χ. μεγάλου κυβισμού.

Ο ορισμός όμως του «μεγάλου κυβισμού» παραμένει ακόμη ασαφής. Τα αυτοκίνητα άνω των 2.000 κυβικών επιβαρύνονται ήδη με ειδικό φόρο πολυτελείας και, μέχρι πρότινος τουλάχιστον, η κατεύθυνση που δινόταν στις αρμόδιες ομάδες εργασίας ήταν να υπάρξει διαχωρισμός σε ό,τι αφορά την παλαιότητά τους. Με δεδομένο επίσης ότι όλα αυτά είχαν προσανατολισμό την επόμενη χρονιά, το 2016, ενδεχόμενη επίσπευση του μέτρου απειλεί απλώς, να μεταφέρει την οριζόντια υπερφορολόγηση από τα ακίνητα στα αυτοκίνητα.

Τα ανείσπρακτα ενοίκια

Ανοιχτό παραμένει την ίδια ώρα και το έτερο μέτωπο στο πεδίο των ακινήτων ― το τι θα γίνει με τη φορολόγηση των ανείσπρακτων ενοικίων. Η κατάργηση της εκχώρησης των ανείσπρακτων ενοικίων στο κράτος, που αποτελεί ρητή δέσμευση του Μνημονίου, παραμένει στο πολυνομοσχέδιο με τον Τρύφωνα Αλεξιάδη όμως να δηλώνει και πάλι από τη Βουλή, ότι αναζητείται τρόπο να αντικατασταθεί η διάταξη.

Δίνοντας, δε, και ένα στίγμα των σεναρίων που εξετάζονται, είπε πως το γεγονός ότι «δεν θα εκχωρούνται τα ανείσπρακτα ενοίκια στο κράτος, δεν σημαίνει απαραίτητα και ότι θα φορολογούνται».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πιθανή διέξοδος που εξετάζεται, είναι να μην εκχωρείται μεν στο κράτος η είσπραξη των ενοικίων, αλλά ο φόρος που αναλογεί να καταβάλλεται από τις ιδιοκτήτες όταν και εφόσον αυτά αποπληρωθούν. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ωστόσο, οι εκπρόσωποι της τρόικας απορρίπτουν την πρόταση και εάν δεν βρεθεί λύση εντός των επόμενων 48 ωρών η διάταξη είναι πιθανόν να μείνει ως έχει.

Ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Πολύ μικρά είναι πλέον τα χρονικά περιθώρια για να βρεθούν και να συμφωνηθούν με τους πιστωτές και τα ισοδύναμα για να μην επιβληθεί συντελεστής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει διαβεβαιώσεις ότι το μέτρο δεν θα ισχύσει, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών, μέχρι στιγμής ωστόσο, η ισοδύναμη λύση δεν έχει παρουσιαστεί.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες που επικαλείται το ΒΗΜΑ, η κυβέρνηση δεν έχει δώσει ακόμη σήμα στην Γενική Γραμματεία Εσόδων να παγώσει το μέτρο και, ως εκ τούτου, είναι πιθανό μέσα στις επόμενες ημέρες η Κατερίνα Σαββαΐδου να εκδώσει εγκύκλιο για την εφαρμογή του 23% στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια χωρίς εξαιρέσεις.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τουρκία: Συλλήψεις για αναρτήσεις στο Twitter σχετικά με την επίθεση

Δώδεκα άνθρωποι συνελήφθησαν στην Τουρκία, επειδή είχαν κάνει αναρτήσεις στο Twitter,  σχετικά με την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση του περασμένου Σαββάτου στην Άγκυρα.

Το παραπάνω έκανε γνωστό ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου σε τηλεοπτική του συνέντευξη, χωρίς ωστόσο να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με τους ακριβείς λόγους των συλλήψεων.
Νωρίτερα, δικαστήριο της Άγκυρας διέταξε πλήρη απαγόρευση στη μετάδοση πληροφοριών σε σχέση με τη διπλή βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα στις 10 Οκτωβρίου. Η απόφαση έχει ήδη κοινοποιηθεί σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας και έχει άμεση ισχύ.

Η απαγόρευση περιλαμβάνει «όλα τα είδη» των ειδήσεων, συνεντεύξεις, κριτικές και αναφορές σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, στο διαδίκτυο αλλά και τα social media.

Το έγγραφο του δικαστηρίου δημοσίευσε η τουρκική εφημερίδα Hurriyet. Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι και αναλυτές κάνουν λόγο για «κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας του λόγου» αλλά και για τη μεγαλύτερη λογοκρισία που έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια στον τουρκικό Τύπο.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχονται αλλαγές διοικητών, νέο σύστημα εφημεριών και κατάργηση ιδιωτικών συνεργείων

Αλλαγές διοικητών, νέο σύστημα εφημεριών  αλλά και ...κατάργηση των ιδιωτικών συνεργείων μέσω ενός νέου μοντέλο συνεταιριστικής εργασίας από εργαζόμενους, περιλαμβάνει η ατζέντα της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Αυτά ανακοινώθηκαν σε συνάντηση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος με τον υπουργού Υγείας και τον αναπληρωτή κ.κ. Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης.
Πιο αναλυτικά:

Προσλήψεις μονίμων: Ο κ. Ξανθός ανέφερε ότι ήδη έχει δρομολογηθεί η 1η δέσμη προκηρύξεων μέσω ΑΣΕΠ για περίπου 1000 θέσεις εργαζομένων στα νοσοκομεία, ενώ έχει εγκριθεί με ΠΥΣ η 2η δέσμη με περίπου 2500 γιατρούς – νοσηλευτές - λοιπό παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό για τον ευρύτερο χώρο της Υγείας.

