EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σαρωτικές αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ

Την κατάργηση της Ομάδας Δέλτα καθώς και συγχώνευση αστυνομικών τμημάτων ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Ο κ. Τόσκας δήλωσε ότι στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης και αναδιάταξης της αστυνομίας η Ομάδα Δέλτα θα διαλυθεί σε τρία μέρη χωρίς όμως να σταματήσουν οι πειθαρχικές διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη σε βάρος αστυνομικών που υπηρετούν στη συγκεκριμένη μονάδα, ενώ μικρά τμήματα κυρίως της περιφέρειας θα συγχωνευθούν σε μεγαλύτερα για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα των Σωμάτων Ασφαλείας. Ανάλογες κινήσεις για τη βελτίωση της αποδοτικότητας θα γίνουν και στην Πυροσβεστική.

Ο αναπληρωτής υπουργός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς την Χρυσή Αυγή και τις άλλες ακροδεξιές οργανώσεις όπως είπε ότι δεν θα ανεχθεί να υποκαταστήσει κανείς το ρόλο της Αστυνομίας και τόνισε ότι θα είναι αμείλικτος σε περιπτώσεις αυθαιρεσίας και απειθαρχίας στους κόλπους της ΕΛΑΣ.

Ο κ. Τόσκας ακόμα αναφέρθηκε στο προσφυγικό, το οποίο χαρακτήρισε τεράστιο πρόβλημα και δήλωσε ότι θα ενισχυθούν οι αστυνομικές υπηρεσίες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι απαντώντας σε σχετική ερώτηση αν μεταξύ των 350.000 προσφύγων που έχουν εισέλθει στην Ελλάδα από την αρχή του χρόνου υπάρχουν πληροφορίες για την παρουσία τζιχαντιστών, ο κ. Τόσκας είπε ότι «παρακολουθούμε στενά το θέμα αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία. Ωστόσο, σε συνεργασία και με υπηρεσίες άλλων χωρών παρακολουθούμε πρόσωπα και καταστάσεις και είμαστε σε επιφυλακή».



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μιχελογιαννάκης: Ο κόσμος να μην διαμαρτύρεται αφού εκείνος μας ψήφισε και ήξερε τι θα φέρναμε


Σε ραδιόφωνο της Κρήτης μίλησε ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης όπου, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι ο... κόσμος δεν πρέπει να διαμαρτύρεται γιατί ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ ήξερε τι ψήφιζε και τι μέτρα θα φέρει.
 

"Αφού το ψήφισα το μνημόνιο, τώρα θα βγω να λέω ότι δεν το ψήφισα; Θα δώσω μάχη στη Βουλή να μην περάσουν κάποιες διατάξεις, ο ΕΝΦΙΑ δεν μπορεί να είναι στα αγροτεμάχια. Αλλά κι ο κόσμος να μην διαμαρτύρεται αφού εκείνος μας ψήφισε και ήξερε τι ψηφίσαμε, τι θα φέρναμε" είπε ο βουλευτής στο Ράδιο Κρήτη και όταν του τονίστηκε ότι ο κόσμος διαμαρτύρεται για τους τόσους φόρους και τα μέτρα ξέσπασε: "Εντάξει ο κόσμος διαμαρτύρεται μαζί του είμαι. Αλλά μην ακούω μ@...κίες τώρα, ο κόσμος αυτός δεν μας ψήφισε; Δεν περάσαμε το μνημόνιο και μετά μας ψήφισε; Στο Ηράκλειο μας έδωσε και μια έδρα παραπάνω! Τι να κάνω εγώ τώρα να μη ψηφίσω;" κατέληξε.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ευρώπη: Game Over – Μια «χρωματιστή επανάσταση» έρχεται.

Κάθε φορά που βλέπω τον γερο-George Soros να λέει κάτι για«δημοκρατία» και «ευρωπαϊκές αξίες», ξέρω ότι κάτι πρόκειται να συμβεί.  

ου Konrad Stachnio, ανεξάρτητου δημοσιογράφου από την Πολωνία (“New Eastern Outlook”)
Τέτοια ήταν η περίπτωση της Ουκρανίας, όταν ο George ισχυρίστηκε ότι η δημοκρατία είναι πιο σημαντική και όταν λέει ότι οι ευρωπαϊκές αξίες είναι πιο σημαντικές και γι’ αυτό πρέπει να δεχθούμε εκατομμύρια προσφύγων κάθε χρόνο. Πώς θα τελειώσει όλο αυτό; Μάλλον όπως συνήθως: με φωτιές, εξεγέρσεις, ανατροπή κυβερνήσεων και ολική αποσταθεροποίηση στην Ευρώπη - λίγο πολύ όπως τελείωσε πρόσφατα στην Ουκρανία. Εντούτοις, αυτή τη φορά η «δημοκρατία» και οι «ευρωπαϊκές αξίες» έχουν εγκατασταθεί σε μια πολύ ευρύτερη κλίμακα και από πιο αποφασισμένους οι οποίοι πρόκειται να φέρουν μια «χρωματιστή επανάσταση» από την Μέση Ανατολή μέσα στην καρδιά της θνήσκουσας Ευρώπης.
 
Μέχρι τώρα, σε όλες τις χώρες όπου πραγματοποιήθηκαν «χρωματιστές επαναστάσεις», όλα αποσκοπούσαν την ανατροπή κυβερνήσεων υπό το πρόσχημα της εισαγωγής της «δημοκρατίας». Αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά: Ακραίοι ισλαμιστές, που εισρέουν στη γηραιά ήπειρο θα ανατρέψουν την Ευρώπη στο όνομα του αγώνα εναντίον της «δημοκρατίας». Και κανείς δεν προσπαθεί καν να το κρύψει. Απλώς ακούστε τι απαιτούν ανοιχτά οι ισλαμιστές στις ομιλίες τους. Τελικά, ποια είναι η διαφορά; Όπως και να έχει, η παλαιά τάξη θα αντικατασταθεί από καινούργια. Μόνο το πρόσχημα θα αλλάξει: η «δημοκρατία» θα αντικατασταθεί από τον νόμο της Σαρία.
 
Αυτή τη φορά, η κοινωνική μηχανική α λα Soros και Σία πάει πιο μακριά. Δεν υπάρχουν πλέον τοπικά κράτη όπου ανατρέπονται οι κυβερνήσεις και τοποθετούνται ανδρείκελα όπως στην Ουκρανία. Τώρα το θέμα αφορά ολόκληρη την Ευρώπη, στην οποία οι μελλοντικές κοινωνικές αλλαγές επιβάλλονται χρησιμοποιώντας τα εισερχόμενα κύματα των προσφύγων. Το αν έχει λογική το να δέχεσαι πρόσφυγες σύμφωνα με τη βούληση του Soros μπορεί να μας εξηγηθεί σε αυτό το σύντομο video.
 
Τέτοια ροή γεγονότων, μιλώντας κατ’ ευφημισμό, θα οδηγήσει σε αυξανόμενες εντάσεις στην Ευρώπη με εθνικό, οικονομικό και θρησκευτικό υπόβαθρο. Εντούτοις, μπορούμε κάπως «να συνυπάρξουμε» μεταξύ μας παρά τις πολιτισμικές διαφορές;
 
Η δήλωση του ιμάμη Choudary από το Ηνωμένο Βασίλειο (φωτο)δεν επιτρέπει ψευδαισθήσεις ως προς αυτό το θέμα.
 
 
choudari_pic-300x169Η ερώτηση που έγινε από τον Maciej Woroch (του πολωνικού καναλιού tvn24) προς τον ιμάμη Anjem Choudary ήταν η εξής:
 
- «Το να κρατάμε αποστάσεις μεταξύ μας και να βαθαίνουμε τη σύγκρουση είναι η μοναδική επιλογή για την συνύπαρξη;»
 
«Όχι, δεν τίθεται το ερώτημα αν θα σας ‘ενοχλήσουμε’. Μια μέραο νόμος της Σαρία θα εισαχθεί στην Πολωνία, διότι πιστεύουμε ότι πρέπει να απομακρύνουμε όλα τα καταπιεστικά καθεστώτα. Αν διοικείσαι από κάποιον άλλον εκτός από τον Αλλάχ, είναι ένα είδος καταπίεσης. Χάρη στην πολιτική μας, το καθεστώς σας θααπομακρυνθεί».
 
Αν και οι Ευρωπαίοι ακόμη υποθέτουν ότι δύνανται να δεχθούν κάτι ή όχι, o Ιμάμης το αποσαφηνίζει εντελώς αυτό το θέμα «Δεν τίθεται το ερώτημα αν θα σας “ενοχλήσουμε’».
Η Ευρώπη έχει πιαστεί σε μια παγίδα «ευρωπαϊκών αξιών» και φιλελεύθερης δημοκρατίας. Η απάντηση του Soros στο σχέδιο του Ούγγρου πρωθυπουργού Orban ήταν ότι το σχέδιο αυτό «είναι απειλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της απόρριψης των αξιών επί των οποίων χτίστηκε και των δικαιωμάτων που θα έπρεπε να την κυβερνούν».
 
Εντούτοις, είναι πυλώνας της Ευρώπης και η άμυαλη αποδοχή του οποιουδήποτε και του οτιδήποτε χωρίς να  ληφθεί υπόψιν ο πραγματικός κίνδυνος από Ισλαμιστές φονταμενταλιστές που έρχονται στην Ευρώπη από το ISIS;
 
Η φιλελεύθερη και δημοκρατική Ευρώπη για την οποία μιλά ο Soros δεν μπορεί να πει «όχι» στους πρόσφυγες, διότι είναι «απόρριψη των αξιών στις οποίες χτίστηκε και των δικαιωμάτων που την κυβερνούν». Από την άλλη μεριά, κάθε οξυδερκής παρατηρητής βλέπει την τούρτα που προσφέρεται τόσο άφθονα στην Ευρώπη ότι είναι επιμελώς δηλητηριασμένη.
 
