EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παραδείγματα για την εφαρμογή του αυξημένου ΦΠΑ στα νησιά

H Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εξέδωσε αναλυτική εγκύκλιο με οδηγίες και παραδείγματα για το νέο φορολογικό τοπίο στα ελληνικά νησιά, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά την 1/10.

Η εγκύκλιος, περιλαμβάνει επίσης τις οδηγίες για την εφαρμογή του αυξημένου ΦΠΑ στα ξενοδοχεία ο οποίος επίσης έπαψε από την 01/10 να είναι 6% και έχει διαμορφωθεί στο 13%.

Η εγκύκλιος περιλαμβάνει αναλυτικά παραδείγματα για τον τρόπο εφαρμογής των νέων συντελεστών, τα οποία έχουν ως εξής:

Παράδειγμα 1

Υποκείμενος εγκατεστημένος στη Θήρα παραδίδει τυποποιημένα όσπρια (φάβα) σε επιχείρηση με έδρα την Αθήνα, σε επιχειρήσεις εγκατεστημένες στη Μύκονο και τη Νάξο, καθώς και σε φυσικά πρόσωπα πελάτες του στην Εύβοια, την Κρήτη και τη Σαλαμίνα. Όλες οι ανωτέρω πράξεις υπάγονται στο συντελεστή ΦΠΑ 13%.
β) Οι παραδόσεις αγαθών από υποκείμενο στο φόρο εγκατεστημένο σε κάποιο από τα εν λόγω έξι νησιά, στο πλαίσιο της οικονομικής του δραστηριότητας, προς αγοραστή υποκείμενο στο φόρο ή μη υποκείμενο στο φόρο νομικό πρόσωπο, εγκατεστημένο σε κάποιο από τα νησιά για τα οποία εξακολουθούν να ισχύουν οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές υπάγονται στους συντελεστές ΦΠΑ 16%, 9% και 4%, ανάλογα με τη δασμολογική κλάση στην οποία κατατάσσεται το αγαθό, υπό την προϋπόθεση ότι τα αγαθά πωλούνται με προορισμό τα νησιά αυτά. Οι ως άνω παραδόσεις προς αγοραστές μη υποκειμένους (ιδιώτες) υπάγονται αντίστοιχα στους συντελεστές 23%, 13% και 6%, ανεξαρτήτως του τόπου εγκατάστασης του εκάστοτε μη υποκείμενου αγοραστή.

Παράδειγμα 2

Υποκείμενος που διαθέτει επιχείρηση στην Νάξο παραδίδει παραδοσιακά γαλακτοκομικά προϊόντα που παράγονται από τον συνεταιρισμό του νησιού σε υποκείμενους στο φόρο που είναι εγκατεστημένοι στην Κω, την Λέσβο και τη Χίο, αποστέλλοντας τα αγαθά στα νησιά αυτά. Οι πράξεις αυτές υπάγονται στο συντελεστή 9%.

Παράδειγμα 3

Υποκείμενος που διαθέτει επιχείρηση στην Μύκονο παραδίδει νωπό κρέας σε κατάστημα πώλησης τροφίμων (super market) που έχει έδρα τη Ρόδο και υποκαταστήματα στη Σάμο και τη Σύρο. Για την ανωτέρω παράδοση τιμολογεί την έδρα της επιχείρησης στην Ρόδο και αποστέλλει τα πωλούμενα αγαθά στα υποκαταστήματά της επιχείρησης. Οι πράξεις αυτές υπάγονται στο συντελεστή 9%.

Παράδειγμα 4

Υποκείμενος που είναι εγκατεστημένος στην Πάρο παραδίδει σε ιδιώτη πελάτη του ένα μηχάνημα ψύξης – θέρμανσης και το παραδίδει με ευθύνη του στην οικία του στην Αντίπαρο. Η συναλλαγή αυτή υπάγεται στον κανονικό συντελεστή 23% παρότι η Αντίπαρος ανήκει στην κατηγορία των νησιών που υπάγονται στους χαμηλούς συντελεστές καθώς το πρόσωπο που λαμβάνει τα αγαθά είναι ιδιώτης. Το ίδιο πρόσωπο – λήπτης των αγαθών διαθέτει επίσης ατομική επιχείρηση και αγοράζει αντίστοιχο μηχάνημα για τον εξοπλισμό των τουριστικών καταλυμάτων που διαθέτει στην Αντίπαρο από τον ίδιο πωλητή ο οποίος το μεταφέρει σε αυτόν. Η συναλλαγή αυτή υπάγεται στο συντελεστή 16%.

Παράδειγμα 5

Υποκείμενος που είναι εγκατεστημένος στη Σκιάθο τιμολογεί επιχείρηση στη Σκόπελο για οικοδομικά υλικά τα οποία ωστόσο αποστέλλει στον Αγ. Γεώργιο Ευβοίας κατ’ εντολή του πελάτη του. Η συναλλαγή αυτή υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 23%.
γ) Η παροχή υπηρεσιών από υποκειμένους στο φόρο εγκατεστημένους αποκλειστικά σε κάποιο από τα ανωτέρω έξι νησιά δεν υπάγεται στους μειωμένους κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ , ακόμη κι αν οι υπηρεσίες αυτές εκτελούνται υλικά σε νησί του Αιγαίου για το οποίο εξακολουθεί να ισχύει η εν λόγω κατά 30% μείωση, δεδομένου ότι στην περίπτωση αυτή δεν πληρούται ο όρος της ύπαρξης μόνιμης εγκατάστασης σε νησί με μειωμένους κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ, από την οποία να παρέχονται οι σχετικές υπηρεσίες.

Παράδειγμα 6

Μηχανικός εγκατεστημένος στην Ρόδο παρέχει υπηρεσίες επιτόπιας επίβλεψης της ανέγερσης τουριστικών κατοικιών στην Κάρπαθο. Οι εν λόγω υπηρεσίες υπάγονται στο συντελεστή ΦΠΑ 23%.
δ) Ομοίως, δεν υπάγονται στους μειωμένους κατά 30% συντελεστές οι υπηρεσίες που παρέχονται από υποκειμένους εγκατεστημένους σε νησί όπου εφαρμόζονται οι μειωμένοι αυτοί συντελεστές, στην περίπτωση που οι εν λόγω υπηρεσίες εκτελούνται υλικά σε κάποιο από τα έξι ανωτέρω νησιά ή στη λοιπή ηπειρωτική ή νησιωτική Ελλάδα.

Παράδειγμα 7

Υποκείμενος στο φόρο που εκμεταλλεύεται τουριστικό λεωφορείο και είναι εγκατεστημένος στην Άνδρο συμβάλλεται με ξενοδοχείο της Σαντορίνης και αναλαμβάνει τη μεταφορά των πελατών του εν λόγω ξενοδοχείου από και προς το αεροδρόμιο της Σαντορίνης. Οι υπηρεσίες αυτές υπάγονται στο συντελεστή ΦΠΑ 23%.

ε) Αναφορικά με τις υπηρεσίες μεταφοράς προσώπων και αγαθών, για τους σκοπούς εφαρμογής των μειωμένων κατά 30% συντελεστών και δεδομένης της προϋπόθεσης περί της ύπαρξης μόνιμης εγκατάστασης σε νησί όπου ισχύουν οι μειωμένοι αυτοί συντελεστές, όσον αφορά στην πλήρωση και της δεύτερης προϋπόθεσης περί της υλικής εκτέλεσης της σχετικής υπηρεσίας σε αντίστοιχο νησί, λαμβάνονται υπόψη ο τόπος (το νησί) αναχώρησης και ο τόπος (το νησί) άφιξης των προσώπων και των αγαθών κι όχι οι ενδιάμεσοι σταθμοί που μπορεί να παρεμβάλλονται μέχρι την ολοκλήρωση της διαδρομής.

Παράδειγμα 8

Έστω πλοίο που εκτελεί δρομολόγιο Πειραιά – Άνδρο – Τήνο – Μύκονο – Φολέγανδρο. Επιβάτες που αναχωρούν από τον Πειραιά επιβαρύνονται με συντελεστή 23%, ανεξαρτήτως του τόπου προορισμού τους. Με τον ίδιο συντελεστή επιβαρύνονται και επιβάτες με προορισμό τη Μύκονο, ανεξαρτήτως του τόπου αναχώρησής τους. Επιβάτες με εισιτήριο Άνδρο – Τήνο, καθώς και επιβάτες με εισιτήριο Άνδρο – Φολέγανδρο ή Τήνο – Φολέγανδρο επιβαρύνονται με συντελεστή ΦΠΑ 16%, παρά την ενδιάμεση στάση στο νησί της Μυκόνου, καθώς στην περίπτωση αυτή θεωρείται ότι η μεταφορά εκτελείται υλικά σε νησιά για τα οποία ισχύει η κατά 30% μείωση.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απίστευτο σκάνδαλο: Mε νομοθετική παρέμβαση απαλλάσσουν τους αγοραστές του ΟΛΠ από δημοτικούς φόρους

Στα προαπαιτούμενα του Μνημονίου που θα κληθεί τις επόμενες ημέρες να ψηφίσει η ελληνική Βουλή, μαζί με τα άλλα οδυνηρά για τον ελληνικό λαό μέτρα, περιλαμβάνεται διάταξη – σκάνδαλο προς όφελος του αγοραστή του Λιμανιού του Πειραιά, αλλά και κάθε επίδοξου αγοραστή δημόσιας περιουσίας.