Επικουρικοί: παράλληλα, σύμφωνα με τον υπουργό, έχει ξεκινήσει η διαδικασία προσλήψεων επικουρικών με τις νέες διατάξεις και θα επιταχυνθεί το επόμενο διάστημα, προκειμένου να καλυφθούν κενά σε όλη τη χώρα.

Χρηματοδότηση συστήματος: τόνισε επίσης ότι εγκρίθηκε η εκταμίευση του συνόλου των δαπανών του προϋπολογισμού του 2015 και γίνεται προσπάθεια έγκρισης υπέρβασης των δαπανών αυτών (ήδη εγκρίθηκαν 150 εκ. επιπλέον εως το ν Νοέμβριο και αναμένονται άλλα 150 εκ για τον Δεκέμβριο 2015).

Αυτόνομα ΤΕΠ: όπως είπε ο κ. Ξανθός, αποτελούν προτεραιότητα του υπουργείου Υγείας, ώστε να αλλάξει το μοντέλο εφημέρευσης των Νοσοκομείων.

Διοικήσεις Νοσοκομείων: σύντομα θα υπάρξουν αλλαγές στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός. 

Τέλος για τα Ιδιωτικά συνεργεία ανέφερε ότι θα ενισχυθεί το μοντέλο συνεταιριστικής εργασίας από εργαζόμενους, ώστε να απομακρυνθούν οι εργολάβοι από την ανάληψη λειτουργιών των Νοσοκομείων (καθαρισμός, φύλαξη, συντήρηση κλπ).
Από την πλευρά του ο αναπλ. Υπουργός Παύλος Πολάκης στην τοποθέτησή του εστίασε στα ζητήματα προμηθειών, διαφθοράς και εξοικονόμησης πόρων στο σύστημα υγείας.




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Κούρεμα» σοκ στα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης

Τα εισοδηματικά κριτήρια που γνωρίζατε μέχρι και πέρυσι για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης και τις «χλιδές» -όπου επίδομα εισέπρατταν μέχρι και οι εργένηδες με 30.000 ευρώ εισόδημα- ξεχάστε τα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, αύριο περνάει τροποποίηση της υπουργικής απόφασης και το εισοδηματικό κριτήριο βυθίζεται κάτω από τις 10.000 ευρώ.

Η εισήγηση προς τον υπουργό Οικονομικών είναι το εισοδηματικό κριτήριο για το επίδομα θέρμανσης, προβλέπει δραστικό «κουτσούρεμα» του εισοδηματικού κριτηρίου. Έτσι, εκεί που πέρυσι πήραν επίδομα ακόμη και καταναλωτές με ατομικό εισόδημα 30.000 ευρώ, για φέτος η εισήγηση μιλάει για περιορισμό του εισοδηματικού κριτηρίου στις 9000-12.000 ευρώ για τον εργένη και κάτω από 20.000 ευρώ για την οικογένεια με δύο παιδιά. Αυτό θα είναι ένα ακόμη «χτύπημα» για τους φορολογούμενους για τους οποίους από σήμερα και μέχρι το τέλος του μήνα θα έρχεται το ένα «χαστούκι» πίσω από το άλλο.


Η δραστική περικοπή του εισοδηματικού κριτηρίου, κρίνεται απαραίτητη από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για μείωση της δαπάνης κατά 50%. Βασικός λόγος είναι ότι έχουν υποχωρήσει πολύ τα εισοδήματα -3,7 εκατ. ευρώ οικογένειες σε σύνολο έξι εκατομμυρίων δηλώνουν οικογενειακό εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ- με αποτέλεσμα δυνητικά, ο αριθμός των δικαιούχων επιδόματος να παραμένει τεράστιος. Όσοι όμως χάσουν το επίδομα, θα συνειδητοποιήσουν ότι η τιμή την οποία τελικώς θα πληρώσουν σε σχέση με πέρυσι, θα είναι ακριβότερη κατά τουλάχιστον 15 λεπτά το λίτρο και αυτό παρά την αποκλιμάκωση της διεθνούς τιμής του πετρελαίου. Σήμερα, αναμένεται το ντεμπούτο του θέρμανσης και η τιμή λιανικής αναμένεται να διαμορφωθεί στα 86-87 λεπτά ανά λίτρο χωρίς την επιδότηση.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επιστρέφει από τις 28 Οκτωβρίου η δημοτική αστυνομία

Επιστρέφουν στους δρόμους της Αθήνας μετά από δύο χρόνια απουσίας, οι άνδρες και οι γυναίκες της δημοτικής αστυνομίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων, από σήμερα τα στελέχη της δημοτικής αστυνομίας θα ενημερώσουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας για την επίσημη επαναδραστηριοποίησή της στις 26 Οκτωβίου, διανέμοντας ενημερωτικό υλικό, στο οποίο περιγράφεται ο κύριος στόχος της υπηρεσίας που θα είναι η διαφύλαξη της προστασίας του δημοσίου χώρου.

