EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Errata* και τέρατα....Ο λελές με το μαντηλάκι ξαναχτυπάει

Ο λελές με το μαντηλάκι ξαναχτυπάει: θα υπολογίζει, λέει, τον αριθμό των υπαλλήλων κάθε επιχείρησης ανάλογα με τα τετραγωνικά του χώρου που καταλαμβάνει, και θα καθορίζει έτσι το ύψος των οφειλόμενων εισφορών στο ΙΚΑ!

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών
προαναγγέλει ελέγχους στα σπίτια το βράδυ από εφοριακούς.
Να “ρθείτε χρυσέ μου να ψάξουμε μαζί, αλλά άμα δε βρούμε τίποτα νάρθουμε μετά όλοι μαζι να ψάξουμε και στο δικό σου!
     Εκατό και βάλε χιλιάδες εργαζόμενοι χάνουν την 35ετία και πάνε για 40ετία και βάλε,
     ..το ΑΕΠ εξανεμίζεται, η ύφεση μπήκε στην ένατη χρονιά και όταν ενηληκιωθεί θα πάρει και δίπλωμα,
     ..οι συντάξεις ξανα-μανα κόβονται με διάφορα τεχνάσματα,
     ..αλλά ο πρωθυπουργός αγορεύει. Και υπόσχεται. Ισοδύναμα των ισοδυνάμων. Και ψεύδεται. Και ρεύεται. Και κλ@νει. Από του βήματος της Βουλής.
     Κι ένας λαός ηλιθίων αδυνατεί να καταλάβει (πόσο μάλλον να εξηγήσει), πόσο κοντά βρέθηκε στην ελευθερία πριν λίγο καιρό,
     ..και πώς κλώτσησε αυτή την ευκαιρία, αντί να κλωτσήσει αυτούς που του ληστέψανε την απόφαση για ρήξη και την κάνανε δεσμά, φόρους, πείνα, και υποτέλεια αίματος.
     Το blog δεν βρίσκει καμία ευχαρίστηση πιά να γράφει και να σχολιάζει την πνευματική ανεπάρκεια ενός λαού και την προδοτική βαρβαρότητα των δεσμοφυλάκων και δημίων του.
Το κάνει μόνον από πείσμα, για να μην καταθέσει τα όπλα.
Γιατί πιστεύει πως μπορούν να υπάρχουν και άλλου τύπου άνθρωποι και έλληνες,
     ..διαφορετικοί απ” τους »αριστερούς» λελέδες με τα μαντηλάκια,
     ..διαφορετικοί από τραγικούς πρωθυπουργούς, που πουλάνε την ψυχή τους και τα νιάτα τουςστον διάολο αντί  »πινακίου εξουσίας».
     Κι αυτοί οι »διαφορετικοί» έλληνες σήμερα είναι κρυμμένοι και απελπισμένοι.
Απογοητευμένοι και προδομένοι.
Προδομένοι όχι απ” την εξουσία, αλλά απ” τους διπλανούς τους.
Οι κερκόπορτες έπεσαν. Από μέσα. Όπως πάντα.
Τα τέρατα (προς το παρόν) νίκησαν..
     *Errata: Λατινική λέξη (ενικός: erratum) που επισημαίνει τις διορθώσεις που πρέπει να γίνουν σε ένα ήδη δημοσιευμένο κείμενο.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βουλή: Το «δημοκρατικό» τσόφλι του 4ου Ράιχ…

Επί της ουσίας το αστικό κοινοβούλιο έχει καταργηθεί. Έχει μετατραπεί σε «δημοκρατικό» τσόφλι της νέο-αποικίας ΕΛΛΑΣ: «δημοκρατικό» ντεκόρ του 4ου Ράιχ… 


Ο ρόλος πλέον της Βουλής είναι η ψήφιση από τα δωσίλογα ανδρείκελα, δηλαδή η «δημοκρατική» κάλυψη (ΑΠΑΤΗ), αυτών που έχουν αποφασίσει τα διεθνή κέντρα της ιμπεριαλιστικής εξουσίας, ιδιαίτερα τα κέντρα εξουσίας της ΕΕ και των μαφιόζων του χρήματος. 

Με λίγα και απλά λόγια:


Ο ρόλος αυτής της κοινοβουλευτικής ΑΠΑΤΗΣ (Βουλή) είναι να παρέχει τη «δημοκρατική νομιμότητα» στα Μνημόνια (κυβερνητικά προγράμματα) των νέων αποικιοκρατών… 

Και επειδή ακριβώς η Βουλή εκτελεί, μέσω των ανδρεικέλων της τις επιταγές και τα κυβερνητικά προγράμματα της ευρώ-χούντας,μετατρέπεται, αναγκαστικά, σε θορυβώδη αρένα κοκορομαχιών… 

Τα κόμματα- ανδρείκελα και οι βουλευτές-ανδρείκελα έχουν πλέον ομογενοποιηθεί πάνω στο «ενιαίο», κατοχικό κυβερνητικό πρόγραμμα (Μνημόνιο). Δηλαδή το κυβερνητικό πρόγραμμα είναι ΚΟΙΝΟ και έχει ψηφιστεί από όλα τα ανδρείκελα… 

Συνεπώς, για να λειτουργήσει η κοινοβουλευτική ΑΠΑΤΗ και η χειραγώγηση, η …αναγκαιότητα ΥΠΑΡΞΗΣ των κομμάτων - ανδρεικέλων, πρέπει να εφευρεθούν ηχηρές και θορυβώδεις «διαφωνίες» ανάμεσα στο σώμα της κυβερνητικής (μνημονιακής)ΟΜΟΦΩΝΙΑΣ: στο σώμα των ομογενοποιημένων ανδρεικέλων (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι- Λεβέντης και CIA…). 

Έτσι η Βουλή, η ανύπαρκτη ουσιαστικά (τσόφλι «δημοκρατικής» απάτης), μετατρέπεται σε αρένα άγριων κοκορομαχιών (σε «ορνιθώνα» …σπαρακτικών κακαρισμάτων), σε μια κακόγουστη θεατρική παράσταση υπερφυσικών μπέμπηδων… 

Κοκόρια που …σκοτώνονται, με θηριώδη υποκρισία και ναρκισσισμό για το ΤΙΠΟΤΑ: ΟΛΑ αυτά τα κοκόρια έχουν ψηφίσει, πλειοδοτώντας σε δωσιλογισμό και δουλικότητα, το κυβερνητικό πρόγραμμα του 4ου Ράιχ: Το τρίτο «αριστερό» μνημόνιο… 

Τώρα πλειοδοτούν ενάντια (αντιπολιτευτικά) σ’ αυτό που αποδέχτηκαν και ψήφισαν με χέρια και με πόδια: τόσο μεγάλοι και θρασύδειλοι πολιτικοί ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ είναι… 

Ψήφισαν, με δουλικότητα ασυνήθιστη, το κυβερνητικό πρόγραμμα των νέων αποικιοκρατών (Μνημόνιο) και τώρα, εκ του ασφαλούς, αστράφτουν και βροντούν εναντίον των εξειδικεύσεων του προγράμματος που ψήφισαν!!! 