Με το άρθρο 10 στο κεφάλαιο «διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών» του πολυνομοσχεδίου που έχει τεθεί στη δημόσια διαβούλευση, ο επίδοξος αγοραστής του ΟΛΠ λαμβάνει δύο σημαντικά «δώρα», αφενός την απαλλαγή και προστασία από κάθε είδους δημοτικά τέλη και φόρους αφετέρου τη διαγραφή -λόγω αναδρομικότητας- των χρεών του ΟΛΠ προς τους Δήμους.

Σημειώνουμε ότι 6 εκατομμύρια ευρώ των χρεών του ΟΛΠ προς τον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας έχουν τελεσιδικήσει στα ελληνικά Δικαστήρια και δεν υπάρχει άλλος τρόπος αποφυγής πληρωμής τους.

Ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας που είναι αναγκασμένος να επιλέξει αν θα ταΐσει την οικογένεια του ή θα πληρώσει τη ΔΕΗ, ο χαμηλόμισθος και ο χαμηλοσυνταξιούχος συμπολίτης μας που είναι υποχρεωμένος να πληρώνει δημοτικά τέλη γιατί διαφορετικά θα του κόψουν το ρεύμα, κοιτούν με απορία και αγανάκτηση ότι η ελληνική κυβέρνηση αντί να προστατεύσει αυτούς που έχουν ανάγκη, προστατεύει αυτούς που χρησιμοποιούν τη γη και τη δημόσια περιουσία για να θησαυρίσουν.

Η δημοτική αρχή καταγγέλλει απερίφραστα αυτή την εξέλιξη που έρχεται να προστεθεί στην σκανδαλώδη πώληση του Λιμανιού του Πειραιά και δηλώνει ότι μαζί με τους δημότες, τους φορείς και τις συλλογικότητες θα αγωνιστεί για την ανατροπή της.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα την απαράδεκτη διάταξη. Καλούμε τους τοπικούς βουλευτές να μην επιτρέψουν με την ψήφο τους την προστασία των κάθε είδους «επενδυτών» σε βάρος των δικαιωμάτων των Δήμων και των πολιτών.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έγκλημα: Με απενεργοποιημένα τα συστήματα πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης ταξίδευε το Norman Atlantic

Νέα στοιχεία αναφορικά με το τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ της 28ης Δεκεμβρίου του 2014 στο Norman Atlantic, φέρνει η «αποκρυπτογράφηση» του μαύρου κουτιού του πλοίου.

Τα ηχητικά ντοκουμέντα που έχουν απομαγνητοφωνηθεί μέχρι τώρα, και τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα η Real News, φωτίζουν σημαντικές πτυχές της ναυτικής τραγωδίας και δημιουργούν σοβαρά ερωτηματικά.

Μεταξύ άλλων, από τις συνομιλίες γέφυρας και πληρώματος που έχουν καταγραφεί στο μαύρο κουτί του πλοίου, προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι το Norman Atlantic ταξίδευε το μοιραίο βράδυ στην Αδριατική με το σύστημα πυρανίχνευσης κλειστό.

Μάλιστα, όπως εκτιμά ο Ιταλός δικηγόρος, Τσεζάρε Μπουλγκερόνε, μιλώντας στη Real, η πυρανίχνευση είχε πιθανότατα απενεργοποιηθεί γιατί οι μηχανές ορισμένων φορτηγών ήταν αναμμένες κι έβγαινε καπνός, που θα μπορούσε να σημάνει συναγερμό στο πλοίο: «Υπάρχει μία καταγραφή στην οποία καταλαβαίνει κανείς πολύ καθαρά ότι ο επικεφαλής καταστρώματος ακούγεται να ρωτάει γιατί βγαίνει καπνός από το εσωτερικό του καταστρώματος και του απαντάνε οι ναύτες κανένα πρόβλημα μια μηχανή φορτηγού είναι αναμμένη’’. Αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο που μας λέει ότι για τους ναύτες και για τους επικεφαλής, στο πλοίο είναι φυσιολογικό ένα φορτηγό να έχει αναμμένη τη μηχανή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Κάτι που όλοι γνωρίζουμε ότι για λόγους ασφαλείας δεν πρέπει να γίνεται. Άρα μπορούμε να συμπεράνουμε γιατί το σύστημα πυρανίχνευσης του πλοίου δε λειτούργησε. Υποψιαζόμαστε ότι πιθανότατα το είχαν κλείσει για να μην δώσει λάθος συναγερμό».

Σημειώνεται ότι το πλοίο μετέφερε φορτηγά ψυγεία, που δεν είχε τη δυνατότητα να τροφοδοτήσει με ηλεκτρική ενέργεια, γι’ αυτό οι οδηγοί άναβαν τις μηχανές, ώστε να μη χαλάσουν τα προϊόντα τους, εξηγεί ο δικηγόρος Κρίτων Μεταξόπουλος, ο οποίος εκπροσωπεί μεγάλο αριθμό επιζώντων και συγγενών θυμάτων.

«Όπως προκύπτει από τα έως τώρα στοιχεία, η γέφυρα γνώριζε εκ των προτέρων ότι μεταφέρονται φορτηγά για τα οποία δεν επαρκεί η ηλεκτρική ενέργεια του πλοίου και ότι θα άναβαν τις μηχανές ακυρώνοντας την πυρανίχνευση. Εάν αυτό επιβεβαιωθεί, πρόκειται για εγκληματική αμέλεια , αν όχι για ενδεχόμενο δόλο» λέει ο κ. Μεταξόπουλος.

Την ίδια ώρα από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες προκύπτει ότι και το σύστημα πυρόσβεσης ήταν εκτός λειτουργίας, αφού από τους σωλήνες αντί για νερό έβγαινε καπνός.

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που αποκαλύπτεται από το μαύρο κουτί είναι ότι ο Ιταλός καπετάνιος του Norman Atlantic, Αρτζίλιο Τζιακομάτσι, όταν αντιλήφθηκε ότι το πλοίο φλέγεται και εκατοντάδες ζωές κρέμονται από μία κλωστή, εξέπεμψε σήμα κινδύνου μόνο στην Ιταλική γλώσσα.

«Είναι πολύ περίεργο που αντί να καλέσει για βοήθεια απ’ όλες τις γειτονικές χώρες, σύμφωνα με τους ναυτικούς κανόνες, σήμανε συναγερμό SOS στα ιταλικά και όχι στα αγγλικά, ενώ το πλοίο βρισκόταν πολύ κοντά στις αλβανικές ακτές. Ζήτησε δηλαδή βοήθεια μόνο από την ιταλική λιμενική αρχή. Η πιο πιθανή εξήγηση γι’ αυτή του την πράξη είναι ότι η επιχείρηση διάσωσης θα κόστιζε λιγότερο στην εταιρεία. Για μένα αυτό είναι ένα πολύ κρίσιμο σημείο που θα πρέπει να αποσαφηνιστεί» λέει ο κ. Μπουλγκερόνε.

Αυτή η απόφαση του καπετάνιου θα βαρύνει στο δικαστήριο καθώς πιθανότατα να αποδοθεί δόλος, εκτιμά ο δικηγόρος Στέφανο Μπερτόνε, συνεργάτης Ελβετικής νομικής εταιρείας που εκπροσωπεί επιβαίνοντες.

«Σε ό,τι αφορά στο γιατί ο καπετάνιος σήμανε SOS στα ιταλικά αυτό είναι κάτι που πρέπει να διερευνηθεί» σημειώνει ο Ιταλός νομικός και συνεχίζει: «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες αντί να σκεφτεί την ασφάλεια των επιβατών, σκέφτηκε άλλα οικονομικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εταιρεία ή να ‘’καλύψει’’ πιθανές ελλείψεις στο συστήματα ασφαλείας του πλοίου. Ακόμη δεν υπάρχουν αποδείξεις αλλά αν όντως αποδειχτεί ότι γι’ αυτούς τους λόγους εξέπεμψε SOS στα ιταλικά τότε μιλάμε για δόλο και θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε σχεδόν ότι ήθελε να οδηγήσει στο θάνατο τους επιβάτες. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Θα ήταν πραγματικά εγκληματικό και θα έπρεπε να επιβληθεί η μεγίστη των ποινών».

Τέλος, εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι ο Ιταλός καπετάνιος, αναφέρει στο σήμα κινδύνου κατά πολύ μικρότερο αριθμό επιβαινόντων, από αυτούς που βρίσκονταν στο πλοίο. «Είναι αδιανόητο ο πλοίαρχος να κάνει λόγο για 411 επιβάτες τη στιγμή , ενώ έχει αποδειχθεί ότι μετέφερε περισσότερους από 500 . Ή είχε πλήρη άγνοια για το τι συνέβαινε στο πλοίο του ή ήθελε να αποφύγει τις συνέπειες γιατί με περισσότερους από 500 ήταν υποχρεωμένος να έχει γιατρό», σημειώνει ο Κρίτων Μεταξόπουλος.

Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα έχουν απομαγνητοφωνηθεί ελάχιστα λεπτά από τις συνομιλίες 14 ωρών που έχουν καταγραφεί συνολικά στο μαύρο κουτί. Η διαδικασία συνεχίζεται και σήμερα, με τους δικηγόρους που χειρίζονται την υπόθεση να εκτιμούν ότι θα φωτιστούν όλες οι πτυχές της τραγωδίας.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θεσσαλονίκη: Διαπιστώθηκαν 145 παραβάσεις σε σχολικά λεωφορεία

Συνολικά 145 παραβάσεις σε σχολικά λεωφορεία διαπίστωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, άντρες της οποίας διενήργησαν 569 ελέγχους σε διάστημα 15 ημερών.

Μεταξύ άλλων, διαπιστώθηκαν 15 παραβιάσεις αφορούν την παραβίαση του ορίου ταχύτητας, 19 την έλλειψη ή μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 6 σε ανασφάλιστα οχήματα, 22 τη μη σωστή λειτουργία του ταχογράφου, 4 τη μη αναγραφή ορίου ταχύτητας και 1 παράβαση σε στέρηση προβλεπόμενης άδειας.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φιλιππίνες: Βρέθηκαν συντρίμμια αεροσκάφους με «πολλούς σκελετούς» – Πώς συνδέονται τα νέα ευρήματα με τη «χαμένη» πτήση των Malaysia Airlines

Άλυτο παραμένει το μυστήριο γύρω από την τύχη της πτήσης ΜΗ370 της Malaysia Airlines με τους 239 επιβαίνοντες, που αγνοείται από τον περασμένο Μάρτιο, με νέα ευρήματα να περιπλέκουν ακόμα περισσότερο την υπόθεση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών μέσων ενημέρωσης, στις Φιλιππίνες βρέθηκαν συντρίμμια αεροσκάφους βαμμένου με τα χρώματα της σημαίας της Μαλαισίας «με πολλούς σκελετούς».

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα συντρίμμια εντοπίστηκαν στην πυκνή ζούγκλα του έρημου νησιού Σουγκμπάι, ενώ, όπως έγινε γνωστό, την καταγγελία έκανε ένας τεχνικός ήχου, ο οποίος ενημέρωσε πως η θεία του βρήκε τα συντρίμμια την ώρα που πήγαινε για κυνήγι στην περιοχή.

«Μας είπε ότι η θεία του μπήκε μέσα στα συντρίμμια και είδε πολλούς σκελετούς και οστά», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας στη γειτονική νήσο Βόρνεο. «Του είπε ότι βρήκε και μια σημαία της Μαλαισίας διαστάσεων 70Χ35 ίντσες» συμπλήρωσε.

Σημειώνεται, πάντως, ότι το σημείο που βρίσκεται το νησί είναι σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση από το σημείο όπου ταυτοποιήθηκε το τελευταίο εύρημα από την πτήση ΜΗ370, ένα πτερύγιο στη νήσο Ρεϊνιόν. Επειδή, μάλιστα, ανάμεσα στα δύο σημεία παρεμβάλλεται ξηρά – η νήσος Βόρνεο, η Μαλαισία και τμήματα της Ινδονησίας – θεωρείται απίθανο το ενδεχόμενο το πτερύγιο να παρασύρθηκε από τα θαλάσσια ρεύματα.

Ωστόσο, η Dailymail, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, αναφέρει ως εκδοχή το συγκεκριμένο πτερύγιο να αποκολλήθηκε από το αεροσκάφος την ώρα της απογείωσης της πτήσης από την Κουάλα Λουμπούρ, με προορισμό το Πεκίνο.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χρυσώνει το χάπι ο Αλεξιάδης: «Δεν είναι νέα φοροκαταιγίδα, αλλά ήδη υπάρχοντες φόροι»

 Σε τέσσερα κυρίως θέματα επικεντρώθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ενημέρωση που είχαν από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, κατά την άτυπη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Η διάταξη για τα ανείσπρακτα ενοίκια, οι 100 δόσεις, οι ποινές για φοροδιαφυγή και ο ΕΝΦΙΑ απασχόλησαν τους βουλευτές και επανεξετάζονται από το υπουργείο Οικονομικών, τουλάχιστον τα τρία πρώτα. Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει ήδη αλλαγές και επαναδιαπραγμάτευση με την Τρόικα σε αυτά τα θέματα.

Ο κ. Αλεξιάδης αρχικά στην παρέμβασή του επανέλαβε ότι δεν πρόκειται για νέα φοροκαταιγίδα, αλλά για ήδη υπάρχοντες φόρους. Σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν στην κοινοβουλευτική ομάδα εξετάζεται η απόσυρση της διάταξης για τα ανείσπρακτα ενοίκια, τον φόρο των οποίων χρεώνονταν οι ενοικιαστές. Παραμένει το ερώτημα αν μετά τις αλλαγές θα φορολογηθεί ο ιδιοκτήτης για τα ανείσπρακτα.

Σε ό,τι αφορά στις 100 δόσεις επανεξετάζεται ο αριθμός να προσδιορίζεται με βάση την περιουσιακή κατάσταση αυτού που έχει ρυθμιστεί, δηλαδή όσο καλύτερη η περιουσιακή κατάσταση τόσο λιγότερες να είναι οι δόσεις. Αυτό που συζητάει το υπουργείο είναι το πότε θα χάνεται η δυνατότητα να παραμένεις ενταγμένος στις εκατό δόσεις. Βουλευτές ζήτησαν να μη χάνεται τόσο εύκολα η ρύθμιση, αν ο φορολογούμενος βαρύνεται με πολλές φορολογικές υποχρεώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα έγινε μεγάλη συζήτηση.

Ένα ακόμη θέμα που συζητήθηκε ήταν και η αυστηροποίηση ποινών και προστίμων. Αρκετοί βουλευτές ζήτησαν την αυστηροποίηση των ποινών μεγάλης φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου. Η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο του διαλόγου με αντικείμενο την αναζήτηση τρόπου να αυξηθεί η εισπραξιμότητα των φόρων. Συμφωνήθηκε να αυξηθούν τα πρόστιμα μεγάλων οικονομικών υποθέσεων. Από την κυβέρνηση υπογραμμίζεται πως θα γίνει προσπάθεια μετακίνησης των φορολογικών βαρών προς αυτούς που αποδεδειγμένα μπορούν να πληρώσουν και εμπλέκονται σε υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής.

Επιπλέον, έντονη γκρίνια υπήρξε για τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος όμως παραμένει ως έχει.
Τέλος έχει ανοίξει συζήτηση να αντικατασταθούν οι συντάξεις των 30.000 παλλινοστούντων που καταργήθηκαν με προνοιακά επιδόματα.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πιθανή αύξηση της τιμής των εισιτηρίων μεταφορών λόγω αύξησης του ΦΠΑ .

Ανοιχτό αφήνει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να αυξηθεί η τιμή των εισιτηρίων στις συγκοινωνίες της Αθήνας το επόμενο διάστημα μετά την αύξηση του ΦΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, από το νέο χρόνο είναι εξαιρετικά πιθανό η τιμή των μεμονωμένων εισιτηρίων να αυξηθούν από το 1,20 στο 1,30 και τα μειωμένα από 0,60 σε 0,65 ευρώ.

Ωστόσο, από το υπουργείο Μεταφορών τονίζουν πως βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη για να διαπιστωθεί εάν μπορούν εισιτήρια και κάρτες να μείνουν στην ίδια τιμή.

Πρόθεση του υπουργείου είναι να ωθήσει το επιβατικό κοινό προς τη χρήση καρτών ενώ εξετάζεται σχέδιο για αλλαγή στην τιμολόγηση των μετακινήσεων ανάλογα με τη ζώνη.

Παράλληλα, η κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες είναι οριακή καθώς εκατοντάδες λεωφορεία βρίσκονται καθηλωμένα στα αμαξοστάσια, από έλλειψη ανταλλακτικών εξ αιτίας της κρίσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από 2.152 λεωφορεία που έχει ο στόλος των συγκοινωνιών της Αθήνας, σύμφωνα με τους εργαζομένους βγαίνουν στους δρόμους τα 800 περίπου ενώ αρκετά έχουν ξεπεράσει τα 20 χρόνια ζωής που προβλέπεται και βαδίζουν στα 24 και 25.

Δεν είναι μόνο η έλλειψη ελαστικών που κρατά καθηλωμένα τα λεωφορεία αλλά συνολικότερα η έλλειψη ανταλλακτικών ενώ όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές έχουν "παγώσει" και οι προσλήψεις οδηγών και τεχνικών.

Λόγω των capital controls οι παραγγελίες προς τους προμηθευτές πρέπει να προπληρώνονται, κάτι που δεν είναι πάντα εφικτό ενώ τα πράγματα αναμένεται να δυσκολέψουν και άλλο στο άμεσο μέλλον.