Μέσω του εν λόγω φυλλαδίου ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Βιώσιμης Κινητικότητας Αντώνης Καφετζόπουλος ζητούν τη συνεργασία των πολιτών για να αποκτήσει η Αθήνα ένα πιο ανθρώπινο, λειτουργικό και φιλικό πρόσωπο.

Τονίζουν ότι ο ρόλος της δημοτικής αστυνομίας δεν θα είναι η επιβάρυνση της καθημερινότητας των Αθηναίων και των επισκεπτών της πόλης, όμως σε περιπτώσεις αντικοινωνικής συμπεριφοράς θα επιδεικνύεται ανάλογη αυστηρότητα εκ μέρους της υπηρεσίας.

Η ενημερωτική καμπάνια θα διαρκέσει έως τις 25 Οκτωβρίου, ενώ από την επομένη οι δημοτικοί αστυνομικοί θα βεβαιώνουν κανονικά όλες τις παραβάσεις των οποίων ο έλεγχος προβλέπεται από τις αρμοδιότητές τους και θα επιβάλλουν τα αντίστοιχα πρόστιμα και κυρώσεις.




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πώς οι οφειλέτες του Δημοσίου μπορούν να διαγράψουν χρέη στην εφορία

Τη διαγραφή φορολογικών χρεών ύψους 20.000 ευρώ προανήγγειλε ο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης. Ο οφειλέτης θα πρέπει να υποβάλει αίτηση στο Ειρηνοδικείο και να πληροί 7 συγκεκριμένα κριτήρια.

Ωφελημένοι είναι όσοι αποδεδειγμένα έχουν οικονομική αδυναμία να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και δεν διαθέτουν ακίνητη περιουσία αλλά ούτε και εισόδημα.

Ο κ. Αλεξιάδης ουσιαστικά έκανε γνωστή την πρόθεση της κυβέρνησης να αξιοποιήσει τις διατάξεις του τροποποιημένου «νόμου Κατσέλη», οι οποίες περιλαμβάνονται στο κείμενο του τρίτου Μνημονίου που ψηφίστηκε τον Αύγουστο.

Μάλιστα η πρακτική αυτή ακολουθείται σε ολόκληρη την Ευρώπη για χρέη προς το Δημόσιο, ωστόσο πρέπει να συντρέχουν οι εξής λόγοι, σύμφωνα με το Εθνος:
  • Ο οφειλέτης να μην έχει ακίνητη περιουσία
  • Να μην έχει κάνει καμία πράξη διάθεσης περιουσίας τα τελευταία τρία χρόνια
  • Να μην έχει στην κατοχή του άλλα περιουσιακά στοιχεία και καταθέσεις ως 1.000 ευρώ
  • Να μην έχει κανένα εισόδημα ένα χρόνο πριν την αίτηση στο Ειρηνοδικείο για τη διαγραφή του χρέους
  • Να μην υπάρχει ενυπόθηκο δάνειο στο όνομά του
  • Το ύψος των χρεών προς τράπεζες και Δημόσιο να μην ξεπερνάει τις 20.000 ευρώ
  • Να έχει δείξει καλή πρόθεση για συνεργασία με τις τράπεζες ως προς την αποπληρωμή των χρεών του.
Αμέσως μόλις ο οφειλέτης κάνει την αίτηση στο Ειρηνοδικείο εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις πετυχαίνει την άρση κάθε δίωξης σε βάρος του και ταυτόχρονα για 18 μήνες πετυχαίνει προσωρινή απαλλαγή από τα χρέη.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προσέφυγες στο νόμο Κατσέλη; Δες τι σου ζητούν να κάνεις «εδώ και τώρα»

Η διάταξη έχει ψηφιστεί με τον μνημονιακό νόμο του Αυγούστου και τώρα ήρθε η ώρα της υλοποίησης. Όλοι όσοι έχουν προσφύγει στον νόμο Κατσέλη και των οποίων η υπόθεση δεν έχει εκδικαστεί ακόμη –πρόκειται για δεκάδες χιλιάδες περιπτώσεις- καλούνται να προσκομίσουν μια σειρά από δικαιολογητικά στη γραμματεία των ειρηνοδικείων όπου έκαναν και την αίτηση υπαγωγής καθώς σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν να χάσουν τη ρύθμιση πριν καν εκδικαστεί. Τι πρέπει να κάνει λοιπόν ο ενδιαφερόμενος να να αποφύγει την ήττα από τα… αποδυτήρια;

Τον κίνδυνο να χάσουν τη δυνατότητα υπαγωγής στον «νόμο Κατσέλη» πριν ακόμη εκδικαστεί η υπόθεσή τους στο ειρηνοδικείο, αντιμετωπίζουν δεκάδες χιλιάδες χρεοκοπημένα νοικοκυριά που κατέφυγαν στον νόμο 3869/2010 για να προστατέψουν το σπίτι τους από τον πλειστηριασμό. Για να αποφύγουν τα χειρότερα, καλούνται μέσα στους επόμενους μήνες να προσκομίσουν σειρά δικαιολογητικών στις γραμματείες των δικαστηρίων προκειμένου να ενημερώσουν –τόσο το δικαστήριο όσο και τις τράπεζες- για τη σημερινή εισοδηματική και περιουσιακή τους κατάσταση. Η  επικαιροποίηση των οικονομικών στοιχείων από όλους όσους κατέφυγαν στον νόμο Κατσέλη και δεν έχουν ακόμη εκδικάσει την υπόθεσή τους, αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση ψηφίστηκε τον Αύγουστο και αργά χθες το βράδυ δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ υπουργική απόφαση που καθορίζει ένα προς ένα τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσει ο κάθε ενδιαφερόμενος στο δικαστήριο.

