EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό μέχρι το τέλος του μήνα .

Ασφαλιστικές εργασίες αποκατάστασης οδοστρώματος θα πραγματοποιηθούν στην Εγνατία Οδό μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου στο τμήμα που μεσολαβεί μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων Μέστης και Ανατολικής Κομοτηνής.

Για τον λόγο αυτό, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται κατά τμήμα από μία λωρίδα κυκλοφορίας, με εφαρμογή στένωσης και τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης.

«Κατά τη διάρκεια των εργασιών παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή, να τηρούν τα όρια ταχύτητας και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμόδιων οργάνων και της σήμανσης των έργων. Για πληροφορίες σχετικά με τις κυκλοφοριακές συνθήκες επί της Εγνατίας Οδού μπορείτε να επικοινωνείτε με τον τετραψήφιο 1077» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της Εγνατίας Οδού ΑΕ.



Πηγή


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νίκος Βούτσης… ένας ακόμα διακοσμητικός και ακίνδυνος μπάρμπας…

Ο Νίκος Βούτσης είναι ο νέος Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Μετά από ένα διάστημα ανωμαλίας -όπου Πρόεδρος της Βουλής ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου- επιστρέφουμε στον κλασικό και παραδοσιακό Πρόεδρο της Βουλής, που είναι ένας ακόμα διακοσμητικός και ακίνδυνος μπάρμπας.
 

Είναι βέβαιο πως ο Νίκος Βούτσης θα είναι πολύ ήσυχος και φρόνιμος.
Όπως ψήφισε ο Βούτσης το Μνημόνιο, έτσι θα είναι και σαν Πρόεδρος της Βουλής.
 

Τις επιτροπές της Βουλής, να τις ξεχάσετε. Εντάξει, δεν θα τις… εξαφανίσει αμέσως -για να μην καρφωθεί- αλλά είναι ήδη παρελθόν.

Πάντως, θεωρώ πως η επιλογή του Νίκου Βούτση στην θέση του Προέδρου της Βουλής είναι πολύ διδακτική.
 

Τα σημερινά παιδιά δεν πρόλαβαν τα μπακάλικα και δεν ξέρουν πώς ήταν οι μπακάληδες.
Λοιπόν παιδιά, οι μπακάληδες ήταν σαν τον Νίκο Βούτση.


Κάτι χαμογελαστοί μπαρμπάδες που έδιναν στους περισσότερους τον κατιμά και κρατούσαν τα καλά για την αριστοκρατία της γειτονιάς και για καμιά γυναίκα που ήθελαν να φιστικώσουν.

Κι επειδή ήταν όλη μέρα μέσα στο μπακάλικο, όλο και σαβούρωναν τις ελιές, τα παξιμάδια και τα τουλουμοτύρια, με αποτέλεσμα να είναι χοντροί σαν τον Βούτση.

Βρε πιτσιρίκο, δεν ντρέπεσαι να σχολιάζεις την εξωτερική εμφάνιση του Βούτση;
 

Μα και τι να σχολιάσω; Δεν έχει και τίποτα άλλο.

Να σχολιάσω το πνευματικό έργο του Βούτση; Τις ιδέες του; Ποιες ιδέες;
 

Ο Βούτσης μια καρέκλα ήθελε και την βρήκε.

Λοιπόν, παράγινε η κατάσταση με όλους αυτούς τους πολιτικούς φελλούς που τρώμε στην μάπα επί δεκαετίες.
 

Με αυτή τη λογική, έγιναν πρωθυπουργοί ο Σημίτης, ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς και ο Τσίπρας.
 

Μη θίξουμε τον έναν, μην θίξουμε τον άλλον, πάρε τώρα πρωθυπουργό τον Τσίπρα που δεν μπορεί να μιλήσει.
 

Λοιπόν, κοντόχοντρος μπακάλης ο Βούτσης και τελείωσε.


«Πιτσιρίκος»


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΛΥΝΤΣΑΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ! Απολυμένοι ξεβράκωσαν golden boys της Air France που δεν ήξεραν από που… να φύγουν (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Αντιμέτωποι με την οργή εκατοντάδων εργαζομένων βρέθηκαν ο υποδιευθυντής του τμήματος ανθρωπίνου δυναμικού της Air France 

Ξαβιέ Μπροσέτα, και ο διευθυντής της εταιρείας Ορλι Πιερ Πλισονιέ, οι οποίοι γλύτωσαν κυριολεκτικά από τα νύχια τους την τελευταία στιγμή.

Ο φωτογραφικός φακός τους απαθανάτισε έντρομους και… ημίγυμνους, χωρίς το πουκάμισό τους και ασφαλώς χωρίς τη γραβάτα τους, να προσπαθούν να σκαρφαλώσουν πάνω στα συρματοπλέγματα του αεροδρομίου Σαρλ Ντε Γκωλ του Παρισιού προκειμένου να σώσουν τη ζωή τους, έπειτα από επίθεση υπαλλήλων που δέχτηκαν.

Είχε προηγηθεί η διαδήλωση και η εισβολή εκατοντάδων εργαζομένων στα γραφεία της αεροπορικής εταιρείας την ώρα της συνεδρίασης της κεντρικής επιτροπής, με αφορμή το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Air France-KLM που θα οδηγήσει στην απώλεια 2.900 θέσεων εργασίας έως το 2017 και στη συρρίκνωση του στόλου κατά 14 αεροσκάφη.

Οι πιλότοι αρνούνται να αποδεχτούν την πρόταση της εταιρείας στο πλαίσιο μείωσης των εξόδων για επιπλέον ώρες εργασίας και τα τρία εμπορικά συνδικάτα CGT, FO και UNSA κάλεσε το προσωπικό εδάφους της Air France να προχωρήσει σήμερα σε απεργία.

Ας σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Air France κάνει μαζικές απολύσεις. Το 2011 απολύθηκαν 15.000 εργαζόμενοι, σε τέσσερις δόσεις.




Την ίδια τύχη είχε και το διευθυντικό στέλεχος της εταιρίας Πιερ Πλιζονιέ, ο οποίος φωτογραφήθηκε με σκισμένο το πουκάμισο και το σακάκι με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να τον σώσουν από το πλήθος.

Το σχέδιο απολύσεων προβλέπει περικοπές προσωπικού κατά 300 στους πιλότους, 900 στους αεροσυνοδούς και 1.700 στο προσωπικό ξηράς, ενώ η εταιρία αποφάσισε να ακυρώσει την αγορά 19 νέων αεροσκαφών 787-9 και έξι αεροσκαφών 787-10 από την Boeing.

Παρά τις απολύσεις, η Air France υποστηρίζει ότι δεν θα ακυρωθεί καμία πτήση αλλά προειδοποιεί ότι ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις, κυρίως στη διαδικασία check in.
Σύμφωνα με το συνδικάτο των εργαζομένων αναμένεται να σημειωθούν απεργιακές κινητοποιήσεις.





«Κάνω έκκληση σε όλους, ειδικά στους πιλότους να προσπαθήσουν. Πρέπει να υπάρξει ανοιχτός διάλογος και πρέπει όλοι βρεθούν γύρω από το ίδιο τραπέζι», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ.



         






















 
 
 
medicalland.gr



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο κ.Τσίπρας μήπως είναι Πρωθυπουργός σε άλλη χώρα; (βίντεο)

Για έξοδο από κρίση και μνημόνια μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας, την ώρα που το Μαξίμου ανακοίνωνε ότι θα «τρέξει» την υλοποίηση των 49 υφεσιακών προαπαιτούμενων τις επόμενες δέκα ημέρες! 

Ο Πρωθυπουργός στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στάθηκε σε μελλοντολογίες και «προεκλογικές» υποσχέσεις και έδειξε για μια ακόμη φορά ότι μάλλον είναι εκτός τόπου και χρόνου και περισσότερο τον ενδιαφέρει η επικοινωνιακή του εικόνα, παρά οι ουσιαστικές πράξεις. 


         


Η αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας, η ανάκαμψη της οικονομίας και η επιστροφή στην ανάπτυξη, η ουσιαστική ελάφρυνση του δημόσιου χρέους και η ριζική μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης με ταυτόχρονη πάταξη της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας είναι οι άμεσοι στόχοι της κυβέρνησης, όπως τους περιέγραψε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Όπως είπε, η υλοποίηση των στόχων αυτής αποτελούν τον μόνο ασφαλή δρόμο για την έξοδο της χώρας από την πολυετή επιτροπεία και τα Μνημόνια, και δεσμεύτηκε πως αναλαμβάνει εκ νέου τη διακυβέρνηση της χώρας με στόχο «να δουλέψουμε σκληρά, να σφίξουμε τα δόντια και στο τέλος της τετραετίας να έχουμε δημιουργήσει τις αναγκαίες εκείνες προϋποθέσεις για μια νέα Ελλάδα». Για την Ελλάδα που θα έχει αφήσει πίσω της την κρίση, θα έχει απαλλαγεί οριστικά από την επιτροπεία των δανειστών και τα Μνημόνια, που θα κρατάει τους νέους στην πατρίδα μας, που θα έχει αποκαταστήσει το διεθνές της κύρος, που θα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις διεθνείς εξελίξεις ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας μέσα σε ένα ταραγμένο κόσμο που μαστίζεται από διαρκείς κρίσεις, τόνισε.

«Αυτός ο στόχος, αυτό το όραμα είναι εφικτά παρά τις δυσκολίες είναι εφικτά να το καταφέρουμε σε αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο. Αυτή η Βουλή, ας έχετε κατά νου, θα είναι αυτή που θα σφραγίσει κατά την διάρκεια της τετραετούς θητείας της οριστική έξοδο από την κρίση» έστειλε το μήνυμα ο Αλέξης Τσίπρας.

Παραδέχθηκε ταυτοχρόνως πως ο δρόμος αυτός δεν θα είναι εύκολος, «η νέα περίοδος που εισήλθε η χώρα μετά τη διαπραγμάτευση και μετά τις εκλογές θα είναι μια δύσκολη, αλλά ταυτόχρονα θα είναι και μια ελπιδοφόρα πολιτική περίοδος γεμάτη προκλήσεις για την Οικονομία, την κοινωνία και το πολιτικό σύστημα».

«Ο ελληνικός λαός με την ετυμηγορία του μάς έδωσε εντολή τετραετίας μετά τη δύσκολη περίοδο διαπραγμάτευσης» σημείωσε και προσέθεσε πως μέσα σε αυτή την τετραετία, «έχουμε την ξεκάθαρη εντολή πέραν της εφαρμογής των συμφωνηθέντων, προκειμένου να ξεφύγουμε μια ώρα αρχύτερα από τη βάσανο της επιτροπείας, να ξεκινήσουμε μια πορεία τομών ρήξεων και μεταρρυθμίσεων προκειμένου να αλλάξουμε ριζικά την Ελλάδα». Περιέγραψε ειδικώς πως πρέπει: «να αποκαταστήσουμε τις αδικίες, να ξεριζώσουμε ριζωμένες αντιλήψεις στο κράτος και την κοινωνία, να κινητοποιήσουμε τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία με μια κατεύθυνση δημοκρατικής αναγέννησης μετά από την προηγούμενη καταστροφική πενταετία».

Ταυτοχρόνως ο κ. Τσίπρας επισήμανε πως έγιναν τα πρώτα βήματα «από τη σκληρή περίοδο της σκληρής διαπραγμάτευσης» και αποτυπώθηκαν στη συμφωνία με τους δανειστές. Όπως είπε ο πρωθυπουργός, η συμφωνία περιλαμβάνει δύσκολα σημεία, «εγγράφει εντούτοις και την αντίσταση του λαού και της κυβέρνησης, εγγράφει μια άλλη αντίληψη ώστε να βγει η χώρα από το τέλμα της ύφεσης και τον φαύλο κύκλο της υπερχρέωσης». Στο σημείο αυτό της ομιλίας του, ο κ. Τσίπρας δήλωσε «αποφασισμένος να συνεχίσει στην κατεύθυνση εξυπηρέτησης των συμφερόντων της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας με διαφορετικές όμως προτεραιότητες».

Συνοψίζοντας τις προτεραιότητες της κυβέρνησης μετά την αξιολόγηση, ο κ. Τσίπρας τις έθεσε σε τρεις βασικούς άξονες:
 

Απομείωση χρέους
 

Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών
 

Δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων
 

Για την απομείωση του χρέους ο πρωθυπουργός είπε ότι η ελληνική πλευρά θα προσέλθει στη συζήτηση αυτή με συγκεκριμένη στρατηγική, με συγκεκριμένες και σαφείς προτάσεις. Η κυβέρνηση θα προτείνει την επιμήκυνση των πληρωμών, τη μείωση των επιτοκίων και τη μετατροπή τους σε σταθερά επιτόκια. Θα προτείνει επίσης ρήτρα ανάπτυξης αλλά και μακρά περίοδο χάριτος ώστε να υπάρξει δημοσιονομικός χώρος και να υποστηριχθεί η ανοικοδόμηση του κοινωνικού κράτους και η επενδυτική δραστηριότητα. Από την έκβαση της διαπραγμάτευσης αυτής θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η δυνατότητα της ελληνικής οικονομίας να επιστρέψει σε ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης και να καλύψει έτσι το χαμένο έδαφος της πενταετίας.