Αν και η αιτία θανάτου της Ευρώπης μπορεί να είναι ακόμη και η ίδια ποσότητα της τούρτας (ακόμη και χωρίς τους Ισλαμιστές φονταμενταλιστές) με τη μορφή των μεταναστών. ‘Νo go’ zonesγια την αστυνομία στη Σουηδία το αποδεικνύουν. Σ’ αυτό ας προστεθεί ότι νέα κύματα προσφύγων εκπαιδευμένων από τους πολεμιστές του ISIS, θέτουν τις βάσεις τους στην Ευρώπη και έχουμε μια εικόνα που έχει ήδη περιγράψει ο Jaques Attali, σύμβουλος στα Ηνωμένα Έθνη. Η Ευρώπη θα αποσταθεροποιηθεί τόσο που «ο τοπικός πληθυσμός θα παγιδευτεί ανάμεσα σε δύο πυρά. Όπως έχει ήδη αναφερθεί, με αυτόν τον ρυθμό, δεν είναι η Αφρική του αύριο που θα μοιάζει με τη Δύση του σήμερα, αλλά η Δύση θα μοιάζει με τη σύγχρονη Αφρική».
Σύμπτωση; Δεν νομίζω.
 
 
             154848-004-75C2C324
Μια «χρωματιστή επανάσταση» από την Μέση Ανατολή σε λίγο  στην καρδιά της Ευρώπης
 
Δεν είναι το θέμα αν θα βοηθήσουμε τους πρόσφυγες ή όχι. Κάθε σκεπτόμενο άτομο γνωρίζει ότι χρειάζεται να βοηθήσει ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη δεν αφορά τη βοήθεια προς τους πρόσφυγες, αλλά την εγκαθίδρυση μιας «χρωματιστής επανάστασης» στην Ευρώπη από τους πρόσφυγες. Αυτό θα οδηγήσει σε διεύρυνση των συγκρούσεων, της τρομοκρατίας και της αποσταθεροποίησης στην Ευρώπη.
 
Όταν εκπαιδευμένοι, οπλισμένοι και καλά οργανωμένοι ισλαμιστές τρομοκράτες έλθουν στην Ευρώπη, η Ευρώπη θα είναι εντελώς αβοήθητη. Θα υπάρξουν εξεγέρσεις, διαφωνίες, φόνοι και διαδηλώσεις, δηλαδή, η ονομαζόμενη «χρωματιστή επανάσταση» σε ευρωπαϊκή κλίμακα. Με μια λέξη, επανάληψη της Ουκρανίας. Και ποιος θα κατηγορηθεί γι’ αυτό; Βέβαια ο Πούτιν. Στην Πολωνία ήδη ακούω φωνές στα ΜΜΕ ότι ο Πούτιν δημιούργησε το ISIS για να κατακτήσει την Ευρώπη.
 
Οι ίδιοι οι Ισλαμιστές γνωρίζουν τις αρχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας και τις ευρωπαϊκές αξίες και γνωρίζουν πολύ καλάπώς να τις χρησιμοποιούν για τους δικούς τους σκοπούς.
«Στην Πολωνία, έχετε κυβερνήσεις φιλελεύθερης δημοκρατίας και δεν υπάρχουν ισχυρά πρότυπα ή μοντέλα. Στη χώρα σας, όλα απορρέουν από τον διαχωρισμό μεταξύ του Αλλάχ και του κράτους. 
 
Όλοι αυτοί οι οικονομικοί πειρασμοί, όπως το αλκοόλ, η πορνογραφία, τα τυχερά παίγνια, ακόμη και η πορνεία, έχουν γίνει κερδοφόρες επιχειρήσεις και χρησιμοποιούν το ένστικτο της αναπαραγωγής. Το Ισλάμ αφαιρεί αυτά τα προβλήματα και μετά θα υπάρχουν αρκετά χρήματα για αναπαραγωγή, υγεία και τα λοιπά. Τώρα ζείτε σε ένα σύστημα που προσανατολίζεται στην εκμετάλλευση του ανθρώπου. Ο μόνος τρόπος να επιβιώσετε στον πλανήτη θα είναι να γίνουν όλα αυτά παράνομα. Η εισαγωγή του Ισλάμ και της Σαρίας».
 
 
t9oΣυνεπώς, φαίνεται ότι η φιλελεύθερη δημοκρατία πρόκειται να αυτοκαταστραφεί. Αφού εγκατασταθούν περισσότεροι ισλαμιστές στην Ευρώπη, η ίδια φιλελεύθερη και δημοκρατική Ευρώπη θα ρευστοποιηθεί από τους πιστούς του Αλλάχ ως ένα συνώνυμο του «καθεστώτος».
Η περίοδος της ευημερίας και του σχετικού εφησυχασμού τελείωσε. Η περίοδος της σχετικής ειρήνης και της παρακολούθησης του πολέμου από τις οθόνες των ευρωπαϊκών τηλεοράσεων. Τώρα η «δημοκρατία» από τη Μέση Ανατολή ήλθε στους ίδιους τους Ευρωπαίους: στους δρόμους, στα καταστήματα και στα σπίτια τους. Αυτή η «δημοκρατία» που μέχρι πρότινος παρακολουθούνταν από ασφαλή απόσταση.
 
Ίσως εισερχόμαστε σε καιρούς που οι εξοντώσεις στο όνομα της «ελευθερίας και της δημοκρατίας» στη Μέση Ανατολή θα αντικατασταθούν από εξοντώσεις των απίστων στην Ευρώπη στο όνομα του Αλλάχ. Στο πλαίσιο αυτό, η τοποθέτηση από τα Ηνωμένα Έθνη της Σαουδικής Αραβίας ως επικεφαλής της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων μπορεί εύγλωττα να σηματοδοτήσει την κατεύθυνση προς την οποία οδεύει η Ευρώπη. Στο τέλος, είναι η Σαουδική Αραβία, η οποία προσέφερε τη βοήθειά της για να «επιλύσει» την κρίση της μετανάστευσης, με την οικοδόμηση 200 τζαμιών στη Γερμανία.
 
Η εγκατάσταση μιας «χρωματιστής επανάστασης» στην Ευρώπηήδη λαμβάνει χώρα την στιγμή αυτή με τη βία. Αυτό αποδεικνύεται από την απαλλοτρίωση των σπιτιών των πολιτών στη Γερμανίαπροκειμένου να στεγαστούν σ’ αυτά «πρόσφυγες». Αποδεικνύεται επίσης από τη σύλληψη εκείνων που είναι εναντίον της μετανάστευσης ή από τηνπαρακολούθηση των αντιφρονούντων της μετανάστευσης μέσω διαφόρων «ιδρυμάτων» τα οποία δίνουν αναφορά κατόπιν στην αστυνομία.
 
Απόδειξη αυτής της λογοκρισίας είναι επίσης το γεγονός ότι άνθρωποι με αρνητική στάση προς το ούτως αποκαλούμενο θέμα της μετανάστευσης επικρίνονται από τον ιδιοκτήτη του Facebook,Mark Zuckerberg. Επιβεβαιώνεται επίσης από την πρόταση των Ηνωμένων Εθνών να εισαχθεί ένας νέος φόρος στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές ο οποίος θα πηγαίνει για τη βοήθεια των «προσφύγων».
 
Επιβεβαιώνεται επίσης από το κατευθυνόμενο από τον Soros ταμείο για τη μάχη εναντίον της επονομαζόμενης «ρητορικής μίσους». Τέλος, επιβεβαιώνεται επίσης από το γεγονός ότι στη Γερμανία οι αντιτιθέμενοι στη μετανάστευση απολύονται από τη δουλειά τους για σχόλια που κάνουν στο Facebook.
 
Miriam Shaded, θεμελιωτής του ιδρύματος Esther που βοηθά Σύριους πρόσφυγες στην Πολωνία είπε: «Επί του παρόντος, υπάρχει η τελευταία «ειρηνική» αποίκηση της Ευρώπης από Μουσουλμάνους οι οποίοι θα την κατακτήσουν όποτε θεωρήσουν ότι είναι αρκετά ισχυροί». «Περισσότεροι από 60% των συριακών οικογενειών που φέρνουμε αποφασίζουν να μείνουν στην Πολωνία. Μερικοί από αυτούς που έχουν μεταναστεύσει στη δυτική Ευρώπη, ήδη θέλουν να πάνε πίσω. Είναι τρομοκρατημένοι από αυτά που βλέπουν εκεί. Φοβούνται για την υγεία τους και για τη ζωή τους, διότι η Δυτική Ευρώπη είναι γεμάτη από Μουσουλμάνους». Οι μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Μεγάλης Βρετανίας δεν είναι ικανές να ξεχωρίσουν ποιος είναι ποιος όταν πρόκειται για εισερχόμενους πρόσφυγες.
 
Ο Witold Gadowski, ερευνητής δημοσιογράφος είπε ότι: «Μαζί με τις περιοχές τις Συρίας που περιήλθαν στα χέρια του χαλιφάτου του Ισλαμικού Κράτους, έπεσαν στα χέρια τους επίσης και μετοχές των βιομηχανικών εταιρειών της Συρίας. Σήμερα το χαλιφάτο είναι ικανό να φτιάξει οποιοδήποτε πλαστό νόμισμα, καθώς επίσης και κάθε διαβατήριο και έτσι αυτοί που έχουν χαρτιά δεν είναι απαραιτήτως αυτοί που εικονίζονται στα χαρτιά αυτά.Επιπλέον, πολλοί από αυτούς τους επονομαζόμενους «πρόσφυγες» έχουν σβήσει τα δακτυλικά αποτυπώματα. Έτσι, πώς να προσδιορίσεις την πραγματική ταυτότητα ανθρώπων που έρχονται στην Ευρώπη; Ακόμη, όλες οι βάσεις δεδομένων στο Ιράκ και τις περισσότερες επαρχίες και περιοχές της Συρίας έπεσαν στα χέρια του Ισλαμικού Kράτους. Έτσι, δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία στη διεθνή ροή της πληροφόρησης. Δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία στη Frontex, τη Γιουροπόλ, την Ιντερπόλ. Ακόμη και οιΑμερικανοί δεν έχουν τέτοιες βάσεις δεδομένων.
 
