EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Γαλλία: 12 νεκροί από πρωτοφανείς πλημμύρες

Πάνω από 12 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, μετά από ισχυρές βροχοπτώσεις στην νοτιο-ανατολική Γαλλία, ενώ υπάρχουν και σημαντικές καταστροφές στις υποδομές της περιοχής

Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο στην Κυανή Ακτή, με ορισμένους ακόμη να αγνοούνται, μετά τις σαρωτικές πλημμύρες στη νότια Γαλλία που προκάλεσαν οι σφοδρές καταιγίδες. Δρόμοι των Καννών και της Νίκαιας πλημμύρισαν, ανάμεσά τους και η διάσημη λεωφόρος Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, ενώ σημειώθηκαν κατολισθήσεις και διακοπές ρεύματος.
Στη νότια Γαλλία για συντονισμό των επιχειρήσεων ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Η περιοχή μετρά το πρωί της Κυριακής τις πληγές της από τις βραδινές πλημμύρες. Σε αρκετά σημεία, οι κάτοικοι ξύπνησαν με τους δρόμους μπροστά στα σπίτια τους ακόμη κάτω από το νερό και αυτοκίνητα να έχουν παρασυρθεί από τους χειμμάρους.

Οι αρχές βρίσκονται επί ποδός, με το πρώτο φως της ημέρας να αποκαλύπτει το μέγεθος της καταστροφής, την ώρα που δεν αποκλείεται κατά την πορεία των ερευνών ο αριθμός των θυμάτων να αυξηθεί.

Η χειρότερη τραγωδία χτύπησε την μικρή πόλη Mandelieu-la-Napoule στην Γαλλική Ριβιέρα, όπου πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να σώσουν τα αυτοκίνητά τους από τα ορμητικά νερά.

Τρεις ακόμα πνίγηκαν μέσα στο αυτοκίνητό τους όταν αυτό κόλλησε μέσα σε τούνελ στην περιοχή Vallauris-Golfe-Juan κοντά στις Κάννες. Άλλοι τρεις ηλικωμένοι σε οίκο ευγηρίας εγκλωβίστηκαν από την άνοδο των νερών του ποταμού Brague και βρήκαν τραγικό θάνατο.

O Γάλλος πρωθυπουργός έγραψε στο Twitter τα συλληπητήριά του για τις τρομερές συνέπειες που είχε η απίστευτη κακοκαιρία που χτύπησε την περιοχή.

Η γαλλική εταιρία σιδηδροδρόμων SNCF έχει διακόψει δεκάδες δρομολόγια στην περιοχή, παρέχοντας στους επιβάτες φαγητό και κουβέρτες για να περάσουν τη νύχτα. Επίσης χρειάστηκε να εκκενωθούν μια σειρά από κάμπινγκς, όπου σε μερικές περιπτώσεις απαιτήθηκε και η επέμβαση ελικοπτέρων για την απομάκρυνση των ανθρώπων από τις σκεπές των τροχόσπιτών τους.

Σύμφωνα με το μετεωρολογικό δελτίο, η κακοκαιρία απομακρύνεται πλέον από την Γαλλία και κατευθύνεται προς την Ιταλική ακτή. Οι αρχές πάντως συμβουλεύουν τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τα ταξίδια με τα αυτοκίνητά τους.

23095270_2015_10_04T084736Z_324949114_LR1EBA40OF10B_RTRMADP_3_FRANCE_FLOOD.limghandler

 23095228_2015_10_04T083536Z_1284271129_LR1EBA40NV105_RTRMADP_3_FRANCE_FLOOD.limghandler

 23095216_2015_10_04T083136Z_1207273500_LR1EBA40NOD03_RTRMADP_3_FRANCE_FLOOD.limghandler

  23095246_2015_10_04T084206Z_2047365139_LR1EBA40O5V09_RTRMADP_3_FRANCE_FLOOD.limghandler

 23092395_2015_10_03T192913Z_1731829520_GF10000231257_RTRMADP_3_SOCCER_FRANCE.limghandler

 23095309_2015_10_04T085536Z_10706748_LR1EBA40OSD0F_RTRMADP_3_FRANCE_FLOOD.limghandler



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Κόλλησε» η αποκρατικοποίηση των 14 αεροδρομίων. Γιατί κάνει πίσω η Fraport;

Περισσότερο χρόνο να εξετάσει την επένδυση φαίνεται πως ζητάει η γερμανική εταιρία, που μοιάζει να έχει δεύτερες σκέψεις.

Την εκτίμησή του ότι η «Fraport», που πλειοδότησε στο διαγωνισμό για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, θα ζητήσει παράταση της υπογραφής της εγγυητικής επιστολής που λήγει τη Δευτέρα, διατύπωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), Βασίλης Αλεβιζόπουλος, ο οποίος νωρίτερα σήμερα είχε συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο και το υπόλοιπο 20μελές διοικητικό συμβούλιο της γερμανικής εταιρείας.

«Θα θέλαμε να υπογράψουμε την εγγυητική επιστολή» απάντησε, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΟΣΥΠΑ, ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας Fraport σε σχετική ερώτηση του κ. Αλεβιζόπουλου, εκτιμώντας ότι οι δυσκολίες στη χρηματοδότηση της επένδυσης φαίνεται ότι αποτελεί το πρόβλημα. Σημειώνεται ότι η Fraport πρόκειται να καταβάλλει στο ελληνικό δημόσιο 1,2 δισ. ευρώ, τα οποία μάλιστα έχουν προϋπολογιστεί στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της χώρας.

Έκπληκτη η Fraport με τα στοιχεία που παρακολούθησε

Μεταξύ άλλων ο κ. Αλεβιζόπουλος επισήμανε ότι η γερμανική πλευρά, ενώ αρχικά είχε αποφύγει συνάντηση με την ΟΣΥΠΑ, όχι μόνο αποδέχθηκε σήμερα να συναντηθεί μαζί τους, αλλά ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ζήτησε και νέα συνάντηση στο προσεχές διάστημα.

Ο κ. Αλεβιζόπουλος είπε ότι η γερμανική πλευρά «έμεινε έκπληκτη με τα στοιχεία» που τους παρουσιάσανε και προσέθεσε πως «στο μεγαλύτερο μέρος της συνάντησής μας απλώς άκουγαν πολύ προσεκτικά τα στοιχεία που τους παραθέταμε, και στις ερωτήσεις που κάναμε δεν είχαν καμία απάντηση».

Κρατικό χρήμα «ρέει» ήδη σε πολλά αεροδρόμια

Με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε η ΟΣΥΠΑ, σημείωσε πως το τίμημα των επενδυτών για τα 14 μεγαλύτερα ελληνικά αεροδρόμια «αν και παρουσιάστηκε ως υψηλό, είναι εξαιρετικά χαμηλό αν αναλογιστεί κανείς ότι σε κάποια μεγάλα αεροδρόμια βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη κρατικές επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ».

