EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σοκ για τους εργαζόμενους στη Χαλυβουργική. Σε διαθεσιμότητα 112 από τους 172…

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα για τους εργαζόμενους της «Χαλυβουργικής» καθώς για μια ακόμη φορά η εργοδοσία των αδερφών Αγγελόπουλων αποφάσισε να θέσει σε διαθεσιμότητα τους 112 από τους συνολικά 172 εργαζόμενους του εργοστασίου, αρχής γενομένης από την Παρασκευή 9 Οκτώβρη.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν τη Δευτέρα 5 Οκτώβρη το Σωματείο Εργαζομένων της «Χαλυβουργικής» με τη διοίκηση της εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 9 Οκτώβρη 2015 και για διάστημα 10 εβδομάδων θα βγουν σε διαθεσιμότητα 85 εργαζόμενοι, ενώ άλλοι 27 εργαζόμενοι θα βγουν σε διαθεσιμότητα από 3 έως 8 εβδομάδες. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι θα καθορίσουν τη στάση τους έναντι της εργοδοσίας, καθιστώντας σαφείς –μέσω ανακοίνωσης- τις προθέσεις τους για δυναμικές αντιδράσεις.

Οι ταξικές δυνάμεις της «Αγωνιστικής Ενωτικής Κίνησης Χαλυβουργικής» επισημαίνουν: «Όλοι μας γνωρίζουμε ότι η διεύθυνση της «Χαλυβουργικής» κάλεσε το Σωματείο μας σε διαβούλευση με θέμα «Διαθεσιμότητες». Έτσι μετά τις διαθεσιμότητες της «SOVEL» το καλοκαίρι και την εκ περιτροπής εργασία στη «Χαλυβουργία» στο Βόλο και οι δικοί μας εργοδότες συνεχίζουν ό,τι κάνουν και οι άλλοι βιομήχανοι του κλάδου και φορτώνουν τα βάρη της οικονομικής κρίσης στους εργαζόμενους.

Από το Φλεβάρη του 2013 η «Χαλυβουργική» προχώρησε σε δυο γύρους «οικειοθελών αποχωρήσεων» – απολύσεων, σε μειώσεις μισθών, σε μια τρίμηνη διαθεσιμότητα με την ίδια πάντα δικαιολογία, ότι με αυτόν τον τρόπο θα κρατηθεί ζωντανή η εταιρεία από τις επιπτώσεις της κρίσης. Η αλήθεια είναι ότι οι Αγγελόπουλοι, που απέκτησαν αμύθητη περιουσία από τα κέρδη της «Χαλυβουργικής» στα τόσα χρόνια που λειτουργεί, κέρδη λουσμένα με τον ιδρώτα και το αίμα των εργατών, έχουν επιλέξει να επενδύουν αλλού τα κέρδη τους, βλέποντας ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο ο χάλυβας δεν έχει κέρδη.

Παράλληλα, τόσο οι δικοί μας εργοδότες όσο και οι ιδιοκτήτες των άλλων χαλυβουργιών, εκμεταλλευόμενοι τη συμβιβασμένη στάση που κρατούν τόσο η ηγεσία της ΠΟΕΜ όσο και οι πλειοψηφίες στα Σωματεία των χαλυβουργιών, βάζουν μπροστά τους εργαζόμενους για να ικανοποιηθούν τα δικά τους αιτήματα όπως φθηνή Ενέργεια, χαμηλά δημοτικά τέλη, έχοντας ως στόχο όταν και όποτε έρθει η ανάκαμψη στον κλάδο να καλύψουν τη χασούρα που είχαν και να βγάλουν ακόμα πιο πολλά υπερκέρδη.

Συνάδελφοι, η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί, δεν γίνεται να είμαστε έρμαιο του κάθε εργοδότη, έρμαιο της κάθε κυβέρνησης, που διαχρονικά ανεξαρτήτως ποιο αστικό κόμμα κυβερνά βάζει τα συμφέροντα των βιομηχάνων πάνω από αυτά των εργαζομένων.

Απαιτείται να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να δώσουμε εμείς λύση στα προβλήματά μας. Οι χαλυβουργίες δεν δουλεύουν ή υπολειτουργούν λόγω της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ανάγκες για χάλυβα. Η χώρα μας έχει ανάγκη από υποδομές που να ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες -σχολεία, λιμάνια, αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά έργα κ.α.- έργα που θα δώσουν δουλειά και στους χαλυβουργούς, αλλά και σε χιλιάδες άλλους εργαζόμενους.

Για να γίνει αυτό όμως απαιτείται να γυρίσουμε την πλάτη μας τόσο στην πλειοψηφία του Σωματείου όσο και στην πλειοψηφία της ΠΟΕΜ όπου από κοινού καλλιεργούν τη λογική της αναμονής, που καλούν σε κινητοποιήσεις χωρίς οργάνωση, χωρίς ταξικό προσανατολισμό, χωρίς δηλαδή να εκφράζουν και να υπερασπίζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων, που από την αρχή είναι καταδικασμένες να αποτύχουν. Με αυτό τον τρόπο οδηγούν τους εργαζόμενους στην απογοήτευση και στην ηττοπάθεια.

Συνάδελφοι, το πρόβλημα είναι καθαρά πολιτικό και έχει να κάνει ξεκάθαρα με τα σχέδια που έχει η ΕΕ για τη χώρα, σχέδια που καλεί τις εκάστοτε κυβερνήσεις να τα υλοποιήσουν με τα γνωστά αποτελέσματα για τους εργαζομένους που τα βιώνουμε όλοι μας.

Χρειάζεται να αγωνιστούμε για να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου μας. Κόντρα στις λογικές ότι είμαστε μόνοι. Πρέπει να συντονίσουμε τη δράση μας με το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής που συσπειρώνει εκατοντάδες μεταλλεργάτες και καθημερινά παλεύει για τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου μας, πρέπει να αγωνιστούμε μαζί με την Ομοσπονδία των Οικοδόμων μιας και αιτήματα είναι κοινά αλλά και με άλλα Σωματεία, Συνδικάτα, Ομοσπονδίες που έχουν ταξικό προσανατολισμό. Έτσι μόνο θα βρεθεί λύση στα προβλήματά μας».

Newsbomb

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Είμαστε κάθε λέξη, κάθε άρθρο αυτού του μνημονίου!

Γράφει: Σάκης Γαβρήλος

Σε ατμόσφαιρα κατατονίας και κατάθλιψης εκφώνησε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.
 

Όσοι τηλεθεατές άντεξαν να τον παρακολουθήσουν μέχρι τέλος στη διεκπεραίωση αυτού του άχαρου, ψυχοκαταναγκαστικού έργου, δύσκολα θα απέφυγαν τις μελαγχολικές συγκρίσεις.

Αιώνες μοιάζουν νάχουν περάσει από τις πρώτες προγραμματικές δηλώσεις του ίδιου ανθρώπου- κι όμως μας χωρίζουν από τότε μόλις οκτώ μήνες...


Στην πραγματικότητα, οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν εκφωνήθηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή. Παραδόθηκαν, το ίδιο απόγευμα, από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στον Γερούν Ντάισλεμπλουμ και εγκρίθηκαν από το Eurogroup.

Ήταν τα περίφημα 48 προπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των τριών δισ. Αυτό το πακέτο, μαζί με τα επόμενα που θα ακολουθήσουν, βάσει των δεσμεύσεων του τρίτου Μνημονίου, ήταν το πραγματικό, προσυμπεφωνημένο πρόγραμμα αυτής της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός δεν είχε τη στοιχειώδη εντιμότητα να αναφερθεί σ' αυτά τα σκληρότατα μέτρα (φορολογική επιδρομή, ακρωτηριασμός συντάξεων, ιδιωτικοποιήσεις κλπ) που θα κληθούν από αύριο το πρωί να υποστούν τα λαϊκά στρώματα.

Αντ' αυτού, διάβασε μια εκτενή, πληκτική έκθεση ιδεών και ματαίων πόθων, πασχίζοντας να βρει δύο – τρία μικρούτσικα, "φιλολαϊκά" μέτρα για να καταπραύνει τις ανησυχίες των πολιτών. Το μέγιστο που κατάφερε είναι η αναστολή του ΦΠΑ 23% στα φροντιστήρια μέχρι την... κατάθεση του προϋπολογισμού, δηλαδή για λίγες εβδομάδες!

Κι εδώ, ακόμη, έφτασε να εκλιπαρεί τη Νέα Δημοκρατία να του υποδείξει "ισοδύναμα" που θα γίνουν αποδεκτά από τους πιστωτές, μια και ο ίδιος και οι συνεργάτες του φαίνεται ότι δυσκολεύονται.

Επικίνδυνα απατηλή ήταν και η άλλη "κορώνα" του πρωθυπουργού, αναφορικά με τις τράπεζες: ότι, δηλαδή, θα αντικαταστήσει το διοικητικό συμβούλιο των τραπεζών εκείνων που θα ανακεφαλαιοποιηθούν με έξοδα του κράτους.

Εάν ο Αλέξης Τσίπρας μίλαγε για εθνικοποίηση των τραπεζών, θα επρόκειτο ασφαλώς για θετικό μέτρο- έστω κι αν ερχόταν με αδικαιολόγητη καθυστέρηση.

Αλλά εδώ πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό: την αλλαγή των διοικήσεων με την ανακεφαλαιοποίηση την έχουν ήδη επιβάλει οι δανειστές μέσω του Μνημονίου, απλούστατα για να βάλουν στο χέρι τις ελληνικές τράπεζες και μέσω αυτών τις στρατηγικής σημασίας χρεωμένες επιχειρήσεις.

Ο Α. Τσίπρας και το επιτελείο του, σε συνενόνηση με την τρόικα, θα εμφανίσει ως δική του, "ριζοσπαστική" κίνηση την παράδοση των τραπεζών στον... ESM!

Όσο για το τελευταίο κομμάτι της ομιλίας του, με το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε να "επιστρέψει την εξουσία στο λαό", με αναθεώρηση του Συντάγματος, το μόνο που μπορούμε να επισημάνουμε είναι ότι δεν μπορεί κανείς να "επιστρέψει" κάτι που ήδη έχει εκχωρήσει σε τρίτους.

Η πραγματική εξουσία έχει εκχωρηθεί στον Ύπατο Αρμοστή, Μάαρτεν Φερβέι και την ακολουθία του. Ο ελληνικός λαός μπορεί να αποκτήσει κυριαρχία στον τόπο του μόνο αν ανατρέψει το ασφυκτικό καθεστώς της ξένης επιτροπείας, για να αναπνεύσει, επιτέλους, ελεύθερος.


Πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Skoda – Seat: Δείτε online αν το όχημά σας διαθέτει το «ειδικό» λογισμικό

 H Βιαμάρ ΑΕ, έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της εφαρμογή με την οποία μπορούν όλοι οι ιδιοκτήτες Skoda να ελέγξουν αν το όχημά τους διαθέτει το λογισμικό μείωσης εκπομπής ρύπων.

Πιέσετε εδώ για να δείτε online αν το όχημά σας έχει το «πειραγμενο» λογισμικό.

Επίσης στην ιστοσελίδα της Seat υπάρχει αντίστοιχη εφαρμογή όπου οι κάτοχοι των ιπασνικών αυτοκινήτων μπορούν να ελέγξουν αν το όχημά τους διαθέτει το ειδικό λογισμικό μείωσης ρύπων.

Πιέσετε εδώ για να ελέγξεται το Seat σας αν έχει το λογισμικό.

Παράλληλα στην εφαρμογή έχει αναρτηθεί και ένα μήνυμα από το εργοστάσιο της Skoda το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αγαπητοί Πελάτες και Φίλοι της ŠKODA

Πρόσφατα θα ακούσατε στις ειδήσεις για την εντατική έρευνα που διεξάγει το VW Group σχετικά με τις παρατυπίες λογισμικού που εντοπίστηκαν σε ορισμένους κινητήρες πετρελαίου.

Η ŠKODA έχει επίσης προμηθευτεί κινητήρες του VW Group με το λογισμικό αυτό και τους εγκατέστησε σε αυτοκίνητα ŠKODA.
Θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι:

Η εμπιστοσύνη των πελατών μας καθώς και του κοινού είναι και θα παραμείνει το πιο σημαντικό περιουσιακό μας στοιχείο. Λυπούμαστε βαθύτατα για το θέμα που προέκυψε.

Είναι σημαντικό για τους πελάτες μας να γνωρίζουν πως τα αυτοκίνητα τους είναι ασφαλή και κατάλληλα οδηγικά. Το παρόν θέμα αφορά αποκλειστικά το λογισμικό, και αυτό θα το διορθώσουμε. Αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη και θα καλύψουμε όλα τα κόστη που σχετίζονται με την τροποποίηση του αυτοκινήτου με τα απαραίτητα μέτρα.

Σας παρακαλούμε να λάβετε υπόψη ότι θα είναι μία χρονοβόρα διαδικασία, καθώς απαιτείται χρόνος για την απαραίτητη ανάλυση αλλά και χρόνος για την εφαρμογή των τεχνικών μέτρων.

Ολόκληρη η γκάμα των νέων αυτοκινήτων του VW Group, που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρουν συμβατούς με την οδηγία EU6 κινητήρες και πληρούν όλους τους νομικούς και περιβαλλοντικούς κανονισμούς. Το υπ’ όψιν λογισμικό δεν επηρεάζει τις επιδόσεις, την κατανάλωση ή τις εκπομπές ρύπων.