Πρέπει να προσθέσουμε σ’ αυτά, ότι φθάνουν στη Δύση πρόσφατα «φρούτα» αυτής της «χρωματιστής επανάστασης» στην Ουκρανία α λα George Soros και Σία, δηλαδή, επίσης νέο-Ναζί και Banderovites (εννοεί τους υμνητές του Stepan Bandera, του Ουκρανού αντικομμουνιστή πολιτικού ηγέτη και θεωρητικού του Ουκρανικού εθνικισμού), που χρησιμοποιούν την Κάρτα της Πολωνίας για να έλθουν στην Ευρώπη. Αν και αυτό δεν είναι τοπαν.
 
Ο Πολωνός ερευνητής δημοσιογράφος Witold Gadowski είπε ότι «στην Ουκρανία, πάνω από περίπου οκτώ χιλιάδες άτομα έχουν λάβει ουκρανικά διαβατήρια και περιμένουν για μια άδεια εργασίας στην Πολωνία. Έτσι, θα έχουμε Ουκρανούς που μιλούν Αραβικά. Η Μαφία μετέφερε λαθραία αυτούς τους ανθρώπου και τώρα τους κάνει «Χριστιανούς».
 
primavera_game_over
 
Φαίνεται ότι η Ευρώπη σύντομα θα αποσταθεροποιηθεί α λα Μέση Ανατολή. Η λογοκρισία των ΜΜΕ, η προληπτική δράση της αστυνομίας και η νομοθεσία στην Ευρώπη συνεχίζουν εντονότερα να απαγορεύουν την κριτική προς το ονομαζόμενο «προσφυγικό ζήτημα». Κάθε κριτική στο επιθετικό Ισλάμ στην Ευρώπη θα είναι πολύ δύσκολο καθώς θα απειλεί τη «δημοκρατία και τις ευρωπαϊκές αξίες» στις οποίες η ΕΕ χτίστηκε – όπως λέει ο Soros.
 
Θα κάνει τους ευρωπαίους πιο ευάλωτους σε σχέση με το επιθετικό Ισλάμ και σε περισσότερες συγκρούσεις. Ως αποτέλεσμα, ένα καλά αποδεδειγμένο μοντέλο θα εγκαθιδρυθεί στην Ευρώπη: Πρόβλημα – Αντίδραση – Λύση. Στο τέλος, η Ευρώπη θα συμφωνήσει σε κάθε είδους δεσποτισμό εκ των άνω. Εντούτοις, ελπίζω η ανάλυσή μου στην περίπτωση αυτή να αποδειχτεί εντελώς λανθασμένη.
 



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ευρώ: Μια βόμβα στη Καρδιά της Ευρώπης

Σπύρος Στάλιας, Οικονομολόγος Ph.D

Για να επιβληθεί το ευρώ ως κοινό νόμισμα, οι τραπεζίτες και οι πολιτικοί ισχυριστήκαν, ότι το ευρώ θα συντελέσει στον καταμερισμό της οικονομικής δραστηριότητας μέσα στην Ευρώπη, και επιπροσθέτως το κοινό νόμισμα, θα είναι ο καταλύτης στην εναρμόνιση των συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Λαών.

Το 19ο αιώνα, η ίδια ακριβώς νεοφιλελεύθερη ορθοδοξία, είχε επιβάλει τον χρυσό ως κοινό νόμισμα, με τους ίδιους ακριβώς επιστημονικούς ισχυρισμούς.

Η οικονομική ιστορία απέδειξε, ότι οι ισχυρισμοί αυτοί απόκρυπταν τους πραγματικούς λόγους αυτής της επιμονής. Οι ισχυρισμοί δεν ήσαν τόσο καλοπροαίρετοι. Οι ισχυρισμοί των τραπεζιτών ποτέ δεν είναι για το καλό όλων.

Τον 19ο αιώνα, με τον χρυσό ως νόμισμα και σταθερές ισοτιμίες, η κάθε Κυβέρνηση δεν είχε στην διάθεση της τα μέσα εκείνα, που με αυτά θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια οικονομική δυσπραγία, που είναι εντελώς φυσικό να επισυμβεί, σε ένα κόσμο αβεβαιότητας, όπως είναι ο κόσμος της οικονομίας.

Όλα τα άλλα μέτρα, εκτός από αυτά που θα βοηθούσαν στην βελτίωση του ισοζυγίου πληρωμών, για την αύξηση των εισοδημάτων και την μείωση της ανεργίας, αποκλείονταν ως παράλογα ή τέλος πάντων δεν ήσαν γνωστά.

Το πρώτο μέτρο για την αντιμετώπιση της ύφεσης στη χώρα Α, ήταν η χώρα να μειώσει τις εισαγωγές της από την χώρα Β, μέσω της μείωσης μισθών, ημερομισθίων, με στόχο απώτερο να κάνει τις εξαγωγές της πιο φθηνές για να βρει χρυσό. Βεβαίως αυτή η ενεργεία οδηγούσε σε βαθύτερη ύφεση την χώρα Α, αφού η εσωτερική ζήτηση εξατμίζονταν σιγά-σιγά.

Η χώρα Β με την σειρά της, αφού η ζήτηση για τα προϊόντα της μειώνονταν, όπως επίσης και η ισοτιμία του νομίσματος μειώνονταν λόγω μειωμένης ζήτησης, αμύνονταν με τον ίδιο τρόπο. Έπρεπε να διατηρήσει και να αυξήσει τον χρυσό της, και έτσι αύξανε τα επιτόκια της, ενώ παράλληλα μείωνε τους μισθούς, να κάνει πιο ελκυστικές τις εξαγωγές της. Αλλά υψηλότερο επιτόκια και χαμηλές αμοιβές σήμαιναν ύφεση, που με την σειρά της προσπαθούσε να την εξάγει στη Χώρα Γ, μειώνοντας τις εισαγωγές της από την χώρα Γ. Η αλυσίδα συνεχιζόταν με αυτό τον τρόπο, ο ένας έκανε πάσα στον άλλον το πρόβλημα του.

Δηλαδή αυτή η πολιτική της διατήρησης της εξωτερική αξίας των νομισμάτων είχε ως αποτέλεσμα μεταξύ των Εθνών την αβεβαιότητα, την ανεργία, και την γενική ύφεση. Την ζημία την πλήρωναν οι εργαζόμενοι.

Το χρυσό νόμισμα λοιπόν ήταν η αιτία ενός έντονου ανταγωνισμού για την κατάκτηση των αγορών, που έπαιξε τον πρωτεύοντα ρολό για τους πόλεμους του 19ου αιώνα, και δεν χωρεί καμία αμφιβολία, ότι η κατάκτηση των αγορών, είναι η αιτία των πόλεμων του 20ου αιώνα, μαζί με την γέννηση ρατσιστικών κινημάτων και απεχθών αντιδημοκρατικών ιδεολογιών.

Οι παραδεδεγμένες σιωπηλές προϋποθέσεις της φιλελεύθερης οικονομικής σκέψεις ουδέποτε ικανοποιήθηκαν στην πράξη, με αποτέλεσμα να μην λύονται τα πραγματικά οικονομικά προβλήματα, που έχουν σχέση με την εξάλειψη της ανεργίας και την δίκαιη κατανομή του πλούτου, αλλά αντίθετα να φέρνουν ύφεση, κοινωνική αναταραχή και πολέμους.

Οι εμπορικές σχέσεις, καθιστάντο ένα απελπισμένο τέχνασμα να διατηρείς την απασχόληση στο εσωτερικό της χώρας, πουλώντας στο εξωτερικό, και παρεμποδίζοντας ταυτόχρονα τις εισαγωγές.
Αυτή η κατάσταση δεν ήταν βιώσιμη και κερδισμένες από τις κρίσεις έβγαιναν οι Τράπεζες, που καταχρέωναν τους Λαούς, και πρόσκαιρα οι πλέον εξελιγμένες χώρες.

Αλλά μετά την μεγάλη κρίση του 1929 και μετά τον ΒΠΠ, η γνώση μας ριζικά άλλαξε σε σχέση για τα παραπάνω θέματα.

Μάθαμε ότι λόγω του χρυσού νομίσματος:

1) Η ελεύθερη αγορά αδυνατεί να δημιουργήσει όρους πλήρους απασχόλησης και ανάπτυξης
2) Η ελεύθερη αγορά αυθαίρετα και άνισα διανέμει το εισόδημα και
3) Η θεμελιώδης αιτία της ανεργίας και της υποαπασχόλησης οφείλεται σε αυτή καθ’ εαυτή στην κερδοσκοπική λειτουργία των χρηματοπιστωτικών αγορών.

Αυτά πρακτικά σήμαιναν αλλαγή πολίτικης.

Αντί η κάθε κυβέρνηση να ασχολείται με την διατήρηση της εξωτερικής σταθερότητας του νομίσματος, καλόν θα ήταν να ασχολείται με την διατήρηση της εσωτερικής σταθερότητας.

Αντί να τίθεται σε κίνδυνο η ευημερία ενός λαού, από τα αυξημένα επιτόκια που καθορίζονταν από εξωτερικούς παράγοντες, από αυτούς που έχουν τα κεφάλαια, καλύτερα θα είναι η κάθε κυβέρνηση να θέτει τα δικά της επιτόκια, που θα κάνουν τις επενδύσεις ελκυστικές και να παραβλέψει του κεφαλαιούχους, τις Τράπεζες.