Πηγή


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τζιτζικώστας: Το αραχνιασμένο «νέο»

Οι μύθοι του «εκσυγχρονισμού» και της «ανανέωσης» καταδυνάστευσαν την πολιτική μας ζωή, εδώ και δεκαετίες…
 

Οι δύο αυτές μυθολογίες πήραν μορφές επιδημίας και κορυφώθηκαν επί σημιτισμού: Η περίοδος της μεγάλης ΑΠΑΤΗΣ του «εκσυγχρονισμού» και της «ανανέωσης».
Και οι δύο αυτές μυθολογίες κολλάνε στο παλιό και στο σάπιο μια νέα ετικέτα: «Εκσυγχρονισμός» ή «ανανέωση»…


Με δύο λόγια και απλά: Βρισκόμαστε μπροστά στη μεγάλη ΑΠΑΤΗ της Αναπαλαίωσης. Δηλαδή στη δόλια απόπειρα να εμφανιστεί το σάπιο και το παρακμιακό σαν «νέο» και «σύγχρονο», με την ταχυδακτυλουργία των λεκτικών ετικετών…

Με αυτό το δόλιο, μυθολογικό τέχνασμα της αναπαλαίωσης (τέχνασμα ακραίας απάτης) δίνεται και η μάχη στο χώρο της ΝΔ για την εκλογή του νέου αρχηγού (το αναλύουμε στο προηγούμενο κείμενό μας: ΝΔ: Γελοιογραφία αναπαλαίωσης…).

Σ’ αυτό το κείμενο
θα πούμε δύο λόγια για την πιο ακραία και μοχθηρή γκριμάτσα αυτής της «ανανεωτικής» μυθολογίας, που αποτυπώνεται στην ΑΠΑΤΗ με το όνομα: Τζιτζικώστας…

Εδώ πλέον η «ανανέωση» εξορίζει κυριολεκτικά κάθε σύστημα Ιδεών και Αξιών και προσδιορίζεται, σχεδόν αποκλειστικά, από το ηλικιακό κριτήριο και από τα επικοινωνιακά εξωτερικά χαρακτηριστικά της εμφάνισης, του προσώπου κ.λπ: Προσδιορίζεται δηλαδή ΟΧΙ από το Είναι, αλλά από το Φαίνεσθε…

Η «ανανέωση» του Τζιτζικώστα ΔΕΝ είναι νέα συστήματα Ιδεών και Αξιών, αλλά νέα, σε ηλικία, πρόσωπα ΚΑΙ η ΕΙΚΟΝΑ: Τέτοια ΑΠΑΤΗ…

Γιατί είναι απάτη να προτάσσεις το ηλικιακό κριτήριο και όχι το ΠΟΛΙΤΙΚΟ…

Είναι απάτη
να υποκαθιστάς τις Ιδέες, τα προγράμματα και την πολιτική σου φιλοσοφία με την ΕΙΚΟΝΑ.

Πολλαπλή ΑΠΑΤΗ, διότι η ίδια η εικόνα, αλλά και τα απολιτικά, ηλικιακά κριτήρια, που υποκαθιστούν, ακριβέστερα ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ, την ΠΟΛΙΤΙΚΗ, αποτελούν ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ: Την ιδεολογία του χρήματος…

Η Εικόνα είναι η ιδεολογία του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, η διαφημιστική φιλοσοφία του χρήματος.

Ο Τζιτζικώστας συμπυκνώνει όλα τα χαρακτηριστικά της φιλοσοφίας του χρήματος: Υποκατάσταση της πολιτικής από την ηλικία, την εικόνα και την «πόζα» (το πρόσωπο και το χαμόγελο), υποκατάσταση της πολιτικής από το καταναλωτικό εμπόριο ηθικολογικών ανοησιών και από το γυαλιστερό ψεύδος…

Υποκατάσταση της Πολιτικής από την ΑΧΡΩΜΙΑ, δηλαδή τη γενική ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ…


Αυτό είναι και το μακάβριο «ιδεώδες» του πλανητικού φασισμού (4ο Ράιχ). Είναι η ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΥΠΟΤΑΓΗ των Κοινωνιών, της Πολιτικής και των Ανθρώπων στους νόμους της αγοράς: ΥΠΟΤΑΓΗ που σηματοδοτείται με το βαθμό ΜΗΔΕΝ της πολιτικής, με τη δυναστεία του τελετουργικού θεάματος και την αφηνιασμένη κυριαρχία της εικόνας…

Όταν δεν έχεις Ιδέες καταφεύγεις σε συγκεχυμένους υπαινιγμούς, σε ηθικολογικούς συμβολισμούς και άλλα τεχνάσματα που χαρακτηρίζουν την εποχή της παρακμής: αυτή που ζούμε…

Ας δούμε, λοιπόν,
το τι «νέο» κομίζει ο Τζιτζικώστας, μέσα από κάποιες ενδεικτικές και συνοπτικές παρατηρήσεις:

Παρατήρηση πρώτη.

Έχουμε τρία Μνημόνια που ψήφισε το κόμμα του και τα οποία έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε αποικία του 4ου Ράιχ και των μαφιόζων του χρήματος.

Πάνω σ’ αυτά σιγή ιχθύος από τον κομιστή του «νέου». Ο «νέος» αυτός …οραματιστής και …ανακαινιστής ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ τυφλά τα Μνημόνια: Δηλαδή τα ακραία νεοφιλελεύθερα κυβερνητικά προγράμματα των νέων αποικιοκρατών…

ΤΙΠΟΤΑ, εδώ, συνεπώς, το «νέο». Αντίθετα διαιώνιση του «παλιού» στην πιο βάρβαρη μορφή: Αυτή των δωσίλογων ανδρεικέλων.

Το «νέο» που υπάρχει στον Τζιτζικώστα είναι το εξής: Η διεκδίκηση να αποτελέσει ο ίδιος το νέο αρχηγό ανδρείκελο της ΝΔ!!!

Παρατήρηση δεύτερη.


Η αφόρητη δημαγωγία. Δημοκοπεί, καθημερινά εναντίον του Τσίπρα, του νέου διαχειριστή των ευρώ-αποικιοκρατών, ιδιαίτερα για τις φορολογικές καταιγίδες, αποκρύπτοντας ότι αυτές αποτελούν «εντολές» του τρίτου Μνημονίου που ο ίδιος και το κόμμα του ψήφισαν με ιδιαίτερο φανατισμό.

Αποδέχεται το κυβερνητικό πρόγραμμα (Μνημόνιο) των μαφιών του χρήματος (που ψηφίστηκε από όλους), αλλά διαχωρίζει τα μέτρα αυτού του προγράμματος και δημοκοπεί εναντίον των μέτρων…

Αυτό το «νέο» κομίζει»: Την ακραία και αχαλίνωτη δημοκοπική ΑΠΑΤΗ που χαρακτηρίζει το «παλιό».

Παρατήρηση Τρίτη.

Μια, λοιπόν, που σε επίπεδο ΙΔΕΩΝ και ΑΞΙΩΝ αποδέχεται το «παλιό» (τις νεοφιλελεύθερες Ιδέες και Αξίες στη μορφή της δωσίλογης ΥΠΟΤΑΓΗΣ στα μεγάλα αφεντικά του 4ου Ράιχ), «αναζητάει» ο Τζιτζικώστας το «νέο», σε κλισέ ανοησιών και ηθικολογιών.

Ένα τέτοιο κλισέ
ηθικολογικών ανοησιών είναι: «πρέπει να αλλάξουμε πρώτα τους εαυτούς μας» κ.λπ…

Πώς θα γίνει αυτό; Μας το κρύβει…

Το χειρότερο; Δεν δίνει καμία απάντηση σ’ αυτά που ζούμε, τα τόσο εφιαλτικά…


Εκτός από τη ΦΡΙΚΗ
των Μνημονίων που παρακάμπτει ο προφήτης του «νέου», υπάρχει και το ΓΕΝΙΚΟ πλαίσιο της εποχής που ζούμε: Πλαίσιο ΓΕΝΙΚΗΣ διαφθοράς, παγκόσμιου και εγχώριου τραμπουκισμού, πλαίσιο που κάθε πράγμα, ηθικό ή φυσικό, έχει γίνει χρηματιστική αξία και σέρνεται στο παζάρι για να πουληθεί…

Καμιά ιδέα δεν κομίζει ο έμπορας του «νέου» για την εποχή της παρακμής και της σήψης που ζούμε. Την παρακάμπτει με το δόλιο αφοριστικό τέχνασμα, «πρέπει να αλλάξουμε τους εαυτούς μας…»: Το αποτρόπαιο σλόγκαν κάθε δικτάτορα που αυτό-προβαλόταν σαν «Μεσσίας» και «εχθρός» της διαφθοράς…

Παρατήρηση τέταρτη.


Το Φαίνεσθε. Όταν αραδιάζεις κλισέ ηθικολογικών αφαιρέσεων και ανοησιών αυτό-αποκαλύπτεσαι:
«Πρέπει να δείξουμε ότι αλλάζουμε. Για να μας ξανακούσουν οι πολίτες. Για να μπορέσουμε αυτά που θα τους πούμε να είναι πειστικά και να μας ξαναεμπιστευθούνε…».