Αποκλειστικά οι κινητήρες τύπου ΕΑ189 είναι αυτοί στους οποίους εμφανίζεται το συγκεκριμένο θέμα. Το VW Group εργάζεται εντατικά προκειμένου να εξαλείψει τις αποκλίσεις αυτές μέσω τεχνικών μέτρων. Και πάλι, όμως, τονίζουμε ότι όλα τα αυτοκίνητα είναι ασφαλή και κατάλληλα οδηγικά.

Για να διαπιστώσετε εάν το αυτοκίνητο σας φέρει το εν λόγω λογισμικό σας παρακαλούμε να επισκεφτείτε τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Διανομέα ŠKODA, να καλέσετε τη Γραμμή Εξυπηρέτησης ŠKODA (210 3486600 – 210 3486700) ή συμπληρώσετε άμεσα μια ηλεκτρονική αναζήτηση στο ŠKODA recall actions app..

Oσον αφορά στη Seat επίσης υπάρχει αντίστοιχο μήνυμα του εργοστασίου όπως και στις υπόλοιπες μάρκες του ομίλου VW το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεδομένης της τρέχουσας έρευνας σχετικά με τους κινητήρες πετρελαίου της Volkswagen AG, σας ενημερώνουμε ότι όλα τα νέα αυτοκίνητα SEAT που διαθέτουν κινητήρες EU6 πληρούν τις νομικές απαιτήσεις χωρίς εξαίρεση.
Επιπλέον, θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι όλοι οι κινητήρες είναι ασφαλείς για οδήγηση. Είστε η πρώτη μας προτεραιότητα και γι’ αυτό το λόγο έχουμε αποφασίσει, ως προληπτικό μέτρο, να αναστείλουμε προσωρινά τις πωλήσεις και παραδόσεις όλων των νέων αυτοκινήτων SEAT που διαθέτουν τον κινητήρα πετρελαίου EA189 μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα της Volkswagen AG.

Μόνο τότε θα είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε πλήρως σχετικά με αυτό το θέμα και εάν το αυτοκίνητό σας επηρεάζεται ή όχι. Η Volkswagen AG εγγυάται ότι δε θα επιβαρυνθείτε με κανένα κόστος. Θα σας κρατάμε ενήμερους. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας»…



enikos

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έκθεση σοκ από το ΔΝΤ: Προβλέπει ύφεση και υψηλή ανεργία για το 2016

«Καμπανάκι» χτυπάει το ΔΝΤ στην ετήσια έκθεσή του (World Economic Outlook) επισημαίνοντας πως ο κίνδυνος για την Ελλάδα, δεν έχει αποτραπεί οριστικά, ενώ υπολογίζει ότι η ανεργία θα κυμανθεί το 2016 σε υψηλότερα από τα έως τώρα εκτιμώμενα επίπεδα.
Στην ετήσια έκθεση το ΔΝΤ προειδοποιεί ότι, παρόλο που οι κίνδυνοι έχουν περιοριστεί μετά την συμφωνία για το νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδος, αν δημιουργηθεί και πάλι αβεβαιότητα στο πολιτικό σκηνικό για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, τότε είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να προκληθούν πιέσεις στις αγορές.

Δυσμενέστερες από τις εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την εξέλιξη της ανεργίας. Σύμφωνα με το Ταμείο, η ανεργία θα διαμορφωθεί στο 26,8% εφέτος και θα ανέλθει στο 27,1% το 2016.

Ο διεθνής οργανισμός ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εκτιμώντας ότι το 2015 το ΑΕΠ της χώρας θα υποχωρήσει κατά 2,3%, ενώ το 2016 η ύφεση θα περιοριστεί στο 1,3%.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει, «οι προοπτικές για την Ελλάδα είναι σαφώς πιο δυσμενείς μετά την παρατεταμένη περίοδο αβεβαιότητας στις αρχές του έτους».

Πιο συγκεκριμένα, για το τέταρτο τρίμηνο του 2015 εκτιμά πως η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 5,4% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2014. Θετικότερο προβλέπει το ΔΝΤ το τέταρτο τρίμηνο του 2016, εκτιμώντας πως η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 3% του ΑΕΠ.

Σε μία πιο μεσοπρόθεσμη προβολή, το ΔΝΤ προβλέπει πως το 2020 η Ελλάδα θα σημειώσει ρυθμό ανάπτυξης 2,4% του ΑΕΠ.

Στο μέτωπο του πληθωρισμού το ΔΝΤ προβλέπει πως φέτος η Ελλάδα θα σημειώσει αποπληθωρισμό 0,4% και πως το 2016 ο πληθωρισμός θα είναι μηδενικός. Μεσοπρόθεσμα το ΔΝΤ προβλέπει πως το 2020 ο πληθωρισμός θα είναι στο 1,4%.

Για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει πως το 2015 θα σημειώσει πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ, το οποίο το 2016 σχεδόν θα διπλασιασθεί στο 1,5% του ΑΕΠ. Πάντως, μεσοπρόθεσμα το Ταμείο εκτιμά πως το 2020 το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών θα είναι ελλειμματικό κατά 0,2% του ΑΕΠ.

Η έκθεση του ΔΝΤ αναφέρεται αναλυτικά στους κινδύνους που επηρέασαν και επηρεάζουν τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές εστιάζοντας στις ανησυχίες σχετικά με τη δυνητική ανάπτυξη της Κίνας, στις ανησυχίες για το μέλλον της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, αλλά και στις επιπτώσεις από την απότομη μείωση των τιμών του πετρελαίου.




πηγη
 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΕΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr

Διαβάζω τις τελευταίες ημέρες στα ΜΜΕ αλλά και στα social media, την είδηση πως στο βιβλίο Ιστορίας Γενικής Παιδείας της Γ΄ Λυκείου, αναφέρεται το γειτονικό κρατίδιο της FYROM ως “Μακεδονία”. Όπως επίσης, η αθλιότητα αυτή έρχεται από την προηγούμενη σχολική χρονιά!!
Διαβάζω επίσης, πως, το ζήτημα θα τεθεί προς συζήτηση την προσεχή Τρίτη στο διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ, προκειμένου να διαβιβασθεί αίτημα αλλαγής στο υπουργείο Παιδείας. Και πως το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση μελών της ΟΛΜΕ που ζητούν από το υπουργείο Παιδείας να πάρει θέση!!

Ωστόσο, θα ήθελα για την τάξη να επισημάνω πως το γεγονός της διαστρέβλωσης της αλήθειας στο βιβλίο της Γ΄ Λυκείου, δεν είναι ούτε χθεσινό ούτε σημερινό. Μας έρχεται από το 2011, όταν υπουργός Παιδείας (αφού κατάργησαν το Εθνικής) ήταν το αλήστου μνήμης πρωτοκλασάτο στέλεχος του σοσιαληστρικού ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου. Τότε λοιπόν, ενοχλημένος βαθύτατα έγραψα άρθρο που είδε το φως της δημοσιότητας, με τίτλο: “Το υπουργείο νεοταξικής Παιδείας της κ. Διαμαντοπούλου”. Στη δική μου δε, διαδικτυακή σελίδα www.apostoloupanos.gr το ανάρτησα στις 28 Απριλίου 2011, όπως φαίνεται και στο επισυναπτόμενο σχετικό link.
http://www.apostoloupanos.gr/index.php/articles/29-2011-04-30-08-19-19

Και έγραφα ακριβώς τα εξής: «Θυμάστε την πρόταση της επιτρόπου της Ε.Ε. ( 1999-2004 ) κ. Διαμαντοπούλου περί θεσμοθέτησης της Αγγλικής γλώσσας, ως δεύτερης επίσημης γλώσσας στην Ελλάδα; Η πρόταση εκείνη ήταν πολύ πονηρή, γιατί θα σήμαινε πως η διδασκαλία των Αγγλικών ως δεύτερης επίσημης γλώσσας και η καθιέρωση της διδασκαλίας της ως βασικό μάθημα στο σχολείο θα της έδινε προτεραιότητα προκειμένου να καταστεί σε βάθος χρόνου, πρωτεύουσα γλώσσα του κράτους. Έτσι εξυπηρετούσε τα μακροχρόνια νεοταξικά και πολυπολιτισμικά σχέδια των μεντόρων της Νέας Τάξεως πραγμάτων. Με την κατάθεση της προτάσεως αυτής, που ουδέποτε αποποιήθηκε μέχρι σήμερα, όπως ήταν επακόλουθο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, όχι μόνο από την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και από τα περισσότερα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ.( Ευθυμίου, Βενιζέλος κ.α. ).

Το Μάιο του 2006 η κ. Διαμαντοπούλου κυκλοφόρησε το βιβλίο της με τίτλο «η Έξυπνη Ελλάδα» που είναι ύμνος στον κοινωνικό φιλελευθερισμό τον οποίο και η ίδια πρεσβεύει καλυπτόμενη πίσω από τον ψευδεπίγραφο μανδύα του σοσιαλισμού. Εκεί υπερασπίζεται την θέση της περί της καθιέρωσης της Αγγλικής ως δεύτερης επίσημης γλώσσας, στο κεφάλαιο «η ξένη γλώσσα ως συστατικό του ανθρωπίνου κεφαλαίου».

Από τότε μέχρι σήμερα έχει περάσει αρκετό χρονικό διάστημα και βρίσκουμε την κ. Διαμαντοπούλου, Υπουργό Παιδείας (όχι Εθνικής ) δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων να έχει ήδη καταγράψει στο πλούσιο βιογραφικό της την αποπομπή της Ελληνίδας δασκάλας Χαράς Νικοπούλου από το μειονοτικό σχολείο του Μεγάλου Δέρειου Έβρου, όπου η Χαρά προσπαθούσε να εμφυσήσει τον πατριωτισμό  στα Ελληνόπουλα και επίσης προσπαθούσε να συνενώσει τους Έλληνες με τους Πομάκους, που έχουν παραδοθεί από όλες τις Ελληνικές Κυβερνήσεις, βορά στις διαθέσεις των Τούρκων.

Ξεπερνώντας, τα πολιτικά ατοπήματα που διαπράττει με τις παρεμβάσεις της στην οργανωτική δομή της παιδείας, με τις συγχωνεύσεις σχολείων, με το νόμο των ωρομίσθιων, των αδιόριστων και τις αποσπάσεις τους, εν ονόματι της τηρήσεως του Μνημονίου, θα ήθελα να σταθώ σε δύο από τις αμέτρητες και απαράδεκτες αναφορές που γίνονται σε σχολικά βιβλία από συντακτικές ομάδες του τύπου, Θάλειας Δραγώνα με την έγκριση βεβαίως του Υπουργείου.

Η πρώτη απαράδεκτη αναφορά γίνεται στο σχολικό βιβλίο της Γ΄ Λυκείου, «Ιστορία του νεώτερου και σύγχρονου κόσμου» στην σελίδα 130 όπου υπάρχει χάρτης που αναφέρει το ψευδοκράτος των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία».

Σε περίοδο που το μείζον Εθνικό θέμα της ονομασίας της γείτονας χώρας βρίσκεται σε πολύ κρίσιμο σημείο από διαπραγματευτικής πλευράς, τέτοιες «αβλεψίες» υπονομεύουν την Εξωτερική πολιτική της χώρας και διχάζουν την μαθητιώσα νεολαία της πατρίδος μας.



2015-10-06_195512Η δεύτερη αναφορά είναι εξ ίσου σημαντική όχι μόνο για το ύποπτο περιεχόμενό της αλλά γιατί απευθύνεται στην τρυφερή ηλικία μαθητών της ΣΤ΄Δημοτικού. Πιο συγκεκριμένα στα Μαθηματικά, στο Τετράδιο εργασιών, γ΄τεύχος, στο κεφάλαιο 45 και στην παράγραφο, Δραστηριότητες με προεκτάσεις: «Ξενοφοβία», αναφέρονται τα παρακάτω: «Η Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες, λόγω της οικονομικής ανάπτυξης, έγινε τόπος προορισμού πολλών οικονομικών μεταναστών. Οι άνθρωποι αυτοί έφυγαν από τις πατρίδες τους αναζητώντας καλύτερη τύχη στη δική μας. Αν και η Ελληνική κοινωνία τους δέχτηκε και τους φιλοξένησε σαν παιδιά της, υπήρξαν κάποιες, ευτυχώς λίγες, φωνές διαμαρτυρίας. Να φύγουν οι ξένοι, φώναξαν κάποιοι, μας αλλάζουν τη σύνθεση του Ελληνικού κράτους, είπαν άλλοι. Ας πάμε λίγα χρόνια πιο πίσω στο 1913 και ας εξετάσουμε τις Εθνικότητες που ζούσαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Εθνικότητες: Έλληνες 39.956, Εβραίοι 61.439, Οθωμανοί 45.867, Βούλγαροι 6.263 και άλλοι ξένοι 4.364». Ζητούν δε, από τα παιδιά της έκτης δημοτικού να συμπληρώσουν με τα παραπάνω στοιχεία, παράπλευρο ραβδόγραμμα. http://www.pi-schools.gr/books/dimotiko/math_st/covers/teyxos_a.pdf http://www.pi-schools.gr/books/dimotiko/math_st/erg/teyxos_c.pdf

Συνεπώς, το θέμα της διαστρέβλωσης της αλήθειας στο βιβλίο της Γ΄ Λυκείου δεν είναι ούτε αυτής της σχολικής χρονιάς, αλλά ούτε της προηγούμενης. Και υπάρχουν σωρεία τέτοιων “λαθών” στα σχολικά βιβλία που σκοπό έχουν τη συστηματική παραπληροφόρηση της μαθητιώσας νεολαίας της Πατρίδας μας. Διαστρέβλωση που επιχειρείται από όλες τις κυβερνήσεις και όλα τα κόμματα, τις τελευταίες δεκαετίες!!