Με άλλα λόγια, είναι καλύτερα να απασχολούμε τους εργαζόμενους να παράγουν προϊόντα για το εσωτερικό της χώρας, έστω και αν αυτά θα μπορούσαν να παραχθούν πιο φθηνά στο εξωτερικό, εάν η εναλλακτική λύση θα ήταν να μην εργάζονται καθόλου.

Ένα καθεστώς σταθερών ισοτιμιών θα ήταν επιθυμητό, όταν η πλήρης απασχόληση σε κάθε έθνος θα μπορούσε να επιτευχθεί, και τότε το διεθνές εμπόριο θα ήταν επωφελές για κάθε έθνος.

Τα παραπάνω εφαρμόστηκαν μέσω της Συνθήκης του Μπρέτον Γούντς ως ένα σημείο, και η εποχή από το 1945-1973, η διάσημη οικονομολόγος Ι. Adelman την χαρακτήρισε ως την ‘Κευνσιανή εποχή μιας αξεπέραστης παγκόσμιας οικονομικής ευημερίας, ένας Χρυσούς Αιών της οικονομικής ανάπτυξης, μια περίοδος πρωτοφανούς διαρκούς οικονομικής μεγέθυνσης σε ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες’.

Ήταν η εποχή των σταθερών εθνικών νομισμάτων, των Λαών, της πλήρους εργασίας, του κοινωνικού κράτους, των τοπικών πολιτισμών, της ανταλλαγής πολιτιστικών ιδεών, της συνύπαρξης, της απελευθέρωσης Λαών. Μια θαυμάσια εποχή που ποτέ δεν υπήρξε στην ιστορία. Η Ευρώπη ανοικοδομήθηκε, εδραιώθηκε το κοινωνικό κράτος όχι ως κόστος αλλά ως επένδυση, και η ειρηνική οικονομική διεθνής συνεργασία.

Ο Κεϋνσιανισμός κατέρρευσε εκεί στα μέσα της δεκαετίας του 1970 από τις ‘κεϋνσιανές ύβρεις’ που διεπράχθησαν από τραπεζίτες, από τους πολιτικούς και από την πλειοδοτούσα αριβιστική (=τυχοδιωκτική) αριστερά.

Οι κλασσικοί ξαναήρθαν, φέρνοντας τον χρυσό στην κάρδια της Ευρώπης. Οι Τραπεζίτες θριάμβευαν ξανά, μετά τους δυο Παγκόσμιους Πόλεμους, με την Συνθήκη του Μάαστριχτ. Οι πολιτικοί μας απεδείχθησαν αμνήμονες και αγύρτες, και μερικοί από αυτούς πολύ αγύρτες (πρόσωπο που επικαλείται γνώσεις, ικανότητες και ιδιότητες, τις οποίες δε διαθέτει, για να εξαπατήσει τους άλλους, απατεώνας, κατεργάρης, κομπογιαννίτης, τσαρλατάνος).
Επιστρέψαμε πάλι στην κλασσική οικονομική του μοναδικού φυσικού και ηθικού υποδείγματος των ελευθέρων αγορών, του ελάχιστου κράτους και της λιτότητα για την θεραπεία κάθε ανωμαλίας, που είναι και τιμωρία για υπερβολές του παρελθόντος.

Χαρακτηριστικό είναι αυτό που γράφει ο Νομπελίστας Paul Krugman, που παρακολουθώντας το 2010 μια διάλεξη του Σόϊμπλε, για την μοναδικότητα της πολιτικής του νεοκλασικού μοντέλου, άκουσε δίπλα του την γυναίκα του να του ψιθυρίζει ότι ‘καθώς θα φεύγουμε από εδώ θα μας δώσουν και ένα μαστίγιο να αυτομαστιγωθούμε’. Ο Σόϊμπλε είπε ότι με το ευρώ μια είναι η πολιτική που ασκείται. Η εισοδηματική πολιτική. Καμία άλλη. Η ιδεολογία παύει να υπάρχει ως επιλογή, ή μια είναι η ιδεολογία, που το ευρώ επιβάλει, η λιτότητα.

Τι είναι το ευρώ?

Το ευρώ, ως προς την ζήτηση του είναι ο ιδεατός χρυσός, με την έννοια ότι ζητείται ως μέσον αποθησαυρισμού, εξ ου και η αξία του στις παγκόσμιες αγορές.

Το ευρώ ως προς την προσφορά του, είναι σπάνιο νόμισμα, σπανιότερο ακόμα και από τον χρυσό, χωρίς μεταβολές στην αγοραστική του αξία, εφ όσον είναι συνδεδεμένο με τον μηδενικό πληθωρισμό.

Είναι το σπανιότερο προϊόν στον κόσμο, από όλα τα εμπορεύματα που υπάρχουν στον κόσμο, και η αξία του είναι αντιστρόφως ανάλογη της σπανιότητας του, πράγμα που εγγυάται η ΕΚΤ.

Το ευρώ έχει αξία ως επένδυση, παρά ως μέσο κυκλοφορίας, όπως τα άλλα νομίσματα, και η απόδοση του εξαρτάται από το ύψος της ανεργίας.

Κατά συνέπεια η πραγματική αξία του ευρώ δεν εξαρτάται από την δημιουργία πραγματικού πλούτου από την δαπάνη του, είναι ουδέτερο, αλλά από το αποθησαυρισμό του, και κατά συνέπεια από την λιτότητα σε όλη την ευρωζώνη. Το ευρώ τελικά είναι ένα επικίνδυνο χρήμα. Είναι βόμβα μεγατόνων.
Παρ’ όλα αυτά, δεν παύει αυτή την στιγμή το ευρώ, να καθορίζει απολύτως την πολιτική στη Ευρώπη, πέρα από τους τετριμμένος τίτλους αριστεράς, δεξιάς, κέντρου, και σοσιαλδημοκρατίας.
Μέσα στο ευρώ, αυτές είναι έννοιες άνευ σημασίας, αφού χάρις στο ευρώ έχουμε φτάσει στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, η οικονομική δύναμη της ΕΚΤ και των Τραπεζών, να είναι πιο θεμελιακή από την φυσική δύναμη ή την δύναμη του κράτους.

Μετά την κρίση του 2008 οι αδυναμίες του ευρώ εμφανιστήκαν, όπως και οι αδυναμίες του χρυσού νομίσματος το 1929. Όπως το 1929 απαιτήθηκε από τους όλους λιτότητα για να επανέλθει η οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, έτσι και τώρα με το ευρώ απαιτείται πλήρης λιτότητα για να επανέλθει η ευρωζώνη στην ανάπτυξη. Όπως και τότε απέτυχε αυτή η πολιτική, που κατέληξε σε πόλεμο, έτσι και τώρα αποτυγχάνει, με πρώτη εκδήλωση την δυσφορία των λαών της Ευρώπης, του ενός προς τον άλλον. Ο ένας μισεί τον άλλον, που προδικάζει άγριο ξεμπέρδεμα.

Οι σιωπηλές και φανερές προϋποθέσεις του ευρώ δεν ικανοποιούνται άλλη μια φορά. Δεν μπορεί το ευρώ να φέρει ανάπτυξη και δουλειές, δεν μπορεί να εγγυηθεί τις αμοιβές, δεν μπορεί να εγγυηθεί συνταξιοδοτικά προγράμματα, προγράμματα υγείας και παιδείας. Όλα ρευστοποιούνται
χωρίς απόδοση. Οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι τραπεζίτες και μερικοί αγύρτες πολιτικοί που με την προπαγάνδα τους φοβίζουν τον λαό.

Εν τω μεταξύ χρόνω, οι φυσικοί πόροι υπάρχουν και είναι ανενεργοί, τεχνικοί πόροι υπάρχουν εν υπνώσει, άνθρωποι άνεργοι υπάρχουν έτοιμοι για δουλειά, πλουσιότερη γνώση παρά ποτέ υπάρχει. Δηλαδή ένα πελώριο αυτοκίνητο υπάρχει ένα να κινηθεί προς την πρόοδο και το κρατάμε σταματημένο γιατί το ρεύμα ‘ευρώ’ δεν υπάρχει να το κινήσει.

Δεδομένων αυτών, ο Κέϋνς υπέδειξε, κατ’ αναλογία, ότι θα πρέπει να φτιάξουμε το δικό μας ‘μανιατό’ (δυναμό-γεννήτρια) της οικονομίας να την κινήσουμε. Αν δεν υπάρχουν ευρώ ας φτιάξουμε το δικό μας νόμισμα να πάμε προς την πρόοδο. Καθυστερούμε επικίνδυνα για τη ζωή μας.
Και στον πιο δύσπιστο, αλλά μη φοβισμένο, έχει αποδειχθεί ότι το πείραμα ευρώ απέτυχε άλλη μια φορά. Η επέλαση του κεφαλαίου των τραπεζιτών κατά της εργασίας πρέπει πάραυτα να αποκρουστεί για να σωθεί τελικά η ειρήνη στην Ευρώπη, πέραν ημών.




spyridonstalias@hotmail.com
πηγη
 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανοικτό το ενδεχόμενο να παραγραφεί η «λίστα Λαγκάρντ» … τι να πει κανείς για σας …

Ο αναπ. υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης παραδέχθηκε ότι τέλος του έτους τα πιθανά φορολογικά αδικήματα παραγράφονται και το δημόσιο κινδυνεύει να μην εισπράξει ευρώ από πιθανή εκτεταμένη φοροδιαφυγή

Στους ελέγχους στην «λίστα Λαγκάρντ» αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης με παρέμβασή του στην συζήτηση που διεξάγεται αυτή την ώρα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι τέλος του έτους τα πιθανά φορολογικά αδικήματα παραγράφονται και το δημόσιο κινδυνεύει να μην εισπράξει ευρώ από πιθανή εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει προτείνει παράταση των ελέγχων με νομοθετική ρύθμιση που θα αποτρέπει την παραγραφή των αδικημάτων αλλά το αίτημα δεν έχει λάβει ακόμα την έγκριση των τεχνικών κλιμακίων.

