EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κίνα: Συλλήψεις δεκάδων χάκερ για υποκλοπές σε μεγάλες εταιρείες των ΗΠΑ

Στη σύλληψη πολλών χάκερ σε βάρος των οποίων υπάρχουν υποψίες ότι έκλεψαν εμπορικά μυστικά εταιρειών των ΗΠΑ και τα παρέδωσαν σε κινεζικές κρατικές εταιρείες προχώρησε η κινεζική κυβέρνηση, γράφει σήμερα η εφημερίδα The Washington Post.

Οι συλλήψεις έγιναν τον Σεπτέμβριο, πριν από την επίσκεψη του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στην Ουάσινγκτον για συνομιλίες με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, στις οποίες εθίγη μεταξύ άλλων ένα από τα πιο ακανθώδη ζητήματα στις σχέσεις των δύο χωρών: η εταιρική και κρατική κατασκοπεία μέσω του Διαδικτύου.

Η Ουάσινγκτον Ποστ, επικαλούμενη πηγές στην αμερικανική κυβέρνηση οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν λόγω της λεπτής φύσης του ζητήματος, ανέφερε πως στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών κι επιβολής του νόμου των ΗΠΑ υπέβαλαν στις κινεζικές αρχές έναν κατάλογο χάκερ.
Μια πηγή ενήμερη για το ζήτημα είπε πως οι αξιωματούχοι αυτοί είπαν στην κινεζική πλευρά «χρειαζόμαστε να γνωρίζουμε ότι αντιμετωπίζετε το ζήτημα με σοβαρότητα. Έτσι τους δώσαμε έναν κατάλογο και τους είπαμε 'κοιτάξτε, αυτοί είναι. Συλλάβετέ τους'».

Η Post ανέφερε πως οι κινεζικές αρχές προχώρησαν σε πολλές συλλήψεις, αλλά δεν έδωσαν δημοσιότητα στις κινήσεις τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στελέχη της κυβέρνησης του Ομπάμα περιμένουν τώρα να δουν εάν θα οι ύποπτοι θα περάσουν από δημόσιες δίκες, κάτι που εκτιμούν ότι θα είχε αποτρεπτική ισχύ για άλλους ενεργούς ή επίδοξους Κινέζους χάκερ.

Κατά τη συνάντησή του με τον Σι ο Ομπάμα είπε πως οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να επιβάλουν κυρώσεις, θα χρησιμοποιήσουν παραδοσιακές μεθόδους επιβολής του νόμου και θα εξετάσουν τη λήψη και άλλων μέτρων εάν το Πεκίνο δεν τηρήσει τη δέσμευσή του να πατάξει τις επιθέσεις μέσω Διαδικτύου.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ξεκινούν οι κατασχέσεις της εφορίας – Ποιοι γλιτώνουν

Με νέα εγκύκλιό της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων κοινοποιεί τις τροποποιήσεις στις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, αναφορικά με το ακατάσχετο.

Οπως σημειώνεται στην εγκύκλιο:

α) μειώθηκε το όριο του ακατάσχετου ποσού μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων των οφειλετών του Δημοσίου από 1.500 ευρώ σε 1.000 ευρώ, ενώ για ποσά άνω των 1.000 ευρώ έως χίλια πεντακόσια 1.500 ευρώ επιτρέπεται η κατάσχεση επί του μισού αυτών και τέλος για ποσά άνω των χιλίων πεντακοσίων 1.500 ευρώ επιτρέπεται η κατάσχεση επί του συνόλου του υπερβάλλοντος των χιλίων πεντακοσίων 1.500 ευρώ ποσού.

β) μειώθηκε το ακατάσχετο ποσό στις καταθέσεις φυσικών προσώπων σε πιστωτικά ιδρύματα για έναν και μοναδικό ατομικό ή κοινό λογαριασμό και σε ένα μόνο πιστωτικό ίδρυμα από 1.500 ευρώ σε 1.250 ευρώ μηνιαίως, για ενημέρωσή σας και ενιαία εφαρμογή αυτών.
Μισθοί, συντάξεις και ασφαλιστικά βοηθημάτων

Ειδικότερα, εξαιρούνται της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων οι απαιτήσεις από μισθούς, συντάξεις καθώς και κάθε είδους ασφαλιστικά βοηθήματα που καταβάλλονται περιοδικά, εφόσον το ποσό αυτών μηνιαίως, αφαιρουμένων των υποχρεωτικών εισφορών, είναι μικρότερο από1.000 ευρώ, στις περιπτώσεις δε που υπερβαίνει το ποσό αυτό επιτρέπεται η κατάσχεση για τα χρέη προς το Δημόσιο επί του μισού του υπερβάλλοντος ποσού των 1.000 ευρώ και μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ, ενώ για ποσά άνω των 1.500 ευρώ επιτρέπεται η κατάσχεση επί του συνόλου του υπερβάλλοντος ποσού των 1.500 ευρώ.