Ως παράδειγμα, ο κ. Αλεβιζόπουλος ανέφερε ότι στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» η Fraport ανακοίνωσε ότι την επόμενη τετραετία θα επενδυθούν 24 εκατ. ευρώ, «δηλαδή μόλις 6 εκατ. ευρώ το χρόνο». Πρόκειται, όπως είπε, «για χρήματα που απαιτούνται μόνο για τη βαριά συντήρηση του συγκεκριμένου αεροδρομίου», ενώ συμπλήρωσε ότι «με τέτοια ποσά δεν θα υπάρχει ανάπτυξη, δεδομένου ότι αυτήν τη στιγμή στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη έργα 360 εκατ. ευρώ».

«Η αποκρατικοποίηση θα μας κοστίσει ακριβά»

Ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ ανέφερε ότι σε περίπτωση ολοκλήρωσης του διαγωνισμού, «θα ζημιωθούν οι τοπικές κοινωνίες, οι ταξιδιώτες, ο ελληνικός τουρισμός και κατ’ επέκταση η χώρα». Όπως διευκρίνισε, «πιθανή ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών κρατικών αεροδρομίων θα σημάνει καταρχήν μεγάλη αύξηση στα τέλη». Σήμερα τα τέλη αεροδρομίου είναι 12 ευρώ, ενώ με το που θα τα αναλάβει η γερμανική Fraport «προβλέπεται τον πρώτο χρόνο να ανέβουν στα 26,5 ευρώ και τον τέταρτο χρόνο να φτάσουν τα 32 ευρώ», υπογράμμισε.

Ο κ. Αλεβιζόπουλος επισήμανε πως στις χρεώσεις των περιφερειακών αεροδρομίων, πέραν των αερολιμενικών τελών που από τον πρώτο χρόνο μέχρι και την ολοκλήρωση των έργων αναβάθμισης θα ανέρχονται στα 13 ευρώ/ανά αναχωρούντα επιβάτη, προστίθενται το Τέλος Εκσυγχρονισμού και Ανάπτυξης Αερολιμένων (ΤΕΑΑ), καθώς και αυτό της Χρηματοδότησης Μικρών Αεροδρομίων και Άγονων Γραμμών, συνολικού ύψους 12 ευρώ/ανά επιβάτη. Σε αυτά τα ποσά, αναφέρει, θα προστεθεί και χρέωση «σεκιούριτι», ύψους 1,5 ευρώ/ανά επιβάτη.

Δυναμικές κινητοποιήσεις και αντιδράσεις προαναγγέλλει ο ΟΣΥΠΑ

Επανέλαβε δε ότι η πρόταση της ΟΣΥΠΑ είναι τα περιφερειακά αεροδρόμια να παραμείνουν στο ιστό της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, «προκειμένου να εξυπηρετούν τους πραγματικούς σκοπούς της ανάπτυξης, του τουρισμού, της προσφοράς στην εθνική οικονομία και την κοινωνία και βέβαια της εθνικής κυριαρχίας και ασφάλειας».

Πάντως, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος στην παραχώρηση και σημείωσε ότι «θα πάμε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, θα προσφύγουμε στην ΕΕ με έναν ογκώδη φάκελο που ετοιμάζουμε, όπως και στο Συμβούλιο της Επικρατείας».

Στάση αναμονής κρατούν οι άλλες εταιρίες που διεκδικούν τα αεροδρόμια

Υπενθυμίζεται ότι οι άλλοι δύο συμμετέχοντες στο διαγωνισμό, η Vinci Airport – ΕΛΛΑΚΤΩΡ και η Corporacion America – ΜΕΤΚΑ έχουν κοινοποιήσει την πρόθεσή τους να παρατείνουν για λίγο τις εγγυητικές τους επιστολές, δηλώνοντας παρούσες πρακτικά σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι αποχωρεί η Fraport.


 πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο ελληνικός λαός θα αναζητήσει άμεσα κάτι καινούργιο…

Οι εκλογές στη ΝΔ με δελφίνους που… δεν λένε τίποτα στους δεξιούς ψηφοφόρους και η νέα… μνημονιακή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Ραγδαίες και απρόβλεπτων διαστάσεων θα είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας τους προσεχείς μήνες, καθώς από τη μία τα 48 προαπαιτούμενα που θα κληθεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στηριζόμενη μόλις σε 155 βουλευτές και από την άλλη η απόλυτη κατάπτωση της Νέας Δημοκρατίας, θα καταστήσουν αναγκαία την αναζήτηση διεξόδου για τη μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών.

Θα είναι τέτοια, άλλωστε, η βαρβαρότητα των νέων μέτρων που θα υποχρεωθούν να ψηφίσουν οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι μόλις 10 των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, που θεωρείται απόλυτα βέβαιο ότι από την έκρηξη κοινωνικών αντιδράσεων που θα παρατηρηθεί, θα αρχίσουν πολύ σύντομα να εμφανίζονται διαφοροποιημένες τάσεις και θέσεις, στο εσωτερικό και των δύο κομμάτων του σημερινού κυβερνητικού συνασπισμού.

Ο χώρος της κεντροδεξιάς ταλανίζεται ήδη, αφού στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας, άναυδοι οι ψηφοφόροι της παράταξης παρακολουθούν ένα απίστευτο θέατρο… σκιών, με πρωταγωνιστές τέσσερις υποψήφιους για τη θέση του προέδρου.

Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης, Τζιτζικώστας, Γεωργιάδης… Τέσσερις υποψήφιοι για τη διαδοχή του Σαμαρά στη Νέα Δημοκρατία, τέσσερις συνολικά οι «δελφίνοι» που με την παρουσία τους και κυρίως τη… φιλοδοξία τους να ηγηθούν της ΝΔ, χωρίς κανένας εξ αυτών να το… δικαιούται με τη μέχρι τώρα προσφορά του, ουσιαστικά συρρικνώνουν το κόμμα και διακωμωδούν το θεσμό… Τέσσερις υποψήφιοι που κανένας εξ αυτών δεν διαθέτει το ειδικό βάρος, όχι μόνο για να ηγηθεί, αλλά ούτε καν να… εμπνεύσει το λαό, πως πραγματικά μπορεί να αποτελέσει μια επιλογή «εξυγίανσης» της πολιτικής ζωής του τόπου, από την επομένη κιόλας της διεξαγωγής των εκλογών της Ν.Δ.
Μαζί, φυσικά, με τον αξέχαστο Αντώνη που θέλει πάντα στο παρασκήνιο να ελέγχει το κόμμα, μη αποδεχόμενος στην ουσία, παρά μόνο στα… χαρτιά, ότι αποτελεί παρελθόν, αφού ως αρχηγός της ΝΔ, αυτός ήταν που λίγο απείχε τελικά, απ’ το να διαλύσει τη δεξιά παράταξη.

Την ίδια ώρα, στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ οι υπόλοιπες συνιστώσες και οι 53… περιμένουν στη γωνία και βέβαιο θεωρείται πως θα απασφαλίσουν, αν και όποτε κριθεί απαραίτητο, αφού όσα θα κληθούν σε λίγο καιρό να ψηφίσουν, ουσιαστικά τα έχουν απορρίψει με τις θέσεις που και δημόσια έχουν εκφράσει το προηγούμενο διάστημα. Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει πως μόνο εύκολο δεν θα είναι να περάσει χωρίς απώλειες και από τη νέα βουλή, μέτρα κατά των συνταξιούχων και των αγροτών, ενώ θα τα… χρειαστεί και σε σχέση με τη συνεργασία του με τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος δεν απολαμβάνει πια της απόλυτης εμπιστοσύνης και στήριξης από το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ.