Για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο πρωθυπουργός είπε ότι η νέα συμφωνία προβλέπει κεφάλαια έως 25 δισ. ευρώ για να στηριχθεί το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των καταθετών και να υπάρξει ρευστότητα στην οικονομία. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ίσως αυτή να είναι η τελευταία ευκαιρία για εξυγίανση, μια και οι προηγούμενες απέτυχαν παταγωδώς. Στο σημείο αυτό, ο κ. Τσίπρας είπε πως όχι μόνο δεν αντιμετωπίστηκε το θέμα των κόκκινων δανείων ενώ διατηρήθηκαν και οι διοικήσεις που οδήγησαν τις τράπεζες στον γκρεμό. «Είναι και αυτό άλλο ένα επεισόδιο που αποδεικνύει τις σχέσεις διαπλοκής και εξάρτησης της πολιτικής εξουσίας από την οικονομική ολιγαρχία στον τόπο μας. Δεσμευόμαστε λοιπόν ότι αυτή η αρνητική παγκόσμια πρωτοτυπία δεν θα επαναληφθεί. Οι τράπεζες που θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση με χρήματα του ελληνικού δημοσίου θα έχουν και το αντίστοιχο μάνατζμεντ. Η περίοδος των εξαρτήσεων έχει τελειώσει οριστικά», είπε ο πρωθυπουργός.

Για την προσέλκυση των ιδιωτικών επενδύσεων ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι αποτελεί μεγάλο στοίχημα και θα υπάρξει συμπαγής σχεδιασμός και ενεργητικές πολιτικές προσέλκυσης επενδύσεων. Στην κατεύθυνση αυτή θα συγκροτηθεί ειδικός φορέας που θα έχει την ευθύνη για τη δημιουργία την εκπόνηση σχεδίου και τη δημιουργία αναγκαίου πλαισίου για την ανάπτυξη επενδυτικής στρατηγικής, την δημιουργία και προστασία ελληνικών brands και την ενίσχυση της δημιουργίας νεοφυών επιχειρήσεων. Για τις μεγάλες επενδύσεις η διαδικασία θα προχωράει είτε με έκδοση ΠΔ είτε με απευθείας κύρωση από τη Βουλή των όρων της σύμβασης.

Στο πλαίσιο των δηλώσεων, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την αναστολή της επιβολής του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, τουλάχιστον μέχρι την ψήφιση του προϋπολογισμού, όπως είπε, συμπληρώνοντας πως αναζητούνται ισοδύναμα μέτρα για την αντικατάσταση του συγκεκριμένου μέτρου.

Αναφερόμενος σε επιμέρους στόχους της κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά:
Για τη δημόσια διοίκηση
 

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε για τον εξορθολογισμό του οργανογράμματος των υπουργείων, την αξιολόγηση των εποπτευόμενων φορέων, την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων, τον περιορισμό της προσωπικής επαφής πολίτη-δημοσίων υπηρεσιών, την θέσπιση νέου θεσμικού πλαισίου αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων καθώς και νέου πειθαρχικού δικαίου, την θέσπιση Εθνικού Μητρώου για τα επιτελικά στοιχεία της Δημόσιας Διοίκησης, τη θέσπιση ενός δυναμικού και ευέλικτου συστήματος εσωτερικής μετακίνησης στην δημόσια διοίκηση και την ανάπτυξη της ψηφιακής πολιτικής, της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της ευρυζωνικότητας.

Για την ανεργία
 

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε νέο πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας, ενώ τόνισε ότι σε ορίζοντα τετραετίας, η κυβέρνηση θα προσανατολιστεί στην καταπολέμηση της ανεργίας στις περιοχές με τα υψηλότερα ποσοστά, στην καταπολέμηση της ανεργίας των νέων επιστημόνων και στην ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας.

Για την υγεία
 

Ως προς τον χώρο της Υγείας ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε για:
 

-Την απρόσκοπτη και ισότιμη πρόσβαση σε αποτελεσματικά ποιοτικά ασφαλή φάρμακα
 

-Έμφαση σε δράσεις και πολιτικές που θα προάγουν τη βασική και κλινική έρευνα στον τομέα του φαρμάκου.
 

-Τις απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη των ανασφάλιστων συμπολιτών μας.
 

-Επιτάχυνση και ολοκλήρωση των διαδικασιών προσλήψεων όλων των ειδικοτήτων που αυτή τη στιγμή εκκρεμούν. Πρόκειται για περίπου 1.100 προσλήψεις υγειονομικών μέσα στο 2015, ενώ θέσεις λοιπών επαγγελματιών υγείας θα προκηρυχθούν το επόμενο διάστημα.
 

-Άνοιγμα των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ στους νέους γιατρούς.
 

-Άμεση αξιολόγηση του συνόλου των διοικήσεων των νοσοκομείων και αντικατάσταση όσων κριθούν αναποτελεσματικές.

Μεγάλος και εμβληματικός στόχος στον τομέα της Υγείας, προσέθσε, η δημιουργία ενός νέου μοντέλου στην πρωτοβάθμια φροντίδα, που θα αποτελεί τον βασικό πυλώνα για το νέο σύστημα υπηρεσιών υγείας. Θα βασίζεται στις μονάδες υγείας γειτονιάς, με ισότιμη πρόσβαση και καθολική κάλυψη.

Για τη στήριξη του κοινωνικού κράτους
 

«Δέσμευση και ύψιστη προτεραιότητά μας, είναι η στήριξη του κοινωνικού κράτους σε όλες του τις πτυχές», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τις προγραμματικές δηλώσεις του στη Βουλή.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην κατάρτιση πανελλαδικού χάρτη της φτώχειας με στοχευμένες δράσεις για τη μείωσή της, την άμεση έκδοση καρτών μετακίνησης για άτομα με αναπηρία, πολύτεκνους, τρίτεκνους, ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους άνω των 65 ετών, την ενεργοποίηση των καρτών υγείας των ανασφάλιστων πολιτών, τη διανομή σχολικών γευμάτων σε μαθητές, καθώς και άμεσες νομοθετικές ρυθμίσεις για τις «αγορές χωρίς μεσάζοντες».
Μεγάλος στρατηγικός στόχος που θέλει η κυβέρνηση να ολοκληρωθεί στον ορίζοντα της 4ετίας, είναι να ιδρύσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανάλογο του ΕΣΥ, αλλά για την κοινωνική προστασία. «Αυτή σκοπεύουμε να είναι και μια από τις πιο σημαντικές κληρονομιές που θα αφήσει η κυβέρνησή μας σε αυτούς που έχουν ανάγκη» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό ολοκληρώθηκε στις 9.30 μ.μ.
Αύριο Τρίτη και την Τετάρτη οι συνεδριάσεις της ολομέλειας συνεχίζονται με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τους υπουργούς, ενώ θα μιλήσουν και βουλευτές. Η διαδικασία ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, οπότε η κυβέρνηση λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης με φανερή ονομαστική ψηφοφορία.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τριπλή φορολογική επιδρομή στα ακίνητα: Τι θα πληρώσουν εκατομμύρια ιδιοκτήτες

H ώρα της πληρωμής έφτασε για εκατομμύρια Ελληνες με πρώτους να δέχονται τα «χτυπήματα» της εφορίας τους ιδιοκτήτες ακινήτων. ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοσήματος ακόμη και για ανείσπρακτα ενοίκια αλλά και αύξηση κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες του συντελεστή φορολόγησή τους, κάνουν πλέον δυσβάσταχτη την κατοχή περιουσίας.

Η ΠΟΜΙΔΑ κάνει λόγο για φορολογική εξόντωση καθώς τονίζει:

«Η προβλεπόμενη περαιτέρω επαύξηση των ισχυόντων φορολογικών συντελεστών 11% και 33% σε 15 και 35% αντίστοιχα, αλλά πολύ περισσότερο η επαπειλούμενη κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των μισθωμάτων, θα έχει ως άμεσα αποτελέσματα:

1. Να δυναμιτίσει την μεγάλη εισπραξιμότητα του ΕΝΦΙΑ, και να οδηγήσει σε αναζήτηση νέων μέτρων 1 ακόμη δις!

2. Να υποδαυλίσει αυξητικές τάσεις στα μισθώματα, τη στιγμή που για κοινωνικούς λόγους είναι απόλυτα αναγκαία η διατήρηση του σημερινού κλίματος συγκράτησής τους, και

3. Να εξωθήσει ουσιαστικά μερίδα των συναλλασσομένων σε, απαράδεκτες και καταδικαστέες, πρακτικές φοροδιαφυγής οι οποίες, αντί αύξησης, τελικά θα μειώσουν την απόδοση του φόρου 
εισοδήματος».

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εφορίας:
  • Τις επόμενες ημέρες έρχεται ο ΕΝΦΙΑ για 6,1 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων. Το φόρο όμως πληρώνουν ακόμη και όσοι δεν έχουν εισπράξεις από την ενοικίασης της περιουσίας τους. Υπολογίζεται βεβαίως με βάση τις αντικειμενικές αξίες που ισχύουν από το… 2007 και σε πολλές περιπτώσεις είναι έως και 70% υψηλότερες από τις εμπορικές. Ειδικά στον τομέα των επαγγελματικών ακινήτων (γραφεία και καταστήματα) οι ιδιοκτήτες αντιμετωπίζουν αφενός τους κακοπληρωτές και αφετέρου το γεγονός ότι ο ΕΝΦΙΑ υπολογίζεται με συντελεστές εμπορικότητας που αφορούν μιαν άλλη εποχή.
  • Το Μνημόνιο ορίζει ότι πρέπει να καταργηθεί η διάταξη για την εκχώρηση ανείσπρακτων μισθωμάτων στο Δημόσιο. Όταν δηλαδή δεν εισπράττει ο ιδιοκτήτης κάποιους μήνες μίσθωμα το εκχωρεί στο Δημόσιο ώστε να μην πληρώσει φόρο. Αν καταργηθεί η διάταξη τότε εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες θα πληρώσουν φόρο εισοδήματος από ενοίκια που δεν πήραν ποτέ. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 1 στους 4 ιδιοκτήτες δεν καταβάλλουν κανονικά το μηναίο ενοίκιο ενώ υπάρχουν χιλιάδες περιπτώσεις καθυστερήσεων πάνω από 6 μήνες με τους ιδιοκτήτες να μην τους διώχνουν αφού έτσι κι αλλιώς δεν θα βρουν νέο ενοικιαστή.
  • Τρίτο φοροχτύπημα αποτελεί η απόφαση για τη φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια. Εάν παραμείνει η ξεχωριστή κλίμακα, ο συντελεστής για εισοδήματα ως 12.000 ευρώ θα αυξηθεί στο 15% από 11% σήμερα, ενώ για τα υψηλότερα εισοδήματα ο συντελεστής θα ανέβει στο 35% από 33% σήμερα. Εάν επιλεγεί το σενάριο της ενιαίας κλίμακας, τότε η επιβάρυνση για όσους έχουν εισόδημα μόνο από ενοίκια θα εξαρτηθεί από την κλιμάκωση των συντελεστών αλλά χωρίς αφορολόγητο για εισοδήματα από ακίνητα, άρα η φορολόγηση θα είναι από το πρώτο ευρώ

www.imerisia.gr





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΟΚ – Η Κυβέρνηση – ερήμην του Λαού – Συμφώνησε σε Νέα Επαχθή φορολογικά και Δημοσιονομικά Μέτρα

ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ… ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥΣ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟ…

Μέτρα-ΣΟΚ στη λίστα με τα 48 προαπαιτούμενα και τον προϋπολογισμό
Όχι Απλά Ψεύτες αλλά Απατεώνες… Δεν Φτάνουν τα βάρβαρα Προαπαιτούμενα… θα Έρθουν κι άλλα Μέτρα

Νέα επαχθή φορολογικά και άλλα δημοσιονομικά μέτρα, τα οποία συμφώνησε με τους δανειστές η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ερήμην του ελληνικού λαού, κρύβει ο κρατικός προϋπολογισμός του 2016, το προσχέδιο του οποίου κατατίθεται σήμερα στη Βουλή.

