EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Αντάρτικο στα νησιά για τον ΦΠΑ... Aς πρόσεχαν... όταν ψήφιζαν!

Ρεπορτάζ: Μάριος Βελέντζας

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στις τοπικές κοινωνίες των έξι νησιών όπου από την 1η Οκτωβρίου τέθηκαν σε ισχύ οι νέοι συντελεστές ΦΠΑ.

Τα παράπονα και οι πιέσεις στα Επιμελητήρια Μαγνησίας, Δωδεκανήσου και Κυκλάδων για τη λήψη δράσεων που θα οδηγήσουν στην... κατάργηση του συγκεκριμένου μέτρου, με επιστροφή στην πρότερη κατάσταση, είναι συνεχή. Κάτοικοι σε Νάξο, Πάρο, Σαντορίνη, Μύκονο, Σκιάθο και Ρόδο εκφράζουν την απογοήτευσή τους για το συγκεκριμένο μέτρο, το οποίο χαρακτηρίζουν άδικο και επισημαίνουν ότι μειώνει την ανταγωνιστικότητα, επηρεάζοντας έτσι το εισόδημά τους και αυξάνοντας το οικονομικό κόστος διαβίωσής τους. Τα παράπονα και οι πιέσεις στα Επιμελητήρια Μαγνησίας, Δωδεκανήσου και Κυκλάδων για τη λήψη δράσεων που θα οδηγήσουν στην κατάργηση του συγκεκριμένου μέτρου, με επιστροφή στην πρότερη κατάσταση, είναι συνεχή.

Ήδη, η πρώτη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) είναι γεγονός. Επιχειρηματίας από τη Μύκονο προσέφυγε στο ΣτΕ, υποστηρίζοντας ότι οι νέοι συντελεστές αντίκεινται στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ισότητας των πολιτών, συγκρούoνται με την αρχή της αναλογικότητας και είναι αντίθετοι με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Χάνεται το πλεονέκτημα της νησιωτικότητας

«Η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά οδηγεί στην απώλεια του νησιωτικού χαρακτήρα της χώρας μας» αναφέρει στο zougla.gr ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Γιάννης Πάππου, επισημαίνοντας ότι «φορολογούμε τη μόνη υγιή βιομηχανία της χώρας που συνδράμει πραγματικά στο κρατικό ταμείο».

Ο κ. Πάππου θέτει το ζήτημα του ανταγωνισμού με τουριστικές περιοχές στα τουρκικά παράλια, όπου προωθείται ήδη σειρά μέτρων για τη δημιουργία ειδικών οικονομικών ζωνών με χαμηλούς συντελεστές φορολόγησης που σε ορισμένες περιπτώσεις προσεγγίζουν το 0%. Επιπλέον, υποστηρίζει ότι η αύξηση της φορολόγησης συνοδεύεται από πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων φοροδιαφυγής, επισημαίνοντας ότι αυτό που έχει ανάγκη η χώρα είναι «ένας μικρός και ευέλικτος κρατικός μηχανισμός», με παράλληλη «λήψη μέτρων για την τόνωση της επιχειρηματικότητας».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι δηλώσεις του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννη Ρούσσου, ο οποίος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι την αύξηση του ΦΠΑ θα την πληρώσουν όσοι ζουν μόνιμα στα νησιά, καθώς «πολύ λίγες επιχειρήσεις θα απορροφήσουν το κόστος».

«Πρέπει επιτέλους να πάψουμε να παρατηρούμε το θέμα με το… βλέμμα του καλοκαιριού. Είναι σημαντικό να σκεφτούμε τους μόνιμους κατοίκους» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Διαμάχη ξενοδοχείων και tour operators

Για σημαντικά προβλήματα που προκύπτουν από την αύξηση του ΦΠΑ κάνει λόγο και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης.
«Στη Σκιάθο τα περισσότερα προϊόντα έρχονται στο νησί από την ενδοχώρα, επομένως αν στην αύξηση του ΦΠΑ συνυπολογίσουμε και τα μεταφορικά, τότε ο προϋπολογισμός των κατοίκων επιβαρύνεται σημαντικά» δηλώνει στο zougla.gr, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι τα κέρδη από τον τουρισμό για ορισμένα νησιά είναι μεγάλα, ωστόσο το τελικό ποσό μειώνεται λόγω των σημαντικών ελλείψεων στον πρωτογενή τομέα.