Με το ΠΑΣΟΚ να έχει… παραδώσει πνεύμα και «σώμα» για πάντα, πληρώνοντας όπως του αξίζει την εγκληματική πολιτική που εφάρμοσαν ο ΓΑΠ και ο Βενιζέλος, ρίχνοντας τη χώρα στο γκρεμό της χρεοκοπίας, τη Νέα Δημοκρατία να βγαίνει θανάσιμα τραυματισμένη και δίχως… όραμα από την εσωκομματική εκλογική διαδικασία και τον ΣΥΡΙΖΑ να γνωρίζει σταδιακά τη φθορά, αφού και πάλι θα κληθεί από τα επόμενα κιόλας 24ωρα, να υλοποιήσει μνημονιακές δεσμεύσεις που τίποτα δεν θα θυμίζουν πως πρόκειται για αριστερό κόμμα, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η αντίδραση των πολιτών θα είναι τέτοιας σφοδρότητας που θα παρασύρει και τα δύο κόμματα και θα τα ρίξει στο γκρεμό των μονοψηφίων ποσοστών και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Την ίδια στιγμή, ο λαός θα συνεχίσει να αναζητά ένα «σωσίβιο» πατριωτισμού, έναν ή μία πολιτικό που θα καταφέρει να βγει μπροστά, να φέρει αυτό το καινούργιο που δεν θα είναι συνδεδεμένο με επιχειρηματικά και εφοπλιστικά συμφέροντα, ούτε και θα παίρνει… γραμμή από ξένες πρεσβείες και τους εκπροσώπους της Νέας Τάξης.

Το κόμμα ή την κίνηση πολιτών που θα εμφανιστεί δυναμικά και θα παρουσιάσει στο λαό –επιτέλους- ένα πρόγραμμα που και υπαρκτό θα είναι και ρεαλιστικό, μα κυρίως εθνικό, βάζοντας στην πρώτη γραμμή την εγχώρια παραγωγή και δίνοντας ρόλο πρωταγωνιστή στον Έλληνα που θέλει να δει τη χώρα του να μπορεί να σταθεί όρθια χωρίς δανεικά, στηριζόμενη στους δικούς της πυλώνες ανάπτυξης, στα δικά της «μυαλά» που σήμερα τα διώχνει για να διαπρέπουν στο εξωτερικό. Και φυσικά στην αποφασιστικότητα του λαού της και τη θέλησή του να αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει, αρκεί αυτοί που θα βγουν μπροστά να μας «ξεπουλήσουν» ξανά στους δανειστές.

Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και θα παρασύρουν όλους εκείνους που με ευκολία πίστεψαν και με θράσος περισσό δρουν σήμερα, παρασκηνιακά ως επί το πλείστον, σε βάρος των συμφερόντων του λαού και της πατρίδας…



πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σειρά έχουν … οι καταθέσεις!

Μετά τον διεθνή εξευτελισμό της, η κυβέρνηση επανέρχεται στο εσωτερικό της χώρας προκειμένου να θέσει ένα νέο εκβιαστικό δίλημμα στον Ελληνικό λαό που  παρακολουθεί αδιάφορα απαθής τα τεκταινόμενα. Ο νέος ψυχολογικός εκβιασμός τίθεται ανάμεσα στην άμεση αποδοχή σκληρών νέων φοροεισπρακτικών μέσων και στην κατάσχεση τμήματος των καταθέσεων των Ελλήνων, μία κίνηση που η κυβέρνηση «τεχνοκρατικά» αποκαλεί «bail-in» αντί του πραγματικού όρου  πλιάτσικο!
 
Ο πρωθυπουργός δεν βρίσκεται πια στην αμήχανη θέση όπου θα πρέπει να μιλήσει στα Αγγλικά απέναντι σε επενδυτές. Αντιθέτως, στις προγραμματικές του δηλώσεις που θα εκφωνήσει στα Ελληνικά με άψογη «Παπανδρεϊκή» προφορά, θα συνεχίσει να επιδίδεται σε αυτό που γνωρίζει πολύ καλά, δηλαδή την ακατάσχετη λαϊκίστικη κενολογία που έχει μοναδικό σκοπό να αποπλανήσει και να αποπροσανατολίσει αυτούς που αργότερα θα «δολοφονήσει» με τα σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα που έχει συμφωνήσει με τους εργοδότες του.
 
Στο πλευρό του στέκονται όλοι οι πολιτικοί του «αντίπαλοι» που, ανακουφισμένοι που δεν βρίσκονται στην θέση του, επιδίδονται σε αντιπολιτευτικές δηλώσεις, ψηφίζοντας, ωστόσο, και υποστηρίζονταςτην παραμονή του στην εξουσία και την ταυτόχρονη εφαρμογή εξουθενωτικών μέτρων σε βάρος του λαού.
 
Την ίδια ώρα, επανεμφανίζονται στον εγχώριο και στον διεθνή Τύπο δημοσιεύματα και δηλώσεις των δυτικών εταίρων που κάνουν λόγο για πρόβλημα στην εκταμίευση της δόσης, για επιστροφή στα σενάρια και στο ενδεχόμενο της Grexit, για λάθη στο σχεδιασμό του σχεδίου διάσωσης της Ελλάδος και όλα τα συναφή που ακούμε διαρκώς και επί μακρόν όλη την περίοδο της οικονομικής ύφεσης στην χώρα μας. Σαν να μην μεσολάβησε τίποτε, σαν να μην άλλαξε τίποτε, σαν να διεγράφη με κάποιο μαγικό τρόπο ότι ζήσαμε όλους αυτούς τους μήνες. Το μόνο που άλλαξε είναι η οικονομική κατάσταση των Ελλήνων που έγιναν ακόμα φτωχότεροι και νιώθουν ακόμα πιο ανασφαλείς.
 
Όλα αυτά μαρτυρούν το αδιέξοδο της δυτικής πολιτικής, κάτι που έχουμε επισημάνει μετ” επιτάσεως εδώ και πολύ καιρό. Δεν μπορεί να υπάρξει έξοδος από την ύφεση όσο η χώρα δανείζεται το νόμισμά της. Το χρέος και η ανάγκη υποστήριξης της Ελληνικής οικονομίας μέσω δανεισμού είναι το επακόλουθο της λανθασμένης δυτικής πολιτικής που οδήγησε στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και στην υιοθέτηση του «δανεικού» νομίσματος.
 
Είναι επιτακτική ανάγκη πρωτίστως να διαφωτιστεί ο Ελληνικός λαός και να μάθει την εξήγηση του γιατί η παραμονή στο ευρώ αποκλείει τον τερματισμό της οικονομικής κρίσης. Τις επόμενες ημέρες θα αναπτύξουμε, όσο το δυνατόν πιο απλά και περιεκτικά, το τι σημαίνει «δανεικό» χρήμα και τι σημαίνει εθνικό νόμισμα. Το σάπιο πολιτικό σύστημα βασίζει την επιβολή της πολιτικής του στην άγνοια των Ελλήνων που καλλιέργησε και καλλιεργεί μέσω των μισθοφορικών και ανθελληνικών μέσων ενημερώσεως.
 