Από την άλλη μεριά, ποιος ασχολήθηκε με τις καταγγελίες μου για τον επηρεασμό του τρυφερού νου μαθητών της ΣΤ΄Δημοτικού, για ένα θέμα που 4-5 χρόνια μετά τη δημιουργία αυτού του σχολικού βιβλίου, η μετανάστευση έχει προσλάβει εκρηκτικές διαστάσεις και απειλεί όλη την Ευρώπη;

Κλείνοντας, να επισημάνω τον στρουθοκαμηλισμό της ΟΛΜΕ και των “προοδευτικών” καθηγητάδων!! Το θέμα με το βιβλίο της Γ΄ Λυκείου υπάρχει από το 2011!! Τι κάνατε 4 χρόνια; Έπρεπε να σας ξυπνήσουν από τον ατάραχο παχυδερμικό ύπνο σας για να κάνετε αίτημα αλλαγής στο υπουργείο Παιδείας; Και με όλες τις άλλες ανακρίβειες που έχουν τα σχολικά βιβλία; Θα περιμένετε κάποιος αναρμόδιος να σας υποδείξει, αυτά που εσείς λόγω της καθημερινότητάς σας με το αντικείμενο, θα έπρεπε να έχετε επισημάνει, αναδείξει και διορθώσει;



Αιδώς Αργείοι!!!
 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έκτακτο! «Τινάζουν» τον ΕΝΦΙΑ στον αέρα


Mε μεγάλο δημοσιονομικό κενό έρχεται αντιμέτωπο σύντομα το υπουργείο Οικονομικών, καθώς θεωρείται προκαθορισμένο πως η δικαστική απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας θα υποχρεώσει την πολιτεία να μειώσει άμεσα τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, «τινάζοντας στον αέρα» τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που θα λάβουν οι πολίτες μέσα στον Οκτώβριο.

Το ζήτημα των αντικειμενικών αξιών που έχουν οδηγήσει σε υπερφορολόγηση των ακινήτων συζητήθηκε την πρηγούμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, αν και έιχε ληφθεί ήδη απόφαση που δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Συγκεκριμένα, η νέα δίκη κατά των υπερφολογημένων αντικειμενικών έγινε αφού τελείωσε η 6μηνη προθεσμία, χωρίς να συμμορφωθεί η Πολιτεία, για να μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες στο επίπεδο των εμπορικών.

Σύμφωνα με το capital.gr, το δικαστήριο έχει μονόδρομο να διανύσει και αναμένεται να εκδώσει απόφαση κατά του Δημοσίου, το οποίο παραλείπει να αναπροσαρμόσει από το 2007 τις αντικειμενικές αξίες, ως όφειλε.

Ωστόσο, η Πολιτεία δεν έδωσε σημασία στο τελεσίγραφο του ΣτΕ, αλλά σχεδιάζει να γίνουν οι αλλαγές το 2017 (!), όταν δηλαδή θα έχει κλήσει μια 10ετία υπερφορολόγησης,αν και ο νόμος επιβάλλει τον ανά 2ετία ανακαθορισμό των αντικειμενικών αξιών.

Να σημειωθεί, πως λέγεται ότι από τα ακίνητα έχουν προϋπολογιστεί έσοδα 2,65 δισ. ευρώ για το τρέχον έτος.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δύο ακόμη συλλήψεις για τα εξοπλιστικά -Συνελήφη ο επιχειρηματίας Δαφέρμος και ο αδελφός του

Νέα εντάλματα σύλληψης εξέδωσε ο ανακριτής διαφθοράς Γ. Τσιρώνης, αυτή τη φορά για το εξοπλιστικό πρόγραμμα των Κορνέτ.

Και σε αυτό το εξοπλιστικό πρόγραμμα, σύμφωνα με τα όσα έχει πει στην απολογία του ο Αντώνης Κάντας, δόθηκε μίζα προκειμένου να πέσουν οι υπογραφές για την προμήθεια 98 αντιαρματικών εκτοξευτών μεγάλου βεληνεκούς νέας γενιάς τύπου «Κορνέτ».

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας για τη συγκεκριμένη προμήθεια διακινήθηκαν ως «μίζες» 3 εκατ. δολάρια.

Οι κατηγορίες για τις οποίες εκδόθηκαν τα εντάλματα αφορούν τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη του επιχειρηματία Κώστα Δαφέρμου, του αδελφού του Σπύρου και ενός ακόμη προσώπου.




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μέτρα ΣΟΚ κρύβει το προσχέδιο του προϋπολογισμού -Τι θα πληρώσουμε το 2016

Το σύνολο των μέτρων για το 2016 θα ανέλθει στα 4,346 δισεκατομμύρια ευρώ. Από αυτά, τα 1,851 δις. ευρώ θα προέλθουν από το σκέλος των δαπανών.

Κυριαρχεί η μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 400 εκατ. ευρώ (τα μέτρα που θα οδηγήσουν σε αυτή τη συρρίκνωση δεν έχουν εξειδικευτεί), αλλά και η μείωση του επιδόματος θέρμανσης κατά 105 εκατ. ευρώ. Ψαλίδι 258 εκατ. ευρώ προβλέπεται για τη συνταξιοδοτική δαπάνη του δημοσίου ενώ επιπλέον 464 εκατ. ευρώ είναι το «ψαλίδι» που προϋπολογίζεται από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση στους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στο σκέλος των εσόδων, τα μέτρα φτάνουν το 2016 στα 2,494 δισεκατομμύρια ευρώ. Τη μερίδα του λέοντος έχει ο ΦΠΑ (1,417 δισεκατομμύρια ευρώ) ενώ από την αναμόρφωση των συντελεστών της εισφοράς αλληλεγγύης προϋπολογίζονται επιπλέον 301 εκατ. ευρώ. Επιπλέον 361 εκατ. ευρώ θα πληρώσουν και τα νομικά πρόσωπα λόγω της αύξησης των φορολογικών συντελεστών.

Ύφεση 1,3% του ΑΕΠ και αύξηση της ανεργίας στο 25,8% προβλέπει το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2016. Το προσχέδιο το οποίο κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή, ουσιαστικά ενσωματώνει τους στόχους του μνημονίου. Έτσι, για το 2015 παραμένει η πρόβλεψη για ύφεση 2,3% ενώ η ανεργία προβλέπεται να αυξηθεί σε σχέση με το 2014 στο 25,4%. Επίσης, υπάρχει πρόβλεψη για πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ.

Για να επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος, το σύνολο των «παρεμβάσεων» στο πλαίσιο του μνημονίου, θα διαμορφωθούν στα 4,346 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το ποσό αυτό προστίθεται στα 2,033 δισεκατομμύρια ευρώ που είναι τα μέτρα του 2015 με αποτέλεσμα ο συνολικός λογαριασμός της διετίας να διαμορφώνεται στα 6,379 δισεκατομμύρια ευρώ. Για το 2016, το χρέος της γενικής κυβέρνησης αναμένεται να εκτιναχθεί στο 192,4% του ΑΕΠ



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πέφτει σημαντικά η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης - Τι γίνεται με το επίδομα

Οι εταιρίες εμπορίας καυσίμων εκτιμούν ότι στην έναρξη της χειμερινής περιόδου η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα κυμανθεί στα 85 λεπτά το λίτρο (15 Οκτωβρίου), εφόσον ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης παραμείνει στα περυσινά επίπεδα (δηλαδή 23 λεπτά ανά λίτρο). Με άλλα λόγια η τιμή του πετρελαίου αναμένεται να είναι σημαντικά χαμηλότερη σε σχέση με πέρυσι (στην έναρξη της περιόδου θέρμανσης κυμάνθηκε στο 1-1,1 ευρώ το λίτρο), μείωση που οφείλεται στην αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών του πετρελαίου.

Ανοιχτό παραμένει ωστόσο το καθεστώς που θα ισχύσει εφέτος για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης το οποίο κατά την περυσινή περίοδο ήταν 35 λεπτά ανά λίτρο πετρελαίου για τους δικαιούχους όλης της χώρας, με διαφοροποίηση της επιδοτούμενης ποσότητας ανάλογα με την κλιματική ζώνη. Η συμφωνία με τους πιστωτές προβλέπει περιορισμό του σχετικού κονδυλίου κατά 50% και τα σενάρια είναι τα εξής:

- Αν το επίδομα παραμείνει στα 35 λεπτά και περιοριστούν οι δικαιούχοι με την εφαρμογή αυστηρότερων εισοδηματικών, περιουσιακών κριτηρίων τότε η τιμή του πετρελαίου με την επιδότηση πέφτει στα 50 λεπτά το λίτρο.

-Αν μειωθεί κατά 50% το ύψος της επιδότησης χωρίς να αλλάξουν τα κριτήρια για τους δικαιούχους, τότε η τιμή με την επιδότηση πέφτει στα 68 λεπτά.

Σε χθεσινή εκδήλωση ο Σύνδεσμος των Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών παρουσίασε και το σενάριο της κατάργησης του επιδόματος θέρμανσης σε συνδυασμό με μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα 6 λεπτά το λίτρο. Στην περίπτωση αυτή η λιανική τιμή του πετρελαίου για όλους τους καταναλωτές πέφτει στα 64 λεπτά το λίτρο.

Ο πρόεδρος του ΣΕΕΠΕ Γιάννης Αλυγιζάκης παρουσίασε εκτιμήσεις του Συνδέσμου σύμφωνα με τις οποίες τα διαφυγόντα έσοδα από το λαθρεμπόριο καυσίμων κυμαίνονται από 125 εκατ. στο πιο συντηρητικό σενάριο, έως 300 εκατ. ευρώ στο πιο ακραίο σενάριο με πιο λογική εκτίμηση την απώλεια 225 εκατ. ευρώ. Οι βασικές μέθοδοι νοθείας και λαθρεμπορίου περιλαμβάνουν τη χρήση πετρελαίου θέρμανσης αντί για κίνησης, τη διακίνηση αφορολόγητου ναυτιλιακού πετρελαίου στην εσωτερική αγορά, εικονικές εξαγωγές, νοθεία βενζίνης και πετρελαίου με διαλύτες (τολουόλιο κλπ), μεθανόλη, κ.α.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου το 98% των πρατηρίων (4943 από 5062) έχουν εγκαταστήσει σύστημα ελέγχου εισροών - εκροών και το 94% (4759) έχουν συνδεθεί με το υπουργείο Οικονομικών (ΓΓΠΣ) και μεταδίδουν στοιχεία. Ωστόσο δεν έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των συστημάτων στους πωλητές πετρελαίου θέρμανσης, στις φορολογικές αποθήκες, τους σταθμούς ανεφοδιασμού αεροσκαφών ενώ εκκρεμεί η έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων για την επέκτασή τους και στις λοιπές εγκαταστάσεις διακίνησης καυσίμων και χημικών. Ο πρόεδρος του ΣΕΕΠΕ ανέφερε ωστόσο ότι τα στοιχεία που μεταδίδονται από τα πρατήρια στην ΓΓΠΣ δεν αξιολογούνται, ούτε διασταυρώνονται λόγω έλλειψης προσωπικού με αποτέλεσμα να μη γίνεται ο αναγκαίος έλεγχος.

Ο ΣΕΕΠΕ επισημαίνει ακόμη ότι η κατάργηση της επιδότησης στη μεταφορά καυσίμων στα νησιά μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον εφοδιασμό καθώς και σε εισαγωγές καυσίμων από την Τουρκία στα νησιά του Αιγαίου, ενώ σε συνδυασμό με την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ αναμένεται να πιέσει τις τιμές προς τα πάνω.

Η αγορά καυσίμων αναμένεται να κλείσει εφέτος με πτώση για έκτη συνεχόμενη χρονιά, που φθάνει σωρευτικά στο 42 % στις βενζίνες, 15 % στο πετρέλαιο κίνησης και 60 % στο πετρέλαιο θέρμανσης. Ο ΣΕΕΠΕ επισημαίνει ωστόσο ότι η ελληνική αγορά, λόγω της γεωγραφικής θέσης της χώρας, αλλά και με δεδομένο ότι η εθνική οικονομία έχει φτάσει στο ναδίρ, παρουσιάζει ενδιαφέρον και δυνητικά θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ισχυρό πεδίο ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια. Αρκεί, τονίζει, να υπάρχει ένα υγιές περιβάλλον ανταγωνισμού, που θα έπειθε σημαντικούς ομίλους του εξωτερικού να ξαναδούν την Ελλάδα ως προορισμό επενδύσεων, οι οποίες θα μπορούσαν να ξεπεράσουν σε αξία ακόμη και το ύψος των εσόδων του κράτους από την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου.





πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέα μέθοδος κάνει τα τσιπάκια... τούρμπο.

Στη βιομηχανία κατασκευής ημιαγωγών (τρανζίστορ), το μεγαλύτερο τεχνικό εμπόδιο είναι ότι υπάρχει ένα φυσικό όριο πέρα από το οποίο δεν φαίνεται δυνατό να μικρύνει άλλο το μέγεθος ενός τρανζίστορ.

Ομως ερευνητές της αμερικανικής εταιρείας ΙΒΜ ανακοίνωσαν ότι βρήκαν ένα νέο τρόπο να ξεπεράσουν το πρόβλημα, δημιουργώντας τρανζίστορ από παράλληλες σειρές νανοσωλήνων άνθρακα.

H νέα μέθοδος

Ο «πονοκέφαλος» για τους κατασκευαστές των επεξεργαστών είναι ότι όσο προσπαθούν να χωρέσουν περισσότερα και άρα μικρότερα τρανζίστορ σε ένα τσιπ, ώστε να κάνουν τον επεξεργαστή πιο γρήγορο, τόσο αυξάνεται η ηλεκτρική αντίσταση και η δημιουργία θερμότητας, πράγμα που «φρενάρει» την ταχύτητα επεξεργασίας.