Επιπλέον, θέτει το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης των τιμών στα πακέτα διακοπών, τα οποία έχουν ήδη κλείσει αρκετοί τουρίστες του εξωτερικού για την επόμενη χρονιά -θέμα που αποτελεί σημείο τριβής ανάμεσα σε τουριστικές επιχειρήσεις και tour operators.
Αντίθετο με την ευρωπαϊκή νομοθεσία

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης επισημαίνει στο zougla.gr ότι «υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι εργάζονται 3-4 μήνες για να ζήσουν τον υπόλοιπο χρόνο» και ως εκ τούτου η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών είναι ένα άδικο μέτρο που πλήττει τους μόνιμους κατοίκους και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Ο κ. Κορκίδης αναφέρει ότι η αύξηση της φορολογίας έρχεται σε σύγκρουση με κοινοτική οδηγία του 2006 για τη νησιωτικότητα και την επιβολή συντελεστών ΦΠΑ, θέτοντας επίσης το ζήτημα της ανταγωνιστικότητας. Παράλληλα, εξέφρασε τη δυσπιστία του για το κατά πόσο τελικά το μέτρο θα οδηγήσει σε αύξηση των κρατικών εσόδων, παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων στοιχεία που δείχνουν ότι το εφετινό ρεκόρ σε τουριστικές αφίξεις δεν θα συνοδευτεί από περισσότερα χρήματα για το Δημόσιο.

«Έχουμε τουρισμό μέσου και χαμηλού εισοδήματος. Τουρίστες από νέες χώρες που ξοδεύουν 40% λιγότερα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Εκτιμάται ότι διαμορφώνεται μια αναλογία 37 ευρώ/τουρίστα (από 70 ευρώ/τουρίστα στο παρελθόν) προσθέτει.
Υλοποιώντας τη μνημονιακή της δέσμευση, η κυβέρνηση προχώρησε την 1η Οκτωβρίου στην εναρμόνιση του ΦΠΑ στα νησιά με το ισχύον καθεστώς στην ηπειρωτική χώρα, με αποτέλεσμα οι νέοι συντελεστές να διαμορφώνονται σε 6%, 13 και 23% (από 5%,9% και 16%).
ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ Σ.τ.Ε. ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Με την ευκαιρία της παρουσίας στη Ρόδο, για ιδιωτικούς λόγους, του γνωστού δικηγόρου των Αθηνών κ. Αλεξ. Λυκουρέζου, ο οποίος, όπως έγραψε η «δημοκρατική», προσέφυγε στο Σ.τ.Ε. μαζί με τον καθηγητή Διοικητικού Δικαίου κ. Παν. Λαζαράτο, για λογαριασμό του Μυκονιάτη επιχειρηματία κ. Ελευθ. Σικινιώτη, για την ακύρωση της αποφάσεως με την οποίαν καταργήθηκαν, σε πρώτη φάση σε έξι νησιά του Νοτίου Αιγαίου οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής συνάντηση στα γραφεία της Περιφέρειας για το ενδεχόμενο προσφυγής στο Σ.τ.Ε. όλων των φορέων και τάξεων.

Στη συνάντηση, εκτός του Περιφερειάρχη κ. Γ. Χατζημάρκου και του δικηγόρου κ. Αλ. Λυκουρέζου, συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Γ. Πάππου, ο πρόεδρος της Ενώσεως Ξενοδόχων κ. Αντ. Καμπουράκης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Νίκος Μπόνης και ο οικονομικός επόπτης του ΕΒΕΔ κ. Γιώργος Αντώνογλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αποφασίστηκε να αναληφθούν πρωτοβουλίες, κατά τρόπο όμως συντονισμένο και μελετημένο για την προσφυγή στο Σ.τ.Ε., ενώ ταυτόχρονα θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλ. Τσακαλώτο, από τον οποίον θα ζητηθεί η αναθεώρηση της αποφάσεως, τουλάχιστον ως τα τέλη του 2016, ώστε, στο μεταξύ, να αναζητηθούν άλλοι τρόποι για την αντικατάσταση των απωλειών.