Οπως αποκαλύπτεται από τη λίστα με τα 48 νέα προαπαιτούμενα που αποδέχθηκε να εφαρμόσει η κυβέρνηση για να πάρει τη νέα δόση δανεικών ύψους 2 δισ. ευρώ, στα νέα φορολογικά μέτρα που θα εφαρμοστούν το 2016 και ενσωματώνονται στον προϋπολογισμό του επομένου έτους περιλαμβάνεται και η κατάργηση της εκχώρησης μισθωμάτων στο Δημόσιο! Το μέτρο αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων θα πληρώσουν το 2016 φόρο εισοδήματος με συντελεστές 11%-33% ακόμη και για τα ποσά των ενοικίων που δεν έχουν καταφέρει να εισπράξουν φέτος από τους ενοικιαστές τους!

Στα φορολογικά μέτρα-σοκ του νέου προϋπολογισμού περιλαμβάνεται επίσης και η κατάργηση όλων των ευνοϊκών ρυθμίσεων με τις οποίες πάνω από 1.000.000 φορολογούμενοι με πενιχρά εισοδήματα από τόκους καταθέσεων, μισθώματα ή περιστασιακή απασχόληση γλίτωναν κάθε χρόνο από την εξοντωτική φορολόγηση με 26% επί εξωπραγματικών εισοδημάτων προσδιοριζόμενων βάσει των τεκμηρίων διαβίωσης. Από το 2016 οι φορολογούμενοι αυτοί θα καλούνται να καταβάλλουν υπέρογκους φόρους επί των υπέρμετρα υψηλών τεκμαρτών εισοδημάτων που θα τους προσδιορίζει η Εφορία με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης για τα σπίτια και τα επιβατικά ΙΧ αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν!


hellasforce.com




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μια τεχνοκρατική και ΛΟΓΙΚΗ εξήγηση το πως οι «κάρτες» οδηγούν στη φυλακή σου

Το κείμενο που ακολουθεί ΔΕΝ είναι δικό μου, αλλά του σχολιαστή DP, όμως πιστεύω ότι με εκφράζει 100% και  γι΄αυτό σας το παραθέτω αυτούσιο:

Όσον αφορά τις κάρτες και το «χάραγμα» προσπάθησε να το δεις ως καθόλου θρησκευτική αλλά καθαρά τεχνοκρατική και κατ επέκταση απλή ΛΟΓΙΚΗ.

Και θα το κάνω μόνο και μόνο για να θέσω τις κρυπίδες της λογικής και του προβληματισμού:

Πηγαίνεις σταθερά σ” ενα σούπερ μάρκετ, και επειδή είσαι σταθερός καταναλωτής παίρνεις την κάρτα που σου προσφέρει, με αντάλλαγμα κάποιες (πάντα δυσανάλογες εκ των υστέρων) «οικονομικές «ανταποδώσεις».

Δίνεις, λοιπόν, πάρα πολλά προσωπικά στοιχεία και αυτά καταχωρούνται σε κάποια βάση δεδομένων. (Σημείωση: η εταιρεία έχει ήδη κερδίσει γιατί θα πουλήσει αυτή τη βαση, παρά το ότι σου «υπόσχεται» διακριτικότητα).

Σταδιακά κάνεις διάφορες αγορές. Όλες αυτές οι αγορές, καταχωρούνται σε μία άλλη βάση δεδομένων και συνδένται σε πρώτη φάση με την κάρτα του σούπερ μάρκετ. Εδώ θυμίσου ότι όλα είναι πλέον κωδικοποιημένα, και οι αγορές, και στο τέλος το νούμερο την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ σου κάρτας, αποτυπώνονται στο ρολό των αποδείξεων του σούπερ μάρκετ.

Εδώ έχουμε πάλι δύο δεδομένα. Πρώτον τα προσωπικά σου στοιχεία που έδωσες για να εκδώσεις την κάρτα (και το Σ/Μ σου «δήλωσε» ότι είναι εμπιστευτιικά» αλλά ΕΣΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να το ξερεις αυτό) και δεύτερον και ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΝ οι αγορές που κάνεις σταδιακά, που συνδέονται ΑΜΕΣΑ με τα προσωπικά σου δεδομένα και άρα με σένα (ως αριθμό πλέον).

Συνδύασε τώρα και τις δύο πηγές (που ενώ υπόσχονται «εχεμύθεια» δεν ξέρεις αν ισχύει γιατί οι εταιρείες διαφημίσεων πληρώνουν ΠΟΛΥ περισσότερο από τα πρόστιμα- ΑΝ ΠΟΤΕ επιβληθούν) και καταλαβαίνεις ότι σταδιακά η καταγραφή δεδομένων καθαρά γύρω από σένα δεν σταματά ποτέ.

Είναι ένα ακόμα φακέλωμα, από τα εύκολα, που κυκλοφορούν και καταχωρούν ασύλληπτα πολλές προσωιπκές πληροφορίες, που προς το παρόν εξυπηρετούν συμφέροντα που δεν είναι απαραίτητο να ταυτίζονται. Αλλά όλες αυτές είναι πληροφορίες που καταχωρούνται πλέον ηλεκτρονικά.

Τι θα γίνει αν αύριο όταν ΟΛΕΣ αυτές οι πληροφορίες ενωθούν γύρω από σένα;;;

Και βάλε ότι φαίνεται και στο ίντερνετ και ποιος είσαι και ποιες ιστοσελίδες βλέπεις… και βάλε και βάλε…

Όλα στοχεύουν στο ΑΠΟΛΥΤΟ φακέλωμά σου. Είτε για λόγους διαφημιστικούς (σήμερα) είτε γιατί κάποια στιγμή θα κριθεί (ΕΡΗΜΗΝ σου φυσικά και) πάντα μέσα από τις «καταγεγραμμένες» συναλλαγές σου ότι αποτελείς απειλή!

Και όλα αυτά τα παραπάνω αποτελούν αυτό που λέμε οι τεχνοκράτες ένα «σενάριο ρουτίνας».

Και μιλάμε απλά για τις κάρτες του σούπερ μάρκετ που ΑΝ θέλεις τις παίρνεις. Βάλε τώρα όλα αυτά τα δεδομένα σε κλίμακα ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗΣ συναλλαγής! Αντιλαμβάνεσαι για τι πράγμα μιλάμε;

Η πληροφορία πλέον είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ προϊόν!

Αξίζει περισσότερο και από το χρυσό!

Και επιδιώκουν να το ελέγχουν ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ!

Και αν μου πείς ότι «δεν έχεις τίποτα να κρύψεις», λυπάμαι αλλά μόλις έχασες!!!

Game Over!!!
DP
πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΕΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ Κ.Κ. ROTHSCHILDS & ROCKEFELLERS

Λόγω επιδεινώσεως της διεθνούς καταστάσεως, αποφάσισα να επανακυκλοφορήσω την ανοιχτή αυτή επιστολή προς Πλανητάρχες. Εξοχότατοι κύριοι Πρόεδροι της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης,


 Με όλον τον οφειλόμενο Σεβασμό προς το πρόσωπόν Σας, αυτά που θα σας πω, φοβούνται οι πολιτικοί της Γης, πιόνια και μαριονέτες δικά Σας, να σας πούνε.
 

 Επειδή δεν έχω άλλον τρόπο να σας συνετίσω, αυτό το έργο το αφήνω στον Πανάγαθο ΘΕΟ. Εάν δεν διαγράψετε το επαχθές και παράνομο ΧΡΕΟΣ της Ελλάδος, εμείς οι Έλληνες σε περίπτωση πολέμου, θα στηρίξουμε τη ΡΩΣΙΑ και τον ΠΟΥΤΙΝ!!!
 

 Οι κατά τόπους πολιτικοί ορντινάντσες, Σας αφήνουν στο σκοτάδι με κολακείες, για να έχουν την εύνοιά σας,- γιαυτό πηγαίνετε από το κακό στο χειρότερο,- φοβούμενοι είτε διακοπή της κομματικής και προσωπικής χρηματοδότησης, είτε ανατροπή με απώλεια της εξουσίας, είτε προσωπικές δολοφονίες. Φοβούνται την οργή σας, οι μαριονέτες!!!
 

 Απογοητευμένος από τους τοπικούς άρχοντες, αλλά και από τους Ευρωπαίους και Αμερικάνους πολιτικούς ηγέτες- μαριονέτες, απευθύνομαι σε εσάς, αφού εσείς είσθε η μόνη πηγή εξουσίας στο πλανήτη, και δύνασθε σαν πραγματικοί Κοσμοκράτορες και Πλανητάρχες να αναστείλετε και καταστείλετε τη δυστυχία και την εξαθλίωση των λαών.
 

 Ο ένας από εσάς έχει πιάσει όλο το χρυσό του πλανήτη, όλες τις τράπεζες, και όλο το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Γης, και ο άλλος την παγκόσμια ενέργεια, με δικές του όλες τις διεθνείς εταιρίες υδρογονανθράκων. Όλοι οι λαοί στον πλανήτη γνωρίζουν ότι εσείς οι δύο, και η παρέα σας, είσθε οι πραγματικοί Πλανητάρχες, Κοσμοκράτορες, Επικυρίαρχοι, και Παντοκράτορες στο πλανήτη Γη, αλλά και στο διάστημα, και μόνο τα ΜΜΕ φαίνεται να το αγνοούν, αφού ομιλούν για Πλανητάρχη τον ΟΒΑΜΑ, και στην Ε.Ε. τη Μέρκελ. Αμφότεροι ΟΒΑΜΑ & Μέρκελ, εκτελούν τις εντολές σας.
 

 Μερικοί αφελείς ή απληροφόρητοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι, και ΜΜΕ, ομιλούν-γράφουν για Πλανητάρχη τον ΟΒΑΜΑ, έχουν βαθιά μεσάνυχτα ή το πράττουν σκοπίμως, για να κρύψουν την αλήθεια από το κοινό. Οι Η.Π.Α. & Ε.Ε. απλώς εκτελούν τις εντολές σας. Τώρα τελευταία τα έχετε βρεί «σκούρα» από την άλλη υπερδύναμη τη ΡΩΣΙΑ.
 

 Ευτυχώς για το πλανήτη που υπάρχει ο ΠΟΥΤΙΝ & ΡΩΣΙΑ, αλλιώς θα είμαστε όλοι δούλοι και σκλάβοι της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας των ΡΟΤΣΙΛΝΤ και παρέας. Η διοικούσα ομάς του Βατικανού και της Ορθοδοξίας, συμπλέει με τις επιθυμίες σας, οι οποίοι έχουν αποδεχθεί την Ισλαμική λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα. Δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι «σκάβουν το λάκκο» της Χριστιανοσύνης, αλλά αυτό θέλετε και ΕΣΕΙΣ!!! Μπορούμε να πούμε ότι είσθε ακόμη και διαπλανητικοί Κοσμοκράτορες, επομένως ο τίτλος των Κοσμοκρατόρων σας πηγαίνει «γάντι» που λέει ο λαός.
 

 Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες της Ε.Ε. , αλλά και όλοι οι πολιτικοί των ΗΠΑ, είναι πιόνια σας. Έχετε στελεχώσει όλες τις κυβερνήσεις των κρατών της Γης, με στελέχη προερχόμενα από μία και μόνο ειδική στο είδος εθνότητα του πλανήτη. Τίποτε δεν αφήσατε.
 

 Όλα και όλους τους βάλατε στο χέρι, λέει ο λαός. Ούτως εχόντων των πραγμάτων, απευθύνομαι σε σας, αφού εσείς είσθε οι ηγέτες της Σιωνιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων, της Σιωνιστικής Παγκοσμιοποίησης, και της παγκόσμιας Σιωνιστικής κυβέρνησης.
 

 Όταν ήμουν νεαρός άκουγα για τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, και τη φανταζόμουνα ότι θα έφερνε την ευτυχία και ευημερία στους λαούς της Γης, μακριά από τους φαύλους και εφιάλτες πολιτικούς, και εσάς σας έβλεπα σαν ευεργέτες της ανθρωπότητας, καθήμενους στο θρόνο της δόξης της μεγαλειότητος, και της αγάπης των ανθρώπων του πλανήτη. Φανταζόμουνα τη Παγκοσμιοποίηση σαν τον επίγειο παράδεισο, όπου όλοι οι λαοί θα ζούσαμε μέσα σε μια αληθή δημοκρατία, γεμάτη ευημερία και δικαιοσύνη.
 

 Η πολιτική προπαγάνδα εμφάνιζε τη Ν.Τ.Π. της οποίας ηγείσθε, σαν μια «πανάκεια», δηλαδή το μέσον επιλύσεως οποιουδήποτε προβλήματος, σαν το μοναδικό φάρμακο διά «πάσαν νόσον, και πάσαν μαλακίαν», ψάλλει η Αγία ημών εκκλησία. Τώρα που μεγάλωσα είδα ότι αυτά τα όνειρά μου ήταν απατηλά. Αντί του Παραδείσου είδα να φέρνετε στην ανθρωπότητα τη Κόλαση, και τους πολέμους με τους σφαγείς Τζιχαντιστές του ISIS-ISIL το οποίο ιδρύσατε.
 