Αυτό θα προσπαθήσουμε, όσο είναι εφικτό, να διορθώσουμε, έτσι ώστε να μην επιτρέψουμε άλλο στους εχθρούς της πατρίδος μας να σπέρνουν ψεύτικους και ανυπόστατους φόβους στις ψυχές των Ελλήνων. Γιατί υπάρχει λύση και υπάρχει ελπίδα! Απλά κάποιοι δεν θέλουν να αποκαλυφθεί και εμποδίζουν τους Έλληνες από το να την δουν. Δεν πρέπει και δεν θα τους αφήσουμε!



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

WIKILEAKS – ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ Ο ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ!

Αποκάλυψη – σοκ για τον υποψήφιο πρόεδρο της Νεας Δημοκρατίας, τον «άφθαρτο» Τζιτζικώστα όπως θέλουν να τον παρουσιάσουν. Σύμφωνα με το τηλεγράφημα που παρουσιάζει το hellasforce, ο Τζιτζικώστας ήταν εκ των πληροφοριοδοτών που έθαβαν τον Κώστα Καραμανλή για την σχέση του με τον Πούτιν. Αυτό το πραξικόπημα που οδήγησε στην πτώση του Κώστα Καραμανλή και σημερα διερευνάται ως «σχέδιο Πυθία» από την δικαιοσύνη!


image(1)



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απίστευτη καταγγελία αποδεικνύει την Καραμπινάτη εκλογική Νοθεία!

Πήραν ψήφους χωρίς να έχουν υποψηφίους και ψηφοδέλτια!!!!!!
Διαβάστε την απίστευτη επίσημη καταγγελία του εκλογικού συνδυασμού 3 πατριωτικών κομμάτων που κατέβηκαν στις πρόσφατες εκλογές.

Σε κάποιες περιφέρειες δεν είχαν ούτε υποψηφίους ούτε και ψηφοδέλτια στα εκλογικά τμήματα αλλά η SINGULAR τους έδωσε ψήφους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Φανταστείτε τι έγινε με τα υπόλοιπα κόμματα…

Τα μαγείρεψαν όπως τους σύμφερε…

​Πρέπει να διαδοθεί σε επαφες και φίλους πρεπει να ξεμπροστιαστουν οι προδοτες…​

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
 

Αθήνα 02α Οκτωβρίου 2015

Κατ’ επιταγή των διατάξεων του ακροτελεύτιου άρθρου 120 παράγραφος 4 του Συντάγματος κατά το οποίο: «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία», υπό τις επιταγές των Διατάξεων του Άρθρου 1 αυτού και δη της παραγράφου 2 που ορίζει ότι: «Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία» και της παραγράφου 3 που ορίζει ότι: «όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Λαό υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους», του άρθρου 2 παράγραφος 1 του Συντάγματος κατά το οποίο: «Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας» ως και υπό την επίκληση του υπερσυνταγματικής δυνάμεως αξιώματος: «Υπέρ πάντων Νόμος είναι η σωτηρία του Έθνους και του Λαού», η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ «ΕΛ.ΛΑ.Σ.», ως συνταγματικός θεσμός, διεκδικώντας και υπερασπιζόμενη τα Συνταγματικά μας δικαιώματα, ως Ελληνίδες και Έλληνες το γένος, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τους:

Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

Πρωθυπουργό της χώρας

Την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Το Υπουργικό Συμβούλιο της απελθούσης και της τωρινής Κυβέρνησης

Τους αρχηγούς και τους συντελεστές των κομμάτων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την κάθοδό τους στις Εθνικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015

Τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Τους αρμόδιους φορείς της Δικαστικής εξουσίας οιουδήποτε βαθμού δικαιοδοσίας

Την από 18-12-2014 αμερικανική πλέον εταιρεία KKR & Co. LP (παλαιότερα γνωστή ως η Kohlberg Kravis Roberts & Co.), Singular Logic, η οποία έχουσα το μονοπώλιο της ηλεκτρονικής διαχείρισης των εκλογών διενήργησε και τις Εθνικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 και
Οιονδήποτε εμπλεκόμενο φορέα τόσο για την προκήρυξη όσο και για την διενέργεια των Εθνικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, ως ΕΚΤΡΟΠΕΙΣ της μορφής του πολιτεύματος, διότι διά της παραλείψεως οφειλομένων νομίμων ενεργειών των, κατά παράβαση των αρχών της χρηστής διοίκησης και της διαφάνειας ή κατά κατάχρηση εξουσίας, καταστρατηγήσαντες τις διατάξεις του Καταστατικού Χάρτη της Χώρας και διαπράττοντες κατά συναυτουργία το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας του άρθρου 134 # 2 του ΠΚ, κατήργησαν κάθε έννοια ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ και τούτο διότι ένας έκαστος τούτων, κατά το μέρος της ευθύνης που του αναλογεί και άπαντες προφανώς συλλογικώς δρώντες, προέβησαν στην αλλοίωση της βούλησης των ψηφοφόρων και με πρόθεση προκάλεσαν την παραγωγή μη γνησίου αποτελέσματος της εκλογής διά της νόθευσης του γνησίου εκλογικού αποτελέσματος των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 αφού ο ημέτερος κομματικός συνασπισμός υπό την επωνυμία ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ «ΕΛ.ΛΑ.Σ.», κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων φέρεται ότι έλαβε ψήφους και σε επτά [7] τον αριθμό περιφέρειες της επικράτειας στις οποίες όχι μόνο δεν υπήρχε υποψήφιός μας αλλά και ΟΥΔΕΝ ψηφοδέλτιο τούτου βρισκόταν στα αρμόδια εκλογικά τμήματα.

Επειδή το ανωτέρω πασίδηλο γεγονός ΣΥΝΙΣΤΑ την κατά το άρθρο 187 του ΠΚ σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, όχι απλώς πράξεως πολλαπλώς παράνομης και υποχρεωτικώς κολαζομένης κατά τας διατάξεις των άρθρων 45, 134 # 2, 158, 164, 216, 231, 232, 232Α, 239, 242, 256, 259, 386, 386Α και 390 του Π.Κ. αλλά και προσβολή της προσωπικότητός μας, κυρίως δε ΣΥΝΙΣΤΑ πράξη αυτόχρημα ΑΝΙΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΗ χαρακτηριζόμενη ως ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

Επειδή η μη εγκυρότητα της εκλογικής διαδικασίας είναι πλέον δεδομένη και επιφέρει την διακύβευση των ημετέρων συνταγματικών δικαιωμάτων και των του ελληνικού Λαού.

ΕΠΕΙΔΗ τίθεται υπό διακινδύνευση εξ αιτίας των παράνομων ενεργειών πάντων των εμπλεκομένων, η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

ΕΠΕΙΔΗ συντρέχει βάσιμος κίνδυνος και εγείρεται το ερώτημα: «Ποιός κυβερνά επιτέλους την Ελλάδα;»

ΕΠΕΙΔΗ η προκύψασα κυβέρνηση και η προς ορκωμοσία Βουλή είναι πολιτειακοί φορείς ανυπόστατοι και αντισυνταγματικοί ως προϊόν νοθείας και απάτης.