Μάλιστα οι φορείς θα έχουν έτοιμο σχέδιο, το οποίο και θα καταθέσουν, που θα δίνει πειστικές λύσεις για την αναπλήρωση των «απωλειών» που θα έχει το Δημόσιο, αν και γενικώς πιστεύεται, ότι οι απώλειες για το ελληνικό δημόσιο θα είναι μεγαλύτερες από την αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό και στην εστίαση και από την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών, αφενός λόγω της μείωσης της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού μας προϊόντος, από την αύξηση της φοροδιαφυγής και την ερήμωση των μικρών κυρίως νησιών, τα οποία κρατάνε Θερμοπύλες, στην πιο καυτή σήμερα ελληνική παραμεθόριο περιοχή.

Σε κάθε περίπτωση, τους φορείς και τις τάξεις του Νοτίου Αιγαίου (αλλά και του Βορείου) εκπλήσσει η εν γένει στάση, μέχρι τώρα, των βουλευτών του Αιγαίου, που θα μπορούσαν, αν ήθελαν, να ανατρέψουν όλα τα σχέδια.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ πριν κάνα χρόνο μας πρότεινε στην Αυγή πώς να σκαπουλάρουμε τον ΕΝΦΙΑ‏

Την παλιά καλή αντιμνημονιακή περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ, που ο ΕΝΦΙΑ ήταν παράνομος, αθέμιτος και επονείδιστος, μπορούσες να βρει κανείς ποικίλα μαργαριτάρια.  

Μέχρι και στοιχειοθετημένες νομικά οδηγίες για το πώς μπορεί κανείς να σκαπουλάρει το “πικρό χαράτσιον τούτο” χωρίς να μπορεί κανείς να του την πει. Σκάψαμε, λοιπόν, και φέραμε ξανά στην επιφάνεια το εξώδικο που πρότεινε η Αυγή σε όσους ανγνώστες της δε θέλανε να πληρώσουν το “κυβερνητικό χαράτσι”, μιας και μπορεί να χρειαστεί ξανά (λολ). Πάμε, λοιπόν, να δούμε 4 επιχειρήματα Συριζαίων για το πώς θα τυλίξτε κυβερνητικούς σε μια κόλλα χαρτί. (ινσέψιο)

1) Ο προσδιορισμός της φορολογητέας αξίας των δεν είναι νόμιμος
Τι θέλει να πει ο ποιητής: οι τιμές των ακινήτων που αποτελούν τη βάση για τον υπολογισμό του χαρατσιού πρέπει να συμβαδίζουν με τις τιμές των ακινήτων στην αγορά. Οι οποίες, προφανώς, στον καιρό της μνημονιακής ευλογίας έχουν κατακρημνιστεί. Οι αρχικές, ωστόσο, τιμές ποτέ δεν άλλαξαν εδώ και τρία χρόνια κι, έτσι, ο μ@λάκας φορολογούμενος καλείται να πληρώσει τα 3πλάσια, 4πλάσια, ν-πλάσια κερατιάτικα. Χο χο χο, πώς σου φάνηκε, Τσακαλώτε;
Ο σκοπός του νόμου είναι οι αξίες που αποτελούν τη βάση φορολόγησης να συμβαδίζουν προς τις αγοραίες. Επομένως, η πάροδος απράκτου της διετίας χωρίς αναπροσαρμογή των τιμών συνιστά παράνομη παράλειψη έκδοσης κανονιστικής πράξης εκ μέρους της διοίκησης. Την παράνομη αυτή παράλειψη του υπουργού δεν μπορεί να αναπληρώσει ούτε η φορολογική διοίκηση ούτε τα Διοικητικά Δικαστήρια, κρίνοντας κατά περίπτωση για την αξία ενός εκάστου ακινήτου, ύστερα από προσφυγή του φορολογουμένου.
2)  Η φορολογητέα αξία των εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού ακινήτων μου δεν προσδιορίζεται νόμιμα