 Αντί να φροντίζετε για την ευτυχία και ευημερία των ανθρώπων-υπηκόων σας, φροντίζετε για τη δυστυχία και τη καταστροφή των. Τέτοια Νέα Τάξη Πραγμάτων, και Παγκοσμιοποίηση, να μας λείπει, δεν τη θέλουμε.
 ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 Όλα τα παρακάτω γράφονται με ανιδιοτέλεια, με αντικειμενικότητα, χωρίς υστεροβουλία, αιρόμενος υπεράνω καταστάσεων, αντικατοπτρίζουν δε, την ζέουσα πραγματικότητα.

 1.- Συγκεντρώσατε όλο το πλούτο του πλανήτη στα χέρια σας, στις εταιρίες σας, και στις τράπεζές σας, για να κατακτήσετε δικτατορικά τη παγκόσμια εξουσία και κυριαρχία.

 2.-Φοβάστε τις δημοκρατικές διαδικασίες, αφού τα χέρια σας στάζουν αίμα από τους πολέμους, και τις αρπαγές του πλούτου των λαών της Γης. Εδώ ταιριάζει η ρήση των γραφών, «Α, δε ητοίμασας τίνι έσται»;;; Ο Μεγαλοδύναμος ΘΕΟΣ κάτι σας ετοιμάζει, για να σας τιμωρήσει, και εσείς δεν το βλέπετε..................

 3.- Δεν αφήνετε άλλο κράτος με ορυκτό ή ενεργειακό πλούτο, να ευημερήσει, και να αναπτύξει την οικονομία του, αλλά σαν αρπακτικά ζώα, ερπετά, και όρνεα, ορμάτε με όλας τας γνωστάς μεθόδους των σαράφηδων, και τοκογλύφων τσιφούτηδων, να το κατασπαράξετε.

 4.- Τοποθετείτε σε κάθε κράτος πολιτικούς υπαλλήλους σας, πιόνια και μαριονέτες, πρόθυμους και υπάκουους να εκτελέσουν τις εντολές σας, (έναντι τιμήματος- «λαδώματος»), οι οποίοι πάντοτε είναι αρπακτικά εναντίον των υπηκόων σας, για να φανούν αρεστοί σε σας. Βέβαια οι λαοί, παρασυρμένοι από τη προπαγάνδα των «λαδωμένων» από εσάς ΜΜΕ, ψηφίζουν τους εκλεκτούς σας, γιαυτό είμαστε υπεύθυνοι για τη κακοδαιμονία μας.

 5.- Διοικείται όλο τον κόσμο με συμβούλους «δεξαμενές σκέψεως», «Think Tanks», (στελεχωμένα με υμέτερα στελέχη), οι οποίοι δεν τολμούν να εκφέρουν άλλη γνώμη διαφορετική από τις επιθυμίες σας, αν και δεν διαθέτουν τοιαύτην. 6

.- Όταν η δημοκρατία σε κάποιο κράτος δεν υπακούει στα κελεύσματά σας, την ανατρέπετε και φέρνετε είτε δικτατορία, είτε κεκαλυμμένη δημοκρατία με δικούς σας πολιτικούς, ορντινάντσες, πιόνια & μαριονέτες. Έτσι όμως όλοι οι απελπισμένοι λαοί της Γης, ξεσπούν την οργή τους με αναθέματα στο όνομά σας!!! Σας αρέσει αυτό;;; Δεν νομίζω!!!

 7.- Κυβερνάται το πλανήτη με μυστικές λέσχες, βλέπε λέσχη Bilderberg, Μασονία, Τριμερής επιτροπή, Illuminati, Κρανία & Οστά, κ.λ.π. τις οποίες επανδρώνετε με λαομίσητες, μη δημοφιλείς προσωπικότητες.

 8.- Δημιουργείτε τοπικούς πολέμους, ή εμφυλίους πολέμους, όπου και όπως σας συμφέρει, βλέπε, Κορέα, Βιετ-Ναμ, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία, κ.λ.π. ανατρέποντας κυβερνήσεις, τοποθετώντας μαριονέτες, για τη προώθηση των συμφερόντων σας, και των πολιτικών σας, για τη κατάκτηση της παγκόσμιας εξουσίας. Μέχρι σε Γ! παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο οδηγείτε την ανθρωπότητα, με σκοπό να δολοφονηθούν 6 δις. άνθρωποι, ώστε να επιζήσουν οι εκλεκτοί σας, και εσείς να κατακτήσετε τη παγκόσμιο κυριαρχία! 

9.-Χρεοκοπείτε Κράτη, με ότι αυτό συνεπάγεται, με παράνομες μεθόδους. (Βλέπε Ελλάδα, Αργεντινή) κ.λ.π.

 10.-Διαγράφετε χρέη κρατών (Γερμανία), ανάλογα με τα συμφέροντά σας, ενώ άλλα κράτη τα αφήνετε να στενάζουν από τα παράνομα, δόλια, επαχθέστατα, και αέναα δάνεια-χρέη.

11.- Η πολιτική ηγεσία Ε.Ε., & ΗΠΑ, και άλλων κρατών, είναι διορισμένα πιόνια δικά σας, και εκτελούν τις εντολές σας. Βέβαια οι λαοί τους ψηφίζουν, αφού δεν έχουν άλλη επιλογή!

 12.- Κάνετε νοθεία στα εκλογικά αποτελέσματα, μέσω Η/Υ σε περίπτωση που δεν σας αρέσουν!!!

 13.- Ειδικά στην Ελλάδα εγκαταστήσατε πολιτικούς μαριονέτες, και βυθίσατε τη χώρα σε μια οικονομική κρίση άνευ προηγουμένου, διά της μεθόδου της σκανδαλώδους και δόλιας δανειοδοτήσεως της χώρας, δημιουργώντας ένα δόλιο και αέναο χρέος, μέσω της ΕΛΣΤΑΤ. Σε μια από τη χειρότερη περίοδο της ιστορίας της, βρέθηκε η Ελλάς, με τις χειρότερες κυβερνήσεις στην ιστορία της. Βλέπετε δεν υπάρχει ηγέτης να εφαρμόσει τον αρχαίο νόμο της «Σεισάχθεια», αλλά και αν υπάρξει θα τον δολοφονήσετε. 

14.- Κυβερνάτε τη χώρα μας με Μνημόνια και Ρατσιστικούς νόμους. Ο ρατσισμός των μνημονίων δρα εναντίον των Ελλήνων. 15.- Εφαρμόζεται το ρατσισμό του «δόγματος του Σόκ», της σχολής του Σικάγου, εναντίον των Ελλήνων. Σήμερα ο μόνος ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ είναι εκείνος εναντίον των Ελλήνων. Η παραγωγή νόμων που φιάχνουν οι Σιωνιστές Γερμανο- Εβραίοι του Ύπατου Αρμοστού, και τους ψηφίζουν τα προδοτικά κόμματα στη βουλή, μας ενοχλεί βαθύτατα, και σκλαβώνει τον ιστορικό λαό των Ελλήνων, με τον πανάρχαιο πολιτισμό, και την Ιστορία.

 16.- Με τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, μας έχετε «αλλάξει τα φώτα», λέει ο λαός. Κλέβετε ΕΣΕΙΣ τα χρήματα από τις τράπεζες, και καλούμεθα εμείς ο φτωχός λαός να τις σώσουμε!!! Έλεος πια, εμείς θα χρηματοδοτούμε τις τράπεζες σας;;;

 17.- Εμείς οι Έλληνες ζούμε σε καθεστώς ομηρίας. Προβαίνετε σε κλοπή των συντάξεων, αφού από το ένα χέρι μας τις δίνετε ψαλιδισμένες και «κουρεμένες», και από το άλλο χέρι μας τις παίρνετε με τους φόρους και χαράτσια. Ακολουθείτε οικονομική πολιτική σαράφικου. Εφαρμόζετε οικονομικό και πολιτικό ρατσισμό κατά των Ελλήνων.

 18.- Εμείς οι Έλληνες ζούμε σήμερα σε ένα οικονομικό και πολιτικό ολοκαύτωμα, με τον οικονομικό ρατσισμό που εφαρμόζετε εναντίον μας. Είδατε ότι η Ελλάδα είναι πλούσια σε ορυκτά,(ΧΡΥΣΟ), αλλά και σε ενεργειακά κοιτάσματα, και σπεύσατε σαν αρπακτικά-γύπες, να τα αρπάξετε.

19.- Αφήσατε τη Σαουδική Αραβία, και άλλες χώρες του Κόλπου, να εκμεταλλευτούν τον ορυκτό τους πλούτο, και να ευημερήσουν, και δεν επιτρέπετε στην Ελλάδα, μια ιστορική χώρα, που σας έδωσε τα φώτα του πολιτισμού, που σας πρόσφερε τις επιστήμες και τέχνες, να προκόψει ώστε να θρέψει το λαό της.

 20.- Η δική μας Ελλάδα δεν είναι αποικία σας, παρόλο ότι οι πολιτικοί μας είναι πιόνια σας. Κάνετε λάθος! Η δική μας Ελλάδα, η Ελλάδα των ονείρων μας, δεν είναι προτεκτοράτο. Τα σχέδιά σας δεν θα περάσουν. Υπάρχουν και αλλού προστάτες.............. Σε αυτήν την Γη, την ποτισμένη με χιλιάδες χρόνια ιστορίας, γεμάτης Αίμα και Δόξα, υπάρχουν ακόμα Έλληνες που αντιστέκονται.

 21.- Κάνετε διακρίσεις στη διαχείριση των λαών, ανάλογα με τις φιλικές σας διαθέσεις. Άλλους ευνοείτε, και άλλους καταδικάζετε.!

 22.- Στη χώρα μας όλα τα έσοδα του κράτους ρέουν στα ταμεία σας. Μέχρι τις συντάξεις των φτωχών γερόντων ενθυλακώνετε με φόρους και χαράτσια, φτάνει να είναι σε Ευρώ. Τόσο άπληστοι είστε. Καταστρέψατε το σύστημα μισθών και συντάξεων. Καταστρέψατε το σύστημα παιδείας. Καταστρέψατε το σύστημα υγείας.

 23.- Φέρατε εκατομμύρια λαθρομετανάστες διαφορετικής κουλτούρας από τον πολιτισμό του Ελληνισμού, και καταστρέψατε τη πατρίδα μας. Γιατί δεν πάτε λαθρό στη Γη των προγόνων Σας, να δείτε πόσο πονάει;;;;;;;;; Όλα αυτά τα πετύχατε με τη βοήθεια εθνοπροδοτών και εθνομηδενιστών πολιτικών υπαλλήλων σας.

 24.- Όλα αυτά τα κάνατε για να αρπάξετε τον ορυκτό και ενεργειακό μας πλούτο, αλλά και για λόγους γεωπολιτικής. Δημιουργήσατε τέτοια οικονομική και πολιτική κατάσταση, που δεν υπάρχει πλέον καμιά ελπίδα για τις ερχόμενες γενεές.

 25.- Υπό τη προεδρία Σας, η παγκόσμια Σιωνιστική Διακυβέρνηση, συντελεί και συνεργεί στη γενοκτονία, στον αφελληνισμό, και τελικά στο διαμελισμό της Ελλάδος. Φθάσατε μέχρι το σημείο να αρπάζετε και τα σπίτια μας, διά των πλειστηριασμών, σαν κοινοί σαράφηδες και τοκογλύφοι τσιφούτηδες!!!.

 26.- Τέτοια αρπακτικά είσθε. Πέφτετε πολύ χαμηλά από την απληστία σας. Μη ξεχνάτε ότι ζήσαμε και εμείς το δικό μας ολοκαύτωμα από τους Ναζί στο Β! παγκόσμιο πόλεμο, όπως εσείς, όπου χιλιάδες Έλληνες έχασαν τη ζωή τους, πολεμώντας τους Ναζί στο πλευρό σας. Αν και οι ΝΑΖΙ ήταν δημιούργημα δικό σας, όπως οι σημερινοί ISIS-ISIL. Εμείς οι Έλληνες σώσαμε στη κατοχή χιλιάδες δικούς σας από τη καταδιωκτική μανία των Ναζί, με κίνδυνο της ζωής μας, και σήμερα μας προσφέρετε «αντί του μάνα χολήν»… 

27.- Οδηγήσατε τη χώρα μας σε δόλιο, αέναο, δανεισμό, συνεργεία προδοτών πολιτικών. Αυτοί που μας οδήγησαν στο ΔΝΤ «τα έφαγαν» ΜΑΖΙ με ΕΣΑΣ λέει ο λαός.