Τέτοιος κοινοβουλευτικός ξεπεσμός. Τέτοια αποδόμηση των ίδιων των κανόνων και λειτουργιών της αστικής Βουλής. Πλήρης απαξίωση και κατάργηση της Βουλής της αστικής δημοκρατίας και υποκατάστασής της από μια μαϊμού Βουλή δωσίλογων ανδρεικέλων… 

Γι αυτό και το προϊόν αυτής της Βουλής είναι το ίδιο με το προϊόν της σήψης του Μεσαίωνα: Αρένα ΘΕΑΜΑΤΟΣ μονομάχων και αίματος… 

Παρακμιακό θέαμα κοκορομαχιών είναι η σημερινή κατοχική Βουλή…
 

Τη δραματική απαξίωσή της μπορεί κανείς να την καταγράψει και στα πρόσωπα που την απαρτίζουν, συγκρινόμενα με το χθες… 

Ενδεικτικά παραδείγματα: 

α). Η ΝΔ, από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή έχει φτάσει σήμερα στους αστείους διεκδικητές της αρχηγίας. Και στο να διεκδικεί την αρχηγία ο Άδωνις!!! 

β). Το ΠΑΣΟΚ από ένα μέγεθος σαν του Ανδρέα κατέληξε στη Φώφη!!! 

γ). Το ΚΚΕ από το Φλωράκη στον Κουτσούμπα!!! 

δ). Ο ΣΥΡΙΖΑ; Από μεγέθη αριστερών ηγετών ιστορικής εμβέλειας έχουμε, σήμερα, τον Τσίπρα: Ένα «κεντρώο» ανδρείκελο, πολιτικά ραχιτικό και θεωρητικά ακατάρτιστο στη Θεωρία και την Πράξη της Αριστεράς, δραματικά ακατάρτιστο… 

 

Ανεξάρτητα από το τι εξέφραζαν και τι προώθησαν οι πολιτικές προσωπικότητες του παρελθόντος, η σύγκρισή τους με τους σημερινούς «ηγέτες» δείχνει, πολύ παραστατικά, την ολοκληρωτική ΣΗΨΗ και ΑΠΑΞΙΩΣΗ, των κομμάτων, των κοινοβουλευτικών ανδρών και της Βουλής…




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ήταν νεκρή για 24 ώρες μέσα στα McDonald’s και κανείς δεν της έδωσε σημασία!

Κανείς από τους εκατοντάδες πελάτες καταστήματος των McDonald’s στο Χονγκ Κονγκ δεν ενδιαφέρθηκε για την κατάσταση μιας άστεγης γυναίκας που κειτόταν νεκρή για 24 ολόκληρες ώρες σε ένα από τα τραπέζια.

Σύμφωνα με την South China Morning Post, η γυναίκα βρέθηκε να έχει γύρει σε ένα τραπέζι κοντά στην τουαλέτα των McDonald’s το πρωί της Κυριακής.

Ένας υπάλληλος του καταστήματος κάλεσε την αστυνομία αφού γύρω στις 8:30 το πρωί χωρίς αισθήσεις και παγωμένη.

Το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης εμφανίζει τη γυναίκα να μπαίνει στο κατάστημα στις 8:39 την προηγούμενη ημέρα και να κάθετε στο τραπέζι, μέχρι που ξαφνικά γέρνει προς τα μπρος στις 13:20.

Σε αυτή τη θέση έμεινε, χωρίς κανένας να ασχοληθεί μαζί της, μέχρι το επόμενο πρωί. Η γυναίκα φέρεται να ήταν άστεγη και να έχει περάσει αρκετά βράδια στο συγκεκριμένο κατάστημα, που παραμένει ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο.

Εκπρόσωπος των McDonald’s εξέφρασε την λύπη του για το περιστατικό, ενώ ισχυρίστηκε ότι το προσωπικό είχε δει την γυναίκα να κινείται.

«Για να μην ενοχλούμε τους πελάτες μας το προσωπικό μας είναι διαθέσιμο μόνο όταν το ζητήσει κανείς», πρόσθεσε.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προσλήψεις-εξπρές σε ΕΚΑΒ, ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ και δημόσια νοσοκομεία

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να προκηρυχθούν 912 θέσεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού και άλλες 1.760 θα εγκριθούν από τον ΑΣΕΠ, στις αρχές του 2016.
Σύμφωνα με πληροφορίες του isotimos.com, ο πρώτος διαγωνισμός για τις 912 θέσεις έχει ήδη αποσταλεί στον ΑΣΕΠ. Πιο αναλυτικά, 712 θέσεις αφορούν σε νοσηλευτικό προσωπικό και 200 σε διάφορες άλλες ειδικότητες, όπως νοσοκόμοι, τραυματιοφορείς, ραδιολόγοι, βοηθοί θαλάμου, μαίες και λοιπό βοηθητικό προσωπικό.
Σε δεύτερο στάδιο, και πιο συγκεκριμένα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016, θα ακολουθήσει η προκήρυξη των υπόλοιπων 1.760 θέσεων. Εξ αυτών, 1.000 θέσεις αφορούν σε διάφορες ιατρικές ειδικότητες, 600 στην ενίσχυση μονάδων του ΕΣΥ και 100 θέσεις στην ειδικότητα διασωστών και πληρωμάτων ασθενοφόρων στις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ.
Σε αυτήν  την φάση θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί), στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στον ΟΚΑΝΑ και στο ΚΕΘΕΑ.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απάτη «μαμούθ» σε βάρος καταστημάτων και επιχειρήσεων

Υπόθεση μεγάλου αριθμού εξαπατήσεων σε βάρος επιχειρηματιών και καταστηματαρχών σε όλη τη χώρα εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες έπειθαν επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες διαφόρων καταστημάτων και επιχειρήσεων, να εκδώσουν προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες διαδικτυακών συναλλαγών και με απατηλό τρόπο αποσπούσαν τους κωδικούς τους, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Σχηματίσθηκε, επίσης, δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος δύο ημεδαπών, με την κατηγορία για απάτες κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Όπως σημειώνεται, εξιχνιάστηκαν συνολικά δώδεκα περιπτώσεις, ενώ το συνολικό ποσό της απάτης με τον παραπάνω τρόπο δράσης, διερευνάται, καθώς είναι εκατοντάδες τα περιστατικά ανά περίπτωση

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκε υπόθεση μεγάλου αριθμού εξαπατήσεων σε βάρος επιχειρηματιών και καταστηματαρχών, σε διάφορες περιοχές της Ελληνικής επικράτειας.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 43 και 53 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για απάτες κατά συναυτουργία, κατ΄ επάγγελμα και κατ” εξακολούθηση, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί παιγνίων.