Τι θέλει να πει ο ποιητής: η φορολογητέα αξία των ακινήτων προσδιορίζεται, λέει, βάσει άλλων ακινήτων που ορίζει ο εκάστοτε Δήμος, Περιφέρια, κλπ. σαν μέτρο αναφοράς (γλέντια) και όχι βάσει στοιχείων που αφορούν το ακίνητο αυτό καθ’ αυτό. More κερατιάτικα are coming, σα να λέμε. 
Αυτό, όμως, όπως μας ξηγούν ωραία στο αρθράκι οι Συριζαίοι, αντιβαίνει, λέει, στο άρθρο 17 του Συντάγματος. Ίντερεστινγκ.
Σύμφωνα με τα άρθρα 4Α2α και 4Β1 του Ν. 4223/2013, όπως συμπληρώθηκαν με το άρθρο 52 παρ. 10 Ν. 4276/2014, για τον προσδιορισμό της φορολογητέας αξίας των εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού ακινήτων, λαμβάνονται υπ’ όψη οι κατώτερες τιμές στην Περιφέρεια ή την Περιφερειακή Ενότητα ή στον Δήμο ή στην Δημοτική Ενότητα όπου το ακίνητο, κατά τα ειδικότερα στον νόμο αναφερόμενα.
Πλην όμως, κατ’ αυτόν τον τρόπον η αξία των φορολογητέων ακινήτων προσδιορίζεται όχι με βάση στοιχεία που αφορούν το ίδιο το ακίνητο, αλλά με βάση στοιχεία που αφορούν άλλα ακίνητα και τα οποία προφανώς είναι εκτός πραγματικότητας (η αξία των επιμάχων ακινήτων μου είναι κλάσμα της αξίας εκείνων προς τα οποία εξομοιώνεται).
3) Ο νομοθέτης προβαίνει σε διπλή φορολόγηση

Τι θέλει να πει ο ποιητής: απλό. Πληρώνεις ήδη φόρο μ@λάκα φορολογούμενε για τα ακίνητά σου. Ο έξτρα φόρος παραβαίνει κάποια αρχή φορολογικής ισότητας. Νόστιμο.
Στην προκειμένη περίπτωση, επειδή η φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας μου ανέρχεται σε ΕΥΡΩ ………. μου καταλογίσθηκε συμπληρωματικός φόρος ύψους ΕΥΡΩ ………………. σύμφωνα με το άρθρο 5 Ν. 4223/13. Πρόκειται για διπλή φορολόγηση, αφού καταβάλλω φόρο για τα ίδια ακίνητά μου, μία φορά επί της φορολογητέας αξίας ενός εκάστου και μία φορά επί της συνολικής αξίας τους, παραβιαζόμενης έτσι της αρχής της φορολογικής ισότητας, πολλώ μάλλον που ακίνητη περιουσία αξίας μέχρις 300.000 ΕΥΡΩ δεν υπόκειται σε συμπληρωματικό φόρο.
4) Αντικείμενο του φόρου είναι και τα απρόσοδα ακίνητα

Τι θέλει να πει ο ποιητής: επίσης απλό. Ο κατακαημένος φορολογούμενος πρέπει να πληρώσει φόρο και για ακίνητα τα οποία, μιας κι έχει πέσει περονόσπορος, δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί οικονομικά. Θα πληρώνει, δηλαδή, το ακίνητο σαν να το εκμεταλλευότανε, ενώ στην ουσία δεν έχει κανένα έσοδο από αυτό. Επονείδιστο.
“Δε θα παίρνετε φράγκο από το χωράφι σας, αλλά θα το πληρώνετε σαν να παίρνατε”
Γνωστός Γέροντας
Ντάξει, καλά όλα τα παραπάνω, αλλά υπάρχει κάτι ακόμα. Ο ΕΝΦΙΑ του ΣΥΡΙΖΑ είναι καλός ΕΝΦΙΑ. Οπότε μη σας περάσει απ’ το μυαλό καμιά μ@λακία, σοβαρευτείτε.





πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αλλάζουν από φέτος τα τέλη κυκλοφορίας …

Νεοταξίτης σκούληκας Αλεξιάδης : Προσπαθούμε να κάνουμε μεγαλύτερη την επιβάρυνση προς τα πάνω και μικρότερη αυτή προς τα κάτω … ναι τώρα σας έπιασε ο πόνος !!!

Μπορεί να έχουν μείνει 15 ημέρες για την 1η Νοεμβρίου οπότε και συνήθως αναρτώνται στο Taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας αλλά όπως φαίνεται ακόμα στο υπουργείο Οικονομικών δεν έχουν καταλήξει στο τι θα συμβεί με τα φετινά τέλη.