Η διάταξη εφαρμόζεται τόσο στις κατασχέσεις που επιβάλλονται μετά την έναρξη ισχύος της (δηλ. από 19-08-2015), ανεξάρτητα από το χρόνο γένεσης των απαιτήσεων του Δημοσίου καθώς και στις ήδη επιβληθείσες ενεργείς κατασχέσεις για τις απαιτήσεις (από μισθούς, συντάξεις και κάθε είδους ασφαλιστικά βοηθήματα) του οφειλέτη έναντι του τρίτου που γεννώνται από την έναρξη ισχύος της (δηλαδή κατασχέσεις για τις οποίες ο τρίτος έχει προβεί σε θετική δήλωση και υφίστανται αποδοτέα από αυτόν ποσά στο Δημόσιο με βάση τις προγενέστερες διατάξεις).

Διευκρινίζεται ότι στην έννοια των υποχρεωτικών εισφορών εμπίπτουν οι υποχρεωτικές ασφαλιστικές εισφορές και τυχόν υποχρεωτικές κρατήσεις που επιβάλλονται με νόμο, ενώ δεν εμπίπτουν ο παρακρατούμενος Φ.Μ.Υ., το παρακρατούμενο ποσό έναντι της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης καθώς και τυχόν παρακρατήσεις από δάνεια.

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που ο οφειλέτης του Δημοσίου λαμβάνει σύνταξη, μισθό ή ασφαλιστικό βοήθημα από δύο ή περισσότερους φορείς, για την επιβολή της κατάσχεσης κατά τα ρητώς αναφερόμενα στην ως άνω διάταξη νόμου λαμβάνεται υπόψη το συνολικό ποσό αυτών. Για τις κατασχέσεις που θα επιβληθούν μετά την έναρξη ισχύος της παραπάνω διάταξης, θα πρέπει στο κατασχετήριο να προσδιορίζεται το ακριβές ποσό που κατάσχεται (όχι ποσοστό), ώστε να εφαρμόζονται οι περιορισμοί που τίθενται στον νόμο, δηλαδή το συνολικό ποσό που απομένει στον οφειλέτη να μην είναι μικρότερο από τα ανωτέρω ρητά καθορισθέντα όρια.
Καταθέσεις

Μειώνεται το ακατάσχετο των καταθέσεων σε πιστωτικά ιδρύματα σε ατομικό ή κοινό λογαριασμό από τα 1.500 ευρώ σε 1.250 ευρώ μηνιαίως για κάθε φυσικό πρόσωπο και σε ένα μόνο πιστωτικό ίδρυμα.

Υπενθυμίζεται ότι για τα φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν γνωστοποιήσει τον μοναδικό τραπεζικό λογαριασμό τους στο πληροφοριακό σύστημα της Φορολογικής Διοίκησης, απαιτείται για την εφαρμογή της διάταξης αυτής η υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης, με την οποία θα γνωστοποιείται ο μοναδικός ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός. Στην περίπτωση που υπάρχει λογαριασμός περιοδικής πίστωσης μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων θα πρέπει να γνωστοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο ο λογαριασμός αυτός.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανοίγουν οι φάκελοι της διαφθοράς: 6.230 offshore εταιρείες, 35.000 ΜΚΟ

«Όλα ανοίγουν ξανά από την αρχή» είναι το μήνυμα του αρμόδιου για τη διαφθορά και τη διαπλοκή αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου με βαρυσήμαντη δήλωσή του στο «ΠΑΡΟΝ». Όπως σημειώνει, θα ανοίξουν ξανά όλοι οι φάκελοι που έχουν σχέση με τις αναθέσεις δημοσίων έργων και προμηθειών, με τις 6.230 offshore εταιρείες, πίσω από τις οποίες βρίσκονται μεγαλόσχημοι, πρώτα ονόματα καναλαρχών και εφοπλιστών, με τις 35.000 ΜΚΟ, που έχουν πάρει εκατοντάδες εκατομμύρια, με τα θαλασσοδάνεια επωνύμων και με το πάρτι δισεκατομμυρίων ευρώ με τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Φάκελοι που έχουν μπει στο ράφι γιατί εμπλέκονται γνωστά ονόματα, που όλα αυτά τα χρόνια απολαμβάνουν ασυλία, με το ελληνικό κράτος, το μόνιμο κορόιδο, να έχει χάσει δισεκατομμύρια.

Οι αρμόδιες Αρχές έχουν στοιχεία για όλες αυτές τις αρπαχτές, όμως όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρχε η πολιτική βούληση για να καθαρίσει η κόπρος του Αυγείου. Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, οι εποπτεύοντες τα κρίσιμα πόστα είχαν βάλει το δάκτυλο στο μέλι. Τσοχατζόπουλοι υπάρχουν πολλοί.
Το θέμα είναι να φθάσει τώρα η τσιμπίδα της Δικαιοσύνης σε όλους τους Τσοχατζόπουλους.
Η σύλληψη του εμπόρου όπλων Θωμά Λιακουνάκου είναι μόνο μια πλευρά του μαύρου χρήματος που κυκλοφορεί στον χώρο των εξοπλισμών, όπου τα λεφτά του ελληνικού λαού, αντί να χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση της άμυνας της πατρίδας και την κατοχύρωση της κυριαρχίας της, πήγαιναν τα περισσότερα σε λαδώματα και μίζες… Και μια και αυτήν τη στιγμή είναι στην επικαιρότητα ο Λιακουνάκος, το «ΠΑΡΟΝ» είχε αποκαλύψει το όργιο των πιέσεων και των εκβιασμών που είχαν γίνει γύρω από την προμήθεια των πολεμικών αεροπλάνων F-16.