Τι αναφέρει σχετική διάταξη στην οποία παραπέμπει η απόφαση; «Οι οφειλέτες των οποίων η κύρια αίτηση εκκρεμεί κατά το χρόνο έναρξης της ισχύος του παρόντος νόμου υποχρεούνται εντός έξι (6) μηνών από της ενάρξεως της ισχύος του παρόντος νόμου (πρακτικά δηλαδή μέχρι και σε τέσσερις μήνες από σήμερα δεδομένου ότι το μνημόνιο ισχύει από 14 Αυγούστου) και εφόσον μέχρι τότε δεν έχει λάβει χώρα συζήτηση της αιτήσεώς τους, να υποβάλουν στη γραμματεία του δικαστηρίου όπου τηρείται ο φάκελος της αιτήσεώς τους, επικαιροποιημένα τα στοιχεία που αναφέρονται στις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 4 του ν.3869/2010  Η υπαίτια παράλειψης του οφειλέτη να ενημερώσει τα ανωτέρω στοιχεία του φακέλου θεωρείται παράβαση του καθήκοντος ειλικρινούς δηλώσεως του άρθρου 10 του ν.3869/2010». Παράβαση ειλικρινούς δήλωσης, σύμφωνα με τον νόμο Κατσέλη σημαίνει πρώτον ότι χάνεται η υπόθεση πριν καν εκδικαστεί και δεύτερον στέρηση του δικαιώματος υποβολής νέας αίτησης υπαγωγής για δύο χρόνια.

Τα δικαιολογητικά που καλούνται να συγκεντρώσουν και να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι τα εξής:

α) αντίγραφο του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας
β) πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
γ) δήλωση φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1) του έτους 2015
δ) εκκαθαριστικό σημείωμα δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του έτους 2015
 ε) τελευταία δήλωση στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9) στ) τυχόν καταστάσεις μισθοδοσίας ή εκκαθαριστικούς λογαριασμούς συντάξεων ή βεβαίωση ανεργίας του ΟΑΕΔ για το έτος 2015
ζ) βεβαιώσεις οφειλών των πιστωτών με ημερομηνία έκδοσης μεταγενέστερη της έναρξης ισχύος του Ν. 4336/2015
η) υπεύθυνη δήλωση για την πληρότητα και ορθότητα καταστάσεων περιουσίας και μεταβιβάσεων
θ) λοιπά έγγραφα κατά την κρίση του οφειλέτη.

Σε περίπτωση έγγαμου αιτούντος, τα παραπάνω έγγραφα προσκομίζονται και για τον/την σύζυγο, όπως επίσης και σε περίπτωση ανήλικων τέκνων με περιουσία

Στην ίδια απόφαση, περιλαμβάνονται και τα σχέδια των αιτήσεων που θα πρέπει να συμπληρώσουν δεκάδες χιλιάδες ενδιαφερόμενοι. Ολόκληρο το κείμενο της απόφασης με τα νέα έντυπα, δημοσιεύονται ΕΔΩ



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Τσίπρας και οι «κατασκευές» του Λαμπρακιστάν…

Το Λαμπρακιστάν, είναι γνωστό, αποτελεί το μεγάλο «μαγειρείο» της πολιτικής μας ζωής: Βιομηχανία δολοπλοκιών και κατασκευής …πολιτικής και πολιτικών…
 

Στη μεταχουντική περίοδο ο μεγάλος «άθλος» του Συγκροτήματος ήταν η «κατασκευή» Σημίτη σαν ηγέτη μεγάλου βεληνεκούς!!!
 

Φυσικά άλλο να κατασκευάζεις αχυρανθρώπους και άλλο ηγέτες. Οι αχυράνθρωποι κατασκευάζονται, αλλά οι ηγέτες ΟΧΙ…

Έτσι και ο Σημίτης δεν μπόρεσε, παρά τις τεράστιες προσπάθειες του αστικού κόσμου και των προπαγανδιστικών ιερατείων (Λαμπρακιστάν) να ανυψωθεί στα επίπεδα του ηγέτη. Έμεινε πάντα ένας αχυράνθρωπος χυδαίας μετριότητας…

Στο τέλος και αυτοί που φιλοτέχνησαν το «άστρο» του Σημίτη δεν κατόρθωσαν να τον σώσουν και να καλύψουν την πολιτική του μηδαμινότητα και πνευματική του κενότητα.

Αποδείχτηκε, λοιπόν, ότι αυτός ο «μεγάλος» ηγέτης ήταν ένας αχυράνθρωπος των «νταβάδων»: «Ηγέτης» του εκφυλισμού, της μετάλλαξης και της πτώσης του ΠΑΣΟΚ.

Είναι μεγάλος ένας ηγέτης όταν εκφράζει τα άλματα και τις πτήσεις της ιστορίας, την ανοδική της, δηλαδή, γραμμή και όχι τις πτώσεις της ιστορίας.