ΕΠΕΙΔΗ η συμπεριφορά πάντων των ανωτέρω προσβάλλει κατάφορα τόσον εμάς όσο και τον Λαό μας και δεν θα μείνουμε αδιάφοροι έναντι οιουδήποτε κόστους στην σύγκρουσή μας με το παρακράτος των ουτιδανών και των δοσίλογων.

ΕΠΕΙΔΗ εμείς, αψηφώντας το γεγονός μιάς επικείμενης στοχοποίησής μας από τους υποχθόνιους κατασταλτικούς μηχανισμούς, έτοιμοι να τα χάσουμε όλα, θα πάρουμε θέση σ’ αυτή την «ιστορία της χαβούζας» παιανίζοντας το πνευματικό εμβατήριο του Άγγελου Σικελιανού: «Ομπρός, οι δημιουργοί!… Την αχθοφόρα ορμή Σας στυλώστε με κεφάλια και με πόδια, μη βουλιάξει ο ήλιος!»
Ασκώντας τα εκ του άρθρου 120 παράγραφος 4 Συνταγματικά μας δικαιώματα, ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ πάντες τους εμπλεκομένους ως τους ολετήρες του Έθνους μας και εάν υπάρχει ακόμη σεβασμός προς την Νομιμότητα, δι’ εφαρμογής του Δικαιϊκού αξιώματος της παρακαταθήκης του αλήστου μνήμης Καθηγητού του Συνταγματικού Δικαίου Αλέξανδρου Σβώλου: «Η εκτέλεσις του καθήκοντος απέναντι εις τον κυρίαρχον Ελληνικόν Λαόν δεν πρέπει να έχη όρια», η παρέμβαση εκ μέρους των υπηρετούντων την αξιοπρέπεια του Έθνους φορέων της Δικαιοσύνης, ως το οχυρό της Δημοκρατίας, καθίσταται αναγκαία κατά οιουδήποτε παρανομούντος και τούτο προς διεξαγωγή εισαγγελικής έρευνας σχετικής με την διάπραξη των συγκεκριμένων ανωτέρω αδικημάτων που επιφέρουν την κατάλυση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της χώρας.

Για την ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ «ΕΛ.ΛΑ.Σ»
Ευριπίδου 57-Τ.Κ. 10554 Αθήνα -Τηλ: 210 3250220

http://www.patriotiki-enosi.gr**Ηλ.Ταχ: elas@otenet.gr

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
 

Αϋφαντής Γεώργιος
Ξανθόπουλος Παναγιώτης
Οδυσσέας Τηλιγάδας


ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ
 

ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ
«Ε.ΛΑ.Σ»


Για την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Στέργιος Σμυρλής


ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΑΜΥΝΑ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ
koukfamily




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΔΕΝ ΓΛΙΤΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ…

Η νέα φορολογία θα ισχύσει από το 2016 και θα αφορά όλους τους Ελληνες που έχουν περιουσία εκτός Ελλάδας

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η νομοθετική ρύθμιση για την επιβολή ΕΝΦΙΑ και στα ακίνητα που κατέχουν Ελληνες στο εξωτερικό. Το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με τους θεσμούς έχει καταλήξει στο σχέδιο βάσει του οποίου θα υποχρεωθούν όλοι όσοι έχουν ακίνητα στο εξωτερικό να τα δηλώσουν στο περιουσιολόγιο…



ΕΝΦΙΑ




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΝΔ: Γελοιογραφία αναπαλαίωσης…

Η δωσίλογη μνημονιακή μοχθηρία της «αριστερής» κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάσταση και των πτωμάτων…
Μέσα στα πλαίσια, συνεπώς, της κοινοβουλευτικής απάτης και αν δεν υπάρξουν επαναστατικοί κοινωνικοί κραδασμοί, η νεκρανάσταση της ΝΔ (ακόμα και του ΠΑΣΟΚ) είναι μοιραία…


Η «αριστερή» μνημονιακή κακουργία από-ενοχοποίησε και αθώωσε τα μνημονικά κόμματα. Τα νέα «αριστερά» ανδρείκελα ξέπλυναν τα παλιά καθεστωτικά ανδρείκελα…

Αυτή η νεκρανάσταση, βεβαίως, απαιτεί και την ΑΠΑΤΗ της «ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ», δηλαδή την ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ αυτών των παλιών φθαρμένων κομμάτων: Σ’ αυτό το πλαίσιο της ΑΠΑΤΗΣ εντάσσονται οι διαδικασίες εκλογής του νέου Προέδρου της ΝΔ.

Πλαίσιο ΠΑΠΑΤΗΣ: Διότι καμία ανανέωση δεν μπορεί να γίνει σε κόμματα ιστορικά ξοφλημένα, σε πολιτικά νεκρά κόμματα που δεν μπορούν να παράγουν νέες Ιδέες, νέες Αξίες, νέες Διεξόδους στην κοινωνία.

Ιδιαίτερα σήμερα ΚΑΜΙΑ τέτοια «ανανέωση» δεν μπορεί να υπάρξει, ούτε σε ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΕΣ κυβερνητικές ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ, για τον απλούστατο λόγο, ότι και αυτούς τους κανόνες της κυβερνητικής διαχείρισης τους καθορίζουν οι νέοι αποικιοκράτες με τα Μνημόνια και τους Επόπτες…

Το μόνο που μπορεί να υπάρξει είναι η ΑΠΑΤΗ της ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗΣ: Νέες κομματικές φόρμες και φορεσιές, νέες λεκτικές ετικέτες και «νέα» δήθεν πρόσωπα που να επικαλύπτουν τη σαπίλα και να εξαπατούν τους αφελείς…

Βεβαίως, όταν υποκαθιστάς την ανανέωση με την αναπαλαίωση, όταν η Μορφή («ανανέωση» = αναπαλαίωση) δεν ανταποκρίνεται στο Περιεχόμενο (την ιστορική και πολιτική σήψη, στο νεκρό σώμα των ιδεών, αξιών, κοινωνικών διεξόδων κ.λπ), ΤΟΤΕ κάθε απόπειρα «ανανέωσης» (δηλαδή αναπαλαίωσης) παίρνει γελοιογραφικές διαστάσεις: Μορφές κακόγουστης φάρσας…

Η ακραία γελοιογραφική αιχμή αυτής της διαδικασίας είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης: Ο πολιτικός κλόουν της αναπαλαίωσης…

Σε μια φαρσοκωμωδία, λοιπόν, εξελίσσεται όλη αυτή η θορυβώδης διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου της ΝΔ…

Ο κλόουν που βρυχάται ότι θα νικήσει τον Τσίπρα αν εκλεγεί Πρόεδρος: Ή επαρμένος σχιζοφρενής είναι ο άνθρωπος ή ένας ηλίθιος «λαγός» στο νέο-δημοκρατικό εκλογικό παιχνίδι…

Επαρμένος σχιζοφρενής βεβαίως είναι, αλλά επειδή πίσω από τις ψυχαναλυτικές παρατηρήσεις «υποβόσκουν» πολιτικές σκοπιμότητες, καταλήγουμε σε τούτο: ότι ο Κλόουν αυτός εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία. Δηλαδή ενεργεί ως «λαγός» κάποιου άλλου…

Η αποκάλυψη στο σημερινό «Παρόν» φωτίζει, έστω και «συνωμοσιολογικά», αρκετά τα πράγματα.