Ειδικότερα, από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαπιστώθηκε ότι οι παραπάνω δράστες από κοινού και για μεγάλο χρονικό διάστημα (από Απρίλιο του 2013 έως και τον Αύγουστο του 2014), προέβησαν σε μεγάλο αριθμό εξαπατήσεων σε βάρος επιχειρηματιών και ιδιοκτητών διαφόρων καταστημάτων και επιχειρήσεων, καθώς τους έπειθαν με απατηλό τρόπο να εκδώσουν προπληρωμένες κάρτες διαδικτυακών αγορών και αποσπούσαν τους κωδικούς τους, αποκομίζοντας έτσι παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχεται σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί τουλάχιστον δώδεκα (12) περιπτώσεις εξαπατήσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Χαλκιδική και Πρέβεζα, ενώ το συνολικό ποσό που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους διερευνάται, καθώς είναι εκατοντάδες τα περιστατικά ανά περίπτωση.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στόχος έσοδα 2 δισ από τις αποκρατικοποιήσεις το 2016 με τη «μερίδα του λέοντος» από τα αεροδρόμια

Εσοδα ύψους 2 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις προβλέπει το προσχέδιο κρατικού προϋπολογισμού για το 2016. Οπως αναφέρεται, τα περισσότερα από τα προαναφερόμενα έσοδα θα προέλθουν από την αποκρατικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Υπενθυμίζεται ότι το εφάπαξ τίμημα της παραχώρησης της εκμετάλλευσης των αεροδρομίων έχει οριστεί σε 1,23 δισ. ευρώ ενώ χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΣ της γερμανικής Fraport έλαβε απόφαση να ανανεώσει την ισχύ της εγγυητικής της επιστολής. Κίνηση που δείχνει ότι η εταιρεία παραμένει στο παιχνίδι και συνεχίζει να ενδιαφέρεται για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

Επίσης, όπως σημειώνεται στο προσχέδιο προϋπολογισμού, στο ισοζύγιο του 2016, δεν περιλαμβάνονται τα αποτελέσματα των εταιρειών Τραινοσέ Α.Ε., ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε. και Εγνατία Οδός Α.Ε. Σύμφωνα με τους συντάκτες του προσχεδίου, η παράλειψη αυτή γίνεται «λόγω της επικείμενης αποκρατικοποίησής τους». Σημειώνεται ότι οι εταιρείες Τραινοσέ και ΕΕΣΣΤΥ βρίσκονται σε διαδικασία αποκρατικοποίησης, αλλά όχι και η Εγνατία Οδός.

Από την άλλη πλευρά, εξελίξεις αναμένεται και στο επίπεδο των παιγνιομηχανών (VLTs) του ΟΠΑΠ. Στο προσχέδιο προϋπολογισμού προβλέπονται μηδενικά έσοδα για το 2015, αλλά για την επόμενη χρονιά προβλέπονται έσοδα 227 εκατ. ευρώ. Ο ΟΠΑΠ έχει δηλώσει ότι χωρίς αλλαγή του κανονισμού διενέργειας του παιγνίου, δεν προτίθεται να προχωρήσει στη διεξαγωγή του. Επομένως είτε η Επιτροπή Ελέγχου & Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ) είτε ο ΟΠΑΠ θα πρέπει να κάνουν πίσω από τις διακηρυγμένες θέσεις τους, έτσι ώστε τα προσδοκώμενα έσοδα να περιέλθουν στα δημόσια ταμεία.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σπίρτζης: Τρία οδικά έργα και το μετρό Θεσσαλονίκης διεκδικούν παράταση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ

Της Μαριάννας Τζάννε

Παράταση της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ πέραν του 2015 για τέσσερα μεγάλα έργα υποδομών υπολειπόμενου προϋπολογισμού άνω του 1 δισ. ευρώ, διεκδικεί το υπουργείο Υποδομών.

Στόχος είναι αφενός να ολοκληρωθούν έργα όπως οι αυτοκινητόδρομοι και το μετρό Θεσσαλονίκης που στοίχειωσαν οι μεγάλες καθυστερήσεις και η κρίση, αφετέρου να αποσυμφορηθεί το νέο ΕΣΠΑ από έργα της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου και να εξασφαλιστεί ζωτικός χώρος για νέα.

Ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών κ. Χρίστος Σπίρτζης, σε συνάντηση που είχε χθες με τους δημοσιογράφους αποσαφήνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει την παράταση για έργα που εκ των πραγμάτων είναι αδύνατο να ολοκληρωθούν στα τέλη του έτους, οπότε εκπνέει η προγραμματική περίοδο 2007-2013.

Σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται το μετρό Θεσσαλονίκης, η χρηματοδότηση του οποίου έχει γίνει λάστιχο και δεν μπορεί να περάσει ως έργο - γέφυρα στο νέο ΣΕΣ αλλά και τρεις αυτοκινητόδρομοι που η κατασκευή τους υπολείπεται σημαντικά.

Πρόκειται για την Ολυμπία Οδό, την Ιόνια Οδό και τον Άξονα Κεντρικής Ελλάδας. Η Κομισιόν έχει αρχίσει από καιρό να πιέζει για το πολύπαθο έργο της Θεσσαλονίκης, με χαρακτηριστική την επιστολή που εστάλη τον περασμένο Απρίλιο από την Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής στο υπουργείο Οικονομίας στην οποία αναφερόταν ρητά ότι "η μη ολοκλήρωσή του έργου-γέφυρα μέχρι το τέλος της προγραμματικής περιόδου που είναι τα τέλη του 2015, θέτει σε κίνδυνο το σύνολο των χρημάτων που έχουν δοθεί στα πλαίσια της προγραμματικής περιόδου 2000-2006 (Γ΄ΚΠΣ) και του ΕΣΠΑ 2007-2013". Πρόκειται για περίπου 100 εκ. ευρώ που αντιστοιχούν στο 50% της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης από το Γ΄ΚΠΣ και άλλα 180 εκ. ευρώ που έχουν εγκριθεί από το ΕΣΠΑ.

Στο τραπέζι το πακέτο Γιούνκερ

Ο κ. Σπίρτζης πάντως δεν έκρυψε χθες την αγωνία του για την επόμενη μέρα, αφού τα περιθώρια για νέες εντάξεις –πέραν τον έργων ουρά από το ΕΣΠΑ - θα είναι περιορισμένες, επιβεβαιώνοντας τη βούληση να χρηματοδοτηθούν αρκετές υποδομές (μετρό κ.α) από το πακέτο Γιούνκερ. Για το μετρό Θεσσαλονίκης η σύμβαση προβλέπεται να διαμορφωθεί σε 1,1 δισ. ευρώ από τα οποία περίπου τα 400 εκ. ευρώ έχουν πληρωθεί. Επομένως απαιτούνται πρόσθετοι πόροι τουλάχιστον 700 εκ. ευρώ.
Για τους αυτοκινητοδρόμους υπολείπονται για να ολοκληρωθούν τα έργα, 450 εκ. ευρώ. Όπως ανέφερε χθες ο κ. Σπίρτζης η Κομισιόν δεν θα δώσει οριζόντια παράταση στο ΕΣΠΑ, κάτι που έχουν ζητήσει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Επομένως ασκούνται πιέσεις ώστε να δοθούν κατ΄ εξαίρεση παρατάσεις σε κρίσιμα έργα για τις υποδομές της χώρας. Για το μετρό της Θεσσαλονίκης άλλωστε συζήτησε εκτενώς χθες ο υπουργός και με την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής κ. Κορίνα Κρέτσου, η οποία ζήτησε να ληφθούν άμεσα οι πολιτικές αποφάσεις ώστε να απεμπλακεί το έργο.