Άλλο, συνεπώς να εκφράζεις τα άλματα της Ιστορίας και πολύ διαφορετικό να αποτυπώνεις τις πτώσεις της Ιστορίας. Στην πρώτη περίπτωση έχουμε Ηγέτες και στη δεύτερη αμαλγάματα της πτώσης: προϊόντα της παρακμής και του πολιτικού εκφυλισμού και σαν τέτοια αποτυπώνουν την ένδεια του πνεύματος, την πολιτική αχρωμία της συνείδησης, την κυριαρχία της χυδαίας μετριότητας και της τυποποιημένης ομοιομορφίας, δηλαδή τη συντηρητική μετάλλαξη και ιστορική πτώση…

Σήμερα το Λαμπρακιστάν επιχειρεί έναν άλλο «άθλο»: Να Εξισώσει τον Ανδρέα Παπανδρέου με τον Αλέξη Τσίπρα!!!

Το άρθρο αναδεικνύει πολύ εύστοχα την ΑΠΑΤΗ αυτής της γελοιογραφικής ταύτισης του Ανδρέα με τον Τσίπρα…

Εμείς απλώς να υπογραμμίσουμε ξανά, αυτό που έχουμε γράψει πολλές φορές: Ότι το ατομικό μέγεθος είναι κοινωνική λειτουργία.

Και «κοινωνική λειτουργία» σημαίνει: Ότι το μπόι κάθε πολιτικού καθορίζεται από το μπόι της εποχής του, από το μπόι αυτού που εκφράζει.

Τι εκφράζει το «μπόι» του Τσίπρα; Την αξιοθρήνητη και δουλική υποταγή του στο 4ο Ράιχ και στους τοκογλύφους…

Αυτήν την ιστορική πτώση στο επίπεδο του δωσίλογου ανδρεικέλου εκφράζει ο Τσίπρας.

Στο «μπόι» του Τσίπρα δεν βρίσκεις κανένα στοιχείο ιστορικής ΑΝΟΔΟΥ, παρά μόνο μια αβυσσαλέα ιστορική ΠΤΩΣΗ στα επίπεδα της ολοκληρωτικής βαρβαρότητας και ΦΡΙΚΗΣ: Σ’ αυτά των ανδρεικέλων του 4ου Ράιχ…

Στον Τσίπρα διαθλάται ο κυρίαρχος κοινωνικός και πολιτικός συντηρητισμός, η κτηνωδία της μνημονιακής ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ, η βαρβαρότητα της Νέας Τάξης, η πολιτική ύπνωση και αδράνεια, καθώς και οι συνακόλουθες φόρμες: το πολιτικό ψεύδος, η απάτη και οι μύθοι.

Αμάλγαμα βάρβαρης ιστορικής ΠΤΩΣΗΣ είναι ο Τσίπρας, χειρότερο και από το Σημίτη: Εδώ πλέον εδραιώνεται και θεμελιώνεται η νέα αποικιοκρατική ΚΑΤΟΧΗ…

Πώς μπορεί, συνεπώς, να συγκριθεί ο Ανδρέας με τον Τσίπρα;

Ο πρώτος ήταν το προϊόν ανοδικού ιστορικού άλματος (ανεξάρτητα το που κατέληξε), η ατομική προσφορά σε μια παλιρροϊκή ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΖΗΤΗΣΗ, ενώ ο δεύτερος (Τσίπρας) είναι το αμάλγαμα μιας βάρβαρης ιστορικής ΠΤΩΣΗΣ, μια αξιοθρήνητη μαϊμουδιά της ιστορίας, στυγνός «εκτελεστής» των μαφιόζων του χρήματος…

Γι αυτό και ο Τσίπρας, όπως έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές είναι:
«Ένας Πρωθυπουργός ανεπαρκέστατος, πολιτικά αξιοθρήνητος, θεωρητικά ακατάρτιστος, δραματικά τυφλός, συνακόλουθα εντελώς άσχετος με τη θεωρία και την πράξη της Αριστεράς, δηλαδή επικίνδυνος…
Είναι τόσο απελπιστικά λίγος ο Τσίπρας που η συνέντευξή του αποτελεί ΟΜΟΛΟΓΙΑ όλων των παραπάνω: Ομολογεί ο ίδιος την ασχετοσύνη του, τη δραματική πολιτική του τυφλότητα, την καταθλιπτική του «αριστερή» αφέλεια (ΒΛΑΚΕΙΑ)».


Δεν είναι τυχαίο, συνεπώς, το γιατί μοχθούν οι ΠΑΝΤΕΣ με μπροστάρη τον Ψυχάρη, να κατασκευάσουν τον Τσίπρα σε Ανδρέα: Να του δώσουν λίγο τη λάμψη εκείνου που ο ίδιος δεν διαθέτει…

Μάταιος κόπος. Δεν μπορείς ΠΟΤΕ τη βαρβαρότητα της Ιστορικής ΠΤΩΣΗΣ να την εμφανίσεις σε ΕΛΠΙΔΑ ιστορικής ΑΝΟΔΟΥ…

Ο Τσίπρας θα καταγραφεί στην Ιστορία σαν εφιάλτης χειρότερος και από τον Σημίτη… 




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανοίγουν οι φυλακές! -Όλα τα μέτρα του τρίτου μνημονίου που φέρνουν το τέλος της μεσαίας τάξης