 28.- Τα δάνεια επέστρεφαν σε ΕΣΑΣ, εσείς τα «φάγατε»...

 29.- Τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις πάνε όλα στα τοκοχρεολύσια των δανείων ΣΑΣ. Τώρα είμαστε χώρα υποταγμένη, αποικία, και προτεκτοράτο σας. Έλληνες υποταγμένοι στους Γερμανούς, πρώην δολοφόνους σας.

 30.- Δημιουργήσατε ένα χρέος για τη χώρα μας ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ. Η μόνη θεραπεία είναι η διαγραφή του χρέους, ή αλλιώς ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ. Το δικό σας Δ.Ν.Τ. τώρα ομολογεί ότι το πρόγραμμα που έδωσε ήταν ΛΑΘΟΣ, όμως αρνούνται να το διορθώσουν με «Σεισάχθεια», λες και θα χάσει «η Βενετιά βελόνι», λέει ο λαός.

 31.- Χρειάζεται αναδιάρθρωση και διαγραφή του χρέους. Τα μνημόνια είναι λάθος συνταγή. Το χρέος δεν «σβήνει» με νέο χρέος, με νέο δανεισμό.

 32.- Το λάθος που έγινε σκότωσε τους Έλληνες, εκτός εάν αυτό είναι που επιθυμείτε και επιδιώκετε. Τους νόμους και τα μνημόνια τους φτιάχνουν οι ξένοι (μαριονέτες σας),και τους ψηφίζουν αβλεπί οι «Έλληνες» βουλευτές πιόνια σας.

 33.- Φιάχνετε βουλευτές για να ψηφίζουν τα Μνημόνιά σας.

 34.- Για τη μετανάστευση της νεολαίας της Ελλάδος, για τη βίαιη λαθρομετανάστευση εγχρώμων εξαθλιωμένων λαθρομεταναστών, ευθύνεται η δική σας πολιτική, με τα προγράμματά της.

 35.- Το χρέος είναι ΜΗ βιώσιμο, και πρέπει τα ανθρωποειδή πιόνια σας, «οικονομολόγοι της πεντάρας» να το αναδιαρθρώσουν, και να το διαγράψουν.

 36.- Αυτά που κάνετε στην ανθρωπότητα, ούτε ο ΜΩΫΣΗΣ δεν τα θέλει. Ο ΜΩΫΣΗΣ θα σας τιμωρήσει, όπως τιμώρησε τους αρχαίους αδελφούς ΣΑΣ στην έρημο, τότε με την έξοδο............

 37.- Οδηγείτε την ανθρωπότητα σε Γ! Παγκόσμιο πυρηνικό Πόλεμο. Ο ΘΕΟΣ θα σας τιμωρήσει διότι εξοντώνετε τα πλάσματά του, τα δημιουργήματά του.
 Στη θέση σας, θα αναζητούσα την υστεροφημία. Αλήθεια, τι όνομα θα αφήσετε πίσω σας;;; Δεν φοβάστε τι θα γράψει για εσάς η παγκόσμια ιστορία;;; Αντί να επιδιώξετε να γίνετε λαοπρόβλητοι ηγέτες, με τις πολιτικές σας γίνατε διεθνώς λαομίσητοι.
 

 Φαίνεται ότι συμβουλεύεστε τους σκληροπυρηνικούς της φυλής σας. (CFR). Σε λίγα χρόνια θα απέλθετε από το μάταιο τούτο κόσμο. Όλος αυτός ο τεράστιος χρυσός που συγκεντρώσατε τι θα απογίνει;;; Θα πέσει στα χέρια μιας βάναυσης παγκόσμιας δικτατορίας. Ιδού λοιπόν τι πετύχατε!!! Μια αδίστακτη παγκόσμια δικτατορία, που οι λαοί του πλανήτη θα καταριούνται το όνομά σας. Δεν σας ενδιαφέρει τι όνομα θα αφήσετε πίσω σας;;; Δεν σας αρκούν τα όσα «φάγατε»;;; Τόσο άπληστοι τοκογλύφοι, τσιγκούνηδες, και τσιφούτηδες είσθε;;; Έλεος πια!!! Αφήστε κάτι και για εμάς, να σας συχωράμε, όταν με το καλό απέλθετε για τις αγκάλες του Μαμωνά!!! Γιατί με τις πράξεις σας, εκεί θα πάτε!!
 

 Ο ΘΕΟΣ του ΜΩΫΣΗ δεν τα θέλει αυτά που κάνετε!!! Φανείτε έστω και μια φορά ευεργέτες της ανθρωπότητας.!! Όλοι οι λαοί του πλανήτη γνωρίζουν ότι εσείς, και οι υιοί σας, είσθε πίσω από τη δυστυχία μας. Το κίνημά σας, για παγκόσμια δικτατορία, οι λαοί της Γης το ονομάζουν «Διεθνή απάτη». Ο μεγαλύτερος ρατσισμός – μετά το ολοκαύτωμα των Εβραίων- είναι αυτός που γίνεται σήμερα εναντίον των Ελλήνων, με το ρατσιστικό νόμο που εφαρμόσατε. Ότι έκαναν οι Ναζί σε εσάς, το κάνετε σήμερα εσείς σε εμάς τους Έλληνες.
 

 Ήδη με εντολές σας η Τρόϊκα των δανειστών-δυναστών, εφαρμόζει οικονομικό ρατσισμό εναντίον των Ελλήνων. Τη λέξη «Ευγνωμοσύνη» δεν την γνωρίζετε;;; Χρωστάτε ευγνωμοσύνη στον Ελληνικό Λαό!!! Αντί να φροντίσετε να γίνετε λαοπρόβλητοι παγκόσμιοι ηγέτες, και διεθνώς δημοφιλείς, προτιμήσατε δια της εκμεταλλεύσεως των ανθρώπων, το μίσος των λαών του πλανήτη στο όνομά σας, και στο πρόσωπό σας. Προτιμήσατε να γίνετε διεθνώς λαομίσητοι.
 

 Η αγάπη των ανθρώπων του πλανήτη, αξίζει περισσότερο από το χρυσό που έχετε συγκεντρώσει στα θησαυροφυλάκιά σας. Αξίζει εδώ να αναφέρω την ιστορία του Βασιλέως των Ελλήνων της Φρυγίας ΜΙΔΑ, προς παραδειγματισμό, και σύνεση, μήπως βάλλετε Μυαλό. Ο Βασιλεύς ΜΙΔΑΣ ζήτησε από το Διόνυσο τη δύναμη να μετατρέπει σε ΧΡΥΣΟ ότι και αν εγγίζει. Ο Θεός Διόνυσος του έκανε αυτή τη χάρη. Έτσι όμως κινδύνευσε να πεθάνει από τη πείνα και τη δίψα, αφού ότι άγγιζε γινόταν ΧΡΥΣΟΣ. Αυτό πάθατε και ΕΣΕΙΣ!! Τότε παρεκάλεσε πάλιν τον Διόνυσο, και γλίτωσε μόνο αφού, ακολουθώντας τη συμβουλή του Διονύσου, λούστηκε στα νερά του ποταμού Πακτωλού, ο οποίος από τότε περιέχει στη κοίτη του, ψήγματα και αποθέματα χρυσού. Γιαυτό ο ποταμός Πακτωλός σήμερα έγινε συνώνυμο του πλούτου. Ο Πακτωλός ποταμός σας ξέφυγε, πως έτσι;;; Αυτό θα πάθετε και εσείς στη φήμη σας, και στην υστεροφημία σας, από την απληστία, και την ακόρεστη πλεονεξία για ΧΡΥΣΟ και εξουσία, που σας διακατέχει. Εν όψει αυτής της καταστάσεως ευρισκόμενοι, σας συμβουλεύω, στο όνομα της καλής υστεροφημίας σας, να αφήσετε τη τύχη των λαών της Γης στα χέρια τους, αφήστε τον ορυκτό πλούτο κάθε κράτους στα χέρια των κατοίκων του για να επιζήσουν. Αρκετά φάγατε πια!!! Τον ορυκτό αυτό πλούτο σε κάθε κράτος τον έδωσε ο Θεός-Δημιουργός, ώστε να επιζήσουν τα πλάσματά Του, και έρχεστε εσείς τώρα, και τον αρπάζετε μέσα από τα χέρια του Δημιουργού, σαν κοινοί λωποδύτες με τη δύναμη των όπλων, τα δώρα εκείνα του Θεού προς τους ανθρώπους-δημιουργήματά Του, για να επιζήσουν!!!
 

 Ο Δημιουργός τα βλέπει όλα αυτά, εξοργίζεται, και κάποτε θα σας τιμωρήσει, είτε εν ζωή, είτε μετά θάνατον, «ένθα απέδρα πάσα οδύνη, λύπη, πόνος, και στεναγμός», ψάλλει η Μωσαϊκή θρησκεία σας. Ερωτώ ο ΘΕΟΣ του Αβράμ, Ιακώβ, και Μωϋσή, που κατέταξεν την ψυχήν του συχωρεμένου ΡΟΚΦΕΛΕΡ;;; Πατρός & Υιού. Θα είναι ενδιαφέρον να μάθουμε για λογαριασμό της ψυχής του άσπλαχνου ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!! Σταματήστε τη βαριά φορολογία, με τα χαράτσια, που επιβάλλει η Τρόϊκα, κατόπιν εντολών Σας, και αφήστε μας να ζήσουμε εν ειρήνη και ευημερία. Αρκετά «φάγατε» πια.
 

 Πρώτα υπάρχουν οι ανάγκες του λαού, και ύστερα τα τοκοχρεολύσια των δόλιων αέναων δανείων με τα οποία μας σκλαβώσατε. Σας καλούμε να διαγράψετε τα χρέη της Ελλάδος, όπως τα διαγράψατε στη Γερμανία, και σε άλλα κράτη. Δεν μπορείτε σαν Παντοκράτορες να κάνετε διακρίσεις. Αυτό δεν είναι Δίκαιο. «Δικαιοσύνην μάθετε οι ενοικούντες επί της Γης», ψάλλει η Αγία ημών θρησκεία και εκκλησία. Ελπίζω να εισακουσθώ για το καλό της ψυχής σας. Αλήθεια δεν αναλογίζεσθε τι ψυχή θα παραδώσετε στο Θεό του Αβραάμ-Ισαάκ- και Ιακώβ των Πατριαρχών σας.!!!
 

 Ψυχή επενδεδυμένη με όλο το ΧΡΥΣΟ της Γής. Όταν αποδημήσετε εις Κύριον ή εις Μαμωνά, οι Ραβίνοι στην εξόδιο ακολουθία σας, θα ψάλλουν, «Εν κόλποις Αβραάμ αναπαύσαι, μετά δικαίων ή αδίκων συναριθμήσαι». Όμως αφού οι ψυχές σας είναι γεμάτες με χρυσό, δολοφονίες ανθρώπων, και άδικους κατακτητικούς πολέμους, πως θα μπορέσει ο Πάτερ Αβραάμ να σας σώσει και αναπαύσει «εν τόπω χλοερώ, εν τόπω αναψύξεως», στους κόλπους του;;;; Ο Αρχι-Ραββίνος θα ψάλει στο κεφάλι του νεκρού ΡΟΤΣΙΛΝΤ, «Εν κόλποις Αβραάμ αναπαύσαι», άραγε θα εισακουσθεί από το ΘΕΟ του Αβραάμ, & Μωϋσή;;; Ασφαλώς ο ΘΕΟΣ του Μωϋσή, θα Σας συναριθμήσει μετά των αδίκων, οπότε σας περιμένουν μαύρες ημέρες, και ο Νοών Νοείτω… Οι Μωϋσής, Αβραάμ, Δαυϊδ, και όλοι οι προφήτες του Ισραήλ, προσκυνούσαν τον ένα και μοναδικό ΘΕΟ, ενώ εσείς προσκυνάτε το ΣΑΤΑΝΑ.
 Αυτό αποδεικνύεται με τις πράξεις σας!!! Επάνω σε όλα αυτά, να υπολογίσετε το όνομα και τις αναμνήσεις που θα αφήσετε πίσω σας , στους κατοίκους αυτού του πλανήτη, και στη παγκόσμιο ιστορία, διότι ο ΡΟΚΦΕΛΕΡ άφησε μαύρες αναμνήσεις για τους Λαούς. Ελπίζω να συνετιστείτε όσο ακόμη είναι νωρίς. Σας ζητώ να κάνετε την αυτοκριτική σας. Επί τούτοις διατελώ, Διάπειρος προς Κύριον τον Θεόν ικέτης και ευχέτης, 

ΑΝΤΩΝΗΣ Ι. ΓΡΥΠΑΙΟΣ
 Διεθνολόγος/Αρθρογράφος ΜΜΕ  

 πηγη





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βουλή του 50% και κοινωνία του ενός τετάρτου. Η ανωμαλία σαν κανονικότητα…

Γράφει ο Δ. Τρικεριώτης
 

Κάθε πρωί γίνεται το αδιαχώρητο στους δρόμους της Αθήνας. Αλήθεια, πού πηγαίνουν όλοι αυτοί όταν η ανεργία παίρνει πάλι την ανηφόρα, όταν  στα γραφεία και τα μαγαζιά οι πληρωμές γίνονται με το σταγονόμετρο;
Αυτή η παράδοξη κινητικότητα είναι μια σύμπτωση ή το σύμπτωμα κινδύνου μιας νέας πραγματικότητας που έρχεται στην χώρα πίσω απ’ τα σύννεφα της στέρησης και της ανέχειας;

Το Θέατρο Τέχνης προσέφερε το εισιτήριο στα τρία ευρώ και αμέσως σχηματίστηκαν ουρές. Πριν ένα μήνα ένα ταξίδι στην Άπω Ανατολή ακυρώθηκε λόγω εκλογών. Όλοι οι ταξιδιώτες ήταν δημόσιοι υπάλληλοι και η άδεια τους ανακλήθηκε.