«Να δείξουμε ότι αλλάζουμε»: Η ΑΠΑΤΗ των «δήθεν»…

Γιατί η πραγματική ΑΛΛΑΓΗ συνεπάγεται αλλαγή Ιδεών και Πρακτικής, που σημαίνει ΑΠΟΡΡΙΨΗ (ιδεολογική και έμπρακτη) της πολιτικής της ΝΔ, της δωσίλογης ΥΠΟΤΑΓΗΣ στο 4ο Ράιχ, αγωνιστική απόρριψη των Μνημονίων και πολλά άλλα…

Όταν αυτά τα αποδέχεσαι και μάλιστα με υστερικό δωσίλογο πάθος, τότε πρέπει «να δείξουμε ότι αλλάζουμε»!!!

Τόσο παλιός είναι ο «νέος» προφήτης Τζιτζικώστας…

Τελευταία παρατήρηση.

Τέλος είναι αποκαλυπτικότατο και τούτο: Διεκδικεί την αρχηγία του κόμματος και κρατάει κρυφό τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο που θα ορίσει, μια και ο ίδιος δεν μπορεί να επιτελέσει αυτόν το ρόλο.


Τέτοιο «νέο» πολιτικό ήθος!!!

Δεν θα πρέπει οι ψηφοφόροι της ΝΔ να γνωρίζουν ποιος θα είναι ο ουσιαστικός κοινοβουλευτικός τους αρχηγός;

Και μόνο αυτά είναι αρκετά για να δείξουν ότι το «νέο» του Τζιτζικώστα είναι το αραχνιασμένο «παλιό» και η δολιότητα αυτού του πολικάντικου καιροσκοπισμού…




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣτΕ: Συνταγματική η εισφορά αλληλεγγύης, αλλά αντισυνταγματικός ο τρόπος υπολογισμού της

Αντισυνταγματικό έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τον τρόπο υπολογισμού του ύψους της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης που επιβλήθηκε στα φυσικά πρόσωπα το 2011 με τον νόμο 3986/2011.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε δύο προσφυγές φορολογουμένων, που ζητούσαν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετη με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών του 2011, για την «βεβαίωση και είσπραξη της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα, της έκτακτης εισφοράς σε αντικειμενικές δαπάνες και του τέλους επιτηδεύματος, που προβλέπονται με τις διατάξεις των άρθρων 29, 30 και 31, αντίστοιχα, του νόμου 3986/2011».

Έτσι, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι η έκτακτη εισφορά δεν προσκρούει σε καμία συνταγματική διάταξη - και έτσι, ούτε στα άρθρα 4 (περί ισότητας), 78 (νομιμότητα φόρου) και 20 (δικαίωμα παροχής προσωρινής δικαστικής προστασίας) του Συντάγματος, όπως είχαν επικαλεστεί οι πολίτες στην προσφυγή τους – ενώ δεν προσκρούει ούτε στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο ωστόσο, αποφάνθηκε πως είναι αντισυνταγματικός ο τρόπος υπολογισμού της επίμαχης έκτακτης εισφοράς, θεωρώντας τη σχετική ρύθμιση «ανίσχυρη και μη εφαρμοστέα, ως αντισυνταγματική».

Σύμφωνα με τα άρθρα 4 και 78 του Συντάγματος, ο φόρος «δεν αποκλείεται να βαρύνει ορισμένο μόνο κύκλο προσώπων ή πραγμάτων, εφόσον πλήττει ορισμένη φορολογητέα ύλη, η οποία, κατ' αυτό τον τρόπο, επιτρέπει την επιβάρυνση του συγκεκριμένου αυτού κύκλου φορολογουμένων βάσει γενικών και αντικειμενικών κριτηρίων που τελούν σε συνάφεια με το ρυθμιζόμενο θέμα» αναφέρει μεταξύ άλλων στην απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα της δόσης

Κατατέθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την απελευθέρωση της δόσης των 2 δισ. ευρώ. Το νομοσχέδιο προβλέπει την αύξηση της φορολογίας των ενοικίων στο 15% για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ και στο στο 35% για τα υψηλότερα, καθώς και την εφαρμογή όλων των ασφαλιστικών διατάξεων που περιορίζουν τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και θέτουν σε εφαρμογή τα γενικά όρια ηλικίας που είναι το 62ο έτος με 40 χρόνια ασφάλισης και το 67ο έτος με 15 ή περισσότερα χρόνια ασφάλισης.
 
Οι ρυθμίσεις για τις συντάξεις έχουν αναδρομική ισχύ από την πρώτη Ιουλίου και περιλαμβάνουν και τις διατάξεις για την αναλογική καταβολή του κρατικού-εγγυημένου μέρους των αποδοχών από το Δημόσιο.

Στα φορολογικά μέτρα καθορίζεται ρήτρα ότι η ρύθμιση των οφειλών θα γίνεται ανάλογα με την περιουσιακή κατάσταση του οφειλέτη και όχι υποχρεωτικά σε 100 δόσεις.
Με άλλη διάταξη αυξάνονται στο 50% τα πρόστιμα για την μη απόδοση των παρακρατούμενων φόρων (ΦΜΥ και ΦΠΑ) ενώ προβλέπονται περισσότερο αυστηρές ποινικές κυρώσεις για τους οφειλέτες.

Από 1/1/2016 αύξηση φορολογίας: Σε εισόδημα από ενοίκια

• Εισόδημα έως 12.000 ευρώ: Φόρος 15% (από 11%)
• Εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ: Φόρος 35% (από 33%)
• Αναδρομικός φόρος: Σε ανείσπρακτα ενοίκια (από 1/1/2015)
• Θα πληρώνεται ΕΝΦΙΑ ακόμη για 1 ευρώ φόρο: Προηγούμενο όριο 5 ευρώ
• Συμπληρωματικός φόρος ΕΝΦΙΑ: Στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα

Κατασχέσεις για φοροδιαφυγή-ανακριβείς δηλώσεις

• 50% καταθέσεων
• 50% μετρητών σε θυρίδες
• 100% περιεχομένου θυρίδων (κοσμήματα, έργα τέχνης κτλ.)
• Φυλάκιση 1 έως 3 έτη για μη υποβολή δηλώσεων, ΦΠΑ, απόκρυψη στοιχείων
• Πρόστιμα για μη έκδοση αποδείξεων

Ρύθμιση 100 δόσεων

• Λιγότερες δόσεις όταν ο οφειλέτης έχει την οικονομική δυνατότητα
• Χάνουν τη ρύθμιση όσοι δεν πληρώνουν μέσα σε 30 μέρες τα νέα χρέη τους

Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό

• Επιβάλλονται ίδιες μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
• Καταργείται η δυνατότητα συνταξιοδότησης επαγγελματιών με χρέη στα ταμεία έως 25.000 ευρώ
• Καταργείται η μείωση έως και 2 κατηγορίες ασφαλιστικών εισφορών για γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους
• Καταργείται η επαναχορήγηση συντάξεις ΟΓΑ 360 € σε ανασφάλιστους υπερήλικες
• Δίδεται η κατώτερη σύνταξη στους συνταξιούχους με αναπηρία (67% και άνω)

To πρωί (9:30) της Τρίτης θα συνεδριάσει σε πλήρη σύνθεση η Διάσκεψη των Προέδρων και το μεσημέρι θα συνέλθουν σε συνεδρίαση οι Επιτροπές Οικονομικών, Κοινωνικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου επί του πολυνομοσχεδίου. Την Τετάρτη ορίζεται η ακρόαση των κοινωνικών φορέων, ενώ μετά από τρεις συνεδριάσεις των Επιτροπών, το βράδυ της Τετάρτης θα συνταχθεί η Έκθεση των Επιτροπών. Το πρωί της Πέμπτης θα συνέλθει η Διάσκεψη των Προέδρων και θα αποφασίσει να ξεκινήσει η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια το μεσημέρι της Πέμπτης, η οποία θα διαρκέσει έως το βράδυ και θα συνεχιστεί την Παρασκευή (από το πρωί μέχρι το βράδυ) οπότε και θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, «δεν έχουμε πίεση από έξω, θα μπορούσαμε να πηγαίναμε και περισσότερες μέρες. Αυτό που τους ενδιέφερε είναι να είναι κατατεθειμένο το νομοσχέδιο».


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το σχέδιο για πλήρη κατάργηση των μετρητών στην αγορά

Στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα Δευτέρα η νέα εγκύκλιος της γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, βάσει της οποίας προκρίνεται ο περιορισμό της χρήσης μετρητών στην αγορά, ως μέσο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο  καθίσταται υποχρεωτική η εγκατάσταση συσκευών χρέωσης καρτών (POS) από όλους τους επαγγελματίες παροχής υπηρεσιών σε ιδιώτες και τις επιχειρήσεις λιανική. Παράλληλα, οι εκτελωνισμοί και οι πληρωμές δασμών και φόρων στα τελωνεία μέσω του τραπεζικού συστήματος, ενώ εφαρμόζεται καθολική απαγόρευση ως προς τη χρήση μετρητών, στις εφορίες.