Ομως οι ερευνητές ανακάλυψαν μια νέα μέθοδο σύνδεσης πολύ λεπτών μεταλλικών συρμάτων με τους νανοσωλήνες, πράγμα που επιτρέπει να συνεχιστεί η σμίκρυνση του πλάτους των συρμάτων, χωρίς να αυξηθεί η ηλεκτρική αντίσταση. Η ανακάλυψη, που αναμένεται να έχει πρακτική εφαρμογή την επόμενη δεκαετία, βασίζεται σε ένα «εξωτικό» υλικό δημιουργίας ημιαγωγών, τους νανοσωλήνες άνθρακα, το οποίο θεωρείτο πολλά υποσχόμενο, αλλά έως τώρα είχε αποδειχθεί πολύ δύσκολο στην αξιοποίησή του για την κατασκευή τρανζίστορ. Οι εν λόγω νανοσωλήνες είναι «ρολό» αποτελούμενα από άνθρακα πάχους μόνο ενός ατόμου. Η ανακάλυψη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Science».

Τα υλικά

Οι νανοσωλήνες άνθρακα είναι ένα από τα υλικά που έχει προταθεί ως διάδοχος του πυριτίου, το οποίο εδώ και πάνω από μισό αιώνα αποτελεί το προτιμώμενο υλικό από τους παραγωγούς τσιπ. «Από όλα τα πιθανά υλικά, οι νανοσωλήνες βρίσκονται στην κορυφή του καταλόγου και με διαφορά», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της IBM Research Ντάριο Γκιλ. Όπως είπε, υπάρχουν ακόμη τεχνικές δυσκολίες, αλλά η ΙΒΜ είναι αισιόδοξη ότι τελικά θα τις ξεπεράσει.

Η συνεχιζόμενη επανάσταση των υπολογιστών έχει βασιστεί σε σημαντικό βαθμό στο γεγονός ότι περίπου κάθε ένα έως δύο χρόνια διπλασιάζεται ο αριθμός των τρανζίστορ πυριτίου, τα οποία μπορούν να χωρέσουν σε ένα τσιπ πυριτίου και άρα αυξάνεται ανάλογα και η επεξεργαστική ισχύς (ο λεγόμενος «νόμος του Μουρ» που διατύπωσε ο Γκόρντον Μουρ της Intel το 1965).

Τα τσιπ αποτελούνται από μεταλλικά σύρματα και τρανζίστορ με βάση ένα υλικό κατάλληλο για ημιαγωγό του ρεύματος. Οι σημερινοί μικροεπεξεργαστές περιέχουν δισεκατομμύρια τρανζίστορ-διακόπτες που ανοιγοκλείνουν σε δισεκατομμυριοστά του δευτερολέπτου. Υπάρχουν πια τρανζίστορ που είναι μικρότερα και από έναν βιολογικό ιό.

Ομως κατά την τελευταία δεκαετία οι επιδόσεις των «τσιπ» -τα οποία παράγονται με τη βιομηχανική τεχνική της φωτολιθογραφίας- δεν αυξάνονται πια με τον ίδιο ρυθμό, ενώ πιο πρόσφατα και το κόστος των τρανζίστορ σταμάτησε να μειώνεται με κάθε νέα γενιά τους. Οι νανοσωλήνες άνθρακα έρχονται να φέρουν μια αναγκαία νότα αισιοδοξίας στη βιομηχανία των επεξεργαστών. Στο απώτερο μέλλον, άλλες ακόμη πιο προχωρημένες μέθοδοι, όπως η κβαντική υπολογιστική και η σπιντρονική, φιλοδοξούν να «απογειώσουν» πραγματικά τις δυνατότητες των επεξεργαστών.







Πηγή


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι θα περιλαμβάνει ο νέος νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών;

Με βάση πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές, ο νέος νόμος θα είναι επικαιροποίηση του νόμου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που ίσχυσε το 2014.

Ο νέος νόμος λογικά πρέπει να είναι έτοιμος έως τις 15 Οκτωβρίου, ωστόσο απομένουν ακόμη 9 ημέρες και δεν έχει ξεκινήσει διαβούλευση με την τρόικα.

Οι βασικές παράμετροι του νόμου θα είναι:

1) Οι τιμές των αυξήσεων κεφαλαίου θα καθορίζονται μάλλον με βάση το ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί στο book building, δηλαδή στο βιβλίο προσφορών, κατά τη διαδικασία υλοποίησης της αύξησης κεφαλαίου.

Με βάση το νόμο του 2013 η τιμή των αμκ καθοριζόταν με τις εξής δύο παραμέτρους:

Α) Μέσος όρος 50 συνεδριάσεων στο χρηματιστήριο μείον -50% discount

Β) Τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή μείον ένα discount που θα το καθόριζε η αγορά.
Λόγω της δραματικής πτώσης των τραπεζικών μετοχών προκύπτει το εξής, ακόμη και με βάση τον μέσο όρο των τελευταίων 50 συνεδριάσεων μείον discount -50% οι τιμές που διαμορφώνονται είναι υψηλότερες από τις τρέχουσες οπότε δημιουργείται τεχνικό πρόβλημα.

Το πιθανότερο σενάριο είναι να υιοθετηθεί το μοντέλο της Eurobank στην αύξηση κεφαλαίου του 2014, όπου η τιμή δεν καθορίστηκε διοικητικά με ένα μαθηματικό τύπο αλλά με βάση την ζήτηση όταν άνοιξε το βιβλίο προσφορών της αύξησης.

Να σημειωθεί ότι η δραματική πτώση των χρηματιστηριακών τιμών πέραν της ανησυχίας που υποκρύπτει για το ύψος της ανακεφαλαιοποίησης έχει αφομοιώσει και μέρος του discount που θα εμπεριέχουν οι τιμές των αμκ.

2) Προφανώς θα υπάρξουν καθολικά reverse split.

3) Για το δυσμενές σενάριο έχουν εξεταστεί δύο λύσεις, μετατρέψιμα ομολογιακά cocos με επιτόκιο από 7% έως 9,3% και calls options, δηλαδή για τις μετοχές που θα αποκτήσει το ΤΧΣ οι τράπεζες να έχουν δικαίωμα επαναγοράς -προαιρετικά.

Το πιθανότερο σενάριο σε αυτή την φάση θεωρείται το cocos, ωστόσο θα εξαρτηθεί κυρίως από το ύψος της ανακεφαλαιοποίησης.

Ορισμένα σχέδια που είχαν υπάρξει να εγγυηθεί το κουπόνι των μετατρέψιμων ομολόγων cocos ο ESM ως σενάριο έχει αποκλειστεί γιατί εμπίπτει στο state aid δηλαδή, στις κρατικές ενισχύσεις.

Με βάση όλες τις ενδείξεις το επιτόκιο θα είναι στο πάνω εύρος, δηλαδή κοντά στο 9%.

4) Θα ενσωματωθεί πλήρως ο νόμος της BRRD, δηλαδή ο νόμος για το bail in και την εξυγίανση – resolution – στον νέο νόμο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

5) Δεν θα περιλαμβάνεται παράμετρος για τα warrants.
Το αρχικό σχέδιο που είχε εξεταστεί, δηλαδή να υπάρξει δημόσια πρόταση από το ΤΧΣ προς τους κατόχους των warrants, έχει εγκαταλειφθεί και προκρίνεται η λύση να αφεθούν να λήξουν έως το 2018 χωρίς να εξασκηθούν.

6) Θα υπάρχει πιο αυξημένη συμμετοχή στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών από το ΤΧΣ και ταυτόχρονα μέσω της BRRD θα υπάρχουν ειδικοί επόπτες –τύπου επιτρόπου– όπου θα ελέγχουν όλες τις διοικητικές αποφάσεις των τραπεζών.
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πάνω από 5 εκατ. Ελληνες δηλώνουν ετήσιο ατομικό εισόδημα κάτω των 12.000

Τα στοιχεία των φετινών φορολογικών δηλώσεων φανερώνουν την περεταίρω εξαφάνιση της μεσαίας τάξης.

Μαζική μετατόπιση των εισοδημάτων στα χαμηλότερα στρώματα δείχνουν τα στοιχεία από τις φορολογικές δηλώσεις.

Από τα σχεδόν έξι εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν μέχρι τα τέλη Αυγούστου τα 3,7 εκατ. εμφανίζουν οικογενειακές αποδοχές κάτω από τα 12.000 ευρώ, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Καθημερινή.

Πιο συγκεκριμένα, στις περίπου 5,9 εκατ. δηλώσεις, το 62,82% ήταν στα επίπεδα ή και χαμηλότερα ακόμη των 12.000€.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το ποσοστό των χαμηλοεισοδηματιών έχει αυξηθεί από το 2010 κατά 14 μονάδες. Πριν από πέντε χρόνια ο αριθμός των φορολογουμένων με οικογενειακό εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ ήταν 2,782 εκατ. άτομα, δηλαδή περίπου ένα εκατομμύριο λιγότερα σε σχέση με σήμερα.

Τα παραπάνω στοιχεία καταδεικνύουν ότι τα τελευταία χρόνια έχει «εξαφανιστεί» ένα ποσό της τάξης των 8 δισ. ευρώ, το οποίο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο καλούνται να καλύψουν 2,2 εκατ. νοικοκυριά τα οποία δηλώνουν περισσότερα από 1.000 ευρώ τον μήνα.

Όπως τονίζει η εφημερίδα Καθημερινή, τα στοιχεία που αναφέρθηκαν αφορούν σε οικογενειακό και όχι ατομικό εισόδημα. Στην πραγματικότητα, ο αριθμός των φορολογουμένων με ατομικό εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ ξεπερνάει τα 5 εκατομμύρια σε σύνολο περίπου οκτώ εκατομμυρίων φορολογουμένων.

Πιο αναλυτικά τα στοιχεία για τα εισοδήματα που δηλώθηκαν έχουν ως εξής:

– Οι έχοντες οικογενειακό εισόδημα από 100.000 ευρώ και πάνω, από 38.549 που ήταν το 2010, περιορίστηκαν σε 25.000 το 2014. Ήδη σε εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ ο φορολογικός συντελεστής φτάνει ακόμη και στο 48%.

– Οι έχοντες οικογενειακό εισόδημα από 50 έως 100.000 ευρώ περιορίστηκαν σε μόλις 110.000 από 244.884 που ήταν το 2010. Αντίστοιχα, το εισόδημα που μοιράζονται, από τα 15,8 δισ. ευρώ το 2010 ψαλιδίστηκε στα 7,1 δισ. ευρώ το 2014.

– Στο κλιμάκιο από τις 30.000 έως τις 50.000 ευρώ κατατάσσονται πλέον 400 χιλιάδες οικογένειες από 604 χιλιάδες που ήταν το 2010. Και σε αυτό το κλιμάκιο εμφανίζεται κατάρρευση δηλωθέντος εισοδήματος: από τα 23 δισ. ευρώ το 2010 στα 14 δισ. ευρώ το 2014.

– Ο έχοντες εισόδημα από 20.000 έως 30.000 ευρώ είναι πλέον 555.000 από 752.086 το 2010 (πάντοτε οικογενειακά). Και σε αυτήν την κατηγορία, το εισόδημα κατέρρευσε από τα 18,4 δισ. ευρώ το 2010 στα 14 δισ. ευρώ το 2014.

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι η λεγόμενη «μεσαία τάξη», οι έχοντες, δηλαδή, οικογενειακά εισοδήματα από 20.000-50.000 ευρώ, έχουν υποστεί τεράστιες συνέπειες από την κρίση, χάνοντας πάνω από το 30% του εισοδήματός τους.
 


Πηγή
 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι νέες αλλαγές στα capital controls

Ανοίγει ο δρόμος για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων από το εξωτερικό.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου ανοίγει ο δρόμος για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων από το εξωτερικό.
 

Συγκεκριμένα η προηγούμενη απόφαση που τροποποιήθηκε εξαιρούσε από τους περιορισμούς την «είσπραξη σε μετρητά τουλάχιστον ισόποσου ποσού από πελάτες τους (σ.σ πελάτες των τραπεζών) − πληρωτές εμβασμάτων προς το εξωτερικό, έως κατ’ ανώτατο του ποσού των χιλίων οκτακοσίων (1.800) ευρώ ανά πελάτη τους− δικαιούχο εμβάσματος, ανά ημερολογιακό μήνα».

Πλέον, σύμφωνα με τη νέα απόφαση που υπέγραψε ο κ. Τσακαλώτος δεν υφίσταται ο περιορισμός των 1.800 ευρώ. Στην επίμαχη παράγραφο αναφέρεται ότι «η δεύτερη υποπερίπτωση της περίπτωσης της παραγράφου 11 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 18ης Ιουλίου 2015, (ΦΕΚ Α΄ 84), όπως τροποποιήθηκε με την περίπτωση θ΄ της ανωτέρω απόφασης, αντικαθίσταται ως εξής: «ii) είσπραξη σε μετρητά τουλάχιστον ισόποσου ποσού από πελάτες τους−πληρωτές εμβασμάτων προς το εξωτερικό».

Αλλαγές έρχονται και στις συναλλαγές νομικών προσώπων και ελεύθερων επαγγελματιών προς το εξωτερικό, το ύψος των οποίων δεν υπερβαίνει τις 5.000 ευρώ ανά πελάτη και μέρα.