Επιπροσθέτως, υποστήριξε ότι από τα 2062 ονόματα (φυσικά και νομικά πρόσωπα) της λίστας τα 1.500 παρουσιάζουν φορολογικό ενδιαφέρον καθώς έχουν την φορολογική τους έδρα στην Ελλάδα.

Πάντως, συνεργάτες του υπουργού υποστηρίζουν ότι το περιεχόμενο της λίστας «δεν έχει μόνο οικονομικό ενδιαφέρον, κυρίως έχει συμβολικό και πολιτικό ενδιαφέρον».




defencenet.gr



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αχρήματη κοινωνία υποχρεωτικά από το 2016: Για πρώτη φορά στην Ιστορία ιδιώτες και επιχειρήσεις θα ζουν αποκλειστικά και μόνο μέσω άλλων ιδιωτών (τραπεζών)!

ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Για πρώτη φορά στην ιστορία της κατ’ονομα πλέον, ελεύθερης οικονομίας, ιδιώτες θα υποχρεωθούν να κάνουν δια παντός συναλλαγές και να επιβαρύνονται οικονομικά γι’αυτές μέσω άλλων ιδιωτών, και συγκεκριμένα μέσω των τραπεζών, αφού όλες οι νέες επιχειρήσεις θα είναι αναγκασμένες να κάνουν τις συναλλαγές τους με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα!

Μέτρο το οποίο συντόμως θα επεκταθεί σε όλες τις επιχειρήσεις, και σε σύντομο χρονικό διάστημα μερικών ετών θα καλύψει το σύνολο των συναλλαγών πολιτών-επιχειρήσεων, εξαφανίζοντας το χρήμα, στην φυσική μορφή των μετρητών και οδηγώντας όλη την κοινωνία στα αιώνια δεσμά του ηλεκτρονικού χρήματος, της καταγραφής των καταναλωικών δαπανών, της γνώσης του ψυχολογικού-καταναλωτικού προφίλ και των συνηθειών όλων των Ελλήνων από ένα απρόσωπο και ύποπτο κράτος (το οποίο ουδείς γνωρίζει πότε αυθαιρέτως θα τα χρησιμοποιήσει εναντίον τους, είτε μαζικά είτε κατ’επιλογή σε όποιους θεωρεί ότι έχουν δική τους «μπαντιέρα» σκέψης και δράσης), και στην κατάργηση κάθε μορφής ιδιωτικότητας και προσωπικής ζωής καθώς το κράτος θα γνωρίζει πλέον και τις σεξουαλικές δραστηριότητες (νόμιμες-»παράνομες») των πολιτών.

Πρόκειται για διάτρηση του σκληρού πυρήνα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Αυτά που θα εφαρμοστούν εδώ δεν έχουν γίνει ποτέ πουθενά αλλού και προφανώς είμαστε το «πείραμα» με βάση το οποίο θα τα επιβάλλουν και στον υπόλοιπο πλανήτη, τουλάχιστον όπου έχουν πέραση τα νεοταξικά κέντρα εξουσίας που επιθυμούν μια ενιαία ολοκληρωτικού τύπου παγκόσμια διακυβέρνηση και οι έδρες τους, τουλάχιστον προς ώρας, βρίσκονται στην Δύση.

Με πλαστικό χρήμα θα συναλλάσσονται αποκλειστικά όλες οι νέες επιχειρήσεις που θα συσταθούν από 2016, ενώ στο ίδιο υποχρεωτικό καθεστώς αναμένεται να ενταχθούν δεκάδες ακόμα κλάδοι της ελληνικής οικονομίας που βρίσκονται ψηλά στη «λίστα της φοροδιαφυγής» τουλάχιστον όπως τους κατατάσσει το ελληνικό ΥΠΟΙΚ.

Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών έχει εγκριθεί από τους δανειστές και πιθανότατα εντός του Νοέμβρη θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή,απ’όπου εύκολα-δύσκολα θα περάσει.
Οι νέες επιχειρήσεις που θα συσταθούν το 2016 θα υποχρεούνται για όλες τις συναλλαγές τους να χρησιμοποιούν χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες, άρα θα πρέπει να εγκαταστήσουν μηχάνημα POS το οποίο θα επιδοτείται από τα πρόγραμματα του ΕΣΠΑ ώστε τα στοιχεία τους να είναι άμεσα αξιοποιήσιμα.

Σημειώνεται ότι κάθε συναλλαγή μέσω καρτών χρεώνεται από τις τράπεζες, και επειδή οι επιχειρήσεις δεν έχουν σκοπό να το αναλάβουν και αυτό, το κόστος θα το περάσουν στους πολίτες οι οποίοι, υποχρεωτικά θα αναλάβουν εξόλοκλήρου, αφού το κράτος δεν θα τους επιτρέπει να συναλλαχθούν με μετρητά.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης αναφέρει ότι εφόσον οι επιχειρηματίες χρησιμοποιούν έναν λογαριασμό και μία κάρτα για τα έσοδα και τα έξοδά τους, θα απαλλάσσονται από την υποβολή της δήλωσης φόρου εισοδήματος και την περιοδική δήλωση ΦΠΑ, δεδομένου ότι όλα τα στοιχεία θα είναι γνωστά στο υπουργείο.
Σταδιακά το μέτρο της μη υποβολής δήλωσης προβλέπεται να επεκταθεί και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις, ενώ από την υποχρέωση υποβολής δηλώσεων θα απαλλαγούν και οι κατά κύριο λόγο και αποκλειστικά αγρότες, υπό την προϋπόθεση ότι όλα τα έσοδα θα πιστώνονται σε μία κάρτα, όπως επίσης και τα έξοδά τους.

Το εν λόγω μέτρο από το 2016 θα επεκταθεί και σε άλλους κλάδους όπως γιατροί, δικηγόροι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, εταιρείες παροχής υπηρεσιών, εταιρείες με υλικά οικοδομών, αλλά και σε ορισμένες περιοχές της χώρας με προτεραιότητα να έχουν όσες είναι τουριστικές και όσες θεωρούνται ότι έχουν υψηλό ποσοστό φοροδιαφυγής.

Όμως θα υποχρεωθούν με το σύστημα των «κινήτρων» και οι Έλληνες πολίτες να χρησιμοποιούν «πλαστικό χρήμα» αφού δεν θα μπορούν να χτίσουν το αφορολόγητό τους, κάνοντας ΑΝΩΝΥΜΕΣ δαπάνες με μετρητά.

Εντύπωση προκαλεί ότι κανείς δεν αναφέρεται στο κόστος των συναλλαγών που θα πληρώσουν οι πολίτες. Η νέα και αιώνια ηλεκτρονική «σκλαβιά» που ετοιμάζει η ελληνική κυβέρνηση (και θα διατηρήσουν και οι επόμενες), έχει λοιπόν δύο άμεσα αποτελέσματα:

Την αναγκαστική διαβίωση, εργασία, κατανάλωση ΟΛΩΝ των ιδιωτών και των επιχειρήσεων μέσω ΑΛΛΩΝ ιδιωτών και επιχειρήσεων όπως οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ.Δηλαδή οι τράπεζες αποκτούν προνομιακή και δεσπόζουσα θέση κατά παράβαση της ελεύθερης οικονομίας, στην λειτουργία όλων των άλλων επιχειρήσεων, και στις ζωές των πολιτών (ακόμα και αν ένας πολίτης δεν θέλει να δανειστεί ποτέ, ούτε καν να πλησιάσει τραπεζικό υποκατάστημα, τώρα πλέον θα είναι υποχρεωμένος να ζει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από την τράπεζα και το ωραίο είναι ότι αυτό θα το επιβάλλει μια αριστερή κυβέρνηση).

Το δεύτερο άμεσο αποτέλεσμα είναι ότι πλέον οι πολίτες παύουν να είναι άτομα με προσωπική ζωή, με ιδιωτικότητα, όλα θα είναι γνωστά, και θα αναλύονται από τον «Μεγάλο Αδελφό» και εν ευθέτω χρόνο, θα χρησιμοποιούνται εναντίον τους.

Ίσως γιάυτό πριν έρθουν όλα αυτά οι κοινωνίες ανά τον πλανήτη προετοιμασθηκαν με reality εκπομπές τύπου Big Brother, κ.α. ώστε να συνηθίσει η ανθρωπότητα να παρακολουθείται σε όλες τις δραστηριότητές της, ακόμα και εκεί που ο…βασιλιάς πάει μόνος.

Το “πλαστικό” χρήμα δεν είναι ευλογία όπως πολλοί πιστεύουν διότι θα τους «διευκολύνει».
Ήδη πολλοί συμπολίτες έχουν επηρεαστεί από την προπαγάνδα των ΜΜΕ και της κυβέρνησης και εκφράζουν θετική άποψη για το ζήτημα της κατάργησης των μετρητών χωρίς να έχουν σκεφτεί ποτέ τις συνέπειες τις οποίες όταν τις καταλάβουν θα είναι πλέον πολύ αργά, καθώς η πόρτα του «κελιού» της «αιώνιας ηλεκτρονικής φυλακής» θα έχει κλείσει και θα έχει πεταχτεί και το «κλειδί».

To παγκόσμιο οικονομικό κατεστημένο προχωρά στην τελική του επίθεση κατά της ανθρώπινης ελευθερίας με πρόσχημα την φοροδιαφυγή και την παράνομη δραστηριότητα: Την κατάργηση των μετρητών και το δικαίωμα του πολίτη να αγοράζει ανώνυμα χωρίς να καταγράφεται και να δημιουργείται αυτόματα το αγοραστικό και άρα το ψυχολογικό του προφίλ με βάση το οποίο,το Σύστημα θα ξέρει εάν αποτελεί κάποιου είδους απειλή γι” αυτό.