Ο κεντρικός τίτλος της πρώτης σελίδας της εφημερίδας ήταν: «Από το 1996 σφύριζαν οι μίζες για τα F-16», με υπότιτλο «Ο άγριος τσακωμός Σημίτη – Άκη, ο ρόλος του τότε Αρχηγού ΓΕΑ Αντωνέτση και του Ψυχάρη – Το 2001, μόλις ανέλαβε ο Παπαντωνίου, άνοιξε ο κρουνός των αναθέσεων στον Λιακουνάκο»!

Στοιχεία υπάρχουν, και είναι πολλά, αρκεί να θέλει η κυβέρνηση να τα αξιοποιήσει. Κατά σύμπτωση, αυτές τις μέρες συνελήφθη ο Θωμάς Λιακουνάκος. Όπως γράφτηκε, δύο μαρτυρικές καταθέσεις και μία offshore εταιρεία, με έδρα το Μονακό, ήταν ικανά στοιχεία για να δρομολογήσουν την έκδοση εντάλματος για τη σύλληψη του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου.

Κατηγορείται για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς κατά την ανακριτική διαδικασία για την προμήθεια του εξοπλιστικού προγράμματος για την έγκαιρη προειδοποίηση σε αεροσκάφη εντοπίστηκε διακίνηση περίπου 2 εκατ. ευρώ μαύρου χρήματος, με αποδέκτες την τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με τον Άκη Τσοχατζόπουλο στον υπουργικό θώκο και τον Ιωάννη Σμπώκο στη θέση του επικεφαλής στη Γενική Γραμματεία Εξοπλισμών.

Η έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον του επιχειρηματία Θ. Λιακουνάκου κατέστη απαραίτητη, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, μετά την αποκάλυψη των κινήσεων του λογαριασμού της λιβεριανής εταιρείας Interaction.




 πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πώς στήνουν το κόλπο με τις ταμειακές μηχανές «μαϊμού»

Διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο των πειραγμένων ταμειακών μηχανών και φορολογικών μηχανισμών, όπως αποκαλύπτουν οι έλεγχοι σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στον χώρο της εστίασης και τα κέντρα διασκέδασης, όπου πολλές επιχειρήσεις παραποιούν ή και παρακάμπτουν τους φορολογικούς μηχανισμούς με διάφορους τρόπους, ενώ στην απάτη εμπλέκονται εταιρείες πώλησης λογισμικού αλλά και χάκερ που πληρώνονται ακόμη και με 15.000 ευρώ για να αλλοιώσουν το λογισμικό των ταμειακών μηχανών.
Στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και της Οικονομικής Αστυνομίας μετά από έρευνες σε επιχειρήσεις εστίασης και νυχτερινής διασκέδασης αλλά και σε εφόδους σε κατοικίες εντόπισαν μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή, με την έκδοση παράνομων φορολογικών στοιχείων από «πειραγμένους» φορολογικούς μηχανισμούς.

Προ ημερών ελέγχθηκαν στην Αττική δύο εταιρείες πώλησης λογισμικού και δεκαοκτώ επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης και στην Κρήτη μία εταιρεία πώλησης λογισμικού, τρεις επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης και ένα ξενοδοχείο.
Κατασχέθηκαν συνολικά 69 υπολογιστές – φορολογικοί μηχανισμοί, πλήθος μονάδων αποθήκευσης και περιφερειακών υπολογιστών, καθώς και πλήθος φορολογικών στοιχείων.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν δύο έρευνες σε κατοικίες και στη μία εξ αυτών βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 126.895 ευρώ.

Για τη παραποίηση των λογισμικού των ταμειακών μηχανών οι επιχειρηματίες προχωρούν ακόμη και στην πρόσληψη ειδικευμένων χάκερ οι οποίοι παρεμβαίνουν αλλοιώνοντας το στοιχείο «Ζ». Το στοιχείο, δηλαδή, από το οποίο προκύπτουν τα έσοδα και οι επιβαρύνσεις για τις επιχειρήσεις.

Ετσι ο ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης μπορεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας να καταγράφει όλες τις συναλλαγές του στην ταμειακή μηχανή και να εμφανίζεται ως νόμιμος σε περίπτωση φορολογικού ελέγχου, τη στιγμή όμως που το κατάστημα ή τον κέντρο διασκέδασης θα κλείσει, το «πειραγμένο» λογισμικό – στοιχείο «Ζ» θα εμφανίσει μόνο τις αποδείξεις που επιθυμεί ο επιχειρηματίας να δείξει στην εφορία και όχι τις πραγματικές εισπράξεις.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το μνημόνιο πήρε ψήφο εμπιστοσύνης..