Συγκεκριμένα, στη απόφαση πλέον αναφέρεται ότι «συναλλαγές νομικών προσώπων ή επιτηδευματιών προς το εξωτερικό στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, που δεν υπερβαίνουν τις πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ η καθεμία, κατόπιν προσκόμισης των σχετικών τιμολογίων και λοιπών παραστατικών και δικαιολογητικών, τα οποία θα συνοδεύονται υποχρεωτικά από υπεύθυνη δήλωση με την οποία τα ανωτέρω πρόσωπα δηλώνουν ότι τα ως άνω προσκομισθέντα έγγραφα είναι γνήσια και δεν έχουν προσκομισθεί σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα.

Οι ως άνω συναλλαγές θα διεκπεραιώνονται απευθείας από το δίκτυο των καταστημάτων των πιστωτικών ιδρυμάτων, με πίστωση λογαριασμού του αντισυμβαλλομένου και θα υπολογίζονται εντός του εβδομαδιαίου ορίου που ορίζεται από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών για το κάθε πιστωτικό ίδρυμα».


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τσίπρας Νο 2: Στο μόνο που…έμοιαζε ήταν η ασάφεια των όσων είπε

Tις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης που προέκυψε από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου παρουσίασε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας. Με μισή ώρα ανέβηκε ο πρωθυπουργός στο βήμα της Βουλής. «Έχουμε στόχο στο τέλος της τετραετίας να έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια νέα Ελλάδα» υπογράμμισε, προσθέτοντας πως «θα είναι μια δύσκολη, αλλά και ελπιδοφόρα πολιτική περίοδος, γεμάτη προκλήσεις».

Για μία ακόμη φορά, μιλώντας στο ελληνικό Κοινοβούλιο, είπε πως η κυβέρνηση έχει από το λαό ισχυρή εντολή τετραετίας και πως «έχουμε σαφή εντολή να ξεφύγουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα από τη βάσανο της Επιτροπείας». Μετά από 7 μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (της πρώτης θητείας) το ουσιαστικά κοινό σημείο ήταν η παροχολογία, η ασάφεια και οι γενοκολογίες! Βέβαια, να υπενθυμίσουμε ότι ανάμεσα σε αυτές τις δύο περιόδους είχαμε τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος που έφερε το  τρίτο μνημόνιο, το βαρύτερο από όλα. Η χρεωκοπία και η επιβολή capital controls αποτελούν ήδη μαύρες σελίδες στην ιστορία της χώρας μέσα σε μόλις 7 μήνες διακυβέρνησης.
Διασύρθηκε ολόκληρη η αριστερά ως σύνολο αξιών για την δημιουργική ασάφεια του Βαρουφάκη και της διαπραγματευτικής τακτικής. Επίσης, το μνημόνιο που έφερε ο Αλέξης Τσίπρας έφερε τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε αναλυτικά βασικά σημεία από τις δύο ομιλίες κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης τον Φεβρουάριου του 1015 και τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου  

Οκτώβριος 2015

«Η νέα συμφωνία με τους δανειστές θέτει ευνοϊκότερο δημοσιονομικό πλαίσιο» Αναφερόμενος και πάλι στο μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας το χαρακτήρισε ως «νέα συμφωνία με τους δανειστές», η οποία θέτει αναμφίβολα ένα ευνοϊκότερο δημοσιονομικό πλαίσιο.

«Στόχος μας είναι να τραβήξουμε ένα δρόμο διαφορετικό από αυτόν που προτείνουν οι συντηρητικές αντιλήψεις της ελληνικής και ευρωπαϊκής ελίτ. Στόχος μας να ανοίξουμε το δρόμο για ένα νέο οικονομικό και παραγωγικό μοντέλο» είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στους στόχους της κυβέρνησης όπως προέκυψε από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά στο πώς ευελπιστεί η κυβέρνηση να κάνει τα πρώτα της βήματα, ο πρωθυπουργός είπε πως θα πρέπει να διασφαλιστεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, όπως και να ανακτηθεί η πρόσβαση στις αγορές δανεισμού.

«Αναγκαία συνθήκη» η υλοποίηση της συμφωνίας

Αναγκαία συνθήκη μεν, αλλά από μόνη της δεν είναι και ικανή, είπε ο πρωθυπουργός για την υλοποίηση της συμφωνίας. «Χρειάζεται ένα πλέγμα παράλληλων ενεργειών, με χρονικό ορίζοντα τους επόμενους 20 μήνες» διεμήνυσε.

Το «κλειδί» που θα ανοίξει την πόρτα της απομείωσης του χρέους, αλλά και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, είναι «να προχωρήσουμε χωρίς χρονοτριβή στην πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος», όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Το α” εξάμηνο του 2016 θα είναι το εξάμηνο της επιστροφής της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, σύμφωνα με όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, ενώ διευκρίνισε πως το μεγάλο στοίχημα είναι «να προστατεύσουμε την ήδη εύθραυστη κοινωνική συνοχή και τις κεκτημένες εργασιακές σχέσεις».

Κατά τον κ. Τσίπρα, τρεις είναι οι άμεσες προτεραιότητες μετά την ταχεία και επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης: Η απομείωση του χρέους, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Ο ίδιος δήλωσε πως η κυβέρνηση θα προτείνει επιμήκυνση των πληρωμών και μετατροπή των επιτοκίων σε σταθερά.

«Η υλοποίηση της συμφωνίας δεν αμφισβητείται. Υπάρχουν όμως ακόμα σημεία ανοιχτά, στα οποία είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε σκληρή μάχη, με σχέδιο και αντιπροτάσεις» υπογράμμισε.

Τελευταία ευκαιρία για την εξυγίανση των ελληνικών τραπεζών

«Η νέα συμφωνία προβλέπει κεφάλαια έως 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος» δήλωσε ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει πως «είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία για την εξυγίανση των ελληνικών τραπεζών, καθώς οι προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις απέτυχαν παταγωδώς». Παράλληλα, δεν δίστασε να διευκρινίσει πως οι τράπεζες που θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση με χρήματα του ελληνικού Δημοσίου θα έχουν και το αντίστοιχο μάνατζμεντ.
Νέα εξαγγελεία από τον πρωθυπουργό ήταν η δήλωση πως η κυβέρνηση σκοπεύει να συγκροτήσει ειδικό φορέα προσέλκυσης επενδύσεων.

Κόκκινα δάνεια, εργασιακά και ιδιωτικοποιήσεις

«Έχουμε μπροστά μας μεγάλες μάχες» είπε ο κ. Τσίπρας και εξήγησε: «Η πρώτη είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων, διασφαλίζοντας την προστασία της α” κατοικίας, για αυτό το λόγο θα δημιουργηθεί φορέας διαχείρισης των κόκκινων δανείων. Στα εργασιακά, κύριος στόχος μας είναι η επαναφορά του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Σταθερός είναι ο στόχος μας για τη σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού».

Ο πρωθυπουργός θεωρεί υποχρέωση της κυβέρνησης να διασφαλίσει τη διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ, προσθέτωντας πως στόχος είναι η δημιουργία φορέα για την αξιοποίηση και όχι την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Εξάλλου, τη δέσμευση πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην αναστολή της εφαρμογής του μέτρου του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου και την ψήφιση του προϋπολογισμού, ώστε να αναζητηθούν ισοδύναμα, εξέφρασε ο πρωθυπουργός.

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός είπε: «Αν έχετε ισοδύναμα να προτείνετε, είμαστε εδώ να τα ακούσουμε» ενώ εκείνη την ώρα κοίταξε τον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του είπε: «Μιλάμε εδώ και καιρό. Εύχομαι να είστε εσείς που θα μου προτείνετε ισοδύναμα».

Από τι εξαρτάται η ανάκαμψη της οικονομίας

Η ανάκαμψη της οικονομίας εξαρτάται από το φορολογικό σύστημα και τους όρους χρηματοδότησης, όπως είπε ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει πως το ελληνικό κράτος διαθέτει ένα από τα πιο πολυδαίδαλα και δυσλειτουργικά φορολογικά συστήματα στην Ευρώπη. Ο όρος «σύστημα» είναι ευφημισμός, λέγοντας πως στόχος η δημιουργία ενός απλού και δίκαου φορολογικού συστήματος.

Ο ίδιος σημείωσε πως πρέπει να αποκατασταθεί η ροή της χρηματοδότησης προς την πραγματική οικονομία, ενώ τεράστιας σημασίας είναι η απορρόφηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. «Στόχος μας, να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ 2007-2013, αλλά και από το 2014-2020» είπε χαρακτηριστικά.

Ο «μεγάλος ασθενής» είναι η δημόσια διοίκηση, που βρίσκεται πολλά χρόνια πίσω, όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρωθυπουργός, που έσπευσε να διευκρινίσει πως «αν το νέο παραγωγικό μοντέλο είναι ο μεγάλος στόχος για τα επόμενα χρόνια, τότε η δημόσια διοίκηση είναι το εργαλείο», ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις για τη μείωση του γραφειοκρατικού φόρτου για πολίτες και επιχειρήσεις.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο που ο πρωθυπουργός ανεβαίνει στο βήμα της Βουλής για να προβεί σε προγραμματικες δηλώσεις, με αυτές της πρώτης του κυβέρνησης να μην είχαν καμία εφαρμογή στην πράξη. Τουναντίον οι πολιτικές της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδήγησαν στο τρίτο και πιο σκληρό μνημόνιο.

Φεβρουάριος 2015

Σε μια ομιλία διανθισμένη με αρκετές πατριωτικές αναφορές, που εξέλαβαν κατά την κατάληξή της και έναν προσωπικό συγκινησιακό τόνο, ο νέος πρωθυπουργός επισκόπησε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα που ελάχιστα απέκλινε από τις περσινές εξαγγελίες του στη Θεσσαλονίκη, και που σε διακριτό βαθμό βασίζεται στη συνειδητή στήριξη των ίδιων των πολιτών για την επιτυχία του.

Πιο συγκεκριμένα, το κυβερνητικό πρόγραμμα που επισκόπησε ο Αλέξης Τσίπρας, περιλαμβάνει μεν την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, αλλά με σταδική την εφαρμογή του μέχρι και το έτος 2016, προκειμένου να προλάβει η αγορά να το ενσωματώσει. Εξάλλου, η επ” αόριστον αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας που προβλεπόταν στο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» μετατρέπεται τώρα σε απαγόρευσή τους μέχρι τη συγκρότηση ενός ενδιάμεσου φορέα για τη διαχείριση των «κόκκινων δανείων» που θα μεριμνά και για την μη επιβάρυνση των τραπεζικών ισολογισμών. Στην ίδια απαγόρευση υπάγονται και οι μεταβιβάσεις (χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του οφειλέτη) ενυπόθηκων δανείων, «σε μη αναγνωρισμένα τραπεζικά ιδρύματα, σε Έλληνες ή ξένους κερδοσκόπους».

Ο πρωθυπουργός, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων την κατάργηση του αδικήματος της μη πληρωμής οφειλών προς το Δημόσιο ως διαρκούς αδικήματος, («κάτι που σέρνει πολίτες καθημερινά στα κρατητήρια»), όπως επίσης και την άρση του «καθεστώτος έκτακτης ανάγκης ενάντια σε μικρά και μεσαία εισοδήματα» και τις αναγκαστικές εκτελέσεις που το συνοδεύουν. Επαναβεβαιώνοντας ωστόσο την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για το τρέχον έτος, κάλεσε τους Έλληνες πολίτες «να βάλουν πλάτη» και «να ανταποκριθούν στην εθνική προσπάθεια» καταβάλλοντας τις τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ που αντιστοιχούν στο έτος 2014.

Σε σχέσεις εμπιστοσύνης παρέπεμπαν και οι εξαγγελίες του Αλ. Τσίπρα για τη διαχείριση του έμψυχου δυναμικού του δημοσίου τομέα: Ο πρωθυπουργός, δεσμεύτηκε για λογαριασμό της νέας κυβέρνησης, να δείξει «αμέριστη εμπιστοσύνη στους δημοσίους υπαλλήλους, που σε αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να εξυπηρετήσουν πολίτες και επιχειρήσεις», και ανήγγειλε την κατάργηση του σημερινού «εκδικητικού δικαίου» που τους αφορά, με ένα καινούργιο πειθαρχικό δίκαιο. Από την άλλη ωστόσο, ο Αλ. Τσίπρας, ανακοίνωσε την «άμεση προώθηση ρύθμισης για αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων με αντικειμενικά κριτήρια» και την αλλαγή του συστήματος επιλογής προϊσταμένων, «κόβοντας το γόρδιο δεσμό μεταξύ κομμάτων και κρατικού μηχανισμού».

«Πρώτη προτεραιότητα από την Τετάρτη, είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως δεσμευτήκαμε προεκλογικά» ανέφερε ο πρωθυπουργός. Τα μέτρα περιλαμβάνουν «δωρεάν σίτιση, παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στις χιλιάδες οικογένειες που έπεσαν θύματα της πιο σκληρής βαρβαρότητας τα τελευταία πέντε χρόνια». Η κυβέρνηση θα αποκαταστήσει και τις μεγάλες αδικίες που σημειώθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, επαναπροσλαμβάνοντας τις καθαρίστριες των υπουργείων, τους σχολικούς φύλακες και τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ- κάτι που δεν πρόκειται να επιβαρύνει τον Προϋπολογισμό, εφόσον οι εν λόγω αποκαταστάσεις θα γίνουν στο πλαίσιο των προσλήψεων που ήδη προβλέπονται στον Προϋπολογισμό του 2015. Στο ίδιο πλαίσιο, θα επανασυσταθεί με νόμο και από μηδενική βάση η ΕΡΤ, με τη χρήση αποκλειστικά του ανταποδοτικού τέλους της ΔΕΗ, χωρίς ρεβανσισμούς, χωρίς προχειρότητες και σπατάλες, σκανδαλώδεις συμβάσεις, κάστες προνομίων και προκλητικές αμοιβές».