Μετρητά σημαίνει ελευθερία επιλογών χωρίς να νιώθει κάποιος ότι παρακολουθείται λόγω αυτών. Μετρητά σημαίνει και έλεγχος στο προσωπικό πορτοφόλι. Έχεις χρήματα αγοράζεις, δεν έχεις δεν παίρνεις τίποτα παρά μόνο τα προς το ζην.

Οι προϋπολογισμοί των οικογενειών ξετινάχθηκαν από τότε που στην ζωή τους πέρασε το «πλαστικό» χρήμα αφού όλοι αγόραζαν με φρενίτιδα πέραν των πραγματικών τους δυνατοτήτων με πίστωση ότι τους έρχονταν κυριολεκτικά στην «κούτρα». Οι άνθρωποι όταν έχουν πίστωση ξεφεύγουν καθώς δεν νιώθουν το φυσικό όριο της έλλειψης πραγματικού φυσικού χρήματος.

Και όμως το παγκόσμιο (και εγχώριο) κατεστημένο προσπαθεί να πείσει τους πολίτες όλων των χωρών ότι η κατάργηση των μετρητών θα είναι κάτι πολύ καλό για αυτούς, και ότι θα τους προσφέρει ευημερία!
 
Οι Financial Times προ μηνός δημοσίευσαν ένα ανώνυμο άρθρο(!) το οποίο κάνει έκκληση για την κατάργηση των μετρητών, προκειμένου να δοθεί στις κεντρικές τράπεζες και τις κυβερνήσεις περισσότερη εξουσία! Το άρθρο είχε μεταφραστεί από το καταπληκτικό ιστολόγιοredskywarning.blogspot.gr
 
Με τίτλο «Η περίπτωση σχετικά με την συνταξιοδότηση άλλου ενός βάρβαρου λειψάνου», (The case for retiring another “barbarous relic”), το άρθρο επικρίνει το γεγονός ότι οι άνθρωποι αποθηκεύουν μετρητά σε αναμονή μιας άλλης οικονομικής κατάρρευσης, ένας παράγοντας, όπως λέει το άρθρο, ο οποίος προκαλεί «πολλή στρέβλωση στο οικονομικό σύστημα».

«Η ύπαρξη των μετρητών – ένας τίτλος στον κομιστή με μηδενικό επιτόκιο – περιορίζει την ικανότητα των κεντρικών τραπεζών να προωθήσουν μια ύφεση της οικονομίας. Η ανησυχία είναι ότι οι άνθρωποι θα αλλάξουν τις καταθέσεις τους σε μετρητά, αν η κεντρική τράπεζα κινήσει τα ποσοστά σε αρνητικό έδαφος».

Διαμαρτυρόμενος ότι τα μετρητά δεν μπορούν να παρακολουθούνται και να εντοπίζονται, ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι η κατάργησή τους θα «κάνει τη ζωή ευκολότερη στην προσπάθεια που κάνει η κάθε κυβέρνηση να εξαλείψει την παραοικονομία»!

Η κατάργηση των μετρητών θα δώσει επίσης στις κυβερνήσεις μεγαλύτερη εξουσία για την άρση των φόρων απευθείας από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των ανθρώπων, σημειώνοντας πως «ο φόρος προστιθέμενης αξίας, για παράδειγμα, θα μπορούσε να επιβληθεί αυτόματα – και να επιστρέφεται – σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τις συναλλαγές μεταξύ τραπεζικών λογαριασμών».

Ο αρθρογράφος κάνει έκκληση επίσης για την «τιμωρία ανθρώπων που χρησιμοποιούν μετρητά», με το να αναγκαστούν να «πληρώνουν οι χρήστες για το προνόμιο της ανωνυμίας», ώστε να «εξακολουθούν να επηρεάζονται από τη νομισματική πολιτική»!

Το άρθρο απηχεί ένα επιχείρημα που προέβαλε ο Kenneth Rogoff, ο εβραϊκής καταγωγής Αμερικάνος οικονομολόγος και πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο οποίος ζήτησε τα υψηλής ονομαστικής αξίας χαρτονομίσματα όπως των 100 € και των 500 € να καταργηθούν.

Ας σημειωθεί ότι ο Rogoff παρευρέθηκε σε μια συνάντηση στο Λονδίνο νωρίτερα αυτό το χρόνο όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve), την ΕΚΤ, καθώς και συμμετέχοντες από τις ελβετικές και τις κεντρικές τράπεζες της Δανίας. Το ζήτημα της απαγόρευσης των μετρητών ήταν στην πρώτη γραμμή της ατζέντας.

Πέρυσι, ο Rogoff ζήτησε επίσης «την εξάλειψη του φυσικού νομίσματος» για να σταματήσει η «φοροδιαφυγής και η παράνομη δραστηριότητα», καθώς και το να προλαμβάνονται οι άνθρωποι από το να αποσύρουν χρήματα, όταν τα επιτόκια είναι κοντά στο μηδέν!

Η ατζέντα για την απαγόρευση των μετρητών συζητήθηκε επίσηςστην φετινή συνεδρίαση της μυστικοπαθούς Λέσχης Bilderberg, στην οποία παραβρέθηκε ο Martin Wolf, ο εβραϊκής καταγωγής Βρετανός επικεφαλής σχολιαστής των Financial Times.

Ο πρώην οικονομολόγος της Τράπεζας της Αγγλίας Jim Leaviss έγραψε ένα άρθρο για την London Telegraph νωρίτερα αυτό το έτος στο οποίο έλεγε πως μια κοινωνία χωρίς μετρητά θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο εάν «αναγκάζονταν όλοι να ξοδέψουν μόνο με ηλεκτρονικά μέσα από ένα λογαριασμό που θα ανήκε σε μια κρατική τράπεζα», η οποία θα πρέπει να «παρακολουθείται ή ακόμα και ελέγχεται άμεσα από την κυβέρνηση».

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι τράπεζες αντιμετωπίζουν την απόσυρση των μετρητών σε ποσότητες τόσο χαμηλές όσο £ 5000 ως «ύποπτη δραστηριότητα», ενώ στη Γαλλία, στους πολίτες θα απαγορευτεί να πραγματοποιούν πληρωμές σε μετρητά πάνω από 1000 €. Η ανάκληση και η κατάθεση μετρητών ποσού 1.000 € θα υπόκειται επίσης σε έλεγχο ταυτότητας.

«Δεν υπάρχει πιο διαβόητη οικονομική πολιτική κατά της ελευθερίας που μπορεί να φανταστεί κανείς από το να απαγορευτούν τα μετρητά», γράφει ο Michael Krieger.

«Φυσικά, αν ξαφνικά «τελειώσουν» τα μετρητά, θα υπάρξει αύξηση της ζήτησης για χρυσό και ασήμι, των οποίων στη συνέχεια θα απαιτηθεί η απαγόρευση. Στη συνέχεια, ο κύκλος της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής τυραννίας θα είναι πλήρης, και το να ξεφύγουμε από αυτή θα είναι σχεδόν αδύνατον».

Έτσι λοιπόν παρουσιάζεται ένα όμορφο περιτύλιγμα κατάργησης της φοροδιαφυγής και της λεγόμενης παράνομης δραστηριοτητας (την παράνομη δραστηριότητα των επικεφαλής του Συστήματος ποιος θα την ελέγχει;) για να πεισθούν οι πολίτες ότι είναι ώρα να εγκαταλείψουν την ελευθερία τους και να ενδυθούν όλοι τις «στολές» επί εποχής Μάο, και να συμμετάσχουν οικειοθελώς στο μυθιστόρημα του Τζορτζ Όργουελ το «1984″, όπου όλα παρακολουθούνται και όλα κατευθύνονται, αλλά κυρίως όλα απαγορεύονται.

Και καλό θα είναι να μας απαντήσει το Σύστημα και οι ντόπιοι εκφραστές του που επιθυμούν την κατάργηση των μετρητών (ήδη πολλοί Έλληνες πολιτικοί το έχουν ζητήσει) τα παρακάτω ερωτήματα.
Εάν κάποτε για λόγους «οικονομικής κρίσης» ή γιατί έτσι θέλουν, οι τράπεζες επιβάλλουν αρνητικά επιτόκια, πως ο πολίτης θα μπορεί να εξασαφαλίσει τα χρήματά του και την αγοραστική του δύναμη;
Επίσης πολλοί άνθρωποι δεν είναι ικανοί να πληρώσουν άμεσα όλο τον φόρο που αυθαίρετα τους αναλογεί, καθώς το κράτος τον αυξάνει κατά την επιθυμία του,προτιμώντας να πληρώσουν για την συντήρηση της οικογένειάς τους και την δική τους. Όμως με το ηλεκτρονικό χρήμα το κράτος θα παίρνει απευθείας όλα τα χρωστούμενα αφήνοντας τους πολίτες να επιβιώσουν με…ηλεκτρονικό αέρα κοπανιστό.

Εάν βάσει ψυχολογικού και αγοραστικού προφίλ το Σύστημα κρίνει κάποιον επικίνδυνο λόγω ιδεών και απήχησης σε κοινωνικές ομάδες, και πέραν της φυσικής του καταδίωξης («τυχαία» περιστατικά βίας εναντίον του φυσικού προσώπου από «τυχαίους» κακοποιούς, που τον περιμένουν με ρόπαλα κοντά στο σπίτι του γιατί δεν είναι αρεστός σε κάποιους) που μπορεί να υποστεί, ποιος εξασφαλίζει τα χρήματα του εν λόγω υποκειμένου από ηλεκτρονική «εξαφάνιση»;

Ότι παύσει να υπάρχει ηλεκτρονικά,απλά δεν υπάρχει. Δεν θα υπάρχει χαρτί που να αποδεικνύει ότι είχατε μισθοδοσία, ή ότι είχατε…τόσες «ηλεκτρονικές πιστωτικές μονάδες» στον λογαρισμό σας. Αυτό θα μπορούσε να γίνει ακόμα και από χάκερς, αλλά στην περίπτωση του κρατικού μηχανισμού απλά θα μπορούσε να «εξαφανίσει» ηλεκτρονικά έναν άνθρωπο για όποιον λόγο θα επέλεγε το «βαθύ κράτος» (το οποίο ηλεκτρονικά θα γίνει ακόμα πιο ανεξέλγκτο σε κάθε χώρα και όχι μόνο στην Ελλάδα).