Σε σημερινές του δηλώσεις ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν αλλαγές και φέτος. «Προσπαθούμε για το 2015 να αλλάξουμε και να κάνουμε μεγαλύτερη την επιβάρυνση προς τα πάνω και μικρότερη αυτή προς τα κάτω» δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Προσπαθούμε να βρούμε αυτή τη λύση» συμπλήρωσε και επικαλέστηκε τις πεπερασμένες μηχανογραφικές δυνατότητες του υπουργείο προκειμένου να προχωρήσει το ζήτημα.

«Στο υπουργείο έχουμε συγκεκριμένες μηχανογραφικές δυνατότητες. Δεν μπορούμε τους ανθρώπους που δουλεύουν από το πρωί εως το βράδυ να τους κάνουμε να δουλεύουν ολο το 24ωρο. Ψάχνουμε μια λύση να είναι εφαρμόσιμη μηχανογραφικά και κοινωνικά δίκαιη» κατέληξε για το θέμα ο κ. Αλεξιάδης.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πόρισμα-σοκ για συντάξεις και εισφορές

Το πόρισμα που αποκαλύπτει το «Έθνος» ενσωματώνει προτάσεις για ενιαίο τρόπο υπολογισμού σύνταξης παλαιών και νέων ασφαλισμένων, ανακαθορισμό των συντάξεων που έχουν ήδη εκδοθεί και συγχώνευση Ταμείων σε έναν ή το πολύ τρεις φορείς.

Το τελικό προσχέδιο του πορίσματος της Επιτροπής Σοφών, ενσωματώνει προτάσεις για ενιαίο τρόπο υπολογισμού σύνταξης παλαιών και νέων ασφαλισμένων στη βάση του νόμου Σιούφα του 1992, επανυπολογισμό από την αρχή των συντάξεων που έχουν ήδη εκδοθεί με αναφορές σε αυτόν τον ενιαίο τρόπο, συγχώνευση όλων των Ταμείων σε έναν ή το πολύ τρεις φορείς και εντελώς νέο σύστημα με «ατομικές μερίδες» και υπολογισμό σύνταξης με βάση το προσδόκιμο ζωής για τις νέες γενιές.

Εκτός από το κυρίαρχο σενάριο, στο τελικό σχέδιο αναμένεται να καταγράφονται και οι διαφορετικές απόψεις, τις οποίες έχουν διατυπώσει μέλη της 12μελούς Επιτροπής Σοφών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λογική του πορίσματος θα βασίζεται σε δύο πυλώνες:

1. Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για τη συγχώνευση των Ταμείο και την ομογενοποίηση των διατάξεων για εισφορές και παροχές με αναζήτηση πρόσθετων πόρων για τη στήριξη των απερχόμενων γενεών

2. Υιοθέτηση ενός νέο συστήματος συντάξεων για τις νέες γενιές. Στο πλαίσιο αυτό, το κυρίαρχο σενάριο αναμένεται να περιγράφει ως στόχο τη μετεξέλιξη του ΙΚΑ σε Εθνικό Φορέα Κοινονικής Ασφάλισης μαμούθ, στον οποίο πρέπει να συγχωνευτούν όλα τα σημερινά Ταμεία κύριας και επικουρικής σύνταξής αλλά και εφάπαξ παροχών. Η ενοποίηση δεν πρέπει να είναι μόνο διοικητική αλλά και ουσιαστική, με ενιαίους κανόνες για εισφορές και παροχές.

Τι προτείνουν οι Σοφοί:

-Ενοποίηση όλων των Ταμείων σε έναν (ΙΚΑ) ή το πολύ τρεις φορείς (μισθωτών, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών).

-Εφαρμογή και στους παλαιούς ασφαλισμένους του τρόπου υπολογισμού που ισχύει για τους νέους μετά το 1993.

-Ανακαθορισμός των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων

-Διανεμητικό σύστημα εικονικών λογαριασμών + εθνική σύνταξη για τις νέες γενιές.