Αναμενόμενο.

     Όπως και όλη η παράσταση σύσσωμου του θιάσου σκιών της αντιπολίτευσης.
     Και ο καραγκιόζης της ΝΔ, και η κυρα-Αγλαϊα  του ΠαΣοΚ, και το κολλητήρι του βοθρο-Πόταμου καταψήφισαν τάχα τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.
    
     Τι καταψηφίσατε ρε υποκριτές και φαρισαίοι; Αφού μαζί το ψηφίσατε, μαζί το φέρατε το
μνημόνιο καταμεσής τον Αύγουστο. ''Φέρτε μας κάτι, ό,τι νάναι,  να υπογράψουμε'' δεν φωνάζατε;
     Τώρα τι σας βρώμισε; Αφού οι προγραμματικές δηλώσεις είναι το ίδιο το μνημόνιο!
     Στις εννιακόσιες τόσες σελίδες του περιγράφονται ακριβώς, με ανατριχιαστικές και υστερικές λεπτομέρειες, με ποσοστά και αριθμούς, όλα τα εισπρακτικά, φοροκλεπτικά, ληστρικά μέτρα. Ακριβώς και λεπτομερώς. Με ακρίβεια δραχμής (ευρώ).
     Τα άλλα μέτρα που αφορούν την ανάπτυξη και την αναδιάρθρωση περιγράφονται γενικόλογα, με περιγραφικούς όρους, εν ολίγοις και apropos ( ευκαιρίας δοθείσης, που λέγαμε παλιά).
     Πώς τάχα δεν τα ψηφίζετε τώρα;
     Στάχτη στα μάτια;  Σε τα μάς;
     Άσε εκείνον τον θλιβερό πρωθυπουργό.
     Που μέσα σε οκτώ μήνες εξήγγειλε δύο διαμετρικά αντίθετες προγραμματικές δηλώσεις, ισχυριζόμενος και τις δυό φορές πως αυτό που λέει είναι το σωστό,
     ..και που πολεμούσε να φανεί πως πιστεύει κι ο ίδιος αυτά που έλεγε περί  ''παράλληλων''  προγραμμάτων, κοινωνικών ισοδυνάμων, και άλλων τριχών κατσαρών, και πιτσών μπλέ!
     Είμαστε σίγουροι πως στα δύσκολα (για τα συμφέροντα των τοκογλύφων-απατεώνων-δανειστών-''εταίρων'') και πάλι όλοι μαζί συγκυβέρνηση και αντιπολίτευση θα υπερψηφίσετε ενωμένοι ό,τι χρειαστεί για να παραμείνει τούτος ο λαός σκλάβος των αφεντικών σας,
     ..ό,τι χρειαστεί για να παραμείνετε στις καρέκλες σας ατιμώρητοι και αμετανόητοι,
     ..ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, σαν την πιό καλή καμόρα της υφηλίου.

     Τούτη η Βουλή που προέκυψε απ' τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 θα γραφτεί στην ιστορία,
     ..ως το όνειδος και η ταφόπλακα μαζί του ελληνικού λαού.

     Ενός λαού που ό,τι πάθει από 'δω και πέρα,
     ..θα είναι άξιος της μοίρας του!..

Πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Άλλα κόλπα! Απαγορεύεται η παράταση συμβάσεων αλλά ... βρέθηκε ('φωτογραφική") λύση για τις ΜΕΘ!

Προσωρινή λύση βρέθηκε στο θέμα που είχε προκύψει με τη λήξη των διετών συμβάσεων 190 νοσηλευτών και 40 γιατρών του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), που είχαν διατεθεί στην πλειονότητά τους για τη στελέχωση των... Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), καθώς υπήρχε κίνδυνος να κλείσουν 120 κρεβάτια ΜΕΘ.

Με απόφασή του το ΚΕΕΛΠΝΟ, παρατείνει τη συνέχιση της αμοιβής των εν λόγω νοσηλευτών και γιατρών μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη νέα προκήρυξη, επανατοποθετώντας στις θέσεις τους όλους τους νοσηλευτές και γιατρούς, των οποίων οι συμβάσεις είχαν εκπνεύσει από την αρχή του Οκτώβρη.


Επειδή το νομοθετικό πλαίσιο δεν επιτρέπει την παράταση των συμβάσεων, το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προχωρήσει άμεσα σε συμβάσεις μίσθωσης έργου με δελτίο παροχής υπηρεσιών για διάστημα 3 μηνών. Οι παραπάνω συμβάσεις θα αφορούν τα ίδια άτομα καθώς θα ζητηθεί να διαθέτουν διετή εμπειρία. Προκειμένου να αντιμετωπισθεί οριστικά το πρόβλημα και με στόχο να ανοίξουν κλειστά κρεβάτια στις ΜΕΘ των νοσοκομείων, προχωρούν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδικασίες ώστε να προκηρυχθούν μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, 500 θέσεις (100 γιατροί και 400 νοσηλευτές), ενώ στην κατανομή 2500 θέσεων μόνιμου προσωπικού, που θα προχωρήσει μέσα στο 2015, θα υπάρξει ειδική πρόβλεψη για τη στήριξη των ΜΕΘ.

Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, εκφράζει την ικανοποίησή της για την εξεύρεση της λύσης και την επαναλειτουργία των κλινών των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, υποστηρίζοντας ωστόσο την εξεύρεση μιας μόνιμης λύσης, κάτι που, όπως αναφέρει, θα επιτευχθεί μόνο με την πρόσληψη μονίμων νοσηλευτών.
 
 
 
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τέλος και τα περίπτερα στην Ελλάδα!

Η Ελληνική πρωτοτυπία πλέον καταργήθηκε με το Πολυνομοσχέδιο. 
Τέλος λοιπόν και ο θεσμός των περίπτερων στην Ελλάδα. 
Κάθε περιπτερούχος που βγαίνει στην σύνταξη θα κλείνει και την επιχείρηση.
 


Σε ανεργία υποχρεώνει η κυβέρνηση δώδεκα χιλιάδες περιπτερούχους μαζί με τις οικογένειές τους, αφού με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, τα 
περίπτερα καταργούνται. 


Σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε το υπουργείο ανάπτυξης για τις διατάξεις των περιπτέρων που αφορούν τις μισθώσεις, η οποία είναι πλέον νόμος (μέσω της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου), η άδεια δεν θα μπορεί να μεταβιβαστεί μετά τον θάνατό του κατόχου, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να κλείνει οριστικά! 

Όπως γίνεται κατανοητό, τα πάντα γίνονται προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων και των Super Markets, με αντάλλαγμα το αίμα, την ανέχεια και τη δυστυχία των Ελλήνων. 

(synpeka) 

 

Τα παλιά περίπτερα και η ιστορία τους
 
by GT Semelos 

Τα περίπτερα στη χώρα μας είναι κομμάτι της κοινωνίας μας εδώ και πολλά χρόνια. 

Η μορφή τους όπως την ξέρουμε, είναι Ελληνική ιδιαιτερότητα και πρωτοτυπία, η οποία όμως παρέχει ευκολία και πρακτικότητα στην καθημερινότητα, και τη δικιά μας και των τουριστών.Πως όμως ξεκίνησαν και πότε ξεκίνησαν;
 

Στην αρχή λοιπόν, ήταν μικρά καπνοπωλεία, τα οποία εμφανίστηκαν αμέσως μετά την πρώτη ίδρυση του Ελληνικού κράτους στο Ναύπλιο και λίγο μετά ήρθαν και στην Αθήνα. Σιγά-σιγά τα προϊόντα που πωλούσαν πλήθαιναν και έτσι έφτασε στις προθήκες τους το πρώτο φιλολογικό περιοδικό, το «Ίρις» το οποίο πωλούνταν προς 25 λεπτά. 

 
 

Από το 1889 ξεκίνησε η χορήγηση αδειών σε τραυματίες πολέμου και έτσι ξαφνικά ο αριθμός τους μεγάλωσε κατά πολύ.

Την εποχή εκείνη ο μόνος τρόπος ενημέρωσης ήταν οι εφημερίδες, οι οποίες πολύ γρήγορα έγιναν μέρος της γκάμας των περιπτέρων, βοηθώντας στην ανάπτυξή τους. 

Από το 1940 στα περίπτερα άρχισαν να πωλούνται «ζαχαρώδη» και αναψυκτικά – πορτοκαλάδες και γκαζόζες ΗΒΗ, φυλλαράκια τσίχλας με γεύση δυόσμου και κανέλας και αργότερα οι σοκολάτες. 

 

Αργότερα αλλάζει η σχετική νομοθεσία, αλλάζει έτσι και η όψη τους, γίνονται όλα ομοιόμορφα και ομοιόχρωμα και με ίδιες διαστάσεις για όλη την Ελλάδα (1.30 Χ 1.50 μ.) με ρολά και ψυγείο για τα αναψυκτικά. 

Τοποθετούνται στα πεζοδρόμια, στις πλατείες, στα πάρκα. στις στάσεις των λεωφορείων, στα ΚΤΕΛ. Η έλευση των τηλεφώνων στην Ελλάδα δίνει μεγάλη ώθηση στα περίπτερα, τα κάνει πολύ σημαντικά όπου βρίσκονται. 

Η δεκαετία του ’50 και του 60 είναι οι δεκαετίες της μεγάλης εσωτερικής μετανάστευσης και πλήθος ανθρώπων από την επαρχία συρρέουν στην Αθήνα κατά κύριο λόγο. Για τηλέφωνο στο σπίτι ούτε κουβέντα, έτσι τα περίπτερα με τις τηλεφωνικές τους συσκευές και τα τηλέφωνα με μετρητές και αργότερα με κερματοδέκτες(τα κόκκινα τηλέφωνα, τα θυμάστε;;;;) είναι βασικά για την επικοινωνία με συγγενείς και φίλους στους τόπους καταγωγής. 