Με το ίδιο σκεπτικό, άνθρωποι φίλα προσκείμενοι και δουλικοί στο Σύστημα, ποιος θα εμποδίζει την αθρόα «εμφάνιση» ηλεκτρονικού χρήματος στο «πορτοφόλι» τους για τις «υπηρεσίες» που προσφέρουν, αφου κανείς δεν θα μπορεί να το ελέγξει εάν το Σύστημα δεν το επιθυμεί. Δηλαδή, θα υπάρχει πάλι «μαύρο» χρήμα αλλά ηλεκτρονικό αυτή τη φορά και το κυριότερο προσβάσιμο μόνο στους αρεστούς και σε αυτούς που εργάζονται πιστά για το «βαθύ κράτος».

Οι Ρωμαίοι είχαν ένα (από τα πολλά) σοβαρό ρητό.«Verba volant, scripta manent» όπου στην ελληνική γλώσσα αποδίδεται ως «τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν», αντί για λόγια θα έχουμε τις ηλεκτρονικές «αερολογίες». Όταν καταργηθεί το χαρτί, η απόδειξη για το τί είμαστε και τι διαθέτουμε θα εναπόκειται στο κράτο όχι σε μας. Η σχέση θα γίνει μονόδρομη και θα παύσει να είναι αμφίδρομη.
Μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν 1.500.000 άνεργοι οι οποίοι ζουν από τους γονείς τους και δουλειές του ποδαριού, οι οποίες τους αποδίδουν κάποια «μαύρα» μεροκάμματα για την επιβίωσή τους, που σίγουρα δεν είναι η πηγή της κατάρρευσης της ελληνική οικονομίας, και ας προσπαθούν τα εγχώρια ΜΜΕ να εξισώσουν τον μικρό φοροφυγά του 50άρικου, με αυτόν των εκατομμυρίων ευρώ.
Αλλιώς τότε δεν υπάρχει ανάγκη να έχουμε πταισματοδικεία και πταίσματα, όλα θα γίνονταν κακουργοδικεία και τα πταίσματα θα εξισώνονταν με κακούργημα.

Σε μια αχρήματη κοινωνία ακόμα και η δουλειά θα μπορούσε να γίνει μέσο πίεσης. Συμμορφώνεσαι δια παντός με τους «κανόνες», και ζεις, ή αντιδράς και μπαίνεις στο περιθώριο μην μπορώντας να επιβιώσεις πλέον ούτε βιολογικά.

Ας πάμε στα ιατρικά δεδομένα: Σωστά αντιδρούν οι γιατροί. Πρέπει να γνωρίζει όλος ο πλανήτης τα ιατρικά μας προβλήματα; Εάν κάποιος πάει ψυχολόγο, πρέπει να το μάθει ο εργοδότης του; Γιατί θα το μάθει.

Πρέπει κάποιος να πηγαίνει για συνέντευξη σε δουλειά και εκ των προτέρων να γνωρίζουν (νόμιμα-παράνομα ποσώς έχει σημασία) τι προβλήματα υγείας αντιμετωπίζει και να του δίνουν τα «παπούτσια στο χέρι»; Τι θα λένε τότε τα ΜΜΕ «μα υπάρχει προστασία προσωπικών δεδομένων»; Ε και; Όποιος το μάθει δεν θα το πει, απλά θα το χρησιμοποιήσει δυσμενώς για τον υπο εξέταση υποψήφιο.

Πρέπει όλος ο πλανήτης να μαθαίνει τις σεξουαλικές προτιμήσεις καθενός; Πως την βρίσκει με την γυναίκα του, η με «παράνομο» δεσμό (αφού θα καταγράφονται ακόμα και οι αγορές σε καταστήματα ερωτικών ειδών, διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία κλπ);

Θα γίνουν όλοι άμεσα εκβιάσιμοι στα μάτια του κάθε τυχαίου υπαλλήλου του ΥΠΟΙΚ ή των τραπεζών ή και της ίδιας της εκάστοτε κυβέρνησης που απλά ενοχλείται από την εναντίον της (νόμιμη) δράση από κάποιους πολίτες, και θα ήθελε να μπορεί να τους «ξεφορτωθεί»-ξεφτιλίσει-καταστρέψει την δημόσια εικόνα τους, με όσο γίνεται πιο εύκολο και πλήρη τρόπο;

Με το πάτημα ενός κουμπιού, θα «λασπώνεται» ο οποιοσδήποτε ενοχλητικός, γιατί απλούστατα επιλεκτικά θα παραδίδεται στην δημόσια χλεύη, διότι όλοι πάντα έχουν κάτι να κρύψουν ή δεν θέλουν να μαθευτεί, αυτός άλλωστε είναι και ο ορισμός της ιδιωτικότητας-ατομικότητας.
Ας πάμε και στους συνειδησιακούς λόγους:

Δυστυχώς η αχρήματη κοινωνία φέρνει στο προσκήνιο πάλι τα γνωστά εδάφια της Αποκάλυψης του Ιωάννη.

κεφ. Ιγ’ 16 “ἵνα δώσουσιν αὐτοῖς χάραγμα ἐπί τῆς χειρός αὐτῶν τῆς δεξιᾶς ἢ ἐπί τῶν μετώπων αὐτῶν, καί ἵνα μή τις δύναται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μή ὁ ἔχων τό χάραγμα, τό ὂνομα τοῦ θηρίου ἢ τόν ἀριθμόν τοῦ θηρίου˙ ἀριθμός γάρ ἀνθρώπου ἐστί καί ὁ ἀριθμός αὐτοῦ χξς“ = 666.»
Όπως έλεγε ο Πατροκοσμας «Θα “ρθεί καιρός, που θα σάς πουν να βουλωθείτε με τη βούλα τού Σατανά. Να μη βουλωθείτε. Αν βουλωθείτε, και στου βοδιού το κέρατο να κρυφθείτε, θα σάς βρουν»
Δηλαδή ένα κείμενο 2.000 χρόνων παλιό είναι έτοιμο να επιβεβαιωθεί και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός! Ούτε καν σαν σκέψη δεν περνάει από τα «μεγάλα» τηλεοπτικά ΜΜΕ ότι ένα πολύ ανησυχητικό (ιερό) κείμενο που περιγράφει φρικτά πράγματα που θα συμβούν σε όσους αποδεχτούν το «χάραγμα», μετά από δύο χιλιετίες οδεύει προς ολοκλη΄ρωση.

Τι θα κάνουν άραγε; Θα επιβάλλουν να «κοπούν» αυτά τα εδάφια από την Αποκάλυψη του Ιωάννη για να μην δημιουργούνται «κακοί» και «ενοχλητικοί» συνειρμοί;

Τι θα γίνει όταν όλοι θα ζουν με πλαστικό χρήμα και θα ξεκινήσουν τα ίδια πάλι ΜΜΕ να διαφημίζουν τον μόνο τρόπο για να μην χαθεί ποτέ, που θα είναι να ενσωματωθεί στα χέρια των πολιτών; Και τι θα κάνουν τότε οι πολίτες; Για την διευκόλυνσή τους θα τρέξουν να «σφραγιστούν» σαν τα κοτόπουλα με έναν άκρως προσβλητικό τρόπο;

Η Εκκλησία πρέπει να λάβει θέση και τάχιστα. Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό απο την στιγμή που τείνουν να καταργήσσουν την επιλογή και να κάνουν υποχρεωτική την χρήση του πλαστικού χρήματος.

Είναι ανησυχητικό να εμπιστευθεί κάποιος απόλυτα την ίδια του την ζωή σε ένα Σύστημα που μέχρι τώρα έχει αποδείξει ότι δεν έχει καλές προθέσεις, και στο μέλλον μόλις πάρει την εξουσία μπορεί να γίνουν πολύ, πολύ χειρότερες, τόσο που ο Μεσαίωνας να φαντάζει σαν…περίπατος σε παιδική χαρά.
 
Ένα τέτοιο Σύστημα πολύ εύκολα μπορεί να γίνει παγκόσμιο,συγκεντρωτικό και τυρρανικό. Εύκολα μπορεί να φέρει έναν ηγεμόνα στην απόλυτη εξουσία αφού θα ελέγχει κυριολεκτικά τα πάντα. Τώρα αν αυτός θα λέγεται Αντίχριστος, Αυτοκράτορας,Δικτάτορας,ή οι φίλοι του θα τον λένε…Μπίλι, είναι θέμα οπτικής γωνίας και πεποιθήσεων του καθενός, το αποτέλεσμα όμως θα είναι το ίδιο, η απόλυτη άνευ όρων σκλαβιά.
 
Και εν πάση περιπτώσει, είναι αρεστό και θεμιτό, να «σφραγίζεται» κάποιος σαν να είναι…κοτόπουλο ή βόδι; Φαίνεται λογικό αυτό; Και όμως πολλοί συμπολίτες μας είναι ήδη έτοιμοι να δώσουν «γη και ύδωρ» και δεν ακούνε την «βοή των γεγονότων που έρχονται»
 
 




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ! Ο ένας «ξέχασε» να δηλώσει 1 εκατ. ευρώ, ο άλλος έχει μετοχές σε εταιρεία

Βαριές σκιές προκύπτουν στα πόθεν έσχες δύο μελών του υπουργικού συμβουλίου σύμφωνα με στοιχεία της αρμόδιας επιτροπής.