Και νέα συνάντηση εντός 15νθημέρου

Η συνάντηση θα επαναληφθεί εντός 15νθημέρου με στόχο να καταγραφεί η πρόοδος που έχει γίνει σε προβληματικά έργα και να οριστικοποιηθεί ο σχεδιασμός για την επόμενη προγραμματική περίοδο. Μέσα στις επόμενες μέρες προβλέπεται σύμφωνα με το υπουργείο να ξεκινήσει η επαναδιαπραγμάτευση με την κοινοπραξία του μετρό Θεσσαλονίκης.

Ο υπουργός Υποδομών θεωρεί εφικτή λύση να υπάρξει συμφωνία μέχρι τα τέλη του μήνα και εφόσον προχωρήσει ο σχεδιασμός να υπάρξει επανεκκίνηση εργοταξίων αρχές του χρόνου. Ερωτηθείς ο κ. Σπίρτζης ανάφερε ότι στο ύψος των αποζημιώσεων που θα δοθούν στον ανάδοχο στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης θα περιλαμβάνονται και τα ποσά που έχουν επιδικάσει στο έργο οι διαιτησίες, τα οποία προσδιόρισε στα 80 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, από το τρέχον ΕΣΠΑ τα έργα αρμοδιότητας του υπουργείου ανέρχονται σε 750 εκατομμύρια ευρώ. Εκτός από τους αυτοκινητοδρόμους ο κατάλογος περιλαμβάνει, έργα μεταφορών, σιδηροδρομικά έργα κ.α. Ο υπουργός επέκρινε σφόδρα την προηγούμενη κυβέρνηση που όπως είπε για τα μεγάλα οδικά έργα έβαλε dead line το τέλος του 2015. "Όχι γιατί πίστευε ότι θα ολοκληρωθούν αλλά γιατί τότε έληγε η προγραμματική περίοδος" σημείωσε. Ως παράδειγμα έφερε τους αυτοκινητοδρόμους για τους οποίους οι εργολάβοι έχουν ζητήσει 18 μήνες παράταση αλλά και το μετρό Θεσσαλονίκης που δεν θα είναι έτοιμο ούτε το 2020!


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα «κρυφά» μέτρα της κυβέρνησης για να βρεθούν 45 δισ. το 2016

Του Κωστή Πλάντζου

Νέα μέτρα λιτότητας 6,5 δισ. ευρώ ως το τέλος του 2016 αναγράφει το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, αλλά κρύβει πολλά ακόμα περισσότερα, που η κυβέρνηση θα τα λάβει για να αναπληρώσει έσοδα που έχει υπολογίσει αλλά δεν της «βγαίνουν».

Η κυβέρνηση περιμένει ότι θα βρει όσα της λείπουν από φόρους στους αγρότες, από την κατάργηση του αφορολογήτου ορίου για όσους βγάζουν από 800 ευρώ (καθαρά) το μήνα και οι οφειλέτες του δημοσίου. Υπόσχεται όμως ότι θα προσπαθήσει να τα βρει και από κτυπήματα στη μεγάλη φοροδιαφυγή, ενώ μέσα στον Οκτώβριο θα παρουσιάσει και ένα «παράλληλο πρόγραμμα» για να ενισχύσει τους αγρότες, τους ανέργους και όσους άλλους πλήττονται από την κρίση και το νέο Μνημόνιο.

Το δεδομένο είναι πάντως ότι η κυβέρνηση στηρίζει το νέο προϋπολογισμό στην πρόβλεψη ότι θα εισπράξει και μισό δισ. παραπάνω από όσα υπολογίζει να εισπράξει φέτος, παρότι η ελληνική οικονομία θα πέφτει ακόμα πιο χαμηλά το 2016! Σε απόλυτα νούμερα ελπίζει να εισπράξει επιπλέον 0,8% (σχεδόν μισό δισ. ευρώ) όταν το 2016 το ΑΕΠ θα μειώνεται κατά 1,3% επιπλέον. Υπολογίζει να εισπράξει συνολικά 19 δισ. ευρώ από άμεσους φόρους του 2016, άλλα 24,9 δισ. ευρώ από έμμεσους φόρους κατανάλωσης κλπ, αλλά και 1 δισ. ευρώ από τον ΕΝΦΙΑ στο πρώτο δίμηνο του 2016 (που θα προσμετρηθεί όμως δημοσιονομικά στο 2015).

Με άλλα λόγια θέλει να βρει φόρους 45 δισ. ευρώ σε μία οικονομία που το ΑΕΠ μειώνεται στα 173 δισ. ευρώ (ενώ όδευε στα 185 δισ. ευρώ μέχρι πριν έξι μήνες). Και όλα αυτά, χωρίς ακόμα να έχει φανεί ακόμα πού θα κλείσει η φετινή χρονιά, ή χωρίς να έχουν εξευρεθεί «ισοδύναμα» ούτε πχ για τον ΦΠΑ στα σχολεία (400 εκατ. ευρώ έως το 2016), ούτε για τις δικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ για τις συντάξεις (1 δισ. ετησίως και έως 4 δισ. αν αναγκαστεί να επιστρέψει και ανδρομικά συντάξεις που ήδη κόπηκαν).

Με τα δεδομένα αυτά, εκτός από τα όποια πρόσθετα μέτρα κληθεί τυχόν να λάβει (όπως προϊδέασε και ο επίτροπος Μοσκοβισί μιλώντας την Κυριακή στο ΘΕΜΑ), θα βρει να τα καλύψει με άλλα «απροσδόριστα» προς το παρόν μέτρα, τα οποία θα ανακοινώσει και θα εξειδικεύσει μέσα στο μήνα.

Και τέτοια είναι, για παράδειγμα:

- Η σταδιακή κατάργηση της υφιστάμενης ειδικής φορολόγησης των αγροτών.

- Η κατάργηση του αφορολογήτου, η αύξηση των συντελεστών και η ενσωμάτωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στη φορολογική κλίμακα, για όσους δηλώνουν από 12.000 ευρώ το χρόνο.

- Το κυνήγι μεγαλοφειλετών, με προτεραότητα στις κατασχέσεις για όσους χρωστούν από 70.000 ευρώ και άνω, αλλά καιμε δημόσια διαπόμπευση των ονομάτων τους.

- Κυνήγι μικροφειλετών, με κατάργηση του ανωτάτου ορίου του 25% επί των μισθών και συντάξεων αλλά και παράλληλη μείωση του ακατάσχετου ορίου στα 1.000 ή 1.250 ευρώ μόλις.

Το περίεργο πάντως είναι ότι ενώ τα δύο τελευταία αυτά μέτρα τυπικά ισχύουν ήδη, η κυβέρνηση φρόντισε να παγώσει πλήρως τις κατασχέσεις έως τέλους Οκτωβρίου και ασχέτως ορίου οφειλής (ενώ πχ θα μπορούσε ως αριστερή κυβέρνηση να τις «τρέξει» για όσους χρωστούν κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια ευρώ) προφανώς γιατί δεν έχει αποφασίσει ακόμη πόσο χαμηλά θα πέσει το όριο των κατασχέσεων.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καταργείται η εκχώρηση ανείσπρακτων ενοικίων στο δημόσιο.

Χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να καταβάλουν περισσότερο φόρο, καθώς καταργείται η εκχώρηση των ανείσπρακτων ενοικίων στο δημόσιο και έτσι θα φορολογηθούν κανονικά για τα μισθώματα αυτά.

Στο πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο του Οκτωβρίου αναμένεται να περιληφθεί διάταξη η οποία θα καταργεί τη σημερινή δυνατότητα εκχώρησης ανείσπρακτων ενοικίων στο Δημόσιο.

Η σχετική ρύθμιση περιλαμβάνεται στην πρώτη λίστα προαπαιτούμενων που πρέπει να ψηφιστεί έως τις 15 Οκτωβρίου, προκειμένου να αποδεσμευθεί η υποδόση των 2 δισ. ευρώ.

Η δυνατότητα εκχώρησης ανείσπρακτων ενοικίων στο Δημόσιο είχε δοθεί προκειμένου να μην πληρώνεται ο φόρος που αντιστοιχεί στο ποσό του ενοικίου, το οποίο ο ιδιοκτήτης δεν έχει εισπράξει από τον ενοικιαστή.


  πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ειναι τελικα μεγαλα νουμερα τα παιδια!!!Μάρδας στη Βουλή: Έχουμε βρει το νησί που θα μετατρέψουμε σε «θερινό Νταβός»

Είπε πως ήδη έχει καταρτίσει ειδική μελέτη, υπογραμμίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να φιλοξενούνται εκεί διεθνή συνέδρια από όλα τα κράτη


Σε θερινό... Νταβός θα μετατρέψει ελληνικό νησί ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, όπως ο ίδιος αποκάλυψε κατά την ομιλία του στη Βουλή την Τρίτη.

Μάλιστα, ο κ. Μάρδας είπε πως ήδη έχει καταρτίσει ειδική μελέτη για το εν λόγω σχέδιο, υπογραμμίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο νησί διεθνή συνέδρια από όλα τα κράτη και κάνοντας παράλληλα λόγο για βελτίωση του επενδυτικού νόμου.

«Έχουμε προσδιορίσει ένα νησί και υπάρχει μελέτη το οποίο έχουμε ονομάσει ως "νησί της τέχνης και της τεχνολογίας" και θα το μετατρέψουμε σε θερινό Νταβός, ώστε να έρχονται τα κράτη και να φιλοξενούν  τα συνέδρια και άλλες οργανώσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μάρδας.

Επίσης, προανήγγειλε ότι θα οργανώσει τους εξαγωγείς ώστε να συνδεθούν με διεθνή δίκτυα διανομών αφού -όπως εξήγησε- στόχος είναι οι επενδυτές να συνδέονται με τις χώρες και όχι με κάποιες φιέστες.

«Έχουμε 35 διεθνείς μελέτες, όπως τόνισε, που έχουν σχέση με το εξαγωγικό εμπόριο και από εκεί θα αντιγράψουμε τις πρακτικές στον επενδυτικό νόμο», ανέφερε και πρόσθεσε: «Θα βελτιώσουμε το χρόνο έγκριση  μίας ξένης επένδυσης, αφού σε άλλες χώρες δεν ξεπερνά τον ένα μήνα».

Από τη άλλη, ο υφυπουργός Εξωτερικών είπε ότι δεν είναι οι φορολογικοί συντελεστές ο μόνος ανασταλτικός παράγοντας για επενδύσεις στην Ελλάδα. Δήλωσε δε ότι η εξωστρέφεια δεν είναι μόνο προσέλκυση επενδύσεων και εξαγωγές, αλλά έχουμε τις ιαματικές πηγές και θα δούμε πως θα αναπτύξομε έναν ιαματικό τουρισμό.

Τέλος, όσον αφορά στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, που υποσχέθηκε και ο πρωθυπουργός, τόνισε υπάρχουν ήδη δύο έτοιμοι νόμοι για τον αλκοόλ και το καπνό, ενώ για τα καύσιμα η κυβέρνηση είναι ένα στάδιο πίσω, καθώς ήδη έχουν γραφτεί οι τροπολογίες και οι δύο υπουργικές αποφάσεις.

«Προχωρά όπως είχαμε υποσχεθεί», τόνισε.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Nομιμοποιείται η ευθανασία – Απόφαση που αλλάζει τα παγκόσμια δεδομένα

Η αυτοκτονία με τη βοήθεια ιατρών νομιμοποιήθηκε στην Καλιφόρνια όταν ο κυβερνήτης της πολιτείας Τζέρι Μπράουν (Δημοκρατικό Κόμμα) υπέγραψε ένα σχέδιο νόμου την Δευτέρα, παρά τη σφοδρή αντίδραση μερικών θρησκευτικών οργανώσεων και άλλων ομάδων που αφορούν τα δικαιώματα ατόμων με ειδικές ανάγκες (Αμεα).

Ο νόμος βασίζεται σε παρόμοια νομοθεσία στην επίσης δυτικής πολιτεία Όρεγκον και επιτρέπει σε γιατρούς να συνταγογραφήσουν φάρμακα που θα φέρουν σε τέλος τη ζωή ασθενών, υπό τον όρο ότι δύο γιατροί συνυπογράψουν ότι ένα άτομο έχει μόνο έξι μήνες ζωής ακόμα και ότι ο ασθενής έχει σώας τας φρένας.

Σε μια σπάνια κίνηση αιτιολογώντας την υπογραφή ενός νόμου, ο Μπράουν, πρώην σπουδαστής σε ρωμαιοκαθολική σχολή ιερέων, είπε ότι εξέτασε ενδελεχώς τα υπέρ και τα κατά του μέτρου, το οποίο καθιστά την Καλιφόρνια την πέμπτη αμερικανική πολιτεία να νομιμοποιήσει την ευθανασία για ασθενείς που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο μιας ανίατης ασθένειας.

Οι άλλες είναι, εκτός από την Όρεγκον που αναφέρθηκε παραπάνω, η επίσης δυτική πολιτεία Ουάσινγκτον, η Μοντάνα (κεντρική πολιτεία) και το Βερμόντ (ανατολικές ΗΠΑ).

«Δεν ξέρω τί θα έκανα αν πέθαινα μέσα σε παρατεταμένο και βασανιστικό πόνο,» είπε ο Μπράουν.

«Είμαι σίγουρος όμως πως θα ήταν παρηγοριά να είμαι σε θέση να εξετάσω τις επιλογές που μου δίνει αυτός ο νόμος. Και δεν θα αρνιόμουν το δικαίωμα αυτό σε άλλους.»

Η πρόταση νόμου πέρασε στη βουλή αντιπροσώπων το Σεπτέμβριο και υπολείπονταν η υπογραφή του κυβερνήτη για να νομιμοποιηθεί.

Σύμφωνα με το νόμο, που τίθεται σε εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου, είναι κακούργημα να πιεστεί κάποιος να ζητήσει ή να πάρει τα σχετικά φάρμακα.