Από πέρυσι τέτοια εποχή, ενώ ο πολιτικός χρόνος έχει σταματήσει, οι δείκτες του οικονομικού ρολογιού τρέχουν και διαχωρίζουν την κοινωνία ολοένα πιο άνισα και βαθιά.

Ένα κάπου 40% μένει στον πάτο να βυθίζεται σιωπηλό και αβοήθητο, ένα πάνω κάτω 25% συνεχίζει την ζωή του κανονικά, όπως ήξερε και συνήθιζε σχεδόν προ κρίσης, και ανάμεσά τους οι υπόλοιποι δίνουν ένα συσσίφειο αγώνα επιβίωσης ενάντια στην πτώση.

Και έτσι ορίζεται μια κανονικότητα μέσα στην ανωμαλία που ειδικά μετά τις τελευταίες εκλογές φιλοδοξεί να εδραιωθεί ως η καθημερινότητα μέσα σε έναν πολυδιασπασμένο κοινωνικό ιστό.

Οικονομικά η χώρα τρέχει προς την δραχμή και οι τελευταίες εκλογές δεν ήταν παρά η κερκόπορτα που οδηγεί σε αυτήν. Το σκηνικό της νύκτας της 12ης προς 13η Ιουλίου σύντομα θα επαναληφθεί.

Το 2015 θα περάσει στην ιστορία σαν η χρονιά που επιταχύνθηκε και ολοκληρώθηκε ο κύκλος της οικονομικής αποδυνάμωσης της πλειονότητας των πολιτών (ταμεία, καταθέσεις κλπ) πριν την επερχόμενη νομισματική αλλαγή, έτσι ώστε αυτή να συμβεί με τους πιο δύσκολους και ατιμωτικούς όρους για την κοινωνία.

Ο πρωθυπουργός γελούσε απτόητος όταν πιάστηκε εν μέσω των Αμερικανών επενδυτών και του Κλίντον να μην καταλαβαίνει τι τον ρωτούσαν ή και να μην γνωρίζει για αυτά που τον ρωτούσαν. Και την επομένη, μιλώντας στον ΟΗΕ, με την ίδια άνεση απέρριπτε τη νεοφιλελεύθερη συνταγή που ενάμισυ μήνα πριν την είχε ψηφίσει. Και αυτά πέρα από το γεγονός ότι λίγες μέρες πριν η Ελλάδα απείχε από την ψηφοφορία του ΟΗΕ για την αναδιάρθρωση κρατικών χρεών!

Φυσικά, δεν έχεις τίποτε να περιμένεις από έναν πρωθυπουργό που στην καλύτερη δεν έχει την υποδομή, την βαρύτητα και την αίσθηση της ευθύνης που του αναλογεί για να διαχειριστεί την αρνητική δυναμική των οικονομικών γεγονότων, που τον έχουν ήδη ξεπεράσει.

Μπορείς όμως να του αναγνωρίσεις ότι αντιπροσωπεύει την μέση κοινωνική συνείδηση του 56% του ελληνικού εκλογικού σώματος, το οποίο και συμμετείχε στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και του οποίου μεγάλο μέρος αποδέχεται να βιώνει μια «ασύμμετρη κανονικότητα».

Πώς όμως μπορούμε να προχωρήσουμε με την ψήφο των μισών και την ευημερία του ενός τετάρτου;

Για πόσο ακόμη μπορεί να κρατήσει ομαλά μια κατάσταση κανονικότητας μέσα στην ανωμαλία;

Για πόσο μπορεί να συντηρείται μια κατάσταση εικονικής ή πραγματικής ευημερίας ολιγαρχικού τύπου μέσα σε μια κατάσταση γενικευμένης οικονομικής πολιορκίας, όταν μάλιστα αυτή έχει ήδη αξιοποιηθεί και συνταγματικά, όπως με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου;

Για πόσο καιρό σε μια δημοκρατία η ανωμαλία μπορεί να υποδύεται την κανονικότητα χωρίς κοινωνική αμφισβήτηση και αναταραχή, χωρίς ριζοσπαστικές πολιτικές κινήσεις;

Τα χρονικά περιθώρια για την ανάληψη πρωτοβουλιών που θα μπορούσαν να αποσυνδέσουν τον αυτόματο πιλότο και να αποφευχθεί η πρόσκρουση έχουν στενέψει. Αλλά ακόμη υπάρχουν και πάντα σε συνταγματικά πλαίσια.

Πηγή



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στόχος της "ΚΡΙΣΗΣ" είναι τα ακίνητα μας .

Από τις αρχές του 2010 το λέμε συνεχώς, αλλά πολλοί δεν το έβλεπαν έτσι. Ο στόχος όλης αυτής της  τεχνητής κρίσης, την οποία χάφτουμε ως αφελείς, είναι ένας και μοναδικός. Να μας πάρουν τα ακίνητα. Αυτό είναι κάτι που δεν θα μπορέσουμε να το αποφύγουμε όσο και αν ξοδευόμαστε και πληρώνουμε φόρους για να τα σώσουμε.

Ρευστό στις τσέπες του λαού δεν υπάρχει. Ό,τι αποκτήσαμε είτε με
την τίμια εργασία μας, είτε από δάνεια, δυστυχώς το επενδύσαμε κυρίως σε ακίνητα και σε αυτοκίνητα. Ρευστό δεν υπάρχει ούτε στις τράπεζες. Όσοι πήραν το χρήμα, είτε το φυγάδευσαν στο εξωτερικό είτε το έκρυψαν.

Τώρα, για να ξαναπέσει ρευστό στην αγορά, αναγκαστικά θα πρέπει να ρευστοποιηθούν ακίνητα και αυτοκίνητα (στα οποία έχουν επενδυθεί τα χρήματά που πέρασαν από τα χέρια μας), πολύ κάτω του κόστους τους, λόγω της πανικόβλητης υπερπροσφοράς. Τα αυτοκίνητα ήδη ρευστοποιούνται σε εξευτελιστικές τιμές, ενώ τα τεκμήρια δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Ένα αυτοκίνητο πουλιέται πολύ πιο κάτω από το τεκμήριο που βάζει η αριστερή κυβέρνηση δήθεν για την συντήρησή του. Το ίδιο θα συμβεί πολύ σύντομα με τα ακίνητά μας και το ίδιο θα υποστεί και η δημόσια περιουσία.

Το 46 προαπαιτούμενο που επιβάλλεται τώρα είναι η ακύρωση του άρθρου 2 του νόμου 4328/2015 που αφορά τη δυνατότητα εκχώρησης των ανείσπρακτων ενοικίων στο Δημόσιο. Δηλαδή οι ιδιοκτήτες δεν θα μπορούν να εκχωρούν στην εφορία ανείσπρακτα ενοίκια, αλλά θα πληρώνουν φόρο για ενοίκια που δεν εισέπραξαν. Ταυτόχρονα προστατεύονται οι ενοικιαστές από της εξώσεις. Πέστε μας λοιπόν… Είναι αυτό ή όχι ένα τέχνασμα που οδηγεί στο να χαθεί ένα ακίνητο;

Προσθέστε ακόμα την απελευθέρωση των πλειστηριασμών με την αιτιολογία των κόκκινων δανείων και της φοροδιαφυγής, με την ταυτόχρονη πολυποίκιλη οικονομική επίθεση, ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος, μειώσεις αμοιβών και συντάξεων κ.λ.π. και θα αντιληφθούμε ότι ο κλοιός σφίγγει θανάσιμα γύρω από τα ακίνητά μας.

Αυτό είναι το μεγάλο κόλπο της τεχνητής κρίσης στην οποία μας έχουν υποβάλει και μας κρατούν δέσμιους με την τρομοκρατία και το μονόδρομο των μνημονίων.
Όλα αυτά θα ανατραπούν αν συνειδητοποιήσουμε το τέχνασμα και αντιδράσουμε. Όσο θα παραμένουμε πρόβατα και θα βελάζουμε, ο τσοπάνης θα τρίβει τα χέρια του.







Πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας


Ο κριτικός κινηματογράφου Στράτος Κερσανίδης γράφει κάθε εβδομάδα για το alterthess τις νέες ταινίες που κάνουν  πρεμιέρα στις κινηματογραφίκές αίθουσες.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΤΥΠΗΜΑ
LE DERNIER COUP DE MARTEAU

Σκηνοθεσία: Αλίξ Ντελαπόρτε
Πρωταγωνιστούν: Ρομέν Πολ, Κλοτίλντ Εσμέ, Γκρεγκορί Γκαντεμπουά

Ο Βικτόρ είναι ένα 14χρονο αγόρι που δεν έχει ιδέα από μουσική. Μόνον ποδόσφαιρο ξέρει να παίζει καλά, να κάνει τα μαθήματά του και να βοηθά στα γαλλικά το μικρότερο γειτονόπουλό του, το Μιγκέλ, που είναι από την Ισπανία. Ζει σε ένα σπίτι-τροχόσπιτο κοντά στη θάλασσα, μαζί με τη μητέρα του Ναντιά, η οποία είναι καρκινοπαθής. Ο Βικτόρ νοιάζεται για τη μητέρα του αλλά και για τη συνομήλικη του Λούνα, αδελφή του Μιγκέλ, με την οποία είναι ερωτευμένος. Όμως ο Βικτόρ δε γνωρίζει τον πατέρα του, το Σαμουέλ Ροβινσκί, διάσημο μαέστρο, ο οποίος έρχεται για να διευθύνει την 6η Συμφωνία του Μάλερ, στην Όπερα του Μονπελιέ. Όταν η μητέρα του, του λέει πως πρέπει να αλλάξουν σπίτι, το αγόρι αποφασίζει να γνωρίσει τον πατέρα του. Η συνάντησή τους είναι αμήχανη, ο Ροβινσκί βλέπει το γιο του πρώτη φορά και δεν ξέρει πώς να του φερθεί. Δείχνει να θέλει να τον αποφύγει αλλά τελικά θα βρει το δικό του τρόπο να επικοινωνήσει με το Βικτόρ. Τον τρόπο που εκείνος γνωρίζει: τη μουσική!

Με τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της, η Αλίξ Ντελαπόρτ, αφηγείται με έναν ιδιαίτερο τρόπο μια ιστορία ενηλικίωσης. Είναι η ιστορία του Βικτόρ ο οποίος βρίσκεται μπροστά στην αρρώστια της μητέρας, τη συνάντηση με τον άγνωστο πατέρα του και τα πρώτα ερωτικά του σκιρτήματα. Η ιδιαιτερότητα της αφήγησης έγκειται στην ‘απαλότητα’ με την οποία η Ντελαπόρτ αντιμετωπίζει τους ήρωές της και ιδίως τον κεντρικό της χαρακτήρα. Είναι σα να τους χαϊδεύει, δε δημιουργεί εξάρσεις και ξεσπάσματα, προτιμά το βουβό, τον υπόγειο δρόμο μέσα από τον οποίο ξεπηδούν τα συναισθήματά τους. Αποφεύγει επίσης τη πολυλογία, δίνει χώρο στην εικόνα, στις κινήσεις, τα βλέμματα, τις αντιδράσεις. Μπορεί οι ήρωές της να βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλες δυσκολίες, μπορεί ο Βικτόρ να αντιμετωπίζει προβλήματα αναντίστοιχα με την ηλικία του αλλά δεν υπάρχει ίχνος μελοδραματισμού. Αυτό που υπάρχει –και είναι ιδιαίτερα ελκυστικό- είναι μια τρυφερή συγκίνηση, μια καθαρά ανθρωπιστική προσέγγιση μέσα από την οποία αναδεικνύεται ο αφανής ηρωισμός των απλών ανθρώπων.