Από την άλλη, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε αποφασισμένος να «αποσυμφορήσει» τη δημόσια διοίκηση από τις «στρατιές των συμβούλων και μετακλητών υπαλλήλων των υπουργών» και να μειώσει τα προνόμια των τελευταίων. Πλέον χαρακτηριστική, υπήρξε η προτροπή του προς την πρόεδρο της Βουλής, «να επανεξετάσει το προνόμιο του βουλευτικού αυτοκινήτου, γιατί δεν πιστεύω πως οι βουλευτές στερούνται της δυνατότητας να μετακινούνται με τα δικά τους έξοδα».

Φορολογικό σύστημα

Σε σχέση με το φορολογικό σύστημα, ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύστηκε να υπάρξει «σταθερό, απλό και δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα κατανέμει ισότιμα τα βάρη και θα δημιουργεί ταυτόχρονα την αίσθηση της ασφάλειας για τις μακρόχρονες επενδύσεις», με τη φορολογική επιβάρυνση σε ατομικό επίπεδο, να μετατίθεται «στα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα». Το αφορολόγητο όριο τίθεται στις 12.000 ευρώ ενώ προχωρά και η κατάστρωση του Περιουσιολογίου. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί πρόκειται να ενισχυθούν και θα υπάρξει διαρκής εκπαίδευση του προσωπικού τους, παράλληλα ωστόσο με αυστηρές τιμωρίες για όσους παραβαίνουν το καθήκον τους. «Βάζουμε τέλος στη βιομηχανία χαριστικών τροπολογιών και εξαιρέσεων, και κάθε αλλαγή του φορολογικού δικαίου θα κωδικοποιείται άμεσα. Προχωράμε άμεσα σε μέτρα για ρύθμιση των οφειλών στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, με εκατό δόσεις χωρίς γραφειοκρατικές προϋποθέσεις και διαδικασίες».

Ειδικότερα τόνισε: «Δεσμευόμαστε να επεξεργαστούμε και να υιοθετήσουμε ένα σταθερό, απλό και δίκαιο φορολογικό σύστημα, που θα κατανέμει ισότιμα τα βάρη και θα δημιουργεί ταυτόχρονα την αίσθηση της ασφάλειας που είναι αναγκαία για τις μακροπρόθεσμες στρατηγικές επενδύσεις. Συγκεκριμένα, καθιερώνουμε ενιαία και προοδευτική φορολογική κλίμακα χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους, μεταθέτοντας το βάρος στα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα.

Θεσπίζουμε το αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ.
Προχωράμε στην καταγραφή των περιουσιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μέσω του Περιουσιολογίου που θα δίνει σαφή εικόνα για τη φοροδοτική ικανότητα πολιτών και επιχειρήσεων.

ΕΝΦΙΑ

Καταργούμε τον ΕΝΦΙΑ από το 2015 και τον αντικαθιστούμε με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

Θέλω, όμως, εδώ να είμαι ξεκάθαρος. Καλώ όλους τους πολίτες στις παρούσες συνθήκες και με δεδομένες τις ασφυκτικές πιέσεις που υφιστάμεθα να ανταποκριθούν στην εθνική προσπάθεια και να καταβάλουν τις τελευταίες δόσεις που αντιστοιχούν στο φόρο του 2014.
Το 2015, όμως, δεν θα υπάρχει ΕΝΦΙΑ. Και αυτό είναι δέσμευση.

Ενισχύουμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, επενδύοντας στη διαρκή εκπαίδευση του προσωπικού και στην αναβάθμιση των πληροφοριακών δομών. Παίρνουμε αυστηρά μέτρα ελέγχου της φορολογικής διοίκησης και επιβάλλουμε αυστηρές τιμωρίες σε όσους παραβαίνουν το καθήκον τους. Βάζουμε τέλος στη βιομηχανία των χαριστικών τροπολογιών και εξαιρέσεων. Κάθε αλλαγή του φορολογικού δικαίου θα κωδικοποιείται πλέον άμεσα με ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιών.

Η μεγάλη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος είναι η εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση για την αναπτυξιακή ώθηση που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία, αλλά και για την ανακούφιση μισθωτών, συνταξιούχων και μικρομεσαίων. Αυτό, όμως, απαιτεί χρόνο. Η επανεκκίνηση, όμως, της οικονομίας και η ανακούφιση των θυμάτων της κρίσης είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς ολιγωρίες, χωρίς αμφιταλαντεύσεις.

Το ίδιο άμεση είναι και η ανάγκη να ενισχυθούν τα δημόσια έσοδα. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ιδιωτών προς το δημόσιο αγγίζουν το ποσό των 72.000.000.000 ευρώ από 30.000.000.000 ευρώ που ήταν περίπου το 2009. Πρόκειται για μία αιμορραγία που δημιουργεί ανυπέρβλητες δυσκολίες και υπονομεύει τη διαπραγματευτική μας δύναμη, την ανεξαρτησία της χώρας και αποδεικνύει ταυτόχρονα και την παταγώδη αποτυχία των μνημονίων.

Για αυτό το λόγο, προχωράμε άμεσα σε μέτρα για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Θεσπίζουμε τις 100 δόσεις για τη διευκόλυνση εξόφλησης των οφειλόμενων χωρίς γραφειοκρατικές προϋποθέσεις και βραδείς διαδικασίες. “Αμεσα καταργούμε τη ρύθμιση που μετατρέπει αντισυνταγματικά το αδίκημα της μη πληρωμής χρεών προς το δημόσιο σε διαρκές, προκειμένου να σταματήσει αυτός ο εξευτελισμός των οφειλετών που σύρονται καθημερινά στα κρατητήρια.

Ο νόμος θα εφαρμόζεται, αλλά με όλες τις δικονομικές εγγυήσεις που προστατεύουν κατοχυρωμένα δικαιώματα.

Επαναφέρουμε όλες τις δικονομικές εγγυήσεις προστασίας από την αναγκαστική εκτέλεση σε βάρος της περιουσίας των πολιτών και σταματάμε το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που επέβαλλαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις σε βάρος των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων».

Φοροδιαφυγή

«Ήδη γνωρίζετε ότι συγκροτήσαμε ειδικό χαρτοφυλάκιο για τον επιχειρησιακό συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών και ελεγκτικών μηχανισμών που θα οργανώσει τη στρατηγική μας σε αυτόν τον ακήρυχτο πόλεμο. Γνωρίζουμε ότι βάζουμε τον πήχη ψηλά, αλλά δεν μας επιτρέπεται τίποτα λιγότερο από αυτό.

Σε αυτό το πλαίσιο, πρώτον, κινητοποιούμε άμεσα το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, ώστε να ελεγχθούν κατά προτεραιότητα οι λίστες των μεγαλοκαταθετών, η λίστα της αρχής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες, η περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, η λίστα Λιχτενστάιν.

Δεύτερον, συστήνουμε Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου Τελωνείων και κινητοποιούμε όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες και Σώματα για την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνού και πετρελαίου, που οδηγεί σε ετήσια απώλεια εσόδων του ελληνικού δημοσίου, σύμφωνα με έγκυρες εκτιμήσεις, μεγαλύτερη από ενάμισι δισεκατομμύριο ευρώ κατ’Α έτος.

Τρίτον, υιοθετούμε τις πλέον σύγχρονες πρακτικές για τον εντοπισμό της αφορολόγητης ύλης που προέρχεται από τριγωνικές και ενδοομιλικές συναλλαγές.

Τέταρτον, κινητοποιούμε το Σώμα Επιθεώρησης Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τον έλεγχο της νομιμότητας των δημοσίων συμβάσεων και των προμηθευτών του δημοσίου, για να μπει επιτέλους ένα τέλος στις υπερτιμολογήσεις και στις μίζες.

Πέμπτον, βάζουμε τέλος στα θαλασσοδάνεια που χρησιμοποιούνται συνήθως για την εξυπηρέτηση σκοτεινών σκοπιμοτήτων και συντήρησης ενός ολιγαρχικού καθεστώτος.

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, η νέα Κυβέρνηση εγγυάται ότι σε αυτόν τον τόπο θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Δεν βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν, δεν διαγράφουμε το αμαρτωλό παρελθόν, δεν δίνουμε συγχωροχάρτι σε κανέναν.

Καταργούμε άμεσα τις ούτως ή άλλως αντισυνταγματικές διατάξεις που παρέχουν ασυλία στα διοικητικά συμβούλια του ΤΑΙΠΕΔ και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της Τράπεζας της Ελλάδας».

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι θα ελεγχθεί σε βάθος το psi προκειμένου, όπως είπε, να γίνει καταλογισμός ευθυνών για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.

Ο πρωθυπουργός, δεσμεύτηκε για λογαριασμό της κυβέρνησής του, να στηρίξει τις ιδιωτικές επενδύσεις, εκφράζοντας την επιθυμία «να παίξουν κομβικό ρόλο στην αναπτυξιακή προσπάθεια». Η αντίθεση της κυβέρνησης αφορά μονάχα το ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου προκειμένου να καλυφθούν τρέχουσες ανάγκες, ή να εξυπηρετηθεί η «μαύρη τρύπα του χρέους»:

«Δεν παραχωρούμε, δεν ξεπουλάμε τα δίκτυα και τις υποδομές της χώρας, τον φυσικό και ορυκτό μας πλούτο- γιατί είναι άλλο η αξιοποίηση του εθνικού κεφαλαίου και άλλο το ξεπούλημα. Κάθε πρόταση για αξιοποίηση, θα προωθείται συγκεκριμένα στον βαθμό που εγγυάται τα δικαιώματα των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος και θα είναι προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος» ανέφερε ο πρωθυπουργός. Σε ό,τι αφορά δε, τις δημόσιες συμβάσεις, ο Αλ. Τσίπρας εξήγγειλε την κινητοποίηση του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών για τον έλεγχό τους, προκειμένου να μπει τέλος στις υπερτιμολογήσεις. «Βάζουμε τέλος στα θαλασσοδάνεια που χρησιμοποιούνται για τη συντήρηση ενός ολιγαρχικού καθεστώτος» ανέφερε, ενώ ρητή υπήρξε και η αναφορά του και στα «χαριστικά δάνεια που παραχωρούνται με αδιαφανείς όρους στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα»- ένα καθεστώς για το οποίο δεσμεύτηκε να μπει πλέον τέλος.

«Το μνημονιακό πρόγραμμα απέτυχε» διατράνωσε ο Αλέξης Τσίπρας. «Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα, είναι μία συμφωνία που θα απελευθερώσει αναπτυξιακές δράσεις, που θα συνδυάζουν τη μικρή, μεσαία και μεγάλη ιδιωτική πρωτοβουλία, καθώς κίνητρα για επενδύσεις» μαζί με ένα «ισχυρό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, που δεν πρέπει να προσμετράται στο έλλειμμα, και με μορφές συνεργατισμού». Το τραπεζικό σύστημα θα επανασχεδιαστεί, με την ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας και τροποποίηση του νόμου που διέπει τη λειτουργία του ΤΧΣ, «ώστε το Δημόσιο να ασκήσει χωρίς περιορισμούς τα δικαιώματά του στις συστημικές τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήθηκαν με χρήματα του λαού, λαμβάνοντας πάντα υπόψη του και τα δικαιώματα των ιδιωτών μετόχων».

Τίποτε από τα παραπάνω ωστόσο, δεν θα αρκέσει να ανατάξει την ελληνική οικονομία και κοινωνία, εφόσον δεν λυθεί το πρόβλημα του μη βιώσιμου χρέους – σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας. Η αναφορά του πρωθυπουργού στο ζήτημα του χρέους, αφορούσε άμεσα τη διεξαγόμενη διαπραγμάτευση και τους δανειστές και εταίρους της χώρας:

«Η Ελλάδα επιθυμεί να αποπληρώσει το χρέος της – και αν το θέλουν και οι εταίροι μας, να έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Το πρόβλημα του ελληνικού χρέους, δεν είναι ζήτημα τεχνικής φύσης, αλλά πολιτικών επιλογών. Και όσο επιμένουν οι εταίροι στη λιτότητα, τόσο το πρόβλημα του χρέους θα επιδεινώνεται. Αν συμφωνήσουμε πως η λύση είναι πολιτική, τότε η λύση θα βρεθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Η λύση θα είναι σύμφωνη με το πρωταρχικό πνεύμα της Ενωμένης Ευρώπης, καθώς «οι ευρωπαϊκές συνθήκες αναφέρονται στην αλληλεγγύη και ισότητα των κρατών-μελών και όχι στα Μνημόνια και τη λιτότητα». Θα είναι ωστόσο και ελληνική: «Ο ελληνικός λαός έδωσε ισχυρή και καθαρή εντολή για άμεσο τερματισμό της καταστροφικής λιτότητας και για αλλαγή πολιτικής. Συνεπώς, το περιβόητο Μνημόνιο καταργήθηκε από την ίδια την αποτυχία του, τα καταστροφικά του αποτελέσματα και την ψήφο του ελληνικού λαού» ανέφερε ο πρωθυπουργός. «Δεν διαπραγματευόμαστε την εθνική μας κυριαρχία, τη λαϊκή κυριαρχία, τη λαϊκή εντολή των εκλογών της 25ης του Γενάρη» και η κυβέρνηση «δεν δικαιούται να ζητήσει παράταση του Μνημονίου, γιατί δεν είναι δυνατό να ζητείται η επέκταση ενός προγράμματος που αποδοκιμάστηκε πριν λίγες μέρες απ” τον λαό».

Αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση, είναι μια «νέα συμφωνία σε ένα πρόγραμμα- γέφυρα μέχρι και τον Ιούνιο, ώστε να έχουμε τον δημοσιονομικό χώρο που απαιτεί μια ειλικρινής διαπραγμάτευση για την αναδιάρθρωση του χρέους (που είναι αναγκαία) και ένα νέο πρόγραμμα συνεργασίας και ανάπτυξης μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων» ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας. Παρά τις δυσκολίες, αυτό είναι εφικτό να συμβεί τις προσεχείς 15 ημέρες, καθώς η κυβέρνηση «έχει σχέδιο και θέσεις», και γιατί πέραν του χρέους «υπάρχουν θέματα στα οποία μπορούμε να συμφωνήσουμε και αύριο το πρωί εάν υπάρχει διάθεση».




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ξεκινάει άμεσα και με γοργό ρυθμό η ανακοστολόγηση των φαρμάκων

Στοιχεία τιμών για τα 9488 ιδιοσκευάσματα που διατηρούν πωλήσεις την τελευταία τριετία στην αγορά, ζητά ο ΕΟΦ από τις φαρμακευτικές εταιρίες ως τις 12 Οκτωβρίου, προκειμένου να προχωρήσει στην γενική ανακοστολόγηση, βάσει των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας.

Είχε προηγηθεί ανάρτηση των φαρμάκων προς ανακοστολόγηση προκειμένου οι κάτοχοι των αδειών κυκλοφορίας να υποβάλλουν τις παρατηρήσεις τους και να προσθέσουν ιδιοσκευάσματα που ενδέχεται να μην κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, όμως εξάγονται, ή να διαγραφούν φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στην αγορά γιατί έχουν αποσυρθεί.

Ταυτόχρονα, ο ΕΟΦ είχε δηλώσει ότι για την επικείμενη ανακοστολόγηση θα χρησιμοποιηθούν οι συναλλαγματικές ισοτιμίες της 2ας Σεπτεμβρίου.

Βάσει των δεδομένων αυτών, οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις έχουν προθεσμία έως και τις 12  Οκτωβρίου τα μεσάνυχτα, να υποβάλλουν τα σχετικά φύλλα έρευνας.

Στη συνέχεια ο ΕΟΦ θα προχωρήσει στον υπολογισμό των νέων τιμών, θα στείλει τις τιμές στο υπουργείο και θα συγκληθεί η Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων, ώστε να οριστικοποιηθεί το Δελτίο Τιμών Φαρμάκων και να υπογραφεί από τον υπουργό Υγείας.

Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, ώστε να υπάρξει και η περίοδος προσαρμογής για τα αποθέματα (επειδή οι νέες τιμές θα περιλαμβάνουν μειώσεις) για το χονδρεμπόριο και τα φαρμακεία.
Εντούτοις, επειδή μαζί με το δελτίο τιμών της γενικής ανακοστολόγησης αναμένεται να εγκριθεί και δελτίο τιμών νέων γενοσήμων, ο φόρτος εργασίας στον αποψιλωμένο πλέον ΕΟΦ, ενδέχεται να μεταθέσει την έκδοση των δύο αυτών δελτίων τιμών φαρμάκων στις αρχές Νοεμβρίου.

Στη σχετική ανάρτηση του ΕΟΦ επισημαίνονται τα εξής: «Στo πλαίσιο της ανατιμολόγησης και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, καλούνται οι Κάτοχοι Άδειας Κυκλοφορίας (ΚΑΚ) να υποβάλουν φύλλα έρευνας και τα στοιχεία των υπό ανατιμολόγηση φαρμακευτικών προϊόντων, λαμβάνοντας υπόψη συναλλαγματική ισοτιμία και δεδομένα τιμών στα 27 Κράτη Μέλη της ΕΕ στις 02-09-2015».

Ο ΕΟΦ επισημαίνει πως η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά και καλεί τις εταιρίες που δεν έχουν παραλάβει τους σχετικούς Κωδικούς Πρόσβασης στο Σύστημα του ΕΟΦ, να προσέλθουν άμεσα για την παραλαβή τους.

Σημειώνει ότι «ημερομηνία έναρξης της ηλεκτρονικής υποβολής ορίζεται η Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015 και ημερομηνία λήξης έως και την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015 μέχρι 24:00» και τονίζει ότι «θα χρειαστεί να συμπληρωθούν τα παρακάτω πεδία:

α) Ημερομηνία πρώτης άδειας κυκλοφορίας μέσα στο χρονικό διάστημα 1-1-1950 έως 31-12-2026

β) Ο Αριθμός των Ημερησίων Δόσεων (ΑΗΔ) (ανά συσκευασία) για τους κωδικούς εκείνους για τους οποίους μπορεί να υπολογιστεί σε ακέραιο αριθμό

γ) Η εισαγωγή των τιμών θα πρέπει να γίνει σε ευρώ μετά από τη χρήση συναλλαγματικής ισοτιμίας της 2ας Σεπτεμβρίου 2015

Σημειώνεται επίσης ότι δεν απαιτείται υποβολή φύλλων έρευνας για προϊόντα τα οποία δεν θα ανατιμολογηθούν. Αναλυτικότερα, οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, κατά την διαδικασία της Ανατιμολόγησης Φαρμακευτικών Προϊόντων αναρτούν με την ακόλουθη σειρά:

1. Ανάρτηση του καταλόγου των προς Ανατιμολόγηση φαρμακευτικών προϊόντων για τυχόν παραλείψεις και διορθώσεις (προσθήκες και διαγραφές κωδικών).

2. Ο τελικός κατάλογος των προς Ανατιμολόγηση φαρμακευτικών προϊόντων όπως αυτός διαμορφώνεται μετά την αξιολόγηση των παρατηρήσεων από τους ΚΑΚ, συμπεριλαμβάνεται στην εφαρμογή των φύλλων έρευνας.

3. Ανάρτηση του καταλόγου με τις προτεινόμενες τιμές των φαρμακευτικών προϊόντων προς διαβούλευση με τους ΚΑΚ.

4. Ο Τελικός κατάλογος με τις τελικές προτεινόμενες τιμές των φαρμακευτικών προϊόντων μετά την αξιολόγηση των παρατηρήσεων από τους ΚΑΚ, αναρτάται και διαβιβάζεται προς το Υπουργείο Υγείας».

Ο ΕΟΦ σημειώνει ακόμη ότι, όπως και σε παλαιότερες ανατιμολογήσεις, δεν θα εκδίδονται αυτοτελείς ή ξεχωριστές απαντήσεις προς τους ενδιαφερόμενους σχετικά με τα θέματα τιμολόγησης.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επιπρόσθετοι φόροι με 400.000 ειδοποιητήρια.

Σήμερα αναμένεται η ανάρτηση 400.000 ειδοποιητηρίων για επιπρόσθετους φόρους που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες, στο πλαίσιο των νέων φορολογικών διατάξεων που ψηφίστηκαν τον περασμένο Ιούλιο, στο TaxisNet.

Σε ανακοίνωσή της, η Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων είχε ενημερώσει τους φορολογούμενους πως «η εφαρμογή υποβολής δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων δεν θα είναι διαθέσιμη από τις 02 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 14:00 μέχρι τις 5.10.2015 την ίδια ώρα λόγω «επανεκκαθάρισης των δηλώσεων που εμπίπτουν στις διατάξεις των τελευταίων νόμων».

Από τα νέα «ραβασάκια» της εφορίας, επηρεάζονται οι αγρότες που οφείλουν να αποδώσουν τον φόρο που θα προκύψει εξαιτίας της αναδρομικής αύξησης της προκαταβολής φόρου (από το 27,5% στο 100%) και οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με κινητήρα άνω των 2500 κυβικών, σκαφών αναψυχής αλλά και ακινήτων με πισίνα εφόσον δεν έχουν πληρώσει ήδη τον αυξημένο φόρο πολυτελούς διαβίωσης μέσω του εκκαθαριστικού τους.

Πηγή



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ψυχραιμία! Δεν είναι εφιάλτης, αλλά η ζωή μας...

Θυμάμαι στα νιάτα μου έναν συμπαθή ευτραφή τύπο που έμπαινε στα café και στα bar φώναζε «Ψυχραιμία» και αποχωρούσε. Όλοι τον αποκαλούσαμε «ο ψυχραιμίας» κι αρχίζω να φοβάμαι ότι θα ακολουθήσω την καριέρα του. Θα λέω μόνο «ψυχραιμία», δεν υπάρχει κάτι άλλο να πεις.

Έγινε της πουτάνας όταν η ΚΕΦΕ της ΝΔ απέρριψε την υποψηφιότητα του Άδωνη Γεωργιάδη για την ηγεσία του κόμματος επειδή καθυστέρησε να την καταθέσει 8 λεπτά. Ε, λοιπόν, στον πούτσο μου. Εκτός από τη ληξιπρόθεσμη κατάθεση της αίτησης υπήρχαν άλλοι 100 λόγοι να απορριφθεί η αίτηση του Γεωργιάδη από κάποιο σοβαρό κόμμα. Απλώς η ΝΔ δεν είναι σοβαρό κόμμα.

Ο εν λόγω έχει εκφράσει ακροδεξιές απόψεις, έχει ασκήσει ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές ως υπουργός που έστειλαν κόσμο στο θάνατο, έχει δηλώσει ότι δεν πειράζει κι αν σκοτωθεί κάνας περαστικός σε επιχείρηση της αστυνομίας και τώρα τον μετατρέπουν σε αδικημένο ήρωα που θέλουν να τον φάνε τα τζάκια.

Έχουμε παλαβώσει τελείως. Στελέχη της ΝΔ, υποψήφιοι πρόεδροι και μη, τα οποία θέλουν να μας πείσουν ότι εκπροσωπούν μία κεντροδεξιά ΝΔ, ένα μετριοπαθές ευρωπαϊκό πολιτικό φορέα, ένα κόμμα που θέλει να αγκαλιάσει την κοινωνία, υπερασπίζονται το δικαίωμα ενός ακροδεξιού, ακραίου νεοφιλελεύθερου να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος. Αυτό δεν είναι δημοκρατία, αυτό είναι ομολογία ότι η ΝΔ είναι ένα ακροδεξιό και βαθιά νεοφιλελεύθερο κόμμα.

Εντάξει, όχι ότι χρειαζόμαστε κι άλλες αποδείξεις, αλλά δε μπορείς από τη μία να υμνείς τις ιδρυτικές αρχές της ΝΔ κι από την άλλη όχι μόνο να έχεις στις τάξεις σου Βορίδηδες και Αδώνηδες, όχι μόνο να τους έχεις υπουργοποιήσει, αλλά να ξεσκίζεσαι ωρυόμενος για το δικαίωμά τους να γίνουν και αρχηγοί σου.

Κατανοώ την υπεράσπιση του δικαιώματος του Γεωργιάδη να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία της ΝΔ από ανθρώπους άλλων πολιτικών χώρων. Κάποιοι τρολάρουν κανονικά, αλλά κάποιοι άλλοι χρησιμοποιούν το τρολάρισμα ευχόμενοι στην πραγματικότητα να γίνει δεκτή η υποψηφιότητα του Γεωργιάδη και στη συνέχεια να σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και να βγει και αρχηγός. Άλλωστε μέσα στον τόσο λαϊκισμό δεν είναι απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο. Για τους πολιτικούς αντιπάλους είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξαϋλωθεί η ΝΔ. Τα ακραία tweets και οι τηλεοπτικές δηλώσεις του Γεωργιάδη θα αποκτήσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιχειρηματολογία των άλλων κομμάτων εναντίον της ΝΔ.

Και μόνο το τουί υπεράσπισης του Γεωργιάδη για τον Βορίδη στο οποίο έγραφε: «ναι ήταν Πρόεδρος της Νεολαίας ΕΠΕΝ πράγματι, άλλο Χουντικός όμως άλλο Ναζί», θα τον όριζε ως υπερασπιστή και νοσταλγό της Χούντας. Φαντάζεστε, λοιπόν, να ζούσαμε στιγμές όπου ένας απολογητής της Χούντας, ένας νοσταλγός της θα έφτανε να είναι στην κυβέρνηση του τόπου;

Φαντάζεστε να ζούσαμε στιγμές όπου ο υπουργός Άμυνας θα έλεγε : «Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν ενεργά στην ανασυγκρότηση του τόπου» όπως έκανε πρόσφατα ο Πάνος Καμμένος;

Φαντάζεστε να ζούσαμε στιγμές όπως αυτές στις παρακάτω φωτογραφίες;


 
 



Φαντάζεστε να γινόταν μία επίθεση εξολόθρευσης των μη εχόντων από μία ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση με μείωση συντάξεων, κατάργηση επιδομάτων, αντιμετώπιση ως πλουσίων όσων οικογενειών έχουν πάνω από 20.000 ευρώ εισόδημα, με ξένα funds να έχουν δικαίωμα αρπαγής σπιτιών λόγω αδυναμίας αποπληρωμής δανείου, με υφαρπαγή ψήφων μέσω εξαπάτησης ψηφοφόρων, με ακραία μνημόνια, με πρωθυπουργό yes man, με ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας; Τραγικά όλα αυτά!

Όμως μη φοβάστε. Δεν χρειάζεται να τα φανταστούμε όλα αυτά, ακριβώς επειδή τα ζούμε. Γι’ αυτό και στον π#$@%$ο μου αν θα είναι υποψήφιος ο Άδωνις Γεωργιάδης, αν θα εκλεγεί αρχηγός της ΝΔ και αν κάποτε γίνει πρωθυπουργός.