 Το τέλος της μεσαίας τάξης στην Ελλάδα επιφέρουν τα πρώτα κιόλας μέτρα του τρίτου μνημονίου που αποδεικνύονται βαριά και ασήκωτα...
Η σφαγή της λεγόμενης μεσαίας τάξης στην Ελλάδα ξεκίνησε με την εισαγωγή της χώρας στα μνημόνια, ενώ ολοκληρώνεται με το τρίτο μνημόνιο που ξηλώνει τα τελευταία αναχώματα και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε φτωχοποίηση. Είναι εντυπωσιακό ότι το πρώτο «κύμα» μέτρων σκληρής λιτότητας (μετά την φορολαίλαπα με τις αυξήσεις ΦΠΑ το καλοκαίρι) πλήττει όλους ανεξαιρέτως τους φορολογούμενους, αλλά κυρίως αυτούς με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης. Μάλιστα φαίνεται ότι πλέον οι φυλακές ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες τους για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν…

Το σχετικό νομοσχέδιο κατατίθεται σήμερα στη Βουλή στο πλαίσιο υλοποίησης των μνημονιακών δεσμεύσεων με στόχο να «ξεκλειδώσει» η υποδόση των 2 δισ. ευρώ. Το «πακέτο» των επώδυνων 48 προαπαιτούμενων θα συζητηθεί με τη διαδικασία του επείγοντος. Τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου και φέρνει νέες επιβαρύνσεις για ιδιοκτήτες ακινήτων, οφειλέτες του Δημοσίου, ασφαλισμένους και επιχειρήσεις. Μεταξύ των άλλων, προβλέπει τα εξής μέτρα:

ΕΝΦΙΑ και ενοίκια
 
– Στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται αναδρομική αύξηση από φέτος της φορολογίας για τα έσοδα από ενοίκια, στο 15% για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ και στο 35% για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ. (Δείτε εδώ αναλυτικά για τα ενοίκια και τον ΕΝΦΙΑ.)
 

 – Αλλάζει η είσπραξη ΕΝΦΙΑ. Πλέον θα είναι απαιτητός ο φόρος από το πρώτο ευρώ, ενώ μέχρι τώρα ήταν από τα 5 ευρώ.
 

 – Oι κατηγορίες ακινήτων που επιβαρύνουν τους ιδιοκτήτες τους με συμπληρωματικό φόρο από 1.1.2015, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 2 του νομοσχεδίου που δόθηκε στη δημοσιότητα, δεν είναι τα διατηρητέα και τα αγροτεμάχια. Είναι τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, η απαλλαγή των οποίων είχε προστεθεί εμβόλιμα. Έτσι τον ΕΝΦΙΑ θα πληρώνουν από φέτος οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις για τα ακίνητά τους
 

 – Καταργείται και μάλιστα αναδρομικά από την 1-1-2015 η δυνατότητα εκχώρησης ανείσπρακτων ενοικίων από τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να καταβάλλουν φόρο εισοδήματος και για μισθώματα που δεν έχουν εισπράξει και αποδεδειγμένα δεν θα εισπράξουν ποτέ.
 

 – Αυξάνονται οι φορολογικοί συντελεστές του εισοδήματος από ενοίκια και μάλιστα αναδρομικά από τα φετινά εισοδήματα. Ο συντελεστής για εισόδημα έως 12.000 ευρώ αυξάνεται από 11% σε 15% και ο συντελεστής για εισόδημα από 12.000 και άνω αυξάνεται από 33% σε 35%.

  Ανοίγουν οι φυλακές!


 

Δρακόντειο γίνεται με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου το ποινολόγιο της εφορίας, καθώς προβλέπονται πιο βαριά πρόστιμα για όσους δεν συνεργάζονται με τους ελεγκτές, ενώ καταργείται το όριο του προστίμου στα 30.000 ευρώ ανά φορολογικό έλεγχο για ανακριβή ή πλαστά στοιχεία και προβλέπονται αυτεπάγγελτες ποινικές διώξεις ύστερα από μηνυτήρια αναφορά της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Ακόμη, με ποινή φυλάκισης από 1 έως 3 χρόνια θα τιμωρείται πλέον και η παράλειψη δήλωσης εισοδημάτων ή ακινήτων, που οδηγεί σε μείωση ή απαλλαγή πληρωμής του ΕΝΦΙΑ, αλλά και η μη απόδοση ΦΠΑ από 50.000 ευρώ τον χρόνο και πάνω. Πιο αναλυτικά:
 

 – Έγκλημα φοροδιαφυγής πραγματοποιεί όποιος με πρόθεση αποκρύπτει εισοδήματα, στοιχεία και ειδικά όταν δεν υποβάλλει δήλωση για οποιοδήποτε είδος φορολογίας. Επιβάλλεται ποινή φυλάκισης 2 ετών για την αποφυγή πληρωμής φόρου πάνω από 100.000 ευρώ ή άνω των 50.000 ευρώ εφόσον πρόκειται για ΦΠΑ. Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει ότι έγκλημα φοροδιαφυγής διαπράττει όποιος με πρόθεση:
 