Η Αλίξ Ντελαπόρτ, λέει: «Στις ταινίες μου, υπάρχουν πολύ λίγα λόγια. Δεν είναι ένας στόχος που θέτω στον εαυτό μου, απλά έτσι συμβαίνει. Δεν είναι σιωπή, αλλά περισσότερο ένα παρθένο έδαφος. Όπως ο Βικτόρ που κλείνει τα 14. Εδώ, η μουσική αντικαθιστά τις λέξεις. Συνδέει τον Σαμουέλ με τον γιο του, Βικτόρ. Μέσω της μουσικής, τα συναισθήματα εκφράζονται και οι χαρακτήρες επικοινωνούν. Αφήνοντας τον γιο του να ανακαλύψει τη μουσική, ο Σαμουέλ ‘δίνει’ ό,τι δε μπορεί να εκφράσει με τις λέξεις. Αφήνοντας τη μουσική να ανθίσει μέσα του και βιώνοντας το πρώτο του καλλιτεχνικό συναίσθημα, ο Βικτόρ κάνει χώρο για τον πατέρα του».

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
VIAGGIO IN ITALIA


Σκηνοθεσία: Ρομπέρτο Ροσελίνι
Πρωταγωνιστούν: Ίνγκριντ Μπέργκμαν, Τζορτζ Σάντερς

Ο Αλεξάντερ και η Κάθριν είναι ένα ζευγάρι Βρετανών οι οποίοι μετά από 8 χρόνια γάμου ταξιδεύουν στην Ιταλία. Σκοπός του ταξιδιού είναι να πουλήσουν το σπίτι που κληρονόμησαν από ένα θείο τους ο οποίος ζούσε εκεί. Από την αρχή φαίνεται πως το ζευγάρι αντιμετωπίζει προβλήματα. Η αρμονία που νόμιζαν πως υπάρχει στο γάμο τους μοιάζει να διαταράσσεται όταν για πρώτη φορά βρίσκονται ο ένας με τον άλλον, μετά από 8 χρόνια. Όλα μοιάζουν να ισορροπούν σε τεντωμένο σχοινί. Τα προβλήματα αρχίζουν να μεγεθύνονται, ο Άλεξ φλερτάρει με μια παλιά του φίλη που συνάντησαν εκεί, η Κάθριν αναπολεί έναν ποιητή που γνώρισε κάποτε, ο Άλεξ της μιλά απότομα, η Κάθριν του το ανταποδίδει. Κι ενώ εκείνη επισκέπτεται το Βεζούβιο εκείνος πηγαίνει στο Κάπρι, για να μείνουν λίγο μακριά. Η απόφασή τους να χωρίσουν είναι κοινή και φαίνεται πως ηρεμεί τα πράγματα ανάμεσά τους. Μόνο που ούτε εκείνος, ούτε εκείνη είναι σίγουροι πως το επιθυμούν. Η στιγμή της αποκάλυψης και της τελικής απόφασης για το γάμο τους έρχεται με τρόπο σχεδόν μεταφυσικό.

Ο Ρομπέρτο Ροσελίνι υπογράφει μια από τις πιο δυνατές ερωτικές ταινίες. Μια δραματική ιστορία στην οποία ξεδιπλώνεται η βεντάλια των μικρών καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ένας γάμος. Προβλήματα τα οποία ενώ δεν είναι μεγαλύτερα από έναν κόκκο άμμου το καθένα, συσσωρευμένα δημιουργούν αμμοθύελλα. Έχοντας στη διάθεσή του δύο καταπληκτικούς ηθοποιούς, ο Ροσελίνι αξιοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητές τους. Η Κάθριν κι ο Αλεξάντερ δεν καυγαδίζουν αλλά συζητούν. Κι ο ιταλός σκηνοθέτης δε φαίνεται να επιδιώκει να δώσει κάποιον δραματικό τόνο έξαρσης. Προτιμά να δώσει έμφαση στον τρόπο που κοιτάζουν ο ένας τον άλλον, στο πως παρατηρούν ο ένας τις κινήσεις του άλλου, στο πως συμπεριφέρονται όταν δεν βρίσκονται μαζί. Αλλά και στα σκαμπανεβάσματα που υπάρχουν στα συναισθήματά τους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η πολύ εύστοχη παρατήρηση που έκανε ο Φρανσουά Τριφό, λέγοντας πως  πρόκειται για την πρώτη ταινία που έχει «ως θέμα της ένα συναίσθημα και τις παραλλαγές του».

Λέγεται πως ο Ροσελίνι περιέλαβε αυτοβιογραφικά στοιχεία στην ταινία. Κι αυτό επειδή η σχέση του με την Μπέργκμαν έχοντας συμπληρώσει ήδη τέσσερα χρόνια, φαινόταν να αντιμετωπίζει προβλήματα με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο χωρισμό το 1957. Αφορμή δόθηκε όταν ο Ροσελίνι συνήψε σχέση με τη Σονάλι Ντας Γκούπτα, ινδή σεναριογράφο, με την οποία συνεργάστηκε στο ντοκιμαντέρ «Ινδία», μετά από πρόσκληση του ινδού πρωθυπουργού, Τζαβαχάρλαλ Νέρου.

Αν και η υποδοχή που επεφύλαξε η πλειοψηφία των κριτικών της εποχή στο «Ταξίδι στην Ιταλία», δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική, τον στήριξαν με πάθος τα Καγιέ ντε Σινεμά (Κινηματογραφικά Τετράδια) και ιδιαίτερα ο Φρανσουά Τριφό και ο Ζακ Ριβέτ.

ΤΟ ΑΡΝΑΚΙ
KUZU

Σκηνοθεσία: Κουτλούγ Αταμάν
Πρωταγωνιστούν: Μερτ Ταστάν, Νεσρίν Καβαντζάντε, Καχίτ Γκόκ, Σίλα Λάρα Καντούρκ, Νουρσέλ Κόζε

Σε ένα μικρό χωριό στην Ανατολική Τουρκία, η 27χρονη, Μεντινέ, αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα. Πρέπει να αγοράσει ένα αρνάκι να το κάνει στο φούρνο για να κεράσει τους προσκεκλημένους στην τελετή περιτομής του 6χρονου γιου της, Μερτ. Όμως είναι φτωχοί και η οικογένεια αναγκάζεται να μαζεύει και να κουβαλά ξύλα για να εξοικονομήσει χρήματα. Και ενώ, ο Ισμαήλ, σύζυγος της Μερντινέ, ανησυχεί για το δυναμικό τρόπο με τον οποίο η γυναίκα του αντιμετωπίζει την κατάσταση, η αδελφή του Μερτ, η Βιζντάν, η οποία ζηλεύει για την προσοχή που δείχνουν όλοι στον αδελφό της, τον κοροϊδεύει λέγοντας του πως εάν δε βρεθεί αρνί, θα μπει ο ίδιος στο φούρνο. Ο πρόεδρος του χωριού, προκειμένου να βοηθήσει, βρίσκει μια δουλειά για τον Ισμαήλ στα σφαγεία. Όμως εκείνος, αφελής καθώς είναι, σπρώχνεται από τους φίλους του στην αγκαλιά μια πόρνης για χάρη της οποίας ξοδεύει το μισθό του. Και ενώ ο κίνδυνος να μείνει το γιορτινό τραπέζι χωρίς αρνάκι είναι ορατός, θα έρθει μια απρόσμενη βοήθεια.

Λαϊκός κινηματογράφος, σκηνοθετημένος με ρεαλισμό και με πινελιές χιούμορ. Με εμφανείς κοινωνικές αναφορές και με επίκεντρο τον άνθρωπο, η ενδιαφέρουσα αυτή ταινία του Αταμάν, βραβεύτηκε στο Πανόραμα στο Φεστιβάλ του Βερολίνου.

Η ΔΙΑΣΩΣΗ
THE MARTIAN (3D)

Σκηνοθεσία: Ρίντλεϊ Σκοτ
Πρωταγωνιστούν: Ματ Ντέιμον, Τζέσικα Τσαστέιν, Κρίστεν Ουίγκ, Κέιτ Μάρα, Μάικλ Πένια, Τζεφ Ντάνιελς, Τσιουέτελ Ετζίοφορ, Ντόναλντ Γκλόβερ, Σον Μπιν, Σεμπάστιαν Σταν, Άλεξ Χένι, Μακένζι Ντέιβις

Ο αστροναύτης Μαρκ Γουάτνι, βρίσκεται μόνος στην επιφάνεια του Άρη, όταν κατά τη διάρκεια μιας αποστολής στον Κόκκινο Πλανήτη εγκαταλείπει το πλήρωμα εξαιτίας μια καταιγίδας και θεωρείται νεκρός. Με ελάχιστες προμήθειες καταφέρνει να επιβιώσει και να ειδοποιήσει τη Γη πως είναι ζωντανός. Η ΝΑΣΑ αλλά και το πλήρωμα του σκάφους του αγωνίζονται να τον φέρουν πίσω. Μια αποστολή, όχι ιδιαίτερα εύκολη.

Η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα του Άντι Γουίαρ, ενός προγραμματιστή ηλεκτρονικών υπολογιστών που λάτρευε ανέκαθεν ό,τι είχε να κάνει με την ιστορία των διαστημικών αποστολών και αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τις εκτεταμένες γνώσεις του σε μια δική του ιστορία.

ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΜΟΥ; ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΕΡΩΤΟΣ
PAS SON GENRE


Σκηνοθεσία: Λούκας Μπελβό
Πρωταγωνιστούν: Εμίλ Ντεκινί, Λόις Κορμπερί

Ο Κλεμέν, καθηγητής και μαθημένος στη παριζιάνικη ζωή μετατίθεται στην επαρχιακή πόλη, Αράς. Και ενώ δεν ξέρει πώς να περάσει τον καιρό του γνωρίζει και ερωτεύεται την Τζένιφερ, μια όμορφη κομμώτρια που αγαπά τη δουλειά της, τραγουδά καραόκε και διαβάζει κουτσομπολίστικα περιοδικά. Μπορεί να κρατήσει ο έρωτας ανάμεσα σε δύο τόσο διαφορετικούς ανθρώπους;

LIFE

Σκηνοθεσία: Άντον Κορμπίν
 
Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Πάτινσον, Ντέιν Ντε Χάαν, Τζόελ Έγκερτον, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Μισέλ Τεριό, Αλεσάντρα Μαστρονάρντι
Βασισμένη στην αληθινή ιστορία της φιλίας του φωτογράφου Ντένις Στοκ και του Τζέιμς Ντιν, που ξεκίνησε όταν ο Στοκ ανέλαβε να φωτογραφήσει τον ηθοποιό για το περιοδικό Λάιφ.

Το 1955 ο ανερχόμενος Τζέιμς Ντιν έγινε, τελικά, εξώφυλλο στο περιοδικό. Ο νεαρός φωτογράφος Ντένις Στοκ, που το φωτογράφισε, δεν ήξερε πως επρόκειτο να τραβήξει τις τελευταίες φωτογραφίες του ηθοποιού. Στην ταινία παρακολουθούμε τις προσπάθειες του Στοκ να καταφέρει να βάλει σε μια τάξη το χαοτικό Ντιν, για να τον φωτογραφίσει.  

ΕΒΕΡΕΣΤ
 

EVEREST (&3D)
Σκηνοθεσία: Μπαλτάζαρ Κόρμακουρ
Πρωταγωνιστούν: Τζέισον Κλαρκ, Τζος Μπρόλιν, Τζέικ Τζίλενχαλ, Ρόμπιν Ράιτ, Τζον Χόουκς, Σαμ Γουόρθινγκτον, Έμιλι Γουάτσον, Κίρα Νάιτλι, Μάικλ Κέλι

Ο Τζον Κρακάουερ, δημοσιογράφος και αλπινιστής, συμμετείχε σε μια αποστολή στο Έβερεστ, η οποία στις 10 Μαΐου 1996 βρέθηκε σε μια σφοδρή χιονοθύελλα με αποτέλεσμα να χαθούν 8 ορειβάτες. Τη δραματική του αυτή εμπειρία την κατέγραψε σε ένα συγκλονιστικό βιβλίο, το οποίο μετέφερε στον κινηματογράφο ο ισλανδός σκηνοθέτης Μπαλτάσαρ Κόρμαρουκ. Θυμίζουμε την προηγούμενη ταινία του «The deep», η οποία ήταν κι εκείνη βασισμένη στην πραγματική ιστορία ενός άνδρα ο οποίος επέζησε σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες μετά από ένα ναυάγιο στη Βόρεια Θάλασσα.

Γράφει ο Κρακάουερ: «Η προσπάθεια να ανεβείς στο Έβερεστ είναι μια πραγματικά παράλογη πράξη, ένας θρίαμβος της επιθυμίας έναντι της λογικής».
 