Αναλυτικότερα, η νέα εγκύκλιος προβλέπει τα εξής:

α) υποχρεωτική χρήση μεταφορών πιστώσεων για τις εισπράξεις στα τελωνεία (ICISnet). Με άλλα λόγια, όλοι οι εκτελωνισμοί και οι πληρωμές δασμών και φόρων στα τελωνεία θα πραγματοποιούνται μέσω του τραπεζικού συστήματος

β) αποδοχή καρτών πληρωμών έκδοσης αλλοδαπών φορέων παροχής υπηρεσιών πληρωμών για εισπράξεις του υπουργείου Οικονομικών. Ουσιαστικά, το ΥΠΟΙΚ θα δέχεται πληρωμές φόρων με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες που έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό
γ) την υποχρεωτική αποδοχή καρτών πληρωμών από επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, μέσω της χρήσης τερματικών αποδοχής καρτών (POS). Ουσιαστικά, θα διερευνηθεί η δυνατότητα υποχρεωτικής εγκατάστασης συσκευών χρέωσης καρτών (POS) από όλους τους επαγγελματίες παροχής υπηρεσιών σε ιδιώτες και τις επιχειρήσεις λιανικής πώλησης

δ) την καθολική απαγόρευση χρήσης μετρητών στις εφορίες

ε) την ολοκλήρωση του ηλεκτρονικού παραβόλου, ιδίως μέσω της ένταξης σε αυτό και των Υπουργείων που μέχρι στιγμής δεν έχουν προβεί στις σχετικές ενέργειες ένταξης παραβόλων τους στο e-παράβολο, αλλά και λοιπών Φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Με βάση την απόφαση της κ. Σαββαΐδου, συγκροτείται μια ακόμα ομάδα εργασίας με αντικείμενο την επεξεργασία και την εκπόνηση κοστολογημένου σχεδίου για την προώθηση και την διευκόλυνση της χρήσης ηλεκτρονικών πληρωμών και τη μείωση της χρήσης μετρητών.

Η νέα Ομάδα Εργασίας θα συνεργασθεί με την Ομάδα Εργασίας που λειτουργεί στη ΓΓΔΕ για την εξέταση των δυνατοτήτων άμεσης και on-line διαβίβασης των στοιχείων των εκδιδόμενων φορολογικών παραστατικών για χονδρικές πωλήσεις αγαθών, καθώς και παροχής υπηρεσιών, όπως και με άλλες Ομάδες Εργασίας ή Επιτροπές της Γ.Γ.Δ.Ε. ή του Υπουργείου Οικονομικών και με Υπηρεσίες και Φορείς που εμπλέκονται σε θέματα και διαδικασίες που σχετίζονται με το έργο της.

Το πόρισμά της πρέπει να παραδοθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015 στην ΓΓΔΕ.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιοι θα πληρώσουν το…μάρμαρο της φορολογικής μεταρρύθμισης -Τα σενάρια

Στις δημοσιονομικές προβλέψεις του 2017 «κρύβονται» οι ανατροπές που έρχονται στη φορολογία εισοδήματος μέσα στο Νοέμβριο ως βασικό παραδοτέο της αξιολόγησης.

Τα οριστικά μεγέθη της δημοσιονομικής απόδοσης των αλλαγών σε κλίμακες και συντελεστές θα αποτυπωθούν στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο, ωστόσο από το κείμενο της συμφωνίας με τους δανειστές προκύπτει σαφώς ότι ο Προϋπολογισμός του 2017 θα πρέπει να προβλέπει πρόσθετα μέτρα που θα αποδίδουν περίπου 1,4 δισ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτών θα προέλθει από τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος, ήτοι από το πώς θα φορολογούνται εφεξής οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αγρότες. Ενα μέρος αυτών των επιβαρύνσεων θα φανεί στις κρατήσεις φόρου από τον Ιανουάριο, αλλά ο κύριος όγκος θα αποτυπωθεί στην εκκαθάριση του 2017 άρα και στον Προϋπολογισμό του ίδιου έτους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η επεξεργασία της νέας ή των νέων κλιμάκων, βρίσκεται επί του παρόντος σε πρώιμο στάδιο. Ωστόσο, παράλληλες ομάδες εργασίας που έχουν στηθεί στην Καραγιώργη Σερβίας αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες να υποβάλουν εναλλακτικά σενάρια στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, που θα λάβει τις αποφάσεις για το πώς θα κατανεμηθούν τα βάρη και ειδικότερα από ποια κλιμάκια εισοδήματος θα ξεκινήσουν οι επιβαρύνσεις. Με τα έως τώρα δεδομένα, ο πήχης των επιβαρύνσεων φαίνεται ότι θα τεθεί πλησίον της ζώνης των 30.000 ευρώ, καθώς όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, «τέτοιο εισόδημα ασφαλώς δεν μπορεί να χαρακτηριστεί χαμηλό».

Ο προβληματισμός του οικονομικού επιτελείου δεν περιορίζεται στο ποιος θα επωμιστεί τα βάρη αλλά και στο εάν τελικά θα προβλεφθεί εξαρχής αφορολόγητο 12.000 ευρώ, όπως είναι ένα από τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι. Αυτό που προκαλεί δεύτερη σκέψη είναι ότι σε αυτή τη ζώνη εισοδημάτων (δηλαδή έως 12.000 ευρώ) βρίσκεται, πλέον, σχεδόν το 62% των φορολογούμενων, κάτι που σημαίνει ότι η επέκταση του αφορολογήτου από τις 9.550 ευρώ που βρίσκεται (μέσω της μείωσης φόρου των 2.100 ευρώ) σήμερα, θα πρέπει να απορροφηθεί από τα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ εισοδήματα, με υψηλότερους συντελεστές από αυτούς που ισχύουν σήμερα.

Οι πρώτοι υπολογισμοί καταλήγουν, μάλιστα, στο συμπέρασμα ότι εάν επιλεγεί και ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα για τα εισοδήματα 12.000- 30.000 ευρώ μέσω εφαρμογής μικρών συντελεστών, τότε οι επιβαρύνσεις για τα υψηλότερα εισοδήματα θα πρέπει να είναι... διαστημικές, με τον ανώτατο συντελεστή να «παίζει» ακόμα και στο 50%, με εφαρμογή του ενδεχομένως πριν από τις 100.000 ευρώ εισοδήματος!

Το σενάριο της ενιαίας κλίμακας, δηλαδή του ενιαίου τρόπου φορολόγησης των εισοδημάτων απ' όλες τις πηγές, φαίνεται ότι μπαίνει προς το παρόν στο συρτάρι, όπως προκύπτει από το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2016, αν και στις επαφές που θα γίνουν με τους επικεφαλής του Κουαρτέτου θα επανέλθει προς συζήτηση, καθώς στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και της κυβέρνησης εκτιμούν ότι χάνονται έσοδα από τις διαφορετικές κλίμακες.

Αυτό που αποκαλύφθηκε, πάντως, από το Προσχέδιο είναι ότι η αύξηση των συντελεστών στη φορολογία εισοδήματος ενοικίων δεν θα ισχύσει το 2016 αλλά αναδρομικά από τη χρήση του 2015, με στόχο να φέρει 200 εκατ. ευρώ μέσα στην επόμενη χρονιά.

Γρίφος για δυνατούς λύτες με τα ακίνητα
Η μεγάλη παγίδα για την κυβέρνηση και φυσικά για τους φορολογούμενους, κρύβεται στις αλλαγές που έρχονται στη φορολογία των ακινήτων. Το υπουργείο Οικονομικών θα είχε μια σχετική ευελιξία αν ο δημοσιονομικός στόχος για το 2016 δεν ήταν καθορισμένος εκ των προτέρων. Ωστόσο, με δεδομένο ότι το «κουτάκι» του σχετικού κωδικού πρέπει να γεμίσει με 2,650 δισ ευρώ, ανεξαρτήτως του τι θα γίνει με τις αντικειμενικές αξίες, βάζει πολύ δύσκολα στο οικονομικό επιτελείο.

Τα στοιχεία της αγοράς ακινήτων δεν είναι άγνωστα στο Κουαρτέτο. Εμφανίστηκαν αρκούντως ενημερωμένοι για το ότι ενώ οι εμπορικές τιμές έχουν μειωθεί κατά περίπου 40% από το 2007 ως σήμερα, οι Τιμές Ζώνης βρίσκονται «κολλημένες» στο παρελθόν. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο απαίτησαν και κατάφεραν να συμπεριληφθεί στο κείμενο της συμφωνίας ότι το υπουργείο Οικονομικών θα αλλάξει τους συντελεστές του φόρου ακινήτων, έτσι ώστε να «απορροφηθούν» οι μειώσεις των αντικειμενικών αξιών.