Οι υπερασπιστές της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας είχαν προσπαθήσει για δεκαετίες να πείσουν την πολιτεία να νομιμοποιήσει την πρακτική ως μέθοδο να βοηθήσουν άτομα που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου και άλλους ασθενείς να πεθάνουν με λιγότερο πόνο και να υποφέρουν λιγότερο, αλλά είχαν αποτύχει έξι φορές ως τώρα.

Η τελευταία πρόταση νόμου είχε εισηχθεί στη βουλή των αντιπροσώπων της πολιτείας εν μέσω της δημοσιοποίησης πανεθνικά της περίπτωσης της Μπρίτανι Μέιναρντ, 29χρονης με καρκίνο του εγκέφαλου, η οποία είχε μετακομίσει από τη Καλιφόρνια στην Όρεγκον για να εκμεταλλευτεί τη νομοθεσία εκεί.

Η νεαρή γυναίκα πέθανε πέρσι μετά τη χορήγηση φαρμάκων. «Η σύζυγός μου, Μπρίτανι Μέιναρντη, εξέφρασε δημόσια τη γνώμη της πέρσι για να βοηθήσει τα άτομα σε τελικό στάδιο ζωής που πιθανώς αντιμετωπίζουν ένα σκληρό θάνατο,» είπε ο χήρος της, Νταν Ντιάζ, ο οποίος εργάστηκε με πάθος για να περάσει το νομοσχέδιο στη βουλή.

Οι αντίπαλοι του νόμου, μεταξύ των οποίων και η ρωμαιοκαθολική εκκλησία, είπαν ότι ο νόμος θα
δώσει την ευχέρεια σε ανήθικους προστάτες ή συγγενείς να πιέσουν ευάλωτους ασθενείς να αυτοκτονήσουν.

Είπαν επίσης ότι θα δώσει την ευκαιρία σε ασφαλιστικές εταιρείες να εκμεταλλευτούν φτωχούς ασθενείς με το να προσφερθούν να πληρώσουν για τα φάρμακα αυτοκτονίας αλλά όχι για τις ακριβές θεραπείες που θα μπορούσαν να σώσουν ζωές.

Ο νόμος συμπεριλαμβάνει ημερομηνία λήξης σε 10 χρόνια, εκτός αν ανανεωθεί – μια ρήτρα συμβιβασμού με νομικούς που ανησυχούσαν για μη-προβλεπόμενες επιπτώσεις όπως η στοχοποίηση των φτωχών, των ηλικιωμένων και των Αμεα.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ» ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ! «Με τέτοια συμπεριφορά δεν μπαίνεις μέσα» – Xαμός στη Λέσβο με τους σωματοφύλακες! (ΒΙΝΤΕΟ)

- Ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον αυστριακό καγκελάριο παρακολουθούσαν το επεισόδιο από το μπαλκόνι
- Δημοσιογράφοι καταγγέλλουν πως επέτρεψαν επιλεκτικά σε έλληνες και ξένους δημοσιογράφους να μπουν στο δημαρχείο
- Ανάμεσα στους δημοσιογράφους που δεν επέτρεψαν την είσοδό τους ήταν και ο ανταποκριτής του ΑΠΕ ΜΠΕ στη Λέσβο
- Μία γυναίκα δημοσιογράφος μαινόμενη καταφέρθηκε εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος της απάντησε από το μπαλκόνι

Έντονο επεισόδιο υπήρξε ανάμεσα σε δημοσιογράφους και την φρουρά του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψη του στο Δημαρχείο της Μυτιλήνης, όπου παρών ήταν και ο αυστριακός καγκελάριος, Φάιμαν.

Σύμφωνα με το Lesvospost.com, όταν o Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο δημαρχείο με τον αυστριακό καγκελάριο, ορισμένοι δημοσιογράφοι από κανάλια και ειδησεογραφικά πρακτορεία δεν κατάφεραν να μπουν στο κτίριο του δημαρχείου, προκειμένου να καλύψουν το γεγονός, σε αντίθεση με άλλα μέσα που εισήλθαν στο κτίριο.

Όπως καταγγέλλουν δημοσιογράφοι στην περιοχή, άντρες της ασφάλειας του Έλληνα πρωθυπουργού με σπρωξιές προσπαθούσαν να αποτρέψουν την είσοδο συγκεκριμένων δημοσιογράφων μέσα στο κτίριο.

Επίσης, καταγγέλλουν πως μέσα στο δημαρχείο τελικά μπήκαν επιλεκτικά κάποιοι έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι, καθώς και το αυστριακό κανάλι που συνόδευε τον καγκελάριο, κ. Φάιμαν.
Μάλιστα, άντρες της ασφάλειας του Αλέξη Τσίπρα επιτέθηκαν και στον ανταποκριτή του ελληνικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων του ΑΠΕ ΜΠΕ στη Λέσβο, όταν ο δημοσιογράφος προσπάθησε να μπει στο κτίριο.

Όλο αυτό το επεισόδιο εκτυλισσόταν μπροστά στα μάτια του Αλέξη Τσίπρα και του κ. Φάιμαν, οι οποίοι παρακολουθούσαν από το μπαλκόνι του δημαρχείου. Ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος προς τους διαμαρτυρόμενους δημοσιογράφους τους έλεγε: "ψυχραιμία βρε παιδιά".


         


Ωστόσο, όταν μία δημοσιογράφος φανερά εκνευρισμένη ζήτησε τον λόγο από τον πρωθυπουργό, τότε εκείνος της απάντησε: "με τέτοια συμπεριφορά δεν θα μπεις μέσα".



 πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πολυνομοσχέδιο - σκούπα για τα 48 προαπαιτούμενα

Έως το Eurogroup της 16ης Οκτωβρίου, της άλλης Παρασκευής, δηλαδή, θα πρέπει να έχει ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο με τα 48 προαπαιτούμενα και σειρά άλλων υποχρεώσεων, ώστε εν συνεχεία να καταφθάσουν οι εκπρόσωποι των δανειστών στην Αθήνα και να «ξεκλειδώσει» η δόση.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει από τους υπουργούς να του παραδώσουν έως τις 10 το πρωί αύριο σημειώματα με τα «παραδοτέα του πρώτου κύκλου», με τις υποχρεώσεις δηλαδή που έχουν για την πρώτη λίστα.

Εν συνεχεία, το Μέγαρο Μαξίμου θα επεξεργαστεί το πολυνομοσχέδιο στην τελική του μορφή, με το νέο Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης Μιχάλη Καλογήρου και το επιτελείο του να εργάζονται ήδη πυρετωδώς στην κατεύθυνση αυτή.

Στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με όσα ανέφερε αρμόδια πηγή της στον Real.gr, είναι να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο με τις προβλεπόμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες, εκτιμάται όμως ότι κάτι τέτοιο θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

Για παράδειγμα, ακόμα και αν κατατεθεί τη Δευτέρα, δεν προλαβαίνει να ψηφιστεί την Πέμπτη - αφού στο Eurogroup της Παρασκευής θα πρέπει να είναι νόμος του κράτους - με τις κανονικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Έτσι, η νέα Βουλή κινδυνεύει να ξεκινήσει τις εργασίες της με διαδικασίες κατεπείγοντος και με διαδικασίες που θα δυσκολεύσουν και το ξεκίνημα του νέου προέδρου του Σώματος Νίκου Βούτση.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χειμερινή ώρα 2015: Κυριακής 25 Οκτωβρίου

Η χειμερινή ώρα θα αλλάξει τα ξημερώματα της Κυριακής 25 Οκτωβρίου και οι δείκτες του ρολογιού θα γυρίσουν μία ώρα πίσω.

Συγκεκριμένα, στις 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, τα ρολόγια θα επιστρέψουν στις 03:00 προσφέροντας άλλη μία ώρα ύπνο ή άλλη μία ώρα διασκέδασης.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δικαστική απόφαση - βόμβα για το Facebook και τα προσωπικά δεδομένα

Σε μπελάδες φαίνεται ότι θα μπουν το Facebook και άλλοι κολοσσοί του διαδικτύου, από τη στιγμή που το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι είναι ανίσχυρη η απόφαση της Επιτροπής με την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες εξασφαλίζουν ικανοποιητικό επίπεδο προστασίας των διαβιβαζόμενων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε πως η ύπαρξη αποφάσεως της Επιτροπής με την οποία διαπιστώνεται ότι τρίτη χώρα εξασφαλίζει ικανοποιητικό επίπεδο προστασίας στα διαβιβαζόμενα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα δεν εξαφανίζει ούτε περιορίζει την εξουσία που έχουν οι εθνικές αρχές ελέγχου βάσει του Χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της οδηγίας.

Με τη σημερινή του απόφαση, το Δικαστήριο χαρακτήρισε "άκυρο" το πλαίσιο που ισχύει εδώ και 15 χρόνια για τη μεταφορά προσωπικών δεδομένων των Ευρωπαίων πολιτών, για εμπορικούς σκοπούς, στις ΗΠΑ, το αποκαλούμενο Safe Harbour ("Ασφαλές Λιμάνι"). Το Facebook και άλλοι κολοσσοί του διαδικτύου μπορεί να υποχρεωθούν να σταματήσουν την αποστολή προσωπικών δεδομένων στις ΗΠΑ.
Τα εν λόγω δεδομένα περιλαμβάνουν κάθε πληροφορία που θα επέτρεπε την αναγνώριση ενός προσώπου με άμεσο τρόπο (όνομα, επώνυμο, φωτογραφία ή ακόμη και αποτυπώματα) ή με έμμεσο (αριθμός κοινωνικής ασφάλισης ή αριθμός πελάτη).

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα που παρέχουν οι χρήστες τους Facebook στην ΕΕ διαβιβάζονται, εν όλω ή εν μέρει, από την ιρλανδική θυγατρική της Facebook σε διακομιστές που βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Με αυτό το δεδομένο, ο αυστριακός υπήκοος Μαξιμίλιαν Σρεμς και χρήστης του Facebook υπέβαλε καταγγελία στην ιρλανδική Αρχή ελέγχου, βάσει και του ότι, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις στις οποίες προέβη το 2013 ο Έντουαρντ Σνόουντεν σχετικά με τις δραστηριότητες των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ (ιδίως της National Security Agency, NSA), η νομοθεσία και οι πρακτικές της χώρας δεν παρέχουν ικανοποιητική προστασία από την παρακολούθηση, εκ μέρους των δημοσίων αρχών, των δεδομένων που διαβιβάζονται προς τις ΗΠΑ.

Πάντως, η ιρλανδική Αρχή ελέγχου απέρριψε την καταγγελία, με την αιτιολογία ότι η Επιτροπή, στην από 26 Ιουλίου 2000 απόφασή της έκρινε ότι, στο πλαίσιο του καθεστώτος "ασφαλούς λιμένα" (Safe Harbor), οι Ηνωμένες Πολιτείες εξασφαλίζουν ικανοποιητικό επίπεδο προστασίας στα διαβιβαζόμενα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα.
Συν τοις άλλοις, το Δικαστήριο έκρινε ότι "η Επιτροπή δεν είχε την αρμοδιότητα να περιορίσει κατ_ αυτόν τον τρόπο τις εξουσίες των εθνικών αρχών ελέγχου" καθώς και ότι η από 26 Ιουλίου 2000 απόφαση της Επιτροπής είναι "ανίσχυρη".


πηγη

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχονται… αυξήσεις στα εισιτήρια των μουσείων ως ισοδύναμο στο 23% στην Παιδεία

«Έχει δρομολογηθεί η αύξηση των εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους, το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Μέσα από αυτούς τους πόρους μπορούν να βρεθούν κάποια από τα ισοδύναμα, για παράδειγμα στο παράλληλο Υπουργείο Παιδείας με το περίφημο 23% του ΦΠΑ στην εκπαίδευση» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μπαλτάς από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, αποκαλύπτοντας μέρος του κυβερνητικού σχεδιασμού για τα ισοδύναμα.

Αναφερόμενος γενικότερα σε θέματα του υπουργείου του, σημείωσε ότι υπάρχουν οι μεγάλες υποδομές (στην Αθήνα υπάρχει το Μέγαρο Μουσικής, το ίδρυμα Νιάρχου, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, υποδομές στην Πειραιώς), αλλά «λείπουν οι μικρές υποδομές μέσα από τις οποίες μπορούν να εκφραστούν και να δημιουργήσουν μικρότερες ομάδες.

«Θα βοηθήσουμε αυτά τα σχήματα, γιατί κτιρια φαίνεται ότι υπάρχουν» πρόσθεσε.

Ο Υπουργός είπε ακόμη ότι πρέπει «να δημιουργήσουμε στενότερη συνάφεια πολιτισμού και παιδείας» και ότι «υπάρχει δυνατότητα η δική μας παραγωγή πολιτισμού να φιλοξενηθεί και να διαπρέψει έξω από τα σύνορα της χώρας».




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Anonymous: Διέρρευσαν Top Secret έγγραφο της Καναδικής κυβέρνησης

Οι Anonymous συνεχίζουν την κυβερνο-διαμαρτυρία τους κατά της Καναδικής κυβέρνησης, η οποία ξεκίνησε μετά τον πυροβολισμό ενός Καναδού διαδηλωτή τον Ιούλιο. Τώρα κυκλοφόρησαν ένα μυστικό έγγραφο που σχετίζεται με μερικά από τα κτίρια των Καναδέζικων διπλωματικών υπηρεσιών στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Το έγγραφο που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα έχει χαρακτηριστεί ως αυθεντικό από 10 Καναδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και περιέχει πληροφορίες σχετικά με την πώληση ενός από τα διπλωματικά κτίρια του Υπουργείο Εξωτερικών στο Λονδίνο, και στη συνέχεια, την μετεγκατάσταση και την ανακαίνιση ενός νέου.