Ειδικότερα ευθύνες προκύπτουν για δύο υπουργούς: Ο ένας επί τρία συναπτά έτη «ξέχασε» να δηλώσει ποσό της τάξης του ενός εκατομμυρίου ευρώ, κάτι που έσπευσε να πράξει φέτος, με συμπληρωματική δήλωση.

Ο δεύτερος υπουργός, φέρεται να είναι ιδιοκτήτης ιδιωτικής εταιρείας και να έχει μετοχές σε αυτή.
Επιπλέον, ένας τέως βουλευτής εμφανίζεται να έχει μεγάλες φορολογικές εκκρεμότητες και έναν νυν βουλευτής έχει πολλές «τρύπες» στο «πόθεν έσχες» του, με ποσά που δεν δικαιολογούνται.
Μιλώντας στο Mega η μέχρι τώρα πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Εσχες της Βουλής, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν τέσσερα «προβληματικά πόθεν έσχες». Οπως είπε θα ενημερώσει τον πρόεδρο της Επιτροπής πόθεν έσχες που την διαδέχεται (Γιώργος Βαρεμένος), θα του δώσω τα στοιχεία και από εκεί και πέρα θα επιληφθούν οι ίδιοι.


        


iefimerida.gr


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αλλαγές στις τιμές των φαρμάκων φέρνει το νέο νομοσχέδιο

Νέα δεδομένα στην προστασία της πατέντας και στις τιμές των πρωτότυπων φαρμάκων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, φέρνει το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση σε κοινή διαβούλευση. Με το άρθρο 12, τροποποιείται ο νόμος 96 του 1973 (άρθρο 17) και καθορίζεται η 8ετία ως χρόνος προστασίας της τιμής.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «οι τιμές των φαρμακευτικών προϊόντων αναφοράς, μετά την λήξη της περιόδου προστασίας των δεδομένων, σύμφωνα με τις διατάξεις της φαρμακευτικής νομοθεσίας, μειώνεται στο 50% της τιμής του προϊόντος σε κατάσταση εντός της περιόδου προστασίας των δεδομένων είτε στο μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάλογα με το ποια είναι σε κάθε περίπτωση η χαμηλότερη τιμή».

Η πατέντα, που ισχύει διεθνώς για τα νέα, πρωτότυπα φάρμακα, θα ισχύσει αυστηρά επί μια 8ετία στη χώρα μας, εφόσον ψηφιστεί η διάταξη. Ως εκ τούτου, για μια 10ετία περίπου από την είσοδο του πρωτότυπου φαρμάκου στην αγορά, δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει γενόσημό του.

Με τον τρόπο αυτό, αναμένεται να μειωθεί εκ νέου η φαρμακευτική δαπάνη, η οποία έχει προϋπολογιστεί για φέτος και μέχρι το 2018, στα 1,9 δισ. ευρώ.

Το υφιστάμενο καθεστώς επιτρέπει σήμερα στις φαρμακευτικές να παρατείνουν τη διάρκεια προστασίας, επιφέροντας βελτιώσεις στη δράση του φαρμάκου τους.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έχουν περίεργο χιούμορ στην κυβέρνηση… Τασία και Μπένι στο προεδρείο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας!

 Τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα προεδρεία των διαρκών επιτροπών της Βουλής εξελέγησαν σήμερα και πλέον η Βουλή είναι έτοιμη να δεχθεί τα πρώτα κυβερνητικά νομοσχέδια.
Ωστόσο, από τα ονόματα που αναλαμβάνουν τους κρίσιμους κοινοβουλευτικούς ρόλους λείπει αυτό του κ. Νίκου Νικολόπουλου καθώς φαίνεται ότι οι σχέσεις του με την ηγεσία των ΑΝΕΛ έχει διαρραγεί οριστικά.

Αντιθέτως, η κυβέρνηση φαίνεται να «χρύσωσε το χάπι» στον κ Δημήτρη Καμμένο που καρατομήθηκε από αναπληρωτής υπουργός Εργασίας καθώς τον τοποθέτησε αντιπρόεδρο της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων. Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ συνόδευε τον πρόεδρό του αλλά και τον πρωθυπουργό στην άσκηση Παρμενίων.

Εκτός αυτών, πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας τοποθετήθηκε η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου, αντιπρόεδρος ο Γιάννης Τραγάκης και γραμματέας ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Αναλυτικά, οι νέες συνθέσεις έχουν ως εξής:

vouli_epitropes_eggrafo


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ιρλανδία… Τι τραγικό τις ενώνει;

Τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα και σε τέσσερις άλλες περιφερειακές χώρες της Ευρωζώνης -Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία και Ιταλία- πέραν των οικονομικών επιπτώσεων, επηρέασαν την ψυχολογική κατάσταση των ανθρώπων οδηγώντας σε αυτοκτονίες.

Εκείνες των ανδρών και των νέων σημείωσαν μεγαλύτερη αύξηση και αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’ αόριστον, χωρίς καμιά προστασία για τους ανθρώπους, προειδοποιεί στη βάση των αποτελεσμάτων νέας έρευνάς του, ο Έλληνας ερευνητής Νικόλαος Αντωνακάκης, σε συνέντευξή του Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η έρευνα του Ελληνα ερευνητή -ο οποίος είναι επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Portsmouth και αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Webser της Βιέννης- είναι από τις πρώτες που εξετάζει τις άμεσες συνέπειες της δημοσιονομικής λιτότητας σε ποσοστά αυτοκτονιών, στην ομάδα αυτή των περιφερειακών χωρών της Ευρωζώνης που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση, και λαμβάνει υπόψη της τα μέτρα λιτότητας με διαφορετικούς κοινωνικοοικονομικούς παράγοντες, όπως μειώσεις των κυβερνητικών δαπανών, έλλειμμα, αυξήσεις φόρων.

Όπως αναφέρει ο Νικόλαος Αντωνακάκης, αύξηση των αυτοκτονιών εμφανίζεται ως αποτέλεσμα της πτώσης του ρυθμού του ΑΕΠ, με κάθε μείωση κατά μία εκατοστιαία μονάδα στο ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ στις χώρες αυτές, να έχει προκαλέσει 0,9% αύξηση σε ποσοστά αυτοκτονιών σε όλες τις ηλικίες, που ισοδυναμεί με πάνω από 6.000 αυτοκτονίες συνολικά, κατά την περίοδο 2011 – 2012.

Προσθέτει δε, πως όταν πρόκειται μόνον για περικοπές δαπανών ο ανδρικός πληθυσμός που επλήγη σοβαρότερα είναι ηλικίας μεταξύ 65 – 89 ετών, και συγκεκριμένα 2.325 άνδρες σε αυτή την ηλικιακή ομάδα έχουν αυτοκτονήσει στο διάστημα 2011 – 2012 ως απόρροια της δημοσιονομικής λιτότητας (περικοπές συντάξεων και μισθών), ενώ στα πέντε χρόνια εφαρμογής της (2009 – 2014) εκτιμάται ότι υπήρξαν 4.555 αυτοκτονίες στους άνδρες στην ηλικιακή κατηγορία 65 – 89 ετών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι η ανεργία είναι η κύρια αιτία των αυτοκτονιών, με δεύτερη αιτία την δημοσιονομική λιτότητα, και τις δύο να αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους, ενώ ιδιαίτερα ανησυχητική είναι, όπως τονίζει, η σημαντική άνοδος της ανεργίας των νέων στην περιφέρεια της ζώνης του ευρώ, η οποία οδηγεί σε δραματική αύξηση των αυτοκτονιών στον ανδρικό πληθυσμό στις ηλικίες μεταξύ 10 – 24 ετών, όπου αυξάνεται κατά 1,6% σε κάθε μείωση κατά μία μονάδα στο ΑΕΠ.

Το θετικό αποτέλεσμα της έρευνας είναι, όπως παρατηρεί ο ίδιος, η διαπίστωση ότι οι αρνητικές επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης και της δημοσιονομικής πολιτικής, θα μπορούσαν να μετριαστούν, με την υιοθέτηση αναδιανεμητικών πολιτικών και επενδύοντας σε ορισμένα συγκεκριμένα στοιχεία ισχυρότερης κοινωνικής προστασίας στην περιφέρεια της Ευρωζώνης.

Κατά την άποψή του, αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί αυτά τα αποτελέσματα έχουν πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην χάραξη οικονομικής πολιτικής και θέτουν ουσιαστικά ζητήματα σχετικά με την παρατεταμένη εφαρμογή δημοσιονομικής λιτότητας, χωρίς κάποια δίχτυα ασφάλειας.

Όπως διευκρινίζει ο Νικόλαος Αντωνακάκης, ο ίδιος και ο καθηγητής Collins έχουν καλέσει στο παρελθόν τις κυβερνήσεις και τους οργανισμούς να βρουν τρόπους για να δοθεί λύση στο πλήγμα που δέχονται οι άνθρωποι από τις σκληρές οικονομικές περικοπές, όταν πέρυσι είχαν δημοσιεύει έρευνα η οποία διαπίστωνε πως οι περικοπές δαπανών στην Ελλάδα είχαν προκαλέσει δραματική αύξηση των αυτοκτονιών των ανδρών.

Τέλος, στη συνέντευξή του, ο Έλληνας ερευνητής, σημειώνοντας ότι για τις έρευνες χρησιμοποιούνται τα επίσημα στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας που τα τελευταία είναι εκείνα πριν από δύο έως τρία χρόνια, εκτιμά ότι ο αριθμός των αυτοκτονιών στην Ελλάδα το 2013 και το 2014 θα είναι παρόμοιος εκείνου του 2012 που είχε ανέλθει, στη βάση των επίσημων στοιχείων, σε 508, ενώ, όπως συμπληρώνει, ο ίδιος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το 2015 και για τα επόμενα χρόνια, σε περίπτωση συνέχισης των μέτρων λιτότητας.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!