Στην πραγματικότητα το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να τετραγωνίσει τον κύκλο, αφού ενώ οι εμπορικές τιμές στις ακριβές περιοχές βρίσκονται 30- 40% χαμηλότερα από τις αντικειμενικές αξίες του 2007, οι αντίστοιχες εμπορικές τιμές στις λαϊκές περιοχές είτε βρίσκονται στα ίδια είτε σε υψηλότερα επίπεδα από τις Τιμές Ζώνης, που κυμαίνονται στα 700- 800 ευρώ/ τμ.

Είναι, λοιπόν, προφανές ότι αν οι εμπορικές τιμές εναρμονιστούν με τις αντικειμενικές αξίες, αλλάζει εξ ολοκλήρου η δομή του φόρου ακινήτων, αφού θα συμπιεστούν πολλές ακριβές περιοχές σε χαμηλότερα κλιμάκια. Αν το υπουργείο Οικονομικών δεν θέλει να σηκώσουν ξαφνικά το βάρος οι μικροί, θα πρέπει να σηκώσει στα ύψη τους συντελεστές για τις ακριβότερες περιοχές, με κίνδυνο η εισπραξιμότητα του φόρου που βρίσκεται σήμερα στο 82% να πέσει χαμηλότερα και να ανοίξει «τρύπα» στον Προϋπολογισμό. Η εξίσωση γίνεται πιο δύσκολη αν η κυβέρνηση επιμείνει στην απαλλαγή των αγροτεμαχίων που αποτελούν μέσο παραγωγής.

ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. Με αυτά ακριβώς τα δεδομένα το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να στρέφεται και στα ακίνητα του εξωτερικού, χωρίς όμως να θεωρείται εγγυημένο το εισπρακτικό αποτέλεσμα, ακόμα κι αν εφαρμοστεί το ιταλικό μοντέλο, αφού οι «τρύπες» στο σχέδιο (εντοπισμός ακινήτων εκτός Ε.Ε., ακίνητα που ανήκουν σε υπεράκτιες εταιρίες ή σε ιδρύματα κ.λπ.) δεν είναι αμελητέες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο εξετάζεται η δυνατότητα εφαρμογής όχι φόρου ακίνητης περιουσίας αλλά φόρου περιουσίας, με τον οποίο θα φορολογούνται και κινητές αξίες όπως ομόλογα και μετοχές.

Σε κάθε περίπτωση, ο σημερινός τρόπος υπολογισμού του φόρου θα αλλάξει. Αντί της φορολόγησης ανά τετραγωνικό και της επιβολής Συμπληρωματικού Φόρου για μεγαλύτερες περιουσίες, φαίνεται ότι κερδίζει έδαφος η εισήγηση για κλίμακα όπως αυτή του ΦΑΠ, δηλαδή πολλά κλιμάκια και συντελεστές, χωρίς να φαίνεται δυνατή στην παρούσα φάση η πρόβλεψη αφορολογήτου.

Πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτές είναι οι εταιρείες που θα πληρώσουν το «κρυφό χαράτσι» - Ονόματα και ποσά

Eνα από τα πιο βαριά μέτρα της φετινής χρονιάς –καθώς το ποσό του πρόσθετου φόρου θα φτάσει στα 350 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών- θα κληθούν να «σηκώσουν» μέσα στις επόμενες ημέρες οι μεγάλες επιχειρήσεις – ανώνυμες εταιρείες, ΕΠΕ και ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες (ΙΚΕ).

Το πρώτο «χτύπημα» θα προέλθει από την αναδρομική αύξηση του συντελεστή υπολογισμού της προκαταβολής φόρου από το 80% που ήταν μέχρι τώρα στο 100%.

Δεδομένου ότι το μέτρο αφορά στη χρήση του 2014, το πρόσθετο ποσό θα πρέπει να καταβληθεί φέτος. Και επειδή οι φορολογικές δηλώσεις έχουν ήδη υποβληθεί, τις επόμενες ημέρες η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα τρέξει τη διαδικασία ώστε το επιπλέον ποσό να φανεί στο TaxisNet μέσα στις επόμενες ημέρες. Με βάση το ισχύον χρονοδιάγραμμα, τα εκκαθαριστικά θα πρέπει να είναι διαθέσιμα μέσα στο επόμενο 10ήμερο έτσι ώστε οι επιχειρήσεις να πληρώσουν την πρώτη δόση του επιπλέον φόρου μέχρι το τέλος του μήνα.

Πόσες είναι οι εταιρείες που θα πρέπει να βάλουν και πάλι χέρι στο ταμείο; Αν και η διαδικασία της συμπληρωματικής εκκαθάρισης τώρα ξεκινάει, τα στοιχεία που συγκέντρωσε το «MoneyPro» δείχνουν ότι τη μερίδα του λέοντος του φετινού φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων πλήρωσαν μόλις 12.200 επιχειρήσεις –σε σύνολο 230.000 εταιρειών που διαθέτει η χώρα- καθώς αυτές οι εταιρείες εμφάνισαν φορολογητέα κέρδη 8,27 δισεκατομμύρια ευρώ. Ποιο είναι το σύνολο των κερδών που μοιράζονται όλα τα νομικά πρόσωπα; 10,11 δισεκατομμύρια ευρώ. Που σημαίνει ότι το 5% των επιχειρήσεων εμφανίζει πάνω από το 80% των συνολικών φορολογητέων κερδών.

ΣΕ ΠΙΟ ΛΙΓΟΥΣ. Να σημειωθεί δε ότι το «χαράτσι» των 350 εκατομμυρίων ευρώ θα μοιραστεί φέτος σε ακόμη λιγότερα μερίδια λόγω… μορφής της επιχείρησης. Κρίθηκε σκόπιμο η αναδρομική αύξηση του συντελεστή να ισχύσει μόνο για τα νομικά πρόσωπα που τηρούν διπλογραφικά βιβλία (ΑΕ, ΕΠΕ και ΙΚΕ). Οι εταιρείες με απλογραφικά βιβλία (ΟΕ και ΕΕ) που είναι όμως και η μεγάλη πλειοψηφία θα υποστούν τις συνέπειες του χρόνου καθώς ο συντελεστής υπολογισμού της προκαταβολής θα είναι 55% για φέτος, 75% για το 2016 (και θα εφαρμοστεί στα κέρδη του 2015) και 100% από το 2017 (που σημαίνει ότι θα εφαρμοστεί στα κέρδη του 2016).

Αυτό το χαράτσι, έχει μια «ιδιαιτερότητα»: Τα περισσότερα τα πληρώνουν αυτοί που έχουν ήδη πληρώσει τα περισσότερα σε φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων. Η επεξεργασία 14.948 δηλώσεων από την εταιρεία ICAP ανέδειξε τους «πρωταθλητές», δηλαδή τις εταιρείες που θα πληρώσουν και τα περισσότερα. Στην πρώτη θέση και μάλιστα με μεγάλη διαφορά βρίσκεται ο ΟΠΑΠ. Ο φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων, ανήλθε για τη χρήση του 2014 στα 104 εκατ. ευρώ που σημαίνει ότι η εταιρεία θα κληθεί επιπλέον να πληρώσει πάνω από 20 εκατ. ευρώ (καθώς η πρόσθετη επιβάρυνση ουσιαστικά θα διαμορφωθεί για όλες τις κερδοφόρες εταιρείες στο 20% επί του φόρου εισοδήματος που προέκυψε από την φετινή εκκαθάριση).

Στη δεύτερη θέση είναι ο όμιλος του ΟΤΕ καθώς θα επιβαρυνθεί και η μητρική με περίπου 10 εκατ. ευρώ (ο φόρος εισοδήματος ήταν πέρυσι 52 εκατ. ευρώ) αλλά και η Cosmote (πληρώνει για τη χρήση του 2014 περίπου 51,6 εκατ. ευρώ). Ακολουθούν στη λίστα ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ο φόρος ήταν 34,8 εκατ. ευρώ), η Jumbo (φόρος εισοδήματος 26,6 εκατ. ευρώ), ο ΑΔΜΗΕ, ο Καρέλιας,, η ΕΥΔΑΠ, η Άλφα-Βήτα Βασιλόπουλος και τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών. Σημαντική θα είναι επίσης η επιβάρυνση για την Αττική Οδό και την Aegean.


Σοκ για τα ταμεία παρά τις… ευκολίες

Το γεγονός ότι το πρόσθετο χαράτσι των 350 εκατ. ευρώ θα μοιραστεί σε μικρό αριθμό επιχειρήσεων, σημαίνει ότι αυτοί που θα πληρώσουν θα αντιμετωπίσουν και σοβαρό ταμειακό πρόβλημα το οποίο δεν είχε προϋπολογιστεί. Και αυτό διότι το μέτρο ψηφίστηκε μεν τον Ιούλιο αλλά η αρχική μορφή της διάταξης προέβλεπε εφαρμογή από τα κέρδη του 2015 (που σημαίνει ότι ο λογαριασμός θα πληρωνόταν του χρόνου).