Οι γνώμες εξακολουθούν να είναι χωρισμένες για το αν το έγγραφο έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι αποκαλύπτει μία σκιερή συναλλαγή, γιατί η Καναδική κυβέρνηση αγόρασε τελικά ένα νέο κτίριο, καταβάλλοντας 300 εκατομμύρια Καναδικά δολλάρια (περίπου 228 εκατ δολλάρια Αμερικής) περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, σύμφωνα με την National Post.

Το έγγραφο έχει με ημερομηνία 6 Φεβρουαρίου 2014, και οι ενέργειες που περιγράφονται σε αυτό φαίνεται να έλαβαν χώρα το 2012.


Περιέργως, αυτή η κοινότυπη συναλλαγή ήταν χαρακτηρισμένη ως “άκρως απόρρητο” από την Καναδική κυβέρνηση, γεγονός που έθεσε μεγαλύτερες υποψίες.

Παρά τη διαρροή, η Καναδική κυβέρνηση δείχνει να είναι ενοχλημένη περισσότερο με το γεγονός ότι οι hackers κατάφεραν να βρουν έναν τρόπο για να σπάσουν στα συστήματά τους.
Αυτή η διαρροή εγγράφου είναι μέρος της εκστρατείας των Anonymous με το όνομα “Operation Anon Down”, που αποτελεί απάντηση σε ένα περιστατικό που είχε γίνει στο Dawson Creek, B.C., τον Ιούλιο.

Τότε, ένας διαδηλωτής φορώντας τη κλασική μάσκα του Guy Fawkes (Anonymous) πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από έναν αστυνόμο της RCMP (Αστυνομία του Καναδά). Η Operation Anon Down ξεκίνησε ως μία online διαμαρτυρία για να αναγκάσει την Καναδική κυβέρνηση να δώσει στην δημοσιότητα το όνομα του αστυνομικού, να τον απολύσει από το σώμα, και να καταθέσει επίσημη κατηγορία εναντίον του.

Η διαμαρτυρία στην οποία ο μασκοφόρος (James McIntyre, ετών 48) πυροβολήθηκε, δεν είχε καν σχέση με τους Anonymous, αλλά ήταν εναντίον ενός τοπικού υδροηλεκτρικού έργου.
Προηγουμένως, τον Ιούλιο, η ομάδα hacktivist κυκλοφόρησε Καναδικά έγγραφα του Υπουργικού Συμβουλίου σχετικά με την πολιτική κατασκοπεία και τρέχουσες δυνατότητες.
Λεπτομέρειες σχετικά με τη λειτουργία Anon Down:

 


      


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ένας Σαμαράς ντυμένος Τσίπρας

Τα ίδια. Εντελώς. Ευχές, γενικόλογες υποσχέσεις, ψέματα, επώδυνα μέτρα που πρέπει να αντέξουμε, κάβοι, παπαγαλισμοί περί «αποκατάστασης της οικονομικής σταθερότητας, ανάκαμψης της οικονομίας και επιστροφής στην ανάπτυξη και ριζικής μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης με ταυτόχρονη πάταξη της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας». Τα ίδια. Εντελώς.

Ένας Σαμαράς με την εμφάνιση του Τσίπρα μίλησε για: «προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων, εκπόνηση και ανάπτυξη επενδυτικών σχεδίων, προγράμματα απασχόλησης για περιοχές με υψηλά ποσοστά ανεργίας, εξονυχιστικό έλεγχο όλων των λιστών των φοροφυγάδων, κυρίως της λίστας Λαγκάρντ, ένα νέο χάρτη ανώτατης εκπαίδευσης, σχολικά γεύματα για τους μαθητές δημοτικών σχολείων, απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των νέων επιχειρήσεων» και φυσικά για «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την Ψηφιακή Ανάπτυξη, την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και Εθνικό Σχέδιο Ευρυζωνικότητας» ώστε κάποτε να ξαναφτάσουμε στο δωρεάν wi-fi.

Ένας Τσίπρας που σαν Σαμαράς έσβησε από το λεξιλόγιό του τη λέξη «κούρεμα» και μιλά πλέον για «απομείωση χρέους». Και αυτή η απομείωση θα είναι πρόταση και επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης που θα περιλαμβάνει: «επιμήκυνση πληρωμών, μείωση επιτοκίων και μετατροπή τους σε σταθερά, ρήτρα ανάπτυξης και μια μακρά περίοδο χάριτος». Θα είναι δηλαδή επιτυχία αυτό που αντιπολιτευτικά αποκαλούσε ο ίδιος κατάρα για τις επόμενες γενιές, καθώς με την επιμήκυνση το χρέος περνάει σε πολλές επόμενες γενιές και ο φαύλος κύκλος «χρέους – μνημονίων» θα συνεχίσει στο άπειρο γεννώντας χειρότερη λιτότητα και μεγαλύτερη φτώχεια για κάθε επόμενη γενιά.

Ένας Σαμαράς με τη φωνή του Τσίπρα επαναδιαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του αναγνωρίζει ως μονόδρομο τις μνημονιακές πολιτικές και παραδίδεται άνευ όρων στους δανειστές, στο Βερολίνο, στους τραπεζίτες και στις Βρυξέλλες καθώς αρνείται να μιλήσει για εναλλακτικό σχέδιο έστω σε περίπτωση βασανιστικού αδιεξόδου από την υπάρχουσα πολιτική έστω σε περίπτωση καταστροφής μας από το ακολουθούμενο οικονομικό αφήγημα (sic).

Κατάφεραν να μας καθηλώσουν ακόμη μία φορά. Εκεί που όλα έδειχναν ότι ο λαός δεν άντεχε άλλη πολιτική λιτότητας, ότι ο λαός ξεφώνιζε τα μνημόνια στις πλατείες απαιτώντας ανατροπή και αξιοπρέπεια, έντυσαν Τσίπρα τον Σαμαρά, βάφτισαν «Αριστερά» τις νεοφιλελεύθερες πρακτικές και μας το πλάσαραν ως κάτι νέο και φρέσκο. Και τώρα νέες θυσίες, νέο αλάτι στις πληγές, νέες ελπίδες από ρυζόχαρτο. Και τώρα κι άλλη υπομονή, κι άλλη αμηχανία, κι άλλο αδιέξοδο, κι άλλη σιωπή. Διότι οι σταυρωθέντες ησύχως υποχρεούνται να αντέξουν τη σταύρωσή τους.

Διότι όπως διαπίστωσε ο πρωθυπουργικός εξάδελφος, δύο μόλις ημέρες μετά τις εκλογές του Σεπτέμβρη: «Οι πολίτες με την τωρινή τους ψήφο νομιμοποίησαν πολιτικά το μνημόνιο. Ο κόσμος είναι που ορίζει πολιτικά τα πράγματα, τι είναι ηθικό και τι όχι, τι είναι επιτρεπτό και τι ανεπίτρεπτο». Ο κόσμος είμαστε εμείς κι αυτό που πέφτει δεν είναι βροχή, αλλά φτυσιές από το Μαξίμου. Ο κόσμος, εμείς, ας αποφασίσουμε επιτέλους στα σοβαρά πόσο ακόμη θα αντέξουμε να μένουμε και σταυρωμένοι και βρεγμένοι από τα σάλια των φιδιών που απλώς αλλάζουν δέρμα.


   
πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!