Πηγή: Έθνος




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο ΨεΚαμμένος τον προσέλαβε ως ειδικό συνεργάτη, για να …βρίζει στο facebook

Ο κ. Χάρης Φαλάς, φερόμενος κουμπάρος του Πάνου Καμμένου και μόνιμος κάτοικος Λευκωσίας, διορίστηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ως... ειδικός συνεργάτης. Τον φερόμενο ως κουμπάρο του, γυμναστή με προϋπηρεσία υπεύθυνου αποθήκης βιβλίων σε ίδρυμα της Μονής της Παναγίας του Κύκκου, διόρισε ως ειδικό συνεργάτη του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Το ΦΕΚ 341 (Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως) ημερομηνίας 15 Μαΐου 2015 αναφέρει πως ο κ. Χαράλαμπος (Χάρης) Φαλάς, που «προσφέρει τις υπηρεσίες του» στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας ως ειδικός συνεργάτης, διορίζεται αναδρομικά από τις 20/3/2015. Στο ίδιο ΦΕΚ αναφέρονται και τα σχετικά για τη μισθοδοσία του.


Ο κ. Χάρης Φαλάς ζει μόνιμα στη Λευκωσία και στην προσωπική του σελίδα στο Facebook αναφέρει ως εργασία «Τμήμα Social Media Ανεξάρτητοι Έλληνες». Προκύπτει, λοιπόν, το εύλογο ερώτημα: αν εργάζεται για το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (όπως γράφει στο Facebook), γιατί το τίμημα θα πρέπει να το καταβάλουν οι Έλληνες φορολογούμενοι μέσα από κονδύλια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας;
Η παρουσία του κ. Χάρη Φαλά στο Facebook εξαντλείται σε προπαγανδιστικού τύπου αναρτήσεις για τον κ. Καμμένο και σε υβριστικά σχόλια εις βάρος όποιων σχολιάζουν αρνητικά τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. Πηγές στη Λευκωσία αναφέρουν τη σχεδόν καθημερινή του παρουσία στα γραφεία των ΑΝΕΛ στην οδό Διαγόρου στο κέντρο της Λευκωσίας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κανένα άλλο πολιτικό κόμμα της Ελλάδας, πλην των ΑΝΕΛ, δεν διατηρεί γραφεία στο (ακριβό) κέντρο της Λευκωσίας.


Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Χάρης Φαλάς στις εκλογές του 2011 ήταν υποψήφιος του ΔΗΣΥ στην Αμμόχωστο και κατετάγη τελευταίος σε σταυρούς.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Τρελό» Φαγοπότι στις δαπάνες σίτισης μεταναστών

Αδιαφανείς διαδικασίες σε προμήθειες ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ για τη σίτιση προσφύγων και μεταναστών εντόπισε το Ελεγκτικό Συνέδριο και ζητεί να μην καταβληθούν τα ποσά στις προμηθεύτριες εταιρείες, καθώς δεν είχε προηγηθεί δημόσιος διαγωνισμός. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το «Έθνος», οι δαπάνες έχουν πραγματοποιηθεί από την Ελληνική Αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με απευθείας αναθέσεις.

Παράλληλα, το Ελεγκτικό Συνέδριο κρίνει ως αντισυνταγματική τη διάταξη που έχει ψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση (ν. 4320/2015), με την οποία νομιμοποιούνται όλες οι δαπάνες ύψους 10 εκατ. ευρώ για σίτιση προσφύγων που πραγματοποιήθηκαν με απευθείας αναθέσεις και χρηματοδοτήθηκαν από κρατικά κονδύλια.

Η διαδικασία που ακολουθείται αφήνει υπόνοιες και περιθώρια για την πραγματοποίηση ατασθαλιών, αφού η δικαιολόγηση των ποσών δεν γίνεται με παραστατικά, αλλά καταστάσεις αλλοδαπών που υπογράφουν ότι έχουν σιτιστεί από τις δημόσιες αρχές, αναφέρει το δημοσίευμα.

Από την πλευρά τους, στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επικαλούνται το έκτακτο των αναγκών για σίτιση και τις χρονοβόρες διαδικασίες των διαγωνισμών που μπορούν να κρατήσουν και έναν χρόνο με τις ενστάσεις και σημειώνουν ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί ατασθαλίες στην οικονομική διαχείριση, αλλά έχει αξιοποιηθεί μια σύννομη χρηματοδότηση για την άμεση εξυπηρέτηση των προσφύγων.