Σύμφωνα με το «Παρόν» ο Άδωνις ενεργεί για λογαριασμό του Σαμαρά και ότι μεταξύ του Τζιτζικώστα και του Σαμαρά υπάρχει συμφωνία η οποία βάζει το Σαμαρά στην αρχηγία (την κοινοβουλευτική) της ΝΔ από το παράθυρο.

Το σκεπτικό της υπόγειας συμφωνίας: Επειδή ο Τζιτζικώστας θα είναι εκτός βουλής έως το 2019, η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος δεν μπορεί να είναι ακέφαλη. Έτσι το ρόλο του προέδρου της ΝΔ στο κοινοβούλιο σε περίπτωση εκλογής Τζιτζικώστα θα αναλάβει ο Σαμαράς!

Μπορεί το σενάριο να είναι «συνωμοσιολογικό», ωστόσο στηρίζεται στην πολιτική πραγματικότητα της νέο-δημοκρατικής ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗΣ:

α) Σε αυτήν την εσωτερική «μάχη» της ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗΣ, οι εσωτερικές συγκρούσεις των ποικίλων πολιτικών κλικών είναι αναπόφευκτες: Κάθε κλίκα επιδιώκει την ηγεμονία στις διαδικασίες της αναπαλαίωσης…

β). Ο Σαμαράς δεν αποδέχτηκε ΠΟΤΕ την περιθωριοποίησή του στη ΝΔ. Γι αυτόν η απώλεια της Αρχηγίας ήταν μια …παρένθεση…

γ). Ο Άδωνις πάντα ήταν ο ακροδεξιός κλόουν-«λαγός» του Σαμαρά…

δ). Ο αποκλεισμός, καταρχάς, του Γεωργιάδη από τις εκλογικές διαδικασίες, ήταν και αυτός μια γελοιογραφική εκδήλωση των εσωτερικών συγκρούσεων που ενόχλησε σφόδρα το Σαμαρά…

Η υποψηφιότητα του κλόουν Γεωργιάδη λειτουργεί ΥΠΕΡ του Τζιτζικώστα και σε βάρος, κυρίως, του Μεϊμαράκη…

Μέχρι τη μέρα των εκλογών θα δούμε πολλές ακόμα πράξεις αυτής της φαρσοκωμωδίας…

Συνεπώς θα επανέλθουμε…




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πιάνουν δουλειά την Δευτέρα, οι εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός

 Στις δουλειές τους επιστρέφουν την Δευτέρα οι μεταλλωρύχοι της Ελληνικός Χρυσός, μετά την απόφαση του ΣΤΕ, η οποία ανέστειλε την απόφαση του περασμένου Αυγούστου που είχε πάρει ο πρώην υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης για προσωρινή παύση της λειτουργίας των  μεταλλείων χρυσού στην Χαλκιδική.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Χατζής, επιβεβαίωσε το «ραντεβού» και είπε ότι οι εργαζόμενοι θα ξαναπιάσουν δουλειά, με την προϋπόθεση ότι θα δοθεί η εντολή από την επιθεώρηση μεταλλείων για άρση της απαγόρευσης λειτουργίας των ορυχείων.

Σε συγκέντρωση που έγινε το πρωί του Σαββάτου στις Σκουριές, οι εργαζόμενοι μετέδωσαν το μήνυμα πως «κερδίσαμε μια μεγάλη μάχη, αλλά κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, μέχρι την τελική δικαίωση, την ξεκάθαρη πολιτική λύση για το οριστικό άνοιγμα των Μεταλλείων Κασσάνδρας». Ο κ. Χατζής σημείωσε ότι «παραμένουμε έτοιμοι και για συνέχιση των κινητοποιήσεών μας, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο, αφού ζητάμε οριστική λύση στο θέμα».



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στην 5η θέση του Δείκτη Μιζέριας η Ελλάδα

Άλλη μία θλιβερή «κακή» διάκριση παίρνει η Ελλάδα που έρχεται 5η στην παγκόσμια κατάταξη του Δείκτη Μιζέριας.

Η ανεργία, η ακρίβεια και το χαμηλό κατά κεφαλήν εισόδημα αποτελούν τα κριτήρια για να «διακριθεί» κανείς στον Δείκτη της Μιζέριας, που έχει καθιερωθεί εδώ και 15 χρόνια.

Η Ελλάδα για το 2015 καταλαμβάνει την 5η θέση ενώ το 2014 βρίσκονταν στην 19η. Στην 6η θέση φιγουράρει η Ισπανία, ενώ στην 10η η Πορτογαλία.

Στη άλλη λίστα, με τις ευτυχέστερες χώρες, στην πρώτη θέση φιγουράρει το κρατίδιο του Μπρουνέι με το μηδενικό Δημόσιο Χρέος, ενώ τη δεκάδα συμπληρώνει μία μόνο χώρα της Ευρωζώνης, η Γερμανία.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ορκίστηκαν οι 300 της νέας Βουλής - Τα παραλειπόμενα

Με την ορκωμοσία των 300 που ανέδειξαν οι πρόσφατες εκλογές, άνοιξε και τυπικά σήμερα στον Ναό της Δημοκρατίας η νέα (ΙΖ’) κοινοβουλευτική περίοδος. Επόμενο βήμα η εκλογή προέδρου της βουλής, με τον Νίκο Βούτση ως γνωστόν να είναι ο προτεινόμενος από το ΣΥΡΙΖΑ.

Η σημερινή τελετή περιελάμβανε και θρησκευτικόόρκο (στο Ευαγγέλιο για τους ορθόδοξους χριστιανούς και στο Κοράνι για τους μουσουλμάνους), αλλά και πολιτικό όρκο. Η Χρυσή Αυγή έκανε για άλλη μία φορά το νεοναζιστικό τςη σόου, με τους βουλευτές τςη να αρνούνται να εγερθούν την ώρα της ορκωμοσίας στο Κοράνι ή τη στιγμή του πολιτικού όρκου. Ο προεδρεύων της συνεδρίασης κ. Νικήτας Κακλαμάνης κάλεσε άπαντες να εγερθούν, σημειώνοντας ότι μια τέτοια στάση αποτελεί ένδειξη σεβασμού προς τους υπόλοιπους βουλευτές, οι οποίοι νωρίτερα είχαν εγερθεί τη στιγμή του όρκου στο Ευαγγέλιο.