Η αναδρομικότητα, πέρασε με το μνημονιακό νομοσχέδιο του Αυγούστου. Για να γίνει πιο… εύπεπτο το μέτρο, ήδη η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων Εξόδων με εγκύκλιό της καθόρισε… ευκολίες πληρωμής. Οπως αναφέρεται «για όσες δηλώσεις των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων έχουν ήδη υποβληθεί χωρίς να έχει βεβαιωθεί το νέο ποσοστό προκαταβολής (100%), θα γίνει εκ νέου προσδιορισμός του φόρου, χωρίς να απαιτείται η υποβολή τροποποιητικής δήλωσης από τον φορολογούμενο.

Για τις περιπτώσεις αυτές, εάν η τελευταία υποβληθείσα δήλωση φορολογίας εισοδήματος (αρχική ή τροποποιητική) υποβλήθηκε εμπρόθεσμα, ως αφετηρία υπολογισμού των δόσεων λαμβάνεται η ημερομηνία της νέας εκκαθάρισης και η πρώτη δόση καταβάλλεται ως την τελευταία εργάσιμη του μήνα εκκαθάρισης». Οι δόσεις θα είναι πέντε που σημαίνει ότι ο πρόσθετος φόρος θα καταβληθεί από τον Οκτώβριο μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του 2016 με την κάθε δόση να διαμορφώνεται στα 70 εκατ. ευρώ.

Οι εταιρείες που πληρώνουν τον μεγαλύτερο φόρο εισοδήματος








ΠΗΓΗ









ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι…ουρές του ΕΣΠΑ φέρνουν επιδοτήσεις και νέες θέσεις εργασίας – Όλες οι ευκαιρίες

Eνεση ρευστότητας 1,15 δισ. ευρώ αναμένεται έως τα τέλη Οκτωβρίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ολοκλήρωση του παλαιού ΕΣΠΑ έως τα τέλη του χρόνου.

Από αυτά, τα 825 εκατ. ευρώ θα δοθούν στο πλαίσιο της απόφασης για τη μείωση της εθνικής συμμετοχής στο παλαιό ΕΣΠΑ (προγραμματική περίοδος 2007-2013) και της αυξημένης προκαταβολής που δίνεται στο νέο ΕΣΠΑ, ενώ μέσα στην εβδομάδα η ελληνική πλευρά υπέβαλε αίτημα πληρωμών για 325 εκατ. ευρώ, προκειμένου να πληρωθούν οφειλές προς δικαιούχους.

Την ίδια ώρα σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται, 10 μήνες αφότου ψηφίσθηκε ο νόμος τον Δεκέμβριο του 2014, το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Πληροφορίες των «Παραπολιτικών» αναφέρουν ότι την προσεχή Δευτέρα ο αρμόδιος υφυπουργός ΕΣΠΑ κ. Αλέξης Χαρίτσης μαζί με τον υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Σταθάκη πρόκειται να ανακοινώσουν τις τέσσερις πρώτες δράσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Συγκεκριμένα θα δοθούν περί τα 350 εκατ. ευρώ τα οποία θα κατευθυνθούν σε περισσότερες από 5.000 νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις, και σε 2.800 πτυχιούχους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που θα ενταχθούν σε πρόγραμμα ενίσχυσης της αυτοαπασχόλησης.

1. Ενίσχυση 600-700 υφιστάμενων τουριστικών επιχειρήσεων

Η συγκεκριμένη δράση ύψους 50 εκατ. ευρώ (θα πραγματοποιηθεί σε δύο κύκλους προκηρύξεων των 25 εκατ. ευρώ η καθεμιά) αφορά την ενίσχυση με 30.000 ευρώ έως 300.000 ευρώ (ποσοστό ενίσχυσης 50%) 600-700 υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών τουριστικών επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών για την ενίσχυση υφιστάμενων μόνο τουριστικών επιχειρήσεων.

Ενισχυόμενες δαπάνες για τη δράση, δύναται να είναι: Ο εκσυγχρονισμός και η ποιοτική αναβάθμιση των κτιριακών και λοιπών υποδομών, επιμέρους ενέργειες εξοικονόμησης ύδατος και ενέργειας, δαπάνες που σχετίζονται με την δημιουργία εναλλακτικών μορφών τουρισμού, εφαρμογή συστημάτων ποιότητας και λοιπών συστημάτων και πιστοποίηση αυτών για τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την προστασία του περιβάλλοντος, δαπάνες που σχετίζονται με την προβολή και προώθηση των υπηρεσιών, συμβουλευτικές υπηρεσίες, κόστους νέου προσωπικού κ.ά.

2. Ενίσχυση 2.800 αυτοαπασχολούμενων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Η δράση για την ενίσχυση των αυτοαπασχολούμενων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί σε δυο κύκλους με προϋπολογισμό κάθε κύκλου 25 εκατ. ευρώ. Δηλαδή ο συνολικός προϋπολογισμός θα ανέλθει στα 50 εκατ. ευρώ. Αφορά την ενίσχυση πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, άνω των 25 ετών, άνεργων ή ελεύθερων επαγγελματιών για την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους και η ενίσχυση της απασχόλησης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός είναι από 5.000 έως 25.000 ευρώ (100% ενίσχυση) και ο εκτιμώμενος αριθμός τελικών ωφελούμενων υπολογίζεται σε 2.800 πτυχιούχους.

Τα επιχειρηματικά σχέδια που θα υποβληθούν, θα επιχορηγούνται για δαπάνες που αφορούν την υποστήριξη των πτυχιούχων στην άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος για δύο έτη. με την κάλυψη συγκεκριμένων δαπανών όπως: αγορά επαγγελματικού εξοπλισμού, Λειτουργικό κόστος (ενοίκια επαγγελματικού χώρου, ασφαλιστικές εισφορές, λογαριασμοί ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κ.ά).

Δικαιούχοι δύναται να είναι οι εξής ειδικότητες: Ιατροί, Οδοντίατροι, Κτηνίατροι, Φυσιοθεραπευτές, Δικηγόροι, Κοινωνιολόγοι, Διακοσμητές, Δημοσιογράφοι, Οικονομολόγοι, Λογιστές, Προγραμματιστές, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, Μηχανικοί πάσης ειδικότητας, Γεωπόνοι, Δασολόγοι, Μεταφραστές, Καθηγητές, Δάσκαλοι, Λογοθεραπευτές, Μουσικοί, Σκηνοθέτες, Βιολόγοι, Ψυχολόγοι, και άλλες ειδικότητες, που θα εξειδικευθούν στον Οδηγό της Δράσης.

3. Ενίσχυση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η αναβάθμιση του επιπέδου επιχειρηματικής οργάνωσης και λειτουργίας των ΜΜΕ, στους οκτώ στρατηγικούς τομείς της χώρας (Αγροδιατροφή / Βιομηχανία Τροφίμων, Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες, Υλικά / Κατασκευές, Εφοδιαστική Αλυσίδα, Ενέργεια, Περιβάλλον, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας ΤΠΕ, Υγεία), προκειμένου αυτές να αξιοποιήσουν τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα, βελτιώνοντας τη θέση τους στις εθνικές και διεθνείς αγορές.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με το συνολικό ποσό των 50.000.000 ευρώ (Δημόσια Δαπάνη) η οποία και θα κατανεμηθεί στις δεκατρείς περιφέρειες της Χώρας. Θα επιχορηγηθούν σχέδια με προϋπολογισμό από 20.000 ευρώ έως 300.000 ευρώ με οριζόντιο ποσοστό ενίσχυσης (επιδότησης) 50% του συνολικού προϋπολογισμού της επένδυσης.

Στο Πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν πρόταση μόνο υφιστάμενες μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στους οκτώ στρατηγικούς τομείς.


Και ενίσχυση νέων αλλά καινοτόμων

Η συγκεκριμένη δράση προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ, στοχεύει στη δημιουργία πολύ μικρών και μικρών, νέων, βιώσιμων επιχειρήσεων με έμφαση σε καινοτόμα σχέδια καθώς και στην ενίσχυση της απασχόλησης με την πρόσληψη τουλάχιστον ενός ατόμου.

Η χρηματοδότηση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας θα είναι έως 50.000 ευρώ (ενίσχυση 100%) ενώ ο εκτιμώμενος αριθμός τελικών ωφελούμενων υπολογίζεται σε 2.500 νέες επιχειρήσεις και 4.500 νέες θέσεις εργασίας.

Δικαιούχοι στη Δράση μπορεί να είναι φυσικά πρόσωπα άνω των 25 ετών που κατά το χρόνο της υποβολή του επιχειρηματικού τους σχεδίου είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ή ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα χωρίς να έχουν σχέση μισθωτής εργασίας.

Δαπάνες που θα ενισχυθούν, θα είναι η προμήθεια επαγγελματικού εξοπλισμού (έως 40% του συνολικού προϋπολογισμού του έργου), το λειτουργικό κόστος (ενοίκια επαγγελματικού χώρου, ασφαλιστικές εισφορές, δαπάνες υπηρεσιών, λογαριασμοί ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κ.α.), δαπάνες για προβολή και δικτύωση, κόστος μισθωτής εργασίας (στην περίπτωση πρόσληψης υπαλλήλου), αμοιβές τρίτων, γενικός εξοπλισμός.


ΠΗΓΗ


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!