Οι περιπτεράδες ξέρουν περισσότερα για τη γειτονιά από τους πάντες, ακούν τα πάντα βλέπετε! 

Με τα χρόνια όλο και περισσότερα προϊόντα βρίσκονται κάτω από τη σκεπή τους, στα ράφια ή στα ψυγεία τους και το περίπτερο εδραιώνεται στις συνήθειές μας.
 

πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πέντε χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι στο μισθολογικό καθεστώς γενικού γραμματέα υπουργείου


Στο πλαίσιο της μείωσης των μισθών υπουργών και βουλευτών (για τους τελευταίους μέσω φορολόγησης), το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανακάλυψε ότι περίπου 5.000 δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι απασχολούνται σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, είχαν συνδέσει τον μισθό τους με το μισθό γενικού γραμματέα υπουργείου, και έπαιρναν και τις ανάλογες αυξήσεις.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο ανακάλυψε ότι περίπου 5.000 δημόσιοι υπάλληλοι, κυρίως ειδικών επιστημονικών κατηγοριών, σε βάθος χρόνων, είχαν συνδέσει τις μισθολογικές τους απολαβές με τους υψηλόμισθους γενικούς γραμματείς υπουργείων, με αποτέλεσμα, όταν αποφασιζόταν αύξηση σε αυτούς, να… παρασύρει και άλλους 5.000.

Σήμερα μπορεί ο μισθός των γενικών γραμματέων να είναι της τάξης των 2.800 ευρώ καθαρά, ωστόσο εκπρόσωποι των συγκεκριμένων ομάδων υπαλλήλων διαμαρτυρήθηκαν στο υπουργείο για περαιτέρω μειώσεις και έτσι… αποκαλύφθηκαν.

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με πληροφορίες, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είχε γνώση του φαινομένου, όμως αγνοούσε την έκτασή του.

Σημειώνεται ότι η διόρθωση αυτής της κατάστασης θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τις μειώσεις των μισθών υπουργών και βουλευτών, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί τον επόμενο μήνα στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορο Βερναρδάκη. Η μείωση υπολογίζεται σε 25% περίπου, μεσοσταθμικά.





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε επιχειρηματίας για τον ΦΠΑ στα νησιά


Επιχειρηματίας της Μυκόνου είναι ο πρώτος που προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία η από 29.9.2015 υπουργική απόφαση που προβλέπει την σταδιακή κατάργηση των μειώσεων των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, ο αυξημένος συντελεστής ΦΠΑ έχει αρχίσει να ισχύει από την 1η του μηνός στα νησιά: Ρόδος, Σαντορίνη, Μύκονος, Νάξος, Πάρος και Σκιάθος.

Στην προσφυγή του, ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι η απόφαση αντίκειται στο άρθρο 4 του Συντάγματος περί ισότητας των πολιτών, καθώς ο φόρος δεν μπορεί να βαρύνει ορισμένο μόνο κύκλο προσώπων και να πλήττει ορισμένη μόνο κατηγορία φορολογουμένων.

Ακόμη, στην προσφυγή σημειώνεται ότι παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, καθώς οι κάτοικοι των έξι αυτών νησιών βαρύνονται με αυξημένο ΦΠΑ, σε σχέση με τους κατοίκους των άλλων νησιών του Αιγαίου και της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Τέλος, επισημαίνεται ότι ο συντελεστής του ΦΠΑ σε αυτά τα νησιά καθορίστηκε με υπουργική απόφαση, και όχι με νόμο ή με Προεδρικό Διάταγμα όπως προβλέπει το Σύνταγμα, ενώ αναφέρεται ότι η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στα έξι νησιά προσκρούει στην Ευρωπαϊκή οδηγία 2006/112/ΕΚ που καθορίζει κοινό σύστημα ΦΠΑ μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στο 5% αυξάνεται απο 1η Νοεμβρίου το επιτόκιο της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών


Στο 5% από 3% ετησίως αυξάνεται από την 1η Νοεμβρίου το επιτόκιο της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών όσων έχουν υπαχθεί στη ευνοϊκή διάταξη των 100 δόσεων, με αντίστοιχη αύξηση της μηνιαίας δόσης, σύμφωνα με εγκύκλιο του ΙΚΑ με την οποία τίθεται σε εφαρμογή η σχετική διάταξη του 3ου μνημονίου βάσει της οποίας το επιτόκιο για όλες τις εν ενεργεία ρυθμίσεις υπολογίζεται με βάση το ισχύον επιτόκιο αναφοράς για πράξεις αναχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Δεδομένου ότι η επιταγή του μνημονίου αφορά όλες τις εν ενεργεία ρυθμίσεις, αναπροσαρμογές επιτοκίων θα υπάρξουν και στις ρυθμίσεις που προέβλεπαν επιτόκιο 8% (υποχωρεί στο 5%) καθώς και σε αυτές που το επιτόκιο ήταν 4,56%.
Από τις αλλαγές εξαιρούνται -υπό όρους όμως- οι κύριες οφειλές έως 5.000 ευρώ εφόσον ο οφειλέτης είναι φυσικό πρόσωπο.
Στοιχείο που στο εξής θα αλλάζει θα είναι και ο αριθμός των δόσεων, καθώς πλέον οι αρμόδιες υπηρεσίες θα έχουν το δικαίωμα να τις μειώσουν, εάν διαπιστωθεί ότι ο οφειλέτης έχει τη οικονομική δυνατότητα να εξοφλήσει γρηγορότερα.
Η εγκύκλιος
Ειδικότερα, το ΙΚΑ με εγκύκλιό του ενημερώνει πως από την 1η του επόμενου μήνα τίθεται σε εφαρμογή η διάταξη του 3ου Μνημονίου βάσει της οποίας το επιτόκιο για όλες τις εν ενεργεία ρυθμίσεις υπολογίζεται με βάση το ισχύον επιτόκιο αναφοράς για πράξεις αναχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το οποίο σήμερα διαμορφώνεται σε 5,05% ετησίως (0,421% μηνιαίως).
Συνεπώς, το επιτόκιο όσων είχαν υπαχθεί στην ευνοϊκή διάταξη των 100 δόσεων, από το 3% ετησίως (0,25% μηνιαίως) θα αυξηθεί στο 5% ετησίως, με αντίστοιχη αύξηση της μηνιαίας δόσης.
Εκτός από το επιτόκιο της ρύθμισης των 100 δόσεων, προσαρμογές γίνονται και σε αυτές των ρυθμίσεων που είχαν θεσπιστεί είτε το 2013 (ν. 4152) και υποχωρεί από το 8%, στο 5%, είτε το 2014 (ν. 4305), όπου η αναπροσαρμογή του επιτοκίου θα γίνει από το 4,56% που ήταν, στο 5,05% ετησίως.
Καθώς όλες οι αναπροσαρμογές θα τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Νοεμβρίου και μετά, στις περιπτώσεις που η ρύθμιση είναι ακόμα ενεργή, το αρχικά υπολογισμένο επιτόκιο και οι υπόλοιπες ανεξόφλητες δόσεις της ρύθμισης θα αναπροσαρμοστούν αναλόγως του υπολοίπου που προκύπτει μετά την εφαρμογή του νέου επιτοκίου.
Να σημειωθεί ότι από τις αλλαγές εξαιρούνται οι κύριες οφειλές έως 5.000 ευρώ, καθώς βάσει του νόμου δεν επιβάλλεται μηνιαία προσαύξηση στη ρυθμισμένη οφειλή, εφόσον ο οφειλέτης είναι φυσικό πρόσωπο και προσκομίσει έως 14/10/2015 στοιχεία που να τεκμηριώνουν ότι:
* Το ποσό κύριας οφειλής που υπάγεται στις διατάξεις ρύθμισης του ν. 4321/2015 υπερβαίνει το 50% του δηλωθέντος ετήσιου ατομικού εισοδήματός του.
* Η ακίνητη περιουσία του, όπως αυτή προκύπτει από το έντυπο Ε9, δεν υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ.
Στην ίδια εγκύκλιο τονίζεται ότι αναστέλλεται για διάστημα δύο ετών από τη δημοσίευση του νόμου 4336/2015 η προσκόμιση από τον οφειλέτη βεβαίωσης από ανεξάρτητο φορέα, η προσκόμιση δικαιολογητικών που να αποδεικνύουν την αδυναμία εξόφλησης και τη βιωσιμότητα του διακανονισμού, καθώς και η πιστοποίηση από ανεξάρτητο εκτιμητή και η παροχή εγγύησης ή εμπράγματων εξασφαλίσεων βιωσιμότητας του διακανονισμού, για την υπαγωγή σε καθεστώς ρύθμισης.
Η αναστολή καταλαμβάνει και τις ήδη χορηγηθείσες ρυθμίσεις ενώ τυχόν εγγυήσεις, διασφαλίσεις ή εμπράγματες ασφάλειες που έχουν παρασχεθεί κατ” εφαρμογή των τροποποιούμενων διατάξεων εξακολουθούν να ισχύουν.
Τέλος, το ΙΚΑ επισημαίνει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες για την έκδοση απόφασης υπαγωγής στη ρύθμιση έχουν το δικαίωμα να προβαίνουν σε μείωση του αριθμού των δόσεων της ρύθμισης, εάν μετά τον έλεγχο αποδεικνύεται η δυνατότητα εξόφλησης της οφειλής σε λιγότερες δόσεις από τις αρχικά χορηγηθείσες, αναμένεται όμως η έκδοση υπουργικής απόφασης.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπ. Εσωτερικών: Περιθώριο για 2.000 προσλήψεις στο Δημόσιο

Τουλάχιστον 2.000 προσλήψεις στο Δημόσιο έχει το περιθώριο να κάνει η χώρα και ήδη το υπουργείο Εσωτερικών κάλεσε τα υπουργεία να καταρτίσουν κατάλογο αιτημάτων για την κάλυψη κενών θέσεων.