Επίσημη πρώτη στο ελληνικό κοινοβούλιο έκανε σήμερα η «Ενωσης Κεντρώων» του Βασίλη Λεβέντη. Ο ίδιος και τα μέλη της ΚΟ του κόμματός του, θα κάθονται στα πάνω - πάνω έδρανα της αίθουσας της Ολομέλειας ανάμεσα στους ΑΝΕΛ και τον χώρο όπου κάθονται βουλευτές της ΝΔ. Αριστερά των ΑΝΕΛ είναι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και αμέσως μετά η ΚΟ του Ποταμιού. Κατά τα λοιπά, τα άλλα κόμματα κατέλαβαν στην αίθουσα της Ολομέλειας τις γνωστές θέσεις τους.
Με την ορκωμοσία της νέας Βουλής και την εκλογή προέδρου, του Νίκου Βούτση, η πολιτική ατζέντα επιστρέφει αυτό το Σαββατοκύριακο από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα - και μαζί, επιστρέφει από τα μεγάλα ζητήματα, όπως η διεθνοποίηση του θέματος του χρέους, στη δύσκολη διαχείριση της μνημονιακής καθημερινότητας.

Τα παραλειπόμενα της ορκομωσίας

Τα παραλειπόμενα της ορκωμοσίας αποκάλειψε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Από τους πρώτους υπουργούς που έφθασαν νωρίς στη Βουλή ήταν ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ενώ πρώτος στα υπουργικά έδρανα κάθισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ακολούθησε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που μπήκε στην Ολομέλεια στις 11:14 είχε θερμή χειραψία και ολιγόλεπτη συνομιλία με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ παρούσα ήταν και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Στη συνέχεια, ο κ.Τσίπρας χαιρέτησε τον γενικό γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπα, ενώ χειραψία είχε και με αρκετούς βουλευτές τόσο του κόμματος του όσο και με βουλευτές της Ν.Δ., όπως ο Βασίλης Κικίλιας.

«Κύριε πρωθυπουργέ βλέπω έχετε κάνει πηγαδάκι» είπε ο προεδρεύων του Σώματος Νικήτας Κακλαμάνης, βλέποντας τον Αλέξη Τσίπρα να συνομιλεί με τους Τρύφωνα Αλεξιάδη και Νίκο Φίλη ενώ ζήτησε από όλους τους βουλευτές ησυχία για να ξεκινήσει ο αγιασμός.
Ο Πρωθυπουργός κάθισε στο έδρανο του έχοντας δίπλα του τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκη. Τα πρώτα υπουργικά έδρανα είχαν «καταλάβει» κατά σειρά, οι υπουργοί Παιδείας, Δικαιοσύνης και Πολιτισμού.

Πίσω ακριβώς, κάθισαν ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το συντονισμό της κυβέρνησης Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για Ευρωπαϊκά Θέματα Νίκος Ξυδάκης, ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης και ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.
Στις καρέκλες μπροστά από τα υπουργικά έδρανα επέλεξαν να καθίσουν ο υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Την τιμητική του πάντως είχε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος μπήκε στην Ολομέλεια με τους έξι βουλευτές του και με μία υπάλληλο της Βουλής που του έδειξε το έδρανο που θα κάθονται.

Η Ντόρα Μπακογιάννη ήταν σχεδόν από τους πρώτους που πλησίασαν τον κ. Λεβέντη για να του ευχηθούν καλή δύναμη.

«Να ξέρετε ότι έχετε πιάσει το έδρανο του Παύλου Μπακογιάννη», είπε η κ. Μπακογιάννη στον νεαρό βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Μάριο Γεωργιάδη ο οποίος την κοίταξε αμήχανα.
Νωρίτερα, τον κ. Λεβέντη έσπευσε να χαιρετήσει δια χειραψίας ο υποψήφιος για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής Νίκος Βούτσης. Ανάμεσα σε αυτούς που του ευχήθηκαν ήταν επίσης η βουλευτής της Ν.Δ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος ,ενώ ο κ. Λεβέντης δεν παρέλειψε να επισκεφθεί και τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για να τους δηλώσει ότι δεν θα υπερψηφίσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ο υποψήφιος για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής Νίκος Βούτσης ήταν από τους λίγους που πέρασαν από όλες τις πτέρυγες της Βουλής για να χαιρετήσει και να συνομιλήσει με αρκετούς βουλευτές.

Από πολύ νωρίς η Βουλή είχε κατακλυστεί όχι μόνο από τους βουλευτές, αλλά και από τους συγγενείς τους. Το αδιαχώρητο γινόταν στο εντευκτήριο και στο καφενείο της Βουλής.
Η ίδια εικόνα και στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου όπου είχαν σχηματιστεί δεκάδες πηγαδάκια, ενώ το ενδιαφέρον έκλεβαν αυτά των Νεοδημοκρατών εν όψει και της επικείμενης εκλογής του νέου προέδρου στο κόμμα.

Κατάμεστα ήταν και τα θεωρεία από συγγενείς, φίλους και παιδιά βουλευτών, αλλά και τα έδρανα των κρατικών υπαλλήλων με πρώτους στη σειρά την πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου που είχε δίπλα της τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα.

Στις ενδυματολογικές προτιμήσεις των βουλευτών κυριάρχησε το σκούρο χρώμα. Ξεχώρισαν πάντως, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος που εμφανίστηκε με το κόκκινο σακίδιο του στη πλάτη και με πορτοκαλί πουκάμισο, η Όλγα Κεφαλογιάννη ντυμένη στα άσπρα και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά με λευκό ταγιέρ.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι παιδίατροι αλλάζουν τις συστάσεις τους για τη χρήση κινητών και tablets

Δεδομένου ότι περισσότερο από το 30% των παιδιών στις ΗΠΑ έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με μια κινητή συσκευή ενώ φορούν ακόμη πάνες, οι γιατροί θέλουν να βοηθήσουν τους γονείς να διαχειριστούν το ψηφιακό φαινόμενο.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής έχει από καιρό προειδοποιήσει ότι τα παιδιά δεν πρέπει να περνούν καθόλου χρόνο μπροστά από κινητά και tablets πριν από την ηλικία των 2 ετών, ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά θα πρέπει να περιορίζονται στις δύο ώρες καθημερινά. Ωστόσο, οι παιδίατροι αλλάζουν τις συστάσεις τους προς τους γονείς, με βάση το γεγονός ότι τα παιδιά μας μεγαλώνουν σε μια αναπόφευκτα ψηφιακή εποχή. Η Πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, Ari Brown, MD, αναφέρει: «Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τους γονείς. Γνωρίζουμε τις προκλήσεις και θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές στην προσέγγισή μας. Ως παιδίατρος και μαμά, προσωπικά έχω παλέψει με το πώς να συμβουλεύω τις οικογένειες (και τη δική μου μαζί) ως προς την έκρηξη της τεχνολογίας, καθώς υπάρχουν πολλά οφέλη, αλλά σίγουρα και κάποιες ανησυχίες».

Το πιο σημαντικό είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά να μάθουν την υγιή πλευρά της ψηφιακής τεχνολογίας. Είναι στο χέρι των γονέων να αποφασίσουν πότε και για πόσο χρονικό διάστημα να εισάγουν τα παιδιά τους στην τεχνολογία. «Οι παλαιότερες κατευθυντήριες γραμμές μας, σχετικά με τον κανόνα των δύο ωρών, είχαν προηγηθεί της χρήσης των iPads στα σχολεία», αναφέρει η Dr. Brown.