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θα κλείσουν επ” αόριστον οι εφορίες

Σε «λουκέτο» φαίνεται να οδηγούνται οι εφορίες, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες που αναφέρουν ότι το Υπουργείο Οικονομικών θέλει να τις κλείσει ούτως ώστε να μπορέσει να αξιοποιήσει καλύτερα τους 6.000 υπαλλήλους που εργάζονται εκεί. Οι εν λόγω εργαζόμενοι αναμένεται να συμπληρώσουν τα κενά σε θέσεις που απαιτούνται σε ελεγκτικούς, διωκτικούς και εισπρακτικούς μηχανισμούς του δημοσίου.

Επιπλέον, σκοπός της κυβέρνησης είναι να αποφευχθεί η άμεση επαφή μεταξύ φορολογουμένων και εφοριακών για να περιοριστούν οι περιπτώσεις διαφθοράς.

Για το λόγο αυτό αναγκαία κρίνεται η επέκταση του TAXIS για να πραγματοποιούνται όλες σχεδόν οι συναλλαγές με ηλεκτρονικό, πλέον τρόπο από τους φορολογούμενους.

Απ’την άλλη, όταν επιβάλλεται η παρουσία του πολίτη, θα κλείνεται ραντεβού μέσω τηλεφώνου με τον αρμόδιο υπάλληλο μέσω μιας νέας τηλεφωνικής υπηρεσίας. Έτσι οι ατελείωτες ουρές που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στις εφορίες, ίσως αποτελέσουν παρελθόν.

Αναμένεται να δούμε τις μεταρρυθμίσεις και κατά πόσο θα είναι αποτελεσματικές φυσικά στην πράξη.






ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σχέδιο για νέες μειώσεις στις συντάξεις

Το υπουργείο Εργασίας και οι εκπρόσωποι των δανειστών είναι σε συζητήσεις νέου σχεδίου για περικοπές στις συντάξεις, σε ποσοστό από 3% έως 7%.

Τα ποσοστά αυτά, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» θα ισχύσουν με την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστούν και άλλα μέτρα, όπως η επέκταση της εισφοράς ασθενείας στο 6% και στα Μετοχικά Ταμεία και η κατάργηση του ΕΚΑΣ για το 20% των δικαιούχων πριν από το Μάρτιο του 2016. Σε διαφορετική περίπτωση, οι περικοπές για τους συνταξιούχους θα είναι μεγαλύτερες.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα, υπό συζήτηση είναι η λήψη πρόσθετων ισοδύναμων μέτρων, τα οποία αν λάβουν την έγκριση των δανειστών, τότε θα αποφευχθούν οι σχεδιαζόμενες μειώσεις στις συντάξεις για το 2015 και θα μετατεθούν για την 1η Ιανουαρίου 2016, σε ποσοστά που θα ξεκινούν από 3% για τις συντάξεις από 500 μέχρι 1.000 ευρώ και θα φτάνουν ως 7% για ποσά από 2.500 ευρώ και πάνω.

Στα συγκεκριμένα σενάρια, αν δεν υπάρξει «ψαλίδισμα» των συντάξεων κάτω των 1.000 ευρώ, θα υπάρξουν μεγαλύτερες περικοπές σε όσους λαμβάνουν κύρια και επικουρική σύνταξη που ξεπερνά τα 1.000 ευρώ, ενώ αν η μείωση ξεκινήσει με ποσοστό 3% και στις χαμηλές συντάξεις (500 ευρώ και άνω), τότε οι περικοπές θα μοιραστούν αναλογικά και στις υπόλοιπες κλίμακες, φτάνοντας στο 7% για όσους λαμβάνουν 2.500 ευρώ ή περισσότερα. Στόχος όλων αυτών είναι να προκύψουν τα 2,2 δισ. ευρώ από τις συντάξεις, που προβλέπονται στο τρίτο μνημόνιο.

Στο σενάριο που εξετάζεται, οι νέες περικοπές θα γίνουν σε πέντε κλίμακες, σε περίπτωση που αυτές ξεκινήσουν από τα 500 ευρώ. Αυτές διαμορφώνονται ως εξής:

1η κλίμακα: Μείωση 3% από τα 500,00 ευρώ ως τα 1.000,00 ευρώ στο άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης και σε όλο το ποσό
 

2η κλίμακα: Μείωση 4% από τα 1.000,01 ευρώ ως τα 1.500,00 ευρώ στο άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης και σε όλο το ποσό
 

3η κλίμακα: Μείωση 5% από τα 1.500,01 ευρώ ως τα 2.000,00 ευρώ στο άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης και σε όλο το ποσό
 

4η κλίμακα: Μείωση 6% από τα 2.000,01 ευρώ ως τα 2.500,00 ευρώ στο άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης και σε όλο το ποσό
 

5η κλίμακα: Μείωση 7% από τα 2.500,01 ευρώ και άνω στο άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης και σε όλο το ποσό



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στη δημοσιότητα το Πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους – Διαβάστε το εδώ

Στη δημοσιότητα έδωσε τo Πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους το πρωί της Κυριακής η απελθούσα πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, λίγο πριν την επίσημη τελετή παράδοσης των καθηκόντων της στον εκλεγέντα με 181 ψήφους θεσμικό της διάδοχο, Νίκο Βούτση.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ
Πόρισμα-της-Επιτροπής-Αλήθειας-Δημοσίου-Χρέους


Μέσα από τις 20 σελίδες του προκύπτει πως  «δεδομένου ότι το χρέος και όλες οι δανειακές συμβάσεις μεταξύ 2010-2014 αποδείχθηκαν απεχθείς, παράνομες και αθέμιτες, οποιαδήποτε μεταγενέστερη δανειακή σύμβαση που στηρίζεται σε αυτές (αγνοώντας τον παράνομο χαρακτήρα τους) είναι και αυτή απεχθής, παράνομη και αθέμιτη».

«Το τρίτο Μνημόνιο είναι πανομοιότυπο με τα δύο προηγούμενα.Εξακολουθεί να παραβιάζει τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, παραλύοντας ταυτόχρονα την ελληνική οικονομία χωρίς παροχή κινήτρων, χωρίς καμία πλατφόρμα για ανάπτυξη, επενδύσεις και ενίσχυση των εμπορικών συναλλαγών», υπογραμμίζεται στο κείμενο.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σκάνδαλο VW: Ο όμιλος «εξαπατούσε συστηματικά πελάτες και αρχές»

Μηχανικοί της Volkswagen παραδέχονται ότι εγκατέστησαν το προβληματικό λογισμικό που παραποιούσε τις τιμές των ρύπων και αναζητούνται δικηγορικά γραφεία στη Γερμανία για την κατάθεση ομαδικών αγωγών.

Η κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Bild αποκαλύπτει σήμερα ότι σύμφωνα με εσωτερική έκθεση της Volkswagen, πολλοί συνεργάτες της παραδέχθηκαν ότι συμμετείχαν στην εγκατάσταση του λογισμικού που παραποιούσε τα δεδομένα των αναγραφόμενων τιμών ρύπων και της κατανάλωσης πετρελαίου ντίζελ. Η εταιρεία δεν θέλησε να πάρει θέση στο δημοσίευμα. Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε την Volkswagen να ξεκαθαρίσει άμεσα το θέμα.

Η γερμανική εταιρεία βρίσκεται σε ιδιαίτερα δεινή θέση και απειλείται με σωρεία αγωγών στη Γερμανία. Ήδη ένας μέτοχος από την Βάδη-Βυρτεμβέργη κατέθεσε αγωγή αποζημίωσης σε δικαστήριο του Μπραουνσβάιγκ. Οι αμερικανικές αρχές προστασίας του περιβάλλοντος EPA, που δημοσιοποίησαν το σκάνδαλο πριν από δυο περίπου εβδομάδες, ανακοίνωσαν ότι θα προβούν και σε νέα τεστ. Την ερχόμενη Τρίτη, ο νέος πρόεδρος της εταιρείας Ματίας Μύλερ θα μιλήσει στους εργαζόμενους και μια ημέρα αργότερα έχει προγραμματιστεί σύσκεψη του διοικητικού συμβουλίου. 
Επιπλέον ο Μίχαελ Χορν, επικεφαλής της Volkswagen στις ΗΠΑ καλείται να δώσει απαντήσεις στο αμερικανικό Κογκρέσο.

H Μέρκελ ζητά διαλεύκανση της υπόθεσης
 

Η γερμανίδα καγκελάριος μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk δήλωσε πως ελπίζει η εταιρεία να διαλευκάνει την υπόθεση και επεσήμανε πως το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε πριν από δυο εβδομάδες προκαλεί πιέσεις και είναι δυσάρεστο.

Σύμφωνα με άλλο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine, ο κύκλος των ανθρώπων που γνώριζαν είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που αρχικά είχε αναφερθεί. «Η θέση ότι αυτό είναι έργο μερικών εγκληματικών φυσιογνωμιών δεν ευσταθεί» γράφει η εφημερίδα και συμπληρώνει πως ο όμιλος «εξαπατούσε συστηματικά πελάτες και αρχές». Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας πιέζει τον νέο πρόεδρο Ματίας Μύλερ να ταξιδέψει στις ΗΠΑ και να επιδείξει μεταμέλεια.

«Δεν σχολιάζουμε αυτά τα δημοσιεύματα. Θα τοποθετηθούμε όταν θα έχουμε χειροπιαστές αποδείξεις» απάντησε ο εκπρόσωπος τύπου της Volkswagen. Η καγκελάριος Μέρκλ δήλωσε πως η εμπιστοσύνη στην γερμανική οικονομία δεν κλονίστηκε τόσο ώστε να μην θεωρείται η Γερμανία μια ασφαλής οικονομική χώρα.

Αδιευκρίνιστο ποιος έδωσε την εντολή
 

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, ο οποίος δήλωσε πως το σκάνδαλο ήταν «ένα χτύπημα για την Γερμανία, για τους χιλιάδες πελάτες αλλά και για τους εργαζόμενους».

Σύμφωνα με την κυριακάτικη Bild, οι μηχανικοί της εταιρείας δεν μπόρεσαν να βρουν λύση για τους κανόνες που αφορούσαν την εκπομπή ρύπων και το μέγεθος των δαπανών και για το λόγο αυτό αποφάσισαν να κάνουν χρήση του παραποιημένου λογισμικού. Αδιευκρίνιστο όμως παραμένει ποιος έδωσε εντολή για την τοποθέτησή του.

Σύμφωνα με την αυριανή έκδοση της εφημερίδας Automobilewoche, η εταιρεία θέλει να υλοποιήσει τους στόχους που έθεσε για το 2016 και υπόσχεται την παροχή βοήθειας στους εταίρους της. Στη Γερμανία πάντως αναζητούνται δικηγορικά γραφεία για την κατάθεση ομαδικών αγωγών. DW



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αλαλούμ – Πήραν πίσω απόφαση για αναστολή του ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία

Αρον άρον απέσυρε η κυβέρνηση την ανακοίνωση του Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής για αναστολή της εφαρμογής του ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία.

Το Συμβούλιο, που συνεδρίασε την Κυριακή ασχολήθηκε με το θέμα του προϋπολογισμού, της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και με τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, εξεδόθη ανακοίνωση στην οποία τονιζόταν ότι επανεξετάζεται το μέτρο επιβολής του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και πως ως ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, αναστέλλεται η εφαρμογή του στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία.

Ωστόσο, μία ώρα μετά την έκδοση της ανακοίνωσης, η κυβέρνηση απέσυρε την ανακοίνωση και την απόφαση για αναστολή του ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία.

Ειδικότερα η ανακοίνωση του ΚΥΣΟΙΠ που τελικώς απεσύρθη ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

1. Συγκροτείται επιτροπή για την παρακολούθηση του έργου της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με τη συμμετοχή εκπροσώπων της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης, του υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και του Ταμείου Εγγυήσεων Καταθέσεων και Επενδύσεων.

2. Το μέτρο της επιβολής 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση επανεξετάζεται, με στόχο τη δικαιότερη εφαρμογή του. Ως πρώτο βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση αποφασίστηκε η μη εφαρμογή του στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία.

3. Το Υπουργείο Οικονομικών θα διερευνήσει, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τρόπους κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών στην ειδική αγωγή.

4. Εγκρίθηκαν οι βασικές κατευθύνσεις του προσχέδιου του προϋπολογισμού για το 2016, το οποίο συντάχθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών και θα κατατεθεί αύριο, Δευτέρα, στη Βουλή.

Τη Δευτέρα πάντως, κατατίθεται στη Βουλή το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού. Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), που συνεδρίασε την Κυριακή, ενέκρινε τις βασικές κατευθύνσεις του προσχεδίου που συντάχθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!