Ο αριθμός αυτός υπολείπεται προκειμένου να συμπληρωθεί το πλαφόν των 15.000 νέων προσλήψεων που έχει τεθεί για φέτος σύμφωνα με τις μνημονιακές υποχρεώσεις.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, τα κενά θα καλυφθούν από επιτυχόντες του ΑΣΕΠ το 2009 – και ζητήθηκε από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού να ενημερώσει σχετικά το υπουργείο, πόσοι από τους επιτυχόντες αυτούς παραμένουν «διαθέσιμοι», ποια η ειδικότητά τους κ.λπ.

«Πάγωμα» ωριμάνσεων

Για τους περίπου 90.000 υπαλλήλους που λαμβάνουν τη λεγόμενη «προσωπική διαφορά» (στην πλειονότητά τους υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών), ο κ. Βερναρδάκης ανέφερε ότι δεν θα αυξηθεί ο μισθός τους έως το τέλος του 2018 ακόμη κι’ αν «ξεπαγώσουν» οι μισθολογικές ωριμάνσεις.

Η προσωπική διαφορά αφορά υπάλληλους που με τη θεσμοθέτηση του ενιαίου μισθολογίου δέχτηκαν μειώσεις πάνω από 25% του μισθού τους.

Σύστημα κινητικότητας

Για το νέο σύστημα κινητικότητας, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι θα βασίζεται σε on line διασύνδεση όλων των υπηρεσιών του Δημοσίου και των νομικών προσώπων του.

Τα αιτήματα για την κάλυψη κενών θα εμφανίζονται στην οθόνη του υπολογιστή και αυτομάτως θα καλύπτονται από πλεονάζον προσωπικό άλλων υπηρεσιών, κατόπιν σχετικού αιτήματος υπαλλήλων που ενδιαφέρονται για τις νέες θέσεις.

Σε περίπτωση που για τη ίδια θέση ενδιαφέρονται περισσότεροι του ενός, τότε θα υπάρχει συνεννόηση μεταξύ της υπηρεσίας και του ΑΣΕΠ για να επιλεγεί ο καταλληλότερος άμεσα ακόμα και εντός της ημέρας. Εάν τα κενά δεν καλύπτονται με το υπάρχον προσωπικό, θα επιλέγεται η λύση των προσλήψεων.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ενταχθούν οι υπηρεσίες στο σύστημα κινητικότητας είναι η ύπαρξη οργανογραμμάτων, τα οποία όπου δεν υπάρχουν καταρτίζονται, ενώ υπάρχουν υπουργεία (Οικονομικών, Πολιτισμού, Εργασίας κ.α.) που ήδη διαθέτουν αλλά απαιτείται η επικαιροποίησή τους.

Το νέο θεσμικό πλαίσιο για την κινητικότητα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση περί τις 15 Οκτωβρίου ώστε να γίνει νόμος του κράτους στα τέλη Δεκεμβρίου.

Ενιαίο Μητρώο

Στο ίδιο νομοσχέδιο θα συμπεριλαμβάνονται η θέσπιση του Ενιαίου Μητρώου για τα υψηλόβαθμα στελέχη της δημόσιας διοίκησης, το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων, η αξιολόγηση και οι αλλαγές στο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Το υπουργείο στοχεύει στη αλλαγή του τρόπου δημόσιας διαβούλευσης, αρχής γενομένης από το εν λόγω νομοσχέδιο.

Ο κ. Βερναρδάκης εξήγησε ότι η γνώμη των πολιτών δεν θα ζητείται μόνο επί ήδη καταρτισμένων νομοσχεδίων μέσω της διαδικτυακής πύλης opengov.gr, όπως συμβαίνει σήμερα, αλλά πλέον και πριν την οριστικοποίηση του νομοσχεδίου ενώ θα λαμβάνονται υπόψη και η γνώμη σχετικών φορέων, με τους οποίους θα συναντάται γι’ αυτό το λόγο ο υπουργός.

Μειώσεις αποδοχών βουλευτών

Για τις μειώσεις στις αποδοχές υπουργών, βουλευτών, γενικών γραμματέων υπουργείων, διοικητών ΔΕΚΟ και προέδρων ανεξάρτητων αρχών, ο κ. Βερναρδάκης ανέφερε ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί τον επόμενο μήνα.

Όπως διαπιστώθηκε, ο μισθός περίπου 5.000 στελεχών ΝΠΙΔ είναι συνδεδεμένος με τον αντίστοιχο του γενικού γραμματέα υπουργείων, με αποτέλεσμα η μείωση αποδοχών των τελευταίων να συμπαρασύρει και αυτούς. Για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο, θα υπάρξει αποσύνδεση των μισθών με τη δημιουργία ξεχωριστής μισθολογικής κλίμακας για τα στελέχη.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!