Αναλυτικά οι νέες συμβουλές από την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής:
  1. Αντιμετωπίστε τα τεχνολογικά μέσα, όπως θα κάνατε σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση στη ζωή του παιδιού σας (μάθετε τους διαδικτυακούς φίλους του, ελέγξτε τις ιστοσελίδες που επισκέπτεται κτλ).
  2. Να είστε σωστό πρότυπο για το παιδί. Περιορίστε τη δική σας ενασχόληση με τα κινητά και τα tablets.
  3. Μάθετε στο παιδί την αξία της διαπροσωπικής επικοινωνίας (καλέστε φίλους του στο σπίτι, επισκεφθείτε τον παππού και τη γιαγιά).
  4. Οι οικογένειες που παίζουν μαζί, μαθαίνουν μαζί. Διαλέξτε ένα εκπαιδευτικό βιντεοπαιχνίδι και παίξτε παρέα με τα παιδιά.
  5. Χρησιμοποιήστε τα τεχνολογικά μέσα στο διάβασμα για το σχολείο. Θα βρείτε πληθώρα εκπαιδευτικών εφαρμογών στο διαδίκτυο.
  6. Ορίστε συγκεκριμένες ώρες μακριά από τις ηλεκτρονικές συσκευές. Κρατήστε τα κινητά και τα tablets μακριά από το μεσημεριανό γεύμα και από το παιδικό δωμάτιο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η άνοδος και η πτώση ενός «μεγαλοκλινικάρχη»! Η πορεία και η εξέλιξη του Θ.Λιακουνάκου


Της Δήμητρας Ευθυμιάδου


Πολλοί ενδεχομένως να ζήλευαν την πορεία και την επιτυχία του μέχρι πρότινος πανίσχυρου άνδρα της Υγείας και των εξοπλιστικών.

Ο Θωμάς Λιακουνάκος στο ευρύ κοινό είναι σίγουρα πιο γνωστός ως ο επιχειρηματίας που συνελήφθη πρόσφατα με την κατηγορία για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και για δωροδοκία.

Πίσω από τον Θωμά Λιακουνάκο χρόνια τώρα όμως υπάρχουν δεκάδες επιχειρήσεις Υγείας.
Επιχειρήσεις που ενώ αρχικά θεωρήθηκαν ως μία επιτυχημένη κίνηση στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας, σήμερα λόγω της κρίσης αλλά και των διαφόρων χειρισμών, παρουσιάζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Τα σημάδια της οικονομικής κατάρρευσης των υγειονομικών του μονάδων είναι εμφανή και στις…τσέπες των εργαζομένων, οι οποίοι είναι απλήρωτοι για μήνες, ενώ στην καλύτερη περίπτωση τους καταβάλλεται έναντι μισθού.

Οι κινητοποιήσεις εξάλλου και οι αντιδράσεις των εργαζομένων συχνά πυκνά απασχολούν την επικαιρότητα.

Πάντως η οικονομική πτώση είναι γνωστή στην αγορά υγείας, αφού αρκεί κανείς να δει τα επίσημα δημοσιοποιημένα στοιχεία των επιχειρήσεων του άλλοτε ισχυρού άνδρα, για να διαπιστώσει ότι οι μονάδες υγείας που διατηρεί βρίσκονται ένα βήμα πριν τον οικονομικό γκρεμό.

Είναι ενδεικτικό πως μόλις πριν από δύο μέρες το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών σε ειδική ανακοίνωση που εξέδωσε επιχειρεί να ανακόψει τώρα και το κύμα των απολύσεων στον όμιλο Euromedica, ενώ οι εργαζόμενοι στον όμιλο παραμένουν απλήρωτοι.

Το Σωματείο σημειώνει χαρακτηριστικά ότι ο όμιλος Euromedica «κρατάει σχεδόν 3.000 εργαζόμενους απλήρωτους. Ο μονοπωλιακός όμιλος με τα δεκάδες διαγνωστικά κέντρα, κλινικές κ.α. σε όλη την Ελλάδα μέσω της πολιτικής της απλήρωτης εργασίας υλοποιεί έναν από τους βασικούς όρους ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της νέας κερδοφορίας.

Τη μείωση του λεγόμενου «εργασιακού κόστους». Πιέζει μέσω της απληρωσιάς, να κατέβουν οι απαιτήσεις, να δεχτούν οι εργαζόμενοι τους μισθούς πείνας, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τη ζωή χωρίς δικαιώματα».

Δεν είναι τυχαίο ότι οι συνδικαλιστές υποστηρίζουν ότι οι επιχειρήσεις υπάρχουν ουσιαστικά σε βάρος των εργαζομένων, οι οποίοι δεν πληρώνονται αλλά από την άλλη ο όμιλος κάνει…επενδύσεις.
Όσο για τις απολύσεις το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών υπογραμμίζει: «Το τελευταίο διάστημα ξεκίνησαν και οι απολύσεις. Η αρχή έγινε από τις κλινικές της Θεσσαλονίκης (Κυανούς Σταυρός και Γενική Κλινική) απολύονται για να αντικατασταθούν από νεώτερους συναδέλφους με ακόμη λιγότερα δικαιώματα».

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί σε βάρος των εργαζομένων του ομίλου που φαίνεται πως πληρώνουν τη …νύφη, είναι και η παρέμβαση που έγινε λίγες ημέρες πριν, στις 13 Σεπτεμβρίου πάλι από το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών το οποίο συγκάλεσε σύσκεψη με τους εργαζόμενους, αυτή τη φορά για την κλινική “ΑΘΗΝΑΙΟΝ” του ομίλου EUROMEDICA, για να καθοριστούν οι δράσεις «για το θέμα της απλήρωτης εργασίας».

Και βέβαια σύμφωνα με τους εργαζόμενους, το επιχείρημα της μη καταβολής των μισθών είναι οι καθυστερήσεις του ΕΟΠΥΥ, καθυστερήσεις οι οποίες ωστόσο αφορούν στο σύνολο των ιδιωτικών παρόχων που συνεργάζονται με τον οργανισμό.

Να σημειωθεί ότι ο όμιλος EUROMEDICA διαθέτει εκτός των άλλων 46 διαγνωστικά κέντρα, καθώς και 12 κλινικές σε 25 πόλεις της χώρας.

Στο μεταξύ, για 12 ώρες κρατήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και ο γιος του Θωμά Λιακουνάκου Νίκος, ο οποίος σε ανακοίνωση του επισημαίνει ότι δεν συνελήφθη, ούτε προσήχθη, ωστόσο “κρατήθηκε” προς “διακρίβωση” ύπαρξης φορολογικών υποχρεώσεων εταιρίας της οποίας είναι Πρόεδρος ΔΣ και συναφών μηνύσεων της ΔΟΥ ΦΑΕ Αθηνών που του είχαν ασκηθεί τον Απρίλιο του 2014.

Υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι : «οι φορολογικές υποχρεώσεις για τις οποίες κρατήθηκε αφορούσαν Φόρο Ελευθέρων Επαγγελματιών συνολικού ποσού 1,38 εκ. ευρώ και Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών συνολικού ποσού 2 εκ. ευρώ, οι οποίες όμως είχαν εξοφληθεί στο σύνολό τους ήδη από τον Απρίλιο του 2014 και μάλιστα αυθημερόν, μετά τη βεβαίωσή τους.»




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!