Σημειώνεται ότι η σίτιση μεταναστών και προσφύγων εφαρμόζεται με βάση του νομοθετικό διάταγμα 116 του 1969 που αφορά τη σίτιση κρατουμένων και το οποίο προβλέπει δαπάνη 5,87 ευρώ ανά άτομο.

Παρά το έκτακτο της κατάστασης, το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε ότι η διαδικασία σίτιση προσφύγων και μεταναστών χωρίς διαγωνισμό δεν είναι σύννομη και ζητά από το υπουργείο να προχωρήσει στη διενέργεια διαγωνισμού προκειμένου να επιλεγεί μειοδότης καθώς ένα σημαντικό τμήμα των κονδυλίων που θα αξιοποιηθούν αφορούν κοινοτικά χρήματα που παραμένουν ανεκμετάλλευτα



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πλαστικό χρήμα, πέτσινη δημοκρατία..

Βεβαίως και σε άλλες χώρες, εδώ και πολλά χρόνια, τα 3/4 και παραπάνω των καθημερινών συναλλαγών γίνονται με πλαστικό χρήμα.
     Όχι όμως με το στανιό.
     Όχι γιατί τους απαγορεύουν την πρόσβαση στο δικό τους φυσικό χρήμα!

     Εδώ σε μάς, οι οικονομικοί (αν)εγκέφαλοι, επειδή είναι
ανίκανοι, ή δεν θέλουν, να χτυπήσουν την φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο, το μαύρο και βρώμικο χρήμα (των κολλητών τους κυρίως, και των υποστηρικτών τους και των αφεντικών τους),
     ..βρίσκουν την (πονηρή και διαπλεκόμενη) λύση της  ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ κυκλοφορίας φυσικού χρήματος!
     Υποχρεώστε πρώτα ρε αριστερά(;) τσίρκα όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, τις ΔΕΚΟ, νοσοκομεία, ΙΚΑ, μίκα, ταμεία, κλπ, να δέχονται συναλλαγές με πλαστικό χρήμα,
     ..που τώρα για να πληρώσεις μία ρύθμιση στο ΙΚΑ, και να μην επιβαρυνθείς από μετρητά λόγω capital control, πρέπει να στηθείς στην ουρά για να εκδώσεις μία τραπεζική επιταγή υπέρ του ΙΚΑ, υπέρ του τάδε ταμείου, ή υπέρ του @@@@@@@ της μάνας που σας έκανε,
     ..και μετά απαιτήστε κι απ' τους ιδιώτες να δέχονται και να χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα!
     Και αυτό όχι με απαγορεύσεις κυκλοφορίας φυσικού χρήματος, αλλά με πειθώ και επιχειρήματα.

     Έλεος πιά με την ανεπάρκειά σας, την θρασύτητα και τον τραμπουκισμό σας.
     Παλιάνθρωποι.

     Κι ύστερα σε μιά δημοκρατία, με ποιό δικαίωμα απαγορεύεις την πρόσβαση του πολίτη στο δικό του χρήμα;
     Ο άλλος είναι τρελός και θέλει να το απλώσει στο πάτωμα και να του μιλάει.  Ή να το κάψει.  Ή να το χαρίσει στους γείτονες. Δικό του είναι και ό,τι θέλει το κάνει.
     ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΥΡΙΕ, ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΕΒΓΑΛΕ, ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΕΙ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΟΜΦΕΤΙ.
     ΕΣΥ ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙΣ;

     Ή είναι λογικός και θέλει να δώσει χαρτζηλίκι στα εγγόνια μου, ή να βοηθήσει την οικογένεια του παιδιού του, που η αλητεία σας δεν το αφήνει να τα βγάλει πέρα.
     Τί θα κάνει; Θα του ζητήσει να δεχτεί πλαστικό χρήμα; Μήπως να του κόψει και απόδειξη;
     Κι αν, έτσι, από ανθρωπισμό που εσείς δεν έχετε ιδέα τί σημαίνει, θέλει να βοηθήσει έναν άνεργο, και τον στείλει για ένα θέλημα, ή μιά ψευτοδουλειά,  πρόφαση προκειμένου να του δώσει ένα μικρό βοήθημα,
     ..θα του το δώσει σε πλαστικό χρήμα,
     ..ή θα το θεωρήσετε κι αυτό, ω κατσαπλιάδες, αδήλωτη εργασία και θα ζητήσετε εργόσημο;
     Παλιάνθρωποι.

     ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΧΡΗΜΑ.

     Μπορείτε να παροτρύνετε, να δίνετε κίνητρα, αλλά όχι να απαγορεύετε! 
     Αλλιώς είστε δικτατορία.
     Αριστερή ή δεξιά δεν εχει σημασία.
     Δικτατορία όμως.


     Είσαστε οι χειρότεροι φασίστες που έχουν περάσει ποτέ από τούτο τον τόπο, 
     ..ή,
     ..οι χειρότερες δουλίτσες της Παγκοσμιοποίησης, και παίζετε το παιχνίδι της ''φάρμας των ζώων''  της ευρωτοκογλυφικής ''Ένωσης''!
     Διαλέχτε!..



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΤΑΣΥ: Επαναπροσλαμβάνει 280 άτομα που είχαν κριθεί παράνομα βάσει πορίσματος Ρακιντζή

Στην επαναπρόσληψη 280 ατόμων τα οποία είχαν κριθεί το 2009 παράνομα με βάση το πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, προσανατολίζεται η ΣΤΑΣΥ ΑΕ.

Μάλιστα, η εταιρεία τον Αύγουστο έβγαλε πρόσκληση να επιστρέψουν τα 280 αυτά άτομα, και το μόνο που, σύμφωνα με πληροφορίες, απομένει για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία είναι η υπογραφή του σχετικού ΦΕΚ από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστο Σπίρτζη.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση αυτή είχε προηγηθεί προκαταρκτική εξέταση μετά το πόρισμα του κ.Ρακιντζή, σύμφωνα με το οποίο οι αθρόες προσλήψεις υπεράριθμου προσωπικού κυρίως την προεκλογική περίοδο (Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2009), επιβάρυναν σημαντικά τις λειτουργικές δαπάνες της ΑΜΕΛ (Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας), και οδήγησαν για πρώτη φορά την εταιρεία να παρουσιάσει το 2009 έλλειμμα πάνω από 22 εκατομμύρια ευρώ, αφού η αναλογία του κόστους μισθοδοσίας προς τα συνολικά έσοδα αυξήθηκε από 48% το 2007 σε 74% το 2009.

Χαρακτηριστική είναι η διαπίστωση του πορίσματος πως οι προσληφθέντες εμφανίζουν όμοια χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα τόπος καταγωγής, κυρίως νομοί Λαρίσης και Ροδόπης, εργασιακή εμπειρία στο Δημόσιο ως συμβασιούχοι, ή εργαζόμενοι σε γραφεία βουλευτών και γενικών γραμματέων, βιογραφικά σταλμένα από fax τέως υπουργού, πολλές φορές η συνέντευξη γινόταν μετά την πρόσληψη, ενώ για 17 από αυτούς έγινε πρόσληψη παρά την αρνητική αξιολόγηση από στελέχη της ΑΜΕΛ.

Η Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης είχε καταγγείλει προσλήψεις από το παράθυρο κομμωτριών, μουσικών, σεφ, ή άλλων άσχετων με το χώρο των συγκοινωνιών ατόμων, που τώρα από το παράθυρο πάλι πάνε να γυρίσουν στην υπηρεσία τους.

Με τη νέα νομοθεσία με την οποία γίνονται προσλήψεις, κύκλοι των εργαζόμενων στη ΣΤΑΣΥ αναφέρουν ότι τελείται το έγκλημα της απιστίας (άρθρο 390 του ΠΚ σε συνδυασμό με το άρθρο 1 του Ν 1608-1950) σε βάρος του Δημοσίου, επαυξάνοντας τις δαπάνες σε βάρος του Δημοσίου ή άλλως του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, ενώ με τα μνημόνια αυξάνονται τα φορολογικά βάρη και μειώνονται οι συντάξεις σε βάρος των πολιτών, για να καλυφθούν οικονομικά τα νέα οικονομικά βάρη, όπως οι απιστίες των δραστών στη συγκεκριμένη περίπτωση αθέμιτων και παρανόμων προσλήψεων.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!