 α) προκειμένου να αποφύγει την πληρωμή φόρου εισοδήματος, ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) ή ειδικού φόρου ακινήτων (ΕΦΑ) αποκρύπτει από τα όργανα της φορολογικής διοίκησης φορολογητέα εισοδήματα από οποιαδήποτε πηγή ή περιουσιακά στοιχεία, ιδίως παραλείποντας να υποβάλει δήλωση ή υποβάλλοντας ανακριβή δήλωση ή καταχωρίζοντας στα λογιστικά αρχεία εικονικές (ολικά ή μερικά) δαπάνες ή επικαλούμενος στη φορολογική δήλωση τέτοιες δαπάνες, ώστε να μην εμφανίζεται φορολογητέα ύλη ή να εμφανίζεται αυτή μειωμένη. Ειδικά για τον ΕΝΦΙΑ χρειάζεται μεγάλη προσοχή αφού όποιος οφείλει ΕΝΦΙΑ του 2014 ή προηγούμενων ετών κινδυνεύει με κατάσχεση ή δέσμευση του χρηματικού αυτού ποσού από τον τραπεζικό λογαριασμό του…
 

 β) προκειμένου να αποφύγει την πληρωμή του φόρου προστιθέμενης αξίας, του φόρου κύκλου εργασιών, του φόρου ασφαλίστρων και των παρακρατούμενων και επιρριπτόμενων φόρων, τελών ή εισφορών, δεν αποδίδει ή αποδίδει ανακριβώς ή συμψηφίζει ή εκπίπτει ανακριβώς αυτούς, καθώς και όποιος παραπλανά τη φορολογική διοίκηση με την παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών ή με την αθέμιτη παρασιώπηση ή απόκρυψη αληθινών γεγονότων και δεν αποδίδει ή αποδίδει ανακριβώς ή συμψηφίζει ή εκπίπτει ανακριβώς αυτούς ή λαμβάνει επιστροφή, καθώς και όποιος διακρατεί τέτοιους φόρους, τέλη ή εισφορές,
 

 γ) προκειμένου να αποφύγει την πληρωμή φόρου πλοίων δεν αποδίδει ή αποδίδει ανακριβώς στο Δημόσιο τον φόρο αυτό. – Οποιος εκδίδει ή αποδέχεται εικονικά φορολογικά στοιχεία για ανύπαρκτη συναλλαγή στο σύνολό της ή για μέρος αυτής, τιμωρείται: α) με φυλάκιση τουλάχιστον ενός (1) έτους, εφόσον η συνολική αξία των εικονικών φορολογικών στοιχείων υπερβαίνει το ποσό των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ και β) με κάθειρξη, εφόσον το ως άνω ποσό υπερβαίνει τις εκατόν πενήντα χιλιάδες (150.000) ευρώ.
 

 – Λαμβάνονται προληπτικά μέτρα διασφάλισης των εσόδων του Δημοσίου σε βάρος όσων εντοπίζονται να έχουν φοροδιαφύγει πάνω από 150.000 ευρώ. Στα μέτρα περιλαμβάνεται η δέσμευση του 50% των καταθέσεων, του 50% του χρηματικού περιεχομένου θυρίδων και του 100% του μη χρηματικού περιεχομένου θυρίδων, όπως για παράδειγμα κοσμημάτων, ή άλλων πολύτιμων αντικειμένων. Επισημαίνεται ότι τα ανωτέρω προληπτικά μέτρα διασφάλισης των εσόδων του Δημοσίου λαμβάνονται και σε όσους έχουν ασκήσει διοίκηση με κάθε τρόπο στην εταιρεία που εντοπίζεται να φοροδιαφεύγει, ακόμη και αν έχουν αποβάλει την ιδιότητα του διαχειριστή ή υπεύθυνου της εταιρείας στο παρελθόν
 

 – Δεν αναστέλλεται η ποινική διαδικασία ακόμη και αν ο φορολογούμενος υποβάλλει ενδικοφανή προσφυγή
 

 – Αίρεται το άβατο σε θυρίδες και τραπεζικούς λογαριασμούς για όσους φοροδιαφεύγουν, με δέσμευση του 50% των χρηματικών ποσών και του 100% του μη χρηματικού περιεχομένου.

  Ρύθμιση των 100 δόσεων


 

Το νομοσχέδιο προβλέπει μείωση δόσεων ή και αποβολή από τη ρύθμιση των 100 δόσεων στην περίπτωση που ο οφειλέτης έχει τη δυνατότητα, σύμφωνα με τα οικονομικά του δεδομένα, να πληρώνει ή δεν ανταποκρίνεται εμπρόθεσμα στις τρέχουσες υποχρεώσεις του. Η ρύθμιση θα χάνεται εφόσον ο φορολογούμενος αφήσει απλήρωτη ή δεν ρυθμίσει νέα φορολογική οφειλή εντός 30 ημερών από την ημέρα που θα λάβει ειδοποίηση με την οποία του γνωστοποιείται από την εφορία η ληξιπρόθεσμη οφειλή του. Για να μην χάσει τη ρύθμιση ένας οφειλέτης θα πρέπει να προχωρήσει εντός 30 ημερών στην πληρωμή ή την ρύθμιση νέων φορολογικών υποχρεώσεων όπως είναι ο ΕΝΦΙΑ ή τα τέλη κυκλοφορίας, αφού όμως λάβει σχετικό ειδοποιητήριο για ληξιπρόθεσμη οφειλή. Η εφορία αποκτά τη δυνατότητα να μειώσει τον αριθμό των δόσεων που έχει επιλέξει ο οφειλέτης εφόσον τα οικονομικά του δεδομένα επιτρέπουν την αποπληρωμή της οφειλής του νωρίτερα. Στην πράξη ο οφειλέτης που διαθέτει υψηλό εισόδημα (άγνωστο είναι το εισόδημα που είναι υψηλό για την εφορία) ή σημαντικές καταθέσεις θα μπει στο στόχαστρο του υπουργείο Οικονομικών και θα δει τον αριθμό των δόσεων που έχει επιλέξει να μειώνεται και αντίστοιχα να αυξάνεται το ποσό της μηνιαίας δόσης. Ταυτόχρονα αυξάνεται στο 5% (από 3%) το επιτόκιο για όσους έχουν οφειλές άνω των 5.000 ευρώ.

  Αλλάζουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης



Τα πάνω-κάτω φέρνει το πολυνομοσχέδιο στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι οι διατάξεις περί αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης έως το 2022, του προστίμου 10% για όσους βγαίνουν στη σύνταξη νωρίτερα από τα προβλεπόμενα όρια δεν έχουν εφαρμογή για όσους κατά την 19 Αυγούστου 2015 έχουν συμπληρώσει τα έτη ασφάλισης και το όριο ηλικίας που αποτελούν, κατά περίπτωση, προϋπόθεση για την άμεση καταβολή ακέραιας της σύνταξής τους, όπως αυτά ισχύουν κατά την ανωτέρω ημερομηνία.
 

 Οι αλλαγές δεν θα επηρεάσουν όσους έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης και τα ηλικιακά όρια μέχρι τις 18 Αυγούστου. Ακόμη, δεν επηρεάζονται οι συνταξιούχοι με βαριές αναπηρίες και όσοι λαμβάνουν συντάξεις χηρείας. Για τους υπόλοιπους, τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης αυξάνονται σταδιακά μέχρι τα 67 και τα 62 έτη με πλήρη ή μειωμένη ασφάλιση, ενώ αλλαγές θα υπάρχουν και στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων.
Στον δημόσιο τομέα, προβλέπεται μείωση 10% στις μειωμένες συντάξεις, ενώ επηρεάζονται και οι στρατιωτικοί. Στον ιδιωτικό τομέα, καταργούνται οι ευνοϊκές ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν πριν τις εγκρίνουν οι δανειστές.

  Δημόσιο
 

– Τα ισχύοντα κατά περίπτωση μέχρι και την 18 Αυγούστου 2015 όρια ηλικίας καταβολής της σύνταξης αυξάνονται σταδιακά από την επομένη της ημερομηνίας αυτής έως και την 1η Ιανουαρίου 2022.
 

 – Βασική και αναλογική σύνταξη δικαιούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι ανεξαρτήτως χρόνου υπαγωγής στην ασφάλιση που έχουν αποχωρήσει ή αποχωρούν από την υπηρεσία από 1η Σεπτεμβρίου 2015 και μετά. Συντάξεις που έχουν κανονισθεί αντίθετα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του ν. 3865/2010 αναπροσαρμόζονται από την αρμόδια Υπηρεσία Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, τα δε οικονομικά αποτελέσματα αρχίζουν από την ημερομηνία έναρξης καταβολής της σύνταξης.
 

 – Στο Δημόσιο, το κατώτατο όριο σύνταξης δεν έχει εφαρμογή για όσους έχουν αποχωρήσει ή αποχωρούν από την Υπηρεσία από 1ης Ιουλίου 2015 και μετά και δεν έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους. Οι παραπάνω ασφαλισμένοι μέχρι τη συμπλήρωση του προαναφερομένου ορίου ηλικίας λαμβάνουν το ποσό της σύνταξης που αναλογεί στα έτη ασφάλισής τους κατά περίπτωση. Οι παραπάνω διατάξεις δεν έχουν εφαρμογή για όσους είναι ανάπηροι με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω και λαμβάνουν επίδομα ανικανότητας καθώς και όσους λαμβάνουν σύνταξη ως παθόντες στην υπηρεσία. Επίσης οι διατάξεις αυτές δεν έχουν εφαρμογή και για όσους λαμβάνουν κατά μεταβίβαση σύνταξη λόγω θανάτου του/της συζύγου τους ή του γονέα τους.
 

 – Το ποσό του κατωτάτου ορίου συντάξεις που ισχύει από τις 19 Αυγούστου 2015 παραμένει αμετάβλητο μέχρι την 31 Αυγούστου 2021.
 

 – Εάν η σύνταξη καταβάλλεται μειωμένη, το ποσό της μειωμένης σύνταξης μειώνεται περαιτέρω κατά 10% μέχρι τη συμπλήρωση του προβλεπόμενου νέου ορίου ηλικίας.
 

– Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν θα υποχρεούνται σε αποχώρηση από την Υπηρεσία πριν από τη συμπλήρωση του 58ου έτους της ηλικίας τους. Καταργούνται ευνοϊκές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις για τους ανασφάλιστους υπερήλικες του ΟΓΑ (επαναχορήγηση σύνταξης 260€), η δυνατότητα συμψηφισμού οφειλών – συντάξεων, η επιλογή χαμηλότερων ασφαλίστρων για δικηγόρους, μηχανικούς, γιατρούς, η συνταξιοδότηση μητέρων με ανήλικα στον ΗΣΑΠ και των ναυτικών από το επικουρικό χωρίς τα αυξημένα ηλικιακά όρια.

 arouraios.gr







ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!