Πληρώνοντας ακριβά την αριστερή μου πλάνη, λίγο με νοιάζει ποιος θα μου γαμ#@@%$ει τη ζωή και τι θα δηλώνει ως πολιτική ταυτότητα. Το θέμα μου είναι να ξεφύγω από τη διαχείρισή τους και όχι το ποιος θα με διαχειριστεί.

Εδώ μας ρημάζουν τις ζωές κι εμείς ασχολούμαστε με τον Άδωνη Γεωργιάδη.
Ακόμη και σπάρος δυσκολότερα θα τσιμπούσε τα δολώματα.

   

πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΗΠΑ: Πιλότος πέθανε κατά τη διάρκεια πτήσης

Νεκρός έπεσε ένας από τους δύο κυβερνήτες αεροπλάνου της American Airlines, στη διάρκεια πτήσης, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί κίνδυνος για τους επιβάτες.


Αναλυτικότερα, ένα αεροπλάνο της American Airlines το οποίο μετέφερε 152 επιβάτες πέρασε μέσα από μία εξαιρετικά δύσκολη και σπάνια κατάσταση, καθώς ένας από τους δύο κυβερνήτες έχασε τη ζωή του κατά την διάρκεια της πτήσης από το Φοίνιξ στην Βοστώνη.

Αν και το περιστατικό ήταν εξαιρετικά δυσάρεστο για το πλήρωμα, δε δημιούργησε κανέναν κίνδυνο για τους επιβάτες, καθώς το αεροπλάνο προσγειώθηκε σε άλλο αεροδρόμιο.

Μέχρι στιγμής τα αίτια του θανάτου του άτυχου πιλότου δεν έχουν γίνει γνωστά, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα άλλο πλήρωμα στάλθηκε στο αεροδρόμιο του Syracuse για να πετάξει το αεροπλάνο προς τον τελικό του προορισμό στην Βοστώνη.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επιτέλους, ζούμε την εποχή του κώλου

Του Γιάννη Λαζάρου 

 
Παλαιότερα δεν θα υπήρξε Έλληνας που να μην είχε ακούσει την "φιλοσοφημένη" έκφραση «ο κώλος είναι το αιδοίον του μέλλοντος». Επειδή ο άνθρωπος είναι λάτρης του ανεξήγητου, αλλά και για άλλους λόγους, η επιθυμία να ζήσει αυτή την εποχή τον μελαγχολούσε διότι υπολογίζοντας τα χρόνια παρουσίας στον πλανήτη πίστευε πως δεν θα προλάβαινε αυτή την εποχή της ευτυχίας.
 
Να όμως που άλλαξαν οι υπολογισμοί των χωροχρόνων και άλλων κόλπων, που θα σας τα εξηγούσε καλύτερα ο Αϊνστάιν, φτάνοντας στην εποχή του κώλου ταχύτερα από όσο πιστεύαμε.
 
Ζούμε την εποχή του κώλου και μάλλον είναι και αυτό που περίμενε η ανθρωπότητα για να κάνει τον κύκλο της.  Διότι δεν υπάρχει τίποτε μετά την εποχή του κώλου αφού το ανθρώπινο είδος έφτασε στο απόλυτο φως, την γνώση, την δημιουργία. Με απλά λόγια εξισώθηκε με τον κώλο. Τι να υπάρχει παραπέρα!
 
Το παγκόσμιο θέλω έγινε πραγματικότητα σε όλους τους τομείς. Ο κώλος είναι παραγωγή πλούτου. Τι πρωτογενείς και δευτερογενείς παραγωγές μου λες και τι οικονομικές θεωρίες, ποιους καπιταλισμούς και ποιους κομμουνισμούς; Έχεις κώλο; Τον πουλάς και γίνεσαι δισεκατομμυριούχος. Κοίτα ας πούμε την Κιμ Καρντάσιαν. Είναι κάτι σαν την coca cola των κώλων. Είναι η Κώλο Κόλα. Brand name δισεκατομμυρίων. Χρήμα με ουρά. Όλος ο πλανήτης πληρώνει να δει τον κώλο, εκατομμύρια πιστές τρέχουν σε πλαστικούς να κάνουν ίδιο κώλο. Περίπτωση κώλου που δεν είναι μοναδική.
 
Παρένθεση. Στην Ελλάδα δεν πάσχουμε από κώλους, απλά δεν είναι του ιδίου βεληνεκούς. Για να πεισθείς άνοιξε την τηλεόραση, όλο το 24ωρο παρέλαση κώλων μεταδίδει. Μπορεί κάποια στιγμή να σου παρουσιάζουν τον κώλο σε συσκευασία μυαλού, αλλά ο κώλος δεν κρύβεται ακόμα κι αν έχει  ατημέλητο στυλ ή φοράει γραβάτα. Αν δεν φοράει γραβάτα τότε φωνάζει (κλάνει) μόνος του : Εδώ είμαι. Όλοι αυτοί οι λαμπεροί κώλοι που έχουν φιλήσει αμέτρητους κώλους για να μεταμορφωθούν οι ίδιοι/ες σε κώλους.
 
Ψάξε σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας και θα το διαπιστώσεις. Θέλεις να ψάξουμε στην τέχνη; Ευχαρίστως.
 
Χιλιάδες ξεβράκωτα ξεκωλάκια τα πλασάρουν ως καλλιτέχνες με μουσικές που κάνουν ακόμη και πίθηκο να αυτοκτονεί και εκατομμύρια ντυμένα ξέκωλα ποδοπατιούνται στην θέα τους. 
 
Παρένθεση. Στην Ελλάδα προς Θεού δεν ισχύουν αυτά διότι αν πέρδεσαι γκαρίζοντας το «Άξιον εστί», ή λες σοβαρές ειδήσεις με το βυζόμπουτο πρώτη μούρη, αλλάζεις επίπεδο. Γίνεσαι κουλτουροκώλος. Από το "ένας κόμπος η χαρά μου", στο "ένας κώλος η χαρά μου". Είναι η λεγόμενη ποιότητα του κώλου!
Επειδή στον τομέα της τέχνης παγκοσμίως η κωλοκατάσταση είναι κάπως έτσι, παίρνει σοβαρότερη διάσταση όταν η προβολή του κώλου γίνεται με εφαρμοστές τουαλέτες Ντονατέλας στο κόκκινο χαλί, όπου κι αν στρώνεται παγκοσμίως.
Παρένθεση. Στην Ελλάδα δεν στρώνουμε κόκκινο χαλί, αλλά γινόμαστε οι ίδιοι χαλί να μας πατήσουν όταν αστράφτουν τα φλας στις  διάφανες τουαλέτες που φιλοξενούν (λέμε τώρα) τον κώλο των celebrities (θου κύριε), στα βραβεία MAD και άλλες μαϊμουδιές που πλασάρουν για πολιτισμό.
 
Η παγκόσμια διανόηση ξαλάφρωσε όταν ενέταξε στους 100 διανοητές της ανθρωπότητας τον Γ. Παπανδρέου. Έτσι έστειλε τον διανοητή Ζίζεκ (η θεωρία της σκόνης των αρχιδιών) που κατάντησε τον Αριστοτέλη να πουλάει λαχεία, για να βοηθήσει την ελπίδα τον Τσίπρα. Όμως ο Τσίπρας ήταν πιστός στην διανοήτρια Ναόμι Κάμπελ και έγινε μια κωλοκατάσταση που δεν περιγράφεται. Οι οπαδοί του Τσίπρα αμολήθηκαν να βρούνε τα άπαντα της Ναόμι Κάμπελ,  εξαντλώντας το στοκ του Playboy για να τα ντανιάσουν στο ποδήλατο γυμναστικής που ρίχνει τα παχάκια του κώλου. Έγινε ο σύστριγγλος της χαβούζας, μπερδέψανε τους κώλους τους.
Παρένθεση. Στην Ελλάδα δεν μασάμε από τέτοια. Πίνουμε γάργαρα βοθρολύματα από το ποτάμι του διανοητή Ράμφου και προσκυνάμε την φιλοσοφία του ποιητή - διανοητή Μπογδάνου μέχρι εκκενώσεως. Τα μεταξωτά βρακιά τελικώς δεν ήθελαν επιδέξιους κώλους αλλά πρόθυμους κώλους.
 
Ας πάμε στον τομέα της πολιτικής. Παγκοσμίως καρικατούρες του κώλου το παίζουν πολιτικοί, οδηγώντας στην δυστυχία μυριάδες ανθρώπων με πολέμους και ό,τι άλλο εξυπηρετεί τα αφεντικά τους. Σε όλον τον πλανήτη όπου να γυρίσεις το μάτι σου ένας κωλοπολιτικός κάνει παιχνίδι, και όλοι μαζί στα όργανα της παγκόσμιας χαβούζας που μπορεί να λέγονται Ενωμένη Ευρώπη, ΗΠΑ, Οργανισμός Ηνωμένων Εγκληματιών κλπ. με μόνο σκοπό να τα κάνουν όλα κώλο.
 
Παρένθεση. Στην Ελλάδα δεν έχουμε τέτοιους πολιτικούς. Είμαστε η μοναδική περιοχή του πλανήτη που έχουμε για πολιτικούς τα παράγωγα του κώλου. Πάλι δώσαμε τα φώτα μας στην ανθρωπότητα που διαπιστώνει πως όλοι οι κώλοι δεν είναι ίδιοι.
 
Στον αθλητισμό δεν γίνεται λόγος για κωλοκατάσταση, αλλά χαβούζα κανονική. Υπεράνθρωποι που κλάνουν στην αφετηρία και τερματίζουν σε δυο δευτερόλεπτα στα 100 μέτρα. Αμόλυντοι πρόεδροι FIFA, UEFA, διοικούν ως άλλες μητέρες Τερέζες το λαοφιλές άθλημα. Οι στοιχιματζήδες παγκοσμίως είναι κάτι σαν τον Πάπα, μόνο αγάπη μοιράζουν. 
 
Παρένθεση. Στην Ελλάδα προς θεού δεν έχουμε τέτοια. Αν εξαιρέσεις το ότι έχουμε ταυτίσει τον Ρονάλντο με τον κώλο της γκόμενάς του (αφού αυτά μαθαίνουμε από σοβαρούς δημοσιογράφους που εργάζονται σε σοβαρά κανάλια), κατά τα άλλα παράγοντες και πολιτεία υμνούν τον Bolt, αλλά θάβουν τον Κεντέρη και την Θάνου.
 
Είναι και η οικολογία που φέρνει πολύ χρήμα (εκτός των άλλων) σε κάποιους και τα τελευταία χρόνια παίζει πολύ στην καθημερινότητα του κώλου. Αφού καταχέσαμε όλον τον πλανήτη (όχι με φυσικό σκατό μόνο), κάναμε οργανώσεις και πολιτικά κόμματα και άλλες ομάδες να τον σώσουμε. Έφτασε ολόκληρος ο πλανήτης να φαντάζει από το διάστημα σαν ένας τεράστιος κώλος. Οι αστροναύτες τραβάνε τα μαλλιά τους με αυτό που βλέπουν. Η παγκόσμια κοινότητα εκστασιασμένη παρακολουθεί την ανακάλυψη νερού στον Άρη γιατί είναι το μοναδικό που με μπλε και πράσινους κόκκους θα ξεπλύνει το σκατό στην γη.
 
Παρένθεση. Στην Ελλάδα δεν έχουμε τέτοια πράγματα. Τα δάση μας δεν τα καίει κανένας. Τα σκουπίδια μας εξαϋλώνονται, ο σεβασμός στο φυσικό περιβάλλον είναι τέτοιος που οι Έλληνες στην θέση του Πατρο-Κοσμά έβαλαν την Eldorando. Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη διότι ακόμη και την πιο μικρή μόλυνση αναλαμβάνει να την καθαρίσει αμέσως ο Αλαφούζος με το κανάλι του. Δεν τίθεται καν το ερώτημα αν τα παράγωγα του κώλου μπορούν να καθαρίσουν παράγωγα του δικού τους κώλου. Η εργολαβία της εθνικής οδού προς τον Άρη για την μεταφορά του νερού ανατέθηκε ήδη στον Μπόμπολα και ο πλανήτης θα σωθεί τελικά γιατί εμείς δεν κάνουμε δουλειές του κώλου. Πάλι όμως οι Έλληνες θα κονομήσουν με δουλειές του κώλου.
 
Αν μιλήσουμε και για άλλους τομείς όπως ας πούμε η παιδεία, η υγεία κ.α. η κατάσταση θα βρομίσει κυριολεκτικά, διότι δεν θα αντέξεις την μπόχα όταν καθηγητές πανεπιστημίου τύπου Γ. Παπανδρέου, Βαρουφάκη, Τσακαλώτου, Κοντζιά κ.λπ, οδηγούν τα νιάτα όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του πλανήτη στην εποχή μετά κώλου που είναι η εποχή των αποτελεσμάτων αυτού. Δηλαδή κατ' ευθείαν στον βόθρο.
 
Ζούμε επιτέλους την εποχή του κώλου, η οποία δεν έχει μετά. Έτσι φτάσαμε και μεις από τα ερεθίσματα της κωλοπραγματικότητας να γράφουμε άρθρα του κώλου. 
Πετάξτε τα όλα και αναπνεύστε καθαρή ελευθερία και να θυμάστε στην κάθε κωλοκατάσταση που θα σας τύχει ότι όποιος σου πιάνει τον κώλο (με όλες τις ερμηνείες της έκφρασης) θα σε αντιμετωπίσει στο τέλος ως κώλο.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!